Chromium mo maʻisuka: fualaau faasaina ma vitamini mo le maʻisuka ituaiga 2

Le leai o chrome, e tusa lava pe lelei atoatoa le soifua maloloina o tagata, mafua ai le atuatuvale ma le atuatuvale, ma Chromium Picolinate i le maʻisuka e mafai ona faaitiitia le maualuga o le kulukose i le toto o le tagata maʻi i se paleni lelei. E tuʻuina mai i aso uma le pala o le Cr i se foliga o le okeni faigofie. O le le atoatoa o lenei elemene elemene e mafua mai i le faateleina o le inisalini faalagolago. E le gata i lea, o le le lava o le chromium e faateleina ai le naunau mo le suamalie.

E TATAU ONA ILOA! E oʻo lava i le maʻisuka maualuga e mafai ona faʻamalolo i le fale, e aunoa ma se taotoga poʻo falemaʻi. Tau lava faitau le mea na fai mai Marina Vladimirovna. faitau le fautuaga.

O aoga o le chromium i tagata

O se togafitiga ma Cr e taua mo le maua o le maʻisuka. E fesoasoani i le foia o faʻalavelave faʻafefe. Aemaise le aoga mo le maʻisuka ituaiga 2. Faʻatasi ai ma se faʻafitauli ole gasegase, o se tagata ua leiloa le malosi e faʻafefe lelei ai mai meaʻai. O sauniuni ole chromium ua faʻamatalaina:

E faaitiitia vave le suāuʻu! O le maʻisuka i le taimi e mafai ona taʻitaʻia ai le tele o faʻamaʻi, e pei o faʻafitauli o le vaʻai, tulaga paʻu ma lauulu, maʻi o le tino, gangrene ma oʻo ai i le paʻu o le tino! Sa aʻoaʻoina e tagata aafiaga tiga ina ia faʻavasega ai a latou sukū. faitau i ai.

  • mo togafitiga o ituaiga uma o le maʻisuka
  • e faʻamaonia le laumata,
  • ma faʻafitauli i le galuega o le cardiovascular system,
  • faasaga i le talaaga o le matua (o se maualuga maualuga o le kulukose i totonu o le toto, e taitaia se tino ola e vave ona ofuina),
  • mo le puipuia o le atherosclerosis,
  • e faʻaitiitia ai sogasoga, ulu tiga,
  • ina ia faamalosia ai ponaivi,
  • e faʻaleleia le galuega o le ate.

E maua i totonu o fualaʻau (beets, kapisi, radishes), vine ma fualaau (cherries, plums, apples, sea buckthorn, cranberries) ma penina paina, pi, vao, anufe, fuamoa, ate, nati. Ae faʻaaoga le tele o nei oloa mo tagata mamai e maua i le maʻisuka e tatau ona faʻaeteete, faʻaauau i le atinaʻeina o meaʻai. Ina ia lelei le puipuia o aoga o oloa, e tatau ona e kuka i ipu uʻamea. Ma o gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona faʻatumu le vaivaiga i le tino na o fualaau faasaina e pei ole Chromium Picolinate. E ui o le faʻamaʻi 1, o le vailaʻau e aoga foi.

Le lava o chrome

Cr o se tasi lea o elemene sili ona taua e aofia i le metabolism. E mafai ona faʻaititia le faʻasologa o le chromium ona o le faʻalavelave faifaipea, faʻatasi ai ma le le mautonu, le tele o le maelega mo taʻaloga, i tamaitai ao faagasolo le vaitaimi o le fanauina o se pepe. Faatasi ai ma le leai o le Cr, o le naunau i le sipuni e tupu, o le a le toe pulea e se tagata ona manaoga. Faatasi ai ma se faateleina o le tuuina atu o meaai o le glucose, o le a faʻaaogaina tele le chromium, talu ai o lenei elemene e faʻafoeina ai le soona inu o suga. Faatasi ai ma se faaletonu, o le metabolism e faaitiitia, ma e maua e se tagata le mamafa. E manaʻomia faapitoa mo tagata ei ai le ituaiga o maʻisuka lona lua. O le faʻamatalaga o mea faʻapitoa o le nucleic e mafai foi ona aunoa ma se chromium, ae e taua foi le zinc. O le a faʻaalia e le tino le leai o se tupe a Cr i lenei auala:

  • sili atu le faigata o le maʻi suka,
  • mamafa tele
  • telegese le alualu i luma i tamaiti
  • vaivai,
  • popolega
  • migraines
  • faanoanoaga
  • faaleagaina le galuega erectile i le toe gaosia tane,
  • faamaopoopoga o faalavelave i gaioiga,
  • umi manuʻa faʻamalolo.
Ole aofaiga o micronutrient i meaʻai e le lava e faʻaalu ai lona faʻaaogaina i aso taitasi.

O le mea e maua i le chromium o loʻo i totonu o le tino tagata matua o le 5 mg Cr. E mafai e le tino ona na o le 10% o mea taumafa e faʻaaogaina. E faigata ona toe faʻatumu le le atoatoa o se elemene i le 'ai. talu ai o oloa e tatau ona ola i le eleele eleʻele eleʻele. I le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka, e sili atu ona faigata mo le tino ona gauai sina vaega itiiti o le elemene.

Chromium Picolinate, e pei o meaʻai faʻalaʻau poʻo fualaau faʻamaʻi, e le naʻo le togafitiga mo le maʻisuka. E le mafai ona taofi le faʻamaʻi, ae ia ausia le taui mausali ma puipuia ai faʻafitauli e moni.

Masini tuai

Faatasi ai ma lona tele, o le tele o faʻamaʻi e atiina ae, aemaise lava le oona e mafai. O le lamatiaga o le ava malosi e faateleina i le maualuga o le maualuga o elemene i le ea pe ona o le le pulea o le faaaogaina o masini e aofia ai chromium. Faatasi ai ma le tele o elemene, o mea e tutupu i allergies e tupu mai, o le a foliga mai o le paʻu i luga o le paʻu, e faʻalavelaveina le tino o le tino, ma o le a mafai ona tupu aʻe le kanesa. O le mea lea, o tagata e lamatia e manaʻomia pea ona suʻe suʻega a le fomaʻi ma ave vailaʻau ma meaʻai faʻapitoa i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.

O fualaau faʻamaʻi ma chromium mai le maʻisuka

E tele vitamini mo le maʻisuka ma elemene e pei ole chromium ma le vanadium. O le taumafa i aso uma o le fualaau faasaina i luga o se taimi masani e tatau ona iai i le lautele mai le 200 i le 600 mita. E faʻalagolago i manaʻoga o tagata maʻi taʻitasi. O le tagata maʻi e tatau foi ona fautuaina e feutagai ma se tagata fai meaʻai e tusia se lisi talafeagai, ma mafaufau i le auala o elemene e faʻaaoga i meaʻai.

E faapefea ona aʻafia le tino i le chromium?

O le matafaioi autu a se mea e taaalo i le tino o le tulafono faatonutonu o le kulukose toto.

Faatasi ai ma le inisalini o le hormone, lea e gaosia e le pancreas, chromium e alu ai le suka i le tino atoa i totonu o le tino.

E mafai ona ou ave le chrome mai le maʻisuka? O le toʻatele o tagata tomai faapitoa e maua se tali saʻo i lenei fesili.

O lenei vailaʻau o loʻo aofia i sauniuniga e masani ona faʻaaoga i mataupu nei:

  1. I le maʻisuka ituaiga 2, o se vailaʻau faʻasolosolo ma chromium e taua tele. I le faaopoopo atu i ai, o ia papaa e mafai ona aoga mo tagata gasegase o loʻo iai se faʻamaoniga o le ituaiga muamua o le inisalini o le maʻi. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, ua le maua e le tino le malosi e gauai atoatoa ai le maima mai le meaʻai, lea e faʻalauteleina ai le manaʻoga mo faʻalavelave faʻaopoopo ma faʻalaʻau faʻalauiloa. Afai e te inu i taimi uma faʻataʻitaʻiga chromium mo tagata gasegase e iai le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2, e mafai ona e maua se faʻaitiitia o le inisalini e faʻatonutonuina ma isi vailaʻau o le hypoglycemic.
  2. Le faʻafaigofieina o le mamafa mo le maʻisuka. O le tele o le afaina o se faaletonu o le tino i totonu o le tino, o se taunuuga o lea e tatau ai i tagata gasegase ona tausisi i mea faatonuina ma ia mataituina lelei a latou meaai. Ina ia faʻaleleia le lelei o togafitiga o meaʻai, e fautuaina e faʻaaoga sauniuniga o chromium, o le maʻisuka o le a taofia lona atinaʻe.
  3. Afai ei ai ni faʻafitauli i le galuega o le cardiovascular system. O le maualuga o le maualuga ma le maʻi fatu e masani lava o le taunuuga o le atinaʻeina o togafitiga, ona o loʻo i ai le soliga o le faiga o metabolic ma le faʻaalia o le faʻamalosia o le inisalini. Vitamini mo le maʻisuka e maua i le chromium content e faʻaleleia ai le tulaga o toto toto ma laʻau, e fesoasoani i le faʻamautuina o le maualuga o le cholesterol i le toto.
  4. I le matua. O le maualuga o le toto suka o le saofaga lea i le saoasaoa vave ma le matua o le tino o le tagata. O le maʻi suka e faʻatasi ma le maualuga o le kulukose o le kulūkose, o se taunuuga o le mamafa o totoga i luga o totoga uma ma faʻalapotopotoga.

