O le maʻi suka o le pepe fou

O se pepe faatoa fananau mai i totonu o se tina o ana fomaʻi na maua i le maʻisuka ao leʻi oʻo i le taimi o le maitaga e mafai ona i ai ni aʻafiaga maloloina. O le mea e lelei ai, o le atinaʻeina o vailaau faʻatele ua oʻo atu ai i le mea moni e faʻapea, o faʻafitauli faʻafuaseʻi ogaoga faʻaleagaina ua oʻo ina le taatele.

O le gasegase o le gasegase o se suiga i le natura o pepe faatoa fananau mai o latou tina e mafatia mai le maʻisuka. Latou te aʻafia ai foi le le atoatoa o le tino ma le mafaufau lea e matauina i uluai itula o le olaga.

Faitau atili e uiga i le maʻi o le maʻisuka mulimuli ane i tala na ou aoina i lenei autu.

Faʻaaliga ma tulitatao

E talitonuina o tagata o loʻo totoe o tamaiti e maua i le maʻisuka e le o iai ni faaletonu o le gasegase, o faailoga o le fetopathy o le a toe faʻaaogaina uma i le 2-3 masina. O le avanoa e atiaʻe ai le maʻisuka i le lumanaʻi e maualalo, o loʻo i ai se uiga masani o tamaiti i le tele o meaʻai. E i ai se faʻafitauli o le faʻaleagaina o le faʻalavelave e mafua mai i le hypoglycemia.

O le maʻi faʻapitoa o le cerebral e mulimuli ane maua i le 1 / 3-1 / 4 o tamaiti, suiga o galuega i le cardiovascular system - i le 1/2. I le tulaga o faʻamaʻi pipisi, e tatau ona fuafua le toto toto ma le urine, ma faia se faʻataʻitaʻiga masani mo le faʻapalepale kullukose i le tausaga.

O le mafuaaga o le maʻi o le maʻisuka i se pepe faatoa fanau mai o le maʻisuka i le faʻamoemoe o se tina

Faʻataʻitaʻi e fomaʻi le maʻisuka i le 0.5% o fafine maʻitaga i le averesi. O suiga o meaola o meaola e masani ona maua i le maʻisuka e maua i le maʻisuka (ituaiga 2 o le maʻisuka) e maua i soo se sefulu fafine maʻitaga. O le maʻi maʻisuka lea e taʻua o le maʻisuka, lea e silia ma le afa i le afa o nei fafine e atiina ae i le maʻisuka.

O fafine o loʻo mafatia i le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka (ituaiga 1 maʻisuka) i le taimi o le maitaga e mafai ona oʻo i taimi o le hyperglycemia ma le ketoacidosis, lea e mafai ona suia e vaitau o le hypoglycemia.

Ketoacidosis o le gaʻo o le tino gaʻo e mafua mai le le lava o le inisalini.

Afai e te le taofi i le taimi, ona tupu aʻe ai lea o le ketoacidotic coma. I le faʻaopoopoga, i le tasi vaetolu o fafine e maua i le maʻisuka, o le maitaga e tupu i faʻalavelave, aemaise lava pei o le gestosis.

E taua foi o le toxicosis. I lenei tulaga, o le gaioiga o gaʻo, toto toto ma le faiʻai o le lumanaʻi o le a faasolosolo ina leaga. O foliga vaaia o le suʻesuʻeina o le protein i suʻesuʻega o urine ma le faateleina o le toto.

Faailoga o le maʻi o le maʻisuka i se pepe fou

E ui i le mea moni e faapea o le vailaau faʻaonapo nei o loʻo i ai le tele o le malamalama, ma ua sili atu le poto masani o fomaʻi ma tele lava ina feagai ma ituaiga uma o faʻafitauli ma faʻalavelave, e tusa lava pe a faʻamaʻoina le maʻisuka ituaiga 1 i fafine maʻitaga, e tusa ma le 30% o tamaiti e fananau mai ma le maʻi suka.

Lapataiga: O le gasegase o le gasegase o se faʻamaʻi lea e atiina ae i totonu o le fetus e mafua mai i le maʻisuka (poʻo se vailaau vailaau) o se fafine maʻitaga. E taʻitaʻia ai le faʻalavelave o le pancreas, fatuga ma suiga i vaʻa o le microvasculature.

O fuainumera ua taʻu mai ai ia i matou e faapea i se fafine e maua i le maʻisuka ituaiga 1, o le fua faatatau o le tamaititi i le tino i le vaitaimi o le soifuaga (mai le 22 vaiaso o le maʻitaga i le 7 aso talu ona fanau mai) e 5 taimi sili atu nai lo le masani, ma le soifuaga o fanau ao le 28 aso (neonatal) sili atu ma le 15 taimi.

O tamaiti e maua i le maʻisuka e masani ona mafatia i le gasegase o le hypoxia, ma i le taimi o le fananau mai o loʻo i ai se gasegase ogaoga pe faʻaleagaina, poʻo se faʻalavelave faʻalaulela. I le fananau mai, o ia pepe e mamafa tele, e tusa lava pe na fanau mai le pepe i se taimi vave, o lona mamafa atonu e tutusa lelei ma pepe masani.

