Faʻailoga mo le maʻisuka - mo poʻo le faasagatau

I le amataga o le tautoulu, o ata o maketi ma faleoloa faleoloa o loo valiina i ata uma o le moli: o le persimon ua tupu. E foliga mai o le suamalie o vine ma se manogi o le moli e foliga mai e tauva, faatosinaina e faatau sina mea itiiti. Ma o taimi uma lava, o le fesili e toe tulai mai mo le maʻisuka: e mafai ona 'ai le persimmons i le maʻisuka, pe faapefea ona aʻafia e le tino suamalie le taui o le faʻamaʻi, tusa lava pe tatau ona faʻagata, pe atonu e tatau ai ona lafoaʻi ma le lototele lenei fualaau suamalie.

E le mafai ona tali le taliina lenei fesili, talu ai o le maʻisuka o le tagata lava ia o se faʻamaʻi: o nisi tagata gasegase o le a lava le insulin, ma o nisi o le a oso faafuasei i luga o le va. Faʻafefea ona fuafua pe o le a faʻamanuia pe faʻaleagaina lenei i lau mataupu faapitoa, o le a matou taʻuina atu i lenei tusiga.

Fualaau o Berry

O aoga aoga o le peimeni o se taunuuga o lona fatuga tele. O tama taʻitasi e mafai ona taʻua moni o se pomu-minerale poma. E tusa ai ma lona aoga mo le maʻisuka, o le persimmon e sili atu ona manino le tele o fua o fua. Ae o laʻau i le lotoifale ma peina a China e le tutusa uma lava ma lenei fua moli sese. Persimmon ei ai se vaitau manino: faʻaalia i le faʻatau i le ogatotonu o le autumn, ua mou atu i le amataga o le tautotogo. I lenei taimi uma, o vitamini i totonu o le tamaititi e tumau i le tulaga tutusa.

O a vitamini ma minerale o loʻo i ai i le persimmon ei ai sona aoga aoga i le soifua maloloina o le maʻisuka:

O le laulau e naʻo na meaʻai e aofia ai i le tele o mea e manaʻomia mo le ola maloloina o le maʻisuka - sili atu i le 5% o le aso manaʻomia mo le 100 g o le persimmon.

O le taua o meaʻai o persimimo e laiti: e tusa ma le 67 kcal mo le 100 g E pei o soʻo se fua, o le tele o fua (82%) o vai. E leai lava ni aʻafiaga ma ni gaʻo i faʻasalaga (0.5% taʻitasi).

O se uiga taua o le maʻisuka i mea taumafa o meaola ia o le carbohydrate. I totonu o lenei meaʻai, e maualuga tele - 15-16 g, e faalagolago i le ituaiga, o le pisipisia o le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona faatupuina ai le faateleina o le glycemia. O le tele o sugars e faigofie: mono-ma disaccharides.

Le faʻatusatusaga o siaki (i le% o le aofaʻiga o gaʻo):

  • o le sili ona matautia mo le maʻisuka glucose, o lona faʻasoa e tusa ma le 57%,
  • fructose, lea e maua i le maʻisuka e mafua ai ona maua se lamolemole nai lo le faʻavaveina o le glycemia, itiiti ifo, e tusa ma le 17%,
  • faʻagesegese le faʻafefe o le fiva glucose. I le tele o vailaau o le sami, e le sili atu i le 10%, ma o le taimi lava lena, pe a faʻapea e 'ai faʻatasi le tama ma le paʻu,
  • pectins e tuʻuina atu i ai le maliega tutusa o le pulim persimmon, o latou mea e tusa ma le 17%. Mo le maʻisuka ituaiga 2, o pectin e sili ona aoga. E le gata ina faʻaitiitia ai le tuputupu aʻe o le glycemia, ae e fesoasoani foi i le faʻamautuina o le gaʻoina, faʻapitoa ona aafia ai le toto cholesterol.

O se maualuga maualuga o suga faigofie i persimusion e faapaleniina i filo o meaʻai, o lona uiga o lona faasino igoa e faatatau i le vaega o le medium ma e 45-50 iunite.

