E mafai ona 'ai le avocados ma se maʻi o le maʻisuka, o le aofaiga faatagaina ma auala e faʻaoga ai

I le maʻisuka malosi, o fualaau faisua ma fualaʻau o se vaega taua tele o le taumafataga, o le autu o "tagata e faatauina atu" vitamini ma minerale mo le tino. Ina ia aua le afaina, e fautuaina e tagata atamamai le maʻisuka e na o fualaau suamalie pe le suamalie e taumafa, ma e fetaui lelei lava le avocados i lenei manaoga.

Ona o le mea moni e faapea, o fualaau suamalie e maualalo le faasinomaga (o lenei faailoga e foliga mai e leai se mea), e mafai ma e tatau ona faʻateleina ona 'ai e le maʻisuka! E le gata i lea, o le avocados mo le maʻisuka ona o le maualuga o lo latou kalori ma le i ai o le tele o gaʻo alumini oona e mafai ona suia se taumafataga atoa.

Aumai e faapea ua fautuaina e faʻaaoga faʻatau, o meaʻai ma avocados e oʻo mai i salalaʻau eseese pe, fai mai, palu pateta. Afai matou te talanoa e uiga i le salati, ona sauniuni lea o le a e manaʻomia:

  • afa o le ipu o le riki mumu, lea o le a faigofie ona kukaina,
  • tasi fualaau o avoka tetele,
  • tolu fua-fualaau suamalie,
  • tasi lemonia tele
  • fa laʻau o le basil (sili ona fou),
  • afa ipu o fatu rimoni,
  • lua pe tolu laulaau o le letus,
  • lua teaseti o le suauʻu olive.

A maeʻa ona saunia mea, ia fautuaina e fufulu le sipisi i totonu o se ipu i le vai, ona faʻafefe lea o le sipuni se tasi o le lemon peel. O le a tatau ai ona faʻafefiloi le meaʻai i le suauʻu olive, e mafai foi ona faʻaaoga le masima ma le pepa e tofo ai.

A maeʻa lena mea, e tatau ona e faʻamalo le vine, aveese lona fatu, tipi i ni fasi fasi pepa. Ona tipi ese lea o le avoka i le auala lava e tasi.

Ma le isi, ia faʻafesoʻotaʻi le masini e maua ai fatu rimoni ma tuʻu i luga o se ipu. I le taimi lava e tasi, ua faʻafefe le vai mai le pesini ma le riki, ua faʻafefiloi ma palasi gaosi ma ua faʻafefiloi uma nei mea i vaega o loʻo totoe.

O le seleselega e mafua mai i luga o laasisi laaseti ma tautua, e pei o le laulau 9. O le mea lea, o le avoka na saunia ma le maʻisuka o le a sili ona aoga.

O oloa e faʻaalia i le tautua.

  • moa susu susu e aunoa ma le masima (50 kalama),
  • avocate - 1,
  • salati (soo se) - 3-4 lau,
  • lemonati - ia tofo,
  • nisi masima masima.

E tipi le pou i ni fasi manifinifi, ae o le avoka i totonu o kupita. Fufulu le salati i ou lima i ni vaega laiti. Faʻafefiloi meaʻai, vaitau ma le sua o le tipolo ma faʻaopopo le masima. E tatau ona fai le kuka i le taimi lava lea ao lei auauna atu.

O le saladi lona lua e faia mai le vine ma le avoka:

  • lanu mumu laititi
  • lemoni (tele)
  • pupuuli lanumeamata fou (nai laulaau),
  • vine - 3 fasi vaega (ala),
  • avoka (lautele),
  • lua punetini o fatu rimoni,
  • ulu o lettuce
  • suauu olive mo le laeiina.

O gaʻo e tipiina i ni faʻafeʻaiga umi ma fufulu i le vai. Avocados ma fualaau aina e seleseleina i fasi manifinifi. O le salatisi ua olopalaina i ni vaega laiti. Ua saunia le laei e pei ona taua i lalo: o le suauu ua fefiloi ma lemoni pi ma lona sua (pe a manaomia), faaopoopo le masima ma le pepa.

O mea uma lava e faʻafefiloi lemu.

