O fualaau oona togalaau: faatonuga mo le faʻaaogaina, iloiloga, mea faʻalogo, ata, gaosi oloa

O le fualaau fou o le Gardard (empagliflozin) mai le Eli Lilly & Company, na faʻaaogaina i le togafitia o le maʻisuka, e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le maliu ma falemaʻi o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, o loʻo maualuga le lamatiaga o le fatu - o nei mea na maua e tagata suʻesuʻe i le aso 9 o Novema o se vaega o O le konafesi faaletausaga a le American Heart Association (AHA), lea na faia mai i le aso 7 o Novema, 11, 2015 i Orlando, Florida, ISA.

Suesuega e faʻaaoga ai togalaau, lea e aofia ai le 7,000 tagata gasegase ma le maʻisuka ituaiga 2 ma le le atoatoa o le fatu, na faia ma le auai o Eli Lilly ma Böhringer Ingelheim, e tolu tausaga. Uluai amataga o suʻesuʻega na lolomiina ia Setema i lenei tausaga na mafua ai se lagona: o le tagofia o le fualaau faasaina ua faaitiitia ai le numera o maliu o tagata mamaʻi ma le maʻi o le maʻisuka ma le faaletonu o le fatu 32%.

O suʻesuʻega tutusa o isi fualaau oona na faʻaaogaina i le maʻisuka na faia i le taimi muamua, ae ui i lea, o le faamoemoega o nei suʻesuʻega o le suʻesuʻe lea o aʻafiaga le lelei i le fatu o le fatu.

Mai le lipoti faaiu, na fofogaina i le aso 9 o Novema, e mulimuli mai: o le ave o Jardins e faaitiitia ai le lamatia o le falemai ona o le fatu ma le oti i le fatu fatu 39% (faatusatusa i le placebo).

Loto o le fatu - o se tulaga alualu i luma lea e le maua ai e le fatu le malosi e pamu ai le toto, o le mafuaaga autu lea mo le falemai ma le oti.

"E le masani ma faʻamalosiau le sailia o fualaau faasaina mo le togafitia o le maʻisuka, lea e le gata i le lautele e aʻafia ai le cardiovascular system, ae faʻaititia ai foi le lamatiaga o le falemaʻi ona o le faaletonu o le fatu"Fai mai Dr. Silvio Inzucchi, le tusitala o le lipoti. "O le aoga lelei o le aveina o tagata maʻi o le Jardins, matou te faamaumauina toetoe lava ina ua maea le suʻesuʻega"Na ia faaopoopo mai.

O tagata maʻi e maua i le maʻisuka e faigofie lava i le fatu o le fatu le faaluaina faatolu ona sili atu nai lo i latou e le maua le maʻisuka, e fai mai saienitisi: e tusa ma le afa o maliu o tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e afua mai i maʻi fatu, ma ua faʻaitiitia le lamatiaga ole fatu. o vailaʻau faʻavaʻa ua manatu o se muai manaʻomia mo togafitiga o le maʻisuka.

Dr. Inzucci, o loo faapea mai: "E manino lava le lelei o togalaau i le togafitiga o faamaʻi cardiovascular i tagata mamai e maua i le maʻisuka maualuga pe a uma ona latou inuina le inisalini . E tatau ona tatou manatu moni i lenei mea moni pe a tatou filifili i isi auala e togafitia ai lenei maʻi. ".

O togalaau (Jardiance, Empagliflozin) - o se vailaʻau oona i le ituaiga o fualaau aina, lea e faʻaalu i le aso, o se sui o se vasega fou o inhibitors oral sodium glucose type transporter type 2 (SGLT2).

O le gaioiga a Jardins o loʻo faʻatatau i le puipuia o le faʻamautuina o le kulukose i le vavalalata vavalalata o fatugaʻo - fatu kulukose faʻamaʻi fatu le toe foʻi mai i totonu o le toto ma alu ese i le urine. SGLT2 e aofia ai foi Invokana mai Johnson & Johnson ma Farxiga mai AstraZeneca.

Suesuega ma le togalaau

O suʻesuʻega i aʻafiaga o togalaau i luga o se tagata gasegase na le faia e le au saienisi Yale na taʻitaʻia e Silvio Inzucci. Mai iʻuga o suʻesuʻega na faia i le taimi muamua, e mulimuli mai: o vailaʻau faʻaaogaina i le togafitiga o le maʻisuka e le afaina ai le fatu, ma o le faʻaaogaina o fualaau oona e le maʻisuka mo togafitiga o le toilalo o le fatu e le taliaina i taimi uma. O le aʻafiaga o le inisinia SGLT2, lea e iai Jardins, e leʻi suʻesuʻeina seia oʻo i le taimi nei.

O suʻesuʻega e aofia ai tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 ma se maualuga maualuga o le atiaʻe o le maʻi cardiovascular. I le faʻaopoopoga i togafitiga faʻasolosolo, o nisi o gasegase na ave Jardins i aso uma, ae o isi na ave se placebo (nai lo Jardins).

O taunuʻuga o suʻesuʻega na faʻaalia ai: i tagata mamaʻi e ave le Jardins, faʻaitiitia le mamafa o le tino, toe foʻi mai le toto toto i le masani, ma faʻamautuina foi le toto i tulaga talafeagai. O tagata maʻi e ave le Jardins e 35% le itiiti ifo e manaʻomia le falemaʻi e fesootaʻi ma le fatu le fatu, o le faʻatasi o le maliu ma le falemaʻi ona o le maʻi cardiovascular ua faʻaititia e le 34%.

O le maʻi suka

O le maʻisuka, o le maʻisuka, o le maʻisuka o se vaega o faʻamaʻi pipisi e mafua mai i le hyperglycemia masani (toto maualuga maualuga (glucose), ona o le atoatoa (maʻisuka 1) poʻo le aiga (maʻisuka 2) le atoatoa o le insulin ile pancreatic. ituaiga uma metabolism: carbohydrate, gaʻo, polotini, masima-masima ma minerale. O soa tumau o le maʻisuka o glucosuria (glycosuria, glucose i le urine), acetonuria (acetone i le urine, ketonuria), e tele lava ina le hematuria (toto lilo i le urine) ma le protein i le urine (proteinuria, albuminuria).

