Le masani o le suka toto i fafine pe a mavae le 60 tausaga mai se tamatamailima ma vein i luga o se manava gaogao

Pancreatitis - O se tasi lea o faailoga o le maʻi pipisi. O lenei faaupuga e faʻaaogaina i vailaʻau, lea i le Latina o lona uiga "pancreas" o lona uiga o le pancreas.

O mafuaʻaga o pancreatitis o le taofiofia o le papa pancreatic ducts, lea e faʻalavelave ai le gaosia o hormones ma enzymes, o le sua pancreatic juice. Ona o le mea moni o le gaosia o enzymes e faigata mo le tele o mafuaʻaga, o nei mea e fai i le manava e aofia tonu lava i le faagasologa o le faʻapalapalaina, aʻo i ai i le vaega malosi "'ai", faʻamalo le paʻu lava ia, ma faʻaleagaina ana lava mea.

E tusa ai ma fuainumera, o tamaitai uma e fa ma tamaloa uma e toʻavalu o loʻo feagai ma faʻamaoniga o le mumu o le tino

Pancreatitis symptoms ma togafitiga o le faʻamaʻi faʻalagolago i le tulaga o le faʻaleagaina o le pancreas lava ia, o le maualuga o lona faʻaleagaina e suiga faʻaleagaina ma faiga faʻaleagaina, o le mea lea ua faʻatulagaina ai meaʻai talafeagai. Ole togafitiga ole pancreatitis e tele lava, e le mautonu, faatasi ai ma le fesoasoani a vailaʻau, fausia ai meaʻai talafeagai, meaai, fualaau oona e faʻaaogaina e faʻaitiitia ai le tiga ma faʻamaonia ai galuega ole pancreatic. O le togafitiga muamua ua amataina, o le sili atu foi lea o le lelei o le fomaʻi mo le maʻi.

O le tele o taimi, o faailoga o le faʻavavevave o pancreatitis o loʻo maua i tamaitai matutua. I fafine pe a mavae le 30 tausaga, o le maʻi pancreatitis e masani ona maua. E masani ona maʻi tagata ona o le faʻaleagaina o le ava. O le mumū tele o le pancreas e matua susulu lava, faatasi ai ma se faʻamatalaga faʻaogaina o le inflammatory.

E tusa ai ma vailaau, e itiiti ifo i le 30% o tagata gasegase, tagata matutua ma tamaiti, faʻaauau le laulau faʻaoga i le fomai tipitipi, i lalo o fautuaga uma a le fomaʻi ma muamua ona faia togafitiga faafomaʻi faʻafuaseʻi.

I le togafitiga o le tino pancreatiti, e taua tele le faʻanatinatiina o fua e faʻaleleia atili ai le utaina, e aofia ai le anapogi, faʻamaonia togafitiga faʻapitoa mo le togafitiga o le antienzyme, malolo ma moe malolo.

Togafitiga e faʻamoemoe i le taofia o le faʻaleagaina o le okeni maʻi, ma taofi ai le necrosis. Faʻalagolago i le maualuga o le faʻaleagaina, o lenei poʻo lena togafitiga e filifilia. Afai e te le togafitia, aua le mulimuli i fautuaga a le fomaʻi, aua le mulimuli i se meaai ma le matelaina i le amataga, ona mafai lea e nei mea uma ona oo atu ai i ni taunuuga faanoanoa, fibrosis (calcification o le okeni) e atiina ae, ma atrophies gland.

O le sili atu o le pancreatitis e faʻaalia e pei lava o le tiga, e lagona e le sili atu i le 70% o tagata maʻi uma:

  1. E silia i le afa o tagata gasegase e 50% le paʻu o le mamafa.
  2. 15% maua vave le vaivai, masani ai le manava manava (manava).
  3. E tusa ma le 2% o tagata maʻi e lagona le ogaoga, ae o le faanunununuina e le aumaia ai se toomaga talafeagai,

E masani lava o loʻo i ai shingle i le manava. O le tele o tagata mamaʻi i foliga masani o loʻo faʻapupulaina le maʻisuka malosi ma le jaundice.

Faailoga o le ogaoga o le manava ile palpation

O le manava ua fulafula ma fai mai, tiga i le itu o le pancreas ma le gall vladder, o le lagona lelei o le paʻu, e mafai ona fesuiaʻi i le itu o le manava. Pe a faia se suʻesuʻega, e taua le mafaufau i faʻamaoniga uma ma isi metotia faʻapitoa, aemaise lava, o le suʻeina o se suʻega o le toto. O le faʻamaʻi e mafai ona faʻaleagaina e isi faʻamaʻi o le vaega o meaʻai, e taua le faia o se suʻesuʻega auiliili e se fomaʻi.

I le taimi palpation o loʻo i ai faailoilo o le leai o ni faʻasesega o le manava (paresis), poloka toto. E le mafai ona iloa le gasegase i le laasaga muamua ma i le tulaga maualuga o loʻo i ai faailo o le ita o le tino o le manava ma okeni o loʻo lata ane.

O le nofoaga mo le palpation o se vaega o le maualuga o le vavao o le manava ma le pito i tua. O le suʻesuʻeina o loʻo faia i le pito o le gland, i se laina faʻasolosolo, lea e sili atu le maualuga nai lo le mafiafia o se tamatamailima mai le maualuga tele o le manava i mata.

I le tulaga masani, o le pancreas i le taimi o le faʻavauvau e seasea ona lagona, o le tagata maʻi e le lagona le tiga. E naʻo le tusa ma le tasi pasene o tamaʻitaʻi ma le loloto o le palpreas o le pancreas e faʻamaʻavale, i tamaitai e tusa ma le fa pasene.

