Galuega faʻapitoa o le glucagon, masini o gaioiga, faatonuga mo le faʻaaogaina

O le hormone pancreatic. O le gaioiga o le gaioiga o le glucagon e mafua ona o lona fusifusia i ni faʻamau mauala o le ate, e mafua ai le faateleina o le G-protein-mediated adenylate cyclase activity ma le faateleina o le CAMP. O lenei mea e faʻaleleia ai le catabolism o le teuina o le glycogen ma faʻamalosia le gluconeogenesis ma le ketogenesis. Glucagon e leai sona aafiaga i le kulusekene musika, e foliga mai ona o le leai o ni kesi i totonu. I vailaʻau faʻasolosolo faʻasolosolo, o le glucagon e mafua ai le faateleina o le manava insulin mai vailaʻau β-ola maloloina.

Glucagon ei ai lona eseesega ma le taimi ole taimi ole taimi e tupu ai le fatu ona o le faateleina o le fausia o le CAMP (o lona uiga, e mafua ai se aafiaga tutusa i le β-adrenoreceptor agonists, ae aunoa ma le auai).

I mea maualuga, o le glucagon e mafua ai le faʻamalōlōga o le intestinal matuia e le o faʻatalanoaina e adenylate cyclase.

O le a le mea e mafua ai le tele ma le leai o se homone i totonu o le tino?

O le mea sili ona taua o le hormone o le faateleina o le numera o le kulukose ma gaʻo gaʻo. Mo le sili atu poʻo le leaga, e faʻalagolago i le tele o le glucagon o loʻo faʻapipiʻiina.

I le i ai o le vaeluaina, e amata ona gaosia i ni aofaiga tele - e ono lamatia ai le atinaʻe o faʻafitauli. Ae o ona mea laiti laʻitiiti, e mafua mai i le le lelei o le tino, e oʻo atu ai i aʻafiaga leaga.

O le tele o le gaosiga o lenei tino e oʻo atu ai i le soona inu o le tino ma gaʻo gaʻo ma le suka. A le o lena, o lenei mea matautia e taua o le hyperglycemia. O se mea e tasi e tupu ai e le o se mea matautia, ae o le hyperglycemia faʻapitoa e taʻitaʻia ai le faʻalavelave o faʻafitauli. E mafai ona o mai faatasi ma le tachycardia ma le faateleina o le maualuga o le toto, lea e mafua ai le maualuga o le toto ma fatuga o le fatu.

O le malosi tele o le faʻaleleia o le toto i totonu o vaʻa e mafai ona mafua ai le afaina vave, e mafua ai faʻamaʻi pipisi.

Faatasi ai ma se aofaiga le masani ai o lenei hormone, ua iloa ai e le tino o le tagata le leai o le kulukose, lea e tau atu i le hypoglycemia. O lenei tulaga e aofia ai foi ma le matautia ma le faʻaleagaina, aua e mafai ona mafua ai le tele o faʻamalologa le lelei.

E aofia ai:

  • taʻavale
  • vavao
  • gatete
  • maualalo le galue malosi
  • vaivaiga
  • matala le malamalama
  • gaogao.

I mataupu sili ona ogaoga, e ono maliu le tagata maʻi.

Ata vitio i luga o le aafiaga o le kesi i luga o le mamafa o le tagata:

E faavae i lenei mea, e mafai ona tatou fai atu, e ui lava i le tele o itu aoga, o mea o loʻo i totonu o le kalukaca i le tino e le tatau ona sili atu nai lo le masani.

O le glucagon hormone: o fea e maua ai, galuega ma masini o gaioiga

O hormones e gaosia e le tagata pancreas ei ai sona aafiaga taua i le lelei o le olaga ma metabolic processes i le tino. Ua lagona e tagata uma le inisalini, ae toaitiiti tagata e iloa o lona aafiaga e tele lava ina fesootaʻi ma le galuega a se isi hormone - glucagon. Ina ia malamalama i lona taua, e tatau ona e iloiloina vaega uma o le mataupu.

O le tino o le tagata o se faʻalavelave faʻapitoa lea e tatau ona galue lelei, e aunoa ma ni toilalo, ina ia tatou lagona le lelei. O le pancreas o se tasi lea o totoga pito sili ona taua e aofia ai i faiga masani o le metabolism. O le faafetai i le galuega a lenei gland o meaʻai e gaosia i totonu o na mea o loʻo aʻafia e sulu o le tino. E tupu lenei mea i le fesoasoani a hormones o loʻo faʻapipiʻiina i le pancreas.

O hormones autu o le pancreas:

  1. Inisalini, lea e nafa ma le suka o le toto.
  2. O le hormone o le glucagon, lea ei ai le isi itu o le inisalini.
  3. O le Somatostatin e faia le galuega o le taofiofia o le tele o vailaau faʻamalosi.
  4. O le polypeptide pancreatic lea e pulea ai le masini vai.

O le gaioiga o le glucagon hormone e vavalalata vavalalata ma le gaioiga o le inisalini. O tagata tomai faapitoa e seasea ona mafaufauina i latou, e ui lava i talanoaga e uiga i le maualuga o le toto suka tatou te masani ona faʻaaogaina le insulin.

I togafitiga faafomaʻi, o lenei hormone e taua foi o le "hormone fiaai." I le faamautuina po o fea e maua ai le hormone glucagon, sa faaauau pea e saienitisi ona suesue i lona fausaga. E pei ona i ai, e ui i lona taua i le tino o le tagata, o le fausaga o le glucagon e faigofie lava: e naʻo le 29 amino acids e aofia ai.

Ua faʻamaonia o le fausaga o le glucagon hormonone e tutusa mo tagata, povi, puaa ma pusi. Faʻaaogaina faʻafomaʻi faʻaonapo nei e faʻaaogaina le paʻu o puaa po o povi e faʻamalosi ai mea e manaʻomia, lea e faʻaopoopo i vailaʻau.

E tusa lava pe laʻititi lona taʻutaʻua, o lenei hormone e faʻaauau ai le faʻaaogaina o faiga taua mo le soifuaga o le tagata. E tasi le taimi i totonu o le toto, o le hormone fiaai e agai i le ate, i le mea e fegalegaleai ai ma le talipupuni o ona sela ma faalauiloa le gaosiga o le kulukose, lea e oo atu foi i le toto. Glucagon ua mafai ai ona e faatumauina i le tulaga o loʻo manaʻomia.

Isi galuega o le hormone glucagon:

  1. Faʻamalosia ma faʻaleleia le tafe toto.
  2. E manaʻomia se vaega malosi i faiga faʻafouina o faʻalauga ate.
  3. O le glucagon hormone e faʻavaveina ai le gau o lipids ma pulea ai le maualuga o le cholesterol i le toto o le tagata.
  4. Faʻaauau le vave faʻafefea o le sodium mai le tino, lea e faʻaleleia ai le fatu.
  5. E aveesea ai le insulin mai sulu o le tino.

O lenei hormone e fegalegaleai vavalalata ma adrenaline i taimi o tulaga lamatia. Faatasi ai ma le faateleina o le maualuga o le adrenaline i le toto, o le maualuga o le glucagon e maualuga lona sao, lea e fesoasoani i se sili atu o le okesene i le maso.

Ua faʻamaonia foi i le taimi o le faʻapalapalaina, o le maualuga o le glucagon laʻitiiti, ao le maualuga o le inisalini, e ese mai ai, faʻalautele. O le taimi lava e maeʻa ai le tino i le tino, o le suiga o le hormonal e suia i le isi itu.

O le tele o mea e aafia ai le gaosiga o le gaosia o le hormone glucagon i le tino o le tagata:

  1. Toto i le toto kulukose.
  2. Faateleina le maualuga o mea amino i le toto.
  3. Gaoioiga faaletino galue malosi.

O nei mea uma e fai ma saofaga i se osofaʻi malosi i totonu o le kalucagon i totonu o le toto. I le taimi lava e tasi, o tagata tomai faapitoa e masani ona faʻasoa faʻamatalaga o le hormone mo tamaiti ma tagata matutua.

  1. Tamaiti mai le 4 i le 14 tausaga. O le masani e i le va o le 0 i le 148 pt / ml.
  2. Tagata matutua (sili atu ile 14 tausaga). O le tulaga masani e fuafuaina e tuaoi mai le 20 i le 100 pg / ml.

O se vavae ese mai faailoga masani e faailoa ai le atinaʻeina o maʻi o se tino ese o le tino i le tino.

O le maualuga o le hormone i le toto o se tagata e fuafuaina e ala i le ave o le toto mai le vein vevela. E naʻo le faʻavae o se suʻega toto e mafai ona tatou fuafuaina pe o le a le tulaga o loʻo iai le hormone fiaai.

O se suiga i le tulaga o le tino i totonu o le tino o le tagata e masani ona faailoa mai ai soo se faiga e mafai ona i ai se aafiaga leaga i le soifua maloloina. O nisi oi latou na amata, i le taimi muamua na tilotilo, le amanaiaina.

O le mea lea, o le faateleina o le maualuga o le glucagon hormone o se faailoga lea mo faamai e pei ona taua:

  1. Ituaiga 1 maʻisuka.
  2. Pancreatitis i se foliga lapopoa.
  3. Cirrhosis o le ate.
  4. Faʻasologa o le faalēaogā taimi.
  5. Hypoglycemia.
  6. Faʻailoga ogaoga mo le tino e fesoʻotaʻi ma aafiaga faʻaleagaga (gaioiga, mumu, ma isi).

E na o se faasologa o mea e ono aʻafia ai le vavaeeseina o le hormone o le fiaʻai mai se tulaga masani. O le faaitiitia o le faailo e mafai foi ona talanoa e uiga i mea faafomaʻi: cystic fibrosis, pancreatitis lemu.

O vailaau faʻaonapo nei e mafai ona tuʻuina atu tagata i fualaau oona lea o le a fesoasoani i le tino o auala masani e faʻaleleia lelei ai le tulaga o le hormonal background.I le mauaina o le mea e maua mai ai le hormone glucagon, oa galuega e faʻatino ai, o le a le mea e aʻafia ai ma pe aisea e tatau ai, ua foʻia lelei e saienitisi le mataupu o le fatuina o vailaau talafeagai.

Muamua lava, o fualaau oona o loo i ai le glucagon e faʻaaogaina e faʻamalolo ai spasms, faʻaleleia le faʻatinoina o le cardiovascular system, ma le togafitiga o le maʻisuka. O le tuufaatasiga o le vailaau faasaina e aofia ai le hormone lea e natia mai le paluga o povi ma puaa (e pei ona faailoa atu i luga, o le fausaga o le hormone i nei manu e foliga tutusa ma le tagata).

O le faʻaaogaina o vailaʻau e aʻafia ai le faʻasalaga faʻasalalau e mafai ona naʻo le fautuaga a le fomaʻi. A le o lea, o lenei mea e mafua mai i le atiina ae o aʻafiaga e le manaʻomia.

E tusa ai ma suʻesuʻega, o fualaau oona o loʻo i ai glucagonu manu ua faʻamatalaina i mataupu nei:

  1. Mo le aafiaga o le faʻafilemuina o maso o le manava ma le fatu.
  2. Faʻataʻitaʻiga faʻamalositiga mo tagata mamaʻi e faaletonu mafaufau.
  3. O le maʻi suka, i nisi tulaga, ituaiga 2 maʻisuka.
  4. Faaleaogaina o spasms ma le inisinal diverticulosis.
  5. O se meafaigaluega fesoasoani mo suʻesuʻega a le fale suʻesuʻe o le tino.

O fualaau faasaina e tatau ona fetuunai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto o se tagata, i nisi tulaga, e le manaomia le faaaogaina o le inisalini.

O lea ituaiga o vailaau oona e maua i le tulaga o se vaifofo mo le iniseti, lea e mafai ona faia i se auala le mautonu, intramuscularly, ma i lalo ifo. Mo le faʻaaogaina faʻafuaseʻi, naʻo le lua muamua ituaiga o togafitiga faʻatauga e talafeagai.

O le vailaʻau talafeagai e fuafuaina e le fomaʻi, e faʻavae i luga o le siama o le maʻi, ona uiga taʻitoʻatasi o le tino. Mo togafitiga ma mo sauniuniga mo le suʻega, e tele ituaiga o vailaʻau o loʻo faʻaaogaina. Fai mai fomaʻi i mataupu faʻafuaseʻi, faʻaleleia atili i totonu o le sefulu minute.

E i ai tapulaa i le faʻaaogaina o:

  1. Toto Ua faʻamaonia e le o ulu atu le vailaʻau i le pa puipui, o lona uiga e saogalemu mo le fomaʻi. Ae ui i lea, o fomaʻi e fautuaina le faʻaaogaina o fualaau faasaina i na o tulaga ogaoga.
  2. E le fautuaina e faʻaaoga le fualaau mo tamaiti e mamafa ifo i le 25 kilokalama.
  3. Faʻasalaga taʻitoʻatasi i vaega o ausilali o le vailaʻau.

I isi tulaga uma lava, o fautuaga uma e faalagolago i le faaiuga a le fomaʻi. A maeʻa le togafitiga o le glucagon, e manaʻomia e le tagata maʻi se taimi e toe faʻafoʻi ai: meaai faʻatasi ma polotini, lauti suamalie ma le filemu mo le 2-3 itula.

O fomaʻi e malilie o le auala sili e puipuia ai faʻamaʻi o le i ai lea o se olaga lelei, lea e fesoasoani foi i le faatumauina o tulaga talafeagai o le hormonal. O le aloese mai mea le lelei e mafai ona fai pe a fai e siaki au mea taumafa ma mataala i faailoga o lou lava tino.

O le glucagon hormone: o le a le ituaiga hormone, o le galuega, o loʻo i ai, pe faʻapefea ona gaosia

O le pancreas e faia ai galuega o le exocrine ma le endocrine. O lona vaega o le exocrine e maua ai enzymes ia o se vaega o le vai inu ma saunia ai le galalaina o meaʻai - o le vaevaeina o meaola lapopoa i mea laiti. O mea e fai i le endocrine e aofia ai vaega o siama e iloa o ni tamaʻitaʻi o Langerhans. Latou te faʻamaonia se tele o hormones i le toto:

O le punavai autu o le malosi i totonu o le tino o le tagata o le kulukose. E manaʻomia mo le galuega a totoga uma. O le inisalini ma le glucagon o loʻo tumau pea lona faʻamalieina i le toto i se tulaga sili ona lelei, talu ai o se suiga i lona aofaiga i le tasi itu poʻo le isi mea leaga e aʻafia ai le setete o le tino. O le inisalini e fausia ai tagata faʻapipiʻi faapitoa i totonu o fusi o sulu o le ate, muso, fatuga, ma isi, ona o le mea lea o loʻo aʻafia ai le kulukose i sulu. Ona o le le lava o le insulin, e tupu ai le maʻisuka ma le matelaina o le suka. Glucagon o se hormone-contra-hormonal. O le galulue tutusa o hormones o loʻo tausisia ai le paleni gaʻo.

Glucagon o se homone polypeptide e faia i le 29 amino acids. O le gafa o le glucagone e gaosia e vaitusi teineiti. O galuega nei e mafai ona faʻaalia i luga o le kalapu:

  • faʻapupula le kulūkose toto (o le galuega autu o le hormone).

I le ate, o le kulukose o loʻo teuina i foliga o glycogen. I le taimi o le anapogi po o le faaumiumi o le tino faaletino, o le glucagon e mafua ai se faʻavevesi o mea e faʻaalia, e fusifusia ai i le ate, ma e oʻo atu ai i le malepelepe o le glycogen. Gavacose ua faʻamalolo ma ulu atu i totonu o le toto, ma faʻatumuina le malosi o le tino.

Faʻalogo lelei! Glucagon e le talepeina glycogen i maso, talu ai e leai ni faʻamaumauga patino.

