Fua mo le atherosclerosis ma le kalaka: togafitiga o le silenisi

Mo le tele o tausaga le tauivi ma le CHOLESTEROL?

Ulu o le Inisetiute: "O le ae maofa i le faigofie o le faʻaitiitia o le cholesterol e ala i le ave i aso uma.

Atherosclerosis e fesoʻotaʻi ma le faaleagaina o maʻa, o le atinaʻeina o ni atherosclerotic plate i totonu ia i latou, lea e aʻafia ai le tafe o le toto i totonu o totoga ma totonu o masini. O le taunuʻuga o le faʻamaʻi o le siakiina, mafua ai le le lelei o le palemaina ma le malepelepe, ona aʻafia ai lea.

O aʻafiaga o nei suiga e mafua ai le faʻalavelave faʻafitauli o le toto i totonu o le fatu, faiʻai, ma le atinaʻeina o le maualuga. Ma o lenei maʻi o loʻo taʻua o se tasi o faʻamataʻu taua i tagata soifua, talu ai o le mea muamua i mafuaʻaga o le tino mai faʻamaʻi e le mafai ona faʻamalosi.

Suesuega a saienitisi i le sailiga mo metotia o le togafitia o le atherosclerosis e sili mamao atu i tulaga ua faatulagaina ma feteenai ai. E le gata i lea, o le tulaga masani o le fesoʻotaʻiina o le tele o tupe teufaafaigaluegaina i totonu o le gaosia o vailaau e faʻamatalaina ai le le fiafia poʻo le le mafaia ona faʻasalalau manatu faʻaonapo nei i le natura o le atherosclerosis ma lona togafitiga.

O le faʻatulagaina o faʻamatalaga e faʻavae i luga o mea moni ma faʻamaonia e tatau ona iloa e le au faitau.

O le faavae mo togafitiga o le atherosclerosis

O mataupu faavae o togafitiga o le atherosclerosis e faʻavae i luga o le "faʻafanoga" poʻo se faʻaitiitia iloga i le maualuga o le mea autu ua taʻua o le "tausalaina" o le maʻi - cholesterol. E sili atu, o lona vaega maualalo. O metotia fuafuaina o togafitiga e faʻatatau i le lipoproteins maualalo, e faʻateleina ai le maualuga o le maualuga o le tuufaatasiga.

Vaʻaia tulaga

O le aʻafiaga o le gaʻo gaʻo e faʻamaonia e le faasalalauina o le atherosclerosis i totonu o tagata ma le tele o meaʻai, maʻi o le endocrine, ma le maualuga o le cholesterol ua faʻamaonia i le toto.

O le mea lea, mo le "tau" ma le cholesterol, e 4 filifiliga e talafeagai:

  • taofi le faʻaaogaina o gaʻo e maua ai le "cholesterol (gaʻo manu) i le leai o se aogā" faʻatasi ai ma meaai ma sui i fualaau aina suamalie,
  • faʻavavevave faiga faʻasolosolo faʻapitoa e ala i le faʻatupulaia o gaoioiga faaletino,
  • ia faʻagesegese le faʻamalamalamaina o le itu i le pito i luga o le lipoproteins o le maualalo ma le suka,
  • faatulaga le poloka o le faʻasologa i totonu o le ate e ala i le faia i luga o faiga elekene.

Manatu faʻaonapo nei

I le faatusatusa atu i manatu loloto, o le au faasaienisi o loo faapea mai o le cholesterol e le o le mafuaaga autu lea o le faaputuga lapisi i totonu o toto. Talu mai le 70 o le seneturi talu ai, ua faia le galuega e fesootaʻi ai le atherosclerosis ma se faʻamaʻi viral.

Ua faʻamautuina o le maualuga o le cholesterol e aliali mai i le taimi mulimuli o le maʻi, ma e amata uma lava i le gaioiga o faʻamaʻi o le vailaʻau, herpes, cytomegalovirus i luga o totonu o ipu. E oo lava i le Matagaluega o le Soifua Maloloina o le Rusia Rusia ua aloaia le matafaioi o le faateleina o le aafia o le okeni i le tuputupu ae o le olaga faitino mai afaina ma fatu fatuga i le kuata muamua o le 2015.

Sa fesiligia e saienitisi le fesili i le auala lenei: "Afai e foliga mai ua afu le ulu sinasina, e le faapea o le mafuaaga lenei o le matua." O le mea lea, e tatau ai mo tagata uma ona ave vailaau e maualalo ai le cholesterol?

Meaʻai, vaaiga masani

Ina ia faʻaitiitia le faʻaaogaina o le "leaga" cholesterol ma meaʻai i tagata gasegase e iai aʻafiaga, e tatau ona vavae ese mai le taumafataga: meaʻai gaʻo, cheese cheese, cheese cheese, gaʻo uma ulaula ma salinity.

O iʻa e tele e maua i le lipoproteins maualuga, gaʻo fualaʻau, oloa gaʻo susu, fulufulu malo, ma nusipepa o loʻo faʻaalia. E fautuaina ia 'ai i aso uma i le 400 g fualaau faisua ma fua.

Le aoga o sea ituaiga taumafa

O le manatu faʻaonaponei o tagata fai meaʻai i aso nei e fesuisuiaʻi i le tele o tausaga mai manaʻoga ua faʻatonuina i le faitau aofaʻi. I le malosi, i le maea ai o le vavalalata o le vevela i herbivores ('oti ma mamoe), ua vave maua le atherosclerosis vascular vascular. O manu faʻataʻitaʻiga e leʻi 'aina gaʻo manu.

O lenei mea o loʻo faʻamaonia ai le faufautua o le aofia ai o laʻititi nifo o hormones o le thyroid i le togafitiga o le atherosclerosis vascular ma tuʻu ai masalosaloga i se meaʻai malosi.

O le teenaina o le mamafa o meaʻai gaʻo e sili atu ona taua i le taumafataga: laʻau suamalie, meaʻai gaosiga e fesoasoani i tupe mama.

Gaoioiga faaletino

O le sini autū o faʻamalositino o le faʻagaoioia o ituaiga uma o metabolic processes, faʻavavevave le tafe toto. I lenei auala, ua faia ai tuutuuga e faaosofia ai le puipuiga o le tino ma faasagatau atu i siama, faapea foi ma le taofia o le lafoaia o lipoproteins i le puipui pito i tua.

E leai ni faʻatinoga faapitoa. O tafaoga tafaoga i taeao uma e mafai ai e oe ona faatumauina le tele o le gaioiga talafeagai. Faʻailoa se savali umi, aau.

Tapulaʻa i faʻatinoga mo le atherosclerosis o vaʻa vaʻaia e fesoʻotaʻi ma gaoioiga faʻaletino ma manaʻoga, vave vave o le ulu ma le tino.
E le fautuaina le auai i taaloga taʻavale pe a mavae le 40 tausaga. Faatasi ai ma soʻo se aʻoaʻoga, e tatau ona e pulea lelei lou loto ma le manuia.

O se lapataiga faʻapitoa i tupulaga talavou o loʻo fiafia i le fausiaina o tino ma isi "maso": o mea uma e tatau ona paleni i le tino. Ole maualuga o le maso i tamaitai e oʻo atu ai i le toilalo o le hormonal, i alii - e fesoasoani i le vaʻaia o le atherosclerosis.

Ua masani fomaʻi fualaau mo togafitiga o le atherosclerosis. O le vaega o statins ua manatu e sili ona lauiloa, e aofia ai Simvastatin, Atorvastatin, Lovastatin, Pravastatin, Zokor. Na maua mai i le mushroom mycelium. La latou faiga o le gaioiga o le taofia lea o le galuega o le ate i le gaosia o le cholesterol.

O loʻo faailoaina mai mo le maualuga o le cholesterol, aemaise lava i tagata gasegase i faʻamaʻi fua, i tagata matutua. Manaomia e ave i le po.

Aafiaga le lelei: o le vevela, gaogao i maso o vae, tiga, manava manava po o le malosi, afaina. E le fautuaina mo fafine maʻitaga, tagata e maua i le ate ma fatu fatu.

  • se faʻateleina o le maualuga o le cholesterol i luga aʻe o le uluai, pe afai e te le toe aveina,
  • fualaau oona, i le isi itu, aua le faatagaina le ate e faʻapipiʻi lipoproteins, ae i le isi itu, faʻalauteleina le faatumauina o le cholesterol e faʻamalosi i sela.

Sequestrants of acid acids

O tagata suʻesuʻeina o meaola suamalie o loʻo taʻua o fualaau faʻasaina e puipuia ai meaola mai le meaai ma faʻamalosia ai le ate e faʻatele ai le tau oa latou lava lipoproteins mo le faʻaogaina. O lenei tulaga maualalo ai o latou toto. E aofia ai: cholestyramine, guarem, colestipol.

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

Ua faailoaina atu mo le faateleina o le cholesterol i tupulaga laiti ma le vaeluaina. E sili atu ona talafeagai mo le puipuia. Ona o le tofo le lelei, ua fautuaina e inu vai inu.

Aafiaga le lelei: o le gaogao, afaina, le mausali. Faʻasoa fesoʻotaʻiga ma isi auala. E le mafai ona e inuina isi vailaʻau i le itula muamua ma le 4 itula i le maeʻa ai o le faʻataʻitaʻiga.

O se vaega o fibrates - Gavinol, Clofibrate, Bezafibrat - galue i luga o isi gaʻo o le cholesterol fat (triglycerides). Lagolago faapitoa mo le maʻisuka mo togafitiga ma le puipuia o le atherosclerosis o toto toto.

Faʻailoaina i totonu o le gase function function.

