O a taunuuga o le maʻisuka ituaiga 2 i alii ma tamaitai

Matou te fautua atu ia e faitauina le tusiga e uiga i le autu: "O a taunuuga o le maʻisuka ituaiga 2 i alii ma tamaitai" faʻatasi ai ma manatu mai tagata tomai faapitoa. Afai e te manaʻo e fai se fesili poo le tusitusi, e faigofie ona e faia lenei mea, pe a maeʻa le tusiga. O le a mautinoa lava le taliina oe e lo tatou tagata poto faapitoa.

O le maʻisuka ituaiga maʻi ole maʻisuka ituaiga ole maʻisuka o se maʻi tumau ole gasegase ua mafua ona o le le lava o le inisalini e faʻapipiʻiina i siama pancreatic. O le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka o loʻo faʻaalia mai i faʻalavelave faʻaleagaga, ao le gaʻo o le musika e aʻafia i le kulukose, ona o se mea e tupu mai i lenei vailaau e maua i le toto. Po o le a lava le ituaiga o faʻamaʻi, o le maʻisuka o loʻo aʻafia i ni faʻalavelave ogaoga e tupu pe a le mulimulitaʻia ia togafitiga.

Vitio (kiliki e taʻalo).

O le matautia o le maʻisuka e iloa e tagata maʻi uma. O le maualuga o le suka o le toto e mafua ai le faʻaleagaina o metabolic process in the body. O le maualuga o le maualuga o le kulukose e mafua ai le solia o le toto o le toto, lea e avea ma mea e manaʻomia muamua mo le atinaʻeina o faʻafitauli.

Vitio (kiliki e taʻalo).

Ole vave solia o le toto e afaina ai le soifua manuia o le tagata maʻi. O lenei mea e masani ona faamatalaina e le setete pito i lalo. O tagata maʻi na matauina vave le vaivai pe a savavali, fula o vae, tiga ma le le fiafia.

O le solia o le toto e mafua ai le faaitiitia o le puipuiga o le paʻu, o se taunuuga, o soo se mea e faaleagaina ai le epidermis e faamaloloina mo se taimi umi lava. E mafua lenei mea i le aʻafiaga o manua e le faʻamalolo (faʻamaʻi paʻu paʻu). O le mafaufau i puipui o toto e mafai ona mafua ai le tele o faʻafitauli, e oo atu i le gangrene. O le le amanaiaina o le faamai e mafai ona afaina.

O le faʻaleagaina o le toto e aʻafia ai:

  • maʻisuka vae
  • neuropathy
  • faaleagaina o vaa o le retina,
  • faiʻai le faiʻai.

O nei tulaga uma e sili ona matautia ma e leai se togafitiga e mafai ona mafua ai le le atoatoa o le maʻi.

O aʻafiaga o le maʻisuka e mafai ona vaevaeina i ni vaega tetele se lua - o suiga ia o le tino i le tino ma faʻalavelave faʻalavelave e mafua mai i le faʻalauteleina o le maualuga o le suka o le toto. Mo le atinaʻeina o suiga faʻaleaganuʻu e umi se taimi, o ia faʻafitauli e aliali mai ma se faʻalavelave faʻaleagaina o togafitiga faʻatulagaina. O faʻamaoniga muamua e ono aliali mai i le tele o tausaga talu ona iloa le maʻisuka.

O aʻafiaga leaga e tupu ma se suiga tele i le suka.

E iloa e tagata uma le matautia o le maʻisuka - o le atinaʻeina o se maʻi suka. Coma e faatatau i faafitauli vave poʻo le faʻalavelave o le faʻamaʻi ma e tupu mai i le talaaga o se suiga faʻafuaseʻi i le maualuga o le suka i le taua tele. O se coma e tupu pe a oʻo uma le faʻatonuga o le suka i se tulaga matautia ma pe a pa'ū lemu.

Faatasi ai ma le le lava o le inisalini e faia, o le tulaga lamatia o le atiaʻe o le ketoacidosis e maualuga. O lenei tulaga e faʻaalia i le faʻaputuina o oloa gaosiga. O se faʻalavelave e vave ona atiina ae ma e mafai ona taʻitaʻia ai se coma.

O nei tulaga uma e manaomia vave ile falemaʻi ile maʻi.

O le maʻi suka e pagatia ai tino uma. O le faʻamaʻi e mafai ona faʻavevesi ai faʻalavelave o le urinary system ma le popole o le tino. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le tino o le tino o le tino e matua pagatia lava, atonu o le a vave ona faaleagaina ma le leiloa se vaaiga mamao.

O le lamatiaga o le atinaʻeina o aʻafiaga matautia e faʻaleleia le tele o taimi pe a le faʻalogo le tagata maʻi i fautuaga a le fomaʻi.

E tusa ma le fitu mai le sefulu mataupu o le maʻisuka faafitauli e tupu ai le nephropathy. O lenei tulaga faʻaleagaina e faʻaalia i le le lelei o fatugaʻo i tua o le solia o le carbohydrate ma le protein i le tino. Ua amata lemu le tupu o Nephropathy. Ole faʻamaʻi e le o faʻatasi ma soʻo se faʻafitauli iloga. E mafai ona masalomia togafiti i faʻamaʻi nei:

  • vaivai,
  • faʻaoga faifaipea,
  • faʻaitiitia le tiga i tua
  • tiga o le ulu
  • fulafula.

O tiga i le nephropathy o le episodic i le natura, o nisi taimi e tulaʻi, ona mou atu ai lea. Edema ma patini patini e salalau mai le pito i luga i lalo ma muamua lava, o mea taua i lalo o mata e aliali mai. O se maʻi le gasegase e mafai ona i ai se aafiaga le lelei i fatugaʻo mo le tele o tausaga, ae leai ni faʻailoga, ma e le iloa e le tagata maʻi le atinaʻe o faʻafitauli. E tele lava ina iloa le tele o le Nephropathy pe a maua se porotini i totonu o le siama maʻi.

I le nofoaga lona lua i le taimi o faʻalavelavega o le angiopathy. O lenei faamaʻi e mafua ona o le le mautonu o capillaries ma le faatamaia ma le faifai malie o puipui o toto toto. O le faʻamaʻi e aʻafia ai le tino atoa o le tino. O se faailoga iloga o lenei togafitiga o le tiga o le vae, lea eo mai faatasi ma le fausiaina o maʻi pipili. I le aluga o taimi, o le maʻi e atiaʻe le gangrene. O mea e tutupu i le tino e tupu ona o le maualuga o le kulukose, pe a le o mulimuli le tagata maʻi i se meaʻai maualalo-gasema ma e le faʻaaogaina fualaau faʻasolosolo.

O lenei faʻalavelave e mafai ona "lavea" ai vaʻa o mata ma fatugaʻo, o se taunuuga, o le faʻasologa o le pathology ma le le atoatoa o le tuputupu ae, lea e mafai ona liua i le nephropathy.

