Fofo faʻapitoa mo le togafitiga o le pancreatitis

Sa masani ona iloa e fomaʻi togafitiga le tele o auala e togafitia ai le pancreatitis ao le i amataina e togafitiga aloaia ni auala e togafitia ai le maʻi. O le mafuaʻaga lea o le togafitiga o pancreatitis faʻatasi ai ma togafitiga faʻaleaganuʻu o loʻo manatu pea o se auala sili ona mataalia ma aoga e aveesea ai le faʻamaʻi i le fale.

O le pancreatitis o se mumū o le pancreas

Laʻau faʻalaʻauʻau: fualaʻau

O togafitiga faʻamalo mo le pancreatitis e le faʻatagaina e oo lava i tagata o loʻo faʻalogo i togafitiga masani. I le faʻatasi ai ma le togafitiga autu o togafitiga, o togafitiga faʻamalositino e maua ai se maualuga tele.

O le lelei o togafitiga o togalaau o togafitiga o togalaau e masani ona le afaina ai aʻafiaga, mea e afaina ai le tino ma e le afaina ai le faʻaitiitia o le puipuiga.

Faʻalogo lelei! O togalaau togafitiga e faʻatagaina i le na o le vaega o le faʻalelei o le faʻalavelave ma i le masaniga o le maʻi. I le tino o le pancreatitis, e le talia togafitiga fale!

E faʻafefea ona togafitia pancreatitis ma otaota:

  • Immortelle. O fugalaau totō uma i le aofaiga o le lua punetini (poʻo fugalaau fugalaau - 1 sipunni) e sasaa i totonu o se ipu vai malulu. O le gaʻo e faʻapipiʻiina, ona alu ai lea mo le isi 20-30 minute i luga o le afi. E manaʻomia lou faʻaaogaina o le susu, i le ituaiga o vevela - 1/3 ipu ao leʻi amata ona 'ai.
  • Wormwood. O se ipu vai e sasaa ai le sipuni sipuni o le vormwood vao. E susunuina le susu ma tausia iina seia oʻo i le kuka (ma pe a maeʻa nai minute). O le vai inu e tatau ona taofiofia i se vevela mo le 45-60 minute. Aʻo leʻi 'ai, inu se sipuni sipuni o le fofo.
  • Togalaau. I le faasolosolo masani o pancreatitis, o le dogrose e mafai ona onā i luga o se faʻaauau faifaipea - e oo atu i le 400 ml i le aso. O suavai Rosehip ua sasaaina i le vai vevela (o le numera o vine e tutusa ma le aofaiga o le vai). I totonu o se mea e vevela ai le vevela e totoe mo ni nai itula, mulimuli ane e mafai ona faʻavave le inu.

E talitutusa ma meaʻai ma le moa ma le vao, o mea teuteu e faia mai le alfalfa inoculum ma le susu. O nei laau toto e fesoasoani e faʻamalolo ai le faʻamalosia i le pancreatitis ma le faʻaitiitia o faʻamaoniga ma togafitiga o le maʻi.

E ui i le saogalemu o le faʻaaogaina o laau mo pancreatiti, e tatau lava ona e faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi aʻo leʻi amataina togafitiga, aua o nisi o laʻau atonu e le i ai se afaina pe faʻaleagaina le aafiaga i luga o le pancreas, e mafua ai le vevela. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le tino olafua e mafai ona mafua ai le faʻamalosi i totonu o le ate, ma ua solia i le maualuga.

Totogi mo pancreatitis:

  • Faʻasaga Glebova. Ave ni vaega se lua o le mutia, pulupulu, fugalaau o le vao vao, laʻau talatala ma 3 vaega o fugalaau o calendula, togafiti togafitiga, pakiaka pa. Fufulu mea uma ma fefiloi lelei. I le isi itu, ia faʻatumu meaʻai i se vevela (2 tbsp. Laulau vavalaʻau) ma sasaa le afa lita o vai inu i luga o le fola. I le mavae ai o le 5-6 itula, faʻaaogaina le fua, ia faʻamafanafana ma tuʻu i se nofoaga malulu. E tatau ona e inuina le fualaau faasaina fa fa i le aso (3 taimi ao leʻi 'ai, o le taimi mulimuli ao lei moe). Aʻo leʻi faʻaaogaina taʻitasi, e tatau ona vevela le tineto. O le vailaau e tatau ona faʻaauau pea seia oʻo ina faʻamalieina atoa le tiga, faʻaopopo ma le 7 aso faaopoopo.
  • Flask of Paul Bragg. O vaega taʻitasi e tutusa uma lava: togafitiga faafomaʻi, vormwood oona, sipili, vaʻavaʻa, paketapa, sauga tripartite, calendula fugalaau, aʻa elecampane. Mai i mea faʻafefiloi, e lua laulau punetini ua ave ma sasaa i totonu o se ipu vai malulu. O nei mea uma o loʻo tuʻuina i totonu o le vai faʻaʻeleʻele ma vaivai mo le afa itula. O le fofo ua uma ona fofoina ma faʻafefe i se ipu vai mama. Mo le 30 minute ao lei faia taumafataga ou te inu i le afa afa.
  • Pancreatic collection: fualaau o le sana, vao vao, laʻau vao, vine tricolor, fualaau faisua, manulele o le mauga. O mea uma o loʻo faʻafefiloi i le fua tutusa - 10 g ia taʻitasi. O le faaputuga otaota o le a sasaaina ma le afa-lita o le vai vevela, faʻavela le vevela vevela mo le 3-5 minute. O le susu susu e inu i aso taitasi mo le lua vaiaso - 1 tbsp. sipuni aʻo leʻi 'ai.
O le pancreatic collection o se tasi lea o togafitiga sili ona lelei mo tagata pancreatitis.

Ina ia mafai ona maua e le au togalaau le tele o faamanuiaga, e tatau ona e iloa ni mea lilo i la latou sauniuniga:

  1. E tatau ona faʻafeiloaʻi ma le faʻaeteete ma faʻafefiloi lauʻau faʻatasi seia maeʻa.
  2. E le mafai ona e faʻafefiloi ia laau o eseesega eseese (faʻaʻataʻitaʻiga, fugalaau ma le paʻu) ma le siʻotala (manogi manogi) faʻatasi ai ma mea gaogao faʻaogaina.
  3. E le fautuaina le teuina o totogifuapauina ma mea e faʻaleagaina ai mo se taimi umi - e sili ona lelei le kukaina i le taimi lava lea aʻo leʻi faʻaaogaina.

O togafitiga o togatogo e mafai ona faʻatino i se taimi faʻapitoa e avea o se faʻasologa - 2 taimi i le tausaga mo vaitau o le 1.5-2 masina. I taimi masani o le pancreatitis i le i ai o le tiga faifaipea, e mafai ona faatino togafitiga o fualaʻau i luga o se faʻaauau pea. O le umi o le togafitiga o togalaau e masani lava 4-6 vaiaso, ma o le tuufaatasiga o sauniuniga o laʻau e fautuaina ina ia suia i aso uma e 5-7.

Faʻafitauli mo Fale mo Pancreatitis

Ua fautuaina e le au togafitiga le faʻaaogaina o meaalofa o togalaau ma le umukuka mo togafitiga o pancreatitis: fualaau faisua, fualaau aina, laau toto, ia e iloga i lo latou mauaina ma le saogalemu o le faʻaaogaina.

O le patate juice ei ai le antispasmodic, anti-inflammatory, faʻamaʻi faʻamalolo. O le faʻaaogaina o le pateta o le a fesoasoani i le fofoina e le gata o le pancreatitis, ae ia faʻaitiitia foi le tulaga o le maʻi i le taimi o le faigata.

Metotia o togafitiga: pateta le patetaina o loʻo faapipii i luga o se fatu, pe a uma ona sasaina le sua mai le masini. E tatau ona e inuina le vai i luma tonu o le 'ai i le 1 / 3-2 / 3 ipu. o le vaitaimi o togafitiga e 2 vaiaso, pe a uma lea e tatau ona e malolo mo le 10 aso, ona toe fai lea o le kosi.

E mafai ona fesoasoani le patato juice e fofo ai le pancreatitis

Vaega o togafitiga:

  • O le patate juice e tumau i le malosi ma le faamalologa mo na o le 10 minute, o lona uiga e tatau ona e inuina na o le sua suamalie fou.
  • E le tatau ona inu le pati pati i le maualuga maualuga.
  • E fautuaina e inu vai pateta ma se ipu malamalama o le kefir, ma afai o le tofo o le pateta e le mafai ona gafatia, e mafai ona e faaopoopo sina meli i le sua.

Propolis e faʻaolaina le pancreas, faʻateleina le toe faʻaleleia ma le gaosiga o masini, ma o loʻo i ai foi lona puipuiga.

Propolis faʻaaoga metotia:

  • Faʻasalaga ma osofaʻiga o pancreatitis, ua lava lea e faʻatau ai se fasi mea fou fou i le gutu. O mea le fiafia e alu ese toetoe lava a maeʻa ona maeʻa le fuʻa.
  • Propolis alcohol tincture o loʻo faʻaaogaina foi i le togafitiga o pancreatitis: 15 otaota e faʻamaʻapeʻa ile afa afa o susu susu. Mo le vaiaso, o le fofo e onā i le po i aso uma.

