Maninil, Diabeton, Glidiab, Glurenorm, Amarilu, Glucofage ma isi fualaau o le maʻisuka

Glurenorm o se vailaau faʻamaʻi ma se faʻaoga o le hypoglycemic. O le maʻisuka ituaiga 2 o se faafitauli faʻafomaʻi taua tele ona o lona maualuga ma le ono mafai ona iai ni faʻafitauli. E tusa lava pe i ai ni oso laiti i le glucose, o le mea e ono tupu i le retinopathy, o le fatu fatu poʻo le stroke ua matua faateleina.

Glurenorm o se tasi lea o mea e sili ona matautia i le itu o aʻafiaga o aʻafiaga o antiglycemic agents, ae e le maualalo i le aoga i isi fualaau oona i lenei vaega.

Pharmacology

Glurenorm o se mea faʻapitoa o le hypoglycemic na faia i le tautala. O lenei fualaau faasaina o se sulfonylurea. E i ai le faʻalavelave faʻapitoa faapea foi ma le faʻaopoopoga o aafiaga. E faʻaleleia ai le gaosiga o le inisalini e ala i le aʻafiaina o le kulukose-faʻasalalauga o lenei hormone.

O le faʻaleagaina o le tino e tupu pe a mavae le 1.5 itula pe a uma le faʻafoega o le vailaʻau, o le pito i luga o lenei mea e tupu pe a uma le lua i le tolu itula, e 10 itula le umi.

Pharmacokinetics

A maeʻa le faʻaleleia o totonu o se tasi o fualaau, e vave lava ona vave faʻafeiloaʻi Glyurenorm ma toetoe lava (80-95%) mai le mea o loʻo i luga o le digestive i le absorption.

O le gaioiga malosi - glycidone, ei ai le maualuga o le affinity mo proteins i le plasma toto (sili atu i le 99%). E leai se faʻamatalaga i luga o le auala poʻo le toesea o le vaʻaia o lenei vailaʻau poʻo ona mea gaosia i le gataifale i le BBB poʻo le placenta, faʻapea foʻi ma le tuʻuina atu o le glycvidone i totonu o le susu o se tina tausi maʻi i le taimi o le lactation.

Glycvidone e 100% o loʻo faʻaaogaina i le ate, e masani lava ona ala i le demethylation. O oloa o lona metabolism e leai se mea e faʻaaoga ai vailaʻau faʻasolosolo pe ua faʻaalia tele le vaivai pe a faʻatusatusa i le glycidone lava ia.

O le tele o gasegaidone metabolism products lafoaʻi le tino, faʻamalosi e ala i le inumaga. O se vaega itiiti o le gau o oloa o le vailaau e maua mai i fatugaʻo.

O suʻesuʻega na maua ai pe a maeʻa le pulega i totonu, e tusa ma le 86% o se vailaʻau faʻamaonia e faʻamaonia le faʻamaonia e faʻamalolo e ala i le manava. E tusa lava po o le a le tele o le fualaau ma le auala o le puleaina e ala i fatugaʻo, e tusa ma le 5% (i le ituaiga o mea gaosia i le gataifale) o le lapisi taliaina o le vailaʻau ua faʻamalolo. O le maualuga o le faʻamaloloina o fualaau faasaina i totonu o fatugaʻo e tumau pea i se tulaga maualalo e oʻo lava i le tulaga o le faʻaaogaina masani.

O le Pharmacokinetics e tutusa lava i tagata matutua ma le augatotonu.

E silia ma le 50% o le glycidone e faʻamalolo mai i le manava. E tusa ai ma nisi faʻamatalaga, e le suia le metabolic fualaau i soo se auala pe a fai o le tagata maʻi e leai sona malosi. Talu ai ona o le glycidone e tuua le tino e ala i fatugaʻo i se mea itiiti lava, i tagata gasegase e le atoatoa le malosi, e le faʻaputuina le vailaʻau i totonu o le tino.

Ituaiga 2 maʻisuka i le ogatotonu ma le matua.

Contraindications

  • Ituaiga 1 maʻisuka
  • Maʻisuka Acidosis
  • Maʻi faʻamaʻi
  • Faʻailoga malosi o le ate
  • Soʻo se faʻamaʻi pipisi
  • Tausaga lalo ifo o le 18 (talu ai e leai se faʻamatalaga e uiga i le saogalemu o Glyurenorm mo lenei vaega o maʻi),
  • Lafoaia o tagata taʻitoʻatasi i le sulfonamide.

Faʻateleina le faʻaeteete e manaʻomia pe a ave Glyurenorm i luma o faʻamaʻi nei:

  • Fefe
  • O lou maʻi maʻi
  • Faʻavaʻa faʻavalea

Glurenorm ua fuafuaina mo le faʻaaogaina totonu. O le usitaia o manaoga faafomaʻi e faatatau i tui ma meaʻai e manaomia. E le mafai ona e taofia le faaaogaina o Glyurenorm e aunoa ma le feutagai muamua ma lau fomaʻi.


O le fua muamua o le afa o le piliki ua 'aina ma le' aiga o le taeao.

Glurenorm e tatau ona faʻaaoga i le amataga o le taumafa o mea taumafa.

Aua le faimalaga meaai pe a uma ona e tago i le fualaau faasaina.

Pe a ave le afa o le piliki e le aoga, e tatau ona e faafesootai se fomaʻi o ia, o le mea e ono tupu, o le a faasolosolo malie ona faateleina le fualaau.

I le tulaga o le faatonuina o se fualaau e sili atu i luga ole tapulaa o loʻo i luga, e mafai ona maua se faʻamatalaga faʻapitoa pe afai e vaevaeina i aso uma aso lua i le tolu pe tolu inumaga. I lenei tulaga, o le fua aupito sili ona tele e tatau ona faʻaaoga i le taimi o le taeao. O le faʻateleina o le fualaau i le fa poʻo le sili atu lapoʻa i le aso, e pei o se tulafono, e le mafua ai le faateleina o le aoga.

O le maualuga pito i luga i le aso o papa e fa.

Mo tagata gasegase o loʻo i ai le galuega ole ate

A faʻaaogaina le vailaau faʻasaina i popo i luga o le 75 mg mo tagata mamaʻi e maua i le gasegase o le gasegase, o le mataituina lelei e se fomaʻi. Glurenorm e le tatau ona aʻafia ma le faʻaleagaina o le hepatic, talu ai o le 95 pasene o le tui o loʻo gaosia i le ate ma tuʻu ai le tino e ala i le manava.

Faʻasalaga

Faʻaaliga: faʻateleina le sosolo, fiaaai, maʻi tiga, ita, le mautonu, faʻanoanoa.

Togafitiga: afai e maua ni faailoilo o le hypoglycemia, e manaʻomia se mea i totonu ole glucose poʻo oloa e aofia ai le tele o meaʻai. I le hypoglycemia ogaoga (faatasi ai ma le mimiti poʻo le coma), e manaʻomia le pulea lelei o le dextrose. A maeʻa ona iloa, o le faʻaaogaina o vailaʻau faʻamaʻi faigofie e mafai ona faʻaalia (mo le puipuia o le hypoglycemia faifai pea).

Fefaʻatauaiga faʻamaʻi

Glurenorm e mafai ona faʻaleleia ai le aafiaga o le hypoglycemie pe afai e maua faʻatasi ma le atinaʻe o le ACE, allopurinol, painkillers, chloramphenicol, clofibrate, clarithromycin, sulfanilamides, sulfinpyrazone, tetracyclines, cyclophosphamides na faʻaogaina faʻamataʻu e fualaau faʻamaina.

E ono i ai se faʻavaivaia o le faʻaaogaina o le hypoglycemic i le tulaga o le faʻaaogaina o le glycidone ma le aminoglutethimide, o le sympathomimetics, glucagon, thiazide diuretics, phenothiazine, diazoxide, faʻapea foʻi ma vailaau faʻasaina e aofia ai le nicotinic acid.

Faatonuga faapitoa

O maʻi e maua i le maʻisuka e tatau ona mulimulitai i faatonuga a le fomaʻi. E sili atu le faʻaeteete e tatau ai ona pulea le tulaga i le taimi o le filifiliga o se fualaau poʻo le fesuiaiga i Glyrenorm mai se isi sui soʻo e iai foi sona aafiaga o le hypoglycemic.