Saini sauce puree

O se fualaau tele-fualaʻau e vaʻaia ma vaʻaiga, faatasi ai ma le apu e tasi, o se mea e gaosia. O le sua ½ lemoni ua faaopoopoina i le masini e mafua ai (o le a faatamaoaiga ai le tofo ma puipuia ai paluga pateta mai le pogisa). Faʻaaogaina ma le talafeagai le masima ma le pepa.

O le taimi nei ua oʻo mai le taimi o le sau sau. Mo ia o le a e manaʻomia:

  • 150 kene o le gaʻo susu gaosia (e le faigata ona fai i le fale, mai le kusi tuai),
  • tolu i le toa fa,
  • suamalie o le siʻosiʻitiiti tasi (shallot is good).

O le taumafa a se tagata maʻi i le maʻi suka e sili atu ona leaga. O le avocado e mafai ona aumaia i lona olaga e le gata o le soifua maloloina, ae faapena foi i le tele o meaai. O le mea moni, mai lenei fua e mafai ona e saunia ni ipu ma salakeke eseese. Mo se faʻataʻitaʻiga, o lenei:

  1. E tatau ona e 'ave se fua se tasi o fualaau fualaau. Fugama fou, 2 fuamoa moa, 5-6 cloves o le kālati. O nei mea uma ua tipiina i totonu o ni tamai cubes, e mafai ona togiina le kalama i luga o se naifi, pe i se meafaigaluega faapitoa. A maeʻa lenei mea, faʻafefiloi meaʻai, faaopoopo ni nai mataua o le sua o le lemoni i le salatisi ona e manaʻomia lea e selesele le seleselega i le olive. Mo lenei mea e te manaʻomia na o le 1 tbsp. se sipuni o suauu. O lenei salati e mafai ona 'aina i le taeao po o le' aiga o le aoauli, e le fautuaina e tautua mo le 'aiga o le afiafi, e pei o le maualuga o kalori.
  2. E sili atu ona faigata le saunia o se isi salatisi, ae o le a sili atu le malamalama ma sili atu le malosi, o lea e mafai ona avea o se meaʻai fiafia. O le a aoga i tagata uma. Mo lana tapenapenaga o le a e manaʻomia - avoka, aniani lanumeamata, tamato, arugula, omoni. Muamua e tatau ona e tipi tomato mai paʻu. O le faia o lenei mea, sina mea itiiti e sasaa ai le vai i luga o latou, ma mulimuli ane o le a faigofie lava ona paʻu. Ona tipi ai lea o tamato, avocados, ma sammon i totonu o fulu e tasi, o tamato e mafai ona lapoa, ma sausau i aniani mafolafola lelei. Pe a faʻafefiloi ia mea, e mafai ona faʻavasega le salatisi i le suauu olive ma le faaopoopoina o le sua o le tipolo ma le sinapi.
  3. O lenei fualaau vevela e faigofie ona faʻafefiloi ma le tele o meaʻai, e oʻo lava i aano o manufasi. O le faamaoniga o lenei mea o le salamoa moa. O le susu o le pou na sasala i ni fasi manifinifi, ioe, o le kuka muamua, ua fefiloi ma pusa fualaau aina, o le toisina o Ierusalema, tomato fou ma kukama. Faʻaopoopo faʻamalo siliva ma aniani. E mafai ona e faaopoopo le sua o le tipolo i le salati, ma e tatau ona e faʻapipiʻi i soʻo se fuālaʻau fualaʻau.

Mai nei fua, e manino ai o le faʻailoga o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka e mafai ona avea ma mea manaia ma e oʻo lava i le fiafia i se tasi o fualaau oona. Ma a faʻapea o le a maʻi le tagata maʻi i le taimi nei, ma o le taimi nei o le a faʻasauā tagata uma o lona aiga o loʻo i le laulau ma ia.

O le a le avoka?

O le avocado o se fua o se ituaiga o fualaau 'aina, o le aiga laurel, o lona nuʻuo Mekisiko. Mai le Igilisi e foliga mai o se paga o le alligator. O le laau foi e tutusa lona igoa o le avoka, lea e vave ona ola ma e mafai ona oʻo i le 18 mita le maualuga.

