Avocado Glycemic Index

Avocados ua taua uma o le laau ma fua o loo ola ae i luga, lea e matua talisapaia e le tagata i le kuka. Mo le tele lava, o nei laau e totoina i Amerika i Saute ma Amerika Tutotonu, ae mafai foi ona maua i Ausetalia, Sepania poo Isaraelu - o atunuu e sili ona mafanafana le tau. I luga o fata oa tatou faleoloa, o lenei fua e le masani ona masani, lea e mafai ona taʻua o se mea e le faia, ae maise lava talu ai o le avoka i le maʻisuka ua manatu o se oloa aoga tele. O le mafuaʻaga o lenei mea, i le tasi itu, o se faʻamaumauga tele o vitamini ma minerale o loʻo i ai, ma i le isi itu, o le leai atoatoa o soʻo se faʻamaʻiloga, sei vagana ai mea e aʻafia ai tagata taitoatasi.

Faamatalaga o le avoka ma ona foliga i le maʻisuka

E pei ona uma ona taʻua, mo se tagata, na o le fua o le avoka, lea ei ai le foliga foliga e tutusa ma se umi e oo atu i le 20 cm, e taua tele. O le tele o fualaau aina suamalie e eseese i le va o le selau kalama ma le lua kilokalama, ma o le paʻu o le paʻu e eseese mai le lanu uliuli i le uliuli (pe a maeʻa). O totonu o loʻo i ai se tino o le lanu samasama po o le lanumeamata e siosiomia le fatu tele. E taua le manatua o le ponaivi atoa ma le peʻa e matua afaina i tagata ona o le tagata - o se toxin lea e mafai ona faʻalavelaveina ai le tino.

O le tofo o le pulupulu o se avoka matua e foliga mai i se mea i le va o le pata ma se laʻau o le lanu, o nisi taimi ma se faʻaaliga o nati.

O le faʻaaogaina o le avocados mo le maʻisuka ituaiga 2, e matua leai lava se mea e fefe ai: o lona aoga taua i le maualuga o le 150 Kcal, o se fuainumera, ma o le avocado glycemic Index e na o le 10 iunite, ma o lenei mea o se faʻaaliga lelei mo le maʻisuka.

A o le vailaʻau faʻasolosolo o le fua, o fuainumera nei e tatau ona matauina:

  • 30 gr fuamoa fualaʻau
  • 2.1 g puipuiga
  • 3.60 mita o filo laau,
  • 440 mg potassium
  • 0.19 mg apa
  • 29 mg o le magnesium
  • 52 mg o fulufulu
  • Vitamini B1, B2, B5, B6, B9, C, K, PP.

O se tasi o vaega e le masani ai o le avocados o le mannoheptulose - o se monosaccharide natura, lea e maua i na o lenei fualaau (i ni mea laiti - i le mango ma fualaau suamalie). O se vaega o lenei monosaccharide e mafua ai le gaosia o le glucokinase i le tino ma faaititia ai le gaosiga o le inisalini.

Ava o le suka

O le maualuga o le potassium i totonu o avocados, e pei ona mafai ona vaaia mai le laulau o loʻo i luga, ei ai sona aoga tele i le faʻatinoina o le tino cardiovascular system, faʻapea foʻi ma le gaioiga o maso skeletal. I le faʻaopoopoga, e fesoasoani le paluka ia faʻamalolo-faavae ma vai paleni i paleni. E taua foi le taʻua o le avocados i le maʻisuka o le a aoga ona o le glutathione - o se antioxidant malosi ma se meatotino faʻamaonia o le puipuia o tino o le tino mai radical free radicals.

Avocados ei ai isi tomai aoga: mo se faʻataʻitaʻiga, o lona faʻaaoga masani e faʻafaigofie ai le toto ma faʻasaʻo le atherosclerosis. E fautuaina foi e fomaʻi nei fualaau mo le anemia ona o le tiga o le hematopoietia e maua mai i le tuufaatasiga o le kopa, iron ma riboflavin. E iloa foi le fua o le aʻafiaga o le fua o le tino (aemaise lava mo le malosi), ma vailaʻau e faʻavae i le avoka o le suauu e mafai ona faʻatautaia ai faʻamaʻi e pei o le scleroderma, maʻi o le taimi, arthrosis, eczema ma le decalcification.

I le isi itu, o le oleic acid e puipuia ai le faaputuputu o le cholesterol i vaʻa toto, ma le vaitamini E puipuia malu mai i le matua ma faʻamalosia ai a latou okesene. E ese lava, e tatau ona taʻua le salima o le folic acid: o lenei mea e taua mo le fatuina o ni fou fou i totonu o le tino, lea e taua tele mo le tuputupu ae o le tino i totonu o le manava ma vave loa ona uma le pepe. O le vaivai ole laʻau vaivai e mafai ona oʻo atu ai i le pala o le ponaivi ma se faʻalavelave tele o le atiaʻe o tumutumu faʻavave.

Le faʻaaogaina o le avoka i le kuka

Avocados e le o 'ai e masani lava o se oloa gaʻo, e manaʻo e faʻaopopo i salati poʻo meaʻai. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le mea e sili ona lauiloa mai ia mea, e tusa ai ma fuainumera, o le guacamole o le Mexica: o taimi, fualaau faisua, sua o le lime ma masima e faaopoopo i le paluga o le fualaau, eleele. Avocados o loʻo aofia ai foi i le sauniuniga o kulimi suamalie ma milkshakes, ma o loʻo faʻaaogaina foi i meaʻai a le vaomatua, sui i aano o manufasi poʻo fuamoa (ma amata ai sushi).

Afai tatou te talanoa e uiga i fua o fua, ona mafai lea ona faaaoga avocados i le sauniuni o le vasega muamua poʻo le lua, ma le suamalie, ae o le salad, o le a sili ona aoga mo le maʻisuka. Mo se faʻataʻitaʻiga, e aofia ai mea nei:

  • avoka
  • afa o le susu
  • tasi salati lanumeamata
  • tasi le kulimi. l leona tipolo
  • 100 gr. sina pisi susu,
  • olive e tofo ai
  • olive suauu, masima e tofo ai.

O le susu o le pou e tatau ona vaevaeina i ni paʻu tutusa se lua, ona fufui lea i totonu o se apa vevela e faʻaaoga ai le suauu vailaʻau. Tuu le meaʻai ua maeʻa i luga o se ipu, ma, a uma ona faʻatali mo le mafanafana, tipi i ni vaega laiti. Avocados e tatau ona vaevaeina i ni afa se lua, aveese le fatu ma tipi ese uma le peel, ona tipi lea o lona tino i fasi lava fasi keke e pei o le moa. I le puipuia o le faʻaogaina o le faʻamaʻi, lea e faigofie tele ai lenei fua, e tatau ai ona liligi i le sua o le tipolo i le salati - o lea o le avoka o le a tumau lona fou ma lanu. I le taimi nei, e tatau ona tuʻu laasisi laasisi ma le mama i luga o se ipu, ma ia muai vavaeina i ni fasipepa, mulimuli ane e te manaʻomia e faʻaopoopo le moa, avoka, olive ma le sisi. Liligi i luga o le ipu toetoe lava a maeʻa ma le suauu olive ma faʻafefiloi malie.

