Toto o le kulukose o le toto i tamaiti ma tagata matutua - o faʻamatalaga i le laulau i le matua ma le auala e faia ai le auiliiliga

O le mea autu mo le tino o le glucose, lea, faafetai, i le tele o gaioiga o meaola, e mafai ona maua mai ai kalori e tatau mo le olaga. E maua sina glucose i le ate, o le glycogen e faʻasaʻolotoina i le taimi e maua mai ai meaʻai mai le gaʻo.

I vailaau, o le fuaitau o le suka o le toto e le oi ai, e faʻaaogaina i lauga tautala, talu ai e tele suga i le natura, ma o le tino e naʻo le kulukose. Ole fua o le suka e mafai ona fesuisuiaʻi e fuafua i le taimi o le aso, meaʻai, mea o loʻo i ai le faʻalavelave, tausaga o le maʻi ma le tikeri o le gaioiga faaletino.

O fua o le glycemia e faʻaitiitia pe faʻaitiitia, o le homulum insulin, lea e gaosia e le masini o le inisalini pancreatic, e tatau ona pulea lelei se faʻalavelave faʻapitoa. O le hormonone adrenaline e nafa ma le faʻamautuina o kulūkose maualuga.

I le tulaga o le solia o le galuega a nei totoga, o tulafono faatonutonu e le lelei, o se taunuuga, o faʻamaʻi e tulai mai e mafua mai i maʻi tuga. I le aluga o taimi, o nei faʻavevesi ua avea ma soliga o faiga faʻavae, gasegase e le mafai ona faʻafitia o totoga o le tino ma tino. Ina ia iloilo le setete o le soifua maloloina, e manaʻomia le foai atu o le toto mo le suka i taimi uma, e fuafua ai faailo kulūkose i totonu o le toto i luga o se manava gaogao.

E faapefea ona fuafuaina le suka i le toto

O le suʻega o le toto mo kulūkose e mafai ona faʻatino i totonu o soʻo se fomaʻi; i le taimi nei, e tele metotia mo le fuafuaina o le maualuga o le suka e faʻaaogaina: glucose oxidase, ortotoluidine, ferricyanide.

O metotia taʻitasi na faʻatasi i le 70 o le seneturi mulimuli. O taimi e tofotofoina mo faʻamatalaga faʻamatalaga, faʻatuatuaina, faigofie tele ona faia, e faʻavae i luga o se vailaʻau faʻasolosolo ma glucose avanoa. O se taunuuga o le suʻesuʻega, ua faia ai se vai lanu, lea e faʻaaoga ai se masini faapitoa, ua fuafua mo le malosi o le lanu, ona faʻafeiloaʻi atu lea i se faʻasologa faʻasologa.

O le taunuuga e tatau ona tuʻuina atu i iunite faavaomalo - mmol / l poʻo le mg i le 100 ml. Convertiga / L i le moli / L faigofie i le faateleina o le numera muamua ile lua. Afai e faʻaaogaina le auala Hagedorn-Jensen, o le a sili atu le maualuga.

O meaola mai meaola e maua mai le vevela poʻo le tamatamailima, e tatau ona latou faia lenei mea i luga o se manava gaogao seia oʻo i le 11 i le taeao. O le maʻisuka lapatai muamua atu e manaʻomia e ia:

  • aloese mai le taumafa i le 8-14 itula ao lei faia le auiliiliga,
  • na o vai mamā e aunoa ma le faʻaaogaina o le kesi;

O le aso ao lumanaʻi le suʻeina o le toto, e faʻasaina le 'ai, inu ava malosi, kofe malosi. Afai e te lafoaʻia fautuaga a le fomaʻi, o loʻo i ai se avanoa o se mea sese, lea e mafua ai le masalosalo i le le lava o le togafitiga ua faatonuina.

A maua mai le toto mo le suka mai se vein i luga o se manava gaogao, o le masani ua taliaina e 12%, o lona uiga, i le toto suauu e tatau ona mai le 3.3 i le 5.5 mmol / l o le suka, i le toto toto - 3.5 - 6.1%. Sugar 5 mmol / L o le faailo sili ona lelei mo tamaiti ma tagata matutua. Afai e laʻititi laʻititi - o se eseesega lea o le masani.

Ua fautuaina e le Faalapotopotoga o le Soifua Maloloina a le Lalolagi e tatau ona seti le maualuga o le kulukose toto i le 5.6 mmol / L. Afai o le tagata maʻi e silia i le 60 tausaga le matua, ua taʻuina atu e tatau ona fetuunai le faailo i le 0.056, ma faia lea i tausaga taʻitasi!