O le polyneuropathy o le maʻisuka o se liona o le tino o le tino. O le faamaʻi e mafua ona o lagona le lelei, tiga, faʻalavelave o vae. O le lamatiaga o lenei faʻamaʻi o le faʻaitiitia o le lagona lelei i le tiga, lea e mafua ai le ogaoga o faʻafitauli i tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka. O le tele o taimi, o aʻafiaga e aʻafia ai vae vaivai. Ole aʻafia ile tiga e aʻafia ai manuʻa faʻafuaseʻi ma faʻaleagaina ai le paʻu, lea e mafua ile maʻisuka i le atinaʻe ole maʻi ona o le toe faʻafouina o le paʻu.

O le gasegase i le maʻisuka e oʻo atu ai i le gaioiga o le faiʻai ma le le malamalama. O le faʻamaʻi faʻatasi ma le tiga o le ulu tiga.

O faʻafitauli faʻalavelave e fesootaʻi ma le galuega o fatugaʻo, faʻasalaga ma faʻalavelave faʻalavelave na tutupu i le 15-20-tausaga talu ona amata le maʻisuka. Taui mo le maʻisuka e ono faʻatuai ai le atinaʻega o nei aʻafiaga.

O le mea lea, i tagata gasegase matutua, o loʻo i ai se plethora o maʻi faʻasolosolo masani e tatau ona togafitia. Muamua lava, e pagatia le paʻu. O le solia o le toto e tafe faatasi ma le faaitiitia o le fua faatatau o le toe faaleleia. O lenei mea e mafua ai le atinaʻeina o maʻi pipili ma le itiiti ifo o le faaleagaina i le epidermis. Afai e le togafitiga lenei maʻi, e alualu i luma ma avea ma mafuaaga o le maʻisuka vae ma le gangrene. Faʻaaloalo i le faʻaalia o se maʻi o le solo ma faʻatusatusaina i se ata, e tatau i le tagata maʻi ona faʻafesoʻotaʻi vave se fomaʻi pe a faʻapea e muamua aliali se faafitauli.

O le le atoatoa o galuega e foliga mai ona o le faaputuputuina o oloa gaosi. A aunoa ma togafitiga talafeagai, o le maʻi e vave ona oʻo atu i le faʻaiʻuga fatugaʻo.

Faʻasaga i tua o le maualuga o le suka, faʻaititia le lumenene i le va o puipui o vaʻa. O lenei mea e mafua mai i le aʻafia o le pipili o le toto, o le atinaʻeina o le fatu ma le taʻavale.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o faʻafitauli masani masani o fesoʻotaʻi vavalalata ma faʻalauteleina ma le maualuga o le suka. Taui o le faʻamaʻi, lea e maua e ala i le mulimulitaʻia o se taumafataga o le maualalo o le kapitiva, o le faʻaitiitia o le suka ma le puleaina o le mamafa o le maʻi, fesoasoani e aloese mai le atinaʻeina o faʻafitauli matuia o le maʻisuka i fafine ma alii.

O le maualuga o le maualuga o le suka o le toto o se nofoaga lelei lea mo le faʻalauteleina o meaʻai fefete. O faʻalavelave faʻapitoa o le maʻisuka ituaiga 2 i fafine e faʻaalia i le tele o faʻamaʻi pipisi o maʻi, e faigata ona tali atu i togafitiga fualaau.

I le maʻisuka, o le kulukose e ulu atu i le mimila, o le mea lea e afaina ai le siama. O nei faʻamaʻi e tuʻuina atu ma le vevela ma le tiga i le taimi o le faʻauʻuga. O le togafitiga o faʻamaʻi pipisi e faigata i le mea moni o le maualuga o le suka e mafua ai le atinaʻe vave o microflora pathogenic, o se taunuuga o soʻo se togafitiga faʻapitoa e maua ai se toomaga le tumau.

Faatasi ai ma se ituaiga o le maʻisuka e le o aʻafia ai le inisalini, o le tele o faʻafitauli e tulaʻi mai pe a fanauina se tamaititi. E le gata i lea, afai e le maua e le fafine se totogi tumau o le faamaʻi ao lei amataina, o loʻo i ai tulaga matautia o le atiaʻe o le hypoglycemia i le fetus. E masani lava, o tina e le lava le totogi o le maʻisuka-o le maʻi maʻisuka e faʻapipiʻiina ai tamaiti ma le tele o meaʻai.

E tele tagata latou te iloa le lamatiaga o le maʻisuka ituaiga 2, ae le tausisi i tulafono o togafitiga. Afai e le mulimulitaia ia fautuaga a le endocrinologist, o le pancreas ua faʻapouliuli i le matua ma o le ituaiga lona lua o le maʻisuka e mafai ona alu i se ituaiga o le insulin i le faʻamaʻi, pe a manaʻomia aso uma o le hormone e tausia ai le ola. Le faʻatuai o le atinaʻe o aʻafiaga o le maʻisuka ituaiga 2, ma ia faʻaleleia le lelei o le olaga, o le amio pulea ma le gauai atu i lona lava soifua maloloina o le a fesoasoani. O tagata maʻi e tatau ona mataʻituina ma le faaeteete le taumafataga, mafaufau i le mamafa o le avega o meaai, ma ave fualaau faasaina ua fautuaina e le fomaʻi i se taimi talafeagai. O le le tausisia o togafitiga e taʻitaʻia ai i ni aʻafiaga matautia e matua faʻapuʻupuʻuina ai le soifua o le tagata maʻi.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o loʻo i ai i se tagata se maʻi le gasegase. O le tele o nei faaletonu e fesoʻotaʻi ma le gaosiga o le gaʻo, talu ai e le lava le gaosiga o le inisalini e le mafai ai ona gau le kulūkose. O le manuia o se tagata e faʻalagolago i lona maualuga i le toto. O le maʻisuka e mafai ona ola (insulin-dependent) (e taʻua o le ituaiga 1) ma e le o le inisalini (faalagolago 2). O le ituaiga o faamaʻi e fuafuaina e le tele o le inisalini na faia e le tino: e le o gaosia uma pe ua gaosia, ae e le o malamalama lelei ia fusi.

O le faʻamaʻi o loʻo i ai se ala masani ma e le faʻamalolo atoatoa. E pulea i meaʻai po o fualaau. O se tagata maʻi e tatau ona mataʻituina le tulafono o aso uma, auai i le gaioiga faʻale-tino ma mataʻituina le tumama o le tino. O faamaʻi e faʻamalosia e siakiina e le aunoa le toto toto ma le hemoglobin glycated. O le faʻatonuga o le muamua e tatau ona 4-6.6 mmol / l, ma o le lona lua e le tatau ona ausia le 8%. A o tausia le faʻamaonia i lenei vaega, o le tutupu o faʻafitauli e le lamatia ai se tagata. O faʻalavelave o le maʻisuka e matua ogaoga ma e tupu pea pe afai e te le o gauai atu i le maʻi.

O le ā le lamatiaga o le maʻisuka mo tagata - o aʻafiaga e ono tutupu mai i le maʻi

Faatasi ai ma suiga o tausaga, o sui o le sili atu le malolosi o feusuaiga e feagai pea ma faafitauli ogaoga o le soifua maloloina.

I le avea ai o se tulafono, e mafai ona faʻaalia i le tausia o le olaga sese, o le i ai o nisi pauna, popolega ma le faʻamaoni.