O le ogalaau e susulu malosi ma saʻo i lau o le gallica seia oo i le 35 cm, lea e pau i le tausaga atoa. I ata o loʻo i lalo, e mafai ona e vaʻai pe faapefea ona ola ma fuga le laau avoka. O lenei fualaau aina suamalie ua totoina i totonu o vaega ole vevela o Pasila, ISA, Aferika, Isaraelu. E tasi le laau e mafai ona aumaia le 150-250 kilokalama. fualaau suamalie. O le numera o ituaiga o avocados e sili atu i le 400 ituaiga.

O fualaau o le avocado e mafai ona faia i ni foliga eseese - oval, pear-shaped pe spherical le umi e oo atu i le 20 cm ma mamafa mai le 200 g. e oo atu i le 1.8 kilokalama. O loʻo i ai se paʻu lanu meamata (lanumeamata lanumeamata). O le pulupulu o fua o le avoka fua tele o le tele o lanu-lanu meamata (e le masani ona lanu meamata), e matua sili ona lelei.

I le ogatotonu o le tamaititi o loʻo i ai se fatu tele 3-4 cm le lautele, e le tatau ona faʻaumatia ona o le mea moni e iai mea leaga. I lalo o le a tatou iloiloina auiliiliga ma faʻamaʻi o avocados i auiliiliga. E pei o isi fualaau aina, e maua avocados i luga o fale teu oloa i le gasologa o le tausaga.

E ui lava i le aoga o le avocados mo le maʻisuka ituaiga 2, e tatau ona e iloa e le mafai ona e gaogao, o le masani i aso uma mo tagata e le o le inisalini e faalagolago ile tausiga e 1.5-2 fua tele.

O ponaivi o ponaivi e matua afaina ma mafai ona mafua ai le oona pe a 'aina. Talu ai o avocados e le oi totonu o fua e totoina i totonu o la matou eria, ua fautuaina e te mataituina ma le totoa lou manuia i le taimi muamua, ona o le le mafai ona maua o le le gafatia i le tulaga o mea e le mafai ona maua, e le mafai ona iloa, i lenei tulaga, o le musuina o lenei oloa sili o le filifiliga sili lea.

E pei o so o se mea totō, e mafai e avocados ona maua le le faʻamaoni. O ponaivi o le avocado e matua le fetaui lelei mo le 'aina, e ese mai i mea oona, ma o lea e mafai ona mafua ai le oona pe a' aina.

Ma e ui lava o le avocados o le mea lea e sili atu ona maua ai le gaosiga o oloa, e tatau ona e mataʻituina ma le totoʻa lou manuia i le taimi muamua e faʻaaoga ai. O nisi tagata ua faitio i le le mautonu o le tino, ae o nei faailoga o le a foliga mai e le talafeagai.

I lenei tulaga, o le mea e leaga ai, e tatau ona e vavae ese avocados mai lau meaai.

O se mea manaia lenei. Matou te fiafia i avocados. O a ni ou lagona e uiga i ai? Ou te fautua atu e matamata i se vitio e uiga i lenei fua matagofie.

E mafai ona ou 'ai le avocados i le maʻisuka?

O faʻamanuiaga o le avocados i lenei faʻamaʻi e mafua mai i mea o loʻo i ai i se elemene e pei o le mannoheptulose, o loʻo i ai le meatotino o le tuʻuina atu o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma faʻavaveina ai lona masini e muso, le faiʻai ma isi totoga. O le masani ona taumafaina o fua e mautinoa ai le mautu o lenei aafiaga, ma, ona o le maualalo o le faasinomaga o le oloa (o le iloiloga aupito taua lea ua fuafuaina ai fautuaga mo le maʻisuka), e mafai ona afaina i oloa o loo sili ona fautuaina mo lenei faamaʻi.

