Meaʻai ma le faʻateleina o le inisalini i le toto: oloa mo le vaiaso

E le o tagata uma e iloa le afaina o le tino ile inisalini. Ae o le toʻatele o tagata latou te iloa o le hormone lenei, o lona faaletonu e fesoasoani i le atinaʻe o le maʻisuka. Ae peitai, e le gata o se mea le lelei, ae o le tele foi o le mea e afaina ai tagata.

O le inisalini maualuga o le taunuuga lea o le le lelei o le pancreas, lea e mafua ai le faateleina o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma foliga mai o le hypoglycemia. E afaina ai le mamafa, ma ua vave ona tupu. E mafai ona e puipuia le atinaʻe o le oona ma le ituaiga 2 maʻisuka e ala i togafitiga fualaau faasaina ma se meaai faapitoa.

O meaai talafeagai ma le faʻateleina o le insulin e faʻasalaina le maualuga o le hormone e aunoa ma le faʻaaogaina o fualaau. O le togafitiga o mea taumafa e fesoasoani e puipuia ai le tupu mai o le hypoglycemia ma le toilalo i le gaosiga o le gaʻo. Ae ae e te leʻi aʻoga e uiga i tulafono o le matelaina, e tatau ona e malamalama i le faiga o le atinaʻe o le hyperinsulinemia.

Aisea e tulai ai le inisalini?

O le inisalini o se hormone e faalilolilo e le pancreas. O lona autu autu o le faʻatonutonuina o le kulukose i sene o le tino.

Ae o le a le tele o le inisalini e tatau ona gaosia? O le maualuga o le homone e fuafuaina e 2 masini. O siama e puleaina le gaosiga o le inisalini e tali atu i le suka i le toto ma le saoasaoa e suia ai le kulukose.

Afai o maualuga le suka o le toto, e tupu pe a uma ona 'ai, o le pancreas e maua ai le inisalini. Ona iloilo ai lea pe vave le faʻaitiitia o le maualuga o le suka.

Ole numera o hormones e faʻatatau e fuafua i le faʻaitiitia o le kulukose toto. O le mea lea, o le sosolo lemu o le suka, o le sili atu lea o le aofaiga o le inisalini o le a faalilolilo e le pancreas.

O le mea lea, o le mea autu, ona o le maualuga o le inisalini i le toto, o le gauai lemu o le suka i siama o le tino, lea e masani ona maua i le maʻisuka ituaiga 2. Faʻatasi ai ma lenei faʻamaʻi, ua faʻalavelaveina ai le gasegase o le carbohydrate:

  1. O le a le mafai e le tagata o le inisalini ona iloa le homone, o le mafuaʻaga lea e le atoatoa ai ona faatino e le inisalini lona gaioiga.
  2. A maeʻa ona 'ai se maʻi suka, o le maualuga o le suka i le toto e faʻaitiitia lemu.
  3. Ona o le alu lemu i le kulukose o le toto, o le pancreas ua amata ona maua se vaega faaopoopo o le hormone, ma ua maualuga lona maualuga.

E i ai se isi mafuaʻaga e ono afaina ai le faateleina o le gaosiga o le inisalini.

O faʻavae nei e pei o le totogo e fausia mai sela e nafa ma le gaosia o le hormone. E ui lava o nei solitulafono e tupu tele lava.

O le a le taua ma le aoga o se taumafataga?

Faʻatasi ai ma vailaau faʻasolosolo ma i le amataga o le atinaʻeina o le faʻamaʻi, e tele lava ina le toe iai ni faʻamaʻi. O faʻalavelave faigata o le maʻisuka (retinopathy, arthropathy, neuropathy) faʻalautele lemu mo se taimi umi e le afaina ai le maʻi.

Afai e le o mulimulitaina le meaai ma le faateleina o le inisalini i totonu o le toto, e tatau i le tagata ona saunia mo le atiina ae o le tele o taunuuga. O le "aafiaga pito i luma" o le tafe lea o se inisalini-tutoatasi tutoatasi i se insulin-dependent.

O le pancreas e le mafai ona galue i taimi uma i le faʻaleleia atili o tulaga. O le iʻuga, o le a tupu le faʻaogaina o le masini, ma o le faʻaititia o le hormone i totonu o le toto o le a faaitiitia. O lenei mea o le a taʻitaʻia ai le manaʻomia o le pulega o le inisalini i le olaga atoa, lea o le a pulea ai le metabolism o gaʻo.

O le maʻisuka e le mananao e 'ai lelei e tatau ona inu soo se fualaau oona i le taimi e tasi, e aofia ai le sulfonylureas, lea e faʻaaogaina ai le pulefaʻatonu o le homone, faʻalauteleina lona faʻamaualuga i le toto. O fualaau faasaina e totogi mo le gaosiga o le gaʻo, ae latou faatelevaveina le tafe o le faamai i se tino malosi o le insulin.

Afai e le o mulimulitaina le meaai, o le maʻisuka o le a atiina ae ni faʻalavelave tuai:

  • retinal atrophy,
  • faʻaleagaina o lima, e masani ona faaiʻu i le toesea,
  • gaʻo fatugao
  • faʻaitiitia le faʻamoemoe o le ola
  • o tafaoga masani ma fatu fatu e oʻo atu ai i le oti.

O se meaai e faʻateleina le inisalini e le mafai ona fofoina atoatoa le maʻisuka. Ae o le faavae lea mo le togafitiga o le faamai, talu ai o meaai lelei e fesoasoani e faaitiitia ai le kulukose toto ma faaitiitia ai le gaosiga o le inisalini.

Afai e te 'aina ni meaʻai e maua i le maʻisuka, e mafai ona e leiloa le mamafa. A maeʻa, o faʻalavelave faʻalavelave i le gaʻo gaʻo e tupu i le gaʻo. O se tagata ulavavale e faʻaalia le faʻaleleia o le insulin i sela.

O isi meaai e faʻatagaina oe e faʻaititia le lamatiaga o le atiina ae o faʻafitauli o le maʻisuka ma faʻaleleia le tulaga lautele o le tino.