O se tasi o solitulafono matuia ma le matautia ua manatu o le maʻisuka ituaiga 2. E manaʻomia lona atinaʻe pe tusa o le limasefulu tausaga i alii. I lenei tulaga, o le soifua maloloina o le tagata maʻi o le a faalagolago tele lava i suʻesuʻega taimi ma togafitiga talafeagai.

E le tatau ona tatou faʻagaloina o le gaioiga o le carbohydrate gasegase o se faafitauli moni e tulaʻi mai ona o le toto maualuga. Faʻatasi ai ma lenei maʻi, o faʻalavelave faʻafuaseʻi i totonu o tagata, ae o le tele o okeni ma polokalama e le o galulue e pei ona latou mananao i ai.

O le tulaga oi ai nei e mafai ona na o le leaga, aemaise lava pe a le faʻaalia e le tamaititi se manaʻo e faʻafesoʻotaʻi tagata tomai faapitoa. I le avea ai o se tulafono, o faailoga muamua o le faamai e le amanaiaina, ma e mulimuli mai i se vave vave o le soifua manuia atoa.

Peitai, o nisi tagata e filifili e aua nei gauai atu i ai ma talitonu o le malaise o se taunuuga o le le paleni, vaivai ma le atuatuvale. Lalo o le a tatou taumafai e malamalama pe oa taunuuga o le maʻisuka i tagata. Ads-pc-2

O le maʻi suka o se faʻamaʻi faʻavaivai lea e atiaʻe e avea ma se taunuuga o le le atoatoa poʻo le le atoatoa o le insulin (hormones pancreatic). Faatasi ai ma le leai o lenei vailaau po o le leai o se lagona i le tino o le tino, o le maualuga o le kulukose i le toto plasma e faateleina tele, lea e matautia mo toetoe o ituaiga uma.

O le maʻi o le ituaiga muamua o se tulaga o le leai atoatoa o le inisalini. O lenei fomaʻi o le faʻamaʻi e masani ona maua ile laʻititi poʻo le talavou.

Ae o le faamai o le ituaiga lona lua o se tulaga pe a amata ona maua mai le insulin i le tino o le tino, ae o sel o le tino e le mafai ona tali lelei i ai, talu ai o lo latou gauai i le hormone ua faaitiitia le faaitiitia.

Ona o lenei mea, e le mafai e le suka ona ulu atu i totonu o masini o le tino ma faasolosolo malie lava ona faaputuputu i le plasma toto.

O lenei fomaʻi e masani lava ona matauina pe tusa ma le 35 tausaga i tagata taʻitoʻatasi o loʻo mafatia i tikeri eseese o le manua.

I le mea muamua, o le masukoskelet system e mafatia.

Talu ai ona o le hormone o le pancreas e avea ma vaega malosi i le faagasologa o le ponaivi, ma lona le lava o lona tino, o le gaioiga o le mimilo ma le foliga mai o ponaivi ua afaina tele. E moni lava lenei mea mo tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka ituaiga 1.

O le masani ma le osteoporotic ponaivi

E i ai le laititi o le ponaivi o le ponaivi, ma, ao avea ma tagata matutua, latou te mafai ona atiae le osteoporosis i le matua (tusa o le 20-35 tausaga). E tatau foi ona e gauai atu o le maʻisuka e faigofie lava ona afaina. I le i ai o lenei faʻamaʻi, e mafai e se tamaloa ona gaui ponaivi nai lo lana uo.

O se tasi o taunuuga le lelei o le maʻisuka o le tulaga o le paʻu. Latou te faia se foliga le lelei ma e sili atu ona pei o le pepa araisa. O le paʻu e matua manifinifi ma tiga .ads-mob-2

O le a la le tulaga matautia o ituaiga maʻisuka eseese? O loʻo i lalo se faʻamatalaga auiliili o ituaiga uma o faʻamaʻi:

O aʻafiaga o le maʻisuka i alii ma tamaitai: e iai ni eseesega?

Mo le tamaʻitaʻi, o lenei maʻi e sili atu ona faigata nai lo alii.

Ae, e tatau ona maitauina o tagata e maua i lenei maʻi e 10 tausaga le itiiti ifo i lo tamaitai. O le mea mulimuli e matua afaina ai le loto, fatuga ma fatuga o le tino.

O tane e maua i le maʻisuka e afaina mai le vaivai.

Ae o tamaitai e sili atu ona foliga mai i le foliga o le ovary polycystic, lea e manatu o se tulaga lamatia mo le foliga mai o le le atoatoa o le gaosiga o le gaʻo.

Ae o lenei maʻi e mafai ona faaosofia ai faafitauli i le fananau mai o tamaiti ma faʻasaʻo le mafaufau. Afai o fafine ua maʻitaga o loʻo i ai lenei faʻamaʻi, o le a le faigofie mo i latou le taimi o faʻataʻitaʻiga. Papa-mob-1

I le faaopoopo atu i le leai o se malosi, o loʻo feagai le tamaititi ma le le mafaufau.

O lenei maʻi ua manino lava i le ituaiga muamua o le maʻi. O sui o le vaʻai malolosi e iloa le faʻaalia o le faʻafeusuaiga "faʻavalea" feusuaiga, e ui lava i le ausiaina o le gasegase, e matua le toe i ai le faʻamavae ma le .ads-mob-2

O le ava malosi ma le ulaula e afaina ai le ono aafia i le maʻisuka?

O le inu malosi o le ava e mafua ai le polyneuropathy o le maʻisuka. Ae o le faʻaleagaina o le nicotine e faʻateleina ai le angina pectoris, o le faateleina o mea o loʻo maua i le gaʻo susu ma le faʻateleina o le faʻamalosi o platelets.

E tusa ai ma se taunuuga o le maʻisuka i tagata, e pei o le maʻi suka, i se vitio:

O le maʻisuka o se faʻamaʻi matautia lea e mafai ona matua faʻateteleina ai le ola o se tagata. Ina ia faafaigofieina lona ala, e tatau ona e suia atoa le auala masani o le olaga.

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

O le maʻi suka o se faʻamaʻi tumau lea e faʻalavelaveina ai le metabolism i le tino o alii ma tamaitai. E le mafai ona toe maua mai le maʻisuka, e tatau i le tagata ona pulea le toto suka i lona olaga atoa ma mulimuli i le meaai na faatonuina e le fomai. E tusa ai ma faʻamaumauga, faʻatasi ai ma le maʻisuka ituaiga 1, o tagata gasegase e le o ola i le 50 tausaga. O le a le maʻisuka e aofia ai:

  • Soifuaga o le olaga.
  • Faʻafitauli.
  • Tapulaʻa i gaoioiga faaletino (tafaoga, taʻaloga).
  • Tulaga le lelei mafaufau.
  • E leai se mea e faʻaogaina.
  • Faʻalavelave faʻapitoa o totoga uma o tagata (faʻaleagaina toto toto, totoga o le tino ma gaʻo tino).
  • Faateleina le lamatiaga o faʻamaʻi leaga.