O nai upu e uiga i le maʻi

O le pancreatitis o se faʻamaʻi lea e tupu mai ai i totonu o le pancreas mo le 3 masina pe sili atu foi. I le avea ai o se tulafono, o le tulaga masani o le faamai o le taunuuga lea o togafitiga le talafeagai poo le gasegase o le pancreatitis, lea e atiina ae ona o:

  • le lelei
  • ava malosi
  • ulaula
  • faaumiumi ma le le talafeagai le faaaogaina o fualaau eseese,
  • o le atinaʻeina o isi faʻamaʻi o le faʻaogaina o meaʻai (gallstone disease, gastritis, gaststone ulcer, etc.).

Faatasi ai ma le atinaʻe o pancreatitis, o le tino o le pancreatic o le a mumū ma fulafula, lea e oʻo atu ai i le vavalalata o le paipa o le okeni ma se faʻalavelave i le faagasologa o le suʻeina o le vai o le pancreatic mai lea mea, lea e aofia ai enzymes e faʻataunuʻu ai galuega. O se taunuuga o lenei mea, o le sua o loʻo ola i totonu o le pancreas, faʻamalo ai ona sela, lea e mafua ai suiga o parenchymal - ua faʻaumatia le tino o le gland, ua faʻapipiʻi pe, i se isi itu, ua faʻaumatia, ma ua le toe faʻataunuʻuina a latou galuega.

Vailaʻau o le pancreatic ua faaleagaina e le oi ai le meatotino o le faʻafouina o le tagata lava ia, o le mea lea e le mafai ai ona fofoina atoatoa le pancreatitis. O tagata mamaʻi ma lenei maʻi e faʻamalosia e faia i taimi uma tapenapenaga o le enzyme e faʻaleleia ai le le lava o enzymes digestive ma faʻasalalau le vaega o meaʻai. Afai latou te le ave, ona faaopoopo lea o le avega i luga o le okeni, lea e oʻo atu ai i le tele o le mimita ma le faaleagaina, o le taunuuga o lea mea o le atoatoa lea o le faaleagaina o le gland ma le atiina ae o faagasologa o necrotic i totonu.

Ae ui i lea, i le faaopoopo atu i fualaau faasaina, e fautuaina foi e faaaoga togafitiga faa-tagata mo togafitiga o le pancreas. Latou te faʻamamaʻese lelei le faʻaogaina o mea leaga, fesoasoani i le aveeseina o lagona tigā ma faʻamaonia le faʻalaumalie. Ae o le faʻaaogaina o isi vailaʻau e faatoa mafai lava pe a maeʻa le faʻatagaga a le fomaʻi auai.

Fautuaga autu mo le faʻaaogaina o isi vailaʻau

A o leʻi talanoa e uiga i le faʻafefe o le pancreatitis i le fale, e tatau ona fai ni nai upu e uiga i tulafono mo le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina. O vailaʻau faʻapitoa e ofoina atu se fuainumera tele o fualaau mo le saunia o vailaʻau eseese i le fale, lea o le a fesoasoani e faʻaumatia ai le tiga i le pancreas ma faʻamaonia ai faiga faʻafefete. Ma o le tele oi latou e aofia ai le faʻaaogaina o fualaau 'aina e maua ai le aʻafiaga faʻamaʻi, faʻaleleia, faʻamalosi ma toe faʻafouina.

Laʻau mo togafitiga o pancreatitis e mafai ona faʻatau i le fale talavai. Ae o tagata faʻamalolo e fautuaina, pe a mafai, ia aoina oe lava. Ae le lata i auala ma ala tetele, aua o nei nofoaga ua tumu i le galala o gas ma isi mea leaga e ono mafai ona faateteleina ai le ala o le faamai. O le mea pito sili ona talafeagai mo le aoina o laau afu o vaomatua, vao ma togalaau.

Afai e selesele vao mo le faʻaaogaina i le lumanaʻi, e tatau ona faʻamago lelei ma faʻapala i le falaoamata e faʻaaoga ai le kofe kofe, ona faʻafeiloaʻi lea i se pusa tioata mama. Taofi otaota i se nofoaga matutu.

I lenei tulaga, o mea uma e faʻaaogaina ma teuteu ua saunia mai laau mo le togafiti o pancreatitis e tatau ona faʻaaogaina i na o se ituaiga fou faatoa saunia, seʻi vagana ua faʻataʻitaʻiina e le fua o le oloa e mafai ona vaevaeina i ni vaega ma 'aina i le aso atoa.

