Faʻafanauina o maʻi maʻisuka

O le maʻisuka faʻamamafa e manaʻomia ai le usitai i fautuaga uma a le fomaʻi. A leai, o le a afaina ai le afaina o le pepe ma le soifua maloloina o le tina lava ia.

O le gaioiga a le fafine pancreas ua faʻalavelaveina, talu ai o le tino e galue ma le aofaʻi tatau o le kulukose i totonu o le toto lea e gaosia e le tino. Afai e tulaʻi le masani o le suka, ona faia loa lea o le inisalini.

I le taimi o le maitaga, o loʻo faʻaoʻo mamafa uma tino o le fafine, ma i le maualuga o le kulukose, e faigata tele a latou galuega. E iai se aafiaga leaga tele i le ate: o se maʻi e mafua ai lona le atoatoa.

O le maʻisuka i le gaioiga faʻaleagaga e faʻaleagaina ai le faʻafitauli o le tina o loʻo faʻamoemoe, o lē ua vaivai. O lenei mea e mafua ai le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi e aʻafia ai le ola o le tamaititi.

A maeʻa le pepe, o le kulūkose e mafai ona paʻu malie, lea o le a aʻafia ai foi le tino. O le lamatiaga sili o le maʻisuka faʻamaʻi pe a uma le fananau mai o se maualuga maualuga le atiaʻe o le maʻisuka ituaiga 2.

Mafuaaga

I le taimi o le maʻitaga, soo se fafine e mafai ona maua le GDM: faʻaitiitia le lagona o le tino i le inisalini na faia e le tino. O le iʻuga, o le faʻamuamua o le inisalini amata, lea o loʻo faʻalauteleina ai le siama i totonu o le toto o le tina faatalitali.

E manaʻomia e le placenta ma le pepe le tele o suka. Ae o lona faʻaaogaina faʻaaoga e aʻafia ai le faagasologa o le homeostasis. O le pancreas e amata ona gaosia le inisalini tele ina ia maua ai le le atoatoa o le kulukose.

Ona o le maualuga o le hormone o loʻo i ai, ua le manuia ai le tino. I le aluga o taimi, ua le toe maua le maualuga o le insulin i le pancreas, ma ua amata ona maua le maʻisuka.

A uma ona fanau le pepe i le toto o le tina, ona toe foi mai lea o le faasinou i le masani. Ae o lenei mea moni e le o se faʻamaoniga e le mafai e le faʻamaʻi ona maua se fafine i le lumanaʻi.

Faʻasologa o le Faʻasologa o le Tino

Faʻataʻitaʻi mai e fomaʻi vaega o fafine maʻitaga oe atonu e maua i le maʻisuka ituaiga. I ia ituaiga fafine, o loʻo matauina mea nei:

  • Faʻateleina le kulukose i totonu o le uila.
  • Le mau i le gaʻo gaʻo.
  • O le mamafa o le tino, faatasi ai ma le soliga o faiga faʻavae.
  • Tausaga e silia ma le 30 tausaga.
  • Aiga - o le i ai o le maʻisuka ituaiga 2 i aiga vavalalata.
  • Gestosis, gasegase ogaoga, na matauina i vaitaimi o le maitaga.
  • Faʻailoga o le fatu ma toto toto.
  • Tesaʻi gasegase ua mavae.
  • Faʻasalaga, o le fanau mai o se tamaititi maliu po o se pepe tele, o lona mamafa o le tino e sili atu i le 4 kilokalama.
  • Faʻaleagaina faʻaleagaina o le tino, toto toto, fatu i tamaiti ua mavae.

Afai e pa'ū se fafine i totonu o le tasi o nei vaega, ona faia loa lea e le fomaʻi suʻesuʻe se vaaiga faapitoa i lona tulaga. O le tagata gasegase o le a manaomia le mataituina e le aunoa o le suka toto.

Faailoga ma Faailoga

E le masani ona mafai ona fuafua le maʻisuka ile tino maʻitaga e ala i faailoga. E mafua lenei tulaga i le mea moni e faapea o faʻamaoniga o faʻamaʻi e mafai ona tupu i se tamaitai maloloina.

Faatasi ai ma le maʻi, ua popole le tagata maʻi e uiga i le vave ona vaivai, le manino le vaai mamao, se lagona o le malulu, o se manao faifai pea e inu i tulaga tau uma.

O tamaʻitaʻi foi latou te faitio i olega masani e lafoai le vevela. E masani lava, o lenei faailoga e faʻasalaina ai fafine maʻitaga i taimi mulimuli, ae o le maʻisuka e tupu foi i le uluaʻi masina.

Faʻailoga

Ina ia maua ai le maʻisuka faʻamaʻi, ua faatonuina ai e le fomaʻi se suʻega o le toto suʻesuʻe mo le kulukose. O le auiliiliga e faia i totonu o le 3 masina. O le toto toto masani e le sili atu i le 5.1 mmol / L.

Afai o le suʻesuʻega e faʻaalia se tau e sili atu nai lo lenei tau, ona faʻamatalaina lea e le fomaʻi se suʻega o le faapaleni kullukose. Mo le mafuaʻaga lenei, o le tagata gasegase e ave le toto i le taeao i luga o se manava gaogao, ona tuʻuina atu lea ia i latou se ipu suavai suamalie e inu ai ma faia ai se auʻiliʻili ile taimi lona lua i le tasi itula pe a uma le suʻega muamua. O ia ituaiga o siama e toe faia pe a uma le 2 vaiaso.

Faʻafanauina o maʻi maʻisuka

A faʻaalia i le taimi o le maʻitaga foliga o le maʻisuka, o le fafine e galue e vave saunia mo le mea moni e faapea afai e te fananau i se auala masani, e mafai ona oʻo atu i faʻafitauli i le tama ma le tina. O le mea lea, o tamaitai e maitaga ma lenei maʻi ua tuʻuina atu i ai se vaega o le vailaʻau, ma faʻaitiitia ai le lamatiaga o tulaga faʻalavelave mo le pepe fou ma le fafine o loʻo galue.

O lenei mea e ono mafua ona o le fausiaina o le tino o le tagata maʻi (o se pelvisiti e le faatagaina le fanauina o se tamaititi lava na o ia, ona o le lamatia o le gau o lona tino), e mafai foi ona iloa le asphyxia o se pepe fou, ma isi mea uma. O le mea lea, e tatau ona mataʻituina uma faʻamaumauga a fomaʻi.

E masani lava, e mafai ona faʻatagaina le fananau moni. E faʻalagolago lava i le maualuga o hormones i le toto o le fafine maʻitaga, ma le leai o se faʻafitauli i le taimi o le fanau mai.

Faatasi ai ma se siama o le maʻisuka ituaiga, o le na fanau mai i le iuga, e mafai ona faamaonia le mea moni e faapea, pe a uma le fanau mai, o le maʻisuka ua le o toe faaalia mai ia lava, ma ua maualuga le maualuga o le suka i le taimi. E i ai ni tuusaunoaga masani, ae ua i ai nei ma le atinaʻeina o faʻafitauli.

