Ola maualuga i le maʻisuka ituaiga 2

O le a otometi le amataina (pe afai e mafai ona mafai), pe afai oi totonu o le visibility field i luga o le itulau

O le tele o le tagata taalo o le a otometi lava ona fetuunai i le tele o le poloka i luga o le itulau. Tausaga Faʻapitoa - 16 × 9

O le tagata taalo o le a ia faia le vitio i le lisi pe a maeʻa le vitio ua filifilia

O le maʻisuka ituaiga 2 e aafia ai le faitau miliona o tagata. O se tasi lenei o faʻamaʻi masani o lo tatou taimi. E faʻapefea ona tatau ona tatau i le maʻisuka? E mafai ona 'aina le maʻisuka? E mafai ona ou taʻalo i le maʻisuka? E mafai ona ou fanau mai i le maʻisuka?

O le tagata asiasi i le faleoloa o le fatu pese o Alexander Zhurbin, o le sa nofo i le maʻisuka mo le tele o tausaga.

E toafia o loʻo ola i le maʻisuka?

  • 1 O le a le lamatiaga o le maʻisuka?
    • 1.1 Pathology o le ituaiga muamua
    • 1.2 ituaiga 2 faamaʻi
  • 2 Faʻaola
  • 3 Faʻafefea ona faaumiumi le soifua o tagata mamaʻi i le maʻisuka?

Mo le tele o tausaga e tauivi ma le DIABETES e aunoa ma se taumafaiga?

Ulu o le Inisetiute: "O le a e maofa i le faigofie o le togafitia o le maʻisuka i le ave i aso uma.

O le maʻi suka o se faʻamaʻi e le mafai ona togafitia, matautia mo ona faʻalavelave. O le avefeʻau lautele o le maʻisuka e maualalo ifo nai lo tagata e le masani i lenei maʻi. O le mafuaʻaga o le faʻaititia o le olaga e fesoʻotaʻi ma pathoces e tutupu i le leai o le puleaina o maualuga o suka. A maeʻa le faʻamautinoaina, o nisi tagata gasegase e le fiafia, aua o le ola i le maʻisuka e foliga mai e faigata ia i latou. O se mea sese lenei, aua e oʻo lava i le maʻisuka ei ai centenarians. O le mea taua o le faʻafetaui lea o le olaga, mulimuli i fautuaga a le fomaʻi ma aua le faʻavaivai.

Aisea e matautia ai le maʻisuka?

O le faʻamoemoe o le ola o tagata e maua i le maʻisuka ua faʻaititia ona o le le amanaʻiaina o fautuaga e faʻamatau i le faasaʻoina o le maualuga o le suka.

I le maʻisuka, e tusa lava po o le a le ituaiga o faʻamaʻi, o le pancreas muamua e pagatia. Faʻaleagaina o le gland e taʻitaʻia ai le soliga o le inisalini - o le hormone e maua ai le suka i siama uma o le tino e faʻamautinoa ai a latou meaʻai. Ona o se faaletonu o le pancreas, i tagata e maua i le maʻisuka, e le ulu atu le suka i totonu o siama, ae tumau i totonu o le toto. I le taimi lava e tasi, e le maua e fusi ni meaʻai e tatau ai, lea e faʻafefe ai a latou faʻaogaina.

O le faasiliga o le suka e iu atu ai i le faatamaia o namu tino ma toto toto. O le maʻisuka o se faʻamaʻi pipisi aua o ona faʻalavelave e afaina uma ai. E masani ona maua i taunuuga nei o togafitiga:

  • le lelei o le tino o le endocrine,
  • faʻaleagaina o le cardiovascular system,
  • faʻanoanoa vaaia
  • atinaʻe o faʻamaʻi gastrointestinal, faʻaleagaina o le ate.

Gangrene ma ona faʻalavelave faʻaititia tele le ola o tagata gasegase.

O le umi o le tagata e maua i le maʻisuka, o le leaga foi lea o lona tulaga. I le leai o se taimi suʻesuʻeina ma togafitiga talafeagai, faʻalauteleina le faʻamaʻi, faʻapupula vave faʻamaʻi pipisi. O le mafuaaga autu lenei mo le faapuupuuina o le ola i le maʻisuka. Mai le 25 o ona tausaga, o le tino o tagata uma e amata i le faasolosolo malie, o le toe faʻafouina o siama e faʻagesegese, o le mafuaʻaga lea ua faʻaleagaina ai le faiga faʻaleagaina i le tino o le maʻisuka. E i ai tulaga mo le atinaʻeina o le stroke ma le gangrene - faʻateleina faʻalavelave faʻalavelave faʻafuaseʻi o le faʻamaʻi, lea e faʻaitiitia ai le ola o le maʻisuka.