A oʻo mai taunuʻuga, e tatau ona faʻatalanoa se endocrinologist mo se feutagaiga, o le a taʻu atu e le fomai ia te oe le suka o le masani, pe faapefea ona maualalo le glycemia, pe aisea e sili atu ai le maualuga o le suka toto pe a uma ona 'ai nai lo o se manava gaogao.

Mo tagata, o le pito i luga ma lalo ifo o le kulukose o le toto e mafua mai, latou te fesuisuiaʻi e fuafua i le matua o le maʻi, ae leai se eseesega o alii. Le masani o le suka o le toto mai se vein i luga o se manava gaogao.

TausagaGlucose i mmol / l
i tamaiti ei lalo o le 14 tausaga2,8 – 5,6
fafine ma alii 14 - 59 tausaga4,1 – 5,9
ua silia ma le 60 ona tausaga4,6 – 6,4

Pau lava le mea e taua le tausaga o le tamaititi. Mo pepe faatoa fananau mai, o le masani o le anapogi glucose e mai le 2.8 i le 4.4 mmol / l, mai le 1 tausaga i le 14 tausaga - o fuainumera nei mai le 3.3 i le 5.6 mmol / l.

I le taimi o le maitaga i fafine, o le maualuga o le maualuga o le toto toto mai le 3.3 i le 6.6 mmol / L, o le faateleina o le kulūkose i le taimi o le tamaititi e mafai ona taʻu mai ai le atinaʻeina o le maʻisuka (latent), ma o le mafuaʻaga e faʻaalia ai mulimuli ane.

O le sao o le suka ma le suka pe a uma ona 'ai e eseese, ma o le taimi o le aso e taʻalo, pe a fai o mea faʻale-tino e ave mo suʻesuʻega.

Taimi o le asoSuauu toto suka masani moli / L
mai le 2 i le 4 i le taeao.sili atu nai lo le 3.9
ao leʻi faia le taeao3,9 – 5,8
aoauli ao lei faia le malologa3,9 – 6,1
ao lei faia le taumafataga3,9 – 6,1
tasi le itula pe a uma ona 'aiitiiti ifo i le 8.9
ina ua mavae le 2 itulaitiiti ifo i le 6.7

E faʻapefea ona iloiloina le taunuʻuga?

A maeʻa ona maua iuga o se suʻega toto, e tatau i le fomaʻi ona suʻe le maualuga o le suka o le toto: masani, maualalo, maualuga le suka. Pe a oʻo mai le tele o kulukose i le anapogi o le toto toto, latou te talanoa i le hyperglycemia. O lenei tulaga faʻaleagaina e tele mafuaʻaga, aemaise lava le hyperglycemia e fesoʻotaʻi ma le ituaiga o maʻisuka ituaiga 1 poʻo le ituaiga 2, faʻapea foʻi ma faʻamaʻi eseese o le endocrine (e aofia ai le faʻamalosi, thyrotoxicosis, maʻi o le gland, gigantism).

O isi mafuaʻaga o le maualuga maualuga: gasegase o le neoplasms, o le paʻu, le faʻamaʻi o le myocardia, maʻi o le ate i taimi uma, gasegase masani poʻo le faʻaogaina o le inflammatory disease (pancreatitis disease), faʻamaʻi pipisi e aafia ai le filtration leaga, cystic fibrosis e fesoʻotaʻi ma le gaosia o auupega i le inisalini.

O le faateleina o le suka i le taeao ma le aso atoa e matauina pe a mavae se tulaga atuatuvale, o mea faatupu vevesi, tele le malosi faaletino, faatasi ai ma le sili atu o mea faigofie e gaosi i le meaʻai. Ua mautinoa e fomaʻi o le faateleina o le suka e mafai ona mafua mai i le ulaula, togafitiga ma vailaau faapitoa, hormones, estrogens, vailaʻau e aofia ai caffeine.

O le isi vaivaiga i le suka toto o le hypoglycemia (o le faʻaititia o le kulukose). E tupu lenei mea i ni faʻafitauli faʻapea ma faʻamaʻi:

  1. gaioiolosi faagasologa i totonu o le manava, afu oona, ate,
  2. hepatitis, cirrhosis o le ate,
  3. togafitiga o le pancreas (faʻaogaina o le inflammatory, tumo),
  4. suiga i le faiga o le endocrine (faʻaitiitia le galuega o lauroid),
  5. faʻaaogaina o vailaʻau (faʻamaʻi, insulin, salicylate).

O le toto o le kulukose o le anapogi e faaitiitia ona o le oona e le arsenic, o le ava malosi, ma le umi o le matelaina, tele le malosi o le tino, faateleina le vevela o le tino ma faamai pipisi, faamai o le intestinal ma le malabsorption o meaʻai.

O le hypoglycemia e maua i pepe faatoa fananau mai, faapea foi ma tamaiti mai tina e maua i le maʻisuka.

