Chicory mo pancreatitis ma cholecystitis - mea lelei ma foliga o le faʻaaogaina

I le avea ai o se vaega o le aoina o fualaau faasaina, o le chicory i pancreatitis ma le cholecystitis e avea o se mea malosi malosi ma le gallstone-dissolving vaega. Ae o le aoga o se vailaau togafitiga e faalagolago i le metotia o lona faaaogaina, ma luga o le talafeagai o le faaaogaina o deco deco mo tulaga eseese o se tagata maʻi.

Faamanuiaga ma mafai ona afaina

I fua o togafitiga faʻale-aganuʻu, o aʻa ma le mutia e mafua mai i mea aoga i le phytotherapy o pancreatitis, cholecystitis, maʻi suka ma isi faʻamaʻi. Faatasi ai ma aʻafiaga o loʻo i ai i le laau i luga o se faʻamaʻi maʻi vaivai, o le mafai lea ona faʻasaʻo faʻamalosi toto, osofaʻi le afaina ma ona taunuuga.

O le taua tele o le gafatia o le laau e faaleleia ai le aveeseina o le talo mai le gallbladder, lea e amata mai i le gutu o le pancreatic (Wirsung).

O se osofaiga o pancreatitis e masani lava ona aliaʻe mai i se gaioiga faanatura o le suka ma le sua o le pancreatic, ma o le taunuuga lea ua faʻaaogaina ai le enzymes o nei mea. O se taunuuga, o le faagasologa o le tataina o le fusi o le gland lava ia e amata.

Ona o lenei mea, o le faʻafoega o vailaau faʻamaʻi ma se vaiinu e faʻavae i luga o chicory i le tulaga o le mumū o le pancreas e tatau ona faia ma le faʻaeteete tele ma na o le maeʻa ona faʻatalanoa se fomaʻi.

O aoga aoga o le chicory o loo i lona fatuga tele:

  • inulin e faʻaititia ai le suka toto ma avea o se isi mea i le inisalini, o lona gaosiga e faigata i le pancreatitis,
  • o le tele o vitamini ma minerale o loʻo faia ai le laau o loʻo teuina i mea faʻapitoa,
  • pectin faʻamaonia le faʻafefeteina,
  • mea faʻapitoa o le phenolic ma le vevesi faʻalauteleina le elemene o le suka gaʻo, faʻaitiitia le viscosity o le talo ma faʻamalo le sphincter o le talo.

O faʻamaoniga i le mauaina o le chicory i le mumū o le pancreas e mafua ona o faʻamaʻi faʻamaʻi:

  • hyperacid gastritis,
  • ulutala o le manava ma le maʻi ulutala e 12,
  • urolithiasis
  • le i ai o gallstones
  • gout (chicory e aofia ai le oxalic acid, lea e fesoasoani i le faia o le calcium oxalate),
  • toto maualuga.

Vaega o le atinaʻe o pancreatitis ma cholecystitis

O le pancreatitis e tupu i tagata e sili ona fiafia e fafagaina, e pei o meaai gaʻo ma falai, ma masani ona inupia le ava malosi. I lalo o le faatosinaga o nisi mea, o le pancreas e amata ona gaosia ma le gaosia o enzymes digestive, lea e oʻo atu ai i le malosi o le faʻailoga. I le avea ai o se tulafono, o le pancreatitis e tupu i lalo ole aʻafiaga o nisi mea e galulue faʻatasi pe tutusa. O le tele o tagata mamaʻi o lenei faʻamaʻi e masani ona inupia le ava malosi, ma e oʻo lava i tulaga lamatia o tagata e iai ni faʻafitauli i le urolithiasis. O mafuaʻaga nei mo le toʻatele o tagata na afaina - e tusa ma le 98% o mataupu uma.

E masani lava o le mafuaʻaga o le faʻamaʻi o le faʻaleagaina o le ava.

