SAUNIUNI 13 (SAUNOAGA 13) faatonuga mo le faʻaoga

Faʻapipiʻi o le tino Muamua o le susunuina mo le tuiina o le intramuscular: o le paʻepaʻe, e tutusa lelei, o se vaʻa paʻepaʻe paʻepaʻe e talia (i luga o se pepa faʻatalanoa 2 pusa palasitika o 5 syringes ua maeʻa ma 10 inisi iniseti poo 1 palasitika. 1 tui tuila, faʻapumu i le 1 iniseti tui).

O le gaioiga malosi i le tuufaatasiga o le 0.5 mg (1 le fua) o connegane pneumococcal (polysaccharide + CRM197), e aofia ai:

  • serotype 4 polysaccharide - 0.002 mg,
  • serotype 6B polysaccharide - 0.004 mg,
  • polysaccharide serotype 9V - 0.002 mg,
  • polysaccharide serotype 14 - 0.002 mg,
  • serotype 18C oligosaccharide - 0.002 mg,
  • serotype 19F polysaccharide - 0.002 mg,
  • serotype 23F polysaccharide - 0.002 mg.

Vaega o ausilali: aluminium phosphate, sodium chloride, vai mo le tuiina.

Pharmacodynamics

Muamua o se tui mo le puipuia o faʻamaʻi pipisi pneumococcal. E aofia ai le 7 mea gaosia - polysaccharides pneumococci e maua mai le siama siama o le Streptococcus pneumoniae, e faʻatasi ma le faʻamalosi i le fusilatini palatini CRM197 ma faʻafefiloi i le aluminium phosphate.

O le faʻamuamua o Prevenar e mafua ai le atinaʻeina o auupega i le polysaccharides polypacciides Streptococcus pneumoniae serotypes 4, 6B, 9V, 14, 18C, 19F, 23F, lea e maua ai le puipuiga faapitoa o le tino mai faʻamaʻi pipisi e mafua mai i siama.

I le faʻaaogaina o togafitiga eseese i tamaiti o le tausaga muamua o le olaga, e amata mai le lua masina, i le maea ai o se faasologa o tui puipui muamua ma se tali lona lua i le togafitiga mulimuli e faʻatonutonuina (pe a oʻo i le taimi o le toe faʻasalaina), ua faʻaalia le puipuiga o le puipuiga mai le puipuiga. A maeʻa ona faʻaaogaina ni tui se tolu i le taimi o le faʻamaʻi muamua ma le toe faʻasalaina mulimuli mai, o le faʻalauteleina o le maualuga o le tui puipuia e matauina. Faʻafetai i Prevenar, o le faʻavaeina o vailaʻau faʻamalosi i vailaau faʻamaʻi uma e faʻaaogaina.

O se faʻamatalaga o faʻamaʻi faʻamaʻi i vailaʻau uma o le tui i tamaiti 2-5 tausaga ua matauina pe a uma le tui tasi o le fualaau faasaina, ae o le tali a le tino e masani ona ogatusa ma lena i tamaiti i le lua tausaga muamua o le olaga pe a maeʻa se faasologa o tui puipui muamua.

E tusa ai ma le tele o faʻataʻitaʻiga o le aoga o tui puipui, o le Prevenar e maualuga lona aoga mo le puipuia o faʻamaʻi faʻamaʻi o le natura pneumococcal (ITPP). O le fualaau faasaina e aoga i le puipuia o le niumonia ma le aupatitis otitis (e tusa ma le 87.5 ma le 54%, i le faasologa).

Contraindications

  • o gasegase afaina / e leai ni faʻamaʻi pipisi, faʻamaonia tele o faʻamaʻi faʻamaʻi (i nei tulaga, o le tui e faia pe a maeʻa toe faʻaleleia poʻo le faʻamagaloina),
  • tagata le faʻamaoni i vaega o le vailaʻau, faʻapea foʻi ma le faʻaaogaina o le hypersensitivity faʻatasi ai ma le muaʻi faʻaaogaina o le Prevenar.

Faatonuga mo le faʻaaogaina Muamua: metotia ma metotia

O le tui o le Preventar e faʻatautaia faʻale-tino:

  • tamaiti ei lalo o le 2 tausaga le matua: i le ogavae o le anetelalate,
  • tamaiti 2 tausaga ma luga atu: i le muso o le tauau.

O le faʻaleagaina o pulega a Prevenar ua faʻasalaina.

Taʻaloga o tui (fua faʻatasi - 0.5 ml):

  • 2-6 masina: 3 inumaga o le tui, o le va i le va o doses e le itiiti ifo ma le 30 aso, o le fua muamua e masani lava ona faʻaaogaina i le 2 masina, o le taimi sili ona lelei mo le toe faʻamaʻiina (lona fa) o le 12-15 masina. Afai e leʻi amataina le tui i le afa muamua o le olaga, e tatau ona faʻaaogaina le Prevenar e tusa ai ma polokalama o loʻo i lalo,
  • 7-11 masina: 2 inumaga, vavao i le va o doses - ia le itiiti ifo ma le 30 aso, o le taimi sili ona lelei mo le toe faʻasalaina (lona tolu) o le 12-23 masina,
  • 12-23 masina: 2 tui, vavao i le va o atopa - a itiiti ifo ma le 60 aso,
  • 2-5 tausaga: tasi le 1 fualaau.

A maeʻa faʻataʻitaʻiga taʻitasi, o le manaʻomia mo soʻo se fualaau faʻapitoa e leʻi faʻamautuina.

Aʻo leʻi faʻaaogāina Muamua, o mea o loʻo i totonu o le suauu e tatau ona lūlūina seia oʻo ina maua se tuʻufaʻatasiga tutusa. Afai o meaola mai fafo e maua i mea o loʻo iai i le suauu i le taimi o suʻesuʻega, poʻo ua suia ona mea totino, e le mafai ona faʻaaogaina le fualaau faasaina.

Faʻaiʻuga

O faʻafitauli matuia masani i tui puipui o le fiva (i le foliga o fiva) ma le tiga ile nofoaga o tui.

I le taimi o le faʻasalaga, o mea nei e le masani ona matauina: vave vave ona paʻu i le nofoaga o inisiua, o se tapulaa puupuu o le tele o gaioiga o vae e fesootaʻi ma le tiga ile nofoaga o tui.

Pe a maua se tui se tasi i tamaiti matutua, e tele taimi e tutupu aʻe ai i le lotoifale nai lo tamaiti ei lalo ifo o le 18 masina, ae o na faʻafitauli e masani ona pupuu.

I le taimi muamua o tui puipui i tamaiti ei lalo ifo o le 28 vaiaso, e tatau i se tasi ona amanaia le ono lamatiaga o le apnea, aemaise lava i le mamafa o le talafaasolopito o le vaivai o le tino.

O le toe totogia o loʻo taʻua i luga i tamaiti oe na tuʻuina atu i le taimi lava e tasi ia tui puipui o le pertussis (CDS) ma Prevenar. O le maualuga o le maualuga o le 38 ° C ma le maualuga na maitauina i le 41.2% o mataupu, ma luga aʻe o le 39 ° C i le 3.3% o tamaiti (faʻatusatusa i le 1.2% o tamaiti e naʻo CDS). O se faʻaopoopoga talitutusa i le tele o taimi o le maualuga o le vevela e matauina pe a tuʻufaʻatasia ma faʻamaʻi faʻamaʻi faʻaaogaina i fomaʻi (faasaga i le diphtheria, poliomyelitis, tale o le hepatitis B, tetanus, maʻi hemophilic o le ituaiga B).

O aʻafiaga e ono tutupu (> 10% - tele lava,> 1% ma le 0.1% ma le 0.01% ma

Muamua: tau i falemaʻi i luga o le initaneti

Muamua 13 tui puipui pneumococci 0.5 ml / totoga tuusao mo le tuiina o le intramuscular 0.5 ml 1 pc.

VAEGA 13 (Pneumococcal Polysaccharide Vaccine) 0.5ml / dose 1 pc. Faʻatonuina o le Intramuscular Petrovax Pharm NGO

Aʻoga: Muamua le Setete o Moscow State University i le igoa o le I.M. Sechenov, faapitoa faapitoa "Vailaau Faʻataʻitaʻi Aoao".

O faʻamatalaga e uiga i le fualaau faasaina ua faʻateleina, tuʻuina atu mo faʻamatalaga faʻamatalaga ma e le suitulaga i faatonuga aloaia. O le togafitiga a le tagata lava ia e lamatia ai le ola maloloina!

O le tale o le tale "Terpincode" o se tasi o taitai faatau, e le ona o ona faʻamalologa.

E fa ituaiga o sukalati pogisa e tusa ma le lua selau kalori. O lea, afai e te le manaʻo e lelei atili, e sili atu ona lelei le le sili atu i le lua lobili i le aso.

E sili atu ma le $ 500 miliona i le tausaga e faʻaalu i fualaau faʻamaʻi na o ia i le Iunaite Setete. E te talitonu pea o le a maua se auala e faʻatoʻilaloina ai allergies?

O le tele o fafine e mafai ona sili atu le fiafia mai le mafaufauina o latou tino matagofie i le faʻata nai lo le feusuaʻi. O le mea lea, tamaitai, taumafai mo le lotogatasi.

E tusa ai ma suʻesuʻega, o fafine o loʻo inu i le tele o ipuinu po o le uaina i le vaiaso ua i ai se faʻafitauli maualuga e ono maua ai le kanesa o le susu.

E tusa lava pe le o le fatu o se tagata, e mafai lava ona ola pea mo se taimi umi, e pei ona faaali mai e le faifaiva Norwegian Jan Revsdal ia i matou. O lana "afi" na taofi mo le 4 itula talu ona leiloloa le faifaiva ma moe i le kiona.

Sa faʻatautaia e saienitisi Amerika suʻesuʻega i maso ma faʻauʻuina o le suamalie sipuni e taofia ai le atiaʻe o le atherosclerosis o toto toto. E tasi le vaega o moa na inu vai manino, ma le lona lua o le suamilo. O le iʻuga, o vaʻa o le vaega lona lua e leai ni pusa cholesterol.

Faatasi ai ma se asiasiga masani ile moega tanning, o le avanoa e maua ai le kanesa o le paʻu e faateleina i le 60%.

O le toto o le tagata e "tamoe" i totonu o vaa i lalo ifo o le mamafa, ma afai e solia lona amio saʻo, e mafai ona fana e oo atu i le 10 mita.

O le tele o fualaau faasaina na muai faatauina atu e avea o fualaau faasaina. O Heroin, mo se faʻataʻitaʻiga, na muaʻi faʻatau atu e avea o se tale o le tale. Ma o le koko sa fautuaina e fomaʻi o le faʻamaʻiina ma o se auala e faʻatupulaʻia ai le faʻatumau.

I le faaopoopo atu i tagata, e na o le tasi le mea ola i luga o le lalolagi Earth - taifau, e pagatia mai le prostatitis. O a matou uo sili ona faamaoni.

O Caries o le faʻamaʻi pipisi taatele i le lalolagi e oʻo lava i le siama e le mafai ona tauva.

O galuega e le fiafia i ai le tagata e sili atu ona afaina i lona mafaufau nai lo le leai o se galuega.

O le avefeʻau lautele o paaga e itiiti ifo nai lo le saʻo.

O le ate o le sili lea o le totoga i totonu oo tatou tino. O lona mamafa o le mamafa e 1.5 kilokalama.

O le galu muamua o le fugalaau o loʻo oʻo mai i le iʻuga, ae o laau fugalaau o le a suia e mutia mai le amataga o Iuni, lea o le a faʻalavelave ai i ē na mafatia.

Faiga faʻavae, tuʻufaʻatasia ma le afifiina

O le faʻamalolo mo le faʻaogaina o le lanu paʻepaʻe e tutusa lelei, i luga o le pala, o se mea e faʻaaogaina, lea e faigofie ona malepe pe a luluina.

32 mcg

0.5 ml
pneumococcal conjugates (polysaccharide - CRM 197):
serotype 1 polysaccharide2.2 mcg
serotype 3 polysaccharide2.2 mcg
serotype 4 polysaccharide2.2 mcg
serotype 5 polysaccharide2.2 mcg
serotype 6A polysaccharide2.2 mcg
serotype 6B polysaccharide4.4 mcg
serotype 7F polysaccharide2.2 mcg
serotype 9V polysaccharide2.2 mcg
polysaccharide serotype 142.2 mcg
serotype 18C oligosaccharide2.2 mcg
serotype 19A polysaccharide2.2 mcg
serotype 19F polysaccharide2.2 mcg
serotype 23F polysaccharide2.2 mcg
suauu uila CRM 197

Tagata faʻatau: aluminium phosphate (i le fua o le aluminium) - 0.125 mg, sodium chloride - 4.25 mg, acidic succinic - 0.295 mg, polysorbate 80 - 0.1 mg, vai d / ma - e oo atu i le 0.5 ml.

0.5 ml - suauu tioata manino e leai ni lanu (type I) ma se gafatia o le 1 ml (1) - afifiina palasitika (1) faʻamaeʻaina ni nila faʻasaʻo (1 pc.) - pepa pepa pepa.
0.5 ml - lanu tioata manino e leai ni lanu (type I) ma se gafatia o le 1 ml (5) - afifiina palasitika (2) faʻamaeʻaina ma ni nila faʻasaʻo (10 pcs.) - pepa pepa pepa.
0.5 ml - tui e faia i le tioata manino e le lanu (type I) ma se gafatia o le 1 ml (5) - afifiina palasitika (10) faʻamaeʻaina ma ni nila faʻasaʻo (50 pcs.) - teuina o pepa pepa.