O le a le glycemia

O lenei fuaitau e faatatau i le aofaiga o suka i totonu o le toto. O faʻavae mai le masani e mafai ona afaina tele ai le tino, o lea e taua ai le iloa e uiga i faʻamaoniga o soliga ina ia mafai ai ona faia ni auala tatau i se taimi talafeagai. Pe a pasia le suʻega, e le o le maualuga o le suka e fuafuaina, ae o lona faʻasalaga. O lenei elemene o le mea sili lea ona malosi mo le tino. Glucose e maua ai le gaioiga o totoga ma gaʻo eseese, e sili ona taua mo le faiʻai, lea e le fetaui lelei mo lenei ituaiga o carbohydrate.

Glucose toto ma le inisalini gaosiga

Glycemia atonu e eseese - e masani, siitia, pe faʻaititia. E masani lava, o le maualuga o le glucose e 3.5-5.5 mmol / L, ae o le mautu o le faailo e taua tele, aua a le o le tino, e aofia ai le faiʻai, e le mafai ona galue i le ala sao. I le hypoglycemia (faʻaitiitia le fuainumera) poʻo le hyperglycemia (e sili atu i le masani), o se maʻi le atoatoa e tupu i le tino. O le alu atu i tala atu o mea e sili ona taua, e mafua mai i le leai o se malamalama poʻo se paʻu foi. O le maualuga o le gasegase maualuga e pulea e le tele o homoni, e aofia ai:

  1. Inisalini O le gaosiga o se mea e amata pe a oʻo i le tele o le suka e ulu atu i le toto, lea e mulimuli ane liliu atu i le glycogen.
  2. Adrenaline. Fesoasoani e faateleina le maualuga o le suka.
  3. Glucagon. Afai e le lava le suka pe tele, e fesoasoani le hormone e faʻasalalau lona tele.
  4. Honemoni steroid. Le fesoasoani tuusaʻo e faʻasaʻo le maualuga o le suka.

E maua e le tino le kulūkose o se taunuuga o le 'aiina o meaai ma sili atu le suka e faʻaaogaina i le taimi o le galue o totoga ma tino. E i ai se vaega itiiti o meaʻai o loʻo gaʻo i totonu o le ate e pei o le glycogen. Faatasi ai ma le le lava o le mea, o le tino e amataina le gaosiga o hormonia faapitoa, i lalo o le aafiaga o mea na tutupu i le vailaʻau ma ua liua glycogen i le kulukose. O le pancreas e ala i le gaosiga o le inisalini e mafai ona faatumauina se fua saʻo ole suka.

O le suka e masani lava i se tagata maloloina

Ina ia taofia le atinaʻeina o maʻi tuga, e tatau ona e iloa le maualuga o le kulukose o le toto i tagata matutua ma tamaiti. I le le lava o le inisalini i totonu o le tino poo le le atoatoa o le tali atu i le inisalini, o le maualuga o le suka e faateleina. O le Hypoglycemia e fesoasoani i le ulaula tapaa, popolega, meaʻai le paleni, ma isi mea le lelei.

Pe a ave ni meaola mai le tamatamailima ma le vein, o le taunuuga atonu e fesuisuiai. O le mea lea, o le masani i le auivi o le 3.5-6.1 ua manatu o le masani o mea vevesi, ma le 3.5-5.5 ua manatu o le capillary. I le taimi lava e tasi, i se tagata soifua maloloina, pe a uma ona 'ai nei faʻataʻitaʻiga e faʻaititia lemu. Afai e te sili atu i le maualuga o le glucometer i luga atu o le 6.6, e tatau ona e asiasi atu i se fomaʻi o le a faatonuina le tele o suʻega suʻega e faia i aso eseese.

E le lava le suʻega o le kulukose i le taimi e faʻamaonia ai le maʻisuka. E taua le fuafuaina o le maualuga o le glycemia i nisi o taimi, o lona masani lea e mafai ona faʻaleleia taimi taʻitasi i taimi taʻitasi i itu eseese. I lenei tulaga, ua fuafua se fua o faailoga. E le gata i lea, ua faʻatusatusa e le fomaʻi taunuuga i faʻamaumauga ma suʻesuʻega.

Le fua o le kulukose i fafine

Ona o le i ai o ni uiga faapitoa o le physiological, o le toto kullukose masani i tamaitai e mafai ona fesuiaʻi. O le faateleina o le glycemic levels e le o taimi uma e faailoa mai ai togafitiga, talu ai o suiga o le suka e suia i le taimi o le gafa ma le taimi o le maitaga. O le auiliiliga na faia i lenei taimi o le a le faʻatuatuaina. I le mavae ai o le 50 tausaga, o loʻo i ai i tamaitai le suiga tele o le faʻafeiloaʻiga ma faʻalavelave i le gaioiga o le gaʻo gaʻo e fesootaʻi ma le moaopa i totonu o le tino. Mai lenei tausaga, e tatau ona siaki le suka i taimi uma, talu ai o le aʻafia o le atiaʻe o le maʻisuka ua matua faateleina.