O vailaau faʻasaina ma le faʻaaogaina o le hypoglycemic, e faʻaalia i le tautala, e le mafai ona avea ma sui atoatoa mo se meaʻai e mafai ai ona e pulea le mamafa o le maʻi. Ona o le faaseʻeina o meaai poʻo le solia o faʻasologa o le fomaʻi, o se pa'ū laʻititi o le kulukose o le toto e mafai, e mafua ai ona faʻavaivaia. Afai e te ave se piliki aʻo lei faia se taumafataga, nai lo le ave i le amataga o le taumafataga, o le aʻafiaga o Glyrenorm i le toto glucose e sili atu le malosi, o le mea lea, e mafai ai ona siitia le hypoglycemia.

Afai e tupu mai le hypoglycemia, e manaʻomia le faʻaaoga vave o se oloa taumafa e aofia ai le tele o suka. Afai e tumau pea le hypoglycemia, tusa lava pe a maeʻa ona e tatau loa ona e sailia se fesoasoani faafomaʻi.

Talu ai ona o faʻafitauli faaletino, o le maualuga o le hypoglycemic atonu e ono faateleina.


Ona o le faʻaaogaina o le ava malosi, o le siʻitia poʻo le faʻaitiitia o le aafiaga o le hypoglycemic atonu e tupu.

Glyurenorm tablet aofia ai le laose i se aofaiga o le 134.6 mg. O lenei fualaau faasaina ua solia i tagata o loo mafatia mai nisi o maʻi tuga.

O le Glycvidone o se sulfonylurea o mea e maua mai i se gaioiga puupuu, o le mea lea e faʻaaogaina ai e tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 2 ma maua ai le maualuga o le tulaga o le hypoglycemia.

O le mauaina o le Glyurenorm e tagata mamaʻi i le maʻisuka ituaiga 2 ma faʻamaʻi pipisi faʻamaʻi e matua saogalemu lava. Na o le pau lava le ata o le faʻaitiitia vave le faʻaitiitia o le gasegase o le gasecidone metabolism oloa i maʻi o lenei vaega. Ae o tagata gasegase i le gasegase o le gasegase, o lenei vailaau e matua le manaomia e ave.

O suʻega na maua ai o le aveina o Glyurenorm mo le tasi ma le afa ma le lima tausaga e le mafua ai le mamafa o le mamafa o le tino, e oʻo lava i sina paʻu laitiiti o le mamafa e mafai. O suʻesuʻega faʻatusatusa o Glurenorm ma isi fualaau oona, o mea ia e maua mai i le sulfonylureas, na faʻaalia ai le leai o suiga o le mamafa i tagata gasegase e faʻaaoga ai lenei fualaau mo le sili atu ma le tausaga.

E leai se faʻamatalaga e uiga i le aafiaga o Glurenorm i luga o le mafai ona ave taavale. Ae e tatau ona lapatai le tagata maʻi e uiga i faailoilo talafeagai o le hypoglycemia. O nei faʻaaliga uma e mafai ona tupu i le togafitiga ma lenei fualaau. E manaʻomia le faʻaeteete pe a ave taavale.

Tina pepe, susu

E leai se faʻamatalaga e uiga i le faʻaaogaina o Glenrenorm e fafine aʻo maʻitaga ma lactation.


E le o manino pe o le glycidone ma ona metabolic oloa o loʻo ulu atu i susu susu. O fafine maʻitaga o loʻo maua i le maʻisuka e manaʻomia le mataituina lelei oa latou kulukose o le toto.

O le faʻaaogaina o vailaʻau o le maʻisuka mo fafine maitaga e le mafai ona faia ai le taofiofia talafeagai o le gaosiga o le gaʻo. Mo lenei mafuaaga, o le tagofia o lenei fualaau faasaina i le maitaga ma le lactation ua solia.

Afai e tupu se maʻitaga pe afai foi e te fuafuaina i le taimi o togafitiga ma lenei sui, ole a manaʻomia ona e faalēaogāina Glyurenorm ma sui i le inisalini.

I le tulaga o le le atoatoa o le tino

Talu ai ona o le lofituina o le Glyurenorm ua mafua ona o le manava, i totonu o na gasegase o loʻo gasegase a latou gaioiga, o lenei fualaau oona e le faʻaputuina. O le mea lea, e mafai ona tuʻuina atu e aunoa ma ni faʻatagaga i tagata e ono maua mai le nifo.

E tusa ma le 5 pasene o oloa gaosia i le gasegase o lenei vailaau faʻasaina ua mafua ona o fatugaʻo.

O se suʻesuʻega na faʻatinoina e faʻatusatusa ai tagata mamaʻi ma le faʻaleagaina o tulaga ogaoga, faʻatasi ai ma gasegase o loʻo maua i le maʻisuka, ae leʻi faʻavaivaia le toe gaioiga, o le faʻaaogaina o le 50 mg o lenei vailaʻau e tutusa lona aafiaga i le glucose.

E leai ni faʻaaliga o le hypoglycemia na maitauina. E mafua mai i lenei mea, mo tagata mamaʻi ua faʻaleagaina le aoga, e le talafeagai le fetuutuunaiga o fua.

Alexey "Ua ou maʻi i le maʻisuka ituaiga 2, latou te aumaia fualaau faasaina mo le saolotoga. Ae na latou tuuina mai ia te aʻu Glurenorm nai lo se isi fualaau o le maʻisuka lea na ou mauaina muamua ma e le o maua i lenei taimi. Na ou faʻaaogaina mo le masina ma oʻo mai i le faaiuga e sili atu le lelei e faʻatau ai fualaau faasaina e fetaui mo au tupe. Glurenorm e faatumauina le kulukose o le toto i se tulaga masani, ae e maua ai aʻafiaga o aʻafiaga, aemaise lava le vevela i totonu o le pupuʻu i le po na matua tiga lava. "

Valentina "I le lima masina talu ai, na maua ai au i le maʻisuka ituaiga 2, ina ua maeʻa suega uma, na faatonuina Glurenorm. O le fualaau faasaina e matua aoga lava, o le maualuga o le suka o le toto e toetoe lava a masani (ou te tausisia foi meaai talafeagai), o lea e mafai ai ona ou moe masani ma ua ou le toe taalili tele. O le mea lea, ua faamalieina aʻu i Glurenorm. "

Maninil Features

Maninil o se fualaʻau maualalo o le suka suka o lona gaosiga gaosi o le glibenclamide. Faʻafeiloaʻi i le PSM 2 faʻavae.

E lua ituaiga o fualaau faasaina:

  • masani - 5 mg tablets ma le bioavailability of 70% ma le afa-ola o 10-12 itula,
  • microionized - papaa o le 3.5 ma le 1.75 mg, pe leai pe tusa o le 100% ma le afa-ola o le 3 itula.

O le gaioiga o le vailaau faasaina o le faia lea o sβ-cellcase e faʻaaogaina ai le inisalini, e mafua ai ona faʻaitiitia le suka o le toto.

E aoga mo le 24 itula, e pei ona faatonuina i le 30 minute aʻo le i ai ile 1 taimi i le aso. Maninil e vave ona faʻaaogaina ma toetoe lava oʻo i le iuga. O le gasegase e tupu ile ate. E faʻateleina faatasi ma le talo ma le urine. Maninil ei ai sona aʻafiatic vai vaivai.

  • ituaiga 1 maʻisuka
  • togafitia o le intestinal,
  • fesuiaiga ole gataifale (ketoacidosis, precoma, coma),
  • ogaoga o le ate ma fatuga fatu,
  • glucose-6-phosphate dehydrogenase deficiency,
  • maʻitaga ma lactation
  • tasi le le faapalepale.

Faʻasalaga - i le fiva, faʻamaʻi pipisi, faʻamaʻi faʻamaʻi, faʻateleina galuega o le pituitary gland ma le cortex adrenal, i tagata e silia i le 70 tausaga.

  • taoto, vomiting, manava manava, afaina o le tino, tofo i le gutu, tiga o le manava,
  • faaitiitia i plaletlets, sela paepae ma sela mumu mumu, anemia hemolytic,
  • urticaria, pruritus, petechiae, faʻamaʻi maʻi,
  • hepatitis, cholestasis, jaundice.

Vaega o le maʻi suka

O le maʻisuka o se sui o le hypoglycemic, o le gaioiga malosi o lea mea o le faʻafefe.

O le vailaau faʻasaina o loʻo maua i le tino o laupepa i se fua o le 80 ma le 60 mg. E faatatau i PSM.

O vailaau e faʻaitiitia ai le suka o le toto. O fualaau faasaina ei ai sona aafiaga lelei i le mafai ona gafatia o puipui o toto toto, e faaitiitia ai le lamatia o le thrombosis o tamai vaa. E le o faʻatasi ma le mamafa o le tupe, e fesoasoani i le paʻu mamafa. O lona faʻataʻitaʻiga (ma le sao saʻo) e le maua ai le hypoglycemia.