O aoga o le avoka i le maʻisuka

I le faʻaopoopoga i luga, o le avoka o loʻo i ai meatotino nei:

Ae ui i lea, e tatau ona manatua e mafua ona o le maualuga o le gaʻo o meaʻai, e fautuaina le fualaau mo tagata mamaʻi i le ogaoga o mea oona i na o ni fua talafeagai. E tatau ona vave amataina i le taumafataga, e amata i se tamai fasi, aua o lenei fualaau suamalie, e ui lava e le masani, e mafai ona mafua ai se faʻalavelave faʻafefe i totonu o le ogatotonu o le sone.

O fafine maʻitaga e fesiligia pe ua faʻamaonia le oloa mo le maʻisuka faʻamaʻi. E leai ni faʻalavelave i lona faʻaaogaina i lenei vaitau, talu ai o loʻo i ai ni nai suga ma e fetaui lelei mo taumafa maualalo-gaosi e faʻataʻitaʻiina mo ia tagata.

Faʻailoga ono ono mafai ona faʻaaogaina

O fua faatatau o le taumafa mo lenei tamaʻi kuka i le maʻisuka e taua tele: e mafai e se tagata maʻi faʻapitoa ona faʻaaoga fua e lua i le aso. Ae o tagata uma e tatau ona faʻapulaʻaina i latou lava i le afa o le fetus i le aso. E mafai ona e 'ai i soo se taimi o le aso, e aofia ai i luga o se manava gaogao ma pe a maeʻa se taumafataga mamafa. Ae ui i lea, e tatau ona lafoaʻi le ponaivi, aua o loʻo aofia ai mea vevela e mafai ona faʻalavelaveina ai le gastrointestinal disorders.

Faʻaaoga ma Avocado Recipes

O le oloa e mafai ona faʻauluina fou, ae tele lava ina faʻaaogaina i le kuka e pei o fualaau faisua, talu ai ona e le o iai ia ituaiga o fualaau aina e pei o le suamalie ma le suamalie. O fua o loʻo mulimuli mai e fetaui lelei mo meaai paleni mo le maʻisuka:

  • Faʻaoga 'afa o fualaau aina e avea o se faavae mo sandwiches. O ponaivi ua aveeseina mai le afa, o le faatumuina o loʻo tuʻuina i totonu o le malologa ma luga o le pito i totonu. E mafai ona faia mai i le mumu mumu suamalie, fufuluina o fualaau faisua (ituaiga eseese o aniani, salati lanu meamata, kukama, tamato), sisi, mutia. O le vaega e mafai ona faʻafefiloi i vaega eseese,
  • E mafai foi ona e faia pateta pateta e salalau i luga o falaoa pe kukaina pe faʻafefiloi i se fua. E mafai ona e tuʻu iʻa, fualaau faisua poo le sisi i luga. O palu pateta e masani ona faʻaaogaina e avea o se tasi o mea e fai i le sauniuniga o le peta falaoa poʻo le vaega o salakeke,
  • Salati moa: 100 g moa moa, tasi le avoka, tasi le kukama ma nisi laulamu salati. Faʻafefiloi mea uma. Fautuaina susu milk yogurt,
  • Sata salati: ave le lemoni ma le lua vine e tilotilo mai i se tasi o leona mo se fualaau lanu meamata. Oti lelei ma tipi i totonu o le ipu e tasi. Mo i latou e faaopoopo i ai se ulu vavae o le lanu mumu. Season salata i le suauu olive,
  • Faʻafefiloi mamae mai le fualaau aina ma le applesauce i le ratio 1: 1. Faaopopo le sua o le lemoni. O lenei mamae e mafai ona tufatufa ma se fasi falaoa, lea ua saunia e pei ona taua i lalo: ia tipi le 100 g keke sipuni i totonu o se sieve, faaopoopo ni nai sipuni tele o le suamati, vai o le afa o lemoni ma mea manogi e tofo ai, ona tu ai lea i le pusaaisa mo le lua itula. A maeʻa lenei, e tatau ona palu lelei le masini.

Ona o le atiaeina o uiga taumafa, o le fetus ua faamaonia lona lava i meaʻai a tagata gasegase, e aofia ai le faigata faigata, atherosclerosis, poo le fatu fatu. Ua fautuaina le fetus mo meaʻai e tusa lava mo fafine maʻitaga oe ua faateleina le kulukose toto. Mai ia mea e mafai ona e kuka ai le tele o salati ma faʻalavelave.

