Togi tui mo inisalini - pe faapefea ona filifili?

O le faʻaofiina o le inisalini o se tulaga talafeagai mo le tausia o le olaga i le inisalini e faalagolago i le maʻisuka ma le insulin. Faʻalagolago i le ituaiga ma le laasaga o le atinaʻeina o le faʻamaʻi, o le fualaau faasaina e faʻatulagaina mai le tele o taimi i le vaiaso i le 6 taimi i le aso. I le faʻaaogaina o se penisini faapitoa, o inisua injections e mafai ona faia tutoatasi.

Uiga

O le syringe pen ua mamanuina e tui ai le insulin mai cartridges. Faʻasaga se tino, se nila ma se piston. E i ai se pulou puipui, puipuiga o nila, faʻamau faʻamau. O le masini ua faʻapipiʻiina ma se tufatufaina i le tulaga o se faʻamatalaga numera. Faʻatasi ai, e mafai ona e seti le aofaiga tonu o le hormone o loʻo faʻatonuina. O le faʻamau tuʻuina atu o loʻo i le isi itu o le nila.

Mea - tioata poʻo palasitika. O faiga faʻapipiʻi e lauiloa: e sili atu ona aoga ma faʻaogaina. O le tele o tagata gaosi oloa i totonu o le lotoifale ma fafo e ofoina mai se filifiliga o uluai masini ma isi mea e faaaogaina mo i latou.

O peni togafitiga e gaosia mo le faʻaaogaina tasi ma le tele. O masini e le faʻaaogaina e faʻapipiʻiina ma se kelika e le mafai ona suia. A maeʻa le vailaʻau, e tatau ona e faʻatau se masini fou. O le umi o le faʻaoga e faʻalagolago i le taimi ma le aofaʻi o le insulin o loʻo faʻatonuina. I le averesi, e tatau ona sui se masini pe a maeʻa le 18-20 aso.

O le syringe penisini e toe faʻaaoga e tusa ma le 3 tausaga. E faʻaalia ai le gafatia e suitulaga ai cartridges ma nila. O ia ituaiga togafitiga e talafeagai mo tagata mamaʻi o loʻo tui i le tele o taimi i le aso.

E vaʻaia le tele o faʻavae e faalagolago i le telē, laasaga vaevaega ma le voluma.

O se masani masani o Novopen. O le laasaga o le vaevaega e 0.5 iunite, lea e mafai ai e oe ona faʻatulaga lelei le metotia. O le maualuga pito tasi o le dose e 30 iunite, o le volume e 3 ml.

O le penisini penisini peni e faigofie lava. O le laasaga o le vaega e 0.5 iunite. O loʻo i ai se masini fofo tali: a maeʻa le tui, ona faʻalogoina lea o se faailoilo manino i se kiliki. E faʻaalia ai se mamanu muamua. E maua mai i lanu eseese, e mafai ai ona tuʻuina atu o se meaalofa foafoa.

O le a le peni tui?

Seʻio tatou mafaufau i se seti atoa o le masini i luga o le faʻataʻitaʻiga o le peni NogaPen syringe. O se tasi lea o mea sili ona lauiloa mo le saʻo ma le saogalemu o le pulega o le hormone. E faamamafa e le au gaosi o lenei filifiliga ei ai le malosi, faʻamaoni ma i le taimi tutusa foliga matagofie. O le mataupu e faia i se tuufaatasiga o palasitika ma paʻu uila.

E tele vaega o le masini:

  • moega mo se atigipusa ei ai se mea oona,
  • se tagata e taofia le taofiofia o le pusa i tulaga,
  • se tufatufaina atu e saʻo le fuaina o le aofaiga o fofo mo le tasi tui,
  • le faamau lea e tataʻi le masini,
  • o se laulau e faʻaalia uma ai faʻamatalaga talafeagai (o loʻo tuʻuina i luga o le masini masini),
  • ufiufi ma se nila - o nei vaega e toe faʻaaogaina, o lona uiga e aveesea,
  • o loʻo faʻapipiʻiina ma faʻauluina le pusa tuila mo le inisalini.

Taua! Ia mautinoa e aofia ai faʻamatalaga e faʻamatalaina ai pe faʻapefea ona faʻaaoga le masini e ausia lelei ai au sini.