Faʻaaogaina o meatotino a le tagata mo se maʻisuka

Ona o le maualuga o le taua o le pisimone i le maʻisuka, e aumaia ai le tele o aoga:

  1. Persimmon o loʻo aofia ai le phytosterols (sili atu ma le 7% o le manaʻomia mo le 100 g). O nei mea e faʻaitiitia ai le aveʻesea o le cholesterol mai meaʻai, ma faʻaitiitia ai lona maualuga i totonu o vaa. E le pei o meaʻai (e le faʻafeiloaʻi e fomaʻi lo latou faʻaaoga), o vailaau o le natura e aoga mo le fatu ma toto toto o le maʻisuka.
  2. O le vailaʻau A ua faamaonia e faʻaleleia le tulaga o le tino sili ona vaivai i le maʻisuka: o le retina. O le Persimone e le na o le vaitamini lava ia i le tele o mea, ae o lona vailaau peta-carotene foi.
  3. Biotin (B7) o se vaega taua o enzymes, e aunoa ma se polotini po o se mea e gaosia ai gaʻo, e mafai ai, e mafai ai ona e faʻamautu le paleni gaʻo o le tino.
  4. Persimmon o se siamupini i fua o le vitamini B E faʻaaogaina e le tino i ituaiga uma o le metabolism, e tatau mo le faʻasologa o le hemoglobin, HDL cholesterol, hormones. I nisi faʻamaʻi o le gastrointestinal tract (malabsorption syndrome) ma le faʻaaoga umi o vailaau faʻamaʻi, o le a le maua ai se vaivaiga o lenei vaitamini. Le aoga o le suamalie e taʻitaʻia ai le dermatitis, maʻi o le gaʻo, faʻaitiitia le faʻamaʻi, tiga tiga. Ona o le maualuga o le B5, o le persimmon with the type 2 diabetes e iai ona aafiaga aoga e pei o le manaia o le fausiaina o meaai, toefuataiina o le mucous membranes, ma le faaitiitia o le toto toto.
  5. O le faʻaaogaina o peimeni o se puipuiga lelei tele lea o le vaivai o le iodine, lea e matauina i le tele o tagata nofomau o Rusia. O le faʻamaʻaloina o le le atoatoa o le iodine i le maʻisuka e faʻatasi ma le faʻaitiitia o le lamatiaga ole maʻi o thyroid, faʻamaʻiina o le maʻi tiga ma le faʻaleagaina, faʻaleleia o le mafaufau, ma le faʻaitiitia o le toto.
  6. Persesmon magnesium e fesoasoani e faaleleia le microcirculation. Mo le maʻisuka, e taua lenei gaioiga, aua e mafai ai ona e faʻagesegese le atinaʻeina o se tasi o faʻafitauli o le maʻisuka - microangiopathy.
  7. E ui lava i le maualalo o le kalori, o le persimmon e faʻamalieina le fiaai, o le mea lea o le maʻisuka ituaiga 2 ma le sili atu o le mamafa e mafai ona faʻaaoga lelei e fai ma meaai lelei.
  8. Persimmon faateleina le gafatia galue, faʻamalulu vaivai, tones.
  9. Ua maua e ia le igoa o ni mea e faʻaleagaina ai, o lea e fautuaina ai e fomaʻi le 'ai o persimonimo ma le faʻamaʻi o le oxidative. O lenei tulaga e masani lava mo maʻi ma le atherosclerosis, maualuga maualuga, maʻisuka ituaiga 2, maʻi Alzheimer.
  10. Cobalt o se elemene taua mo le maʻisuka. E mafai ai e oe ona faʻaleleia le faagaoioia o le tino o le tino ma le ate, puipuia le neuropathy, faʻamaonia le metabolism o gaʻo gaʻo ma le faʻaaogaina o le gaʻo.
  11. O Manganese e tatau ona avea ma se vaega o le multivitamins ua faatonuina mo le maʻisuka. O lenei elemene e faʻaitiitia ai le faʻapipiʻi o le gaʻo i le ate i le ituaiga 2 maʻisuka, e aʻafia ai i le fausia o le inisalini, ma faʻaosofia ai le toe faʻaleleia o ponaivi ma le mea e fesoʻotaʻi ai. Ae maise lava o mea e faʻamalolo ai le manganese e taua tele mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ma faʻaleagaina i taimi uma i vaʻa toto, olama ma le paʻu o vae (maʻi o le maʻisuka).
  12. Faʻatasi ai ma le tui o le inisalini, lea o ituaiga uma o le maʻisuka ituaiga 2, o le chromium e aoga tele. O lenei elemene e faʻaleleia le gaioiga o le inisalini, ma faʻaitiitia ai le glycemia.