O le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka (ituaiga 2 o le maʻisuka, e le o le insulin-faalagolago) o se maʻi e le o le autoimmune e mafua ai aiga inisalini pau ona o le solia o le fegalegaleaiga o le inisalini ma sela o le tino. O le maʻisuka ituaiga 2 e masani lava ona atiina ae i tagata e sili atu ma le toʻa 40 o ē e fia maua.

O le maʻi suka ua leva ona mafaufauina e le o se maʻi o le endocrine, ae o se faʻamaʻi e afaina ai le tino cardiovascular.

Loto o le fatu

O le fatu o le fatu o se maʻi faʻamaʻi e fesoʻotai ma le faʻalavelave poʻo le leʻo faʻalavelave o le muso o le fatu, lea e mafua ai le le lava o le toto i gaʻo ma totoga o le tino o le tagata. Faasoa o le faaletonu o le fatu e masani ona fesootaʻi ma manuʻa, o aʻafiaga o toxins, fatu fatu, e aunoa ma se togafitiga talafeagai e mafai vave ona oʻo atu i le oti.

Taimi o le faaletonu o le fatu e atiina ae mo se taimi umi, ua faaalia i le vaivai tele, le manava ma le edema ona o le le lelei o le sasaina o okeni ma gaʻo ma le tumau o le tino i totonu o le tino.

Faamatalaga

Faamatalaga ma faʻamalamalamaga i talafou "Fesoasoani togalaau i le fatu o le fatu."

  • Böhringer Ingelheim (Boehringer Ingelheim) o se kamupani tumaoti, o le ofisa autu i le aai o Ingelheim (Siamani), mai ia Me 2017, o loʻo aofia ai i le TOP-20 o kamupani faʻapitoa tau vailaau faʻapitoa a le lalolagi. O Böhringer Ingelheim e maua mai fualaau mo le togafitiga o le kanesa, cardiovascular, respiratory diseases, maʻi o Parkinson, HIV, maʻi o le cerebrovascular, thromboembolism, hepatitis ma le maʻisuka. I le teritori o le muamua USSR, o loʻo galulue le kamupani i Rusia, Iukureini, Belarus ma Kazakhstan.
  • Pe tusa ma le 50% o tagata na aafia i le suʻesuʻega na faia insulin, o se faailoga lea o se tulaga maualuga o le maʻi.
  • Faʻailoga, o le faʻafeiloaʻiga o tali (mai Latina i totonu - "tuai, taofi, taofi") - le igoa lautele o mea e faʻalavelave pe taofia ai le kosi o le physico-kemikali poo le physiological (tele le enzymatic).

O le faʻasaina poo le puipuia o mea e fai e mafua mai i le mea moni e faapea o le inhibitor e poloka nofoaga o loʻo aʻafia ai le gasegase poʻo le tali atu i mea ola malosi ina ia maua ai ni mea e sili atu ona maualalo.

  • AstraZeneca (AstraZeneca) o se kamupani faʻapitoa faʻakomepiuta-Farani-Suetena i Lonetona (UK), lea, ia Me 2017, o loʻo nofo i le sefulu o nofoaga i le lalolagi e tusa ai ma le faʻatau atu o fualaau faʻasaina. AstraZeneca faʻapitoa i le gaosiga o vailaʻau faʻatauina i le oncology, psychiatry, cardiology, gastroenterology, pulmonology, neurology, faʻapea foʻi togafitiga o faʻamaʻi pipisi. I le teritori o le CIS muamua, o AstraZeneca o sui ofisa i Rusia, Iukureini ma Kazakhstan.
  • Yale University, Yale University o se American university research research university, na faavaeina i le 1701, o le aso nei o se tasi o iunivesite pito i leva i le Iunaite Setete. Faatasi ai ma Harvard ma Princeton Universities, ua faia ai e Yale le mea ua taʻua o le Tolu Tolu. O le Iunivesite a le Iunivesite o Yale e aofia ai le lima peresitene o le US (William Taft, Gerald Ford, George W. Bush, William Clinton, George W. Bush), 12 Nobel laureates (5 i le tamaoaiga, 4 i le physiology ma vailaau faafomai, ma le 3 i le fisiki) , o galu o Tavita Dukhovny, Edward Norton, Paul Newman, Meryl Streep, Jodie Foster, Sigourney Weaver, isi faaupufai, tagata lautele ma le militeli, saienitisi, tamaoaiga, tagata taaalo.
  • Endocrinology (mai le Eleni O56, _7, 8, _9, _7, - "i totonu", _4, 1, 3, 7, 9, "Ou te faailogaina" ma le5, a2, 7, x9, le 2, "Saienisi, upu") - o le saienisi o galuega tauave ma le fausaga o gutu (endocrine), o hormones na gaosia ei latou, o auala o latou faavae ma gaioiga i le tino o le tagata. Suesuega o le Endocrinology o faʻamaʻi na mafua ona o le le afaina o le pito o le endocrine, saili ni auala fou e iloa ai, puipuia ma togafitia ai. O le maʻi masani o le endocrin masani o le maʻisuka.
  • Glucose (mai Eleni anamua 7, 5, 5, al4, a3, 2, suamalie) - o se suauu vailaau faigofie, le lanu po o le paʻepaʻe, e le oona, paʻu paʻu, suamalie i le tofo. Glucose o le autu sili ona taua o le malosi mo metabolic processes.
  • Inisalini - o le hormone protein o le natura peptide, lea e faia i peta beta o tamaʻi pancreatic o Langerhans. O le inisalini ei ai sona aafiaga taua i le metabolism i le toetoe lava o mea uma o le tino, aʻo lona gaioiga autu o le faaitiitia (tausia masani) glucose (suka) i totonu o le toto. O le inisalini e faʻateleina ai le gaogao o membsas plasma mo le glucose, faʻamalosia ai glycolysis enzymes autu, e faʻamalosia ai le fausia o le glycogen i le ate ma muso mai le kulukose, ma faʻaleleia ai le tuʻufaʻatasiga o palatini ma gaʻo. E le gata i lea, o le inisalini e taofia ai le gaioiga o le enzymes lea e talepeina ai gaʻo ma glycogen.
  • Mafuaaga - teuina o gaʻo, maualalo o le tupe mama ona o le tino o meaʻai ona o le tele o taumafa taumafa ma / poʻo le faʻaititia o le malosi o le malosi. I aso nei, o le meaʻai e taua o se faʻamaʻi faʻasolosolo faʻaleagaina (e tusa ai ma le ICD-10 - E66), atiaʻe i soo se matua, faʻaalia i le faateleina o le mamafa o le tino, ona o le tele o le faʻapipiʻiina o le tino. O le tele o mea e maua faatasi ma le faʻalauteleina o mataupu o le faʻatafunaina lautele ma le soifuaga faaletino. I aso nei, ua faʻamautuina o le oona o se tasi o mafuaaga o le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 2.
  • Faʻailoga - o se eseesega tiga mai se tulaga masani poʻo se faʻaleleia o le faagasologa.
  • Maʻi - o se seti o faʻamaoniga e faʻaalia ai le tulaga tiga o le tino.
  • Toxins - mea oona o le aʻafiaga o meaola. Toxins e maua mai e sui soʻo (anufe, siama, siama), siama vevela ma siama.
  • Faʻasologa - o le fua o le vai (toto, aemaise lava) e ala i le tino.
  • Pe a tusia tala e fesoasoani ia togalaau i togafitiga e maua i le maʻisuka ituaiga 2 ma le fatu o le fatu, o mea mai faʻamatalaga ma faʻamatalaga Initaneti, sites news.org ScienceDaily.com, News.Yahoo.com, ReutersHealth.com, Loto na faʻaaogaina e avea ma punaoa. org, Volgmed.ru, Med.SPBU.ru, Wikipedia, faapea foi ma lomiga nei:

    • Henry M. Cronenberg, Slomo Melmed, Kenneth S. Polonsky, P. Reed Larsen, "O le maʻisuka ma le gaosiga o le gasegase o le gataifale". Fale faʻasalalauga "GEOTAR-Media", 2010, Moscow,
    • Peter Hin, Bernhard O. Boehm "Maʻisuka. Faʻamatalaga, togafitiga, faʻamaʻi faʻamaʻi. " Fale faʻasalalauga "GEOTAR-Media", 2011, Moscow,
    • Moiseev V.S., Kobalava J.D. "O le le atoatoa o le fatu." Fale Faʻamatalaga Faʻamatalaga Faʻamatalaga Faʻataʻitaʻi, 2012, Moscow.

    Faʻamatalaga o le faʻasalaga ma le tuʻufaʻatasia

    O fualaau faasaina "Jardins" (silasila i le afifiina o le ata i luga) o loo maua i foliga o lapisi biconvex pepa e ufiufi ma se pusa ata. Latou lanu vali samasama. O le vaega autu o le vailaʻau o le faʻasalalauga. O se fualaau faasaina ei ai se eseesega o mea e maua i luga o le falemaʻi faafomaʻi faʻaonapo nei - o le 10 po o le 30 mg o le mea gaʻo e mafai ona aofia i totonu o le tasi papa.

    E masani lava, o isi vaega o ausilali o loʻo iai i vailaʻau. Aemaise lava, lactose, magnesium stearate, sodium croscarmellose, cellulose microcrystalline, diokone colloidal anhydrous, hydroxypropyl cellulose anhydrous. O le membrane film e aofia ai le macrogol 400, o le hypromelilose, le uʻamea samasama, le carbon dioxide ma talc.

    O falemaʻi autu o vailaau faʻasaina

    E masani lava i togafitiga faaonapo nei, o le fualaau faasaina "Jardins" e faaaoga. O manatu o tagata atamamai ua fautua mai e mafai e le fualaau faasaina ona ausia taunuuga lelei lelei. Ae faʻapefea ona aafia le tino o lenei tagata i lenei vailaʻau?

    O le Empagliflozin o se faʻamaonia faʻatauvaga filifilia, mausali, malosi tele, o le ituaiga lona lua o le suauʻu e faalagolago i le kulukose. O suʻesuʻega ua faʻaalia ai o lenei vailaʻau e faʻaleleia atili ai le puleaina o maʻi o loʻo mafatia i le maʻisuka ituaiga 2. O le empagliflozin e faʻaitiitia le maualuga o le glucose reabsorption e fatugaʻo. E pei ona e iloa, o le aofaʻi o kulukose e faʻamalosi e fatugaʻo e faalagolago i lona faʻaoʻoina i totonu o le toto, faʻapea foʻi ma le fua o le filtration. I maʻi na ave nei fualaau, o le aofaʻi o le kulukose na faʻateleina ma le urine na faʻalauteleina. O le mea lea, o le vailaʻau e maua ai le faʻaitiitia vave o le suka toto i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1.

    O le faiga o le gaioiga o le fualaau faasaina e leai se auala e faalagolago i le aafiaga o le inisalini poo luga o le gaioiga o peta beta o le pancreas, ma o le mea lea o le lamatiaga o le hypoglycemia e laitiiti. Na taua foi faapea o le fualaau faasaina e faaleleia ai le gaioiga o suauu peta, ma e fesoasoani foi i le faagasologa o le susunuina o gaʻo, e tau atu ai i le leiloa o le mamafa, lea e manatu e aoga pe afai o le maʻi e mamafa tele.

    Pharmacokinetics ma faʻamatalaga faaopoopo

    O loʻo i ai le tele o faʻamaumauga i le pharmacokinetics o lenei vailaʻau na maua e ala i suʻesuʻega suʻesuʻega (tagata maʻi ei ai le ituaiga lona lua o le maʻisuka na i ai i totonu).