E le gata i lea, e talafeagai le faʻaaogaina o infusions ma teuteuga ile foliga mafanafana. O mea inu vevela ma le malulu ma pancreatitis e faʻaseseina, talu ai latou te faʻafefe ai le mucosa pancreatic ma e mafai ona faʻaosoosoina ai le faʻamaʻi.

Ae afai e te filifili e togafitia pancreatitis ma togafitiga faa-tagata, aua nei galo e uiga i le meaai. O lona tausiga o se vaega taua i le togafitiga o lenei maʻi.

Manatua o le taumafataga e aofia uma ai meaai nei mai le meaai:

  • meaʻai gaʻo ma falai,
  • piko ma ulaula meaʻai,
  • oloa faʻapipiʻi
  • sausage, nifo ma sausage,
  • afifi vai suamalie
  • meaʻai vave
  • carbonated ma ava malosi,
  • kofe ma koko
  • pata tao,
  • sukalati ma pasi.

Afai e le sau se tagata i lana taumafataga faatasi ai ma ona tiute uma, ona leai lea, e sili lava le aoga, o vailaau faʻapitoa e fesoasoani ia te ia e aloese ai i le faʻateleina o pancreatitis ma le atinaʻeina o faʻafitauli i lona talaaga.

Sprouted Oat Kissel

O lenei meafaigaluega o loʻo taʻua o se tasi o togafiti aupito sili ona aoga mo le pancreatitis masani ma lana cholecystitis. Mo le saunia o sea tilo, o le a manaomia ai fatu o oat. O lea latou te ola ai, e fufulu ma fufulu fatu, ma tuu i se nofoaga mafanafana mo ni nai aso.

A maeʻa lenei mea, e tatau ona faʻamago ma apalai le oats i le kofe kofe i le paʻu paʻu. Ona fufulu ai lea o le paʻu i le aofaiga o le 1 tbsp. sasaa le vai (200-250 ml) ma faʻafefe ile vevela vevela i luga o ni nai minute. A maeʻa lena mea, o loʻo faʻaosoosoina pea le tiloti kuka mo le tusa ma le afa itula ma faʻamaeʻaina. Faʻaaogaina i se taimi e le i leva ae leʻi 'aʻai, ae le sili atu ma le fa taimi i le aso.

Calendula tincture

O le isi togafitiga aoga e fesoasoani e osofaia pancreatitis. Mo lana tapenapenaga, o fualaʻau calendula ua maeʻa ma le ava malosi e afa i le vai o le a manaʻomia.

Ina ia saunia le tincture, e tatau ona tuu ia laulaula calendula i totonu o se fagu mama ma sasaa i se vailaau oona ina ia ufitia uma ai fugalaau. E tatau ona tuʻu le faletupe i se nofoaga malulu (e le malulu) mo le 10-14 aso. A maeʻa lenei taimi, o le a saunia le taoto. Ae ao leʻi faʻaaogaina, o le a tatau ona faʻaaogaina. Fai lenei vailaau e tatau ona 1 lepp. 10-15 minute ao leʻi faia taumafataga, faʻafefe i sina vai itiiti.

E tatau ona maitauina o vaega o le eleutherococcus root ma echinacea o loʻo i ai foi ia mea faʻamalolo tutusa e pei o le calendula tincture. E mafai ona e faʻatau i latou i soʻo se fale talavai, ma faamasani oe lava i le auala e faʻaaoga ai i le faʻamatalaga.

Barberry Tincture

O lenei vailaau faʻamalosi e faʻamalieina lelei ai le mumū ma fesoasoani ai e osofaʻi le tiga o le pancreatic. Ina ia faia, o le a na o le 1 lita o vodka e te manaomia ma 100 g o aʻa barberry paʻu. E tatau ona faʻafefiloi mea e faʻafefiloi ma faʻasaa i totonu o se apa mama mama, lea e tatau ona palu ma tuʻu i se nofoaga malulu mo le 10-14 aso. A maea lea e tatau ona fufulu le tinomi. O le metotia o lona faʻaaogaina e faigofie - e tatau ona e ave i totonu mo le 1 tsp 3-4 taimi i le aso 3-4 taimi i le aso.

Ash afaina

O lenei meafaigaluega ua fautuaina foi mo le tiga i le pancreas ma le manava. Ua saunia e pei ona taua i lalo: o fualaau paʻu na muaʻi faʻamamaina ma paʻu o loʻo ave i le aofaiga o le 1 tbsp. ma sasaa se ipu vai inu. E tatau ona faʻaaoga le vai mo le itiiti ifo i le afa itula, ona tatau lea ona fufulu. Togafitiga ma lenei meafaigaluega e faia e pei ona taʻua i lalo: aʻo le i faia le taumafataga, e tatau ona inu 1 tbsp.