E i ai tulaga pe a, faatasi ai ma le loloto o le afaina, ona o le lagona tiga tele o le okeni i se foliga lapopoa, ua faia ai se siakiina: gasegase gastric faatasi ai ma le gaʻo po o le maʻi ulutala. O le suʻesuʻega ua matua taofia e le mea moni e faapea, o le peritoneum ma le pancreatitis e matua vaivai lava i le tagata maʻi, lea e le mafai ai ona maua se faʻamaoniga lelei.

I le mumusu faifai pea, ua i ai i le 50% o tagata gasegase, e mafai ona faatino atili lenei faiga pe itiiti foi le toʻa. E naʻo le faʻamalosia tele o le faʻamaʻi e mafai ona lagona, i le tulaga o le faʻamagaloga e le o lagona lelei. E masani lava ona faateleina i le tele.

O le faʻataʻitaʻiga e faʻataunuʻuina i luga o se manava gaogao. O le tagata maʻi e talosagaina e faia se mea loloto, ona togi ai lea o lona tamatamailima e tafe lemu i le paʻu, pe afai e le afaina le gland ma e le lagona e le tagata maʻi le tiga, o se faailoga lelei lea. O le gland e le minoi, e le faʻalauteleina ma i le foliga o se uila ma se paʻu laitiiti.

Afai o le okeni maʻi e mama, wrinkles, pe vice versa e matua ola pea, ona mafai lea ona i ai se fula.

I lenei tulaga, e mafai ona tuʻuina atu le tiga i tua. Pe a faʻapipiʻi i luma, o le tiga e faʻateleina.

Tuu le tagata maʻi ile tua ma le itu tauagavale, pe a fai o le tiga e alu i lalo ona o lea o loʻo faailoa mai ai le pancreatitis.

O le foliga mai o le tuleia i se foliga lapopoa, o le palatini o le omental bursa, o le mumū o le peritoneum (peritonitis), o foliga vaaia o le afaina ma le maʻi o le tino i le fualaau oona e matautia tele.

Paʻu o le paʻu

O faailo o le paʻu o pancreatitis e faʻaalia i le foliga o le paʻu o le paʻu ma le jaundice, lanu lanu o le paʻu ma le mucous membranes (cyanosis). Cyanosis e masani lava ona tupu i ituaiga ogaoga ma ogaoga, e faʻaauau pea ona osofaʻi mai lea taimi i lea taimi, ae e seasea lava i nisi taimi o le maʻi. O se uiga iloga o ituaiga ogaoga o le pancreatitis o le manava: faʻaaliga i le lotoifale, cyanosis i le pute, pito i luga o le manava, foliga felanulanuaʻi ma sina gaogai cyanotic.

cyanosis i le pute

Grey - Turner

Symptom Gray-Turner - cyanosis o le pito i luga o le manava.

O le faailoga o le "laumei mūmū" e masani lava mo le faʻavavevaveina o le pancreatitis, e ese mai i faʻamaoniga o loʻo i luga, lea e sili atu ona masani ai mo le gaogao. O le faailoga o le foliga mai o lanu mumu mumu i luga o le paʻu o le pusa, tua, ma le manava. O nei meaola o vailaʻau faʻapitoa ma e le mou ese atu i le mamafa.

Pancreatitis Jaundice

I le 40% o tagata e maua i le pancreatitis, ua lauiloa samasama o le sclera. O Jaundice e sili atu ona mafua mai i le solia o le tafe o talo mai le talo, pe a afaina ai le gland i le gallstone faamaʻi. Faatasi ai ma lenei maʻi, o le i ai o maa, o le mumu o le sphincter ma lona spasm uma e tau atu i le samasama. I le taimi o le togafitiga faʻapitoa, e masani lava ona mafai ona iloa ai mumu mumu, o se faailoga o lanu mumu.

O le tulaga ogaoga ua avea ma se tulaga o le mumū lea e matautia mo le soifua maloloina o le maʻi ma le soifua maloloina, lea e mafua mai i le tulaga o le faateia ma le pa'ū. Afai o loʻo i ai le pisa, o le vevela o le tino e maualuga le malosi, ma o le edema ma le paʻu e oʻo lava i lalo ifo o le masani.

Pancreatitis tiga

Faailoga o le vevela tele o le pancreatitis, mumu ma le faʻatasiga o le tiga: e tiga i lalo o le manava, mafatiaga, mafai ona susulu (salalau) i le itu taumatau po o le itu tauagavale, ma afai ei ai se maʻi pipisi tele, e mafai ona fusi.

Vomiting with a admixture of bile e faʻapipiʻi ai tiga, e lagona ai e se tagata le mago i totonu o le vavao o le waha, o le siusa, o le belching e aliali mai.

Lafoga ma le toto maualuga (BP)

Afai o le mea e tupu tele, o le vevela e ono tulaʻi mai, o le numera o le fatu e faʻapupula, ma o le toto toto (toto) e paʻu. O nei faʻaʻailoga e fesoʻotai i:

  • gagana faʻafefe,
  • afu afu
  • faʻamaoniga o le paʻu o le maʻi: pallor, cyanosis o le paʻu, o foliga e maua se foliga e le mautonu.

Umi ma le ogaoga o tiga

I totonu o le pancreatitis, o le tiga e mafai ona le mautonu, aua nei alu ese mo se taimi umi, o nisi taimi mo le tele o itula poʻo aso foi.

O le natura o le tiga e mafai ona toe faʻaauau ma toe faʻafouina i le malosi faafouina, i le tele o taimi i le aso. O le tiga e mafai ona oʻo i le lua aso pe sili atu foi.