Toe foʻi i le laulau o mea

Faʻailoga o le ituaiga muamua

O le maʻisuka ituaiga 1 e maua e tupulaga talavou, e masani ona maua i maʻi tamaiti i taimi uma. O le maʻisuka ituaiga 1 e maua ai le 10% o le aofaiga o tagata gasegase e maua i le maʻisuka. I le maʻisuka ituaiga 1, o gasegase e ola i luga o le inisalini. E le gata i lea, e manaʻomia e le tagata ona fetuʻunaʻi lona olaga, sui tulafono o meaʻai: e manaʻomia ona ia faʻaauau ona faia vailaʻau faʻapitoa e suia ai le inisalini lea e toesea i le tino. O le ituaiga insulin e faalagolago i le faʻamaʻi e matautia e le gata i le atinaʻeina o faʻalavelave e faʻapuupuu ai le ola, ae faʻapea foi i le faalagolago i fualaau. Le lava togafitiga talafeagai, togafitiga lē lelei e mafai ona mafua ai le oti.

Toe foʻi i le laulau o mea

Ituaiga 2 faʻamaʻi

I le maʻisuka ituaiga 2, o le soifuaga o le olaga ua faʻaititia foi ona o le atinaʻeina o faʻafitauli. O le tele o taimi, o le maʻisuka II e maua i:

I le ituaiga lona lua o faʻamaʻi, o le cirrhosis o le ate e mafai ona atiaʻe.

  • fatu ma tuʻituʻi,
  • faaleagaina ai fatugaʻo, faʻalavelaveina le gaioiga o le okeni ua tuʻuina,
  • suiga faʻapitoa i le ate e faʻafefe ai le gasegase o le faamasefesa, cirrhosis, siafesa,
  • musika o le musika,
  • gaogao
  • faaitiitia ma le atoa o le leiloa o le paʻu o le paʻu,
  • gangrene
  • faaleagaina le retina, mafua ai le tauaso.

Soʻo se faʻalavelave e maua mai i le talaaga o le maʻisuka e aʻafia ai le tulaga masani o se tagata ma faapuupuu le tulaga o le ola. E faigata ona togafitia, o le mea lea, ua fautuaina e vave loa ona faʻamaonia mai le faʻamaʻi autu e amata ai togafitiga. Faʻaaloalo i meaʻai ma fautuaga lautele, o le leai o ni lagona le lelei e mafai ai ona e ola i se olaga umi.

Toe foʻi i le laulau o mea

Lafoga o le ola

A maeʻa ona iloa le maʻisuka, e manaʻomia e se tagata ona ola i tulafono faʻapitoa. I le averesi, o le ola o le maʻisuka e faʻaititia e le tolu. O le vaega mulimuli o le mea sili lea ona matautia, o aʻafiaga masani mo lenei vaitau o loʻo i ai se faʻamatalaga le lelei. Inisalini e faʻalagolago i le maʻisuka latou te aʻoaʻoina e uiga io latou siamaina e le itiiti ifo i le 30 tausaga. Faʻatasi ai ma le ola saʻo i lenei ituaiga faʻamaʻi, e mafai ona e ola i le 60 tausaga ma le umi. E tusa ai ma fuainumera, o tamaʻitaʻi e tasi le ituaiga o togafitiga e ola i le 12 tausaga le itiiti, ma tamaitai 20.

O le ituaiga lona lua o faʻamaʻi e faʻapuʻupuʻuina le ola e le silia ma le 5 tausaga. O tagata e pagatia i lenei maʻi e ola umi atu i le 50 tausaga, ae ona o le faaleagaina o le loto ma fatuga, atonu o le a faʻaitiitia ai le lelei o le olaga. O faʻalavelave e masani ona tulaʻi mai i le faʻafitauli. Ae ui i lea, o soʻo se faʻamatalaga e faʻaalia ai le tele o tagata e maua i le maʻisuka e ola. O le a le tele ma le auala e ola ai, o maʻisuka taʻitoʻatasi e filifili mo ia lava, aua i le iuga, e faʻalagolago lava i le auala e tauivi ai ma le faafitauli.

O maʻi suka e mafai ona ola umi e aunoa ma le iloaina o faʻafitauli o le maʻi, pe afai latou te tausisi i tulafono faʻapitoa.

Toe foʻi i le laulau o mea

Faʻafefea ona faaumiumi le ola o tagata mamaʻi i le maʻisuka?

O le maʻisuka faʻamaonia le ola o se tagata ona o le atiina ae o faʻafitauli. E i ai le tele o fautuaga na atiae mo le maʻisuka o ituaiga uma o togafitiga e taulai i le puipuia o lo latou atinae. Ua fautuaina tagata maʻi e:

O le teenaina o masani leaga e mafai ona faaopoopo i ai le tele o tausaga o le olaga i le tagata maʻi.

  • pulea le kulukose o le toto
  • fai togafitiga faafomai
  • mulimuli i se meaai
  • taʻitaʻia se olaga ola malosi
  • lafoaia atoatoa amioga leaga,
  • aloese mai le atuatuvale.