Faasaoina ma Faasaina oloa

E mafai e le maʻisuka ona faia a latou lava lisi mo le vaiaso. Ae e manaʻomia ona latou iloa poʻo a mea e maua ai le inisalini i le toto e faʻateleina pe faʻaitiitia. E taua foi le mautinoa o le taumafa e paleni ma maeʻa.

E tatau ona mumusu e ave se tele masima. O le masani faatagaina e oʻo atu i le 10 kalama i le aso.

O mea faasaina o le suka ma selu o loo i ai, meaai falai ma gaʻo. E le mafai ona e taumafa i taimi e masani ai ma meaʻai, faʻatasi ai ma mea e faʻalelei ai meaʻai.

Isi oloa e faʻaleleia ai le inisalini toto:

  1. Fale faʻafiafia
  2. ava malosi
  3. fua suamalie (faʻi, vine, vine),
  4. meli
  5. taoina, falaoa, falaoa paʻepaʻe,
  6. vai i afifi, suamalie suamalie ma meainu.

O le inisalini e le faʻateleina ma e le maua le mamafa, e tatau ona faʻamautinoa o le maualuga o kalori matāʻupu o le lisi o aso taʻitasi mo se tagata e oo atu i le 2300 kcal, mo tamaitai - e oo atu i le 1500 kcal, i se tamaitiiti - mai le 1200 i le 1950 kcal.

Ina ia faʻaitiitia le inisalini i totonu o le toto, o se taumafataga e maualalo le kalori ma se faʻamaulalo maualalo e aofia ai i le taumafataga. O a mea e maua i lenei vaega?

O fua ia e mafai ona kukaina pe kuka mai ia i latou se omela. O nei taumafataga e mafai ona faʻaaogaina 2-3 taimi i le vaiaso.

O ituaiga o iʻa ma aano o manu e aunoa ma le paʻu e fesoasoani foi e aveesea le mamafa. O le taumafaina o iʻa malosi e faatagaina foi, ae oʻo i le lua taimi i le vaiaso.

Isi mea taumafa e maualalo ai le maualuga ole inisalini:

  • toetoe lava o fualaau faisua uma, sei vagana ai mea faʻamalosi,
  • fualaau suamalie
  • fatu faʻatoʻa atoa o fatu o fatu (buckwheat, rice brown, wheat, oats),
  • lala o le sunflower, soya, saito (totogo),
  • o meaʻai gaosiga maualalo-gaʻo.

O le maualuga o le inisalini ma le gaʻo o loʻo fesoʻotai vavalalata, o le mea lea e mafai ai ona faʻaaogaina isi oloa, ae i totonu o se faʻapulaʻa. E sili atu le musu i le tuai o le 'aiga o le afiafi, ma ao le i alu e moe e mafai ona inu i se ipu malamalama o le kefir.

E ese lava, e taua le faʻapipiʻiina o oloa e aofia ai le insulin o le natura moni. O nei mea e aofia ai le atisiliko o Ierusalema, squash ma le pauka. O laulaau lanu meamata foi e mauoa i le inisalini masani. O nei meaai e matua faateleina ai le maualuga o le hormone i totonu o le toto, o lea e tatau ona faʻaaoga ma le faʻaeteete ma i ni vaega laiti.

O le iloaina o le lisi o oloa faʻatagaina ma faʻasaina, e mafai ai e oe lava ona faia se lisi mo le aso. E pei o lenei:

  1. Muamua 'aiga o le taeao - o ni papaʻe paʻepaʻe, oatmeal ma susu e aunoa ma le suka, tea ma stevia.
  2. Taʻaloga - kuka kuka lanumeamata.
  3. Taumafa - fualaʻau maualalo-gaʻo po o sefe o aano o manufasi, moa faʻamafana pe tipi pipi, uzvar, fagalaʻau tao.
  4. Snack - 200 ml o kefir i kuki keke, o le kulimi maualalo-gaʻo ma fualaau suamalie.
  5. Taumafa - lanu enaena ma iʻa, fualaau faisua, sua mama.

Meaʻai ma mea e manaʻomia mo soifuaga mo le hyperinsulinemia

A faʻaleleia e le tagata le inisalini, e lagona le le mautonu, o ona foliga vaaia e faʻalavelave, ma o le faasolosolo matua o le tino ua faʻavavevaveina. O le isi uiga iloga o le hyperinsulinemia o le maualuga maualuga.

Ina ia puipuia le alualu i luma o faailoga o loʻo i luga, e tatau ona aʻoaʻoina ni tulafono taua se tolu o le togafitiga o meaʻai - 'aua neʻi' ai le 'aiga o le afiafi pe a maeʻa le 18 00,' ai le 'carbohydrate ma meaʻai gaʻo ao leʻi' aʻai i le aoauli, na o sina meaʻai gaʻo e mafai ona 'ai i le' aiga o le afiafi.

O se mea malosi e faʻateleina ai le atinaʻeina o le hyperinsulinemia o le fiaai. I le va o taumafataga, e le tatau ona sili atu i le 3 itula le malepe. O le mea lea, e tatau ona e aveina meaʻai mo se meaai mama (apu, meaʻai kuki).

E le gata o meaʻai e faʻateleina ai le insulin. E fesoasoani foi i le taumafa masani o le kofe, ava malosi ma le ulaula tapaa. O nei mea uma e afaina ai le faiga o le gataifale ma faateleina ai le faasino igoa.

Ae peitai, o le maualalo o le insulin e iai foi sona aafiaga le lelei i le tino, lea e mafai ona maua ai le hyperglycemia ma le hypoglycemia, lea e sili atu ona faigofie i tamaiti, ona o lo o malosi tele ma e vave ona latou faʻaaogaina le malosi. Ina ia taofia le atiina ae o se toso malosi i le maualuga o le hormone i le tino ao le i faia le tino, e tatau i se tagata matua ma se tamaititi ona 'ai taumafa o gaʻo ma kalo eleelea.

Ina ia faʻamautinoa le maualuga o le suka, e fautuaina e te 'ai i taimi taʻitasi meaʻai e maua i gaʻo omega-3. O le fatu lea o pikiaka, o le suauʻu iʻa ma le suauu.

Chromium o se isi mea taua e puipuia ai le atinaʻe o le hyperinsulinemia. O lenei elemene o loʻo maua i fua, iʻa, fualaʻau ma 'aʻa.