  • faʻamalosia ai se neoplasm o le kulukose i le ate mai vaega e le o le carbohydrate ma se faaletonu,
  • faʻalavelaveina le faʻaaogaina o le kulukose,
  • Faʻaleleia le malepe o le tino. O le mea lea, pe a maua le glucagon, o le mea o loʻo i totonu o le gaʻo i le toto e tulaʻi mai,
  • Faʻatinoina le faʻavaeina o tino o le ketone (mea faʻapitoa ia, pe a vaevaeina, tuʻuina atu le tino i le malosi i tulaga o le le lava o isi punavai, pe a le o iai le kulukose),
  • e faʻamalosia ai le pulefaʻatonu o le inisalini ina ia mafai ai ona taofia le sili atu o le kulukose i totonu o le toto,
  • siitia le toto maualuga e ala i le faateleina o le taimi ma le malosi o le vavaeeseina o le loto,
  • faamautinoa le ola o le tino i tulaga ogaoga e ala i le faateleina o punaoa gafatia o le malosi i totonu o le toto (glucose, fatty acids, body cone), lea e mafai ona puʻeina e totoga ma faʻaaoga mo galuega,

O le maualuga o le toto maualuga e fesoasoani foi i le sili atu o mea taumafa a le aano i lalo o le popole.

  • faʻaosofia le gaosiga o catecholamines e ala i le faʻafeʻau faʻapitoa,
  • i luga o le superphysiological concentrations e faʻapipiʻi ai maso o manulele musika lamolemole (aafiaga o le antispasmodic),
  • o le gaioiga o le glucagon e fesoasoani i le adrenaline ma le cortisol, lea ei ai foi lona aafiaga hyperglycemic.

O le tino o le tagata o se faiga faʻaleleia lelei, o le mea lea na atiaʻe ai e le natura auala e faʻamautinoa ai le maualuga o le glucagon i totonu o le toto i le tulaga talafeagai. O le faʻamalosi mo le faʻatoaagaina o selalalala ma le faʻamalositino o glucagon o:

  • faʻaititia le glucose concentration. Faatasi ai ma le faaumiumi o le malosi faaletino po o le matelaina, o lona toto e tau le maualalo. E iloa e le tino le malosi o le fiaai ma manaʻomia ai le kulukose. Glucagon ua gaosia ma faʻamalolo glucose mai faʻasao,
  • amino acids - arginine, alanine, lea e faʻamalolo i le taimi o le malepelepe o polotini na maua i meaai. O le maualuga o le protein i totonu o meaai, o le sili atu o le glucagon ua gaosia. O le mea lea, o le meaai e tatau ona i ai le aofaʻiga talafeagai o palatini atoatoa,
  • faateleina le inisalini: ia aloese mai le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le kulukose,
  • hormones e gaosia e le masini vai - gastrin, cholecystokinin,
  • vailaʻau - beta-adrenostimulants.

E faʻasaina ai le pulefaʻatonu a le glucagon:

  • o se faʻaopoopoga o le kulukose, gaʻo gaʻo poʻo tino o le ketone i le toto,
  • somatostatin o loʻo gaosia i totonu o vaimea delta o le motu o le motu.

O le saʻo o le galuega a le tino ua fautuaina ai se fua faatatau lelei o le faʻaagagaina ma le faʻasaina o le gaosiga o gaosiga, lea e tumau ai le paleni.

E le gata ina gaosia le glucagon hormone i totonu oo tatou tino, ae faapea foi, pe afai e tatau ai, o loo faia i fafo atu e ala i fualaau faasaina.

O loʻo iai le kullukeka fualaau faasaina i le tulaga o:

  • Lopophili le paʻu paʻu. O le tuufaatasiga e naʻo le glucagon. Faʻapipiʻi i fagu tioata o le 1, 2 poʻo le 5 ml, o loʻo faʻapipiʻi le soli,
  • O se paʻu mago e tuiina lea e aofia ai le glucagon hydrochloride ma le lactose / phenol solution ma le solution glycerol. E maua i ampoules tioata (666,667,668,669)

Glucagon mo paʻu vailaʻau faʻasolosolo e vavae ese mai le laʻau povi poʻo puaa. O le mea e ofo ai, o le fua faʻatatau o le glucagon a le tagata ma manu e tutusa lava lona fausaga. O le isi metotia o le mauaina o le metotia o le inisinia.DNA, o loʻo faʻapipiʻi ai le fausaga o le glucagon, ua faʻaofiina i Escherichia coli. O le microorganism e avea ma punavai o le kalukalo, lea e ogatasi atoatoa i lona tuufaatasiga o le amino ma le tagata.

O le aʻafiaga o le vailaʻau faʻasaina o vailaʻau faʻasaina e talitutusa lava ma aafiaga faʻaleagaga o le hormonone oona:

  • Faʻavae le glycogen i le ate i le kulukose, lea e oʻo atu i le toto. Afai e tuiina le vailaʻau i totonu o se vein, e fai le gaioiga pe a maeʻa le 5 - 25 minute, i le intramuscular - i le maeʻa ai o le 15 - 26 minute, pe a uma le 30 - 45 minute, o le mea lea, mo le faʻaaliga o le aafiaga, e tatau ona faʻatali se taimi,
  • Faʻaliliu musele maso (faʻaleagaga antispasmodic). Faʻasalaga faʻasauā pe a mavae le 45-60 sekone, faʻatasi ai ma le pulega i le intramuscular pe a uma le 8-10 minute,
  • Faateleina le tele o taimi o le faʻailoga o le muso o le fatu.

Faatonuga mo le faʻaaogaina fai mai e le tupu le aʻafiaga i le mea saʻo pe a maeʻa le anapogi umi, inu ava malosi. O le aofaʻi o glycogen i le ate ua faʻaititia ina ia le mafai e le glucagon ona faʻaaogaina se aʻafiaga hyperglycemic.

Faʻatasi ai ma le faʻaaogaina umi o le glucagon, e faʻasaina ai le motumotu o le intestinal ma faʻalautele ai le malosi.

  • hypoglycemia (pa'ū i le kulūkose o le toto) ma le hypoglycemic coma (le lava le malamalama e mafua mai i le glucose deficiency),
  • faʻavaʻaiga o le faʻaaogaina o le alalaupapa o le calcium ma le beta-blockers,
  • I le taimi o togafitiga faʻataʻitaʻiga: suʻesuʻega X-ray ma le barium o le vaega o meaʻai, suʻesuʻeina angiographic o toto toto, CT ma faʻataʻitaʻiga o le magnetic resonance e iloa ai le toto mai le tootoo laiti ma isi taualumaga e manaʻomia ai ona faʻaitiitia le tele o musika,
  • mea moni e uiga i le faʻaaogaina o le glucagon mo le faʻamalosia o togafitiga i togafitiga o maʻi o le mafaufau ua lauiloa.
  • hyperglycemia: pe a maua le glucagon, o le toto toto e maualuga atu,
  • hypersensitivity i pusi ma puaa protein i meaʻai,
  • insulinoma (o le tumo o le gataifale o le pancreas), aua o lenei mea e mafai ona oʻo atu ai i se tali le mautonu - hypoglycemia),
  • Pheochromocytoma (o le tumutumu o le mimiti e maua ai le tele o adrenaline. Talu ai ona o se synergist o le glucagon, e mafai ona tupu i le hyperglycemia,
  • maʻi o le maʻisuka (faʻafitauli o le hyperglycemia)

Faʻalogo lelei!

  • E le pasi le glucagon hormone i le pa puipui, ona mafai lea ona faʻaaoga i fafine maʻitaga. Ae ui i lea, e le o mautinoa pe o le fualaau faasaina e alu i totonu o le susu o le tina, o le mea lea, i lenei tulaga, e tatau ona faʻaaogaina le fualaau faʻatau ma le faʻaeteete,
  • Faʻaleleia le aʻafiaga o mea faʻapitoa faʻamalosi.
  • taoto ma vili
  • afaina o le tino
  • fatu palpitations,
  • faateleina i le toto maualuga.

O le hormone glucagon e faia i auala eseese e faalagolago i le tulaga o le falemaʻi - i lalo o le paʻu, i totonu o musika poʻo se vein. O le mea vevela e tatau ona faʻamavae i totonu o le masini ua tuʻuina atu poʻo le vai faʻasaina mo le tuiina. A e faʻaaogaina le glucagon, e tatau ona suʻesuʻeina ma le faʻaeteete ia faatonuga ia fetaui lelei ma le suʻega, o le:

  • Le taofi o le hypoglycemia, e 1 mg o loʻo faʻatonuina i le intramuscularly. E faʻatatau i le matua, ua fuafuaina i le a le metotia e faʻaaoga ai fualaau faasaina. Tamaiti i lalo o le 5 tausaga 0.25-0.5 mg, tamaiti mai le 5 i le 10 tausaga - 0.5-1 mg. E masani lava, o le glucagon e faʻatautaia pe afai e le mafai ona faʻaaogaina le kulūkose i se tulaga e le masani ai. Afai e le aoga ia fua, ona maeʻa lea i le 10 - 15 minute ona toe faia lea o le tui,
  • Pe a taʻitaʻia faʻataʻitaʻiga mo suʻesuʻega o le manava poʻo le kolone, e faʻaaogaina le kullucogon i le 0.5 mg i totonu o le toto poʻo le 2 mg i le intramuscularly,
  • A oʻo mai se tino mai fafo i le esophagus, 0.5 i le 2 mg i totonu o le toto.

O le gaosia o le hormone glucagon ma le taua o le fualaau o le igoa tutusa

  • Gaosiga ma le fausiaina
  • Tino e galue
  • Ole maualuga
  • Faailoga mo le faʻaaogaina
  • Talosaga talosaga
  • Faʻaiʻuga
  • Contraindications
  • Faaiuga

O nisi tagata latou te talitonu sese o le glucagon o se enzyme, talu ai o ana galuega tauave e vavalalata vavalalata i le faagasologa o otaota, ae o le mea moni lava o se vailaau o le natura o le natura.

O lenei hormone ua manatu o se tagata tetee i le inisalini i le tino o le tagata - o lona uiga e mafai e le glucagon ona faʻatusatusa ana galuega tauave ma galuega o le inisalini, e ui lava e le faia a latou gaioiga e aunoa ma le tasi.

Na maua le hormone i lalo ifo o le selau tausaga talu ai, toetoe lava a uma loa ona maua le inisalini. Faʻaaoga vailaau faʻaonapo nei i le lua o galuega taua o lenei hormone - diagnosis and hyperglycemic, e ui lava e sili atu ana galuega.

O le vailaʻau o se hormone polypeptide na faia mai le muaʻi faʻasalaga. E maua mai e le pancreas, ona sosoo ai lea ma le enzyme tutusa "tipi" muamua i luga o le kulumaca.

E taua foi o le hormone o le fiaai ma mo mafuaaga lelei, ona o mea nei e aʻafia ai lona faʻasinomaga:

  • O le maualuga o le suka o le toto - ma le faʻaitiitia o le toto o le glucose, o le faʻasaga tutusa mai le sapalai e auina atu i le faiʻai, lea e faʻafaigofieina ai le gaosiga o le glucagon e le pancreas, faʻateleina lona faʻasalaga i le plasma toto i le tele o taimi. O le faateleina lea e lagona e le tagata o le fiaaai.
  • O le faateleina o le maualuga o le amino acids i le plasma toto, arginine ma le alanine e iai sona aafiaga faapitoa.
  • O le mamafa o galuega faaletino i le tapulaa o gafatia e mafai ona faʻaosofia ai le faʻamalolo malosi o le homone i totonu o le toto, faʻateleina lona faʻatonuina e lima i le ono taimi.

E le mafai ona faia le galuega o le meaʻai e aunoa ma lenei hormone, aua o le glucagon muamua ma le inisalini e gaosia, ona mafai ai lea e le enzymes digestive ona talepeina le mea e maua ai meaai.

A oʻo mai le hormone i le toto, e mafai ona iloa e le ate ma maua ai le faʻamalolo o le kulukose i totonu o le toto. O lenei mea e tumau pea le faʻamaualuga o le kulukose i totonu o le toto. I le faʻaopoopoga, o galuega taua nei o le kalapu ua matauina:

  • Faatoagaina mai o le lipid décomposition, lea e tau atu i se faaitiitia i le maualuga o le cholesterol i totonu o le toto,
  • Faʻateleina le toto i gaʻo,
  • Excretion of sodium, faʻaleleia atili o le cardiovascular system,
  • Faʻailogaina o le faʻasaʻolotoina o le inisalini mai sel.

I le faaopoopo atu, e aunoa ma le glucagon, o le vave ona tali atu o le tino i tulaga faigata o le a le iloa. A faʻasaʻolotoina le adrenaline, e vave lava ona maua ai le toto i le glucagon, ma faʻateleina le maualuga o le kulukose, lea e faʻaumatia i luga o le galuega o maso, ma faʻaleleia ai le okesene o maso ma gaʻo.

Mo eseese tausaga, o tulaga masani o le hormone e eseese:

  • O le masani i tamaiti e taʻi 4 i le 14 tausaga e oʻo i le 148 picograms i le mililita o le toto.
  • I tagata matutua, o le masani mai le 20 i le 100 picograms i le milliliter.

O le faaitiitia o tulaga o le hormone atonu e taʻu mai ai e leai se enzyme e aofia i le tuufaatasiga o le glucagon. E le gata i lea, o se ata talitutusa e mataʻituina i le pancreatitis ma le maeʻa o le pancreas.

O maualuga maualuga o kulupucago e mafai ona faʻaalia ai faʻamaʻi nei:

  • Hypoglycemia,
  • O le maʻi suka
  • Faʻasalaga o Renal
  • Cirrhosis
  • Pancreatitis
  • Pancreatic cancer
  • Faʻafitauli matuia, faʻalavelave mafaufau,
  • O le taimi o faʻasalalauga.

I tamaiti ei lalo ifo o le 14 tausaga le matua, o se taunuuga o le iloiloga o le glucagon, lea e tutusa lona mamafa i le plasma toto, ma e masani foi ona masani ai.

O faʻataʻitaʻiga faʻapitoa e faʻaalia ai faʻaaogaina o glucagon synthetic e faʻaaogaina i ni tulaga se lua:

  • Togaga o se tulaga ogaoga o le hypoglycemic i mataupu e leai se avanoa e maua mai ai le kulukose - afai o le tagata gasegase ua faʻasalaina mo nisi mafuaaga, o le a faʻapalaina le laʻau i le glucagon nai lo le kulūkose solution.
  • Sauniuniga mo le suʻesuʻeina o le gastrointestinal tract e toetoe lava a faʻaaogaina i taimi o faʻamalositino suʻesuʻega o le gastrointestinal tract.

I le taimi o togafitiga o le maʻisuka, e faʻaogaina le kulukukaka-pei o le protein. O lenei tuufaatasiga e talitutusa lava i le fausaga o le hormone, ae e natia i totonu o le manava pe a uma ona 'ai.O lenei vailaau faʻatagaina e mafai ai ona faʻasaʻo lelei le toto o le kulukose toto, ma i nisi tulaga e faʻaumatia ai le faʻaaogaina o le inisalini.

O faʻamatalaga aloaia mo le faʻaaogaina o le kalukalo e faʻaalia ai nisi faʻamatalaga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina:

  • Faʻatasiga o le maʻisuka ma le hypoglycemia,
  • Faʻamālōlōina o le gaʻo i le taimi o le gasegase o le intestinal miti,
  • Faʻaleleia o musele malie o le manava ma le manava e faʻaleleia ai le vaʻa,
  • Tueina togafitiga o se vaega o togafitiga o tagata mamaʻi,
  • I le avea ai o se vailaau fesoasoani i suʻesuʻega o fale suʻesuʻe.

O le vailaau faasaina e mafai ona faʻatonuina i se auala faʻafuaseʻi, e le faʻafefeteina poo le iniseti. Pe'ā tuʻuina atu togafitiga faʻapitoa faʻapitoa faʻapitoa, e faʻatautaia naʻo le faʻaogaina poʻo le faʻaogaina o mea. Faʻalagolago i le tausaga ma faʻamaoniga:

  • Ole fua ole fua ole 1 mg.
  • O le avea o se sauniuniga fesoasoani mo suʻesuʻega a le fale suesue mai le 0.25 i le 2 mg,
  • Mo tamaiti e itiiti ifo ma le 25 kilokalama - e naʻo le tulaga o togafitiga faʻapitoa faʻapitoa faʻapitoa faʻafuaseʻi ma i le leai o ni metotia faigofie mo le toomaga mo tulaga faʻalavelave, 500 μg e faʻatonutonuina ma tausia le tulaga mo le isi tolu minute.