Isi Avocado Applications

O lenei fualaau suamalie ua faʻaaogaina lelei i le mea manogi ma le cosmetology. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai e se tasi ona faia se foliga mata i le fale e fafagaina ma faʻamamaina le paʻu, faʻalelei ma sili atu ona paʻu. Ina ia saunia le masini, e tatau ona e faʻafefiloi pulupulu pipi o le afa o le avoka ma le suauu olive, ona faʻaaoga lea i ou foliga ma alu mo le kuata o le itula. Afai o le paʻu muamua o le tino, ona mafai lea ona e faʻaaoga fuamoa paʻepaʻe ma le lemon nai lo le suauu, ma a maeʻa le 15 minute fufulu le masini ma le vai malulu.

Faʻaaoga meatotino o avocados.

O fua o lenei laau e aofia ai le tele o elemene: potassium, copper, iron, etc. E le gata i lea, o le natura e leʻi aveesea ai le avoka o vitamini: A, C, B1, B2, B3, PP, K, E.

O gaʻo monocaturated o loʻo i ai i avocados. O lo latou taua o le lelei lea o le tino.

Talu mai o le faasinomaga glycemic index e matua maualalo lava ma e tutusa ma le 10 iunite, e masani ona fautuaina mo le maʻisuka. Ae afai o le maʻisuka e mamafa tele, e tatau ona taofi ona ia 'aina lenei fua.

I se vevela vevela, o le taumafaina o lenei fualaau aina e taua tele mo tagata o loʻo mafatia i le vevela tele. Avocados o loʻo i ai le tele o minerale taua e leiloa e le tino o le tagata ma le faʻateleina o le salu.

Avaka i vailaau.

Faatasi ai ma ona lelei uma, o lenei fua e faigofie lava ona maua le lautele o le faaaogaina i ituaiga o vailaau faafomai.

O fualaau o le avocate e maua ai le oleic acid, lea e faʻaaogaina i faʻaitiitia le toto cholesterol. O le mea lautele, o lenei mea moni e fesoasoani e faʻaitiitia le lamatiaga o le maʻi cardiovascular, faʻamalosia ai vaʻa toto ma fatuga o le fatu.

O se siʻosiʻomaga e faia mai laulaau avoka, lea e faʻaaogaina o se vailaau faʻamaʻi i le togafitiga o le manava ma eseese gasegase o le tino.

I le puipuia o faʻamaʻi o le prostate ma le susu, i nisi tulaga, o fua o le avocados e mafai ona aoga tele.

Faʻailoga a le avocado.

O fua o lenei laau e le fautuaina mo le susu. O le auai o avocados i le taumafataga a le tina e mafai ona faaosoina ai le manava i le pepe.

I le faʻavaivaia o le puipuiga, o le avoka o le suavai e mafai ona lamatia mo tagata matutua ma tamaiti, talu ai e maualuga lona maualuga o le faʻamaʻi pipisi i le listeriosis bacterium. O lenei microorganism e mafua ai se faʻamaʻi pipisi.
O lenei faʻamaʻi e sili ona lamatia mo tamaiti ma fafine maʻitaga.

Na amata ona ou mafaufau pe o le a le eseesega o fuainumera o oloa ua i ai. E i ai nisi o faamatalaga, e tatau ona ou vaavaai mo le malologa.
Talu ai ou te iloa o lenei lomiga e popole tele i le tele o tagata auai i le polokalama MLH, o le a ou mafaufau i lenei pou "umi-taʻalo" ma o le a faʻaopopo ai faʻamatalaga fou i faʻamatalaga e mafai ona ou mauaina.
Afai o le a auai se tasi i le aoina o faamatalaga o le a ou matua fiafia lava.


Glycemic index ( glycemic (glycemic) indexfaapuupuuina Gi) O se faailoga o le aafiaga pe a uma ona faʻaaogaina. O le faʻaogaina o le faʻavaeina o se ata o se faʻatusatusaga o le tali atu a le tino i se oloa ma le faʻaalia o le tino i se mama, lea o le glycemic Index e 100. O faʻamatalaga glycemic o isi mea uma e faʻatusatusaina i le glycemic index of glucose, faʻalagolago i le vave ona gauai. A maua se oloa i se fuainumera maualalo maualalo, o lona uiga pe a faʻaumatia, o le maualuga o le suka o le toto e alu malie. O le maualuga o le faasinomaga o le glycemic index, o le saoasaoa lea o le maualuga o le suka o le toto pe a uma ona 'aina le oloa, ma sili atu foi le maualuga o le suka o le toto i le maeʻa ona' aiina o meaai.
O le faʻamatalaga faʻapitoa o se oloa e faalagolago i le tele o mea - le ituaiga ma le tele o loʻo aofia ai, le auala o togafitiga faʻamafanafana, ma mea e aofia ai.

I le fuafuaina o le fuainumera glycemic, na faia ai se faasologa o suʻega i le taimi lea na 'ai ai e le au volenitia ia meaʻai eseese e aofia ai le tele o gaʻo (50 g), ma le isi lua i le tolu itula, 15 minute uma mo le itula muamua ma o le afa itula uma lava, e fuafua le maualuga o le suka. E faavae i luga o taunuuga o le auiliiliga, ua tuufaatasia se kalafi o le maualuga o le suka. O lenei kalafi na faʻatusatusa i le kalafa faʻasolosolo ina ua uma ona faʻaaogaina le 50 g o le kulūkose mama.


Ou te faʻaofiina i luga se upusii mai se tusiga e le fetaui tonu ma le glycemic index, ae tuʻuina atu se manatu pe o le a le tulaga e tatau ona faʻaaogaina e filifili ai oloa, ina ia iʻu i le iuga, o le ipu e maua mai ia i latou o le a maua ai se faʻamaufaʻailoga maualalo.

Avocados i le protein-lipid taumafataga

I lomiga tuai o tusi i luga o le metotia o le aveesea o le mamafa, na fautuaina ai e Montignac le tuua o le avoka mo le vaega lona lua, talu mai le tulaga o le avoka sa avea o se oloa gaʻo gaʻo-lipid. Ae ui i lea, i lomiga mulimuli ane o tusi i luga o le metotia Montignac, na aveeseina ai lenei tapulaa ma ua uma ona aofia ai avocados i le lisi o meaai fautuaina mo le taumafa o se meaʻai i le taimi o se taumafataga o le protein-lipid, aua o le faasinomaga o le avocado glycemic -10. I le auala, i totonu o le tusi "Food Recipes for Montignac," o le avoka o loʻo i le lisi o le "Round Round of Salads" ma i le fua mo le Crab Pie ua fuafuaina mo le vaega muamua.