O tagata ei ai uiga lelei e matauina ai foi ni itu lelei o lenei maʻi. O le tagata e sili atu ona nafa, aoina, aua o lenei mea e manaʻomia e le faamaʻi. O le tele o tagata e suia o latou olaga taua, o le toʻatele e faʻaaluina le tele o taimi i aiga ma e pele ia i latou. Ae o faʻafitauli o le tino e aofia ai se amio le lelei.

Na filifili fomaʻi e vaevae faʻasalalauga i ituaiga e tolu:

  • Faʻafitauli matuia.
  • Faʻasologa o faʻafitauli.
  • Faʻailoga taimi

O lenei kulupu o le taunuuga pito sili lea ona leaga o le maʻisuka, aua e lamatia ai le ola maloloina o le tagata ma lona olaga. O faʻalavelave faʻalavelave e tupu vave vave ma i se mataupu o aso poʻo itula e ono afaina ai le tino. E tele ituaiga o aafiaga ogaoga o le maʻisuka, lea e manaʻomia ai se isi auala e togafitiga ai togafitiga.

Ketoacidosis o se tulaga lea e le mafai ai e le tino ona gaosia le tele o le tele o le inisalini, ae o le maualuga o le suka i totonu o le toto ma tino o le ketone o loʻo faʻateleina pea. O tino o Ketone o faʻamavaega o gaʻo, lea, pe a faʻaaogaina, e faʻaalia mai e le manogi malosi o le acetone. E afua ona o le solia o le paleni o le acid-base i le tino ma lona faamalolo. O le Ketoacidosis e vave ona tupu, ma e mafai ona mafua ai le afaina matuia i le vave e mafai ai. Faailoga o le ketoacidosis:

  • Paʻu le mamafa o le mamafa.
  • Paʻu gutu, fia inu.
  • Naua ma vili.
  • Faʻateleina le faʻatonuga o le kulukose ma ketones i le toto.
  • Tatala
  • Tachycardia ma palpitations.
  • Paʻu ma le ulu.
  • Faateleina le faʻaleagaina.
  • Fefaʻasoaʻiga o lagona o le mafaufau.
  • O le malulu ma le paʻu o le paʻu.
  • Faʻaitiitia le tomai e galue ai, faʻaauau pea le faʻaaogaina.
  • Faateleina urination.
  • Smell o le acetone mai le gutu.

Afai e te le sailia se togafitiga faafomai i se taimi talafeagai, o le ketoacidosis e mafai ona taitai atu ai i le ceremaral edema. E tusa ai ma fuainumera, i le 70% o mataupu, o lenei faʻalavelave e mafua ai le maliu o le tagata maʻi.

O le toilalo e le o toe faʻaleagaina o se gasegase fatuga na mafua ona o le faʻalalalaina (faamalolo). Mo lenei mafuaaga, e le mafai e gaʻo ona taulimaina o latou tiute ma taofi le galue. O mea oona e tumau pea i le tino, ma faʻaleagaina ai mai totonu. O lenei faʻalavelave e mafai ona iloa e ala i faʻataʻitaʻiga nei o le inupia:

  • Le mautonu.
  • Sogi o le tino.
  • Naua ma vili.
  • Ootia.
  • Vaivai.

Aveese le tino o faailoga o le faʻamaʻavaʻaina - o se auala mautinoa e togafitia ai le le atoatoa o le tino. O le tagata gasegase e maua le dialysis, faʻasaʻo le toto mai toxins. Afai e maua le maualuga o le suka toto, ona toe amata lea e le gaʻo la latou galuega.

O le hypoglycemia o le tulaga o le maʻi pe a oʻo le suka toto i le maualuga o le 2.8 mmol / l pe maualalo. O lenei faʻalavelave e matautia ona e puipuia ai se tagata mai le nofo ai i le sosaiete masani ma faʻatapulaʻaina o ia i le tele o gaioiga. Afai e oʻo ile kulukosese i se mea taua, o le maʻi o le maʻisuka. Le fesoasoani le lelei e mafua ai le maliu poo le le atoatoa. E masani lava, o le hypoglycemia e mafua ai le faaleagaina matuia o siama o le faiʻai. Faʻatasi ai ma aʻafiaga autu i le maʻisuka o:

  • Maʻi mata (cataract, retinopathy o le maʻisuka, glaucoma).
  • Faʻasalaga le toe galue.
  • Neuropathy (autonomic poʻo le gaioiga).
  • Faʻaleagaina i le cardiovascular system.
  • Faʻafitauli faʻapitoa.
  • Loto o le fatu, taʻavale.

O le itu sili ona matautia o le hypoglycemia o le maʻisuka (hypoglycemic) coma. O le leiloa lea o le maʻisuka ona o le maualalo o le kulukose o le toto. Aʻo leʻi oʻo i le coma lava, o loʻo maʻi le tagata maʻi i faʻalavelave faʻafuaseʻi. E i ai tulaga pe a pa'ū, e mafai e se tagata ona gaui ponaivi po o le faaleagaina o ni masima. I le tulaga sili ona leaga, o le cerebral edema e tupu, lea e tau atu i le oti.

O le hyperosmola coma e tupu i le tulaga masani o le maʻisuka malosi, lea e taofi e fualaau ma le taumafa na faatonuina e le fomai. Fuainumera faamaumauina o le 60% o mataupu e maliu ai le tagata, i le isi 40% o totoe, o le tagata maʻi e feagai ma faʻafitauli matuia. O lenei ituaiga o foma e iloga i le tele o masini toto i le toto toto, lea e oʻo atu ai le glucose i le 55 mmol / l. Ona o le mamate o le hyperosmola i le maʻisuka, o le maʻi o le faiʻai e tupu, mulimuli ane ona leai ai se latou faʻalogo, faʻaaliga. Neurological Diseases ma le Alzheimer's syndrome atinae.

O lenei ituaiga foma e tupu i tagata e maua i le maʻisuka faʻatasi ma le hypoxia. I lenei tulaga, o le maʻisuka ei ai faʻafitauli matuia o gaioiga o le tino, o le cardiovascular system. Ona o le le lava o le okesene i totonu o le tino, o le maualuga o le glycogen ua faateleina, lea e mafua ai le faateleina o le maualuga o le lactic acid. O le lactocidotic coma e seasea lava, ma e tupu ona o le le atoatoa o le galuega. E tusa ai ma fuainumera, i le 80% o mataupu, e oʻo atu ai i le maliu o le maʻi.

I le avea ai o se tulafono, o le tele o faʻafitauli o le maʻisuka e aliali mai i le tele o tausaga talu ona maeʻa iloa. E matautia tele aua latou te lemu ae masani ona faʻaititia le manuia o le maʻisuka. E tusa lava pe saʻo le faʻasologa o togafitiga e le faʻamaonia ai se tagata lelei taunuuga. O faʻafitauli faʻafuaseʻi e aofia ai:

  • Microangiopathy.
  • Faʻaogaina o le Cerebral.
  • Toto.
  • Matelaina o le maʻisuka.
  • Toto maualuga.
  • Faʻaleagaina o le myocardial.
  • Atherosclerosis
  • Paʻu mamafa.
  • Neprosclerosis
  • Atherosclerosis, gangrene.
  • Iniseti
  • Neuropathy (autonomic and side).