I le taimi nei, o loʻo i ai le tele o vitamini mo le maʻisuka, lea e aofia ai le chromium ma le vanadium. E talitonuina o le faʻaaogaina masani o le vailaʻau i aso taitasi e tatau ona iai i le va o le 200 i le 600 mcg, e fuafua i uiga o le tagata maʻi. Fautuaga e uiga i le puleaina o sauniuniga e aofia ai le chromium ma le vanadium e tatau ona tuuina atu e le fomaʻi.

E le gata i lea, o le a fesoasoani se fomaʻi faapitoa ia te oe e filifilia le vailaʻau sili ona lelei mo le maʻisuka, lea e aofia ai le chromium ma le vanadium.

E faapefea ona aʻafia le tino i le chromium?

I lana laulau o elemene elemene, e le o se mea na tupu ai na tuu e Menleelee chromium (Cr) i le vaega e tasi:

O mea nei o elemene e taua tele i se tagata pe i totonu ole inumaga laʻititi po o volumes tele.

O le mea lea, o se vaega tele o le uʻamea, o se vaega taua o le hemoglobin, e galue pea i taimi uma, e maua ai le okesene, o le hemopoiesis e le mafai ona faia e aunoa ma le cobalt, o mea o totoe o lenei vaega o se vaega o le enzymes e maua i gaioiga (e aunoa ma nei faiga e le mafai). O nei biocatalysts e aofia ai le chromium.

O lenei uamea e tele lava ina fuafua ai le afaina o le maʻisuka: o le avea ma vaega o mea faʻalavelave faʻapitoa ma le mamafa maualalo mole mole (taʻua o le kulukose tolerance factor), e fesoasoani i se gaioiga sili atu o meaola o le insulin - e fesoasoani e faʻatonutonu ai le gaosiga o le gaʻo.

I le taimi lava e tasi, o le maualuga o le kulukose o le toto e tumau pea le mausali, ae o le sili atu o loʻo teuina i totonu o le ate i le tino o le glycogen. O le inisalini lava ia e manaʻomia le itiiti, o le mamafa i luga o le pancreas e maua mai ai ua faʻaititia.

O le mea lea, o le mauaina o saienitisi oe na tautino mai moni lava e faapea, o le maʻisuka o le maʻisuka e le atoatoa e matua le mafai ona mafai ona atiaʻe, o le mea moni na fouvale.

"Lava" o lona uiga e tusa ma le 6 mcg. E foliga mai e taua le amataina ona tausia pea le mea masani o lenei elemene i le tino, ma o le a foia uma faafitauli. Ae le faigofie tele. O ana tapenapenaga i le faiga o mea taumafa e tatau ona faʻaaogaina ao le i ai taumafa, pe faʻatasi ai, ona oʻo ai lea i le aafiaga o le inisalini, faʻatupulaia, o le a sili ona lelei.

O le kulimi o le chromium e sili ona lelei le tuʻufaʻatasia ma faʻasologa o le zinc, mo le lelei atoatoa o le gaioiga, o le i ai o amino acids, o le tele o ia mea o loʻo i totonu o sela laau, e talafeagai.

E mafua ai le faʻamaonia e talafeagai le faʻaaogaina o oloa faʻatau ma mea masani, pe a fai o le elemene o loʻo i totonu o se faiga e faapaleniina ma isi vailaau, ma e le taumafai e aveese mai mai vailaʻau poʻo mai oloa ua faamamaina - faamamaina o meaola uma e faʻaaogaina tekinolosi.

Lauga vitio i le chromium i le tino:

Ae o le faʻavaivai i lenei microelement e le lelei foi mo le olaga. E mafai ona tupu faatasi ma se faaletonu i le tuufaatasiga o le suauu ma le uʻamea, pe a oʻo ina faʻapupulaina le faʻaaogaina o kuluma mai le eletise, faʻatauvaʻaina ma se faʻalavelave. O nei lava taunuuga e mafua mai i le auai i le gaosiga o vailaau, mo se faataitaiga, o le faʻaaogaina o le chrome-o loʻo i ai le pefu apamemea, slag, poʻo le inuina o ia mea i se isi auala.

I le faaopoopo atu i le fesoasoani i le pancreas (e ala i le faʻaleleia o le gaioiga o le inisalini i le faʻaaogaina o gaʻo), o le elemene fesoasoani foi e fesoasoani i le isi vevela vevela, e totogi ai le iodine i totonu o lona tino ona o lona i ai.

O le tuufaatasiga o nei gaioiga e lua o le endocrine i luga o gaʻo, polotini, gaʻo ma le malosi o le gataifale e mafua ai le faasaoina o le tino sili ona lelei e le tino ma auala masani o le olaga.

I le faaopoopo atu i le felauaiga o protein, o le chromium e tuufaatasia i la latou tuufaatasiga e aveesea ai sima o masima mamafa, radionuclides, toxins mai le tino, faamaloloina o le siosiomaga i totonu, faapea foi ma le faagaeetia o le toe faaleleia.

A leai le auai o le chromium, o le a faʻaaogaina le fesoʻotaʻiga o le kenera e le suia - o le amio saʻo o le fausaga o le RNA ma le DNA e aunoa ma se masalosalo, o le mea lea, ma le le atoatoa o lona tuufaatasiga, o le tuputupu ae ma le fesuiaʻiga o le tino, ua faʻalavelaveina, ma ua suia foʻi le tulaga o mea inisinia.

E aʻafia ai foʻi le soifua maloloina o le cardiovascular system, talu ai o le tulaga e faalagolago i ai:

  • lipid metabolism (aemaise lava cholesterol),
  • toto maualuga
  • mautu o le vaega sili ona lelei.

O loʻo tauaveina foi le tiutetauave mo le tulaga i le masklokeletal system - o le elemene e puipuia ai le amataina o le osteoporosis.

Faʻatasi ai ma le faaletonu o lenei vaega taua o le metabolism i le taimi o le tamaitiiti, o loʻo i ai le paʻu i le tuputupu ae o le tino, i le tagata matua, male tamaʻi fanau, ao faʻatasi ma le vaivai o vanadium, o le amataga o prediabetes (ona o le fesuiaiga o le suka mai le hyperglycemia i le hypoglycemia) e toetoe lava 100% mautinoa.

Ona o le faalagolago o le aofaʻi o le ola o se tagata i nei mea uma, o lona faʻaitiitia ona o le leai o chrome e le tino ua mautinoa foi.

Aisea e ono le maua ai se faaletonu?

O le faaletonu o le micronutrient taimi e mafai ona faʻamatalaina i mafuaaga tumau pe le tumau.

Muamua e aofia ai:

  • afaina o le gasegase faʻapitoa (gasegase o le maʻisuka ma le gaʻo)
  • tulaga masani taimi faigata
  • taua tele faaletino (i tagata taaalo, tagata galulue malosi),
  • fesoʻotaʻiga faʻatasi ai ma vailaʻau poʻo metallurgical production,
  • tu ma aga masani o meaai ma le tele o ipu mai oloa sili ona lelei ma maeʻa.

E aofia ai foʻi ma le amataga o le tausaga matua.

  • maʻitaga o maitaga
  • se suiga i tulaga ola (nofoaga le tumau i se isi nofoaga ma se suiga i meaʻai ma tulaga o galuega ua faia),
  • suiga o meaola (ona o le tamaititi ma le misa).

O mafuaʻaga mo fuafuaga faʻale-loto ma fafo e aofia ai le soona fai i le tino o mea e faʻalavelave ai le faʻafefeina poʻo le faʻasaumalie o isi.

O le faamasinoina e ala i le faaputuputuina o le sili atu o taitai ma alumini i totonu o le tino ae faaitiitia ai le chromium ma le manganese, o loo i ai se tauvaga (tauvaga) sootaga i le va oi laua - ae a oo mai se isi vaega, e faigofie ona suia le tulaga i se setete o synergism (community). O le mea lea, o se tasi o auala e faʻateleina ai le saogalemu o le kulimi kulimi i le kuka o le sui lea o ipu alumini ma le 'apamemea e tasi.

Vitio mai Dr. Malysheva:

O taunuuga o le leai o se elemene

Talu ai ona o le le atoatoa o le gaioiga o le tino i le tino ma le tupu mai o le tulaga matautia o le faʻamalosia o le inisalini, o le taunuuga o le faaletonu o le chromium tumau o le:

  • atinaʻe o le maʻisuka (aemaise lava le ituaiga II),
  • o le faaputuputuina o le mamafa o le tino (oona e mafua mai i togafitiga endocrin),
  • le mautonu o le fatu ma toto toto (i le tulaga o le maualuga o le toto maualuga, atherosclerosis, le gasegase o gaioiga taua: mafaufau, gaʻo),
  • mea e le afaina,
  • osteoporosis o ponaivi (faʻatasi ai ma galuega faʻatapulaʻaina ole motusia ma se faʻalavelave i gau),
  • televave vave (ofuina) o mamanu uma o le tino, e tau atu i le matua matua.

O le a le mea e mafua ai le televave?

O le sili atu e mafai ona tupu ona o se mea e fai ma vaisu o meaai ma uiga o le tagata, faapea foi ma isi mafuaʻaga (faʻaleagaina o le siosiomaga, le gaioiga o le siosiomaga, le faʻatinoina o tiute faʻapitoa).

O le mea lea, i le maualalo o le uʻamea ma le zinc i meaʻai, ua mataʻituina ai le tulaga o le synergism - o le mafai ona gaosia le chromium i totonu o le fatu. O le mafuaʻaga atonu foi o le faʻaleagaina o vailaʻau faʻasaina.