O le tulaga masani o le tamaʻi soifua maloloina e 3.3-5.6 mmol / L. A maeʻa taumafataga, maualuga le maualuga o le suka: o le pancreas e amataina le gaosiga o le inisalini, lea e faʻapupulaina ai le manava o suga i totonu o siama pe a ma le 20-50 taimi, faʻateleina le faʻamalosia o le protein, metabolic processes and growth muscle. O le kulūsese o le toto e pa'ū pe a uma le faʻamalosi tino: o se tino vaivai mo se taimi (seia maeʻa ona toe faʻaleleia) e faʻafitauli i aʻafiaga leaga o le inupia ma faʻamaʻi pipisi.

O le faʻasalaina o le kulūkose e sili atu ona aʻafia le tino o le tane nai lo le fafine. O se tagata gasegase i le maʻisuka e sili atu ona pa'ū i totonu o le maʻi suka. O le mafuaʻaga o le "gaʻo meaʻai" a tagata o le manaʻoga sili lea mo le gaʻo o le maso mo meaʻai. I luga o gaioiga faaletino, o le tamaititi e masani ona faʻaalu le 15-20% le sili atu le malosi nai lo le fafine, ona o le autu o le tino maso i totonu o lona tino.

Auala e fuafua ai le kulukose toto

Mo le fuafuaina o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e ala i auala suʻesuʻe ma suʻesuʻega faʻaletoroni, o suʻesuʻega eseese e faʻaaogaina. Mo se faʻataʻitaʻiga:

  1. Suʻe toto toto. O le faataitaiga na aveesea mai le tamatamailima.
  2. Suʻe toto. O tagata maʻi latou te foaʻiina le meaola mai le vein, pe a maeʻa ona faʻatupuina le faʻataʻitaʻiga ma ua fuafuaina le aofaʻi o HbA1C hemoglobin.
  3. Iloiloina e le tagata lava ia le faʻaaogaina o le mita o le kulukose toto. Ina ia faia lenei mea, ia faia se tamai puʻupuʻu tamatamailima e faʻaaoga ai se masini feaveaʻi ma faʻaoga le mea i le laasaga o le suʻega.
  4. O le suʻega ole glucose toleniga. Fesoasoani e faʻamautinoa le faʻaoʻoina o le suka i luga o se manava gaogao pe a uma ona ave faʻamalosi.
  5. Glycemic profile. O se suʻesuʻega e fafa 4 aso i le aso e iloilo ai le saʻo ma le aoga o gaosiga o le suka i luga o le glycemic levels.

Faailoga o le Suga Suga

E taua le fuafua lelei o le vavaeese mai le masani ina ia aloese mai le atinaʻeina o le maʻisuka - o se faʻamaʻi e le mafai ona faʻaogaina o le endocrin system. O faʻamaʻi e tatau ona faʻamaonia le tagata:

  • matagogo
  • vaivai, vaivaiga,
  • faateleina le puipuia o le puipuiga mai le mamafa o le mamafa,
  • sasaina i le tino, genital,
  • faʻafiafiaga, faʻafeiloaʻiga faifaipea, malaga i le falemaʻi i le po,
  • suauʻu, pustules ma isi paʻu o le paʻu e le lelei faʻamalolo,
  • faʻaititia le faʻamaʻi, faʻaalia, malulu malulu, faʻamaʻi maʻi,
  • faʻavasegaga vaaia, aemaise i le matua.

O se faʻamatalaga mo se suʻega o le toto ma isi faʻataʻitaʻiga o le a tasi lava pe sili atu, ma e le o faʻamau uma. O le masani o le maualuga o le suka i le toto o le tagata lava ia mo tagata maʻi taitoatasi, o le mea lea, ua faʻatuina e se fomaʻi. O le a taʻu atu e le fomai ia te oe le mea e fai pe afai e faʻaalia le faailoga, ma filifili togafitiga talafeagai mo le siakiina o le maʻisuka.