Nicotinate Group

Niacin ma ona mea e maua mai - Iduracin, Niacin - faʻapotoina toto toto, faʻaitiitia le toto, e le aʻafia ai le cholesterol.

Latou te mafua ai lagona o vevela, mumu o mata ma tino.

E le faʻamaonia i faʻamaʻi faʻatasi ma le gase o le tino, ma le maʻi o le peptic, gout, le maʻisuka.

O se toe foi taua tele o le manaʻoga mo se fua tele (faʻamaʻi togafiti o le 1.5 - 3 g i le aso), o lona uiga 30 i le 40 papa.

A faʻaalia le taotoga

O togafitiga togafitiga o le atherosclerosis o arteries e faʻaalia i le leai o se aʻafiaga o vailaʻau faʻasaina.

2 ituaiga o gaioiga faʻaaogaina:

  1. alo ese o le afaina ua afaina (faʻafeiloaʻi i seisi vaʻa maloloina ma le faʻavaeina o se auala fou mo le tafe toto ma meaʻai o le okeni ma maso),
  2. prosthetics po o le sui o le nofoaga ua faaleagaina faatasi ma se mea gaosia.

O faʻatasiga faʻapitoa e faia i luga o laʻau o le fatu, vae, ma le atherosclerosis o le carotid o.

O le taotoga ua solia i le ogaoga o le fatu, ogaoga o faʻamaʻi fatu, maʻi o le ate, i le vaitaimi umi pe a uma le taia, ma le tele o leona o vaʻa taʻitaʻia.

O le faʻasalaga ua oʻo mai i le togafitiga o faʻamaʻi pipisi o le fatu, faʻaosooso faifai pea. Le aano o le metotia: o le faʻaofiina o se uaea fusi ma se kesi i totonu o se vaa vaapiapi, lea, faalauteleina, lagolago ai puipui ma e le faatagaina ai i latou e tafe.

E le mafai ona maua le metotia i ni gasegase atherosclerotic.

Le taimi e faʻaaoga ai togafitiga faʻa-popoto

I tala faʻasolopito a tagata, e tele meaʻai e folafola atu le fesoasoani i le atherosclerosis. O le faʻaaogaina o tapenaga sauniuni a le tagata lava ia mai mea totino (tea, tincture, decoction, ointments) e faʻamafanafana ma faʻamalosia le tagata maʻi. Ae e le o se faʻamalosiau i le fomaʻi, aua o le fualaau o mea aoga i togafitiga faʻalautele mo le atherosclerosis e matua laitiiti lava. E sili ona faʻaaogaina e le mo togafitiga, ae mo le puipuia, pe a leai ni faʻamaʻi ogaoga.

Le togafitiga o le atherosclerosis faʻatasi ai ma togafitiga faʻaleagaga e aoga tele e faʻafefiloi ma vailaau faatonuina e faʻaitiitia ai o latou aʻafiaga.

O auala faʻapitoa e aofia ai:

  • o le faʻaaogaina o togalaau faʻamaʻi i decoctions ma mea laiti,
  • faaopoopo nisi o vaitau, suamalie, oloa i meaai,
  • sauniuniga o teuteuga ma mea mai fugalaau ma fua,
  • le faʻaaogaina o meaʻai ma le suauu.

Le faaaogaina o laau

I le togafitiga o le atherosclerosis ma laau laʻau, ua fautuaina:

  • mint
  • laʻau
  • St. John's wort
  • melissa
  • mumu mumu
  • lapisi.

E mafai ona saunia ma faʻamago i latou lava. Faʻaaogā i le susu, vaevae 2 sipuni tele o laau mamago ile po i le afa lita ma inu i le aso e sosoo ai nai lo lauti. E mafai ona e faaopoopo le meli i le tofo.

Laʻau ma le meaʻai

E i ai se mea lelei i le ate. E fautuaina o ia e na ona 'ai i se aso i aso uma, ia faʻafefiloi ma lemoni ma le meli, ia faʻataunuʻuina le' ava malosi i le kalama e tusa ai ma le tuai a Tibet ma susu o susu.

Faʻaopoopo le hawthorn ma oso i luga o le lauti, compote (o se sipuni sipuni o mased berries per glass) e maua ai le puipuiga ma togafitiga o le arrhythmia, tuʻuina atu le tino i vitamini, ma faʻagaoioia ai puipuiga puipui.

Togafitiga faʻalotoifale

Mo le togafitiga o le atherosclerosis o vae, ua fautuaina ai le manava ma le pamu.

Fua: fai se ipu vai inu vai tutusa tutusa o le St. John's wort, sage, chamomile, manoa ma le plantain (o le pine). Faʻaliliu le mafuaʻaga o le paluga i le vevela o le tino. Sogi se fasi pepa tele i totonu ma afifi uma le tiga o le vae. Ona faaopoopo ai lea i le cellophane poʻo le faʻamalosi pepa ma se mea mafanafana.

O le umi o le taualumaga e le itiiti ifo ma le tolu itula. E mafai ona faʻatino faalua i le aso. Aʻo leʻi faʻaaogaina le paluga, e fautuaina e mulumulu le vae i le fasimoli ma le vai ina ia mautinoa ai e leai se mea gaʻo i luga o le paʻu.

O le fua mo le suauu mo le talosaga e aofia ai le tutusa o le sami buckethorn ma olive. E fautuaina e faʻaaoga faʻapitoa mo le lapisi, fai ni faʻamau poʻo se faʻaaogaina aʻo leʻi faʻaaogaina se pama o laau.

O le faagasologa o taualumaga e 3 vaiaso.

O se faʻalavelave faʻaleagaina i isi togafitiga o le atinaʻe lea o se faʻafitauli faʻafefe i le fualaau faasaina.

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

Le togafitiga o le atherosclerosis, e pei o soʻo se faʻamaʻi, e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi poto. O manatu faaalia faʻaonapōnei i luga o le faafitauli o le a fesoasoani e aloese ai mai mea sese, faasaoina tupe ma le soifua maloloina.

Fofo faʻapitoa mo cholesterol - lemoni ma le kalaka

E oo lava i monasone anamua Tibet, o le garlic ma le lemon (mo le cholesterol) na avea ma mea aupito sili ona lelei mo le toto toto e faatumuina ai le elixir, o togafitiga faaonaponei lea i aso nei e fesoasoani ai i tagata e toe faaleleia le gafatia ma le gafatia o puipui o le tino o le tino, faaleleia le tafe toto i totonu o le toto e ala i le aveeseina o pepa.

O le faamamaina o tino ma se fofo taugata e le taugata e mafai ona faʻamalolo pe faʻaitiitia ai le ulu o le ulu, faʻaitiitia ai uiga o le atherosclerosis ma le maualuga.

O aoga o mea aoga

Ona o ona uiga tulaga ese, o le keke ma lemoni mai cholesterol o le faamama sili lea e mafai ona saunia i le fale. E faʻamamafa e le 'ili ia vitamini B (B1, B2 ma le B6), C ma le PP, mono- ma disaccharides, faʻamalosi tino ma elemene (potassium, iron and iodine, phosphorus, zinc and copper, sodium and calcium).

O le tele o mea e ola i meaola o loʻo iai i le keloka, faʻapea foi ma sulfide ma amino acids o loʻo i ai se aoga aoga i le cardiovascular system. E aofia ai: alliin, ahoen ma allicin, e pei o le aspirin masani ia latou gaioiga. E tuʻuina mai e Alliin se tofo faapitoa ma sogisogi i le vevelaina o laʻau o le kalaka.

Ae o se taunuuga o le gaioiga, e liliu atu i allicin, lea e:

  1. Faʻaitiitia le cholesterol ona o le LDL ma le VLDL.
  2. E le faʻamavaeina ma aveese faʻamalolo saoloto mai le tino, faʻaleagaina le setete o toto toto, faʻateleina le tuai o le tino atoa ma mafua ai faʻafitauli i luga o le fale.

E tatau ona maitauina o le wholeicin (o le kulikisi) o loʻo galue i na o nifo fou, ae ua faʻaumatia ao faagasolo togafitiga vevela.

Afai e le vave faʻauluina pe faʻapipiʻi le sisika i le mea kuka kuka, ona faʻasaina lea (ajoen) i totonu - o se mea faʻapitoa e mafai ona faʻaaogaina e iai le antithrombotic. Sulifara ma sulfuki o meaola mai fafo, o vaega ia o amino acids, e faʻalavelave ai i le faʻapipiʻi o le cholesterol i totonu o se falesuesue o meaola ma faʻamalosia ai gaioiga faʻasao i le tino.

E faaopoopo atu e le Lemoni ia suauu taua i le elixir ma faateleina ai le aofaiga o vitamin tutusa.

O se fualaau aina suamalie ua suamalieina foi ua togafitia ai vailaau:

  • minerale - potassium, phosphorus, uʻamea, calcium ma le sodium,
  • moe ma pectini,
  • flavonoids ma vailaau oona.

Faailoga, aafiaga o le faʻaaogaina ma le faʻasaʻo

Garlic ma lemononi e fesoasoani e fufuluina ipu o le gaʻo tele-pei o vailaʻau. Mai le cholesterol, o togafitiga faʻasalalau e talafeagai mo tagata e masani ona soli mataupu faavae o se taumafataga maloloina, faʻaaogaina meaʻai gaʻo tele, faʻagasolo sina mea, maua ni masani leaga, ma le amanaʻia foi le tulaga sili ona lelei o galuega ma malologa.

Ae ui i lea, o sea fofo e le tatau ona faia:

  • maʻitaga
  • gasegase i le mailei
  • se tagata o loʻo i ai le maʻi poʻo le faʻamaʻi fatu,

  • gasegase i faafitauli gasegase gastrointestinal.