Burdock broth

Ina ia saunia lenei oloa, e te manaʻomia ni aʻa o le paʻu, lea e manaʻomia foi ona faʻasua muamua i le mea e fai ai le kofe i le paʻu. O loʻo iai i le aofaiga o 2 tbsp. sasaa le 1 lita o le vai inu, faʻasolosolo 3 itula, ona kuka ai lea ile vevela vevela pe a ma le 10-15 minute. A uma loa ona saunia le oloa, e tatau ona fufulu. E tatau ona e inuina se vai inu faamalolo i le ½ cup 2-3 taimi i le aso ao le i ai.

Lulu mai le malala

Ina ia saunia, e te manaʻomia aʻa o malala. E amata ona totoina i le falaoamata, ona sosoo ai lea ma le 1 tbsp. sasaa le 200 ml o vai inu, ia tumau mo le tusa ma le itula ma faamama. Faʻataʻitaʻiina le faʻafeiloaʻiga o le 1pp. ao le i ai, fufuluina i lalo i le fua o centaury, lea ua saunia e tusa ai ma se faiga tutusa.

Ofe ofe

E le gata i lea o se togafitiga lelei tele lea e mafai ona onā e tusa lava pe sili atu le faigata o le pancreatitis. Ina ia saunia, o le a e manaʻomia foi ni fatu o oatatasi ua totogo, lea e tatau ona mago ma eleele i le falaoamata. Ona tatau ai lea ona sasaa atu i sina vai laitiiti e fai ai se paluga, ona faʻafefe lea i le vai inu i le fua faatatau o le 1: 5 ma vevela ile vevela vevela mo le tusa o le kuata o le itula. O se meainu faapena e vevela muamua aʻo leʻi 'ai, ½ cup 3-4 taimi i le aso.

Loto fefiloi lemoni

O le fefiloi o le lemoni sa lelei foi ona togafitia i le togafitiga o le pancreatitis. E maua ai e le gata o le toomaga o le tiga, ae o le aveesea foi o faiga le lelei i totonu o masini o le pancreas, ma faaosofia ai foi le gaosia o enzymes digestive, ma faaleleia atili ai le faagaoioia o le vaega o meaʻai.

Ina ia saunia se ituaiga o vailaʻau e te manaʻomia:

  • lemons - 1 kg
  • pasili (fou) - 300 g,
  • kelele (tilotilo) - 300 g.

O mea uma lava e tatau ona pasia e ala i se mea e gaosi ai meaʻai ma fefiloi lelei, ona faʻafeiloaʻi lea i totonu o se pusa mama ma mamago ma tuu mo le teuina i totonu o le pusaaisa. O le metotia o le faʻaogaina o lenei paluga e faigofie lava - e faʻaalia i le tautala mo 1 lepp. ao lei faia taumafataga taitasi.

Sauerkraut juice

E sili ona aoga mo le vaega atoa o meaʻai.Ae talu ai o loʻo matou talanoa e uiga i le togafitiga o le pancreatitis masani, e tatau ona e inuina e le aunoa, inu i le ½ cup ao le i faia taumafataga taitasi. Faamolemole ia matau, i lenei tulaga, e mafai ona e inu vai inu sauerkraut, i le sauniuniga o mea manogi ma kāloti e leʻi faʻaaogaina.

Barberry Bark Broth

O le paʻu o Barberry e tele ana mea totino: e faʻamamafa ai le mumū, faʻasaʻo ai le tiga, faʻamaonia le faʻaogaina o fualaau oona, faʻaleleia le motumotu o le intestinal, ma e iai sona aafiaga antibacterial. Ina ia maua le tele o mea, e fautuaina e faʻaaogaina mo le sauniuni o se teuteuga. O loo ia sauniuni faigofie. O le a na o le 1 tbsp. paʻu paisa barberry, sasaa se ipu vai ma susunu ile vevela vevela mo le 15-20 minute. Ona manaʻomia ai lea o le gaugati faʻamamafa e faʻasolosolo 30-40 minute ma faigata. O lenei vaiinu e faʻatagaina i le 1 sipuni. 3 taimi i le aso ao leʻi 'ai.

