E masani ona aoga le vai o le mineral mo le maʻisuka?

O le suavai e iloga i le tuufaatasiga, aua e aofia ai elemene eseese:

  • hydrogen sulfide
  • suauu sulfuric acid
  • carbon dioxide
  • ions o salts o le carbonic acid,
  • carbon dioxide.

O le maʻisuka ituaiga 2, o le inuina o le vai minerale e aoga tele: faʻaleleia le metabolism gaʻo, faʻamalosia ai le inisalini ma faʻaleleia aʻafiaga o enzymes e nafa ma le tuʻuina atu o le kulukose i le tino.

Sulphate ma le bicarbonate vai e mafai ona faʻaititia ai le aofaʻi o acetone i totonu o le toto, faʻateleina fanua faasao ma aveese le faʻaogaina o elemene e leʻo faʻaaogaina. Afai e te inuina i taimi uma vai inu, o le tino o le a faasaoloto mai gaʻo gaʻo maualalo, gaʻo gaʻo, ma le maualuga o le cholesterol.

I le taimi lava e tasi, o le numera o phospholipids e nafa ma le felauaiga o gaʻo o le a faateleina. I le maʻisuka ituaiga 2, o le faʻaaoga pea o le vai oona e faʻamaopoopoina ai le ate ma fesoasoani e toe faʻafoʻi le paleni o le vai, o lea e le toe fia inu le tagata maʻi.

O le suavai suamalie ma le carbonated mineralized vai e amata ai le faagasologa o le toe faʻafouina ma le faʻamaina, o le mea lea, o le mafai ona gaosia le inisalini e maualuga tele. O le maʻisuka ituaiga 2 e masani ona togafitia i le vai faʻamalosia i le hydrogen sulfide.

O le mea lea, o Essentuki (4.17) toe faʻafouina le protein ma le lipid metabolism, faʻaleleia le faʻamalosi o le ate.

O le a le vai sili ona aoga mo le maʻisuka?

Togafitiga ma le vai oona mo le maʻisuka ituaiga 1 ma le 2 e lelei ona faatinoina i le faaaogaina:

  • Mirgorod,
  • Borjomi
  • Essentuki
  • Pyatigorsk
  • Berezovsky vai faʻafefe,
  • Istisu.

O le ituaiga, fualaau ma le vevela e fuafuaina e le fomaʻi o loʻo auai. O ana fautuaga e faʻavae i tausaga o le maʻi, ituaiga o faʻamaʻi ma faʻafitauli, pe afai ei ai.

O le togafitiga lelei i vai inu, o le tagata inu e tatau ona inu saʻo le susu mai le punavai. O le mea lea, pe a mafai, e sili atu mo le maʻisuka e alu i togafitiga faafomaʻi, ma i le fale e mafai ona inu vai inu.

O togafitiga o minerale

O le togafitiga mo le maʻisuka ituaiga 2 o le fafagaina lea o le vai i le aso 1 le itula ao leʻi 'ai. I le maualalo o le maualuga o le eletise, e inu le vai o le mineral i le 15 minute aʻo leʻi 'ai meaai, mo le faʻateleina o le pulelaʻau o le sua oona.

Afai o le alo o le vai gase e masani, ona latou inu vai 40 minute aʻo leʻi 'ai. I le maualuga o le eleʻele, e inu le vai o le mineral i le 1-2 itula aʻo leʻi 'ai.

Faʻalogo lelei! Ma o le togafitiga e le afaina ai, e le tatau ona sili atu i le 100 ml. A maeʻa ona faʻateleina i le 1 ipu.

E mafai ona e faʻateleina le fualaau pe afai e leai se faʻailoga. O le mea lea, e mafai ona faateleina le aofaiga i le 400 ml. Ae e sili atu le vaeluaina o le fualaau i le 2 doses ma se vaitaimi o le 30 minute pe ave le vai i le va o taumafataga.

Faatasi ai ma le fesoasoani a vai inu, o togafitiga o fualaau oona e togafitia:

I le taimi lava e tasi, o le vevela o le vai oona e le tatau ona sili atu i le fasefulu tikeri. Togafitiga e oʻo atu i le 1 masina, ona faia ai lea o se malologa mo le 3-4 masina.

Faʻalogo lelei! I le taimi o le mafanafana, e leiloa le hydrogen sulfide ma le carbon dioxide, o loʻo i ai aoga aoga ma faʻaleleia faiga faʻavae.

Enema ma le taele gastric

O metotia o le faʻaaogaina o le vai e aofia ai enemas, tube duodenal ma fufuluina o le manava ma le manava. O le faʻaaogaina o nei faiga e talafeagai pe afai e te manaʻo e togafitia ni faʻafitauli e masani ona tupu i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2.

Faʻalogo lelei! Duodenal tubage ua faʻamaonia mo faʻamaʻi o le gallbladder ma le ate.

O mea inu e inu 250 ml o vai vevela mafanafana, lea e tusa ma le 15 g o le magnesium sulfate ua faʻaitiitia, i luga o se manava leai. Ona ia inuina se isi 150 ml.

A maeʻa ona taoto lea o le tagata gasegase i lona itu, ma tuʻuina se faʻamafanafana mafanafana i le ate. I lenei tulaga, e tatau ona ia faʻaaluina 1.5 itula. Tuʻulaʻau faatasi ma le talo e aveese ai sela o le paʻepaʻe paʻepaʻe, kulupu ma meaola ninii, ona o le tele o faʻamaʻi o le mumū e aveesea.

Afai ei ai se maʻisuka, i le faaopoopo atu i le faʻamaʻi faʻamaʻi, gasegase gastrointestinal chronic, ona mafai loa lea e le fomaʻi ona faʻamamaina ma faʻaogaina le microclysters. O auala masani o le puleaina o vai oona e masani ona faʻaaogaina i le maʻisuka faʻatasi ma le ketoacidosis.

Faʻaaogaina i fafo: Fale Paʻu

O le faʻaaogaina fafo o vai oona mo le maʻisuka e aoga tele foi. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le faʻaaogaina o le taele omea e faʻaosoina ai le faʻamalolo o le acetylcholine, histamine ma isi mea.

Le aufaasalalau faatasi ma le toto e taunuu mai i okeni taitasi, ma tuuina atu se aafiaga tuusao i le nofoaga autu o faiʻai. O le mea lea, o suiga suiga i le tino o le tino e fesoasoani i le faʻamautuina o totoga uma.

O le vai vaiinu vai faʻaleleia le faʻaleleia o le gaʻo gaʻo i le faʻaitiitia o le suka o le toto ma le faatonutonuina o le siakiina o le inisalini. O le mea e masani ai, o le baths ua faʻataʻitaʻiina mo ituaiga eseese o faʻafitauli o le maʻisuka - faʻamaʻi o le faʻaogaina o le tino, masini vascular and cardiac system, etc.

E mafai ona ausia le taunuʻuga aupito sili ona lelei e ala i le faʻaaogāina o taele gaʻo (radon, hydrogen sulfide, ma isi). Ma faʻatasi ai ma le agamalū poʻo le faʻaogaina o le maʻi, faʻaaogaina le taele mafanafana (maualuga 38 tikeri).

O maʻi gasegase ma le gasegase i se gasegase ogaoga e fautuaina e faʻaaogā vai taele i le maualalo o le vevela (tusa ma le 33 tikeri). E tatau ona faʻatinoina vai e le silia ma le 4 taimi i le 7 aso. O le taimi o le 1 vasega e 15 minute, o le vasega o le vaetamaina e 10 taualumaga.

Faʻalogo lelei! O tagata matutua o loʻo matutua ua faʻataʻitaʻiina le taele, o le vevela e tatau ona le sili atu ma le 34 tikeri, ma o le taimi o le vasega e tatau ona sili atu i le 10 minute.

E i ai tulafono lautele e tatau ona mulimulitaʻia i le taimi o le faʻaleleia o le vai ina ia faʻaleleia ai le aoga o le faʻatinoga:

  • o le taele e le tatau ona ave muamua ma pe a uma ona 'ai meaai (o le vaitaimi ile 60 minute),
  • i le vaivai po o le fiafia, o ia taualumaga e le fautuaina,
  • i le faaiuga o le taualumaga, e tatau ona malolo le tagata maʻi (mai le 10 minute i le 1 itula).

Faʻaaogaina o meaʻai o vai oona mo le maʻisuka

Mo faʻalavelave faʻaleagaina, o le faʻaaogaina o vai oona o se tasi lea o mea e sili ona mamana. E aafia ai faiga nei:

  • faʻaosofia le faʻavaeina o le inisalini,
  • faaleleia atili o le kulukose ma le cholesterol metabolism - faʻavaveina ai lo latou manava ma faʻalavelave ai le manava,
  • faʻapupulaina le lagona o le inisalini o mea na maua (faʻamalosi lea e galue ai le hormone),
  • faʻaleleia sua suamalie ma le faʻaleagaina o le manava, vavae,
  • ei ai sona aafiaga le tuusaʻo i le gaogaoina o meaʻai e ala i le faʻalavelave o le tino, o le vevela ma le laufanua.