E aunoa ma le tuʻuina atu o vailaʻau faafomaʻi ma le faʻaaogaina o lemoni ma le garlic mai maʻi faʻapitoa i le tino o togafitiga, e mafai ona e:

  1. Faʻaitiitia le faʻaogaina o le "leaga" cholesterol i le toto ma faʻaitiitia ai faʻaaliga o le atherosclerosis (pe faʻaumatia).
  2. Faamalosi le vascular tone.
  3. Puipuia spasms o laʻau o le faiʻai.
  4. Faʻaitiitia le kulukose o le toto i le maʻisuka nai lo le i ai o se aoga aoga i luga o le toto toto i totoga ma mamanu.

O le aʻafiaga antisclerotic o lemoni ma le garlic i luga o ipu toto e mafua ona o le i ai i le fualaʻau manogi o gaʻo gaʻo lea e mafai ona faʻamavaeina ai pusa o le cholesterol, faʻapea foi ma le adenosine, lea e puleaina paleni o le platelet ma faʻagesegese ai le toto toto.

Recipes: metotia o tapenapenaga ma tuufaatasiga

Mo tagata gasegase e le mafai ona faʻatagaina le ava malosi, tilatiki keke ma lemoni, e fautuaina mai e le phytotherapists le tafe mai i le meli.E mafai foi ona tumu i le vai pe saunia e aunoa ma le lemoni, faaopoopo i le susu (mo le kuata kuata o susu (55-60 ml) - 3 gogo o le cholesterol elixir).

O le maualuga o le cholesterol e faʻafetaui ma le siaki, lea ua saunia mai le faʻatusatusaga:

  • Mo le 3 lita o vai ua tunu, faamafanafana i le vevela o le tino, ave 4 lemoni ma se peel ma 4 ulu o le garlic. Ua vaevaeina nei i nifo ma faʻamamaina. Tipi lemoni ma ni pulou o se fualaʻau vevela i se mea e fai ai meaʻai manu poʻo le faʻaaogaina o se paluga suamalie, ona liligi ai lea i le vai saunia. Ua faʻafefiloi le paluga mo le 3 aso e aunoa ma le faʻaaogaina o se pusaaisa. Latou te inu vailaʻau mo le masina (pe 40 aso). E tasi le mea - 100 ml i le aso, e fautuaina e inu se ipu malamalama ma le afa.
  • Faatasi ai ma le meli. Fuga mai le 5 lemoni e faʻafefiloi ma le keleni (mai 5 ulu) ma faʻafefiloi i le 500 ml o le meli. Faʻamalosi mo le 7 aso i se nofoaga e le vevela e aunoa ma se malamalama, faʻaosoosoina e le aunoa. Faʻaalu 4 taimi i le aso mo se sipuni. Taʻaloga atoatoa - 60 aso.
  • Mo oloa susu. Saunia se paluga o le 350 g o le kālati uamea ma sasaa le 250 ml o le ava malosi. Faʻamalosi 10 aso i se nofoaga malulu (ae le o totonu o le pusaaisa!) I le afa itula ao leʻi oʻo i taumafataga, e toʻatolu mataʻu o le manogi maeʻa ua faʻafefe i le 60 ml o susu.
  • Tasi le lemoni lemoni i le peel ma faʻamalo le lauloni na aumai mai ulu e lua, faaopoopo 5 laupepa laula ma sasaa le paluga ma le 500 ml o vodka. Faaaoga pe a uma se taumafataga i se sipuni (10 ml). O lenei faʻasologa e le talafeagai mo tagata gasegase e le amanaiaina le ava malosi.

E le pei o mea taumafa, o meaʻai e saunia i a latou lava mea e aofia ai mea masani e faʻaleleia lelei ai mea aoga, o le togafitiga e sili atu ona aoga. Ae e mafai ona faia lenei mea pe a uma ona faʻamaonia e se fomaʻi.

Garlic ma lemoni mo le cholesterol: talavai, manatu a fomai

  1. Mai le loloto o seneturi
  2. Faʻatonuga e aʻafia ai le televave o le Cholesterol
  3. Se fualaau o le sikaleti o le karika e selau-tausaga
  4. Saina anamua o le Cholesterol Garlic Tincture Recipes
  5. O se fua lelei mo le garlic ma le lemoni i lalo ifo o le cholesterol
  6. Honey, garlic and lemon - o se fofo mo le vave faʻaitiitia o le cholesterol
  7. O faʻamaoniga i le faʻaaogaina o tinctures

E seasea ona maua se tasi o le a le taumafai e faatumauina le tumama o lona fale poo lona fale, ae toaitiiti tagata e iloa e tatau foi ona faʻamamaina o tatou tino: ipu, sooga, toto, ate, manava. Ma o le tausisia o le nofo lelei ma le mama e sili atu le faigofie nai lo le fuafuaina o masini ma le mama atoatoa.

O vaʻa o loʻo i ai le toto toto, e maua ai le felauaiga o mea taua i le tino atoa. Soifua Maloloina ma le ola manuia e faalagolago tuusaʻo lava i latou. Ma

o faʻasalaga ua aʻafia i le teu o le cholesterol e mafua ai le tele o faʻafitauli i se tagata: aʻafiaga o aʻafiaga, faʻaitiitia le tulaga o le soifua maloloina, vaivai le vaivai ma faʻaititia le puipuiga ma le gafatia galue. O le le lava o le tafe toto e mafua ai le ogaoga ogaoga, matautia i le ola maloloina ma le ola. Mai anamua na faʻaaogaina le kalo ma le lemoni mo le cholesterol.

Mai le loloto o seneturi

Ua iloa e le tagata le galani talu mai taimi anamua. I luga o tusitala anamua o papyri ua latou mauaina le tele o fualaau ma faamatalaga o le togafitiga o le kalani. O le pepa, mai le 350 TA, o loʻo i ai faʻamaumauga i le auala e faʻaaoga ai lenei oloa tulaga ese mo faamoemoega faʻalesoifua maloloina. Initia anamua, Aikupito, Eleni na iloa e uiga i togafitiga e puipuia ai antibacterial ma antiviral o le kalaka. I Saina anamua, na faʻamālōlōina e le aiga o le emeperoa le aiga o le emeperoa o mea leaga matautia o mea taumafa.

O le fanau mai o le kalaka ua taʻua o se tamai mauga i le va o Altai ma le Tien Shan. E leʻi fefe o matou tuaa ia te ia le manogi faapitoa ma sa manatu o se panacea mo maʻi uma. Latou te saunia ni mea mai ai, 'ai le meaʻai, kuka i le susu, faʻanofo pei o le la, sasaa le uaina, ma faʻaaoga foi mo faamoemoega puipuia.

O le laumeni ua lauiloa talu mai aso anamua, ma ua avea ma tagata lauiloa mai le seneturi talu ai. O lona atunuu e le i faavaeina i le taimi nei. Sa masani le Chinese anamua i le 40 seneturi talu ai. O le agu auro o se faailoga o le la, manuia ma le fiafia i le olaga, o se uiga taua o faaipoipoga.

Faʻatonuga e aʻafia ai le televave o le Cholesterol

Mo le galue masani, e le manaʻomia e le tino o le tagata le tele o cholesterol: ia mautinoa le taua tele, e mafai e le ate ona gaosia i le tele o mea. Ae o lona sili atu e mafua ai faʻalavelave faʻafuaseʻi o le cardiovascular system ma e mafai ona afaina ai le fatu, atherosclerosis, faʻaʻau fatu poʻo le stroke.

O le faateleina o le cholesterol toto e afaina i:

  • O le le lelei o le soifuaga masani, ulaula, inupia o le ava malosi, gasegase, le pulea lelei o taumafa ma le maualuga o le "cholesterol" leaga,
  • Le agaleaga leaga - afai o tagata o le aiga ei ai le maualuga o le cholesterol, e mafai ona e iloa saogalemu i le vaega lava lea e tasi,
  • O le mamafa ma le iai o faʻamaʻi masani (maʻi o le maʻisuka, hypothyroidism, faʻamaʻi o le thyroid ma le pancreas, ate ma fatuga),
  • Tulaga faigata ma faʻamaʻi o le tino.

Se fualaau o le sikaleti o le karika e selau-tausaga

O lenei fua mo le tincture o le kalaka mai le cholesterol ua taʻua o se tulaga masani. I totonu o se fagu tioata, tuʻu le 40 g o le kālati matala, ma sasaa i vodka maualuga poʻo le ava malosi (100 ml), faʻapipiʻi ma tuʻu i se mea pogisa mo le 10-12 aso. Faʻaalu 3 taimi i le aso, 10 faʻaleleia muamua aʻo leʻi 'ai mo le 30 minute. Ina ia faamalūlūina le tofo, e mafai ona e faaopoopoina sina moa.

Saina anamua o le Cholesterol Garlic Tincture Recipes

200 g o lelelele poloka, paʻu i totonu o se fasi laupapa laupapa, sasaa le 200 g o le ava mo le 10 aso ma tuu i se nofoaga pogisa ma malulu. A maeʻa le taimi faʻaalia, e tatau ona maeʻa maeʻaeʻa le lapisi e ala i le gau i le tele o laulau ma tuʻu ese mo le isi 3 aso. E tatau ona e ave i le taeao, aoauli ma le afiafi ao lei faia ni taumafataga mo le 20 minute, ma susu i le vevela o le potu. E tatau ona e amata i le tasi mataua, faʻaopoopo le mataua ma le mataua i fualaau taʻitasi e sosoo ai.