Faʻaaliga 13 o loʻo gaosia e tusa ai ma taiala o WHO mo le gaosiga ma le lelei o le puleaina o tui puipui o pneumococcal.

Faʻataʻitaʻiga

Vaʻa mo le puipuia o faʻamaʻi pipisi o le pneumococcal.

Faʻaaliga 13 e aofia ai 13 antigens - polysaccharides lapopoa o le 13 Strotococcus pneumonia serotypes (4, 6B, 9V, 14, 18C, 19F, 23F, 1, 3, 5, 6A, 7F, 19A), faʻatasi ma le CRM 197 carrier protein. I le tali atu i le osofia o antigenic, o le antibody o gaosia e suauu B e tupu i se auala T-faalagolago ma le T-tutoatasi. Ole tali ole teteʻe i le tele o antigens o le T-faʻalagolago ma e aofia ai le faʻamaopoopoina o gaioiga ole CD4 + T ma le suauu ole B i le faagasologa o le faʻaalia o antigen. Vailaʻau CD4 + T (T-fesoasoani) faʻasaʻo faʻasalaga i faʻamau B i luga tonu (e ala i fegalegaleaiga o faʻamalosi ile luga ole cell) ma faʻaalia (e ala i le faʻatagaina o cytokine). O nei faailoilo e taʻitaʻia ai le faateleina ma le fesuiaiga o suauu o B ma le tuufaatasiga o mea taua e puipuia ai le tino. E manaʻomia le CD4 + Talia mo le faʻasesega o suauu B i totonu o siama plasma umi o loʻo faʻaauau pea ona faʻapipiʻi faʻamaʻi o le tele o faʻataʻitaʻiga (faatasi ai ma se IgG Igoa) ma fatuga B e vave ona faʻamalosi ma faʻasaʻo faʻamaʻi pe a uma ona faʻaalia i le antigen tutusa lava.

O le polysaccharides (PS) o le gasegase siama, e ese mai i le fausaga faʻasolosolo, o loʻo i ai mea faʻaleagaleleia masani, e fai ma sui o antigens tutoatasi T. I le leai o se fesoasoani i le T-cell, o suauu faaosofia a le PS e faʻapipiʻiina ai le IgM antibodies, antibody matua maturation, e fai ma tulafono, e le tupu ae e le gaosia fatuga o le mafaufau B. I tui, o le faʻaaogaina o PS e fesoʻotai ma le le lelei o le puipuia o le immunogenicity poʻo le leai o se tui puipuia i tamaiti i lalo ifo o le 24 masina le matua ma le le mafai ona faʻailogaina le mafaufau faʻamaʻi i soo se tausaga.

O le faʻasoaina o PS faʻatasi ma se polotini puʻupuʻu e aʻafia ai le uiga tutoatasi o le T-cell o PS antigen. O t-sela ei ai se polotini fusi e maua ai le faʻatinoga o faailo talafeagai mo le maturation o le tali puipui e taliina e suauu B ma le faʻatulagaina o sel o le mafaufau B. O le liua o Streptococcus pneumoniae PS i totonu o se antigen (T-cell-dependant dependent) e faʻapipiʻiina ai le antibody o loʻo faʻamalosia ma faʻamalosia ai le manatuaina o le immune. Na faaalia ai o le faʻaalia pea o le aafia i polynaccharides pneumococcal i tamaiti na mafua ai le tali atu.

O le puleaina o le tui Muamua 13 e mafua ai le faia o auupega i le polysaccharides lapopoa o Streptococcus pneumoniae, ma maua ai se puipuiga faapitoa mai i siama na mafua mai i tui 1, 3, 4, 5, 6A, 6B, 7F, 9V, 14, 18C, 19A, 19F ma le 23F peneumococcal serotypes.

E tusa ai ma WHO mo fautuaga fou o tui puipui anti-pneumococcal, o le faʻatusatusaina o le tali atu i le puipuiga na iloiloina e ala i le faʻaaogaina o faʻataʻitaʻiga Prevenar 13 ma Prevenar i le faʻaaogaina o ni taʻiala tutoatasi se tolu:

  • le pasene o tagata gasegase ua oʻo atu i le faʻamasinoga o faʻamaʻi IgG patino ≥0.35 μg / ml,
  • faʻavae geometric concentrations o immunoglobulins (IgG GMC) ma le opsonophagocytic o faʻamaʻi faʻamalosi (bacteriidical antibodies (OFA titer ≥1: 8). Folasaga Muamua 13 e maua ai se tali e le mafai ona tali atu i serotypes uma e 13, e tutusa ma le tui o Prevenar e tusa ai ma tulaga ua taua i luga.

O le tui muamua o le Prevenar 13 e oʻo atu i le 90% o serotypes uma e mafua ai le osofia o pneumococcal infections (IPI), e aʻafia ai tetee i togafitiga o fualaau oona. O manatu i le Iunaite Setete talu mai le folasaga o le 7-valent Conjugate Prevenar vaccine ua fautua mai ai o mataupu aupito sili ona ogaoga o le niumonia ua aafia faatasi ma le gaioiga o serotypes na aofia ai i le Prevenar 13 (1, 3, 7F ma le 19A), aemaise lava le serotype 3 ma faʻamaʻi tigaina o le niumonia.

Talia le tali pe a faʻaaogā ni tui se tolu pe lua i se faasologa o tui puipui muamua

A maeʻa le faʻaofiina o ni pusa se tolu o le aso 13 faʻasalaga i le taimi o le tui muamua o tamaiti i lalo ifo o le 6 masina, o le maualuga o le maualuga o faʻamaʻi i vailaʻau uma o le tui na matauina.

Ina ua uma le folasia o ni tui se lua i le taimi o le tui muamua, Prevenar 13, o se vaega o le tui puipuia o tamaiti o le vaitausaga tutusa, sa i ai foi le faateleina o le antibody titers i vaega uma o le tui, ae IgG≥0.35 μg / ml mo serotypes 6B ma le 23F na fuafuaina i se pasene laitiiti o tamaiti. I le taimi lava e tasi, o le faʻateleina o faʻamaʻavale i le maea ai o le faʻaofiina o se faʻasologa o le faʻasolosolo o le Prevenar 13 e faʻatuputeleina pe a faatusatusa i le faʻasalaga o auupega ao leʻi oʻo i le faʻaofiina o se faʻamalolo mo le 13 serotypes. O le faʻavaeina o le faʻamautinoaina o le faʻaleleia o le tino e faʻaalia mo le lua o tui puipui. O le tali lona lua o le puipuia o le tui i tamaiti o le tausaga lona lua o le olaga i le taimi e faʻaaoga ai le tolu poʻo le lua inumaga i se faasologa o tui puipui muamua e tutusa ma le 13 serotypes.

Faʻaaogā faʻamau i le lua-dose ma le tolu-fualaau o tui puipui

O faʻasalalauga o le anti-posto boster i luga o le 12 serotypes nai lo mea na maua i le maeʻa o se faasologa o tui puipui muamua, lea e faʻamaonia ai le talafeagai o le faʻamuamua (faʻavaeina o le mafaufau faʻamalosia). E tusa ai ma le 3 serotype, o le antibody concentrations i le maea ai o le faasologa muamua o tui tui ma pusa tui e tutusa. O le tali atu i se mea e oso ai se osofaiga i pusa tui pe a uma le lua-dose ma le tolu-vaega o tui puipuia muamua e tutusa i le va o le 13 serotypes o le tui.

I tagata matutua e 50 tausaga ma matutua atu, e le faʻaogaina faʻamalosi IgG-polysaccharide e faʻamalosia ai le puipuia o faʻamaʻi pneumococcal faʻamaʻi poʻo pneumonia e leai se siama. E talitonuina o le atagia o auala e puipuia ai pneumococcal i tagata matutua o le gaioioiga o gaioiga e mafua mai - opsonophagocytic (OFA) - le mafai gasegase o le toto e faʻamalo ai le pneumococci e ala i le faʻaogaina o le phagocytose faʻapitoa i le in vitro.O suʻesuʻega muamua ma faʻamatalaga ile suʻesuʻeina o le faʻamaʻiina o le tui o le Prevenar 13 i tagata matutua e 50 tausaga ma matutua atu latou te faʻamaonia le gaioioiga o gaioiga o le tui o le ADA.

Faiga o foliga:

O le vaccine o Prevenar® 13 o se polysaccharide lapopoa o 13 serotypes pneumococcal: 1, 3, 4, 5, 6, 6B, 7F, 9V, 14, 18C, 19A, 19F ma le 23F, ua fusia taitoatasi i le protein diphtheria CRM197 ma faasalalauina i le aluminium phosphate.

Mea gaosi:
Pneumococcal conjugates (polysaccharide - CRM197):

Serotype 1 Polysaccharide

Serotype 3 Polysaccharide

Serotype 4 Polysaccharide

Serotype 5 Polysaccharide

Serotype 6A Polysaccharide

Serotype 6B Polysaccharide

Serotype 7F Polysaccharide

Serotype 9V Polysaccharide

Serotype 14 Polysaccharide

Oligosaccharide serotype 18C

Serotype 19A Polysaccharide

Serotype 19F Polysaccharide

Serotype 23F Polysaccharide

Tagata faʻatau: aluminium phosphate - 0.5 mg (i le fua o le aluminium 0.125 mg), sodium chloride - 4.25 mg, acidic succinic - 0.295 mg, polysorbate 80 - 0.1 mg, vai mo le tui - e oo atu i le 0.5 ml.

Faʻatauga meatotino

E tusa ai ma fautuaga a WHO, mo le tui fou o le tui pneumococcal le tutusa o le tali mai le Prevenar® 13 e leʻi maua le tali mai i le tolu pasene: o le pasene o tagata gasegase na oʻo i le maualuga o le IgG antibodies 0.35 μg / ml, concentrations mean geometric (SGC) o immunoglobulins and opsonophagocytic activity (OFA) of antibodies (OFA tagata faʻatau ³ 1: 8 ma le faʻamaufaʻailoga o le geometric (SGT)). Mo tagata matutua, o le puipuiga o anti-pneumococcal antibodies e leʻi fuafuaina ma serotype-faapitoa OFA (CHT) o loʻo faʻaaogaina.

O le tui muamua o le Prevenar® 13 e aofia ai le 90% o serotypes e mafua ai le afaina o pneumococcal infections (IPI), e aofia ai i latou e tetee i togafitiga o vailaau.

Talia le tali pe a faʻaaogā ni tui se tolu pe lua i se faasologa o tui puipui muamua
A maeʻa folasaga tolu inumaga Prevenar® 13 i le taimi o le tui muamua o tamaiti i lalo ifo o le 6 masina na faaalia ai le maualuga o le maualuga o siama i vailaau uma o le tui.

A maeʻa folasaga lua inumaga i le taimi o le tui muamua o Prevenar® 13, o se vaega o le tui puipui tele o tamaiti o le vaitausaga lava e tasi, o se faateleina taua o le antibody titers i vaega uma o le tui, sa maitauina foi le maualuga o le IgG 6B ma le 23F, o le maualuga o le IgG o le 0.35 μg / ml. I le taimi lava e tasi, o le tali atu o le tali atu i le toe faʻasalaina sa maitauina mo serotypes uma lava. O le faʻavaeina o le puipuia o le puipuia o le puipuiga mai le puipuia o le tino puipuia ua faailoa mai mo le lua o tui puipui luga. Maualalo le tali atu i se faʻamalolo i tamaiti i le tausaga lona lua o le olaga pe a faʻaaogaina tolu poʻo lua o tui i se faasologa o tui puipui muamua e tutusa ma le 13 serotypes.

Pe a fai tui i pepe na vave ona fanau (fanau mai ile tausaga ole tausaga

Faailoga mo le faʻaaogaina

  • puipuiga o faʻamaʻi faʻamaʻi, pneumonia ma faʻataʻi otitis otia e mafua mai i le Streptococcus pneumoniae i tamaiti e taʻi 6 vaiaso i le 5 tausaga e aofia ai,
  • puipuiga o faʻamaʻi faʻaleagaina e Streptococcus pneumoniae i tagata matutua e 50 tausaga ma matutua atu.

O le faʻamoemoe o le tui o le Prevenar 13 e tatau ona faʻamaonia aloaia, ia amanaʻia le ogaoga o faʻamaʻi faʻamaʻi i vaitausaga eseese ma faʻatatau i le fesuiaiga o le faʻamaʻi pipisi o serotypes i vaega eseese o le atunuʻu.

Faamalologa meatotino

O le tui na faʻaaogaina e puipuia ai faʻamaʻi pipisi pneumococcal e aofia ai vaega taua o loʻo faʻatusalia e polynaccharides pneumococcal. O ia vaega e maua mai aʻo suʻesuʻega suʻesuʻega mai meaola ninii-positive, Streptococcus pneumoniae, ua tuʻuina atu i le polotini superatheria carrier protein (CRM197), ma faʻafefiloi i le aluminium phosphate.

O nisi taimi pe a uma le faʻaofiina o le tui, o le faagasologa o le gaosiga o faʻamaʻi tuusao i le polysaccharides lapopoa o le Streptococcus pneumoniae ituaiga o serotypes amata, ma o le taunuuga lea e mafai ai ona tuʻuina atu se tali faʻafesoʻotaʻi faapitoa i faʻamaʻi pipisi latou te faʻaosofia.