Faailoga

  • mamafa (silia ma le 4 kilokalama),
  • o le paʻu o loʻo i ai se kiona mūmū-mūmū,
  • paʻu o le paʻu i le tino o le gasegase pala,
  • fulafula o mea vaivai ma le paʻu,
  • fulafula o foliga
  • manava tele, lea e fesootaʻi ma le tele naua o le gaʻo gaʻo,
  • puupuu, le talafeagai i le ogalaau, lala,
  • tiga faʻafuaseʻi
  • faateleina le initaneti o totola mūmū mūmū (toto mumu mumu) i se suʻega toto,
  • maualuga le hemoglobin maualuga,
  • faʻaititia le kulukose
  • jaundice (paʻu ma mata matala).

E taua le matauina o lenei faaaliga e le tatau ona fenumiaʻi ma le jaundice physiological, lea e faʻaalia lava ia i le 3-4 aso o le soifuaga ma e tutoatasi lava i le 7-8 aso. I le tulaga o le gasegase o le maʻisuka, o le jaundice o se faailoga lea o suiga o le manava i le ate ma e manaʻomia ai togafitiga ma togafitiga faafomaʻi.

I itula muamua o le soifuaga o se pepe faatoa fanau mai, faʻalavelave faʻaleagaina e pei ole:

  • faʻaititia le leo musika
  • faʻasalaga o le faʻailoga suʻe,
  • o le faʻaitiitia o le gaioiga o loʻo faʻateleina ona suia e le hyper-excitability (gatete o le tino, le mautonu, popolevale).

Uluai suʻesuʻega

O se fafine maʻitaga o loʻo maua i le maʻisuka ua maua i le maʻisuka fetopathy ao lei fanau mai le pepe. O se mea e manaʻomia muamua mo lenei mea atonu o le tala faʻasolopito o le tina (le i ai o se faamaumauga o le maʻisuka poʻo le prediabetic state during pregnancy).

O se metotia faʻamaonia lelei mo le fomaʻi o le maʻisuka fetopathy o faʻamaumauga o faʻamaʻi, lea e faia i se vaitaimi o le 10-14 vaiaso o le maʻitaga. E mafai ona faaali atu le eletise o faailoga ia o vailaau o lenei faʻamaʻi:

  • o le lapoa o le fetus e sili atu nai lo le masani mo se tausaga faʻasologa,
  • tino o le tino ua malepe, o le ate ma le vaovao ua vaʻaia,
  • faateleina le aofaʻi o le vai o le amniotic.

Togafitiga faʻapitoa

O le taimi lava e maua ai e fomaʻi ni suʻega o se fafine ma lana tama e leʻi fanau mai ma e mafai, pe a faʻatusatusa ia faʻamaumauga, ma le mautinoa e faia se faʻamaoniga o le "maʻi o le maʻisuka," e tatau ona vave amataina togafitiga, lea o le a fesoasoani e faʻaitiitia ai le lamatiaga o lenei faʻamaʻi i le tamaititi.

I le gasologa o le maʻitaga, e siakiina ai le toto ma le toto. E pei ona faatonuina e se fomaʻi, o nisi togafitiga o inisalini e mafai ona faʻatulagaina. Mea taumafa i lenei vaitau e tatau ona faapaleniina ma ia aofia ai vitamini uma e manaʻomia mo le tina ma le tamaititi, pe a le lava lea, ona mafai lea ona faʻatulaga se isi vaega o le vitaminini.

E tatau ona matua tausisi i le taumafataga, aloese mai le tele o taumafa gaʻo, faʻatapulaʻa mea taumafa i aso taitasi i le 3000 kcal. I se taimi puupuu ao le i atofaina le aso fananau mai, e taua ai le faatamaoaigaina o le meaai faatasi ai ma gaʻo vailaau masini.

I luga o le faʻamatalaga ma faʻamatalaga, o fomaʻi e fuafuaina le taimi sili ona lelei o le faʻatagaina. Afai e maua mai le maitaga e aunoa ma ni faʻafitauli, o le taimi pito sili ona lelei mo le fanauina o le pepe e 37 vaiaso o le maitaga. Afai ei ai se taufaamataʻu manino i le tina poʻo le tamaititi o loʻo faʻamoemoe, e mafai ona suia aso.

I fafine o loʻo galulue, o le glycemia e tatau ona mataitu. Le lava le suka e mafai ona oʻo atu ai i faʻavaivaia o vavaega, ona o le tele o le kulukose e faʻaalu i luga o le vaerine contractions. O le a faigata mo se fafine ona fananau mai ona o le le lava o le malosi, i le taimi o le fanau mai pe mulimuli ane foi, o le leiloa o le mea e mafai, ma i mataupu e sili ona faigata, o le pau i totonu o se tino o le hypoglycemic.