Toto toto o tagata

O le siakiina o taimi e masani ai le masani ai o le toto toto e tatau ai ina ia maua vave le tele o faʻamaʻi matautia. O le suʻesuʻega e faia i le tele o auala, e taʻitasi ma iai faʻamatalaga taʻitasi. O le anapogi le fua o le toto toto e fuafuaina e:

  • suʻesuʻe masani,
  • o le i ai o faʻamaoniga o le hyperglycemia (faʻateleina vave, galala, galala, gasegase i siama, ma isi),
  • afaina poʻo pathoces o le ate, thyroid gland, pituitary gland, tumutumu o le tino,
  • masalomia o le maʻisuka ituaiga i fafine i le 24-28 vaiaso o le gaioiga,
  • o le i ai o faʻamaoniga o le hypoglycemia (faʻalauteleina o le 'ai, salu, vaivaiga, le malamalama)
  • le manaʻoga e mataʻituina le tulaga o le maʻi (i le maʻisuka poʻo se tulaga na tupu muamua).

Mafuaʻaga Faʻateʻa o le Maʻisuka

O le anapogi o le toto toto e fesoasoani e fuafua ai pe maua i le tagata maʻi le maʻisuka ma lona foliga masani. Fautuaga faafomaʻi faigofie ua fautua mai ai o le toto kullucose masani e tatau ona tutusa ma faailoilo mai le 5.6 i le 6.0 mmol / L; o le togavao o le tulaga lea pe a maua le anapogi mai le toto mai le sili atu i le 6.1 mmol / L.

O le a le sugar mo le maʻisuka? O le faʻamaonia le mautinoa o le maʻisuka o le a maua mai i le taeao o le suka i luga aʻe o le 7.0 mmol / L, e tusa lava po o le a le meaʻai - 11.0 mmol / L.

E masani ona tupu o le taunuuga o le suʻesuʻega e masalosalo, e leai ni faʻaaliga manino o le i ai o le maʻisuka. I ia tulaga, o loʻo faʻaalia foi e faia se suʻega faʻafitauli i le kulukose, o le isi igoa mo le auʻiliʻiliga o le suʻega o le toleniga o le glucose (TSH), le suka suka.

Muamua, latou te ave le suka i le taeao i luga o se manava gaogao, ave le taunuuga o se faailoga muamua. Ona 75 g o le kulūkose mama mama e faʻafefeteina i totonu o se ipu vai, na faʻaalia i le taimi e tasi. E manaʻomia e tamaiti le itiiti ifo o le kulūkose, o le fua e fuafua e faʻavae i luga o le mamafa, afai e mamafa le mamafa o le tamaititi i le 45 kilokalama, e tatau ona ave kilokalama 1.75 g o le kulukose. A maeʻa le 30 minute, 1, 2 itula, e tatau ona e faʻaopopo ni toto faaopoopo mo le suka.

E taua le musu mai le muamua ma le mulimuli toto sampling:

  1. gaoioiga faaletino
  2. ulaula
  3. 'ai meaai.

O le a le maualuga o le suka toto? O le toto o le toto i le taeao e tatau ona i totonu o taʻaloga masani pe laʻititi foi maualalo, pe a iai se soliga o le faapaleni o le kulukose, o le suʻesuʻega faʻapitoa e faʻaalia ai le 11.1 mmol / l i le toto mai le tamatamai lima, ma le 10.0 i le toto mai le vein. A maeʻa le 2 itula talu ona suʻega, e tatau ona tumau i luga o numera masani ia faʻataʻitaʻiga o le glycemia.

Afai o le a faateleina le suka o le toto, o le kulukose o le a maua foi i le urine, o le taimi lava e oʻo ai le suka i lona aoga masani, o le a mou atu i le urine. Aisea e sili atu ai le maualuga o le kuka i le taumafa nai lo le 'ai? I lenei tulaga, e tele faʻamatalaga, o le mafuaaga muamua o le soʻo o le taeao o le mafanafana o le taeao, pe a oʻo mai le maualuga i hormones.

O le mafuaaga lona lua o le hypoglycemia i le po, masalo o le maʻi o loʻo le lava le tele o fualaau anti-suka suka ma o le tino o loʻo faia le mea sili e faateleina ai le maualuga o le suka.

O se taunuuga, o le maualuga o le kulukose i le toto e maualuga, o le maualalo o le suka, o le lelei o le lagona o le tagata, ae peitai, o le maualuga ole glycemia e le tatau foi ona pau.

E faʻapefea ona siaki le mea o le suka?

Ina ia iloa fua masani o le suka o le toto pe leai foi, e tatau ona e pasi le meaola ola mo suʻesuʻega. O faʻamatalaga mo lenei mea o le a avea ma faailoga faʻaalia e maua i le maʻisuka (soching, fiainu, masani ai urination). Ae ui i lea, e aoga tele le siakiina o le toto toto e tusa lava pe leai ni faafitauli o le soifua maloloina mo le pulea e le tagata o ia lava.