Afai o mea uma e vevela i le maualuga, ona 200 mcg lava lea mo le gaʻo chromium, ae o le 3 mg o se mea matautia.

O le tele o mea i totonu o le tino e taʻitaʻia ai foliga o:

  • suiga o le inflammatory i totonu o totoga o le tino ma luga o le mucous membranes,
  • o le amataga o faʻaaliga faʻafuaseʻi,
  • o le tupuga o siama masani o paʻu (dermatitis, eczema),
  • le mautonu o le tino.

Faʻailoga o le le atoatoa ma le sili atu

Ona o le mea moni e faapea o manaoga masani o lenei vailaau e eseese mai le 50 i le 200 mcg, ma e itiiti le chrome i totonu o le tino o le tagata, atonu e mafai pe ua iai foi:

  • lagona o le vaivai faifaipea (leai se malosi),
  • i taimi uma lava i se tulaga o le atuatuvale ma le atuatuvale,
  • masani le ulu
  • lima gatete
  • faafitauli i le mafaufau, faamaopoopoina o gaoioiga,
  • o se faʻaititia (poʻo isi maʻi) i le lagona lelei e uiga i pito i luga ma pito i lalo,
  • faʻamaoniga o vailaʻau (i le tulaga o le vave vave maua o le tupe maua, faasili le tui, sili atu o le "mamafa" cholesterol i le toto),
  • faʻafitauli o gaioiga (faʻaleleia) gafatia (leai o le gafatia o le sperm to fertilize),
  • O tamaiti o loo i tua i le tuputupu aʻe ma le atinaʻeina.

Faailoga o se faʻateleina masani o le vailaʻau mai meaʻai, ea, vai, atonu o le i ai o:

  • inflammatory and degenerative manifestations on mucous membranes o le oral ma nasal cavities (e oo i le gaogao - faʻaogaina o le septum nasal),
  • maualuga maualuga mo tulaga faʻamaʻi ma faʻamaʻi e afua mai i le rhinitis lema i le asthmatic (obstructive) bronchitis ma le bronchial asthma of various degrees of hardness,
  • paʻu o le paʻu (vasega eczema, atmatic dermatitis),
  • asthenia, neurosis, faaletonu astheno-neurotic,
  • manava o le manava
  • toe le manuia
  • o faailoga o le pa'ū o le tino o loʻo aʻafia ai le soifua maloloina lelei.

Vitamini ma vailaʻau

Avanoa e masani ona maua mai le 200 i le 600 micrograms o le chromium (e faalagolago i mea taitasi o le tino o le tagata maʻi, lea e naʻo se fomaʻi e mafai ona iloiloina), o fualaau o fualaau mo tagata gasegase ua atiae e le gata o lenei elemene, ae o le vanadium foi.

O le uiga o foliga o le Picolinate poʻo le Polinicotinate e sili ona manaʻomia (faʻatasi ai ma faʻamaoniga o le falemaʻi).

O le faʻaaogaina o le tuufaatasiga o le multivitamin-minerals - chromium picolinate, e faia i foliga o laupepa, capsules poʻo le pulupulu (mo le sublingual - sublingual use), e tusa lava po o le a le auala o le pulega, e oʻo atu ai i le toe faʻaleleia o le vailaau ma le faʻamautuina o gaʻo ma gaʻo gaʻo i le tino.

Talu ai ona o le faateleina o le manaomia mo lenei tulaga i le maʻisuka, o le fua faatatau masani o fualaau faasaina ua fuafua i le 400 mita pe sili atu foi, o le mea lea, mo le ave masani o le elemene i le tino, o le fualaau vaevaeina ua vaevaeina i ni atopa se lua i meaai - taeao ma afiafi. O se pulumu o le chromium picolinate ua totoina i totonu o le eria o le hyoid i le aofai o sefulutolu mataʻu i aso uma.

E ui i le tikeri talafeagai o le saogalemu o le fualaau faasaina, o le pulea e le tagata o ia lava (e aunoa ma le faia o feutagaiga ma se fomai) e faasaina.

O le faʻaaogaina o loʻo i ai le tele o faʻasolega e uiga i:

  • maʻitaga ma lactating,
  • tamaiti
  • tagata ei ai le allergy i mea e faaaoga ai fualaau faasaina.

E i ai fautuaga faʻapitoa mo le faia o le faʻalavelave, e aofia ai le manaʻoga:

  • le faʻaaogaina o kapula i le taimi o taumafa poʻo le inu faʻatasi ma le lava le lava o le vai (ina ia aloese ai le faʻaonoono o le manava),
  • e faʻafefiloi le faʻaaogaina ma le faʻaaogaina o le acid ascorbic e aunoa ma le faʻaopoopoga o le suka (ia faafaigofie le avega o le elemene),
  • e le aofia ai le faʻaaogaina o fualaau faasaina faʻatasi ai ma mea faʻapitoa, calcium carbonate, lea e faʻalavelave ai le faʻaaogaina o le elemene,
  • ave faʻamaʻaloga na o lalo o le vaavaaiga a le fomai o loʻo tuʻuina atu togafitiga.

E mafai foi ona faʻaaoga le oloa e puipuia ai tuʻutuʻuga o loʻo i luga, ae faʻamautinoa lelei le faʻaaogaina o tui ua fautuaina.

I le vaʻaia o le le lava o le malosi e faʻafaigofie ai lenei mea lea e sau ma meaai i le maʻisuka, e tatau ona toe totogi ona o lona le atoatoa e ala i le faʻaopopoina o le taumafa ma paleni paleni ma meaʻai.

E tatau ona maitauina o le bioavailability o le chromium hexavalent e 3-5 taimi e maualuga atu nai lo le mea e masani ai. E faʻatupulaʻia tele (mai le 0.5-1% i le 20-25) faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o le Picolinate, ae faʻapea foi le faʻapenaina o lenei uamea.

O le faʻaaogaina o le chromium Polinicotinate (lea e sili atu lona malosi nai lo le Picolinate), ei ai foliga tutusa ma tulafono faʻaaoga e pei o le fualaau muamua, ma e tatau foi ona malilie faatasi ma le fomaʻi.

Vitio mai Dr. Kovalkov:

High Chromium Products

O mea autu o loʻo tuʻuina atu ile elemene mo le ituaiga o maʻisuka II o loʻo tumau pea le ate ma le fefete a le tagata faʻatoʻaga pe a aofia ai i le lisi e sili atu ma le faalua i le vaiaso. Aʻo leʻi faʻaumatia le fefete a le faipese, ua sasaa i le vai inu ma inu pe a uma le 30 minute o le faʻafefete.

Mai mea e sili ona masani ona faʻaaogaina ma le maualuga o le chromium, e tatau ona faamamafaina mea nei:

  • falaoa o falaoa atoa,
  • fufulu pateta
  • malosi kulimi
  • lafumanu
  • salata mai fualaau faisua fou (tamato, beets, kapisi, radisa).

O fualaau ma fualaau aina o loʻo mauʻoa i lenei siosiomaga e aofia ai:

O le tele o elemene o loʻo iai foi i:

  • penina penina
  • pi
  • fua o saito
  • Ierusalemaichokei,
  • nati
  • pikiapu fatu
  • fuamoa
  • seafood (anufe, moa, iʻa).

E tusa lava po o le a le mea e manaʻo ai i mea taumafa, o le taumafa a se tagata maʻi i le maʻisuka e tatau ona faʻatulagaina ma le auai o fomaʻi-o se endocrinologist ma se tagata e fai meaʻai.

Aisea e le lava ai

I le avea ai o se tulafono, e matauina le le atoatoa o le chromium i le i ai o faʻamaʻi nei:

  1. Maʻisuka
  2. Faʻafitauli pipisi.
  3. Atherosclerosis
  4. O le mamafa.

O le maualuga o le chromium i le tino e mafai ona paʻu i le malosi tele o le tino, le lava o le polotini, i le taimi o le maitaga poʻo le faʻalavelave faifai pea.

O le le lava foi e tupu i meaai masani, pe afai o le meaai e puleaina e falaoa ma pasta, ma o fualaau faisua ma fualaau aina e le o iai.

Faʻamatalaga o le maʻisuka e uiga i le fualaau faasaina Glibomet

Chromium o se minerale lauiloa e mafai ona faʻasaʻo maualuga le kulukose o le toto. O loʻo i ai i totonu o le paʻu, faʻaputu gaʻo, faiʻai, tino o musika ma sulu o le eleele.

Sei o tatou vaai: oa galuega i le tino o le tagata e faia chromium. Aemaise lava, o ia:

  1. E manaʻomia se vaega i le lipid metabolism (aveese le "leaga" cholesterol mai le toto ma fesoasoani i le faaputuputuina o le "lelei").
  2. Faʻaauau pea le fulufulu o le lauroid i se tulaga masani (suia i le pau o le iodine).
  3. E faʻamaonia ai le metabolism o gaʻo (gaʻo gaʻo, ma tumau pea le mamafa).
  4. Faʻasalalau faiga faʻafouina (faʻasaoina faʻamatalaga tuʻufaʻatasia i genes).

E le gata i lea, o le chromium e taofia ai le atinaʻeina o le maualuga o le toto maualuga, faʻamalosi ai le ponaivi ma e aofia i le aveesea o radionuclides, toxins ma salts o metale mamafa.