    A maeʻa le puleaina, o le mea autu autu o le vailaʻau e vave ona gaogao, e ulu atu i puipui o le vaega o meaʻai. O le maualuga o le maualuga o le toto o le tagata maʻi e matauina 1-1.5 itula pe a uma le pulega. A maeʻa lenei mea, o le aofaʻi o faʻasalalauga i le plasma e faʻaitiitia - muamua o loʻo i ai se vaega vave o le tufatufaina o fualaau faʻasaina, ona oʻo ai lea i se taimi umi o le gasegase o le mea galue malosi.

    I le taimi o suʻesuʻega, na maitauina ai le maualuga o le faʻavaveina o le faʻasalalauga i luga o le faʻalauiloaina o le fualaau faasaina. O suʻega foʻi na faʻaalia ai afai e te ave faʻamaʻi ma le kalori maualuga, o le tamaoaiga o meaʻai, o lona aoga e laʻititi ona faʻaititia. Ae ui i lea, o lenei suiga e le taua tele, ma o le mea lea e mafai ai ona faʻaaogaina papala e tusa lava po o le a le meaʻai.

    O le gaioiga malosi o le vailaau faʻasaina e 86% faʻamaonia i plasma proteins.I le taimi o le suʻesuʻega, e tolu glucuronide metabolites na maua i le toto o le tagata, ae o la latou tino e le sili atu ma le 10% o le aofaʻi atoa o faʻasalalauga.

    O le afa o le ola o lenei vailaʻau e tusa ma le 12-12.5 itula. Afai e ave e le tagata gaosi ia laupepa i lea aso ma lea aso, ona maitauina lea o le maualuga o le tino o le gaʻo i le toto pe a maeʻa lona lima. E pei ona uma ona taʻua, o le vailaau faʻasaina e le fausia ai ni metabolites. O le tele o ia mea e faʻateleina faatasi ma feces, o le mea e totoe - e ala i fatugaʻo ma le urine, ma e le suia.

    E le gata i lea i le suʻesuʻega, na faʻamoemoeina e leai se mamafa poʻo se itupa o le tagata maʻi e aʻafia ai le aʻafiaga o lenei fualaau faasaina. O suʻega i se vaega o tagata gasegase e sili atu i le 85 tausaga, faʻapea foʻi ma tamaiti ma tamaiti, e leʻi faia, ma o le mea lea e leai se faʻamatalaga i luga o le saogalemu o lenei vailaʻau mo ituaiga o tagata ua taʻua.

    E ui i le faiga o le gaioiga o le fualaau faasaina, o le manuia o le togafitiga e faalagolago tele lava i le gaioiga o fatugaʻo. O le mafuaʻaga lea ao leʻi amataina le ave o fualaau, e aoga tele le faia o se suʻesuʻega atoa o le faʻalavelave faʻapitoa, faʻapea foʻi ma le faʻasolosolo o suʻega. O ia siaki e tatau ona faaluaina i taimi taʻitasi aʻo togafitiga (pe a ma le tasi i le tausaga). E le gata i lea, o suʻesuʻega e tatau ona faia i mataupu pe a faʻaofiina fualaau fou i togafitiga. E taua tele le fai atu i tagata mamai o loʻo suʻeina lenei vailaʻau, i suʻesuʻega suʻesuʻega o le urine, o le a lelei le suega o le kulukose - o lenei mea e masani ona masani ai, talu ai e fesoʻotai ma mea faʻapitoa o aʻafiaga i le tino.

    I le taimi nei, e leai se faʻamatalaga pe faapefea ona aafia le tino o se tina maʻitaga ma le tama, ma pe o gaʻo mea e gaoioi i totonu o susu susu.

    O faʻamatalaga autu mo le tagofia o fualaau faasaina

    O le a le taimi e fautuaina ai e ave togafitiga o togalaau a le Jardins? Faatonuga mo le faʻaaoga e faʻaalia i le vailaau faʻaonapōnei, o vailaʻau faʻaaogaina i mataupu nei:

    • ituaiga 2 maʻisuka
    • faʻaleleia atili ma le pulea o le glycemia i tagata matutua.

    O le monotherapy e faia pe afai e le mafai ona pulea glycemia i tagata gasegase e tusa lava pe lelei le taumafataga ma le taimi e tatau ai, ma mo le tasi mafuaaga poʻo le isi, o le faʻaaogaina o le metformin e le mafai (mo se faʻataʻitaʻiga ona o le le faʻalogo).

    I le avea ai o se vaega o togafitiga faʻapitoa, o lenei vailaʻau e faʻaaogaina faatasi ai ma le inisalini ma isi fualaau oona, pe a fai o togafitiga masani, o le sao lelei ma le faʻamalositino e le mafai ona faʻamaonia le tulaga o le maʻi.

    I soo se tulaga lava, e taua le manatua e na o se fomaʻi e mafai ona ulufale atu i nei fualaau i totonu o le togafitiga. O le le lelei o le faʻaaogaina o fualaau faasaina e mafai ona faʻaleagaina ai le tulaga, ma i se faʻamaʻi e pei o le maʻisuka, e mafai ona oʻo atu i ni aʻafiaga ogaoga.

    O le fualaau faasaina "Vaalele": faatonuga mo le faaaogaina

    E masani lava, o se mataupu tāua o le faʻatulagaina lea o le aveina o nei pepa. E naʻo se fomaʻi e mafai ona filifili le sao saʻo o le togalaau. O faatonuga mo le faaaogaina e na o fautuaga lautele.

    I le avea ai o se tulafono, ua fautuaina tagata gasegase e ave le 10 mg o le faʻasalalauga i le tasi aso i le aso - e faʻaaoga i le tuufaatasiga ma le monotherapy. I mataupu pe a gasegase le tino o le maʻi i le vailaʻau lelei, ae o le masani masani e le maua ai le manaʻoga, e mafai ona faʻalautele le aso i le 25 mg. E leai se sili atu ma le tasi le laulau e faatagaina i le aso.