Manatua o lenei lisi tele naʻo lisi na o mea sili ona taua o le peimeni i le maʻi suka, i le mea moni, e tele atu. O lea la o le fesili pe o aoga pe a aoga, e mafai ona e tali: matua, pe afai oi ai i ni tapulaa faatapulaaina.

Fomaʻi o Fomai Faʻafomai, Ulu o le Inisetiute o Taʻafia - Tatyana Yakovleva

Sa ou suʻesuʻeina le maʻisuka mo le tele o tausaga. E mataʻu pe a oti le toʻatele o tagata, ma sili atu ona le atoatoa ona o le maʻisuka.

Ua ou faanatinati e taʻu atu le tala lelei - ua mafai e le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Science Sciences ona atiaʻe se vailaau e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka. I le taimi nei, o le aoga o lenei fualaau faasaina ua lata i le 98%.

O le isi tala fou: ua faʻamautinoa e le Matagaluega o le Soifua Malōlōina le faʻatagaina o se polokalame faapitoa e totogi ai le tau maualuga o le fualaau faasaina. I Rusia, maʻisuka seia oo i Me 18 (aofia ai) mafai ona maua - E na o le 147 rubles!

O le a le tele e mafai ona e ai ai persimmons mo le maʻisuka

Pe o mafai ona fai pe a le o le maʻisuka ma pe o le a le tele e faalagolago i le ituaiga ma le tikeri o le taui o le maʻi:

  • Persimmon mo le maʻisuka ituaiga 1 e mafai ona faʻaaoga e aunoa ma ni tapulaa. O le inisalini ua fuafua e amanaʻia le mea moni e faapea, mo 100 g uma o le peimeni ei ai le 1.3 XE. E tatau ona aloese mai le maʻisuka i le mafaufau ma le tele o le hyperglycemia postprandial, lea e le mafai ona faasaʻoina i le inisalini. Afai o le tagata maʻi e alu ese mai le inisalini o le tagata e fai ma sui o le inisalini vave, o le a mafai ona ia 'ai i le aofaʻi tutusa e pei o soʻo se tagata soifua maloloina,
  • tamaiti laiti ifo i lalo ifo o le 3 tausaga ma le ituaiga 1 vaʻaia o le maʻisuka ua solia. O le mafuaʻaga mo le faʻasaina e le o le gaʻo, ae o le tannins, lea e mafai ona faʻaleagaina ai le faʻatinoga o le tino mamate o le tino.
  • Persimmon mo le maʻisuka ituaiga 2 e faatagaina i le taeao. E sili ona lelei ona 'ai mo le' aiga o le taeao. Ina ia faʻaitiitia le tafe o le kulukose i totonu o le toto, e tatau ona faʻaopoopo i le taumafataga se tasi meaʻai o le protein (fuamoa ua gaosia) po o fualaau aina suamalie (salati tipi). I le maʻisuka ituaiga 2, o meaai e maua ai le GI = 50 e le tatau ona faʻatagaina i ni voluma tetele. E fautuaina i latou e aofia i le taumafataga i le tele o taimi i le vaiaso ma naʻo le tulaga e totogi ai le maʻisuka. Mo le tele o le maʻisuka ituaiga 2, o le saogalemu o le a 0.5-1 fualaau aina i aso taʻitasi.
  • faʻatasi ai ma le maʻisuka faʻamama, e faʻaaoga le persona e tusa ai ma mataupu faavae lava e tasi. Afai e maua e se fafine le suka na o le fesoasoani o se meaʻai, e tatau ona ia le faʻasalalau pe le 'aina e sili atu ma le afa o fua i le aso. Afai e totogi e le tagata gasegase meaʻai e ala i le tuiina o le inisalini, e le tatau ona faʻatapulaʻa le tagata, o le a aoga ai.