Afai o se fafine ei ai ni faʻaʻailoga o le hypoglycemia, ona tatau lea ona taofi i latou i meaʻai gaʻo: ia fautuaina e inu suamalie suamalie i le tele o suka ma le vai 1 sipuni i le 100ml, pe a le lelei le tulaga, ona faʻaaogaina lea o le 5% glucose (ma le kululu) i se voluma e 500 ml Faatasi ai ma le toʻafilemu, o le hydrocortisone e faia i se voluma e 100 i le 200 mg, faapea foi ma le adrenaline (0.1%) e le sili atu ile 1 ml.

Faʻailogaina o le tina failele

I le afa itula talu ona fanau mai, ua afaina le pepe i le 5% glucose solution, o lenei mea e fesoasoani e taofia ai le atinaʻe o le hypoglycemia ma faʻalavelave e aʻafia ai.

O le fafine lava e galue, o le aofaiga o le inisalini e faʻatautaia ia te ia pe a uma ona fanau mai e faʻaititia i le 2-3 taimi. A o pa'ū le kulūkose o le toto, e fesoasoani e puipuia ai le hypoglycemia. I le aso lona 10 talu ona fanau mai, o le normoglycemia e toe foi atu i na tulaga faatauaina o amio a se tamaitai ao leʻi maʻitaga.

O aʻafiaga o le maʻi o le maʻisuka e leʻi faʻaalia

O faʻalavelave ma aʻafiaga o le manava o le maʻisuka, e mafai ona matua fesuisuiai ma mafai ona oʻo atu ai i suiga e le mafai ona suia i totonu o le tino o le pepe fou, poo le maliu, mo se faataitaiga:

  • o le maʻi o le maʻisuka i le tamaititi e mafai ona tupu aʻe i le maʻisuka i se pepe faatoa fanau mai, o le maʻisuka e taʻua o le maʻisuka maʻi,
  • ogaoga maualalo o le okesene i totonu o le toto ma tisipenesa o le pepe fou,
  • maʻi faʻalavelave faʻafuaseʻi o le pepe fou,
  • pe a uma ona tipi le maea, e le toe tafe le glukose a le tina i le toto o le pepe (o le hypoglycemia e tupu), ao faaauau pea ona maua e le pancreas le inisalini mo le gaosia o le kulukose i voluma muamua. O lenei tulaga e sili ona lamatia ma mafai ai ona mafua le maliu o se pepe fou,
  • i se pepe fou, o le lamatiaga o le faaleagaina o le metabolism o le mineral, lea e fesootaʻi ma le le lava o le magnesium ma le calcium, o lenei mea e afaina ai galuega a le fatugalemu o le tino. Mulimuli ane, o ia tamaiti e ono mafatia i le mafaufau ma le mafaufau ma le mafaufau i tua i le atinaʻeina,
  • le lamatiaga o le le atoatoa o le fatu,
  • o loʻo i ai se tulaga lamatia o le mafaufau o se tamaititi e faʻapipiʻi le maʻisuka ituaiga 2,
  • afaina.

I lalo o le faʻamaumauga a fomaʻi ma le mataʻituina ma le totoʻa o latou soifua maloloina i le taimi o le maitaga, e tuʻuina atu e fomaʻi se faʻamatalaga lelei mo se fafine maʻitaga o loʻo maua i le maʻisuka ma lana pepe.

Etiology ma pathogenesis

O le hypoglycemia lea e tupu i tamaiti oe mamaʻi i le maʻisuka e mafai ona faamatalaina, i le isi itu, i le fetal poo le hyperinsulinism, ma i le isi itu, ona o le le lava o le malosi o le tino o le pepe e faatumauina ai le glucose homeostasis pe a uma ona fanau mai.

Ole inisalini e le pasia le placenta, ae o le kulukose e sau mai le toto o le tina i le tamaititi. E tali mai masini inisalini ile fetal e ala i le faʻateleina o le insulin i le glucose stimulation. O le Hyperglycemia i le tino o le tina e tau atu ai i le atinaʻe o hyperplasia β-cell (Tagatene Langerhans) i le fetus, ma o le hyperinsulinemia, i le itu, e faateleina ai le fausia o glycogen ma gaʻo mai le kulukose. O le Hyperinsulinism e mafua ai le faateleina o le maualuga o le STH ma le insulin-like growth hormone, lea o le tuputupu ae o le tuputupu ae.

Ata faʻaleleia

O fanau e fananau mai i tina e maua i le maʻisuka, e pei o se tulafono, mamafa-mamafa (4500-4900 g), fulafula, e foliga foliga i le masina, gutu gutu, ma hypertrichosis. Latou te le lava, vaʻavaʻalo, tino o le tino, maʻi o le hemodynamic, faʻatuai ai le toe faʻaleleia o le mamafa o le tino, le mautonu le faʻatonuga o le tino o le tino, le manaʻoga e faʻaalia le SDR, o le cardiopathy e lauiloa. Hyperbilirubinemia, o mea e le masani ai i le tuufaatasiga o faʻamalosi o le uila e lauiloa. O le faʻaitiitia o le tele o le faiʻai ma le glandmusic e mafai ona matauina.

Faʻailoga

Pe a togafitia le maʻi o le maʻisuka, mafaufau:

  • talafesa faafomaʻi
  • faʻamatalaga faʻapitoa
  • toto kulukose
  • fuafuaga o le inisalini
  • pancreatic ultrasound taunuuga.