Pe a inuina vai inu, o loʻo i ai se tali tuusaʻo - o le faʻafouina o le tino o meaʻai, ma mamao. O le lona lua e sili atu ona taua, e afaina ai le toe fetuunaiga o le ate, le paʻu, fatugaʻo, gase. O lenei mea e oʻo atu ai i le faʻamautuina lelei o le metabolism.

I le vaega faʻapitoa o le pancreas, pe a faia ai le inisalini, o loʻo faʻapupulaina se faʻaopoopoga o le gaioiga. O le mafutaga i le va o le suka-lowering effect o le hormone ma le faafeagai o aafiaga o cortisol, o thyroxine thyroxine, hormone tuputupu aʻe ma fomaʻi fomaʻi e toe faʻafoisia. O le mea lea, o le tala atoa o le hormonal e oʻo mai i le masani.

O le mea e malie ai, mo le tino, o le faʻaaogaina o le vai o le atuatuvale. I le afa itula talu ona ulu atu i le manava, e faʻasaʻoloto ai cortisol ma insulin. E mafai ona manatu lenei mea o se ituaiga "aʻoaʻoga" o le endocrine system. O se taunuuga, o le a sili atu ona faʻasao i soʻo se aafiaga mai fafo.

Ma o le tele lenei mea e uiga i le taumafa mo le maʻisuka nephropathy.

E aoga le inuina o le suamalie

O le carbon dioxide e maua i le tele o punaoa faanatura. O lona vesicles e faaosofia ai le mucosa gastric. O lenei mea e mafua ai le faʻasaʻoina o le gastric juice, hydrochloric acid ma le pepsin enzyme. O le carbon dioxide e afaina ai le puipui o le intestinal. O lona faʻatupulaia o lona faʻatupulaia, o le alualu i luma o meaʻai faʻavavevave.

E masani lava ona faaopoopo le acidic acidic i le fagu vai e faaleleia ai le palata. O lenei mea e faʻaleleia ai le ola o le ola, e pei ona faʻamaʻi, ma o masima e le faʻafefe. Ole maualuga o le carbon dioxide i le taimi o le faʻaaogaina o le kesi e matua maualuga atu nai lo vai masani. I le maualuga maualuga o le sua oona, e leaga.

O le maualuga o le carbonated vai e faʻafefe tele ai le membrane mucous o le masini vai. O lenei mea e saofaga i le faʻavavevaveina o le faʻalauiloa o le gastritis, duodenitis. E masani lava o le faʻaaogaina o vai feilafi e faʻaleagaina ai le tulaga o tagata gasegase e maua ai le maʻi maʻi o le ulutala, pancreatitis. O le mea lea, pe a faʻaaogaina, e fautuaina e sasaa i totonu o se ipu malamalama, tuʻu mo le itula. E mafai ona e mafanafana i le 40 tikeri, fafagu ma se sipuni e faʻaitiitia ai le numera o namu.

Mirgorodskaya

E aofia i le vaega o le sodium chloride. O leona o nei elemene e faʻaleleia ai le gaioiga o le pituitary gland o le faiʻai ma le papa o le ogatotonu. A maeʻa le togafitiga mo le maʻisuka ituaiga 2, o le tali e maua ai le inisalini e maualuga, ma faʻatasi ai ma le faʻafitauli 1, o le manaʻomia mo se hormone faʻaititia, lea e fesoasoani e faʻaititia le fualaau.

E maua e le tino le tetee atu i le aʻafiaga o mea faʻavaivai - le lava o le okesene, faʻalavelave faʻaletino ma faʻalagona, vailaʻau faʻamaʻi, vailaʻau faʻamaʻi. O suʻesuʻega talu ai nei na maua ai o le sodium ma le chlorine i vai masani na faʻaleleia ai le fausiaina o le lelei o le hormone serotonin ma faʻateleina ai le ola.

O vai o Mirgorod ua faailoa mai mo le maualalo o le eletise ma le zero, colitis, pancreatitis, gastritis. O le faʻaaogaina o le vai e faʻapipiʻi ai le maʻi o le maʻi pe a fai o le gase o le gaio ma le faʻamalosia o le talo.

O le i ai o le satela ma soda (bicarbonate) i le vai ei ai lona malosiaga i luga o le masini vai. Afai e ulufale le susu i totonu o le manava, e faʻaolaina ai le tuʻuina atu o gastrin. E i ai sona aafiaga taua i le fausia o le suka gaosia ma le gaioiga o le manava. E mafua ai ona faʻasaʻoloto mai mea o loʻo aofia ai, tuʻuina atu i le duodenum.

O sea suiga o se faʻamalosiaga mo le fausiaina o hormones i totonu o le iniseti - peptides intestinal. Latou te faʻatonutonuina le tafe o le inisalini mai le pancreas. O le manava-e faʻaosofia ai le fesoasoani e fesoasoani i le faʻapalapalaina o meaai, faʻateleina ai le malosi atoa o le tino i mea leaga.

Faʻaaogaina le vai e faʻaalia mo le faateleina o le eletise o le gastric juice, gastritis, ulutala peptic, pancreatitis, gastroparesis (maʻi vaivai o le manava). O Essentuki foi ua faatonuina mo le le atoatoa o le tino - gasegase, atherosclerosis.

Matamata i le vitio i luga o vai inu mo le maʻisuka:

Berezovskaya

O lenei suavai vai e aofia ai le tele o meatotino taua:

  • maualalo o le faʻaʻauʻau, ei ai lona aʻafiaga, e le faʻateleina le mamafa,
  • tuufaatasiga o meaola ninii fesoasoani i le lomiina,
  • aveese le sodium ma taofi le potassium, faamama le fulafula,
  • o loʻo i ai le kasiketi - o se vaʻai faʻapitoa,
  • mauoa i le uʻamea - faʻaleleia toto,
  • magnesium sulfate o loʻo i ai se aafiaga faʻapitoa.

E fautuaina mo maʻi o le cardiovascular system, gaʻo, intestine, anemia, cholecystitis. O le togafitiga o le inu e masani ona faʻamaonia ai le ate, o se taunuuga, ua faʻaitiitia le kulūkose fou, ma o glycogen faleoloa o loʻo faʻapipiʻiina mai le faʻasalalau i totonu o le toto.

Essentuki 4 ma Essentuki-fou

O nei vai oona e maua ai le malosi e faʻaititia ai le toto suka i luga o le manava gaogao ma le maeʻa ai. Na maua ai o le 20-aso aʻoga e faʻaitiitia ai le manaʻomia o vailaʻau, o le a faʻaitiitia le fua, ma o le tali o le tino i le inisalini e faateleina. Suavai mai punaoa ua faailoaina mo:

  • afaina
  • chronic pancreatitis, cholangitis, afaina o le gallbladder,
  • gaioiga o le ate,
  • gastritis ma maualuga maualuga,
  • pepatic ulcer.

E faʻafefea ona inuina vai inu o le maʻisuka

O le faʻaaogaina o le vai oona o le ai ai se aoga aoga pe afai e tausisia tulafono:

  • amata i se fualaau o le 50-100 ml (tasi) ma faatasi ai ma le faapalepale lelei e faʻaleleia i le 200 ml,
  • ina ia mafai e le tino ona fetuunai i togafitiga, e tatau ona le itiiti ifo ma le 18 aso,
  • ma le suavai masani, e vevela le vai ma ave 40 minute aʻo leʻi 'ai,
  • mo tagata mamaʻi e maua ai le maualuga o le manava o le manava, e te manaʻomia vai vevela i le itula ma le afa aʻo leʻi 'ai,
  • ma le maualalo o le eletise, o le vevela e tusa ma le 33 tikeri, e inu i luma o meaai i totonu o le 20 minute,
  • faatasi ai ma le manava, o le vai malulu ua faatonuina.

O le filifiliga lelei lava o le inu vai i le punavai.. O le auala lena ua i ai sona aafiaga faʻalauiloa.

Contraindications

Suavai e iai le tele o le masima e le faatagaina i le maualuga o le toto ma le maʻi o le edematous. E le fautuaina le faʻaleleia o le vai mo le toilalo o le fatu. Talu ai ona o le faʻaalia o le faʻaalia o le gaioiga e matauina i le amataga o togafitiga, e le mafai ona faʻaaogaina lenei metotia o le togafitiga mo le mumū o totoga o meaʻai, o le faʻateleina o le maʻisuka.

Togafitiga o le maʻisuka ma vai inu

O le faʻaaogaina o vai inu o le filifiliga sili lea mo le maʻisuka. O isi metotia ua faʻamaonia mo faʻamaʻi faʻamaʻi.