O le hormone e le sopoia le pa puipui, o lea e mafai ona faʻaaogaina i le taimi o le maitaga, ae o le aoga o lona faʻaaogaina e naʻo le fomaʻi agavaa e iloiloina.

Ina ia toe faʻafoʻi le maualuga o le hormone i totonu o le ate, pe a maeʻa le faʻaaogaina o fualaau faasaina, meaʻai gaʻo pe kullukose ua faʻamatalaina. E fautuaina foi le pulega o le glucose mo le aoga tele o le glucagon.

Faatasi ai ma le lagona o le tagata lava ia, o mea e afaina i le tino i le ituaiga o urticaria, toso, mumu o le paʻu, e mafai ona fai angioedema. E ono i ai se faʻaitiitia o le toto maualuga, aemaise lava le tapulaa pito i luga. I tulaga e seasea ona tupu, o le gasea ma le vomiting ua matauina.

E faʻasaina le faʻaaoga o le hormone mo le ola maloloina o le hypoglycemia o le tele o etiologies, e le lava le faʻaaogaina o le tino ma le tino. O maʻi mamaʻi ma fafine maʻitaga ua faatonuina i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.

O le glucagon hormone e faia ai le tele o galuega taua i le tino o le tagata - a leai, o le atoatoaga o galuega o le gastrointestinal tract, adrenaline, ma le inisalini e le mafai. O le faʻaaogaina o fualaau faasaina e mafai ona faia e pei ona faatonuina e se fomaʻi poo lalo o le vaavaaiga ile falemaʻi.


  1. M.A. Darenskaya, L.I. Kolesnikova und T.P. Bardymova Type 1 o le maʻisuka:: LAP Lambert Academic Publishing - M., 2011. - 124 p.

  2. Zholondz M.Ya. Se malamalama fou i le maʻisuka. St. Petersburg, lolomiina le fale "Doe", 1997,172 itulau. Toe lolomiina o le tusi lava lea e tasi o le "Diabetes. Malamalama fou. " SPb., Fale Lomiga "All", 1999., 224 itulau, faasalalauga o kopi e 15,000.

  3. Onipko V.D. Tusi mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. Tomai e uiga i le taua. SPb., Fale Lomiga "All", 2001, 192 itulau, e aunoa ma le faamaotiina o le taamilosaga. Reissue o le tusi lava e tasi ua taua o le Comfortable Life and Diabetes. SPb., Fale Lomiga "Oloa uma", 2002, 157 itulau, faasalalau 10,000 kopi.

Sei ou faailoa atu au lava ia. O loʻu igoa o Elena. Sa ou galue o se endocrinologist mo le silia ma le 10 tausaga. Ou te talitonu o aʻu nei o se tagata tomai faapitoa i laʻu matata ma ou te manao e fesoasoani i tagata asiasi uma i luga o le saite e foia ai galuega faigata ae le o galuega. O mea uma mo le 'upega tafaʻilagi e aoina ma faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ina ia faʻamatala atu ai le tele o faʻamatalaga talafeagai. Aʻo leʻi faʻaaogaina mea o loʻo faʻamatalaina i luga o le upega tafaʻilagi, o faʻasalalauga faʻatagaina ma tagata tomai faapitoa e manaʻomia i taimi uma.

Faatonuga faʻapitoa mo le taliaina

Faʻaoga ma le faʻaeteete i tagata gasegase masalomia masalomia poo le pheochromocytoma.

E tatau ona manatua i le mafaufau o le glucagon e naʻo le i ai o le glycogen i le ate, o le mea lea e le aoga ai i tagata gasegase i le faʻaitiitia o meaai, i le tulaga o le le atoatoa o le tino, ma le hypoglycemia tumau.

I maʻi e maua ai beta-blockers, faʻalauiloa le tachycardia ma le maualuga maualuga i le faʻaofiina o le kalukaca e mafai.

Faʻavae i le ATX faʻavasegaga:

** Taʻiala Faʻataʻitaʻi mo na o faʻamatalaga faʻamatalaga.Mo nisi faʻamatalaga, faʻamolemole silasila i le faʻamatalaga a le kamupanī. Aua e te mafaufau ia te oe lava, ae e te leʻi amata faaaogaina le fualaau oona Glucagon, e tatau ona e faafesootai se fomai. EUROLAB e le tali atu i aʻafiaga na mafua ona o le faʻaaogaina o faʻamatalaga na lafoina i luga o le taulaga. Soʻo se faʻamatalaga i luga o le 'upega tafaʻilagi e le suia le fautuaga a se fomaʻi ma e le mafai ona avea o se faʻamaoniga o le lelei o le faʻamalosi.

Tului i Glucagon? E te fia iloa nisi faʻamatalaga auiliili pe oe manaʻomia e vaʻai se fomaʻi? Pe oe manaʻomia se asiasiga? E mafai faia se taimi atofaina ma le fomaʻi - falemaʻi Eurofale i taimi uma i lau auʻaunaga! O fomaʻi lelei o le a suʻe oe, fautuaina, tuʻuina atu le fesoasoani talafeagai ma faia se faʻamaoniga. E mafai foi oe valaau se fomai i le fale . Le falemai Eurofale tatala atu ia te oe faataamilo i le uati.

** faʻalogo! O le faʻamatalaga o loʻo tuʻuina atu i lenei taʻiala taiala ua fuafua mo fomai fomaʻi ma e le tatau ona avea ma mafuaʻaga mo fualaau faʻapitoa. O le faʻamatalaga o le fualaau oona Glucagon ua tuʻuina atu mo se faʻamatalaga ma e le fuafuaina e faʻamaonia togafitiga e aunoa ma le auai o se fomaʻi. O maʻi e manaʻomia fautuaga faʻapitoa!

Afai e te fiafia i soʻo se isi vailaau ma vailaau, o latou faʻamatalaga ma faatonuga mo le faʻaaogaina, faʻamatalaga e uiga i le tuufaatasiga ma le ituaiga o faʻasalaga, faʻamaoniga mo le faʻaaogaina ma aʻafiaga, metotia faʻaaoga, tau ma iloiloga o vailaʻau, pe o iai sau isi fesili ma fautuaga - tusitusi ia i matou, matou te taumafai moni lava e fesoasoani ia te oe.

Igoa Latina: glucagon
ATX Code: H04AA01
Mea aoga: glucagon
Foafoa: Novo Nordisk, Tenimaka
Aso malolo mai le fale talavai: Faʻamatalaga
Tulaga o le teuina: t 25, pogisa
Aso faʻauma: 2 tausaga

O le faatonuga mo le vailaʻau e taʻu mai ai e faʻaaogaina i tagata mamaʻi e mafatia i le maʻisuka.

Faailoga mo le faʻaaogaina

O le faʻaaogaina o le fualaau oona ua faʻaalia i tulaga faʻapea:

  • Togafitiga o le hypoglycemia (faʻaititia le toto toto) i tagata e maua i le maʻisuka
  • Mo se vaega o ausilali mo suʻesuʻega leitio o le pancreas ma le gastrointestinal tract
  • Tueina togafitiga i le togafiti mafaufau.

Faʻavae ma le faʻavae o le faʻamalolo

I le 1 ampoule No. 666 e aofia ai 49 mg o lactose ma le 1 mg o glucagon i le foliga o le hydrochloride. 1 fagu Nu 667 - glycerin, phenol (preservative) ma le eletise galue i le aofaiga lava e tasi. 1 fagu Numera 668 o le mea taua i le tutusa ma le 140 mg o lactose. 1 lele Nu 669 e aofia ai le 10 mg o le glucagon hydrochloride, glycerol ma le phenol.

White lyophilisate i totonu o ampoules mo le faʻafefe i vai mama. Mo se pulega e tasi - 1 mg o le sui galue + 5 ml o le solvent. Lafoaʻiga toe faʻaaogaina - 2 mg o le vailaʻau + 5 ml o le solvent poʻo le 10 mg o le vailaau faʻasaina ma le 10 ml o le solvent.

Faamalologa meatotino

Glucagen ei ai mea e sili ona maualuga, o lona uiga - Faateleina le suka o le toto, o se tagata e tetee i le inisalini. O se vailaʻau faʻamalosi e matua tutusa lava ma le natura masani i totonu o le tino o le tagata. E mafai e lenei hormone ona faʻaputuina le glycogen, o le faʻasologa o mea e tupu i le ate, ona tuʻuina atu lea i totonu o le toto i le tino o le kulukose. Afai o le mea e teuina i le ate e matua faʻamaua, ona le aoga lea o le fualaau faasaina.

O le vailaau oona e iai sona aafiaga leaga i tagata mamaʻi na fia aai mo se taimi umi, inupia le ava malosi, faapea foi i tagata mamaʻi e le atoatoa le malosi. O le vailaʻau o loʻo i ai le gaioiga o le faatupuina o catecholamines, ina ia mafai ai ona maua le toto maualuga. E le gata i lea, a maeʻa le puleaina, o le a faʻavaivaia muso o le intestinal, e vaivai le peristalsis, lea e mafai ona oʻo atu ai i le intestinal atony ma faʻaosoosoina ai le faʻamalosi.

A maeʻa ona ulufale atu i le tino o le tagata, o le vailaʻau faʻatasi ma le fesoasoani a le enzyme o loʻo faʻamavae i totonu o masini, okeni ma le plasma toto.Ole faʻamagalo ile Hormonal e faʻalagolago i le ate ma fatu fatu tuusao. O le afa o le ola o le tino e puupuu lava, e oʻo atu i le lima minute. Afai e te faʻaaogaina le vailaau, o le a iai sona faʻamalositino i le 60 sekone, ma o le umi o le aafiaga o le a oʻo atu i le 20 minute i le laina. Afai e faʻafeiloaʻi le glucagon i totonu o le maso, ona oʻo loa lea i le 10 minute, o le amataina o le aʻafiaga e faʻalauteleina lemu, ae o le umi o le aafiaga e le itiiti ifo ma le 40 minute.

Metotia o le talosaga

O le tau masani o se fualaau faasaina i Rusia e tusa ma le 800 rubles i le pusa.

O faatonuga a Glucagon na faailoa mai ai o le autu autu o le 0.5 IU poo le 1 IU o le fualaau faasaina i le taimi. E mafai ona faʻatonuina i se auala faʻapitoa, i totonu o le va o le tino poʻo le leai foi. O se faʻamatalaga faaopoopo e faapea a maeʻa le tui, e sili atu le lelei ona 'ai le meaʻai gaʻofale ina ia mafai ai ona toe faʻatumu fale inu glycogen i le ate. Afai e le fesoasoani le vailaʻau, e lelei tele le faʻaaogaina o le kulūkose.

I le taimi o le maʻitaga ma le susu

E mafai, ae matua faʻaeteete lava, ma le pule atoatoa i le tulaga o le maʻi ma le tamaʻi pepe po o le pepe.

Contraindications ma Puipuiga

E faʻasalaina mo le faʻaitiitia o le suka i le maualuga o le maualuga, le mausali poʻo le le atoatoa o galuega faʻapitoa.

Lapataiga - maʻitaga ma lactation.

Fesootaiga i fualaau faʻasaina

Glucagon o se tagata e tetee i le inisalini. Beta-blockers, pe a tuʻuina faʻatasi, mafua ai le faʻalavelave faʻalavelave o le fatu. O le faʻafitauli e faʻapupulaina ai le mamafa o se vailaʻau i totonu o le toto; o le aʻafiaga o le warfarin e faʻateleina i togafitiga tutusa.

O aʻafiaga ma faʻalavelave

Anaphylaxis, lagona faʻaleagaina, vomia, afu ma le manava o le manava.

Faatasi ai ma le faʻaofiina o le silia ma le 1 mg i le taimi - vomiting ma le nausea, o se faʻaitiitia o le palukala i le plasma toto. E leai se togafitiga e manaʻomia, na o le faasaʻoina o le mea e sosoo ai.

Novo Nordisk, Tenimaka

Tau faʻatatau i Rusia - 725 ru ma pa.

Glucagen HypoKit e iai le 1 mg o oloa i se fagu. O se faʻatusatusaga atoatoa.

  • E le taugofie
  • E i ai aʻafiaga i itu.

Eli Lilly East, Suiselani

Tau faʻatatau i Rusia - 810 rubles i le pusa.

Pule o le Humulin Regulator - inisalini-ultra-poto, o se tagata taʻavale glucagen atoa. E talafeagai mo le faʻavalevalea o le hormonal, ma se tulaga o le hyperglycemia.

Faʻataʻitaʻiga

Faaletino o le inisalini tetee. E i ai sona aʻafiaga o le hyperglycemic ma le antispasmodic. E fusifusia i ni siama patino i luga o le tino o le tino (cell, muscle skeletal) ma e le tuusao, e ala i le GS protein, faʻamalosia le adenylate cyclase, o le enzyme lea e liua ATP i le CAMP, lea e faʻatele ai le gaoioiga phosphorylase. O le mea mulimuli e faʻaumatia le glycogen i le ate ma maso i le kulukose ma le faʻaaogaina le glycogen synthetase, o lona uiga. o loʻo i ai se faʻaosofia o le glycogenolysis ma le gluconeogenesis.

I isi tisipenisi (myocardium, musele mumu), e faʻaolaina ai le tali II o le kullucagon, faateleina le faʻaogaina o le intracellular inositol triphosphate, e faʻaitiitia ai mea o le Ca2 + intracellular ma faʻafefe ai maso agavaʻa.

Faʻamalie le malologa o musele mumu o le manava ma le fatu. Faʻatupulaia le tuʻuina atu o catecholamines. E i ai ni aafiaga ese mai fafo ma le chronotropic.

O le taimi e amata ai le gaioiga o le hyperglycemic i le i / v le pulega e 5-20 minute, faatasi ai ma pulega i / m - 15-26 minute, faatasi ai ma le / / administration - 30-45 minute, o le umi o le aafiaga e 90 minute.

O le amataga o le aafiaga o le antispasmodic i le pulega i / m o le 8-10 minute (4-7 minute i le maea ai o le 2 mg), o le umi o le gaioiga e faalagolago i le fualaau ma e 12-27 minute mo le 1 mg, 21-32 minute mo le 2 mg. Faatasi ai ma le iv pulega, o le aafiaga e tupu pe a uma le 45 sec-1 minute, o le umi o le gaoioiga i se fualaau 0.25-0.5 mg o le 9-17 minute, i le dose ole 2 mg o le 22-25 minute.

O le hypoglycemia, o le hypoglycemic coma,

vailaau faʻamaʻi faʻapitoa mo le suʻesuʻega X-ray o le manava ma le gaogao, angiography, faʻasologa faʻasolosolo, MRI, faʻamautinoaina o le toto toto mai le tootoo laiti e faʻaaoga ai vailaʻau mumu mumu, faʻaogaina o le tino,

inupia ma peta-blockers ma le BMCC, faʻalavelaveina o le esophagus ma tino mai fafo, faʻalavelave faʻafomaʻi o tagata mamaʻi.

Faʻaiʻuga

Mai le faʻaogaina o meaʻai: leu, vomiting.

Mai le CCC: faʻaititia le toto maualuga, tachycardia.

Tali a le Allergic: urticaria, bronchospasm, faʻaitiitia le toto maualuga.

Isi: hypokalemia (ogaoga o le myasthenia gravis, myalgia, gasegase o nisi o muscle group, faaitiitia le fiaai, arrhythmias), faamalolo.

Vaega o se vailaau togafitiga

O le a le mana faamalolo o le plantain? E faapefea ona aoina ma o a ituaiga o laau togafitiga e mafai ona seleseleina? E i ai se afaina i le soifua maloloina i togafitiga o lenei "lauiloa" ma le "fomai" lauiloa?

