Mea inu susu mo le maʻisuka

I le i ai o le maʻisuka, e taua tele le tausisi i se meaʻai faapitoa, e le aofia ai meaai faapitoa e maua ai le gaʻo ma gaʻo.

Ae e le o lona uiga e tatau ona e faʻamaʻaʻaina lau meaʻai. Faʻalagolago i le ituaiga o faʻamaʻi ma le maualuga o lona faʻalavelave, e mafai ona e pulea le aofaʻi o le suka e ala i le faitauina ma le faaeteete kalori.

O lenei tusiga o le a taulaʻi atu i oloa gaosi susu e alofagia e le tele o tagata. O le tele oi latou e aoga tele mo le tino. I le faʻaaogaina o ia mea, e mafai ona e toe faʻafoisia le faʻatinoga o le tele o galuega tauave, faʻaleleia le puipuiga, ma fesoasoani e faatumauina le maualuga masani o le kulukose.

E taua le manatua o se mea lelei ma paleni meaai o le vaega autu lea o togafitiga o le faʻamaʻi o loʻo fesiligia. E tatau i tagata maʻi ona aʻoaʻoina e pulea le maualuga o le suka, faʻapea foi ma le filifilia o meaai saʻo mo a latou lisi i aso taʻitasi.

Ae e le o le uiga o lenei mea e tatau ona faʻatapulaʻaina: na o sina meaʻai lava e ese mai le soifua maloloina o tagata soifua maloloina. Faatasi ai ma se tausiga faapitoa, ua filifilia ni oloa susu mo le maʻisuka ituaiga 2? O fea mea e mafai ona faʻaumatia ma e leai, o lenei mea o le a taʻu mai.

O le maʻi suka e le o se faʻalavelave i le faʻaaogaina o susu ma oloa mai ai. Ae ui i lea, ei ai ni tapulaa i le faʻaaogaina o lenei meaai. A faʻaaogaina meaʻai susu mo le maʻisuka ituaiga 2, aemaise lava mo le gaʻo, e taua le mafaufau i le taua o le malosi. O se vaega faapitoa e faia e le gaʻo gaʻo o meaʻai susu i le maʻisuka ituaiga 2.

O le susu susu ua solia i le maʻisuka

E faʻasaina le faʻamaina o le suāuʻu fou i le faʻamalosia o tagata e mulimuli i le Endocrinologists, aua o loʻo mafai ona faateleina le maualuga o le toto.

Ua fautuaina e fomaʻi latou te faʻaaogaina se oloa gaʻo laʻititi-gaʻo. O lona fua faatatau i aso uma e tatau ona faʻatulagaina taʻitasi e faʻavae i le tulaga o le soifua maloloina, mamafa, ma isi mea taua.

E faapitoa lava le aoga mo tagata ei ai le gasegase o le gataifale o le uila lea e aofia ai le biotin ma le filifilila, faʻapea ai ma le tele o vailaau taua.

E faʻaaogaina e avea o se faʻamautuina o le mamafa o le tino ma se auala e faʻateleina ai le puipuiga.

O nisi faʻamatalaga o le susu o le susu, lea e sili ona aoga mo tagata e maua i le maʻisuka.

O a meaʻai susu e mafai ona faʻaaoga mo le maʻisuka?

Le lisi o oloa e faʻatagaina ona faʻaaogaina mo le faʻamaʻi o le endocrine:

  1. susu mushroom. Naʻo ia lava, e le o se meaʻai. Ae mafai ai ona fatuina ni vailaʻau lelei ma maloloina lelei. E iloagofie i latou i se malosi malosi, ma e fesoasoani foi e toe faʻafoʻisia le gafatia o le tino e galue ai pe a mavae ni gasegase tuga. E mafai ona latou ave faʻatasi ma le maʻisuka ituaiga 2,
  2. serum. E iloga i se fuainumera tele o vitamini, faʻapea foi ma macro- ma microelements. E aofia ai mea nei: calcium, phosphorus, potassium, magnesium. Afai e te aveina soo, o le a oʻo mai i le lumanaʻi lata mai o le a faʻasalalau le tulaga faʻalagona ole maʻi. O le tasi o loʻo galue i lenei vai, lea e faia mai i le susu susu, e mafai ona i ai se aafiaga tele i le totonugalemu o le tino o se tagata. O le kulimi e faʻaleleia ai le gaioiga o totoga uma, faʻaleleia le puipuiga ma fesoasoani e faʻafeiloaʻi atu i isi pauna,
  3. yogurt. E mafai ona e kukaina oe lava ia. E faia lenei mea i le faʻaaogaina o le auala sili. E pei ona e iloa, o le aganuu amata lea e iloagofie e se fuainumera tele o vitamini, minerale tuufaatasia ma siama masani. E le fautuaina e ave le silia ma le lua ipu o lenei oloa i le aso.

