C-peptide mo le maʻisuka - pe faapefea ona tofotofoina ma pe aisea

I totonu o falesuesue eseese, faʻalagolago i meafaigaluega, o faʻamaumauga (tulaga masani o le auʻiliʻiliga) e eseese. Afai o loʻo e tusia ni auiliiliga o loʻo i ai faʻamaumauga eseese, ona tatau lea ona e faʻaalia le tulaga masani o lau fale suesue.
Afai tatou te faalagolago i tulafono masani o in vitro (tulaga faatauaina: 298-2350 pmol / l.), Ona 27.0 - ua faaitiitia le c-peptide, i le faasologa, o le B-cell e faalēaogaina ai le inisalini laitiiti, ma o le toe faafouina o le inisalini e talafeagai.

Afai e ese tusitusiga (i nisi o fale suesue, o tulaga masani o le c-peptide e eseese uma lava (0.53 - 2.9 ng / ml), ona matua eseese lava lea o le faamatalaina o le auiliiliga.

Afai e faʻaitiitia le c-peptide e faatatau i faʻamatalaga i totonu o lau fale suesue, ona faʻaititia foi le gaosiga o le inisalini. Afai o le C-peptide o loʻo i totonu o le tulaga masani / laʻititi le faʻaopopo, ona faʻasaoina lea o le inisalini.

Manatua: i le togafiti o le maʻisuka, o le mea autu o le mataʻituina o suga toto, o se taui mo se taimi umi ma le i ai / le toesea o faʻafitauli o le maʻisuka o se taunuuga tuusaʻo o le maualuga o le suka.

C-peptide - o le a?

Pepides o vailaʻau ia o filifili o toega o amino vaega. O vaega eseese o nei vailaʻau o loʻo aʻafia i le tele o gaioiga e tutupu i le tino o le tagata. O le C-peptide, poʻo le peptide faʻamaufaʻailogaina, o loʻo faia i le pancreas faatasi ai ma le inisalini, o le mea lea, i le maualuga o lona faʻasologa, e mafai e le tasi ona faʻamasino le ulufale o le inisalini ile maʻi ile toto.

O le inisalini o loʻo faʻapipiʻiina i peta peta e ala i le tele o gaioiga faʻasolosolo. Afai e te alu i luga i le laasaga e tasi e maua ai lona mole, o le a tatou vaʻai i le proinsulin. O se mea vaivai lenei e aofia ai le insulin ma le C-peptide. O le pancreas e mafai ona teuina i le tulaga o faʻatau, ma e le vave lafoina i totonu o le toto. Ina ia amata galue i luga o le fesiitaiga o le suka i totonu o siama, e vaeluaina le proinsulin i totonu o se mole mole inisalini ma se C-peptide, faatasi ai i latou tutusa tutusa i totonu o le toto ma tauaveina le ala. O le mea muamua latou te faia o le ulu i totonu o le ate. I le gase o le ate, o le inisalini e mafai ona totogia i totonu, ae o le C-peptide e alu saoloto, aua e na o fatugaʻo e faʻamalosi. O le mea lea, o lona maualuga i le toto ua sili atu ona atagia ai le sifi o le hormone i le pancreas.

O le afa o le inisalini i le toto e paʻu i lalo pe a maeʻa le 4 minute pe a uma ona gaosia, aʻo ola le C-peptide e sili atu - e tusa ma le 20 minute. O le suʻesuʻeina o le C-peptide e iloilo ai le gaioiga o le pancreas e sili atu ona sao, talu ai o ona fesuiaiga e itiiti ifo. Ona o le eseesega, o le maualuga o le C-peptide i le toto e 5 taimi le aofai o le inisalini.

I le amataga o le maʻisuka ituaiga 1 i totonu o le toto e masani lava ona i ai ni au e puipuia ai le inisalini. O le mea lea, o lona faʻasinomaga i lenei taimi e le mafai ona faʻataunuʻu saʻo. Ae o nei auupega e le o taulai atu i le C-peptide, o le mea lea, o se auiliiliga o le pau lea o le avanoa i lenei taimi e iloilo ai le leiloa o sela peta.

E le mafai ona iloa saʻo le maualuga o le hormonone synthesis e le pancreas e tusa lava pe faʻaaoga togafitiga o le inisalini, talu ai i totonu o le fale suesue e le mafai ona vaeluaina le inisalini i totonu o le iniseti ma le tui malosi. O le naunautaiga o le C-peptide i lenei mataupu o le filifiliga lava lea, talu ai e le aofia le C-peptide i sauniuniga insulin mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka.

Seʻi oʻo i se taimi talu ai nei, na talitonuina o C-peptides e le o toʻaga. E tusa ai ma suʻesuʻega talu ai nei, o la latou matafaioi puipui i le puipuia o le angiopathy ma le neuropathy ua iloga. O le faiga o gaioiga a C-peptides o loʻo suʻesuʻeina. E mafai i le lumanaʻi o le a faaopoopoina i tapenaga o sauniuniga.

Le manaʻomia mo le auʻiliʻili o le C-peptide

O se suʻesuʻega o le anotusi o le C-peptide i totonu o le toto e tele lava ina faʻataʻitaʻiina pe afai, a uma ona faia se faʻamaoniga o le maʻisuka, e faigata tele ona fuafua lona ituaiga. O le maʻisuka ituaiga 1 e amata ona o le faʻaumatia o peta peta e faʻamalosi, o uluaʻi faʻamaoniga e aliali mai pe a aʻafia le tele o siaki. O le iʻuga, o le maualuga o le inisalini ua faʻaitiitia i le taimi muamua o suʻesuʻega. O peta Beta e mafai ona maliu lemu, e masani lava i maʻi o se talavou, ma pe afai togafitiga na vave amata. I le avea ai o se tulafono, e sili atu le lagona o tagata mamaʻi, ma e sili atu le lelei o latou maʻi, latou te maua mulimuli ane ni faʻafitauli. O le mea lea, e taua tele le faʻasaʻoina o peta beta i le tele e mafai ai, lea e manaʻomia ai le siakiina masani o le gaosiga o le inisalini. Faʻatasi ai ma togafitiga o le inisalini, e na o le fesoasoani o suʻega C-peptide e mafai ai.

O le maʻisuka ituaiga 2 i le laasaga muamua o loʻo faʻaalia i le atoatoa o le inisalini. O le suka e mafua ona o le mea moni o lona faʻaaogaina e fuluʻi masini ua faʻalavelaveina. O le suʻesuʻega mo le C-peptide o loʻo faʻaalia ai le masani poʻo le sili atu, ona o le pancreas e faʻaleleia ai le faʻasaʻolotoina o le hormone ina ia faʻaumatia le sili atu o le kulukose. E ui lava i le faateleina o le gaosiga, o le suka i le inisalini o le a maualuga atu nai lo tagata soifua maloloina. I le gasologa o taimi, ma le maʻisuka ituaiga 2, o le pancreas e lalagaina, o le faʻasalaga o le proinsulin o le a faasolosolo malie lava ona faʻaititia, o le mea lea o le C-peptide o loʻo faasolosolo malie le faʻaitiitia i le masani ma lalo ifo.