O le lagona lagona ei ai sona aafiaga taua i le soifuaga o le olaga. Afai o le suʻesuʻega ua avea ma faʻasalaga mo le tagata maʻi, ua le fiafia, ua le amanaʻia fautuaga faʻafomaʻi ma mafai ai e le faʻamaʻi ona faʻatoʻilaloina ia lava. I lenei tulaga, o le lamatiaga o le oti e faateleina e tusa lava po o le a le tausaga o le maʻi. A maeʻa ona faʻamaonia togafitiga, e le mafai ona e faʻavaivai ma le maua ai le loto. O lenei faʻamaʻi e le mafai ona togafitia, ae e mafai ona e ola faʻatasi ma le umi nai lo le ola o tagata e aunoa ma lea. O le mea autu o le sau i tulaga ma suiga talafeagai ma amata galue ia oe lava ia. O fuainumera faafomaʻi ua lipotia mai mataupu na ola ai le maʻisuka i le 70 pe sili atu tausaga.

Elena Malysheva i luga o le maʻisuka ituaiga 2: Ola vitio maloloina

O le faateleina o le suka o le toto e tupu soo pe afai e aloese se tagata mai le faʻaaogaina o meaʻai maloloina, e le tuʻuina atu masani leaga ma taʻitaʻia ai se olaga ola solo. Mo le puipuia o le atinaʻeina o le maʻisuka i le taimi, e tatau ona e iloilo ma le totoʻa au meaʻai, ia eʻi totoʻa faʻapitoa i le soifua maloloina o oe lava ma fai ni taʻaloga faaletino.

I le polokalama ma le Elena Malysheva Soifua maloloina ole maʻisuka ua mafaufauina o se faʻamaʻi e manaʻomia ai se faʻaoga faapitoa. O le mataupu autu o le tau faasaga i le faʻamaʻi o le filifilia lea o meaai saʻo ma le faʻaaloalo i se taumafataga maloloina. Afai e te pulea lelei lou lava tulaga, 'ai naʻo le aoga ma faʻagata oe lava i oloa leaga, e mafai e se tagata ona taulimaina ma le manuia ia togafiti.

E tusa lava pe e te ave fualaau mo le suka maualuga, o meaai paleni mo le maʻisuka e tatau ona saʻo, a leai o le a le aoga le faʻaitiitia o le kulūkose. Afai e tulaʻi le maualuga o le suka, e manaʻomia e le maʻisuka ona faʻaitiitia le avega i luga o le pancreas, ona o le gaosia o le inisalini.

O le mea na fai mai Elena Malysheva e uiga i le maʻisuka

E pei ona fai mai Elena Malysheva i le televise, "Soifua Maloloina," e alu ese le maʻisuka pe afai e te filifilia se meaai. O lenei mea e mafai ai e oe ona faʻamautu le suka mo se taimi uumi.

Muamua lava, e tatau ona e lafoaia mea inu gaʻo, vai lanu vai ma faʻasaʻo ma vai inu, vai inu afifi. O le polokalame "Ola Soifua Maloloina" o loʻo taʻua ai o le suka i soʻo se ituaiga e lamatia ai le maʻisuka, o lea e taua ai le vavaeeseina o mea uma mai le taumafataga. E aofia ai - ice cream, sweets, keke ma isi oloa gaosi oloa, o le faasinomaga ole igoa e maualuga tele.

Ina ia faʻamamaʻa le tino ua aʻafia ma vitamini ma mea aoga, e fautuaina e faʻaaoga fualaau e le o nifo, fualaau faisua fou, gogo i aso uma, e vave faʻaitiitia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma faʻalogo ai totoga i totonu. O le lisi e tatau ona aofia ai meaʻai e aofia ai le lipoic acid, e aofia ai meaʻai mumu, meaʻai, beets, broccoli.

  1. Faʻaaliga TV Elena Malysheva valaʻau le maʻisuka ituaiga 2 o se faʻamaʻi o loʻo pulea. Ina ia maua le lagona sili atu, e tatau ona e 'ai i se vaitaimi faʻamalamalamaina taimi i ni vaega laiti, ae faamalieina.
  2. E taua le aʻoaʻoina pe faapefea ona saʻo le fuafuaina o le aofaʻi o meaʻai. Mo le faia o lenei mea, ia faʻaaoga le masani lautele e talia ai faʻataʻitaʻiga e faʻaaoga ai iunite falaoa. E tasi le falaoa e tutusa ma le 12 g o le suka, ma e tatau ona mafaufau i ai pe a filifilia meaai. Mo lenei mea, o le maʻisuka e masani lava ona faʻaaoga se laulau faapitoa latou te ave faʻatasi ma i latou poʻo le nofoaga i se mea lauiloa i le umukuka.

Meaʻai a Elena Malysheva ma le maʻisuka ituaiga 2

O le soifua maloloina o Malysheva mo le maʻisuka ua maua i le ituaiga faʻamaʻi lona lua, o le fuafuaina ma le faaeteete o le faasino igoa o oloa taitasi. E lua ituaiga o kalama o loʻo maua i mea taumafa - faʻagesegese ma vave.