O le eseesega o siakiina ua faia:

  • ma le maʻisuka
  • maʻisuka embryopathy
  • glycogenosis,
  • galactosemia
  • secondary hypoglycemia,
  • le atoatoa o le tino, Inisko-Cushing syndrome,
  • hypo- ma hyperthyroidism.

Togafitiga o tamaiti e maua i le maʻisuka e aofia ai le tele o vaega:

1. Fausiaina o se auala lelei (lagolago o le vevela).

2. Faʻasaʻoina o le hypoglycemia:

  • pe a oʻo i le maualuga o le kulukose i le toto e sili atu nai lo le 1.92 mmol / l ma se tulaga lelei e mafai ona pulea e le gutu le glucose,
  • ma le hypoglycemia (itiiti ifo i le 1.65 mmol / l), o le puleaina o le kulukose o loʻo faʻaalia e ala i le tolotolo i totonu o le manava pe tusa foi ma se paipa i le manava i le fua o le 1 g o le mea malogo mo le 1 kg o le mamafa o le tino, muamua i le ituaiga 20% fofo, ona 10% fofo. O le folasaga e tatau ona faʻaauau seia oʻo i le maualuga o le kulukose i le 2.2 mmol / l,
  • ao tumau le maualuga o le kulūkose e itiiti ifo i le 1.65 mmol / l agai i le talaaga o togafitiga, o fuamoni o loʻo faʻamatalaina i le masani masani,
  • faʻamalositino togafitiga e faʻamoemoe i le faʻaleleia atili ma le faʻavasegaina o metabolic processes.

3. Faʻasalalau o le faʻaogaina o le microcirculation ma le gaʻo i le ogatotonu o le tino.

4. Suʻega faʻasoifua maloloina.

Aititi e uiga i le maʻi o le maʻisuka

O le maʻisuka a le tina ua leva ona mafua ai le matua maualuga o le maʻi ma le tino ma le tino. A o lei mauaina le inisalini i le 1921, o tamaitai ei ai le maʻisuka ituaiga 1 e seasea ausia le matutua, ae na o le 5% o fafine na maʻitaga.

Fautuaga! E masani ona fautuaina e fomaʻi le faamutaina o le maʻitaga i nei mataupu ona o se lamatiaga ogaoga i le olaga o le fafine. I le taimi nei, e fesootaʻi ma le faʻaleleia atili o le faʻamaʻi ma, e tusa ai ma lea, o le faʻaleleia atili o le lelei o le soifuaga o tagata mamaʻi ma le maʻisuka, o le tino o le tina ua matua faʻaititia.

E ui lava i lea, o le aʻafiaga o le faaletonu o le maʻisuka i pepe faatoa fananau mai mai tina e maua i le maʻisuka e amata mai i le 1-2% i le 8-15%, ao le 30-50% o le soifua maloloina faaletino mai le faʻaleagaina e aofia ai maʻi na fananau mai i tina e maua i le maʻisuka.

I fafine e maua i le maʻisuka ituaiga 1, o le fanau mai ma le soifua maloloina o pepe faatoa fananau mai e 5 taimi sili atu nai lo le lautele. I le taimi lava e tasi, i tamaiti e fananau mai i tina e maua i le maʻisuka ituaiga 1, o le soifuaga faanatinati e 15 taimi le maualuga, ma pepe - 3 taimi maualuga.

O fanau e fananau mai i tina e iai le maʻisuka ituaiga 1 (DM 1) e 3 taimi e sili atu ona fanau mai i le vaega lea, o le 2 taimi e sili atu ona iai ni manuʻa fananau ma e 4 taimi e sili atu ona manaʻomia ai le maʻi gasegase. O le taunuʻuga faʻaleagaina e matua faʻamaonia tele i le Paʻepaʻe White faatasi ai ma taunuʻuga o le iloiloina o le tulaga o se tina e maua i le maʻisuka.

O le gasegase o le gasegase o se tulaga o le fomaʻi ma le pepe faatoa fanau mai le tina o loʻo maua i le maʻisuka, e faʻaalia i ni mea le talafeagai i le atinaʻeina o le tamaititi lea e tupu pe a mavae le uluaʻi masina muamua o le maitaga ma le maʻisuka lē maualalo i le tina.

Iloiloga o le fetus e amata i le taimi o le maitaga (suʻesuʻega o le fluid amniotic mo le leithith / sphingomyelin ratio, iloiloga o aganuu, suega o le foam, Gram stain). A maeʻa le fanau mai, e faʻamauina le pepe i le fua o Apgar.

O pepe faatoa fananau mai mai tina e maua i le maʻisuka e mafai ona iai ni faʻafitauli faapitoa, e aofia ai:

  • afaina o le manava
  • gigantism (tele mo le tausaga o le matua), poo le le paleni (laʻititi mo le tausaga o le matua o le SGA),
  • hypoglycemia,
  • polycythemia, hyperbilirubinemia,
  • hypocalcemia, hypomagnesemia,
  • malformations faaletonu.