E le gata i lea, o le auiliiliga ua faʻamaonia mo mafuaʻaga nei:

  1. A maeʻa le pancreatic resection, ia iloa pe o le a le tele o le homone o le vaega o loʻo totoe e mafai ona gaosia, ma pe o manaʻomia le inisalini.
  2. Afai o le hypoglycemia taimi, pe afai e le maua le maʻisuka ma, e tusa ai ma lea, e le o faia togafitiga. Afai e le faʻaaogaina fualaau o le suka, o le kulukose e mafai ona pa'ū ona o se tumo e maua ai le insulin (insulinoma - faitau i ai iinei http://diabetiya.ru/oslozhneniya/insulinoma.html).
  3. E faʻafesoʻotaʻi le manaʻomia o se fesuiaiga i inisalini injections i le maʻisuka ituaiga 2 maualuga. I le maualuga o le C-peptide, e mafai e le tasi ona faʻamasino le puipuia o le pancreas ma vaʻavaʻai atu i le faʻaleagaina.
  4. Afai e te masalomia le natura faʻaleagaina o le hypoglycemia. O tagata e maua i le tui poʻo ua i ai le mafaufau e ono mafai ona latou faʻauluina le inisalini e aunoa ma se fomaʻi. O le mamafa tele o le homone i luga o le C-peptide o loʻo faʻaalia ai le tui o le hormone.
  5. Faʻatasi ma maʻi o le ate, ia iloilo le tikeri o le faʻapipiʻiina o inisalini i totonu. O le hepatitis ma le cirrhosis e mafua ai ona faʻaitiitia le maualuga o le inisalini, ae e le afaina ai le faatinoga o le C-peptide.
  6. Faailoaina o le amataga ma le umi o le faamagaloga i le maʻisuka o le tupulaga pe a amata ona tuufaatasia e le pancreas ia lava e tali atu ai i togafitiga ma inisalini injections.
  7. Faʻatasi ma le polycystic ma le leai o se fanau. O le faateleina o le puleaina o le insulin e mafai ona avea ma mafuaʻaga o nei faamaʻi, talu ona faʻaleleia le gaosiga o androgens i le tali atu i ai. E le gata i lea, e faalavelave i le atinaʻeina o mea leaga ma taofia ai le faʻamalosi.

E faʻapefea ona tuʻuina atu se suega C-peptide

I le pancreas, o le gaosene o le gaosiga o loʻo tupu i le uati, faatasi ai ma le tuiina o le kulūkose i totonu o le toto, ua televave le faatelevaveina. O le mea lea, e sili atu le saʻo ma le mausali o taunuuga e maua mai e suʻesuʻega i luga o se manava gaogao. E tatau lava mai le taimi o le taumafataga mulimuli i le toto foaʻi a itiiti mai o le 6, maualuga le 8 itula le pasia.

E taua foi le vavaeeseina muamua o le aafiaga i luga o le paʻu o mea e mafai ona fesuiaʻi ai le masani masani o le inisalini:

  • aso e le inuina ava malosi,
  • faalēaogāina aʻoaʻoga i le aso ua mavae
  • 30 minute ao leʻi oʻo i le foai toto, aua e te vaivai faaletino, taumafai e te le popole,
  • aua le ulaula i le taeao atoa seia oʻo i le auiliiliga,
  • Aua le inu vailaʻau. Afai e le mafai ona e faia e aunoa ma latou, lapatai lau fomaʻi.

A maeʻa ona ala i luga ae leʻi faia le toto, naʻo le vai mama e faʻatagaina e aunoa ma le kesi ma le suka.

O le toto mo le auʻiliʻili e maua mai se vein i totonu o se suʻega suʻega faʻapitoa e aofia ai se mea e puipuia. O se centrifuge e vavaeeseina le plasma mai elemene o le toto, ona faʻaaogaina lea o fua o le reagents e fuafua ai le aofai o le C-peptide. E faigofie le auʻiliʻiliga, e le silia le 2 itula. I totonu o faletusi faleoloa, e masani lava ona sauni i le aso e sosoo ai.

Faʻaalia o se mea ma lona aʻafiaga i le tino o le tagata

I totonu o se tino maloloina, o le tele o gaioioiga e tupu i taimi uma lava, e mafai ai ona faʻaaogaina uma ia polokalama. O potu taitasi o se sootaga i le tino. E masani lava, o le lela e faʻafouina pea ma e manaʻomia ai se punaoa faʻapitoa - polotini. O le maualalo o le palatini, o le faʻagesegeseina o galuega a le tino.

C peptideo lenei vailaʻau o se vaega o se faasologa o mea tutupu i le tuufaatasiga o le inisalini masani, lea e maua ai le pancreas i sela motu faapitoa ua taʻua o fusi peta. Faʻaliliu mai le faʻaupuga Igilisi "faʻafesoʻotaʻi le peptide", o se mea e taua o se "pepitaʻi fesoʻotaʻi pe faʻamalosia" ona e fusifusia ai isi mole o le vailaʻau o le proinsulin i le tasi.

O le a le matafaioi ua faʻamatalaina mo le c-peptide ma pe aisea e taua tele ai pe o lona tulaga e masani pe leai foi se mea ua tulai mai:

  • I le pancreas, o le inisalini e le o teuina i lona mama. Hone faamaufaailogaina i le uluai tusiga e taʻua o le preproinsulin, lea e aofia ai le c-peptide faatasi ai ma isi ituaiga o peptides (A, L, B).
  • I lalo o le faatosinaga o mea faapitoa, o le peptide o le L e vavae ese mai le preproinsulin ma o loʻo tumau ai se faʻavae e taʻua o le proinsulin. Ae o lenei mea e le o fesoʻotaʻi ma le hormone o loʻo pulea toto kulukose.
  • E masani lava, pe a oʻo mai se faʻamaoniga e maualuga le maualuga o le suka toto, o le a amata se fouga o vailaau fou, mai le vailaau kemini proinsulin o le C peptide ua vavaeese. E lua ni vailaʻau e fausia: inisalini, e aofia ai pepeti A, B ma se peptide o le vaega C.

  • E ala i auala faʻapitoa, mea uma e lua (I le peptide ma le inisalini) ulu i le toto ma alu i luga o se auala taʻitasi. Inisalini e ulufale atu i le ate ma alu i le laasaga muamua o le suiga. Vaega hormone e maua mai i le ate, ma o le isi e ulufale atu i le sosolo lelei ma liua i sulu e le mafai ona galue masani e aunoa ma le inisalini. E masani lava, o le matafaioi o le inisalini o le liuaina o le suka i le kulukose ma le felauaiga i totonu o sela e avatu ai le fafagaina o le tino ma le malosi i le tino.
  • O le C-peptide e alu saoloto i luga o le moega lapoa ma se toto toto. Ua maeʻa ona faʻatinoina lona gaioiga ma e mafai ona lafoaʻiina mai le tino. E masani lava, o le faagasologa atoa e le sili atu i le 20 minute, e lafoina e ala i fatugaʻo. I le faaopoopo atu i le faʻasologa o le inisalini, o le c-peptide e leai se isi galuega pe afai o le peta beta o le pancreas o loʻo i ai i se tulaga masani.

I luga o le pepa C peptide mai le filifili o le proinsulin, o le aofaiga lava lea o le vailaʻau o le protein-cppeptide ma le insulin ua faia. Ae, i le i ai i totonu o le toto, o nei mea e iai fua eseese o suiga, o lona uiga, o le pala.

I suʻesuʻega falesuesue, na faʻamaonia ai i lalo o tulaga masani, o le c-peptide e maua i le toto o le tagata i totonu o le 20 minute mai le taimi e ulu atu ai i le toto, ma oʻo ai le inisalini ile hormone pe a uma le 4 minute.

I le taimi masani o le tino, o mea uma o le c-peptide i totonu o le toto toto o loʻo tumau. E leai se inisalini e tuʻuina atu i totonu o le tino mai fafo, e leai foi ni faʻalavelave e faʻaitiitia ai le teteʻe o sela i le hormone, e leai foi ni sela autoimmune e faʻasese ai le masaniga o le gaioiga e mafai ona aʻafia ai.

E faavae i luga o lenei mea moni, o fomaʻi e iloiloina le tulaga o tagata e maua i le maʻisuka poʻo le iai foi o se vailaau. E le gata i lea, o isi pathoces i le pancreas, ate poʻo fatugaʻo e iloa e le c-peptide masani poʻo le le atoatoa.