O le mea totino o le "cosmopolitan", e mafai ona maua i le tele o vaega o le lalolagi - i Europa, Asia, Aferika i Matu ma Amerika, Initia. O le ae le vaʻai ia te ia sei vagana ai i le mamao mamao ma le vao. Lagona le lelei i le vaʻaia, vaʻaialalo laʻasaga. E le lelei, e lelei tele le tele o ituaiga o laau totő, o lona lapisi, palapala eleelea e le faalavelave i lona tuputupu aʻe, o le mea lea e masani lava ona iloa i tafatafa o auala. Ae e fiafia foi o ia i nofoaga malu, o le talafatai o vaituloto, avanoa tele ma slopes, e masani lava ona maua e lata ane i fale, i fale vevela i le togavao. Ona o laumei uumi i luga o le laulaau, o lenei mutia ua taua o le "soa-seven-strand". E faigofie lava ona pipii i lalo ofu o tagata pasese-e ala i, uili o taavale, lauulu o manu, ma o lea ua avea ai le laau ma "tagata malaga". Ae i le natura e leai ni faalavelave. I lenei auala, e tufatufa atu ai fatu laau.

Plantain lanceolate, poʻo le faʻatauvaʻa. Plantain o le flea. Plantain e maualuga.

Tulaga lautele. Faatulagaga:

Mea gaosi gaosi: 1 mg (1 IU) o le glucagon hydrochloride géncagon i totonu ole 1 injector.

Tagata faʻatau: lactose monohydrate, vai mo le tui (o le tuufaatasiga e mafai foi ona aofia ai le hydrochloric acid ma / poʻo le sodium hydroxide, faʻaaogaina i le gaosiga o le vailaʻau mo le faʻaleleia o pH).

Ituaiga ituaiga plantain

I le natura, e tusa ma le 250 ituaiga o lenei laau. O le tele o togalaau o vao vao. O le toʻatele oi latou o loʻo nofo lelei i se nofoaga mamalu i le falemaʻi. O le "tagata faʻamaʻi" sili ona taatele o se laʻau tele. O a isi ituaiga e mafai ona aoina e avea ma vailaʻau faʻasaina?

  • Lanceolate, poʻo le faʻatauvaʻa. O lona uiga o ni laʻau mataʻu ma ni petioles umi ma veins pubescent. E totogo le fatu, e paʻu mai totonu, ma o le taliga o le fua e sili atu le mamafa pe a faatusatusa i isi ituaiga. E le pei o isi ituaiga, e mafai ona aʻafia i luga o eleele matutu, faʻafefe lelei le vevela. Faʻatauaina i vailaau faʻasoifua maloloina ma vailaʻau faʻapitoa faʻapea foʻi ma le teleainana tele.
  • O le poloka. E taua foi o le pusi, oneone, Initia, mava. O le a le faʻamatalaga faʻamaonia o le lala o le pa? E le pei o isi ituaiga, e taʻitasi le tausaga ma se mea e faʻafefiloi, uʻamea (e oʻo i le 40 cm), o le tele o laʻauʻau e ola ai fugalaau i foliga o fuamoa. I le avea ai ma vailaau, o fatu e masani ona faʻaaogaina, lea e tele ai siaki, ae faʻapipiʻi foi laʻau ma laʻau e maua mai ai le sua.
  • Tele Na ia fusi, paʻu i lau o le eleele, petioles laiti, o fuga fuga e mafai ona ola e oo i le 50 cm, o fatu e laugatasi i le tasi itu.

I nisi o atunuu, o le lapopoa tele, lafoaʻi, ma le puaa ua tupu mo le falemaʻi faʻamalosi. Plantain, faʻalagolago i le ituaiga ma le tau, amata ona tupu ia Iuni ma faaiuina ia Setema.


Faʻaaogaina o vailaʻau faʻatau:

Pharmacodynamics GlucaGen® 1 mg HypoKit o loʻo i ai se hormone protein-peptide-glucagon genetically engineered human genetically, o se tagata e tetee i le inisalini o le inisalini e aafia i le faʻatonutonuina o le metabolism gaʻo. Glucagon faʻaleleia le gau o le glycogen i le ate i le glucose-6-phosphate (glucogenolysis), e mafua ai le faateleina o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

Glucagon e le aoga i le togafitia o tagata gasegase o loʻo faʻaaogaina faleoloa glycogen. Mo lenei mafuaʻaga, e le aoga pe le aoga foi le kalukaca i togafitiga o gasegase i luga o se manava gasegase poo ni gasegase e le atoatoa le malosi, o le hypoglycemia masani poo le hypoglycemia e mafua mai i le ava malosi.

E le pei o le adrenaline, o le glucagon e le afaina ai le muscle phosphorylase ma o le mea lea e le mafai ai ona faafaigofieina le fesiitaiga o gaʻo mai le skeletal muscle sili atu i faleoloa glycogen.

Glucagon e faʻaolaina le faʻasaʻolotoina o catecholamines. I le i ai o le glucagon, o le paʻu e mafai ona faʻaosoina ai le faʻasaʻolotoina o le tele o catecholamines, lea e mafua ai le faateleina o le toto.

Glucagon e faʻaitiitia ai le faʻamalosia o muso lamolemole o le gastrointestinal tract.

O le gaioiga o le fualaau faasaina e amata ile 1 minute talu ona tui le iniseti, o le umi o le vailaau faasaina e 5-20 minute, e fuafua i le fualaau ma le okeni.

O le gaioiga o le vailaʻau e amata i le 5-15 minute pe a maeʻa le inisamala tui ma e tumau mai le 10 i le 40 minute, faʻalagolago i le fualaau ma le okeni.

I le togafitiga o aʻafiaga mamafa i luga o le kulukose o le toto e masani lava ona matauina i totonu o le 10 minute.

Pharmacokinetics O le fua o le kiliata o le glucagon i totonu o tagata e tusa ma le 10 ml / kg / min. Glucagon ua gaosia i le lemu i totonu o le toto plasma ma totonu o okeni o loo tufatufa atu. O nofoaga autu o le metabolist glucagon o le ate ma fatugaʻo, o le saofaga o okeni taʻitasi i le aofaʻi o le faʻamaonia o le gataifale e tusa ma le 30%. O le afa-ola o le glucagon e 3-6 minute.

O le uiga o le fatu

Plantain. Faʻafanua ata mai le tusi a H. H. Schubert "Naturgeschichte des Pflanzenreichs".

O le a le mea e foliga i ai se mea totino? E masani tamaiti uma i lenei laau. E leai se manaʻoga e faia se faʻamatalaga auiliili faʻamaonia o le mea. Ae ui i lea, afai e te faʻaaogaina faaupuga faʻapitoa, o le "ata" o le a taunuu i mea nei:

  • aʻa: puupuu, filiform ma le mimiti, faatasi ai ma se atinaʻe atinaʻe, suauʻu,
  • laʻau: faʻaputuina i se basal rosette, lautele, oval, lamolemole, ma petioles umi,
  • fugalaau: o loʻo i totonu o fatu o le papa, laiti, lanu enaena, o se mea e foliga mai o se uumi umi, ma se fugalaau saʻo (aū) e mafai ona oʻo i le 15 i le 30 cm le maualuga,
  • fualaau aina: i le foliga o se atigipusa fatu fatu, lea e tatala i luga.

O le togalaau o Plantain e talisapaia e laulaau, o meaola, fatu ma aʻa. O le aoina o lenei mea faʻapitoa e faʻatino i taimi eseese. E masani ona selesele lau.

  • Aoina. O laʻau e mafai ona selesele mai ia Me ia Aokuso, seia oʻo ina amata ona lanu samasama. Toe maua le seleselega pe a maeʻa, e faia i Aukuso ma Setema. E selesele pe selesele laulaau, ona filifilia ai lea o mea e gaosia. Aoina le plantain na fautuaina i le tau vevela. E mafua lenei mea i le mea moni e faapea, o fatu mai le susu o loʻo ufitia tele i fusi ma faʻafuaseʻi ona faʻaitiitia. E taua foi le fagogoina o se vailaau togafitiga i se nofoaga e fiafia i le siosiomaga. Afai e manaʻomia le aʻa o le plantain, eliina lelei ma toso ese faʻatasi ma le aʻa ma laulaau, fufulu ma fufulu mama. Sili atu i le seleselega i le tautoulu.
  • Toto Na vele i vivo. Mo lenei mafuaʻaga e fetaui lelei i le faʻaaogaina o pulou, atigipusa, nofoaga vavalalata ma lelei lelei. E fautuaina le tuʻuina o laulaʻau i se mea manifinifi ma faʻapipiʻi ina ia latou le taofia. E faʻapefea ona fuafua le sauniuni o mea faʻaaoga? Afai e togi le petioles, ona mafai lea ona teu ma tuʻu mo le teuina.
  • Teuina. O mea faʻapitoa e tuʻuina i totonu o taga lino, puipuia mai le la ma le susu. E mafai ona teuina mo le 2 tausaga.

I le faaopoopo i le faʻamamago, e mafai ona faʻamaʻalo laʻau e ala i le teuina i ni vaega laiti. I le taimi lava lea e tasi, o faʻamalolo uma o faʻamalolo o vao. Ae e tatau ona faʻaaoga i totonu o le 6 masina. O fatu e seleseleina i le matua, e amata ia Aokuso ma faaiuina ia Oketopa.

Faailoga mo le faʻaaogaina:

Tulaga faʻasolosolo o le tino (le maualalo le kulukose o le toto) lea e tupu i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka pe a uma le tuiina o inisalini poʻo le tagofia o fualaau hypoglycemic.

Mo le faʻamaoniga: Faʻavaivaia o le motilemalie o le gastrointestinal tract i le taimi o le suʻega e ala i endoscopy ma le leitio.

Talosaga Talosaga:

Tina ma le lactation.Glucagon e le pasi atu i le pa puipui o tagata. O faʻamatalaga e maua i luga o le faʻaaogaina o le glucagon i fafine maʻitaga o loʻo maua i le maʻisuka e leai ni aʻafiaga i le itu o le maitaga ma le soifua maloloina o le tamaititi ma le pepe fou.

Glucagon ua vave ona alu ese mai le toto (e masani lava i le ate, T1 / 2 = 3-6 min), o le mea lea o le aofai o le kalukalo na alu ese mai le susu o le tina pe a uma ona faaaoga le fualaau mo le hypoglycemia matautia e matua laitiiti lava. Talu ai ua afaina le glucagon i totonu o le vaega o meaʻai, ma, o le mea lea, e le o gaoioi e le suia, e leai sona aafiaga i le tamaitiiti.

I le togafitiga o tulaga ogaoga o le hypoglycemic. A maeʻa ona toe malamalama le tagata maʻi, e taofia le toe faʻafouina o le hypoglycemia, e tatau ona tuʻuina atu ia te ia mea taumafa mauoa e toe faʻafoʻi ai fale o glycogen i le ate.

Talosaga faʻamaonia. O tagata maʻi e togafitia i le glucagon e fesootaʻi ma faʻataʻitaʻiga e ono lagona ai le le toʻa, aemaise lava pe a fai na faia taualumaga i luga o se manava gaogao. E i ai lipoti o mataupu o le hypoglycemia ma suiga o le toto i nei tulaga. A maeʻa le faʻataʻitaʻiga, e tatau i tagata gasegase anapogi ona tuʻuina atu se oloa gaʻo oloa gaʻo pe'āfai e fetaui lenei ma le faʻataʻitaʻiga faʻaogaina. Afai e manaʻomia pe a maeʻa le suʻega pe i le tulaga o le hypoglycemia matautia, e mafai ona manaʻomia le puleaina o le dextrose (glucose).

Glucagon o se tagata e tetee i le inisalini, ma e tatau ona faʻaeteete pe'ā faʻaaogaina le vailaʻau GlucaGen® 1 mg HypoKit i tagata mamaʻi ma le insulinoma, faʻapea foʻi ma le glucagon.

E tatau foi ona faʻaeteete i le faʻaaogaina o le fualaau oona GlucaGen® 1 mg HypoKit e avea ma se adjuvant pe a fai ni faʻamatalaga faʻasalalau pe faʻasalalauina i tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka poʻo i luga o tagata matutua ma le faʻaogaina o le cardiovascular system.

GlucaGen® 1 mg HypoKit e le tatau ona faʻaaogaina e pei o se faʻafefeteina faʻafefe.

O le fagu faʻatasi ma le GlucaGen® sauniuni e faʻapipiʻiina i se paʻu paʻu paʻu, e tatau ona aveesea aʻo lei saunia le fofo.

Aua nei faʻaaoga le vaifofo sauniuni pe afai ei ai se mea e tutusa ai le gel pe o iai ni mea e le faʻavaivai.

Aafiaga i luga o le gafatia e tietie ai le vaʻaia. Wed ma le fulufulu. Suesuega o le aafiaga o le fualaau faasaina i luga o le malosi e aveina ai taavale pe galue foi ma auala e le i faia. Talu ai o loʻo i ai lipoti o mataupu o le hypoglycemia pe a maeʻa faʻataʻitaʻiga, e tatau ona aloese le avetaʻavale seia oʻo ina 'ai e le tagata maʻi meaʻai gaʻo.

Faʻaaogā ma fua

Mo le togafitiga o le hypoglycemia, tagata matutua ma tamaiti ei ai le mamafa o le tino e silia ma le 20 kg - 0.5-1 mg s / c, v / m poo / v. Tamaiti e itiiti ifo i le 20 kilokalama - 0.5 mg (20-30 mcg / kg). I totonu o le 15 minute i le maea ai o le talosaga muamua, e tasi pe 2 isi faʻaopoopoga i le fua tutusa e mafai.

I le suʻesuʻeina o le manava - 0.5 mg i / v poo le 2 mg i / m, i le suʻesuʻega o le kolisi - 2 mg i / m 10 minute aʻo le i faia le taotoga.

Faʻaipoipoga ma le peta-adrenergic blocking agents - in / in infusion i le fua faatatau o le 5-150 mcg / kg, ona oʻo lea i le / i le malo, i se saoasaoa o le 1-5 mg / h.

Faʻaleagaina o le BMKK - i le taimi, i / in, i se fuataga o le 2 mg, o vailaau tausiga e filifilia taitoatasi e faalagolago ile tulaga ole maʻi.

Faʻasalaga o tino mai fafo o le esophagus - iv, 0.5-2 mg (pe a manaʻomia, faʻaauau pea pe a uma le 10-12 minute).

Aʻo leʻi faia le pule, ua faʻamavae le kullucagon ma le mea na tuʻuina atu, e le faʻaaogaina i le sili atu i le 1 mg / ml, pe a faʻatonuina le glucagon i ni gaʻo e sili atu i le 2 mg, e faʻafefeteina i le vai mama mo le tuiina.

Fesootaiga ma isi fualaau faasaina:

Faʻasaga i tua o beta-blockers, o le faʻaofiina o le vailaʻau GlucaGen® 1 mg HypoKit e mafai ona oʻo atu ai i le tachycardia ma faateleina ai le toto maualuga.

Inisalini: O le gaioiga o le glucagon e faʻafeagai ma le gaioiga o le inisalini (o le insulin glucagon antagonist).

Faʻafitauli: pe a faʻaoga faʻatasi, e le mafai e le glucagon ona faʻavaivaia lona gafatia e faʻateleina le kulukose o le toto ma mafua ai foʻi le hypoglycemia.

Warfarin: pe a faʻaaogaina, e mafai e le glucagon ona faʻaleleia le aʻafiaga o le anticoagulant warfarin.

Faʻasalaga

Faʻatasi ai ma le maualuga o fualaau faasaina GlucaGen® 1 mg HypoKit, nausea, vomiting, tachycardia, ma le faateleina o le toto maualuga atonu e tupu.

O togafitiga o se faailoga. Faʻaauau le mataʻituina o tulaga o le potassium ma, pe a manaʻomia, e tatau ona faʻasaʻo. Talosaga ma le le aoga. I le tulaga o le vomiting, toe faʻaleleia ma toe faʻaleleia le faʻaleagaina o le suka.