I tamaiti mai tina e maua i le maʻisuka ituaiga 1, o loʻo i ai le tuai i le matua matua o le tino, talu ai o le hyperinsulinemia e poloka ai le faʻamalosia o le matua i le cortisol. I le faaopoopo atu i faʻafitauli o le manava, 4% o tamaiti e le atoatoa le tino, 1% maua le cardiomyopathy hypertrophic, tachypnea mulimuli o le pepe fou ma le polycythemia.

Gigantism ma le hypoglycemia o loʻo faʻamatalaina e le manatu o Pederson "hyperinsulinism o fetal - hyperglycemia maternal." E le masani ona fesootaʻi ma le le atoatoa o le kulukose o le toto i le uluaʻi masina o le maʻitaga.

Taua! O se fafine ei ai le maʻisuka ituaiga 1 e manaʻomia le faʻatonuina o le mafaufau ma le maʻitaga e puipuia ai togafitiga faʻapitoa o le tama.O le hyperglycemia matua i taimi mulimuli o le gaioiga e fesoʻotaʻi ma le fanau mai o se tamaititi e mamafa lona tino, cardiomegaly ma faʻalavelave faʻaleagaina.

Macrosomia (LGA gigantism) ua maua i se vavaega o le tuputupu ae ma le mamafa o le tino o le tamaititi i luga atu o le 90 centiles i le tausaga matua. O le Macrosomy e tupu i le 26% o tamaiti na fananau i tina ei ai le maʻisuka ituaiga 1, ma i le 10% o tamaiti i le faitau aofaʻi lautele.

O le mamafa o le tino o le tamaititi ma le pepe faatoa fanau mai e taʻitaʻi atu ai i le faateleina o le taimi o faʻalavelave faʻaleagaina e pei o le asphyxia, o le dystopia o fetau o le fetal, faʻamaʻi i le brachial plexus ma le ponaivi i le taimi o le fanau mai. O tamaiti uma e iai le LGA e tatau ona siakiina mo le hypoglycemia. E taua tele lenei mea pe a maua e se fafine maʻitaga le tele o voluma o le kulukose i le taimi o le fanau mai.

O le faatupulaia o le intrauterine (IUGR) ua fuafuaina pe afai o le tuputupu aʻe ma / poʻo le mamafa o le tino o le pepe fou e tutusa ma faailoilo i lalo ifo o le 10 centile i lona matua, ma o le matutua o le morphofunctional e 2 vaiaso pe sili atu i tua o le tausaga. IUGR o loʻo maua i le 20% o tamaiti mai tina e maua i le maʻisuka ma i le 10% o tamaiti i le faitau aofaʻi lautele. O lenei faʻalavelave e fesoʻotaʻi ma faʻafitauli matuia o le toe faʻafouina i le tina.

O le hypoglycemia e masani lava ona i ai i itula muamua o le olaga o se tamaitiiti ma e faʻaalia i le faʻanofo, maso o le muscle, o le vaivai, maualuga le timu o le 'alaga, faʻasusu le faʻanoanoa, ma le faʻateleina o le sauniuni. I le tele o tulaga, o le hypoglycemia i pepe faatoa fananau mai e leai ni faʻamaʻi. O le tumau o le hypoglycemia e tupu i le vaiaso muamua o le olaga.

O le mafuaʻaga o le tulaga o le hypoglycemic i se pepe faatoa fanau mai o le hyperinsulinism ona o le hyperplasia o feta sβ-pancreatic β i le tali atu i le faateleina o le suka toto toto. A maeʻa le nonoa o le maea, e tumau le palasi o le kulukose mai le tina, ma o le siama o le inisalini e tumau pea le maualuga, lea e oʻo atu ai i le hypoglycemia. O le atuatuvale faʻatasi ma le maualuga o catechomines e tele sona sao i le atinaʻeina o le hypoglycemia i le pepe fou.

O le lamatiaga o le hypoglycemia i pepe faatoa fanau ma i "macrosomes" e 25-40%. I le ogatotonu o le 80 o le XX senituri, o le toʻatele o tagata e leʻi faʻalogo i le neonatologists na oʻo mai i le faaiuga e faapea o le faitioga mo le hypoglycemia e le tatau ona mafaufauina o le maualuga o le kulukose o le 2.2 mmol / L pe maualalo i soo se taimi pe a uma ona fanau mai. O le taʻiala i luga o le taʻiala a M. Kornblat ma R. Schwartz e taʻitaʻia ai le vave faʻatuai o le hypoglycemia.

E le gata i lea, i le faaiuga o le 80s ma le 90 o le seneturi talu ai, sa i ai lipoti o se aafiaga e ono afaina i le mafaufau o se tamaʻi pepe toe fananau mai i le kulukose i lalo ifo o le 2.6 mmol / L. I lenei tulaga, na fautuaina ai e le Komiti Tomai Faapitoa o WHO (1997) o le hypoglycemia o pepe faatoa fananau mai o se tulaga pe afai o lalo ifo o le maualuga o le kulukose o le toto i lalo o le 2.6 mmol / L.