O le a le atherosclerosis?

Atherosclerosis o se faʻamaʻi pipisi, faʻaalia i le tutupu o faʻafitauli i le lipid metabolism.

O se mea e fesoasoani i le faʻaalia o maʻi faʻapitoa o se faʻaitiitia o tulaga plasma o le lipoproteins maualuga ma le faateleina o le maualuga o le lipoproteins o le maualuga. O le le lelei o le tino e mafua ai foliga o le teuina o le LDL ma VLDL i luga o puipui o le mimitiuma ma le fausia o ni atherosclerotic plate.

O le atinaʻeina o togafitiga faʻaleagaina e faʻaalia ai foliga vaaia i totonu o le tino o le tele o faʻafitauli ma faʻafitauli.

O faʻafitauli sili ona taatele e mafua mai i le alualu i luma o togafitiga o mea nei:

  • toto maualuga
  • ituaiga o stroke ma le faiʻai le lelei,
  • afaina o le fatu o robots (angina pectoris, syndrome coronary union, myocardial infarction),
  • ogaoga le solia o le galuega o gaioiga uma,
  • atherosclerotic suiga i le fausaga o puipui o toto toto,
  • maliu o le maʻi.

O le mea e leaga ai, o le faʻamaʻi e masani lava ona maua pe a amata ona faʻaalia e le tagata ni faʻafitauli o faʻalavelave faʻaosofia e le atinaʻeina o togafitiga. E i ai le tele o ituaiga o suʻesuʻega ma meafaigaluega e suʻesuʻeina ai se faʻamuamua i le atinaʻe o le atherosclerosis i se tagata maʻi.

O le faʻamaʻi e aliali mai o ia lava i le tele o taimi e foliga mai o le gaioiga o le fatu. O lenei tulaga e tupu pe afai e taofia le luminaʻi o totonu ole vaa. O faʻafitauli o le gaioiga e faʻaalia e ala i feteʻenaʻiga, faʻateleina le toto, ma isi.

O faafitauli ogaoga i le faagaoioia o okeni ma o latou tino e tulaʻi mai pe a poloka le paʻu o le arteries e le 50 pasene pe sili atu foi.

O le atiaʻe o le atherosclerosis e mafai ona amata mai i le laʻititi ma e faʻaalia i foliga vaaia pe a oʻo i le matua.

O le tulaga o le atiaʻe o suiga o le atherosclerotic e aʻafia ai i le tele o itu taua, e aofia ai mea nei:

  1. Paulo
  2. Soifuaga.
  3. Le lautele o galuega faʻapitoa.
  4. Vaʻaiga faʻapitoa.
  5. Aga masani leaga.
  6. Totogi mamafa.

O lenei vaega o mea e mafai ona aofia ai meaai paleni.

Garlic ma ona meatotino

O lapisi o se tasi lea o taimi e masani ona avanoa mo ni ipu eseese i taumafa a tagata. O lenei oloa e tele tele vitamini ma suauu taua. O le oloa e le gata ina sili atu le malosi o le faʻaleagaina o meatotino, ae o loʻo iai foʻi le vailaʻau sili ona malolosi.

Faatasi ai ma le faʻaaogaina masani o le kalama, o loʻo i ai sona aoga aoga i le tino.

I le faaopoopo atu i nei uiga taua, o lenei laau o loʻo i ai se isi meatotino taua, o loʻo i ai sona malosi malosi faʻapitoa.

Ua leva ona faamaonia le saogalēmauina o suʻesuʻega faʻaonapo nei. O le taumafaina i aso taitasi o le tele o lala o lenei laau i meaai e fesoasoani e faaitiitia le cholesterol i le plasma toto e 15%.

O loʻo i ai faʻamalositino nei i le tino:

  • faʻaosofia ma faʻaleleia le gaioiga o le muso o le fatu,
  • faaleleia le faagasologa o le toto,
  • fesoasoani i le faʻaitiitia o toxins ma toxins mai le tino,
  • saturates le tino faʻatasi ai ma elemene taua ma vitamini,
  • faaitiitia le cholesterol plasma.

O laʻau e masani ona faʻaaogaina i vailaau faʻataʻitaʻi e togafitia ai le tele o faʻamaʻi. O lenei lisi e aofia uma ai faʻamaʻi o le natura faʻaleagaina ma faʻamaʻi e fesoʻotai ma maʻi faʻaleagafesa.

O se tasi o maʻi e fesoʻotaʻi ma le faʻafitauli ole gasegase ole atherosclerosis.

O le faʻaaogaina o le kalala i le togafitiga o le atherosclerosis e faʻamaonia ai le tele o le cholesterol i le plasma toto.

I le faagasologa o le faʻaaogaina o le laau mo togafitiga, e masani ona faʻaaogaina ai fualaʻau o togafitiga faʻaleaganuʻu. O lapisi e mafai ona faʻaaogaina uma lava ma i le tulaga o infusions ma tinctures.

Metotia mo le faia o fualaau faasaina

O lapisi ma ona sauniuniga e lauiloa lautele o ni sooupu mo le puipuia ma le togafitia o maʻi fatu, vaʻa toto ma isi faʻamaʻi pipisi, atherosclerosis, hyperlipidemia, thrombosis, maualuga maualuga ma le maʻisuka.

E pei o se fofo mo le atherosclerosis o se vaega o le tele o vailaʻau faʻatauina i falemaʻi. O le tulaga ese o tupe na saunia i luga o le faʻavae o togafitiga faafomaʻi masani e eseese tele mai sauniuniga o vailaʻau faʻasaina i na o mea e le masani ai e mafai ona faʻaosoosoina ai le foliga mai o le faʻafefe o le faʻafefe ma le le faapalepale.

E mafai ona faigofie ona saunia i luga o le fale meaʻai laulaʻau, o meaʻai e faigofie tele ma taugofie.

O le auala pito sili ona faigofie e faʻaaoga ai lenei oloa o le 'ai lea o nai cloves i le aso. O lenei aofaiga o oloa ua lava e le gata e tau ai le atherosclerosis e ala i le faʻamamaina o le toto, ae ia faʻamavae foi tupe maualalo o le cholesterol i luga o puipui o toto toto o le totoga.

I le faagasologa o le togafitia o le atherosclerosis, e mafai ona e faʻaaogaina le suauu kela, paʻu, mea laiti ma mea faʻaleaga.

E mafai ona faʻaaogaina le suāuʻu mata e fai ma faʻaopoopoga i soʻo se fuālaʻau manogi i le taumafataga. Ina ia faʻamalosia le suāuʻu fuālaʻau, ia faʻaopopo i le 10 pusa laititi o le laau i se fagu ma soʻo se suāuu fuālaʻau. O le suauu ma le faʻaopoopoga e tatau ona faʻaosoosoina mo le 10 aso, pe a maeʻa lea e mafai ona faʻaaogaina i le sauniuni o fuamoa eseese

O le lelei o le kalaka i le maʻi fatu cardiovascular na sili atu ona faʻamalosia i suʻesuʻega suʻesuʻe, lea na mafua ai le tele o faʻataʻitaʻiga. E ui lava o le tele o faʻataʻitaʻiga faʻapitoa na faʻaalia ai o le kāleti ei ai se aafiaga lelei i le toetoe lava o tulaga uma o le cardiovascular o loʻo taʻua i luga, o le tele o suʻesuʻega le lelei na faia talu ai nei le masalosalo i le aoga o keikisi, aemaise lava lona aafiaga i le faʻaitiitia o le cholesterol toto. E taua tele mo saienitisi i le salafa o le lalolagi le faʻaogaina o le kelaka saʻo ma fiafia ai i le maualuga o le lelei, talu ai o le auala aupito taugofie lea e puipuia ai le tele o faamai. O se auala taugofie e puipuia ai le atherosclerosis vascular o le faʻaogaina lea o le kalakeke i aso uma. Ae, o le mea e leaga ai, o tagata uma e eseese ma e le o tagata uma e faʻafeiloaʻi ma le toʻa le malosi malosi o le garlic. E le fautuaina le faʻaaogaina o le maualuga o le vevela mo le kalaka, mo le gaosia o se vailaʻau faʻamaʻi.

O le taofiofi na masani ona faʻaaoga i togafitiga o le atherosclerosis o vaʻa pito i lalo. O le tinite ua saunia mo lenei faʻamoemoe e le o faamoemoe mo le faʻaaogaina totonu.

Mo le faia o le tincture, e tatau ona e vili 10 cloves ma liligi le kuluga e maua mai i le pati pīpī o le cidini, mulimuli ane ua faaopoopo le 100ml vodka poo le ava malosi i le paluga. E tuʻuina le faʻafefiloi i le pogisa ma faʻaogaina mo le 14 aso.

Pe a sauniuni se pusa, o le vailaʻau faʻamaʻi ua faʻafefeteina i vai. O le kulimi a le Apple-garlic vine e faigofie lava ona ulu i lalo o le paʻu i totonu o le toto ma fesoasoani e faʻasalaina lipid formations ma faʻasaʻo le fula o lala.

O faʻamalosi e faʻavae i le apple-garlic vinegar e mafai ona faʻaaogaina e togafitia ai le atherosclerosis o vaʻa o vae ma le ua.

Atherosclerosis togafitiga ma le garlic ma le lemon

O le mea sili ona faigofie e kuka i le fale o le toto o lemoni ma le garlic mai le cholesterol. O lenei mea faigaluega o le a fesoasoani e le gata i togafitiga o le atherosclerosis, ae o le a fesoasoani foi i le faʻamalosia o le puipuiga.