I foliga vaaia, o le suauu e pei o se penipolo, pe o fea na sau ai le igoa o le masini.

O a aoga?

O le masini e fetaui lelei mo le puleaina o iniseti injections e oʻo lava i tagata mamaʻi e leai ni aʻoaʻoga faapitoa ma tomai. Ua lava lea e suesue ma le totoʻa faatonuga. O le fesuiaiga ma le umiaina o le amataga o le amataga e mafua ai le faʻaaogaina o le faʻaaogaina faʻafuaseʻi o le hormone i lalo o le paʻu. Ole laʻititi laʻititi o le nila e faʻapipiʻi vave ai, faʻamaoni, ma leai se faʻalavelave le poloka. E le tatau ona fuafua le loloto o le puleaina o le masini, e pei o se tui o le inisalini masani.

E fautuaina e faatali se isi 7-10 sekone pe a uma ona faʻaalia e le masini faʻaaliga le iuga o le taualumaga. E talafeagai lenei mea e puipuia ai le taofiofia o le vaifofo mai le nofoaga o poloka.

O le tui o le inisalini e faigofie tele i se ato poʻo se taga. E tele ituaiga masini:

  • Mea masini e le mafai ona faʻaaogaina - e aofia ai se kilika ma se vaifofo e le mafai ona aveesea. A maeʻa le vailaʻau, o le a faʻaaogaina se masini. O le umi o le taotoga e oʻo atu i le 3 vaiaso, peitaʻi, o le aofaʻi o fofo e faʻaaogaina e le tagata maʻi i aso taitasi e tatau foi ona iloiloina.
  • Suauu toe faʻaaoga - o le maʻisuka faʻaaogaina mai le 2 i le 3 tausaga. A maeʻa le hormone i totonu o le kesi, e suia i se mea fou.

Pe a faʻatau se peni tui, e fautuaina e faʻaaoga pusa e mafai ona faʻaaogaina i le vailaʻau o le gaosiga e tasi, lea o le a aloese mai mea sese i le taimi o le tui.

E i ai ni mea le lelei?

Soo se masini e le atoatoa, e aofia ai se peni tui. O ona aʻafiaga o le le mafai ona toe faʻaleleia le injector, o le tau maualuga o le oloa, ma le mea moni e le o cartridges uma lava e lautele.

E le gata i lea, pe a faʻafoe le insulin i lenei auala, e tatau ona e mulimulitaʻi i se meaʻai malosi, talu ai o le penisini penisini ei ai lona leotele, o lona uiga e tatau ona e tuleiina le lisi o tagata taʻitasi i se faʻatulagaga mausali.

Manaoga faʻatonutonu

Mo le lelei ma lelei le faʻaaogaina o le masini mo se taimi uumi, e tatau ona e mulimuli i fautuaga a tagata gaosi:

  • Teuina o le masini e tatau ona faia i le vevela vevela.
  • Afai o se kalama ma se vaifofo o se vailaau oona ua faʻaofiina i totonu o le masini, e mafai ona faʻaaoga mo le silia ma le 28 aso. Afai, i le faaiuga o lenei vaitau, o loʻo totoe pea le vailaʻau, e tatau ona lafoaʻi.
  • E faasaina le uu o le sygala ina ia paʻu ifo i luga ia ave avega o le la.
  • Puipui le masini mai le soona inu ma le manogi.
  • A maeʻa ona faʻaaoga le isilala, e tatau ona aveese, tapunia ma se pulou ma tuu i se pusa mo otaota otaota.
  • Fautuaina o le peni o loʻo i ai pea i le kamupani.
  • O aso uma ao leʻi faʻaaogaina, e tatau ona e fufuluina le masini i fafo ma se laumei susu susu (e taua pe a maeʻa ona leai lea o se moa po o se filo i luga o le suauu).

E faʻapefea ona filifili nila mo peni?

Ua talitonu tagata popoto agavaa o le sui o le sela na faʻaaogaina pe a maeʻa tui taʻitasi o le filifiliga sili lea mo le maʻisuka. O tagata mamaʻi e eseese o latou manatu. Latou te talitonu e taugata tele lenei mea, aemaise lava le mafaufau o nisi tagata mamaʻi e 4-5 inisiua i le aso.