O le leona lenei o mata mata, lea e aofia ai le solia o le toto. Ona o le le lelei o le toto i totonu o le maʻisuka, atrophy ma le dystrophy o le nerve opic, o le retina exfoliates, lea e mafai ona taitai atu ai i le tauaso. O le matautia o lenei faʻalavelave o le alu ese e aunoa ma ni faʻamaoniga. O tagata maʻi i se mea e le masani ai, latou te maitauina le matuia o le faʻaaliga ma le faʻaalia mai o ni mea felelei i mata. E matua faigata lava ona iloa, aua e tatau ona suʻesuʻeina e nisi o tagata tomai faapitoa ma maua le tele o metotia suesue suʻesuʻe.

E afaina le angiopathy ona o le faaleagaina o toto toto ma le tino o le tino. O lenei faʻamaʻi e matautia aua e taʻitaʻia ai le tauaso. E tupu mai le angiopathy i se tagata matua ma se tamaitiiti. Ona o le maualuga maualuga o le kulukose i totonu o le toto, ua faaleagaina ai puipui o vaʻa, lea e soli ai le amio pulea o capillaries. O lenei mea e mafua ai le fesuiaiga o vaʻa toto ma faʻafitauli o le tino.

O faʻafitauli faʻafuaseʻi o le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2 e aliali mai i le 10-15 tausaga talu ona faʻamaonia. O le maualuga o le suka i le toto e afaina ai le tino atoa.

O le maʻi suka o se tasi lea o faʻafitauli matuia o le maʻi suka, lea e faʻaalia i le faaleagaina o le tino o le pito i lalo. O manua ma maʻi pipili na faia i luga o vae faʻamalo mo se taimi umi lava, e tusa lava ma le faʻaeteete ma le faaeteete, lea e faʻateleina ai le aʻafiaga o faʻamaʻi. Afai e te le amata togafitiga taimi mo le manua laiti, o le gangrene e mafai ona tupu i luga o le taimi. O le taimi mulimuli o lenei faʻamaʻi e mafua ai ona vavae ese le vae.

O lenei ituaiga faʻamaʻi e aʻafia ai le atinaʻeina o le maʻisuka aʻo maitaga. O loʻo faamatalaina i le mea moni o le tino o le tina i le lumanaʻi e galue mo le lua, ma e masani lava ona i ai ni faʻafitauli faʻapitoa, o le mafuaʻaga lea o le maualuga o le kulukosesese i totonu o le toto ei ai se faʻalavelave faʻalavelave. O le faʻamaʻi e matautia mo le fafine ma le fetus. E i ai tulaga o le atinaʻeina o le maʻisuka i tamaiti mai le taimi na fanau mai ai, faatasi ai ma le maʻisuka faʻamaʻi i totonu o se fafine ao maitaga, e tusa lava pe iai ni faafitauli i le suka o le toto aʻo leʻi tupuga.

O le maʻisuka e masani lava ona i ai ni faafitauli ogaoga i vaʻa toto. O le maualuga o le toto maualuga e faʻaleagaina ai le gasegase o faʻamaʻi vascular. O faiga faʻaleagaina e mafai ona faʻateleina ai mea nei:

  • Fuʻa.
  • Le faʻaaogaina o le ava malosi.
  • Le lelei le taumafa.
  • Le lava gaioiga faaletino.

Ua faʻaleagaina toto toto ona o gaioiga lē lelei o le kulukose. O le maualuga o le suka i totonu o le tino e faʻapupulaina ai le gasegase lautele. O lenei mea e aofia ai se faʻafitauli ole gasegase, lea e aʻafia ai le faʻaogaina o polokalama uma. I le vaega sili ona lamatia o le polokalame cardiovascular.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o fatugaʻo e masani ona leaga le faaleagaina. O le maualuga maualuga o le suka i totonu o le toto e taʻitaʻia ai le le atoatoa, o le mafuaʻaga lea ua mafua ai ona maua le maʻi suka i le toto o le maʻisuka - e faamama ai le toto o toxins, ona e le mafai e fatuga ona taulimaina lenei galuega. I se tulaga maualuga o le le atoatoa, e mafai ona manaʻomia se totoga o se okeni. E le mafai ona aloese mai le oti pe afai e le amataina togafitiga vave o le maʻi.

E tauaofai. O le maʻi suka o se faʻamaʻi matautia ma le faʻaleagaina lea e mafai ona aafia ai toetoe lava o se vaega o le tino. Afai e te maitauina soʻo se uiga o loʻo e faʻalavelave ai ia te oe, aua le faʻaaogaina mea uma e aunoa ma se avanoa ma talanoa i lau fomaʻi. A leai, atonu e tuai tele, ma o le maʻisuka e sili ona lelei ona maua i lona amataga.

Maʻi suka: taunuuga ma faʻafitauli o ituaiga 1 ma ituaiga 2 faʻamaʻi

O le maʻi suka o se faʻamaʻi lea e faʻavae i luga o le soliga o le gaioiga metabolic.

O le faamaʻi lava ia e le o se tulaga lamatia faaletino, ae ui i lea, o le le umi o le le amanaiaina o faailoga o le maʻi e oo atu ai i taunuuga ogaoga e faateteleina ai le lelei o le olaga.

Maʻisuka i fafine ma tamaʻitaʻi:

  • leaga e afaina ai le mafai gafatia o se tagata ona galue, faʻaitiitia,
  • fetuutuunai le olaga i le lautele,
  • faatapulaa ai avanoa o se maʻisuka i tafaoga ma taʻaloga,
  • e fesoasoani i le faʻaleagaina o le mafaufau,
  • aafia ai le feusuaiga,
  • e fesoasoani i le tele o faʻafitauli faigata,
  • faʻaititia le faʻafitauli o le atinaʻeina o ituaiga eseese o faʻamaʻi pipisi.

I le avea ai o se tulafono, o faʻafitauli o le maʻisuka e tupu pe'ā mavae le sefulu i le sefululima tausaga o le maʻi. E mafua ona o le faateleina o le kulukose i totonu o le tino. Muamua, o le faʻamaʻi e afaina ai vaʻa laiti, o lona uiga, capillaries e aʻafia ai le paʻu o vae, le pito o le mata, ma le fatu fatu. E le gata i lea, o mafuaaga mo le atinaʻe e le taua.

Faatasi ai ma le maʻisuka, o le olaga o se tagata i aso taitasi e iai ni suiga taua. E tatau ona manino le faatulagaina, toʻa ma fua. O le maʻisuka e leai se avanoa e galue ai na o ia.

O le tagata maʻi e tatau ona mulimulitaʻi i le faʻatulagaga faatonuina o le aso. O le tulafono autu o meaai paleni o meaai e tatau ona masani ma vaevaega. E le gata i lea, o le maʻisuka e tatau ona siakiina e le aunoa le fesuiaiga o le toto, lea e mafai ona faʻaaogaina ai se glucometer. Mo le faʻaaogaina o le fale, o le a manaʻomia foʻi e le tagata maʻi ona faʻatau se tonometa ma fua o le fola.