O se auiliiliga o le c-peptide ma lona masani i le siamaina o le maʻisuka i tamaiti aoga ma tamaiti talavou aoga e talafeagai, aua o lenei togafitiga e taatele ona o le gaogao o le tamaitiiti ma le tamaititi.

Vaʻaia eseese o le masani o le vailaʻau c-peptide

Mo alii ma tamaitai e leai se eseesega faapitoa e tusa ai ma le masani o le c-peptide. Afai e galue le tino i le masani masani, ona tatau ai lea o le maualuga o le pepese C ona faʻatusatusa i tulaga taua i luga o le laulau, lea e avea o se faʻavae e fale suʻesuʻe:

UniteLe masani o le c-peptide i tamaitai ma alii
micronannograms i le lita (mng / l)mai le 0.5 i le 1.98
nanograms i le milliliter (ng / ml)1.1 i le 4.4
i le aoauli i le lita (i le afiafi / l)mai le 298 i le 1324
micromole i le lita (mmol / l)mai le 0.26 i le 0.63

O le laulau e maua ai vaega eseese o fuataga o le c-peptide, ona o fale eseese eseese mo le suesueina o auiliiliga e ave ai a latou faailoga e fai ma faavae.

O tamaiti e leai se tulaga masani mo le c-peptide, aua a fai se suʻega o le toto i luga o se manava gaogao, o taunuuga e mafai ona maua ai tulaga le taualoa aua o le c-peptide e na o le glucose e ulufale atu i le toto. Ma i luga o se manava gaogao, e le mafai foi e le c-peptide, poʻo le insulin ona ulu i le toto. I le fesoʻotaiga i tamaiti, naʻo le fomaʻi e filifili pe o fea o mea e tatau ona mafaufauina e masani ai le--peptide, ma le mea e tatau ona mafaufauina o se vavaeese mai le masani.

O le tagata gasegase e mafai ona malamalama tutoatasi pe o le c-peptide e masani lava, i le mauaina o iuga o le suʻesuʻega ile lima. O suʻesuʻega taʻitasi i luga o le pepa o loʻo faʻamatalaina ai tapulaa o le tulaga masani i vaega maoti. Afai o le taunuuga e maualalo pe maualuga atu nai lo le masani o le c-peptide, ona tatau lea ona e vaavaai mo le mafuaaga o le le atoatoa ma faia ni fua faatatau e faatulaga ai, pe afai e mafai.

O le a lenei hormone

O le C-peptide (faʻafesoʻotaʻi le peptide) e leai se mea sei vagana ai le protein proinsulin, lea e faia i le taimi o le inisalini o le inisalini. O lenei hormone e atagia ai le faʻavaveina o le inisalini. O le pancreas e maua ai le tele o hormones e manaʻomia mo le tino. Mai lenei tino o le inisalini ua lafoina i le toto. Faatasi ai ma le le lava o lenei hormone, o le kulukose e le mafai ona amata faʻapipiʻiina, o le mafuaʻaga lea e faʻapupulaina ai i le tino.

Proinsulin Cinevage Mechanism

Afai e te le faia se suʻega o le toto ile taimi, ona ono pa'ū lea o le maʻi ile maʻi suka. O lenei tulaga e matauina i le maʻisuka maualuga 1 tikeri. I le maʻisuka maualuga o le tikeri lona lua, e masani lava ona puipuia le tagofiaina o le kulukose i le mamafa o le mamafa lea e tupu i le faaletonu o le gataifale. Ma i lenei tulaga, o le kulukose e faʻapupulaina i totonu o le toto. O le mea lea, e tatau ona mataʻituina le maualuga o le suka ma avatu le toto mo taimi uma mo suʻesuʻega.

Tomai fomai i ona po nei e sili atu le fuafuaina o le maualuga o le C-peptide nai lo le insulin, aua o le maualuga o le mea mulimuli i le toto e maualalo.

O le faʻaofiina o le C-peptide faatasi ai ma le insulin e faʻaitiitia ai le lamatiaga o faʻafitauli o le maʻisuka. E ui lava o lenei hormone e leʻi malamalama atoatoa, e mautinoa lava e aoga mo le tino ma faʻafaigofie le vasega o le maʻisuka.

A maualuga le maualuga o le hormone

O le C-peptide ua faʻaititia pe faʻaopoopoina, o le auʻiliʻiliga faʻaalia saʻo, o loʻo faʻaalia ai foi le saoasaoa o le fausia o le inisalini, lea e taua tele mo nisi faamaʻi. O se maualuga maualuga e mafai ma:

  • maʻisuka
  • mamafa tele
  • oncology
  • toe le manuia
  • aveina homoni
  • pancreatic carcinoma,
  • beta cell hyperphyphy.

O mafuaʻaga mo le tulaga maualalo e mafai ona avea ma mea nei:

  • maʻisuka faʻatasi ai ma le maʻi oona,
  • ituaiga 1 maʻisuka
  • faʻaititia le glucose i le tino,
  • popole

A faʻataʻitaʻiina se suʻega o le pepeti C

A o lei faia se auiliiliga, e le tatau i le tasi ona inu ava malosi i le tasi aso, 6-8 itula ao lei faia le suʻesuʻega e faasaina ona 'ai, ae mafai ona e inu vai, tasi le itula ae leʻi faia le auiliiliga e tatau ona e taofia le ulaula tapaa. O le suʻega mo le C-peptide o loʻo faia e pei ona taua i lalo: o le toto mai le vein e tuʻu i totonu o se masini faapitoa ma centrifugged.

O le taunuʻuga o le suʻesuʻega i le C-peptide ua mafai ai ona faʻamaonia togafitiga sili ona fetaui lelei, fausia ai ituaiga togafitiga, ma pulea ai faʻamaʻi pipisi.

O le maualuga o le C-peptide e faʻatasi ma le maualuga ole inisalini. E mafai ona maua le taunuʻuga i le 3 itula i le maea ai o le faʻatinoga. A uma ona tuʻuina atu le toto vevela mo le auiliiliga, e mafai ona e toe foʻi i lou olaga masani, meaʻai ma le inu vailaʻau. E mafai ona e faʻatalanoa ma se tagata e finau i luga o mataupu o suʻesuʻega ma isi togafitiga.

O le suʻega o le toto ua faʻamaonia mo le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 o le maʻisuka, maʻi o le ovary polycystick, Cushing syndrome ma isi maʻi lea e manaʻomia ai le iloa o le maualuga o lenei hormone. I le i ai o le mamafa o le mamafa, fia inu pea, ma le urinary urinary, ua fautuaina e faia se suʻesuʻega i le maualuga o le C-peptide i le toto.

Inisalini ma C-peptide o loʻo gaosia i le pancreas, o lea la ua faʻataʻitaʻiina ai se suʻega o le toto suʻesuʻe mo faʻamaʻi mafai o lenei totoga. Faatasi ai ma le fesoasoani o le auʻiliʻiliga, ua fuafuaina ai vaega o le faamagaloga, ina ia mafai ai ona fetuunai togafitiga. O le faʻamaufaʻailoga o le hormone e masani ona faʻaititia i le taimi o le faʻavavega o le maʻisuka.

O tagata maʻi ei ai le insulinoma e maualuga le faʻafesoʻotaʻi peptide. A maeʻa le aveesea o insulinomas, o le maualuga o lenei mea i le tino e suia. O se faailoilo i luga aʻe o lipoti masani o le toe foʻi o carcinoma poʻo metastases.

E masani lava, o le maʻisuka e fesuiaʻi i le insulin mai laumei, o lea e tatau ai ona e mataʻituina le maualuga o le hormone i le plasma o le maʻi.

Le masani i tagata matutua ma tamaiti

O le masani i fafine ma alii e le eseese. O le masani e le suia mai le matua o maʻi ma mai le 0.9 i le 7.1 i / ml. O le masani i tamaiti o le tagata lava ia ma ua fuafuaina e se fomaʻi mo tulaga taʻitasi. O le fua faatatau o lenei vailaau i luga o se manava gaogao e mai le 0.78 i le 1.89 ng / ml.