Mafuaaga o le le atoatoa

I meaai, o lenei minerale o loʻo i ai i ni mea laiti e le mafai ona faʻaaogaina manaoga o aso taitasi o se tagata. E le gata i lea, o le tele o oloa e maua mai i lenei vailaau e le faʻavasegaina o vailaʻau, o le mea lea e masani ona vavaeeseina mai le taumafataga i le taimi o le paʻu o le mamafa, lea e sili atu ona saofaga i lona le lava.

E le gata i lea, o nisi tulaga e mafua ai le faaitiitia o le aofaʻi o chrome:

  • maʻisuka
  • popolega faifai pea
  • leai se polotini
  • sili atu le taumafa o mea taumafa e mauoa i vailaau faʻamalosi faigofie,
  • meaai le lelei
  • mea e le afaina,
  • maʻi faʻamaʻi pipisi
  • faateleina le faagaioiga faaletino,
  • maʻitaga

Afai ei ai se tasi pe sili atu foi o tulaga ua taua i luga, e le mafai ona e amata ona e tago i fualaau. Muamua, e tatau ona e suʻeina se suʻega toto e fuafua ai le aofaʻi o chromium ma le uʻamea, ona talanoa lea i se fomai o le a ia fautuaina vailaʻau talafeagai e toe faʻaleleia le masani o nei minerale.

Aveina o le chromium i le taimi o le maitaga ma le lactation

Chromium, faatasi ai ma isi minerale ma vitamini, o loʻo i ai foi i totonu o elemene talafeagai i le taimi o le maitaga. O lona manaoga i aso taʻitasi ao maitaga e 30 mcg, i le taimi o le lactation - 45 mcg.

Ae ui i lea, o tina i le lumanaʻi latou te faʻaaogaina faʻafitauli faapitoa o le multivitamin e le manaʻomia ona faia ni sauniuniga faaopoopo o chromium. Ua i ai nei le minerale i totonu o nofoaga mo fafine maʻitaga, ma le faʻaopoopoga, o le televave e mafai ona afaina tele ai le soifua maloloina o le tina ma le tamaitiiti.

O faailoga autu o le leai o chrome i totonu o le tino

Faʻatasi ai ma le le atoatoa o le chrome i totonu o tagata, o mea nei e mafai ona tutupu:

  1. Vaivai
  2. Tuai le tuputupu ae i tamaiti.
  3. Faʻasoleʻa i le suka, lea e faʻaalia ai le i ai o se tulaga latalata i le maʻisuka.
  4. Totogi mamafa.
  5. Manatu
  6. O vae e faʻaitiitia ai le faʻalogo.
  7. Le lava le faamaopoopoina o gaoioiga.
  8. E masani lava o se maʻi tiga.
  9. Televave cholesterol.
  10. Paʻu mamafa mamafa po o le mamafa.
  11. Gaioiga faʻamalosi i tane.

O vailaʻau ma le chromium e tatau ona faʻataʻitaʻiina e se fomaʻi. O le tagata poto faapitoa e filifilia le fesoasoani sili ona aoga ma le fuaina ole fua ole 100-2 mcg i le aso. O le tele o tulafono ua fautuaina e mafua ai le vevela i luga o le paʻu, maʻi o le manava, poʻo le toilalo.

New fualaau ma metotia mo togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2

Togafitiga e tatau ona faia i lalo o le taʻitaʻiga a se tagata tomai faapitoa.

Chromium i le maʻisuka ituaiga 2 e faʻaaogaina o se elemene o loʻo aafia i le metabolism ma aʻafia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

O se faʻaopoopoga faʻaopopo o le chromium (Cr) e mafua mai i le mea moni o lona faʻaoʻoina i totonu o le toto i tagata ei ai le gasegase o le glucose metabolism e sili atu ona maualalo nai lo tagata latou te le mafatia i lenei faʻamaʻi. E tatau ona i ai ni faʻamalosi e faʻaleleia atili ai aʻafiaga o le inisalini.

Suesuega o meaola

O le mauaina o le aafiaga o le chromium i le maʻisuka ituaiga 2 i luga o le kulūkose o le toto sa faia i le faʻavasega. O le taumafataga o le falaoa a le keke na tumu i elemene o elemene na siitia ai le aafiaga o le hypoglycemic insulin.

Sa faaauau suesuega i le fale suesue. E le gata i lea, ona o le hypercaloric meaʻai i manu faataitai, o faʻamaoniga o le maʻisuka o loʻo alualu i luma na mafua mai:

  1. Le tele o le inisalini o le inisalini
  2. O le faateleina o le toto o le kulukose toto ma le paʻu tutusa i le plasma cell,
  3. Glucosuria (faateleina le suka i le mimi).

Ina ua faaopoopoina le fefete a le keke o le chromium i le meaai, na mou ese atu faailoga ina ua mavae ni nai aso. O se tali talitutusa faapena o le tino na fafaguina ai le naunau o tagata suʻesuʻe i le suʻesuʻeina o le matafaioi a le elemene elemene i suiga o gasegase e fesootaʻi ma faʻamaʻi pipisi.

O le taunuuga o le suʻesuʻega o le maua lea o le aʻafiaga o le faʻamalosia o insulin i siama, lea na taua o le chromodulin poʻo le kulupu o le kulukose.

O le faaletonu o le micronutrient ua faia suʻesuʻega i totonu o le mea oona, faamai o le endocrine, le malosi tele o le tino, atherosclerosis, ma faʻamaʻi e tutupu i le faateleina o le vevela.

O le le lelei o le faʻaaogaina o le chromium e fesoasoani i le faʻaitiitia o le faʻamaʻapeina o le calcium, lea e tupu i le siama o le maʻisuka (faʻaititia le elemene o le paleni pH). O le faateleina o le faaputuputu o le calcium e le manaomia foi, e mafua ai le vave aveeseina o le elemene ma lona le atoatoa.

Metabolism

Cr e talafeagai mo le gaioiga o suauʻu endocrin, carbohydrate, protein ma lipid metabolism:

  • Faateleina le gafatia o le inisalini e felauai ai ma faʻaaoga le kulukose mai le toto,
  • Auai i le malepelepe ma le faʻafefe o le lipids (gaʻo faʻavalea ma gaʻo-pei o meaola),
  • O le a faʻatonutonu ai le paleni o le cholesterol (faʻaititia le cholesterol maualalo le maualalo, e faʻateleina ai se faʻaopoopoga
  • Maualuga maualuga o le Cholesterol)
  • Puipui lela mūmū mūmū (vailaʻau mūmū mūmū) mai faʻafitauli o le membrane e mafua mai i le faʻamalolo
  • Faʻagasologa e le atoatoa le glucose intracellular,
  • E i ai se faʻalavelave faʻaleagaina (faʻaitiitia le ono mafai ona maua i le fatu cardiovascular),
  • Faʻaititia le faʻamaʻiina o le intracellular ma le matua "matua" o sela,
  • Faʻaleleia le faʻafouina o le tino
  • Aveese faʻamaʻi vailaʻau.

Faʻafitauli

Cr o le vaega o minerale e taua mo tagata - e le o faʻapipiʻiina e totoga i totonu, e na o fafo e mafai ona maua mai ai meaai, e tatau mo le gaosiga lautele.

O faʻatulagaga i aso uma, e fuafua i le matua, tulaga o le soifua maloloina, maʻi faʻamaʻi ma gaoioiga faʻaletino, mai i le 50 i le 200 mcg. O se tagata soifua maloloina e manaʻomia se laʻititi laʻititi o loʻo iai i se paleni paleni.

E mafai ona e taumafai e totogi atoa mo le leai o chromium i le maʻisuka ma se soifua maloloina maloloina. O meaai i aso taʻitasi e tatau ona aofia ai mea taumafa ma le maualuga o mea e maua ai elemene.

O le elemene elemene e ulu i totonu o le tino ma meaʻai o se natura natura masani lea e faigofie ona paʻu i lalo e enzymes gase ma e le mafai ona mafua ai se faʻalauteleina.

Afai e ola maloloina se tagata, ona maua ai lea e lona pancreas le aofaiga talafeagai o le inisalini e pulea ai le suka o le toto. Pe a faʻavaivaia lenei faiga faʻafefea, o le a amata ona atiaʻe le maʻisuka.

Afai o loʻo tatou talanoa e uiga i le maʻisuka ituaiga 2, ona o ona tulaga muamua e le o lava le gaosiga o le inisalini poʻo le le atoatoa o le malosi o le tino e faʻaaoga ai.

O le mafuaʻaga autu o le tetee o le hormone pancreatic o le a sili atu le faʻaputuina o le lipid i totonu o le ate ma muso. O le gaʻo e mafai ona faʻalavelaveina ai le faagasologa atoa lea e faamalosia ai le tino o le insulin i le tino e faʻaaoga lelei le kulukose ma faʻaaogaina e avea ma suauu.

O le tele o le faasiliga o le suka e tumau pea i totonu o le toto, ma e mafai ona faʻaleagaina ai le tino o masini, aemaise ile maualuga maualuga. E le gata i lea, o le toto maualuga e mafai ona mafua ai:

  • tauaso
  • fatuga o fatugao
  • faamai o le fatu ma toto toto.

Mo lenei mafuaʻaga, ua faʻaaogaina ai suʻesuʻega faʻaonapo nei i le fuafuaina o se auala fou mo le faʻaitiitia o le gaʻo. I le taimi o suʻesuʻega faasaienisi i mumiti, na aveesea ai le gaʻo mai o latou ate.

O lenei mea na fesoasoani i tagata suʻesuʻe e faʻaaogaina le inisalini, ma o le iʻuga, na i ai foi le faʻaitiitia o le maualuga o le kulukose i totonu oo latou toto, ma le aveesea o le maʻisuka.