O le pancreas e laʻititi, ae e taua tele i le olaga o le tagata, o le galuega autu a le gland o le gaosia o meaʻai meaai, lea e tatau ona faʻamautinoa ai le faʻaogaina o meaʻai. E le o tagata uma e iloa, o le pancreas lea e nafa ma le faʻamalositino o le inisalini, o lona le atoatoa e oʻo atu ai i faʻamaʻi tuga o le endocrine, o se tasi o mea taatele o le maʻisuka. I le taimi o le pancreatitis, o foliga e foliga mai e matua malosi lava le inu, lea e tupu i meaʻai. O na enzymes o le uʻamea e gaosia i ona ala, o le faagasologa o le faaleagaina o le gland lava ia e amata, ma afai o nei mea e aafia i le toto, ona oʻo mai ai lea o faailoga autu o le inisua:

  1. Paʻu O le faailoga pito sili lea ona taua ma faʻalauiloaina, o le tiga i lenei maʻi e le mafaʻatasi ma malosi, e mafai ona faamatalaina o se mea mataga ma tipi. Afai e le maua e le tagata maʻi togafitiga faafomaʻi ile taimi, ona oʻo lea i lona tulaga e mafai ona avea ma se mea e teʻi ai.
  2. Le maualuga o le vevela o le tino ma suiga o suiga. E vave tele ona tupu vave le faagasologa o le mu, lea e faaosofia ai le faateleina o le vevela, ae o le toto maualuga e mafai ona faateleina tele, ma a mavae sina taimi, i se isi itu, e mafai ona alu i lalo i le tapulaa.
  3. Le lanu o le paʻu. I vaega muamua, o le tino ma isi vaega o le tino e maua mai ai se paolo malulu, pe a mavae sina taimi e suia i le lanu enaena.
  4. Nausea O le tagata gasegase e mafai ona lagona le aʻi, o le gutu malulu, leisa ma le faʻateleina o le gaʻo, lea e faʻamaonia ai le soliga o le tino.
  5. Vomiting O lenei faailoga e vaʻaia, ma le vomiting e tele lava le tuʻuina atu, ma e maʻi le maʻi. O le mafuaʻaga lea i le faʻamalosia o le pancreatitis, e le mafai ona e 'ai meaai, ma o le matelaina o se tasi lea o tulaga autu i le auala e toe faʻaleleia ai.

O le maʻi pancreatitis e mafai ona togafitia i lalo ifo o le vaavaaiga faifaipea a se fomaʻi, aua o lenei tagata maʻi e tuʻu i se falemaʻi. E le tatau ona teena lenei manaoga, talu ai o le mumū o le pancreas o se maʻi ogaoga, o se osofaiga fou e mafai ona amata i soo se taimi, o lea e matua taua ai le latalata mai o fomai. Afai ei ai se osofaiga a le tagata maʻi i le fale, ona manaomia lea ole fesoasoani faʻafuaseʻi, mo lenei mea e tatau ona e valaʻau i se falemaʻi. Ae o le tagata maʻi e tatau ona vave fesoasoani, mo le mea lea e te manaʻomia e tuʻu ai le aisa i lou manava ma tuʻuina atu se antispasmodic, e pei o papaverine poʻo Noshpa, e taua le tuʻuina atu ia te ia le moega e malolo ma e le 'ai ai.

Cholecystitis o se faʻamaʻi lea e faʻaalia i se gaioiga mimiti i le gallbladder. O le faailoga autu o lenei maʻi o le tiga i le itu taumatau, aemaise lava i soʻo se gaioiga. Cholecystitis o se tasi o faʻalavelave sili ona ogaoga o faʻamaʻi pipisi.

Cholecystitis - o se faʻamaʻi e mafua mai i le mumū o le gallbladder

O le mea oona o le okeni o le fualaau oona, lea e manaʻomia mo le faaputuputuina o le talo, lea e maua mai i le ate, o loʻo i le itu taumatau o le hypochondrium. Mo lenei mafuaʻaga, o gasegase e maua i le cholecystitis e maitauina se tiga ogaoga ma le tiga i le itu taumatau i lalo ifo o le iʻu. O le afaina o le gallbladder e mafua mai ona o le solia o le vavalalata o alavai, ma mafua ai ona mausali i talo, o mea nei e mafua ai i lenei taunuuga:

  • maʻa maa, latou te punitia le ala o le fegasoloaiga o le talo poʻo le faʻaalia i luga o puipui o le afifi,
  • faafitauli i le toto, lea e mafua ona o le atiaʻe o le atherosclerosis,
  • faʻaleagaina le paʻu o le vevela i le sua o le pani pe a oʻo mai le pulelaina o le gland i luga o le talo,
  • le i ai o microflora leaga i le gallbladder.