    I le masani ai, o le vailaau e fetuunai e le fomaʻi e faalagolago i le tulaga o le maʻi, o lona matua ma, ioe, le aafiaga o togafitiga. Ia mafaufau foi i se seti o isi fualaau oona lea e ave e se tagata.

    E mafai ona e inu ipu i le taeao i luga o se manava gaogao ma mulimuli ane, i le taimi poʻo le maeʻa foi o se taumafataga, talu ai e le aafia tele le faʻaaogaina ma le tufatufaina atu o vaega taua o le vailaʻau.

    O le umi o le fualaau faasaina e faalagolago i le tulaga o le maʻi, o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. O nisi taimi e mafai ai e se fomaʻi ona soloia se vailaau pe'ā uma ona faʻataʻitaʻiina le hyperglycemia. I nisi tulaga, o laulau e umi se taimi e ave ai, ma o nisi taimi o le pulega e faia i vasega. E mafai foi ona fuafua naʻo le fomaʻi o loʻo auai i luga o le aʻafiaga o togafitiga, faʻatasi ai ma iuga o suʻesuʻega fuafuaina.

    E i ai tapulaa i le taliaina? O le tele o le faʻasaʻo

    E le o gasegase uma e mafai ona togafitia togafitiga ma fualaau o le Jardins. O faatonuga e taʻu mai ai o lenei vailaʻau e tele naua mea e teteʻe ai. E tatau ona e faamasani lelei ia oe lava i la latou lisi ao le i amataina togafitiga, ae a le o lea, o nisi o faafitauli e ono tupu. O le mea lea, e le mafai ona faʻaaogaina le vailaʻau i mataupu nei:

    • ituaiga 1 maʻisuka
    • o le i ai o le ketoacidosis o le maʻisuka,
    • o le fualaau faasaina "Jardins" e le o faamatalaina i le i ai o le hypersensitivity i soo se vaega o mea e fausiaina (ia mautinoa e siaki le tuufaatasiga ae lei aveina),
    • O faʻamaoniga e aofia ai nisi faʻamaʻi e masani ona tupu mai, mo se faʻataʻitaʻiga, le gasegase o le tui, glucose-galactose Malabsorption, lactase deficiency (o le enzyme e toilalo mole mole lactose), etc.
    • i nisi ituaiga o le le atoatoa, e le o faaaogaina foi nei fualaau, talu ai e leai se aoga,
    • o le fualaau faasaina ei ai nai tausaga, aemaise lava, e le o faatonuina mo tagata gasegase i lalo ifo o le 18 tausaga le matutua, talu ai e leʻi faia ni suʻesuʻega ma lenei vaega, o le vailaau e faʻasaina foi mo tagata matutua (silia ma le 85 tausaga),
    • o le fualaau faasaina e mafai ona taitai atu ai i se faʻaitiitia faʻaitiitia o le toto maualuga, ma o lea o nisi o faʻamaʻi pipisi o le cardiovascular ua taʻua o faʻasolega,
    • i le taimi o le maitaga ma le susu, e faasaina le fualaau faasaina, ona o le tikeri o le saogalemu o papaa i nei vaitaimi o le olaga o se fafine e le o faamatalaina.

    O vailaʻau "Jardins" ei ai mea e taʻua o faʻatauiga aiga. O lona uiga o le tagofia o fualaau faasaina e mafai, ae na o lalo lava o le vaavaaiga a le fomaʻi lata mai, talu ai e iai se faʻafitauli o faʻafitauli. I le lamatiaga o tagata gasegase e lamatia le atiaʻe o le hypovolemia. E le gata i lea, o loʻo faʻaaogaina ma le faʻaeteete ia atigi insulin.

    O faʻamaʻi faʻasaga faʻatasi e aofia ai faʻamaʻi o le vaega o meaʻai, lea eo mai faatasi ma le gau o le vai (manava, vomia). O laulau ua faʻataʻitaʻiina ma le lapataiga i le i ai o ni vaʻa pipisi o le faʻalapotopotoga faʻapitoa. O tagata matutua e sili atu ma le 75 tausaga le matua e tatau foi ona togafitia i lalo o le vaavaaiga. I soʻo se tulaga, e tatau ona e taʻuina atu i le fomaʻi le iai o nisi faʻamaʻi - na o le auala lava lea e mafai ai e le fomaʻi ona faʻamaonia le ala sili ona saogalemu o togafitiga.

    O ni faʻafitauli le talafeagai

    E le o se faalilolilo o le tele o vailaʻau i nisi tulaga e mafai ona mafua ai ni faʻafitauli matuia. E i ai se tulaga lamatia o faʻaaliga o faʻafitauli aʻo faia le fualaau faasaina "Jardins"? O le faatonuga o loʻo taʻu mai ai o nisi faʻafitauli e mafai. O le lisi lenei o aʻafiaga sili ona taatele:

    • O le tali sili ona taatele o le hypoglycemia, e ui lava e masani lava ona faʻaalia e ia lava le faʻasolosolo o le pulega tutusa o le faʻasalalaʻau ma le insulin poʻo le sulfonylurea.
    • O nisi taimi, i le taimi o le togafitiga, na maua ai e gasegase ni faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi pipisi, aemaise lava, vulvovaginitis, paleitis, candidiasal, ma isi faʻamaʻi o le pusa o meaʻai.
    • Mai le itu o le metabolism, e le gata o le hypoglycemia, ae e mafai foʻi ona atiaʻe le hypovolemia.
    • O isi tagata gasegase na faitio foi i le faia soo o le urination.
    • Faatasi ai ma tagata matutua, o le galala sa masani ona matauina i taimi o togafitiga.