Tisipisi gasegase: o fea e fānau ai

Afai e iloa le maʻisuka faʻamaʻi i totonu o se maʻitaga maʻitaga, e tatau ona e fuafuaina muamua le nofoaga e tuʻuina atu ai ma ia amanaʻia mea nei:

  1. Faʻaauau le mataʻituina pea o le toto maualuga o le suka o le pepe fou i le 24 itula,
  2. Le mafai ona taoto
  3. Le mauaina o vailaau talafeagai uma mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka faʻamaʻi.

Afai e tatau ai, o le tina faʻamoemoe e maua le avanoa e faʻamaeaina ai se konekarate ma le falemai lea o le a toe fanau mai ai, ma faʻamalosia ai le faʻatinoga atoa o lenei faʻalavelave. O nei mea uma e tatau ona faia muamua, e le aofia ai le avanoa e saili ai fomaʻi talafeagai e mataituina le pepe pe a uma ona fanau.

O falemaʻi faʻapitoa ile falemaʻi i totonu o tagata faigaluega ma se faʻamaʻi o le maʻisuka ituaiga e maua ai le poto masani i le faatinoina o nei gaioiga, lea e le mafai ona faia i totonu o se falemaʻi masani. E taua foi le iloa pe a fuafua ma feutagai ma le fomaʻi o le faagasologa atoa. I mataupu o le faʻatulagaga o le fanau mai, e tatau i le fomaʻi ona tusia le faatonuga talafeagai ma se faʻamatalaga faapitoa e uiga i le faʻamaʻiina o le maʻi i le fafine o loʻo galue, lea e mafai ona aʻafia uma ai le fanau mai ma le soifua maloloina o le pepe fou.

A maua ai le maʻisuka faʻamaʻi, o fea e fanau mai ai o se tasi o faafitauli mamafa. O le mea lea, o le mea e fanau mai ai, e pei ona taʻua i luga, e tatau lava ona faʻamatalaina i taimi uma e le fomaʻi o ia na ia matauina le faagasologa atoa o le maitaga. O mea uma lava e feutagai ma le tagata maʻi. Ina ia mafai ai ona faia saʻo ma saʻo uma sauniuniga talafeagai mo le fanau mai. O le mea lea, e le gata o le saunia o se tamaitai i le fanauina o le mafaufau, ae ia lapatai foi e uiga i le manaomia o le mataʻituina pea o le pepe fou, ina ia aloese ai mai faafitauli e le o se mea e tupu. E taua le pulea e le gata o vaega faaletino o le pepe fou, ae pei ona uma ona faatulaga, o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. O le mea lea, faʻamalo le faʻamaʻi o le maʻisuka i se tamaititi i le lumanaʻi. Fuainumera o fuainumera faafomai ua faaalia ai e na o le 4% i mataupu o le maʻisuka ituaiga i le tina i le taimi o maitaga, e mafai ona fanau mai le tama ma se maʻi o le maʻisuka.

Mo i latou na fananau mai i le maʻisuka, o le faʻafeiloaʻiga, pei ona uma ona faʻamatalaina, e mafai ai ona e faʻamatalaina lou poto masani i isi tina faʻamoemoe, pe na o le fetufaai o ou lagona e maua ai se avanoa e tautala ai. O le a le mea e taua mo le mafaufau o se tamaitai.

I le maʻisuka faʻamama, o le a le vaiaso latou te fananau ai?

O le tali i se tasi o fesili sili ona taatele i fafine maʻitaga: "O le a le vaiaso latou te fananau mai ai i le maʻisuka gestation?", O le: "E amata mai le vaitau 38 i le 40 vaiaso." Afai e mafai ona mafua le fanau ma faʻapipiʻi togafitiga faʻapomaʻi e aunoa ma le faʻaleagaina o le tina poʻo le pepe. O le mea lea, o le faʻaitiitia o le lamatiaga o se faʻafitauli i galuega taua a le tino.

Pusa o pusa - mea aoga ma mea taua

Mo le tele o tausaga e tauivi ma le DIABETES e aunoa ma se taumafaiga?

Ulu o le Inisetiute: "O le a e maofa i le faigofie o le togafitia o le maʻisuka i le ave i aso uma.

O pusa paʻu o se punavai o vitamini ma minerale e tatau mo le tino. E maualuga le taua o le paleni o mea taumafa ma e vave ona gauai.

E ui lava i le tele o meaʻai i le cereal, endocrinologists fautuaina tagata e maua i le maʻisuka e 'ai i ni vaega laiti.

Cell - o le a lenei gaʻo?

O se cell e masani ona fenumiai ma le karite bela, aua o nei meaʻai e maua mai le karite. O le eseesega, o le karite o karite e faia e ala i le sasaina o le karina karite, ma le karite karite i le oloina.

I le faagasologa o le gaogao, o le tele o fiva o loʻo taofia i le oloa ma ua sili atu ona mama le croup mai fugalaau ata ma soʻo se mea le mama.

O le mea lea, o le pusa e sili atu ona lelei ma lelei nai lo le karite. E le o vaevaeina i ituaiga eseese, ae faʻavasegaina e tusa ma le tele o elemene nutimomoia - Nu. 1, No. 2 poʻo le Nu. 3.

O Barley e aʻafia i le aiga o cereals ma o se tasi lea o laau e sili ona totoina anamua. Na muaʻi faʻaleleia i Sasaʻe Tutotonu e tusa ma le 10,000 afe tausaga talu ai. I le natura, o le karite i le vao e tupu i Asia Tutotonu, Transcaucasia, Turkey, Suria. O se fale e sili ona lelei ma se saoasaoa tele.

I lo matou atunuu, na o le 100 tausaga talu ai, o ipu mai lenei cereal na manatu e fiafia. E leai se taumafataga se tasi i totonu o le aiga o tagata e ona fanua poo ni tagata mauʻoa mauoa na maeʻa e aunoa ma le karite karite.

Mea moni fiafia

O pusa paʻu sa sili ona lauiloa mai aso anamua seia oo i le amataga o le 20 seneturi ma sa manatu ai o se taugata tele ma maualuga. I aso nei, e le galo le pusa, ma o lona nofoaga na ave e ala i araisa ma falala.