O le taunuuga o le togafitiga o le inisalini o se faaitiitia i le maualuga o lenei hormone. O lenei lipoti o se tali masani o le pancreatic reacting i le tupu o insulin faaopoopo ile tino. E masani lava, o le hormone i luga o se manava gaogao e le sili atu i le masani. O lona uiga o le masani o le C-peptide i le toto e le mafai ona faʻaalia le ituaiga o maʻisuka i le tagata maʻi.

I lenei tulaga, e tatau ona e faia faʻataʻitaʻiga faaosofia e faʻamaonia ai se tagata masani:

  • faʻaaogaina o le glucagon (e faʻasaina mo tagata e maualuga le maualuga poʻo le pheochromocytoma):
  • Glucose toleni test.

E sili le pasia o suʻega e lua e maua ai le saʻoga saʻo.

Faʻafefea ona vavae le iuga

O le faʻamatalaga o suʻega suʻesuʻe ile vavaega ua vaevaeina i le faʻatupulaia o le mamafa ma faʻaititia. E mafai ona matauina i latou taʻitasi i le tele o faʻamaʻi.

  • teu o le pancreatic
  • gasegase poʻo le toe faʻafoʻi o tino o le tino,
  • toe le manuia
  • ituaiga 2 maʻisuka
  • le lava le glucose i totonu o le toto.
Pancreatic tumo

  • o le faʻaofiina o insulin,
  • ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka
  • popole
  • faʻataʻaloga o le pancreas.

I le tulaga muamua, o se maualuga maualuga o le palacinoma pancreatic cargaoma.

Ina ia faʻaleleia le gaosia o lenei hormone, e tatau ona e tuiina le inisalini i totonu o le tino e ala i tui. E tatau ona faia lenei mea i se faʻamaonia faʻamaonia saʻo, o togafitiga e tatau ona faʻatonuina e se fomaʻi.

C-peptide: o le a

C-peptide o se oloa e maua mai i le pancreas ma le inisalini. O le tele o lenei mea e ulu atu i le toto e pei o le inisalini o lana lava gaosiga. E le o aofia ai se fuamoa ma le taua taua e maua e le maʻisuka mai inisiua po o se pamu. I tagata gasegase e tuiina le inisalini, o le maualuga o le hormone i le toto atonu e maualuga, ae o le C-peptide e maualalo.

O le suʻega o le toto mo le C-peptide e aoga tele mo le uluai siakiina o le maʻisuka ma toe mataituina le lelei o togafitiga. E faaopoopoina i le auiliiliga mo le hemoglobin glycated. Ae o suʻega mo faʻamaʻi, lea e masani ona faʻamatalaina e fomaʻi, e filifili. E mafai ona e faʻasaoina i latou. O le maualuga o le C-peptide o loʻo faʻaalia ai le auala e tumau ai le malosi e maua ai le inisalini.

Faʻafetai i lenei auʻiliʻiliga, e mafai ona e vaʻaia le va o le maʻisuka ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 1, faʻapea foi le iloiloga o le ogaoga o le maʻi i se tamaititi poʻo se tagata matua. Faitau le tusiga "Faʻamatalaga o le maʻisuka." Afai e pa'ū le C-peptide i le taimi, ona tupu lea o le maʻi. Afai e le pau, ma e sili atu ona tupu, o le tala sili lenei mo soo se maʻisuka.

I le taimi lava na faʻaalia ai e manu mea e fautuaina e faʻatino se C-peptide faʻatasi ai ma le inisalini. O lenei mea na faʻaleleia ai le kosi o le maʻisuka i kosi faʻataʻitaʻiga. Ae ui i lea, o tofotofoga faaletagata e lei tuuina mai ni taunuuga lelei. O le manatu o le tuiina o le C-peptide e faaopoopo i le inisalini na iu lava ina lafoaia i le 2014.

E faʻapefea ona suʻe se suʻega toto mo se C-peptide?

I le avea ai o se tulafono, o lenei auiliiliga e tuʻuina atu i le taeao i luga o se manava gaogao. E le mafai ona e 'aina le taeao ae e te lei alu i le fale suesue, ae e mafai foʻi ona e inu vai. O se tausimaʻi o le a ave le toto mai se vein i totonu o se masini suʻega. Mulimuli ane, o le a fesoasoani le suʻega suʻesuʻe i le maualuga o le C-peptide, faʻapea foʻi ma isi faailoilo o le a e fiafia ai ma lau fomaʻi.

Mai lea taimi i lea taimi, e le o fuafuaina se C-peptide i luga o se manava gaogao, ae i le taimi o le lua-itula gutu o le faapalepale. E taua lea mea o le suʻesuʻeina o uta. O lenei mea e faatatau i le avega o le gasegase o le tagata maʻi e ala i le faia o se fofo o le 75 g o le kulukose.

O le suʻega ole toleniga o le glucose e manaʻomia ai le tele o taimi ma faʻapogai ai se popolega tele. E na o le talafeagai lava le faia i tina maitaga. O isi vaega uma o gasegase e manaʻomia ona tofotofoina mo le anapogi C-peptide ma le hemoglobin glycated. E mafai e lau fomaʻi ona fautuaina oe i isi faʻataʻitaʻiga ma suʻega e ese mai i na lisi.

O le a le tele o lenei auiliiliga ma fea e maua ai?

I falemaʻi lautele, o nisi o taimi e maua ai le avanoa e suʻesuʻeina ai le maʻisuka, e aunoa ma se totogi, mai le endocrinologist. O suʻesuʻega i totonu o faletusi tutoʻatasi o loʻo faia mo faʻavae uma o gasegase, e aofia ai tagata e faʻapitoa, na o le totogi. Ae ui i lea, o le tau o se suʻega o le toto C-peptide i totonu o le fale suesue tutoʻatasi e talafeagai. O lenei suʻesuʻega e aofia ai le taugofie, taugofie foʻi mo tagata sinia.

I totonu o le CIS, faʻapitoa fale suʻesuʻe a Invitro, Sinevo ma isi ua tatalaina le tele o itu e mafai ona e sau ai ma toetoe lava o soʻo se suʻega e aunoa ma se mea e tatau ai. Faʻasalaga mai se fomaʻi e le talafeagai. O tau e taugofie, tauvaga. O se agasala e le faʻaaogaina lenei avanoa mo tagata maʻisuka ma tagata e iai isi faʻafitauli o le soifua maloloina. Siaki taimi uma lau maualuga o le C-peptide ma le hemoglobin glycated, faʻapea foi le suʻeina o toto ma urine e mataʻituina ai le gaʻo.

Le masani o C-peptide i le toto

Le masani o le C-peptide i totonu o le toto i luga o se manava gaogao: 0.53 - 2.9 ng / ml. E tusa ai ma isi auala, o le tapulaa maualalo o le masani 0.9 ng / ml. A maeʻa ona 'ai pe inu se vaifofo o le kulukose, e mafai ona faʻaopopo lenei faailoga i le 30-90 minute i le 7.0 ng / ml.

I nisi o fale suesue, o le anapogi C-peptide e fuaina i isi vaega: 0.17-0.90 nanomol / lita (nmol / l).

E ono mafai ona faʻaalia laina masani i luga o le pepa ma le taunuuga o le auiliiliga oe maua. O lenei tulaga e ono ese mai i luga. I lenei tulaga, taulai i ai.



O le masani o le C-peptide i totonu o le toto e tutusa mo tamaitai ma alii, tamaiti, talavou ma tagata matutua. E le faalagolago i le matua ma le itupa o tagata gasegase.

O le a se mea o faʻaalia mai i lenei auiliiliga?