Afai e alu le pala, o le tiga e mafai ona tatala vave i le fatafata ma fatu. E taua lenei mea i le taimi o suʻesuʻega, talu ai o se masalosaloga sese o le faʻaleagaina o le myocardia i se tagata maʻi e mafai.

I le avea ai ma se faʻalavelave ma le faʻaosooso o se isi faʻamaʻi pipisi, faʻamaʻi e pei ole:

  • pneumonia
  • pulupuna edema,
  • hepatitis
  • telefoni tele (faʻaputuina o le suavai i totonu o le vavao),
  • pono o le tino.

O mafuaʻaga o le pancreatitis, e mafai ona faatupuina ai le mumū, e ono avea ma maʻi o le manava ma le maʻi ulutala, o le solia o le intestinal microflora (dysbiosis), maʻi o le ate, ma le cholecystitis.

Faailoga o le pancreatitis

Faailoga o le pancreatitis e masani ona foliga tutusa i le natura i le pancreatitis, ae o loo agamalu, umi le faaumiumi, o le maʻi ua faitio i tiga tiga. O nei faailoga e manino le faʻaalia e ala i le i ai o faʻamaʻi faʻamaʻi o le vaega o meaʻai, e pei o se faʻataʻitaʻiga, cholecystitis, o le i ai o maʻa i totonu o le talo, flatulence, bloating, dysbiosis o le iniseti ma isi faʻamaʻi. O nei maʻi e ono aʻafia ai le faʻamaʻi, ma faʻaliliuina i se tulaga tumau.

Faʻavae i luga o faʻafitauli eseese, o le tele o faʻailoga iloga i le pancreatitis faifaipea e mafai ona iloga.

Faailoga o le pancreatitis:

  1. Paʻu maʻi - mo lenei ituaiga, o faʻataʻitaʻiga faʻatauga o uiga ia, e masani lava pe'ā uma ona 'ai pe inupia le ava malosi, e tumau pea le le toʻa i le pito i luga.
  2. O le a le mafai e le maʻi ona faʻavaivai le faʻaleagaina o le pancreas, o le maʻi e toetoe lava a le lagona se lagona le lelei, pe o le faʻavaivai faigofie e maua ai ni mafuaaga faigofie, e pei o le fafagaina.
  3. Se ituaiga pseudotumor - o se mea e seasea, e faʻaalia uma e pei o le kanesa. Faailoga o le kanesa o le pancreatic o le tino o le tino ma le sclera o mata. Ua afaina le ulu o le pancreas. E faʻaleleia le tele ona o le sui o ona mea filogia.
  4. O le Dyspepsia o loʻo faʻaalia e le ita o le intestinal (dyspepsia), manava manava poʻo le faʻamalosi, afaina, leai se faʻaletonu mamafa.

Togafitiga o le pancreatitis e masani ai e amata i se tagata taitoatasi i le tagata maʻi, i luga o le auiliiliga o auiliiliga ma suʻesuʻega o maʻi ma faʻataʻotoga. O togafitiga e tatau ona atoatoa e faʻavae i togafitiga faafomaʻi, meaʻai ma se soifua maloloina soifuaga, tuʻuina atu o amio leaga ma aemaise le ava malosi.

E taua le faʻalauteleina o meaʻai mo meaʻai mo le itiiti ifo ma le 3 vaiaso. O otaota uma, kofe ma lauti e faʻasaina. I tulaga ogaoga, tolu aso o le anapogi ma meaʻai e le talafeagai, o loʻo faʻamaonia mai ai le popolizates ma gaʻo gaʻo, o tagata gasegase e tuʻuina i totonu o uarota mamaʻi.

A maeʻa ona tuʻuina atu faʻasolosolo totoʻa o le hemodynamic ma puipuia ai le atinaʻeina o faʻafitauli, e mafai ona tatou fai atu o le mea sili ona leaga o loʻo i tua o le maʻi. Afai e le o iai le tulaga, e mafai ona latou faia le taotoga, taotoga e faʻaaoga ai le laparoscopy, alavai. Afai e faigata le faʻamaʻi e ala i gaioiga faʻafefe, o loʻo taʻuina atu i ai vailaʻau.

Fualaau mo togafitiga o pancreatitis

O fualaau faʻamaʻi faʻamaʻi ma fuamoa e masani ona faʻaaoga i le togafitiga o pancreatiti:

  • papaverine hydrochloride,
  • leai-sepa
  • fenicaberan

Faʻasolosolo: platyphyllin hydrotartrate poʻo le vaitusi i totonu.

E le gata i lea, i le faaopoopo i sauniuniga o le enzyme:

  • Creon
  • pancytrate
  • tausamiga
  • Digestal, isi vailaʻau o loʻo faʻaaogaina i togafitiga.

Ina ia faʻaitiitia le gaioiga o enzymes pancreatic, o le kallikrein-protease inhibitors, o vaega ia o le "lytic" mixtures, ua faatonuina:

  • "Trasilol" (50-100 mano iunite).,
  • "Taavale" (20-40,000 iunite),
  • Gordoks (50-100 afe iunite).

Laʻau faʻapipiʻi, vailaʻau faʻasolosolo, vailaʻau faʻasaina, vailaʻau faʻamalosi. O nisi vailaʻau e mafai ona tumau i le olaga atoa. I taimi o togafitiga, e taua le mulimuli i se meaai, tuʻu le ava malosi ma ulaula, ma taʻitaʻia se olaga ola maloloina.