O le faʻaaogaina o le fualaau faasaina "Muamua 13" mo le tuiina o tamaiti e lua masina le matutua e mafai ai ona faaosofia le puipuiga a le tamaititi, ma o le taunuuga lea e mafai ai ona faia se tali a le tino pe a uma le tui muamua, faʻapea foi ma le toe faʻasalaina. A maeʻa faʻamaʻi muamua muamua e tolu, faʻapena foi ma le isi faʻasologa o le faʻasalaga, o le faateleina o le maualuga o le antibody index o loʻo matauina. Faʻaaliga 13 e faʻaolaina ai le gaosiga o sela mo le puipuia o meaola mo le serotypes e aofia ai i lenei sauniuniga.

I tagata gasegase e 2-5 tausaga le matutua, o le fatuina o sela - o fomaʻi e faʻaaogaina i lenei vailaʻau e tupu pe a uma le tui muamua. O le tali a le tino i lenei vaega o tamaiti e toetoe lava a tutusa ma tamaiti na ua pasia le laasaga muamua o tui puipui.

O le faʻamaʻiina ma le faʻamuamua 13 e mafai ona faʻataunuʻuina ma se puipuiga puipuia e puipuia ai faʻamaʻi pipisi, faapea foi ma le otitis media i totonu o le gaioiga mamafa. E mafai ona tuʻuina atu i le IPV (polio), DTP.

O vailaau e tutusa lelei ma le sikoa o le saogalemu ma le puipuia o le toto, ma o le fesuiaiga mai le tasi fualaau faasaina i se tasi e mafai i soo se laasaga o le tui puipui. E le gata i lea, o le "Prevenar 13" e faaopoopo i le 6 isi serotypes e mafai ai ona e faamalosia le puipuiga o le tino o le tama mai le IPI.

Metotia o le talosaga

O le tui e tuʻuina saʻo i totonu o le pito i luga o le auvae (fautuaina mo tamaiti ei lalo o le 2 tausaga). Mo pepe mai le 2 tausaga le matua, ua faia le tui i totonu o le muso tafatafa (vaega o le auʻau). E tasi le tui mo le tui o le 0.5 ml.

I le taimi lava aʻo leʻi tui, e tatau ona luluina le suauu ma le vaifofo seia oʻo ina faia se tuʻufaʻatasiga tutusa.

O le tui muamua o le Prevenar 13 faatasi ai ma le tui o Prevenar e le o faamoemoe mo le puleaina o le tino.

Tamaiti e taʻi 2 masina. - 5 tausaga o tui puipui ua fautuaina ina ia faʻamalosia, ona o le taimi ole tui. E fia masina e tui ai se tamaititi, e fuafua ai le tamaititi.

Mo tamaiti mai le 2 i le 6 masina

Tamaiti i lalo ifo o le ono masina le matua e tuiina faatolu i le taimi o le tui muamua, o le vaeluaga o tui e le itiiti ifo ma le 1 masina. E mafai foi ona faia se tui faʻalua i le taimi muamua o le tui puipui ma se malologa o le 2 masina. O le mea masani lava, e fautuaina e fomai o tamaiti le tui muamua i le tamaititi i le 2 masina. I le isi itu, o le laasaga lona lua o le tui (toe vavalaina) e faia i le 11-15 masina. Ua fautuaina le polokalame mo le tuiina o tamaiti mai faʻamaʻi pipisi na faaosofia e le pneumococci. I le tele o masina e maua ai le faʻamaʻiina, e sili atu ona lelei le faʻamaopoopo ma se tamaititi.

Mo tamaiti mai le ono masina i le mataupu o le tui muamua

Tamaiti pepe 7 masina. - 11 masina faia tui faʻalua faʻalua ma se malologa o le 1 masina. E faʻasalaina le tasi taimi i le tausaga lona lua o le olaga o se tamaitiiti.

O tamaiti mai le 1 tausaga i le 2 tausaga e fautuaina ina ia faʻamaonia faalua i se malologa o le 2 masina.

O tamaiti aʻoga alofilima mai le 2 i le 5 tausaga le matutua e faʻasaʻo muamua.

Mai faʻamaʻi pneumococcal

Afai o le tui e faia faʻamuamua i le faʻaaogaina o le "Prevenar", i le taimi o tui mulimuli ane, o se vailaʻau faʻatasi ma uiga tutusa - "Prevenar 13" e mafai ona faʻaaogaina. E tatau ona manatuaina o le tui e mafai ona maeʻa faʻatasi ma le aso 13 o le masina. Faatasi ai ma le faʻaosoosoina o le vaʻa fautuaina i le va o le faʻaofiina o le vailaau faʻasaina, e leʻo manaʻomia ni tui faʻapitoa mo faʻamaʻi pipisi pneumococcal.

Sauniuniga saogalemu

O le tali i le tui e mafai ona ese, ina ia mafai ai ona aloese mai faʻafitauli pe a uma le tui, e taua le nofo i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi mo le afa itula. Ole siakiina o le tulaga o le tamaititi e faia e matua i le fale.

E tatau ona manatuaina o le tui o le pneumococci o le tamaitiiti e le faʻaosofia ai le puipuia o le tino o le tama mai serotypes streptococcus.

E le o faʻamaonia le tui mo tui i tamaiti o loʻo i ai ni faʻalavelave matuia o le faʻavaeina o le toto, ae le o faʻamatalaina le pulega faʻapitoa. O le mafai ona faia tui puipui i se mataupu faapitoa e fuafuaina e le fomaʻi, pe a sili atu le tele o le tulaga e ono lamatia ai le soifua maloloina o le tamaititi e mafua mai i le faʻaofiina o le vailaʻau.

O faʻalavelave faʻaleagaina e tutupu i le taimi o le immunosuppressive togafitiga mo le HIV e mafai ona faʻaitiitia ai le faʻaititia o le faʻaogaina o mea faʻamaʻi i vaega o le tui. O le fesili o le tuiina o se tamaititi i se tulaga lamatia maualuga e fuafuaina i le taimi o feutagaiga ma se fomaʻi.

O mea o loʻo iai i le tui tui e le mafai ona faʻafefiloi ma isi tui (e pei o polio, DTP) poʻo le tuʻuina i isi koneteina.

Fesootaiga i fualaau faʻasaina

O se tui e faasaga i faʻamaʻi pneumococcal e mafai ona faʻatonu i le aso lava e tasi ma isi ituaiga o tui (vagana ai le BCG). O le lisi e aofia ai le Hemophilus influenzae, ola DTP, polio (drops), Infanrix, o tui na faia e faavae i luga o le kauniuniuni o tui puipui. O le faʻaofiina o le vailaʻau e sili ona lelei ona faia i vaega eseese o le paʻu.

Faʻaiʻuga

E masani lava ona faʻasaina e le fanau le tui, ae a maeʻa ona faʻamaonia le tamaititi, e mafai ona mataʻituina tulaga faʻalapotopotoga ma lautele:

  • Lavea
  • Paʻu o le paʻu, paʻu
  • O lagona tiga (tali atu i le lotoifale)
  • Hyperthermia (o le vevela e maualuga aʻe i luga o le 38 ° C ma e umi se taimi umi)
  • Lethargy
  • Moega o le moe
  • O le popole tele

Faatasi ai ma ia faailoga, e mafai ona matauina ni faafitauli, e pei o le faaletonu o le hematopoietic system, ogatotonu tutotonu o le tino, tino o le lymphatic system, ma le faagaoioia o le gastrointestinal tract: lymphadenopathy, leiloa o le fiaai, hypersensitivity, suia o le stool, states convulsive, ma le vomiting.

Afai e maualuga le vevela o le tino pe a maeʻa ona tui, e tatau ona tuʻuina atu i le tamaititi se vailaʻau faʻasaina. O le vevela o le tino o le tamaititi e mafai ona tulaʻi i nai aso muamua pe a uma le tui.

Tuutuuga ma tuutuuga o le teuina

O le tui e fautuaina e teuina i totonu o le pusaaisa i le t - 2-8 0 le, e faʻasaina le ulaina.

O le olaga ola o Prevenar e 3 tausaga.

Sanofi Pasteur, Farani
Tau faʻatatau - 1322 tusi.

"Pneumo 23" ua faʻaaogaina e puipuia ai le tupu mai o maʻi na mafua mai le pneumococci. O le mea aoga autu o le vailaʻau o Vaccinum antipneumococcum. E tasi le tui o le tui (0.5 ml) o loʻo tuʻuina atu i totonu o se suauu tuʻuina i totonu o se pusa kata.

Faʻamatalaga:

  • O se meafaigaluega lelei mo le puipuia o le atinaʻe o faʻamaʻi pneumococcal
  • E mafai ona faia faʻamaʻi faʻamaʻi tui, DTP
  • Ole tui ua faailoaina mo tamaiti ua maua i le maʻisuka.

Cons:

  • Tau maualuga
  • Vaʻaia ma le "Pneumo 23" e faʻatinoina mai le tausaga lona tolu o le olaga o se tamaititi
  • Faʻafitauli i le lotoifale i le lotoifale pe a maeʻa tui, faʻalauteleina le vevela o le tino i nai aso muamua e le faʻatea.

Sinflorix

GlaxoSmithKline, Peleseuma
Tau mai le 1,500 i le 1,680 rubles.

"Sinflorix" ua faailoa mai mo le tuiina o tamaiti laiti mai le 6 vaiaso i le 5 tausaga ina ia puipuia ai mai gasegase e mafua ona o gasegase streptococcus. Sinflorix faʻatasi ma IPV (polio), DTP. E maua mai i le tulaga o le taofiga mo le tuiina o le intramuscular, o pusa taitasi e aofia ai se tui i se fualaau mo le faʻaaogaina.

Faʻamatalaga:

  • "Sinflorix" ua faailoa mai mo le tuiina o pepe mai le lua masina
  • O faʻalavelave faʻafuaseʻi ma se faʻalavelave faʻafitauli i le lotoifale e seasea lava.

Cons:

  • A maeʻa le tui, faʻavevesi le vevela o le tino.
  • Ole tui e faia ile 2 tausaga
  • E faigata tele ona maua i totonu o le falemaʻi fesoʻotaʻiga.

O le a le mea na tuiina ma lona fatuga

O le tui e aofia ai le 30 pneumococcal conjugates. O i latou o serotypes o siama. O nei vailaʻau o ituaiga o meaola ia e maua mai i se mea faʻaleagaina. I la latou tuufaatasiga, o latou polysaccharides.

O lenei vailaau e le o se tui ola. O se taunuuga, pe a faʻamalosia, o le toesea o faʻamaʻi faʻamaʻi ma le aliali mai o faʻamaʻi pipisi e fai ma tui.

O ituaiga o polysaccharides o loo i ai nei i le tuufaatasiga o le vai. E aofia ai:

  • Serotype 1-7.
  • Faʻatasiga o siama 9,14, 19,237
  • Olisaccharide Serotype 18.
  • Faʻapipiia polotini o se vaʻa.

I le avea ai ma mea fesoasoani o loʻo faʻaaogaina:

  • Masima masima.
  • Carboxylic acid e faavae ile 2 vaega.
  • Polysorbate emulator.
  • Suavai mama mo le tuiina.

O le fualaau faasaina na muamua fausia i le Iunaite Setete e se kamupani vailaau faafomai e taua o Pfeifer. O lala o lenei kamupani o loʻo iai i Aialani ma Rusia. I le suʻesuʻega i fafo, o le tui o se paʻu paʻepaʻe, lea o loʻo tuʻuina i totonu o se tui tui tioata.

Ole voluma o le koneteina e 1 ml. A maeʻa ona faʻafefeteina le faʻafefe o le paʻu, e maua le 0.5 ml o le vai. O loʻo iai faʻamatalaga auʻiliʻili mo le faʻaaogaina o fualaau. A maeʻa ona faʻaitiitia le solids, e ono tulaʻi mai sina mea itiiti i luga o puipui o le tuila tioata. O lenei metotia e mo le tagata e toʻatasi.

Taʻaloga o tui

Ole taimi ole tui e tatau ona faia e tusa ai ole kalauni o tui. I le avea ai o se tulafono, o le fualaau faasaina e faʻaaogaina i ni vaega. O le taʻaloga e faʻatatau tonu i le tausaga o le tagata maʻi. E tusa ai ma tulafono lautele ua taliaina, o le tui e faia e tusa ai ma le faasologa lenei:

  • O tamaiti mai le 2 i le 7 masina e tui i masina taʻitasi. O le taimi e tatau ona 30-35 aso mai le taimi o le tui. Toe faʻamaʻiina le tino pe a maeʻa le 16 masina.
  • Mo tamaiti pe a uma le 7 masina ma oʻo atu i le tausaga, tolu taimi o le folasaga o Prevenar. O le vaitau i le va o tui e tatau ona 1 le 1.5 masina. Toe faʻamaʻiina i le 2 tausaga.
  • Tamaiti e 1 i le 3 tausaga le matua e tui i le faʻaaogaina o fualaau faasaina i le faaluaina ole fualaau. O le vaeluaga i le va o injections o le 1 masina.
  • o se faʻataʻitaʻiga kulupu e faʻataʻitaʻiina ile tasi tausaga i le tausaga.

Faatonuga aloaia mo le faaaogaina

O le faʻaaliga e faʻatautaia i totonu o le tino. I nisi tulaga, o tui e mafai ona faia i le muso o le tauau. O tamaiti laiti ei lalo ifo o le lua tausaga le matua ua tuʻuina atu se tui i le suilapalapa. Faʻaauau le faʻaaogaina o le aoga faataitai i le tauau.