E mafai ona ou 'ai le avocados i le maʻisuka

E tatau ona 'ai e le maʻi le fua o fualaau aina. A uma mea uma, e manaʻomia e ia meaʻai ma vailaau. E maua ai se lelei lelei mo avocados, aua o loʻo i ai le calorie ma e talafeagai mo meaʻai. I le maʻisuka ituaiga 2, e mafai ona faʻatagaina avocados, ae na o le faʻaogaina.

Faʻafetai i lenei fualaau aina, ua faʻalauteleina le nutimomoia, ma ua faʻaititia le toto suka. Avocados fesoasoani e faʻatupulaia le lelei ma faʻamaonia le manuia o le maʻi. O le fua e aofia ai le mannoheptulose; o lenei mea e fesoasoani e faʻaititia ai le toto toto. Avoka ei ai elemene taua ma e masani ona fautuaina mo se togafitiga.

O aoga o le avoka i le maʻisuka

I le maʻisuka ituaiga 2, o le avoka o se fua aoga. O tagata tomai faapitoa ua fautuaina le taumafaina o fualaau aina e le itiiti ifo nai lo le tele o taimi i le vaiaso. I le faaaogaina o le avocados, o le toto toto e faaitiitia ona o le mannoheptulose. E le gata i lea, o le fualaau aina e aofia ai le tele o meaʻai faaopoopo.

O le aukonia lava ia e le o le maualuga o kalori, o lea e faigofie ai ona uʻuina e le tino o le tagata ma o loʻo i ai ni fualaʻau faʻavae maloloina. I le faʻaaogaina o le fetus, ua faʻaitiitia ai le cholesterol i le toto, ma o le tulaga lamatia o pepa atherosclerotic e itiiti ifo.

100 kalama o le fetus e tusa ma le 160 kalori. O le faasinomaga faʻamaonia o loʻo iai i le va o le 10 iunite. Afai e te 'aina ni fua, o le tino o se tagata o loʻo mafatia i lenei faʻamaʻi o le a tuʻuina atu i ai elemene talafeagai ma vitamini.

O le avocado ei ai meatotino taua nei:

  1. O kulūkose o le toto e amata ona paʻu ma le iloga.
  2. O faʻatinoga o le lelei atili.
  3. Ua faʻaitiitia le cholesterol toto.
  4. O le gauai atu o le mafaufau e sili atu ona maualuga.
  5. O le tino ua tumu i elemene aoga.
  6. O le lamatiaga o le anemia e puipuia.
  7. E faʻaleleia le soifua maloloina ole maʻi.
  8. O le metabolism ma le faʻamaʻiina o loʻo faʻanatinatiina.
  9. Puipuiga o le maʻi cardiovascular.

E le gata i lea, o le tuufaatasiga o le avoka e aofia ai le galala ma le 'apamemea, o lea pe a faʻaaogaina, o le paleni vailaʻau e faʻapitoa. Pyridoxine hydrochloride e faʻaosofia ai le metabolism i le tino o le tagata. Faafetai i vitamini A, B, C, D, E, PP ma fulukalama, calcium, magnesium, saturation ma elemene aoga.

I le maʻisuka, o le pancreas e pagatia, o le mea lea e fesoasoani ai le mannoheptulose e maualalo ai le kulukose toto. A oso aʻe le maʻi i le suka, ona i ai lea o le paʻu i le cardiovascular system. O le potassium e fesoasoani e faʻamalosia ai le fatu o maso, o le mea lea e manatu ai avocasi o se mea taua i le taumafa o le maʻisuka.

Contraindications

O le mea moni, e le o tagata maʻisuka uma e mafai ona 'ai le avoka. E faasaina le 'ai o fualaau aina ma le tele o mamafa ma allergies. O faʻamaʻi o le natura masani o le pancreas ma le manava e aofia ai foi i le lisi o le faʻasaina. Afai o loʻo maua e le tagata maʻi faʻamaʻi o gallbladder poʻo fatugaʻo, ona le fautuaina lea o le fua e faʻaumatia.

I le vaitau o le fafagaina o le pepe, e manaʻomia e le tina ona lafoaʻi le avoka, aua o lenei mea e mafai ona faʻaosoina ai se nofoa le fiafia i le pepe. I faʻamaʻi pipisi, e manaʻomia e le maʻi ona faʻaopopo le fua o le fua o aso. E tatau ona e 'aina le avoka i ni mea laiti, pe a mafai ona faʻalaumuina. Mo le tiga i totonu o le manava, ua fautuaina e tuulafoaia lenei fetau, talu ai o le mea lea e ono le mafai ai ona gauai i le oloa.

Vailaau faʻamaʻi

O le faʻaaogaina o avocados mo le tino e mafua ona o lona tuufaatasiga o vailaʻau. E masani ona 'ai e se tagata ni meaʻai, e aunoa ma le mafaufau i mea e manaʻomia e ia i le taimi e faʻaaoga ai. O le mea lea, ia malamalama pe faʻapefea ona galue lenei fualaau oona i luga o se tagata, e tatau ona e iloa po o a vitamini o loʻo i totonu o le avocados ma o a elemene taua o loʻo faʻatumuina ai le oloa. O le laulau o loʻo i lalo o le a fesoasoani ia te oe e fuafua lenei mea.

Igoa o Vitamini poo Vaega

Pasene o le alauni o aso taitasi (ave faʻatauaina o tau)

O lenei tuufaatasiga o vitamini ma elemene elemene o le avoka e mafai ai e oe ona faʻatumu le tino i ni aogā. Taulaʻi atu i luga o faʻamatalaga o loʻo i luga, o lenei e mafai ona e malamalama pe o le a le tele o le a faʻaaogaina e faʻaoga ai lenei mea po o lena vailaau faatasi ai ma lenei fualaau suamalie ma lelei.

Avocado: faʻasologa o fuainumera, mea taua ma le kalori

O le faʻamatalaga faʻapitoa o se faʻamaoniga o loʻo faʻamatalaina ai le aʻafiaga o gaʻo i luga o suiga i le suka o le toto. O le faasinomaga o le avoka o le avoka e 10 iunite. Mo le faʻatusatusaga, o le faasinusisi (glucose mama) e 100 iunite. E tusa ai ma lenei mea, e mafai ona tatou faʻamaonia o lenei fualaau vevela o se oloa e sili ona taua mo taumafa faʻamalolo ma gaʻo.

Avocado e taua o fualaau maualuga tele-kalori. Ae e le tatau ona fenumiai ia i latou oe mananao e aveesea le mamafa. O le maualuga o le gaʻo o le gaʻo faʻamamaina o gaʻo susu i le fualaau aina e mafai ai ona faigofie le digestible.O le mea lautele, o le kalori content of avocados e 160 kcal mo le 100 kalama o fua. O le mea lea, 1 gram o oloa e aofia ai le 1.6 kcal.