    O faʻamatalaga autu nei e mafai ona oʻo atu i fualaau o le Gardard. Ae ui i lea, o faʻamatalaga, faʻaalia o aʻafiaga ogaoga ogaoga e seasea lava. Ae peitaʻi, afai e te maitauina soʻo se faʻafitauli i taimi o togafitiga, e tatau loa ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi. Masalo o se suiga faʻavae faigofie o le a lava lea e faʻaumatia ai ni mea le lelei. I le isi itu, i nisi tulaga e fautuaina e taofi le toe aveina o vailaʻau, sui i se isi vailaʻau.

    Faamatalaga e uiga i fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina

    E faʻafefea ona fegalegaleai fualaau faasaina "Jardins" ma isi vailaau? O faʻataʻitaʻiga o fomaʻi ua faʻamaonia e faapea, i se togafitiga faʻataʻitaʻiina lelei togafitiga, o le maʻi o le maʻi e laʻititi lava. Ae ui i lea, o vaega taua o lenei vailaʻau faʻatasi ma isi vailaʻau e mafai ona aʻafia ai le tino o le tagata i auala eseese:

    • O lenei vailaau i nisi o taimi e faʻaleleia atili ai le aafiaga o le diuretic o le faʻaaogaina o le "loop" ma le thiezide diuretics. O le mea lea, o loʻo i ai se tulaga lamatia o le faʻamalalaina ma, o se taunuuga, o le atinaʻeina o faʻasalaga faʻavae.
    • Ona o le mea moni e faapea o tagata gasegase e mafai ona i ai le faʻaitiitia o le toto, o le tuufaatasiga o fualaau faasaina e faateleina le mamafa o le toto ma fualaau o le Jardins e le manaomia. Ae peitai, o iloiloga a fomai, o loo faailoa mai ai o se vailaau filifilia lelei o fualaau faasaina e faaitiitia ai le lamatiaga.
    • E pei ona taʻua muamua, o le faʻaaoga faʻaaogaina o lenei vailaau faʻasaina i inisalini gaosia ma fualaau faasaina lea e faʻaaoga ai le pulefaʻatasia o le natura moni i le tino o le tagata e mafai ona taʻitaʻia ai le atinaʻeina o le hypoglycemia. I ia tulaga, o le mataʻituina ma le faʻaeteete ma le faʻaleleia o fuataga e manaʻomia.

    O fualaau faasaina "Jardins": analogues ma sui

    E le o gasegase uma lava, o lenei vailaʻau e talafeagai. Mo le tasi mafuaaga poʻo le isi, atonu e mumusu tagata e faʻaaoga le fualaau faasaina "Vaʻalele." O faʻauigaga mo lenei vailaʻau e masani ona i ai. E le gata i lea, o le maketi faʻapitoa faʻakomepiuta e ofoina atu le tele o fualaau oona e aafia ai le tino i lenei auala.

    Mo se faʻataʻitaʻiga, o le tele lava o taimi, o togafitiga o loʻo faʻatulagaina ai faʻamatalaga o vailaʻau e pei o Bayeta ma Viktoza. I le auala, o nei mea e sili ona lelei mai se kamupani Siamani lauiloa. O nisi taimi e faatonuina ai gasegase ia Guarem fualaau oona. E iai isi vailaʻau e mafai ona sui ai le togalaau. O analog o papatusi o le "Invokana", "Novonorm" ma le "Repodia".

    E ui i le tele naua o mea, ae leai se mea e tatau ona e mafaufau i ai oe lava. E naʻo se fomaʻi e masani i lau talaʻaga faʻalesoifua maloloina e mafai ona maua ai se mea sili ona lelei, lelei ma saogalemu. O le isi foi, e tatau ona toe fai o le maʻisuka o se faʻamaʻi tuga, ma le faʻaaogaina o fualaau i lenei mataupu e mafai ona oʻo atu ai i le tele o faʻafitauli, e oʻo lava i le oti.

    E fia le fualaau faasaina?

    E le o se mea faalilolilo mo le tele o tagata gasegase o le tau o se fomaʻi faapitoa o se taimi sili ona taua. E tatau ona malamalama o fuainumera i lenei mataupu o le a faalagolago i le tele o mea. Mo se faʻataʻitaʻiga, e taua le amanaʻiaina o le fua ma le numera o laupepa i totonu o le pusa, le aai a le tagata maʻi, o faiga faʻavae tau tupe a le fale talavai ma le tagata faʻatau, ma isi.

    O fualaau faasaina "Jardins" (gaosiga - "Beringer Ingelheim Pharma") ma se vailaau e 10 mg o le eletise galue o le a tau 2000-2200 rubles mo le 30 papa. Afai o loʻo matou talanoa e uiga i se vailaʻau faʻasaina ma se vailaau 25 mg, ona laʻititi maualuga lea o le tau, mai le 2100 i le 2600 rubles. O se afifi e 10 papalama o le a sili atu le taugofie, o lona tau e mai le 800 i le 1000 rubles. O lea ua e maua le avanoa e faia ai se tala faʻatatau mo togafitiga ma fualaau oona. O se fualaau faasaina, i le ala, e mafai ona sili atu le tau. I le isi itu, o le tau o nisi vailaʻau tutusa e laʻititi laʻititi. I soʻo se tulaga, e sili atu le taulai atu e le gata i le tau, ae faʻapea foi i le ono mafai ona maua mai togafitiga, ona o le ola maloloina e taugata ai soʻo se tupe.

    Faʻaaliga i fomaʻi ma tagata gasegase e uiga i vailaʻau

    E mautinoa o le toʻatele o tagata latou te iloa lena mea, talu ai ona e fiafia i manatu o tagata gasegase ua uma ona latou faia se togafitiga, e mafai ona e maua le tele o faamatalaga aoga. O le a la latou tala e uiga i le togalaau a le Jardins? O faʻamatalaga e uiga i fomaʻi mo le tele o vaega e lelei. O le mea moni, o fualaau e fesoasoani i le faʻamalosiina o le metabolism, faʻaleleia le tulaga o tagata gasegase. E tusa ai ma suʻesuʻega faʻafuainumera, o aʻafiaga i le taimi o togafitiga e le masani ona tupu, ma e mafai ona e aloese mai ai i le na o le fetuunai o le metotia.