E lelei le faʻaleleia mai le vaega o meaʻai, e faʻafefiloi i le ate ma faʻasao i le urine.

Faʻasalaga faʻamaonia ma faʻamaonia:

FaʻatonuAiga
ituaiga 1 maʻisukaava malosi
tasi le le faapalepalehypothyroidism
ogaoga ogaoga ma le faʻafitauli o le hepaticglucose-6-phosphate dehydrogenase le lava
maʻi o le maʻisuka ma le muamuaogaoga o le fatu cardiovascular
ketoacidosistagata matutua
maʻitaga ma lactationGlucocorticosteroid togafitiga umi
aveina miconazole

Faʻaiʻuga ma aʻafiaga o itu:

  • o se faʻaitiitia faʻaitiitia i le kulukose o le toto,
  • fatu faʻalavelave,
  • angina pectoris
  • faateleina i le fatu fatu,
  • faateleina i le toto maualuga.

O le mea le lelei o le fualaau faasaina o se metabolism le mautonu. O lenei metabolism e mafua ai suiga faifai pea i le maualuga o le glycemia. I le taimi o le suʻega, na maua ai e le au biochemist se vaifofo i le faafitauli ma fatu ai le Diabeton MV. E ese mai i le taimi muamua e ala i le faʻagasolo malie o le gliclazide. O le mea lea, o le kulūkose e tumau lava i le tino.

Faʻafanua Glidiab

O le vailaau faʻasaina o le hypoglycemic. Avanoa i le pepa o le 80 ma le 30 mg. Faʻasaga i le PSM, o se vailaʻau faʻamaʻi faʻataʻitaʻi o le tupulaga lua. O le gaioiga malosi o le faʻapipiʻi.

O le tulaga autu mo le tagofia o fualaau faasaina o le i ai lea o suauu β-lelei o le pancreas.

E faʻaolaina ai le faʻavaeina o le inisalini ma faʻalautele ai le lagona o le tino i totonu o le tino. Faʻataʻituina le faʻaogaina o le gasegase, faʻaititia le faʻalavelave o paʻu toto i totonu o capillaries. E taofia ai le atinaʻeina o togafitiga faʻamaʻi. Fesoasoani e faʻaitiitia le mamafa o le tino.

E toetoe lava o le gaoia atoa mai le mea o le meaʻai, e oʻo atu i le maualuga i le 6-12 itula i le maeʻa ai o le vailaʻau. E faʻafefiloi i le ate, faʻasalaina i feces ma urine.

O faʻamaoniga e pei o le maʻi suka

O aʻafiaga: o le hypoglycemia, nausea, vomiting, jaundice, o le faateleina o le AcAT ma le Alat i le suʻeina o le toto, o le faʻaitiitia o plaletlets ma leʻo paʻepaʻe paepae, o le anemia ma le siama. O loʻo i ai se faʻafitauli maualuga o se paʻu mataʻutia i le suka pe a ave le ethanol.

O togafitiga e faʻatautaia faʻatasi ma se taumafataga maualalo maualalo-kalori. O se fua faifai pea o le anapogi glycemia ma pe a uma ona 'ai e tatau.

O le Glidiab MV e faʻaalia i se feʻeseaʻi ma le faʻatulagaina o le gliclazide i totonu o le toto.Ona o lenei mea, o le aafiaga o Glidiab e teuina i le tulaga lava e tasi, lea e faʻaleleia ai le lelei o le vailaau faʻasaina ma'alofia ai le hypoglycemia.

Le fea e sili atu ma lelei

I le faaopoopo atu i fualaau o loʻo i luga, o loʻo iai isi: Glurenorm, Gluconorm, Amarilu, Glucofage, Glyclazide. Filifili po o le fea e sili atu, e tatau ona suʻeina uiga o le tino, faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

O se vailaʻau faʻasaina faʻatasi ma le vailaʻau galue malosi o le glycidone i se fua o le 30 mg.

Faʻafei i le PSM. E faʻaleleia ai le gaosiga o le inisalini. E toetoe lava o le gaogao uma mai le vaega o meaʻai. Metabolised i le ate. E maua i feces, bile ma urine. E tasi le toe foʻi - latou te fesoasoani i le gaosiga o le inisalini e tusa lava po o le maualuga o le kulukose, o lona uiga. e gaosia ai le suka ma le hyperglycemia.

O se vailaʻau tuʻufaʻatasiga lea e aofia ai glibenclamide ma metformin.

O nei mea e le fegalegaleai ma isi. Metformin faʻaleleia le tino meaʻai, faʻamaonia le cholesterol ma faʻaitiitia le mamafa. Glibenclamide e fesoasoani i le teuina o le kulukose i maso ma le ate. E i ai le tasi toe toso - o le lamatiaga lea o le hypoglycemia ona o le paʻu tele i le suka o le toto.

O le gaioiga malosi o le glimepiride. E aofia i le vaega PSM o le 3 augatupulaga.

E sili ona lelei - o faletua ß ua paʻu lemu. Amaryl faaitiitia le lamatiaga o le thrombosis, faaitiitia le cholesterol. E mafai ona faʻaaogaina i tagata gasegase i le le atoatoa, talu ai o le vaega autu o loʻo faʻateleina i feces.

E le pei o le PSM, e le faʻamalosia ai le pulelasea o le inisalini ma e leai sona aʻafiaga o le hypoglycemic.

E aʻafia ai le fausia o le kulukose i le ate. Tuai le mimitiina o gaʻo i totonu o le manava. E i ai sona aoga aoga i le lipid metabolism, e faʻaitiitia ai le cholesterol.

O le PSM 2 augatupulaga o fualaau faasaina.

E i ai se aafiaga lelei i le tuufaatasiga o le toto, e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le thrombosis ole vaʻa toto, ma faʻaititia ai le faʻamalosia o le insulin. Faatasi ai ma mea le lelei: o le saofaga i le mamafa o le tupe maua, faatasi ai ma le faaumiumi o le faaaogaina, ua faaitiitia ai le togafitiga.

Mafaufau a fomai

Anastasia Alexandrovna, endocrinologist, iloa 8 tausaga

Amaryl o se vailaʻau sili ona lelei e tatau ona faia i lona lua faiga o gaioiga. E pulea le suka suka. Le sili ona lelei o faifeʻau. E taugata tele mo lenei vaega o vailaʻau. Maualuga maualuga o le hypoglycemia. E manaʻomia e tagata taʻitoʻatasi uma se suʻega taʻitasi. E sili ona lelei faʻatasi ma le metformin.

Elena Ivanovna, endocrinologist, iloa 32 tausaga

Maninil. O le fualaau faasaina ua vave ona gasegase mai le vaega o meaʻai, ma ausia ai le maualuga o le aafiaga. Ou te fautuaina le vailaʻau i le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 i le tuufaatasiga faatasi ai ma isi fualaau faasaina ma le suka-lowering diet. Ou te filifilia le fualaau o le fualaau faasaina taitoatasi ina ia le aofia ai le itu o le fualaau faasaina.

Tala o le Maʻisuka

Catherine, 51 tausaga.

Ua ou maʻi i le maʻisuka mo le 12 tausaga, mo taimi uma na suia ai le sili atu ma le luasefulu fualaau. O le taimi nei ou te ave na o Amaryl papa. Ua faalēaogāina Metformin ona e leai se faʻatatauga faʻatusa. Sugar, e moni, e le oʻo i tulaga masani, ae o loʻo i ai ni faʻafitauli.

I le masina talu ai, ua tuʻuina atu Glyclazide MV nai lo le maʻi suka. I le taimi muamua sa ou manao e faatau le fualaau tuai, ae i luga o le fautuaga a se fomai na ou filifili ai e faataitai se vailaau fou. Ou te lei lagonaina le eseesega, ae na ou faasaoina le tupe. O vailaau e faʻavaivaia laʻu suka ma faaleleia ai loʻu manuia. O le Glycemia e seasea lava ma e masani lava ona ou sese. I le po, e le pa'ū le suka, siaki faapitoa.

Ina ia filifili po o fea o tagata gasegase e faatonuina Maninil, Diabeton, Glidiab poo se isi fualaau faasaina, e tatau i le fomai. O le filifiliga o vailaau mo le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 e naʻo le fomaʻi e faia. E faʻavae i luga o taunuuga o auiliiliga ma e fesoʻotaʻi ma uiga taʻitasi o le tino o le tagata.

O nei vailaau taʻitasi e lelei tele, e faʻaitiitia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

O le tagata maʻi lava ia e tatau ona ia manatuaina se soifua maloloina lelei. I le faʻatinoga, ua faʻaalia ai e tele tagata gasegase, tuʻuina atu se taumafataga ma le faʻamalositino faaletino, tuulafoaia atoa fualaau oona.