O aoga o le avoka

Avocado ei ai sona aafiaga faʻapitoa i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2. O siama o le tino atuatuvale ma totoga o le tino e sili atu ona lelei le kullukose. O le ono mafai ona atiaʻe le maʻisuka ituaiga 2 e faʻaititia ona o le vitamini K1 i fua e puipuia ai le maʻi.

Avocados i tagata mamaʻi ma le maʻisuka e masani lava o se vaega taua o le taumafataga ona o le tele o vitamini ma minerale e faia ai lona fatu. O lona tofo e le suamalie ma le manaia.

  • se ituaiga o monosaccharides e faaitiitia ai le maualuga o le suka, faatulaga le faiga o metabolic,
  • e taofia ai le fausia o ni atherosclerotic plate i totonu o maʻa,
  • faaleleia atili o le ola maloloina o le tino,
  • o le fatu ua amata ona malosi
  • faaleleia paleni masima,
  • o se tagata e pule e taulai atu i ana sini umi
  • ma le leai o vitamini, ua tumu le tino i mea o loʻo misi,
  • sel toe faafouina
  • gasegase e faaosofia.

O fua e maua ai gaʻo faigofie e mafai ona faʻaogaina e le aʻafia ai le faateleina o le cholesterol, o lenei mea e le faʻaputu i puipui o toto toto. Mo le maʻisuka, o lenei meatotino e taua tele. O le kalori mea o lenei fale e sili atu nai lo o aano o manufasi, ae o le tele o le gaʻo e 30%. E i ai foi le lelei o le potassium i le soifua manuia o le maʻisuka. O le aoga tele o lenei fua o le faʻaitiitia o le tele o cholesterol, o le puipuia o le atherosclerosis ma le toomaga o faʻamaoniga o lenei maʻi.

Fesoasoani i le puipuia o maʻi o le cardiovascular system, o lenei uiga e avea ai avocados ma oloa e sili ona taua. O le uʻamea ma le uʻamea e faʻalavelave ai le atinaʻe o le anemia.

O fuainumera maualalo maualalo e mafai ai ona e fatuina ni fualaau suamalie ma maloloina. O se fuainumera tele o calorie ma gaʻo e mafai ai ona e faia se isi mea e masani ai i meaai masani.

O tagata faapitoa mai le falemaʻi faʻapitoa a Dutch e iloa o le masani ona 'ai i fualaau lanu meamata e faʻaititia ai le maʻisuka ituaiga 2.

Auala e filifili ai le saʻo

Fualaau aina e le o fualaau aina e aoina ina ia tumau ai le umi. I fua o ia fua, o le tofo e lei faaalia atoatoa. Mo le faʻaleleia o meatotino o le laau, ua afifiina i le pepa paʻu pepa ma tuʻu ai i le fale mo ni nai aso. O le pulupulu pulupulu e fesoasoani i le saoasaoa o le faʻamālōlōina o le maoaʻe o le paʻu. O le ethylene o loʻo afaina ai le saogalemu o oloa.

Afai e te fuafua e faʻaaoga le avocados i le maeʻa ai ona faʻatau, e sili atu ona lelei le tuʻuina atu o mea e sili ona lelei i le tino e aunoa ma ni paopao. A paʻu le paʻu i le tamatamailima, e tumau pea se tamai tootoo i luga, e faʻaalia ai le pala. O manu lelei ei ai se lanu lanu meamata, e le o toe gaosia le lanu enaena. O le nofoaga na tupu ai le siaki o loʻo faʻapipiʻiina foi. E leai se faʻamaoniga o le faʻapala i luga o fualaau fou. O fua sili ona suamalie e pei o fuamalie lanumeamata lanumeamata, latou te maua ai se tofo ola.

O le suauu e sasaina mai le avoka, lea e maua mai ai vailaʻau mo faʻamaʻi pipisi, scleroderma, arthrosis. O gasegase matutua ua faatonuina mo le paʻu o le paʻu po o le leai o se konisini.

I le kukaina o meaai mo le maʻisuka, e le aʻafia e le avocados togafitiga vevela, e masani lava ona faʻaumatia.