A maua le maʻisuka, e lesitala se tagata. O le mea lea, o tausaga taʻitasi e tatau ona suʻesuʻeina i tausaga taʻitasi. O se suesuega loloto e aofia ai feutagaiga ma se neurologist, optometrist ma isi tagata faapitoa o se vaapiapi vaapiapi, elemene eletise, fuamini ma le toto, suesueina o fuataga.

E le gata i lea, o le maʻisuka e tatau ona faʻatalanoa masina i se fomaʻi poʻo se endocrinologist. A maeʻa le aoina o se mea fai ma le faʻatinoga o suʻesuʻega, o le fomaʻi e faatonuina pe faia suiga talafeagai.

E le gata i lea, o le tagata gasegase e tatau ona faʻafetaui lona lava olaga. O se mea tāua o le manaʻoga mo se malologa lelei, lea e tatau ona sili atu i le ono i le valu itula. O le mea lea, o le galue i le maʻisuka e tatau ona filifilia talafeagai i le ola o meaola o le tagata maʻi, o lona uiga, e sili ona lelei le vaʻaia o suiga e sefululua-itula, faʻapea foʻi ma suiga i le po.

O ia ituaiga o galuega e aofia i le vaega o tulaga e le faʻaleagaina e aʻafia ai meaʻai talafeagai, faʻapea foi le saofaga i le lamatiaga o le faatupuina o le toto maualuga. E le gata i lea, e mafai foi ona faʻaititia le puipuiga a le tino.

O le maʻisuka e tatau foi ona maua se faʻaoga lelei. I le taimi lava e tasi, o aʻoaʻoga e le tatau ona malosi e pei o masani. O faamalositino togafitiga e tatau ona faia i aso uma po o isi aso uma. O aʻoaʻoga tumau mai le 20 i le 60 minute e tatau ona fuaina, o lea e faia ai i se tulaga talafeagai.

O le filifiliga pito sili ona lelei o le aau i totonu o le vaitaele, falemaʻi, savali, faʻapea foʻi ma faʻatulagaga faʻapitoa o faʻatinoga. E le gata i lea, o le maʻisuka e tatau ona lafoaia atoatoa amioga leaga. E le talia le ava, ae o le ulaula tapaa e tatau ona faʻatoʻa uma lava.

E le gata ina faaleagaina e Nicotine le faiga puipuia, ae e faateleina ai foi le suka.

O faʻamaoniga muamua o le maʻisuka i tagata pe a mavae le 60 tausaga

O tagata taʻumatua uma, e faʻapitoa i le atoatoa ma faʻasolosolo i le genetic, e manaʻomia ona iloa poʻo a faailoga o le maʻisuka i tagata pe a mavae le 60 tausaga.

E ui lava o fuainumera o loʻo faaalia ai o le numera o fafine maʻisuka e faaluaina i alii, o le numera o tane ua maua i le maʻisuka o loʻo faʻaauau pea ona faateleina i tausaga taʻitasi.

E mafai ona puipuia le maʻi mai le atinaʻeina o le tele o faʻafitauli i taimi talafeagai. E taua tele i le matua, pe a le mafai e le tino ona faʻafetaia atoatoa le faʻamaʻi.

O le mafuaʻaga autu o le maʻisuka o faʻafitauli faʻapitoa i le tino. O se taunuuga o lenei mea, o le gaosia o le hypoglycemic hormone e faʻamaʻi pe taofia atoa. O le mea e leaga ai, i lenei taimi i le atinaʻe o vailaau faʻaonapo nei, o le maʻisuka e le mafai ona faʻatoʻilaloina atoatoa. E tele ituaiga o faʻamaʻi:

  1. O le ituaiga muamua, lea e taofia ai le gaosiga o le inisalini ona o le le lelei o le faagaoioia o suauu beta o le tamaitusi motu. O lenei ituaiga o maʻisuka e amataina i le laʻitiiti po o le talavou. O le tele o taimi, o le maʻi na maua i le 5 i le 12 tausaga le matua, o lona uiga o le maʻisuka ituaiga 1 e taʻua o le tamaititi. O se vaega tāua i togafitiga o le faʻamaʻi o le inisalini togafitiga.
  2. O le ituaiga lona lua o togafitiga e tupu i se matua, e amata i le 40 tausaga. I lenei tulaga, o le inisalini e maua mai i le pancreas, ae o sosoʻo faʻasalalau ma masini e le o malamalama lelei i ai. I le amataga o le alualu i luma o faʻamaʻi, o le glycemia level e pulea i le faʻamalositino ma le faʻamalositino masani. I le aluga o taimi, o le faʻaaogaina o le pancreatic, e mafua mai i le tagata gasegase e tatau ona faʻaaogaina vailaʻau o le hypoglycemic.
  3. O le maʻisuka faʻamamaʻi o se faʻamaʻi lea e atiina ae i tamaitai i le taimi o le gaioiga. O suiga faʻapitoa i le maualuga o le suka e fesoʻotaʻi ma suiga i le tino i le tino o le tina faʻamoemoe. O le faʻamaʻi e matautia aua e mafai ona avea ma soymptomatic mo se taimi umi. I le tele o tulaga, e pasi pe a mavae le fanau mai o le pepe, ae o nisi taimi e mafai ona liua i le maʻisuka ituaiga 2.

Faatasi ai ma mafuaʻaga mo le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 1, o lona uiga o le gaosia o auupega e maua ai sela i totonu o le tino (faagasologa autoimmune), nisi o faʻamaʻi pipisi (mumps, rubella, mononucleosis ma le hepatitis tumau), faapea foi ma le faateleina o le T-cell activity.

O mafuaʻaga autu e mafua ai le maʻisuka ituaiga 2 o le vaʻaia ma le mamafa tele. E le gata i lea, o loʻo i ai tulaga taua e aʻafia ai:

  • manuʻa, faʻamaʻi ma faʻaleagaina le paʻu,
  • vailaʻau faʻamaʻi pipisi (e pei o le lapili, mumps, pepepox, hepatitis tumau),
  • tausaga matua (mai le 40-45 tausaga),
  • mafatiaga masani ma popolega popole,
  • maualuga le toto maualuga
  • talaʻaga o Theenko-Cushing faʻamaʻi ma le gasegase,
  • Tomai o le maʻitaga ma le fanauina o pepe nai lo le 4kg.

O le "Soifua Maloloina" e matua taufaasese lava, o lea e mafai ai ona pasia le taimi o le natia. I le silia i le 60 tausaga o tagata, o le faʻamaʻi i le vave amata e alu ese e aunoa ma le tele o faʻaaliga. I lenei itu, ua fautuaina malosi e le Faalapotopotoga o le Soifua Maloloina a le Lalolagi le suʻeina o le toto i le ono masina.