Pancreatitis Alcoholic

Faailoga o le ava malosi o le pancreatitis e sili atu ona faʻailoa loa i le taimi lava e uma ai le taumafa o meaʻai vevela poʻo meaʻai vevela, mo se faʻataʻitaʻiga, 'aina o fualaau' aina, fualaau faisua, ma isi. E ui lava i le toʻatele o tagata, e leai ni faʻamatalaga maʻoti. O faʻamatalaga faʻasolosolo e tutusa ma isi faʻamaʻi e le mafua ona o le ava malosi. O togafitiga e aofia ai le teenaina o le ava malosi, o le faʻamaʻiina o le maʻi e matitiva, e oʻo lava i tagata na faʻamaʻapeʻavalea uma le ava malosi oe na ola mo le 10 tausaga ma sili atu pe itiiti ifo i le afa na maua i le ava.

I le amataga o le faamai, atonu o le a maua le malosi, faatasi ai ma togafitiga o le tafe mai o le sukala (hypomotor dyskinesia o le bile ducts) ma le gasegase o feces i le kolo (galuega a le gaʻo lapopoʻa). E le gata i lea, o le manava manava e mafai ona tuʻufaʻatasia ma se suiga i le faʻamalosi ma vice versa. O loʻo i ai le maeʻa maeʻa o faʻalaumalie masani. O le diarrhea o se masani masani o le inu o le ava malosi. O le ava malosi o se foliga masani e tau atu i le solia o le saolotoga o le suavai i totonu o le pancreas, faaleagaina o mea leaga i mea e fai ai le ava, ethanol. O lenei mea e mafua ai ona le mafai ona faʻafefeteina auala i le gland lava ia, faʻaleagaina ai ona masini. O le ava malosi o se fasiotiga o le pancreas.

O le ava malosi e mafai ona avea o se tasi o mafuaaga autu pe a aliali mai i totonu o tamaloloa. O le ava malosi e afaina ai le tino ma ana vailaʻau faʻasolosolo. O se taunuuga, o le faʻavaeina (pulefaʻatonu) o faʻamalosi i le pancreas faʻalauteleina, i totonu o le ate le gaosia o le talo i totonu o le manava o le kulimi hydrochloric. Faatasi ai ma le faateleina o le gaosiga o le vailaʻau gaosini i le duodenum, o le gaosia o le horleone cholecystokinin e faʻateleina le sefulu.

O nei mea uma e soli ai le masaniina o le 'aina o otaota, faʻafeiloaʻi ma suauʻu, lea e faʻafesoʻotaʻi ai le suavai masani o le vai pancreatic i le duodenum. O le mamafa e faateleina i le ala, o ona elemene malolosi, malosi malosi (phospholipase, pepsin, elastazin, sogasolo chymotrypsin) e ulu atu i sela o le okeni.

E mafua ai le faaleagaina o le gland ona o le gaogao o le gland ma le oti o sela, talu ai e leai se isi mea e teli ai iina. O lenei gaioiga e taʻua o necrosis. O le faʻamaogaina o sela e taʻitaʻi atu ai i le faʻasaʻolotoina o le serotonin e faʻamalosia ai vaʻa toto ma o le a sili atu le faʻaolaina atili o le mumū.

O le i ai o ia faiga e matua lamatia ai le ola ma e manaʻomia vave togafitiga faafomaʻi, e le mafai ona e faia na oe. I le amataga, o foliga atonu e pei o faailoga o le biliary colic:

  • vomiting bile
  • tiga i le itu taumatau, toe avatu.

Cholangiogenic pancreatiti

I le cholangiogenic, o le mumu o le pancreas e mafua mai i le i ai o maʻa i totonu o le talo. Faailoga o le cholangiogenic e iloa pe a uma ona 'ai, pe a manaʻomia ona e atiaʻe enzymes mo lona faʻapalapala, aemaise lava choleretic. O le gaosiga o enzymes choleretic e talafeagai mo le faʻapalaina o gaʻo gaʻo i foliga o meaʻai falai, mo le gaosia o polotini, meaola: alkaloids, sanguinarine, protopine, o suauu taua. O togafitiga e faia i le faʻaaogaina o taotoga i luga o le talo, le mea e taʻua o le cholecystectomy.

O faʻamaʻi pipisi o le cholecystitis ma le pancreatitis o loʻo i ai faʻamaoniga tutusa.O faʻamaʻi e mafai ona faʻaosooso ai le tasi i le tasi mai le latalata vavalalata o totoga ma le vaʻaiaiga oa latou galuega i le tasi ma le isi. O nisi taimi o nei faamai ua tuufaatasia i le igoa e tasi. cholecystopancreatitis. O mafuaʻaga o nei faʻamaʻi e talitutusa ma e ono foliga mai o le cholecystitis e mafua ai le mumū o le pancreas ma le isi itu. Mo se faʻataʻitaʻiga, pe a oʻo atu se faʻamalositino i le pule o le talo, o le gallbladder e mumu. O le i ai o le cholecystitis e masani ona oʻo atu ai i se foliga masani o le maʻi. O togafitiga e tatau ona taulai i le toe faʻafoisia o le gaioiga masani o nei totoga, faaleleia o le "duet".

Pancreatitis

O le gasegase o le pancreatitis ma ona faailoga ua mafua ai, muamua lava, i le le paleni, i le faʻaleagaina o le le lelei ma le le lelei o meaai, faʻamaʻi faʻatasi o le vaega o meaʻai:

  • cholecystitis
  • gallstones
  • gastritis o ituaiga uma
  • leaga leaga, ava malosi, ulaula
  • meaai fagu
  • fualaau oona lava ma le le pulea lelei o le faaaogaina o le meli. sauniuniga

O faʻamaoniga e tali tutusa ma le pancreatitis ma e vave foi ona atiaʻe. E masani lava o nei meaʻai ma meainu e faʻaitaita i le gland. O le tele o tagata gasegase e maua ai le gasegase o le pancreatitis o tamaiti, faapea foi ma tagata matutua o loo faʻaaogaina le ava malosi.