O le faʻasaina mo le faʻaaogaina o se vailaʻau o togafitiga faʻaleaganuʻu o le i ai lea o le le faapalepale patino i vaega o le vailaʻau. E le gata i lea, ua fautuaina e le faʻaaogaina vailaau i le i ai o faʻamaʻi o le gastrointestinal tract, allergies.

Ina ia iloa ai le i ai o se faʻalavelave faʻafuaseʻi, pe a iai se masalosaloga o lona i ai i le tagata maʻi, e fautuaina ia faʻaaoga le afa o le fualaau o le vailaʻau faʻatasi. I le leai o ni aʻafiaga le lelei, o le faʻaaogaina o se sauniuniga e faʻavae ile garlic ma lemoni ua faʻatagaina e tusa ai ma fautuaga mo le faʻaoga.

Ina ia saunia le fofo mo le atherosclerosis ma le kalama ma le lemoni e tusa ai ma le fua, o mea nei o le a manaomia:

  1. Lemon (3-4 fasi lapopoa laiti e sili atu).
  2. Laʻau (2-3 ulu, laʻau laiti).
  3. Suavai (2 lita).
  4. Natura faalenatura (100-150 kalama).

I le gaosiga o mea na faʻaaogaina na faʻaaogaina ai ipu. O lenei itu taua e matua taua ona o le malosi o le siosiomaga o mea aoga, aemaise lava i le taimi o le teuina. E tatau ona tapena le vai i le taimi muamua ma faamafanafana i le vevela vevela. A faʻaaogaina le vai vevela i le kalakeke ma le lemoni, o le tele o vaega aoga e faʻaumatia.

E manaʻomia le fufuluina o le lemoni ma tipi i ni mea e talafeagai mo le tatuʻuina o se mea e fai ai meaʻai poʻo se mea e gaosi ai meaʻai. E veleina ma vaeluaina le 'ulu i totonu o fagu. E ala i se mea e fai ai meaʻai manu i totonu o se fagu faʻamafaʻai i le vai, pasi le keloni ma le lemoni. A maeʻa, o le meli (ma le malulu) e faʻaopoopoina i le tuufaatasiga, e tatau ona fefiloi lelei meaʻai pe a maeʻa uma le meli. O le sipuni e faʻaaogaina i le faiga o kuka e tatau ona fai ma laupapa. E tatau ona sasaa le masini sauniuni i totonu o se ipu fagu ma tuu i lalo o se faʻalafolafola lua o gau i se mea malulu ma pogisa mo aso e tolu ina ia mafai ai. A maeʻa aso e tolu, ona tosoina lea o le masini ma sasaa i totonu o se fagu tioata e tutusa ma le voluma.

E fautuaina le faʻaaogaina o le 50 grams i luga o se manava gaogao, ae le sili atu i le luasefulu minute ao leʻi faia se taumafataga atoa. Taimi o pulega 2-3 taimi i le aso. I le faagasologa o le faʻamalosi, o le tele e maua ai ona mea totino faʻapitoa, ma le malosi o le kālele ua matua faʻaleleia. Tausia le masini i totonu o se ipu fagu, i lalo o le ufiufi ma i totonu o le pusaaisa.

O mea aoga o le tincture o kekisi o loʻo faʻamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

Faʻamanuiaga mo vaʻa toto

Aisea e taua ai le faʻaaogaina o le garlic e faasaga i le atherosclerosis? O le mea moni, o lenei fofo taugofie na faia e le natura lava ia e togafitia ai faailoga o maʻi tuga.

O le tuufaatasiga o le kālati e faia i vitamini aoga o vaega C, B, D, P, faapea masini masima, uʻamea, potassium, phosphorus, calcium, manganese, iodine, zinc.

O nei elemene uma e fesoasoani i le faʻaleleia lelei o le soifua maloloina lautele:

  • Latou te faamamaina le toto mai fua o le pala, faʻamaonia le maualuga o le "lelei" cholesterol.
  • Faʻaitiitia le LDL (lipoproteins le maualalo), ua lauiloa o le "leaga" cholesterol.
  • Faʻaitiitia faʻatonuga o le atherosclerotic i totonu o puipui puipui (vasques).
  • Faʻavasega le maualuga o le toto platelet, ma faʻaitiitia ai lona faʻatonuina, puipuia le lamatiaga o le thrombosis.
  • Latou te fesoasoani e faʻamalosia pa puipui o vaʻa vevela ma vaʻaia, toe faʻaleleia o latou leo, faʻaitiitia le faʻavaivai, ma faʻamaloloina spasms.
  • Laʻau i le arteriosclerosis o loʻo i ai se faʻalavelave faʻapitoa.

Tuuina atu o le atherosclerosis ma le toto maualuga e fesoʻotaʻi faʻatasi, e tele lava ina saofagā i le faʻalavelave faʻafuaseʻi, e mafai ona matou fai atu o fualaau o le eletise o le a aoga mo gasegase maualuga.

Fautuaga lautele

Pe a ave le sukaina mo le atherosclerosis vascular, mafaufau i nei auala faʻaaogaina.

  1. Ina ia puipuia le atherosclerosis, e mafai ona e faia oe lava se sanuisi maloloina i le taeao: o se fasi falaoa e saluina i se fasi manifinifi o le pata ma fufulu i le eleele laukalo.
  2. O tagata e iai se lamatiaga ole maʻi vascular e tatau ona 'ai le 2 falesa kulupu mata i le aso (i ni vaega).
  3. O le susu masani e fesoasoani e faʻaumatia le manogi siva. E mafai ona e inuina se meainu laitiiti pe na o le fufuluina o lou gutu ma o le a leai se "amber".
  4. O se fasi keke o lemoni, cinnamon, cardamom, ipu ipu kofe masani poʻo le mite tea o le a fesoasoani foi e faʻaumatia le manogi manogi.
  5. E le tatau ona e tago i le ava malosi o le kalakeke mo le atherosclerosis pe afai o loʻo i ai mea nei: maʻitaga ma le taimi o le susu, epilepsy, ava malosi, faʻamaʻi o le mucosa gastrointestinal.

O lenei, seʻi o tatou vaʻavaʻai atu i auala e togafitia ai le kalama eletisela.

Taʻaleʻa-ava malosi

  • Matou te ave le 100 kalama o keleleka, pasi atu i se laʻau po o se mea e gaosi ai manu, sasaa le 0.5 lita o vodka ma faʻamalosi mo aso e lua i le vevela o le potu. Inu 10 paʻu ile 1 tbsp. l vai faʻatolu i le aso, afa itula ao lei faia le taumafataga.
  • 0.3 kilokalama o gelikeli liligi 1 le fagu vodka lelei, tuu mo le 21 aso i se nofoaga pogisa. Inu 15-20 pa'ū tasi i le aso ma 100 g susu.
  • Tatou te aveina 200 kalama o keke keke ma 200 ml o le ava malosi e le o se mea e fai. Sasaa le kālati i le ava malosi ma faʻaauau pea le 2 vaiaso i se nofoaga pogisa. Ona faaopoopo ai lea o le 50 kalama o le meli ma le 50 ml o le propolis infusion i le ava malosi. Faafefiloi, ia tuʻu i luga isi aso lua. Matou te inu i le paluga ma le susu (50-100 kalama) aʻo 'ai e tusa ai ma le polokalame e tasi: 1 aso: taeao - 1 paʻu, aso - 2 matala, afiafi - 3 mataʻu. O aso uma matou te faʻatuputeleina le fua i le 3 pata mo fualaau taʻitasi. Mai le aso 7, e amata ona faʻaitiitia le numera o mataʻu i le 3 ma fualaau taʻitasi. E amata mai i le aso 11, tatou te aveina 25 silu o tupe i le aso e oo atu i le 30 aso e aofia ai.

Laʻau Vaʻa ma le Meli ma le Lemon

O le tuufaatasiga o le "Garlic, Lemon, Honey" mai le atherosclerosis o se tasi o le sili ona aoga ma sili ona vave. Le sili ona lauiloa ma faigofie ona kuka kulimi:

  1. Matou te aveina le 250 grams o le keke kalakeke ma le 300-350 karamu o le fou, ae lei suamalie le meli. Matou te faʻafefiloi mea taua, faʻasolosolo i se nofoaga pogisa mo le 7-8 aso. Matou te faʻaaoga le 1 sipuni tele mo le 35-40 minute aʻo leʻi faia le 'aiga. O le togafiti togafitiga e tatau ona tumau mai le 1 i le 1.5 masina, pe a uma ona fautuaina se malologa faalemasina. Afai e manaʻomia, o le togafitiga e toe faia.
  2. Ave le 200 kalama o le keke keke, faʻafefiloi ma le 1 lemoni, faʻapipiʻi faatasi ma le paʻu. Liligi le 1000ml o le vai ua tunu, tuu mo aso e lua i totonu o se potu pogisa. Tatou te inu 1 tbsp. l afa itula ao lei faia le taumafataga.
  3. Matou te aveina 300 g ia olati ololisi oloo fefiloi ma le sua o le tipolo e maua mai i fualaau e tolu. Matou te tausisi i ni nai aso, ave le 1 tsp., E mafai ona faʻafefe i le vai. I ni nai vaiaso, o le ae matauina se tulaga lelei i foliga o le faateleina o le leo ma le faatinoga, manino o mafaufauga, paʻu i le edema i pito pito i lalo.
  4. Tasi se tasi e tipi le ulu o le siloni, sasaa le 200ml o le suauu suauu ma se manogi. Matou te tausisi pea i le aso, ona faaopoopo lea o le sua o le lemoni e tasi ma faaauau pea ona faʻaulu mo le isi 7-8 aso. Tatou te inuina se vailaʻau mo le 1 teas. afa itula ao leʻi faia se taumafataga mai le atherosclerosis o vae, vaʻa toto o le fatu ma le faiʻai, faʻafitauli o le intestinal. O le umi o le togafitiga e 90 aso, ona sosoo ai lea ma le 30 aso malolo. Afai e manaʻomia, toe fai le kosi.