Aʻo leʻi amataina le faʻagasologa, e faʻafefiloi le paʻu i le vai mo le tuiina. E le gata i lea, o le koneteina tioata e matua luluina seia oʻo ina maua se tutusa tutusa.

Lafoga i le maea ai o tui

Talu ai o lenei ituaiga vailaʻau e le faʻaaogaina i le ola siama, o aʻafiaga o loʻo aʻafia i mea faʻapitoa. Faatasi ai ma se faʻaitiitia o puipuiga puipui, o loʻo faʻatupulaʻia ai le maualuga o le vevela o le tino.

E masani ona 37-37.5 tikeri. I nisi tulaga, e mafai ona siitia i le 38 tikeri. O le maualuga o le vevela e le sili atu i le 24 itula.

Muamua ma le Pentoxide: e mafai ona fai i le taimi e tasi

O lenei ituaiga o tui e mafai ona faʻatasia i le taimi lava e tasi ma isi fualaau. Faʻafetai i lenei mea, e mafai ona aloese mai le sola ese mai le kalena o tui puipuia.

E mafai ona faʻapipiʻi faʻatasi ma Pentoxim. Injections e faia i totonu o le itu ole lafu. Mo tamaiti aoga aoga, o le Pentoxim e mafai ona tui i totonu o le muso o le lima.

Faʻafetai i le lelei o iloiloga, o le Prevenar ua manatu o se tui lauiloa e puipuia ai le tino o le tamaititi. Analogues o fualaau faasaina ei ai sona aafiaga lelei i le puipuiga.

O le tui e faigofie ona faʻasaʻoina ma puipuia atoatoa mai le tele o faʻafitauli faigata. E tele iloiloga a matua e faamaonia ai lona aoga.

Fomaʻi iloilo

E tele matua e manaʻomia tali faʻapolofesa mai fomaʻi faʻamalosi aʻo lei amataina tui puipui. E fesoasoani lenei mea ia e matua masani lelei i le aʻafiaga o fualaau faasaina i luga o le tino o le fanau, faʻaitiitia lagona faʻalagona.

  • Ischenko V.S., fomaʻi maʻi-fomaʻi. E tatau ona fai le tui Muamua. E fesoasoani e puipuia ai le mumusu i totonu o mama. Faʻafetai i ai, e ono mafai ona faʻaitiitia le numera o le faʻalavelave pe a uma ona faʻamaʻi faʻamaʻi vailaʻau. I le avea ai o se tulafono, e talia e tamaiti lenei tui e aunoa ma ni aʻafiaga.E tusa ai ma fuainumera, i le 2014 o le numera o le niumonia na faʻaititia e le 10 taimi. O le tele o taimi, o faʻamaufaʻailoga e sau nai lo le tui. E faasolosolo malie lava ona latou faia se faaiuga. Aʻo leʻi faia togafitiga faafomaʻi, ua fautuaina e inu se ala o antihistamines. O le fua saʻo ma le taimi o le faʻaaoga e filifilia e le fomaʻi. O nei taʻiala e faʻatatau tonu lava i le matua tausaga ma le mamafa o le tino o le tamaititi. Pe a fai le faʻasalaga, e tatau ona amanaʻia le tulaga o le maʻi.
  • Revutskaya, V.I., allergologist-immunologist. Aua e te faia se faʻasalaga pe a maeʻa maʻi viral. I lenei taimi, e vaivai le tino mo le faʻaofiina o siama. E mafai ona fai le manipulations pe a mavae le 2 vaiaso ma le soifua maloloina lelei o le maʻi. Ina ia taofia le tupu mai o ni aʻafiaga le lelei, e fautuaina e muamua pasi suega o toto ma urine. O lenei mea o le a mafai ai e oe ona vaʻai i le falemaʻi o le setete o le tino i le taimi o togafitiga faafomaʻi.
  • Ivanova L.F., pediatrician. Moscow Talu ai nei, o le numera o faʻamaʻi e pei o le niumonia, le gasegase faʻamalosi ma le niumonia ua faʻaitiitia le faʻaititia. O lenei iloiloga e tuusaʻo tuusaʻo ma le tui faʻamaonia ma Prevenar. E mafai ai e oe ona atiaʻe le puipuiga mai le faʻamaʻi pneumococcal. O le tino o le fanau i se tulaga e le masani ai e faaalia ai ni uiga leaga. Latou te aofia i le faʻalauteleina o le vevela o le tino ma le faʻamalosi i luga o le nofoaga o le popo o le paʻu.
  • Nevskaya E.I. I le avea ai ma se tagata tomai faapitoa, ou te fautuaina e le tatau i matua ona lafoai lenei fualaau faasaina. O le a mafai ai ona lagolagoina le taua o le gaioiga i le vaitau o le mumū ma le tetee atu i le osofaiga a le microflora pathogenic. E le gata i lea, e fesoasoani i le puipuia o faʻafitauli pe a mavae faʻamaʻi pipisi.

Faʻaaogaina faʻamaonia

O le faʻaaogaina o le tui mo tamaiti mai le 2 masina e mafai ai e oe ona faia se puipuiga puipuia mai le puipuiga pe a uma le tui muamua ma le toe faʻasalaina. O le faʻaofiina o 3 inumaga o le tui muamua, ona sosoo ai lea ma le toe faʻamaʻiina mulimuli ane e fesoasoani i se faʻaopoopoga taua i le maualuga o siama. O le vailaau faʻasaina e aʻafia ai le gaosiga o faʻamaʻi faʻamalosi i vaega serotype o le tui.

I tamaʻi gasegase o tamaiti e 2-5 tausaga le matua, o vailaau faʻasolosolo i le vaccine serotypes ua faia pe a uma le talosaga e tasi. E le gata i lea, o le tali a le tino e toetoe lava ogatusa ma taunuuga o se fuagafanua o tamaiti na mauaina se faasologa o tulaga muamuatui puipui.

I le faʻaopoopoga, ua tuʻuina atu le tui Muamua 13 e puipuia ai faʻamaʻi pipisi,pneumonia ma aitema otitis.

Ole faʻatusatusaga o nei tui e tusa ai ma le faʻamaoniga o le saogalemu ma le immunogenicity e mafai ai ona fesuiai mai le Faʻasalaga i le Faʻagata 13 i le toetoe lava o soo se laasaga o le tui. I le taimi lava e tasi, e 6 isi faʻataʻitaʻiga e faʻamalosia ai puipuiga mai le IPI.

Faatonuga mo le faʻaaogaina Muamua (Metotia ma fua)

O le vailaau e faʻamoemoe tonu lava mo le pulega i totonu o le teritori o le ogavae - mo pepe e oo atu i le 2 tausaga, ma le muso o le tauau, mo se faataitaiga, mo tamaiti mai le 2 tausaga. O se tasi o tui o le 0.5 ml.

A o lei faia le pule, o le tuilaina ma le tui e matua luluina lava seʻia oʻo ina tuʻuina se tuʻufaʻatasiga tutusa. E faasaina le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina i meaola mai fafo pe o se lanu ua suia.

E tusa ai ma faatonuga ile Faʻaaliga 13 ma FaʻaaligaO nei vailaau e le o faamoemoe mo le puleaina o le tino.

Mo tamaiti o vaitausaga eseese mai le 2 masina i le 5 tausaga, ua faʻamautuina ai faʻataʻitaʻiga o tui puipui muamua.

I le tausaga e 2-6 masina, e faia se faasologa o tui muamua muamua-3, ma vavao o le itiiti ifo i le masina. E mafai foi ona e faia le tui muamua i le lua-lua ma se vaeluaga o le 2 masina. Masalo o le faʻaofiina o le fua muamua i le 2 masina o le olaga. Toe faʻaleagaina muamua i le 11-15 masina. O lenei polokalame e talafeagai mo le puipuia o tamaiti taitoatasi mai le faʻamaʻi pneumococcal.

Afai e le i faia le tui i luma o le ono masina o le soifuaga, ona faatagaina lea o polokalama nei:

  • Tausaga 7-11 masina - faia faʻamaʻi faʻalua le lua i le va o le 1 masina. Faʻasalaga nofofua i le tausaga lua o le olaga.
  • 12-23 masina - tui faʻalua i le 2 masina.
  • 2-5 tausaga - tasi.

Pe a faʻafeiloai muamua Faʻaaligaona faatagaina lea e faʻaaoga Faʻaola 13. Ae ui i lea, o le tui faʻatasi ma le Prevenar 13 e mafai ona gata i lenei vailaʻau. Afai o le vaeluaga i le va o injections o soʻo se tui na faamalosia e faʻateleina, ona le manaʻomia lea o le faʻaofiina o vailaau faaopoopo.

Fegalegaleaiga

O le faʻafoega o Prevenar i le taimi lava e tasi e pei o isi tui o loʻo aofia i le Mafuaʻaga o le Faʻamasinoga Vaʻave a le Atunuu, e faʻatagaina, sei vagana ai BCG. E tusa ai ma le faʻatagaina o faʻatagaga o tui puipui, o se faʻatasi ma se faʻamaʻi pipisi e mafai Infanrix poo le faʻasaʻoina o Hib. I lenei tulaga, o tui e tatau ona faia i vaega eseese o le tino.

Faatonuga faapitoa

Ole tui tui muamua e le faʻaaogaina mo tagata matutua matutua.

E fautuaina le tolopoina o le folasaga pe afai o loʻo i ai se faʻamaʻi pipisi e faʻatasi ma le hyperthermia tuusao ma ogaoga. Ina ia aloese mai le atinaʻeina o soʻo se gaioiga, pe a maeʻa le tui mo le 30 minute, e manaʻomia e le pepe ona i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi. O le taimi atoa, ao iai i le fale, e tatau i mātua ona matau le tulaga lautele o le tamaititi.

Ua faʻamautuina o le manuia o le tui o lenei vaega ole gasegase e sili ona maualuga, o le mea lea, e le tatau ona lafoaia pe tolopo. Ae ui i lea, e tatau i se tasi ona manatuaina o Prevenar e le puipuia mai i serotypes Streptococcus pneumoniaee le maua i lona tuufaatasiga ma mai meaola ninii e mafua ai isi faʻamaʻi faʻamaʻi.

Ole tui tui muamua e le o faʻamaonia mo tamaiti o loʻo mafatia i le thrombocytopenia ma isi faʻafitauli e fesoʻotai ma le toto totoga. O ia ituaiga o gasegase e le o faʻamalamalamaina ni injections. O se faʻasesega o le taimi e sili atu ai le aoga o le tui puipui e sili atu i le lamatiaga o le faia o se tui.

Le i ai o faʻafitauli o le le faʻamalosia o le tino e mafua mai ile togafitiga faʻamaʻi HIV ma isi mea, e mafai ona faʻaititia le aʻoga fomaʻi e fai ma tali i tui. I se tulaga lautele, o le filifiliga e tui tamaiti e aʻafia i vaega taʻitasi e maualuga le lamatia e fautuaina taitoatasi.

O le faʻasalalauga e faʻamalolo mai i se sosoʻo sauniuni, o lona uiga la e le fautuaina ia tuʻuina i totonu o se isi atigipusa pe faʻafefiloi ma soʻo se vailaʻau.

Faʻaaliga 13 poʻo Pneumo 23 - o le fea e sili?

E toʻatele matua e faʻaalia se manaʻoga e tui a latou tama mai pneumococcal faʻamaʻiae le iloa po o fea tui e filifili ai: Faʻaaliga 13 poʻo Pneumo 23? E fautuaina e le au fai togafiti le filifilia o le Faʻasalaga 13, e ui lava e itiiti ifo serotypes i ai, ae talu ai ona o lenei fualaau faasaina ua sili atu le puipuiga, o lona aoga e maualuga atu.

Faʻaaliga i le Prevenar

E tatau ona maitauina o le tui muamua o le Preventar, o iloiloga o loʻo maua i le tele o numera i faʻalapotopotoga eseese, mafua ai le tele o feeseeseaiga ma masalosaloga. Ioe, mo le tele o matua, o lea puipuiga e foliga mai e manaia tele, ae o nisi o ia mea e le o mautinoa atoatoa lona aoga. E le gata i lea, e masani ona faʻaaogaina e le aufaitau ia tui e mafua ai aʻafiaga aʻafiaga ma e oo lava i le oti i pepe.

Ma i luga o le mea e teu ai oe e mafai ona e maua ni suʻega a fomaʻi e uiga i Prevenar. O le manatu o tagata atamamai e uiga i lenei tui e matua eseese lava. Afai e faʻamatalaina e nisi faʻamatalaga lelei o tui puipui, o isi e faasino i nisi mea moni, mo se faʻataʻitaʻiga, o le tuufaatasiga e le aofia ai serotypes 1 ma le 5, e mafua ai ona afaina ai pneumococcal. E le gata i lea, ua lipotia mai o lenei tui ua faʻasaina mo sina taimi i nisi o atunuu, e pei o Netherlands.

E masani lava, e fai mai tagata o loʻo faʻamalosia i latou e faia tui i falemaʻi tumaoti. I le taimi lava e tasi, ei ai taimi o lipoti o le atinaʻeina o aʻafiaga i le foliga o le faateleina o le vevela o le tino. I le lautele, o iloiloga e uiga i le Prevenar 13 o loʻo i ai faʻamatalaga e manuia le tui, e aunoa ma le atinaʻeina o faʻaaliga e le manaʻomia. Fai mai mātua latou te matuā usitai i fautuaga uma a fomaʻi ma tausisia pea le vaeluaina o le va o tui. A maeʻa lenei mea, e maʻi le fanau, ma latou asiasi atu ma le agamalu i le aʻoga ma isi nofoaga faitele.

