O le faʻataunuʻuina o faʻamaʻi fatugao i le maʻisuka, o le microalbuminuria foi: o le masani o le faʻataʻitaʻiga ma togafitiga togafitiga

O uluai faailoga o faʻatoʻaga fatugao e aofia ai le microalbuminuria i le maʻisuka, lea e taua le faailoaina mo le fuafuaina o togafitiga togafitiga.

I le avea ai o se tulafono, latou te le totogia lelei le tulaga o fatugaʻo. O loʻo faʻamatalaina lenei i le umi o le atinaʻeina o le nephropathy i ni faʻailoga laiti.

Ae e taʻitaʻia, i le iʻuga mulimuli, ia toe faʻavaivai. O le mafai e puipuia ai se faʻalavelave faigata o le hypoinsulinism, glomerulosclerosis, e faalagolago i le vave ona faia o le siama.

O le a le albuminuria?

O lipine o se ituaiga o porotini o loʻo faia i le ate ma o loʻo iai i le plasma toto. O le latou voluma e tusa ma le 60% o popo uma.

O galuega e faia e albumin e taua mo:

  • malosi o osmotic i le tino,
  • felauaiga o oloa gaosia uma e ala i totoga i totonu (bilirubin, fatty acids, urobilin, thyroxine), faapea foi mai fafo,
  • fatuina o se protein protein.

Molecules o albumin - laiti i le voluma, e sili atu le televave ma le tele oi latou.

O le mea lea, afai ei ai se soliga i totonu o fatugaʻo, o le galuega faʻamamaina e leiloa muamua. O le foliga mai o se vaega itiiti o porotini i le urine - microalbuminuria - o le uiga o le muamua vaega o le fatu fatu fatu faʻataʻi.

O le taufaasese o lenei laasaga o le le maua lea o faaaliga mai fafo o le liona, ae o loʻo faʻaauau pea ona faʻaauau le faʻaleagaina o le gaioiga. A mavae ni nai tausaga (12-15) mai le faʻaalia o le maʻisuka, o le tulaga o le proteinuria e amata - o le leai o se polotini e le tino.

Ua i ai nei ni faʻamaoniga manino o le maʻi: faʻaleleia, faʻaosoina o le malosi, vaivaiga. O le alualu i luma o togafitiga o loʻo taʻitaʻia ai i le tulaga o le tino - le atinaʻeina o le tino.


O le mea lea, o faʻamaʻi fatugaʻo i le maʻisuka e ala i laasaga o:

O le le lava o se vaega itiiti o polotini ua leva ona faailoa mai ai le taua o le faaleagaina o fatuga. Ae i le taimi muamua, faatasi ai ma togafitiga talafeagai, e mafai ona taofia lē tumau le faagasologa.

E taua le faailoaina o togafitiga i se taimi muamua, e tusa lava pe leʻi oʻo i faailoilo a le falemai, pe a aoga le togafitiga.

Faʻafefea ona pasia se faʻataʻitaʻiga mo microalbuminuria i le maʻisuka?

Afai e maua le maʻisuka, e tatau ona tofotofoina le tagata maʻi i lea taimi ma lea taimi mo le microalbumin i le urine mo le vave iloa o suiga o fausaga fou.

O le masani masani mo se ituaiga o siama e le aoga. Mo se sili atu le saʻo o le filifiliga, radioimmune, immunoassay enzyme, auala immunoturbidimetric o loʻo faʻaaogaina i le fale suesue.

E sili atu le aoina o le auiliiliga i le aso i totonu o se fagu mama e 3-lita. Ona sosoo ai lea:

  • ua palu le vai
  • 150 ml ua lafoina i totonu o se pusa tioata,
  • o le suʻega faufautua ua tuʻuina atu faʻamatalaga e uiga i le aofaʻi o le urine.

O le maualuga o le leiloa albumin e eseese ma le taimi ma le tulaga o le tino.

O le mea lea, o lo latou faʻamalosiaga e faʻatupulaia i se tulaga saʻo, faʻamalositino, polotini paleni, faʻamaʻi urology, fatu fatu, ulaula. O le matua, gasegase, fegalegaleaiga aiga e atagia mai foi i taunuuga.

Aʻo leʻi aoina le auʻiliʻiliga, e tatau ona e:

  • faaitiitia le muai faaaogaina o le polotini, masima, mea e gaosia ai le urine, vai ma meaai,
  • matau le filemu faaletino, le aofia ai le le fiafia,
  • aua le faʻaalia le tino i le vevela vevela,
  • aua le ulaula
  • tumama ao lei aoina mai le urine.

E i ai se auala vave mo le faʻamautuina o microteins (mataʻitusi).