Tulaga o le teuina:

GlucaGen® (i totonu o le paʻu) e tatau ona teuina i se vevela e le sili atu i le 25 ° C. Aua e te malolo e puipuia ai le faaleagaina o le suauu. O le fagu faʻatasi ma le vailaʻau GlukaGen® e tatau ona teu i se mea pogisa. O le fofo uma o le vailaʻau GlucaGen® 1 mg HypoKit e tatau ona faʻaaogaina vave pe a maeʻa sauni. Aua nei teuina ni fofo sauniuni mo le faʻaaoga mulimuli. Taofi ese mai le aapa atu o tamaiti. Soifua Maloloina: l Iophilisate - 2 tausaga, solvent - 3 tausaga. Aua le faʻaaogaina le fualaau faʻasaina pe a maeʻa le aso na faʻauʻuina i luga o le afifi.

Tulaga malologa:

1 mg o le lyophilisate i ipu ua maeʻa ma le solvent i le 1 ml suauu masini.

1 le fagu faʻatasi ai ma le paʻu o le lyophilisate (lyophilisate) ma le 1 masini tui ma le solvent i totonu o se pusa palasitika.

Numera resitala: P Nu. 015125/01

Taʻu Fefaʻatauaiga:
GlucaGen® 1 mg HypoKit (GlucaGen ® 1 mg HypoKit)

International Nonproprietary Name (mNn):
Glucagon

Faʻasologa o foliga
Lyophili mo le fofo mo le tui

Tagata faʻatau
lactose monohydrate, vai mo tui. (O le tuufaatasiga e mafai foi ona aofia ai le hydrochloric acid ma / poʻo le sodium hydroxide, faʻaaogaina i le gaosiga o le vailaʻau mo le faʻaleleia o pH).

Faʻamatalaga
Laʻau lophili ma le paʻu paʻepaʻe papaʻe paʻepaʻe. Pe a faʻasese i le solvent tuʻuina mo le 1 minute, o se vaifofo manino, le lanu.

Pharmacotherapeutic group
O se sui mo togafitiga o le hypoglycemia.

ATX code : H04AA01.

Contraindications:

O le gasegase i le glucagon poʻo soʻo se isi vaega o le vailaʻau, hyperglycemia, pheochromocytoma

Faaaoga i le taimi o le maitaga ma le lactation

GlucaGen e le pasia le pa puipui o le placental ma e mafai ona faʻaaogaina e togafitia ai le hypoglycemia matautia i le taimi o le maitaga. Pe a faatonuina le fualaau oona i le taimi o le susu, e leai se lamatiaga i le tamaititi.

Tosiga ma le pulega

Ina ia saunia se tui, o le 1 mg (1 ME) o le lyophilisate ua solo i le 1 ml o le solvent. O le iuga e mafai ona faʻatonuina i se auala faʻafuaseʻi, i totonu o le intramuscularly poʻo le inosia. I lenei auala, o le vailaau o le GlucaGen 1 e maua ai le HypoKit e faʻatonuina i se auala faʻapitoa pe faʻaogaina foi. Le faʻaofiina o fualaau faasaina e fomaʻi

1 mg (tagata matutua ma tamaiti e sili atu i le 25 kilokalama poo le 6-8 tausaga) poo le 0.5 mg (tamaiti e mamafa i le 25 kilokalama pe itiiti ifo i le 6-8 tausaga le matutua) e faʻatonuina i se auala faʻapitoa, i le intramuscularly poʻo le inosia. O le tagata gasegase e masani ona toe malamalama i totonu o le 10 minute talu ona faʻatonu le fualaau. A maeʻa ona toe malamalama le tagata maʻi, e tatau ona tuʻuina atu ia te ia meaʻai e maua i le gaʻo e puipuia ai le toe faʻafouina o le hypoglycemia. Afai i totonu o le 10 minute e le toe iloa ai e le tagata maʻi, e tatau ona ia faʻaaogaina le kulūkose i se auala vavalalata. Puleaina o fualaau faasaina i le tagata gasegase e aiga (s) O aiga po o uo vavalalata a le tagata maʻi i le maʻisuka e tatau ona iloa afai e atiina ae e ia se gasegase o le hypoglycem, e manaʻomia lona fesoasoani faafomai. Afai o le tagata gasegase e maua i le maʻisuka e faʻapupulaina le hypoglycemia ma e le mafai ona 'ai le suka, o aiga poʻo uo e tatau ona tuʻuina atu ia te ia se tui o GlucaGen 1 mg HypoKit. 1 mg (tagata matutua ma tamaiti e mamafa le sili atu i le 25 kilokalama) poo le 0.5 mg (tamaiti e mamafa i le 25 kilokalama pe itiiti ifo i le 6-8 tausaga le matutua) e faʻatonuina i se mea faʻapitoa pe i le pito i luga o maso o le suilapalapa.O le tagata gasegase e masani ona toe malamalama i totonu o le 10 minute talu ona faʻatonu le fualaau. A maeʻa ona iloa e le tagata maʻi, e manaʻomia ona ia maua le suka e puipuia ai le toe faʻafouina o le hypoglycemia. O tagata uma e maua i le maʻi mama e manaomia le togafitiga faafomaʻi.

1. Ave ese le lanu moli mai le fagu ma le tipuni o le nila mai le suauu,

2. Faapipii le pusa paʻu o le fagu o loʻo i ai le GlucaGen faʻasili i le nila, ma faʻafeiloaʻi uma le vai i totonu o le suauu i totonu o le fagu.

3. A aunoa ma le aveeseina o le nila mai le fagu, lulu lemu le vailaʻau seia oʻo ina faʻamaʻi atoa le sauniuniga a GlucaGen ma faʻaalia se tali manino.

4. Ia mautinoa o le piston ua maeʻa faʻamalosi i luma. Liligi le fofo atoa i totonu o se tui. E tatau ona mataituina
ina ia le sau le piston mai le tui.

5. Faʻamauina le ea mai le tui ma faia se tui.

O aʻafiaga aʻafiaga e seasea tupu. Mai le faʻaogaina o le tino: O nisi taimi o le gasea ma le vomiting e mafai ona tupu, aemaise lava i se fualaau o le sili atu ma le 1 mg, poo le faʻavaveina o le fualaau (i totonu ifo o le 1 minute). Mai le cardiovascular system: tachycardia mo sina taimi, o le faateleina o le toto maualuga.

Mai le faʻafitauli faʻapitoa: hypersensitivity, e aofia ai le faʻalavelave faʻafuaseʻi.

O aʻafiaga e faʻamaonia ai le oona o le fualaau faasaina GlucaGen e le o faamauina. Afai ei ai ni faʻafitauli faʻaleagaga, e aofia ai i latou e le o lisi atu i luga, ae i lona manatu e mafua mai i le faaaogaina o le vailaʻau GlucaGen 1 mg HypoKit, e tatau ona ia logoina lana fomaʻi.

Tusi lau iloiloga

Glucagon o se fualaau faasaina ma se mea galue malosi, o le hormone lea e maua mai i pene alphacase alphacreatia, o le soona taua o le inisalini insulin. E maua mai i le paʻu o povi, faʻapea foʻi puaa e ala i le inisinia faʻainitaneti. O loʻo faʻatusalia mai e se paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe, e le mafai ona faʻaaogaina i le vai.

Gaioiga faʻataʻitaʻiga o glucagon

O le hormone Glucagon e iai sona aafiaga maualuga, ma e iai foi sona aafiaga antispasmodic. E fusifusia i ni vaega faapitoa o le totoga o le totoga o le tino, ma faʻafouina ai le enzyme adenylate cyclase, lea e liliu saʻo ai le ATP i le CAMP, e ala i puipuiga, faʻapupulaina le gaioiga o le phosphorylase, lea e paʻu ai le glycogen i maso ma le ate i le glucose.

I le tuiina i totonu o le intramuscular, o le maualuga o le maualuga o le faʻatinoga e tupu pe a uma le 13 minute, faʻatasi ai ma le inisiua - pe a uma le 20 minute. E maua i le plasma, i totonu o le ate, fatugaʻo, faʻapea foi i isi gaʻo i le taimi o proteolysis. E faʻateleina i le faanatinati. O le afa-ola faʻasesega e eseese mai le tolu i le ono minute.

O le faʻaleagaina o aʻafiaga e tupu i le 5-20 minute pe a uma le afaina o le ipu, pe a uma le intramuscular - 15 minute, pe a uma le gaʻo - afa itula mulimuli ane, o le aʻafiaga e oʻo atu i le ivasefulu minute. O se aafiaga o le antispasmodic e tupu i le fasefululima sekone pe a uma le iniseti o tui, pe a uma le tui tui e valu minute mulimuli ane.

O le meafaigaluega e faʻaaogaina i nisi o faʻataʻitaʻiga, e pei o se faʻataʻitaʻiga X-ray o le vaega o meaʻai ma le barium. E i ai le faʻamaoniga o le faʻaaogaina o le kaluka mo le faʻamaʻiina o togafitiga i tagata gasegase o loʻo mafatia i maʻi o le mafaufau.

O le meafaigaluega ua faʻaalia mo le faʻaaogaina i se tulaga o le hypoglycemic, faapea foʻi ma se vaʻaia o le hypoglycemic coma.

Faatasi ai ma le faʻailogaina i le glucagon, faʻalauteleina le lagona lelei e mafai ona maitauina, o lenei fofo e le faʻaaogaina mo le hyperglycemia, i le i ai o le insulinoma, talu ai e mafai ona tupu le tali atu o le hypoglycemic paradoxic. E le gata i lea, faatasi ai ma le pheochromocytoma, a le o lea, o le tuʻuina atu o catecholamines i totonu o le toto o le a faaosofia, lea o le a mafua ai ona matua faateleina le toto.

Glucagon e le pasia le pa puipui, o le mea lea, o lenei vailaʻau e mafai ona faʻaaogaina i fafine maʻitaga e togafitia ai le hypoglycemia matautia, ae a maeʻa feutagaiga muamua ma se fomaʻi.

Aafiaga o le Glucagon

O le a ou lisi mea e aʻafia ai le tagata gasegase e tali atu i le faʻaogaina o oloa o loʻo aofia ai lenei mea gaosi: o le galu e atiina ae, lea e mafai ona oʻo i le vomiting, tachocardia e pipii, toto maualuga toto, ma le isi mea, faʻalaumalie, ma le hypokalemia foi e fuafuaina i totonu o le fale suesue (faʻaitiitia paluka i totonu o le toto).

I le faaopoopo atu i aʻafiaga o le lisi, o le tagata maʻi e oʻo i se faʻalavelave faʻafuaseʻi, lea e faʻaalia o se vevela i luga o le paʻu, faʻaleleia, urticaria, atinaʻe o le bronchospasm e leʻo faʻamavaeina, faʻapea foi, i tulaga ogaoga, faʻalavelave faʻafuaseʻi i le tagata, lea e manaʻomia vave fesoasoani .

I le tulaga o le sologa lelei o sauniuniga o le glucagon, o le a gasegase le maʻi, o faailoga o le hypokalemia o le a tulai mai, o le a faʻaalia ai le solia o le fatu fatu, o le vaivai o le musika o le a faaopoopo, faaopoopo i ai, tiga i maso, ma le le mautonu, o le a matauina i vaega o musika taʻitasi.

Le faʻaogaina o le glucagon :: Faʻailoga o le glucagon

O sauniuniga o le Glucagon e faia i se auala vavalalata, i se mea faʻapitoa, i se faʻaopoopoga, i le intramuscularly, ao le gaosiga masani e tutusa ma le 0.5-1 mg, e faalagolago i le mamafa o le tino o le tagata. Afai e tatau ai, e toe faia le vailaʻau pe a maeʻa le sefulu lua minute.

Glucagon ua faʻaleleia le malosi o aʻafiaga o mea e le faʻaogaina. E le gata i le faʻaaogaina o beta-blockers, o le atinaʻeina o tachycardia ogaoga, faʻapea foi ma sina faʻaitiitia o le toto maualuga, e mafai ona matauina. O le vailaʻau o le propranolol e faʻaititia ai le maualuga o le gasegase.

Glucagon e le o faʻaaogaina mo na gasegase na faʻaumatia glycogen i le ate. O le mea lea, o le fualaau faasaina e le aoga i tagata taitoatasi i le togafitiga maloloina, i tagata gasegase e maua i le hypoglycemia masani, faapea foi ma le le atoatoa o le tino.

A maeʻa le faʻaofiina o fualaau o kullucagon i le tino o le tagata maʻi, e manaʻomia le mataituina o fua o le kulukose toto.

Sauniuniga e aofia ai le glucagon (analogues)

O le vailaʻau malosi o le glucagon o loʻo iai i totonu o le vailaʻau o le igoa e tasi, i le faaopoopo atu, o loʻo iai i fualaau o GlucaGen ma HypoKit, ua faʻasaʻolotoina i le lyophilisate, lea ua saunia ai se fofo mo le tui. E tatau ona faʻaaogaina ao lei oʻo i le aso e faʻamaonia ai, e mafai ona vaaia i luga o le pusa faʻatasi ai ma vailaʻau.

Sa ma talanoa e uiga i le auala ma le mea e togafitia i le hypoglycemic coma - o le togafitiga o le glucagon. Faatonuga mo le faʻaaogāina o tupe e aofia ai lenei vailaau e aunoa ma le faʻafesoʻotaʻi tagata faʻaogaina ma ona faʻamaoniga. Togafitiga ma se fualaau faasaina e aofia ai le kullucagon e tatau ona faia i luga o le fautuaga a se fomaʻi agavaa. Afai ei ai soʻo se itu, e tatau i le tagata ona feutagai ma se tagata poto faapitoa.

  • 1 ampoule o le 666 glucagon e aofia ai le 1 mg glucagon hydrochloridema le 49 mg Lactose,
  • 1 ampoule 667 o le sauniuniga o loʻo i luga e aofia ai le 1 mg glucagon hydrochloride1 ml o le 1.6% fofo glycerin ma le 2% faʻafofo e pei o se puipuiga,
  • 1 ampoule 668 o sauniuniga i luga e aofia ai le 1 mg glucagon hydrochloride ma le 140 mg Lactose ,
  • 1 ampoule 669 o le vailaau ua taua i luga e aofia ai le 10 mg glucagon hydrochloride ma le 1 ml o le 1.6% faʻafofo ma le 2% fofo phenol.

Aso faʻauma:

2 tausaga Aua le faʻaaogaina le fualaau faʻasaina pe a maeʻa le aso na faʻauʻuina i luga o le afifi.

Vasega o faʻamaʻi

  • Ole hypoglycemia e leʻi taʻua
  • Faʻamatalaga o maʻi gastrointestinal
Clinical and pharmacological group
  • E leʻi faʻamaonia. Vaʻai faatonuga

  • Faʻamatalaga
  • Faʻavaʻa
Pharmacological group
  • Glucagon ma ona analogues

Lyophili mo le fofo mo le tuiina Glucagon (Glucagon)

Faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina

  • Faailoga mo le faʻaaogaina
  • Faiga faʻapolopolo
  • Pharmacodynamics o fualaau faasaina
  • Pharmacokinetics o fualaau faasaina
  • Contraindications
  • Faʻaiʻuga
  • Tosiga ma le pulega
  • Faatonuga faʻapitoa mo le taliaina
  • Tulaga o le teuina

Faamalologa gaioiga

O le a se mea e taua tele mo le tagata o loʻo ola i togafitiga faʻaleagafesa ma vailaʻau faʻapitoa?

  • O mea faʻamalolo o le rootain root. O le root root o loʻo i ai mea e maua ai se faʻamalosi, faʻafefe-inflammatory effect. O le mea lea, o le afaina ma le ava malosi mai le aʻa e faʻaaogaina mo le toothache, o le faʻamaʻi pipisi. I totonu foi o laubalisi, e mafai ona e maua se fua mo le tinctures i luga o le uaina mumu mai le aʻa o le lalaaineni, lea ua onā i le siama o le herpes. O le meafaigaluega e faʻaaogaina fafo i foliga o lotions e faʻafefe ai le faʻafefe.
  • O mea faʻamalolo o le plantain lafoaʻi. O tagata e mamao mai togafitiga faʻaleagafesa ma faʻamalositisi latou te iloa o le laʻau vegetain o le auala muamua lea e taofi le tafe toto i le tipi ma le sasa. O se faʻafitauli faʻapitoa. E faʻaaoga i manua o se mea atoa poʻo le nutimomoia ma e faʻaaogaina se fusi. O laʻau o lenei laau e tulaga ese i le vailaʻau: o loʻo i ai le tele o phytoncides, potassium, glycosides, enzymes, alkaloids, resins, acids organic, flavonoids, polysaccharides, carbohydrate, protein, steroid ma tannins, chlorophyll, faapea foi carotene, vitamini C ma K.
  • O mea faʻamalolo o fatu. E talisapaia i latou ona o lo latou maualuga o mea taua o le suauu taua, tuufaatasiga o meaola ninii (aemaise lava saponins), kulupu, ma le oleic acid. I le falemaʻi, e faʻaaogaina ma lau.