Ina ia faʻamaonia le galuega a le inumaga, aveese feeseeseaʻi, toxins, toe faʻafoʻi microflora, faguini ile inisinia ma vai inu. O le tagata gasegase i totonu o le pito i totonu o le faʻasaʻo e tui i le vai mafanafana seia oʻo mai le faʻavauvau, ona sasaaina ai lea i le faiga o le faʻamalolo. E toe faia lenei mea seʻia maeʻa le siaki, o faʻailo i totonu o le mulumuluga.

Mataʻituina le vitio i luga o le faʻataʻitaʻiga:

O le auala lona lua o le faʻamamaina o le tyubage. E manaʻomia e ia le vai i le tele o le magnesium sulfate, pe masima faaopoopo i masima. A maeʻa ona fofo le vaifofo, ona taoto lea o le tagata maʻi i lona itu taumatau, ma o se mea mafanafana mafanafana o loo i lalo o le ate. O le faʻagaioiga ua faʻaalia mo faiga faʻaogaina i le biliary tract. O ituaiga uma o faʻamalologa e mafai ona faʻamaonia pe a maeʻa se suʻesuʻega muamua.

Pe a faʻaaogā le vai, e aʻafia le tino i le vailaʻau o le vai, o lona vevela ma le mamafa. O le paʻu e faʻaaogā masima ua faʻasalalau ma faʻalaʻau faʻasaina. O se taunuuga, o le gaioiga o fatugaʻo, fatu, meaola e ola ai meaola ma fuga e maua mai ai hormones faʻaleleia.

Ua fautuaina le vasega 10-12 baths i se foliga vaivai o le maualuga o le toto, maʻi leve, neurosis, faamai o sooga, mama.

O lenei faiga o se avega mamafa mo le tino, o le mea lea, faatasi ai ma faʻamaʻi pipisi, ua faʻamaonia ma le faʻaeteete. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le baths e solia i le i ai o le neuropathy, maʻi o le maʻisuka vae.

Ma o le mea lenei e sili atu i le siaki i le maʻisuka.

O vai inu mo le maʻisuka e fesoasoani i le maualalo o le toto toto e ala i le faʻamautuina o le tali i le inisalini. Pe a ave, o le tuufaatasiga, o vailaau faafomai, fualaau, taimi o le pulega e faatatau i meaai ma le vevela e taua. E manaʻomia le faʻalauteleina o le voluma, e pei ona manaʻomia e le tino ona faʻafetaui i vai.

Togafitiga mo le edema, maualuga maualuga o le toto maualuga, faaletonu o le fatu, faamaʻi pipisi o le tino e solia. Faʻatasi ai ma le faʻalavelave faʻaleagaina o le inumaga, o le biliary tract ma le faʻaogaina o le tino, faʻamalosiga ma le taele e fautuaina.

Faatasi ai ma nisi ituaiga o maʻisuka, e mafai ona faʻatagaina le kofe. E na o le taua lava le malamalama po o le fea e mafai ona solugi poo le siaki, pe i ai pe leai foi, susu. E fia ipu oi ai i le aso? O a faʻamanuiaga ma mea leaga o le inu? E faʻafefea ona afaina ai le faʻagasologa, le lona lua?

E talitonu le Kefir e aoga tele i le maʻisuka.I le taimi lava e tasi, e mafai ona e inu e le gata i ona foliga mamā, ae faʻapea foʻi ma le teu, le gaogao ma le upega tafaʻi. O faʻamanuiaga o le oloa mo le gasegase o meaʻai e tele lava. Ae ui i lea, o loʻo i ai tapulaa - e le fautuaina mo nisi faafitauli i le gaioiga, i le po. E le mafai ona togafitia togafitiga, naʻo le mamafa o le mamafa i le inosia.

O le 'ai ma le maʻisuka e le fautuaina e pei lava o lena, e ui lava i mea aoga uma. Talu ai ona o le tele o meaʻai gaʻo e maualuga ai le kulūkose, aemaise lava i le maʻisuka ituaiga 2, o le a sili atu le leaga. O fea le mea e sili ona lelei - chestnut, mai le acacia, lime? Aisea e 'ai ai ma le kalaka?

Ua mautinoa e fomaʻi o cherries e maua i le maʻisuka e mafai ona faʻamalosi puipui o toto, tuʻuina atu se sapalai o vaitamini. E i ai faʻamanuiaga e le gata mai vine, ae mai foi i lala. Ae e taua le manatuaina o le tele o le faʻaaogaina e mafai ai ona faia se mea leaga. O le fea mea sili atu - cherries poʻo cherries mo le maʻisuka?

O le meaai mo le maʻisuka nephropathy e tatau ona mulimulitaia. O loʻo i ai se lisi o oloa faʻatagaina ma faasaina, faʻapea foʻi ma se faʻataʻitaʻiga o se lisi mo se faʻamaʻi.

Aisea e te manaomia ai le inu vai?

O le tali i lenei fesili e manino lava: o le tausia o le paleni vai, o le mea sili lea, o se faʻamaoniga o le soifua maloloina. Ona o uiga o vai oona, o le faʻamaʻaloina o toxins ma toxins, o le faʻamautuina o le galuega ma le faʻatinoga o le tino atoa ua saunia. O se tasi o vaega sili ona taua i le auala i le toe faʻaleleia. E leai se tulaga e tatau ona e faatapulaa ai lou inu.

Ou te manaʻo foi e gauai atu i isi, meainu mo le maʻisuka, lea e mafai ona faʻaumatia e aunoa ma se taufaʻatau i le soifua maloloina. O le suamalie o le suavai mai fualaau faisua po o fualaau aina o se faleteuoloa o vitamini e tatau ai mo se tino vaivai.

E mafai ona e inu faʻatasi ma le maʻisuka, tomato, falalati, kapari, citrus, apu, pateta, ma suamalie. O le a latou fesoasoani e faʻatamaoaigaina le tino i vitamini talafeagai ma mea aoga, faʻamalosia ai le puipuiga o le tino.

Teu ma le kofe e mafai ona onā mo le maʻisuka, ae faʻamautinoa. Suga ma le faaopoopoina o le susu po o le kulimi e tatau ona le aofia ai, faʻapea foʻi ma mea inu inu.

Ia, ma e uiga i mea gaosi susu e sili atu le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

Vaega o le faiga o gaioiga

Ua leva ona faʻamaonia le masani o vai inu mo le maʻisuka ituaiga 2 e aafia ai le tagata gasegase e sili ona lelei. I le tuufaatasiga o sea vai, i le faaopoopo atu i le carbon and hydrogen, e tele ituaiga suauu meli.

O se vai minerale e aofia ai le tele o le vailaʻau e matua aoga lava mo le maʻisuka. O lenei mea e mafua ai le faʻamautuina o le faagasologa o le inisalini gaosiga.

E le gata i lea, o le magnesium ma le calcium, fulukalama ma fulufulu e sili ona aoga mo le pancreas. O le iʻuga, o le maualuga o le suka e faʻaitiitia.

O loʻo faʻatatau i le faʻafefea ona toe faʻafoʻisia lelei e le suasami le galuega o le ate ma faʻamaonia le tulaga o le paleni o le vai i le tino. O lenei mea e maualalo ai le cholesterol. O le soifua manuia lautele o le maʻi o loʻo faʻaleleia, o loʻo leiloloa lona mamafa.

O vai vaiinu

Mo le maʻisuka, ua faia ai se togafitiga faapitoa o minerale, e aofia ai le tolu taumafataga i le aso, tasi i le aso, tasi le itula ao leʻi oʻo i taumafataga. Afai e faʻaititia le eletise, e tatau ona faʻaumatia le vai mineral i le sefululima minute ao le i 'ai, aua e mafai ai e oe ona faʻateleina le pulelasi o le suka.

A oʻo i le mea masani o le gaʻo o le suasusu o le tagata gasegase, inu vai inu pe tusa o le fasefulu minute aʻo leʻi 'ai.

Fomaʻi fautuaina le amataina o le hydrotherapy i tui e le sili atu ma le tasi le selau mililiters. Aʻo faʻaleleia le togafitiga, e mafai ona faʻateleina i le tasi ipu i le aso. Afai e ave oe e le tele ma e te le mulimuli i ia fautuaga, o le vai na o le a na o le afaina ai o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka.

E le gata i lea, i nisi tulaga, e mafai ona e sili atu nai lo le fua fautuaina e ala i le faateleina i le fa selau mililiters, vaevaeina i ni aiga se lua ma se vaitaimi o le tolusefulu minute, sosoo ma meaai. I le auala, afai e te faʻaaogaina se vai oona i se tulaga vevela, e le maua ai se mea e pei o le hydrocarbon ma le hydrogen sulfide, lea e faʻaleleia atili ai metabolic processes ma maua ai mea aoga.