Talu mai le faʻataʻitaʻiga o le togafitiga e le faʻaalia, o le a sili atu ona faigata ona iloa. Ae afai oe gauai atu i lou soifua maloloina, ona mafai lea ona e maitauina mea nei:

  1. Faʻailoa le mamafa o le mamafa. O le faagasologa e fesoʻotai ma le gaogao vaivai o meaʻai gaʻo, o se taunuuga lea e maua mai ai i lalo siama mai le gaʻo gaʻo ma le palatini.
  2. O le vaivai ma le le fiafia. O faailoga e tulaʻi mai ona o le matelaina o sela ma faʻafeiloaʻi i tino o le ketone - mea leaga o le gaʻo.
  3. Sulu ma mumu i vaega eseese o le paʻu, aemaise lava ile alofilima, vae ma le paʻu.
  4. O isi faʻamaoniga e aofia ai le fiaʻai ma le soona inu tele.

O suiga ole pathological o loʻo i luga o faailoga muamua ia o le maʻisuka. O nisi taimi latou te fenumiai ai ma se popolega faigofie po o se gaioiga.

I taimi mulimuli ane o le alualu i luma o le maʻi, faʻaalia ai faʻamaoniga e tupu. Muamua lava, o se fiainu faifai pea ma le televave. O nei aʻafiaga fesoʻotaʻi e lua e foliga mai ona o le faateleina o le atuatuvale i fatugaʻo. Latou te aveesea mea uma oona mai le tino, e aofia ai le sili atu o kulukose.

Talu ai ona o le suka o loʻo faʻateleina i le tele o mea, e manaʻomia ai e le gaʻo le tele o vai, lea e amata ona toso mai mai le tino maso. O se taunuuga, o le tagata maʻi e masani ona inu vai ma masani ona alu i le faletaele "sina mea itiiti". E tatau ona maitauina o le i ai o le suka i le urine o se tasi lea o faailoga o le hyperglycemia.

E le pei o tamaitai o loʻo mamafa le mamafa o le tino i le amataga o le faʻamaʻi, o tane e mafatia i totoga o totonu. O isi faailoga o le alualu i luma o le "gasegase suamalie" o:

  • solia o mea vaaia,
  • faaitiitia le taimi o le mafaufau,
  • umi faʻamālōlōina o faʻamaʻi ma manua,
  • gasegase totoʻa, faʻavaivaia o le nifo nifo,
  • afaina ma tingling o pito pito i lalo.

I le faʻaopopo atu i nei faʻaʻailoga uma, o le maʻisuka e aʻafia ai galuega faʻafeusuaiga a se tamaloa. O tino pepe Ketone e le gata na aafia ai le gaioiga o le faiʻai, ae faʻaititia ai foi le gaosiga o le testosterone. O le iʻuga, o le manaʻoga feusuaʻiga ua faʻaitiitia, ona tulaʻi mai ai lea o faafitauli i le fausiaina, faʻamalosia ma le faʻamalosia.

O le gasegase o le gaosiga o gaʻo, gaʻo ma puipuiga e aʻafia ai le faʻailoga o le DNA. O le iʻuga, o le tele o sperm produced e faʻaitiitia, ma o le le maua o le tamaititi. E le gata i lea, o se faʻalavelave faʻafitauli e mafua mai ona o faʻafitauli pipisi. O le maʻisuka e aʻafia ai tamai ipu toetoe o totoga uma lava.

Ina ia aua nei faaleagaina lou soifua maloloina o lou tama, e tatau ona e faʻafaigofieina le kulukose, 'ai le mea saʻo, taʻitaʻia se olaga ola malosi, ma faʻataunuʻu atili pauna. Ae ui i lea, o nei faiga e le faʻaleleia atili ai feusuaiga, o lona uiga e tatau i le tagata maʻi ona sailia le fesoasoani mai se fomaʻi talafeagai.

Muamua, e tatau i le tagata gasegase ona faia ni suʻega faapitoa e mautinoa ai le faateleina o le maualuga o le suka. E tele suega e fesoasoani e fuafua le maualuga o le glycemia, ae o mea nei e sili ona lauiloa.


  1. Kazmin V.D. O le maʻi suka. Faʻafefea ona aloese mai faʻafitauli ma faʻaʻumiʻumi le ola. Rostov-on-Don, Phoenix Publishing House, 2000, 313 itulau, faasalalauga 10,000 kopi.

  2. Gryaznova I. M., Vtorova V. G. O le maʻisuka ma le maitaga, Fomaʻi -, 1985. - 208 itu.

  3. Efimov A.S., Germaniuk Y.L. O le maʻi suka. Kiev, House Publishing House, 1983, 224 itu.

Sei ou faailoa atu au lava ia. O loʻu igoa o Elena. Sa ou galue o se endocrinologist mo le silia ma le 10 tausaga. Ou te talitonu o aʻu nei o se tagata tomai faapitoa i laʻu matata ma ou te manao e fesoasoani i tagata asiasi uma i luga o le saite e foia ai galuega faigata ae le o galuega. O mea uma mo le 'upega tafaʻilagi e aoina ma faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ina ia faʻamatala atu ai le tele o faʻamatalaga talafeagai. Aʻo leʻi faʻaaogaina mea o loʻo faʻamatalaina i luga o le upega tafaʻilagi, o faʻasalalauga faʻatagaina ma tagata tomai faapitoa e manaʻomia i taimi uma.

Retinopathy

Afai e amata le maʻisuka ituaiga 2, ona amata loa lea o togafitiga faʻataʻi. Toeitiiti lava o tagata uma e gasegase, e tusa lava po o le a le matua, e mafai ona leiloa la latou vaai

E i ai vaʻa fou, fulafula ma gasegase. O lenei mea e mafua ona o le afaina o le toto i totonu o le okeni vaaia. I lenei tulaga, o le avanoa o le amataina o le taofiofia o le toe totoina o le maualuga e maualuga.

O le retinopathy o le maʻisuka e tupu i tagata ei ai le maʻisuka ituaiga 2 (alii ma tamaitai). E luasefulu tausaga talu ona amata le faʻamaʻi, o le retinopathy e afaina ai le 100 pasene o tagata gasegase.

O le tulaga o le retina o le a faalagolago tonu i le tulaga o le le amanaiaina o le faamai.

Nifaeropathy

Afai o le faagasologa o le faaleagaina o le gloulluli male tubules amata, ona mafai ai lea ona tatou talanoa e uiga i le amataga o le atinaʻe o nephropathy. O faʻalavelave faʻafuaseʻi i le gasegase e mafua ai tuga ogaoga o le tino fatu. O lo o matou talanoa e uiga i laupega ma mea laiti.

O le faʻaaogaina o lenei faʻalavelave o le maʻisuka ituaiga 2 e oʻo atu i le 75 pasene o le numera atoa o tagata gasegase. O le nephropathy o le maʻisuka e mafai ona tutupu mo se taimi umi e aunoa ma ni faʻamatalaga faʻaalia.

I taimi mulimuli ane, e mafai ona mataʻituina le le mafai ona toe faia, e le gata i se tulaga masani. Afai o le mataupu ua matua lafoaia, e ono manaʻomia ai le faʻasolosolo tumau poʻo se gaosiga o fatugaʻo. Faʻatasi ai ma le nephropathy, o se tagata gasegase o se matua poʻo le vaeluaga tausaga o le a maua se kulupu o le tino.