Tofiga Suesuega

O le suka o le toto i le fafine e faalagolago i nisi tulaga.

O faailoga o le kulukose i totonu o le tino o le tino e matua afaina i suiga i le tulaga o le hormonal ma le le lelei o meaai.

I le faʻaopoopoga i luga, e mafai foi ona e faaigoa:

  • tulaga e faigata
  • ulaula ma le ava malosi
  • mamafa tele
  • malosi malosi faaletino.

I tagata matutua, atonu e ono iai suiga i le maʻisaga masani ole suka mo faʻamaʻi:

  1. pituitary gland
  2. vevela
  3. sulu.

E tupu foi i maʻi o le ate, o le mamafa ma le maʻitaga. Mo tagata e le lelei le faapalepale, o le fuaina o le toto suka o le suʻega autu lea e faʻavae ai le maʻisuka.

Afai o le suka suka o le hyperglycemia, lea ei ai lona lava mafuaaga. Ae maise lava, o lenei tulaga e maitauina i faʻamaʻi o le tino o le tino:

  • Cushing's syndrome
  • gigantism
  • pheochromocytoma,
  • thyrotoxicosis,
  • acromegaly
  • somatostatinoma.

O le Hyperglycemia e mataʻituina foi i maʻi o le pancreas:

  1. pancreatitis
  2. cystic fibrosis,
  3. hemochromatosis,
  4. fomaʻi pancreatic.

Le maualuga o le maualuga o le suka, pe a iai:

  • gaioiga galue o le ate ma fatugaʻo,
  • taʻavale, oso fatu,
  • le faaaogaina o fualaau faasaina ma le caffeine, estrogen, thiazide,
  • faʻatasi ai ma faʻamaʻi faʻamaʻi i inisalini na talia,
  • lagona atuatuvale ma le atuatuvale,
  • ulaula ma le ava malosi,
  • injections o le adrenaline.

E silia i le 40% o tagata uma e maua i le toto glucose e mafatia i pancreatitis.

Afai o le maualuga o le suka o le toto i fafine, e mafai ona tatou talanoa e uiga i le hypoglycemia. O mafuaʻaga autu o le tulaga o:

  1. solia o le soona tagofia o meaʻai, anapogi faaumiumi,
  2. le aoga o le glucagon, adenoma, hyperplasia, insulinoma,
  3. cirrhosis, carcinoma, hematitis,
  4. mala o le eleele
  5. adrenogenital syndrome, faʻasologa o le addison, hypopituitarism,
  6. faʻaogaina o le leai o pancreatic,
  7. vavave mai le tina,
  8. inisalini luga
  9. inupia ma le chloroform, arsenic, antihistamines,
  10. fiva
  11. ava malosi
  12. aveina amphetamine ma propranolol,
  13. mamafa tele.

Vaega o le filifilia o faailoga o le suka

Ina ia maua se taunuuga faʻamoemoe, e masani ona manaʻomia ni tofotofoga faʻapitoa. Faatasi ai ma le fesoasoani a metotia suʻesuʻe suʻesuʻe, e mafai ona suʻe fua toto, ona o lea latou te ave ai le toto mai se tamatamailima.

O le fuafuaina o le suka toto i totonu o tagata e faia pe a maeʻa se taumafataga poo luga o se manava leai. Tali fesoasoani e faʻamaonia ai se laulau faapitoa. O loʻo i ai foi se metotia o le fale mo le fuafuaina o le maualuga o le suka i totonu o le tino, o loʻo tatou talanoa e uiga i le masini faʻatumu. O se auala faigofie lea o suʻesuʻega, o ona faailoga e faʻatusatusa i le mea e mafai ona faʻatagaina o le suka o le toto.

E mafai ona tupu mea sese i le taimi o suʻesuʻega pe afai e fegalegaleai le ea ma le vaega maʻaleʻale o le suʻega. Pe a le uma le tapunia o le masini, o le tali atu i le vailaʻau e mafua ai le faʻalavelaveina o le iuga, ma o sea suʻesuʻega e leʻo faʻatuatuaina.

E mafai foi ona e faia se suʻesuʻega o se manava gaogao. O mea e faaaoga i le taeao i le va o le 9-11 itula. E le tatau i tagata ona 'ai meaai i le sefulu itula aʻo leʻi faia le taʻaloga.

E faasaina le inuina o le ava i le afiafi ao le i faia le taotoga.

Laʻasaga Sugar a Tamaitai

E manaʻomia e le tino le tele o kulukose e faʻamautinoa ai le maualuga o le malosi. Afai o lona voluma e sili atu nai lo le masani pe itiiti ifo nai lo le mea lea, o lenei mea e mafua ai faʻamaʻi eseese, aemaise lava o le maʻisuka.

O le mea lea, e taua le iloa o tulaga maualuga o le toto i totonu o fafine, ma faʻatusatusa i latou i faailoilo nei. E masani ona taliaina e faapea o le maualuga o le kulukose o le toto i tagata matutua i luga o se manava gaogao e mai le 3.3 i le 5.5 mmol / L.

I tagata matutua e silia ma le 50 tausaga, o le maualuga o le kulukose o le a sili atu le maualuga. O le maualuga o le maualuga o le toto suka i le 50 tausaga o loʻo iai i le 3.3 - 5.5 mmol / L. E le gata i lea, o le tulaga masani i le moa / l:

  • 51 tausaga - 60 tausaga: 3.8 - 5.8,
  • 61 tausaga - 90 tausaga: 4.1 - 6.2,
  • mai le 91 tausaga 4,5 - 6,9.