I le faaopoopo atu i le taumafataga, pe a totoina e okeni le tele o inisalini, fai mai fomaʻi Duphaston. O le aʻafiaga o le fualaau faasaina e talitutusa lava ma le aafiaga o le gasegase. Pe a ave le vailaau, o le mamafa e vave ona leiloa.

O se tagata gasegase i le maʻisuka faʻamalosi e ave ai lenei fualaau faʻamaonia ua leiloa le 4 kilokalama i le vaiaso. O isi faʻamatalaga e uiga i le meafaigaluega e sili ona lelei.

O vailaau faʻatele e masani lava ona aofia ai i togafitiga faʻapitoa. O pusa e inu faalua i le aso i le 10 mg mo le 3-6 masina. Ae a oʻo ina ave Dupasone, o le maʻi tiga, o le anemia, o le edema lautele ma isi aʻafiaga e ono aliali mai, o le togafitiga e tatau ona matua i lalo o le vaavaaiga faafomai.

E faʻafefea ona faʻaitiitia le insulin i meaʻai o togafitiga o loʻo faʻamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

Le aoga o se taumafa ma le faateleina o le inisalini

O se soifua maloloina lelei ma le taumafataga saʻo i le i ai o lenei maʻi o le a fesoasoani:

  • lalo ifo o le inisalini
  • fetuunai le mamafa
  • maualalo le toto
  • faʻaitiitia le toto toto.

O le mea e sili ona taua, o se taumafa e aofia i togafitiga faʻapitoa o le maʻi o le a puipuia ai le maʻisuka! O se maʻi ogaoga lenei.

Meaʻai tau taumafa

E manaʻomia e le Hyperinsulism meaʻai paleni o tagata gasegase: a itiiti ifo ma le fa taimi i le aso. E manaʻomia foʻi ona e mataʻituina le faʻaaogaina o meaʻai gaʻo: ia le itiiti ifo ma le 150 kalama i le aso. Mo tagata maʻi taʻitasi e faʻaaogaina, e tatau i le fomaʻi ona tusia se meaʻai a le tagata lava ia, o lona faavae o aiaiga nei:

  • O se tagata lava ia e siakiina le fuainumera o mea inu oona o lo o latou faaaogaina.
  • O le tagata gasegase e tatau ona pulea le tele o mea taumafaina i aso taitasi.
  • E tatau i se tagata ona lafoaia atoatoa le faʻaaogaina o le ava malosi.
  • Teʻena o le suka. Afai o lenei gaioiga e aumaia ai le le mautonu tele i se tagata, e mafai ona faʻaaogaina le suamalie.
  • Faʻalēaogaina le masima. O sausa ma meaʻai talafeagai e tatau ona faʻaesea mai le taumafataga.
  • Fainuina o nisi mea mama.

O tulafono ia e tatau ona matua tausisia ma le faateleina o le inisalini.

O a ni oloa autu?

Faleoloa o loʻo maua ai le tele o mea taumafa. E tatau ona filifilia ma le faaeteete, aua e le mafai ei latou uma ona manuia le tagata. Faatasi ai ma oloa e tatau ona i totonu o le faʻatauga a se tagata e faʻateleina le inisalini, o mea nei e iloga:

  • oloa gaosi susu e leai ni gaʻo,
  • lanu enaena
  • fua o saito
  • soya
  • lala
  • totoʻa manu
  • fuamoa
  • fualaau faisua - paʻu paepae, letusi, kapisi, kāloti, broccoli, pauka ma tamato, zucchini (ua maeʻa le lisi i lenei mea),
  • fualaau 'aina - apu ma pi, tilo ma le mandarin, melon ma le moli, kiwi, papaya, mango (ua maeʻa le lisi i lenei mea),
  • vine: vine, nisi strawberries poo strawberries (ua maeʻa le lisi i lenei mea)
  • meainu: suavai e leai ni gaʻo, fua o fualaau suamalie, meaʻai inu.

E tāua tele le tuʻuina atu o mea taumafa mo tagata gasegase ma faʻamalositino. Latou te aofia ai le savali mai le 30 i le 40 minute, lea e faʻaitiitia ai le mamafa o le mamafa.

O le savali e le gata e aoga mai lenei manatu, latou te faʻamaonia le tulaga o le mafaufau o se tagata, fesoasoani ia te ia e toʻafilemu ma mafaufau i mea uma, e aofia ai lona soifua maloloina, i se siosiomaga lelei - i le ea fou.

O le tagata maʻi e le filifilia meaai ma faʻamalositino mo ia lava: mea uma e tatau ona malilie i le fomaʻi, talu ai o tagata taʻitoʻatasi taitoatasi. O le fomaʻi, i le amanaʻiaina o meaʻai faʻatulagaina, e tosina atu ai manatu i tagata taʻitoʻatasi o lona tagata maʻi ma lona matua.

Taumafa mo le maualuga o le inisalini i totonu o le toto: menu, meaʻai, iloiloga ma iuga

O le faateleina o le inisalini i le toto e tupu mai ona o se faaletonu o le pancreas, lea e maua ai lenei hormone.

Ma talu ai o le inisalini e fesoʻotaʻi tonu ma le maualuga o le suka, o le hypoglycemia e mafai ona mafua mai i le faateleina o lona maualuga. O le tele o taimi, o le faateleina o le inisalini e matauina i tagata le lelei, ma e mafai ona taʻitaʻia ai le atinaʻe o le maʻisuka.

O le fofoina o le faafitauli e manaʻomia ai togafitiga ogaoga ma le tausisia o meaai.

Manulauti taumafa

O se meaai e faʻateleina le inisalini i totonu o le toto e tatau ona fesoasoani e faʻamautu le maualuga o lenei hormone. Ina ia faia lenei mea, e taua tele le puipuia o se suiga tele i le suka o le toto.

E oo lava i se taumafataga masani ua maeʻa ai le suka, ma o se tali, o le tino e maua ai le tele o insulin.

A 'ai e se tagata meaʻai ma le maualuga o le faʻasologa o igoa (sugar, pastries, sweets), o nei oso e mafai ona taua tele. O le mea lea, o ia oloa e manino le vavaeeseina mai le taumafataga.