Lapataiga: Suʻega o suʻesuʻega mai fafo e mataʻituina ai le kulūkose toto (Dextrostix, Chemstrips, ma isi) e maua ai le suiga o le lanu saʻo i le maualuga o le kulūkose e itiiti ifo i le 2.2 mmol / L. O le mea lea, o le tele o taʻiala o loʻo pipii pea i le fuainumera tuai ma le hypoglycemia o pepe faatoa fananau mai e laʻititi le maualuga o le kulukose i le 2.2 mmol / l.

E tatau ona manatua o suʻesuʻega suʻesuʻe mo le hyperbilirubinemia e maualalo ai le maualuga o le glycemia, ma o lea e manaʻomia ai le faʻamaoniga e ala i le fuafuaina o le kulukose i le plasma poʻo le serum e ala i metotia. I le taimi lava e tasi, pe a fuafuaina le maualuga o le kulukose i le plasma, o le maualuga o le glycemia e 14% le maualuga nai lo le taimi e fuafuaina ai i le toto atoa.

Pe a fuafua le glycemia i le toto capillary e aveesea mai le mulivae o se pepe faatoa fanau mai, e tatau ona muai faʻaleleia mo le 15 minute ma vave tuʻu le capillary i le toto i luga o le aisa. O le le tausisia o nei tulaga o le a mafua ai ona faʻaitiitia le glycemia e 1 mmol / l i le itula.

Polycythemia, o se taunuuga o le faateleina o le erythropoiesis ona o taimi masani

O le a le maʻi o le maʻisuka i se pepe fou ma le auala e togafitia ai?

Mo le sefulu tausaga, o le maʻisuka na avea ma mafuaaga autu o le olaga faitino i pepe faatoa fananau mai ma o latou tinā, talu ai aʻo leʻi maualuga le maualuga o le faalagolago o le tino i le inisalini, ma e leai se mea e maua mai ai. I le gasologa o taimi, o vailaʻau na atiae se vailaʻau faapitoa, insulin, lea na fesoasoani ai i fafine maʻitaga e tauaveina le pepe ma fanauina se pepe soifua maloloina e aunoa ma ni faʻafitauli o le soifua maloloina. Taua: i le tele o tausaga ua mavae, na fautuaina e fomai tamaitai e faamutaina se maitaga pe a tupu aʻe le maʻisuka i totonu o le tino. Ae ui i lea, i le aso, faʻafetai i fualaau faʻaonapo nei, e mafai e se fafine ona fanauina se tamaititi, ma e le fefe foi mo le soifua maloloina o le tamaititi. Ae peitai, e le o tagata uma e "laki", ae o le 5% o fafine o loʻo galulue e le mafai ona puipuia a latou pepe, o ia, o se taunuuga o le aafia i le maʻisuka, ua fanau mai ma faafitauli faʻalesoifua maloloina. O le gasegase o le maʻi lea e aliali mai i pepe faatoa fananau mai o se faʻamaʻi, ma o se taunuuga, talu ai ona o le maʻisuka o le tina, o le tamaititi o loʻo atiina ae ni faʻafitauli faʻapitoa.

Vitio (kiliki e taʻalo).

Taua: talu ai o lenei faʻamaʻi, e tele tamaiti e fananau mai ma ni faaletonu o le tino, lea e taofia ai i latou mai le ola, ma latou maliliu ao le i 3 tausaga. O le mafuaʻaga lea e taua ai i se fafine ona asiasi atu i se fomaʻi i se taimi talafeagai, o le a fesoasoani i le faʻataʻitaʻiina o le atinaʻe o le maʻisuka i totonu o se fafine.

O lenei faʻamaʻi e aʻafia ai le aʻafiaga o le tina, ae o le pepe faatoa fananau mai, talu ai o le tele lava o tulaga e fanau mai ai i latou e faʻaaogaina ai vaega lea, lea e masani ona afaina ai le atiina ae o tamaiti. E le gata i lea, mai le maʻisuka ma le maualuga o le kulukose i le tino o le fafine, e 4 taimi na sili atu ona manua i le taimi na fanau ai, lea e aʻafia ai lona soifua maloloina. O le mea lea, e taua le mataʻituina ma le totoʻa lou soifua maloloina i le taimi o le gaioiga, ona e naʻo oe e le gata mo lou soifua maloloina, ae mo le lelei o le faʻaauau pea ona tuputupu ae ma le tuputupu ae o le tamaʻi fomaʻi.

O le gasegase o le maʻi o le tulaga lea o le fetus, ma le pepe fou, e tupu ona o ni faʻafitauli faapitoa e mafua mai i le maʻi o le tina ua maua i le maʻisuka. O nei eseesega manino i le atinaʻeina o le pepe i le manava e amata ona faʻaalia malosi i le uluaʻi masina, aemaise lava pe afai na maua le fafine i lenei faʻamaʻi aʻo leʻi maʻitaga.