Ua tatou iloa uma lava o le suasusu e maua ai le soifua maloloina faʻapitoa. O se vaega taua o le taumafa a tagata uma o loʻo siaki a latou lava meaʻai.

O loʻo aofia ai le tele o vaega taua e faʻaaogaina e taua mo le faʻatinoina masani o tagata o loʻo mafatia i le maʻi o le endocrine.

Aemaise lava, susu o loʻo aofia ai vaega nei:

  1. casein. E taua foi o le suka gaʻo (o lenei polotini e manaʻomia mo le malosi atoa o le gafatia o le toetoe o totoga i totonu, aemaise lava i latou na maua i le maʻisuka),
  2. suauu minerale. Latou te aofia ai le phosphorus, sodium, magnesium, potassium ma le calcium,
  3. vitamin. Aemaise lava, o nei mea o vitamini B, faapea foi ma le toe toto,
  4. elemene taua. E aofia ai le zinc, copper, bromine, siliva, manganese ma fulufulu.

Aua nei galo o le susu ei ai se mea e mafai ona faateleina le suka - lactose. Faʻatasi ai ma le maʻisuka mo lenei mafuaaga, e sili atu le faʻaaogaina o meaʻai gaʻo susu. Fuafuaina le tele o lactose e faatagaina i le maʻisuka e sili ona faia i le tagata lava ia. Faʻasalaga tele, e tatau ona faʻafeiloaʻi faʻatasi e pei o le lactose ma le maʻisuka ituaiga 2.

Paʻu kulimi ma kulimi

O le kulimi suamalie e mafai ona faʻatau i fale uma ma se tasi o loʻo afifiina i le gaosiga. I le avea ai o se tulafono, o le mea mulimuli lea e mafua ona o le maualalo o le tau o le malosi.

O le kulimi suamalie o se oloa e sili ona aoga, e ui lava e maualuga le pasene o mea e gaʻo, lea e faʻafefe ai le mamafa o le mamafa.

O lenei taimi ei ai sona aafiaga le lelei i le soifua maloloina o tagata uma, aemaise lava i latou o loʻo mafatia i le maʻi o le endocrine. E fautuaina le tuʻuina atu o le fiafia i kulimi kirimoli i mea maualalo maualalo i totonu o le kulupu. Ua iloa e iai le malosi e toe faʻafouina ai le tino.

O se taunuuga o lona faʻaaoga masani, e faʻaleleia ai le faʻaogaina o meaʻai. Ae o le kulimi, latou te maualuga i kalori. Afai e te manaʻo ai, e mafai ona e filifilia le maualalo o le gaʻo, o lona glycemic Index e 45.

O le aoga autu o le kisi falaoa o se maualuga maualuga o le calcium, lea e talafeagai mo le fausiaina o ponaivi ma tausia le fao fagu.

Faʻafetai atu ia te ia, o le nifo aloiafi e maualuga le umi. O lenei meaai e mafai ai ona malosi le soifua maloloina ma maloloina. O le protein o loʻo i ai i lenei meaai e faʻapipiʻiina e le tino e sili atu ona faigofie nai lo aano o manu poo fualaʻau.

O le sisi foi e aofia ai enzymes, vitamini ma gaʻo gaʻo. O se vaega o le taumafa o tamaiti, fafine maʻitaga ma tagata matutua. O le oloa e maualalo le aoga o le malosi, faapea foi ma se fuainumera maualalo maualalo, lea e 30. E mafai ona aofia i le taumafataga o le dieters ma le maʻisuka.

Ae o loʻo i ai mea le lelei o le kulimi siʻosiʻomaga: o loʻo i ai le gafatia e faʻateleina ai mea o le hormone o le pancreas i le tino. O le iʻuga, o le inisalini (Index) o le inisalini (AI) o lenei oloa e mafai ona faʻalatalata atili ai i le faʻafiafiaga.

O le filifiliga sili mo le maʻisuka e maualalo le gaʻo kulimi e aunoa ma ni mea faʻaopopo

Faatasi ai ma le tuufaatasiga o lenei meaai susu faatasi ai ma gaʻo, mo se faataitaiga, suauu, pies, lona tuufaatasiga ma fualaau aina, o le faasinomaga o le faasologa o oloa gaosi susu e amata ona vave faateleina.

Mo se faʻamatalaga auiliili atili o le faasinoupu o le inisalini, o le tele o manatu e taua:

  1. o le faamatuu atu o le hormone pancreatics e faaosofia ai le laogatia, o le susu susu,
  2. o le faateleina o le anotusi o lenei vailaau i le toto toto e mafua mai i mea o le faaleagaina o casein,
  3. O pepide laiti i totonu o meaʻai susu o loʻo i ai se mea e pei o le hormone-e mafai ona faʻalauteleina le inisalini mea e maua i le calorie content ma index glycemic.