Talu ai o le atigipusa na taitaia le taʻitaʻia mo le tele o seneturi, o le tele o faʻamatalaga manaia ua iloa e uiga i ai:

  1. O lenei falaologa sa tautuaina e le auvalo na valaauliaina i le taimi o le faʻasalaina o sauniga a Tsar Nicholas II.
  2. O le upu karite sa faaaoga 20 taimi i le Tusi Paia, ma na taʻua i le Odyssey of Homer.
  3. O le autu autu a tagata Roma o le kariota kariota, ua tusia e faapea o le au tau anamua sa taua o "tagata le taua."
  4. A o lei oʻo mai le faiga faʻaonaponei faʻaonaponei, sa faʻaaogaina fua o karite e faʻaalia ai le mamafa ma le uumi. E tolu fatu sa tutusa ma le 1 inisi, ma lima fatu e mamafa 1 le kariota Arapi.
  5. Na maua fatu o Barley i tuugamau Aikupito.
  6. I ona po nei, ua maua e tagata suʻesuʻe o mea anamua se ituaiga o karite 10,700 tausaga, lea e tuʻuina i luga o le laasaga faaletino faatasi ma le matua cereal - wheat.
  7. O le asō, o le karite e ave le nofoaga lona fa i vaega o loʻo faʻatoʻaina i le gaʻo.
  8. E talitonuina o le keke o le karite o le mea aupito sili ona inu ava malosi.

Vitio e uiga i aogā o karite karite:

Vitamini, siama elemene ma calories

E tatau ona mafaufauina Barley i se tasi o fualaau sili ona aoga. O loʻo i ai le tele o vitamini, minerale ma elemene. E tusa ma le 7% o filo sili ona lelei e faʻaleleia ai otaota. O le oloa e maua ai le maualuga o le kalori, ma o le protein fualaau o loʻo i ai e toetoe lava o le 100% e faʻaaogāina e le tino.

Taumafa tau taumafa ole 100 g:

  • gaʻo - 1.3 g
  • proteins - 10 g
  • carbohydrates - 65.7 g
  • vai - 14 g
  • fiber -13 g
  • lefulefu - 1.2 g.

O le kalori o le oloa e sili atu nai lo le saito - 320 kalori.

Lisi o meaʻai i le oloa (i le 100 g):

Pasene o alauni o aso taitasi

VitaminiB10.3 mg20 % B20.2 mg5,5 % B60.5 mg24 % PP4.6 mg23 % B932 mcg8 % E1.5 mg10 % Faʻasologa o elemeneOmea1.8 mg10 % Copper0.4 mg40 % Zinc1.1 mg9,2 % Manganese0.8 mita40 % Cobalt2.1 mcg21 % Molybdenum13 mcg18,5 % Kalaku80 mg8 % Sodium15 mg1,2 % Potassium205 mg8,2 % Sulifoa80 mg8 % Magnesium50 mg12 % Vaʻalele343 mg43 %

Mea aoga

Talu mai aso anamua, na faʻaaogaina eo tatou augatama ia gros groats o se vaifofo masani mo faʻamaʻi o le gastrointestinal tract ma le malulu. O le atigipusa na faʻaaogaina e faʻamalolo ai spasma ma togafitia ai le mumū.

Na fai mai le faifilosofia anamua o Avicen, o le masani ona faaaoga o le falaovi e fesoasoani e aveesea le tino o toxins ma toxins, faapea foi ma le puipuia o le tupu mai o allergies.

O se sela, e le pei o le karite pela ma le tele o isi meaʻai, e mafai ona faʻaaogaina mo pepe ma meaai. O le faʻaaogaina masani i meaai o le a faʻamalosi ai le tino ma faʻaitiitia ai faʻaalu meaʻai.

E tele mea aoga aoga a Barley:

  1. Aneti-inflammatory ma antispasmodic.
  2. O Porridge o loʻo faʻavaveina le malepelepe o gaʻo ma faʻafitia ai le faʻaalia o mea fou faʻapipiʻi.
  3. O se cell e aofia ai vitamini aoga ma minerale.
  4. Le i ai o se polotini maloloina, lea e toetoe lava a gauai atoa i ai le tino.
  5. O loʻo aofia ai le vailaau faʻamaʻi faʻamaʻi, lea e iai mea e faʻaaogaina ai le anti-inflammatory ma togafitia ai le gaʻo paʻu.
  6. O Porridge o loʻo i ai se faʻafiafiaga, lea e aʻafia ai le inumaga.
  7. E mafai ona saunia faapitoa se pu ma faʻaaogaina e avea o se pepe po o se mea taumafa.
  8. E i ai sona aʻafiaga, lea, i le isi itu, faʻavavevaveina faiga faʻavae i le tino.
  9. O le oloa e masani ona faʻaaogaina i vailaau masani. Faʻaaogaina le Barley decoction e faʻafefe ai le tiga o le arthritic.
  10. Faʻaleleia le vaʻaia ma toe faʻafoʻiina le pito o le mata.
  11. Maualuga fila content. Ona o lenei, o le oloa e aoga mo tagata ua mamafa tele. O le fiva dietisi e fesoasoani i le faʻaitiitia o toxins ma faʻamaonia ai le lomiina.
  12. E i ai sona malosiaga faʻamalosi lautele, ma faʻaleleia ai le faʻatinoina o le faiga o genitourinary ma endocrine.
  13. O le faʻaaogaina o sela o se mea puipuia e puipuia ai faʻamaʻi oso.
  14. Fesoasoani i le tau faasaga i le maʻisuka.
  15. Ua faailoa mai Porridge mo tagata e maualuga le maualuga ma faʻamaʻi o le ate, fatuga, fatu urinary ma le vevela.
  16. O le oloa o loʻo faʻaalia ai meatotino o loʻo i totonu o vailaau faʻasaina - e fesoasoani e faʻaleleia le tulaga faʻalagona ma taulima ai le atuatuvale.
  17. E i ai sona aafiaga lelei ma toe faʻafoisia ai le mana o alii.
  18. O le taumafataga o le falalati e iai sona aafiaga aoga i luga o toto toto, ma faʻaleleia atili ai le toto.
  19. O le masini ei ai le vailaʻau o le lysine, lea e nafa ma le gaosiga lelei o le collagen. E fesoasoani lenei mea e faʻamalosi ai fao ma lauulu, ma faʻafefete foi le maanuminumi ma teena ai foliga vaaia.

Vitio mai le Dr. Malysheva e uiga i karite o karite:

O ai e le mafai ona vele barley?

O le faʻaaogaina o le karite karite i se aofaiga talafeagai e le afaina ai le tino. O le faʻalavelave i le faʻaaogaina o se sela o le i ai o se faʻamaʻi o le maʻi celiac, o se faʻamaʻi lea e le o faʻamalosi atoatoa ai le tino o le kulūtini.

E fautuaina e taofi le taoina o karite i le tulaga o gasegase o le tino. Faatasi ai ma se gasegase o le gastrointestinal, o le 'ai o se oloa e mafai ona maua pe a maeʻa ona talanoa i se fomaʻi.

O le faʻaaogaina pea o le tele o le karite karite e mafai ona taʻitaʻia ai le gaʻo. E le gata i lea, o le aliali mai o isi paʻu e mafai ona taʻitaʻia ai siama e le o le vai, ae o le susu po o le kulimi. O le mamafa o le tupe maua ona o le maualuga o le paleni o taumafa o le oloa, ina ia le tupu lenei mea, e tatau ona 'aina ia karisi karite e le silia ma le 3-4 taimi i le vaiaso.