O suauu masoāsusu e mafai ona faasolosolo malie ona faʻaʻauʻau i totonu o le tino, o lona uiga o le maualuga o le suka o le toto e le faʻateleina. O nei oloa e aofia ai vailaʻau eseese eseese e aoga mo le maʻisuka.

O vailaau gaosi vave e maua i laʻau suamalie, mea faʻafiafia, mea e tao ai falaoa, ma falaoamata o falaoamata ua gaosia. Afai e te faʻaaogaina se tanoa sauniuni, o loʻo i ai se tuusaʻo tuusaʻo o le inisalini, ma o le mea lea o le maualuga o le faitau o le kulukose e masani ona tulaʻi i tulaga taua. E tusa ai ma le Elena Malysheva mo le maʻisuka o soo se ituaiga, e tatau ona e lafoaia uma meaʻai-maualuga kalori ma 'ai naʻo meaai maloloina.

O lapisi e sili ona lelei le faʻaaogāina fou pe faʻaaogaina sina togafitiga vevela. O se laulauʻai faʻataunuʻu kalori o se oloa e tatau lava ona iai i le maʻisuka.

Afai ei ai se maʻisuka o se tagata, Elena Malysheva i le polokalama "Ola Soifua Maloloina" e ofoina atu se lisi o le lisi mo le aso e tasi.

  • E tatau ona e 'ai le taeao i le taeao seia oʻo i le 8 o le taeao. Oatmeal, kefir ma sina lafisi falaoa e kuka i le vai inu e mafai ona aofia i totonu o le meaai.
  • Mo le taumafataga o le aoauli, e mafai ona e faamalieina lau fiaʻai i fua e leʻi faʻasalaina poʻo fualaʻau kuka.
  • Taumafa pe a ma le 12 i le aoauli. O le lisi e mafai ona aofia ai iʻa fagota poʻo aano o manu ma le faʻaopoopoga o fualaʻau. O le ipu e tatau ona kukaina e aunoa ma le faʻavelaina ma sina masima. E lua punetini o le olive olive e mafai ona faaopoopo i iʻa po o aano o manu.
  • Fai se meaʻai ma le tasi ipu tioata poʻo le susu.
  • O le afiafi e masani lava ona pau i le afiafi seia aulia le 19 itula. Aloese mai taumafa mamafa i lenei vaitau.

O se taumafataga lelei i le afiafi o se salatisi fualaʻau ma sina kefiti.

Corneluc Diet for Diabetes

O le tagata lauiloa ma le fai pese Igor Kornelyuk na auai i le televise "Live Healthy" e uiga i le maʻisuka ituaiga 2. Ina ua uma ona faia se suʻesuʻega, na amata ona faaaoga e le tagata musika fualaau faasaina e maualalo ai le suka o le toto, faatapulaaina lona faaaogaina o meaai e maua ai le gaʻo, ma aofia ai protein i lana meaai.

I le maeʻa ai o se taumafataga o le soifua maloloina, na mafai ai e Igor Kornelyuk ona leiloloa le 22 kilokalama o le mamafa o le mamafa, o le kulukose o le toto masani ma faʻaleleia le tulaga lautele o le tino. O lenei metotia o togafitiga, e taulai i le satuina o le taumafataga ma le protein, e faavae i luga o mataupu faavae o le taumafa a le tagata Farani o mea tau fualaau meaai Pierre Ducon.

Aʻo leʻi amataina togafitiga, e taua le feutagai ma lau fomaʻi. O le mea moni o soʻo se meaʻai a Pierre Ducon o loʻo i ai le faʻatagaina, o le mea lea, e tatau ona filifilia taitoatasi mo tagata maʻi taitoatasi. Faatasi ai ma togafitiga le talafeagai, ei ai se tulaga lamatia o ni faafitauli.

O le metotia autu e taulai i le faʻaitiitia o le mamafa o le maʻisuka e aunoa ma le faʻaaogaina o fualaau, ma e aofia ai vaega e tolu.

  1. O le osofaia o vaega o meaʻai, lea e tumau mo le 10 aso, o le faʻaaoga pea lea o se tele o meaʻai porotini. O nei oloa o ni fatu, iʻa, meaʻai, sisi, pi.
  2. O le laasaga lona lua o le auala o le auala lea e taua o le malaga, pe a suia se taumafataga i lalo ifo o se fualaau faisua, ma le isi itu. Suiga e faia i aso uma mo le tele o masina.
  3. O le pito mulimuli mulimuli, e aofia ai se suiga lelei i se taumafa paleni paleni, e faʻaalia i tagata e maua i le maʻisuka. Meaʻai o le protein e masani ona faʻaumatia, ma o auaunaga taʻitasi e tatau ona matua faʻatulagaina i le tele, mamafa ma kalori mea. O lenei vaitau e tumau mo le vaiaso.