E tatau ona e iloa ma o le a le maualuga o le toto suka i tane pe a mavae le 60 tausaga. O le masani i totonu o solo / l e faapenei:

  1. anapogi le toto mai le tamatamailima i le taeao: 5.50-6.00,
  2. 60 minute talu ona 'ai: 6.20-7.70,
  3. 120 minute talu ona 'ai: 6.20-6.78,
  4. o le masani o le suka toto i tagata 5 itula pe a uma le taumafataga e 4.40-6.20.

Faailoga o le suka maualuga

O le maualuga maualuga o le kulukose i le maʻisuka e oʻo atu ai i vascular sclerosis. Ua leiloloa a latou meaʻai, ma e vave lava ona paʻu.

A faʻapipiʻi toto, e mafai ona pupu le puipui o le vaa ma avea ma se faʻaosoosoga o le toto i totonu.

I le i ai o se faailo i totonu o le toto e sili atu i luga masani, o faʻamaoniga nei e aliali mai:

  • fia inu tele
  • vevela paʻu
  • e masani ona masani ona mafua ona o le masani ona inu ma le faʻavevesi o puipui o le vevela ma le suamalie suamalie,
  • o le moe ma le leai o se malosi e avea o se taunuuga o le le atoatoa o le toto toto.

O le tele o suka o le mafuaʻaga lea o le tele o faiga le lelei:

  1. Toto toto. Ole malosi tele o le vai i le tino, o le mea lea ua i ai le solia o le toto. O le iʻuga, e tupu mai le thrombosis, ma o le thrombi e faʻaalia i totonu o tamai vaʻa.
  2. O le suka toto e faʻaleagaina ai le toto i totoga eseese. I le taimi lava e tasi, e le maua e sela ia meaʻai talafeagai, o lea e faʻapena ai ona faʻaputu oloa gaʻo. O le inflammation ua amataina, o manuʻa lemu, ma o le galuega foi o totoga uma ua faʻalavelaveina.
  3. O le le lava o le okesene e mafua ai le faʻavevesiina o sela o le faiʻai.
  4. O fatu o le cardiovascular ua faia.
  5. Faʻafou suiga ole fatuga fatu.

A maua e se tagata nei faʻaʻailoga, e faanatinati le faia o se suʻega mo le kulukose o loʻo i totonu o le tino, aua e mafai ona taʻu mai ai le i ai o le maʻisuka. Faʻavae i luga o taunuʻuga, o le a tusia e le fomai ni faʻamatalaga e uiga i togafitiga talafeagai.

O le maualuga o le suka i le fafine e tatau ona le suia, ae e tatau ona e iloa po o le a le mea e masani ai mo le tausaga o loʻo iai nei.

E taua tele lenei mea i le 40-50 tausaga, pe a amata se toe fetuʻutuʻaiga taua o le faʻamuamua.

Faailoga o mea faʻalavelave matautia

O le inisalini o se hormone pancreatic. Afai e maualuga le suka, ona faateleina lea o le inisalini i lenei tino.

Afai o se aofaiga tele o le kulukose i totonu o le toto e faʻapupulaina, ona faʻaalia loa lea o le maʻisuka i luga o le taimi. E mafai e le faiʻai ona amata ona faʻaaoga le suka tele e aveese ai le tino o le gaʻo tele.

I le aluga o taimi, o le glucose e teu i totonu o le ate, lea e faʻafefe ai le faʻamaʻi o le maʻisuka. O lenei tulaga e matautia i le tele o le mea o le a amata ona fegalegaleai ma le paʻu o le paʻu, lea e manaʻomia mo le elasticity ma le lamolemole. O le collagen ua faasolosolo malie ona faʻaleagaina, lea e oʻo atu ai i foliga vaaia o mimigi loloto, faʻailoa i totonu o le 60 tausaga le matutua.

O le faateleina o le suka e tele ina taitai atu ai i le le lava o le vitamini B, lea e afua ai faamaʻi tamaʻitaʻi. O elemene minerale ma vitamini e le lava le gauaiina e le tino i le maʻisuka. O le tele o le suka e faʻaleagaina ai le metabolic process, ma mafatia ai:

O le maʻisuka e faʻavaivaia ai le tino puipuia o le tino, o le mea lea, o le tagata e sili atu ona aʻafia i siama pipisi, aʻo le tino e leiloa ana galuega puipui ma le malosi.

I teineiti, faapea foi ma alii, o le faateleina o le suka o le toto o se mea e masani ona taatele. E uiga i le a le masani o le suka o le toto e tatau ona e iloa e aunoa ma le toilalo.

Puipuiga o le faʻamaʻi e aofia ai taʻaloga ma se soifua maloloina, lea e tatau ona tausisia i taimi uma.

Le mafutaga o le suka ma le hemoglobin glycated

O le hemoglobin glycated o se vaega taua o le hemoglobin. O le sili atu o le kulukose, o le tele o le hemoglobin. I le i ai o le maʻisuka, ua faatonuina e le fomaʻi se suʻesuʻega o le aofaiga o le hemoglobin glyc. O le totogia o le hemoglobin glycated e faʻatuatuaina, lea e maualuga atu nai lo suʻega suʻega.

E leai ni eseesega o tausaga i le hemoglobin glyc. O le fomaʻi, i le matauina o suiga, e fuafua ai poo le a le vailaʻau e manaʻomia mo togafitiga ma le umi o le a iai.