O fafine maʻitaga e le tatau ona faʻaaogaina ni vaega tele o sela. I taimi mulimuli o le maitaga, o mea e fai ai le falaoʻo e mafai ona mafua ai le fanau mai vave.

Faʻatautaʻi ma le faʻaeteete fomaʻi e 'ai le falaoa karite mo le maʻisuka. O le a le masani masani mo le siama ole maʻisuka ituaiga 2? O le fuainumera o meaʻai o le cereals e 50. O le fua faatatau lenei, o lona uiga o se tagata e maua i le maʻisuka e mafai ona maua se falaologa e sili atu i le 2-3 taimi i le vaiaso.

Tulafono mo filifiliga ma le teuina

Ina ia filifilia se cereal lelei ma teuina lelei, e tatau ona e iloa faamatalaga nei:

  1. O le cereal e le tatau ona i ai ni fatuga pogisa, pulupulu paʻu, pusi poʻo otaota. E aafia ai le ola ma le tofo o le oloa.
  2. Aʻo leʻi faʻatau, e tatau ona sogisogi i le kulimi, pe afai o le manogi e ese lava pe le masani ai mo cereals - o le oloa e ono faʻaleagaina.
  3. E sili atu ona lelei le faʻatau o karite groats i se aso lata mai.
  4. Teuina le suauʻu i se mea pogisa lea e leai se susu ma ni manogi. O le a lelei le tuʻuina atu o le cereal mai le afifiina i se fagu tioata ma se tapuni.
  5. E le tatau ona teuina ni paluga mo le sili atu ma le lua tausaga, talu ai e mafai ona maua i totonu le moa ma isi iniseti.

Ono Lelei Mea Maʻisuka Sili

E lua ituaiga o maʻisuka: o le ituaiga muamua ma le lua. Faatasi ai ma ituaiga uma, o le le mautonu i le toto suka ma faafitauli ma le insulin e matauina i le tino.

Ole inisalini o se hormone e fesoasoani e liliu le kulūkose i le telefoni feaveaʻi, lea e manaʻomia ona faʻafefeteina ai meaʻai. Tusa o le maʻisuka e masani ona taʻua o le maʻisuka talavou aua e tupu i le amataga o le olaga. O le pancreas e le lava le insulin, poʻo le leai foi, ma e tatau ona tuʻuina atu i le tino e ala i tui poʻo papa.

O le pancreas e galue i le maʻisuka ituaiga 2, ma e tupu i se taimi mulimuli ane. Ae ui i lea, o le tino i lenei tulaga o le inisalini-faʻasaʻo, pe le faʻaaogaina le inisalini i le lava o le voluma. E masani lava o lenei ituaiga o maʻisuka e mafai ona pulea e ala i le faamalositino ma mea taumafa e faatumauina ai le maualuga o le suka.
O le maualuga o le toto maualuga o le afi o se faailoga o ituaiga uma o le maʻisuka. Ae o nisi taimi e maualalo ai le suka toto, aemaise ile maʻisuka ituaiga 2.

O le tele o faʻamaoniga o le maʻisuka e fesoʻotaʻi ma faafitauli o le thyroid ma le gland, e pei o le fibromyalgia. O le mea lea, e tatau ona e siaki lau suālaʻau e iloa ai pe aʻafia ou maʻi i faʻafitauli o le maʻisuka pe leai.

O le a le maʻisuka

O le mea moni lava, o meaai mo le maʻisuka e le tatau ona aofia ai ni mea taumafa ma se upusii maualuga. O nei mea o le malo malosi, sugar, honey with syrup corn syrup, sweets ma kuki.
O fualaau suamalie e leai ni faʻataʻitaʻiga o se vaifofo puupuu mo le hypoglycemia, ae tatau ona aloese mai suamalie e le mama pe afai o loʻo iai sou suka maualuga.

Na e iloa o le tele o ituaiga meaʻai anapogi e aofia ai le tele o suka, e tusa lava pe le lelei? Aloese mai ia i latou.

(1) Fualaau faisua, aemaise o lanu meamata - e mafai ona e 'ai i aso uma. O fuālaʻau fuālaʻau ma fualaʻau fualaʻau mata e lelei mo tagata uma. O fualaau salati mai faleoloa e masani ona aofia ai le suka ma le suamalie. Faʻaaogā na o fuālaʻau manogi faʻamalosi mo le faʻaleleia, sei vagana ai soya, faʻapea foʻi ma le vineta ma lemon / lime.

(2) Oti le avocados i totonu o lau salati e maua ai se tofo ma le fafaga. Avocados ei ai se fuainumera maualalo maualalo ma e aofia ai foi le tele o omega-3s, lea e fesoasoani e togafitia ai le mumū masani, e masani ona fesootaʻi ma le maʻisuka, faapea foi ma le tau atu i isi faamaʻi matautia. Avocados o se punaoa lelei foi o le fualaau fualaau faisua.

(3) O Walnuts o loʻo i ai foi se fuainumera maualalo maualalo ma o se puna o omega-3s. E mafai ona e faʻaopopoina i salakeke.

(4) O le sami fou, aemaise lava tuna ma samasone, e mauoa i omega-3 ma e maualalo le faasinomaga igoa. Afai e te fiafia i aano o manufasi, ona latou maua ai lea o se faasinomaga mataʻitusi. A e taumafai e pipii i meaola a le lafu manu e aloese mai ai i vailaau faʻamaʻi ma hormones o loʻo faʻafeiloaia i totonu o manu o faatoaga.

(5) O le cereal mataupu e sili atu ona faigata. E manino lava, e tatau ona aloese fatu saito. Ae o fatu fatu atoa ei ai se faasinomaga maualuga. O se mea suitulaga lelei o le quinoa ma le taofi. Laisi enaena lanu enaena atonu e talafeagai mo nisi o suka suka, aua e le vave ona liu glucose. Ae o le tele o meaʻai e le fautuaina e faʻaaogaina i aso uma.

(6) E eseese laumei e mafai ona faʻaopoopo i ipu. Legumes are rich in protein and fiber ma e maualalo le faʻatusatusaina ole faʻatusatusa i pateta. E mafai foi ona fefiloi ma fualaau faisua poo le tautua o se falaoa.

Fanau mai ma le maʻisuka ituaiga 2: o ai na fanau mai i le maʻisuka maʻi?

O le fananau i le maʻisuka ua fuafuaina e taʻitoʻatasi le amanaʻiaina o uiga o le faʻafitauli o le maʻi, o lona mamafa, tikeri o le taui ma le tulaga galue o le atinaʻeina o le fetus, faʻapea foʻi ma le i ai o faʻalavelave faʻalavelave.