E lelei le aofaʻi o le avaketo i nei oloa:

O palu pateta mai lenei fualaau aina e masani lava ona fautuaina i le maʻisuka e tagata fai meaʻai.

Muamua, ua maua le ponaivi, ua faʻamamaina le apu, o mea e gaosi e nutimomoia i totonu o se mea e gaosia. Vaʻaga, faʻafefiloi. E fautuaina le maʻisuka e kuka le kuka mai sina siʻisi ma pulou. E faʻamamaina i se laʻau, sasaa i le sua suamati.

Avaka Salad

  • avoka
  • vine
  • lemoni
  • lanu mumu
  • Basil
  • rimoni
  • fuālaʻau manogi
  • salati lanumeamata.

Ua faaopoopoina le vine i salati, ua faatagaina le maʻisuka e 'ai fua o le suka i le taimi e momoe ai. O le aniani ua faʻamaluluina, o se nai leona tipolo ua solo, faʻamamaina i le suauʻu olive, masima ma le pepa e faʻaaoga pe a manaʻomia. O le avocate e tipiina i fasi pepa, ona faʻafefiloi uma ai lea o vaega, ma maua ai se salati.

Tomato Salad

  1. e faʻamamaina meaʻai, aveʻesea ponaivi, paʻu, fefiloi ma tamato ma otaota,
  2. masima faaopoopo
  3. O le sua o le tipolo e faʻaaogaina e fai ma laei.

I togafitiga faʻale-aganuʻu, o lenei fua o loʻo faʻaaogaina foi. Laʻau tipi ua faʻafefeteina i le vai, e kuka mo le 7-8 minute, faʻapipiʻi mo le tele o itula, ua faʻamamaina le vai, faʻaaoga 30 minute aʻo leʻi 'ai. O le tincture e faʻaalu malie i nai aofaiga itiiti ile 2 vaiaso.

O le paluga o le paluga o le avocado e fefiloi ma isi vaega o le lauti, lavender, ma le moli. O se laumei o le cotton ua togafitia i se meafaigaluega, e faʻaaogaina i gums mo le 15-20 minute 2 taimi i le aso.

O le maʻisuka e atiaʻe faʻamaoniga faʻapitoa lea e mafai ona taofi le faʻafetai i faʻataʻitaʻiga masani a tagata faʻaaoga e faʻaaoga ai le avoka.

Contraindications

O tagata e le taliaina le gaioiga a vaega o loʻo faʻavaeina o le laau, e le fautuaina e fomaʻi e faʻaaogaina. O toxins o loʻo i ai i ponaivi, o lea e le 'aina ai i latou. O le avocado ua solia i faʻamaʻi o le gastrointestinal tract. Afai a maeʻa ona 'ai se lagona le lelei poʻo isi faʻaʻailoga tiga e aliali mai, e tatau ona e lafoai le fua.

Avocados o loʻo aofia i le lisi o oloa fautuaina mo le maʻisuka, ae faʻasaina mo mafuaaga o loʻo i luga.

Ole lisi lenei ole faʻailoga:

  • afaina
  • allergies
  • gallbladder maʻi
  • faafitauli tau fatuga i totonu o le vaega laititi,
  • faʻalavelave faʻalavelave faʻaogalua.

I le taimi o le lactation, e faʻasa ona faʻaaoga avocados, o le pepe o le a maua le manava faʻapitoa ona o elemene o loʻo faʻaleleia ai le laau.

Ma o na faafitauli i le endocrin system e le o faʻateleina, e le mafai ona sili atu i le fua faatatau o aso taitasi, lea e fuafua e le fomaʻi taitoatasi. E mafai ona e 'aina ni fua se lua i le taimi.

E tasi le afa e faʻaaoga i le oona. O vaega i le ponaivi e mafua ai le inupia. Afai e filifili se tagata e faʻataʻitaʻi se ituaiga o meaʻai mo le taimi muamua, e sili atu le le tele o le 'ai tele, e mataʻituina lona ola maloloina. O nisi taimi e le faʻavauvau le manava pe afai e le taliaina e le tino le avocados.