Ina ia iloa ai le tele o kalori i le 1 avoka, e tatau ona e aveese se maa mai ia mea, fuatia, ma faateleina le iuga ile 1.6. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai o le mamafa o se oloa sauniuni (e aunoa ma le maa ma le peel) e 190 grams, ona maua ai lea o lona kalori 304 kcal. E matua faigata lava i le mata ona iloa le tele o le avoka e mamafa, o lea e sili ai ona faʻaoga fua pe a fua. Peitai, e matauina o le mamafa o le mamafa o le tasi fetus e mafai ona amata mai le 210 i le 300 kalama.

I le tautala e uiga i le taua o le fua o le fualaʻau, e tatau ona e iloa o le 100 kalama o le avoka e aofia ai:

  • polotini - 2 g
  • gaʻo - 14.7 g
  • carbohydrates - 1.8 g
  • fiva taumafa - 6.7 g
  • vai - 72.23 g.

A maeʻa ona tuʻuina atu mataupu o kalori, meaʻai ma le faʻamaonia o igoa o avocados, e mafai ona tatou amata suʻesuʻe i le soifua maloloina o lenei fualaau oona.

Le aoga o fua mo le tino

O le faʻasologa o vailaau faʻasaina ma le maualalo o le faʻaogaina o igoa e fai ai le avocados o se meaʻai sili ona lelei. E pei ona taʻua i luga, e ui lava i le maualuga o le kalori, o lenei oloa e faigofie lava ona uʻu e le tino, o lea aua e te fefe e faʻaaofia i le meaai ma meaai.

Avocados e manaʻomia mo le tino e faʻaleleia ai le puipuiga o le tino, faʻamalosi le polokalama cardiovascular. O le potassium, o se vaega o le fua, e mafai ona faʻaitiitia le toto maualuga, o le mea lea e aoga tele mo gasegase maualuga.

O le aoga tele o avocados mo le tino o le oleic acid, o se vaega o le kemikisi o fualaau aina, faʻamavaeina le leaga o le cholesterol ma puipuia ai lona faʻateleina. Avocados faatagaina mo gastritis, maʻi o le tino ma le malosi. E fesoasoani i le faʻamautuina o le gastrointestinal tract ma faʻasalalau le faʻaogaina o le tino o le tino.

Avocados ei ai le gafatia e aveesea ai le tele o le vai mai le tino. O le mea lea, e tatau ona masani ona faʻaaogaina e tagata e tele lava ina masani i le le fiafia.

Avocados fesoasoani i tamaitai e aloese mai le kanesa o le susu, ma alii - e toe faʻafoʻisia le malosi pe a maeʻaeʻa galuega faaletino ma mafaufau. E le gata i lea, o le fua e fesoasoani e toe faʻafoʻi ai le malosi i alii, o lea e fautuaina ai e faʻaaoga mo le faaleagaina o erectile.

Mo tamaiti, o lenei fua e aoga tele mo se tagata matua. Avocados e fesoasoani i le faʻaleleia atili o le calcium i le tino o le tamaititi, lea e taua tele i le vaitau o le tuputupu ae o le tino. Avocados e fesoasoani e faʻaleleia ai faiʻai i tamaiti, lea e taua mo le faʻalauteleina o le faʻafitauli o le mafaufau. Ae ui i lea, e fautuaina e faʻalauiloa avocados i taumafa a tamaiti i le sili atu ma le tasi le tausaga. Mo tagata e amataina, e mafai ona avea ma fagu pe 'aina fua (i ni mea laiti).

E fesoasoani foi le avaketo i le faʻavaeina o le galuega o le ate. O lenei mea moni e mafua mai i le mea moni e faapea o le tuufaatasiga o lenei fualaau oona e aofia ai le vitamini B6, lea e matua taua lava mo le tino.

Fesoasoani i le avocados e faʻaauau le vaaia o meaʻai ma o se faʻasologa o faʻasalalauga. Ona o le mea moni o avocados e aofia ai le tele o porotini, o lenei fua o se oloa e sili ona taua mo tagata o le vaomatua ma tagata e fiafia i taʻaloga.

Vitamin E, o se vaega o le fua, e faatumauina le paʻu sili ma talavou. O le tele o taimi, avocate poʻo lona suauu o se vaega o kulimi tino, lotions, shampoos, masks ma isi mea teuteu. E tele taimi e faʻaaoga ai lenei suauʻu i le taimi o le massage. E le gata i lea, o le suauu avoka o se meafaigaluega sili lea mo le aromatherapy.

E taua le manatuaina o faʻamanuiaga o loʻo i luga e mafai ona maua pe afai e faʻaaogaina le oloa fou. I le taimi o togafitiga vevela, o nisi o meatotino e mafai ona mou atu.

Faʻalavelave ma faʻasaʻo

Avocados e le mafai ona faʻaleagaina se tino ola maloloina. Ae ui i lea, o loʻo i ai nisi faʻasolega e ao ona iloiloina, e aofia ai:

  1. Aua le faʻaleagaina lenei fua.
  2. Afai o se tagata e afaina i fualaau suamalie, o lona uiga e foliga mai o gasegase afaina e mafai ona tupu faatasi ma le faaaogaina o avocados.
  3. E tatau i tamaiti ona avatu avocados i ni vaega laiti, aua o lenei fua e le masani ai ma e ono afaina ai allergies.
  4. Aua le 'ai i fualaau aina ma ona pela, aua o loʻo i ai mea vevela.

I le faaopoopo atu i faʻamaʻiga o loʻo i luga, e mafai ona iloga le faʻaaloalo i le oloa. I lenei tulaga, o le fualaau aina e tatau ona matua vavae ese mai le meaai.

Soifua Maloloina

O nei fualaau suamalie e aofia ai le 30% gaʻo fualaʻau, lea e fesoasoani e maualalo ai le cholesterol toto. E tusa ai ma le tele o punavai o meaʻai i le 100 kalama o le fetus, naʻo le 6-7%, ma le protein - 8%. Avocados e taua tele mo lo latou gafatia e manuia ai le faʻamalosia o le soifua maloloina.

O le aoga o avocados e mafua ona o le i ai o ia mea taua:

  • Vitamin K
  • Vitamin E
  • Vitamin C
  • Vitamin B6
  • Vitamin PP
  • paluka
  • lipine
  • apamemea
  • magnesium
  • uʻamea
  • Manganese
  • sodium

O faʻamanuiaga o avocados e pei ona taʻua i lalo:

  • faʻaleleia atili o le polokalame cardiovascular ona o mea o le paluka,
  • faʻamaina o faagasologa o matua, faʻamalosia le tino ona o le i ai o le vaitamini E,
  • faʻaititia le lamatiaga o le atherosclerosis e faʻavae ona o le maualuga o gaʻo mama,
  • maualuga le hemoglobin i le toto. Ona o le fetus o le 'apamemea ma le uʻamea,
  • faaitiitia i le malosi o le systolic ma diastolic,
  • toefuataiga o le faiga o genitourinary, galuega toe fananau. Ua faʻamaonia e saienitisi o lenei mea e malosi malosi i le aphrodisiac. O le mea lea, o tane ma fafine o loʻo i ai faafitauli i le feusuaʻiga e fautuaina e 'aina fualaau aina e tupu ai le libido,
  • faatamaia o vaega o kanesa ma le tuputupu aʻe o le vevela o le tino,
  • faaleleia atili o mafaufauga, gaoioiga faalemafaufau,
  • faʻasologaina o le faagasologa o le hematopoiesis,
  • aveese le vaivai ma le le fiafia,
  • faamalolosia o ponaivi ma nifo.