Ina ia mafai ona faʻaleleia le tulaga ma faʻaitiitia le osofaʻi o aʻa i le suka toto, e tatau ona e aofia ai le oatmeal i luga o le vai i le lisi i aso uma. E tatau ona lafoai uma le gaʻo, meaʻai vevela, suamalie. Faʻatasi ai ma oe e le mafai ona 'aina fualaʻau i soo se ituaiga.

O le meaai a Pierre Ducon na amataina faapitoa lava mo tagata ua maua i le maʻisuka. Ae o aso nei e faʻaaoga e tagata uma e fia faʻamamā le tino o toso ma toxins faʻaputu, faʻaleleia le metabolism, faʻamalosia le tino mai meaʻai maloloina, ma fesuiaʻi i se meaʻai faʻatulaga.

I le taimi nei, o lenei taumafataga ua taʻua o le Falani, ua maua ai le lauiloa tele i tagata e mananao e aveesea le mamafa. E le o aofia ai le susu ma le suka mai le lisi, o lona uiga o le meaʻai e taua o le protein. O le lelei o se ituaiga o meaai e aofia ai le ono maua se umi umi o se taumafa paleni ma faʻamalosia le tulaga masani o le maʻi.

  • O le umi o le vaega muamua o le osofaiga o le a faʻalagolago i le numera o isi pauna mamafa. Pe a pa'ū le 10 kilokalama, e mafai ona ola le vaitaimi i aso e tolu, ma le 10-20 kilokalama - lima aso, pe afai e te manaʻomia le faʻaitiitia o le mamafa e 20-30 kilokalama, o meaʻai e mulimuli mo le vaiaso. I le tele kilokalama, o le osofaiga e mafai ona umi aso e sefulu.
  • O le maʻisuka i nei aso e ono oʻo i sina vavave, malaise, ma vaivaiga, ae o se faiga masani lenei o le toe faʻatulagaina o le tino i se ituaiga ituaiga meaai, o lea e leai se mea e popole ai.
  • O le vaega lona lua o le vaega sili lea ona taua, o le manuia o togafitiga o le a faalagolago i ai. O se tagata e suia i le va o polotini ma meaai masani, lea e sili ona aoga mo le tino ma faaopoopo ai le eseese i le taumafataga.
  • O le umi o le lona tolu, o le faʻavaeina o le vaega o Farani e faʻalagolago foʻi i kilokalama ua paʻu. 1 kg o le 10 aso, o le mea lea, ina ia aveesea le 10 kg faaopoopo, e tatau ona e mulimuli i se togafitiga maloloina mo le 100 aso. O aso nei, e sili atu meaʻai meaai.
  • O le vaega mulimuli o le taumafataga o loʻo iloa e le toʻatele o tagata e masani ona maua le mamafa pe taumafai e 'ai saʻo.

I le faaopoopo atu i le faʻaaogaina i aso uma o le lala oati, e le tatau ona e faʻagaloina aso anapogi i le aluga o le vaiaso.

Elena Malysheva i le maʻisuka ituaiga 2

O le TV TV, talanoa e uiga i le maʻisuka, e ofoina atu ai le maʻisuka ma se ituaiga o faʻamaʻi lona lua e tausisia ai se meaʻai faapitoa. Ina ia maua ni faʻamatalaga vaaia, e tatau ona mulimulitaʻia se taumafataga maloloina mo le itiiti ifo ma le lua masina.

E tusa ai ma le Malysheva, o le mamafa o le tino o le tino e le gata o se faʻafitauli matagofie, ae o le mafuaʻaga foi o le atinaʻeina o le tele o faʻamaʻi tuga, e aofia ai le maʻisuka, gaioiga o le cardiovascular ma e oʻo lava i le kanesa.

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

I lenei itu, ua tuuina atu, e faaopoopo i le aveina o vailaau, e taumafa ma le paleni ma faapaleni. I le mulimuli ai i lenei metotia, e mafai ona e faifai malie ma saogalemu mo le tino atoa e leiloa le mamafa, faʻapea foʻi ma le faʻaleleia atili o le soifua maloloina. I le faagasologa o le mulimuli i se taumafataga maloloina, o metabolic processes processalize, o le mafuaʻaga lea ua faʻaitiitia ai le kulūkose toto.