E le gata i lea, o se lagona malosi o le matelaina e le taliaina, lea o le maualuga o le suka, i se isi itu, e matua paʻu lava, lea e mafai ona oo atu ai i le hypoglycemia. O le mea lea, e tatau ona fausiaina le meaai ina ia leai ni laupepa tele i le va o taumafataga.

O le faʻaogaina o caloric i aso uma o le taumafataga e faʻatapulaʻa foi, aua o le tele o taimi e iai le faʻamalosia o le inisalini e sili atu le mamafa e tatau ona leiloa mo togafitiga manuia. O le mea lea, o le taumafataga e maua ai se auala faʻafefea e foia ai le faafitauli.

Taiala Taua

I le vave lava e mafai ona ausia ai taunuuga lelei o le a mafai ai ona tausisia le tele o tulafono i le faʻatulagaga o taumafa. O le a latou fesoasoani i le lelei e fausia se taumafataga ma faʻaitiitia faʻamaoniga e fesootaʻi ma le hypoglycemia. O nei fautuaga o le a mulimulitai seia maeʻa toe faʻaleleia.

  1. O suauu ma mea taumafa e maualuga i ai, e noatia i le faasaina sili. E tutusa foi lea mea ma mea suamalie suamalie ma vine ua afifiina.
  2. O le faavae o le meaai e tatau ona maua i se fuainumera maualalo maualalo, talu ai o latou ia e maua ai se lagona o le nofo malie mo se taimi uumi ma o le puipuiga aupito sili lea o le faʻafuaseʻi ona oʻo i le toto suka.
  3. O le fiaʻai i lenei tulaga o le fili. O lea la, o le malologa i le va o taumafataga e le tatau ona umi atu nai lo le 2-3 itula. E tatau ona i ai pea se meaʻai i luga o lima - o se apu po o se meaʻai meaai.
  4. E tatau foi ona e tuu le kofe ma masani leaga. O le ulaula tapaa e solia ai le masani masani o metabolic processes, ma o le ava malosi ei ai se faasinomaga maualuga. Caffeine foi e faʻaosoina ai le gaosiga o le inisalini, o le maualuga e tatau ona faʻaititia.
  5. Aʻo leʻi faia soʻo se gaioiga faaletino, e tatau ona 'ai se mea e maualalo ai le kalori gaʻo e puipuia ai le faʻaitiitia o le maualuga o le suka.
  6. Meaʻai gaʻo Omega-3 (faʻafefeteina o suauʻu, suauʻu iʻa, pamu penisini, ma isi mea) o le a fesoasoani i le faʻasaʻo ma faʻamautu le maualuga o le suka.
  7. E taua le faatumauina o le maualuga o le chromium i le tino. I fuainumera tetele, o lenei elemene o loʻo i ai i iʻa oona, nati, fuālaʻau fou ma fua.

E aoga mo le tino e le o malosi tele le tino faaletino. Ae e oʻo lava i faʻamalositino e le mafai ona faia i luga o se manava gaogao, aʻo leʻi faia se taʻaloga, e mautinoa lava e te mateina. O gaioiga faaletino e fesoasoani e faʻaititia le maualuga ole inisalini ma le mamafa o le mamafa.

O le a le mea e mafai ma le mea e leai

O le lisi mo le vaiaso e tuufaatasia faʻapitoa. O le meaai e tatau ona atoatoa ma paleni, talu ai o mea taumafa e tatau ona tausia mo se taimi umi.

Ole aofaiga o masima e le tatau ona sili atu i le 10 kalama i le aso. E sili ona aloese mai mea taumafa ma le falai. Aua neʻi faʻaaogaina faʻamafanafanaga, faʻapea foʻi ma oloa e faʻaleleia ai meaʻai.

O le faʻaogaina o calorie i aso taitasi e tusa ma le 2300 kcal.

O le faavae o le lisi autu e tatau ona i ai oloa ma se fuainumera maualalo maualalo:

  • meaʻai suamalie, manu moa,
  • gaʻo iʻa, ae le silia le 1-2 taimi i le vaiaso,
  • soʻo se ituaiga o fualaau faisua, faʻamalosi - faatapulaa,
  • e le o fua suamalie, o meaʻai ma meainu mai ia i latou,
  • fuamoa ua kuka po o omela (2-3 taimi i le vaiaso),
  • oloa gaʻo susu gaʻo,
  • o fatu o le cereal atoa (oats, saito, sisi enaena),
  • soya ma meaai mai ai,
  • fatu fatu o saito, soy, sunflower.

Ina ia mafai ona suamalie ipu, e manaʻomia lou faʻaaogaina o meaʻai suamalie. E mafai ona e 'ai fualaau suamalie ma mea suamalie mo le maʻisuka.

I totonu o le lisi o oloa faasaina:

  • suka, suti, mea faʻafiafia,
  • honey, marmalade, faʻasao ma jams ma le suka,
  • fufulu suamalie, suamalie,
  • ituaiga uma o ava malosi,
  • falaoa papaʻe fou, buns, pusa,
  • gaʻo ma falai meaʻai,
  • fualaau matagofie: vine, vine, faʻi.

O isi mea o loʻo faʻaaogaina i le faʻaogaina. O metotia o le kuka, o le fiafia e tuʻuina atu i meaʻai. E le fautuaina le taumafataga i le leva o le taumafataga, ae ae leʻi alu i le moega e mafai ona e inuina se ipu susu po o se vai lactic acid.

O se faʻataʻitaʻiga i aso taʻitasi o le:

  • Breakfast: oatmeal ma le susu e aunoa ma le suka i le pata faaopoopo, tea e le faʻasalaina, pipi.
  • Taumafa: kuka kuka lanumeamata.
  • Taumafa: suamalie ma fualaau faisua po o le paʻu o le aano o manufasi, vaimama aisa o vela po o moa, tao faisua, fualaau aina mamago.
  • Taumafa: kulimi maualalo-gaʻo ma fualaau aina po o se ipu vai inu lactic acid faatasi ai ma masi meaai.
  • Taumafa: fuga iʻa faatasi ma laisa enaena, salamata fualaau suamalie poo sua mama.