Cholecystitis ma pancreatitis o faʻamaʻi tuga e manaʻomia ai togafitiga lelei ma vave. Muamua lava, o le tagata gasegase e faʻamalolo mai i faʻaʻailoga o le maʻi, a leai o le a ia atiina ae se tulaga faʻafuaseʻi ma e oʻo lava i se faʻamaʻi pipisi. A maeʻa le osofaʻiga, e mafai ona e alu i faʻataʻitaʻiga e faʻamalamalama ai le mafuaaga o lenei tulaga. O le sili ona lelei i lenei mataupu o se suʻega o le ultrasound, faʻapea foʻi ma le suʻesuʻeina o le toto ma le urine, e faʻavae i luga o nei faʻamaumauga ua mafai ona faia se faʻamautinoaga saʻo.

O faʻamaoniga e mafai ona fuafua le foliga o le faʻamaʻi, pe a fai e le tumau, ona faʻaaogaina ai lea o vailaʻau maʻoti, ma tele, e eseese uma lava. Ae ui i lea, o nei vaega e lua o fualaau faasaina ei ai le tulaga masani - e mafai ona faaopoopo i isi metotia o togafitiga. Mo le mafuaʻaga lenei, e toʻatele e naunau pe mafai ona inu le paluga i pancreatitis ma cholecystitis, o le a tatou taumafai e tali lenei fesili.

O aoga aoga o le chicory

O Chicory e taʻua foi o le lanu lanumoana, o lenei laau e mafua mai i le aiga o Astrov. O le Metitirani e mafai ona manatu lelei o lona tuatusi o le talafaasolopito, ae i le taimi lava, faafetai i ona meatotino lelei, ua salalau solo le chicory i le lalolagi atoa, pe a fai o le tau e le lelei. O le laau e sili ona fiafia i se siosiomaga mūlū, e ui lava e masani ona maua i nofoaga o le vevela. O le tele lava o taimi, e filifilia ai e le uila lanumoana ia laufanua, vaomatua, fanua avanoa, fanua ma auala tetele. I se eria e iai mauga, o le mutia e le sili atu nai lo le ufifatafata totonu.

O Chicory ua malosi lona tuputupu ae mo fuafuaga tau fale gaosi oloa, ua vaevaeina vaega uma mo lenei mea. I totonu o aiga, o loʻo totō malosi foi le laau, o aʻa o le chicory fale e faʻaaogaina e inu ai mea e fiafia i ai tagata uma, ma o le salad vine e faʻaaogaina e faʻafesoʻotaʻi ai ipu poo le saunia o salakeke.

O le aʻa o chicory e aofia ai le tele o elemene aoga, vitamini ma isi mea taua e taua mo le tino o le tagata, mo se faataitaiga:

  • eseese resins
  • vailaau oona
  • agaga
  • tanning components
  • inulin
  • coumarin
  • pectin
  • magnesium
  • calcium
  • paluka
  • sodium
  • uʻamea
  • seleni
  • fumela

Chicory e tele mea aoga.

O le tele lava o taimi latou te faʻaaogaina ai le soluble form o chicory, lea i lana talosaga e pei o le kofe, i le ala, inu ai o se mea aoga ma suitulaga. Afai e tausisia e le kamupanī le tekinolosi tonu, o le mea inu e tatau ona i ai le tele o tulaga lelei, e mafua ai ona i ai se aafiaga lelei o le tino i le tino o le tagata:

  1. Faʻaleleia o galuega puipui. Inulin o loʻo i ai i totonu o le laau, o lenei mea e faʻaaogaina ai le faʻaogaina o mea faʻapitoa o le intestinal natura, lea e nafa ma le faʻatinoga o le masini digestive, faʻapea foʻi ma le puipuia mai le le atoatoa i le microflora.
  2. Faʻasalalauga masani o gaoioiga faʻasao. O le atinaʻeina o fale faʻavae e mafai ona puipuia i le fesoasoani a resini phenolic.
  3. Faamalosia o le musika o le fatu, puipuiga mai maʻi fatu cardiovascular. O lenei vai inu e faʻatagaina oe e faʻaititia le numera o lipoproteins maualalo, lea e mafua ai le atinaʻe o le maualuga o le toto ma le atherosclerosis.
  4. O le taua faasagatau i le myositis ma le gasegase. Chicory e faʻamalieina le mumu ma faʻasaʻo tiga. O le tali lenei i le fesili pe mafai ona faʻaaogaina le chicory mo pancreatitis.
  5. Pulea o le mamafa. Inulin ma le oligosefose e faʻatonutonu ai le aofaʻi o mea e faʻafefe - o lenei hormone e nafa ma le fiaai. E ala i le faʻaaogaina o le chicory, e mafai ona e taofia ai se lagona o le fiaai, o lea e mafai ai ona vave faʻaitiitia le mamafa. Aemaise lava pe afai e faʻaopoopoina lenei metotia i le gaioiga faaletino.
  6. Faʻaitiitia le suka toto.
  7. Cholagogue. O vaega o le laau e le faatagaina ai le talo e malolo ai, ona o le fea o maʻa laʻititi o loʻo i totonu o le otaota.
  8. Tulaga masani o le tulaga o le mafaufau. O le tele o faʻamaʻi e tulaʻi mai i se tulaga o le atuatuvale, aemaise lava e mafua mai i le tino o le tino, o lea e matua taua ai le tuʻuina o neura i le faasologa.
  9. Tonus mo le aso atoa. Afai ae le o le kofe, inu se mea inu inu, ona mafai ai lea e se tagata ona maua se taotoga ma maua se lagona lelei i le gasologa o le aso. Ma le isi, o mea aoga o loʻo faʻaaogaina le faʻaogaina o le ulu o le ulu faʻapea foʻi ma le vaʻaia.

Chicory o se vailaʻau aoga tele, lea o loʻo i ai se nofoaga talafeagai i fualaau faʻapitoa masani. O le lanu moana e mafai ai e oe ona feagai ma faʻamaʻi eseese, ma o se mea sili foi ona lelei mo nei kofe matautia ma faʻafefe. I le taimi lava e tasi, o le malosi o nei meainu e toetoe lava a tutusa, o le chicory e faʻavaivaia le vaivai, faateleina le gafatia galuega ma faʻaleleia tomai faʻalauiloa. O le laau ua faatonuina mo maʻi eseese, o nisi e fesili pe mafai ona inu le paluga i le pancreatitis, seʻi o tatou taumafai e faʻamatala atili i auiliiliga.

E faʻapefea ona fai le chicory i le pancreatitis ma le cholecystitis?

O Chicory o loʻo faʻaaogaina i pancreatitis, ma le isi, o se tasi o auala sili ona lelei ma saogalemu e faʻaaogaina e togafitia ai lenei maʻi ogaoga. O le fofo ua faatonuina faapitoa e le fomaʻi, lea na ia siakiina ai le tagata maʻi mo le i ai o le le faapalepale. E le mafai ona faʻaaogaina le laau i le tino o le pancreatitis, aua i lenei tulaga e tatau ona e puipuia le tagata maʻi mai soʻo se meaʻai e aʻafia ai le pulefaʻatasia o le enzymes o meaai.

O le faʻaaliga sili mo le faʻaaogaina o le chicory i pancreatitis o le faʻamagaloga. O lenei vaitau e amata pe a ma le masina pe a maeʻaeʻa, ae ui i lea, o nisi taimi o le taimi lenei e tolopo - e faʻalagolago lava i uiga o le tino ma le maualuga o le faʻaleagaina. I lenei tulaga, o le faʻaaogaina o le laau o loʻo i ai le tele o itu e tatau ona mafaufau i ai ao lei faʻaogaina. E mafai ona e faʻaaogaina le oloa i le foliga o se decoction poʻo se vaiinu, o lona uiga, i le faʻamatalaga o le suavai. E amata uma lava i se vaega itiiti, mulimuli ane o le siʻitia o le vaega, e pei o le faʻamalieina o ia lava.