Chromium tapenaga

O se talafaamaumau i la matou faiga masani, pe a tasi le tagata e 20 kilokalama mamafa ma se auala e leai se telefoni feaveai, popole pea, faʻafetai i se fautuaga a le tagata lava ia, faʻaitiitia le suka mai le 12 i le 6 i le masina muamua. O le mea lea, o le mamafa na paʻu i le 3 kilokalama, faʻateleina le faʻaleleia.

O se faʻamatalaga lea o le faʻaitiitia o le suka ma faʻaitiitia ai le faʻaleleia o le inisalini. Peitai e ui i lea, ia maitauina e faapea o le taimi nei ua uma ona matou faʻatinoina se fuafuaga faʻataʻitaʻi nai lo le fautuaina o tagata taitoatasi e le o togafitiga.

Gluconorm Bolgartrave

O le elemene o le chromium e matua lautele lava i le natura, e manaʻomia e le tino

ma o ana metotia uma o gaioiga i le tino e le o faʻamalamalamaina atoatoa. E lua ituaiga o mea - e masani ai (chromium 3), o le mea o loʻo galue malosi, o le mea tatou te 'ai ma meaai ma mea faʻalautele (chromium 6), o se mea oona e mafua mai i le faʻaleagaina o falemaʻi.

Matou te fiafia i le tulaga masani o le chromium. O le vaega masani lauiloa o chromium e aofia ai i le metabolism o gaʻo, gaʻo ma puluvaʻa o le inisalini.

Faʻaaogaina lelei o Chromium ma fesoasoani i le faʻaitiitia o le faʻasolosolo o le inisalini, e pei o le faʻavaivaia o le kulukose.

O mea taumafa talafeagai e taua tele i le togafitiga ma le puipuia o faʻamaʻi e pei o le maʻisuka ituaiga 2. Ae ui i lea, o tagata uma lava e tuʻuina atu o latou manatu i le faʻamatalaga o se taumafataga maloloina (silasila

"Meaʻai mo le maʻisuka ituaiga 2"). I le talanoaina o loʻo i ai se meaai paleni, pe mafai ona maua e le toʻatele, ma isi mea, e mafai ona umi se taimi.

O le mea lea, naʻo mea moni lava: i totonu o muscovites o le tausaga o galue, o loʻo maua i le 47% le le lava o le tino o le acid ascorbic, vitamin B1 - i le 73%, B2 - i le 68%, A - i le 47%, D - i le 18%. 32% maua le hypovitaminosis i le 2 vitamini, i le 18% - i le tolu.

Ma afai o nei mea o le tele o le gaiola o le soifua maloloina i tagata soifua maloloina, ona maua lea i maʻi e maua i le maʻisuka, o le tulaga e faigata.

Aisea e manaomia ai e tagata e maua i le maʻisuka se faʻalauteleina o taumafa o vitamini?

Muamua, o se taumafataga faʻamalosi e masani ona taʻitaʻia ai le mea moni e faʻapea, o mea taumafa e sili atu ona lelei ma e le mafai ona tuʻuina atu le tele o vailaʻau talafeagai. Lona lua, o lenei faʻamaʻi, ua faʻaleagaina le metabolism o vitamini.

O le mea lea, vitamini B1 ma le B2 i le maʻisuka ua sili atu i le urini sili atu ona malosi nai lo le soifua maloloina. I le taimi lava e tasi, o le faaletonu B1 e faʻaitiitia ai le faʻapalepale o le kulukose, faʻasaina lona faʻaaogaina, ma faʻateleina ai le vaivai o puipui o le toto.O le faaletonu o le B2 e faʻalavelaveina le gaʻo o le gaʻo ma faʻateleina ai le avega i auala e faʻaogaina ai le kulukose e faalagolago i le insulin.

Ina ia mafai ona e "tofo" i le aveina o vitamini, muamua o le a matou talanoa e uiga i mea o le a vave ona faaleleia ai lou manuia ma faaopoopo ai le taua. Ma afai o le maʻi suka, glaucoma poʻo le retinopathy ua uma ona atiaʻe, ona avea lea o antioxidants ma isi supplements le faʻaogaina o nei faʻafitauli. Faitau atili i le tusiga "Faʻafefea ona togafitia le maualuga maualuga e aunoa ma fualaau faasaina."

Alpha Maxiel ma Megapolien ua faia faapitoa mo lenei polokalame ma e le faʻatau atu i se isi mea. O le mea lea, faʻaaoga Megapolien faʻatasi ma se gaosiga o le omega-3 anti-aging-3 o le 35%. O lenei vailaʻau o se tasi o enzymes autu o le gaioioiga faʻataunuʻu.

E foliga mai o le a tutusa ma le mea o le "Chrome Chrome" faaopoopo e Elite-Farm, Iukureini. E tatau ona matauina o le vailaʻau A e maua ai le autooxidation faatasi ai ma le faʻavaeina o le peroxide, o le mea lea, e tatau ona faʻapipiʻiina lona aʻafiaga ma isi faʻatoʻaga faʻasolosolo (vitamini C ma E, seleni, ma isi mea), lea e faʻateleina ai lona gaioioga.

Se fana i le manava mai le maʻisuka

Ae o tagata foi o isi tausaga ua leai foi ni meaʻai taua. Mo le maʻitaga poʻo le faafitauli o le ate, o le mea lava e tasi.

  • Faʻamaumauga - MFOD Fiafia o le ola
  • Chrome. Mea ma tapenaga e aofia ai le chromium
  • Vitamini mo le maʻisuka. Vitamini mo Tagata mamai

O le faʻaleleia o le ate i le auala lava e tasi i le isi itu o loʻo aʻafia ai le mautu o le metabolism ma le pulea o le mamafa, le viscosity o le toto ma le lamatiaga o le atherosclerosis. O le vaivai o le chromium e faʻaleagaina ai le insulin resistance - o se tasi o auala autu mo le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 2, ae o mea faaopoopo o le chromium (na o ia poʻo le faʻatasi ma vitamin antioxidants C ma E) mafua ai le faʻaitiitia o le kulukose toto, Hb A1c ma le insulin resistance.

O loʻo i ai i se manaʻoga tele aua o loʻo aofia ai se 'oa tele. O le aʻafiaga o le antioxidant o le acid ascorbic e faʻaalia i le tele o isi antioxidants, e pei ole vitamin E ma le glutathione.

Ou te fautua atu ia e taumafai e saili mai i le poto masani, i suiga i le soifua lelei. O suʻega faʻataʻitaʻiga o le ai ai se aso o le a avanoa e iloa ai po o le fea fofo e sili ona lelei mo oe.

Faʻaopoopoga o fualaau, pei o fualaau faasaina, galue i tagata taʻitasi i la latou lava auala. E fautuaina e taumafai vaifofo eseese, ona ave lea i taimi uma i latou o le ae lagona ai le moni.

O lona uiga, o le toʻatele o tagata e maua i le maʻisuka sa leai se aoga o vitamini ma minerale aʻo lei amataina le faʻamaʻi.

Uu manogi mo le vevela i se mea vavalalata ma le maʻisuka

O le mea e leaga ai, o le gaosi oloa Kurortmedservice (Merzana) e le o faailoa mai le tele o le chromium o lo oi totonu o le 1 ml o mataʻu. O le magnesium e faʻapupulaina ai le lagona o gaʻo i le inisalini. Ona o lenei mea, o le tui o le insulin i le taimi o injections ua faaitiitia.

I le leai o se faʻasalaga o le faʻalogona o sela i le inisalini, o faʻalavelave faʻalavelave e tupu i le toetoe lava o mataupu uma, talu ai o kulūkose e le faʻaaogaina o loʻo aʻafia ai mea oona e faaleagaina ai le puipui o le vaa.

Mai lea taimi i lea taimi, e talafeagai le faʻaaogaina o mea masani ma faʻamaonia faʻapitoa i lenei mataupu. O le polokalame lona lua ma le tolu masina e aofia ai: E manino lava o le maʻisuka ituaiga 2 o se tulaga e sili ona tumau.

Ona o le le lelei o le soifua maloloina, 89% o tagata gasegase i le vaega o le vaega na misia le galuega ma tolopo le vasega faatulagaina; e leai ni mataupu i le vaega autu. O le isi vaega o le tusiga o loʻo i ai vaega i luga o nei meafaigaluega.

Togafitiga o le amataga o le maʻisuka i fafine

O le fualaau faasaina na faia e le tagata polofesa o Bulgarian Dr. Toshkov. Ma o le mea lea, o le hyperglycemia e masani lava o se tulaga o le le lava o le malosi: o au okeni e leai se okesene ma meaʻai.

I totonu o le maʻisuka, e tatau ona toe faʻatumu e le gata na o vitamini, ae o nisi foi o mea oona (zinc, chromium, magnesium, manganese, ma isi), ona o lo latou le atoatoa e matua le lelei mo le maʻi. E fesoasoani i le tele o faʻamaʻi o le retina, faʻapea foʻi ma faʻamaʻi o le maʻisuka. O le kulimi eletini e ulufale i le tino ma meaai, vai ma le ea.

Ina ia faateleina le 'elemene chrome, e fautuaina e faʻalauiloa meaʻai o loʻo faʻamalosia i lenei minerale i le taumafataga:

  • tamato, broccoli, pateta, beets,
  • plums, apples, berries,
  • paʻu, fatu,
  • fatu saito
  • leki, mea manogi,
  • fefaʻatauaʻiga a le faʻatau
  • fuamoa, sisi, ate, moa, lafumanu, sea iʻa.