O le lelei o le suʻega o le siaki lea e tusa lava po o le a le umi o le tagata e aunoa ma se meaai aʻo leʻi suʻeina. E mafai foi ona faatino le faamalositino, lea o le a le afaina ai le faamaoni o taunuuga.

O lenei ituaiga o hemoglobin e le afaina i:

  • malulu
  • lapataiga faʻailoga
  • popolega.

Faʻafetai i se suʻesuʻega i luga o le tele o ia ituaiga hemoglobin, o le maʻisuka e mafai ona iloa muamua muamua. O ia suʻesuʻega e sili atu le taugata nai lo suʻega suʻe ma e manaʻomia mea faʻapitoa.

Dr. Bernstein o le a talanoa e uiga i tulaga masani i le vitio i lenei tusiga.

O le a le matafaioi o le suka o le toto

Glucose (suka) - e taua i le tino o le tagata. O le mea moni, i le sosaiete faʻaonaponei, o tagata e ola i se "auala vave". Ina ia faia mea uma, e te manaʻomia se tele o le malosi. O fea e sili atu ona faigofie? Ioe, mai le kulukose.

O le suka i totonu o le tino o le tagata e fuaina i millimoles. Afai o mea faʻamaonia e masani, o se faʻamaoniga lea e galue lelei ia totoga i totonu, e aunoa ma suiga faʻaleaga.

O le tufatufaina o le toto suka tonu e faalagolago i le pancreas ma le inisalini e gaosia. O ia lea e nafa ma le tele o le suka e lilo i le tino.

E faapefea ona alu le faagasologa? I le faʻaaogaina o vaega o hormonal, o siaki e gaosia ai le suka ma liliu mai ai i le malosi. Afai e le lava le kulukose, e mafai e le tino ona maua le popolega tele, e mafai ona mafua ai le leiloa o le mafaufau, totogo, migraine.

I le 60 o ona tausaga, e tatau ona mataala tamaitai i le ala e iloa ai e le maʻisuka ia lava, o ai i totonu o le kulupu ...

E le mafai ona manatu faatauvaa le taua o le suka toto. O le tele o fafine, o loʻo taumafai e aveesea le mamafa, faʻaaogaina atoa ia oloa e aofia ai vailaʻau faʻasaʻa, fructose, glucose, ma le fesuiaiga mai a latou meaʻai. E le mafai ona faia lenei mea, a le o lea o le tulaga lautele o le soifua maloloina o le a faʻaitiitia le mamafa.

O le masani o le suka i fafine pe a onosefulu tausaga

O le masani o le suka i totonu o le toto o se fafine i le mavae ai o le 60 tausaga mai le 4.1-6.2 mmol / l. E taua le iloa le mea na sau ai le pa:

  1. Toto mai se vein. O le masani e 5-6.2 mmol / l. E mafai ona faʻatagaina le tele o fesuiaiga i luga poʻo lalo. I lenei tulaga, e faatonuina e le fomaʻi se iloiloga lona lua ma vaʻavaʻai i faʻamatalaga i le malosi. Tulaga maualuga i luga aʻe o le 7.0 mmol / L o loʻo faʻaalia ai e maua e se fafine le maʻi suka.
  2. Toto mai le tamatamailima. O le masani e 3.3-5.5 mmol / l. Valuga e oo i le 6.0 mmol / L o finauga. O le auʻiliʻiliga e toe faʻafeiloaia, e mafai ona ave toto toto. Afai o le faailoga e sili atu i luga o le 6.1 mmol / l, o le fafine ua maua i le maʻisuka, ua faatonuina le inisalini.

Mo se auiliiliga o le suka toto ina ia malamalama, e tatau ona e mulimuli i nei fautuaga:

  • 2-3 aso aʻo leʻi oʻo i le foai toto, e le mafai ona e inu pia,
  • aloese mai fualaau faasaina lea e mafai ona aafia ai le aofaiga o le kulukose i totonu o le toto,
  • afai e mafai, faʻaitiitia le tino ma le faʻamalosi,
  • e manaʻomia lou faia o se auʻiliʻiliga i luga o se manava gaogao, e faatagaina oe e inu vai 8-10 itula ao le i fuafuaina le taualumaga,
  • aua le ulaula (a itiiti ifo i le 6 itula).

O le palasi i tusi faafomaʻi ua taʻua o le "vertigo syndrome." Faailoga - le tumau le faʻaleagaina i ...

E ala i le mulimulitaʻia o nei tulafono faʻaʻoleʻole, e le mafai ona e popole i le sao o le suka o le toto i fafine ua silia ma le 60 tausaga.

O mafuaaga mo le vavaeeseina o le tulaga mai le masani

O maualuga o le suka i le tino e mafai ona fesuiaʻi. Afai o le kulukose o loʻo i luga pe lalo ifo masani, o suiga nei e tupu:

  • o le ono mafai ona tupu aʻe le maʻisuka ma le oona tele,
  • faʻalavelave i le galuega o le cardiovascular system,
  • puipuiga o le faʻamaʻi, faʻaleagaina o siama ma siama faʻapitoa e foliga mai ma le faʻamoemoe masani,
  • o le vaivai o le chromium e atiina ae i totonu o le tino,
  • o le faagasologa o le matua e amata faʻafuaseʻi: o foliga loloto, foliga o le paʻu suiga.

Afai o le kulukose e sili atu nai lo le mea masani, e lagona e se fafine le vaivai, vaivai le gutu. Ua taʻua e fomaʻi lenei mea maualuga o le hyperglycemia. O mafuaʻaga e ono faʻaleagaina pe faʻaleagaina i le natura.