O le tulaga nei o le fausiaina o vailaau faʻasaina e mafai ai ona fananau mai le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2 e aunoa ma le faʻaliliuina o le maʻi i le atinaʻeina o le tamaʻi fomaʻi. O le lamatiaga o le feaveai o le maʻi i se tamaititi, afai e maua e se fafine le maʻisuka ituaiga 1, e 2%, ma afai o loʻo i ai se faʻamaʻi i le tama, o le aʻafiaga o le atiaʻe o le maʻi e oʻo i le 5%. I le maʻisuka ituaiga 1 poʻo le ituaiga 2 i matua uma, o le avanoa o se faʻamaʻi i se pepe fou ua faateleina i le 25%.

O se fafine maʻitaga e iai le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona faia se auala talafeagai i le fuafuaina o le maitaga. E afua mai i le mea moni e faapea, afai o se fafine maʻitaga o loʻo maua i le maʻisuka se tamaititi i totonu o le tino, o suiga e tupu e faʻaleagaina ai le tino o le tina i le lumanaʻi, ma e ono afaina ai le soifua maloloina o le tamaititi.

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O ia suiga e mafai ona aofia ai:

  • sui auai lautele i le tulaga lautele o le soifua maloloina o se tamaitai,
  • o faʻafitauli e mafai ona tupu e puipuia le tamaitiiti mai le fanau mai,
  • o le tamaititi i le faagasologa o lona atinaʻeina o le intrauterine e mafai ona maua ni faʻafitauli faʻapitoa.

O se fafine e maua i le maʻisuka e tatau ona fuafua ma saunia mo le maitaga 3-4 masina aʻo le i fuafuaina. O sea sauniuniga umi e manaʻomia ina ia mafai ai ona taui mo le aʻafiaga o le faʻamalosia o faʻamaʻi i le fetus.

Afai o le maitaga ua lelei, ma o le maʻi ua i ai i le tulaga o taui, ona pasia lea o le fanau mai i le maʻisuka e le mafua ai ni faafitauli, faʻapipiʻi mai ile taimi.

O fafine na fananau mai i le maʻisuka ua latou iloa afai e leʻo totogiina atoa le maʻisuka, e mafai ona faia ni faʻafitauli e faʻamalosia ai le faʻaaogaina o le galue i le maʻisuka.

A maeʻa le 37 vaiaso, e fautuaina le tofia o se vaega ua fuafuaina.

Mo le maʻisuka ituaiga 1 poʻo le ituaiga 2, e tatau i se tina maʻitaga ona muamua filifilia se falemaʻi e iai se falemai faapitoa. O le i ai i se tulaga faapena, o se tina maʻitaga o loʻo i lalo o le vaavaaiga vavalalata a se endocrinologist, ma afai e manaʻomia, o loʻo fesoasoani le isi tamaitai i isi fomaʻi.

O tagata uma e fananau mai i le maʻisuka latou te iloa e le gata i le taimi na fanau mai ma pe a uma le fanau mai o se tamaititi, e tatau ona mataʻituina le maualuga o suga i le tino.

O le a le lamatiaga o le maʻisuka mo le atinaʻe o tama?

O le maʻisuka ma le maitaga e lamatia tele i lena mea faatasi ai ma le atinaʻeina o le faʻamaʻi, o le ono mafai ona tele ni faaletonu i le tamaititi. E mafua mai i le mea moni, o le atinaʻeina o le fetus e maua mai ai meaʻai mai le tina ma i le taimi e tasi e pei o le kulūkose ua faʻaaogaina, e le maua e le fetus le aofaʻi manaʻomia o le insulin, e ui lava e le o faʻamalosia le paʻu o le atinaʻeina ma e le mafai ona maua le inisalini.

I le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2, o se tulaga faifai pea o le hyperglycemia e mafua ai le le lava o le malosi, ma o le taunuuga lea e le talafeagai ai le tino o le tamaititi.

Faʻaauau ona amataina ma galue i le lona lua masina. I le tulaga o le tele o le suka i totonu o le tino o le tina, o le pancreas ina ua maeʻa ona amata ona faʻaosoina le faateleina o le atuatuvale, ona e maua mai ai le hormone e le gata ina faʻaaogaina le kulūkose i lona lava tino, ae faʻamaonia foi le maualuga o le suka o le suka.

O le faateleina o le inisalini e faaosofia ai le atinaʻe o le hyperinsulinemia. Faʻateleina le gaosiga o le inisalini e taʻitaʻia ai le hypoglycemia i le fetus; faʻaopopo atu, e maitauina le faaletonu o le tino ma le asphyxia i le fetus.

O se mea maualalo o le suka i le tamaititi e mafai ona oʻo atu i le oti.

Tisipisi gasegase i fafine maʻitaga

O fafine maʻitaga ua i ai le faʻagasolo e faateleina le maualuga o le suka i le plasma toto pe a uma ona 'ai. O lenei tulaga e mafua mai i le saoasaoa o le faagasologa o le absorption o suga ma le faateleina o le taimi o le absorption o le taumafaina o meaai. E mafua ona o se faʻaitiitia o gaioiga o gaioiga. I le iai o soliga i le gaioiga o le pancreas ao maitaga, e mafai e se fafine ona atiaʻe le maʻisuka faʻamaʻi.

Ina ia iloa se vailaau i lenei ituaiga o maʻi, o le suʻega o le toleniga o le glucose e faia i le taimi muamua o le fualaau muamua. Afai e maua se taunuʻuga le lelei i le taimi o le suʻega, ona tatau lea ona faia le suʻega lona lua i le va o le 24 ma le 28 vaiaso o le maitaga.

Afai ei ai se taunuuga lelei o le suʻega, e tatau i le fomaʻi ona mataituina le fafine maʻitaga i le taimi atoa o le maitaga, ma mafaufau i le atinaʻeina o soo se ituaiga o maʻisuka i le tino. E tatau ona faia le suʻega pe a maeʻa le 8-14 itula o le anapogi, lea e faatagaina ai le vai. O le taimi sili mo le suʻega o le taeao.

I le taimi lava e tasi i le suʻega o le toleniga o le kulukose, o le toto e aveesea mai se vein mo suʻega suʻega. I le maeʻa ai o le toto vevela i se auala suʻesuʻe, fuafua pe fia le suka i le plasma.

Afai o le auiliiliga e iloa ai le maualuga o le toto e sili atu nai lo le 11.1 mmol / l, ona maua ai lea o se fafine i le maʻisuka ituaiga.

Togafitiga o se fafine maʻitaga ma fanau ma le maʻisuka ituaiga 1

O se taumafataga faapitoa e faʻaaogaina e totogi ai le maʻisuka faʻamaʻi. Afai e talafeagai le folasia o taumafa paleni, e tatau ona manatuaina o le malosi o le oloa o oloa o loʻo faʻaumatia e se tina maʻitaga e le mafai ona faʻaitiitia faʻaitiitia. O le faʻamavaeina o le faʻaaogaina o mea maualuga-malosi o loʻo aofia ai le tele o meaʻai gaʻo e tatau ona faʻatinoina lemu.