I le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka, o togafitiga e togafitia i vai inu o ituaiga nei:

  1. Borjomi.
  2. Essentuki.
  3. Mirgorod.
  4. Pyatigorsk.
  5. Istisu.
  6. Berezovsky vai faʻafefe.

Mo le tele o seneturi, o loʻo latou faʻaogaina se isi metotia o le togafitia o le maʻisuka ituaiga 2 i le vai inu. E aofia ai le faatofu o le tagata maʻi i totonu o le taele ua tumu i le vai. I lenei tulaga, o le tino o le tagata e faʻaaogaina mea aoga i le paʻu.

O le iʻuga, talu ai ona o le faʻamautuina o le pancreas ma isi totoga o le tino o le tagata, o le tagata maʻi na faʻasalalau le gaosia o le inisalini. E masani lava, e manaʻomia le taele mo tagata mamaʻi ma faʻafitauli o le ituaiga 2 ma le maʻisuka ituaiga 1.

E masani ona faʻaaogaina le radon hydrogen sulfide ma isi masini gas. I le tulaga o le maʻi poʻo le agamalu, ave baths i le vevela e oʻo i le 38 tikeri Celsius.

Ae afai o le faʻamaʻi ua pasi i se tulaga laititi pe ogaoga, e tatau ona faʻaitiitia le vevela ile taele i le 33 tikeri. Soʻo se faʻagasologa o le vai e fautuaina e le sili atu i le fa taimi i le vaiaso.

I le taimi lava e tasi, e tatau ona 15 minute le taimi o le vasega, o le vasega lava ia e tatau ona aofia ai ia ituaiga vasega e 10.

O tagata maʻi e taele pe'ā uma ona 'aʻai pe a uma le itula. Afai e maʻi le tagata maʻi ma ua le lava, e le mafai ona fautuaina lenei taualumaga pe a maeʻa le taele, e tatau ona malolo le tagata maʻi mo le itiiti ifo ma le sefulu minute ma sili atu i le tasi le itula.

I le vitio i lenei tusiga, o le a talanoa le fomai e uiga i aoga o le vai.

O loʻo i ai ni ions eseese ma o le autu autu o le magnesium (togi i aso taitasi i le lita). Ua lauiloa o lenei macroelement e taua tele mo enzymes uma o le taamilosaga gasegase ma e taua tele mo le faʻamautinoa o le gaioiga o le cardiovascular system. O le faiga o le togafitiga o le STELMAS Mg o le vai minerale o lona aafiaga faigata lea i luga o totoga eseese ma tino.

O le faʻaaogaina i totonu o le vai mo le maʻisuka e afaina ai faʻaaliga autu o le maʻi - hyperglycemia, glucosuria, polyuria ma le kososis, aua e fesoasoani i le faʻaleleia o le gasecogen-gaosiga o le ate, faʻasaina o le gluconeogenesis, ma faʻalauteleina le gaʻo o le tino mo le suka.

O le faʻaaogaina i totonu ole masima masini, carbonic, glauber ma isi vai faʻalaʻau e taʻitaʻia ai le glycogen i le ate ma le faʻavaivaia o le glycogenolysis. I lenei tulaga, o le taumafa o le suka mai le ate i le toto ua faaitiitia. O lenei aafiaga o vai oona e afua mai i le faatosinaga o bicarbonates, phosphates, carbon dioxide, sodium chloride, magnesium ma le sulfur ions e ulufale mai i le tino i le vai.

O le faʻaitiitia o le malosi o faiga o le gluconeogenesis e ono aʻafia ma se faʻaitiitia o le pulelasi o glucocorticosteroids i lalo o le aafiaga o le tuufaatasiga alcaline o loʻo i totonu o vai. I le faʻaogaina o le vai o le minerale, e faʻaleleia atili ai le gaosiga o le suka i siama, lea e mafai ona faʻamatalaina e ala i lo latou aoga aoga i le hexokinase reaction (o le liua o le kulukose i le glucose-6-phosphate, lea e mafai ona pasia puipui puipui).

I tausaga talu ai nei, e tele suʻesuʻega sa faʻatautaia e suʻesuʻeina ai meatotino o vai. Ua maua e saienitisi o le vai faamalolo e toe faaleleia ai le gaioiga masani o totoga eseese. E aoga tele mo le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2.

Faʻatinoga o gaioiga

O le aoga o le inuina o vaiinu mai le maʻisuka ituaiga 2 e faʻamatalaina i le faiga o gaioiga a mea taitasi i le tino o le maʻi. I le tuufaatasiga, e vaevaeina uma vai vai i ni ituaiga. E mafai ona aofia ai le galala, carbon, ma isi masima.

Faataitaiga e faaalia ai o le ituaiga 2 vaiinu ma se tele o le hydrogen e sili ona aoga mo le maʻisuka. O ona vaega uma o le gaosiga o le a faasolosolo malie ona faʻavasegaina le gaosiga o le inisalini ma faʻafouina ai galuega o totoga.

Salts o le magnesium, calcium, phosphorus ma fluorine ei ai le aoga aoga i luga o le pancreas. O se taunuuga, o lenei tino e amata ona maua ai le itiiti ifo o le insulin, ona o le pa'ū o le suka.

Tuuina atu o vai vai

O le faagasologa mo le togafitia o le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona tolu taumafataga i le aso mo le 24 itula 60 minute aʻo leʻi 'ai. I le maualalo o le maualuga o le eletise, e faʻaaogaina ai le vai minerale 15 minute aʻo leʻi faia se taumafataga ina ia maua ai le malosi o le sua oona.

Afai e tumau pea le malosi o le vai gaosima, ona faʻaaoga lea o le vai i le 40 minute ao le i oʻo i taumafataga. I le tulaga lava e tasi, a oʻo mai i le maualuga maualuga, e tatau ona faʻaumatia le vai i le tele o itula ao lei faia se taumafataga.

Faaaogaina i totonu ole vai oona

I le faaopoopo atu i le mea moni e mafai e le fomaʻi ona fautua atu se fualaau o le ava malosi i le aso i se tagata maʻi e maua i le maʻisuka, na te filifilia o ia, i nisi tulaga, fufuluina o lona manava ma fufulu ile vai.

O le faʻaaogaina o auala ua taua i luga o le faʻaaogaina i totonu o le vai vai e tatau ona maua pe a maua le maʻi i le maʻisuka o le ituaiga muamua ma lona lua ma faʻafitauli. E le gata i lea, tusa lava pe mafai e le tagata maʻi ona inu vai inu, e le aumaia ia te ia le toomaga.

E taua le maitauina o se gaioiga e pei o le duodenal tubage e masani ona faʻaaogaina i mataupu o le ate ma le gall vladder disease. Mo lenei mea, o le a manaʻomia e le tagata maʻi ona inu pe tusa ma le 250 mililiters o le vai vevela mafanafana, lea e 15 kalama o le magnesia o le sulfuric acid o le a faʻaitiitia muamua.

O le fua muamua e ave i luga o se manava gaogao, ona tusa lea ma le selau limasefulu mililiters o le vai ua onā.

O le vai minerale e fesuisuiai ma e ono aofia ai le carbon dioxide, hydrogen sulfide, oona o sima o le acidic acid, salts of sulfuric acid and other substances. O le vai minerale ei ai sona aafiaga lelei i le metabolism o gaʻo i gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2: o le gaioiga o le inisalini e faʻaleleia, o enzymes ia e faʻamalosia ai le faʻavaveina o le kulukose i totonu o masini e faʻaleleia ai le aafiaga.

O le vai hydrocarbonate ma le sulfate vai e faʻaitiitia ai le maualuga o le acetone i totonu o le toto, faʻaleleia ai fanua faasao, faʻaseseina ai le faaputuputuina o mea e leai ni mea faʻaonaponei. O le faʻaaogaina masani o vai inu vai e fesoasoani e faʻaitiitia ai le cholesterol, o gaʻo uma, gaʻo gaʻo maualalo, ma le aofaʻi o phospholipids e fesuiaʻi ai gaʻo, i le isi itu, e faʻatupulaia.

E faʻaleleia le galuega o le ate, o le faapaleniina o le vai e masani ona faʻamaonia, o se taunuuga lea e le maua ai le fia inu.

O le carbon dioxide ma le sulfate mineral vai i le ituaiga 1 ma le 2 o le maʻisuka ua amataina ai le faagasologa o le faʻamaʻiina ma le toe faʻaleleia, ma mafua ai le faateleina o punaʻoa gaosiga o le inisalini. I le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2, o le hydrogen sulfide vai foi na maua ai se nofoaga. Essentuki Numera 17 ma le Nu. 4 faʻafaigofie le faʻasaina o le protein ma le lipid metabolism, faʻaleleia le faʻamalosi o le ate.