  1. Polokalame o le maʻisuka a le Malysheva o loʻo lapatai mai ai o le leiloa o le mamafa e tatau ona faia malie ma le sologa lelei. I le aso, e le sili atu i le 500 kalama le leiloa o le mamafa. O le faavae o le lelei o mea taumafa o le faʻaaogaina o meaai maualalo-kalori faatasi ai ma se fuainumera maualalo maualalo. E faʻatagaina e 'ai e le silia i le 1200-1300 Kcal i le aso. O lenei taumafa e tatau ona mulimuli i aso uma mo le tele o masina.
  2. A maeʻa se taumafataga, e taua le inu i le lua lita o vaiinu i aso taitasi, lauti ma isi meainu e le oi ai iinei. Ina ia faʻaleleia le 'aina o meaʻai, e fautuaina e inu le vai i le tasi le itula ao leʻi faia se taumafataga ma le itula pe a maeʻa le taumafataga.
  3. E aofia ai oe e tatau ona e manatua e uiga i le gaioiga faaletino. Afai e te faʻapipiʻi lelei meaʻai lelei ma aʻoga faifai pea, o le maʻisuka e mafai ona ausia se mea moni, faʻaleleia le malosi o le tino, faʻaleleia le tulaga lautele o le paʻu ma le musika.

O le mea lea, o le maʻisuka, Elena Malysheva e faatatau i se faʻamaʻi e manaʻomia ai se faʻapitoa faapitoa. Afai e te mulimulitaʻi i le taumafataga o le soifua maloloina, i totonu o le lua masina e faigofie ona e faʻaumatia le lima i le sefulu pauna faaopoopo.

A maeʻa le mamafa o le mamafa, e tatau ona e pipii atu i se meaai lagolago e faʻamalosia ai iuga ma faʻapipiʻi le tino e maua ai se aofaiga tele o kalori. A o faagasolo lenei vaitaimi, e mafai ona faʻamalosi e oʻo i le 1600 Kcal i le aso, o le laasaga lagolago e tumau mo le lua i le lima vaiaso, e fuafua i uiga o le tino.

Meaʻai Atoatoa mo le maʻisuka

Ina ia maua vave se lelei sili atu i meaʻai ma aloese mai faʻafitauli o le maʻisuka, e tatau ona e tausisi i le tele o mataupu faavae e fautuaina e le tagata o loʻo faia.

E tatau ona e 'ai soo, a itiiti ifo ma le lima taimi i le aso, ae o vaega e tatau ona laʻititi ma maualalo-kalori. O le taeao e tatau ona paʻu i le va o le 8 i le taeao, po o le aoauli i le 10 i le taeao. E sili le lelei o le aoauli mai le 12 i le taeao i le 1 i le taeao, le aoauli i le 4 i le afiafi, ma le 'aiga o le afiafi i le 18-19 i le taeao.

Pe a ma le 1300 Kcal e mafai ona 'ai i le aso, ae o se olaga ola malosi, o le aofaʻi o kalori e mafai ona faʻateleina i le 1500 Kcal. E taua le taulai atu i meaai maloloina, o le lisi e aofia ai fualaau faisua fou, oloa susu, falaoa atoa o le falaoa.

E faʻatagaina le fafagaina o le moa po o le iʻa e kuka ai, uila poʻo gaʻo. O solo ma pastry ua suia i fualaau mamago, ma le suka faamamaina ma sina vaega o le meli. O le ava malosi e tatau ona lafoai atoa.

  • E tusa ai ma le Elena Malysheva, o se ituaiga o meaai e na o le tasi le toe toso - e tatau ona matauina mo ni nai masina, lea e le mafai e tagata uma ona tetee.
  • Ina ia manumalo ia te oe lava ma le maʻisuka, e tatau ona e suʻeina meaʻai lelei i se olaga.
  • O le maʻisuka e tatau ona alofa ia te ia lava ma lona tino, a le o lea, i le leai o se alofa, manao ma le manao, leai se vailaau o le a fesoasoani.

E taua le aua neʻi galo e uiga i vitamini ma minerale, taʻitaʻia se olaga ola malosi, faʻanoanoa faaletino ma maua ni moliga mama ile tino. E pei ona fai mai Elena Malysheva i le vitio: "Ola lelei!" Ona mafai ai lea ona maua le manaʻoga e manaʻomia, faʻaleleia lau soifua maloloina ma faʻamalosia le tino mo le tele o tausaga.

I le vitio i lenei tusiga, Elena Malysheva, faatasi ai ma tagata atamamai, o le a talanoa e uiga i le maʻisuka.

O faʻamanuiaga ma faʻamaʻi o meaʻai

O gutu fatu e aofia ai le tele o meaʻai gaʻo, lea e faʻauʻu i lalo i ni suga faigofie mo se taimi umi. O fualaau oona o le a maua ai se tagata e lava le malosi mo le galue ma le toe faʻaleleia. O le kulukose mai le sana e faʻaitiitia lemu ma e le faʻaosofia ai ni faʻavavega faʻafuaseʻi i le suka o le toto.

Mo maʻi e maua i le maʻisuka o le lua ma le muamua ituaiga, o le falaoa mai sana e aoga mo mafuaʻaga nei:

  1. E maualuga le maualuga o le suka i le toto. O mea maʻaleʻale o loʻo i ai le fuainumera o le faasinomaga, o lea o le kulūkose e faʻaletino malie.
  2. Fafagu le tino o le tagata maʻi. I le maʻisuka ituaiga 2, o le tagata maʻi e mulimulitai i se meaai malosi. Faatasi ai ma le le lava o vitamini ma minerale, ua lagona ai e se tagata le malepe. O Porridge e faia mai le sana e toe faʻatumu ai le tino ma mea e manaʻomia.
  3. Faʻataunuʻuina le galuega a le vaega o meaʻai. O le vevela o le cereal e afifi ai puipui o le manava ma faʻasaʻo ai faʻamaʻi faʻaalia.