O mataupu faavae o le filifilia o ni mafaufauga mo le maʻisuka malosi e ese mai le taliaina lautele. E sili atu le saogalemu e filifili ai mea manogi, sina fua e le o fua mai ma se paʻu paʻu, e pei ona itiiti ifo suga faigofie. E sili ona lelei le faʻatau mai o pusa sili ona lauiloa i totonu oa tatou faleoloa ma se tamaʻi-palale-pala-palasi mafolafola ma le 'eleʻele enaena. Ae o le taupou o Paimone e le talafeagai mo le maʻisuka. O lenei ituaiga e sili ona suamalie, ae e tele naua suga, e toetoe lava 2 taimi e sili atu nai lo na o mafaufauga masani.

O fua e tatau ona i ai se mea atoa, e lanu paʻu lava. E oʻo lava i totonu o le pusaaisa, o soʻo se mea leaga i le vaʻaiga e faigofie lava ona ufiufi i foliga. O le melegi fungi ei ai sona aafiaga matautia, o le mea lea, mo se tino ua faʻavaivaia e le maʻisuka, o le mea e sili ona leaga.

Contraindications

Ae e te leʻi faʻatau tupe, e tatau ona e masaniina oe lava i le faʻasaʻoina i lona faʻaaogaina:

  1. Persimmon ma le ituaiga 2 maʻisuka o se faʻasalaga le taliaina pe afai o le maʻi o loʻo i le tulaga o le tauvaga. Faailoga o le tulaga e le lelei le soifua maloloina, kulukose i le taeao e sili atu i le 6.5, pe a uma ona 'ai - sili atu i le 9, hemoglobin glycated e sili atu i le 7.5. Faʻasalaga o le maʻisuka ituaiga 2, e fautuaina le tagata maʻi e sili atu ona mamafa nai lo meaai masani.
  2. O maʻi e maua i le maʻisuka e mafua mai i faʻamaʻi pipisi, pe a ma le 8% o maʻisuka e maua i le hyperthyroidism. O le faateleina o le inu o le iodine e mafai ona afaina tele ai le tulaga o le thyroid gland ao faagasolo lona gaioiga, o le mea lea e faasaina ai le pipi mo ia ituaiga o gasegase.
  3. O le tofoina o lenei meaʻai o se faailoga lea o se maualuga o meaʻai o tannins, e masani lava o tannins. Tannins e mafai ona fusifusia i fiber ma proteins, e faigata tele i luga o paʻu. Afai e faʻavaivaia le motusia o le gastrointestinal, o nei laumei e tuai ona tupu, mafua ai le maʻi, ma i tulaga ogaoga, faʻalavelave i le intestinal. E le mafai ona 'aina le pala o Persimmon ma se fualaau faʻamalosi e faʻamalosi ai pe a uma le taotoga, ma le maualalo o le acidity, faʻamaʻi faʻamaʻi, ma le faʻamalosi i le faʻailoga. Afai o le maʻisuka e faigata ile tui ile atony, e le sili atu ma le tasi persimmon e mafai ona 'aina i le aso, ma le atoatoa, fua e leai ni fua e filifilia. E le mafai ona fufulu le Persimmon i meaʻai susu, talu mai le tuʻufaʻatasiga o tannin faʻatasi ma susu o meaʻai e sili ona matautia.
  4. O fua faʻateleina o fua o loʻo faʻasaina foi i le maualalo o le hemoglobin, talu ai o le tele o tannins e puipuia ai le ave o le uʻamea mai meaʻai.
  5. Persimmon o se fualaau sili ona leaga. O le maualuga o le lamatiaga o allergies e maua i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka oe tali atu i le meloni, latex, strawberries ma isi lanu mūmū.