O le a le vai e fautuaina e inu i le maʻisuka

O faʻamaʻi pipisi eseese o le faʻamaʻi o loʻo fautuaina togafitiga i vai e pei o Borjomi, Pyatigorsk, Istisu, Essentuki, Mirgorod, Berezovsky vai ma isi. O fua, vevela ma le ituaiga o vai e fuafuaina e le fomaʻi e tusa ai ma le matua o le maʻi, o le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka ma faʻafitauli.

Faʻalavelave ma le faʻasaʻoina o vai inu i le maʻisuka

  • fatu gaʻo po o le meaʻai,
  • caries
  • mamafa tele
  • hypo- poo hyperglycemia,
  • osteoporosis
  • maʻisuka malosi
  • ate o le ate,
  • afaina o le mucosa gastrointestinal, gastritis, maʻi o le gastric,
  • vevela o ponaivi
  • vave Alzheimer po o Parkinson.

Cola, meainu suamalie ma isi mea inu gaʻo ua faʻasalaina:

  • ma faafitauli i le gastrointestinal tract,
  • toe le manuia
  • tamaiti ei lalo o le 4 tausaga
  • maʻitaga ma tina lactating
  • faatasi ai ma se naunautaiga e mamafa ma mamafa,
  • ma faʻamaʻi faʻaleagaina o le oral vavalalata,
  • ma faafitauli i le gallbladder,
  • faatasi ai ma le leai o se tulaga,
  • faatasi ai ma le teuina o masima, maʻa i totonu o totoga.

E le tatau ona faʻaaogaina i taimi uma ia mea inu faʻamalosi.

E ui lava i nei faʻafitauli, o le toʻatele o tagata e faʻaauau pea ona inu mea inu. Afai e leai se malosi e teena ai i latou, e fautuaina e filifili ni tagata e gafatiaina, ia faitau i taimi uma le igoa, ia sili ona inu meainu ma mea e masani ai ma sina mea itiiti. E tatau ona taumafai e faʻaitiitia le faʻaaogaina, o lea e sili ai le filifili o se laʻititi laʻititi o le fagu.

E i ai se mea aoga mai le vai oona mo le maʻisuka

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

Faatasi ai ma le maʻisuka, e masani ona popole le tagata maʻi i se lagona o le fia inu. O le mea lea, o nei tagata gasegase e inu tele naua vai. E mafai ona avea ma teas, compotes, meainu eseese. Sei o tatou vaʻai pe o le a le vai e mafai ona inu i le maʻisuka ituaiga 2 e le gata ina faʻailo ai lou fiainu, ae ia faaleleia atili ai lou soifua maloloina.

Sooga i le maʻisuka

E masani lava o tagata mamaʻi ua maua i le ituaiga 2 faʻamaʻi e naunau pe mafai ona inuina vai inu manaia mo le maʻisuka. Ioe ioe! Ma e mafai foʻi ona toe manuia oe mai lenei maʻi ogaoga!

E tele suʻesuʻega na faia, o le faʻamoemoega o le fuafuaina pe faapefea ona aʻafia le tino o le tagata i le sami. Ua faamaonia e saienitisi o le togafitiga faafomaʻi o le faaaogaina o le vai faamalolo e matua maualuga lava. E fesoasoani i le toe faʻafoʻisia o galuega a le tele o totoga ma faiga o le tino o le tagata, ma e matua aoga lava i faʻamaʻi o le maʻisuka.

O vai o loʻo i lalo nei e sili ona aoga mo le maʻisuka:

  • Borjomi
  • Essentuki
  • Mirgorodskaya
  • Berezovskaya
  • Pyatigorsk
  • Istisu.

O faʻamanuiaga mo le maʻisuka o le vai maualuluga e tele. E faʻaleleia ai le ala o le gaosiga o le gaʻo, faʻamalosia ai le inisalini, ma faʻamalosia le ulufale atu o le kulukose i totonu o sela. Ae o le filifiliga ma le auala e ave ai le vai o le minerale e tatau ona tuʻuina atu i le fomaʻi. O ana fautuaga o le a faʻavae i luga o uiga o le tagata maʻi, ituaiga o faʻamaʻi ma faʻafitauli e mafua mai i le atinaʻeina o togafitiga faʻavae.

O le sili ona lelei o le toe faʻafoʻisia o le maʻi e tupu i tulaga o togafitiga, pe a tuʻuina atu le ava e inu saʻo ai le vai mai le punavai. Togafitiga e aofia ai taumafataga e tolu i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga.

I le maualalo o le maualuga o le manava o le manava, e inu le vai o le mineral i le kuata o le itula ao le i taumafaina meaʻai e faʻaleleia ai lana pule. Faʻateleina le eletise, e tatau ona faʻaaogaina le vai o le minerale ile itula pe lua ao le i faia le taumafataga.

Afai o le tulaga o le siosiomaga i totonu o le manava o loʻo i totonu o tapulaa masani, e tatau ona inu le vai i le 40 minute ao lei faia se taumafataga.

Faʻalogo! I le mea e le faʻaleagaina ai oe lava, e tatau ai ona faʻatapulaʻa muamua inumaga o le vai o le mineral i se fualaau o le 100 ml. Ona mafai lea ona e faasolosolo faasolosolo malie atu i se ipu vai vai. Afai e leai ni faʻalavelave ma faʻalavelave, e mafai ona e faʻalauteleina le volume i le 400 ml, ae sili atu le vaevaeina o lenei aofaiga i ni atopa se lua ma inu faatasi ai ma le afa afa itula.

O vai inu e faʻaaoga mo togafitiga faafomaʻi e le tatau ona sili atu nai lo le vevela o le 40 tikeri. I le faagasologa o le faʻavevelaina, o loʻo i ai le leiloa o le carbon dioxide ma le hydrogen sulfide, o loʻo i ai le tele o mea tau togafitiga, e aofia ai le faʻaleleia ma le faʻaleleia o metabolic processes.

O vai o loʻo i ai hydrocarbonates poʻo sulfates e aveesea ai le sili atu o le acetone o loʻo aliali i totonu o le toto, faʻateleina le faʻasalaga o le alkali, ma faʻaleagaina ai mea e leʻo faʻaleagaina.Afai e maua i aso uma vai inu a le tagata maʻi, o le a fesoasoani lea e aveese le gaʻo tino tele, cholesterol leaga, ma faʻaitiitia le maualuga o le gaʻo gaʻo mai le tino. I le taimi lava e tasi, o le aofaʻiga o phospholipids e nafa ma le felauaiga o gaʻo o le a faateleina.

I le tulaga o le faʻamaʻi 2, o le faʻaaogaina i aso taitasi o vailaʻau faʻafoʻi e toe faʻafoisia ai le gaioiga o le ate, toe faʻafoʻi le paleni o le vai, ma o le taunuuga lea ua le toe mafatia ai le maʻisuka mai se lagona faifaipea o le fiainu.

O le vai faʻatasi ai ma le carbon dioxide ma le sulfate mineralisation e faʻaosofia ai le amataga o le faʻamaʻi faʻamaʻi ma le toe faʻafouina o gaioiga, ma o le taunuuga lea e faʻatupulaʻia ai le tele o le faʻatupulaia o le inisalini. E masani lava ona togafitia le togafitiga o le faʻamaʻi 2 i le faʻaaogaina o le suavai e tumu i le vailaʻau o le hydrogen sulfide. Mo se faʻataʻitaʻiga, o Essentuki o loʻo i ai se aafiaga lelei i le lipid ma le protein metabolism, faʻaleleia le gaosia o le ate o enzymes.

E tatau ona maua le vai moli pe'ā iai ni faʻamaʻi o le gastrointestinal tract. Faatasi ai ma le fesoasoani a vai inu, e togafitia ai faʻamaʻi pipisi. E faʻaaogaina pe afai ei ai i se tagata se maʻi maʻi pepese, o le cholecystitis masani poʻo le pancreatitis, o le maʻi maʻi.

Vaega o le faʻaaogaina o vai inu i totonu

O minerale e aofia ai le tele o masima ma elemene. O ia o se tasi o meaʻai autu i le taumafataga. O le suamalie e gaosia i le tele o ituaiga, ma o ia mea uma o loʻo i ai ona faʻamatalaga mo le faʻaaogaina.

I le vai vai, e oʻo i le 2g / l le masima. E talafeagai mo le faʻaaogaina e tagata uma ma aunoa ma ni tapulaa. I le vai laʻau vai, o le masima e oʻo i le 8g / l. Ole meaola lea e le manaʻomia ai le tofiaina o se fomaʻi, ae le tatau ona faʻaleagaina. Mo le laulau vai lapa vai, o le masima e maualuga i luga. O le mea lea, i le togafitiga o le maʻisuka, e le tatau ona faʻaumatia i la latou lava pule faitalia, ae tatau ona faia i luga o le fautuaga a se fomaʻi.