Ina ia malamalama po o le a le faaletonu o le tuputupu ae o le pepe, e faatonuina e le fomaʻi se faasologa o suesuega o le toto (iloiloga lautele, suega mo le kulukose ma le faamalositino, ma isi), faafetai lea e mafai ona iloa ai le faaletonu i le atinaʻe o le tamaititi i se taimi vave. I le taimi nei, e suʻesuʻeina e le fomaʻi le tulaga o le fomaʻi, ma suʻesuʻeina foi le vai o le amniotic mo le leithith. I le taimi lava e tasi, e taua tele i se fafine ona faia se suʻesuʻega faʻaleaganuʻu ma se suʻega fofo, lea o le a faʻaalia ai le i ai o ni faaletonu i le atinaʻeina o le fetus e fesootaʻi ma le amataina o le maʻisuka. Afai e faʻamaonia le faʻamaʻi, o le tulaga o pepe faatoa fananau mai pe a uma le fananau mai o le a iloiloina i le fua o Apgar.

E le faigata le matauina o suiga i le tulaga o le soifua maloloina o le pepe faatoa fanau mai lea na aliali mai i le taimi o le maʻi o le tina ua maua i le maʻisuka. O le tele lava o taimi e faʻaalia mai ai i na mea sese:

  • le i ai o le hypoglycemia,
  • afaina o le manava
  • le lelei,
  • gigantism (o pepe e fanau mai ma se mamafa tele, pe a ma le 4 kilokalama),
  • malformations faaletonu
  • hypocalcemia.

Taua: o le tulaga o pepe faatoa fananau i le taimi lava talu ona fanau mai e afua mai i le tuai o le fausiaina o le pulumu pulmonary, lea e aafia ai lona soifua maloloina - e amata ona manava le pepe, puupuu le manava ma isi maʻi manava.

I le togafitiga talafeagai mo le tina o loʻo faʻamoemoe, e ono le maua e le fetus le manava o le maʻisuka pe afai, i le tolu masina muamua o le gaioiga, e vaʻaia e fomaʻi le maualuga o le kulukose i le tino. I lenei tulaga, fai mai fomaʻi e na o le 4% o pepe faatoa fananau mai e le mulimuli o latou tina i fautuaga faafomaʻi ma e leʻi asiasi atu i se fomaʻi i le taimi tatau e feagai ai ma ia faʻalavelave faʻafuaseʻi. O le mea lea, e taua le asiasi atu i se fomaʻi i taimi uma ina ia mafai ona ia iloa mea le talafeagai i le tamaititi ma ia faia ni auala talafeagai e faʻaumatia ai - na o le pepe o le a fanau mai i le soifua maloloina ma o le a leai ni faafitauli matuia e faʻafefe ai le ola.

E le faigata ona faʻamaonia le i ai o le faʻamaʻi i le pepe ma le pepe fou. E masani lava ona mafua mai i le tele o faʻamaoniga e faigata ona le matauina:

  • fulafula i foliga,
  • mamafa mamafa, o nisi taimi e oʻo i le 6 kilokalama,
  • paʻu paʻu ma fulufulu fulafula
  • o se paʻu paʻu e foliga mai o le afaina o le tino,
  • cyanosis o le paʻu,
  • lala laiti.

E le gata i lea, i se pepe faatoa fanau mai, e mafai e se tasi ona iloa faafitauli e manava ai lea e tulai mai ona o le le lava o le tuai (o se mea faapitoa i totonu o mama e mafai ai ona tatala ma le pipii faatasi pe a faatoa inu le pepe).

Jaundice i se pepe faatoa fanau mai o se uiga lelei lea o le maʻi.

Taua: o lenei tulaga e le tatau ona fenumiaʻi ma le jaistice physiological, atiae mo nisi mafuaaga. E ui lava e tutusa uma faailoga o lenei faʻamaʻi, e tatau ona togafitia le jaundice e maua ai le maʻi suka ma le fesoasoani o togafitiga faʻapitoa, ae o le gaioiga o le maʻi e mou atu i le 7-14 aso talu ona fanau le pepe.

O faʻalavelave faʻaleagaina o le pepe faatoa fanau mai e tupu foi ma le gasegase, e afua mai i le pipisi o le tina e maua i le maʻisuka. I lenei tulaga, ua faʻaitiitia le muso o le pepe, e le mafai e le tamaititi ona momoe masani, e le mautonu pea ma ua ia le faʻatagaina le suʻe sucking.

O le maʻi suka e mafua ai se tina i le lumanaʻi e faʻaitiitia le faʻavaeina o le inisalini - o le hormone o le pancreas, lea e nafa ma le aveeseina o le kulukose mai le tino. O se taunuuga o lenei mea, o le toto toto e maualuga lona malosi, lea e mafua ai le gaosiga o le kulukose i le pepe, lea e ulu atu i totonu o le placenta. O se taunuuga, o le pancreas o le fetus e maua mai ai le maualuga o le inisalini, lea e tau atu i le foliga mai o le gaʻo, lea e teuina tele atu i le tamaititi. Ma, e pei ona e iloa, o le mamafa e afaina ai soo se tagata, pe o se pepe faatoa fananau pe o se tagata matua, o lea e taua ai le taofia mai le teuina i totonu o le pepe, aua e masani ona oo atu ai i le oti, ona o le faateleina o le gaosiga o le inisalini.