O se teuteuga o aʻa o chicory

Ina ia saunia, e manaʻomia le 2 tsp. gaosi i se eleʻele vaivai o aʻa o chicory, lea e tatau ona sasaa i se ipu vai ma kuka i luga o le vevela vevela mo le 5-7 minute. A maeʻa lenei mea, e le manaʻomia ona faʻapipiʻi vave le susu. E manaʻomia lona faʻatagaina mo le 30-40 minute. O le mea e maua mai ai ua vaevaeina i le tutusa ma le 3-4 vaega ma inu i le aso aʻo leʻi leva ona 'ai.

Laʻau selesele numera 1

Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o pancreatitis, e aoga tele le ave o se mea na saunia mai ia laau:

  • goose cinquefoil aʻa,
  • fugalaau fugalaau.

O otaota e tatau ona ave i le aofaiga tutusa ma palu lelei. Ona 1 tbsp. o le aoina o le aoina e tatau ona tumu i se ipu vai inu ma faʻaosooso 30-40 minute, ona aʻafia ai lea. E fautuaina e ave se inu i le ½ cup i le aso mo 3-4 inumaga.

Fualaau o le togalaau vao 2

I lenei tulaga, o mea nei o le a manaomia:

  • tina,
  • immamea oneone fugalaau oneone,
  • fugalaau fugalaau.

O le aoina o loʻo saunia e tusa ai ma le faʻalapotopotoga faʻale-aganuʻu: o fualaau uma e faia i le tutusa tutusa, paʻu ma palu faʻatasi. Ona mafai loa lea ona e alu saʻo i le sauniuniga o se vailaʻau vailaʻau. Ina ia faia lenei mea, ave 3 tbsp. aoina, sasaa i totonu o le 1 lita o le vai inu, tuu mo le tusa ma le itula ma le vevela. Ave se faʻasua o le ½ cup 3 taimi i le aso ae leʻi leva ona 'ai.

Laʻau selesele numera 3

O lenei togatogo vao e lauiloa mo le mea moni o loʻo taofia ai e le gata o le mumū i le pancreatic parenchyma, ae e fesoasoani foʻi e faʻasaʻo ai le fulafula ma faʻaumatia ai mea faʻapitoa. Ina ia saunia lenei faaputuga, o le a manaʻomia laʻau o loʻo mulimuli mai (faʻaaogaina foi i le aofaiga tutusa):

  • wormwood
  • chamomile fugalaau
  • elecampane aʻa
  • Sage
  • fogalaau aʻa
  • calendula fugalaau
  • se faasologa
  • fafosail field.

O se afaina ua saunia mai se ituaiga faaputuga e tusa ai ma le faʻalapotopotoga masani: 1 tbsp. sasaʻa meaʻai ma se ipu vai inu, faʻasolo 30-40 minute ma faamama. Ave le faʻasalaga 3 taimi i le aso mo le 10-15 minute aʻo leʻi ai i le aofaiga o le ½ cup.

Fualaau vao fualaau 4

E iai foʻi se faʻaleleia lelei o togalaʻau, lea e fesoasoani i le saoasaoa vave o le tiga. Ina ia saunia, o mea nei o le a manaomia:

  • St. John's wort - 3 vaega,
  • fugalaau olaola - 6 vaega,
  • tinawort - 3 vaega.

O le fofo mai lenei faaputuga o loʻo saunia e pei o nei: 1 tbsp. liligi ifo i totonu o se ipu vai inu ma tuu mo le tusa o le itula. O le vai inu e fufulu lelei i le foliga mafanafana, ½ cup ao le i faia taumafataga taitasi.

Fualaau o le togalaau vao 5

Ina ia saunia lenei aoina faʻaaoga:

Laʻau faʻafefeteina e faʻafefiloi masani i vaega tutusa. Ae peitai, e le o se teuteuga ua saunia mai le aoina, ae o se vodka. Ina ia faia lenei mea, ave 3 tbsp. mea e gaosia, sasaa 0.5 lita o vodka ma fufulu i se nofoaga pogisa mo le 2 vaiaso. A maeʻa lenei taimi, faʻaaoga le meafaigaluega ma tuu i totonu o le pusaaisa. E fautuaina e ave le siʻosiʻomaga aʻo leʻi 'ai meaai i le aofaʻi e 10 faʻafefe 3 taimi i le aso, pe a uma ona faʻafefe i le ½ ipu o le vai inu mama.

Laʻau selesele №6

O fua o loʻo mulimuli mai o le a manaʻomia mo lenei aoina:

  • tolu mata (lau) - 1 le vaega,
  • alder buckthorn - 2 vaega,
  • Yellow gentian (aʻa) - 1 vaega,
  • cross mint - 1 le vaega,
  • aulaʻau (lau ma aʻa) - 2 vaega,
  • celandine - 1 vaega.