Ole vai faʻamalolo e mafai ona inu e sili atu ile tolu tioata i le aso.

O le vai-treatment-minerals e mafai ona toe faʻauʻu pe tusa o le 4 vaiaso ma se malologa o le 3-4 masina. O le aveina o se ituaiga togafitiga vai i le tele o tui e mafai ona mafua ai le tele o faafitauli. O lenei mea e mafai ona taʻitaʻi atu i cholelithiasis poʻo urolithiasis.

O vai inu mo le maʻisuka e le o taimi uma e le afaina ai, o lea e tatau ona amanaia ai le faʻailoga. E le fautuaina e ave le vai sima aʻo laʻitiiti ma le talavou. O le iʻuga, o le faʻaogaina o le calcium ua faʻalavelaveina ma ua tupu le tupu.

O vai vai e aofia ai carbon dioxide, lea e saogalemu ia lava ma e faʻaopoopo e faʻavaivaia ai le masima masima. Ae latou te faaosoina le pulelasi a le manava, ma o le a avea ma mea e tafe mai ai le tui o le intestinal. O le mea lea, afai o loʻo aʻafia le itu i le togafiti o le maʻisuka ma vai inu, e lelei tele le lafoaia o suauu.

Isi togafitiga togafitiga

I le faʻaaogaina o le suavai, e tele faʻataʻitaʻiga o loʻo faʻaaoga e faʻaaogaina ai le faʻaitiitia o faʻafitauli o le maʻisuka. O nei mea e aofia ai le ita, le manava ma le manava o le tino, leʻo duodenal.

Afai o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka e maua ai faʻamaʻi faʻamaʻi o le vaega o meaʻai, e mafai e le fomaʻi ona faʻatonuina o ia faʻasolosolo auala e faʻaaoga ai vai inu, mo se faataitaiga, fufulu, microclysters.

O le Duodenal tubage ua faʻamaonia mo pathoces o le ate ma le gall vladder. O le tagata gasegase i luga o se manava gaogao i le taimi e inuina se ipu vai mafanafana mafanafana (250 ml), lea e faʻaitiitia ai le magnesium sulfate (15 g). Ona toe 150ml. A maeʻa lenei mea, ona liliu lea o le tagata maʻi i lona itu, ma faʻaaogaina se mea mafanafana mafanafana i le mea o loʻo i ai le ate. Ma o lea e tatau ai ona taoto mo le itiiti ifo ma le itula ma le afa. O lenei faiga e matua aoga lava ma e fesoasoani e aveese le talo, ma o le leukocytes, pathogens, mucus. O se taunuuga o lea faʻalauiloa, o le taulaiga o le mumū e faʻasalaina.

I le faaopoopo i le inu, togafitiga i fafo atu ma vai oona i le tulaga o le taʻele e masani ona faʻaaogaina. Latou te faʻafefeteina le gaosiga o le gaʻofale, faʻaitiitia mea e maua i le suka, faʻatonutonu le inisalini. E masani lava ona faʻataʻitaʻiina mo faʻafitauli o le maʻisuka, e pei o faʻamaʻi o le fatu, vascular, digestive systems, etc. O le sili o le taunuuga e mafai ona maua e ala i le faaaogaina o le taele o le mineral gas, mo se faʻataʻitaʻiga, radon poʻo le hydrogen sulfide.

A e fufulu vai, e tatau ona e mulimuli i nei tulafono:

  1. E le mafai ona e faia le faʻatulagaga e itiiti ifo ma le itula ao le i faia se taumafataga, pe vave loa ona maeʻa.
  2. O le taele i totonu o se tulaga vaivai ma le fiafia e le faatagaina.
  3. A maeʻa le faʻaleleia o le vai, e tatau i le maʻi ona faʻaalu sina taimi e malolo ai, mai le sefulu minute i le tasi itula.

Faatasi ai ma se mamanu o le maʻisuka, o le taele ma le mafanafana, e le maualuga atu i le 38 tikeri, o le a aoga le vai. O maʻi suka e mafua mai le ogaoga ogaoga o le faʻamaʻi ua fautuaina le taele o le vevela vevela, ole suavai e le sili atu nai lo le 33 tikeri. O la latou faʻafeiloaʻiga e tatau ona faʻatinoina e le silia ma le fa taimi i le vaiaso. O le umi o le tasi vasega e tusa ma le sefululima minute. O le vasega atoa e aofia ai faiga e sefulu. I le matua o le matua, o le umi o taualumaga ua faaitiitia i le sefulu minute, ma o le vevela o le taele e le tatau ona sili atu i le 34 tikeri.

E mafai ona inu vai inu mo le maʻisuka ituaiga 2

O le vai moli mo le maʻisuka ituaiga 2 ua faʻaaogaina e avea o se adjuvant i lona togafitiga.

O ia vai e inu faʻatasi ma le faʻaaogaina o fualaau faʻamaʻi masani, o le iʻuga, o le maʻi o le maʻisuka ua maeʻa, aʻo maʻi le tagata maʻi i le vai ma le masima.

O se taunuuga, o le galuega o totoga i totonu, mo se faataitaiga, o le pancreas, ua toe faʻaleleia, lea e taua tele mo le maʻisuka.

Ole vai inu i le maʻisuka ile ituaiga lona lua e le gata ina faaleleia atili ai le metabolism o gaʻo, ae mafai ai foi ona e faʻaagaga le faʻaleleia ole inisalini i luga o le paʻu o le cell, faʻaleleia aʻafiaga o enzymes e nafa ma le gaosia ma le faʻaaogaina o le inisalini e tele ituaiga siama e iai le insulin.

E le gata i lea, o le aoga o ia vai e mafua mai i le mea moni o loo i ai le toetoe lava o mea aoga uma o minerale lea e mafai ai ona aoga aafiaga i le tino o le tagata.

O le inuina o le vai o le mineral e masani lava ona maua ai le sulpeti ma le bicarbonates, lea e faʻaititia le maualuga o le acetone i le plasma toto. E le gata i lea, o nei mea e mafai ona faʻatagaina oe e aveese elemene e le faʻaaogaina mai le toto ma faʻalautele ai faʻasao eleele. Afai e te inuina se tele o lenei vai, e mafai ona e fesoasoani i le tino e saoloto mai le tele o gaʻo, gaʻo susu gaʻo ma faʻaititia le aofaʻi o le cholesterol.

O le vai moli e aʻafia ai le maʻisuka e aʻafia ai le aofai o phospholipids e nafa ma le felauaiga o gaʻo. E masani lava i le faaumiumi togafitiga, o le numera o le numera e faateleina. O le faʻaauau pea ona faʻaaogaina o vai inu i lea tulaga e faʻatagaina ai oe e faʻasalalau le galuega a le kuki ma faʻasaʻo le paleni vai masima o le maʻi. O se taunuuga, ua faamuta lona mafatia mai le fia inu pea, o le uiga lea o le ituaiga maʻisuka e lua.

E tatau foi ona e iloa le mea moni e faapea o le sulfate ma le carbonic acids e maua i le tuufaatasiga o ia mea inu suamalie ma le leai o ni meaʻai e mafai ona amataina le faagasologa o le toe faʻafouina ma le faʻaaogaina o le oxidative i le tino maʻi. O se taunuuga, o lona gaosiga o le inisalini e tupu tele. E le gata i lea, o le tele o vai inu mo le maʻisuka o le ituaiga lona lua o loʻo faʻamaonia i le tagata maʻi na faʻatamaoaigaina i le hydrogen sulfide.

I soo se tulaga, e mafai ona e inu naʻo le vai lea o le a faatonuina e le fomaʻi i le tagata maʻi. E leai se uiga o le "fafaga" i se mea inu e pei o le suamalie, ona o vai masani masani i le maʻisuka e le mafai ona faʻamalolo ai osofaʻiga o le fiainu, ae mafai ona faia se avega faaopoopo i fatugaʻo. O lenei, i le isi itu, e ono aʻafia ai i latou.

I le faaopoopo atu, aua nei galo e uiga i isi vailaʻau lea e faia ai togafitiga autu. O i latou o loʻo faia le sao taua i le tau faasaga i le faʻamaʻi.

I lenei itu, pe a amata le togafitiga i vai inu, e tatau lava ona matua tausisia uma fautuaga a le fomaʻi, e aofia ai le fesili: e tatau ona tatau ona faʻaaogaina le vai mineral i togafitiga o le maʻisuka?

Faʻaleleia o le vai mo le maʻisuka

Mo le maʻisuka, ua faia ai se togafitiga faapitoa o minerale, e aofia ai le tolu taumafataga i le aso, tasi i le aso, tasi le itula ao leʻi oʻo i taumafataga. Afai e faʻaititia le eletise, e tatau ona faʻaumatia le vai mineral i le sefululima minute ao le i 'ai, aua e mafai ai e oe ona faʻateleina le pulelasi o le suka. A oʻo i le mea masani o le gaʻo o le suasusu o le tagata gasegase, inu vai inu pe tusa o le fasefulu minute aʻo leʻi 'ai.