O faamai e siitia ai le kulukose:

  • Faʻafitauli i lauroid. I lenei tulaga, o se faaletonu o le hormonal, e leai se taimi e gaosia ai le suka ma liliu i le malosi.
  • Pancreatic disease: pancreatitis, hemochromatosis.
  • Maʻi o le ate ma fatuga.
  • Manua, fatu fatu, toto maualuga.

O fomaʻi latou te maitauina foi le tele o mafuaʻaga faʻapitoa:

  • Fuʻa.
  • Ava malosi.
  • Vaivai, gaioiga faaletino.
  • Le mautonu, atuatuvale.
  • Aveina o caffeine ma vailaʻau faʻasaina.

Soʻo se fafine pe a mavae le 60 tausaga e tatau ona mataʻituina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma faʻaauau ona suʻe suʻega. Aua e te popole pe afai o tausaga taʻitasi e siitia ai le faʻamaoniga. E manatu le au atamamai i le tulaga masani, faʻamatalaina o le tino ua matua, o le faagasologa o loʻo faʻagesegese.

O le faʻaitiitia o le suka e taʻua o le hypoglycemia. O mafuaʻaga nei:

  • O meaai masani, anapogi, anorexia.
  • Faʻaleagaina le faiga o le faʻaaogaina o meaʻai.
  • Maʻi o le pancreas.
  • Oncology.
  • Cirrhosis, hepatitis.
  • Faamai Endocrine.
  • Aiga.
  • Ava malosi.
  • Ave faʻamalosi.
  • Gaoioiga malosi malosi.

Afai e faʻaitiitia le kulūkose, o faʻagasologa uma i le tino e faʻagesegese. O se tagata ei ai vaivaiga, vaivai, le mautonu.

Faailoga o le Lotu Maualuga

O faʻamatalaga nei e mafai ona taʻu mai ai le faateleina o le suka i le tino o se fafine:

  • Tele le galala. O se fafine e fia inu pea. E le tineia le manava e tusa lava pe a uma le tele o meaʻai o vai. O le faailoga e faapitoa ona faalauiloa i le po.
  • Suiga o le mamafa o le tino. O le fafine e amata ona gaʻo tele.
  • E i ai le paʻu o le paʻu. I lenei tulaga, o le paʻu e mama, e aunoa ma le gasegase ma le maʻi.
  • E mafai ona tupu le malosi tele.
  • Umi le manava. E le mafai e le tamaʻitaʻi ona aʻe i luga o ona lava faasitepu.
  • Faʻaalia le sulu.
  • Faateleina le manaʻo. Ou te manao e 'ai i se mea suamalie.
  • Faateleina urination.
  • Faʻafitauli leaga.

O le a le lamatiaga o le suka maualuga

E taua mo se tina matua le puipuia o le faateleina o le toto suka. O lenei mea e mafai ona oʻo atu ai i faʻafitauli o le cardiovascular system, stroke ma le fatu fatu. I le mavae ai o le 60 tausaga, e matua faigata lava ona feagai ma ia maʻi, e masani lava o tagata e le atoatoa le malosi.

O se tasi o faailo sili ona taua o se setete o le soifua maloloina o le maualuga o le cholesterol, sili atu lona masani i tamaitai pe a mavae le 60 ...

O le inisalini o se hormone pancreatic.Afai e le lava, o le kulukose i le tele o mea e maua i totonu o le tino, e le mafai ona faʻaaogaina, ona tupu ai lea o le maʻisuka.

E masani ona ulu atu le faiʻai i le gaioiga, o le suka e teuina i le ate, ma o lenei okeni taua tele. Faatasi ai ma lenei maʻi, o le taotoga e taua tele.

E mafai foi e le suka ona amata ona fegalegaleai ma le paʻu, lea e nafa ma le elasticity ma le matagofie o le paʻu. Ua amata ona matua malosi le fafine, ua aliali mai le mafiafia.

E tatau ona manatua i le maʻisuka, e le aʻafia e le tino meaʻai ma vitamini e matua talafeagai mo tamaitai i le matua.

Glucose e faʻaleagaina le tino puipuia, o le fafine e masani ona amata ona maʻi, o le tino o loʻo tauivi malosi ma faʻamaʻi pipisi ma viral.

O le mafuaʻaga lea i le matua matua e taua tele le pulea o le maualuga o le suka, e puipuia ai lona faateleina.

Le manatu o fomaʻi

Fai mai fomaʻi o loʻo i ai i fafine o loʻo i ai le maualuga o le lamatia o le "maua" o le maʻisuka i le matua. Faatasi ai ma:

  • toto maualuga
  • tamaitai e le fiafia
  • gasegase ma le atherosclerosis,
  • fafine i aiga oo latou aiga e maua i le maʻisuka

O ia maʻi e fautuaina e faia se suʻega faʻapitoa o le toto 2 taimi i le tausaga. Ma le isi, aua nei galo e uiga i togafitiga puipui:

  • Gaioiga faʻaletino masani.
  • E leai se popole.
  • Lisi tatau fatuga.
  • Le lava meaai ma le matelaina.

E taua mo tagata matutua le vave ona sailia fesoasoani faafomaʻi mo soʻo se suiga i le tulaga o latou soifua maloloina. O le faateleina o le suka toto i fafine e silia ma le 60 o se mea taatele. E taua tele le iloa o le maʻisuka i le taimi muamua, aloese mai faʻalavelave.

Manatua, o lenei maʻi e faigata tele ona togafitia. O le mea lea, a aunoa ma le fesoasoani a se fomaʻi, o le a le aoga.

Tuua Lau Faamatalaga