O meaʻai talafeagai a se fafine maʻitaga e aʻafia ai le faʻaaogaina o sina meaʻai i le taimi e tasi. E sili atu pe a fai o le taumafa taumafa e avea ma vaevaega - lima i le ono taimi i le aso. E tatau ona vaʻavaʻavaʻavaʻavaʻavaʻavaʻavaʻavaʻavaʻai mai le taumafa ma faʻaitiitia le faʻaaogaina o meaʻai gaʻo.

E mafua lenei mea i le mea moni e mafai e faʻamaʻaʻalama māmā ona faʻalauteleina le maualuga o le suka toto, ma gaʻo e aunoa ma le inisalini e oʻo atu ai i le fausiaina o tino o le ketone, lea e mafua ai le oona. I le taumafa a se fafine maʻitaga, o fualaau aina fou ma fualaʻau, faʻapea foʻi ma laʻau, e tatau ona i ai.

E tatau i se fafine ona ia siakiina pea le suka i totonu o le tino ma faatonutonu le fua o le insulin e faalagolago i lenei faailoga. Afai, mulimuli i se taumafataga, e leai se faʻaitiitia o le suka i le toto, ona faia lea e le fomai o loʻo siakiina le maitaga o togafitiga ma le insulin.

Pills e faʻaitiitia ai le suka toto, e le fautuaina e faʻaaoga i le taimi lenei, aua e mafai ona latou afaina le pepe. Ina ia filifili lelei le fualaau o le insulin i le taimi o togafitiga, e tatau ile fale maʻitaga ile falemaʻi i le pito o le endocrinology o le fomaʻi.

Afai o loʻo maua se fafine i le maʻisuka faʻamaʻi, o le mea sili ona lelei o se faʻailoga masani mo vaitau e le silia le 38 vaiaso. O le faʻamalosia o le galue e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga faifaipea a se fomaʻi i luga o le tino o se fafine maʻitaga. E talafeagai le faʻaleleia o galuega pe a maeʻa le suʻega o le tino o le fafine ma le fusi.

O se tamaititi fanau i lenei vaitau e faʻatagaina le faagasologa o le fanau mai o le tino.

I le tulaga o le faʻaaogaina i le maʻisuka faʻamaʻi mo le togafitiga o faʻamaʻi o le inisalini, o le endocrinologist pe a uma ona fanau pepe e iloa ai le manaʻoga mo le faʻaaoga atili o togafitiga insulin.

O fafine ua fananau mai i le maʻisuka latou te iloa o se vaega o loʻo totoe e sui ai le fanauina o pepe e naʻo le taimi lava e iai faʻamaʻi faʻamau mo lenei mea.

O nei faʻaaliga atonu e ono ono maua i le hypoxia, faʻatuai o le atinaʻe poʻo isi faʻafitauli.

Tuuina atu o tagata gasegase i le maʻisuka

I le i ai o le maʻi suka ma le fānauga, ma o le atoaga o le maitaga e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga mataʻutia a se endocrinologist.

O le fesili i le auala e filifilia ai se aso mo le faʻatagaina e se fomaʻi e faʻamoemoeina i luga o le tagata lava ia ma e faalagolago i le tele o itu, o mea autu e:

  • le ogaoga o le maʻi
  • tikeri o taui na faʻaaogaina,
  • tulaga o le atiaeina o se tamaititi,
  • le i ai o faʻalavelave faʻalavelave ua iloa.

O le tele o taimi, ona o le faateleina o le numera o faʻafitauli eseese, o le faʻatagaina o loʻo faia i le 37-38 vaiaso.

O le filifiliga aupito sili lava o le auala lea e tuʻuina atu, lea o le a fanau mai ai le pepe e ala i le gafa o le fanau mai o le tina. I le faagasologa o le fanau mai i se fafine galue i le lua itula, o le maualuga o le glycemia e fuaina. E manaʻomia lenei mea ina ia mafai ai ona faʻataunuʻuina le tele o le maʻisuka e ala i le faʻaaogaina o togafitiga insulin.

O le lomiga o le fananau mai i se taimi vave e faia i le tulaga o le maelega o le fetal ma le i ai o le pelvis o se tamaitai masani, ma le leai foi o ni faafitauli i le tamaititi ma le tina na mafua ai le i ai o le maʻisuka. E faʻatino se vaega o le caesa pe afai o le tamaititi maʻitaga o le muamua ma le fetus e tele ma se tamai pelvis i se fafine.

I le taimi o le faʻamaʻiina o le maʻisuka o le ituaiga muamua, o le glycemia e mafai ona pulea, o le faʻamoemoe o lenei faiga o le faʻaitiitia o le tulaga o le hypoglycemic, e oʻo atu i se faʻamalo pepelo. I taimi o mafatiaga o le galuega, o le gaioiga o le muscular galue e tupu, lea e mafua ai le paʻu tele o le maualuga o le suka i le plasma o le toto e aunoa ma le faʻaaogaina o fualaau oona ei ai le insulin.

Faʻataunuʻuina auala mo le toe faʻaleleia o pepe fou

O le mataupu autu o le faʻamalologa mo se pepe faatoa fanau mai e faʻalagolago i lona tulaga, tikeri o le matua ma metotia na faʻaaoga i le taimi o le faʻatagaina. I pepe faatoa fananau mai oe na fananau mai i tina e maua i le maʻisuka, e masani lava ona i ai faailoga o le gasegase o le maʻisuka, lea e mafai ona tupu i ni eseesega ese i ituaiga eseese.

O tamaiti e fananau i faʻamaʻi o le maʻisuka fetopathy e manaʻomia le tausiga faʻapitoa. Mo le taimi muamua talu ona fanau mai, o pepe faatoa fananau mai e manaʻomia le faʻafoega faapitoa i le mānava, glycemia, acidosis ma le faʻaleagaina o le tino.

O mataupu autu o le faʻamafanafanaga o:

  1. Puipuiga o le atinaʻeina o le hypoglycemia.
  2. Faʻaauau le mataʻituina o le tulaga o le tamaititi.
  3. Faʻatinoina togafitiga faʻasolosolo.

I le amataga o le neonatal, o pepe faatoa fananau mai ma le manava o le maʻisuka e matua faigata lava ona fetuunai i le lalolagi o siomia ai i latou. O faʻatautaiga faigata e masani ona tuʻufaʻatasia ma le atinaʻeina o faʻalavelave faʻaleagaina e pei o le fusuaga o le faʻamalosi, mea e afaina ai le vevela, o le mamafa o le mamafa o le mamafa ma le faʻavave ona toe faʻaleleia o mea masani masani. O le vitio o loʻo i lenei tusiga o le a fesoasoani ia te oe e iloa ai le mea e masani ai le suka.