    O tagata maʻi lava latou e fiafia foi i togafitiga a Jardins. O nei iloiloga e lelei, talu ai e faigofie lava le taimi o le aoga, ma o taunuuga lelei e foliga vave vave. O fualaau e fetaui lelei ma tulaga maualuga o le tulaga Siamani. O le le lelei o le fualaau faasaina e aofia ai le tau maualalo, ona o nisi o analogues e sili atu ona taugofie. I le isi itu, o vailaau faapena mai tagata gaosi oloa Europa o nisi taimi e tau ai le lua, pe tolu taimi sili atu ona taugofie.

    I soo se tulaga, e taua le malamalama o togalaau o fualaau oona lea e fesoasoani e faʻafaigofieina le galuega a le tino i le maʻisuka ituaiga 2, ae latou te le mafai ona faʻaumatia lenei maʻi matautia. E le talafeagai le faʻataʻitaʻiga i lenei tulaga, ma o lea aua nei galo e taua le mulimuli i fautuaga uma ma faʻasologa o le fomaʻi. O le faʻaaoga lelei o fualaau e fesoasoani e pulea ai le maualuga o le kulukose o le toto, ma, e tusa ai ma lea, faʻaleleia le lelei o le olaga o se tagata maʻi i le maʻisuka.

    Laufanua: faatonuga mo le faʻaaogaina

    E masani lava, o fatugaʻo e amata ona maua ai le glucose faʻatasi ma le urine mai le tino pe a oʻo ina oʻo i le toto e oʻo i le 9-11 mmol / L. O le tagofia o fualaau oona e fesoasoani i le mea moni o le kulukose e amata ona faʻailoaina e fatugaʻo e tusa lava pe a oʻo i lona toto i le 6-7 mmol / l.
    O lenei mea e mafai ai e oe ona tausisia maualuga le maualuga o le suka i vaega maualalo pe a uma ona 'ai ma i luga o se manava gaogao.
    E le faʻapipiʻi le Empagliflozin i le tino ma tuʻuina atu i le fesoasoani a le polokalama urinary ma hepatobiliary.

    Le taimi e ave ai fualaau

    O togalaau ua faatonuina mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2, pe afai e le mafai ona pulea le atinaʻeina o le faʻamaʻi ma le fesoasoani i mea taumafa ma gaioiga faaletino.
    E mafai ona faʻaaogaina togalaau i se togafitiga faʻapitoa e fai ma metformin ma tui inisalini. Ae ui i lea, e le taliaina le tuufaatasia i glucan-like peptide-1 agonists (Baeta, Trulicity, Lixumia, Victoza).

    Pe a le talia

    Faʻamatalaga i le ave o fualaau faasaina:

    • Ituaiga 1 maʻisuka.
    • Tetoacidosis o le maʻisuka.
    • Faʻafitauli i le gaioiga o fatugaʻo ma se faʻaitiitia o le maualuga o le infiltration rate i lalo ole 45 ml / min.
    • Faʻasalaga taʻitoʻatasi i vaega o loʻo faia ai fualaau faasaina.
    • Tausaga ei lalo o le 18 tausaga.

    E i ai foʻi tulaga e faʻamautuina ai le togalaau i togalaau.
    E aofia ai:

    • Tausaga e silia ma le 75 tausaga.
    • Faʻaaloalo i le soifua maloloina o le tagata maʻi.
    • Tigā toto maualuga.
    • Faʻaleagaina i le faiga o genitourinary faʻatasi ai ma sui sooupu.
    • Faʻamalalaina

    O mea e tatau ona e gauai faapitoa i ai

    O togalaau, pe a tuʻuina faʻatasi ma le sulfonylurea poʻo le inisalini o inisalini, e mafai ona amata ai le hypoglycemia. O faʻafitauli o lenei maʻi e eseese. E mafai e le tagata ona faateleina le popole, o le fatu o le a amata ona sili atu ona osofaia. I tulaga ogaoga, e pa'ū o ia i se paʻu ma atonu e oti ai.

    I le amataga o togafitiga i aso taitasi, ua lava le ave o le 10 mg o le fualaau faasaina. I le lumanaʻi, e mafai e le fomaʻi ona faʻateleina lenei fualaau i le 25 mg, ae naʻo le tulaga e le ausia le mea na tupu muamua.
    E tatau ona e inu 1 le papa i le aso. E tatau ona faia lenei mea i le taimi e tasi, e tusa lava po o le a le taumafataga.

    O le tagofia o fualaau faasaina e le mafai ona oʻo atu ai i se paʻu mataʻutia i le kulūkose i totonu o le toto, pe afai e le o faʻatasi ma isi fualaau oona.
    O aʻafiaga o vailaʻau faʻasaina e aofia ai:

    • Le aʻafiaga o le pyelonephritis.
    • O le lamatiaga o le atiaʻe o faʻamaʻi pipisi o le tino.
    • Faateleina le galala.
    • Faateleina urination.
    • O le lamatiaga o le fia inu.
    • Faʻaitiitia o le toto.
    • Tesea

    Fafagaina susu ma le fanauina o se pepe

    I le taimi o le maitaga ma aʻo fai susu, e faasaina le fualaau mo le faʻaaogaina. Afai o se fafine i le tulaga e atiina ae le maʻisuka, ona tatau lea ona ia faia ni nai togi o le inisalini.

    Soʻotaga faʻatasi ma isi fualaau

    E le fautuaina e ave le fualaau faasaina i fualaau oona.
    Faatasi ai ma le faʻaaogaina o togalaau faʻatasi ma sulfonylurea faʻatoʻaga ma faʻatasi ai ma le inisalini, o le a mafai ai ona faʻalauteleina le hypoglycemia.
    Faatasi ai ma isi fualaau, e le tali atu ai le togalaau. Ae peitai, ao lei amataina togafitiga, e tatau ona e faafesootai se fomai.