Kefire mafai ona faatumauina le masani masani o le microflora i le inumaga.

E mafai foi e ia ona fesoasoani e aloese mai le faʻamalosi, faʻamalosia le tino maskloskeletal ma le puipuiga o galuega a le tino. O vailaʻau niniʻi ma minerale lelei e afaina ai le tulaga o le paʻu, o le tuufaatasiga o le toto ma le tino vaaia.

O tagata faapitoa e fautuaina oloa gaosi susu mo le maʻisuka e taofia ai le atinaʻe o le atherosclerosis, maualuga toto maualuga ma faʻamaʻi ate. E tatau ona faʻaaogaina i tagata mamaʻi ma le maualalo o le suavai.

E le gata i lea, e mafai e lefir ona fesoasoani i le solia o le gaosiga o le talo, ma i latou foi e faigofie tele le mamafa. O mea manogi mo le maʻisuka ituaiga 2 o loʻo faʻaalia. E mafai ona e kukaina i mea e pei o kukama, seleni, pepa ma le kalaka.

O loʻo i ai se vaega atoa o vitamini: A, B, C, E, PP.

E le gata i lea, o lona tuufaatasiga e tamaoaiga i le calcium, potassium, phosphorus, magnesium, sulfur, sodium, faapea gaʻo, proteins ma gaʻo.

O le faasinomaga igoa o le ryazhenka e tutusa ma le 25 iunite.

O le vai e faʻaleleia ai le tino o meaʻai, o le mea lea e fautuaina ai le susu susu mo le faʻaaogaina o le maʻisuka ituaiga 2.

E mafai ona inu inu i le maʻisuka? Endocrinologists ia matauina o lou tina ma le maʻisuka o se tuufaatasiga sili.

O le vai inu e le gata i le maualalo o kalori ma e mauoa. O Koumiss e faʻapipiʻi lelei e le tino, e le teuina i foliga o gaʻo ma pusi.

E mafai e le maʻisuka ona 'ai le pata?

E ui lava ile maualuga o lona kalori, e iloga ona o le i ai o vitamini gaʻo gaʻo i lona tuufaatasiga, ma e lauiloa foi mo le leai o ni mea gaʻo ma pulu. O lenei oloa e mafai ona faʻaaoga e faaopoopo i meaʻai saunia (mo se faʻataʻitaʻiga, i cereals).

Ole maualuga ole aso ole aso ole pata ole 20 g.

E le gata i lea, e mafai ona faatagaina lenei mea pe afai o isi meaola gaʻo ua matua le auai i le taumafataga.

Taumafa fua

E na o luga lava o nei taʻiala e lua e mafai ona fuafua ai se aofaiga tatau o lenei ituaiga meaai susu i aso taitasi.

E manaʻomia le taumafa mo se tagata e maua i le endocrin disorders na tusia e se tagata tomai faapitoa.

E na o le pau lava lenei tulaga e mafai ona alofia ai le faateleina o le suka toto.

Miliki ma meaʻai susu mo le maʻisuka ituaiga 2

E mafai ona ou inuina le susu i le maʻisuka ituaiga 2, ma pe faapefea ona aafia le tino o le tagata i meaʻai susu? O le faʻamaʻi o lenei fomu o loʻo faʻatasi ma le solia o le metabolism o le carbohydrate. O tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona mulimulitaʻi i se meaʻai faapitoa, e le faʻaaogaina le togafitiga o le inisalini.

Mo le tele o tausaga sa ou suʻesuʻeina le faafitauli o DIABETES. E mataʻu pe a oti le toʻatele o tagata, ma sili atu ona le atoatoa ona o le maʻisuka.

Ua ou faanatinati e taʻu atu le tala lelei - ua mafai e le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Science Sciences ona atiaʻe se vailaau e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka. I le taimi nei, o le aoga o lenei vailaʻau o loʻo latalata i le 100%.

O le isi tala fou: o le Matagaluega o le Soifua Maloloina ua malupuipuia le taliaina o se polokalame faapitoa e totogi ai le tau atoa o le fualaau faasaina. I Rusia ma le CIS atunuu o le maʻisuka muamua mafai ona maua se fofo NO .