Maʻisaga Tina

O le faʻamaʻi manuia ma le faʻataʻitaʻiina o se faafitauli, e mafai ona na o le pulea o le tagata lava ia, lea e tatau ona amata ao le i faia le fuamoa o le fetal.O le fuaina o le toto suka ua sili atu ona faigofie. O mita mita glucose feaveaʻi faʻaonapōnei e avanoa mo tagata uma.

Maʻisuka i fafine maʻitaga

I le tolu muamua masina, o loʻo i ai le faʻaitiitia le tumau o manaoga o le inisalini, ao faʻapena ona sili atu ona nofouta le tino ile hormone. O se taimi filemu tele, e aunoa ma ni faʻafitauli.

I le lona lua masina, o le toto toto e alu aʻe. E maua mai le hyperperglycemia, lea e le maua ai le inisalini e maua ai le inosia.

I vaiaso mulimuli o le maitaga, ua faʻaititia le suka. O le togafitiga o insulin e faʻaititia e 20-30%. O le maʻi suka i le taimi o le maitaga e lamatia mo faʻalavelave:

  1. polyhydramnios
  2. vave fanau
  3. matua
  4. hypoxia
  5. urinary tract infection
  6. togafitiga o le tuputupu ae o tama,
  7. faʻanoanoa.

O le galuega a le fomaʻi o le faaitiitia lea o tulaga lamatia.

Fanau pepe i le maʻisuka ituaiga 1

Faatasi ai ma lenei ituaiga o faamaʻi, o suiga tetele i le toto suka e tupu. E tatau i le fomaʻi ona tali mai i le taimi ma fetuutuunai le fua o le insulin. O se fafine e galue e tatau ona le itiiti ifo i le 3 taimi na tuʻuina mo le faʻasaoina i se falemaʻi, lea e siaki ai e fomaʻi le tulaga o le fafine maʻitaga ma faia togafitiga.

E oʻo atu i le 22 vaiaso - faia e fomaʻi se suʻega maeʻaeʻa, filifili e faʻaauau / faamutaina le maʻitaga.

I le 22-24 vaiaso - i le tulaga o le alualu i luma, o le manaomia mo le faasaʻoina o le suka.

I le 32-34 vaiaso - faʻaaogaina togafitiga faʻapitoa.

O se fafine e manaʻomia le pulea e ia o ia lava, meaʻai malosi. O le umi umi o le gasegase na faaauau pea aʻo leʻi maitaga, o le faigofie foi le fanauina o le pepe. E le mafai ona aloese mai faʻaseʻesega i le 100%, ae o le aʻafiaga o lo latou atinaʻe e mafai ona faʻaitiitia. Faʻasalaga lelei mo le maʻisuka, e mafai ai e le fafine ona fanau mai i lona lava tino i fua masani. Ona o le le lava o le toe totoina o le suka, o le maitaga ua vaivai, o le galuega ua faaosofia mo se vaitaimi e 36-38 vaiaso. Faʻafitauli matuia - o se faʻamatalaga mo le vaega o loʻo faʻamauina.

E mafai ona fanau mai le soifua maloloina faaletino pe afai:

  • o le faʻamaʻi lelei e pulea
  • e leai ni faʻafitauli o le fuafuaga faʻalavelave (vaʻaiga o le pelvis, uila vaʻa, ma isi),
  • o le fua e le sili atu nai lo le 4 kilokalama,
  • O fomaʻi ei ai le tomai faʻapitoa e mataʻituina ai le tulaga o le tina ma le tama i le taimi e tuʻuina atu ai.

Fanau mai ma le maʻisuka faʻamaʻi

I luga o le faʻavae o suiga o le hormonal i le 15-17 vaiaso talu ona maeʻa, o nisi fafine latou te atiaʻe le maʻisuka faʻamaʻi. O le faapalepale o le glucose e maua i se fafine maʻitaga i le tolu masina muamua.

O le atiina ae o le faamai e saofaga i:

  • uiga faʻamaoni
  • faʻalavelave faʻafuaseʻi
  • se vaega tele o le fetus,
  • faateleina le mamafa
  • tausaga

O lenei ituaiga o maʻisuka e masani lava ona alu ese atu lava ia pe a uma ona fanau mai. Ae e le o lona uiga o le maʻisuka ituaiga e saogalemu. O le inisalini faʻateleina e mafua ai le leaga o aʻafiaga ile fetus. O le mea lea, e taua le mulimuli i fautuaga a le fomaʻi. Fanau pepe i le taimi o le GDM ua fuafuaina. A maeʻa ona tuʻuina atu, e iai le lamatiaga o le maʻisuka ituaiga 2. O le tasi i le fa tamaitai e feagai ma lenei faafitauli.

Suauu toto
Gaʻo anapogiSugar level 2 itula i le maeʻa o se taumafatagaLe faʻamatalaga
3.3-5.5 mmol - mai le tamatamailima
4.0-6.1 mmol - mai vein
E le silia le 7.8 molNorm
5.5-6.1 mmol - mai le tamatamailimaLe silia ma le 7.8 mmolGlucose o le anapogi anapogi
3.3-5.5 - mai le tamatamailima7.8 i le 11.1 mmolGlucose toleniga le atoatoa
5.5-6.1 mmol7.8 i le 11.11 mmolPreditebetes
Sili atu nai lo le 6.1 mmolLuga i luga o le 11.0 mmol i le maeʻa o taumafataga poʻo soo se fua i le aso i luga aʻe o le 11.0 mmolO le maʻi suka

O tamaitai uma e moemiti i le ave ma fanauina se tamaititi soifua maloloina. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le ausiaina o lenei sini e tele taimi e sili atu ona faigata. O taumafaiga tetele, tumau, mafaufau ma le loto pulea e manaʻomia.

O le tina faʻamoemoe e tatau ona:

  • fuafua lau maitaga i le taimi muamua,
  • galue malosi e tusa ai ma faatonuga a le fomaʻi, ae le o le fautuaga a tina mai le fono,
  • matau le taumafataga,
  • Aua le faʻavalevalea 10 taimi i le aso e fua ai le suka o le toto.

Ona oʻo loa lea o le maitaga e aunoa ma ni faʻalavelave, ma o le a vave ona fanau, e aunoa ma se faʻalavelave faʻapitoa. O vailaʻau faʻaonapo nei ua ofoina atu se avanoa tulaga ese mo fafine e maua i le maʻisuka. E le tatau ona misia.

O loʻu igoa o Andrey, ua ou maʻisuka mo le silia ma le 35 tausaga. Faafetai mo lou asiasi atu i laʻu saite. Diabei e uiga i le fesoasoani i tagata e maua i le maʻisuka.

Ou te tusia tala e uiga i faʻamaʻi eseese ma fautuaina oe lava i tagata i Moscow o loʻo manaʻomia le fesoasoani, aua i le sili atu o le tele o tausaga o loʻu olaga na ou vaaia ai le tele o mea mai ou lava aafiaga, na ou taumafai ai i le tele o auala ma vailaʻau. O lenei tausaga 2019, o loʻo faʻalauteleina le tekinolosi, e le iloa e tagata le tele o mea na faia i le taimi mo le olaga fiafia o le maʻisuka, o lea na ou maua ai laʻu sini ma fesoasoani i tagata e maua i le maʻisuka, i le mamao e mafai ai, ola faigofie ma fiafia.