O fua e fua lelei lelei, faigofie ona feaveaia, e seleseleina i se foliga mausali. O se mafanafana lelei e teu ai oloa mo Mekisiko mai le 4 i le 7 tikeri, o le ola ola e le silia le 1 masina. O fua e ulu atu i le maketi mai i Sisifo o Initia e mafai ona alofia le vevela e oʻo i le 13 tikeri mo le 3-4 vaiaso. Afai e iai le tele o le okesene ma le carbon dioxide i totonu o le potu teu oloa, e mafai ona faatumauina le malulu o le malulu e oo i le 4 tikeri, e faʻalauteleina le ola i le ono masina.

Lua vasega

Pele 1 apu ma le aofai o le avoka. Faʻaopopo le sua o le afa o lemoni, masima ma le uliuli pepa, paʻu i totonu o se mea e faʻaleleia.

Ina ia faʻaleleia le tofo, e mafai ona e faʻaopopo sau sisi masani. Ina ia kuka ai, ave i le vaega 2: 1 le sisi ma le sisi ma pulou. O le kulimi kulimi ma puʻupuʻu e mafai ona suia i le kulimi kulimi ma musika masani.

Popo Avocado

Afai e te manaʻo e faʻasalalau le lisi o avocados, e mafai ona e taoina le fua i le falaoa. Ina ia faia lenei mea, o le fua o le a 'otiʻoti i ni fasi pepa, a maeʻa ona togi muamua lea i se fuamoa na sasaina, ona sosoo ai lea ma le faʻafefiloi o le susu ma le fuʻa. Vaʻai le ogaumu ma ufiufi le pepa tao ma le fasi pepa. Tuu le avoka ma tao mo le 15 minute.

Fualaau saito

O sea ituaiga mea taumafa e le mafai ona gata ai le tino i mea aoga ma faaleleia ai le maʻisuka, ae ia fiafia foi i ona lanu susulu. Ina ia saunia, o le ae manaomia le 1 avoka, 1 mandarin ma se ipu o fugalaau fou.

'Otiʻoti fualaau aina ma fualaau pe a manaʻo ai, faʻaopopo ni nai laumei, salati lanumeamata, moa. E mafai ona e faʻatupuina i lau pule faitalia: sosolo vine, sua o le lemoni, yogurt gaʻo maualalo (e aunoa ma le fusi). E mafai ona faʻatagaina le faia o laʻau faʻafefiloi.

Sandwiches

A maeʻa ona fufuluina le fua, e tatau ona faʻalautele le pulupulu ma faʻalautele i luga o se fasi falaoa falaoa po o se meaʻai. Sili i le masima ma le pepa. Mo se suiga, e mafai ona faʻaaogaina le pulupulu pei o le pata, lea e tuʻu ai le sisi, ham, iʻa, greens ma isi mea.

Isi suʻega avoka avoka

  1. Tipi le avoka, aveese le maa ma fufulu i le sua o le tipolo. E mafai ona e fufuluina i le masima ma le pepa.
  2. Faʻapipiʻi tomato vao ma le avoka, aniani ma le suāuʻu olive. O lenei salati e lelei mo soo se taumafataga.
  3. Pasili le masini. Faʻafesoʻotaʻi le avoka, fufuluina o fuamoa, kilika, chives, mea manogi. Mash mea uma ma se tui ma salalau i falaoa. E mafai ona e faʻaopopo meaʻai aano, iʻa ma isi vaega.
  4. Olivier i le masani masani ua uma ona fafagaina. O le mea lea, nai lo pateta, e mafai ona e tuʻuina le avoka. O le tofo o le uluai ma le fou.

O suʻega lelei ma maloloina mai avocados mo le maʻisuka e mafai ona maua i lenei vitio:

O le avocado e aoga mo le maʻisuka, seivagana, e moni, o loʻo i ai le faʻasalaga i le faʻaaogaina o lenei fua. E mafai ona e faʻataʻitaʻiina i lona tulaga le aoga, tautua o se salati fualaʻau ma se suamalie suamalie. Tau lava manatua o le maʻisuka e le taliaina le 'ai e sili atu ma le 2 fua i le aso!

Tuua Lau Faamatalaga