Sei o tatou talanoaina le suiga o le iuga o se suʻega toto mo se C-peptide. Maʻeu, pe a faʻaalia lenei faailoga i le ogatotonu o tulaga masani masani. I maʻi e maua i le maʻisuka, o le a faʻaitiitia. Atonu e leai se mea pe latalata i le zero. I tagata e maua i le inisalini, o loʻo iai i le pito i luga o le masani poʻo le maualuga.

O le maualuga o le C-peptide i le toto o loʻo faʻaalia ai le tele o le tagata e maua ai lona lava inisalini. O le maualuga o lenei faailoga, o le sili atu ona malosi o le pancreatic beta cells e maua ai le inisalini. O se maualuga maualuga o le C-peptide ma le inisalini, o le mea moni, leaga. Ae sili atu le leaga pe a faʻaitiitia le gaosiga o le inisalini ona o le maʻisuka.

C-peptide i lalo ifo masani

Afai o le tamaititi poʻo le tagata matua C-peptide e sili atu le masani, ona maʻi ai lea o le maʻi mai le maʻisuka ituaiga 1 maʻisuka. E mafai ona tupu le faʻamaʻi i se tulaga sili atu pe itiiti ifo foi lona ogaoga. I soo se tulaga, e tatau ona e tuiina le inisalini, ae le na o le mulimuli i se meaai! O taunuuga e mafai ona sili atu ona ogaoga pe a fai o le tagata gasegase e le amanaiaina le inisalini o le inisalini i taimi malulu ma isi faʻamaʻi pipisi.

E faatatau foi lenei i tagata o loʻo i ai le C-peptide i totonu o le laina masani, ae latalata i lona pito i lalo. O lenei tulaga e masani lava ona tupu i tagata ogatotonu ma LADA, o le maʻisuka autoimmune latiti i tagata matutua. E i ai a latou maʻi gasegase. O osofaʻiga a le Autoimmune i luga o peta peta pancreatic e mafai ona sau i le taimi nei. O se vaitau lea o le tafega muamua ao le i amataina le maʻisuka amata.

O le a le mea e taua mo tagata o loʻo i ai le C-peptide i lalo ifo o le masani poʻo o loʻo iai i lona pito i lalo? Mo ia ituaiga o gasegase, o le mea autu o le taofia lea o lenei faailoga mai le pa'ū atu i le leai o se tau pe leai foi. Fai taumafaiga uma e puipuia le pa'ū poʻo le faʻaitiitia foʻi le faʻagesegese.

Faʻafefea ona ausia lenei mea? E tatau ona mulimuli mulimuli i se taumafataga maualalo maualalo. Mafai ona vaʻaia meaʻai faasaina mai au mea taumafa. Aloese mai ia i latou e pei o le agaalofa o tagata Iutaia faalelotu ma le Alalafaga e aloese mai puaa. Fai tui laʻititi ole inisalini pe a manaʻomia. E moni lava lenei mea i taimi malulu, mea e 'ai ma isi tulaga faʻapitoa.

O le a le mea e tupu pe afai e faʻavaivai le C-peptide i le leai o ni mea taua?

O tagata matutua ma tamaiti oeo latou toto C-peptide ua paʻu i tafatafa o zero e mafai ona matua faigata ona pulea lo latou maʻisuka. O latou olaga e tele taimi e sili atu ona faigata nai lo le maʻisuka oe na puipuia nisi ituaiga o gaosiga o latou lava inisalini. I le faʻamuamua, ma le maʻisuka malosi, e mafai ona e tumau i le tumau o le suka toto ma puipuia oe lava mai faigata. Ae mo lenei mea e tatau ona e faʻaalia le aʻoga aʻoaʻi, e mulimuli i le faʻataʻitaʻiga a Dr. Bernstein.

Inisalini, lea e ulu atu i le tino mai tuila poʻo se pamu insulin, e maualalo ai le toto suka, ae le mafai ona alofia ona oso. O le inisalini, lea e gaosia mai e le pancreas, e fai ai le vaega o le "paʻu paʻu". E sulu le suka suka ma fesoasoani e faatumauina le maualuga o le kulukose ma masani ai. Ma o le sini autu lenei o togafitiga o le maʻisuka.

C-peptide i le itulagi o le masani maualalo maualalo o le maʻisuka i le tagata maʻi poʻo le tamaititi. Afai o le taunuuga o le auiliiliga e latalata i le zero, ona oʻo lea ile maʻi suka i le maʻisuka ituaiga 1. O nei faʻamaʻi e fesoʻotaʻi, ae matua ese lava i le faigata. O le filifiliga lona lua e sefulu taimi mamafa nai lo le muamua. Taumafai e taofi lona atinaʻe, ao tausia le gaosiga o lou lava inisalini. Ina ia ausia lenei sini, ia mulimuli i fautuaga o lenei 'upega tafaʻilagi i taumafa ma togafitiga insulin.

I le maʻisuka ituaiga 1, o le taimi o le taimi e nofo ai le teineititi pe a maʻi se tamaititi poʻo se tagata matua e maualalo ile inisalini poo leai se inisiua. E taua tele le teuina o le suka e 24 itula i le aso. I le taimi o le meli, o le maualuga o le C-peptide i le toto o loʻo i le pito i lalo o le masani, ae le latalata i le zero. I se isi faaupuga, o loʻo i ai pea nisi o gaosiga o latou lava inisalini. I le taumafai e tausisia, e te faʻalauteleina le meli. Ua i ai nei mataupu pe a pulea e tagata lenei vaitau manaia mo le tele o tausaga.

Aisea e maualalo ai le C-peptide ma le suka masani?

Masalo na maua e le maʻisuka se tui o le inisalini aʻo leʻi faia se suʻega toto mo le suka. Po o le pancreas, galue malosi, na tuʻuina atu masani kulūkose i le taimi o le suʻega. Ae e le o le uiga o lena mea. Siaki le hemoglobin glycated e iloa ai pe maua oe i le maʻisuka pe leai.

C-peptide le maualuga: o le a le uiga

O le tele o taimi, o le C-peptide e siitia i tagata mamaʻi i le maʻi gasegase poʻo le ituaiga 2 o le maʻisuka i se foliga malu. O le maʻi gasegase ma le inisalini e toetoe lava tutusa. O nei faaupuga e faʻamaonia ai le le lelei o le mafaufau o sosoʻo taulai i le gaioiga o le inisalini. O le pancreas e tatau ona maua mai i le inisalini sili atu ma i le taimi tutusa C-peptide. A aunoa ma se faʻateleina o le mamafa i luga o vela beta, e le mafai ona faʻasaʻo le suka toto.

O faʻamaʻi pipisi ma le faʻamalosia o le inisalini e masani ona mamafa. E ono iai foʻi le toto maualuga. O le gasegase o le metabolic ma le inisalini e faigofie ona pulea e ala i le fesuiaiga i se taumafa maualalo. E fautuaina foi le faia o aʻoaʻoga faaletino.

Atonu e manaʻomia lou suʻeina o vailaʻau ma meaʻai mo le maualuga o le toto. Afai e le manaʻo le tagata maʻi e fesuiai i se olaga ola maloloina, o le a vave ona maliu o ia mai le fatu fatu poʻo le stroke. Masalo o le atinaʻe o le maʻisuka ituaiga 2.

O a tulaga e maualuga ai le C-peptide nai lo le masani?

O lenei auiliiliga o le tala e faapea o le gaosiga o le insulin o le masani. Ae peitai, o le lagona o le tino i lenei hormone ua faaitiitia. O le tagata gasegase e mafai ona i ai se faʻamaʻi pipisi - faʻamaʻi pipisi. Po o se maʻi sili atu ona ogaoga o le tino - prediabetes, ituaiga 2 maʻisuka. Ina ia faʻamalamalama le faʻamaoniga, e sili ona lelei le suʻeina o se isi suʻesuʻega mo le hemoglobin glycated.