Tau muamua, le mea e faatau ai

Ole tui Faʻaaliga E mafai ona e faʻatau i le tau e 2600 rubles.

Tau Faʻaaliga 13 o le 2160-2500 rubles.

Aoga: Na faauu o ia mai le College Rivne State Basic Medical College ma se tikeri i le Falemaʻi. Na faauu o ia mai le University of Medical Medical University a Vinnitsa. M.I. Pirogov ma se galuega faataitai e faavae i luga.

Aafiaga: Mai le 2003 i le 2013, sa galue o ia o se tagata poto faapitoa i vailaau mo togafitiga ma le pule o le faleoloa falemaʻi. Na tuʻuina atu ia te ia tusi ma faʻamavaega mo le tele o tausaga o le galue malosi. O tusiga e uiga i mataupu faafomaʻi na lomia i lomiga a le lotoifale (nusipepa) ma i luga o telefoni i luga o Initaneti.

Matou te tetee atu i tui puipui. Aisea e tatau ai i se tamaititi maloloina ona maua tui puipui? E tatau ona puipui le soifua maloloina mai le talavou!

I le vaiaso talu ona maeʻa le tui Muamua, o laʻu pepe e tolu-masina le matua na i ai i le maʻi tigaina ma le vevela o le 38.7 ma le totoʻa i totonu ma fafo, o le toto e leʻi totoina. Faafetai i fomaʻi agavaa, na laveaiina laʻu pepe! E aoga le mafaufau i se afe taimi ao leʻi faia lenei tui.

Na latou faia le Prevenar13, o le aso na sosoo ai na 38 tausaga, ua 5 tausaga le matua, sa tiga le savali. I se aso mulimuli ane, na alu mea uma. Latou te moemiti mo le lua vaiaso, na maua ai e le siama, o le vevela maualuga, pe a uma ona tatou maʻi mo aso e 4, ona tatou toe foʻi lea i le toe faʻaleleia. O le taimi lenei, na latou maʻi i na o le lua aso. O laʻu fesili, pe na na o se laki, pe sa galue le tui? Ou te faʻamoemoe o le a lelei. Talu ai matou te faʻaauau i luga o vailaau faʻamaʻi ona o faʻafitauli i le maea ai o le SARS

o lona atalii o le a 17 ona tausaga i Ianuari. i le ta o le 11 i le afiafi na ia tuuina atu lana maliega-le musu e tui le Prevar. nofo i se toesea

O le tamaititi e 2.5 masina le matua. Latou te tuʻuina le tui e aunoa ma se faʻamatalaga. Na vave ona pa'ū le tamaititi i le fiva, maualuga le fiva, faʻamalosi i le manava i se miti, tale, vomiting, nofoa le fiafia. E leʻi gauai le fomaʻi i faitioga. Talu ai ona o lenei tui e le o se mea lautele mo faʻamaʻi pipisi pneumococcal, ou te talitonu e le aoga le faʻaleagaina o le soifua maloloina o le tama i le amataga o le olaga. Ioe, e le o iloa pe o le a le uiga o le tui ma agavaa o le tamaititi! E tatau ona ou faatoʻaina se faitioga i le Komiti Soifua Maloloina.

Ou te fia taʻu vave atu i oʻu tina e le se ese le T-38. I atunuu Europa - o se mea masani masani, aemaise lava pe a fai tui. Ou te faitau ma le mataʻutia mea e te faia ma lau fanau. Ia mautinoa ia tuʻuina atu antihistamines 3 aso aʻo lumanaʻi le tui fuafuaina. Manaomia. Ma le 3 aso mulimuli ane. Ma o le mea moni e maʻi tamaiti, o le mea lea e le i faatonuina e fomai ni suʻega (o le amataina o le maʻi e iloa), poʻo le. ina ia tautala. mimiti le pepe. I lo matou atunuu, latou te le totogia tamaiti ola maloloina, ae o se mea alofa. Le manuia tele i tagata uma! Tina o tamaiti e toa 4 ma vailaau)))

Sa latou tuiina le tamaititi i le tolu o ona tausaga I le 5 aso na oso ai le vevela, sosoo ai ma le ODS, bronchitis, antibiotic. Ua mavae le 2 masina, o se maʻi malogo, malaga le tumau i fomai, suʻega, togafitiga. o le tale e le alu ese e ui lava i taumafaiga uma, e le mafai ona amata amata i le aʻoga aoga. O le tagata e faʻafomaʻi faʻasolosolo na mafua ai le lamatiaga i le fomaʻi. E fia ni aʻafiaga o le tui o le a le iloa.

O le tele o iloiloga le atoatoa e tusia "i lagona." O faʻamatalaga uma e uiga i aʻafiaga e aʻafia ai e maua i le lautele. Ua maua e laʻu pepe le niumonia i le taimi o le fanau mai. I le tolu masina, i luga o le fautuaga a se fomaʻi, na faia ai Prevenar. Sa ia onosaia lelei, pei o isi tui uma. I le lua tausaga talu ai, ua i ai ni nai minute, o na mea uma lava. Ou te maʻi tele atu nai lo ia. E leai se tasi na te faʻatagaina oe e suʻe muamua aʻo lei faia tui (o le mea moni, sa matou faia i taimi uma). Taofi le nofo i luga o tina talanoaga, saili oe lava o se tagata tomai faapitoa.

Na ou matua faanoanoa lava ina ua ou faia le tamaitiiti Prevar 13! O le a ou le toe faia lenei tui. 2 aso o loʻo i ai i le tamaititi se lapoa lapoa, lapoa tele, e oso i luga o le nofoaga na tui ai (((o tagi e oʻo lava ina vaivai le tiga!) E 2 tausaga le tamaititi!

O le afafine e tasi le tausaga ma le masina o le rubella ma le rubella i le taimi lava lea e tasi, o le vevela o le paʻu 38 na maua mai lalo i le cefecone ma le nurofen. Mo le aso lona lua, ua oso le vevela 38, ou te tuʻituʻi 37.4. Na fai mai le tuafafine Mele o le tui e faigofie ona o le a le. E masani lava o lenei saoasaoa. Isi tamaiti e leai.

Ou te matua malie lava e tali taitoatasi tamaiti taitoatasi i tui taʻitasi. Latou te tuʻuina mumps mumia mumps ma Prevenar i le aso ma le afa talu ai. Child 2g. ma toetoe 10 masina. O le mea lea ua ou matauina na o ni maʻi e le masani ai. na o le tasi le taimi na faatoʻai ai Stodal. Na matua vaivai uma. Ou te matauina atili. ae i le aoauli latou te tuu le mantoux. I le afiafi, o se ulu vevela ma salu, pusi. aveese naʻo le faʻatusa. ioe. e manino lava o loʻo maʻi le tamaititi i le tuberculin. Ma na tupu na saunia i latou mo nei tui e antihistamines. o lea i le taimi e tatau ai mo le Akds. Ona latou taulimaina lea o ni faafitauli laiti.

Na tuʻuina atu le Previnar i se tamaititi 4g ananafi I le afiafi, na paʻu le vevela, i le 37.5, i le po 38, i le taeao o le manava o le taeao, e leʻi fano se aso, i le maeʻa ai o le antipyretic 1h e leai se vevela ma toe le maua ai le manaʻo o le tamaititi, pe afai na te 'ai sina mea itiiti, amata ona galo. "Ou te le iloa pe faapefea ona fesoasoani i le tamaititi, ou te saʻo i loimata ... Afai o nei mea uma o taunuuga o lenei tui, aisea ua le lapataia ai e le fomai ma le umi o le a tumau ai. mo nisi mafuaaga na tuuina atu ai sea tali.

O le mea lea latou te tusia ai o tui uma e faʻamalosia i le kalena o tui, o lea e leai ni tui puipui e faia e le tagata lava ia. o se tui lelei tele lenei! i laʻu fesili pe o le a le ituaiga o tui ma pe aisea na faafoliga ai o ia ma le tausimai e le o faalogo i laʻu fesili ma na o le valea lava ia te au se pepa e ioe faatasi ai ma upu e tatau ona faia le faaiuga o le masina. O ai la e manaʻomia tamaiti i le falemai mo fuainumera? Ina ua uma le DTP, e leʻi faia e le tamaititi i le afiafi na tulaʻi le 39 i le po ma amata ona vevela ma gasegase lelei, e ui lava na vave taunuu le taavale a le falemaʻi, mo le 3 aso na le mafai ai ona ia gaoioi lona vae. E le gata i lea, na tusia lelei i luga o la matou faafanua e aunoa ma ni faʻafitauli.

Tusi, pzht, o ai na tuʻuina le tamaitiiti i le taimi e tasi o le Prevar i le lua tausaga. Ou te manaʻo moni lava ia maua lenei tui, ae o mafaufauga mataʻutia o loʻo taofia aʻu.

Matua, mafaufau lelei muamua. pe faapefea ona filifili i tui. I le aso 22 Me, 2016, na maliu loʻu atalii e 11 masina. 4 aso talu ona fai tui ma le DTP + hepatitis, Prevenar-13, sa faʻamaʻi ile tamaititi ile falemaʻi, ma ile 5 aso na alu ese ai ole suʻega ole suʻega ole maʻi ole pneumonia, ole otitis media ma hemorrhages i totoga uma. ma e le na o aʻu na aafia.

I le ma tama, ina ua maeʻa lenei faʻamaʻi, o se maʻi malogo malosi na amata ile vaiaso mulimuli ane. Wheezing. Nai lo le le togafitia. Na amata ona maeʻa ina ua mavae le ono masina. O le a ou le tuʻuina atu le tui lona lua.

I le aso 4 o Novema, na maliu loʻu atalii o Yegor. E 7 masina lona matua. Suiga autopsy - pneumonia, cerebral edema. Sa leai ni faailoga. Na vave ona maliu. Na faʻamaonia e le suʻesuʻega faʻasolopito le faʻafitauli. I le lua vaiaso aʻo leʻi maliu o ia, sa tui le tama a lana tama i le fiva samasama B ma le moli muamua 13. Sa maloloina le pepe, e aunoa ma ni faʻafitauli, latou te le maua le nirazu. Ou te mautinoa e mafua ona o le tui. Aʻo leʻi tuiina se tamaititi e iai tui, e tatau ona suʻesuʻe lelei. Ae paga lea matou te lei. fomaʻi talitonuina.

O le ulumatua ua 7 nei tausaga, e oʻo atu i le 3 tausaga e masani lava ona i ai le bronchitis, conjunctivitis. I le 3 tausaga, na latou maua ai le tui Muamua. Na matou maitauina na amata ona faʻaitiitia ma itiiti le tiga, e aunoa ma ni faʻafitauli ma ni mea faʻamaʻi. O le tamaititi aupito laiti ua 3 nei tausaga, ua malilie e tui i le vasega lua. Na alu mea uma e aunoa ma se tali. Mo le tui, e tatau ona e sauni e inu le kesi calcium, faapipii moligao.

Na muaʻi faia le tui i le 2 masina, ina ua mavae le 2 aso na amata ona maua e le tamaititi le apnea ma faʻaititia le leo, o le tamaititi e pei o se laau, e maualalo lona leo, ua 5 nei tausaga le matua, ua fuafua mo le suʻega, ma ua faʻaitiitia le faʻamaʻi. Mafaufau i ai.

O le 13 tausaga na tuʻuina atu i lona ataliʻi i le 2 tausaga, o mea uma lava e faapalepale.O le taunuuga ina ua mavae le 5 masina na gasegase i gasegase o le pneumonia, o le masina mulimuli ane ina ua maeʻa le toe maua mai o le otitis media, inu ai se tasi o vailaau oona, e le fetaui, na foliga mai ua vaivai, ma ua sili atu ona malosi. Na latou fasiotia le tino puipuia, masani ona afaina, e tusa lava pe oʻo i le 2 tausaga, 3-4 inisiua respiratory infections i le tausaga e masani lava. O lenei ua fanau loʻu atalii lona lua, o le a ou le mautinoa e maua le tui, e pei ona faaalia e le faatinoga e leai se aoga mai ia te ia.

Aua le maua lenei tui, o le tamaititi e 2 tausaga, ao le i faia le tui na te le maʻi, pe a mavae ona tatou maʻi 2 taimi i le masina, faitau aafiaga, o le a manino mea uma.

E tusia e tagata uma pe na faʻapefea ona maua e le tamaititi le tui, ae leai se tasi e tusia pe talafeagai le faia o lea mea. E le afaina ai?

E le o aʻu o le au tetee i tui, ma i le isi itu ou te manao e tui lenei tui i laʻu uii, aua Ina ua fanau mai le tama ma e le iloa e uiga i lenei mea, o le masani lava o le bronchitis. O lea, latou te tuʻu le kopek i le aso lona lima. I le maeʻa ai o le vaivai o le tama teine ​​(7 masina), le loimata, o le vevela e tumau mo le 5 aso, e tagi pea le pepe, e le 'ai pe inu, e le faia e fomai se mea, ou te le iloa le mea e fai, a taeao tatou te o atu i se aai lata ane, atonu o le a latou fesoasoani iina. Sa ou faʻamoemoe mo lenei tui, ae leai se vavega. Ou te faanoanoa, faanoanoa moni, matamata i le ala o mafatia ai laʻu tama i le taimi nei, taoto i totonu o se fualaau faisua, e pei lava o se paʻu. Ou te fefe mo a taeao ma ou te faamoemoe o le a le tupu lena mea. O le a ou le tuu le tolu. I le auala, na muamua le fesiitaiga e aunoa ma ni faafitauli.