O lenei aoina e faʻaaoga e saunia ai se teuteuga. Ina ia faia lenei mea, i le aofaiga o le 2 tbsp. sasaa ni ipu tioata se lua ma faʻafefete i totonu o le vai vai mo le itiiti ifo ma le 15 minute, ona fufulu lea. O le fualaau faasaina e le o toe mamao ae leʻi faia se taumafataga (pe a ma le 30 minute) ½ cup 3 taimi i le aso.

Totoina o togalaau №7

Ina ia faʻamalo ese mea e le lelei e tupu mai i le pancreatitis, o isi vailaau faʻapitoa e fautuaina foi le faʻaaogaina o togalaau, lea e aofia ai mea nei:

  • elecampane (aʻa)
  • chamomile (fugalaau),
  • St. John's wort
  • calendula (fugalaau),
  • Sage
  • burdock (aʻa),
  • se faasologa
  • wormwood
  • Sushnitsa
  • fafosail field.

O otaota e ave i le tutusa tutusa ma faʻafefiloi lelei. Ona e manaʻomia lea e 1 tbsp. o le mea e maua mai ai, sasaa se ipu vai inu vai, faʻasolosolo 30-40 minute ma le vevela. I le tulaga o le pancreatitis e masani ai, ua fautuaina e ave se ituaiga o ½ cup 3 taimi i le aso ao le i faia taumafataga taitasi.

Totoina o togalaau №8

Ina ia taofi le faʻaogaina o le faʻaogaina i totonu ole fusi o le gland ma puipuia ai le alualu i luma ole pancreatitis, e mafai ona e faʻaaogaina lenei togalaau, lea e aofia ai ituaiga o laau:

Laʻau faʻafefiloi e faʻafefiloi foi i vaega tutusa, pe a maeʻa 3 lepuʻunu. kuka kuka, sasaa le 1 lita o le vai inu, tuu mo le itula ma faamama. E manaʻomia lou inuina o se vailaau faʻasaina 100 ml ao lei faia le taumafataga, ae le sili atu ma le 5 taimi i le aso.

Totoina o togalaau №9

Ina ia saunia, o mea nei o le a manaomia:

  • yarrow - 1 le vaega,
  • lingonberry (lau) - 2 vaega,
  • bean fruit sash - 2 vaega,
  • vine (vine) - 2 vaega,
  • elecampane (aʻa) - 1 vaega.

O la latou aoina na aoina o le 1 tbsp. mea lafoaʻi, sasaa se ipu vai inu ma faʻapipiʻi mo le 3-4 minute, pe a uma ona tuʻuina mo le isi 2 itula. O lenei oloa e ave i le fulufulu ¼ cup 3 taimi i le aso afa ile itula ao le i taumafa.

O loʻo i ai pea le tele o auala e le masani ai ile togafitiga ole pancreatitis. Ae ia manatua e le mafai ona latou suia atoatoa togafitiga fualaau faasaina, o le mea la pe a faʻaaogaina, aua nei galo e ave vailaau ua faatonuina e lau fomaʻi.

Umu mumu

Faʻaaogaina lenei laau i le togafitiga o pancreatitis ua fautuaina e le gata o tagata faʻamalolo masani, ae faʻapea foi gastroenterologists.

Totoga: 1 lapisi lapisi (umi 25 cm) poʻo ni fasi pepa laiti se lua ua paʻu ma tumu i le 700 ml o le vai. Palu i luga ole vevela vevela mo le 15-20 minute, ona tuu lea mo ni nai itula i se nofoaga mautu (e mafai ona e alu i le po). E manaʻomia lou faʻaaogaina o le fusi i se foliga mafanafana o le 25 ml (ao lei 'ai).

O vine e tatau ona saunia i se tulaga tutoʻatasi, e faʻaaoga ai fualaau faisua fou ma fualaau aina.

Fesoasoani i togafitiga o pancreatitis:

  • O le sua o le Beetroot. E sili atu le sili atu ma le afa afa ipu o le suka i le aso, e vaeluaina ai lenei fualaau.
  • Fualaau suamalie: ¼ beets, 1 kaloti tetele, o le vaʻaiga pasili ma le dill, 5 laupepa tele laʻau. O lenei sua suamalie e faʻamalulu ai le pancreatitis ma faʻamamaina le pancreas.
  • Pamekaisa E fautuaina le suamalie o le rimonika e inu i le 2-4 masina i aso uma i le afa o le ipu (ao lei faia taumafataga).