Angiopathy

O le angiopathy o se faʻalavelave faʻalavelave o le ituaiga o maʻisuka ituaiga 2. Faʻalauiloa lenei maʻi:

  • faaleagaina o le toto,
  • vevesi o puipui tetele, lo latou vaivai ma le le mautonu.

O vailaʻau faʻavasegaina e vaʻaia ai ituaiga e lua o ituaiga leona: microangiopathy, faʻapea foi le macroangiopathy.

Faʻatasi ai ma microangiopathy, e aʻafia ai vaʻa o gaʻo ma mata. I le aluga o taimi, e amata ai faafitauli i le gaioiga o fatuga.

Faatasi ai ma le macroangiopathy, o ipu o pito i lalo ma loto mafatia. O le gasegase e masani lava ona maua i le fa vaega. Muamua o le arteriosclerosis o arteries, lea e mafai ona maua i se suʻesuʻega meafaigaluega. Ma le isi, o le tiga e amata i le vae ma le vaevae lalo pe a savali.

I le vaega lona tolu o le atinaʻeina o le faʻamaʻi, faʻalautele le tiga o le vae, aemaise lava pe afai o le tagata maʻi e tu i luga le tulaga. Afai e suia le tulaga, ona faigofie lea o le maʻi.

I le taimi mulimuli o le faʻamaʻi, e tupu mai le ulia ma amata ai ona atiaʻe le gangrene. I le leai o se togafitiga faafomai, o le avanoa e ono maliu ai e maualuga.

Maʻi maʻi microcirculation

O le mafuaʻaga autu o faʻafitauli o le maʻisuka o le solia o le microcirculation i totonu o vaa. E avea lenei mea ma mea e manaʻomia muamua, i le laʻititi o ona tausaga, e mafai ai e tagata gasegase ona maua le le atoatoa. O lenei tulaga e mafai ona avea ma se taunuuga o faafitauli ma meaʻai paleni. I nisi tulaga, o le atinaʻeina o se maʻi o le maʻisuka atonu e amata.

Maʻisuka vae

O lenei maʻi e mafua mai i le faaleagaina o neura ma vaʻa toto o vae i le maʻisuka ituaiga 2. O loʻo i ai se soliga o meaʻai paleni ma toto totoga i totonu o vaa. I le amataga lava o le maʻi, atonu e lagona e le tagata maʻi le tingling poʻo le mu i luga o pito i lalo.

O le tagata maʻi o le a faʻalavelaveina e:

  1. vaivaiga
  2. tiga i vae
  3. numera o vae
  4. faaitiitia le tulaga o le tiga lagona.

Afai na tupu se siama, ona vave faasalalauina lea o le microflora pathogenic, e aafia ai isi totoga o le maʻisuka. E tusa ai ma le mamafa o le faʻaleagaina, e tolu laasaga o le maʻisuka vae e mafai ona iloga:

  1. maʻisuka polyneuropathy o pito pito i lalo (faʻaleagaina faʻamaʻi gata),
  2. mea faʻapitoa (le lelei o meaʻai o le tino),
  3. fefiloi (ma le matautia tele o le gangrene o vae).

Ole vaega aʻafia e aofia ai tagata na gasegase i le maʻisuka mo le silia ma le 10 tausaga. Ina ia le aofia ai se faʻalavelave faʻafuaseʻi o le maʻi, e taua tele le gauai faapitoa i ou seevae, aloese mai le fatuina o sana ma vavao i luga o vae. E moni lava lenei mea mo tagata o loʻo i ai se taimi faigaluega faigata.

O lenei taunuuga o le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona mafua ai le gau o le vaai. O maualuga maualuga o le kulukose e afaina tele ai le tioata ma le inu o le intraocular.

O le tioata lava ia e amata ona faʻafefe ai le susu ma faʻafefe, lea e mafua ai se suiga i lona gafatia le toe faʻaleleia.

O le le lelei o le taʻavale, faapea foi ma mea e le lelei, e mafai ona avea ma mafuaʻaga o le faapipiiina o tioata. O se uiga lelei e afaina ai uma mata i le taimi e tasi.

Taua! O lenei maʻi e mafai ona tupu ia i latou o loʻo mafatia i le maʻisuka mo se taimi umi. Afai e laʻititi le laʻititi o le faʻaaliga po o le faʻaitiitia o le faʻaititia, o le tagata maʻi o le a tuʻuina atu i ai se faʻafitauli o le tino.

Encephalopathy

O le diabetic encephalopathy e tatau ona malamalama i ai o le faaleagaina o faiʻai. Atonu e mafua mai i:

  • sosolo totoʻa,
  • okesene matelaina
  • maliu tele o siama namu i totonu o le faiʻai.

O le diabetic encephalopathy e mafai ona faʻaalia i tiga ogaoga i le ulu, faʻaitiitia le lelei o le vaʻaia, ma le maʻi o le asthenic.

O ia togafitiga e mafai ona iloa i le sili atu ma le 90 pasene o tagata gasegase e maua i le maʻisuka. I le amataga o le faʻamaʻi, e leai lava se faʻataʻitaʻiga. E le gata i lea, o faʻamaoniga o le faʻamaʻi o le a tutusa ma le gaioiga o le faia o faiʻai i tagata matutua.

E pei ona atiae le encephalopathy, o le a matauina:

  • faateleina le popole
  • vaivai vaivai buildup,
  • faaitiitia le tomai e taulai atu ai,
  • faateleina le le mautonu,
  • ulu matua ulu.

O le tiga i le ulu e mafai ona taua o le faalumaina ae le o le avanoa e taulaʻi atu ai. O le tagata gasegase e le mafai ona savali e aunoa ma se uila, o le valevalea e aʻafia ai o ia, faʻapea foi ma le solia o le faʻamaopoopoina.

Adinamia, faʻafefelotu, ma le le mautonu le malamalama e fesootai ma le ata o le maʻi.

Faʻatonuga

O le gasegase o le maʻi suka e atiina ae i na tagata maʻisuka o loʻo mafatia i le faʻamaʻi mo le silia ma le 5 tausaga. O vailaʻau faʻapitoa e iloa ai mea na tutupu i le tupulaga talavou e oʻo i le 25-30 tausaga.

Faatasi ai ma lenei maʻi, o le maʻi e lagona le tiga pe a savali. O le maʻi e maua i se faiga sili ona matuia ma e mafai ona mafua ai se le lava o le galue malosi e oʻo lava ile talavou. O isi togafitiga faʻapitoa o le skeletal system e mafai ona tupu mai o se taunuuga o le faʻamaʻi o le maʻisuka poʻo le leiloa o sima calcium.

Muamua, o le maʻi e aʻafia ai sooga:

E mafai ona fulafula, ma i le taimi e tasi o le a faateleina le vevela o le paʻu o pito i lalo.

O se ituaiga o togafitiga ogaoga o le ogaoga tele lea o le maʻi o le maʻisuka. I lenei laasaga o le faʻamaʻi, o suiga taua i le tala faʻasolopito e mafai ona matauina. O le endocrinologist e tatau ona mataitu le faagasologa atoa.

Tuua Lau Faamatalaga