E faapefea ona alu togafitiga?

Afai o le siama o le maʻisuka ituaiga i totonu o se maitaga ua faʻamautuina, ona togafitia lea o togafitiga i se auala faigata. E faʻamalosia togafitiga seia oʻo ina fanau mai le pepe.

O le togafitiga e aofia ai:

  • Taumafa paleni paleni, o le togafitiga autu lea.
  • Gaioiga faʻaletino masani. O fomaʻi e mafaufau i laasaga uumi e avea ma filifiliga talafeagai.
  • Le siaki i aso uma le toto kullukose.
  • Faʻasalaga faasolosolo o se suʻesuʻega suʻesuʻega o le urine.
  • Totoina o le toto.

Mo le tele o fafine o loʻo fanauina se tamaititi, ua lava lea e mulimuli ai i se meaai e faʻaumatia ai le maʻi. Afai e mulimuli le tagata maʻi i fautuaga a le fomaʻi, ona mafai lea ona e faia e aunoa ma le faaaogaina o fualaau.

Afai o mea taumafa taumafa e le mafai ona feagai ma togafitiga, ona faatonuina lea e le fomaʻi togafitiga insulin. O le hormone e faʻatinoina e ala ile injections. O vailaʻau e maualalo ai le toto i le taimi o le maʻitaga e le o faʻamaoniaina, aua e mafai ona latou afaina le pepe.

Meaai taumafa

O le togafitiga o le maʻisuka manuʻa faamanuiaina e le alu e aunoa ma se meaʻai - o le tulafono faavae lenei mo le togafitia o maʻi maʻitaga. O meaai e tatau ona eseese, paleni. E faʻasaina le faʻateleina le faʻaitiitia o le malosi o le lisi.

E fautuaina e fomaʻi le 'ai e 5-6 taimi i le aso ma i ni vaega laiti. O le tele o taumafataga e faia i le taeao. E tatau ona puipuia le tupu mai o lagona o le fiaaai.

Mai le taumafataga, e tatau ona e aveese meaʻai gaʻo e faigofie ona faʻafefe. O nei ipu e aofia ai keke, keke, falala, faʻi, vine. O le 'aiina o nei meaai e vave faʻalautele le suka toto. E tatau foʻi ona 'aloʻese mai meaʻai lelei, ae o mea taumafa vave - meaʻai vave.

E manaʻomia foi ona faʻaitiitia le faʻaaogaina o le pata, mayonnaise ma isi oloa e maua ai le maualuga o le gaʻo. O le pasene o le taumafa o gaʻo tumu e le tatau ona sili atu i le 10. Mai i aano o manu, kuka, puaa, meaʻai e leʻi maeʻa, e tatau ona faʻaaogaina. Nai lo lena, e fautuaina le faʻaaogaina o meaʻai laiti-gaʻo - povi, moa, iʻa.

O le lisi o aso taʻitasi e tatau ona aofia ai meaʻai e aofia ai le tele o fila: falaoa, paluga, fualaau 'aina lanumeamata, greens. I le faaopoopo i le fiber, e tele vitamini ma minerale e tatau ai mo le ola o le tino o le tagata.

Faʻafefea ona fananau mai i le GDM?

O le fomaʻi pe a uma ona suʻe le fafine e fuafua pe faʻapefea ona amata le maʻisaga i le maʻisuka faʻamaʻi. E na o le lua lava filifiliga: faʻanatura faanatura ma le vaega faʻamaonia. O le filifiliga o auala e faalagolago i le tulaga o le faagasologa o togafitiga i le maʻitaga maʻitaga.

Afai na amata faʻafuaseʻi le gaioiga o le galuega poʻo le faʻamalosiina, o lona uiga o le fanau mai o se tamaititi i se auala masani e foliga mai na o tulaga nei:

  • O le lapoa o le ulu o le pepe e fetaui ma vaega o le pelvis.
  • O le mamafa o le tino o le tamaititi e le sili atu i le 4 kilokalama.
  • O le faʻamaonia saʻo o le fomaʻi o loʻo tau i lalo.
  • Le mafai ona mataʻituina le tulaga o le fetus i le taimi o le fanau mai.
  • O le leai o se faʻaleagaina o le hypoxia i le pepe, ma le faaletonu o le tino.

O fafine o loʻo mafatia i le maʻisuka faʻamaʻi i le taimi o le maʻitaga e feagai ma nisi o faafitauli: latou te maua le susu o le susu i le taimi o le taimi, fanau mai vave, ma a fanau mai le pepe, e lagona le vaivai o le tina i lona tino, lea e taofia ai o ia mai le faia o taumafaiga i le faagasologa o le taumafai.

Afai o loʻo maʻi le fafine i le maʻisuka ao maitaga, ona tatau lea ona i ai i se falemai i lalo o le vaavaaiga a fomaʻi. E masani lava, a uma le fanau mai, e le manaʻomia e le pepe se inisalini tui. Ae o le tamaititi e tatau ona tausia i lalo o le vaavaaiga a fomaʻi mo le 1.5 masina ma siaki lona tui ole suka, lea o le a faʻaalia ai oe pe na afaina le pepe ile maʻi.

Puipuiga

E toetoe lava a le mafai ona puipuia atoatoa oe lava mai le tupuga o le maʻisuka faʻamaʻi ma ona faʻalavelave i le taimi o le gaioiga. E masani ona aafia ai tina i le lumanaʻi e le oʻo i tulaga lamatia. O le mea sili ona taua o le puipuia o le tausisia o tulafono o meaʻai i le taimi o le maitaga.

Afai o se fafine ua leva ona maua i le maʻisuka aʻo faʻatali mo le pepe, ona tatau loa lea ona fuafua le isi tamaititi. E mafai ona tuʻuina mai nai lo le 2 tausaga talu ona fanau mai. Ina ia taofia le toe faʻafouina o faʻamaʻi pipisi, e manaʻomia ile ono masina aʻo leʻi amataina le amata ona mataʻituina le mamafa o le tino, auai i faʻamalositino i aso uma, e masani ona faia suʻega o suʻesuʻega mo le toto kulukose.

Aua le inuina fualaau e aunoa ma le fautuaga a se fomaʻi. O nisi vailaʻau faʻasaina e mafai ona oʻo atu i le atinaʻeina o togafitiga o loʻo fesiligia.

O le maʻisuka ituaiga e mafai ona oʻo atu ai i le faʻaleagaina o taunuuga mo se fafine maʻitaga ma lana pepe. O le mea lea, e taua tele le fuafuaina o se maitaga ma mulimuli i fautuaga uma a le fomaʻi.

Tuua Lau Faamatalaga