Suʻega a le tino maʻi

O aʻu o le maʻisuka ituaiga 2, maua mai vailaau mo le saolotoga. Glurenorm na tuuina mai ia te aʻu e fai ma sui mo le maʻi suka, lea e le o maua. Sa ou alu i se masina ma tonu ai e sili atu le lelei o le faatau mo aʻu tupe nai lo le mafatia ai. Ioe, o le suka e tausia pea masani, ae o aʻafiaga mai ia mea na faʻaalia i lona atoaga. Sa matua malogo lava lona gutu, aemaise lava i le po, e tatau ona taofi se ipu vai i luga o le laulau i tafatafa o lona moega, inu 2-3 taimi i le po. Na amataina faafitauli faʻalavelave, na faʻasauāina le mautinoa, ma na oʻo lava ina amata ona ia faia se mea sili. E oo atu i le faaiuga o le masina, ua matua leai lava se mea na ou manao ai. Na alu mea uma pe a toe sui atu i se isi vailaau.

I le ono masina talu ai, na maua ai au i le maʻisuka malosi, suʻesuʻeina ma faʻamatalaina le vevenorm. O le a se mea e mafai ona ou fai atu? E fesoasoani, o le suka toto e toetoe lava a masani (Ou te taumafai e mulimuli i se meaai), ou te moe filemu, ua uma le sulu. O lea ou te le faitio e uiga i le glutenorm.

Faʻavasegaga

Talu ai ona e tele naua fualaau e faʻaitiitia ai le suka o le toto, na ou filifili e faʻafeiloai muamua oe ia i latou. Taumatau ma tagata uma i lenei tusiga. Mo lou faigofie, o le a ou faailoaina i totonu o puipui le igoa sili ona lauiloa o fefaʻatauaiga, ae ia manatua e tele atu isi. O lea o iinei latou:

  1. O le vaega tetele ma lona sui o metformin (siofor).
  2. O le sulfonylurea vaega ma ona sui o glibenclamide (maninyl), glyclazide (diabetes mv 30 ma le 60 mg), glimepiride (amaryl), glycidone (glurenorm), gludizide (minidiab).
  3. O le vaega omea ma lona sui e toʻatasi o loʻo faʻasalalau (novonorm).
  4. O le vaega thiazolidinedione ma ona sui o rosiglitazone (avandium) ma pioglitazone (actos).
  5. Ole vaega ole initaneti alpha-glucosidase ma lona sui ole acarbose (glucobai).
  6. O le kulupu o le dipeptidyl peptidase-4 inhibitors (DPP-4) ma ona sui o vildagliptin (malosi), sitagliptin (Januvia), saxagliptin (luga).
  7. O le vaega o le glucone-pei o le peptide-1 agonists (GLP-1) ma ona sui o loʻo faʻamoemoeina (i leeta), leraglutide (victose).
  8. Mea fou Vaega o inhibitors o le soda-glucose-cotransporter type 2 inhibitors (SGLT2 inhibitors) - dapagliflozin (Forsig), canagliflozin (Invokana), empagliflozin (Jardians)

O le tele o fualaau oona e maua mai, e ese mai le tasi i le isi i le mafuaʻaga ma fualaau faʻasolo. O ituaiga vaega o vailaʻau oona e taʻua i luga ole vaʻaia e iloga:

  • sulfonylurea meaola,
  • Falemaʻi
  • biguanides
  • thiazolidinediones,
  • α-glucosidase inhibitors,
  • faʻanoanoa.

I se faaopoopoga, o se vaega fou o fualaau o le suka e maualalo le suka ua faatoa faʻapipiʻiina nei - o mea nei e mafua mai i le ituaiga 2 inhibitors o le gaosiga o le suauu tuai (SGLT2).

O vailaʻau taʻitasi o loʻo i ai le tele o vailaʻau faʻasaina ma aʻafiaga, faʻapea foʻi le tele o vailaʻau ma faʻasologa. O lenei mea e mafua mai i le mea moni o lo latou tofiga e tatau ona faʻatinoina e se fomaʻi faapitoa.

O maʻisuka uma e iloa o loʻo i ai vailaau maʻisuka e maualalo le suka mo le maʻisuka ituaiga 2. O le lisi e tele naua, ma o fualaau lava ia latou te maua ai le fesoasoani tele i na tagata.

E mafai ona faʻaaogaina uma mo le monotherapy, o lona uiga, o le togafitiga o le faʻamaʻi e faia i se vailaʻau e tasi, ma mo se tuufaatasiga, o lona uiga, e mafai ona faʻaaogaina ni fualaau eseese. O a latou faʻatasi ma le inisalini e mafai foi.

Sulphonylureas

O la latou faiga o gaioiga e faʻavae i luga o le faʻaitiitia o le glycogen concentration i totonu o le ate. O le isi aafiaga o le faaosofiaina o le gaosiga o le inisalini ona o le toe faʻafouina o le pito i lalo o le siʻosiʻu pancreatic. O sui sili ona lauiloa o lenei vaega o Diabeton, Amaril, Maninil. E masani lava, o la latou fuafuaga e fuafuaina i le aso.

O se vasega o vailaʻau na maua mo se taimi umi. E oʻo mai i le taimi nei, o le gaosiga e masani ona faʻaaogaina e metformin, i luga o le faavae o loʻo faia ai sauniuniga e pei o Siofor, Glucofage ma isi.

E masani ona tuʻufaʻatasia ma isi fualaau. Latou te taʻuamiotonuina lo latou faʻaaogaina e le gata i le maʻisuka ituaiga 2, ae faʻapea foi i isi tulaga faʻatasi ai ma le faʻateleina o le glycemia, e pei o le gasegase metabolic poʻo le matuia matautia.

Fualaau mo le maʻisuka

E tele fualaau mo le maʻisuka ituaiga 2. Ua vaevaeina i ni vaega:

  • Biguanides.
  • Sulfonylurea tapenapenaga.
  • Thiazolidinediones (glitazones).
  • Faʻasalaga faʻapitoa (faʻamamaina).
  • Faʻataga o le Α-glucosidase.
  • Faʻaaogaina.
  • O le inhibitor dipeptidyl peptidase - IV.

O le tele o taimi, togafitiga mo le maʻisuka ituaiga 2 e amata i le monotherapy. E masani lava o se mea taumafa poʻo se malamalama mama.

Ole auala faʻapitoa ole togafitiga ole a faʻataʻitaʻiina pe afai e leʻo tuʻuina atu e le aʻoga le faʻamalositino talafeagai. O le faafitauli autu o le tasi o vailaau e masani lava e le mafai ona foia uma faafitauli, o lea ua faamalosia ai fomaʻi e faatonu se togafitiga faʻatasi ma nisi fualaau.

Ae ui i lea, ua mafai e le au saienitisi fou ona atiina ae vailaau e mafai ona suia nisi togafitiga aoga i le taimi e tasi. E masani ona sili atu le saogalemu nai lo o latou tagata nofofua, ona o le mea e le mafai ona latou aʻafia ai aʻafiaga.

O se tasi o fualaau sili ona lauiloa ua tuufaatasia o le "Glibomet." E faʻamaonia pe afai o togafitiga faʻatasi ma vailaʻau faʻamatalaina i luga e leʻi manuia. O nei vailaʻau e masani lava e le o faʻamatalaina mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 1, faʻapea foi mo tamaiti ma i latou e le maua le fatugaʻo ma le ate. E le gata i lea, o nei vailaʻau e le mafai ona faʻaaogaina i le taimi o maitaga ma le lactation.

Leai se tulaga e le mafaufauina oe, aua le fetuunai le metotia ma aua le fesuiaʻi i isi fualaau. Talitonu i se tagata tomai faapitoa ma o le a faaleleia lou tulaga.

www.syl.ru

Inisalini togafitiga

O le falemaʻi faʻafomaʻi faʻaonaponei ua tumu i ituaiga uma o le suka e faʻaitiitia ai le suka. Ae o tagata atamamai e autasi e faapea afai o se taumafa malosi ma le tele o tui o le suka e maualalo ai le suka e le aumaia ai le faamoemoe faamoemoeina ma le glycemia e le toe toilalo, e tatau ona amata togafitiga insulin.

I le faʻatasi ai ma vaega ua faʻamatalaina i luga o faʻasolosolo fou o fualaau oona, o insulin e mafai ai ona pulea atoa le maualuga o le suka o le suka i le maʻisuka ituaiga 2. Aua e te faia e aunoa ma le inisalini togafitiga pe afai, mo soʻo se mafuaʻaga, o le taotoga e faʻaalia mo le maʻisuka.