Ae e tatau ona manatuaina e oo lava i meaai paleni taumafa na o nei oloa o le a le mafai ona tuʻuina atu i ai se aofaiga talafeagai mo le masani ai o le galueaina o sela. O le mea lea, i le tulaga e le lava, e tatau ona faia ni mea faʻapitoa faapitoa.

Lisi ma tau

E lua ituaiga o vailaʻau faʻasolosolo-chrome - o nei mea e faaopoopo i mea taumafa, e masani lava o le "Chromium picolinate" (papa, capsules poʻo vai vaifofo), faʻapea foʻi ma vitamini eseese. Pe a tuʻufaʻatasia ma se paleni paleni, o soʻo se fofo e mafai ona tuʻuina atu e le gata i le vave le mamafa o le mamafa, ae faʻapena foi ona faʻafesoʻotaʻi le gaosiga o le mamafa o le mamafa.

Lisi o fualaau oona ei ai le chromium, mo le gau o le mamafa:

  • "Chromium picolinate" o se faʻaopoopoga meaʻai e iloa lelei o le gau o le mamafa ona o le lelei sili ona lelei, vave le digestibility ma le sili ona aoga mo le mamafa o le mamafa. O loʻo aofia ai le minerale autu e faʻatasi ma le acidolic acid, lea e fesoasoani i lona faʻaleleia lelei,
  • "Chromium Picolinate Plus" - o se faʻatusatusaga o le fesoasoani muamua o mea taumafa faʻatasi ma le faʻaopoopoga o se vaega o laʻau pasili, Garcinia cambogia ma fualaau o Gimnema - mea masani e masani ona faʻaaogaina i oloa paʻu o mea mamafa,
  • "Carnitine Plus Chrome" o se faʻaopoopoga lautele o le spectrum ma le faʻaopoopoga o le carnitine, e faʻamoemoe i le faʻamautuina o metabolic process, poloka le manaʻoga ma manaʻoga mo lauulu. Ona o le tuufaatasiga o chromium ma le carnitine, o loo maua ai se "tosoina" vave o le ata, e sili ai le paʻu, sili atu le talavou,
  • Century 2000 o se faʻalavelave o le 24 vitamini ma le chromium lea e fesoasoani e foia ai faʻafitauli o le hormonal, faʻasaʻo faʻagasolo metabolic, faʻavave le malepe o gaʻo,
  • Vitrum Performance o se complexity chromium televitamin ua mamanuina mo tagata gasegase oe mananao e faʻamalosia le mamafa o le tino ma vave tele ma sili atu le toʻa,
  • O le fefete a le brewery ma le chromium - e aofia ai le tele o amino acids, beta-carotene, vitamini B1, e mafai ona faʻamalosia faʻatasi ma le zinc.

O tau o nei vailaʻau uma e matua ese lava:

  • "Chromium picolinate": Turboslim (Evalar) capsules Numera 90 - 500-600 ru, Solga capsules Numera 90 - 1200-1300 ru, pata o le 50 ml - mai le 150 rubles.
  • "Chromium Picolinate Plus" capsules Numera 120 - 2700-2800 ru.
  • Carnitine Plus Chromium: 500 ml concentrate vai - 600-700 rubles, 350 mg tablets Numera 60 - 300-400 rubles.
  • "Century 2000" papa aʻa Nu 90 - 1400-1500 rubles.
  • Vitio Fua o galuega Nu. 60 - 900-1200 rubles.
  • Meaʻai a le Brewery faʻatasi ma otaota chromium 0.45 Nu. 100 - mai le 120 rubles.

Mai nei fualaau uma, o le "Chromium Picolinate" e masani ona faʻaaogaina mo le gau o le mamafa, lea e iloga i lona tau taugofie, maualuga le digestibility ma le tele o aʻafiaga aoga.

"Chromium Picolinate"

Chromium picolinate o se faʻaopoopoga meaʻai lea na muaʻi faʻaaogaina o se vailaʻau e faʻafetaui ai le maualuga o le suka i tagata mamai o loʻo iai togavao. Ona amata lea ona faʻaaoga e aveesea ai le mamafa ma faateleina ai le maualuga ole tuputupu aʻe o musika i tagata taʻaleʻa.

Faʻavae ma gaioiga

O vaega o le vailaʻau o:

  • chromium o le mea autu autu lea e faʻapupulaina ai le lagona o le masini i le inisalini, faʻaitiitia ai le maualuga o le suka, faʻanoanoa le manava ma manaʻoga mo suti,
  • picolinic acid - o se vailaau o le ausilali lea e le afaina ai le mamafa, ae faʻaleleia le faagasologa o le faʻasiliina o le minerale autu.

BAA "Chromium Picolinate" ei ai se aafiaga lelei i le galuega o le tele o faiga, o lea ua fautuaina ai mo le faʻaaogaina e le gata mo le paʻu o le mamafa, ae ia faʻamaonia ai le tulaga lautele o le tino ma le faʻamoemoe o le:

  • faʻaitiitia le faʻaleagaina, faaleleia atili le moe,
  • faateleina le malosi,
  • aveese le gaogao
  • puipuiga o le glaucoma
  • faʻaitiitia le faʻagasoloina o aʻafiaga glycosylated e mafua ai le matua matua.

Mo le faʻamoemoe o le faʻaitiitia o le mamafa, o sauniuniga o le chromium e fautuaina e faʻaaoga e naʻo le faʻatasi ma taumafa ma aʻoaʻoga faʻaauau. E tatau ona manatua i le mafaufau, o le minerale e faʻaleagaina ma mafai ona mafua ai le tele o aʻafiaga itu.

O fualaau uma e tutusa ma le tasi i le latou gaioiga, talu ai o le autu autu o ia mea o le chrome. Ae ui i lea, o fualaau taʻitasi ua i ai ni uiga faapitoa.

E lua ituaiga vailaʻau faʻatasi ma le chromium:

  • vitamini eseese i le chromium,
  • Faʻaopoopoga.

Soo se ituaiga fofo, tuufaatasi ma meaai lelei ma gaioiga faaletino, o le a fesoasoani e faamautinoa vave le paʻu o le mamafa. Faatasi ai ma isi pauna, o isi faafitauli faʻalesoifua maloloina e fesoʻotai ma le mamafa o le a alu ese foi.

1. Chromium picolinate.

O se faʻaopoopoga meaʻai, lea, ona o lona tuufaatasiga, ua aloaia o se tasi o auala sili ona lelei mo le aveesea o le mamafa. E aofia ai le chromium ma le acidolic acid, lea e fesoasoani i le tino e faʻaleleia atili ai.

Tau i Chromium picolinate:

  • Turboslim capsules e tusa ma le 600 rubles.,
  • capsules Solgar Numera 90 tau 1300 rubles.

Poloaiga a le pulega: ave le 1 piluga i aso taitasi ma taumafataga. E le faʻatapulaʻaina le vasega - o le taimi o le taamilosaga poʻo le uila e filifili.

2. Chromium picolinate.

O se faʻaopoopoga o le fesoasoani faaopoopo o taumafa muamua. I le faaopoopo atu i elemene, o le tuufaatasiga e aofia ai foi vaega masani, e pei o fua o le Cambodian garcinia, parsley extract and gimnem leaves. Ole laʻasaga ole manatu ole sauniuni lea ole chromium, lea e faʻafefeteina ai manaʻoga ole suamalie, faʻaititia ai manaʻoga, faʻateleina le metabolism ma faateleina le gafatia galuega.

O le tau o le chromium picolinate capsules Numera 120 o le 2800-2900 rubles.

Le faasologa o le pulega: 1-2 capsules i le aso ao lei faia taumafataga. O le vasega o se masina.

3. Carnitine Plus Chrome.

O se faʻaopoopoga meaʻai lea, e faaopoopo atu i le chromium, o loʻo i ai i lona tuufaatasiga carnitine. O le gaioiga o le vailaʻau e faʻamoemoe i le faʻafaigofieina o metabolic processes, faʻaitiitia ai le manava ma le polokaina o le gaioiga mo lauulu. O le tuufaatasiga o chromium ma le carnitine e mafai ai ona sili atu le ola o le paʻu, ma fesoasoani ai foi i le tau faasaga i kilokalama leaga.

O le tau mo le 500 ml o le suavai e tusa ma le 700 ruulu, ma pe tusa ma le 350 mg tablets - 350-400 rubles.

Poloaiga a le pulega: 1-2 laulau i le aso ma meaai. O le vasega e 2-3 vaiaso. Afai e tatau ai, e mafai ona toe fai.

O le suavai e tatau ona faʻavaivai i le 300 ml o le vai. Mo tagata, o le fua faatatau o aso taitasi e 15 ml, mo tamaitai - 10 ml. O le oloa ua saunia e tatau ona onā i le aso poʻo le afa itula aʻo leʻi aʻoga.

4. Century 2000.

Ole vailaʻau faʻamaʻi ile chromium mo le mamafa o le mamafa. I le faʻaopoopoga, o le faʻalavelave e faʻaleagaina ai faʻafitauli o le hormonal, faʻavaveina le malepelepe o gaʻo ma faʻasalalau ai faiga faʻavaomalo.

O le tau i Centuri 2000, o le numera o le numera 90 o le 1,500 rubles.

Poloaiga a le pulega: 1 laulau i le aso ma meaai. O le vasega o se masina.

5. Vitio Performance.

Vaʻaia Multivitamin faʻatasi ai ma masini kemumalo. Fuafuaina mo tagata malolosi o loʻo saili e faʻasolosolo lelei le mamafa o latou mamafa.

