O le a le ituaiga inisalini o le NovoPen 4 tui tuila talafeagai?

O tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 1 e tatau ona faia pea le inisalini. A aunoa ma latou, e le mafai ona faʻasalalau le glycemia.

Faʻafetai i nei faʻalauiloa faʻaonapo nei i totonu o le vailaʻau o vailaau e pei o se tui tui, o le faia o inisua ua toetoe lava a leai se leaga. O se tasi o mea sili ona lauiloa o NovoPen faʻatusa.

O le a le penisini insulin?

O peni togafitiga e sili ona lauiloa i tagata e maua i le maʻisuka. Mo le tele o gasegase, ua avea i latou ma masini faʻapitoa e faafaigofie ai ona tui i hormones.

O le oloa e i ai se pitonuʻu i totonu lea e faʻaoga ai le fagu vailaʻau. Faʻafetai i se tufatufa faapitoa i luga o le tino o le masini, e mafai ona taitaia le fualaau o le vailaʻau talafeagai mo le maʻi. O le peni e mafai ai ona faia se tui e aofia ai le 1 i le 70 iunite o le hormone.

  1. I le pito o le peni o loʻo i ai se pu faʻapitoa e mafai ona e tuʻuina ai le Penfill cartridge faʻatasi ai ma vailaʻau, ona faʻapipiʻi lea o le nila e fai ai se punipi.
  2. O le pito i tua ua faʻapipiʻiina ma se vaʻaia e iai se laasaga o le 0.5 poʻo le 1 le iunite.
  3. O le amataga o le button mo le vave faʻaleleia o le hormone.
  4. O le faʻaaogaina o nila e faʻaaogaina i le tui e faʻaaogaina i le silicone. O lenei mea faʻapipiʻi e tuʻuina atu ai le leai o ni meaʻai.

O le gaioiga a le peni e talitutusa lava ma tui masani o inisalini. O se uiga iloga o lenei masini o le gafatia lea ona faia ni iniseti mo ni nai aso seʻia oʻo ina taʻavale le vailaʻau i totonu o le kesi. I le tulaga o se filifiliga sese o le fua, e faigofie lava ona fetuʻunai e aunoa ma le tuʻuina atu o vaevaega ua uma ona tuʻu i luga o le fua.

E taua le faʻaaogaina o le oloa a le kamupani e maua ai le inisalini fautuaina e le fomaʻi. E tatau ona faʻaaogā uma penisini poʻo peni e le tasi tagata maʻi.

Āiga NovoPen 4

NovoPen penisini insulin o se atinaega faʻapitoa e tagata tomai faapitoa ma taʻitaʻi taʻitaʻia. O le pusa faʻatasi ma le oloa o loʻo i ai faʻamaumauga mo ia, lea e atagia ai se auiliiliga auiliili o le faagaoioiga o le masini ma le taualumaga mo lona teuina. Ole penisini o le inisalini e faigofie tele ona faʻaaoga, o le mea lea e manatu ai o se masini faigofie mo tagata matutua ma tagata gasegase.

I le faaopoopo atu i tulaga lelei, o nei oloa e iai foi ni faaletonu:

  1. E le mafai ona toe faʻaleleia manoa i le tulaga o le faʻaleagaina poʻo le faaleagaina matuia. Pau lava le filifiliga o le sui lea o le masini.
  2. O le oloa e sili atu le taugata faʻatusatusa i suauu masani. Afai e tatau ona taitaia le togafitiga o le inisalini mo le tagata gasegase i le tele o vailaʻau, o le a manaʻomia ai le faʻatau mai a itiiti mai o le 2 peni, lea e mafai ona aʻafia ai le paketi a le tagata maʻi.
  3. Ona o le mea moni o nai tagata gasegase e faʻaaogaina ia ituaiga masini, o le tele o le maʻisuka latou te le lava le faʻamatalaga e uiga i foliga ma tulafono faʻavae o le masini, o lea latou te le faʻaaogaina ai togafitiga fou i togafitiga.
  4. E leai se avanoa e faʻafefiloi ai fualaau faasaina e tusa ai ma faʻamaumauga faafomaʻi.

NovoPen peni e faʻaaogaina faʻatasi ma cartridges mai le kamupanī NovoNordisk o loʻo i ai hormones ma nila faʻaoga NovoFayn.

Aʻo leʻi faʻaaogaina, e tatau ona e iloa le ituaiga insulin e talafeagai mo. E saunia e le gaosiga ni lanu eseese o peni e taʻu mai po o le a le vailaau o loʻo faʻamoemoeina mo.

O oloa lauiloa mai lenei kamupani:

  • NovoPen 4,
  • NovoPen Echo,
  • NovoPen 3.