Fomaʻi fautuaina le amataina o le hydrotherapy i tui e le sili atu ma le tasi le selau mililiters. Aʻo faʻaleleia le togafitiga, e mafai ona faʻateleina i le tasi ipu i le aso. Afai e ave oe e le tele ma e te le mulimuli i ia fautuaga, o le vai na o le a na o le afaina ai o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka.

E le gata i lea, i nisi tulaga, e mafai ona e sili atu nai lo le fua fautuaina e ala i le faateleina i le fa selau mililiters, vaevaeina i ni aiga se lua ma se vaitaimi o le tolusefulu minute, sosoo ma meaai. I le auala, afai e te faʻaaogaina se vai oona i se tulaga vevela, e le maua ai se mea e pei o le hydrocarbon ma le hydrogen sulfide, lea e faʻaleleia atili ai metabolic processes ma maua ai mea aoga.

I le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka, o togafitiga e togafitia i vai inu o ituaiga nei:

  1. Borjomi.
  2. Essentuki.
  3. Mirgorod.
  4. Pyatigorsk.
  5. Istisu.
  6. Berezovsky vai faʻafefe.

O le ituaiga ituaiga vai ma le tele e tatau ona onā i le aso e tatau ona fuafuaina e le fomaʻi. Na te tuʻuina atu fautuaga e faʻatatau i le matua o le maʻi, le ituaiga o lona maʻi ma aʻafiaga i le taimi nei. I le taimi lava e tasi, e tatau ona e iloa o le vai o le mineral e maua ai iuga aupito sili pe afai o le ae inuina vai mai tuusaʻo. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e asiasia i aso taʻitasi ni togafitiga faafomai faapitoa. I le fale, e mafai ona togafitia oe i vai inu.

E taua le matauina o le maʻisuka ituaiga 2 ma togafitiga vai e mafai foi ona togafitia ai faʻamaʻi o le tino, e pei ole maʻi o le manava, cholecystitis poʻo le enterocolitis. O lenei mea uiga ese e fesoʻotai ma le mea moni e faapea, o le vai oona e lelei lona aʻafiaga i totoga o meaʻai ma mea e fai ai le urinary.

O le taunuʻuga o se togafitiga faʻapitoa lea e mafai ona faʻaleleia lelei ai le tulaga o se maʻi o loʻo maua i le maʻisuka.

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

Faʻafefete ma mea matagi

I le faaopoopo atu i le mea moni e mafai e le fomaʻi ona fautua atu se fualaau o le ava malosi i le aso i se tagata maʻi e maua i le maʻisuka, na te filifilia o ia, i nisi tulaga, fufuluina o lona manava ma fufulu ile vai. O le faʻaaogaina o auala ua taua i luga o le faʻaaogaina i totonu o le vai vai e tatau ona maua pe a maua le maʻi i le maʻisuka o le ituaiga muamua ma lona lua ma faʻafitauli. E le gata i lea, tusa lava pe mafai e le tagata maʻi ona inu vai inu, e le aumaia ia te ia le toomaga.

E taua le maitauina o se gaioiga e pei o le duodenal tubage e masani ona faʻaaogaina i mataupu o le ate ma le gall vladder disease. Mo lenei mea, o le a manaʻomia e le tagata maʻi ona inu pe tusa ma le 250 mililiters o le vai vevela mafanafana, lea e 15 kalama o le magnesia o le sulfuric acid o le a faʻaitiitia muamua. O le fua muamua e ave i luga o se manava gaogao, ona tusa lea ma le selau limasefulu mililiters o le vai ua onā.

A maeʻa, o le a manaʻomia e le tagata maʻi ona taoto i lona itu, ma faia e le fomaʻi galuega se mea mafanafana mafanafana i le ate. I lenei pepa, o le a ia taoto pe tusa o le itula ma le afa. O le iʻuga, o le tele o meaola ninii, kulupu ma leukocytes o le a aveesea mai le tino ma le talo i le tagata maʻi. O le faʻamoemoe o lenei togafitiga o le faʻateʻa ese lea o le tino o le tagata maʻi o fofo eseese o le mumū.

E tatau foi ona tatou taʻua ni auala saʻo o togafitiga ma vai inu e pei o microclysters ma fufulu. O loʻo faʻamatalaina pe a maʻi le tagata maʻi i le maʻisuka i faʻamaʻi tumau o le gastrointestinal tract. I lenei tulaga, pe mafai ona mafai ma pe fia taimi e tatau ona faʻaaogaina o le a filifilia e le fomaʻi o loʻo auai.

O ia lea na foia le fesili i le gafatia ma le aoga o auala saʻo e faasaga i le talaaga o le tulaga lautele o le soifua maloloina o le maʻi.

Le aoga ma le afaina o vai oona

O le faʻaaogaina o le vai o loʻo faʻamalosia ma se numera tele o elemene taua ma aoga.

Faʻaaogaina togafitiga faʻapitoa, ma le faʻaaogaina o mea inu eseese, e aofia ai vai inu. O lenei suavai faamalolo, e maua mai i le manava o le eleele, o loo i ai se tuufaatasiga tulaga ese o vailaau ma mea ofoofogia e fesoasoani i le faatulagaina lelei o galuega a ituaiga uma ma okeni.

O le faʻaaogaina masani o vai oona mo le maʻisuka e fesoasoani i le faʻasaʻoina o kulūkose.

O vai inu i le maʻisuka ua mafai ai ona e faʻafaigofieina le maualuga o le kulukose i le hemolymph ma puipuia ona fesuiaʻiga mataʻutia. I le faʻaopoopoga, e fesoasoani i le faʻatuina o metabolic processes ma saturate le tino ma elemene taua.

Aʻo leʻi faʻaaogaina lenei vaiinu, e tatau ona e faʻaeteete ma le faʻaeteete ia oe lava i ona fatuga, ituaiga, ma isi mea taua aoga:

Le tuufaatasiga o le vaiFautuaga fautuainaMea aoga
Sulfate acid.Pyatigorsk.Faʻamaʻosaʻo le paleni o le vai-masima i le tino.
Carbonic acid.Istis.Faʻasolosolo faiga faʻavaomalo i le telefoni feaveaʻi.
Hydrogen sulfide.Essentuki.Saturates le tino ma mea taua e manaʻomia.
Sulfuric acid salts.Berezovsky vai faʻafefe.Fesoasoani e faʻamamā le tino, aveese le toxins ma otaota, e puipuia ai le teuina o cholesterol leaga.
Carbon dioxideBorjomi.Faʻasolosolo faagasologa faʻafouina ma faʻamalosia malosiaga o le tino.
Hydrogen sulfide.Mirgorod.Faʻavasegaina ma faʻaleleia le maualuga o le kulukose i le hemolymph, e faʻaolaina ai le gaosiga o le insulin.

E tatau ona faamamafaina e faapea, mo togafitiga lelei e ala i le faʻaaogaina o le vai oona, e tatau ona e faʻaaogaina se vai e maua saʻo mai se punavai masani. Ae peitaʻi, i le leai o se avanoa, e mafai ona e inuina se vai inu fagu, ae i lenei tulaga e te manaʻomia e faʻatau na o oloa lelei.

E tatau foi ona maitauina o le faʻaaogaina o le maualalo o le suavai poʻo le le talafeagai le vai e mafai ona oʻo atu ai i taunuuga e le manaʻomia mo se maʻi o le maʻisuka. E fesoʻotaʻi ma le mafuaaga e tatau ai ona faʻavae le togafitiga o togafitiga ma o le sili ona sili ona lelei le ava e tatau ona filifilia naʻo le tusa ai ma fautuaga a le fomaʻi.

Fautuaga! O le vai minerale e le o se meainu e mafai ona e inuina e tineia ai lou fiainu. E tatau ona onā i taimi ua faʻamalamalamaina ma na o ni mea laiti lava. I le taimi lava e tasi, e fautuaina le faʻaaogaina o le suavai e leʻi oʻo i le taimi o le faʻaosooso.

Fautuaina togafitiga vai

Ina ia maua fua o manaʻoga, e tatau ona e inuina vai inu vai i ni mea laiti.

A amataina le togafitiga, e tatau ona e iloa e le gata o le vai inu e inu ai mo le maʻisuka, ae o le a foi le taimi ma le tele o le tele o le aoga mo le tino e faʻaaoga ai lenei vai inu.