Faʻafitauli o faʻamaʻi

I le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka, o loʻo mataituina ai se mea faʻapitoa o le gasegase o le tino. O le iʻuga, ua tupu aʻe le hyperglycemia. O lenei ituaiga o faʻamaʻi e le manaʻomia ai le faʻaaogaina o le inisalini. E atiina ae ona o le taumafa tele o le falaoa o le fefete, pateta ma le suka. E masani lava, o le faʻaaoga pea o nei oloa i le taumafa e le o mafua ai le maʻisuka. O lenei faʻamaʻi e atiina ae i lalo o le malosi o mea taua. E aofia ai:

  • ituaiga o tagata
  • faasaunoa i vaisu,
  • faʻasologa o togafitiga.

O le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona puʻeina e tagata e sili ona fiafia i mea taumafa e maualuga i le gaʻo vailaʻau. I lenei tulaga, e mafai ona faʻaitiitia le faʻamaʻi e ala i le mulimuli i se meaʻai.

I tulaga lamatia o le mamafa o tagata. Ae maise lava pe afai o le tele o le gaʻo gaʻo e maua i le manava. E mafai ona e mauaina le ituaiga lona lua o le maʻisuka i lalo o le faatosinaga o le faʻavasegaina o ituaiga, o le olaga masani ma le toto maualuga.

Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o le faʻamaʻi, e tatau ona faʻamuamua saʻo. E mafai ona e tausia lou lava tulaga e ala i le lelei o meaʻai. I le leai o ni auala e faʻaitiitia ai le maʻisuka, o le maʻi e faʻalagolago ile inisalini.

Meaai taumafa

O le susu i le maʻisuka e mafai ma e tatau ona onā. E aofia ai le tele o elemene aoga. E tatau ona tuʻuina atu i le susu susu se mea e maualalo le gaʻo. Aemaise lava, pe afai e le fiafia le tagata i le susu, ae o le susu o le 'oti. I lona tuufaatasiga, e ese lava le eseesega, ma o le gaʻo gaʻo o loʻo i luga i le maualuga.

O le taumafa a se tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona aofia ai meaʻai susu. O susu o susu o se faleteuoloa o meaʻai maloloina, vitamini, carbohydrates ma proteins. O se tasi o elemene sili ona taua o le calcium. Mo le tino o le maʻisuka, e tatau. O le faʻaaogaina i aso taitasi o se suāsusu o le a mafai ai ona toe faʻatumu le faʻaaogaina o le phosphorus ma le potassium i aso taitasi.

Ia faaeteete

E tusa ai ma le WHO, o tausaga taʻitasi i le lalolagi e 2 miliona tagata e maliu mai le maʻisuka ma ona faʻafitauli. I le leai o se lagolago talafeagai mo le tino, o le maʻisuka e oʻo atu ai i ituaiga eseese o faʻalavelave faʻafuaseʻi, faʻavave ona faʻaleagaina le tino o le tagata.

O faʻafitauli sili ona taatele e aofia ai: gangrene faʻamaʻi, nephropathy, retinopathy, maʻi o gaʻo, hypoglycemia, ketoacidosis. O le maʻisuka e mafai foi ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o tumutumu oona. I le toetoe lava o mataupu uma, o le maʻisuka e mate, o loʻo tauivi ma se maʻi tigaina, poʻo le liliu atu i se tagata moni ei ai maʻi le atoatoa.

O a mea e fai e tagata e maua i le maʻisuka? O le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Science Sciences ua manuia i le faia o se vaifofo lea e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka.

O le polokalama fomaʻi o le "Healthy Nation" o loʻo amata nei, i totonu o le faʻavae lea ua tuʻuina atu ai lenei vailaʻau i tagata uma o le Russian Federation ma le CIS NO . Mo nisi faʻamatalaga, tagaʻii le 'upega tafaʻilagi aloaia a MINZDRAVA.

O se mea taua mo le filifilia o le susu e maualalo le gaʻo. Ole fua maualuga o aso taitasi e le tatau ona sili atu ile lua tioata. A aunoa ma le muamua feutagai ma se fomaʻi, e le fautuaina e faʻaaoga le susu, e ui lava i ona lelei uma meatotino.

Ae mo oloa uma gaosi susu, e tatau ona tuuina atu i le susu susu ma le yogurt. E sili atu le malosi o le mafaufau, e aunoa ma le tele o le totoina o totoga o le gastrointestinal tract.

E faʻatapulaʻaina le faʻatagaina o le susu. E tele vitamini, enzymes ma lactose. E maua ai le lysozyme, o se mea faʻamaʻi masani lea e faʻamalosia ai le faʻamaloloina o maʻi pipisi. O le faʻaaoga pea o meaʻai susu e mafai ai e oe ona toe faʻafoʻi le microflora o le intestinal.

Matou tusitusi

I le 47, na maua ai au i le maʻisuka ituaiga 2. I ni nai vaiaso sa ou maua pe a ma le 15 kilokalama. O le le lava o le vaivai, o le moe, lagona o vaivaiga, na amata ona nofo i lalo le vaaiga mamao. Ina ua atoa loʻu 66 tausaga, sa ou tuleiina ma le mausali loʻu inisalini, na matuai leaga mea uma lava.