Sa ou faitauina se tele o iloiloga leaga ma filifili loa e tuua loʻu. Lapataiga tetele. Na faia se masina ma le afa talu ai (tamaititi 3.3). Na matua faagaeetia lava o ia. Ioe, ou te malamalama o tamaiti uma e eseese ma e latou te taliaina uma lava tui puipui, ae o i latou uma na i ai ni faafitauli ogaoga ma tui puipui e leai se sooooo tele ou te fautuaina o ia. O le mea autu o le maua lea o tui puipui e matua maloloina lelei ona lelei ai lea o mea uma. Aua le maʻi!

O le a le mea e fai i le taimi nei ma nei tui? 7 Na latou faia le 1.7 TTP faʻapena i vae uma e lua. Na tagi le tamaitiiti, faaali lona vae, e le mafai ona ou savali i le aso o le tui ma le afa aso mulimuli ane. T 38 / Sa i ai le vomiting. Ma latou te le lapataia oe e le o fuafuaina. Na ou faimalaga le mafaufau i le hepatitis. O lenei atonu o le a tatou faia le pala. E faigata le ola i le mafatiaga o se tamaititi. O AOGA FAʻAMATALAGA LONA TUSI, FUAFUAINA LAU ATUA.

Talofa. Afafine 2.3. Na latou setiina Prevenar, pah pah, e leai ni faʻafitauli ma leai se vevela. E eseese tamaiti uma!

Sa vave ona matou vave faʻafuaseʻi i le afiafi ina ua maeʻa le tui (i luga o le miti, itiiti ifo i luga o le pusa, i le vaiaso mulimuli ane na alu ifo i lalo i le pito i luga o le fatafata, i luga o le fatafata,) i le pito i luga) O lea ou te manatu pe a manaʻomia lenei tui? eseese. Ia, o le taunuuga lena. E ui e le alu ese le faʻavave (e 8 aso)

Vaʻaia leaga. Atonu o se tasi na laki, ae sa ou tagi mo le 4 aso. Lagi i luga o le 38.5. Tatou te tuʻituʻi i lalo o le nurofen, lea e amata ona fai pe a mavae le 2 itula ma a maeʻa le 8 itula e toe faʻafefeteina le vevela. I le aso lona lua, na amata ai le gata. Valaauina fomai. I le aso muamua ina ua maea le tui sa latou fai mai e tupu. o se tali lea i le tui. I luga o le lona lua, na faʻatulagaina vailaʻau ma tuʻuina ile isu. O taeao e leai se mea e fesoasoani. Ou te le iloa le mea e tamoe ai. Fufuluina, e le o le tala o le tui ia i matou poo le a le ituaiga o siama. Ua oʻo i le taimi e ave ai vailaʻau. Mataʻu tele

16 itula i le maea ai o le togafitiga o le vaccine PREVNAR 13, na matua afaina tele ai le ulu o le ulu, ma ua matua faateleina le tiga o le tino, ma o tiga fou na aliali mai i le tino, ita, hyperthermia e oo i le 37.2, manava, tiga i le itu taumatau i le nofoaga o tui. Ae ui i lea, 4 itula talu ona ave le DIMEDROLA 0.5, o le ulu o le ulu na vave ona "vavaeeseina" ma amata ai le puleaina o faailoga.

Tuu le tamaitiiti i le 10 masina. Na matou amataina se allergy matautia i le tino atoa, ma na fetogia e le tamaititi le mea e le mafai ona tupu ona o le tui, e faigofie. O le taimi lona lua ou te tusia ai se teena.

I le tausaga talu ai, na ia faia ai i tamaiti se tala, o le ulumatua e 5 tausaga le matua, o le uii o le 3 tausaga le matua. o le uii na matua mafatia, o le tagata sinia sa maualuga lona fiva, ae na ou aveesea le mea moni e masani lava ona ia tali atu i tui uma. Ou te leʻi salamō lava, ou te fautuaina tagata uma! Na latou faia i le taimi e tasi ma le encephalitis.

Na latou setiina i matou 1 tausaga ma i le afiafi o le vevela o le 38 vomiting o le manava, latou te lei momoe i le po atoa, ma mo ni nai aso. O lea ou te mafaufau ai pe tuʻu le lua.

Na ou faitauina iloiloga, popole, faanoanoa mo tamaiti. Matou te tasi le tausaga i le taimi nei, i le 2 masina e leai se tasi na taʻu mai ia i matou le tui o le Prevar, ma i le 3, 4, ma le 5. I le 5.5 masina na matou maua ai le niumonia, na ou tagi ma le pepe ina ua tuuina atu ia te ia ni vailaau faʻasaina 3 taimi i le aso . Ma, e oo atu i le tausaga, e leai se upu e uiga i le Puipui. Na latou o mai i le fuafuaga m / o, ae ia te au - ua galo ia i tatou se mea, e mafai ona tatou tuu i ai nei? Uiga o se pisinisi. O le mea e sili ona manaia o le Prevenar e le o se panacea, o le tele o tamaiti e maua i le pneumonia pe a maeʻa lenei tui. E le tusa ai ma le 13 o aʻafiaga, e tusa ma le 6 o aʻafiaga o loʻo faʻasaoina, ma le 7 e le o mausali, ma e leai ni aʻafiaga masani i totonu. A uma ona e suʻesuʻeina le mea puipuia, talanoa ma nisi o tamaiti, o laʻu tali o le teena o le tui. Atonu o le a taʻusalaina e se tasi, ae o le taimi o le a taʻuina mai pe ou te saʻo pe leai foi i laʻu filifiliga.

Talofa Sa latou faia le taeao i le taeao, ma a uma le aoauli, sa i ai le vevela o le tamaititi i le 37.4 ma le tamaititi na toso lona vae, na le mafai ona faasaʻo. E foliga mai, sa maʻi tele o ia i le nofoaga o tui! O le aso e sosoo ai o le saoasaoa. 37.2 ma faʻavaivaia. Sa i ai le manava manava 2-3 taimi ma i se isi aso foi. Ona, i le aso 4, na amata ai nisi ituaiga o allergy, ua pipii i luga o vae, lima, i luga o le manava. Na matou o atu i le fomaʻi, latou te fai mai e le mafai ona maua se tui i lenei tui. Ioe ou te leʻi talitonu ia te ia. E leʻi 'ai le tamaititi i se mea fou ma e leʻi alu i se mea. E masani lava ona ou faateia, latou te fai mai e faigofie! Latou te inuina le nurofa, sili atu mo le 2 aso. O lenei ua toe tofia Suprastinum ma Smecta, e leai se manava! Matua, ia faaeteete!

O le aso na sosoo ai, na ou valaʻau ai i se fomaʻi o le na faʻamaonia e le leaga lenei vaega o tui, e toʻatele e faitio

I le 3 masina, na taofia ai e loʻu afafine. Na tupu le vevela ma le leo o maso o le vae na faʻamaʻi ai i latou. I le leaga o le laa i luga o lenei vae, e na o le 1.6 tausaga le matua na amata ona savali masani, ma savali tutusa i vae uma e lua. Ina ua maea lenei tui, sa lafoaia uma tui.

Na ou faitauina au iloiloga ma filifiliga e uiga i le toilalo ma o le a faigofie ai. Ae, fafine, o mea uma e te tusitusi e leaga tele ... faʻatusatusa atu i le niumonia. e tusa lava pe semanu ou te faʻamalosia mo le itiiti ifo ma le vaiaso, ae e le pei o matou, pe a faʻamaʻi i le lima o aso o le vevela vevela ma le mea e fai.

Na fai mai loʻu toalua ia te aʻu: aua e te lotovaivai, ona manumalo ai lea o lou mafaufau i lou mafaufau. Ma ou te le talitonuina a matou fomai, e le mafai ona ou faia lena mea. Na foliga mai e matua faigata lava mai nei tui, ou te le manao e faatiga ia te ia. O lenei ua ou malamalama o se mea sese. Ou te faʻamoemoe o le a ou alu ese mai lenei pneumonia. Ua togafitia i matou i le falemaʻi mo le vaiaso ma ua faʻaitiitia le vevela.

mo tagata e pei o aʻu, hens, na ou tusitusi, ma faitau iloiloga le lelei ina ia mafai ai ona itiiti ifo le fasiotia o le tausalaina. Tetee ona o le matautia o le tali a le AKDS, ma na filifili ai na te faia na o fuafuaga fuafuaina. faanoanoa, faanoanoa, filifiliga sese. pe o faapefea ona tatou mafatia nei.

Latou te teena lenei tui, e ui lava sa iai se avanoa e faia ai mo le saolotoga. O le taimi nei ua i ai le niumonia. O le mea lenei e vavalalata ai tagata. O le a ou le tusia tin, faitau e uiga i le paumonia lava oe. na faamanatu mai e le fomai masani ia te au e pei o se naifi i loʻu loto, "E te lei faia?" Ma o lenei paumonia e leʻi faaalia lava ia seia oʻo i le 39, 40. O lenei, ua ou saeia oʻu lauulu ma pe aisea ua ou musu ai. e maeu le faanoanoa e le mafai ona toe aumaia le taimi.

2 aso talu ai na latou faia ai se tasi o mea na faʻaaogaina o Previnar. Ua lua tausaga le matua. I le taimi o le tui, na tagi o ia, e ui na masani ona ia onosaia, e foliga mai o le tiga. E leai ni aʻafiaga leaga e ese mai i le mumu ma le fiva i le nofoaga o tui. Pace tino e leʻi tulaʻi.

O le a ou faaopoopo i ai. O le nofoaga o inisiua na faʻapipiʻiina i le fenistil-gel. E leai se mumu po o se fula. Ae na afaina lava. Na fautuaina e le leediatric levomekol pe afai e sili atu ona leaga.

O le masina ao lumanaʻi le aʻoga, ua maeʻa a matou tui. Atalii 3g3m. Na faia le aso 07/07/16, faatasi ai ma le misela / paratitis / rubella i se falemaʻi masani. I le aso 1 o Iulai, sa matou faia le vaitafe o Mantoux, ma o le aso 4 na matou o ai e siaki le iuga. Ia faia vave se maliega e faapea, i faaiuga o vaiaso, na avatua e le tama snotty lona isu i lona isu, ae o lona soifua maloloina e masani lava e aunoa ma le fiva ma le tiga. Na suʻesuʻeina le fomaʻi ma auina atu i le potu togafitiga. Muamua tuʻu i totonu o le vae, tui tiga. I le taimi o le aoauli, na amata ona faasolo ina leaga le soifua maloloina. Na moe o ia, o lona vae ua maeʻa, sa ufiufi ona lima, na amata ona oso aʻe le vevela, ae le o le malosi. Na ou faitauina ni iloiloga i luga o le Initaneti ma toso ese loʻu lauulu, aisea na ou alu ai i le gata pepe e tui?! O le po e 37.8, na maua ai le nurofen. I le taeao na ou ala ae ai, na matua tiga loʻu vae ma amata ona ou moe, toe maua ai foi. O le vevela e 37.4. E leai se mea na 'ai, na o le inu vai inu ma vai. Na ou valaau i se fomai i le tulaga tonu lava. Latou faʻalogologo i mama - o mea uma lava e manino, o le faai e mumu. I le po, o le vevela lava ia na faʻavaivai, e tumau pea na o le faʻamaloloina o le gata ('ou faʻamamaina i le rhinostop). O le aso 07/06/16 vae ua pasia, tamoe. Matou te fufuluina i taimi uma o matou isu, o le ua masani, o le fiaʻai ua aliali mai. E i ai se lagona mai lenei tui? O le a taʻu mai. PySy: 'aua neʻi avea oe ma se tui snotty, o lea e te le fefe ai i faʻafitauli mulimuli ane. O le maualuga o le vevela e faailoa ai le fausia o le puipuiga. Faʻatasi ai ma SARS masani, tatou i lalo ifo o le 40 tausaga ma ua tatou se ese.

Ou te malilie i le tele o iloiloga, o le tui e tuʻuina atu ai faʻafitauli matuia i taliga. O le tolu aso mulimuli ane, na amata ai ona maʻi le tamaititi ma faatoa iloa ai o le tamaititi na tagi mai le tiga matautia i taliga, e tatau ona togafitia i ana lava mea taugata, ma isi ituaiga vailaau e pei o Miromistin, faapau i le isu, ma isi. mo se tupe mama. Lua vaiaso talu ai na latou maua ai le tui lona lua - faʻapitoa i le aso lona tolu EARS! E le o se malulu poʻo se tale. Sa ma nonofo i le fale ma e le aau. Naʻo le leaga! Afai mo le taimi muamua e mafai lava ona ou mafaufau o lenei mea o se faʻalavelave, o lea ua ou malamalama o se mea masani lenei! Matou te le faia le tui lona tolu mo soʻo se mea! E faʻaumatia se tamaititi, ma mo a latou lava tupe sili.

Sa latou mananao e momoli, ae o le tele o iloiloga le lelei ou te le iloa le mea e fai.

Ou te le fautuaina o ia, e ui o tamaiti uma e eseese. Aisea e te le faʻasauāina ai le tamaititi?