Ia mautinoa e aoao! E te manatu o le pulega o fualaau oona ma le inisalini i le olaga atoa e na o le pau lea o le ala e teu ai le suka? E le moni! E mafai ona e faamaonia lenei lava oe e ala i le amata ona faʻaaogaina. faitau atili >>

O le a le papa?

O Persimone o se suamalie suamalie, e pei o vine-fuamoa i Iapani. O le lanu o se pa ua tumu e eseese mai le lanu samasama i le lanumumu-lanu moli, e faalagolago i le faʻavae. 1 O ituaiga masani e masani ai o le Caucasian, Kinglet ma Sharon. Persimmon ua faʻatau i luga o le maketi a Rusia mai ia Setema ia Tesema, faatasi ai ma le tumutumu ia Novema.

O le Persimone e mafai ona avea ma se mea e sili atu ma e le o se mea e sili atu lona tofo i le tofo: e faalagolago i mea o loʻo iai i le tannins ma le fua o le fua. O fualaʻau e 'aina fou pe faʻagogo, faia ava, faʻasao, faaopoopo i salati, faʻalavelave, lamolemole ma meaʻai.

O faʻamanuiaga o le persimmon i le maʻisuka

Persimone o se "faleteuoloa" o vitamini ma minerale.

O Persimmon o loʻo aofia ai faʻalauteleina o laau, e pei o le carotenoids ma flavonoids, o loʻo i ai ni mea faʻaleagaga. O lenei mea e taofia ai le atinaʻe o se lamatiaga o le maʻisuka ma le maʻi fatu. 4

Persimmon o se punavai o vitamini B1, B2 ma B9, magnesium ma fulukalama. 5

O fua o Persimmon e tamaoaiga:

  • Vitamin A - 55%
  • beta-carotene - 24%,
  • Vitamin C - 21%.

Faatasi ai ma le macro-ma micronutrients, o taitai e:

  • calcium - 13.4 mg
  • magnesium - 15.1 mg
  • uʻamea - 0.3 mg
  • Manganese - 0.6 mg
  • apamemea - 0.2 mg. 6

O le paleni gaioiga o le a afaina ai faʻafitauli uma o le tino, e aofia ai le maʻisuka. I le faʻaopoopoga, o le persimmon o loʻo aofia ai mea faʻasaina (proanthocyanidin, carotenoids, flavonoids, anthocyanidin ma le catechin) 7, lea e fesoasoani i le tau faasaga i le maʻisuka. O le filo meaai ma fiber o loʻo i ai i persimmons e faʻanoanoa ai le fiaaai e masani ona mafatia ai le maʻisuka. 8

E mafai ona 'ai persimmons i le maʻisuka

O le fesili pe ono mafai ona aofia ai persimmons i le taumafataga mo le maʻisuka e faʻafefe. E taua tele le mafaufau i le ituaiga o maʻisuka ma le aofaʻi o le tagata e 'ai. Faatasi ai ma se auala talafeagai, o fualaau moli o le a leai se aafiaga leaga i le soifua maloloina. Nai lo o lea, o suʻesuʻega e faʻamaonia ai le masani ona faʻaaogaina o peta-carotene, lea e mauoa i pemene, e faʻaitiitia ai le lamatia o le maʻisuka ituaiga II. 9 E oo lava i togafitiga masani e iai se fua mo le faʻafefete o laʻau, lea e faʻaaogaina mo le puipuia ma togafitiga o le maʻisuka. 10

Mo le ituaiga I le maʻisuka, e taua le taofiofia o le maualuga o le toto, o lea ae e te leʻi 'ai persimmons, faia se suʻega. Mo le saogalemu, taumafai e ai le 50 kalama. vine ma pe a mavae sina taimi siaki faailoga i le mita.

Meatotino aoga o persimimo

Persimone o se moli moli, tutusa i le lapoa i se tamato. O loʻo aofia ai le tele o vitamini: A, PP, E, C ma elemene: iron, iodine, manganese, calcium, copper, potassium. O le oloa e maualalo-kalori ma e lauiloa mo ana meatotino lelei tonic.