Na faʻaauau pea ona tupu le faʻamaʻi, faʻalavelave faʻafuaseʻi, na toe foʻi mai le falemaʻi mai aʻu mai le isi lalolagi. O le taimi atoa na ou manatu ai o le taimi lenei o le a mulimuli.

Na suia mea uma ina ua mafai e loʻu afafine ona ou faitauina se tasi o tusiga i luga o le Initaneti. E le mafai ona e mafaufauina loʻu agaga faafetai ia te ia. O lenei tusiga na fesoasoani ia te aʻu e faʻaumatia atoa ai le maʻisuka, o se faʻamaʻi e le mafai ona togafitia. O le 2 tausaga talu ai na amata ona ou siitia, i le tautotogo ma le taumafanafana ou te alu ai i le atunuu i aso uma, totoina tamato ma faatau atu i luga o le maketi. E maofa oʻu tuagane i le auala ou te tausisia ai mea uma, o le mea e tele ai le malosi ma le malosi e maua mai, latou te le talitonu pea ua 66 oʻu tausaga.

O ai e manaʻo e ola i se olaga umi, malosi ma faʻagaloina lenei faʻamaʻi matautia, faʻaaoga 5 minute ma faitau lenei tusiga.

Afai e malie le fomaʻi i oloa gaosi susu, aua le faʻaleagaina.E mafai ona e inu susu nai lo le 2 taimi i le aso, ae o ona gaʻo e le tatau ona sili atu i le 2%.

Meaʻai maloloina

E pei ona taʻua i luga, o se meaai mo le maʻisuka e tatau ona aofia ai le faʻaaogaina o meaʻai susu, aemaise lava o le povi ma le susu.

O le tulaga autu mo le filifilia o meaai o se gaʻo maualalo. E leai se mea e tatau ona faʻaitiitia ai le galuega o le mea e gaosi ai meaʻai ma faʻaosoosoina ai le atinaʻeina o vailaau gaʻo mamafa.

E mafai ona ou inu susu i le maʻisuka e aunoa ma le talanoa i se fomaʻi? E le fautuaina lenei mea.

Tala o le au faitau

Tuʻua le maʻisuka i le fale. E tasi le masina talu ona galo ia te aʻu le oso i le suka ma ave le inisalini. Oi, pe na faapefea ona ou mafatia, faʻavaivaia pea, valaau faʻafuaseʻi. E fia taimi na ou asiasi ai i le endocrinologists, ae na o le tasi le mea o loo taʻua iina - "Ave le insulin." Ma o lenei ua 5 vaiaso ua mavae, e pei o le toto maualuga o le suka e masani lava, e le o se tui se tasi o inisalini ma faafetai uma i lenei tusiga. O tagata uma e maua i le maʻisuka e tatau ona faitau!

1 le ipu inu e tutusa ma se iunite falaoa (XE). O le mea lea, o tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona le sili atu nai lo le 2 XE. E iai foi se mea tutusa e manaʻomia mo le susu susu, yogurt ma lefir.

E tatau ona lafoai le susu susu. O le faʻaaogaina o le oloa i lenei pepa e faʻapupulaina ai le ono mafai ona oso i luga i le suka toto. Faʻaeteete e tatau ona faʻaaoga pe a faʻaaoga le susu o le 'oti. Ae ui i lea, e sili ona aoga. O le susu o le gutu o loʻo i ai se aoga aoga i luga o totoga uma ma tino o le tino. Faʻaaogaina masani e mafai ona faʻaleleia le puipuiga.

Afai o le maʻisuka eo faatasi ma le manua, fiva poʻo le faʻamaʻi pipisi, e mafai ona e faʻaalu aso anapogi mo susu.

E tatau ona malamalama o faʻamaʻi e le o se faasalaga. Na o le suia o le meaai ma lagona uma fiafiaga o le olaga.

Le faʻaaogaina o le yogurt ma le cheese cheese

I le fesili pe ono mafai ona inu susu mo le maʻisuka, e maua le tali. Ae faʻapefea isi oloa e faʻavae i lenei vaega? O le tali e le manino: e mafai ona e faʻaaogaina meaʻai susu. E faʻatagaina e faʻaopoopo se kulimi fou pe matagogo i le kofe. Ae peitai, aua nei galo le taua o le gaʻo. O le lalo ifo o lenei faailo, o le sili atu ona aoga o le oloa mo se tagata.