Iniseti o aso nei Iniseti pupuu (6-8 itula):

  • Faʻamatalaga Faʻasalalau,
  • Humulin Faʻatasi,
  • NM.

Ole inisalini (3-4 itula):

Taimi umi ole insulin (12-16 itula):

  • Protafan NM,
  • Humulin NPH,
  • Faʻasusu le basal.

Faʻatasiga o faʻamaʻi:

  • Humulin MZ,
  • Humalog Mix,
  • Mikstard NM,
  • Insuman Comb.

O togafitiga e faʻamautinoa ai le maualuga o le maualuga o le toto toto ua filifilia mo tagata maʻi taitoatasi, i le amanaia o le aʻafiaga o aʻafiaga o le tino ma le manatu o le tino i se vaega faapitoa o fualaau.

I le taimi lava e maua ai le maʻisuka ituaiga 2, ua faatonuina le Metformin. Afai e le mafai ona ausia se tulaga masani o le glycemia, o vailaʻau fou o le vaega e tasi poʻo le faʻasologa o togafitiga e filifilia.

Vaʻai faalelei lau soifua maloloina!

Taʻalo faʻamalosi mo le maʻisuka ituaiga 2

Afai e maua le suka i totonu o le toto ma ua faia se mea e le mautonu-o le maʻisuka, o le mea muamua lava e fai o le suia tele o lou olaga. O le a manaʻomia ai se polokalame e faʻaitiitia ai le mamafa, faʻateleina le gaioiga faaletino.

E naʻo le auala lenei e mafai ona maua ai se lelei lelei o togafitiga. Ae o le sini autū o le faʻaitiitia o le suka i totonu o le tino mo se taimi uumi, ae peitai e tatau ona maua togafitiga.

E masani lava, e leai se polokalame o vailaʻau faʻapitoa, o tino taitasi o le tagata maʻi e toʻatasi.

Fai mai tagata popoto o le mea muamua lava o se tagata tomai faapitoa ua maua i le maʻisuka tatau ona faia o le faatonuina o le Metformin i le maʻi. O le amataga lenei o togafitiga fualaau (pe afai e leai ni faʻamaʻi). O le fualaau oona o le ai ai se aafiaga aoga i luga o maualuga o le suka, fesoasoani e aveesea le mamafa, ma e iai foi se lisi laitiiti o aafiaga o le itu (o se mea taua!) Ma le tau maualalo.

Motoga tui

O le maʻisuka ituaiga 2 e masani lava ona i ai faafitauli ma le faʻaogaina o le kulukose postprandial. I lenei tulaga, o vailaʻau faʻamalosi e faʻaitiitia ai le kulukose toto pe a uma ona 'ai e aunoa ma le mafua ai o le hypoglycemia.

O fualaau faʻateleina o vailaau fou o se ituaiga fou o togafitiga mo le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 - na faʻamaonia muamua mo le faʻaaogaina i le Iunaite Setete i le 2005. I le 2014, na faʻaalia i Rusia ma Iukureini.

O nisi taimi o le DPP-4 inhibitors ua taʻua sese o fualaau faasaina, ae o le DPP-4 inhibitors o se vaega o vailaau e taʻua o le gliptynami.

Sei o tatou iloiloina atili auiliiliga o le faʻamoemoe ma le faʻaaogaina o tapenaga sauniuniga.

O fualaau faasaina e faaaoga i le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2, pe a taumafa ma faamalositino, faapea foi ma isi fualaau o le suka e maualalo le suka e le maua ai le mea e manaomia. E masani ona faʻaaogaina faʻatasi ma isi vailaʻau faufau - metformin ma thiazolidinedione.

O fualaau faasaina e faaaoga i le tuufaatasiga ma le inisalini puupuu ma le toto. O fualaau ia mo tui tui, ae peitai, e le o le inisalini.

Laʻau o le suka-maualalo o fualaau faasaina - o le a le mea e leaga ai lemoni

O tapenaga sauniuniga i luga o maketi i totonu o le atunuu ua faʻamaonia e atunuu o le EU.

O le tele o taimi, e faʻaaoga ai Metformin e togafitia ai le maʻisuka. I le taimi nei, o le "standard gold" mo le togafitiga o "maʻi manaia". O le tele o suʻesuʻega faʻavaomalo faʻavaomalo ua faʻatautaia ma ua mafai ona faʻaalia le malosi tele o fualaau faasaina.

O ona laumua sili pe a faatusatusa i isi vailaau e:

  1. Faʻasalaga le faʻaaogaina o le hypoglycemic. Talu ai ona o le faʻaitiitia o le teteʻeina o fusi lautele i le inisalini, o le vailaau faʻasaina e mafai ai ona gauai le kulūkose i siama masani, lea e faʻaitiitia ai lona faʻamaualuga i le toto.
  2. Se numera itiiti o ni mea leaga. Ae ui i lea, e le mafai e se tasi ona talanoa e uiga i lo latou toesea atoa.
  3. O le faapalepale onosai lelei.
  4. Faigofie ma aoga i le faʻaaogaina.

O loʻo maua le vailaʻau i pepa e 500 mg. O fua o aso taitasi e 1000 mg i le 2 vaeluaina o tui pe a uma le taumafataga. E taua le inu i le oloa ma le itiiti ifo i le 200 ml o le vai.

O le lisi o vailaʻau na faʻaaogaina mo le "gasegase suamalie" e sili atu le umi, ae o loʻo faaauau pea ona sailia pea e saienitisi fou fualaau fou.

O se faʻataʻitaʻiga o fualaau fou o le suka-maualalo mo le maʻisuka ituaiga 2:

  1. Agonists o glucagon-like peptide-1 (GLP-1). Liraglutide e aʻafia ai le gaʻo gaʻo ma faʻaitiitia le mamafa o le maʻi. O le mea lea, e mafai ona faateleina le lagona o le tino i le inisalini. I lenei laasaga, e leʻo aofia i totonu o faʻataʻitaʻiga masani o togafitiga o togafitiga, ae ua vave ona maua le lauiloa e avea o se faʻaopoopoga i togafitiga masani. E faʻafeiloaʻiina e pei o se hormone pancreatic e faʻaaoga ai se penisini faapitoa. O le aofaiga muamua o fualaau o le 0.6 mg i le aso ma le uluai inisiua tui. E tusa ai ma faatonuga a le fomaʻi.
  2. Inhibitors o le dipeptidyl peptidase-4 (DPP-4). Sitagliptin e faʻapupulaina le numera o mea faʻamalosi faapitoa, lea e faʻaagaoioia le galuega o le B-faʻatasi ma le faateleina o le faʻasologa o la latou lava homone. Ona o lenei mea, ua faaitiitia le glycemia. Avanoa i totonu o fualaau o 25-50 mg. Faʻasologa o Aso Taʻitasi - 100 mg i le 2 vaeluaina o tui, e tusa lava po o le a le meaʻai.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le numera o fualaau lelei mo le maʻisuka ituaiga 2 e matua tele lava.O le mea autu e le o le fenumiai ma mulimuli i faatonuga uma a le fomaʻi. Faatasi ai ma se filifiliga lelei o vailaʻau, e mafai ona faʻafoeina atoatoa le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma maua ai se olaga lelei tele.

E tatau ona maitauina o le maʻisuka ituaiga 2 e sili atu ona faigata le pulea o togafitiga. O lenei mea e sili ona moni mo na gasegase e le ogatasi ma fautuaga a le fomaʻi e tusa ai ma o latou olaga.

O vailaau faʻasaina fou e faʻatagaina oe e ave lenei faʻamaʻi i lalo o le puipuiga ma fesoasoani e puipuia le atinaʻeina o ona faʻafitauli. O le aafiaga o le puipuiga o le pancreatic o loʻo matauina foi, o lona uiga, e le tupu lona faʻanatinati vave, lea e matauina i le faʻalauteleina o le faʻaaogaina o le tele o vailaau faʻasolosolo.

O se tasi o tulafono faʻavae pe a amata le togafitiga mo le maʻisuka ituaiga 2 o le pito maualalo lea o le amataina o fua. I le aluga o taimi, faatasi ai ma le le lava o le faʻaitiitia o le glycemia, o le fomaʻi ua faʻateleina le fualaau, i le leai o aʻafiaga o le itu. E fautuaina le tuʻufaʻatasia o vailaʻau ma le maualalo o meaʻai ma le faʻamalositino.