O le 'aiina o persimmons e faʻaleleia ai le manaʻo ma faʻamaeʻaina le manava, maua ai le malosi, maua ai se lagona toʻafilemu i le tino, ma faʻaleleia le faʻatinoga. Fautuaina lona faaaogaina i le dietetics, cosmetology, kuka.

Ole mea e manaʻomia mo tagata mamaʻi e iai le atherosclerosis, anemia, scurvy, fatu fatu, faʻamaʻi o le ate ma fatugaʻo, gastrointestinal tract, encephalitis, ma le maʻisuka.

Ona o le mea moni o le peau fesoasoani e faateleina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, ma le maʻisuka i ituaiga eseese e tatau ai ona 'ai lelei ina ia le sili atu i le maualuga o tulafono faatagaina.

O mea faʻamalolo o persimmons i le maʻisuka

E foliga mai o le taumafa o le suka i le maʻisuka e maua ai e le tagata maʻi le avanoa e faʻaitiitia ai le aofai o inisua.

I tagata e maua i le suka, o le a mafai ona faʻaleleia le toto ma vaʻaia, ma faʻateleina le faʻamaʻi. O maʻi e 'ai sina vaega o le persimon i aso uma e mafai ona aloese mai le oona, talu ai o le' ai o fua e fesoasoani e faʻamaʻapeʻa ai gaʻo i totonu o le manava.

O le oloa e fesoasoani i le maʻisuka e toe vave maua vave ma isi faʻafitauli. O manuʻa faʻamalolo lelei, o le malosi pe a uma ona gasegase.

O tagata maʻi e faʻaleleia le galuega o le fatu, faʻaogaina o le tino, faʻasaʻo faʻagasologa metabolic processes. O le Persimone, e pei o fua o le citrus, e faaauupegaina le tino ma le malosi, ona o le faaleleia o uiga, o le taua e foliga mai mo le galue. O vailaʻau e faʻamalosi ai le tagata maʻi e faʻaaoga i le tele o mea e vave faʻaaogaina mai le tino.

O le mea lea, o gasegase e maua i le maʻisuka e tatau ona 'ai i lenei oloa.Ae aua nei galo o le suka o le suka o le tele o ituaiga, o le mea lea, o tuutuuga mo le taumafaina atonu e eseese.

E ui lava i mea aoga uma a le berry, ae leʻi faʻaaogaina, e sili atu le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi ina ia mafai ai ona faʻatusatusa saʻo le aofaiga o aso.

E mafai ona 'ai persimmons i le maʻisuka o ituaiga eseese

Mo maʻi e maua i le suka suka Ituaiga muamua E le aofia Persimmon mai le meaai. E mafua lenei mea i le mea moni e faapea, i totonu o ia tagata, o le maualuga o le suka o lo o suia pea, e mataʻituina ai oso. O le mea lea, o le aina o vine e mafai ona faatupuina ai le faateleina o le glucose i totonu o le toto.

E i ai tuusaunoaga i le tulafono. O nisi taimi e faatagaina ai tagata atamamai e 'ai sina vaega o le pulu. E faʻalagolago lava i le tulaga o le maʻi. Ae e le tatau ona e faʻaleagaina.

Mo le maʻisuka 2nd ituaiga o le tama o se vaega taua o le olaga i aso faisoo. O nei tagata maʻi e tatau ona fuafua i taimi uma calories e aloese ai mai le mamafa. Persimmon e maualalo-kalori, o lea ua faatagaina ai e 'ai. E fautuaina ina ia 'aina se tasi pe lua fua laʻitiiti i le aso. A maeʻa lena, e tatau ona e fuaina le maualuga o le suka ina ia e malamalama i le saogalemu o le berry mo lou tino.

At maʻisuka maʻitaga matagofie tamaitai o le a teena le peimeni. E mafua lenei mea i le mea moni o le maualuga o le sukū i fafine maʻitaga o loʻo i ai faʻamaʻi faapena o nisi taimi e tafe. I le tele o tulaga, o le maʻisuka e pasia pe a uma ona fanau, ae e mafai ona toe amata i le matutua o le matua. O le mea lea, i le i ai o le maʻisuka faʻateʻa, e faʻasaina le vaʻa.