O le susu o loʻo i ai le lactose, lea ei ai sona aoga aoga i le tino atoa. I le gaosiga o oloa, o lenei vaega ua matua malepelepe i lalo o le malosi o enzymes. Faʻafetai i lenei mea, e mafai ona faʻaaogaina mea taumafa e tusa lava pe laiti. O le mea lea, ua fautuaina e le au atamamai e fai le sisi, kefir, cheese cheese, ae laitiiti lava. Afai e 'ai tele se tagata, o le a mafai ona faateleina le maualuga o le suka toto. Ina ia faʻatumu le le atoatoa o meaola ninii aoga i le tino ma faʻaleleia le tulaga lautele, 2 sipuni tele o le kusi falao i aso taitasi e lava. O le alu i tua atu o le tulafono e le fautuaina.

O oloa autu e lua i le taumafa o le maʻisuka o le yogurt ma le cheese cheese. E mafai foi ona sili atu le lelei o falesa faigata, e aofia ai le maualalo o meaʻai. E leai lava se laukose i le pata, o lea e iai sona aafiaga aoga i le maʻisuka. E le fautuaina Margarine ona o le maualuga o lona gaʻo.

O le maualuga o le gaʻo gaʻo o le oloa, o le mamafa o le avega o le ai luga o le fatu ma toto toto.

Tusi ni faaiuga

Afai e te faitauina nei laina, e mafai ona e faʻamaonia o oe poʻo oe pele ia oe maʻi i le maʻisuka.

Sa matou faia se suʻesuʻega, suʻesuʻeina le tele o mea ma sili ona taua siaki le tele o metotia ma vailaʻau mo le maʻisuka. O le faaiuga e faapea:

Afai na maua uma vailaʻau, e naʻo se taunuuga le tumau, o le taimi lava e taofi ai le meaʻai, o le faʻateleina o le faʻamaʻi.

Pau lava le fualaau na tuʻuina mai ai taunuuga taua o Dialife.

I le taimi nei, ua na o le pau lenei o fualaau faasaina e mafai ona fofoina atoatoa le maʻisuka. O Dialife na faʻaalia lona malosi tele i le amataga o le maʻisuka.

Na matou talosagaina le Matagaluega o le Soifua Maloloina:

Ma mo le au faitau o la tatou 'upega tafaʻilagi o loʻo i ai nei se avanoa
maua le telefoni TUSI!

Faʻalogo! O mataupu o le faatauina atu o fualaau faasaina a Dialife ua sili atu ona masani.
I le tuʻuina atu o se poloaiga e faʻaaoga ai sootaga o loʻo i luga, ua faʻamaonia oe e maua mai se oloa lelei mai le gaosiga aloaia. E le gata i lea, pe a faʻatonuina i luga o le upega tafaʻilagi aloaia, e te maua se faʻamaoniga o se tupe faʻaalu (e aofia ai tau tau femalagaiga) i le mea e leai se togafiti o togafitiga.

Vitio faʻatalanoa

E faʻafefea ona tuʻufaʻatasia meaʻai susu ma le maʻisuka? O le tali i le vitio:

E taua le manatuaina o le tuufaatasiga o mea taumafa na faatauina mai i le supermarket e tatau ona mataituina. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e suʻesuʻe auʻiliʻili faʻamatalaga i luga o le afifiina na faʻamaonia e le kamupanī. O le faʻaopopoina o gaʻo susu e maua ai le saogalemu o mea taumafa mo tagata e iai ituaiga maʻisuka eseese.

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

Meainu mo le maʻisuka

E tusa ai ma fautuaga a le Faalapotopotoga o le Soifua Maloloina a le Lalolagi, i le taumafa i aso taitasi o se tagata soifua maloloina e tatau ona 5 ituaiga fuālaʻau mata ma fualaau aina e 3. I le vaega mamafa, o le 400 g ma le 100 g, i le faasologa. E toetoe lava inu mea inu malosi e mafai ona saunia mai soʻo se fua. E fautuaina e faʻaaoga fualaau aina suamalie ma fualaau faisua fou. O le mauaina o mea masani po o vailaau faʻamalositino e faʻaaogaina ai le paluga o le fua, o laulaau o vailaau faʻamaʻi. O a ni vai e mafai ona inu i le maʻisuka? E faʻapefea ona aʻafia e tagata gasegase endocrinological le susu ma meainu ava, lauti ma kofe?

Monosoki togafitiga ma cocktails

O faʻamalologa o le suavai mai fualaau aina fou, vine ma fualaʻau ua lauiloa i tagata talu mai le taimi. Mo a latou tapenapenaga, o se suia, se faʻasalalauga faʻapitoa, se mea e faʻaleleia ai le suamalie poʻo se faila mo meaʻai. O fua e faʻamalieina ai le fiaai, faʻalauteleina le leo o le tino, ma faʻamalositino faiga faʻasolosolo.