Glycemic index

Ae ina ua uma ona suia le tulaga tutusa, togafitiga o le vevela, o le faasinoupu o nisi oloa e tulai mai. Avocados e le oi ai i na.

O le faʻamatalaga faʻamalosi o avocados e na o le 10 iunite.

E taua foi mo tagata ei ai maʻi e le gata i le endocrine e mafaufau ai i mea o le kalori o le ipu. A uma mea uma, ma le maʻisaga ma le lua ituaiga o maʻisuka, e tatau lava ona mautinoa le mamafa o lou tino. I le 100 kalama o le fetus, e tusa ma le 160 kcal.

Auala e faʻaaoga ai

Ina ia mafai e le fua ona maua ai le aofaʻiga sili, e tatau ona e iloa pe faapefea ona 'ai lelei. E i ai auala eseese e faʻaaoga ai avocados.

Fualaau aina suamalie e faʻatagaina:

  • 'ai faʻatau
  • faaopoopo i aano o manufasi, salati,
  • salalau solo i foliga o falaoa falaoa
  • faʻaaoga mo le kukaina o ipu autu, meaʻai.

O le togafiti faʻamalolo e seasea lava ona maua fua. Aua i lalo o le aafiaga o le vevela, e tele vitamini ua faʻaumatia.

Tusa lava po o le a le filifiliga e te filifilia, e tatau muamua ona fufulu le fetus. Ina ia faia lenei mea, fai se tele o ia taga:

  • asiasia le fua o le fua. Afai o sina mea vaivai, e taʻu mai ai lona talafeagai mo meaai. O le i ai o lanu uliuli ma le vaivai tele e taʻu mai ai ua pala le fua ma e le fetaui mo le 'ai,
  • tipi le fetus i le afa le uumi, aʻo suʻe se ponaivi ma se naifi. O fualaau aina suamalie e maua i ni afa se lua ma suʻe i itu eseese,
  • a uma ona vavae ese le fua, ona aveese lea o se maa ma lafoai,
  • fufulu le fomaʻi. Faatasi ai ma se naifi i luga o le pito e piki ai le pele. E tatau ona faigofie le toe solomuli. O le auala pito sili ona faigofie e faamama ai e pei ona taua i lalo: tuu le afa o le avoka i lalo i se tipi ma tipi le peel i fasi, aveese fasipepa taitasi. E le mafai foi ona e paʻu, ae 'ai le palu ma se sipuni.

E faʻamaʻaina fualaau aina e pei ona manaʻo ai. Mo se faʻataʻitaʻiga, o nisi e tipi ma faaopoopo i se salati. Po o le faia o pateta pateta. E tele naua meaʻai mo ipu suamalie mai lenei oloa. Ua fautuaina le maʻisuka e faʻaaogaina meaʻai.

E taua le maitauina o fuamasi mo ipu avoka na faʻatagaina mo le faʻaaogaina e le maʻisuka e eseese. I le tele o tulaga, e faʻaaoga le fetus. Mafaufau i le kukaina o se salati ma paluga pateta mai lenei fualaau suamalie.

Ina ia faia se salati, e te manaʻomia mea nei:

  • Tolu fualaau suamalie
  • o nisi basil leaves
  • o se sipuni o le suauʻu olive
  • tasi lemoni
  • nisi fatu rimoni
  • lua laasisi lau
  • avoka
  • lua aniani mumu.

Faʻasalaina lelei le aniani ma sosolo i se fagu vai. Grate se teaspoon o le lemon zest ma fefiloi ma le suauu olive. Uʻu le vine ma tapuni le paluga i ni fasi fasi pepa. Tipi le avoka ma tapuni. Faʻafesoʻotaʻi vaega uma.

O le isi fua fua salalau o loʻo faʻaalia i lalo:

  • ave lua tamato, pasili, cilantro, dill, tasi lemoni ma le lua avocars,
  • uʻu le avoka ma aveese le maʻa. Tipi i totonu o ni tamai pusa,
  • tata le tumato
  • tipi mata,
  • faʻafesoʻotaʻi vaega uma, masima ma faʻafefiloi lelei,
  • vaitau ma le sua o le tipolo.

Fualaau aina suamalie e lelei tele:

E lelei mo le maʻisuka ona 'ai le avoka. Ina ia saunia lenei ipu, e tatau ona e fufuluina fua ma aumai se maa. Fufulu ma tipi le apu e tasi. Fufulu uma oloa i totonu o se mea e gaosia. Faamasima ma le pepa e tofo ai, togi le sua o le tipolo.

Avocado Puree

E mafai foi ona e faaopoopo le sau sisi. Ae tatau ona tatou manatua o le maʻisuka e le tatau ona faʻaleagaina. Saunia le saumalie e pei ona taua i lalo: fai ni kulimi malo masani poo ni sisi ma ni pulou i se fua faatatau o le 2: 1.

Faʻasolo meaʻai i luga o se fatu, faaopoopo se sipuni sipuni o palota ma faʻasili le afa o lemoni. Liligi le lua sipuni tele o le sua tomato ma faaopoopo le masima.

Vitio faʻatalanoa

Aisea e aoga ai le avoka? E mafai ona 'ai lenei fua ile maʻisuka? Tali i le vitio:

O le mea lea, o le avoka o se fua aoga mo tagata e maua i le maʻi suka. O loʻo aofia ai le tele o vitamini, elemene o loʻo maua. O suʻesuʻega ua faaalia ai o lenei fetus e fesoasoani e faʻaleleia le soifua maloloina o le maʻisuka, e faʻamaonia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. Ae e tatau ona e iloa pe faʻapefea ona faʻaaoga lelei fualaau suamalie. A leai, o loʻo i ai se faʻafitauli o faʻafitauli i le gastrointestinal tract, o le atinaʻeina o se faʻafitauli o le maʻi.

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

Aoao atili. E le o se fualaau faasaina. ->

Meaʻai o mea taumafa i le 100 g avoka:

Malosiaga 160 kcal

O meatotino o Avocado Slimming

O le a le faavae o le poto faasaienitisi, e taʻu mai ai o le avoka ei ai meatotino e mafai ona faʻaaoga mo le paʻu o le mamafa?