I le maeʻa ai o le iloiloga, na faia ai se faaiuga tacit e mafai ona faʻaaogaina se sela e mafai ona aveeseina i le aso atoa, ae faʻavae i le leai o ni faʻamaʻi pipisi, faʻamaʻi pipisi, ma le faʻaleleia lelei o le tumama.

Olaʻo e umi le 4 i le 6 mm e tatau ona filifilia. Latou te faatagaina le fofo e ulu saʻo ai, ae le o totonu o le mafiafia o le paʻu poo le maso. O le tele o nila e talafeagai mo tagata matutua mamisuka, i le i ai o le mamafa o le tino, o nila e oo atu i le 8-10 mm le umi e mafai ona filifilia.

Mo tamaiti, tagata gasegase, ma le maʻisuka o loʻo amataina le togafitiga o le inisalini, o le umi o le 4-5 mm o le a sili ona lelei. Pe a filifilia, e tatau ona e mafaufau e le gata o le uumi, ae le gata foi i le lautele o le nila. O le mea itiiti, o le itiiti ifo o le tiga o le tui o le ai ai, ma o le nofoaga o le pupuʻu o le a sili atu ona vave faʻamalolo.

Faʻapefea ona faʻaaoga se peni tui?

Vitio ma ata o auala e saʻo ai le tuiina o se vailaau faʻamaʻi faʻatasi ma se peni e mafai ona maua i luga o le upega tafaʻilagi. O le auala e faigofie tele, pe a maeʻa le taimi muamua e mafai e le maʻisuka ona faʻataʻitaʻiina le togafiti faʻatasi:

  1. Fufulu lelei ou lima, togafitiga ma se fomaʻi, faʻatali sei maeʻa le vailaʻau.
  2. Vaʻai le saʻo o le masini, tuʻu i luga se falesa fou.
  3. I le faʻaaogaina o se masini faʻapitoa, o le fua o le vaifofo e manaʻomia mo le iniseti ua faʻatuina. E mafai ona e faʻamalamalama saʻo numera i le faamalama i le masini. O tagata gaosiga o aso nei e faia ni tui e maua ai kiliki faapitoa (tasi le kiliki e tutusa ma le 1 U o le hormone, o nisi taimi 2 U - e pei ona faʻaalia i faatonuga).
  4. O mea o loʻo i totonu o le kalama e tatau ona faʻafefiloi e ala i le faataavale i luga ma lalo i ni nai taimi.
  5. O se iniseti ua faia i se vaega na muai filifilia o le tino e ala i le kiliki i le kulini amata. O le togafitiga e vave ma leai se afaina.
  6. O le faʻaaogaina o le nila e faʻasolosolo, tapunia ma se pulou puipuia ma lafoina.
  7. O le tuila o loʻo teuina i se mataupu.

O le nofoaga mo le faʻaofiina o le vailaʻau faʻasolosolo e tatau ona suia i taimi uma. O se auala lenei e puipuia ai le atinaʻe o le lipodystrophy - o se faʻalavelave lea e faʻaalia mai i le leiloloa o gaʻo gaʻo i luga o le saite o iniseti masani o inisua. E mafai ona faia se tui i vaega nei:

  • lalo o le tauau o le tauau
  • puipui pito i luma
  • faʻatau
  • ogavae
  • le tauau.

Faataitaiga o Mea

O mea o loʻo mulimuli mai o filifiliga ia o pine penisini e lauiloa i tagata faʻatau.

  • NovoPen-3 ma NovoPen-4 o masini na faʻaaoga mo le 5 tausaga. E mafai ona faʻafoe se homone i se aofaiga o le 1 i le 60 iunite i faʻaopoopoga o le 1 le iunite. E tele a latou fua o fua, o le faʻailoga lelei.
  • NovoPen Echo - ei ai le laasaga o le 0.5 iunite, o le maualuga pito i luga e 30 iunite. O loʻo i ai se mea e manatuaina, o lona uiga, o le masini e faʻaalia le aso, taimi ma le fua o le pulega mulimuli o le hormone i le faʻaaliga.
  • Dar Peng o se masini e taofia ai le 3 ml cartridges (na o Indar cartridges e faʻaaogaina).
  • HumaPen Ergo o se masini e fetaui ma le Humalog, Humulin R, Humulin N. O le laʻititi laʻititi o le 1 U, o le maualuga pito i luga e 60 U.
  • SoloStar o se peni tutusa ma Insuman Bazal GT, Lantus, Apidra.