Inisalini o le autu autu lea e manaʻomia e tagata e maua i le maʻisuka. Ae e ese mai ia te ia e tele atu vailaau mo le fofogaina o tautalaga e maua ai le aafiaga o le hypoglycemic. O loʻo gaosia i ni pepa ma faʻaogaina faʻafofoga i togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2.

O vailaʻau e fesoasoani e faʻamaonia le kulukose toto. E tele vaega o fualaau faasaina. E aofia ai le sulfonylureas, meglitinides, biguanides, faʻamaʻi-alpha-glucosidase.

Mo le tausiga o matua, e faʻaaoga ai le inisalini. Injections e taua tele mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1. O lenei laasaga o togafitiga faʻatasi ai ma le solia o le gaosiga o le inisalini. O le mea lea, ina ia faʻamaonia le tulaga o le maʻi, e manaʻomia le togafitiga toe suia e ala i le faʻaofiina o insulin.

O fomaʻi e sili ona manaʻo e faʻamatalaina ni fualaau oona e taʻua o le "Glidiab" i tagata maʻi. O a latou mea gaosi agavaʻa o loʻo faʻapipiʻiina. O vailaʻau e maua ai se faʻaaliga manino i le faʻaitiitia o le toto toto, faʻaleleia ai vaega o le hematological, mea toto, hemostasis, toto toto.

O le meafaigaluega e puipuia ai le faʻaleagaina o le toe faʻaleagaina, faʻaitiitia le le lelei o aafiaga o platelet, ei ai lona aʻafiaga. E le mafai ona e faʻamaonia i le tulaga o le faʻamaʻapeʻaina i vaega o le vailaau faʻasaina, ituaiga 1 o le maʻisuka, ketoacidosis, coma, gaioiga o le fatu ma le ate, fanau mai ma fafagaina, tausaga e itiiti ifo i le 18 tausaga.

Glimepiride

Pusa mo le faʻafofoga tautala e faʻaleleia ai le gaosiga o le inisalini e le pancreas, faʻaleleia le tuʻuina atu o lenei mea. E afaina ai foi le atinaʻeina o le lagona o le tino i le inisalini. O le vailaau ua faatonuina mo le maʻisuka ituaiga 2 i le taimi o le monotherapy poo le tuufaatasi ma le metformin poo le inisalini.

E le faatagaina ona ave ni meaʻai mo tagata e maua i le ketoacidosis, coma, lagona maualuga i le fualaau faasaina, o le ate po o le fatu fatugao, le gasegase o le faapalepale, leai se lactase i le tino. E le gata i lea, e le mafai ona e faʻaaogaina vailaau mo le maʻitaga ma le lactating o fafine, tamaiti.

Levothyroxine Sodium

Faʻaavanoa i le ituaiga o laugutu e taʻua o le "L-thyroxine". Tofia i se auala e faʻaleleia atili ai le gaosiga o masini gaʻo ma isi mea taua, faʻamalosia le galuega o le fatu ma toto toto, le faʻalavelave o le tino.

Ina ia aveesea le maʻisuka ma ona faailoga, o vailaau faapitoa e faʻaogaina e fuafua i le faʻaitiitia o le suka i le toto o se tagata maʻi. O ia vailaʻau faufau (hypoglycemic) e mafai ona faʻaaogaina matua, faʻapea foʻi ma le tautala.

O vailaʻau oona e faʻaaogaina i le hypoglycemic e masani lava ona faʻavasegaina e faapea:

  1. sulfonylurea o meaola (o Glibenclamide, Glikvidon, Gliklazid, Glimepirid, Glipizid, Chlorpropamide),
  2. alpha glucosidase inhibitors ("Acarbose", "Miglitol"),
  3. meglitinides (Numera, Repaglinide),
  4. biguanides ("Metformin", "Buformin", "Fenformin"),
  5. thiazolidinediones (Pioglitazone, Rosiglitazon, Tsiglitazon, Englitazon, Troglitazon),
  6. mea faʻapitoa.

Faʻaaogaina ma gaioiga o mea e maua mai sulfonylurea

O faʻamatalaga o le sulfonylureas na maua i se mea faʻafuaseʻi i le ogatotonu o le seneturi mulimuli. O le gafatia o ia ituaiga mea na faʻamautuina i le taimi na foliga mai ai o tagata na maua fualaʻau sulfa e faʻateʻa ese ai maʻi pipisi na maua ai foi le faʻaitiitia o le suka suka.

O le mea lea, o nei vailaau na i ai foi se aafiaga o le hypoglycem pronouns i luga o tagata mamaʻi.

Mo lenei mafuaʻaga, vave amata le sailiga mo aʻafiaga sulfanilamide ma le malosi e faʻaititia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le tino. O lenei galuega na fesoasoani i le tuufaatasia o mea muamua na maua mai le sulfonylurea i le lalolagi, lea na mafai ai ona foia ma le agavaa ia faafitauli o le maʻisuka.

O le aʻafiaga o le sulfonylurea o aʻafiaga e fesoʻotaʻi ma le faʻatoagaina o selatini peta pancreatic, lea e fesootaʻi ma le faʻaosofiaina ma le faateleina o le gaosiga o inisalini. O se mea taua muamua mo le lelei o le i ai i le paʻu o le ola ma le atoatoa pene.

E maitauina e faʻapea, pe a faʻaaogaina umi o faʻamaunuʻu o le sulfonylurea, o le a sili atu ona leai se aoga muamua. O le vailaʻau e faamutaina le aafia ai o le pulelasi o le inisalini.

Ua talitonu saienitisi e mafua mai i le faaitiitia o le aofaʻi o faʻaleleia i luga o peta peta. Na faaalia foi ina ua mavae se malologa i ia togafitiga, o le tali atu o nei siama i le fualaau faasaina e mafai ona toe faaleleia atoa.

O nisi o sulfonylureas e mafai foi ona tuʻuina atu se faʻaopoopoga o mea faʻapitoa. O sea ituaiga o gaioiga e leai sona aoga taua. O aʻafiaga faʻapitoa e aofia ai:

  1. o le faateleina o le gasegase o mea e faalagolago i le insulin i le inisalini o se natura oona,
  2. faaitiitia le gaosiga o le kulukose.

O le masini atoa o le atinaʻega o nei aafiaga i luga o le tino e mafua mai i le mea moni e faapea o mea ("Glimepiride" aemaise lava):

  1. faateleina le numera o faʻaaliga e nofouta i le insulin i luga o le cellular target,
  2. agavaa faʻaleleia atili fegalegaleaiga o le inisalini-talini,
  3. faʻamaonia le faʻaliliuina o le faʻasalalauga.

E le gata i lea, o loʻo i ai le faʻamaoniga e mafai ona avea faʻatoʻaga o le sulfonylurea ma mea e faʻaaogaina mo le faʻasaʻolotoina o le somatostatin, lea o le a mafai ai ona taofia le gaosia o le glucagon.

Sulfonylureas

E tele augatupulaga o lenei mea:

  • Muamua: "Tolazamide", "Tolbutamide", "Carbutamide", "Acetohexamide", "Chlorpropamide",
  • 2nd augatupulaga: Glibenclamide, Glikvidon, Glisoksid, Glibornuril, Gliklazid, Glipizid,
  • 3 tupulaga: Glimepiride.

I le taimi nei, i lo tatou atunuu, o fualaau faasaina o le augatupulaga muamua e toetoe lava a le faaaogaina i le faatinoga.

O le eseesega tele i le va o fualaau faasaina 1 ma le 2 augatupulaga i tulaga eseese o la latou gaoioiga. O le 2nd generation o le sulfonylurea e mafai ona faʻaaogaina i lalo ifo o dosages, lea e fesoasoani e faʻaitiitia ai le ono ono mafai ona iai aʻafiaga itu.

I le tautala i numera, o le latou gaoioiga o le a 50 pe oʻo foʻi i le 100 taimi maualuga. O le mea lea, afai o le fuainumera o aso manaomia o fualaau oona muamua e tatau ona mai le 0.75 i le 2 g, ona oʻo lea i le lua o fualaau o fualaau ua uma ona maua ai se fualaau o le 0.02-0.012 g.

O nisi o vailaau oona e mafai ona ese i le faapalepale.

O fualaau sili ona lauiloa

"Gliclazide" o se tasi lea o fualaau oona e masani ona faʻamatalaina. Ole fualaau faasaina e le na o se agavaa o le hypoglycemic qualitative, ae e fesoasoani foi i le faaleleia:

  • faailoga faailoilo
  • meatotino o le eleele o le rheological
  • faiga o le hemostatic, microcirculation toto,
  • galuega o le heparin ma le fibrinolytic,
  • le faapalepale heparin.