O le moe, ae le o se tui, na tuuina mai ia i matou i le 2/23/16, 2 masina, o le aso atoa e masani pe leai foi se mea, ae o le aso na sosoo ai o le moemiti, na ou ala i luga ma le gatete, na vave ona oso le 38, na tuu aʻu i le fomaʻi sa oso i luga le 39.8 i le 39.8 i lalo na o le nashpoi diphenhydramine

Na latou avatu le 2.4 i le atalii i le aso muamua i le 2 aso talu ai. Na fai mai le fomai e mafai ona faateleina le temp i le 38. E 39.2 le taimi muamua na latou faia ai le tutusa o le saoasaoa ona maʻi ai lea. Na sau le fomai ma fai mai e le mai lenei tui.

Aiseā ua sili ai ona iloiloga. E le o aʻu o se fomaʻi, ae talu ai na aofia ai lenei tui i le kalena. Na matou 1.4 - o mea uma lava ua lelei. Ou te fautuaina tui puipui *****.

O laʻu tama teine, e tasi le tausaga ma le fa, na faatoa maua talu ai nei le tui lona tolu. I tulaga uma lava, o le vevela e oo i le 38, o le afafine sa le fiafia ma leai se lisi. Ae e le pei o isi tina, matou te mafatia e aunoa ma le popole! Aua, e pei ona tusia e Ana, o se tali NATURAL lenei o le tino. E sili atu ona tatou mafatia i nai aso nai lo le taimi tatou te maua ai le pneumonia poʻo le maningitis.

O laʻu tama teine, e tasi le tausaga ma le fa, na faatoa maua talu ai nei le tui lona tolu. I tulaga uma lava, o le vevela e oo atu i le 38, o le afafine na maasiasi ma sa

E tolu tausaga mulimuli ane, i le maea ai o le tui i le lua itula mulimuli ane, o le vevela na foliga mai i le 2, 2 aso na matou mafatia ai, o le tau o le paʻu na faʻaalia i le faaiuga o le 2 aso, faʻamaʻeina - na pasi vave, pe a le o se mea ese, i le aso 1 e leai se vevela, o le 37.1 lenei, mumu mumu, e tiga. Vaʻaia faʻafitauli. O le mea lautele, e foliga mai ia i matou ei ai o matou faʻamaoniga o faʻamaʻi uma na mafua ai ona maua lenei tui. O le mea lautele, o la tatou puipuiga o le tino e leʻo feagai ma lenei tui.

Ua ou teʻi i manatu le lelei o tinā e leʻi aʻoaʻoina, oe, pe a uma le tali masani a le tino i foliga o fiva, e musu e faia se tui lona lua! Ma o le faamanatu a Tatyana, lea na tuuaia ai na galue o se "tamaititi," o le taliega lautele, pe ana le faanoanoa tele: ou te le iloa pe na faapefea ona ia matauina le leai o se puipuiga mo ana fanau uma o le tui mo le 20 tausaga.

O le a le tele e te totogiina e tusi ai ni iloiloga le lelei e uiga i le Puipuiga? Totogi foi aʻu, o le a ou alu atu ma se tala matautia)))

Ina ua maeʻa le tui, sa atiaʻe se tamaititi maloloina maloloina otitis media purulent, sosoo ai ma le snot, tale, 10 aso matou te taoto ai i le matagaluega ENT, e faaselau taimi sa faanoanoa ona ua uma ona tui.

Ia i matou ia Iuni 7, 2016 mo ​​le tui o le Prevar. Sa ou filifili e faitau ia iloiloga. Sa latou faia muamua, e pei o se tamaititi na mafatia i se tulaga masani. O lenei 1g. 2m Ou te matua popole lava. Na fai mai le fomai e tuuina atu le "diazolinchik"

O lenei vailaau e matua fou lava, e na o le tasi lava le tausaga na maua ai, e oo lava i fomaʻi latou te le iloa po o le a le aafiaga, e lelei tele le masani a le fomaʻi ma le tausi maʻi, latou te tuʻuina atu faatonuga e faitau, latou fai mai e faitau i luga o le initaneti ma latou le talitonu. Ioe ou te tetee atu i lenei tui.

Na latou tuʻuina atu i le 05/25/16, o le tamaitiiti e 2.8. E masani ona tatou maʻi, ave i totonu o le aʻoga. Se vaiaso i le togalaau, 3 fale. Aʻo leʻi faia le tui. Latou te lei mamaʻi mo le masina, muamua ma pe a mavae le tui mo le 3 aso na latou avatu ai Fenistil 3 taimi i le aso. Leai se itu aʻafia na matauina. E lelei mea uma. O lenei matou te o atu i le togalaau, o le a matou tausia le puipuiga. Matou te faʻamoemoe e fesoasoani ma o mea uma o le a lelei.

Na latou tuiina le Prevenar 1.7 i le ma tama teine. O le aso lona lua e 38 ma e le faitio e uiga i le vae. Na ia valaau i le fomai, na ia fai mai e mafai ona matauina lenei mea.

Talofa Na matou maua se tala i le 9 masina (04/28). Mo aso e fa, sa i ai se vevela (agai i luga i le 38.6), e leʻi se ese ma e leʻi umi se taimi, ma o lea ua oʻo mai se mea mataʻutia tele. Na fai mai le fomai o le tamaititi e mafai ona fai se tali i le tulaga o le faateleina o t. Ae i totonu o le potu o tui na fai mai ai le tausimai o le tausaga lenei e leai ni faafitauli, ae ou te manatu ua ia iloa. Aisea ua tatou faaseseina ai? Atonu e moni ia fuafuaga mo le tui. O lenei tui e leʻi fuafuaina ma e le manaʻomia. O le a ou le faia se puipuiga mo laʻu tama.

Na latou faia se mea muamua, o le aso muamua o le vae i le nofoaga o inisiua e mumu, o le nofoaga e mausali. Sa valea le tamaitiiti, ae toʻa, o le vevela o le 37. I le po na ia avatu ai le nurofen, aua Sa latou manatu na latou faapuapuagatia o latou nifo, ma i se aso mulimuli ane na amata ai le isu o le isu, ina ua mavae le tolu tale. Matou te faatalitali mo mea o le a tupu i le isi.

Ua 11 nei o matou tausaga. Preventar na faia i le 9 masina i le falemaʻi itumalo. E masani ona siitia, ae ina ua maeʻa le 2 vaiaso SARS, na maʻi le gasegase otitis. Na togafitia o ia mo le 2 vaiaso, inu vailaau faʻamaʻi, aua e leʻi pa'ū le vevela. Aʻo lei faia le tui, o mea uma na lelei, e le afaina. Ua toe maʻi nei. O le taimi lona lua ou te le faia Prevenar.

E tolu aso na ia maua ai le vevela o le 39, ona paʻu mai lea o le isu, ma toso mai le oti. O tinā miti latou te tausia a latou fanau. E le tali atu fomaʻi i soʻo se mea.

E valu masina o matou. Sa ou faia se pepe o se falaoa muamua. I le afiafi, na tupu ai le vevela 39.4 ma o le afafine na ufitia uma i se vevela. Na tigaina lona tino, na matua mafatia lava o ia. Sa latou aveina atu i le falemaʻi. O le taimi nei o taoto i le falemai, e masani ona faʻailoa ma vomits. Ua uma aso e 3. O le vevela e tumau, faʻafeololo ina ia mafai ai ona feagai ma le faʻamalaina. O le tama teine ​​ua i ai se tulaga ogaoga. O fomaʻi i le taimi muamua e leʻi iloa o se allergy i tui puipui. Na ou liliu atu i le polofesa o tamaiti tamaititi i lenei falemai, na tupu na ou masani, na o le taimi lava na latou iloa ai ma amata ona togafitia. O lea ua tatou tauivi mo lona olaga.

Tuuina Atu le Muamua i le 13 o laʻu tama i le 2 tausaga 2 masina. E masani lava ona matou maʻi (matou te tauivi pea ma le bronchitis, i le pito i lalo o le niumonia) i masina uma mo le 2-3 vaiaso, ae a maeʻa le masina o Prevenar, e sili atu ma le 2 masina na pasia. Pah-pah e le mai.

E lua foi o matou tausaga, o loo matou faia Previnar mo le taimi lona lua, ou te le iloa le mea e mafaufau i ai. Masalo ei ai se tasi mea tutusa, e le mafai ona ou mauaina le faamatalaga i soo se mea. O le taimi muamua lava na tuiina ai, ma ina ua mavae ni nai aso, na maʻi le tamaitiiti, gaui le isu ma isi faʻaopoopoga i taliga, aotelega faʻasalalau faʻasalalau otitis. O lenei mea e leʻi faʻaalia ai aʻu, talu ai e masani lava ona i ai o matou taliga masani i se autu tiga talu mai le 4 masina snot na faʻaaogaina i le faasalalauga otitis, ua mafai ona ou fai atu "faʻaaoga i ai." Ia, ou te manatu na latou nonofo i totonu o le falemai mo le 3 itula i le laina ma ua pisia. o le a le maofa tele E te le talitonu, i le vaiaso talu ai, na toe maua ai lenei tui, o le aso na sosoo ai na toso ai le tamaititi i le aso atoa, na ou iloa i le taimi lava lena ua ou maʻi, e peiseai o le afiafi na sasaa ai le gata, ina ia aua neʻi toso i le isi taeao i le laura, otitis vavalalata lua, purule ma le mumu mumu i fuga papaʻe.e ui i le mea moni e faapea, i le aso o le tui na vaʻavaʻai mai ai se tamaititi i matou ma o le tamaitiiti sa matua maloloina ma mataala! E faʻapefea ona maʻi le tamaititi i le pati otitis i le po, e ui lava o le mea moni ua amata le gata, e manino lava e le o se faʻalavelave mai le gata, ae o se tali i le tui, e te manatu? Ou te fia faalogo i manatu o isi, atonu o se tasi na i ai lenei mea? Ma aʻo leʻi oʻo i luma, ou te faatoese mo le umi o le iloiloga, ua uma ona kuka.

E 9 masina le matua. O le aso 7 o Aperila, 2016, na latou faia ai le sao o le vae. O le aso nei o le aso lua lea. E leai se ita, ae e tiga le vae. O le pulupulu sa ofutino, o le paʻu paʻu na tuʻuina i luga o le nofoaga o inisi, tagi i ai iina. O loʻu fiaʻai e tutusa. Na ou matauina i aso nei se tamai mumu lanumumu i tua, ma e ui i le mea moni o loo matou inuina le paketi mo le 3 aso talu ai. O le tulaga lautele o le pepe i le aso muamua ina ua uma le inisiua sa le lelei tele: sa latou taʻavale pea, sa latou nonofo i lima o tina. O laumei na mumu e pei o le paʻu. Ae o le vevela na faʻaalia ai le masani. O le mea lautele, ua ou popole i le tui lona lua. Ou te fefe neʻi saʻo tagata e tusitusi mo le gaosi oloa. I le lautele, o le a toe vaaia atili.

Ma o lenei foi, o lo tatou lava valea, "aua ou te talitonu i taimi uma i lo matou faifeau ma sa ou talitonu i lona faitau tusi tusitusi" ((lea ou te faanoanoa ai i le taimi nei. O le vevela e 38.2, o le tamaititi e toetoe lava a le mafai ona maluelue; e pei lava o se urticaria poʻo se malosi faʻafefe i le tino atoa, e amata mai le ulu i le po ma le aso, i le taumafataga o le afiafi, ua oʻo i tamatamaivae vaevaevae mumu. Vagaries ma moe lelei, lelei, o loʻo i ai pea i se setete iina I. I le lautele, tatou te le fautuaina ma o le a le toe faia lava !!

O le a le galo ia te au lena po. Sa matou faia le tui o Previnar, e le manino le faʻamalamalamaina e le fomai, fai mai e tatau ona tuiina ma e leai se mea, e leai se tasi na siakiina le vevela o le tamaititi, ma ou te le agavaa ma alu ma maua le tui. O le afiafi na moe ai o ia i luga i le po, moe mo le tolusefulu minute ma ala aʻe ma le alaga, i le po atoa na ou luluina ai i oʻu lima, na ofoina mai lona fatafata, o le a toe moe, toe tagi, e le mafai ona tuu o ia i le moega i se tagi. O le tali lea i le tui. Na ia taʻu atu mea uma i le fomaʻi, ma fai mai e naʻo le matou mea lenei, e lelei mea uma ma atonu e leʻo se tali atu i le tui. Na tuuina mai ia i matou lenei tui i le 2 masina, o lea ua 10 faamalosia i matou e fai le lua. E mautinoa lava o le a le faia.

O le alo o le 1.4 i le aso na tuʻuina ai le Prevar, i le afiafi o le 37.5, ou te faitau ai faʻamatalaga, ou te faʻamalieina loʻu loto, ou te manatu o le a le tuʻuina le lua. Faʻaofi le fautuaga a se fomaʻi

Talofa. E tusa ai ma le tui Muamua 13 E le mafai ona ou fai atu tele. Na ou malilie e tuʻuina atu i loʻu ataliʻi i le 1 ma le 3 masina lenei tui. Na ia siitia lelei (ttt). Na tuuina mai e le tausimai o le na fai tui le faatonuga ia te ia i upu: "faitau i le fale." Ma o mea uma o le a lelei, ae o le vailaau tui puipui o le Iunaite Setete. Ou te matuai faanoanoa lava ona ua ou malilie i ai. Ou te le o talanoa e uiga i se "faufauga i le lalolagi atoa" poo le fuafuaga faalilolilo a Amerika e faaumatia ai le malo Rusia, ae: 1) se tui e aunoa ma se totogi mai Amerika, 2) totogi le aufaigaluega faafomaʻi o loo taofiofia le tui, 3) aoga lelei. I le lautele, mafaufau mo oe lava, teineiti, ae o le a mautinoa lava ou te le tuu le tama lona lua.