    O le avocado o se fualaau aina lea e aofia ai le tele o kalori nai lo isi, e ui i lea, e mafai ona tatou faapea o nei "mea lelei" o calorie ona o meaʻai o loʻo latou maua, o le tele o avoka avoka o gaʻo oona, o le mea lea, e mafai ona taʻua i latou o aoga, aua latou te fesoasoani i le tino i le masani. E le o le taʻua o aoga o fiva meaʻai.

O le mea lea, o le avoka o se fua e sili ona aoga mo le gau o le mamafa. E mafai ona faʻaaogaina i taimi o osofaʻiga faʻalavelave pe a e le iloa le mea e 'ai.

O le a le malosiaga o le oloa?

O le kalori o le oloa e 160 ... 223 kilokalo i le 100 kalama. O le sili atu le saʻo lelei e fuafuaina i le eseese o le laau, faapea foi ma lona tulaga. O le maualuga o le kalorie o le avocados e mafua mai i le tele o gaʻo gaʻo e leʻi faʻamatufaina i le paluga o le fua.

Ona o lo latou i ai, o le gaʻo i totonu o le pipi e iai mea aoga faʻapitoa - e faigofie lava ona faʻaogaina io tatou tino. E le gata i lea, o le taua o le fualaau aina o le mea e ofo ai - o le tamaoaiga i microelements, minerals ma vitamini - e tele lava le tele o vitamini B ma E. Ae o mea gaʻo (o lona uiga o "aoga" gaʻo, ma isi) e toetoe lava a toesea.

O le faasinomaga o fuainumera o fualaau aina e maualalo tele. O le faʻamatalaga faʻapitoa o se parakalafa, o lona tau e mataʻituina e le gata ia i latou e mananao e aveesea le mamafa, ae faʻapea foi tagata e maua i le maʻisuka. O le i ai o le taua mai le zero i le selau, o le fuainumera faʻamamafa o loʻo fuafua ai le fua o le liua o le faʻaaogaina o meaai i le malosi.

O le maualuga o lenei tau, o le saoasaoa o le malosi o le a matauina, ae faapea foi le vave le maualuga o le suka i le toto. Afai o le faasinomaga o le glycemic e lalo ifo i le 55, o le oloa e mafua ai sina siʻitia i le maualuga o le suka ma e le afaina mo le mamafa o le mamafa ma le maʻisuka. O le mea tonu lava lea e faatatau i ai le avoka - o lona faasinomaga glycemic e leai se mea.

Aisea ma pe faʻapefea ona faʻaaoga le avoka?

Avocados e le mafai ona taʻua o mea tau meaʻai, o se ata matagofie, 'ai, e te le maua. Ae o vailaʻau o se vaega o le vailaʻau faʻasolosolo o le fualaau aina e puipuia ai le fatu fatu ma isi faʻamaʻi o le cardiovascular system, fesoasoani e sili atu le lelei ona taulimaina tulaga faigata. E i ai "faʻaopoopoga" mai le faʻaaogaina o avocados ma o tatou foliga vaaia - o fua e fesoasoani e faʻamalo le paʻu. Mo se taunuuga lelei, e tatau ona faʻaaogaina le oloa i taimi uma - a itiiti ifo ma le 100 kalama i aso uma.

E ui lava i le mea moni e faapea o se fua tele, e manatu le toʻatele o avocados o se fualaau faisua. Talu ai o lenei oloa e toetoe lava a le o iai i le meaʻai, ae, o se meaʻai poʻo naʻo ni mea faʻalesinifua maloloina e maua ile isi mea malulu poʻo soupeti.

Latou te 'ai uma e faʻasamalaina ma matagofie. I le mataupu mulimuli, e tatau ona tipi i se naifi i luga o le fua. Oti? Liliu le vavae e felataʻi le tasi i le isi - o le ponaivi e vavae ese mai le pulupulu, ma a maeʻa e faigofie tele ona alu. Avocados e mafai ona faʻasalalau i luga o sanuisi, faaopoopo i le galo, mashroom ma isi salakeke piquanti, e aofia ai mea e aoga mo le paʻu o le mamafa, faʻaaogaina e fai ma mea e faʻatumu ai sushi (o loʻo aofia ai le Philadelphia ma California rolls).

I le ea, o le a palau le aano o le fua, ma o lona tofo e fesuisuiai - o lona tuufaatasiga kemikali e nafa ma lenei mea, ma e le o se toe tusi, na o se vaega. Ina ia aloese mai le pogisa, o nai lolo o le sua o le tipolo e masani ona faaopoopo i le avoka.

O le faʻamalamalamaina e faʻamoemoeina e le malosi o fua o le fua - o avocados nei eo mai ia tatou faleoloa. Latou te matua i totonu o le lua i le tolu vaiaso ma e masani lava i le tagata mulimuli na faʻatau oloa ua maeʻa. O se faailoga o le gaosiga - o le vaivai o le fua - pe ae kiliki i le peel ma lou tamatamailima, o le a foliga ma o loo tumau. Ua e sau i se fualaau le fua? Leai se faafitauli! Faʻasalaga mo se taimi i le pogisa ma o le a matua.

I le taimi lava o se vao vao, o avocados i aso nei e fafagaina i aganuu. Muamua mai Amerika i Saute, ua tupu nei i Europa i saute. E tele ituaiga o ituaiga, o le lauiloa (ma sili ona manaia!) O ituaiga o Ettlinger ma Hass. O a latou meatotino, mea taua ma le faʻasologa o mea e tutusa lelei.

E mafai foi ona e faʻaaogaina le fatu avoka - e iai foʻi mea aoga, ae e le o le mea taua lenei: e le mafai ona 'aina. I totonu o le fatu, o se manogi masani ma se manogi manaia.

Saʻo le finau a saienitisi e faapea o le setete o le tino e faalagolago i le lelei o mea taumafa. Aemaise lava, o le faʻaaogaina o ituaiga eseese o oloa, tasi auala poʻo le isi, e aafia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, fesoʻotaʻi ma le gaosiga o le inisalini e faʻafefe ai. O lenei mea moni ua mafai ai ona matou faʻalauiloaina le manatu o le faʻasologa o fuainumera o oloa, o loʻo faʻaalia e le gafatia o mea inu gaʻo e faʻaosofia ai le faateleina o le gaosiga o le suka i totonu o le toto.

O mea taumafa uma e mafai ona vaevaeina i ni vaega se tolu:

maualuga GI (sili atu i le 60)

ma le GI (41 - 60)

low gi (e oo i le 40)

O le maualuga o le GI i totonu o meaʻai keke, paluga, suamalie, ice cream, cereals ma pasta, nisi ituaiga o vine ma fua.O le aoga o fualaau aina ua lata mai nei ua fesiligia e le tele o saienitisi, ona o le maualuga maualuga o le GI i nisi oi latou, lea ua matua faateleina i le tulaga o le tagofia o le suavai fou. Ole fua maualalo o le fualaau aina e mafai ai ona faʻatagaina i latou i soʻo se aofaiga e aunoa ma le fefe e afaina ai le soifua maloloina.