O le umi o le vasega e tusa ma le 30 aso. Aʻo leʻi faʻaaogaina, e tatau ona aumai le laau i le paʻu o le paʻu pe naʻo le faʻatau mai o se oloa maeʻa. Mo le tasi vaega o le meainu e te manaʻomia 20 kalama o mea vevela. Muamua, ua tumu i le vai, ona kuka ma faamamaina lea. O le vailaʻau e faʻamoemoeina e se tagata poto faapitoa, ae i le averesi, o se vaiinu e aofia ai 2 teaseti o le chicory ma le vai e mafai ona faʻaumatia faatolu i le aso. O lea ituaiga vailaʻau o le a fesoasoani i le faʻateleina o le faʻamalosi o mea leaga uma mai le tino.

I le leai o le maʻisuka, e mafai ona faaopoopo le suka i le vaiinu.

O le meafaigaluega e mafai foi ona faʻaaoga mo togafitiga, ona o le faʻamaʻi e faʻaleagaina e fuafua i le i ai o mea faʻafefe, mo se faʻataʻitaʻiga, i le auala o le olaga ma meaʻai. Ina ia faʻaitiitia le ono mafai ona faʻafouina, e mafai ona e faʻaaogaina le oloa i ni aofaiga tetele mo se taimi umi. Ae ui i lea, e tatau ona e feutagai muamua ma se fomaʻi ina ia fautuaina ai le auala e mafai ona faaopoopoina ai le puipuia. Ma o se fomaʻi agavaa o le a taʻu atu ia te oe e mafai pe leai foi le chicory i le pancreatitis. O le inu i le cholecystitis e le ese mai le mataupu muamua.

O se vai inu poʻo se pulu chicory o se vailaau mamana lea e tatau i tagata uma ona faʻaaoga i nisi taimi, aua o lenei laau totino o se punavai matagofie o vitamini ma vaega aoga. Latou te faʻatagaina le tino e vave ona feagai ma maʻi eseese, e lua digestive ma soʻo se isi lava tino. O loʻo taʻutaʻua e le au atamamai o le lalolagi e sili atu le lelei o le lafoaia o le kofe e fiafia ai i le meaʻai, aua e tasi le malosi o le tonic, ae iloa e tagata uma le leaga o le muamua.

I se foliga laititi

I le taimi o le alualu i luma o le mumu, e fautuaina le tagata maʻi e mulimuli i se meaai faʻapitoa faapitoa.

I le taimi o le alualu i luma o le afaina, ua fautuaina e mulimuli i se taumafataga faapitoa ae le faʻaaogaina le chicory.

I le taimi lea, o se vaiinu mai chicory e tatau ona vavae ese mai le taumafataga, aua e fesoasoani i le galuega faalilolilo a le manava, lea e mafua ai le faateleina o le uta i luga o le paʻu. I le gaioiga faʻapitoa, e manaʻomia e le tino ona mautinoa le maualuga o le filemu.

I se taimi masani

Faaaoga le laau mo faamoemoega puipuia.O se teuteuga o le chicory fesoasoani e faʻaleleia ai le faʻatinoina o le tino o meaʻai, faʻaleleia le lelei o le 'aina o meaai, e puipuia ai le atinaʻeina o le kuluma. Nai lo o se teuteuga, e mafai ona e faʻaaogaina se paʻu matagogo o se vailaau faʻalaʻau, lea e faʻamuamua muamua i le 200 ml o susu.

Cholecystopancreatitis

O le Cholecystitis e masani ona taʻitaʻi atu i le atinaʻe o pancreatitis. Faatasi ai ma lenei togafitiga, e faʻaaoga ai le chicory, ae faʻaeteete.

O Chicory ei ai sona aafiaga lelei ma le faʻamalosia le faʻaumatia o maʻa i le gallbladder.

O loʻo i ai i le laau se aʻafiaga lelei ma le faʻamalosia o le soloia o maʻa i le gallbladder. Ae i nisi tulaga, o maa e le faʻaaogaina e mafai ona taina ai le ala. O le mea lea, ao leʻi faʻaaogaina se vaiinu mai le chicory, e tatau ona e faʻatalanoa ma se tagata tomai faapitoa.

Ma le pancreatitis ma le gastritis

I le i ai o se ituaiga o togafitiga, o togafitiga faʻasolosolo e tatau ona faʻalatalata atu. Afai o le tagata maʻi, faʻaopopo i le laititi o le manava i le pancreas, o loʻo i ai le malosi o le manava, e tatau ona aloese mai le faʻaaogaina o vailaʻau vailaʻau. O le laau e faʻaleleia ai le gaosiga o le eleʻele o le chlorhydric, o le sili atu lea e mafua ai le ita ma le mumu o le mucous membranes.