O tulafono mo le faia o le suʻega e fai mai e tatau ona ave le toto i luga o se manava gaogao pe a fiaaai se tagata. O le auiliiliga e faia i se falemaʻi poʻo le fale ile glucometer. O se mita o le glucose feaveaʻi ma se matamata mo le maʻisuka e tele lava ina faigofie ona faʻaaoga, e te le tau faatali i le laina e fuafua ai le suka o le toto, e tatau lava ona e tuʻi lou tamailima i le fale ma ave se mataua se tasi o le toto. O le glucometer e faʻaalia le kulūkose pe a mavae le lua sekone.

Afai e taʻu mai e le mita o le maualuga o le suka e maualuga, e tatau ona e pasia se isi auiliiliga ile falemaʻi. O lenei mea e mafai ai ona e suʻe tonu le taua o le kulukose, e iloa ai pe maua e le tagata le suka masani pe leai foi, o mea laiti e le o taʻua o se fomaʻi. O le suālaʻau maualuga e maua ai se faʻamautinoaga atoatoa o le tino e faʻaesea ai le maʻisuka i tamaiti ma tagata matutua.

O nisi taimi e lava le suʻega o le suka i le toto i tagata matutua, o lenei tulafono e talafeagai mo le faʻaalia o faʻamaʻi o le maʻisuka. A leai se mea e matauina, o le a faia se faʻamaonia pe a:

  • faʻaalia maualuga maualuga le suka,
  • toto foaʻi i aso eseese.

I lenei tulaga, ia mafaufau i le suʻesuʻega muamua i le suka i le taeao i luga o se manava gaogao, ma le lona lua - mai se vein.

E tupu i le gasegase ao lei faia le auʻiliʻiliga le suia tele o latou taumafataga, e le aoga lenei mea, talu ai ona o le a le maua se faʻamoemoe e le faʻalagolago. E faʻasaina foi le faʻaaogaina o meaai suamalie. O le saʻo o fuataga e masani lava ona aʻafia e isi faʻamaʻi o loʻo i ai nei, o maitaga, ma tulaga faigata. E le mafai ona e foaʻiina le toto pe a fai e galue le tagata maʻi i le po i le po na muamua atu, e tatau ona muamua maua se moe lelei i le po.

O le suka toto e ao ona fuaina i se manava gaogao:

  1. toto kullusese i totonu o se tagata soifua maloloina e fuafuaina ia le itiiti ifo i le tasi i le ono masina,
  2. aemaise lava pe a silia le 40 tausaga o le maʻi.

Ole taimi o le fuaina o le suka e faʻalagolago lava ile ituaiga o maʻisuka, ole maʻi ole maʻisuka, ole suesuega e tatau ona faia i taimi uma aʻo leʻi tui le inisalini. A oʻo ina leaga le setete o le soifua maloloina, na popole le tagata, ua suia lona paʻu o le olaga, e tatau ona fua le suka i le tele o taimi. I ia tulaga, o faailoga faʻapitoa e masani lava ona sui, e le o taimi uma e faʻaalia ai e tagata.

I le maʻisuka o le ituaiga lona lua, e ave le toto mai se tamatamailima i luga o se manava gaogao, pe a uma ona 'ai ma aʻo le i momoe. E tatau ona manatuaina o le manava o le manava e leai se mea e maualalo ifo nai lo le maeʻa o se taumafataga. E mafai ona e fuaina le suka e aunoa ma le faatonuina mai se fomaʻi, e pei ona taua, e tatau ona faalua i le tausaga.

E manaʻomia le filifilia o glucometers faigofie faʻatasi ma le faʻaoga faigofie mo le faʻaaogaina o fale, e tatau i le masini ona faʻafetaui le tele o manaʻoga. Muamua lava, e tatau ona vave, saʻo, o le tau o se glucometer i totonu o le fale e mafai ona maualalo ifo nai lo masini e faaulufale mai, ae le o lalo ifo i le galuega. O le mea aupito sili o se glucometene eletise e faʻaalia ai nai fua muamua.

E faʻapefea ona faʻaalia samples samples i le fale suesue?

O le faʻatuatuaina o le taunuʻuga e mafai ona faalagolago i le auala saʻo mo le aoina o meaola faʻapitoa i le falemaʻi. Afai e te le amanaʻiaina tulafono o le vaʻa suavai, o loʻo i ai se avanoa o se faʻaogaina o le tino i le vein ma le pipisi o le tino, o lenei ituaiga o faʻalavelave e sili ona matautia.

Mo le auʻiliʻili, e faʻaaogaina se tui tui, selala poʻo se masini mimiti, o le nila e manaʻomia mo le faʻafoʻi saʻo o le toto i totonu o se suʻega suʻega. O lenei metotia e faasolosolo malie lava le leiloa o le lauiloa, ona e le faigofie tele ona faʻaoga, e iai le lamatiaga o le faʻafesoʻotaʻi toto ma lima o le faufautua suʻesuʻe ma mea e siomia ai.