O se suʻega faʻapitoa o le a fesoasoani ia te oe e filifili le masini saʻo. O le a ia faatonuina se togafitiga o le inisalini, faʻamaʻoti le fuainumera manaʻomia ma le igoa o le inisalini. I le faaopoopo atu i le folasaga o le hormone, e tatau ona mataʻituina le maualuga o le suka i le aso. E taua lenei mea i le faamaninoina o le aoga o togafitiga.

Totogiina o Pen Penis

Seʻio tatou mafaufau i se seti atoa o le masini i luga o le faʻataʻitaʻiga o le peni NogaPen syringe. O se tasi lea o mea sili ona lauiloa mo le saʻo ma le saogalemu o le pulega o le hormone. E faamamafa e le au gaosi o lenei filifiliga ei ai le malosi, faʻamaoni ma i le taimi tutusa foliga matagofie. O le mataupu e faia i se tuufaatasiga o palasitika ma paʻu uila.

E tele vaega o le masini:

  • moega mo se atigipusa ei ai se mea oona,
  • se tagata e taofia le taofiofia o le pusa i tulaga,
  • se tufatufaina atu e saʻo le fuaina o le aofaiga o fofo mo le tasi tui,
  • le faamau lea e tataʻi le masini,
  • o se laulau e faʻaalia uma ai faʻamatalaga talafeagai (o loʻo tuʻuina i luga o le masini masini),
  • ufiufi ma se nila - o nei vaega e toe faʻaaogaina, o lona uiga e aveesea,
  • o loʻo faʻapipiʻiina ma faʻauluina le pusa tuila mo le inisalini.

Taua! Ia mautinoa e aofia ai faʻamatalaga e faʻamatalaina ai pe faʻapefea ona faʻaaoga le masini e ausia lelei ai au sini. I foliga vaaia, o le suauu e pei o se penipolo, pe o fea na sau ai le igoa o le masini.

Faamanuiaga Autu

O le taua tele i le faagasologa o le faailoaina o le vailaau faasaina e tatau ona avea ma taʻiala lelei o le suauu. O se taunuuga o lenei mea, e le toe manaʻomia e le tagata maʻi ona asiasi atu e le aunoa i se fomaʻi poʻo se tagata poto faapitoa ina ia mafai ona maua le fua o le homone.

E le gata i lea, o le faʻaaogaina o le peni o le a mafai ai ona filifili le fuainumera manaomia ole inisalini ma se maualuga maualuga o le saʻo. O le mamanu e maua ai se masini e faʻaogaina ai le vaega ma faʻafeiloaʻi vaega taʻitasi ma se kiliki faʻapitoa.

O le tui lava ia e faia i le kilikiina o se ki. Ou te fia tosina atu i le mea moni e faapea, o togi mo peni tui e maua i se pusa faapitoa, ma i le lumanaʻi e mafai ona faʻatau eseese.

I le faaopoopo atu i ai, i le talanoa e uiga i tulaga lelei, ou te fia tosina atu i le mea moni e faapea, o le masini e tuuina atu e matua faigofie lava mo le tauaveina pea. O le 'au mo le faʻalauiloaina o le vaega o le hormonal e tutusa lelei ma le mea e mafai ai, o loʻo faʻaalia e le mamafa o le mamafa.

E maitauina e tusa lava pe laitiiti le tamaititi e mafai ona ave le masini ma ia. Ae peitaʻi, mo le saʻo togafitiga, e tatau ona tali le fesili pe faapefea ona faʻaaoga le masini.

O le penisini Sugafan faigofie e fetaui lelei i lau ato po o lau taga. O loʻo lava le vailaau i le togavao mo aso e tolu o le faʻaaogaina. E leai se mea e tatau ona faʻamamafa mo le inisiua ma le manulauti Protafan. O tagata maʻi e le lelei le vaʻai e mafai ona fuafua le fua ole manaʻomia e ala i le faʻalogoina o se faailoilo: tasi kiliki e fetaui ma se fualaau o le 1 le iunite. Vaega o Mea:

  • e le manaʻomia ni tomai mo galuega,
  • faigofie ma le saogalemu o le faʻaaogaina,
  • o le fofo e masani ona fafagaina i le tino,
  • usitaia o le fua saʻo o le hormone,
  • Protafan auaunaga faʻaola - e oo atu i le lua tausaga,
  • leai se tiga.