I le maʻisuka ituaiga 2, o se taumafa malosi e faʻamaonia mo le maʻi. Ina ia vave ona le maua le mamafa ma aua le lagona le le fiafia i meaʻai, e fautuaina e 'ai fualaau faisua ma fatu. E leʻi galo i le galo ia gutu i Rusia ma faʻaalia i faleoloa i le faaiuga o le 2000. E leai se mea e saogalemu mo le fanau mai le tausaga muamua o le olaga, ma e talafeagai mo tagata e iai faʻamaʻi tuga o le pancreas, o le gastrointestinal tract.

Le tuufaatasiga o se meaʻai maloloina

O mea aoga o le falaoa e fesoʻotaʻi ma le tuufaatasiga o meaʻai o le pata:

  • Vitamini o le kulupu A. Beta-carotene e aʻafia i faiga uma o le tino ma faʻafouina. Faʻatasi ai ma le leai o le vaitamini A i se tagata gasegase maua i le maʻisuka, vave vave ona pa'ū, ma faʻaitiitia le puipuiga.
  • B1. E talafeagai mo le faʻaogaina masani o le metabolism-masima, e aofia i le galuega o le cardiovascular system.
  • Niacin poo Vitamin PP. Auai i le metabolism o gaʻo i totonu o le tino, e talafeagai mo le masaniina o le gaosia ma le soona taumafa.
  • Vitamin C. E manaʻomia le faʻamalosia o le acids mo le gaioiga masani ole tino ole tino ole tino, o se faʻamaʻi masani.
  • Vitamin E. E talafeagai mo le gaioiga masani o le pancreas, e nafa ma le gaosia o hormones ma e aofia ai i le lipid process. Faatasi ai ma le leai o le tocopherol i le tino o le maʻi, o le tulaga o le paʻu, fao, lauulu e leaga. Ua faia se vae o le maʻisuka.
  • Vitamin K. Natural agent antihemorrhagic. Auai i le faagasologa o le tui toto, e tatau mo le vave faʻamalolo o maʻi suka, manua.
  • Potassium E talafeagai mo le galue masani o le fatu, e auai i le masima vai masima.
  • Kalaku E talafeagai mo le faʻavaeina o maso, auai i sootaga vavalalata, fai ai ponaivi ma nifo.
  • Omea O se vaega o le toto ma e nafa ma le maualuga o le hemoglobin.

O le taua faapitoa mo se tagata maʻi i le maʻisuka o le vitamini K i faʻamaʻi. Phylloquinone e maua i na o oloa, ma e aofia ai i le faʻasologa o le prothrombin. O le mea lea, a aunoa ma lona auai, e le mafai ona faʻaaogaina toto. E le faʻaumatia Vitamin K i le taimi o togafitiga vevela, o le mea lea, o loʻo tumau pea le puipuia i totonu o le paʻu. O le tele o vitamini K o loʻo maua i mango, ae o lenei fua e taugata ma e le taugofie e pei o gutu.

Ae o le sana e le aoga i taimi uma mo se maʻi e maua i le maʻisuka. Laʻau vevela po o le suamalie ua saunia e aunoa ma le faaopoopoina o suka, pata ma susu e manatu lelei.

O se lamatiaga sili mo tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka o le fatu o le fatu mai fatuga vave. O le mea moni, na o le sasaʻaina o fuʻa i le vai ma a maeʻa le 10 minute maua se meaʻai suamalie. Ae o failakeke e aofia ai le tele o meaʻai oona, lea e lamatia mo tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka.

E mafai ona e 'aina le sana e leai se suka. Ae mo se tagata gasegase i le maʻisuka, e na o le fale e mafai ai ona fafaga. A maeʻa togafitiga vevela ma teuina i fatugala, e 20% o mea aoga uma e totoe.

Contraindications

E ui lava i faʻamanuiaga o le falaoamata sana o loʻo i ai le faʻamaonia:

  1. Faʻasalaga taʻitoʻatasi i cereals. O se faʻafitauli faʻafefe i le sana e tupu i le tasi mai le selau mataupu. Afai a maeʻa ona faʻaogaina faʻaaliga e foliga mai: veʻa, mumu mumu, fula, e fautuaina e ave se antihistamine ma talanoa i se fomaʻi.
  2. Manua afaina. O faʻamalosi faʻamalosi e faʻasaina mo tagata gasegase e afaina ai le gastrointestinal. Ma o laumei vaivai e le talafeagai mo se tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka.
  3. Fuafuaga i le gasegase.