I le taimi o le maitaga

Afai ei ai faafitauli i le pancreas ao maitaga, ua fautuaina le togafitiga ma le chicory.

O le aʻa o le laau e aofia ai le tele o vitamini ma minerale, lea o le a sili ona aoga i le vaitaimi o le gaioiga.

I le taimi o le maitaga, o le masani gaioiga masani a le gallbladder e masani ona faʻalavelaveina, o le mea lea o le a fesoasoani le sui o le au faipule e aveesea le tele o faafitauli. Ae e le tatau ona togafitia oe lava ia. Faʻasalalauga faʻapitoa e manaʻomia.

E le aoga le togafitiga a le tagata lava ia. Faʻasalalauga faʻapitoa e manaʻomia.

Decoction o aʻa o le laau

Ina ia saunia se vailaau togafitiga faafomai, ave se sipuni tele e le atoatoa o le meaola o le laau. Latou te faʻaaogaina uma le paʻu chicory paʻu ma fasi 'ele o le faʻamaina o aʻa mo togafitiga.

O mea e gaosi sauniuni e sasaa mai i le 1 ipu vai, faʻapipiʻi i le vevela ma kuka ile vevela vevela mo le 5 minute. Faataga le susu e faamalolo, ona faamama lea. Faatau 5 ml 4-6 taimi i le aso ao lei faia le taumafataga. O le umi ole togafitiga e 3 vaiaso.

I le leai o se aoga, toe fai le togafitiga pe a maeʻa le vaiaso.

O le meafaigaluega e faʻaleleia le tulaga masani o le tino, faʻaitiitia ai le tiga. O lona faʻaaoga e fesoasoani e fufulu ai le ate ma faʻaleleia faiga faʻava-o-tino.

Faʻaaogaina ma faʻapitoa faʻasoifua maloloina ma le faʻaopoopoga o isi mea totino. Mo le faia o lenei mea, ave le chicory, root burdock, elecampane ma le tenela i tutusa tutusa. 1 tsp ua faatumuina le paluga i le 200 ml o le vai kuka ma kuka i luga o le vevela vevela mo le 5-10 minute. Faaopoopoga e faʻamalosi mai 2 itula. Ua uma ona faamamaina le kulupu ma faʻaaoga mo le togafitiga o le 5 tbsp. l 20 minute ao lei faia taumafataga. Afai o le oloa o loʻo faʻapipiʻi, e mafai ona faʻaitiitia le vai i le vai.

Mai i chicory ma isi laʻau teuteu teuteu teuteu, lea e 5 tbsp. l 20 minute ao lei faia taumafataga.

Laʻau i le susu

O le faʻaaogaina o se vailaʻau vailaʻau faʻatasi ai ma le susu susu e fesoasoani e faʻaitiitia ai le tele o faailoilo le lelei o le mumu o le pancreatic.

O aʻa o le chicory (o se sipuniti e le atoatoa) e faʻapipiʻi lelei ma fefiloi ma se ipu susu.

Faʻaalu i le tele o aso i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga. Aʻo leʻi faʻaaogaina le oloa, e faʻamamaina le susu i vai inu.

I le toetoe lava o fua uma, e faʻaaogaina le paʻu mai le laau. E mafai ona e kuka i le fale. Ina ia faia lenei mea, e te manaʻomia laina lanumeamata o le laau ma aʻa. O le tuufaatasiga ua saunia i le auala lenei:

  1. O vaega uma e fufulu mama ma fufulu i le la.
  2. O lanu lanumeamata o le laau e falai i totonu o se ogaumu i le vevela o + 180 ° C.
  3. O aʻa o le laau ua nutimomoia e faʻaaoga ai se mea faʻafefiloi ma fefiloi ma lauʻau falai.

O nisi tagata latou te maua le paʻu i falemaʻi. E tatau ona e faʻaeteete ma le faʻaeteete i le filifiliga o le oloa ma suʻesuʻe lelei le mea o loʻo faʻaalia i luga o le afifi.

Tuua Lau Faamatalaga