Fualaʻau faʻavae

E tusa ai ma iloiloga o togafitiga faʻale-aganuʻu, teuteu ma meaʻai o laau eseese ma galala mama lelei vaʻa.

  • Matou te ave le 100 kalama o lapisi matalati gaosi, faaopoopo i le 50 kalama o lanu paʻepaʻe paʻepaʻe ma le lanu o le hawthorn. Se tasi sipuni sipuni o le faʻafefiloi mo le 600 ml o le vai inu, faʻaalu i le po i se vevela, faamama. Tatou te inu 200 ml i le aso mo le 20-30 minute ao lei faia se taumafataga.
  • Tasi le ulu o le keleni ma le 3 tbsp. l otaota mago ma laumei o le wormwood, sasaaina le 0.5 lita o le uaina vevela (papaʻe poʻo le mumu), faʻafesoʻotaʻi mo le 5-7 aso. Tatou te inu 2 tbsp. l faatolu i le aso ao lei faia taumafataga.
  • Suauu suauʻu o le kalaiki mai le atherosclerosis. Faamama lelei toto toto nai lo fualaau. Ua saunia e pei ona taua i lalo: tipi 3 ulu o garlic, sasaa 200 kalama o suauu olive o le uluai aveeseina. Matou te tausisi i le susulu o le la mo le 7 aso, luluina. Matou te inu 15 pata i luma o taumafataga taitasi. E mafai ona teuina lenei vailaʻau mo le 2-3 masina i le laina, i se faaopoopoga, ua faatagaina e ave i tagata ua solia i totonu o le ava malosi.
  • Matou te faia i vaega tutusa - o laʻau eleelea eleele, laʻau vao, fuālaʻau manogi ma se manogi. Matou te faʻafefiloi mea e faʻaaoga, ave 20-30 kalama i aso uma. E mafai ona e faʻaaogaina lenei paluga e fai ma saula mo fualaʻau fualaʻau.
  • Miliki ma le keke. Matou te aveina le 250 ml o le susu susu o le 1% gaʻo, faaopoopo i ai 2 sikalanisi i se mea na nutimomoia. Tapala le paluga pe a ma le 3-5 minute. E tatau ona e inuina le aofaiga atoa o fualaau oona i le aso.

Faaiuga

E mafai ona e lesitala mo se fomaʻi o loʻo galue i lau 'aʻai tuusao i la matou' upega tafaʻilagi.

Aʻo leʻi amataina le togafitiga o le kelani, e tatau ona e faia se suʻega faafomaʻi ma ia mautinoa e leai se faʻailoga vaaia. I le taimi atoa o togafitiga e tatau ona matauina i taimi uma i le fomaʻi, mataʻituina o le toto cholesterol, toto toto, le setete o puipui puipui.

Manatua: soʻo se togafitiga, e tusa lava pe faʻavae i togafitiga faʻaleaganuʻu, e mafai ona aumaia uma faʻamanuiaga ma faʻaleagaina, i le tulaga o le le usitaʻia o suʻaga, leai se togafitiga faafomaʻi, ma le le faʻamoemoe i le setete o lou tino. Ia e togafiti ma le atamai ma ia maloloina!

Auala Tibet e fufulu ai toto toto ma le kalama

O toto toto mai pusi toto e mafai ona faʻamamaina i le kalama e tusa ai ma le auala tuai a Tibet. O se UNESCO na malaga atu i le 70 o le seneturi lona luasefulu, ao aʻoga i le monasteries anamua o Tibet, na ia mauaina se fua o le Tibet mo le faamamaina o vaʻa toto. O le faʻamamaina o vascular vascular e talafeagai mo le fatu, toto toto, faiʻai, ma le toto. O togafitiga faʻapitoa e galue i luga o le: lafoaʻi o paʻu mai vaʻaia o le cerebral, o le gasegase vascular, rejuvenation of vessels toto.

O se fuaitau anamua a Tibet mo le umi o le ola o le a fesoasoani i le faʻateʻaina o maʻi e tele tausaga.

I le faʻaaogaina o lenei metotia o vailaʻau faʻale-aganuʻu, e mafai ona e ausia le toe faʻafouina atoa ma le faʻamalosia o le tino. O maʻi ogaoga e pei o le:

  • ulu matua
  • maʻi pipili
  • atherosclerosis
  • leaga mata ma faalogo
  • veinsose veins
  • tino gaʻo
  • fatu fatu
  • osofaia o fatu fatu.

O le togafitiga faʻapitoa o nei faʻamaʻi o le a le taitai atu ai i ni tulaga e le mafai ona faʻafitia.

E le gata i lea, pe a faʻaaogaina le kalama i luga o le ava malosi, e mafai ona faʻaitiitia le cholesterol, faʻaleleia le metabolism ma aveese faʻamalosi.

O faʻafouga muamua pe a uma le amataga o togafitiga o le a matauina pe a maeʻa aso e 10 o le faʻaaogaina o le Tibetan tincture. O le tulaga lautele o le soifua maloloina e faʻaleleia, faʻaleagaina ma le faʻaititia o le moe, faʻaleleia lagona ma faʻatinoga. O le togafitiga e tatau ona toe faia pe a uma le 3 i le 6 tausaga.

Faʻasusu fagu

O mea laiti mo le sauniuniga o le ava malosi e tatau ona maua i le tautoulu, pe a uma le seleselega o le kalaka.

Laʻau tipi i totonu o se ipu ipu ma sasaa ava malosi poʻo vodka

E tatau ona e ave le 350 kalama o le kalaka, tipi i ni vaega laiti ma le taualuga ma se pestle laupapa. Mai i lalo, ave 200 kalama o le faʻafefiloi ma faʻafeiloaʻi i se masini poʻo se meaʻai tioata ei ai le taua o le 500 ml, faʻaopoopo 200 ml o le alcohol alcohol alcohol 96%. Ona tatau lea ona tapuni tapuni, ufiufi i se lanu uliuli poo se pulou ma tuu i se nofoaga malulu (e le mafai ona e faʻaaogaina le pusaaisa). E tatau ona faʻamalosi 10 aso. A maeʻa le taimi lenei, e tatau ona faʻafefe ma faʻapipiʻi le fatuga e ala i se ie lalaga ma tuu i lalo o le pulou mo le isi 2 aso. Ua sauni le oloa e faʻaaoga.

E tatau ona faʻaaogaina le tincture e ala i le faʻafefe i totonu o le 50 ml o susu malulu (e mafai foi ona vai), faʻaopoopo le mataua ma le faʻaogaina e tusa ai ma le polokalame 3 taimi i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga. E te manaʻomia le inu o le kelesi i luga o se manava gaogao po o le afa itula ao leʻi 'aʻai.

Inu le vai o loʻo totoe 25 faʻafefe 3 taimi i le aso seʻia e inu uma.

O le faʻaogaina o le silotilo i luma o aiga taʻitasi (taeao, 'aiga o le aoauli ma le' aiga o le afiafi), i laulau:

  • Aso muamua: 1, 2, 3.
  • Lua aso: 4, 5, 6.
  • Aso tolu: 7, 8, 9.
  • Fa aso: 10, 11, 12.
  • Aso Lima: 13, 14, 15.
  • Ono aso: 15, 14, 13.
  • Aso fitu: 12, 11, 10.
  • Valu aso: 9, 8, 7.
  • Iva aso: 6, 5, 4.
  • Aso lona sefulu: 3, 2, 1.
  • Aso e sosoo ai seia oo i le faaiuga o le vasega o le taliaina: 25, 25, 25.

O le fua o le Tibet mo le faaumiumi o le talavou o se vailaau moni talafesa

I le faʻamautinoa e le faʻavevesi le masini, e fautuaina e faʻamaufaʻailogaina ni fuafuaga tutusa se lua ma aso. Teu se tasi polokalame i le fale, ma tuʻu le lona lua i totonu o se ato tupe, tusifolau poʻo se atotupe - se mea o le ai ai pea ia te oe. E le gata i lea, e sili atu le tāua o faʻamau pipisi ia o le a tapunia ai le tinomi. Taofi le tasi i le fale, ma le lona lua i luga o le auala. E tatau foi ona saunia se tamai fagu ma se tapuni faʻapipiʻi lelei lea e te manaʻomia e sasaʻa ai sina mea itiiti ma ave ma oe pe ae alu i le galuega poʻo isi nofoaga i fafo atu o le fale o le a ave ai meaai.

Aua le popole e uiga i le manogi manogi mai le gutu - o le a le faʻalogoina pe afai o le tincture e faʻaumatia i le kalaka. I ni tulaga ogaoga, ave se tui o le pasisa po o le suimui ma oe. A maeʻa ona faʻaaoga, e le mautinoa le manogi!

Afai na misia se tasi o atopaʻu o le vailaʻau - aua e te popole, faʻaaoga le tuufaatasiga e tusa ai ma le polokalame, e peiseai o le taliaina na faia i le taimi.

O le faʻamamaina o vaʻa toto ma le lanu ma le ava malosi e mafai ona faʻatinoina i tausaga uma e tolu, ae leai. O le laʻau e aoga i soʻo se ituaiga, e faʻaaogaina e puipuia ai le malulu, fatu fatuga, ma le fuluina o vaʻa pipi.