    Afai ua ave e se tagata se fualaau maualuga o le fualaau faasaina, ona tatau lea ona alu i le falemaʻi mo togafitiga faʻapitoa. I le faaopoopo atu i le faateleina o galuega faatino o le urine, e leai se isi mea na tupu na lipotia mai.

    Folasaga, tulaga o le teuina ma le tuufaatasiga

    O le vailaau faʻasaina e tuʻuina atu i le laulau i se fua o le 10 ma le 25 mg. O le faavae o le fualaau faasaina o le empagliflozin. Vaega o Auxiliary: cellulose, lactose monohydrate, magnesium stearate, dioloide, talc, macrogol 400, oxide samasama.
    Ole fualaau faasaina e le manaʻomia ai tulaga faapitoa mo le teuina. E tatau ona mautinoa e le taliaina o ia e le tamaititi. E tolu tausaga le ola o le taligalu.

    O le faʻaauau pea o le aʻafiaga o le aveina o le Jardins o le atinaʻe lea o faʻamaʻi pipisi o se natura o le natura, o le afaina o fatuga ma fatuga. E le gata i lea, o le faʻaumatiaina o le kielonephritis e matua faigata lava ma o togafitiga o vailaʻau e le o taimi uma e manuia ai. E faigata ona taʻu atu le tele o togalaau ma ona faʻaoga (Forsig, Invokana) o vailaau saogalemu, ona e faʻaaogaina talu ai nei.

    I le faaopoopo atu i faʻafitauli ogaoga o le soifua maloloina, o maʻi e maua le Jardins e tele atu faʻafitauli faigata. E faʻaaoga lenei mea i malaga masani i le falemaʻi, faʻaititia le toto maualuga. O le mea lea, ao le i filifili i se togafitiga faapena, e tatau ona e vaʻavaʻai faatasi ma le fomaʻi i finauga uma mo ma tetee.

    E faʻafefea ona ou suia sui o le togalaau?

    Muamua e tatau ona e taumafai e fetuunai lau suka o le toto ma se taumafataga maualalo-gaosi ma faateleina le gaioiga faaletino. Faʻafeiloaʻi aoga, savali, e faʻaleleia atili faʻamaoniga o le soifua maloloina, e mafai ona e faʻamalosia le toleniga. E mafai ona e suitulaga i le togalaau i le metformin (sauniuni (glucophage, etc.). Afai o le inuina o suka suka e le mafai ai ona e ave atoa le maualuga o le suka i lalo o le puleaina, ona mafai lea ona e faaopoopo i le togafitiga ma inisalini injections.

    E mafai ona tuʻuina faʻatoʻa togalaau ma metformin?

    E mafai ona ave faʻatasi malie togalaau i metformin. Ae peitai, e sili atu le amata togafitiga ile tasi fualaau faasaina. Metformin e tatau ona sili atu ona lelei, talu ai e le afaina ai aʻafiaga o aʻafiaga ma ua faʻaaogaina e togafitia ai le maʻisuka mo le tele o tausaga. O le filifiliga e fiafia i ai togalaau e tatau ona faia i le naʻo le tulaga e le mafai ai e le tagata maʻi ona faia metformin mo mafuaaga tau soifua maloloina.

    E mafai ona tuʻufaʻatasia le faʻaaogaina o fualaau oona i le ava malosi?

    E tusa ai pe mafai ona tuʻufaʻatasia le puleaina o fualaau oona i le ava, e leai se faʻamatalaga manino. O le mea lea, o se tagata inu ava i tua o togafitiga e afaina ai lona ola maloloina. O faatonuga aloaia e le aofia ai ni faʻamatalaga.

    E uiga i le fomaʻi: Mai le 2010 i le 2016 Fomaʻi o le falemaʻi faʻapitoa o le soifua maloloina o le numera soifua maloloina 21, le aai o elektrostal. Talu mai le 2016, o loʻo galue o ia i le nofoaga autu mo togafitiga Nu. 3.

    20 mafuaaga e 'ai ai fatu o le pikiapu - o fatu sili ona ola maloloina i le lalolagi - i aso uma!

    9 tala fatu e uiga i meaʻai suamalie

    O le maʻi suka o le solia lea o le metabolism o gaʻo ma vai i totonu o le tino. O le taunuuga o lenei mea o le solia lea o galuega a le pancreas. O le pancreas e maua ai le hormone e taʻua o le inisalini. O le insulin e aafia i le gaosia o le suka. Ma a leai, e le mafai e le tino ona faia le liuaina o le suka i le kulukose.

    O se togafitiga lelei mo le maʻisuka o se faʻaaogaina o fualaau faʻamaʻi. Ina ia saunia le fua, ia ave le afa afa ipu alder, se sipuni sipuni o fugalaau ma lua kapu puno o quinoa. Sasaa uma nei mea i le 1 lita o vai ua tunu poʻo vai manino. Ona faʻafefiloi lelei ma faʻaaogaina mo le 5 aso i se nofoaga pupula.

    E toatele e manatu faatauvaa i le taua o meaʻai talafeagai ile togafitiga o soo se faʻamaʻi. I le tulaga o le maʻisuka, ae maise lava le ituaiga lona lua, e le tatau ona finauina lenei mea. A maeʻa, e faʻavae i luga o se faʻafitauli o le gasegase, lea e afua mai i le le lelei o meaai paleni.

    E le gata o le suka i le uiga moni o le upu o loo i ai se taufaamatau i le maʻisuka. O meaʻai manogi, ma i se tulaga lautele o soʻo se meaʻai e maua ai le gaʻo, ia faitau le mita i luga o le fua.

    O se tasi o faitioga masani i le tele o faamaʻi o le susu. O nei mea e mafai ona avea ma faʻamaʻi o le faʻaogaina o meaʻai, togafitiga faʻapitoa o totoga o le celiac, e manaʻomia ai togafitiga taʻavale, fatu ma faʻalavelave faʻalavelave faʻaleagaina, maʻi faʻasolosolo ma le endocrine, ma le maʻisuka.

    Tuua Lau Faamatalaga