O se isi filifiliga o le Protafan device o le logoina lea o le tagata maʻi e uiga i le faaiuga o le puleaina o hormones. A maeʻa ona e mauaina lenei faailo, e tatau ona e faitauina i le sefulu ma aveese le nila mai le pipiʻi. O se vaega tāua o lenei masini ma se nila e mafai ona aveeseina o le laʻititi laʻititi lea o le faʻaleagaina o le tino pe a tui.

O le aoga sili o le masini o le tuufaatasiga lea o se injector ma se pusa moli. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le Protafan FlexPen Syringe Pen e aofia ai le 300 IU (iunite faavaomalo) o le insulin.

O le masini e fetaui lelei mo le puleaina o iniseti injections e oʻo lava i tagata mamaʻi e leai ni aʻoaʻoga faapitoa ma tomai. Ua lava lea e suesue ma le totoʻa faatonuga.

O le fesuiaiga ma le umiaina o le amataga o le amataga e mafua ai le faʻaaogaina o le faʻaaogaina faʻafuaseʻi o le hormone i lalo o le paʻu. Ole laʻititi laʻititi o le nila e faʻapipiʻi vave ai, faʻamaoni, ma leai se faʻalavelave le poloka.

E le tatau ona fuafua le loloto o le puleaina o le masini, e pei o se tui o le inisalini masani.

Ina ia mafai ona talafeagai lelei masini mo tagata ei ai manaoga faapitoa, e gaosia e le au gaosi le vaega ole masini ma se masini faapitoa, lea e tatau ona faailoa e uiga i le faaiuga o le pulega o fualaau faasaina.

E fautuaina e faatali se isi 7-10 sekone pe a uma ona faʻaalia e le masini faʻaaliga le iuga o le taualumaga. E talafeagai lenei mea e puipuia ai le taofiofia o le vaifofo mai le nofoaga o poloka.

O le tui o le inisalini e faigofie tele i se ato poʻo se taga. E tele ituaiga masini:

  1. Mea masini e le mafai ona faʻaaogaina - e aofia ai se kilika ma se vaifofo e le mafai ona aveesea. A maeʻa le vailaʻau, o le a faʻaaogaina se masini. O le umi o le taotoga e oʻo atu i le 3 vaiaso, peitaʻi, o le aofaʻi o fofo e faʻaaogaina e le tagata maʻi i aso taitasi e tatau foi ona iloiloina.
  2. Suauu toe faʻaaoga - o le maʻisuka faʻaaogaina mai le 2 i le 3 tausaga. A maeʻa le hormone i totonu o le kesi, e suia i se mea fou.

Pe a faʻatau se peni tui, e fautuaina e faʻaaoga pusa e mafai ona faʻaaogaina i le vailaʻau o le gaosiga e tasi, lea o le a aloese mai mea sese i le taimi o le tui.

Faʻaoga tatau o le peni

O se tui tuila mo le inisalini e matua faigofie lava ona faʻaaoga, ae o le a ou manaʻo e faʻalogo i lona faʻatulagaina.

O le mamanu o le masini e aofia ai vaega e pei o se penisini insulin (o isi igoa o se kilika poʻo se lima), le masini masini.

E le gata i lea, o tagata tomai faapitoa e gauai atu i le i ai o se masini masini mo le faia o le piston, ola ma le pulou, lea, i fafo atu o le taotoga, e tapunia le nila.

Teuina o le masini e tatau ona faia i le vevela vevela.

  1. Afai o se kalama ma se vaifofo o se vailaau oona ua faʻaofiina i totonu o le masini, e mafai ona faʻaaoga mo le silia ma le 28 aso. Afai, i le faaiuga o lenei vaitau, o loʻo totoe pea le vailaʻau, e tatau ona lafoaʻi.
  2. E faasaina le uu o le sygala ina ia paʻu ifo i luga ia ave avega o le la.
  3. Puipui le masini mai le soona inu ma le manogi.
  4. A maeʻa ona faʻaaoga le isilala, e tatau ona aveese, tapunia ma se pulou ma tuu i se pusa mo otaota otaota.
  5. Fautuaina o le peni o loʻo i ai pea i le kamupani.
  6. O aso uma ao leʻi faʻaaogaina, e tatau ona e fufuluina le masini i fafo ma se laumei susu susu (e taua pe a maeʻa ona leai lea o se moa po o se filo i luga o le suauu).