Lafoaʻi masini vasilasua talafeagai mo le loto, toto toto, faiʻai, ma le toto

Contraindications

O le auala e faʻamamāina ai i le kalama eletise ei ai lona faʻamaʻiloga ma aʻafiaga itu. A faʻamamāina vaʻa i lenei auala, atonu e te ono iloaina:

O le faʻaaogaina masani o le tuufaatasiga e mafai ona faʻaosoina ai le faateleina o le urination ma le pulelasi o le talo. E te le manaʻomia le taofi o meaʻai, ma faʻaleleia lou lelei, e mafai ona e inu tiuti mite. I aso o le faʻatagaina, e tatau ona e inu le itiiti ifo i le 2 lita o le vai, o le a faʻaitiitia ai le avega i fatugaʻo. I le faaiuga o le kosi, e tatau ona e inuina vitamini o loʻo i ai le suauʻu iʻa. O le auala Tibet e aoga tele pe a faʻaaloalo le atumaga.

O le faʻaaogaina o le metotia e faʻasalaina i tagata e maua i le fatu fatu, epilepsy, faʻapea foʻi ma fafine maʻitaga.

O le faʻalauteleina o le kalama e matua faʻalauteleina, o lea e le mafai ai ona onā i faʻamaʻi eseese o le manava.

O togafitiga faafomai e iloa ai le tele o metotia o le faamamaina o ipu o le faiʻai ma le fatu, ae o le sili ona aoga o le kalama e faavae i le ava.

O nisi taimi o togafitiga, vaʻavaʻai vaʻaia, vailaʻau faʻaleaganuʻu e le maua ai le faʻamoemoeina. Ona talafeagai lea ona faʻaaoga togafitiga faʻasoifua masani.

O le auala eleka e faamama atoatoa ai toto toto o le faiʻai, ma faʻaleleia le gaioiga o le fatu. O lenei metotia e faʻaaogaina foi i vailaau faʻaleaganuʻu ma faʻateʻa ese ai pupuni toto. I le gasologa o taimi, faʻapipiʻi toto i totonu o vaʻa, e mafai ona oʻo atu i le tele o faʻamaʻi tuga, e pei o le thrombosis, thrombophlebitis, atherosclerosis. O le faʻaoʻoina o le toto i totonu o vaʻa e taʻitaʻia ai taunuuga e le mafai ona faʻafanoina pe afai e le faʻataunuʻuina le gaselase i le taimi ma e le amataina togafitiga.

Faʻaleagaina faʻaleagaina i le vodka e faʻapipiʻi le sipisi

Fesoasoani faʻaleagaina i le puipuia ma le togafitiga o le atherosclerosis - o le faʻamaʻi autu o lo tatou taimi. Le lelei o mea taumafa, o le paʻu o le ola, ulaula, ava malosi ma le mamafa o le mamafa e mafua ai le faateleina o le cholesterol i totonu o le toto, o lona teuina i totonu o puipui puipui. Atherosclerotic vascular disease o le mafuaʻaga autu o le oti ma le le atoatoa. I lenei tusiga, na matou suʻesuʻeina le siʻosiʻomaga o kekisi i le ava malosi mo le faamamaina o vaa, o foliga ma tulafono o ana tapenapenaga, faʻamaoniga ma le faʻailogaina mo le faʻaaoga, mataupu e tatau ona e sailia ai le fesoasoani a se fomaʻi.

Aisea e manaomia ai loʻu faamama o vaa

Aisea e te manaʻomia ai le faamamaina o vaʻa ma faʻapefea ona latou palu? A o leʻi iloiloina auala ma metotia mo le faʻamamaina, e tatau ona e malamalama i tali i nei fesili. I le faagasologa oo matou olaga, matou te masani ona faia ni mea sese i meaʻai, inu pia, o nisi oi matou e ulaula, ma o nisi e mafatia i le mamafa o le mamafa. O le taimi nei o le saoasaoa o le olaga ua mafua ai le faateleina o le atinaʻe o maʻi cardiovascular ma aumaia ai i latou i le nofoaga muamua mo mafuaʻaga o le olaga faitino i totonu o le faitau aofaʻi.

Atherosclerosis o le faavae o maʻi fatu. O le faʻavae o lona pathogenesis o le atinaʻeina lea o se faʻalavelave faʻaleagaina i le lotoifale. I le nofoaga ua faaleagaina o le vaa, ua amata ona faaputuputu lipids ma cholesterol. E faasolosolo ona latou fausia ni lapopoa o le atherosclerotic e faʻalavelave ai le taamilosaga atoa i totonu o masini.

Faʻalavelave faʻafuaseʻi ma pusa atherosclerotic e mulimulitaia ai le atinaʻeina o faʻamaʻi matautia nei:

  • afaina o le fatu fatu (angina pectoris, maʻi gasegase tuga, faʻaleagaina o le myocardial),
  • faʻalavelave faʻafuaseʻi o le cerebrovascular (faʻamaʻi le afaina poʻo le faʻasolo)
  • toto maualuga
  • vevesi poʻo le vaeluaina o le abdominal aorta,
  • atherosclerotic fatu mea faaleagaina.

Faʻalavelave faʻafuaseʻi ma le atherosclerosis o ni gaioiga ia e le faʻafuaseʻi ona tupu, e le o le talaaga o le soifua manuia atoatoa. O lenei faʻamaʻi e atiina ae i luga o le tele o tausaga. O le puipuia ma le faʻamamaina o vaʻa toto e faʻatino tonu lava i tagata soifua maloloina oeo loʻo fia faʻaloaloa atu o latou ola ma le ola maloloina i le umi e mafai ai.

Atherosclerosis garlic tincture

O le sosolo mata mo le faamamaina o ipu o se tasi lea o metotia aupito sili ona lelei mo le puipuia o le atherosclerosis. O se auala faa-Tibet lea e faamamaina ai le tino. O lenei fua mo tagata lotu Tibet na maua e saienitisi ia latou tusitusiga anamua. E tusa ai ma faʻamatalaga na maua, o loʻo faʻamamaina ipu ma gaosi ma le ava malosi ma le faʻamoemoe o le toe faʻafouina o le tino ma faʻalautele ai le ola.

I le taimi nei, o le fua o Tibet mo le totoina o le karika mo le faʻamamaina o vaʻa toto e sili ona lauiloa i le au faʻatasi o se olaga ola maloloina. I le taimi nei, ua amata ona malamalama le toatele o tagata e tatau ona puipuia le soifua maloloina mai le talavou.

O le auala Tibet mo le faʻamamaina o toto toto ma le kalaka ua fuafuaina e puipuia le atinaʻe o le atherosclerosis. Afai ua faʻatagaina e le tagata le fausiaina o ni atherosclerotic plate, e tatau ona ia sailia fesoasoani faafomaʻi faʻapitoa, ae le o le mafaufau.

Vali i vodka poo le ava malosi ei ai aafiaga nei i le tino:

  • Faʻaleleia ma faʻamalosia le faʻaogaina o le tino i le tino. E maua mai ai puipuiga mai faʻamaʻi pipisi, viral ma fungal, nisi o pathologies o le oncology. E mafai ona faʻapipiʻi mata i le taimi o faʻamaʻi faʻamaʻi o le influenza ma le SARS.
  • Faʻamālōlōina faigamalo i totonu o le tino, togafitia ai le faʻaleagaina o faʻamaʻi pipisi.
  • Faʻaitiitia le cholesterol ma "lipotia" lipids i totonu o le toto. O nei vailaʻau e mafai ona teu i luga o le puipui lapisi ma taʻitaʻia i le atherosclerosis.
  • Faʻateleina le mamafa o le toto.
  • Fesoasoani i le faʻaogaina o le vystonia vascular-vascular.
  • E fesoasoani e faʻamaonia le microcirculation i capillaries. E mafua ai le faʻaleleia atili o le tino, tulaga paʻu.
  • Faʻavaveina faiga faʻavae i le tino, mafai ona faʻaititia le mamafa.

Le auala e sauniuni ai e faʻataʻalo ai le ava malosi

E faʻafefea ona kuka le tinikisi e tusa ai ma le fua o le faamamaina o le vasetane Tibet? O le fua mo lenei vailaau e faigofie ma mo tagata uma. E mafai ona e faia se vailaʻau lelei i luga o le faʻavae o laʻau vaikalisi fou. E le tatau ona faʻamago, totogo pe vevela. O le tapenaga o le inu o le ava o le a ave ai oe i le 10 aso.

E faʻapefea ona faia se siʻosiʻomaga

E tatau ona faia se mea e tusa ai ma se faiga manino, o le vavae ese mai le mea e matua faʻasaina. O lenei metotia ua atiae i luga o le tele o tausaga, i le noatia ma le fai fuafua i tulafono uma, o le tincture e mafai ai ona e faʻamamaina toxins ma toxins, faʻamalosi ai le puipuiga.

Faatonuga mo le taliaina:

  • Ua fuafuaina le vasega mo le 11 aso. O le sauniuni sauniuni ua lava mo oe mo lenei vaitaimi atoa.
  • E taʻi 3 taimi i le aso 20 minute aʻo leʻi faia le taumafataga.
  • Inu tincture i le 50 ml o susu.
  • I le fua muamua, inu 1 mataua o le fualaau faasaina. Ma, i taimi o fualaau taʻitasi, faʻalautele le fualaau i le 1 mataua, o le mea lea i le faaiuga o le aso 10 o le ae uma ai le 25 go. I le aso 11, o le 25 togi e tatau ona faʻatolu faʻatolu i le aso.
  • O le faia o sea faʻamāina o le tino e tatau ona 5 tausaga uma. Ae afai e manaʻomia, e mafai ona faʻaleleia atili le puipuiga.
  • I le faagasologa o le faamamaina o vaa ma le siʻosiʻisi o le garlic, inu le tele o vai pe a mafai. Mo se aso, e tatau ona e inu 2-3 lita o vai laulau manino.