O le maualalo o le faasino igoa o loʻo maua i fua nei:

O le fuainumera glycemic index o loʻo iai pepa (45),vine (45), mango (55), faʻi (60). Tuuina atu aafiaga aoga o nei fualaau aina ona o latou vailaʻau ma minerale tuufaatasia ma le afaina e mafua mai i le maualuga maualuga o le sosolo, e aoga le faʻaaogaina o fualaau aina ma le tausiga faapitoa mo tagata e maua i le maʻisuka. O le mamafa tele o luga o le pancreas e faʻafeeseese ai, faʻateleina ai le tulaga o le tino. Faʻamataʻu faʻapuupuu le aoga o nei fua, e taua le matauina o le paselo e faʻaleleia le setete o le cardiovascular system ma taofia ai le faia o le kanesa. O fua o vine e aoga mo gasegase o le atherosclerotic, e tuʻuina atu ai le faʻamavaeina o faʻamaʻi ma le maualuga o le toto cholesterol. Mango ua taʻua o se antipyretic lelei, diuretic ma le laxative. E ui lava i le i ai o le tele o vitamini ma minerale oi totonu, e tatau ona faʻaaogaina ma le faʻaeteete i meaʻai, ma faʻaauau i se fua saʻo. Faʻi - o se oloa e maua ai le puipuia o faʻamaʻi o le gastrointestinal tract, cardiovascular system ma le matua matua. O le faʻi na o le pau lea o fualaau aina e aofia ai le serotonin - o le hormone o le fiafia lea o le a faʻamaloloina ai setete ma le atuatuvale, e mafai ai ona e nofo i se lagona fiafia.

Pineapple - o loo i ai se faasinomaga maualuga - o se fua o le platela Pasila, o loo i ai se tuufaatasiga o vitamini C, A, E, PP, beta-carotene ma se vaega o vitamini B faatasi ai ma alkaloids, o se stimulator malosi. O le microelement composition o le pineapple (iodine, potassium, calcium, magnesium, manganese, paʻu, iron, phosphorus ma le zinc) faʻatasi ai ma le bromelain, o se mea e ola malosi e faʻaleagaina ai le protein e se enzyme, avea ai ma se mea e sili ona fiafia i ai mea taumafa mo i latou e mananao e aveesea le mamafa.

Ae peitai O le Faʻasologa o le Fagalaʻau o le Pineapple e 65 iunite, lea e faʻavasega ai o ni fua e manaʻomia ai le tausiga.

Laumata faigofie Avocado Sala: Fua

O lenei salati e talafeagai mo se laulau fiafia, mo le 'aiga o le aoauli poʻo le taumafataga o le afiafi, ma oloa mo sauniuniga e mafai ona faʻatauina i soʻo se supermarket e aunoa ma se faʻafitauli. O le mea lea, mo le kuka o le a e manaʻomia:

  • 1 avoka
  • 500 g Pepa o Beijing,
  • 150 g kukama (fou),
  • 3 punetini o le suauʻu olive,
  • 2-3 pcs. alalaʻau totogo poo 4-5 pcs. keke faapelepele
  • 35-50 ml o le sua o le tipolo
  • malogo Provence, masima - faaopoopo i le tofo.

Muamua e tatau ona e saunia kukama ma tamato. E tatau ona fufuluina lelei ma tipi i ni vaega faigofie. I le isi itu, o le kapeti a Beijing e tipi ma faaopoopo i fualaau faisua.

Avocados e tatau ona vaʻaia, tipi ma tipi i ni fasipepa. O mea uma o loʻo faʻafefiloi i se salati salalau, mea manogi, masima, olive olive ma le sua o le tipolo ua faaopoopoina ia i latou. O mea uma lava e faʻafefiloi ma faʻafefiloi.

O le a le mea avoka lelei mo?

Carbohydrates i Avocados ma Suʻe-Carb Recipes
Avocados, carbohydrates, calories, faamatalaga paleni o meaʻai ma fua o fua


E lua ituaiga o avocados faʻatau atu i faleoloa. O le mea sili ona taatele o le Hass Avocado (Kalefonia) faʻatasi ai ma lona vafiafia, lanu mūmū lanumeamata.


O le isi o se avocate mai Florida (Fuente o se tasi o ituaiga), o loʻo i ai se lanu mumu lanu mumu ma e tusa ma le faalua le tele o le Hass. O Kalefonia avocados e sili atu le suauʻu (tele lava e olaola) ma e tele lava meaʻai e sili atu nai lo le avocados i Florida, pe tusa ma le aofaʻi o mea inu (i le voluma poʻo le mamafa).

Talu ai e le matutua matua o le avocados seia oʻo ina seleseleina, o loʻo avanoa i nei aso i le tausaga atoa i le tele o nofoaga.

Carbohydrates ma fiva i avocados

  1. ½ cup Kalefonia Avocado cubes: 1 gram o le lelei (net) carbohydrate ma le 5 kalama o fiber ma le 120 calories
  2. 1 le maualuga o le avocado o Kalefonia (pe tusa o le 5 aunese): 3 g o le gaʻo (net) carbohydrate ma le 9 g o fiber ma le 227 kalori
  3. 1 fualaau avoka Florida (pe tusa ma le 11 ounces): 7 kalama o gaʻo (net) carbohydrate ma le 17 kalama o fiber ma 365 kalori

Faʻavaeina o le Avaka

Auaunaga Lautele 1 Avanoa (145 g)
Calories 232
Calories mai le Fat 188
Aofaʻi Aofaʻi 20.9 g 32%
Fatisi Mama 3.1 g 15%
Polyunsaturated Fat 2.7 g
Lafo Faʻateleina 13.9g
Cholesterol 0 mg 0%
Sodium 10 mg 0%
Pasefika 703.15 mg 20%
Carbohydrates 11.9 g 4%
Laʻau feinu 9.9 g 40%
Sugar 1g
Protein 2.9 g
Vitamin A 3% Vitamin C 24%
Calcium 1% Omea 4%

* E faavae ile 2000 kalori meaai

O le aofai o kalori i totonu o le avoka o le a faalagolago i lona telē. O mea moni o le avoka o loʻo faʻaalia i luga o le igoa e faatatau i le avocate, ae o le tele o avocars e tele.

E tusa ai ma le USDA Nutrient Database, o le avoka e sili atu (201 grams) le avoka e aofia ai 322 kalori. O fua tetele atu e tusa ma le 30 kalama o le gaʻo, 4.2 kalama o le gaʻo tumu, pe tusa ma le 20 kalama o le gaʻo mamafatu, 3.6 kalama o le gaʻo susu, ma le 13.5 kalama o le fib.