Ua faʻalauteleina le faʻalauiloaina o masini vailaʻau mo faʻalaʻau toto, o loʻo aofia ai se fagu manifinifi, se mea faʻapipiʻi, faʻamaʻi ma se vailaʻau vailaʻau ma se masini mimiti. I lenei auala o le toto sampling, e itiiti le avanoa e faʻafesoʻotaʻi ai lima o se fomaʻi maʻi.

E tusa ai ma tulafono mo le pasia o se suʻega toto mo le suka o le a taʻu atu i le tagata tomai i le vitio i lenei tusiga.

Sauniuniga mo le faʻatinoga ma le auʻiliʻiliga

Ina ia mafai e le auiliiliga ona sili atu ona saʻo ma faatuatuaina, e tatau ona saunia lelei mo le suʻesuʻega. O le mea lea, e tatau ona usitaia fautuaga nei:

  • O le toto e tatau ona foai i luga o se manava gaogao, o lea e taua ai le le 'aina o meaai i le valu itula aʻo leʻi faia le suʻesuʻega. O le filifiliga lelei lava o le tuʻuina atu lea o le toto i le vaveao.
  • E fautuaina e lua aso aʻo lumanaʻi le faʻamalositino e le 'ai meaʻai gaʻo.
  • Aʻo leʻi suʻeina, e le mafai ona faʻamaonia kuki, 'ai le lole. E faʻasaina foi le fufulu o ou nifo i le tosusu.
  • O le aso ao leʻi faia se suʻega, e le fautuaina e faʻaaogaina le tele o meaʻai, inu mea inu inu. E mafai ona e inu vai manino mai se vai.
  • Faʻesea le faʻaaogaina o meainu inu ava i ni nai aso aʻo leʻi faia le suʻega o le toto.
  • E le manaʻomia le faia o se suʻesuʻega i tua atu o le malulu, ma le faʻalavelave.
  • Aʻo leʻi suʻeina, e taua le aua le ulaula mo le lua itula.
  • Aloese mai le tele o le malosi faaletino.
  • E le faatagaina e asiasi i le sauna poʻo le taele, faʻapitoa foi ona faia isi faiga faʻavevela i le aso ao lumanai le suʻega.
  • Aloese mai tulaga faigata, malosi malosi o lagona.
  • I le sefululima minute ao le i faia le taualumaga, e tatau ona e nofo filemu, toʻa.
  • E fautuaina le foai atu o le toto i ni nai aso talu ona faia togafitiga faafomaʻi e pei o le leitio, suʻesuʻega saʻo.
  • Afai na ave e le tagata suesue ni vailaau i le aso ua tuanai, e tatau ona ia logoina le fomaʻi e uiga i lenei mea.

E fautuaina e foai atu le toto mo le kulukose i tagata mai le fasefulu tausaga i le tausaga. O fafine maʻitaga e tatau foi ona mulimuli i faatonuga a tagata tomai faapitoa ma, pe a tofia se fomaʻi taʻitaʻi, faia se suesuega. Lagolagoina e le tech technic se vein ma se atigi iniseti ma toso toto i se tui. Faaaogaina o vailaʻau faapitoa e faʻavae ai le maualuga o le kulukose.

Mo le tele o tausaga sa ou suʻesuʻeina le faafitauli o DIABETES. E mataʻu pe a oti le toʻatele o tagata, ma sili atu ona le atoatoa ona o le maʻisuka.

Ua ou faanatinati e taʻu atu le tala lelei - ua mafai e le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Science Sciences ona atiaʻe se vailaau e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka. I le taimi nei, o le aoga o lenei vailaʻau o loʻo latalata i le 100%.

O le isi tala fou: o le Matagaluega o le Soifua Maloloina ua malupuipuia le taliaina o se polokalame faapitoa e totogi ai le tau atoa o le fualaau faasaina. I Rusia ma le CIS atunuu o le maʻisuka muamua Iulai 6 mafai ona maua se fofo - TUSI!

Suʻe suʻe toto toto

O le suʻega toto mo le suka o loʻo faia i totonu o le falemaʻi, ae 3 auala mo le fuafuaina o kulūkose e masani ona taatele i le taimi lava lea:

  • glucose oxidase
  • orthotoluidine,
  • Hagedorn-Jensen tekinolosi.

O le toto foaʻi talafeagai mo le suka i luga o se manava gaogao mai se vein poʻo mai se tamatamailima, e manaʻomia e lē faʻaumatia e le tagata gasegase mo le 8 itula, ao inu le vai. O le a se isi mea e tatau ona e manatuaina pe a sauniuni mo le faʻapipiʻi toto? E faʻatagaina le vave alu, e le mafai ona e inu ava malosi ma suamalie mo se aso.