O le tau o le Vitrum Performance table numera 60 o 1000-1200 rubles.

O sauniuniga uma o chromium o loʻo faʻatau atu i le falemaʻi. E sili atu nai lo le leai, ua faatonuina le chrome picolinate mo le gau o le mamafa. Matou te toe faamanatu atu ia te oe e tatau ona faia soʻo se vailaau faʻatasi ma se fomaʻi.

Ina ia mafai ona e "tofo" i le aveina o vitamini, muamua o le a matou talanoa e uiga i mea o le a vave ona faaleleia ai lou manuia ma faaopoopo ai le taua. Taumafai muamua i latou. O le mea moni, o nisi o na mea e leʻo atoatoa mai le maʻisuka ...

Faatonuga mo le faaaogaina

Fautuaga pe a faʻaaogaina le Chrome

Seʻio tatou tilotilo i taimi e manaʻomia ai e se tagata ni fualaau o chromium. O ia tulaga e aofia ai:

  • chromium le lava i le tino,
  • afaina
  • anorexia (matua le lava le fiaai ma le vave ona paʻu),
  • maʻisuka malosi
  • le mautonu i le faiga o le endocrine,
  • toto maualuga
  • le mautonu o le faʻalavelave o le tino - faʻamaʻaloga, faʻafefe o lagona, le mautonu,
  • tuputupu ae o le tuputupu ae
  • faateleina le faʻateleina o le serum,
  • le faʻaalia o papa atherosclerotic i puipui o le aorta,
  • glucose urinary
  • puipuiga o le ava malosi,
  • faʻaititia le galuega faʻatino.

I le tele o tausaga, o le maualuga o le chromium i le tino ua faaitiitia. O le matua o le tagata, o le sili atu lea ona faigata mo ia ona faʻatumu le manaʻoga i aso taʻitasi. E i ai le micronutrient deficiency, ua faʻaitiitia le faapalese kullukose ma le lamatiaga o le maʻisuka ma, o se taunuuga, ua faateleina le maʻi fatu fatu.

O sauniuni ole chromium e mafai ona faʻaaogaina e pei ona faatonuina e le fomaʻi. Afai oe maua oe lava ia le itiiti ifo ma le tasi o tulaga o loʻo i luga, i le leai o se mataupu e le mafaufauina oe lava. E tatau ona faʻatalanoa se fomaʻi ma faia se auiliiliga e fuafua ai le aofaʻi o chrome. O lau fomaʻi o le a taʻu atu ia te oe fualaau talafeagai o le a fesoasoani i le toe faʻafoisia o le masani o lenei tulaga i le tino.

Chromium picolinate ua faʻamatalaina mo le le atoatoa o le chromium, faʻafitauli o le hormonal, maʻi o le maʻisuka, faʻalavelave o le faʻalavelave o le tino, gaʻo ma le anorexia, faʻapea foi ma tulaga faʻalavelave ma faʻafitauli faʻaleaga.

I luga o le fautuaga a le fomaʻi, Chromium picolinate e faʻaaogaina e puipuia ai le atherosclerosis ma le fatu o le fatu, e faʻateleina ai le puipuiga ma le puipuiga o le tino, ma le ulu o le ulu ma le le mautonu.

E tusa ai ma faatonuga, o le Chromium picolinate ua fuafuaina 1-2 capsules 2 taimi i le aso poʻo le 10-20 faʻaleleia ma le 'aiga 2 taimi i le aso. Ole fua ole aso o le fualaau faasaina e le tatau ona sili atu i le 1 ml, o lona uiga, e le sili atu i le 200 μg o chromium. O le umi o togafitiga e 10-25 aso.

E tusa ai ma taunuʻuga o suʻesuʻega doping, e mafai ona faatagaina le chromium picolinate mo le faʻatagaina e tagata taʻaloga faʻapolofesa.

E tusa ai ma faatonuga mo le chromium picolinate, e tatau ona faʻaitiitia le fua o le vailaʻau mo tagata mamaʻi ma faʻamaʻi o le cardiovascular system, o le fatugalemu o le tino ma le faiʻai. Ina ia maua le chromium picolinate o le faʻamaʻiina o le maʻisuka i le fa fa.

Faailoga mo le faʻaaogaina

> Faʻaaliga mo le faʻaaogaina o le Chrome

  1. Le faʻaleleia o le vaeluaina o faʻamalosi, gaʻo ma gaʻo
  2. Le tumau o le toto kulukose
  3. Le faasaʻoina o le lipid profile (mafai ona faʻaititia le toto o le maualuga o le lipoproteins ma le triglycerides)
  4. I le avea ai o se fesoasoani i le aveesea o le mamafa
  5. Mo le puipuia o maʻi fatu fatu
  6. Mo le puipuiga mai maʻi o le Parkinson ma le atuatuvale

> Faʻafitauli aʻafia o Chrome

O chromium faʻaaogaina i vailaʻau ua fautuaina e le mafua ai ni mea leaga, e mafai ona faʻateleina - e ono aʻafia. O faitioga e sili ona taatele o le le mautonu o le manava, leu ma vomia. O faatonuga a Chrome mo le faʻaaogaina e fuafua ai se mea leaga mo le loto, fatugaʻo ma le ate pe a faʻaaogaina i le maualuga.

O nisi mea faaopoopo o le chromium e aofia ai le fefete, o le gaoioiga taua lea e mafai ona faalavelave i le gaioiga o le tele o vailaʻau ua faatonuina ile maʻi. Faʻaopoopoga e aofia ai le chromium (poʻo le fefete a le pusi) e mafai ona faʻaleleia ai aʻafiaga o vailaʻau faʻaaogaina e togafitia ai le maʻisuka, e pei o le inisalini, o lea e tatau ai i tagata e maua i le maʻisuka ona ave na mea faaopoopo i luga o le fautuaga ma le vaavaaiga a le fomaʻi.

Chromium supplements e le fetaui mo le faʻaaogaina e le maʻitaga ma le lactating women, tagata o loʻo i ai le maʻi pipili.

> Puipuiga mo le faʻaaogaina

O tagata gasegase e tatau ona feutagai ma se fomai e uiga i le mafai ona ave le chromium. E mafai ona manaʻomia le fetuunaiga o le inisalini ma isi vailaau faʻasaina. O vailaau o nisi vailaʻau faʻaaoga e togafitia ai le atuatuvale poʻo le maʻi o Parkinson e tatau foi ona suia. Afai oe maʻi, faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi aʻo leʻi faʻaaogaina nei mea faaopoopo.

Faatasi ai ma le faʻailogaina mo le faia o sauniuniga e aofia ai le chromium, o loʻo iai:

  • tasi le le faapalepale,
  • maʻitaga ma lactation.

Afai e te usitaia le tuʻuina atu o tupe, ona leai lea o ni aʻafiaga. O le faʻatuputeleina o le faʻaogaina e mafai ona oʻo atu ai i taunuuga le lelei:

  • faafitauli o le dermatological
  • afaina o le mucous membranes,
  • popolega popole
  • afaina o le tino
  • mala o le eleele.

I le tofiaina o le chromium picolinate o le faʻasaʻoina o le le faʻaaloalo i vaega o le vailaʻau, maʻitaga ma le taimi o le susu, gaʻo ma le gaʻo.

Faʻasalaga, o le vailaʻau ua faʻamaonia i tamaiti ei lalo ifo o le 16 tausaga le matutua, i tagata mamaʻi ma le maʻi o le Parkinson, faʻapea foi i le matua.

O le alofia o faʻalavelave o le faʻamaʻi, e pei o le faaleagaina o le tino, o toto toto o gaʻo ma le retina, ma le tele o faʻamaʻi faʻamaʻi e foliga mai ona o le le lelei o meaʻai, e tatau ona faʻaogaina le natura, faʻapitoa tele vitamin, e pei o Doppelherz, Alphabet, Complivit ma isi. filifilia le saʻo ma le tau.

E mafai ona e vaʻaia i latou e le taugata i se isi atunuu e ala i le Initaneti, faʻatau i totonu o se faleoloa i luga o le initaneti poʻo se fale talavai e ala i le filifilia o le kamupanī e fetaui ma oe ma le tau.

Doppelherz Asset Diabetes (60 pcs.)500-550 p. 270-300 p.

Vitamini mo tagata mamaʻi na maua i le maʻisuka (Werwag Pharma, Siamani, 90 pcs.)

Chromium Picolinate

Laʻau - mai le 200 r, capsules - mai le 150 r mo le 30 pcs.

Coenzyme q10 (Doppelherz Asset)

Milgamma compositum, Angiovit, Neuromultivitis (B vitamini)Mai le 300 r.

Faʻaaliga ma iuga o le leiloa o le mamafa

Margarita, e 40 tausaga sa ou ola ai i le maʻisuka ituaiga 2 mo le 10 tausaga, lea na aliali mai ina ua maitaga. O lenei la ou te faʻaauau pea le chromium picolinate, nofo i luga o se meaʻai maualalo ma le pulea lelei loʻu tulaga. Mai le amataga o le ave o fualaau i chromium, o le aso ua leiloloa le 7 kilokalama ma ua le toe foi mai lona mamafa, ma ua toe foʻi mai lona soifua maloloina i le taimi masani.