Le lelei o le masini

Faatasi ai ma mea le lelei pe a faʻatusatusa atu i se suauu masani o mea nei:

  • O le tau o le masini e maualuga atu nai lo le tau o suauu ua faʻaaogaina.
  • Ole peni insulin e le o toe faaleleia. Afai e gau, e tatau ona e faʻatau se mea fou.
  • Afai e faʻatau e se tagata faʻatau le syringe mai le tasi gaosi oloa, ona mafai lea ona ia faʻatau faʻataʻavale faaopoopo mai le kamupani lava e tasi - o isi o le a le galue.
  • E i ai ni faʻataʻitaʻiga ma se fagu faʻamalosi. O lenei mea e mafua ai le faateleina o le tau o togafitiga, aua o le taimi lava e uma ai le vailaʻau, e tatau ona e faʻatau sau tui fou. E tatau ona e matua faʻaeteete pe ae faʻatau se masini.
  • O loʻo i ai ni faʻataʻitaʻiga ma le faʻatusatusaina o metotia. O lona uiga o taimi uma lava e faʻamaonia ai le fuaina o le dose. O le tagata maʻi e tatau ona faʻafetaui lana meaʻai (gaʻo gaʻo) i le tui ole suauu.
  • O le penisini pito sili ona le lelei, ua mamanuina ina ia le mafai ona suia le nila. O lenei meatotino e matua aʻafia ai le faʻatinoga o le masini, talu ai e tatau ona e faʻaogaina le manoa e tasi i le tele o taimi.
  • O nisi tagata mafaufau faʻapitoa mafaufau faʻapitoa e le taliaina ni inisiua "i tauaso."

O isi faaletonu ua i ai i le fanua sese. Mo se faʻataʻitaʻiga, o nisi tagata gasegase o loʻo maua i le maʻisuka e talitonu o le vaʻaia lelei ma le faʻamaopoopoina o gaoioiga e talafeagai mo le tuiina o le inisalini ma se peni.

E sese lenei mea. Talu ai o le isi tui na faia i se isi sone, o se nofoaga faapitoa e le taua tele.

Faatasi ai ma le massage, o lenei faafitauli e masani ona alu ese. Ma o le metotia e fuafuaina e kiliki.

O le mea lea, e mafai ona e faia se tui, e oʻo lava i le vaʻai o ou mata.

O le toʻatele o tagata e manatu o se peni tui o se masini faʻalavelave. Ma e sili atu le faʻatau na o se tui, lea e sili atu ona faigofie le tuiina o le inisalini. O se peni e manaʻomia ai se filifiliga tutoʻatasi i le metotia. Ae, muamua, o le fomaʻi e fuafua le fualaau, ma lona lua, e faigofie ona tuʻu i luga o kiliki. Ona sosoo ai lea, o le soliga o le 1 le iunite i soo se itu e le afaina tele ai le soifua maloloina o le maʻi.

Filifili se nila mo se peni

Ua talitonu tagata popoto agavaa o le sui o le sela na faʻaaogaina pe a maeʻa tui taʻitasi o le filifiliga sili lea mo le maʻisuka. O tagata mamaʻi e eseese o latou manatu. Latou te talitonu e taugata tele lenei mea, aemaise lava le mafaufau o nisi tagata mamaʻi e 4-5 inisiua i le aso.

I le maeʻa ai o le iloiloga, na faia ai se faaiuga tacit e mafai ona faʻaaogaina se sela e mafai ona aveeseina i le aso atoa, ae faʻavae i le leai o ni faʻamaʻi pipisi, faʻamaʻi pipisi, ma le faʻaleleia lelei o le tumama.

Taua! E le gata i lea, o le a faʻalavelaveina le nila, o le a mafua ai le tiga i le taimi o se faʻalavelave, e mafai ona faʻaosoosoina ai le atinaʻe o le faʻaogaina o le faʻaogaina.