Tulaga masani o le inisalini

O faʻamatalaga ma faʻataʻitaʻiga o tagata gasegase ina ua mavae le masina o le oti na faʻaalia ai o le maualuga o le inisalini i totonu o le toto o loʻo faʻamautuina. Faʻatasi ai ma togafiti togafitiga talafeagai, e faʻaititia tele, ma faʻaleleia le soifua maloloina. O faʻafitauli o le hypoglycemia e matua mou atu uma lava: o le vevela, o le mamafa, o vaivaiga.

O mea taumafa e mafai ai e oe ona faʻaitiitia le mamafa o le tino, aʻo e le o iai ni lagona fiaaai. O le taumafataga ua maeʻa, o le teenaina o le suka e faigofie ona faʻafeiloaʻi, talu ona faʻaaogaina le suamalie ma le sitiva taumafa. A le o lea, o le mea ua fuafuaina e tatau ona faʻaaogaina ai le soifua maloloina lelei masani e fesoasoani i le toe faʻaleleia ma faʻaleleia le tulaga lautele o le tino.

Aisea e le manuia ai le pancreas ma o le a le mea e tau atu i ai?

O se matafaioi taua o le pancreas o le gaosia o enzymes mo le gaʻoina o gaʻo, faʻapea foʻi ma hormones mo le faʻatonutonuina o le metabolism i le tino.

O le inisalini o le hormone, lea e maua mai ai le pancreas, e faatonutonuina ai le faʻafefe o gaʻo, gaʻo ma puluvaʻa e le tino o le tino.

O le tele o mea o lenei hormone i totonu o le toto (sili atu ma le luasefulu iunite) e taʻitaʻia ai le mea moni o loʻo i ai se tagata ua maʻi le tino, toto maualuga le toto, ma mafai ona atiaʻe.

Faatasi ai ma mea e ono mafai ona faaosofia ai lenei tulaga, e iloga ai e tagata atamamai mea nei:

  • Faʻaaogaina tele o le carbohydrate ma meaʻai gaʻo ma le ola le mautonu.
  • O le matelaina ma meaai le lelei lea e le lava ai gaʻo.
  • Faʻalavelave faaletino.
  • Tali i le tagofia o fualaau.
  • Manatua.

O le taumafaina o le tele o calorie nai lo le tino e faʻaaogaina ai le taʻitaʻia i le faʻalavelave faʻaleagaina, lea e le mafai ai e le faʻalauteleina o le gaosiga o le inisalini pancreatic le mautinoa o le gau o gaʻo. Lena e tau atu i le oona.

O le fia taumafa e ono tupu ai le tele o mea leaga. Talu ai ona o le tino o le tagata na te iloa le fiaaai o nei fiaʻai, o le vaivai o le aʻoga faʻapitoa, faʻapea foi ma le faʻalavelave faifaipea e fai ma faʻafefe o latou olaga. I se taumafaiga e taui mo lenei tulaga, ua faamalosia le tino e faia ia faiga:

  • I se taimi puupuu, talepe glucose ina ia mafai ai ona toe faʻatumu le tau o le malosi mo le faʻatinoina o latou lava olaga.
  • Faʻaitiitia le malosi o le taumafa i le tele e mafai ai, faʻaputu le tele o meaʻai e mafai ona faʻaagaga.

O nei fuataga o le tino e mafua ai le faateleina o le gaosiga o le inisalini, faapea foi ma le faaputuputuina o gaʻo. O le mea lea, o meaʻai faʻalavelave e maua ai le faʻafeagai, faʻalavelaveina le metabolism ma faʻaosoina ai se sili atu le mamafa o le maua. O le a le mea e fai pe afai e tupu lenei faafitauli?

Faʻafefea ona faaleleia mea?

I le faaopoopo atu i le inuina o fualaau, e tatau ona aofia i le tagata maʻi le gaioiga faʻapitoa mo le afa itula i aso uma i le faiga o aso uma, faʻapea foi ma le siakiina o tulaga faʻamaonia ma le faʻateleina o le inisalini:

  • O oloa e maua ai le suka, faʻasao ma faʻamalosi faʻamalolilo faigofie e mafai ona tuʻuese mai le taumafa.
  • Taumafa sina itiiti ifo i le fa taimi i le aso.
  • Faʻalēaogā masima ma taimi (sei vagana ai le kanamoni, cloves, laʻau bay, mafua ai se lagona o le atoatoa), meaʻai vevela, faʻalauteleina o le manaʻo, ulaula meaʻai.
  • Inu 2 lita o le vai i le aso.
  • Aua e inu ava malosi.

E lelei foi le aoga o le vitamini E, lea e aʻafia ai le faʻaitiitia lelei o gaʻo, lea e puipuia ai i latou mai le teuina lelei.

O a mea taumafa e faateleina pe faʻaitiitia ai insulin?

Meaʻai ma Meaʻai mo le maʻisuka

O le tulaga masani o le insulin o le hormone e taua tele mo le lelei o le faʻatinoina o le tino o le tagata. Afai o le pancreas e le lelei le galue, o le inisalini e gaosia ma le le talafeagai, e oso pea, i le tulaga lautele e mafai ona atagia mai i le tulaga o le vaivai, le lava le malosi - le lava le malosi, vave le matua o le tino.

O faʻamaʻi ma tuʻimomomoina e malolo umi i le i ai o le faateleina o le inisalini. I le gasologa o le tino, o loʻo i ai le televave o le pala, o le manava o le manava ua aliali. O le lagonaina o le fiaai e tusa lava pe a maeʻa se taumafataga o le aoauli po o le 'aiga o le afiafi e mafai ona avea ma se tasi o faailoga o le faateleina o le inisalini i totonu o le toto.

Afai e te matauina ia faailoilo ia te oe lava, e tatau ona vave faʻafesoʻotaʻi atu i se endocrinologist. O se tagata poto faapitoa o le a faʻamatalaina pe faʻapefea ona faʻamaonia e se togafitiga togafitiga talafeagai - mea taumafa ma le faateleina poo le faaitiitia o le inisalini.

Iniseti Boosting Products

I nisi tulaga, e liliu atu tagata maʻi i endocrinologists ma se fesili, o a meaai o iai inisaliniina ia faʻaesea ai mai latou i lau lisi. E tatau ona fai atu i le taimi lava lena o ia oloa e le oi ai i le natura.

Inisalini o le homone lea e maua mai i le pancreas i tali i meaʻai tatou te 'ai.