E le mafai ona misia se faʻafeiloaʻiga pe sili atu i se tasi o metotia. E tatau ona mulimuli i le polokalame. Afai i le fufuluina o le tino i lenei meafaigaluega na amata ona e lagona le leaga, taofi le ave ma fesili i se fomaʻi.

Taumafa i le taimi o le faamamaina o vailaʻau

O le faʻamamaina o le tino o le a tele taimi e sili atu ona aoga pe afai e te tausisi i meaai paleni e tutusa ma ia.. I le gasologa o le vaʻa faamama, o oloa nei e tatau ona lafoai:

  • falai, ulaula ma vevela,
  • gaʻo meaʻai, moa ma iʻa,
  • oloa gaosi susu,
  • pata
  • ava malosi
  • kofe
  • meaʻai vave
  • saisi,
  • meaai kuka
  • meaʻai talafeagai
  • faʻasalaga.

I le taimi o le faʻamamāina o toto toto e faʻaaoga ai meaʻai o le kalakeke i le ava malosi, e fautuaina e tuʻu lau meaʻai mai:

  • fualaau faisua, fualaau aina ma laau afu,
  • totoʻa aano ma iʻa,
  • oloa gaosi susu,
  • falaoamata kuka i totonu o le vai ma le suauʻu manogi,
  • fuamoa
  • leki
  • sana.

Mo le faʻaleleia o le metabolism, e tatau ona e 'ai i ni vaega laiti ma e masani 5 taimi i le aso. E le tatau ona e lagona le fiaai. O meaʻai e sili ona lelei mai fualaau suamalie ma susu inu susu.

O le faʻamamaina o vaʻa toto ma le faʻamalosia o le ava malosi o le sikaleti o se metotia tuai a Tibet na faʻaaogaina e faifeʻau e faʻateleina ai le ola. E sili ona aoga i tagata e le mafatia i le atherosclerosis. I totonu ia i latou, e fesoasoani i le puipuia o le atinaʻe o atherosclerotic plate. Afai ua uma ona maua oe i le atherosclerosis, o isi metotia o le faamamaina o vascular e le lava. E tatau ona faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi ma ave le togafitiga na faʻamatalaina e ia, ia tausisia se taumafa faifaipea.

10 togafitiga o le garlic garlic i le atherosclerosis togafitiga

E masani lava, o gasegase o loʻo mafatia i le atherosclerosis e faʻaopoopo i le togafitiga autu mo le fesoasoani a vailaau masani. E tele togafitiga a tagata mo le togafitia ma le faʻamamaina o vaʻa toto. Latou te fesoasoani i auala eseese. O nisi e sili atu, o isi e itiiti. Matou te mananao e ofoina atu ia te oe se togafitiga e faavae i togafitiga masani mo le atherosclerosis garlic, fuafuaina mo le 10 aso. O lenei vasega e lelei foi aua o le a fesoasoani e le gata e fofo ai le atherosclerosis, ae i nisi tulaga e mafai ona toe faʻafoʻisia ai lau vaaiga mamao.

Mo le sauniuniga o le fualaau oona o le a e manaʻomia ai le kela - 350 gr. ma le ava malosi o le 96 tikeri - 200g. O lapisi e tatau ona nutimomoia i totonu o se fasi laupapa, tuu i totonu o se fagu, sasaa le ava malosi, latalata vavalalata ma tumau i se nofoaga pogisa, malulu mo aso e 10. Faʻasusu i totonu o le susu i le tele o laulau ma puipui isi 2 - 3 aso.

A maeʻa le vailaʻau, ave faʻatasi ma le 1/4 ipu susu susu 3 taimi i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga matua tausisia le polokalame o loʻo mulimuli mai:

  • 1 aso: 1 paʻu i luma o le taeao. 2 pata ae lei faia le 'aiga o le afiafi. 3 mataʻu aʻo lei faia le taumafataga o le afiafi,
  • 2 aso: 4 faʻafefe muamua ao leʻi faia le taeao. 5 faapau i luma o le aiga o le afiafi. 6 faʻaleleia aʻo lei faia le 'aiga o le afiafi,
  • 3 aso: 7 toʻesea ao leʻi oʻo i le taeao. 8 faʻafefe ao leʻi faia le 'aiga o le afiafi. 9 faʻafefe ao lei faia le 'aiga o le afiafi,
  • O le mea lea ia oʻo atu i le 15 pata i le faaiuga o le lima aso. I le aso lona ono, 15.14.13 faʻafefe (faaitiitia) ma aumai i le 1 le pa'ū ao lei faia le taumafataga ile aso 10.
  • I le aso 11 ma aso mulimuli ane, ave le 25 pa'ū 3 taimi i le aso seia oʻo ina onā uma le tincture.

Toe fai le togafitiga mo le atherosclerosis i le itiiti ifo ma le lima tausaga. O se togafitiga lelei lelei mo le atherosclerosis ma togafitiga mo le faʻaitiitia o le vaʻai.

Faʻamamaina o ipu ma le lanu ma lemoni - o se fua lauiloa mo togafitiga o le atherosclerosis

O le faamamaina o ipu ma le kalo ma le lemoni ua fautuaina e fomaʻi masani e puipuia ai le salalau o le atherosclerosis. Vaevae atherosclerotic plate ua uma ona i ai i totonu o toto toto, o lenei auala e ono le manuia. Ae o le puipuia poʻo le faʻagesegeseina o le faagasologa o latou faʻatulagaga e moni lava.

O mea o loʻo i totonu o le keke ma le lemoni

O galala ma lemoni o loʻo i ai ni mea faʻalaiolosi e mafai ona faʻaleleia ai le metabolism. Tatou te faʻaleleia le metabolism ma faʻaitiitia le mamafa e aunoa ma ni meaai. Polyunsaturated fatty acids (PUFAs) o loʻo i totonu o le garlic e faʻaleleia le lipid metabolism ma puipuia ai le fausia o le cholesterol sili atu, lea e teuina i luga o puipui o toto toto. Vitamini C, vaega B, minerale, vailaʻau faʻasaina o loʻo i ai i le lauloki e faʻaleleia le aafiaga o le PUFA.

O le tele o vitamini ma meaola faʻasaina o loʻo iai foi i lemoni. E le gata i lea, e aofia ai le tele o pectini - mea e fesoasoani i le faʻamaʻaloina o toxins ma isi mea leaga mai le tino, e aofia ai le cholesterol.

Faʻafefea ona saunia lelei se vaʻa mama

E tatau ona e aveina ni ulu se 4 o kekika, pele, seu i totonu o se mea e teu ai meaʻai po o le faʻafefe. Fufulu 4 lemoni, pasi atu i se meaʻai meaʻai faatasi ma le vevela, faʻafefiloi ma le kalaka, faʻafeiloaʻi i se ipu tioata e tolu-lita, faʻatumu uma lava i le vai inu vevela, faʻafefiloi, ufiufi i se ie ma faʻasalalau i nisi taimi, tuu ai e tu i le potu vevela mo aso e tolu. Ona faʻasolosolo lea o le fusi ma teuina i totonu o le pusaaisa.

Fua mo le atherosclerosis ma le kalaka: togafitiga o le silenisi

O le auala faʻaonapo nei o le olaga, ma le mea e sili ona taua o le siosiomaga ola, o se tagata ei ai sona aafiaga le lelei i le soifua maloloina. O se aafiaga le lelei i le tino o le tagata ua i ai le solia o aganuu. O le le tausisia o mataupu faavae o se soifua maloloina maloloina e mafua ai le faalavelave i le faagaioiga o totoga ma tino o le tino. Muamua lava, o faʻalavelave faʻafuaseʻi e tutupu i faiga e mautinoa ai le metabolism.

O gaʻo o manu uma, muamua, ma fualaau faisua, i se pasene maualalo, e tatau ona i ai i le taumafa a tagata.

Fats o se tasi lea o vaega taua e tolu o meaʻai e manaʻomia e se tagata mo le olaga masani. O isi vaega autu e lua o mea taumafa o fualaau ia ma gaʻo. O le lipids e matua aʻafia lava i gaioiga faʻasolosolo e tupu i totonu o siama. A aunoa ma lo latou auai, e le mafai ona faia se faʻalavelave faʻalavelave o metotia faʻavae e mautinoa ai le faʻatinoga o galuega faavae e ala i suauu mea.

I le noatia ma le fai fuafua i tulafono o se taumafataga maloloina, o le tele o le gaʻo e tatau ona faʻaaogaina e tatau ona matua tapulaa.

A iai le tele o gaʻo manu i meaʻai, tuʻuina i luga o puipui o le toto toto, lea e faʻaosofia ai le atinaʻeina o faʻamaʻi e pei o le atherosclerosis.

O le maʻi, o le faagasologa o le faʻaaogaina o gaʻo mai le moli o le intestinal, o lo latou faʻaoʻoina i le plasma toto e faʻaateleina lona faʻaleleia. O lenei mea e taʻitaʻia ai foliga vaaia o le gaʻo susu i luga o puipui o toto toto i le tulaga o pusa cholesterol.

O faʻalavelave i le aganuu o agavaʻa o se tasi lea o mafuaʻaga ogaoga o aʻafiaga e fesoasoani i le atiaʻe o le atherosclerosis i tagata.

Tuua Lau Faamatalaga