Olaʻo e umi le 4 i le 6 mm e tatau ona filifilia. Latou te faatagaina le fofo e ulu saʻo ai, ae le o totonu o le mafiafia o le paʻu poo le maso. O le tele o nila e talafeagai mo tagata matutua mamisuka, i le i ai o le mamafa o le tino, o nila e oo atu i le 8-10 mm le umi e mafai ona filifilia.

Mo tamaiti, tagata gasegase, ma le maʻisuka o loʻo amataina le togafitiga o le inisalini, o le umi o le 4-5 mm o le a sili ona lelei. Pe a filifilia, e tatau ona e mafaufau e le gata o le uumi, ae le gata foi i le lautele o le nila. O le mea itiiti, o le itiiti ifo o le tiga o le tui o le ai ai, ma o le nofoaga o le pupuʻu o le a sili atu ona vave faʻamalolo.

Filifilia le suauu sili

Afai e filifili se tagata o tausia e faatau se peni tui, e tatau ona manatua i le mafaufau e tolu ituaiga o penisini insulin - faatasi ai ma se kilika sui, faatasi ai ma se kilika sui, toe faʻaaogaina. O le mea mulimuli o lona uiga o le inisalini poʻo se isi vailaʻau e mafai ona faʻaofiina i totonu o le lima mo le fualaau faasaina i le tele o taimi. O le nila i totonu ia i latou e faasino mai i le 2 pito. O le pito muamua e tuia ai le lima ma vailaau, le lona lua - o le paʻu i le taimi o le tui.

O isi taʻiala mo peni lelei e aofia ai:

  • Malamalama mama
  • O le i ai o se faailo e uiga i se fualaau o fualaau faasaina,
  • O le i ai o se faʻamaoniga mautinoa o le iuga o le tui,
  • Faʻaalia manino ata,
  • Pulu mata ma puupuu
  • Filifiliga ma nila ma vaovao,
  • Malamalama manino mo le masini.

O le fua i le peni e tatau ona i totonu o mataitusi tetele ma faatasi ai ma fevaevaeaʻiga masani. O le mea e fai ai le masini e le tatau ona mafua ai ni allergies. O le faʻasalaina o le nila e tatau ona maua ai le puipuiga mai le togafitia o mea faʻapipiʻi pipisi - lipid dystrophy.

O le tausia o tagata faʻatau, o nisi kamupani na tuʻuina atu se fua ma se tioata tetele e faʻaalia ai vaega e oʻo lava i le le iloa lelei o tagata. Mafaufau i mea uma lelei ma le faʻaogaina o le gadget, ma filifili le masini lea e faigofie mo oe lava ia.

Le lelei ma le le lelei

E faigofie le faiga: e faigofie lava ona aʻoaʻoina e fanau ma tagata matutua. O le masini e matua malamalama ma faʻapipiʻi, o lea e mafai ona ave faʻatasi ma oe. O fuataga vavalalata ma manino ma fuainumera tele ua mamanuina mo le vave faʻatulagaina o tagata gasegase i le vaʻaia o le faʻaaliga. O le tele o faʻataʻitaʻiga e faʻamaonia pe a maeʻa le tui.

E matauina e le au tusitusi ni faaletonu o penisini inisalini.

  • Le manaʻoga e faʻatau muamua cartridges ma isi sapalai. O nisi taimi ei ai faigata i le tuʻuina atu poʻo le avanoa o le oloa saʻo i falemaʻi lata ane ma faleoloa.
  • O le inisalini i totonu o cartridges e tumau pea, ona o lenei numera o atigi faʻaaoga e faʻaititia.
  • E tatau ona sui ni nila e faʻaaogaina ina ua maeʻa tui taʻitasi. Mo le maʻisuka ituaiga 1, o le 1 i le 6 fasi vaega e manaʻomia i aso uma. O lo latou faatauina faifaipea e faaliliuina i le tele o tupe.
  • E mafai e le ea ona fausiaina i le inisalini (e seasea lava).
  • Le tau maualuga o le oloa.

Ae ui i lea, o le lelei o le pine tuila e tele taimi sili atu nai lo le lisiina o mea le lelei. I le faʻaaogaina o le masini, e faigofie ai ma vave faʻatonuina se fua saʻo o le homone.