Eugene, 38 tausaga Ua maʻi laʻu tama mo le 2 tausaga ma matou taumafai e aunoa ma le insulin faafetai i se taumafataga ma tagofia meaʻai. O nisi taimi e tupu ai ni tulaga le lelei, o le mamafa e paʻu, ae tatou te faasaoina i tatou lava i gaʻo suka. O le mea e lelei ai, o le suka e seasea pa'ū, ma o le tulaga e mafai ona pulea e ala i le lelei o meaʻai, togafitiga faafomaʻi ma le aveina o vitamini mo le maʻisuka.

Anatoly, 45 tausaga. Mo le ono masina talu ai na ou inu ai le Doppelherz ma ua ou lagona ua ou lagona ua sili atu ona lelei loʻu tulaga. Talu ai nei sa inu Alpha Lipoic Acid e pei ona faatonuina e se fomaʻi, e pei o le tulaga na matua leai lava, o se suesuega o le toto na faʻaalia ai le taua o le kulukose. O lenei la ou te taumafai e sili atu le fesootaʻi i loʻu soifua maloloina, inu meaʻai meaai ma ia suʻesuʻeina e le aunoa.

O le a le aoga o le chrome mo le maʻisuka?

Faʻaaogaina o lenei elemene e faʻaleleia ai le gaioiga o le suka mai le toto i le tino. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le chromium e fesoasoani e faatumauina se mamafa mausali ma aveesea ai le cholesterol sili atu. E le gata i lea, o le chromium e maua ai le toto maualuga ma faamama le tino o toxins ma le tele o le vai, lea e taua tele mo le maʻisuka. O lenei elemene o loʻo tuʻuina atu ai le lagolago malosi mo le vevela o le thyroid gland ma e mafai foi ona toe totogi mo le leai o le iodine.

O le a le lamatiaga o le le maua o le maʻisuka i le maʻisuka?

O le aofai o chromium e mafai ona faʻaititia mo mafuaʻaga eseese:

I lenei tulaga, o se tagata ua i ai le naunau mo lauusiusi. I le oʻo mai o le tele o le kulukose i le tino, o le a amata ona maua e le tagata le mamafa. Ina ia mafai ona taofia sea ituaiga faagasologa, e taua tele le i ai o le chrome. E faʻamalosia ai le faʻafefe o le suka i totonu o le toto. Faʻatasi ai ma le leai o chrome, o le a tuʻuina atu e le tino nei faailo:

  1. Ua vaivai le tagata.
  2. E faʻaitiitia le lagona o le tino.
  3. O le mamafa ma le popole e foliga mai.
  4. O le faʻamaopoopoina o gaioiga e faʻalavelaveina.
  5. Ua aliali mai se lima.
  6. O le Cholesterol e faaputuputu i le tino.
  7. Tigā ulu.
  8. Afai ei ai se faaletonu o le chromium i le taimi o le tamaitiiti, ona tuputupu malie lea o le tamaititi, ua alu i tua i le atinaʻe.
  9. Ua leiloloa le mafai ona fanauina.

O le maualuga o le chromium i le tino e mafai ona faʻaititia ona o le alualu i luma o nisi o maʻi, o le mea autu ia:

E le gata i lea, o lona anotusi e faʻaitiitia i mamafa ma mamafa mamafa i luga o le tino, le paleni o meaai ma le faʻalavelave.

Faʻaleagaina le tele o chromium

O le sili atu o le chrome i totonu o le tino o loʻo aʻafia ai se tagata. E masani lava ona tupu lenei mea ma i latou e galulue i fale matautia, pe a fai o le ea ei ai le maualuga o le chromium, faatasi ai ma sina vaega o le uʻamea ma le zinc i le tino, faapea foi ma le le faatagaina o le faaaogaina o chromium sauniuniga e aunoa ma se fomaʻi.

O le tele o se elemene e mafai ona mafua ai:

  • dermatitis
  • allergies
  • mucosal mumū,
  • faʻalavelaveina o le faʻaogaina o le tino,
  • kanesa

E taua le tuʻuina atu o le faʻatagaina e aunoa ma se faʻatagaina o tupe e aofia ai le chromium. Pe a ave ni mea faapena, e fautuaina ina ia faʻaauau ona faʻamalosi.

O fea meaai ma laau e maua ai le maualuga pito i luga ole chromium?

O le autu o le chromium o le fefete a le tagata faʻatau. O latou tagata maʻi suka e tatau ona ave a itiiti ifo faalua i le vaiaso. E mafai ona onunu le fefete a le Brewer e ala i le faʻafefe muamua muamua i le vai. E tatau ona faʻafefiloi le faʻafefiloi mo le 30 minute.

O se tagata e maua i le maʻisuka e le tatau ona galo e uiga i le taumafa:

  • fufuluina o le broccoli, kuka pateta,
  • falaoa atoa,
  • fualaau faisua
  • malosi kulimi
  • lafumanu.

E sili atu le tamaoaiga o meaʻai e tatau ona faʻaaoga i le taimi o le maʻitaga ma i latou e sili atu ma le 40.

E tele le chrome o loʻo iai i:

E iai se elemene i fualaau ma fualaʻau:

E mafai ona e 'aina fua ma fua o loʻo i ai chrome:

E le talafeagai le faʻaaogaina o nei oloa i le vaitaimi o le alualu i luma o le maʻisuka, ae masani lava.

Fualaau faʻamaʻi i le chromium i le maʻisuka

E le o tagata uma e maua i le maʻisuka e mafai ona faʻaaogaina fualaau faʻasaina e faʻamaonia ai a latou sukū, ona e tele a latou aʻafiaga. O le mea lea, e masani ona taʻu atu e fomaʻi vailaʻau o loʻo i ai chrome i ia tagata.

O aso nei e tele mea faʻapitoa ma mea taumafa faʻapitoa ua fuafua faapitoa mo le maʻisuka. Tusa lava poo le a le ituaiga vailaʻau ua filifilia, e mafai ona fai mo le leai o chrome i totonu o le tino ma faʻagasolo ai faiga faʻavaomalo. O ia oloa e gaosia i foliga o laupepa, capsules poʻo le pamu.

O sauniuniga autu e aofia ai le chrome o le:

  1. Centuri 2000. O loʻo i ai i aso taitasi le fualaau o vitamini ma elemene aoga lea e faʻamautuina ai le aofaʻi o chromium, lea o le a faʻaleleia ai le faʻatinoga o le vaega atoa o le digestive. Fautuaina mo i latou e taitaia se olaga ola malosi.
  2. Chromium Picolinate. O vailaʻau aupito sili mo le maʻisuka. A maeʻa le tagofia o fualaau faasaina, o le manaʻonaʻo mo meaʻai suamalie e faʻaitiitia, faʻaleleia o le metabolism, faʻatupulaia ma faʻatupulaia le faʻamalosia. Faʻailoaina mo le oona.
  3. Vitio Galuega. O loʻo i ai i aso taʻitasi o le chromium. Fautuaina mo tagata toaaga.
  4. Tumau le soifua maloloina. E aofia ai se seti o elemene ma chrome. O fualaau o le suamalie-meaʻai e puipuia ai le tupu o siama faʻaleagaina o vailaʻau faʻamaʻi, faateleina le puipuiga ma tuʻuina atu le gaioiga.
  5. Chromium Picolinate Plus. O se faʻaopoopoga meaʻai e aofia ai faʻasalaga o le garcinia, pasili ma le gimnema.

E iai foi isi oloa gaosia. Faatasi ai ma le masani ai ona faʻaaogaina nei vailaʻau, e tatau ona manatua e le sili atu i le 600 mcg le fua o le chromium i aso taitasi.

Ina ia mafai ona faʻaleleia elemene, e tatau ona e faʻaaluina faalua i le aso - i le afiafi ma taeao i meaʻai. O vailaʻau i le foliga o se moli e mafai ona faʻaaoga i aso uma pe a uma le moe.

E taua tele le feutagai ma se tagata paleni meaʻai e fesoasoani ia te oe e filifili se meaai e faʻavae i le faia o sauniuniga chromium.

Fautuaga a tagata tomai faapitoa

Pe a faʻaaogaina fualaau faasaina, e taua le matauina o nisi o tulafono e faʻaleleia ai le lelei o togafitiga. O latou nei:

  1. O le tino sili o le chromium e faia e le tino pe a tupu mai le ascorbine e aunoa ma le suka i le taimi lava lea e tasi o le fualaau faasaina.
  2. Ina ia aua le afaina ai le manava, e tatau ona ave tupe i meaai ma solo i lalo i le tele o vai.
  3. Tetee pe a ave le chromium mai le taʻalo ma le calcium, talu ai o elemene nei e faʻaleagaina ai le afaina o le muamua.

E mafai foi ona faia ni sauniuniga mo le gaselase, ia matua mataʻituina le tui. Aʻo leʻi faʻaaogaina ia mea, e tatau i se tasi ona faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi ma ia mataala ma ia i le taimi atoa o togafitiga.

Sei o tatou matamata i se vitio faaleaoaoga e uiga i le taua o le chromium i le maʻisuka ma lona matafaioi i le tino o se tagata o loo mafatia i se maʻi faapena, ma le mafuaaga e le mafai ai ona manatu faatauvaa lenei elemene.


E pei ona e iloa, e taua le chrome mo le tino o tagata uma. O nisi taimi e le mafai ona fuafua le leai o sana lava mea. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e faia se suʻega atoa ma pasia suega. Mo se faʻatalatalanoaga ma faʻamaufaʻailoga muamua e taua le alu i se endocrinologist, fomaʻi poʻo le gastroenterologist. E na o se fomaʻi e mafai ona faʻamaonia ma le saʻo le togafitiga saʻo.

Tuua Lau Faamatalaga