Mai lea taimi i lea taimi, o le C-peptide e sili atu ona maualuga nai lo le masani ona mafua mai i le insulinoma, o se maʻi palacreatic lea e faateleina ai le puleaina o le inisalini. E iai pea Cushing syndrome. O le autu o togafitiga mo nei maʻi e le maalofia e sili atu i le lautele o lenei 'upega tafaʻilagi. Vaavaai mo se tagata atamai ma poto masani, ma talanoa ma ia. Faʻatasi ma maʻi faʻapitoa, e toetoe a leai se aoga e faʻafesoʻotaʻi le falemai, o le fomaʻi muamua e te sau i ai.

Aisea ua siitia ai le C-peptide ma le maualuga o le insulin i le toto masani?

O le pancreas e faʻaaogaina le C-peptide ma le insulin i totonu o le toto i le taimi e tasi. Ae ui i lea, o le inisalini e afa-ola o le 5-6 minute, ma le C-peptide e oo atu i le 30 minute. E foliga mai o le ate ma fatuga ua uma ona folasia le tele o inisalini, ma o le C-peptide o loo faaauau pea ona faasalalau i le tino.

Suʻeina o le toto mo le C-peptide i le siama o le maʻisuka

Talu ona faatulaga lelei le tino, o se suʻega C-peptide e sili atu ona talafeagai mo le faʻamaonia o faʻamaʻi nai lo le togi o le inisalini. Aemaise lava, o le C-peptide lea ua tofotofoina e iloa ai le maʻisuka ituaiga 1 mai le maʻisuka ituaiga 2. O le toto o le inisalini e maualuga le fesuisuiai ma e masani ona maua ai ni faʻamoemoe e le faʻatuatuaina.

C-peptide mo le maʻisuka ituaiga 2

I le maʻisuka ituaiga 2, o le C-peptide e mafai ona siitia, masani, pe faʻaititia. O loʻo taua i lalo mea e fai i nei mataupu uma. Tusa lava pe oa au suʻega suʻesuʻe, suʻesuʻe le faasologa o le maʻisuka ituaiga 2 i lea laasaga ma lea laasaga. Faʻaaoga e pulea lau faʻamaʻi.

Afai e siitia le C-peptide, e mafai ona e taumafai e taofi lau suka i le masani ai ma se meaʻai laiti ma le gaioiga, e aunoa ma le tuiina o le inisalini. Faitau foi le tusiga "Lisi o fualaau leaga mo le maʻisuka ituaiga 2." Tetee e ave vailaau o loʻo lisiina i totonu.

O maʻi suka o le C-peptide e masani lava, ma e oʻo lava i le itiiti ifo, e manaʻomia ona tuiina le inisalini. O tagata mamaʻi i luga o le taumafataga o le gaosiga o loʻo manaʻomia ai le maualalo o fua o lenei hormone. O le le amanaiaina o le inisalini i le taimi o le malulu, o mea taumafa ma isi tulaga ogaoga e mafai ona oo atu ai i ni taunuuga matautia.

O le a le faailoga c-peptide mo?

I le faiga faafomaʻi, o le auiliiliga mo le c-peptide e le o faʻamaonia i tagata uma na o mai i le ofisa o le fomaʻi. O loʻo i ai se vaega faʻapitoa o tagata mamaʻi - o ituaiga 1 ia poʻo le ituaiga 2 maʻisuka poʻo tagata e iai faʻamaoniga ae latou te le o iloa le faʻamaʻi. E faavae i luga o le mea moni o le c-peptide ma le inisalini e faʻapipiʻiina e le pancreas i tutusa tutusa, ma o le peptide e tumau i le toto umi nai lo le inisalini, e mafai ona malamalama mai i ona mataupu pe i ai le le mautonu i le aofaiga o le anotusi o le insulin.

Afai e maua le c-peptide i le toto, ona faʻamaopoopoina lea o le inisalini masani e le pancreas. Ae o le vavaeese mai le masani masani ua taliaina e faʻaalia ai se faʻamaʻi faapitoa, lea e tatau ona fuafua e le endocrinologist. O le a le mea e taʻu mai ai le vavaeesega mai le masani o faʻataʻitaʻiga peptide?

Faatasi ai ma se faaitiitia i le tulaga o le c-peptide, e mafai ona tatou tauaveina

  • O le pancreas e le faʻapipiʻiina le insulin ile hormone i se aofaiga e le lava ma o loʻo i ai se taufaʻamataʻu o le atiaʻe o le maʻisuka ituaiga 1 (c-peptide e sili atu le masani).
  • Afai o le maʻi ua leva ona maua i le taimi muamua, ona oʻo ai lea o se paʻu mataʻutia i le c-peptide e fesoʻotaʻi ma masani o loʻo taʻu mai ai le faʻaumatia o le galuega o le faʻasiga o le inisalini masani. Vailaʻau Beta e leiloa a latou gaioiga ma e mafai ona maeʻa atoa, ona itiiti lea o le c-peptide i totonu o le toto.

E fetuunai e le fomai le tui o le inisalini e maua mai i fafo mai le maʻisuka. Afai o le maualuga o le c-peptide e sili atu i le masani, o le hypoglycemia e tupu i le taimi o le togafitiga ma le malosi (ulufale mai fafo) ituaiga 1 o le maʻisuka lona maʻisalini. Eo lenei mafuaʻaga ona o le le talafeagai o le tui o le inisalini poʻo le taimi o faigata matuia lea na afua ai ona tali atu se tino.

Faʻateleina le maualuga o le c-peptide e fesoʻotai ma masani

E i ai le masalosalo e sili atu le maualuga o le inisalini i le tagata maʻi, o lona uiga, e le tali mai sela i lenei hormone ma le suka e le mafai ona liua i le masani masani mo le tino. O le le mautonu o le c-peptide o loʻo faailoa mai ai faʻafitauli eseese:

  • Ituaiga 2 maʻisuka (c-peptide e maualuga atu nai lo le masani).
  • Hypertrophy o peta beta e faʻapipiʻiina le insulin ma le c-peptide.
  • Pancreatic tumo (insulinoma) - o loʻo i ai se faʻateleina faaselaina o le inisalini, ona o loʻo i ai se togafiti i totonu o le gland o le faitioga i totonu, lea e tatau ona maua ai se hormone ma le c-peptide pe a fai se faailo e uiga i le tafe o le suka i totonu o le toto, ae le o se mea faʻafuaseʻi.
  • Faʻailoga o fatugaʻo, sili atu le saʻo, o latou toilalo. E masani lava, o le c-peptide e faʻaaoga saʻo lava e ala i fatugaʻo, ae i le tulaga o le le lelei o lenei totoga, o le faʻaaogaina o le c-peptide ua solia.

O nisi taimi o le faateleina o le c-peptide e faatatau i le masani e mafua ona o le faaaogaina o fualaau faasaina ua faatonuina mo le tagata maʻi e togafitia se faamaʻi faapitoa, mo se faataitaiga, maʻi o le maʻisuka.

I le a le tulaga o se suʻega mo mea o loʻo iai i le C-peptide ua faʻaalia

O le suʻega o le toto mo mea o loʻo i totonu o le C-peptide ua na o se fomaʻi ua faatonuina na o le suʻeina o se tagata maʻi i faʻaʻailoga o le maʻisuka.