O le masani lea e manatu lelei ai le toto mo le suka mai le vein e sili ona lelei mo se tagata matua e tutusa ma tulaga taua mai le 3.5 i le 6.1 mmol / L, lea e 12% sili atu nai lo le masani mo le toto mai le tamatamailima - 3.3-5.5 mmol / l E taua foi le ave atoa o le toto ma le glucose plasma.

I le 47, na maua ai au i le maʻisuka ituaiga 2. I ni nai vaiaso sa ou maua pe a ma le 15 kilokalama. O le le lava o le vaivai, o le moe, lagona o vaivaiga, na amata ona nofo i lalo le vaaiga mamao.

Ina ua atoa lou 55 tausaga, ua ou togiina au lava ia i le inisalini, o mea uma lava e leaga tele. Na faʻaauau pea ona tupu le faʻamaʻi, faʻalavelave faʻafuaseʻi, na toe foʻi mai le falemaʻi mai aʻu mai le isi lalolagi. O le taimi atoa na ou manatu ai o le taimi lenei o le a mulimuli.

Na suia mea uma ina ua mafai e loʻu afafine ona ou faitauina se tasi o tusiga i luga o le Initaneti. E le mafai ona e mafaufauina loʻu agaga faafetai ia te ia. O lenei tusiga na fesoasoani ia te aʻu e faʻaumatia atoa ai le maʻisuka, o se faʻamaʻi e le mafai ona togafitia. O le 2 tausaga talu ai na amata ona ou siitia, i le tautotogo ma le taumafanafana ou te alu ai i le atunuu i aso uma, totoina tamato ma faatau atu i luga o le maketi. E maofa oʻu tuagane i le auala ou te tausisia ai mea uma, o le mea e tele ai le malosi ma le malosi e maua mai, latou te le talitonu pea ua 66 oʻu tausaga.

O ai e manaʻo e ola i se olaga umi, malosi ma faʻagaloina lenei faʻamaʻi matautia, faʻaaoga 5 minute ma faitau lenei tusiga.

Ina ia maua le maʻisuka, o le pito i luga o le maualuga o le toto suka ua masani ona faʻaaogaina mo se taimi umi:

  • mai se tamailima ma se vein - 5.6 mmol / l,
  • i plasma - 6.1 mmol / L.

Afai o le tagata maʻi e silia i le 60 tausaga, o le faasaʻoina o tulaga faatauaina faatauaina e faia i le itu o le siitia o le tusa ma le 0.056 tausaga. Afai o le tagata maʻi ua uma ona maua i le maʻisuka, mo le fuafuaina o le tagata lava ia ma le toe fetuutuunaiga o le suka i soo se taimi o le aso, e tatau ona faʻatau se glucometer e faʻaaoga i le fale.

O afea e maua ai le maʻisuka?

Preditebetes o se tulaga lea e maua ai e le tagata maʻi le faasinou i le range o le 5.6-6.0 mmol / l, pe afai e sili atu le tapulaa aupito maualuga, o le maʻisuka ua tuʻuina i luga o se alii ma le tamaitai matua. O nisi taimi, pe afai e masalosalo, e talafeagai le faia o se faʻafitauli faigata i le kulukose, lea o loʻo faia i lalo:

  1. I le avea ai o se faailo muamua, o le anapogi o le toto sampling ua faamaumauina.
  2. Ma, i le 200 ml o le vai, 75 kalama o le kulukose e tatau ona palu, e tatau ona onā le vaifofo. Afai o le suʻega e faia e se tamaititi ei lalo ifo o le 14 tausaga le matua, o le fuataga e fuafua e tusa ai ma le fua faʻatatau 1.75 i le 1 kilokalama o le mamafa o le tino.
  3. O le samasamaina o toto mai le vein e faia i le 30 minute, 1 le itula, 2 itula.

I le taimi lava e tasi, o le tulafono faavae o le suʻesuʻega e ao ona mataituina: i le aso o le suʻega, ulaula, inu ava ma le faia o faʻamalositino e le faatagaina. O le suʻega faufautua poʻo le gastroenterologist e faʻasalaina taunuʻuga o le suʻega: o le kulūkose e tatau ona na o le masani pe faʻaititia ao le i aveina le siva.

Afai o le faapalepale e le lelei, o suʻesuʻega faʻavaomalo e faʻaalia ai le 11.1 mmol / L i le plasma ma le 10.0 i le toto na aveesea mai se vein. A mavae le 2 itula, o le tau e tumau pea i luga o le masani, o lona uiga o le faʻaaogaina o le kulukose e tumau pea i totonu o le toto ma le plasma.

Tuua Lau Faamatalaga