Faatasi ai ma soʻo se faʻaogaina o meaʻai i le pancreas, o fesoasoani masani e fesoasoani lelei, o vailaʻau e mafai ona saunia i auala eseese:

  • O le fatu ua mamago o le eleele e avea ma paʻu. O le sipuni o le paʻu o loʻo solo i totonu o se ipu vai vevela ma tuʻuina le faʻafefiloi i totonu o se vai vai (30 minute). E tatau ona e inuina le vailaʻau i luga o se manava gaogao i aso taitasi mo le lua vaiaso.
  • O fatu fou o le laau ua faataatia i luga o le susu susu e totogo ai i latou. Ua faʻamagoina fatu o Germinated, ua nutimomoia, ma o le sipuneti o le falaoamata ua sasaaina i totonu o se ipu malamalama vai. A faʻafeiloa le gaʻo (pe a uma le 1 - 1.5 itula), e onā i le tasi gulp i luga o se manava gaogao. O lenei vasega e tatau ona toe faia 10 aso.
  • O fagu suamalie e sasaa mai i le vai malulu (1 lita o le vai i le ipu tioata). Tuu le paluga i luga o le afi ma kuka mo le tolu itula. O le mea e maua mai ai le susu e faʻamamaina ma tuu i totonu o le pusaaisa. Faʻatagaina: 100 g o le oloa ao lei faia taumafa i le vaitaimi - 10 aso.

Oats e fesoasoani e faʻamafiesea le faʻaogaina o mea e fai ma faʻamaoniga o pancreatitis, faʻaitiitia le gaosia o enzymes e faʻaumatia ai le pancreas.

Faʻaofuofu o le tino i togafitiga o pancreatitis

Togafitiga ma metotia faaleaganuu ma agaifanua e le mafai ona maua ai le lelei tatau mo pancreatiti. E mafua lenei mea i le mea moni o le tele o toxins e faʻapupulaina i le tino, lea e puipuia ai vailaʻau mai le faʻafetaui ma le faʻaogaina o mea e fai.

O le mea lea, faatasi ai ma togafitiga autu, o fuafuaga faamama e tatau ona faia e le gata ina fesoasoani e aveese ai toxins mai le pancreas, ae faamalosia foi le tino atoa.

E faʻapefea ona faʻamamā le tino i le pancreatitis:

  • Fuga o le ua. O ogalaau e kukaina faatasi ma taliga laiti, ma o le mea e mafua ai le inu o le pusa i faalua i le aso i totonu o se ipu.
  • Olive ma le sua o le tipolo. E tatau ona inu 1 tbsp. sipuni o le fualaau faasaina i luga o se manava gaogao i aso uma - o lenei mea e faʻasaʻo ai le tino mai le faʻamalosi ma faʻamamaina lelei le pancreas.
  • Mountain ash. O se sui sili ona lelei o le choleretic, lea e faʻaaoga uma i le togafitiga ma le puipuia o pancreatitis. E mafai ona faʻamaunuʻu fualaau eletise pe fou mo le faʻaaogaina i le lumanai.
  • Laʻau sosolo. O aʻafiaga fou na maua i le tautotogo po o le autumn e faʻaaoga lelei ai toxins. Ua nutimomoia le laau, sasaa i le vai inu (o se sipuniti i totonu o se ipu vai inu), ua aumaia i se vevela ma ua mafanafana ile afi mo le luasefulu minute. Se tasi fua - ¼ cup fa fa i le aso.
Mountain ash o se sui sili ona lelei o le choleretic

E tatau ona faʻataunuʻuina faʻamalositino i le taimi lava e tasi ma le oti - o le a fesoasoani e le gata ina faʻaumatia ai le faʻamalosi, ae ia faʻavasega foi lou mamafa.

Isi metotia

I le faʻaopoopoga i fuaitau o loʻo i luga, e tele isi metotia o togafitiga e faʻaaogaina e togafitia ai le pancreatitis. Faatasi ai ma i latou - togafiti togafiti, togafiti o togafiti, togafitiga o le palapala ma le tele o isi.

O nei metotia uma e tatau ona faʻaaoga ma le faʻaeteete, e pei o le fua lava lea lava e tasi e mafai ona i ai le tulaga tonu e faʻafeagai ma tagata eseese.

Ole togafitiga o le pancreatitis i le fale e le tatau ona avea ma se mea e ese ai i le togafitiga o fualaau faasaina - e na o se faʻaopoopoga i le faʻalavelave o togafitiga faʻafomaʻi lautele. Soʻo se faʻaaogaina o laau afu ma isi vailaʻau e tatau ona talanoaina ma le fomaʻi ma naʻo le faʻatagaina e faʻamaonia.

Tuua Lau Faamatalaga