O fualaau suamalie ma meaʻai suamalie o loʻo avea ma faʻaulufaleina vave mo le tino:

  • malosi
  • elemene
  • meaola faʻapitoa.

O loʻo i ai faʻaaliga o le le lava o le tagata, i le foliga o se allergy, e faʻasili ai, pineapple, tilo, cherry, inu fuainu. I faʻamaʻi o le gastrointestinal tract, faʻapipiʻiina (le faʻafefeteina) - kiliata, fusi, fualaʻau, faʻatoʻa faasaina.

O le pulupulu o le suamalie e aofia ai mea fiva ma mea e gaosi ai le suavai e manaʻomia mo le faʻalaumalie. O fualaau suamalie ma mea inu mo le maʻisuka o se vailaau mo le togafitia o faʻafitauli, faʻamaʻi o le faʻamalosi totoga. O suamalie o fualaau aina e faaosofia ai ni mea e faʻaleagaina e faʻaleleia atili ai. Latou te aveesea mai le tino mea o le gaioiga o vailaʻau, toxins.

O le masani masani o togafitiga mo vai e oʻo atu i le tasi ma le afa masina. O le taimi lenei e lava mo mea talafeagai e faʻapipiʻi i totonu o le tino ma i ai, i le atoatoa, o latou togafiti togafitiga. Ia tago i sua 2-3 taimi i le aso, ese mai meaai autu. Ole aofaʻi ole fua ole aso e le tatau ona sili atu i le lita lita.

Monosock o se vaiinu mai se ituaiga o laau. O se paluga o se paluga o sua, e mafai ona fesoasoani i faʻamaʻi eseese. Faʻaleleia le metabolism i le maʻisuka ituaiga 2 o le inu o se vaiinu mai pulu paʻu fefiloi, kāloti ma radishes, ave i le tutusa tutusa. O le isi filifiliga mo le maʻisuka cocktail e aofia ai kāpeti (ituaiga eseese o Brussels), kāroti, sua pateta, i le fua tutusa. I le tulaga o faʻamaʻi faʻalavelave, e aoga tele le faʻaaoga o le karamati i le meaʻai, faatasi ai ma le faʻaopoopoga o le pasili, basil.

O suamalie fou e iloiloina i le taimi lava e uma ai ona fufuluina fualaau aina ma fualaʻau. O se taunuuga o le teuina mo sina taimi puupuu, e amata ona tupu ai ni mea e maua ai le suasusu, ona o le i ai o suga masani ma gaʻo i totonu o fua. Lafoaʻi o meainu e mafua ai le manava, faʻaogaina o le intestinal.

Apricot ma orange moli o le maualuga-kalori 55-56 Kcal mo le 100 g o oloa, ma e le fautuaina mo i latou e mananao e faaitiitia le mamafa o le tino. I le faatusatusa atu i nei mea inu, tomati e 18 kcal. Faʻataʻitaʻiina o iunite falaoa pe'ā manaʻomia, i le averesi, 1 XE e tutusa ma le ½ ipu vai.

Mea inu susu mo le maʻisuka

O le susu o meaola manu ma oloa na maua mai ai e maualuga le digestibility ma le taua o meaʻai. O la latou paleni o meaʻai faʻapitoa e sili atu nai lo isi mea faʻavaomalo masani. O le a le susu o meainu e fautuaina e tagata tomai faapitoa ile maʻisuka?

O meaai suamalie ile suavai e tatau mo le tino:

  • mo le masani ai le metabolism,
  • toefuataiga o soliga i le tuufaatasiga o le toto, mucous membranes o totoga i totonu,
  • ma faʻamaʻi o le tino.

O le Kefir e aoga mo tagata matutua, ma le faʻaitiitia o le fiaai ma le mativa leaga. O se suāsusu susu e fesoasoani i le maʻisuka e solo le mamafa. E manaʻomia le Kefir i le taumafataga mo faʻalavelave faʻapitoa o le fatu ma le fiafia (hypertension, edema).

O le faʻaaogaina o susu susu, faʻaleleia o le soifua manuia lautele, faʻamautuina le gaioiga o le manava, faʻaitiitia ai poloka poloka i totonu o toto toto. Pipiʻi faʻataʻatitia e faʻavae i le kefir poʻo yogurt, faatasi ai ma le faʻaopoopoga o le 1 tbsp. l fualaau faisua (le maoti) suauu i le 200 ml tioata, fesoasoani i le puipuia ma togafitiga o le atherosclerosis o toto toto.