I isi tulaga, o le falala lelei e kukaina lelei o le a aoga mo se tino vaivai.

Sapalai i luga o le paʻu

O le kulupu talavou o le susu o loʻo iai i totonu o la latou tuufaatasiga se tulaga faʻaluaina o le vitamini K. O lenei mea e le masani ai e tatau mo le tagata gasegase e maua ai le maʻisuka, talu ai e nafa ma le tui toto. I le faʻaaogaina o ni nai taliga laiti i le aso, o le tagata maʻi e faʻavasegaina le lipid processes i le tino, ua faʻateleina le faʻafouina o le epidermis. Sores ma nai tamai tipi i luga o vae faʻamalo vave.

I le aso e mafai e le tagata gasegase ona 'aina e le silia ma le lua taliga laiti. Saunia le ipu i laasaga nei:

  1. O le kulimi saito e fufulu i le vai tafe.
  2. O lago e tunu i le uu poʻo le vai inu. O le filifiliga muamua e sili mo tagata e maua i le maʻisuka. Faʻasaga se taliga, e faʻatatau i le telē, pe a ma le 25-30 minute. O lapisi tetele o loʻo tipi muamua.
  3. O le kulimi sauni e mafai ona faʻaalu i se sipuni o le suauu olive, faʻasusu i le kinamona.

Afai e manaʻo ai, e tuʻu le sorbitol i le ipu, ae o taliga laiti ma e leai ni mea faʻaopopo e maua ai se tofo suamalie.

Mamalyga o se fanua i saute i saute. O le pusa falaoamata ua faʻaaogaina e fai ma faʻaopoopoga i le fale autu. E aunoa ma se masani, mammalga atonu e foliga mai fou, ae o le tuʻufaʻatasiga ma aano o manu poʻo iʻa, o le a susulu mai le lanu i lanu fou.

O le faʻaaogaina i aso taitasi o le mamalyga e fesoasoani e faʻamaonia ai faiga nei i le tino o le tagata maʻi:

  • faaitiitia le maualuga o le "leaga" cholesterol,
  • faamalosia le tino o le ponaivi ma le tino,
  • fesoasoani le fulafula ma aveese le tele o le vai mai le tino,
  • fufulu ma faʻamaonia le urinary tract.

Saunia mamalyga e tusa ai ma le fua:

  1. Mo le faʻavelaina, o meaʻai lelei i totonu o le lua o ipu tioata e lua. Uluaʻi fufulu i le vai tafe ma faʻamago i le ogaumu i le vevela i le 50 tikeri.
  2. O se tamai fagu uʻamea e faʻafefeteina e le gas, e sasaa ifo i ai le suauu manogi.
  3. Ua sasaa le cereal i totonu o le fagu, e ono ipu vai ua faaopoopo i ai.
  4. Kuki le ipu mo le 35 minute i luga o le vevela vevela. E faʻafefiloi taimi faʻalanuumi.
  5. Aʻo sauni le tapu, o le a faʻaitiitia le afi i le pito i lalo ma tuʻu ipu i totonu o le ulo mo le isi 15 minute. E tatau ona i ai i le pito i lalo se paʻu manu.
  6. O le mamalyga mafanafana o loʻo salalau i totonu o se ipu papaʻu, tipi.

O le ipu e fafagaina le kusi falaoa, iʻa faʻanogi po o le kuka ma se sau e faʻavae i luga o le garlic ma le pepa mumu.

Fua masani masani

Ina ia saunia se cereal faigofie, e te manaʻomia ni faʻamalaʻau fou o le lapopoa pe lelei. A filifilia fatuga, ia faʻalogo i lona lanu. O le kuliga e tatau ona i ai se hue auro, afai ei ai se lanu enaena po o ni pulupulu, e sili atu ona le lelei le ave o fatu.

Mo le kukaina o le falaoamata ma le mafiafia, o le fua faatatau e ave: 0.5 kofe cereals / 2 ipu vai. E sasaa le suavai i totonu o le apa ma aumai i se vevela. Ua sasaa mai i totonu o le suavai suamalie, ona faaopoopo ai lea o le masima. Cook keke, faʻaosooso pea, 40 minute. Ona faaopoopoina lea o le sipuni o le suauʻu olive i le ipu, ona tapunia lea o le pani mo le 2 itula. A uma ona faʻafefete le pusa ma faʻafefete ma faʻavaivaia, e tuʻuina le ipu i luga o le laulau.

O le pulu falala e lelei lava i fulufulu, musigilua, meaʻai aano ma iʻa.

O le falala mo le maʻisuka ituaiga 2 e aoga ma afai e kuka lelei o le a aoga. Ae e tatau ona e aloese mai fafie, lea e aofia ai le tele o le kulukose ma e matautia mo le ituaiga 2 ma le maʻisuka ituaiga 1.

Matou te fautuaina le matamata i se vitio e uiga i aoga o le kukala mo le maʻisuka:

Tuua Lau Faamatalaga