O mafuaʻaga mo le suʻega o itu nei:

  1. O le masalosalo e uiga i le togafitiga o le ituaiga o maʻisuka (c-peptide i lalo ifo o le masani 1, c-peptide i luga ae masani o le ituaiga 2).
  2. E i ai se manaʻoga e faʻafeiloaʻi le maʻisuka i togafitiga o le inisalini ona o le le lava o le synthesis o le hormone e le pancreas.
  3. Faʻatasi ma le faʻamataʻu i se fafine, pe afai o le mafuaʻaga o le ovary polycystic.
  4. Faʻatasi ai ma le maʻisuka e faʻasaina le maʻisuka (c-peptide values ​​i lenei tulaga e sili atu le masani).
  5. A maeʻa le taotoga i le pancreas ona o lona faʻaleagaina poʻo le iloa o se tumo.
  6. Faatasi ai ma le tele o osofaiga a le hypoglycemia, o le c-peptide values ​​e faatatau i le masani e faailoa ai le mafuaaga o le maualalo o le suka.
  7. Faʻasalaga o Renal.
  8. Aʻo togafitia maʻi faʻamaʻi i le ate.
  9. Le mataʻituina le tulaga o le fomaʻi ma le maʻisuka faʻamaʻi. I lenei tulaga, e faia e le fomaʻi le faʻaaogaina o le c-peptide masani faʻaletupe ma faʻatusatusa le taunuuga - o le aofai o le c-peptide e sili atu i le masani poʻo le c-peptide e itiiti ifo i le masani.
  10. I le maʻisuka o loʻo inu ava malosi, o le c-peptide e masani ona maualalo ifo nai lo le masani. O le fesuiaiga mai le masani (faʻaitiitiga) o loʻo faʻamaumauina foi i tagata gasegase o loʻo faʻasolosolo i ai le iniseti o inisalini i luga o se faʻaauau pea.

O faitioga a le tagata maʻi i le matuai galala, o le faateleina o le mamafa ma le faateleina o le volumine o le urine (malaga masani i le faletaele) o le mafuaaga lea mo le auiliiliga pe o le c-peptide e masani pe leai foi. O faʻamaoniga nei o le maʻisuka, o lona ituaiga e fuafua i le masani o le peptide i totonu o le toto.

E tatau i le endocrinologist ona mataʻituina tagata mamaʻi i le siama o le maʻisuka ina ia mafai ai ona iloilo le aoga o togafitiga faʻasolosolo ma taofia le atinaʻeina o se foliga masani pe a fai e leiloa le galuega ole pancreatic e ala ile inisalini ua maeʻa.

Ae atonu o le togafitiga o le hormone na fesoasoani i le faʻagaoioia o sela beta ma o le maualuga o le insulin masani e latalata i le masani, e pei ona molimauina e le maualuga o le c-peptide. Ona maua lea e le tagata gasegase se avanoa e faʻamaʻi atoa ai le tuiina o le hormone ma fesuiaiga i togafitiga na o meaai.

E faapefea ona suʻeina le toto mo le c-peptide

Uiga masani o le c-peptide i le tino pe leai foi e na o le suʻeina o le toto e faia i luga o se manava gaogao i le taeao e mafai ona maua. O le biomaterial ua aveesea mai se vein e fuafua ai le masani poʻo le le masani o le c-peptide.

O le taumafataga mulimuli e tatau ona sili atu i le 6-8 itula aʻo leʻi tuʻuina atu le biomaterial i le fale suesue mo le c-peptide. Afai e togafitia e le tagata maʻi vailaau e mafai ona fesuiaʻi ai le c-peptide, e tusa lava pe masani ai le hormone synthesis, ona tatau lea ona faalēaogāina mo 2-3 aso aʻo leʻi suʻeina le c-peptide.

I nisi o tulaga, o le auʻiliʻiliga o le tausisia o le c-peptide ma le masani poʻo lona le mautonu e faʻaaogaina ai le metotia o le suʻega lona lua, e faʻaaoga ai se suʻega faʻaosofia. O le glucagon hormone e faʻatulagaina i le tagata maʻi ma ua maeʻa le suʻega ole toleniga kullukose..

Mo se faʻamatalaga saʻo sili atu ile maualuga o le c-peptide ile toto faʻaaoga auala faʻataʻitaʻi e lua i le taimi e tasi ma faʻatusatusa fuainumera, faʻatusatusa i latou i le masani o le c-peptide o se tagata soifua maloloina. O taunuuga o auʻiliʻiliga o le c-peptide e manino e le gata i le fomaʻi, ae faʻapea foi i le tagata maʻi, ona o le tele o tulaga masani o le c-peptide o loʻo tusia i foliga o soʻo se fale suesue. Ae o togafitiga faʻatasi ai ma se vavaeesega o le tulaga c-peptide mai le masani e mafai ona faʻamatala e le fomaʻi. Mo se tagata faigofie, e tusa lava pe o le c-peptide e laʻititi nai lo le masani poʻo le maualuga, o se logo e le mautonu, o se tulaga le atoatoa i totonu o le tino.

O tulaga nei e mafai ona fesuiaʻi ai taunuuga o se faʻataʻitaʻiga c-peptide:

  • Fuʻa. O le sikareti mulimuli e tatau ona ulaula pe sili atu nai lo le 3 itula aʻo leʻi amataina le toto. O le suia o fautuaga e mafai ona taʻitaʻia ai i le tulaga o le c-peptide, e ui o le a masani.
  • Alufaaitiitia le maualuga o le c-peptide. E mafai e le fomaʻi ona fautua mai se togafitiga i le pancreas, e ui o lona gaioiga o le a masani.
  • Soʻo se faʻafitauli faaletino, faʻalagona ao lei faia le suʻega, e le aofia ai le tulaga masani o le c-peptide e le liliu i le pepa i le maualalo pe maualuga o numera o le c-peptide e fesoʻotaʻi ma le masani.
e aofia i le ↑

I le faaiuga

O lea, i le malamalama ai pe o le a le c-peptide ma o le a le matafaioi a se c-peptide i le tino, e le tatau ona i ai ni fesili e uiga i le manaomia mo suʻesuʻega suʻesuʻe i le maualuga o le c-peptide, aemaise lava i le maʻisuka. O le maualuga o le c-peptide e taua mo togafitiga masani ma mataʻituina le lelei o togafitiga.

Ae ia iloa pe o le c-peptide e masani lava i se fafine poʻo se tamaloa, e le gata o le endocrinologist, ae o isi tagata tomai faapitoa foi, e fautua mai ai o le tagata maʻi ua i ai se soliga i le tino.

O le a le uiga pe afai o le C-peptide e masani ile maʻisuka?

E foliga mai, i se tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, o le C-peptide na siitia muamua. Ae ui i lea, o osofaʻiga a autoimmune e faʻaleagaina ai le peta paneta. O le maʻisaga ua liua i le maʻisuka. O lona uiga o osofaiga a le autoimmune i luga o le paʻu o loʻo sau. Latou te tutupu i galu pe faaauau pea.

Ona o na mea, o le gaosiga o le inisalini ma i le taimi lava e tasi o le C-peptide ua faasolo ina faʻaititia. I le taimi nei, ua faʻaitiitia mai le maualuga i le masani. Afai o loʻo alu le maʻi, o le maualuga o le C-peptide i le gasologa o le taimi o le a lalo ifo i le masani. Ona o le faateleina o le le lava o le insulin, o le toto o le suka o le a faateleina.

O le C-peptide e masani pe maualalo - o lona uiga e manaʻomia lou tuʻuina atu o tui inisalini pe'ā manaʻomia, ma e le na o le mulimulitaia o se meaʻai maualalo. Ioe, afai ei ai sou manaʻo e puipuia oe lava mai i faʻafitauli o le maʻisuka, ola umi ma aunoa ma se faʻafitauli. Ma le isi, o le suʻeina o le toto mo le hemoglobin glyco e faʻatoʻateleina le C-peptide i le siakiina e le aunoa le aoga o togafitiga o le maʻisuka.