O le tele o aafiaga o vailaʻau faʻasolosolo:

  • faʻamaʻi manuʻa
  • fomaʻi
  • antiallergic,
  • afifi
  • loto vaivai
  • faʻatau
  • tagata faʻamoemoe
  • faalilolilo
  • maualuga
  • toe faʻafouina
  • anti-inflammatory
  • siama
  • bronchodilator,
  • fomaʻi
  • le mautonu (faaitiitia o le toto),
  • toe faʻaleleia.

Lisi o faʻamatalaga ma faʻailoga

O a faailoga mo le togafitia o le meaʻai? E mafai e lenei laau ona afaina ai le tino?

  • Vailaau respiratory. Ole vailaau muamua ole fofo ole malulu, maʻi, SARS, bronchitis ma le niumonia, tracheitis ma laryngitis. E taofia ai foi le hemoptysis ma le maʻi mama, faʻasaʻoina ai i luga o le tale o se tasi o se tasi e le mautonu le tale, ma gaoioi i le taimi e tasi o se mea e faʻamoemoe ai, teuina ma le faʻafefe faʻamaʻi. Faʻalelei ma aveese faʻamalosi vavave.
  • Vailaʻau oona. O se fomaʻi lauiloa mo le gastritis ma le maualalo o le acidity, maʻi o le gaʻo ma le ulutala duodenal. Latou te togafitia foi faʻamaʻi o le vevela ma le gaʻo, faʻasaʻo le colic, gaogao ma le colitis ma le enterocolitis, e avea o se kamupanī, o le sui faipule. Fesoasoani i le faʻamaʻi, faʻamaonia le manaʻo ma le faʻaogaina o meaʻai.
  • Le polokalama urinary. E le faʻaaogaina i vailaʻau faʻamaʻi o le muamua filifiliga mo faʻamaʻi o fatuga ma fatufiti. Ae ui i lea, e aoga mo polyuria, nocturnal enuresis.
  • Metabolism. E aafia ai le metabolism o le cholesterol, e faʻaolaina ai metabolic processes, e faʻaaogaina mo le maʻisuka, oona, ma le faʻamamāina o le tino o toxins ma toxins.
  • Faʻamatalaga i fafo. Latou te togafitiina e le gata o manua, ae o abscesses foi, o le tino, siama o le paʻu o le paʻu, o le palalemoni, lichen, o le tino, o le tui o le gaʻo, o le erysipelas, o le iniseti ma le gata. E mafai ona faʻaaoga e fufuluina ai le gutu ma le faai i fomai nifo ma otoloryngology. O lenei vaifofo e lelei foi mo le mumū, o manua o le mata.
  • Tonic ma le faʻafefe. E fautuaina mo le le lava o le vaivai, vaivai o le malosi, le mautonu, neurosis, faʻaleagaina. Talia mo le puipuia o le anaemia, le fualaʻau o le vine, anorexia.
  • Analgesic ma mafaufauga. E faʻamamāina ai le taliga, maʻi tiga ma le maʻi tiga. Faʻaitiitia le mamafa ma le maualuga o le toto, aveese le valea, ei ai sona aoga aoga i le gaioiga o le fatu ma toto toto.
  • Gynnecology Plantain e aoga mo fafine e maua i le gasegase. E faʻaaogaina i fafo mo le faʻasaina i le tulaga o le mumu, togafitiga o le soloia o le tane, o le mutia e faʻateleina le faʻafouina o le tino.I totonu, ua avea i latou o se mea sili ona maualuga mo le toto o le utine (e faaosofia ai le totoina o le toto).

I totonu o tagata faʻapitoa, o lenei mea totino ua tuʻuina atu o se sui sooupu. E faigata ona puipuia pe, i se isi itu, luʻitau lenei togafiti togafitiga. E leai se faamaoniga faasaienisi o lona aoga, ae ui i lea, o loo i ai iloiloga o mataupu o le faamalologa mai le kanesa o le manava ma le totoga i le faagasologa o togafitiga ma le plantain. E talitonuina foi e fesoasoani le meafaigaluega i le tino vaivai o le tino. O le tele o taimi, e ave le sua toto mo togafitiga.

List of contraindications: soʻo se faʻalavelave sili atu ona o gasegase gastrointestinal, gastritis gasegase ma le faʻateleina faasela, faʻamaʻi pipisi o toto, thrombophlebitis, faʻalavelave faʻafuaseʻi i le foliga o le vevela, vevela, fula, le manava. O aʻafiaga e mafai ona tupu i foliga o na uiga: leu, vomiting, totogia, manava, manava le manava. Afai latou te iloa, e tatau ona e le toe alu ma talanoa i se fomaʻi.

Faʻaaogāina i vailaʻau faʻasoifua ma togafitiga faʻaleaganuʻu

O le a le faʻaaogaina o le plantain officinalis i togafitiga faafomaʻi faʻapitoa ma togafitiga faʻaleaganuʻu? I totonu o le falemaʻi e mafai ona e faʻatau vailaʻau mai lenei mea taua. Ae e mafai foi ona e kuka deco deco, infusions, inu o le ava, vai inu i le fale.



Ata teuteu ma le fusi

O nisi vaega o le talosaga:

  • O le teuteuina o mea e le lelei ai le tino, o se mea lelei lelei, e vave lava ona faʻamalolo le paʻu o le intestinal, manava le manava.
  • O le faʻaaogaina mai le aʻa e faʻaaogaina e avea o se faʻamaʻi, vailaʻau faʻamaʻi, e aoga foi mo le malulu ma le tuberculosis.
  • Afai e faʻapipiʻi le upega i le faʻaogaina o lau o le plantain, o le a maua le malosi o le solicatic agent (o loʻo inu i totonu ma hemorrhoidal, uterine, nose nose).
  • O aʻafiaga malolosi, ma faʻalauteleina e faʻaaogaina i fafo, faʻaaogaina i manuʻa, togafiti faʻasoesa.

Sauniuniga o le faatumu o le plantain

  1. Sasaa se ipu vai inu.
  2. Faʻaosooso 2 itula.

Aumai i se mea faʻalavelave mo le 2 tbsp. l 30 minute ao lei faia taumafataga. O le faʻasologa e aoga mo gastritis, maʻi o le gaʻo, afaina o le inumaga, faʻapea foʻi ma faʻamaʻi o le bronchi ma le mama.

Sauniuniga o le salu o le lala

  1. Ave 1 tbsp. l laʻau matutu.
  2. Sasaa se ipu vai inu.
  3. Faʻamalosia le afa itula.
  4. Faʻasologa.

E mafai ona inu le susu ile fua tele - ¼ cup 4 taimi i le aso.

Sauniuniga ole ava malosi

  1. Ave ni fasi pepa se 2 fasi pepa.
  2. Liligi 1 vodka.
  3. Lulu lelei.
  4. Faʻamalosia 3 vaiaso i totonu o se koneteina tioata.
  5. Faʻasologa.

O le meafaigaluega e fai i nai tootoo - 1 tsp. ao lei faia le taumafataga. Faʻaitiitia le mamafa o le toto, faʻasaʻo le maualuga o le hormonal, taofi le toto o le uterine.

Fua ma Fuga Fou

Meaʻai a le Plantain e faatatau ile sui antibacterial. E mafai ona ia taofi le atinaʻeina o se siama siama i se taimi vave. E tau ma le staphylococcus, streptococcus, Pseudomonas aeruginosa, E. coli. E maua ai foi le malosi o le faʻamalologa o le faʻamalolo, taofi ai le faiga o purulenti, e fesoasoani i le tuputupu aʻe malosi o le faʻamalosi ma le toe faʻaleleia o mea. Recipes o le plantain juice ma fuamoa moa - o se fofo faʻapitoa mo mu. O le suamalie suamalie ma le uila e faʻaaoga i manuʻa ma manua.

Sauniuniga o se faʻafefiloi o le vaega fou

  1. Ave 3 tbsp. l laulaau fou lauufi ma le sua.
  2. Faaopopo 3 tbsp. l meli.
  3. Tuu i totonu o se mea tapuni.
  4. Faʻaosooso i se nofoaga mafanafana mo le 4 itula.

Ave 1 tbsp. sipuni i le afa itula ao leʻi faia taumafataga, faʻamalu i lalo i le vai. O le meafaigaluega na faia mo le puipuia ma le togafitia o maʻi mama. E masani lava ona faʻaogaina i foliga o lotions.

Fuga kulupa kuka

  1. Ave i le tutusa o fua o laʻau fou ma le suka.
  2. Taʻu meaʻai i totonu o se fagu vailaʻau i totonu o faʻamau.
  3. E tapunia le fagu ma faʻaauau le siva 2 masina i se nofoaga malulu.
  4. O le sua sua suamalie e teu i totonu o le pusaaisa.

Ave le 1 tsp. faatolu i le aso.

O le a le mea e fesoasoani i le fuaina o fatu laau? E galue e pei o se mea e faamalūlūlūina ai, vevela, vailaau faʻamaʻi-fomaʻi. O le mea sili ona taua i totonu o fatu o se auupega.E i ai aoga aoga i luga o le manava o le tino, ma luga o le fualaau oona, ma luga o le gaioiga. E lelei le inu ma le tale, le afaina, le malosi o le maʻi, gout, aemaise lava i le maʻisuka. E maitauina e mai i le afaina o le fatu, o le afaina o fatu o le ua malulu. E faʻapefea ona faʻaaogaina fatu?

  • Plantain fatu mo le le aoga. O le meafaigaluega e aʻafia ai le gaosia o hormones fafine ma faʻamaonia le faʻasolosolo malie. O loʻo faʻatulagaina mo le leai o se tamaititi e mafua mai i le maʻi o le ovarian.
  • Plantain fatu mo alii. O loʻo faʻamatalaina i le faʻatasi ma isi laʻau mo le tamaititi e leai sona tama. O fatu e faateleina le gaioiga o le sperm. O le togafitiga e umi.
  • Pe a tale. E mafai ona faʻaaogaina i se paluga ma laulaau, ae mo le malosi o le togafitiga, o le faʻapalaina o le fatu e tasi ua saunia.
  • Faʻamatalaga i fafo. Gruel mai fatu fuʻa e faʻaaogaina i manua ma vaega o loʻo pagatia o le paʻu.

Saunia o se teuteuga o fatu

  1. Ave 1 tbsp. l fatu.
  2. Liligi le ½ ipu vai inu.
  3. Taofi i totonu o se vai vai taele mo le 5 minute.
  4. Tumau seʻia maeʻa.

Filu ao leʻi faʻaaoga, inu 2 tbsp. l ao lei faia taumafataga taitasi. E fautuaina foi e inu se paluga le puipuia i fatu i le taeao ma le afiafi. E fesoasoani i le faʻamalosi, faʻasaʻoina le faʻalaumalieina, faʻamalo le afaina ma le pupuʻu i le colitis.

Toto

I le taimi o le maʻitaga, deco decorations ma infusions o plantain ua faʻatagaina, o se vailaʻau vailaʻau e le o se lamatiaga i le atinaʻeina o le tamaititi. O le mutia o loʻo faʻatulagaina i totonu ma fafo atu mo faʻamaʻi ma faʻamaʻi:

  • faʻamaʻi pipisi o le manava, malulu, SARS, tale,
  • otaota, le mausali (e masani ona mafatia mai fafine maitaga),
  • faʻamaʻi o le vaega o meaʻai,
  • fafo mo togafitiga o paʻu ma mucous membranes.

E le tatau ona galo ia i tatou faʻasalaga lautele. O fafine maʻitaga e iai ni gasegase gasegase o le gastrointestinal, thrombophlebitis, ma le faʻasaʻoina o le disorders plantain ua faʻasaina. Faʻatalanoaga ma se fomai aʻo leʻi faʻaaogaina mo soʻo se faʻamatalaga e manaʻomia.

O le aoga o meatotino a le plantain ma le faʻailogaina ua lauiloa e le gata i tagata, ae o loʻo faʻamatalaina auʻiliʻili i faʻamatalaga faʻasaienisi. O le a se mea e tatau ona e iloa e uiga i le plantain? E le gata o se faʻalavelave faʻafomaʻi faʻamalolo ma le faʻamalolo o manuʻa ma le pito sili ona taua. O ia foi o se tagata e faʻaleleia ai le toto, faʻamoemoeina, teu, antispasmodic, anti-inflammatory, sulu.

E tusa ma le 250 ituaiga ituaiga o plantain, lea e toetoe lava o soo se mea, sei vagana ai le tele o vaega o le taumafanafana.

Plantain o se faʻateleina o laau toto, e lauiloa ona o le basal rosette o laulamu lanu lanu mumu ma faila vein longitudinal ma greenish brokelets i luga o laulaau manua. Plantain e tupu tele i luga o auala, o le mafuaʻaga lea ua iai lona igoa. O le alofa o Psyllium i auala e le o se mea e tupu mai ai: i le tautoulu, a ua matua le fatu, o le tele o le susu latou te maua ai, o le afe ma afe o fatu ua tufatufaina atu i vae o tagata savavali ma uili o taavale.

O le igoa latina mo plantain - plantago - e sau mai upu planta - vae, vae ma tausaga - ia siitia, tuusao. I luga o le palapala, o laulaau o se mea totino e foliga tutusa ma se mea o le tino. E iai foi lona igoa na ola i Europa seia oo i le Vaitausaga Vaitausaga - "Arnogloss" - o le laulaufaiva a mamoe - e faapena foi mo foliga o ona laulaau. O le igoa Siamani mo le plantain o loʻo faaliliuina moni e pei oi matou, ae na faʻapupe mai e le gagana Peretania ma le Falani mai Latina. E le gata i lea, e le gata i lea, e le o le pau lea o le igoa o lenei laau, o se tagata malaga, o le tagata malaga, o le fausiaina o auala, ma o isi igoa uma e fesootaʻi ma ana mea tau togafitiga: o se manuʻa manuʻa, o se tagata manua (faʻamalolo manuʻa, (o lona uiga o se tinamatua tinamatua).

E le o ituaiga uma o mea totino e tutusa ma a tatou masani lapoa tele , lea, i le mea moni, e manatu tagata uma i se tagata masani.

Plantain e matua faʻamalosi. O le vaega eleele e ola i lalo o vae o tagata, i lalo o uili o taavale ona o lau laulaʻa e umi le umi, ma le gata i lea, o nisi taimi e mamafa tele i le eleele.O laulaau o le meaʻai e matua manino lava le vaaia o veins. Mai i luga e foliga mai ua atuatuvale, ma mai i lalo lalo ifo o luga o le pepa. Faʻalagolago i le laulaʻau o ituaiga o veins i totonu o se meaʻai mai le 3 i le 7, aua o lenei tagata o loʻo taʻua i nisi taimi o se puipui e fitu. O veins e galue e pei o le faʻamalosia, ma tuʻuina atu i le pepa le malosi tele, a aunoa ma lea e le mafai ona ola i lalo o vae ma uili. O veins e matua malosi lava pe afai e vavae le pepa, e toso ese mai fafo, e manino lava ona iloa i le mea e vaelua ai le pepa.