Togiina o Tini Pen

Pe a filifilia se masini tui, e taua le mafaufau i le umi, le mafiafia ma le maoaʻe o le nila. O le maualuga o le tiga o le iniseti ma le sao o le puleaina o le inisalini i totonu o le tino e faalagolago i lenei mea.

I le faʻaaogaina o le loka faapitoa o le peni, o le a mafai ona e setiina le umi manaʻomia o le nila. O lenei mea o le a taofia ai le inisalini mai le ulufale atu i totonu o maso. O le hormone e televave le gaogao mai le fiva i totonu o le toto, ona o le maualuga o le kulukose e le faateleina.

O le umi pito sili ona lelei o le nila ile 4-8 mm. O lona lautele ole 0.23 mm. Mo le faʻatusatusaga: o le mafiafia o le mafiafia e 0.33 mm. O le manifinifi o le nila ma le laʻititi o le loloto o le pupu, o le itiiti ifo lea o le tiga o le tui.

O le uumi o le nila e filifilia e mafaufau i le mafiafia o le paʻu. E faʻalagolago i tausaga ma uiga taʻitoʻatasi o le tino o le maʻisuka.

Fautuaina le umi o le nilala tuila
FaailogaUmi ole uumi (mm)
Uluai togafitiga insulin4
Tamaiti ma talavou4–5
Tagata matutua ma tagata gasegase5–8

E tatau ona suia le nila pe a uma ona faʻaaoga. I le faʻaaoga soo, e mafai ona faʻaleagaina. O le iʻuga, e faigata le faʻamaʻiina o paʻu, e aliali mai le microdamage i le nofoaga o inisiua, ma faila faʻamaufaʻailoga. Afai e te inuina le inisalini i nei vaega, e ono faʻalavelaveina le faʻaaogaina o le hormone, lea o le a mafua ai ona osofaʻi oso i kulūkose.

A maeʻa le faʻaaogaina umi, faʻapipiʻi le tolaula. E le afaina ai le puleaina o le inisalini. O le tele o le ea i le va o kesi ma le siʻosiʻomaga ua faʻalauteleina. Mo lenei mafuaʻaga, e mafai ona faʻavaivai le fofo ma aveesea ai le faʻamalolo o meatotino.

Tuutuuga o le faaaogaina

Faaaogaina o se peni insulin e le manaʻomia ai tomai faʻapitoa poʻo tulaga faʻapitoa. O le inisalini e mafai ona faʻatino e aunoa ma le fesoasoani a se fomaʻi maʻi.

Aveese le pulou puipui. Faʻaofi le kata i totonu o le peni. Faia se iloiloga vaaia, faʻaitiitia le faaleagaina i le faamaoni o le fagu. O le fofo e tatau ona manino, e aunoa ma le faʻaitiitia. Afai e faʻatonuina se vailaʻau faʻatau, e tatau ona vave luluina. A oʻo ina faʻamalosi ile inisalini, e le mafai ona luluina mea o loʻo i totonu o le voli. Faʻamauina se nila fou ma aveese le puipuiga mai ai. I le tufatufaina, filifili le fuainumera manaomia o le hormone injected.

Fufulu le nofoaga na tuiina ai le ava malosi i le fomaʻi. O le inisalini e sili ona tuiina i totonu o le tino i totonu o le manava. O le fualaau faasaina e mafai ona sasaina i totonu o le tootoo, ogavae po o le tauau. I lenei tulaga, o le hormone e mafai ona faʻaitiitia lemu, ma o loʻo i ai se tulaga lamatia o le ulu atu i totonu o le maso. Suia le sone i taimi taʻitasi.

Aumai le peni vali i le paʻu ma taomi le pa puipui. Faatali mo le faailo e faamaea ai le tui. Faatali mo le 10 sekone, ona aveese lea o le nila mai le paʻu.

Maitau mea e teu ai. Ina ia aua nei faaleagaina le tui suauu, ave i se tulaga faapitoa.

Ona o le faigofie o le mamanu, o tagata gasegase o vaitausaga eseese, faapea foi ma tagata gasegase maualalo, ua saoloto e faaaoga le masini. O le penisina o le syringe o le a mafai ai ona e maua le fua saʻo o le insulin i soo se nofoaga talafeagai i se taimi talafeagai.

Tuua Lau Faamatalaga