I se siaki masani i Iuni 2015, i le 11 o ona tausaga, na maua ai e le tamaititi aupito laitiiti lenei tui "matagofie," ma fai mai ua lelei tele o ia ma o lenei ua fuafua o ia. Na matou faia mea uma na fuafuaina e tusa ai ma le faasologa, na ou malilie i ai, sa ou faanoanoa ai ma teena le lona lua e oo mai i le aso, e le o lelei le fesuiaiga o le tamaititi ma e le manao e faalogo, na ia fai mai, e na o le fetaui, ae ou te mautinoa ona o O le mea na tupu, o le fomaʻi o loʻo matauina talu ai matou te le talitonu i le tamaititi, na fai mai o le toe toso, na amata ona togafitia i le inisiua, ma na ia afaina ai le ulumatua, i lena taimi sa ia te ia le mata mo le tolu tausaga, sa ou matua vaivai lava. Tupe mo togafitiga o le lua na totoe le tele o le malosi ma neura e sili atu. Ou te lei vaai i ni mea lelei, i le tautoulu na ou maʻi ai ma le gaogao na amata i le vevela, o le ulumatua e leʻi maua lenei mea, e oo lava i se vevela maualuga atu, ou te manatu foi o le logo lenei pe a uma lena tui. O le mea lautele, latou te maua nei tui i totonu o le falemaʻi mo le lua tausaga, latou te maua ni faʻataʻitaʻiga, latou te mautinoa e totogi mo nei tui, ou te musu, i le masina o Iulai o le a lua tausaga le matua, e mafai ona taʻavale laitiiti ma o le a totoe)) I le auala, o le ulumatua teine ​​ua alu i le togalaau mo le tausaga, Mo le taimi atoa na ou maʻi ai (larengitis) Na ou 'aina le aisakulimi, ola lelei e aunoa ma lenei tui, e lelei le toatele e tusia a latou mataupu, atonu e mafai ona tatou fesoasoani i isi matua latou te faia le filifiliga sao. Soifua maloloina ia oe ma lau fanau.

O le tamaitiiti e tasi le tausaga ma le 5 masina le matua. Muamua na ou tusia se tuusaunoa o lenei tui. Ona faatalitonuina lea au e le tausisoifua i le mea e fai. Na latou faia i le Aso Faraile, Fepuari 26. I le afiafi, na vevela le vevela 38. Na ou oso i lalo i Nurofen. O loʻo faʻaauau lenei mea mo le aso lona fa. Aso ma le po, i le taimi lava e maeʻa ai le gaioiga a Nurofen, faʻavave. vave ona tulaʻi. Ma o le a faʻagesegese na o le 1,5 itula talu ona ave Nurofen. Valaau se fomaʻi. Na fai mai o ia e mafai ona fai tui, ae faigata. Ma atonu mai nifo. E leai ni faʻamaoniga o le maʻi, ma e leʻi faʻaalia e le fomaʻi i le taimi o le suʻega. Sa fai mai o ia ou te inu Biseptolum ma Suprastin, e ave ifo le vevela ma Nurofen ma alu ese. Ou te tuuina atu se aso pe lua Biseptolum, ona ou toe valaau lea i le fomai, ou te tumau pea i le faia o suʻega. O se faʻamaʻi matautia, faʻatagaina e le Atua mea uma e alu ese ma tau. E masani lava le lona lua e fai ma e le mafai ona fesiligia. O le gaosiga na fai mai o Netherlands. Ma na fai mai le fomaʻi aʻo leʻi faia le tui, o le a leai ni aʻafiaga.

O le mea lea, o le mea lea, o le mea lea, o le mea lea, o le mea lea, o le mea lea 'ou te fai atu ai' iā te oe,

Taʻu mai ia te aʻu, faamolemole, o ai o loʻo i ai pepa o loʻo totoe, o le a le faasologa ma le maeʻa aso mo le tui Muamua ma Pneumo 23, pe afai o se tagata talu ai nei. faafetai

Matou te tuʻuina atu i le tamaititi le tala i le 2 tausaga. O mea uma lava e lelei, leai ni aʻafiaga. O lenei ua 2g ma le 3 masina. Ina ua maea le tui, sa na o le tasi le afiafi na ou le fiafia ai, o mea uma na alu i le taeao.

O teine ​​pele, na ou faitauina ma o lea ua ou fefe e fai le lona lua mo laʻu tama teine) O le mea muamua na faia i le 3 vaiaso talu ai, e pei o le TTT, o mea uma e lelei, o le vevela e tusa ma le 37.1-37.2 mo aso e lua. ia Mati. Afafine 1 tausaga 8 masina.

O le ulumatua na tuʻuina atu i le PNEUMO-13 i le 8 o ona tausaga, o le laʻititi na toe vaʻaia ma Prevenar2 1.9, o mea uma e masani ona faʻasaina. O le uii i le AKDS i le 2 masina na i ai se nofoaga na tuiina ai mo aso e fitu (faʻasalaga - na faia faʻamatalaga). Afai o le tamaititi e maloloina atoatoa i le taimi o le tui, ona leai lea o se mea e fefe ai.

I le tuafafine, na maʻi le teine ​​i le niumonia i le 2 masina, e aunoa ma se tui (2007), o le taumafanafana ma mafanafana. Leai le maalili ma isi. ma isi. O se masina na togafitia i se falemai. O le mea lenei e uiga i le lamatiaga o le maua o le niumonia mo se tausaga. Ma o le tagata o loʻo i luga o le aoga (ulu o le matagaluega) e uiga i oʻu masalosalo pe tatau ona faia e laʻu tama (pe a le o le tamaititi) (bronchial asthma, atopic, mild persistent, cough form) fautuaina e aua le musu, aua o taunuuga o le faʻamaʻi e mafai ona afaina.

O lenei tui na tuʻuina atu i se tamaititi i le 9 masina. Vaʻaia o Peresia, e foliga mai na lelei ia te au. Sa leai se vevela, sa ou le fiafia lava ma ou momoe ai. Ae talu mai lena taimi, na amata ona pagatia le tamaititi mai le maʻi matautia, na latou taua foi o se falemaʻi, e leʻi moe i le po, ae ui i lea, o loʻo moe pea i latou (e ui lava e 4 masina ua mavae), na i ai se allergy (e ui lava e lei i ai muamua aʻo leʻi tui) ma le afaina o le dermatitis. O lenei tui na afaina ai le ola maloloina o le tamaititi.

Ioe, na ou faia foi se vale, o se vaega i luga o loʻu vae e lei pasi mo se tausaga. E lelei le faitauina e loʻu tina o aʻu o se tagatanuu, sa ou musu e fai le lona lua. E mautinoa lava o le a le mananao le USA ia i matou.

Sa latou faia le lapiti i le 2 masina. Aʻo lei faia le tui, e leʻi suʻesuʻeina e le tamaititi le tamaitiiti, na o le lafoina i le potu tui. E tasi le vaiaso talu ona uma le tui, e i ai se lanu mumu i luga o le alafau, lea na amata ona tupu. Taunuuga: o lenei pepe e 4 masina le matua, e lua uma laulau e ufiufiina i se mea oona, o le dermatologist e faia se suʻesuʻega o le dermatitis. Ma e le o vaʻaia ai o lenei tui na faʻaosoina ai o ia. Ma o le tamaititi i auala uma lava e faafitia ai e mai le tui, fai mai o se allergy i le paluga, e ui lava o le paluga na faʻaaogaina na o ia mai le fanau mai, ma o mea uma e masani lava aʻo lei faia le tui. E le galue se tagata e alu i le tino ma tamaiti laiti, e na te le aveina foʻi ni faʻataʻitaʻiga mo allergens. Fai le mea e te manaʻo ai! Ma o le pepe ua mafatia. Aua e te fofo mo lenei tuifaʻagata - o le tui puipuia e oti ai!

Na faʻasaina i matou i le 2 masina mulimuli ane, na amata ai se vaiaso i le vaiaso mulimuli ane, e le mafai ona matou fofoina mo le 10 aso, na fautua mai le fomai o le tamaʻi matou te oi le falemaʻi. Na matou o atu i le gata e togafiti ma maua ai le niu o le itu taumatau, ua togafitia i matou Hi, na matou o atu i le gata e togafitia ma na o le tulaga lava i le falemai na matou maua ai se x-ray, matou maua ai le pneumonia sao. Leai se fiva, leai se tale, leai ni faailoga o le niumonia, na o le vaaia o x-ray. O laʻu tama na matua maloloina atoatoa aʻo lei faia le tui, ma ina ua maeʻa ona matou le toe alu mo aso e 3, ou te mautinoa o loʻo lelei le niumonia o laʻu pepe ona o lenei tui, o lenei ua le atoa le 3 masina o laʻu tama, ma o loʻo matou i le falemaʻi ma ua latou tosoina o ia. vailaau faʻamaʻi, e matua tigaina lava o ia ma e leai ni faʻamatalaga faʻapitoa o le maʻi, o se mea faʻapitoa, o le pneumonia asymptomatic.

O le taimi muamua na latou seti ai o se mea lelei. Mo le taimi lona lua, o se mea na faia i totonu o le nofoaga o inisiua (masini), lea na tumau ai le 1 masina ... i le taimi lona tolu, 2 aso i le taeao, na maualuga le vevela 38.6 + o le tale ua aliali mai. Na ou valaau i le fomai ma tilotilo ma fai mai ua lelei mea uma ma ua tupu, ae i le taimi lava lea na ou tusia ai le SARS ma faatonuina ai se fale e 3-aso le fale. e ui lava i luma atu o lea, o siama ma suesuega o toto na lelei.

Matua pele! E toatolu laʻu fanau. Ua tui lau fanau ma lagona le lelei. E aofia ai suʻesuʻega i luma o le aʻoga, manumalo i le Olimipeka. I se tulaga lautele, o le matafaioi a matua le tofotofo i la latou pele, pele, tamaititi pe leai foi. E leai ni aʻu fanau tausi, o lea ou te puipuia e pei ona ou mafaia. Fai mai tagata: "Tausia lou ola maloloina mai se talavou." Filemu, fiafia ma alofa ia te oe!

I le 3 aso ua mavae, na toe faʻasolosolo ai le tui muamua. I le afiafi, na oʻo ai le vevela i le 37 ma sina mea itiiti. na tuʻuina atu i ai se tasi o aitalafu ma o mea uma na sese. Mumu lanu mumu i le nofoaga o tui na pasia. Ae o le po nei i luga o vae lava e tasi, ae i tua o le ogavae na i ai ni lanu piniki (2pcs). O le aso nei o le Aso Faraile, ao le i oʻo i le faaiuga o le vaiaso, e le o faigaluega le tamaititi ((Nam1.7 O ai na i ai lenei mea, faʻasoa

MATAFAIOI MA LE LĒ ILOA. matou te faia foi lenei "tui matagofie". Sa ou aoao e uiga i se fomaʻi i se suʻesuʻega masani. Fai mai le fomai o le peteritian: "ua lelei le toleniina" - o se taunuuga, i le afiafi e sili atu le 37 i le vevela, ma i le aso lona tolu matou te sosolo e aunoa ma le taofi o le totini tulivae. Ou te faʻamoemoe ua maeʻa nei mea uma. O le a ou le toe vaʻaia. Tina pele, a o leʻi tuiina se mea i totonu o lau tama, saili i le tele e mafai ai. E aliali mai e le mafai ona e faʻatuatua i lau lava tama tamaititi.

I le 2 masina, latou te faia ai le taeao, i le afiafi na oso ai le vevela, i taimi uma na tagi ai e aunoa ma le pupula o ona mata. Na matua faigata lava i lenei tui. Ae na fai mai le fomai o le tui o lenei vailaau e matua lelei le taliaina. O lenei la o laʻu tama teine ​​e 10 masina mai le tui mai lenei mea ua ou tusia ai se teena. I le tulaga aoao, o tui nei ua uma mai fafo. E le pei muamua i taimi o Soviet.

O le tamaititi e 2.5 tausaga le matua, na fautuaina e tui, ona o le taumalulu talu ai o le bronchitis ma le niumonia. Na fautua mai fomaʻi eseese, ina ua uma ona latou mafaufau na latou filifili e fai. I le taimi muamua, e foliga mai o mea uma lava e masani, ae o le tulaga, e pei lava, o le ODS (lumps ma le lethargy), ae pe a ma le 2 vaiaso le mautonu, na amata ona tata le tamaitiiti, i totonu o le falemai na tuuina mai ia i maʻua le manava ma le faamasinoga, aua ua masalomia le tamaititi o loʻo ia i tatou le bronchitis ma o se mea e le o iai se mea e tupu ai (e leai ni faʻailoga o le ODS), seia oo i lena taimi e leai ni mea e maua ai le mea e alu ai le tamaitiiti. O se taunuuga, o le bronchitis na tosoina mo i matou, i le taimi lava na matou pasia ai suega mo se allergiga tamaiti, na maua ai allergens iina! Ina ua mavae isi vaiaso, sa maua i matou i le foma (bronchial asthma). O lea ia mafaufau nei i le tina. E foliga mai e tatau lava ona e togi i nei tui uma. O tamaiti ua faʻaumatia i le faʻamoemoe!

Oi, ua faitauina e teineiti le toe iloiloga, o lenei ua taufaamatau. Ua lua masina le matua ma e manaʻomia ona maua lenei tui.

Tuua Lau Faamatalaga