E le gata i lea, e mafai e Glyclazide ona taofia le atinaʻeina o microvasculitis (faʻamaʻi faʻataʻitaʻi), faʻalavelaveina faʻamaoniga faʻaalia o platelets, e faʻapupulaina ai le faʻasologa o faʻasalalauga ma faʻaalia ai meatotino o se antioxidant sili.

Le faʻaaogaina o le glucophage i le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka

I le taimi nei, ua atiaʻe e saienitisi se fuainumera tele o vailaʻau o loʻo faʻaaogaina e togafitia ai le maʻisuka. O le tele oi latou e matua aoga i togafitiga o togafitiga.

O se tasi o togafitiga sili ona lauiloa ma aoga o le Glucophage mo le maʻisuka ituaiga 2. O lona gaosiga galue o metformin, e fesoʻotaʻi ma biguanides.

E masani lava o lenei fualaau faasaina ua faatonuina e le fomaʻi - aiga, fomaʻi poo le endocrinologist. Ua mamanuina mo le faʻaauau pea ma le umi faʻaaogaina, ae leai ni aʻafiaga faʻalauiloaina ma lava le faapalepale e lona tino.

Faafetai i le Glucofage, ua lelei le pulea lelei o faamaʻi. I tulaga e seasea tupu, e mafai e le fomaʻi ona fautuaina togafitiga mo taimi puai.

Faaaogaina o le maʻisuka

Endocrinologists, e taʻua o le diabetologists, e faamaonia ai le maualuga o le aoga o le Glucofage, e faavae i luga o faʻamatalaga mai le tele o suʻesuʻega ma luga o latou lava faʻataʻitaʻiga. E mafai ai e oe ona faʻaitiitia le glycemia ma le hemoglobin glycated.

O faʻamaoniga o le lelei o le olaga ma le faʻataʻitaʻiga e faʻatatau i lona umi e faʻaleleia, talu ai e mafai e le fualaau faasaina ona puipuia le tuusao o le atinaʻeina o faʻamaʻi o gaioiga o le maʻisuka, e pei o le atherosclerosis, fatu fatu, mata ma isi faʻamaʻi. O le isi itu aoga e mafai ona faʻaitiitia ai le mamafa o le tino. E masani lava o le ituaiga lona lua o togafitiga e manaʻomia ai le tofia o le kalapu.

Faʻavae ma le faʻavae o le faʻamalolo

O le kilikaloga e maua i foliga o papaʻe paʻepaʻe e faʻamoemoe mo le faʻaaogaina totonu. E tolu inumaga o le mea galue: 500 mg, 850 mg, 1000 mg. E tatau ona manatua i le tele o tulaga, o le vailaau faʻasaina e faʻatoʻilaloina faʻapitoa e ala i faʻasalalauga. E le tatau ona e faia i lau lava filifiliga.

Glucofage ua gaosia e le Farani kamupani MerckSante. Ae peitai, e tele naua analogues, e aofia ai:

  • Siofor
  • Metformin
  • Diaformin,
  • Metuau ma isi.

O le tuufaatasiga o nei fualaau faasaina e aofia ai le metformin (o le eletise autu autu), povidone, magnesium stearate (lea o vailaau o ausilali). O le tuufaatasiga o le membrane cover e aofia ai macrogol, hypromelase.

E iai foʻi sauniuniga tuʻufaʻatasia o le kalapu, pe a, i le faaopoopo i le metformin, o le laulau e aofia ai isi vailaʻau mo le togafitia o le maʻisuka - Douglimax, Dianorm-m ma isi.

Le aʻafiaga o fualaau faasaina ma faʻamaoniga

Glucophage i le maʻisuka ituaiga 2, faapea foi i le maʻi pipisi, e mafai ona faaitiitia le glycemia i le aso atoa e ala i le faateleina o le lagona lelei o sela ma tino o le tino i meaola (manaia) ma le manava (fafo e pulea) insulin.

O lenei mea e faʻamaonia ai le faʻaaogaina o le kalafafaʻi i le ituaiga lona lua o le maʻisuka, lea e aofia ai le maʻisuka lona lua e faalagolago i le maʻisuka. O le fualaau faasaina e le afaina ai le gaosiga o le inisalini i peta beta o le pancreas. I le faaopoopo atu i le maʻisuka lava ia, o le glucophage o se vaega o le maliega mo le togafitiga o le maualuga o le manuʻa, syndabolic syndrome, ma le gasegase o le faapalepale gaʻo.

Short description

Glurenorm o se vailaʻau oona e mafua mai i le sulfonylurea. O le maʻisuka e le o le insulin i le maʻisuka (o le maʻisuka ituaiga 2) o se tasi o faafitauli e sili ona faanatinati o togafitiga faʻaonapo nei ona o le maualuga o le aʻafiaga ma le lamatiaga ogaoga o le atinaʻeina o faʻalavelave faʻamaonia ma le vailaau. O le mea moni, e oʻo lava i se osofaʻi le taua i le anapogi o maualuga o le kulukose o le toto e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le atiina ae o le retinopathy o le maʻisuka, strokes ma fatu fatuga. O le taunuuga o le tele o tausaga o le mataituina o saienitisi i fale suesue ma falemai o se toe iloiloga o le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2: afai na latou saili muamua e faaitiitia le maualuga o le hemoglobin glyc i tulaga faatapulaaina (6.5-7%), o lea ua latou o atu i togafitiga taitoatasi, latou te le motusia tagata uma tasi selu. E tusa ai ma le maliliega malie a le faufautua faʻapitoa a le endocrinologists Rusia, o faʻamaumauga mo le faʻaitiitia o le maualuga o le hemoglobin glycated e faʻamoemoeina e faʻavae i luga o le ono lamatia o le hypoglycemia, tausaga o le maʻi ma le i ai o ni faʻafitauli matuia. O lenei taʻiala e fesoasoani e faʻaitiitia le lamatiaga o le hypoglycemia ma ona aʻafiaga e aʻafia ai luga o le cardiovascular system.

O sauniuniga o Sulfonylurea o se kulupu o fualaau oona ua leva ona faʻaaogaina o latou gafatia e iloa lelei e endocrinologists. O la latou autu autu o le gaioiga o le poloka o pusa pālalaʻau i totonu o paʻu o le beta o le pancreas, lea e saofaga ai i le aafia ai o katini calcium i totonu o le cell ma le faʻamaogaina o pusa secretory o le inulin storage, lea e tatala ai i le intercellular space ma amata ai ona " glucose i nofoaga o lona faʻaogaina - muamua lava, i sela o le muso ma le tino ma le ate.

I tausaga talu ai nei, o le nomenclature o sui o le hypoglycemic used in endocrinological practice ua matua faʻafouina, ae ui i lea, o se vaega manaia o togafitiga faafomaʻi uma e mafua mai le sulfonylureas. Faatasi ai ma o latou tulaga lelei, o ese mai fafo mo le mautinoa mautinoa le aoga i le taofi o le hyperglycemia ma se tau maualalo. O le pito i tua o le tupe siliva e ono mafai ai ona atiaʻe ni faʻasologa o mea e le manaʻoina, ma, peitaʻi, o le a eseese mo vailaʻau eseese i lenei vaega. O aʻafiaga o le tino ma le gasegase i le gaioiga o le taimi ma le manino i le gaioiga o fualaau faasaina, faatasi ai ma foliga vaaia o gasegase gasegase malosi, faateleina o le mafutaga vavalalata mo masini o plasma o toto ma taligata beta-cell. E tusa ai ma nisi o faʻataʻitaʻiga, o le tele o fualaau le lelei i lenei itu o le glibenclamide, ma le gutu, i le isi itu, e itiiti le lamatiaga ona o le puupuu o le taimi o le gaioiga. E le gata i lea, o lona aoga e tutusa ma isi sui o fualaau o lenei vaega. O le faʻaaogaina o le vailaau faʻasaina e faʻaleleia pe a maeʻa le 1-1.5 itula i le maea ai o lona puleaina, o le maualuga o le mea e matauina pe a mavae le 2-3 itula, o le aofaʻi o le umi o le gaoioiga e tusa ma le 8-10 itula. Glurenorm e mafai ona faʻaaogaina i tagata ei ai fatugaʻo fatugaʻo, e aofia ai le faaletonu o le tino i taimi muamua. E tusa ai ma se suʻesuʻega faʻataʻitaʻi na faia i Rusia, o se togafitiga e ono-masina ma le manulele na taʻitaʻia e le gata i se faʻaleleia atili o le metabolism o le kulukose, ae faʻapea foi i le toe gaioiga. O le aoga o fualaau faasaina i totonu o na tagata o loʻo mafatia i faʻamaʻi o le ate ua faʻamaonia (e talitonuina o le glurenorm o loʻo i ai sona aoga aoga i hepatocytes).