16 faamatalaga e uiga i le "C-peptide"

Hello Sergey! O le teineititi e 12 tausaga le matua, o lona atalii e 7. Na tofotofoina i latou i se fale suesue totogi, o le tamaititi ei ai le c-peptide 280 (o le pito i lalo e 260), o le tama e 262. O le hemoglobin glyc i totonu o le tama teine ​​e 5.3% i Ianuari ma le 5.5% ia Iuni. O laʻu tama tama e 5.2% i Ianuari ma le 5.4% ia Iuni. I le fale, ou te siakiina le suka mo i latou i lea taimi ma lea taimi ma le Sattelit glucometer, ona e na o le tasi lava lea o le toto atoa. O nisi taimi ou te iloa ai le maualuga o le suka i laʻu tama teine, e le o le taimi i loʻu atalii, e ui lava o lona c-peptide e sili atu lona leaga. E mafai faapefea? Ma a oo i le taimi e tui ai le inisalini, mo a suga? I le uma, o le mea saʻo, o le vave ona sili atu?

O nisi taimi ou te iloa ai le maualuga o le suka i laʻu tama teine, e le o le taimi i loʻu atalii, e ui lava o lona c-peptide e sili atu lona leaga. E mafai faapefea?

Aua e te popole i lenei mea, e tupu

Ma a oo i le taimi e tui ai le inisalini, mo a suga?

Afai o oe o oe, o le a ou faʻaaogaina nei le aiga i se mea e maualalo ai le gaosi, faʻaauauina pea ona fua le suka, aemaise i le tulaga o le malulu, meaʻai poʻo isi tulaga faʻapitoa. O le ae malamalama pe a manaʻomia ona amata togafitiga ma le inisalini. E le tatau ona e nofo faatasi ma le suka 7-8, e tatau ona e tuʻi i lalo i le inisua.

Hello Sergey! 10/11/1971, mamafa 100 kilokalama, maualuga 179 cm Fua faʻamaumauga:
07/11 / 2018- glucose 6.0 mmol / l
hemoglobin glycini 7.5%
08/11 / 2018- glucose 5.0
hemoglobin glycini 6.9%
09/11/2018-glucose 6.8
hemoglobin glyc 6.0

Ou te le lagonaina se faaletonu. Na i ai i le faaiuga a le endocrinologist i le suesuega faaletino. Na amata ona ia suʻeina ma o taunuuga ia. Ou te taumafai e taofiofi i se taumafataga maualalo maualalo. O ananafi na ou ofoina atu ai le toto, i luga o le fautuaga a le endocrinologist, i le insulin ma le c-peptide: insulin 13.2, c-peptide 4.6 ng / ml.
E maualuga le taua o le C-peptide. O le a se mea e mafai ona e fautuaina?

O meaʻai laiti-carb, metformin, gaioiga faaletino. Aua le tuiina le inisalini.

Ou te le lagonaina se faaletonu

E le tumau lenei. A oʻo mai se fatu fatu, o le a faʻavaivaia ona vae, le toe faʻalavelave poʻo le tauaso e amata - o le a e lagona ina ia foliga mai e le lava.

Hello Sergey!
40 tausaga, maualuga 176 cm, mamafa 87
Sa ou nofo i luga o se meaai maualalo-carb mo le 1.5 masina, na leiloa 3-4 kilokalama, ona pasia lea o suega i totonu o se fale suesue totogi:
hemoglobin glyc 5.9%, glucose 4.9, C-peptide 0.89 ng / ml.
O mafuaʻaga mo le suʻeina o suʻega o le fia inu pea lava pea, tingling in the legs.
O le a se mea e mafai ona e fautuaina?

E tatau ona e malamalama po o le fea auala e amata ai lau faagasologa. Faʻaauau pea le taumafataga, toe fai suʻesuʻega i le maeʻa o le 1 po o le 2 masina. Leai se mea e faatali ai 3 masina. Faʻavae i luga o taunuʻuga, filifili pe tui i le inisalini. Masalo o faʻamaoniga e te popole ai o le ae alu i le taimi lenei.

E lelei foi le siakiina o fatugaʻo, e pei ona faamatalaina iinei - http://endocrin-patient.com/diabet-nefropatiya/. Afai o mea uma e foliga mai e masani ma latou, amata ona ave metformin.

Le aso lelei I totonu o aʻu, pasi 1. Zdavali blue, 3 rock, c-peptide i le taimi muamua 0.64 (masani 0.81-3.85), hemoglobin glogovanii 5.3, tsukor nasche 4.6. O le isi taimi, pe a mavae le 3 masina, o le c-peptide e 0.52. O loʻo ou fuaina le alualu i luma o se fale i luga o se glucometer le tele 6.6 aso 1 le tausaga. O le a lau tala?

Ae paga lea, o se tamaititi na te fausia T1DM. Na mafai ona e sailia e tusa lava pe leʻi oʻo mai faailoga - ketoacidosis, faʻaolataga, ma isi.

Faʻafeiloaʻi lau pepe faʻatasi ma oe i se taumafataga maualalo. A leai, e le mafai ona aloese mai faafitauli.

Talofa, alofa! O le maʻisuka ituaiga 2 o le 20 tausaga le matutua, o le mamafa, o le 4 masina mulimuli i luga o se taumafataga maualalo, o le gasegase o le mamafa o le suka, o le sugar sugar is almost normal, ae i luga o se manava gaogao e maualuga. Talu ai nei na pasia ai le suega mo le c-peptide. Taunuuga o le anapogi: 2.01 ng / ml ma le masani o la matou fale suesue 1.1 -4.4. E foliga mai e lelei, ae na ou manatuaina i le taimi o le auiliiliga, o laʻu suka e 8.5 mmol / l. O le a se mea e te manatu, afai o le suka e masani, o le c-peptide sa maloloina i lalo ifo o le masani?

O le a se mea e te manatu, afai o le suka e masani, o le c-peptide sa maloloina i lalo ifo o le masani?

Ole fesili lea e le mafai ona tali saʻo.

Afai e te fia ola, e tatau ona e faia mea ua tusia iinei - http://endocrin-patient.com/sahar-natoschak/. Atonu o le ae manaomia le tuiina o sina inisalini, e faaopoopo i le mulimuli i se meaʻai. Tusa lava pe o taunuuga o le auiliiliga ile C-peptide. Afai e le lava le fesoasoani i le uumi o pulu tioata i le po.

Talofa. O le tamaitiiti e 8 masina, maualuga 73.5, mamafa 8440. Suʻega: suka 6.4 (masani 3.3-5.5), hemoglobin glucope 6.3 (masani i le 6), ma peptide 187 (masani mai le 260). Na lafo uma atu i luga o se manava gaogao. Tau mai ia te au, o tatou i ai i le vaʻaia? O a mea e te fautuaina? Faafetai

Ou te le iloa e uiga i tamaiti o lenei vaitausaga

Toe faia suega i nai masina uma. Afai e le faʻaleleia taunuuga, faasolosolo malie ona faʻafeiloaʻi i se meaʻai maualalo i le taimi vave pe'ā uma le amataina o taumafa paleni.

Talofa E 4 tausaga le tamaititi. Sugar 4.0 i le fua faatatau o le 3.3-5.5, hemoglobin Glycosylated 4.2% i le fua faatatau o le 4.0-6.0%, C-peptide 0.30 i le fua faatatau 0.9-7.1, insulin 2, 0 i le fua faatatau o le 2.1-30.8. O le a le ogaoga o le tulaga o le tamaititi ?!

O le a le ogaoga o le tulaga o le tamaititi ?!

Toe suʻega mo le C-peptide, sili atu i totonu o se potu suʻesuʻe ese. Masalo mo le taimi muamua na latou sese ai.

Talofa. O le tamaititi e 2.5 tausaga. 02/28/2019 suʻega insulin 5.3, C peptide 1.1, hemoglobin glycosylated 5.03%, glucose 3.9, pe a maeʻa ona 'aʻai pe a ma le itula ma le afa 6.2. 03/18/2019 inisalini 10.8, C peptide 1.0, hemoglobin glycosylated 5.2%, glucose 4.5. O le a se mea e mafai ona e fai mai ia matou auiliiliga? Faafetai mo le feutagaiga.

O le a se mea e mafai ona e fai mai ia matou auiliiliga?

Tuua Lau Faamatalaga