I luga o se aoauli vevela, saili le tagata o loʻo i luga o le auala ma faʻalautele ma le faaeteete ona lau. O le laufanua o le eleele vevela ile la, ma i lalo o laʻau o le plantain e malulu, susū. O le pipiiina i le eleele, o laulaau o le lalaaineni e le gata ina puipuia i latou mai tagata pasi-ane, ae puipuia foi le susu e taugata i luga o auala. O le mafuaaga lena e masani ai ona ola le plantain i ia nofoaga matutu, lea o le tele o isi laau e le mafai ona mauaʻa. E le gata i lea, o laʻau paʻu e taofia ai le faʻaleleia o fatu o isi laau totō e latalata i le plantain, lea e mafai ona "malelemo" ai. O petioles o Plantain ua i ai se loloto loloto, ma o pito o laulaau e toetoe lava a luga ae luga o le eleele. Lago ma vai e aoina mai i luga o latou i taimi o timuga e tafe ifo i lalo o togalaau o veins i totonu o le "gutter" o le au ma sasaa tuusao i aʻa o le laau.

I le amataga o le taumafanafana, o le a oso aʻe i luga o laʻau o le lala. I le pito i luga o ia ituaiga uʻamea - laiti, fugalaau fufusi, e aoina i se tamaʻi vaiti. E matua le mautonu lava, ma e leai foi se mea oi ai. O loʻo ola i totonu o Plantains e le matagi ma iniseti, lea e tosina mai ai le tele o pollen i le lilac tua o lenei laau.

E tele tele le lapopoa - o le laau e lua tausaga, o lona uiga, i le tausaga muamua e na o le pau lava le otaota, ma pe a maeʻa ona fuga. Ua tufatufa atu Plantain i le salafa o le kelope, na maua i soo se nofoaga na o ai tagata. O tuusaunoaga o loʻo i luga o vaipanoa maualuluga e tupu ai naʻo le auvai o vaitafe ma vaituloto, ma nofoaga o le mamao mamao. Laʻau tele na aumai mai Europa i Amerika, lea e leʻi i ai muamua. O iina na ia maua ai le igoa o Pale Face mai Initia, aua na muamua taunuu mai i lenei konetineta i luga o seevae o tagata manumalo Europa.

Plantain fatu o loʻo teuina i ni tamai atigi figota. A oʻo loa le pusa, ona vavae lea o le tapuni ma togi fatu i luga o le palapala. O se uumi uumi, e tele le malosi, e taofiofi i lalo o le matagi pe faʻasaʻo ese mai i lalo o vae o tagata pasese, e faʻataʻapeʻape i le 1 mm le umi, fatu lanu enaena i itu eseese. I totonu o laulaʻau o fatu o le plantain o loʻo i ai ni suauʻu mucous e tafe i totonu o le vai, e tafe ma vaʻavaʻa, o loʻo faʻapipiʻi fatu laau i paʻu o le eleele, vae, vae ma uili e alu ai fatu i luga o se malaga.

I le mutia i laufanua o loʻo i ai ituaiga eseese - plantain lanceolate . O lenei meaola na maua lona igoa mai foliga o laulaau. E foliga mai e pei o se uila - o se naifi tuai tuai, lea ua taua nei o se pulu. O laulaau o le leoleole plantain, sei vagana ai le matua, e le fetolofi i luga o le eleele, semanu latou te le lava le avanoa i le togavao. E faʻasaga i luga, pei o sikelpels tuʻu i totonu o se ipu malamalama. O le totoa o le plantain plantain e puupuu, faʻavao poʻo le faʻamalosi, 0.5 i le 7 cm le umi i luga o se uumi uumi ma le umi. E na o le 2 fatu i totonu o se atigipusa. O lenei plantain e faʻaaoga tutusa i se mea telē.

I totonu o tuafanua, e maua ai le totonugalemu o Rusia ma le Caucasus alalaʻau . Mai le lapopoa, lea e foliga tutusa lava, e ese mai i laulaau ma foliga o se taliga.

O le Plantain e masani ona faʻaaoga i fomaʻi ma faʻasaienisi. Ma o laulaau laititi o lenei laau e mafai ona faaopoopo i fualaʻau vitamini.

Faamalologa meatotino . O tapenaga o le Psyllium e maua ai le faʻamaʻi-inflammatory, antimicrobial, faʻamaʻi faʻamaʻi, faʻamoemoega, hemostatic ma faʻaitiitia le faʻaitiitia o le toto.

O fualaau mai laulaau fou o le plantain ua faatonuina mo gastritis gasegase, ulutala peptic ma le ulutala duodenal i le maualalo ma le masani o le suasusu gastric. E faʻaitiitia pe faʻaitiitia ai le tiga i totonu o le manava, faʻaleleia ai le manaʻo, faʻapupulaina le malosi o le sua oona. O lona togafitiga faʻapitoa ua faʻavaeina i le mumu ma le mumu o le faʻaogaina o le togafiti laiti ma le lautele. Ua faʻamautuina o le sua o le plantain ma sauniuniga na faia e maua ai le aʻafiaga i le tele o microbes (staphylococci, streptococci, Pseudomonas aeruginosa, ma isi). o le mea lea, o loʻo faʻaaogaina ma le manuia e togafitia ai manuʻa le lelei o le faʻamaʻi, o le tino, o le tino, o le alo ma le fistulas.

O le faʻaaogaina o leafain leaves e faʻaleleia ai le gaioiga o le epithelium o le respiratory tract, faʻapupulaina le pule faʻanofo ma le aveeseina o le siaki o le paʻu o le paʻu, o loʻo iai le faʻamoemoe, ma faʻaitiitia ai le tale.

Contraindications . O le gasegase o le Hyperacid gastritis, o le maʻi gaʻo ma le maualuga maualuga, o le predisposition i le thrombosis.

Faʻasologa o foliga, faʻaoga ma le faʻafoega . Ina ia maua mai le suavai i le fale, e tipi ese laulaau ma se vaega o le au, faʻamamaʻa lelei i le vai malulu, faʻatagaina e faʻafefe, faʻamalu i le vai inu, pasi atu i se mea e fai ai meaʻai a manu ma fetogi i totonu o se meaola. I le vevela o le tau, o le sua o le vailaau oona, mafiafia. I lenei tulaga, e tatau ona faʻaitiitia i le vai 1: 1. O le suamalie o le sua e kuka mo le 1-3 minute. Ave 1 le sipunipuni 4 taimi i le aso mo 15-20 minute aʻo leʻi 'ai. O le suamalie o le plantain sauniuni e maua mai e le falemaʻi falemaʻi.

Laʻau fou e faʻaaogaina e togafitia ai mumu, manu o le purulenti ma faʻala. E fufuluina lelei, fufulu ma se afu po o se naifi, faʻataʻoto i le tele o laʻau i luga o le paʻu ua afaina ma faʻatulagaina i se fusi. O le laei e suia 3-4 taimi i le aso, ma mu - i le maea ai o le 1-1.5 itula. O laʻau laʻau e muaʻi fufulu i totonu o le vai vevela.

Ina ia saunia le fusi, 1 sipunamu o laʻau tipi mamago e sasaa mai i le 1 ipu vai inu, na faʻaosoosoina mo le 15 minute ma faʻamamaina. Ave 1 le sipunipuni 3 taimi i le aso ao leʻi 'aʻai.

O le seleseleina o le Psyllium ma le faʻamago . Mo togafitiga faafomaʻi, o le tele o laʻau plantain e faʻaaogaina. O mea laititi e seleseleina i le vaega o le fugalaau i Me-Aukuso seia oʻo i le samasama poʻo le vevela vevela o laulaau e amata. I le tele o tausaga ma susu, mafanafana mafanafana, e mafai ona e faia ni faʻaopoopoga i vaega e tasi ao tuputupu ae lau. I luga o hayfields, o se aʻoga lua o mea gaosi e mafai ona mafai ia Aokuso-Setema. Pe a selesele, e tipiina laulaʻau i se naifi po o se selesaito, ma ni meaʻai laiti o petioles. Faatasi ai ma le seleselega lelei, e mafai ona faʻaaogaina ia lava ata e tasi mo le tele o tausaga, talu mai le 3-4th tausaga o le ola, e masani lava ona mate laau. O le sauniuniga o laʻau e afaina ma aafia i faʻamaʻi ma faʻamaʻi, aemaise lava i le paʻu palapala, e le faatagaina. E le mafai ona e tipiina le otootoga atoa, e mafua ai le vave faʻaleagaina o vao. E fautuaina ina ia aoina laʻau pe a uma timuga pe a maeʻa. Pe a faʻapipiʻi meafaitino mata, e tatau ona tuʻuina se vaega o faʻataʻitaʻiga lelei na atiaʻe mo le toe gaosia. Uu i le ea i lalo o le paolo po o le masini malo i le vevela o le 40-50 ° C. O le ola ola o lau ma vao e 2 tausaga. O le manogi o mea masani e vaivai, o le tofo e fai sina vevela.

Vailaau faʻamaʻi . O le vao o Plantain o loʻo i ai meaʻai, vailaʻau oona, carotene, vitamini C ma K, citric acid, nisi o tannins, ma le aucubine glycoside. O fatu e aofia ai le 44% mucus.

Laʻau Tele Plantain (Plantago le ofisa L. s.l.)

Faamatalaga o foliga vaaia:
Fugalaau : Faʻamaumauina masini filmy, paʻu, ovate poʻo elliptical, tutusa tutusa ma se calyx. O le calyx e fa-vaega, o le 1.5-2.5 mm lepa, o le ituaiga e tasi e pei o le papa. O fugalaau e laiti, e le mafaamatalaina. O le siakiina o se mea e faʻafeiloaʻi, e lanu enaena, faʻatasi ma se paʻu alumini ma se vaega e fa-vavaeʻesea, o ona lobes e faʻafefe pe faʻafefe-faʻamalosi, faʻasala i lalo.
Lea : O mea uma lava e lafoaʻi i le aʻa.O laulaau e lautele lautele, e oʻo atu i le 20 cm le umi ma e oʻo i le 10 cm le lautele, ma petioles umi ma vela vevela lelei ua faʻamalamalamaina i le laulaau, e masani ona peʻa pe pipiʻi foi, ma e sili atu le iloa o nifo i le pito o le lau.
Maualuga : 10-30 cm.
Aʻa : Faʻasoʻoto le rhizome ma le loka o aʻa papae.
O fua : Fuga o le egg (e toetoe lava a le o se mea e faʻaaogaina). Pusa taitasi e oʻo atu i le 34 fatu.
Fatu : Laititi, pe a ma le 1 mm le umi, faʻalelei, e masani ona faʻaogaina.
E fuga mai ia Iuni e oʻo atu i le tautoulu, o fua e fua mai i taimi eseese, e amata ia Iulai.
Taimi ola: Laʻau tele.
Nofoaga: Laʻau tetele e ola i vaomatua, i nofoaga e nonofo ai, i luga o fanua ma vaomatua, i tafatafa o le fanua, i togalaau, togalaau, laufanua, pito, fiafia.
Faʻaauau: Laʻau tele - o se faʻasalalau tele i itu uma o Eurasia, o loʻo aofia ai foi i isi konetineta. I Rusia o loo maua i totonu o le teritori. I totonu o Rusia Tutotonu, o se faleoloa masani i vaega uma.

Centralainain Tonu (Itumalo Plantago L.)

Faamatalaga o foliga vaaia:
Fugalaau : O fuga fugalaau o loʻo alu aʻei luga, faʻapipii faʻataʻavale i le pito i lalo, faʻasalalau i luga ma lauulu paʻu. O fugalaau e faʻaputuina i totonu o le faʻaogaina o le lauulu-taliga 2-6 (8) le uumi le umi. O manoa o le ovate, faʻafefe, masini i autafa, tutusa pe toetoe tutusa ma le paʻu. O faʻasalaga (fa o latou) e gallica, filmy, faʻatasi ai ma se mutia mutia. O vaega e fa o le corolla e fa, o le ovoid, e oo i le 2 mm le umi, mafiafia, susulu.
Lea : Laua i totonu o le basal rosette, o le umi e 4-20 cm, lautele e 2-8 cm, e maua mai i luga o le vevela poʻo le ovoid, ma le 7-9 veins, atoa pe pupuʻu foi, e masani ona lolomi (aemaise mai i lalo), e vavalalata i se lautele lautele petiole pe toetoe lava leai se mea (ae i ata lafoia o petioles e na o sina pupuu nai lo le ipu).
Maualuga : 15-50 cm.
Aʻa : Faatasi ai ma se aʻa autu.
O fua : Capsules-shaped shaped capsules, i latou taʻitasi mai le 2 i le 5 fatu.
Fugalaau ma le fuaina o taimi: E fuga mai ia Me ia Setema, o fua e fua mai i taimi eseese, amata ia Iuni.
Taimi ola: Laʻau tele.
Nofoaga: E ola i laufanua, steppes, fiafia, vaomatua, i vaomatua, luga o auala.
Faʻaauau: Vaaiga Eurasia. O le ogatotonu i lo tatou atunuu e tele i le Europa (e aofia ai i Rusia Tutotonu o loʻo maua i vaega uma, masani) ma Sisifo Sisifo ma Sasaʻe.
Faʻaopoopoga: I totonu o le steppes, i luga o laufanua matutu, i le malogogogogo o le vaega o le chernozem o Rusia Tutotonu, ma i matu, i le tele o taimi, e pei lava o se tafe i luga o auala, o loo i ai se laasaga paso o le lala o le ogatotonu - o le Plantago media L. subsp. Stepposa (Kuprian.) O le mea lea, o le taimi nei ua sili ona sili ona fiafia i ai e avea o se mea faapitoa - Plantain Urvillea, poʻo steppe (Plantago urvillei Opiz). O se mea e masani ai ma le maualuga o le 25-70 cm. E ese mai i le laʻau masani o le ogatotonu faʻatasi ma lau laititi vavalalata - vavalalata pe vavaeʻesea, 2.5-5 taimi le umi atu nai lo lona lautele (i le ogatotonu o le plantain - e 2-2.5 taimi le umi), ma le petioles toetoe tutusa ma le ipu (ma afai e puupuu, e le sili atu i le 2-3 taimi), faatu (ma le le alu aʻe) fugalaau ma mea umi umi-taliga o saito mai le 6 i le 12 (20) cm.

O le plantain aupito tele (Plantago maxima Juss. Ex Jacq.)

Faamatalaga o foliga vaaia:
Fugalaau : O laau taʻitasi e 1 e oʻo i le 9 e fausiaina, faʻasalalau, laʻau felelei. Latou te faaiu i le mafiafia o mea e tutupu mai-o taliga ma fugalaau latalata. Faʻamaonia le tele o meaola, o le tamaʻi i autafa, e sili atu ona puupuu nai lo sepals. O faʻasalaga e faʻasoa, ovoid-elliptical. Corolla siliva-paʻepaʻe, faʻatasi ai ma lokeke susulu.
Lea : O laulava e lautele, o ese, e afaina mai lauulu paʻu, aemaise lava mai i lalo, mafiafia, ma le 9-13 veins, atoa pe leai foi, faatasi ai ma ni petioles uumi, semicircular i le vaega.
Maualuga : 30-60 cm.
Aʻa : Faatasi ai ma se aʻa mafiafia aʻa.
O fua : capsules ovateva-ovateva, i totonu o latou taʻitasi e fa fatu faʻamafola.
Fugalaau ma le fuaina o taimi: E fuga mai ia Me ma Iulai, o fua e fua i taimi eseese, e amata ia Iuni.
Taimi ola: Laʻau tele.
Nofoaga: E ola i laufanua lauʻeleʻele, i le steppe depressions, i nofoaga masani.
Faʻaauau: Vaaiga Eurasia. I lo tatou atunuu, e tufatufa atu i le afa i saute o le Europa, Ciscaucasia, i saute Siberia i Transbaikalia. I totonu o Rusia Tutotonu o loʻo maua i le vanu chernozem.
Faʻaopoopoga: O se tagata e tutusa, e le lauiloa i totonu o Rusia Tutotonu, Plantain Kornuta (Plantago cornuti Gouan) e seasea mauaina i le eria o Yaroslavl, Lipetsk, Penza, Voronezh. O se laufanua lauolaola laʻau lenei e maualuga lona 7 i le 70 cm, ma e lima fugalaau fugalaau, e matua sili atu i laulaau. O laulaau e mafiafia, lautele, ovate, ma le 5-7 veins, faʻalelei atoa, ma petioles umi. O lenei meaola e ese mai le teleainainia e ala i le faʻaogaina o taligalu-taliga, faʻafefete i le pito i luga, ae seasea i lalo, faʻatasi ma fugalaau teuteu ma faʻamaʻavale 2-2.5 taimi puupuu nai lo le calyx.