E le gata i lea, o mafuaaga o le faateleina o le inisalini e mafai ona avea ma faʻamalositino faaletino, tulaga atuatuvale, maʻi o le ate, ma isi.

Mo oloa, o loʻo i ai se faailoga pei o le insulin. O le maualuga atu mo se oloa tuʻuina atu, o le sili atu ona malosi o lenei mea poʻo lena oloa e faaosofia ai a tatou pancreas e maua ai le inisalini.

E talitonuina o le faasinoupu o le inisalini e maualuga tele i le lafumanu, o nisi ituaiga o iʻa, ma sukalati. O oloa gaosi susu, e mafai ona faia i yogurt, ice cream ma susu. Maua maualuga AI mo caramel masani - 160 iunite, e tusa ai ma le laulau.

O le a se faaiuga e mafai ona maua mai lenei faʻamatalaga? E foliga mai o le faʻaaogaina o nisi ituaiga o oloa mai lenei lisi puupuu e le taitai atu ai i le faateleina o le toto suka, ae ono faʻaosofia ai le oso i le inisalini!

O le fualaau o le pīni - 20, fuamoa - 31, falaoamata mai le oatmeal - 40, pasta mai ituaiga eseese - 40, sisi oloa - 45, granola - 46, bef - 51, falaoa mai fatu - 56, lentils - 58, apples - 59, oloa o iʻa - 59, fualaau suamalie - 60, meataalo - 61, lanu enaena - 62, keke falai - 74, fries - 74, fusi saito - 75, croissants - 79, laisi mama - 79, faʻi - 81, pastry oloa - 82, vine - 82, ice cream - 89, kuki - 92, falaoa uliuli - 96, keke falaoa - 100, pateta ua kuka - 121, sukalati - 122,

O le laulau o loʻo i luga o loʻo faʻaalia ai oloa ma a latou lisi o inisalini.

Iniseti Faaitiitia Mea

Faʻailoga ma le faʻateleina o le insulin faia se meaʻai ma le endocrinologist. I lenei tulaga, o se mea taua e pei o le i ai o faʻamaʻi faʻamaʻi ma a latou auala e amanaia.

Leai se mea lautele taumafa i lalo o le insulino le a sili atu le aoga i tagata uma ma tagata uma. Ae o loʻo i ai se seti o nisi o oloa e faʻaititia ai le insulin, lea o le a taialaina oe, ma faia ni fetuunaiga i taimi o togafitiga.

Pe a faʻapipiʻi se lisi o loʻo i ai lona sini o le faʻaitiitia o le insulin, e tuʻuina atu i mea taumafa e maualalo i le glycemic ma le insulin i le taimi e tasi. Ina ia mafai ona pulea lenei vaega, o le a e manaʻomia le faasologa saʻo o lisi.

O oloa e faʻaititia le insulin e aofia ai:

- Poulala: moa, tolotolo. O auala e kuka ai e tumau pea tutusa ma le maʻisuka: faʻapipiʻi pe faʻapalapala. O le metotia muamua o se mea e ave i ai le faamuamua. - Mea gaosi, ma le maualalo o le pasene o le gaʻo po o le gaʻo maualalo. Lusi kulimi, yogurt, susu, kefir. - Cereals, e aofia ai le oats, tupu mai fatu saito, fatu o le pumpkin, sesame. - O nisi ituaiga o nati.

- Fualaau faisua, lea, faatasi ai ma isi mea, e aofia ai fiber. Eseese ituaiga o kāpeti, letus, spinach, chicory. E mafai ona faʻamalosia pe fou pe kuka. Ae o le fufuluina oi latou i moa po o isi ituaiga o aano o manufasi e le o fautuaina uma mo i latou e mataʻituina lo latou mamafa.

Faia le lisi taumafa i lalo o le insulin, e tatau ona e mafaufau i le taimi lava e tasi mo meaai lelei.

O le afa muamua o le aso o le vaitau o le maualuga o le gaioiga. O le taimi lea na sili atu ona malosi le faagasologa o meaʻai, e pei o le faʻaaogaina o oloa faʻasaoina mo le taumafaina i aso taitasi.
O le taumafataga o le aoauli o loʻo faʻaalia e ala i se faʻaoga malie. Ma a mavae le 18-19 itula i le afiafi, o le taumafa e le fautuaina i mea uma.

Faʻalogo i le mea moni o le mulimuli i se taumafa faapena, e manaomia le maʻisuka e pulea le maualuga o le suka i le toto ina ia mafai ai ona taofia le hypoglycemia!

E i ai le tele o minerale e maua ai se aafiaga tuusao i le faʻaitiitia o le inisalini i le toto. E aofia ai:

- Calcium. E mafai ona maua i ituaiga meaʻai susu. - Magnesium. O iinei o le a fesoasoani ia i tatou i nati ma le sesame.

- Chrome. E maua i le fefete a le paʻi.

O minerale o loʻo i luga e mafai ona maua i nisi o vaitamini ma minerale. O a latou faʻaoga tatau e tatau ona talanoa ma lau fomaʻi.

O le iʻuga, o le fesili e tulaʻi mai, pe faapefea ona faʻaitiitia le maualuga o le inisalini i le tino ma faʻapefea ona ola ai?

Afai ua faateleina e le tagata le inisalini, e tatau ona i lalo o le vaavaaiga faifai pea a se fomaʻi, faia togafitiga fualaau, mulimuli i se taumafataga, ma gauai atu foi i gaioiga faaletino.

E tatau ona e filifilia se meaʻai mo oe lava ma pipii i ai ina ia mafai ona pulea le maualuga o le inisalini i totonu o le toto, puipuia le amataina o le maʻisuka, ma faʻamautu le toto maualuga. O le tagata gasegase, faatasi ai ma lana fomaʻi, e manaʻomia le atiaeina o se fuainumera o meaai paleni.

O le fomaʻi e tatau ona suʻesuʻe le faʻamaʻi, malamalama i le ogaoga o le faʻafitauli ma faʻafitauli faigata.

O a tulafono i meaʻai e tausisia?