Faatasi ai ma la latou fesoasoani, e mafai ona e faia se auiliiliga i le fale i ni nai minute. E manino le taunuʻuga pe a faʻatusatusa le vaega lanu o le fasipepa i le fua o loʻo faʻamaonia i le afifi. O le lagona lelei o le suʻega e maualuga, ae o se taunuuga le lelei, e sili atu le toe faia o le auʻiliʻiliga i le fale suesue.

E taua le faʻaaogaina i taimi uma auala uma e mafai ai ona mataʻituina le gaioiga. Ole aoina sao o le auiliiliga o le a aloese mai mea sese i le siama.

Tulaga Masani i Tagata Soifua Maloloina ma le maʻisuka


O tagata maloloina e faʻasaoina foi se vaega itiiti o polotini. O le aofaʻiga o protein e masani lava - e tusa ma le 150 mg / dl, ma albumin - itiiti ifo i le 30 mg / dl i se tasi o tautua.

O aso uma e oʻo atu i le 30-300 mg / aso. O le faateleina o faailoilo e mafai ona taʻu mai ai togafitiga.

Afai e faigata ona fuafua le taimi na aoina ai le urina, o le fua o le albumin i le creatinine ua fuafuaina. I tane, o lenei faailo e laʻititi lava - 2.5 mg / μmol e masani. Mo tamaitai, 3.5 mg / μmol. Faateleina numera e talanoa i le tiga o le faagasologa.

Tuuina atu o le excretion o le albumin i le urine e faalagolago i le tele o mea ma e mafai ona iloa i nisi taimi i se tino maloloina, e fautuaina e faia ni suʻega se tolu i se laina i le 3-6 masina.

E taua i le tulaga o le maʻisuka e faia ai le siakiina masani o le faʻataʻitaʻiga mo le microalbumin.

Mafuaʻaga mo le teena o taunuʻuga o suʻesuʻega

O loʻo maʻi le maʻi suka i lenei fofo, e pei o le afi!

E naʻo lou manaʻo e faʻaaoga ...

Faʻaleagaina o le fatu i le maʻisuka o ituaiga uma 1 ma le ituaiga 2 e fesoʻotai ma se liona faapitoa:

  • faiga faʻasolosolo
  • vaa (arterioles).

O le le atoatoa o le inisalini e taʻitaʻia ai le membrane autu o capillaries lapopoa ma le faʻalauteleina o le lumen i totonu o le toto ona o le faʻaopoopoga o le faʻafefiloi o le suka i fualaʻau.

O le mea taua i le uluaʻi maʻi o le maʻisuka e aʻafia ai le siʻitia o le fua o le filtration, lea e mafua ai le faateleina o le mamafa i totonu o capillaries. Le maualuga o le glomeruli, ma le faateleina o le permeability vascular. O lenei mea e faʻaolaina ai le ulu atu o le albumin i le urine.

Togafitiga ma le faʻamautuina o microalbuminuria i le maʻisuka

I le atinaʻeina o metotia mo le togafitia o le maʻisuka, o le diabetology ua ausia ai taunuuga taua. O fualaau fou uma lava o loʻo faia i taimi uma e sui ai inisalini.

E le gata i lea, o lenei vaega o vailaau o loʻo aafia i le filifilia o taumafa a le tagata lava ia, puipuiga muamua, lea e le gata ina togafitia ai le maʻisuka, ae ia faʻaitiitia foi lona faʻalavelave.

I le laasaga o le microalbuminuria, lea ua uma ona faʻalavelaveina le faʻamaʻi, e tatau ai:

  • ia faʻafesoʻotaʻi lelei le metabolism metabolism o fualaau (aemaise lava i le fesiitaiga i vailaau o le inisalini),
  • e tusa lava pe itiiti se faʻaopoopoga o le toto toto, faʻaaoga le initeti ACE poʻo se vaega analog (pe afai latou te le faʻatagaina), talu ai o loʻo i ai o latou meatotino,
  • faʻaaoga vailaʻau i togafitiga,
  • togafitiga togafitiga faʻatasi ai ma angioprotectors ma antioxidants.

E le gata i lea, e tatau ona mataituina se pulega faʻapitoa i:

  • meaai paleni (faʻatapulaʻaina o vailaau faʻamalosi faigofie, falai, mea vevela, salima),
  • galuega ma malolo (aua le soona galue)
  • gaoioiga faaletino (faamalositino masani ma se avega mamafa),
  • soifua maloloina lelei (e aunoa ma ni mea e fai ma vaisu leaga).

O le mulimuli i fautuaga uma i togafitiga ma le puipuiga i le tulaga o le microalbuminuria o le a matua faʻaleleia ai le tulaga ma faʻalautele le ola.

Tuua Lau Faamatalaga