Mo le mauaina o faʻamatalaga faʻalauiloaina o togafitiga, e manaʻomia le matauina o nisi o tulafono faʻapitoa, lea e taʻua muamua

  1. O togafitiga e tatau ona amata i le faʻaaogaina o mea laiti, vaega o le vai. O le aofaiga sili ona lelei o le vai, lea e tatau ona onā i le taimi, e le sili atu ma le afa ipu tioata. I le lumanaʻi, e mafai ona e faʻatupulaia le tele o le suavai e ave i le tasi i le lua tioata.
  2. E le fautuaina e inu i le taimi muamua pe a maeʻa se taumafataga. E fautuaina e inu le vai pe a ma le itula pe a uma ona 'ai.
  3. O le mea muamua o le togafitiga o togafitiga e tatau ona faia i le taimi lava e maeʻa ai. E tatau ona e inu mai le afa i le lua tioata e tusa ma le fasefulu minute aʻo leʻi 'ai le taeao.
  4. Aua nei faʻaaogaina le malulu po o le vevela vai, e le o fautuaina e inuina le vaiinu, muamua faaopoopo atu le ice. O le vevela o le vevela e tatau ona lelei.
  5. E le tatau ona e tineia lou galala i se aofaiga tele o le vai, ia na ona faia ni nai sipuni laiti.
  6. E matua le fautuaina e faʻaopoopoina le faʻaaogaina o vai oona ma le faʻaaogaina o isi meainu, mo se faataitaiga, vai manino, lauti, kofe. O lenei tuufaatasiga e faaitiitia ai le manava o meatotino o le vai faamalolo.

E tatau foi ona manatuaina o le faʻaaogaina o le tele o le vai e mafai ona mafua ai se faʻalavelave o le maʻi na mafua ona o le le atoatoa i metabolic processes. O le maualuga o le vai ua faatagaina mo le faaaogaina i le aso e le sili atu i le lua lita.

Fale taele

I le faaopoopo atu i isi meatotino, o le bath will help increase the vitality and relax. E leai se aoga i le togafitiga o loʻo iai foi palapala pala.

I le taliina o le fesili e mafai ona inu vaiinu ma le maʻisuka, e tatau ona le gata ina faʻamalosi atu i nisi tulaga e tatau ai, ae ia maitau foi o le faʻaaogaina o le togafitiga vai, o le a mafai ai, pe a le faʻamaʻaloina atoa le faʻamaʻi, ona faʻaititia faʻaitiitia ai lea o faʻaaliga ma faʻaleleia le lelei olaga lautele.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o faʻatatauga mo le faʻaaogaina o le taele o le mineral e sili ona aoga mo le maʻisuka. Ae peitai, ina ia puipuia mea leaga ma maua ni taunuuga sili ona lelei, e tatau ona e faamasani i fautuaga a fomaʻi e uiga i le amio o lenei ituaiga o taualumaga.

  1. Aʻo iai faʻamaʻi faʻateleina o le maʻisuka, mo se faʻataʻitaʻiga, pathoces o le digestive tract, le faʻaaogaina o le gaioioiga, le tupuga o faafitauli faʻamuamua, e tatau ona faia togafitiga e ala i le faʻaaogaina o le pata taele.
  2. O le taimi aupito sili ona lelei o se tasi taʻele o le taele e le tatau ona itiiti ifo ma le sefululima minute. I lenei tulaga, o sauniga e le tatau ona itiiti ifo i le fa taimi i le vaiaso, a leai o le aafiaga o le filifiliga togafitiga faʻaaoga e itiiti.
  3. E matua le fautuaina e faia le taualumaga muamua nai lo le tolusefulu minute muamua pe maeʻa le taumafataga autu po o le mama.
  4. Mo le mauaina o togafitiga faʻalauiloa, o le itiiti ifo o le sefulu sauniga o togafitiga o minerale e tatau ona faia.
  5. A maeʻa taʻitasi taʻotoga, e tatau ona e malolo mo le afa itula, inu sina vai poʻo le tila. E tatau ona manatua o le taʻele ao i ai i se tulaga o le vaivai tele, pe, i se isi itu, o le fiafia e le fautuaina.
  6. E le tatau ona maualuga tele le vevela o le vai. Ina ia maua le togafitiga e manaʻomia, e aofia ai le faʻamalo, o le taele e tatau ona mafanafana pe malulu.

I le filifilia o vai mafanafana e faʻavae i luga o vai oona e avea o se togafitiga e aʻafia ai le maʻisuka, e le tatau i se tasi ona faʻagalo e uiga i metotia tuʻufaʻatasia ma togafiti tutusa. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le tuufaatasiga o le hydrogen sulfide, radon ma le bath bath o le a sili ona aoga.

Fautuaga! Aʻo leʻi amata ona e faʻaaogā le vai taele, e tatau ona e faʻatalanoa se tagata tomai faapitoa, talu ai o le faʻaaogaina o ia auala e maua ai le tele o faʻasolega ma faʻafitauli o aʻafiaga.

Faʻasalaga o le Tino

I le taimi e faʻatino ai le tubing duodenal, e tatau ona e faʻaaogaina se paʻu mafanafana mafanafana.

I tulaga sili ona ogaoga, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma faʻafitauli o le maʻisuka ituaiga 1 ma le 2, faʻapea foʻi ma le talaaga o le i ai o faʻamaʻi pipisi o le vaega o meaʻai, o le faʻaaogaina o vai inu e le maua ai le toomaga talafeagai. I ia tulaga, e masani ona fautuaina e le au atamamai le tui leodenal ma le faʻaaogaina o microclysters.

O nei faʻatulagaga ua faʻatinoina e pei ona taʻua i lalo:

  1. Duodenal tube poʻo le gastrointestinal washing. I le avea ai o se tulafono, o loʻo faʻatinoina se faʻatatauga faʻamaʻi mo faʻamaʻi o le ate ma le otaota oona ma aofia ai mea nei: e amata i, e tatau i le tagata gasegase ona ave se ipu tioata vai i luga o se manava gaogao, lea e tatau ona faʻaitiitia le sefululima kalama o le palasia magnesia. A maeʻa ni nai minute, e tatau ona e inuina se isi afa ipu tioata ma tuʻu ai se mafanafana mafanafana i le ate. E tatau ona faʻatino le faʻatinoga e le silia ma le tasi pe faalua i le vaiaso. Afai e faʻaaoga saʻo, o le a fesoasoani lea mea e taofi ai le faʻaogaina o mea leaga ma faʻamamā le tino o le tagata maʻi o toxins ma toxins.
  2. Microclysters. O le faʻaaogaina o enemas ma le vai minerale e faia faapitoa lava i le talaaga o faʻamaʻi pipisi o le gastrointestinal tract e faʻamalo ai liona. O le numera o taualumaga, faapea foi ma le tele o le suavai e manaʻomia mo se faʻataʻitaʻiga se tasi, ua fuafuaina e le fomaʻi e tusa ai ma uiga o le mataupu o le falemaʻi ma le tulaga faʻaletino o le maʻi. O le faʻaaogaina o microclysters i le fale e matua faʻavaivaia.

Pe a faʻatau mai le vai o le minerale, e tatau ona taulai faapitoa i le lelei o le inu. E tatau ona e filifilia vaiinu i fagu tioata e puipuia ai meatotino o vai.

O lea, e ui lava i aoga uma o le vai oona, e tatau ona faʻaumatia i ni vaega laiti, a leai, o lenei vai faamalolo e mafai ona mafua ai le faʻaleagaina o le tulaga o le maʻisuka. Ae mo tagata e leai ni faʻamaʻi, i lenei tulaga e leai ni tapulaa i le faʻaaogaina o vai oona. Mo le mauaina o faʻamatalaga sili ona faʻalogoina o togafitiga, ua fautuaina e faʻaopoopo le faʻaaogaina o le vai i le faʻaaogaina o le vai faʻaletaele.

Ona o le mea moni e le o tagata uma e maua i le maʻisuka e mafai ona maua se taimi umi i taimi o taʻaloga e lata i punavai o le faʻamalolo, o le toʻatele o tagata e fesiligia le fesili lenei: e mafai ona inuina vai fagu ipu vai ma le maʻisuka?

Ioe, o lenei metotia o togafitiga o se togafitiga lelei foi. Ae ui i lea, i lenei tulaga, e tatau ona e filifilia ma le faaeteete vai aʻo e te leʻi faatauina, ia eʻi totoʻa i lona uiga. O lenei mea e mafua mai i le mea moni e faapea, o loʻo i ai nei le maketi o faʻatau oloa e tumu i oloa e le talafeagai ma tulaga faʻamaonia taliaina pe o faʻatau.

O le faʻaaogaina o sea suavai e le gata e le aumaia ai le manuia o le tino, ae e mafai foi ona mafua ai se afaina ogaoga. Naʻo le faʻaaogaina o le maualuga o le suavai mai punaoa faʻapitoa e fesoasoani i le faʻamalosiina o le soifua maloloina ma faʻamaititi faʻaitiitia ai foliga vaaia o le maʻisuka.

Tuua Lau Faamatalaga