Faiga faʻapolopolo

O papa maa e paʻepaʻe, lamolemole, lapotopoto, ma pito i luga, faʻatasi ai ma se lamatiaga i le tasi itu ma togitogia i le "57C" i itu uma e ono lamatia ai, o le logo a le kamupani ua togitogia i le isi itu.

1 le
glycidone30 mg

Tagata faʻatagaina: lactose monohydrate - 134.6 mg, masini maso masima - 70 mg, sichini maso soluble - 5 mg, magnesium stearate - 0.4 mg.

10 pi. - paʻu (3) - teuina o pepa pepa.
10 pi. - paʻu (6) - teuina o pepa pepa.
10 pi. - paʻu (12) - teuina o pepa pepa.

O le fualaau faasaina e faia faalelagona. E tatau ona mulimuli i fautuaga a le fomaʻi e uiga i le fualaau o fualaau faasaina ma meaʻai. E le tatau ona e taofia lou tagofia o fualaau faasaina e aunoa ma le talanoa i se fomaʻi.

O le fua muamua o Glyurenorm e masani lava ona 1/2 le laulau.(15 mg) i le taeao o le taeao. E tatau ona ave le vailaʻau i le amataga o le taumafataga. A maeʻa ona ave Glyurenorm, e le tatau ona faaseʻe meaai.

Afai e ave le 1/2 faʻamau. (15 mg) e le maua ai se faʻaleleia atili, pe'ā uma ona faʻatalanoa se fomaʻi, e tatau ona faʻaititia le fualaau. Afai o le fua ole aso o Glyurenorm e le silia le 2 faʻamau. (60 mg), e mafai ona faʻamatalaina i le 1 fualaau, i le taimi o le taeao.

Pe a faatonuina se fua maualuga, o le sili ona lelei e mafai ona ausia e ala i le faia o aso taitasi e vaevaeina i 2-3 inumaga. I lenei tulaga, o le maualuga aupito maualuga e tatau ona ave i le taeao o le taeao. Faʻateleina se fualaau e sili atu nai lo le 4 faʻamau. (120 mg) / aso masani e le taitai atu i se isi faʻaopoopoga o le lelei.

Ole fua maualuga o aso taitasi o le 4 papa. (120 mg).

Tagata mamaʻi e leai se aoga

E tusa ma le 5% o metabolites o fualaau faasaina ua faʻamalosi e gaʻo. I tagata gasegase e leai se aoga, e le manaʻomia le fetuunaʻi o fualaau.

Tagata gasegase e maua ai le gaʻo galuega

O le ave o se tui e sili atu i le 75 mg i tagata maʻi ma le galuega ole ate ole maʻi e manaʻomia ai le mataituina ma le totoa o le maʻi. Ole fualaau faasaina e le tatau ona faʻamatalaina i tagata gasegase o loʻo i ai le gaioiga o le ate, aua 95% o le fualaau o loʻo faʻafefiloi i le ate ma faʻasolo atu i totonu o le manava.

Faatasi ai ma le le atoatoa o le aoga o le monotherapy ma le fualaau faasaina Glyurenorm ®, na o le faaopoopoina o le tofiga metformin e mafai ona fautuaina.

Fegalegaleaiga

E mafai ona faateleina le aafiaga o le hypoglycem i le faia tutusa o le glycidone ma le ACE, le allopurinol, analgesics ma NSAID, vailaau faʻamaʻi, chloramphenicol, clarithromycin, clofibrate, faʻasologa o le coumarin, fluoroquinolones, heparin, antioxidants, sulfonyl cyclamide cyclides, tetra cyclamide cyclides, ma lona , inisalini ma gasegase o le hypoglycemic oral.

Beta-blockers, sympatholytics (e aofia ai le clonidine), reserpine ma guanethidine e mafai ona faʻaleleia le aafiaga o le hypoglycemic ma i le taimi lava e tasi e teu ai faailoga o le hypoglycemia.

E ono mafai ona faʻaitiitia le aafiaga o le hypoglycemene ao faʻasalalau le glycidone ma le aminoglutethimide, sympathomimetics, glucagon, hormones thyroid, glucagon, thiazide ma le loopback diuretics, faʻamataʻu tautala, diazoxide, phenothiazine ma fualaau oona o loo i ai le vailaʻau nicotinic.

Barbiturates, rifampicin ma phenytoin e mafai foi ona faaitiitia le aafiaga o le hypoglycemic o le glycidone.

Le faʻamalosia poʻo le faʻavaivaia o le faʻaaogaina o le hypoglycemic o le glycvidone ua faʻamatalaina i le histamine H blockers2talini (cimetidine, ranitidine) ma le ethanol.

Faʻaiʻuga

Mai le polokalame o le hemopoietic: thrombocytopenia, leukopenia, agranulocytosis.

Mai le itu o le metabolism: hypoglycemia.

Mai le faʻalavelave o le tino: maʻi tiga, fiavalea, moe, paʻuvale, lagona vaivai.

Mai le itu o le okeni o le faʻaaliga: solia o nofoaga e nofo ai.

Mai le cardiovascular system: angina pectoris, extrasystole, toilalo cardiovascular, vavalo.

Mai le fualaau oona: le lava o le fiaai, afu, vili, papū, manava manava, faʻavauvau i totonu o le manava, gutu mago, cholestasis.

Mai le paʻu ma le tino o le tino: vevela, vevela, urticaria, Stevens-Johnson syndrome, faʻasologa o le photosensitivity.

Isi: tiga o le pusa.

Tina ma le lactation

E leai ni faʻamatalaga e uiga i le faʻaaogaina o le glycidone i fafine aʻo maʻitaga ma le susu.

E le o iloa pe o le glycidone poʻo ona metabolites e pasi i susu susu. O fafine maʻitaga o loʻo maua i le maʻisuka e manaʻomia le mataʻituina ma le faʻaeteete o concentila glucose concentrations. Ole suʻeina ole vailaʻau faʻasolosolo i fafine maʻitaga e le o lava le pulea o le maualuga ole metabolism. O le mea lea, o le faʻaaogaina o le vailaʻau Glurenorm ® i le taimi o le maitaga ma le lactation ua solia.

I le tulaga o le maʻitaga poʻo le taimi e fuafua ai le maʻitaga i le vaitaimi o le faʻaaogaina o le fualaau oona Glyurenorm ®, e tatau ona faʻagata le vailaʻau ma sui i le insulin.

Faʻaaoga mo le gaʻo o le galuega

O le vailaau faʻasaina ua faʻasaina i le kapatic plaphyria, o le gasegase o le ate tele.

O le ave o se tui e sili atu i le 75 mg i tagata maʻi ma le galuega ole ate ole maʻi e manaʻomia ai le mataituina ma le totoa o le maʻi. Ole fualaau faasaina e le tatau ona faʻataʻitaʻiina i tagata gasegase o le gase o le tino, aua o le 95% o le fualaau e faʻafefiloi i le ate ma faʻamalosi atu i totonu o le manava. I faʻataʻitaʻiga o falemaʻi i tagata gasegase o le maʻisuka ma le ate o le fesuiaiga o le matuia (e aofia ai le gase cirrhosis ma le maualuga o le toto), Glurenorm ® e leʻi mafua ai le faʻaleagaina o le ate, o le tele o aafiaga i le ate, e leʻi faʻalauteleina, e leʻi maua se tali o le hypoglycemic.

Faʻaaogā mo le toe faʻaaogaina o le galuega

Talu ai ona o le vaega autu o le vailaau faasaina ua mafua ona o le manava, i tagata gasegase ua le atoatoa le aoga, e le faatupulaia le fualaau faasaina. O le mea lea, o le glycidone e mafai ona faʻamaonia saogalemu i tagata gasegase e lamatia ai le atinaʻe o le nephropathy.

E tusa ma le 5% o metabolites o fualaau faasaina ua faʻamalosi e gaʻo. I totonu o suʻesuʻega suʻesuʻega - o se faʻatusatusaga o tagata mamaʻi ma le gasegase o le maʻisuka ma le gasegase o le gasegase o le agavaʻa ma tagata gasegase e maua i le maʻisuka e aunoa ma le faʻaaogaina o le tino, toe avea Glyurenorm i se fualaau o le 40-50 mg na mafua ai ona tutusa le maualuga o kulukose toto. O le faaputuputuina o fualaau faasaina ma / poo le hypoglycemic symptoms e leʻi matauina. O le mea lea, i tagata gasegase ua le atoatoa le aoga, e le manaomia le fetuutuunai o fualaau.

Tuua Lau Faamatalaga