Muamua lava, e tatau ona e pulea le tele o meaʻai gaʻo ua 'aina, o lona uiga, aua le faʻafeusuai i pasta, falaoamata o falaoamata, pateta, araisa ma isi. E le faapea e tatau ona vavaeeseina i latou uma, ae o le aofai o lo latou taumafaina e tatau ona fuafua lelei.

Faatasi ai ma lenei faamai, ua fautuaina e aloese mai le faaaogaina o le suka. Latou te gaosia se suamalie faapitoa mo tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka, lea na suia ai le suka i le suamalie ma le fructose. Ia mautinoa e pulea le tele o meaʻai. E leai se mea e tatau ona e faʻafefe.

A faʻavevela, faʻaaoga fua na o mea masani ma taimi e faʻatau ai. Aloese mai le tele o sausage, oloa gaosi, meaʻai ma nifo suamalie, i se tulaga lautele, o mea uma e le masani ai.

E tatau ona faʻagaloina le faʻavaveina o mea inu ava malosi, ae inu ava malosi pe a mafai, aemaise lava le vai.

Afai ua maua oe e le fomaʻi i le faateleina o le inisalini, e le tatau ona e le fiafia ma manatu oe o le a le mafai lava ona e tausia se meaai. O loʻo tele pea oloa e mafai ona e aofia ai i au meaʻai, faʻapea foʻi ma le auala e kuka ai mea suamalie mai nei oloa.

Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e faʻaaogaina meaʻai susu ma mea maualalo maualalo i soʻo se ituaiga ma le tele. O fua o le suka na mafai ona maua, olaisa enaena, bran, soya. E mafai ona e kukaina meaai mai le vevela meaʻai. E tolu taimi i le vaiaso, e mafai ona e gafatia ona 'ai fuamoa.

Fualaau aina ma fualaau faisua e mafai ona faʻaaogaina i soʻo se aofaiga, e le gata i le tino ma le kuka. O fualaau faisua eseese, mo se faataitaiga, letusi, meaʻai, kapisi, e sili ona aoga. Broccoli, kāloti, tamato, paukini, squash ma isi mea faapena ua faatagaina foi.

O selu e mafai ona lelei le suia i apu, pears, fua o vine, tangerines, watermelons, melons.

Ma o a fua e pei o strawberries, strawberries, fugalaau, cherries, o nei kuki uma ma keke e le manaʻomia.

Ae leai se meaai o le a fesoasoani i le tau faasaga i lenei faʻamaʻi, pe afai e te le tausisia se olaga ola malosi. E le itiiti ifo ma le 30 minute i le aso e te manaʻomia e savali ai ma savali. O lenei mea o le a fesoasoani i le mu tele gaʻo ma calories.

Ma e tatau ona e manatua pea o lenei faamai e tatau ona i lalo o le vaavaaiga a le fomaʻi, ma o gaioiga uma e tatau ona faʻatasi ma ia.

Faailoga e faʻaalia ai ua maualuga le maualuga o le inisalini toto

Faailoga e tatau ona mataala:

  • o se lagona o le fiaaai faifaipea, atonu e tusa ma le uati,
  • vave ma faifai pea le vaivai,
  • sosolo malie,
  • ogaoga le manava, e tusa lava pe itiiti le malosi faaletino,
  • maso uaua ma vae vae,
  • faʻagasolosolo le faʻamālōlōina o faʻamaʻi ma manua ma le faʻapipiʻi o le paʻu.

O faʻamaoniga uma o loʻo taʻua i luga e le naʻo le tuusaʻo, ae tusa ai ma ia mea e mafai ona faʻatumauina o loʻo maua le inisalini mea e aofia ai, ma e tatau ona e vaʻai i se fomaʻi e faʻamaonia lenei mea moni pe faʻailogaina.

Afai e maualuga le inisalini: pe faapefea ona 'ai ma faʻamalositino

Na latou fesoasoani ia i matou:

Natalia Afanasyeva
O le 'auʻau o le World Classic club club, o le tele o uluai aʻoga ma semina i meaʻai lelei ma soifua maloloina lelei

Julia Bastrigina
Nutritionist, Nutrilite Expert

Alexey Zilov
Faʻataʻitaʻiga o Sciences Faʻasaienisi, Polofesa Lagolago, Matagaluega o Endocrinology, First Sechenov Moscow State Medical University, Sui o le Presidium o le Rusia o le Endocrinologists, Sui o le European Endocrinological Association mo le Suesueina o le Maʻisuka (EASD)

"Mai le 17 o oʻu tausaga, ei ai oʻu faafitauli i le mamafa tele. Ma ina ua ma fuafua ma loʻu toalua se maitaga, na ou maua ai se maʻi matautia - hyperinsulinism, ma se lamatiaga o le atiaeina o le maʻisuka ituaiga 2. Ae, e pei ona i ai, o le faafitauli e taatele, faatasi ai ma teine ​​talavou. I le tulaga o se faʻamaʻi, o se taumafa malosi e faʻamaonia ma o aʻoaʻoga mamafa e faʻasaina mo le silia ma le 20 minute.

Ou te manaʻo e aʻoaʻo mai ou laugutu e uiga i meaʻai talafeagai mo tagata i lenei tulaga. Ma talu ai o gaoioiga faaletino e faʻamalosia i loʻu tulaga, o le a manaia le iloa po o fea taaloga e faʻalogo i ai. Ou te manaʻo e faʻatino faʻataʻitaʻiga i luga o le tino ma le manava. "

Muamua, tatou te faanatinati e matauina o le hyperinsulinism (o le faaupuga sili ona saʻo o le "hyperinsulinemia") o se mea e mafai ona faʻafefeteina, pe afai e amata lau metabolism i le taimi. Ae o mea muamua muamua. Faʻamatalaina o le tulaga o loʻo faʻaalia e le faateleina o mea o le insulin i le toto. O le mea mulimuli, e pei ona e iloa, e tatau ona logoina le tino e uiga i le taunuu mai o le kulukose - o se punaoa malosi.

"E leʻo manino mai i le tusi pe faigata tele le tulaga o Darya i le faʻamalosia o le inisalini - puipuiga o le tino i lenei hormone, pe a faigata le tau o le kulukose," o le tala lea a Natalia Afanasyeva, o se meaʻai.

I le tulaga tonu lava, matou te faʻamatalaina le mea o loʻo talanoa ai le tagata tomai faapitoa. Mafaufau: tele meaʻai e ulu atu i le tino, ma ua amata ona faigata ona latou lafoai.