Ava suamalie suamalie, e le pei o le kusi falaoa po o kirimi kiripulu, e manaʻomia ona faʻatautaia ni iunite falaoa, 1 XE = 1 ipu. Ole aoga ole malosi o yogurt, yogurt ma le susu 3.2% gaʻo, o le 58 Kcal, susu susu - tele atu - 85 Kcal. Lactose o loʻo i ai i le susu ma lona gaosiga o oloa e le sili atu le suamalie nai lo le suka masani. O se mea lelei.

E le gata i lea, o le susu e mauoa i enzymes, hormones, ma vitamini. O loʻo aofia ai tino e faʻaleleia ai le puipuiga, lea e tauivi ai microbes.

Faʻaaoga mo le maʻisuka e inu lauti poʻo le kofe ma susu. Faʻaaogaina le malosi o le ava malosi e talia. E le fautuaina i latou e inu: kofe i le aoauli, lauti - 2 itula ao lei momoe. O vaega o mea masani e maua ai se aoga aoga i le tino. O le mea lea, o mea faʻamalositino i le kofe e faʻaleleia ai galuega a le manava, faʻaaoga. Se tamai ipu malamalama lanumeamata ma le ½ tsp. maualuga le meli ma le 1 tbsp. l susu o loʻo i ai se lagona toʻa i luga o le tino.

I lalo o le kofe kofe mo tagata e maua i le maʻi pipili, e mafatia i le maualuga o le toto maualuga (maualuga maualuga). I le malosi, ua faamaonia i le leai o ni faʻasalaga, o se ipu inu meainu, faatasi ai ma le faaopoopoina o le 1 tsp. maualuga le maualuga o le toto, e maualalo le kulukose o le toto.

Ava malosi ma le maʻisuka

O le 'ava malosi ua vaʻavaʻaina mo tagata gasegase endocrinolog e tusa ai ma tulaga e lua - o le malosi ma le suka.

O vine mai vine o:

  • laumei (lanu mumu, piniki, paʻepaʻe), o latou suālaʻau e oʻo atu i le 8%, ava malosi -17%,
  • malosi (madeira, sherry, port), i le faasologa, 13% ma le 20%,
  • suamalie, ava malosi (cahors, nutmeg, uta), 20-30% ma le 17%,
  • e manaia (matutu ma vaelua, suamalie ma le suamalie),
  • faʻamaonia (vermouth), 16% ma le 18%.

E le faatagaina le maʻisuka e inu meainu o le uaina i le maualuga o le suka i luga atu o le 5%, e aofia ai le champagne ma le pia. O le i ai o le carbon dioxide i mea aupito lata mai e faateleina ai le tele o le gaʻoina o meaʻai i le toto i ni nai taimi. Laʻu laulau laulau mama, e toetoe lava a le faateleina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, i se metotia e tasi e 150-200 ml. Lavea mumu, i se aofaiga e oʻo i le 50 g, faʻamalosi puipui o toto toto, e avea o se puipuiga o le sclerosis.

Le malosi malosi o le ava (a itiiti ifo i le 40%), i popo e oo atu i le 100 ml, e le afaina ai le glucosometry (maualuga o le toto). Vodka tele, brandy, brandy, whiskey e tatau ona le aofia ai. O le pancreas e matua nofouta lava i oloa oona. Faʻaaogaina masani o le ava malosi i se auala faigata e aʻafia ai sela o se okeni endocrine maʻi.

E afa itula pe a uma ona inu pia malolosi, e amata ona tulaʻi le kulukose toto. I le mavae ai o le 4 itula, i le isi itu, o le fua saʻo. Afai e inu le maʻisuka i le fale pe alu ese foi, ona oʻo lea i se osofaʻiga mamao o le hypoglycemia e mafai ona puʻeina o ia i soo se mea, pe a mavae se taimi faapitoa (i se miti, i luga o le ala). I le lima o le tagata maʻi atonu e le o ni mea taumafa faʻamalosi faʻamalosi (sugar, honey, jam, caramel). O sea ituaiga tulaga e muta, o se tulafono, i le mea sili - faatasi ai ma se coma.

Meainu o le maʻisuka (faʻaleleia o mea inu inu, malamalama a Coca-Cola) e oʻo mai i le faʻatau faʻatau atu i luga o faʻatau fefaʻatauaʻiga ma se vateatea tele. O faʻamatalaga e uiga i luga o faʻamaumauga manino, e faʻaalia ai le leai o se suka ma le tausiga o tagata gaosi oloa, tumau pea io latou mafaufau.

O se tagata maʻi maʻi suka e leai sana aia tatau e lamatia ai lona soifua maloloina e ala i le le faʻaaogaina o meainu ua ofoina atu. O le kvass, o Coca-Cola e talafeagai lelei mo le taofi (taofia) le setete o le hypoglycemia. O le filifiliga o meainu o se mea sili ona taua.

Tuua Lau Faamatalaga