Plantain lanceolate (Plantago lanceolata L.)

Faamatalaga o foliga vaaia:
Fugalaau : Fuga e fuga mai i luga o fugalaau, e faaiʻu i le ovoid po o le fagu eleelea-taliga. O faʻamalosi e foliga mai, e iai le vao, ovoid poʻo le elliptical. O se paluga e fa ona paʻu, ma o mea ia e lua na muamua tutupu aʻe i ni paʻu se lua ma ni lanu manulele lanu enaena e lua, o lona uiga o le calyx e foliga mai e tolu-mem. Corolla masani, siama, ma le fa-pabed limb, lobes ovate pe oblong-ovate, faasino. E tusa ma le 12 mm le umi.
Lea : Tuʻu i totonu o le basal rosette, pubescent, atoa poʻo le pipiʻi foi, ma le 3-7 veins, lafoaʻi poʻo le linear-lanceolate, 4-15 cm le umi ma le 0.5-2 cm le lautele, faʻamalosi, vavalalata i totonu o se petiole umi ma se ulu
Maualuga : 20-50 cm.
Aʻa : Faatasi ai ma le aʻa, ma le fua i tafatafa o le ua.
O fua : E lua-fatu pusa e tusa ma le 3 mm le umi.
Fatu : Faʻasalaga i le tasi itu ma togi i le isi.
Fugalaau ma le fuaina o taimi: E fuga mai ia Me ma Iulai, o fua na aina, e amata ia Iuni.
Taimi ola: Laʻau tele.
Nofoaga: Plantain lanceolate tupu i luga o laufanua, faamama, itu, alatele, nofoaga vavao.
Faʻaauau: Ituaiga o Eurasia, faʻalauiloaina ma faʻatautaia i le tele o itulagi o Aferika, North and South America. I Rusia, e tufatufa atu i soo se mea i Europa, i le North Caucasus ma le itu i saute sisifo o Siberia i Sisifo. I totonu o Rusia Tutotonu, o loʻo maua i le itu o loʻo iai le laoneolate o meaʻai.

Psyllium plantain (Plantago maritima L.)

Faamatalaga o foliga vaaia:
Fugalaau : E masani ona tele fuga fugalaau, mai le gagana faʻasalalauga (faʻatasi ai le lauulu o loʻo oomi i luga) e toetoe lava a leai se lauulu. Inflorescences e matua vevela lava, o le paʻu po o le vaapiapi. O faʻamaoni e le faʻatauvaʻa, o le paʻu poʻo le lautele-ovateva, faʻamalosi poʻo le faʻalavelave, o le filmy i luga o le pito, o nisi taimi e matua faʻamalosi. O se paluga o sepals saoloto e fa, elliptical pe ovoid-elliptic, filmy, ma se vailalaʻau lelei, vavalalata puupuu i tafatafa o le pito, glabrous poʻo le agai i tua, 2-2.5 (3) mm le umi. Corolla masani, fa-lobed, filmy, e le lavalava pe faʻatasi ma se pusa palatini ma se mea puupuu i luga o le pito o le ovoid lobes.
Lea : O mea uma lava e lafoaʻi i le aʻa. O laina laina poʻo le faʻamalosolo, tino, glabrous, e le o sina mea itiiti, o nisi taimi e faʻaogaina, e masani lava o le atoa-marginal, ae atonu e vaivai tele.
Maualuga : 15-60 cm.
Aʻa : Faatasi ai ma se aʻa taua, masani ona tele aʻa.
O fua : O paʻu o loʻo i luga o le paʻu, i totonu taʻitasi e masani ona lua fatu laʻau.
Fatu : E oʻo i le 2.5 mm le umi.
Fugalaau ma le fuaina o taimi: E fuga mai ia Iuni-Iulai, o fua na aina, e amata ia Iulai.
Taimi ola: Laʻau tele.
Nofoaga: Na te ola i totonu o le eleele suamalie, masima masima, faʻafefeteina o maʻalaʻau ma penisina.
Faʻaauau: O le vaega o le laau o loʻo nofoia le tele o itulagi o le Northern Hemisphere, faapea foi ma le itu i saute o Amerika i Saute.I lo tatou atunuu, e tufatufaina i le Europa, Ciscaucasia, Dagestan ma le itu i saute o Siberia. I totonu o Rusia Tutotonu, o loo maua i Tambov, Penza, Lipetsk, Kursk, Voronezh, ma o loo faamauina i isi vaega e ala i le folasaga.
Faʻaopoopoga: I totonu o le Lipetsk, Tambov, Voronezh, o loʻo i ai le isi ituaiga o plantain ma laʻau laulaʻau. Plantain finely flowered (Plantago tenuiflora Waldst. Et Kit.). O se taʻutaʻua taʻitasi taʻitasi tausaga taʻitasi i Rusia ma se maualuga o le 3 i le 20 cm. O ona laʻau e fai si tino. O le inflorescence o se mea e tasi e le mafai ona vaʻaia. Corolla lavalava, o ona lobes ua faatutu, maai. Fua o fualaau aina, i totonu taʻitasi e masani lava e valu fatu. E fuga mai ia Me ma Iulai. E tupu i masima masima, masima masima, sosolo i fafo ma fasi fasimanu i le steppe.

Rough Plantain (Plantago scabra Moench)

Faamatalaga o foliga vaaia:
Fugalaau : E i ai le tele o mea leaga; latou te faʻamaeʻaina le autafa autu ma le tele o paranesi. O aʻafiaga o loʻo i ai le faʻaalia o ni taligalu e le tele pe faʻafesoʻotaʻi le tele o fugalaau o loʻo faʻatulaga lelei. O le 2-3 vaega i lalo ifo o le totoa e leai se mea, o loʻo i luga o le pito i luga, o se mea e foliga mai, foliga mai i luga o le pito i luga, o le mea o loʻo totoe, o se mea faʻapitoa poʻo se sikuea, lauulu lauulu i le pito i tua, o le tautua i pito. Calyx e tusa ma le 4 mm le umi, lua vaelua o sepals, obtuse, lua ovaries posterior - ova-lasofua, miti, sina paʻu. Corolla tube mai fafo, lobes ovate-lanceolate, aute.
Lea : Tuʻu i le isi itu, laina, vaapiapi (na o le 5 mm lautele), o isi taimi e faʻataunuʻu ai.
Maualuga : 10-30 cm.
Stalk : E ese mai i le fuainumera uma o ituaiga o le plantain Russian, lea o loʻo faʻaalia i ni laʻau mūmū faigofie, o laʻau faʻalaʻau laʻau ma faʻapuupuu pupuu i totonu o laʻau.
O fua : Lua pusa-elliptic capsules e tusa ma le 2.5 mm le umi.
Fatu : Brownish-uliuli, susulu, felafolafoai i le tasi itu ma faapipii i le isi.
Fugalaau ma le fuaina o taimi: E fuga mai ia Iuni-Aukuso, o fua na amataina ia Iulai-Setema.
Taimi ola: Tausaga taʻitasi.
Nofoaga: E tupu i luga o matafaga, i luga o vaitafe, i luga o maamaa, i fafo atu o maʻa mafolafola ma penisina, i luga o auala.
Faʻaauau: Vaaiga Eurasia. I totonu o Rusia Tutotonu o loʻo maua i itu uma, i saute o le Vaitafe o Oka, i le itu i mātū o se osofaʻiga, o nisi taimi.
Faʻaopoopoga: E le afaina.

Plantago, faʻasalalau solo i le lalolagi atoa, o se vao lelei mai le aiga o Psyllium. I le tele o nofoaga, o le lalaainina e taua o se vao, ae o ona togafitiga faafomaʻi ua lauiloa foi.

E tusa ma le tolu ituaiga laau e ola i luga o le teritori o lo matou atunuu. O lauiloa sili ona lauiloa: Plantain tele ma le lautele, Plantain lanceolate.

O le laau e fiafia e nofo i luga o auala ma ala (o le igoa Rusia o le laau o loʻo taʻu saʻo mai ai lenei uiga), i vaomatua, i laufanua ma le pito o se vaomatua.

Tului . O Plantain o fatu na aumai i Amerika e le au fai fale i luga o seevae. O loo taʻua pea e Initia o le plantain - "o le faailoga o se tagata paʻepaʻe."

Plantain root e puupuu ma e mafiafia, o loʻo ufiufiina i aʻa laiti. O lau lanu lanumeamata lanumeamata, oval pe faʻaloloa, ufiufi i veins i lalo. Latou te ola i totonu o se ripal basal. Tetee i le solia.

O fugalaau Plantain e lanu uliuli-papaʻe, e tu i luga o le maualuga (e oo i le 70 cm) le maualuga, i le foliga o se pulou uila. O fuga e tupu i le vaitau o le tau vevela, o fatu e amata mai ia Setema. I luga o laau taʻitasi, e sili atu ma le 50,000 fatu e mafai ona faʻatoʻa, tuʻuina i totonu o atigi figota e 10 i le 14 fasi vaega.

O le laau e totoina e fatu, lea, i ni mea mafiafia, pipii i lavalava ma seevae o le pasia o tagata pe i le lauulu o manu. O le mea lea, e salalau fatu fatu i luga o mamao mamao.

Ituaiga ituaiga plantain e ola i lo tatou atunuu:

O le tusiga o loʻo i ai ata o le plantain mo le suʻeina o le laau.

Vailaau faʻamaʻi

O le tamaoaiga o le laau o loʻo faʻamatalaina ai ana mea taua. I le pito i luga o le vaega o le lalaainina e aofia ai:

  • Vitamin C
  • Vitamin K
  • carotenoids
  • citric acid
  • oleic acid
  • fiber
  • glycosit aucubin,
  • filifili
  • elemene elemene: seleni, cobalt, Fe, magnesium, K, zinc, calcium, Mn, nickel, chromium, seleni, barium.

Plantain fatu e aoga e le itiiti ifo nai lo lau. O loʻo aofia ai amino acids, kulupu, protein, saponins.

Faʻaopoopoga mea faʻapitoa

O lau Plantain e seleseleina i le taumafanafana - mai ia Me ia Aukuso. Masalo o le seleselega lona lua o laʻau e televave. Filifili talavou, e le o afaina ai laulaau, e aunoa ma le samasama. E seleseleina i ni petioles, se selesaito ma le moa ma se faʻamalosi.

Taua! E faʻasaina le aoina o laau i tafatafa o auala ma nofoaafi, fanua faʻaleleia ma fale gaosi oloa.

E le mafai ona e tipi uma laulaau i luga o le vao, o le mea lea e mafai ona mate le plantain. Ave na o ni laulaau mai laau taʻitasi. E sili atu le aoina o le lau i le taeao, i le taimi lava e timu ai le sau, pe a uma le timu.

E faʻamago mea faʻaaoga i le paolo po o le eletise eletise i le vevela e le sili atu i le +50 tikeri. E teu oloa faʻasoa i taga mamafa pepa poʻo pusa tioata, i se nofoaga malulu ma pouliuli, e le silia le 2 tausaga.

Faʻafefete i le meaʻai . I luga o le 1 tbsp. sipuni o lau mamago mamago o le plantain, ave 2 ipu vai inu. O le mutia e gaosia ma faʻamalosi mo le tusa o le afa itula. Ave le fua o le 1 tbsp. sipuni i le tele o taimi i le aso.

Plantain juice mo maʻilasea ma gastritis . O fualaau e maua mai lau laʻau fou o le plantain e faʻafefeteina i totonu o vai inu (1 tbsp. L. I le ipu lona tolu) ma ave 15 minute aʻo leʻi 'ai, tolu taimi i le aso. O le togafitiga e 1 le masina. O le sualaau Plantain e aoga e fufuluina foliga pe a uma ona fufulu, e faʻafefe ai siama.

Plantain suamalie ma le meli mai bronchitis . Faʻafefiloi oloa i tutusa tutusa ma faʻafefe le paluga mo le 20 minute ile vevela vevela. Faʻaaoga togafitiga mo le 1 tbsp. sipuni afa itula ao lei faia taumafataga, tolu taimi i le aso.

Tatala . O le Plantain e taʻalo ma le uʻamea ma fatu e sasaa i le vai inu i se vaega saoloto, e kuka mo le 5 - 6 minute. Faʻamalosia le afa itula ma inu e pei o le lauti manino.

Toto toto ma vaivaiga . Vaʻai lauʻau fou, ma fufulu lauʻau o le plantain, ma taofi mo le 5 i le 10 minute i le gutu. O le faʻatinoga e faʻatinoina i le 5 taimi i le aso.

Callus faamaluluina . I le po, e faʻaaogaina se laupepa fou i le sana ma ufiufi faʻatasi ma se pusa paʻu. I le taeao, e mafai ona ave faʻamalosi masini.

Faʻasologa . O Porridge mai laulaau fou o le laau e faʻaaogaina i faʻala, faʻafefiloi ma se fusi.

I le cosmetology, o le sua o le plantain, ua palu faatasi ma le meli ma le pata (o mea uma e maua i le tutusa tutusa), e faʻaaogaina e faamaluluina ai ma faʻafefe le paʻu o lima.

O le teuteuina o lau laau e fufulu ai le lauulu pe a uma ona fufuluina. O le faʻamalosiga e faʻamalosia ma faʻamalosia le lauulu.

Faamatalaga a le Plantain

O le igoa lona lua o le plantain o le "soa e fitu-soa" ona o ona vevela i luga o laulaau ma mea e sili ona taua i le tuʻuina o fatu i luga o lavalava o tagata ma lauulu o manu.

O le Plantain e maua i le tulaga o laau e tasi, o nisi taimi i foliga o laau toto. E i ai taʻitasi taʻitasi poʻo le faʻaleleia o ituaiga o plantain. I le aotelega, e tusa ma le 150 ituaiga o vao. O nisi oi latou ua taʻua o vao.

Nofoaga o loʻo nonofo ai - vailaʻau o loʻo maualalo ma feoloolo. E maua i auala, i steppes, sandstones ma fanua.

Faiga faʻapolopolo

Amene i lalo o igoa 669, 668, 667, 666.

Laʻau lophili mo le tuʻuina atu o matua i vailaau:

  • se tasi ituaiga o fualaau faasaina, 1 mg o le mea galue malosi, ia maeʻa ma se solvent i se voluma o le 5 ml,
  • toe faʻaaogaina o fualaau faasaina, 2 mg o le mea galue i totonu o se atigi pusa ma se soli i se voluma o le 5 ml po o le 10 mg o se mea malosi i totonu o se atigi pusa ma se soli i se voluma e 10 ml.

Plantain Recipes

- tipi muamua lau laulaau ma le 0.2 l o le vai, kuka ma faʻaopoopo 3 tbsp. punetuni o le meli.Ave le paluga uma i se sipuni i le tasi le itula.

- laʻau mamago e faʻaaoga mo lauti: o le auala Muamua - sasaa 2-3 teaspoons o laʻau mamago ma vai inu ma tuʻu mo le kuata itula, inu 0.2 l 3 taimi i le aso ma le meli nai lo le suka, le auala lona lua - 4 tbsp. sipuni tele o laʻau mamago mo le 0.5 lita o le vai inu, faʻamalosi mo le 1.5 itula, vevela, ave 1 vaiaso 4 taimi i le aso e tusa ai ma le Art. sipuni.

O se teuteuga tulaga ese o laulaau o le lapopoa fesoasoani e fesoasoani i faʻamaʻi o le vaega o meaʻai, respiratory tract, faʻamaʻi manuʻa. Pe a sauni se decoction i le 0.2 l o le vai inu, faʻaopoopo le 2 tbsp. sipuni tele o laʻau mamago, i totonu o le vai vevela, aumai i le sauniuni (1/2 itula), malulu, vevela. Ave le 0.1 lita tolu taimi i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga. Mo le lotion poʻo togafiti faʻamaʻi, faʻapipiʻi le sipuni poʻo le gau.

Tuua Lau Faamatalaga