Vaega o le faʻaogaina o le lima o Novopen 4:

  1. O le maeʻaina o le pulega o le hormone e faʻatasi ma se faailo leo faʻapitoa (kiliki).
  2. E mafai ona fesuiaʻi foliga e tusa lava pe ua maeʻa ona faatulaga le numera o iunite, lea o le a le afaina ai le inisalini faʻaaogaina.
  3. O le aofaʻi o fualaau oona e faʻatinoina i le taimi e tasi e mafai ona ausia le 60 iunite.
  4. O le fua e faʻaaogaina mo le seti o le dose e i ai le laasaga o le 1 le iunite.
  5. O le masini e faigofie ona faʻaaogaina e tusa lava pe matutua matutua ona o le tele o ata o fuainumera i le tufatufaina.
  6. A maeʻa le tui, e mafai ona aveese le nila pe a uma le 6 sekone. E manaʻomia lenei mea mo le faʻatonuga atoa o le vailaʻau i lalo o le paʻu.
  7. Afai e leai se hormone i totonu o le kesi, e le tusi le tufatufa.

Faʻaaliga manino o le NovoPen Echo pen:

  • o loʻo i ai se mea e manatuaina - faʻaalia le aso, taimi ma le aofaʻi o le hormone i le faʻaaliga,
  • laasaga o laasaga e 0.5 unite,
  • o le sili ona faatagaina o pulega o fualaau faasaina i le taimi e 30 iunite.

O masini na tuʻuina atu e le kamupanī NovoNordisk e umi, e tu i fafo i la latou mamanu ma e sili ona faʻatuatuaina. O tagata e faʻaaogaina nei oloa latou te iloa e toetoe lava leai se taumafaiga e manaʻomia e faia ai inisiua. E faigofie le taʻalo i le amataga o le button, o se mea e sili atu nai lo ata o peni na muamua atu. O le oloa faʻatasi ma le kesi ua faʻaaogaina e faigofie ona faʻaoga i soʻo se nofoaga, o se mea taua mo tamaʻi maʻi.

Vitio ma uiga faʻatusatusa o peni tui mai kamupani eseese:

Faatonuga mo le faaaogaina

Taulimaina le peni o le inisalini e tatau ona faʻaeteete. A leai, o soʻo se mea leaga e mafai ona aafia ai le saʻo ma le saogalemu o le injector. O le mea autu o le faʻamautinoa o le masini e le faʻavaivai i luga o se mea faigata ma e le pa'ū.

Tulafono faavae o le faagaoioiga:

  1. E tatau ona sui ia nila pe a maeʻa tui taʻitasi, ia mautinoa ia fai se pulou faapitoa i luga ia i latou ina ia le faʻaleagaina isi.
  2. O se masini e aofia ai se kilika atoa e tatau ona i totonu o se potu i le vevela masani.
  3. E sili atu le teuina o le oloa mai tagata ese e ala i le tuʻuina i se mataupu.

Le poloaiga o le tui:

  1. Aveese le pulou puipui ile tino ile lima mama. Ona e tatau lea ona fetuʻunaʻi le vaega masini o le oloa mai le tausi maʻi Penfill.
  2. O le piston e tatau ona tuleia i totonu (i le auala atoa). Ina ia mautinoa o loʻo saʻo lelei i totonu ole vaega ole masini, e tatau ona e taomi le faamau o le pa puipui i le pito.
  3. O le poroketi na fuafuaina mo le inisiua e manaʻomia ona asiasia mo le amio saʻo, ma ia siaki pe talafeagai mo lenei peni pe leai foi. E mafai ona fuafua lenei i luga o le faavae o le lanu lanu, lea o loʻo i luga o le pusa Penfill ma fetaui ma se ituaiga o vailaau.
  4. Ua faapipii le kesi i le o lo o uu ina ia toe agai i luma le faavaa. Ona avea lea o le masini masini ma se vaega ma Penfill e fesootaʻi, e faatalitali mo le faʻaalia o se kiliki faʻamata.
  5. Ina ia faia se pupuʻu o le a e manaʻomia se nila faʻaaogaina. O loʻo faʻapipiʻi faapitoa. Ina ia aveesea, e tatau foi ona e aveese le fasi pepa. O le nila ua nonoa faʻatasi i le vaega faapitoa i le pito o le au. A uma lena, ona aveese lea o le pupuni puipui. O nila mo le faia o se pupuʻu e eseese ona uumi ma eseese i le lautele.
  6. Aʻo le i faia le iniseti, e tatau ona e faʻasalalau le tufatufa i ni nai laasaga ma tafe le ea na faia. E tatau ona faʻavae le metotia o le hormoni pe'ā uma ona faʻaalia se matāua o vailaʻau e mulimuli i le ea.
  7. A maeʻa ona tuʻuina le nila i lalo o le paʻu, kiliki le faamau i luga o le mataupu ina ia mautinoa le tafe o vailaʻau.

Aoaoga vitio mo le sauniaina o se penisini insulin mo se tui:

E taua le malamalama e tatau ona filifilia taitoatasi ia nila faʻaaogaina, ma mafaufau i tausaga ma uiga o le tino.

Tuua Lau Faamatalaga