Ae atonu o le a le mafai ona e 'aina atoa le avoka i le tasi. O lea e sili atu ona aoga le tilotilo i calories avoka i le sipunipuni e iloa pe faʻapefea ona faʻaopoopo lau calorie mai avocados.

Kaloroka calories i totonu o se sipuni sipuni

Afai e te folaina se fasi lanu o le avoka i luga o lau sanuisi meaai pe faaopoopo i ai se vaega itiiti i lou ola maloloina e pei o le guacamole, atonu o le ae taumafa e tusa ma le 30 g pe 2 punetini o fua. E tusa ma le 25 kalori o loʻo i ai i totonu o le sipuni tele o le guacamole, ma e lua laulau sipuni, o le ae faaopoopo pe tusa ma le 50 calories i lau 'aiga.

E le leaga tele, a ea? E le o le tulaga lea pe afai o mea uma na e faaopoopo i le guacamole. O le faafitauli o le toatele oi tatou e faʻaopoopo atili. E le gata i lea, o nisi ituaiga o guacamole e mafai ona aofia ai isi mea taua, e pei o le suka.

O le mea e masani ai, o le tasi o le lua teaspoons o le guacamole e aofia ai le 50 calories, 4.5 kalama o le gaʻo (2.5 grams o le gaʻo tumu), 240 mg o le sodium ma le 3 kalama o le gaʻo ma le 1 kalama o porotini.

Afai lava e te manatuaina le tele o le auaunaga, e mafai ona avea ma se faʻaopoopoga maloloina i au meaʻai.

O le faaopoopoina o kalori o le avoka i se sipuni vavalo e mafai ona sili atu ona faigata ona o le a le tele o taimi e te faʻaaoga ai se sipuni sipuni e fua ai le fetus? O le toatele oi tatou e na o le togiina o le fualaau aina pe vaevae le avoka i totonu o nofoaga e maua ai le vaega tatou te mananao i ai.

Afai e te 'aina le tasi vaelima o le avoka - itiiti ifo i le kuata o le fualaau aina - o le ae faʻatau pe tusa o le 2 sipuni tele o le avoka poʻo le 50 kalori.

Avocados ma le mamafa o le mamafa

Talu ai e maualuga le kalori i le avocados, e mafai ona e tausia lenei meaai manaia i au meaʻai, ae e tatau ona e faʻaeteete i le tele o lau meaai.

E mafai ona e faʻaaoga avocados nai lo isi faʻasalalau poʻo fuga e maua ai gaʻo maloloina, e pei o le pata po o le margarine, lea e ono aofia ai gaʻo tumu pe gaʻo. Afai lava e te pulea lau kalori mai avocados ma 'ai naʻo se sipuni tele ole avocados (poʻo se mea itiiti lava), o le ae leiloa le mamafa i avocados.

Faʻailoga ono ono mafai ona faʻaaogaina

O le maʻisuka ituaiga 2 ma le avocados e vavalalata vavalalata. O le mea e sili ona taua o le 'ai lea o le tamaititi e tusa ai ma tulafono faʻapitoa ma faiva laʻititi. O le maʻa, o loʻo i totonu o le avoka ei ai mea aoga, latou te fesoasoani i faʻamaʻi eseese. Ae o loʻo i ai foi elemene oona, o lea e tatau ona faʻaaogaina i ni atopaʻu laiti, a leai o le a oʻo atu ai i le faʻaʻona ma le faʻalavelaveina o le mea oona.

O fua e faʻatagaina e le sili atu ma le lua fasi pepa i le aso. Faʻasalaga tele, e manaʻomia ona faʻapulaʻa le faʻaaogaina o avocados i le afa. O le oloa e maualuga-kalori, o lea e tatau ai ona e 'ai ma le faʻaeteete.

Tuna ma Avocado Salad

Ina ia saunia, o le a e manaʻomia:

  • 1 avoka
  • 200 g tuna tuna
  • 3-5 lala o oregano,
  • 1 siʻitiʻiti laʻitiiti,
  • 1 lemoni
  • masima ma mea manogi e tofo ai.

Tuna e tatau ona aveeseina mai le fagu ma faʻamati lelei i se tui i luga o le ipu. Ma le isi, o le avoka e tatau ona vaʻaia, aveese, ma tipi i totonu o ni nai vaʻa. O le aluga e tatau ona lalagaina le sipuni, tipi i ni afa mamago, ma le oregano ore. Faʻafefiloi lelei uma, faʻafeinu i le sua o le tipolo. O le laasaga mulimuli o le masima lea o le salati ma faʻaopoopo nisi mea manogi i ai.

Ava avoka

Avocado saunia i lenei auala o se meaʻai tele itu. E mafai ona fafagaina i aano o manu. I lenei tuufaatasiga, o le a faʻaalia ai lona tofo.

Mo le kuka, e tatau ona vaeluaina le avoka, ave le maa, sasaa le suāuu olive ma masima. Ma le isi, e tatau ona faataatia le fua i luga o le meaʻai (tipi i lalo lalo) ma kuka mo le 3 minute. Pe a sauniuni, o se meaʻai e tatau ona tuʻu i luga o papatusi ma fufuluina mea manogi pe'ā manaʻomia.

Avoka lamolemole

O mea manogi o se ipu lelei, lea e mafai ona avea ma se meaʻai autasi tutoatasi po o se meaʻai. O lenei fua mo avocados o se meaʻai tele mo tagata e mulimuli i se taumafataga mo le paʻu o le mamafa. Ina ia faia se lamolemole mai le avoka, e tatau ona e valiina fualaau suamalie, tuu i totonu o se pesini toto. Pineapple, vine fiafia ma faʻi ia tatau ona faaopoopo i le avoka.

I le avea o se popo faaopoopo, e mafai ona e faaopoopoina le susu po o le yogurt masani. O mea uma lava e lelei ona sasaina ma tautua i le laulau i totonu o se ipu malamalama poʻo totonu o soʻo se pusa talafeagai mo le inu.

Faaiuga

O le avocado o se fualaau muamua, suamalie ma maloloina lelei. O le faʻaaogaina o le a fesoasoani i le tino mo le le lava o mea e manaʻomia ma faamalieina ai le fiaʻai, lea e sili ona taua pe a oti.

E tele meaʻai o loʻo iai lenei fualaau aina. E taua tele le lelei o avocados ma le tele o isi oloa.

Tuua Lau Faamatalaga

Carbohydrates 8.53 g, e aofia ai:
- Suga 0.66 g
- Laʻau 'aiʻai 6.7 g
Fat 14.66 g, e aofia ai:
- Mafiafia 2.13 g
- Faʻasalaga 9.80 g
- Polyunsaturated 1.82 g
Protein 2 g
Suavai 73.23 g
Mimine (Vitio B1) 0.067 mg (6% Taimi o le Aso)
Riboflavin (Vita B2) 0.130 mg (11% manaoga i aso taitasi)
Niacin (Vit. B3) 1.738 mg (12% manaoga i aso taitasi)