Ua alaga le inisalini ma alaga atu: "Ku-ku, glucose ua taunuu!" - ae e le o lagona e le tino ma i se taimi tonu e amata ai ona faaliliuina meaai i le gaʻo.

O le tulafono o le pepelo e ofoofogia. O le tali lava lea e tasi e mafua ai ona matela le sela (leai se mea e pau i totonu) - ma faʻalauteleina ai le manaʻo. I le vavalalata, tatou te maua se manaʻoga mo se tele o meaai.

"O le maʻi, o nei mea uma e le mafai ona faʻaalia i soo se auala, sei vagana ai le tele o le fiaʻai ma se faʻafitauli o le mamafa," o le tala lea a Natalia Afanasyeva ma faaopoopo ai se mea moni taua: "O lenei o le tulaga e masani ona fesootaʻi ma faʻamalosi faʻatasi le faʻamaʻi o le ovarycy ovary, o lea la o le faafitauli e masani ona aʻoaʻoina mai le fomaʻi. "

"O le galuega autu o le fetuunaiga o le meaai ma le olaga i se auala e faaitiitia ai le gaʻo o le suauu visceral (lea e faaputuputu i gaioiga o le tino - Note WH)," o le faamalamalama lea a le Endocrinologist Alexei Zilov.

"O lenei mea o le a faʻaitiitia ai le teteʻe o sela i le inisalini, ma o le mea lea e faʻaititia ai le lamatiaga o le atiaʻe o le maʻisuka ituaiga 2, faʻapea foʻi ma maʻi cardiovascular ma le oncological." O le a tatou iloiloina auiliiliga faapitoa.

Faamalositino ma le faateleina o le inisalini

O le "fuafuaga mo le lelei" Natalia Afanasyeva na tuufaatasia mo i matou.

    O le faamamafa autu i luga o le faamalositino o faamalositino malosi: faatasi ai ma se pulupese 120-140 pepe i le minute, e tumau i le sili atu i le afa itula, ae e le silia le 60 minute. Mo lenei mafuaʻaga, aau poʻo, mo se faʻataʻitaʻiga, o vasega i masini cardiovascular e sili ona lelei. Ma o lea - tolu i le lima taimi i le vaiaso.

E mafai foi ona maua le aʻoaʻoga malosi: e oʻo lava i le malosi, tumau 30-60 minute, ae e aoga le faia i lalo o le vaavaaiga a se tufuga agavaa, lua i le faatolu i le vaiaso. Ae peitai lelei, e manaia le suia o le mana i Pilates poʻo yoga.

Latou te fesoasoani ia malamalama atili i lou tino ma iloa auala e pulea ai, ma ia maua ai le manava manaia manaia, lea e aoga pea. Lua isi filifiliga lelei lelei o le siva ma le faʻatinoina o aʻoaʻoga. Afai e faʻaopoopoina le malosi ma le aʻoga cardio i le aso e tasi, o le aofaʻiga o le taimi ole vasega e le tatau ona silia i le 90 minute.

  • A maeʻa taʻitasi toleniga, e taua tele le faia o faʻamalosi - faʻaalu le 10-15 minute i vaega taua uma o muscle ma ligaments.
  • Ae mo aʻoaʻoga i luga o le tino ma le manava, e tele naua i tatou i totonu o faʻatau. Tau lava o le tatalaina o le tusiga "4 faamalositino mo lima matagofie" - ma o le a e vaai i le mea e tatau ai (pe vaavaai mo polokalama i tafatafa o le "Exercises for the Press"). Ae i se tali faauo ma tagata atamamai, o le a tatou usuina nei se pese na taina e uiga i le susunuina o le gaʻo i le lotoifale, lea e le tupu.

    Aua le "pamuina o le lomitusi" o le a le faasaoina ai oe mai le gaʻo i lou manava. O faamalositino e fesoasoani e faamalosia ai maso, faateleina ai le kalori, faateleina le metabolism. "Ae o le tulaga o le maso e le o lona uiga mo lana galuega o le a ia gaʻo mai le gaʻo mai se tupe e sosoo ai," o le tala lea a Natalia Afanasyeva.

    "Faʻamalosi le manava, itu ma lalo ifo - o le ioe, atonu, ae leai."

    O le tino e alu ese uma vaega o le tino i le taimi nei - faʻafetai i suiga i meaʻai ma gaioiga faaletino. "I se isi auala, naʻo le taotoga," e mautinoa lava Iulia Bastrigina. "Ae ui i lea, e oo lava iinei o le a ou le faafiafiaina soo se tasi." Liposuction e mafai ona aveesea se tele o mea e sili atu, ae o le toto o le a sili atu le leaga. "

    Natalia Afanasyeva e toe manatua se isi itiiti le fatuina o aʻafiaga i luga ole tino gaʻo - massage. "Ae e tatau ona e malamalama, o se auala lenei e faʻapupulaina ai le malosi o faʻasologa o vailaau i totonu o se faʻafitauli faʻafitauli e ala i le faateleina o le tafe toto ma faʻaleleia le faʻaleleia o alavai. Ioe, latou te le aveesea le mamafa mai se massage e tasi e aunoa ma le suia oo latou olaga. "

    "O le mea pito sili ona taua mo tagata e maua i le hyperinsulinism ma isi faʻalavelave o le gaosiga o le gaʻo, e le mafai ona faia le malosi i totonu o se manava gaogao," o le tala lea a Natalia Afanasyeva.

    Tasi ma le afa i le lua itula ao lei faia le gaioiga, e tatau ona e togiina oe oe gaʻo vailaau faʻasaina ma sina vaega o polotini. Mo se faʻataʻitaʻiga, pasta ma le susu po o le falaoʻo ma se fasi sisi.

    Afai o le taʻaloga e umi atu i le 60 minute, i le faagasologa e mafai ona e 'ai sina fualaau aina pe 100-150 ml smoothie.

    A uma ona faʻatauina mo le itula, e tatau ona e 'ai faʻamalosi fualaʻau, e pei o le 150 g o le siʻisi o le siʻi po o se omeletisi mai le lua o masini.

    Tuua Lau Faamatalaga