I nisi tulaga, a o maitaga, o le faateleina o le suka e le tumau. Afai o ona faailoga e masani mo se taimi uumi, ona mafai lea ona aofia ai le pusa i lau mea taumafa.

E faʻapefea ona faʻaaoga le pipi mo le maʻisuka

E pei ona tatou malamalama - e le faʻasaina le va naʻo gasegase e iai le ituaiga o maʻisuka lona lua. Ina ia le afaina ai le tino, ia amata ona 'ai ma le limasefulu kalama i le aso. Ona faasolosolo malie lea e mafai ona e aumaia i le selau. O tagata tomai faapitoa e faʻapitoa i le masani masani - fitu sefulu lima kalama i le aso. Ole aofaiga lenei e sili ona saogalemu mo le maʻi. I lenei tulaga, e tatau ona matua fua o vine ina ia aloese mai le ita o le tino.

O se fualaau itiiti e vaevaeina i ni vaega se fa. O le a avea lea ma suʻega i aso uma. A maeʻa fualaau taʻitasi, e tatau ona fuaina lou suka toto. Afai o lenei faailo e masani, ona saogalemu lea o le persimmon mo le tagata maʻi. A le o lea, e sili atu le aua le faʻalavelave.

O le faʻaaogaina ma le faavalevalea o mafaufauga mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 o le a fesoasoani:

  • faaleleia le fausiaina o otaota,
  • maua se malosi faaopoopo
  • faamalosia puipui o toto,
  • toʻafilemu le tino
  • faʻavae le metabolism.

Afai o se tagata gasegase muamua o le maʻisuka o loʻo i ai se manaoga malosi mo lenei oloa, o nisi taimi e faʻatagaina ai e 'ai e oo i le 50 kalama o vine faʻatasi ma isi meaʻai e mafai ona' aina e le maʻisuka.

O le Persimone e le gata i lona tulaga mamā, ae faʻatasi foi ma isi oloa aoga mo le maʻisuka. E mafai ona e faʻamalosi mai se laʻau pe faia se salati suamalie.

Mo le kukafaʻatau matou te manaʻomia ni vine se tolu, e tipi i fasi pepa, lea e sasaa i le vai i se aofaiga o 5-6 ipu. Nai lo le suka, e mafai ona e tuʻuina se mea suamalie. O mea e faʻaaogaina e oʻo mai i se vevela ona faʻamalūina ai lea. O le inu e le na o le tofo, ae e faʻamalieina ai foi le fia inu. O lea tagata faʻamalosi e mafai ona suia atoa le vai mo le maʻi.

E toaitiiti tagata latou te iloa o loʻo lelei le pipi ma le aniani ma le lanu violē. E mafai ona e faia pateta pateta mai vine e tolu ma sasaʻe. E lalagaina i totonu o lenei mamae ia moa laʻitiiti-siʻosiʻomaga laʻititi, faʻasusu muamua i masima, ma lafo i le ogaumu.

Sapalai fualaau o fualaau faisua ma fualaau aina faatasi ai ma le faaopoopoina o le pipi e le maualalo ifo io latou meatotino ma uiga lelei. Fualaau saito faia ni fualaau suamalie se tolu ma ni apu se tolu. O mea e gaosi, e faʻapipiʻiina, o loʻo faʻapipiʻiina ai ni kulimi kulimi muamua. O nei mea uma e faʻatautaia ma le kefir.

O se mea matagofie e mafaufauina Salati Aikupito. O loʻo saunia mai tamato e lua e tuʻufaʻatasia ma le fualaau e tasi o le pulu ma le gaʻo lanu. Faaopopo i ai meaʻai suamalie, masima e tofo, ma le vaitau ma le sua o le lemoni e tasi.

I se auala faigofie, e mafai ona e faʻalauteleina le taumafa o tagata gasegase e maua i le maʻisuka.

Tuua Lau Faamatalaga