O le faʻamaʻi o le tamaʻi pepe e mafai foi ona tupu i totonu o se tina na maua i le maʻisuka faʻamaʻi, lea e mafua ona o le le lava o le gaosiga o le inisalini e le tino. O se taunuuga o lenei mea, e le lava le kullukose e maua ai e le tamaititi, ma i le isi itu, o le tina e sili atu lona glucose. O lenei mea uiga ese e tupu i taimi mulimuli o le maitaga, o le mea lea e le afaina ai le soifua maloloina o le pepe fou, ma e mafai foi ona tali atu i togafitiga vave pe a uma ona fanau.

O se fafine maʻitaga o le a manaomia ona pasia se faasologa o suʻega e faʻamaonia ai le faʻamaʻi pipisi o le pepe:

  • talafesa faafomaʻi
  • Amniotic fluid
  • lapopoʻa lapoa lapoa e le fetaui ma le tapulaʻa,
  • solia o le tele o totoga i totonu o se tamaitiiti, lea e mafai ona matauina i le taimi o le ultrasound.

I le taimi lava na fanau ai se pepe fou, ua tuʻuina atu foi ia te ia se faasologa o suʻega ma iloiloga:

  • fuaina o le mamafa o le tino, vaega ma iloilo le tulaga o le manava,
  • polycythemia (faateleina le pasene o totola mumu),
  • auiliiliga o le maualuga o le hemoglobin, lea e faateleina taimi e faateleina ai le gasegase o le maʻisuka,
  • suʻega o le toto.

E le gata i lea, o le pepe faatoa fanau mai e tatau ona asiasi i se fomaʻi ma le endocrinologist, o le a fesoasoani e iloilo le tulaga o le tamaititi ma faatonuina le saʻo togafitiga.

Togafitiga o le pepe o loʻo faʻatinoina i ni tulaga, e faalagolago i le setete o le soifua maloloina:

  1. I le afa itula uma lava, e aumai le pepe i totonu o le kullukose i le taimi lava e fafagaina ai susu. E talafeagai lenei mea e faʻaitiitia ai le hypolikemia, lea e aliali mai ona o se faʻaitiitia o le kulukose i le toto o se tamaititi e ulufale mai i le tele o mea mai le tino o le tina (ma le faʻaogaina o le intrauterine). A leai, i le toesea o lona faʻafeiloaʻiga, e mafai ona oti le pepe fou.
  2. Malosiaga faʻanatura, e mafua mai le manava vaivai poʻo le vaivai o le pepe. E tatau ona faʻatinoina seia oʻo ina amata ona tutoatasi le tino o le tamaititi i luga o le tino, lea e talafeagai mo le tatalaina atoatoa o mama.
  3. Faʻatasi ma faʻafitauli o le neuro, ua afaina le tamaititi i le magnesium ma le calcium.
  4. I le avea ai o se togafitiga mo le jaundice i se pepe faatoa fananau mai, e faʻaalia mai i le gase o le tino, gaioiga o le paʻu ma mata o le mata, e faʻaaogaina le ultraviolet.

E tatau i tamaitai uma ona iloa e na o togafitiga faigata o se pepe faatoa fanau mai o le a fesoasoani ia te ia e foia le faamai ma le aofia ai lona seleselega. O le mea lea, e tatau ona e maua le malosi ma faia taumafaiga uma e faamautinoa ai le tuputupu aʻe o le tama ma malosi.

O le mafuaaga o le maʻi o le maʻisuka i se pepe faatoa fanau mai o le maʻisuka i le faʻamoemoe o se tina

Faʻataʻitaʻi e fomaʻi le maʻisuka i le 0.5% o fafine maʻitaga i le averesi. O suiga o meaola o meaola e masani ona maua i le maʻisuka e maua i le maʻisuka (ituaiga 2 o le maʻisuka) e maua i soo se sefulu fafine maʻitaga. O le maʻi maʻisuka lea e taʻua o le maʻisuka, lea e silia ma le afa i le afa o nei fafine e atiina ae i le maʻisuka.

O fafine o loʻo mafatia i le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka (ituaiga 1 maʻisuka) i le taimi o le maitaga e mafai ona oʻo i taimi o le hyperglycemia ma le ketoacidosis, lea e mafai ona suia e vaitau o le hypoglycemia.

Ketoacidosis O le solia o le gaosiga o le carbohydrate e mafua mai le le lava o le insulin.

Afai e te le taofi i le taimi, ona tupu aʻe ai lea o le ketoacidotic coma. I le faʻaopoopoga, i le tasi vaetolu o fafine e maua i le maʻisuka, o le maitaga e tupu i faʻalavelave, aemaise lava pei o le gestosis. E taua foi o le toxicosis. I lenei tulaga, o le gaioiga o gaʻo, toto toto ma le faiʻai o le lumanaʻi o le a faasolosolo ina leaga. O foliga vaaia o le suʻesuʻeina o le protein i suʻesuʻega o urine ma le faateleina o le toto.

E ui i le mea moni e faapea o le vailaau faʻaonapo nei o loʻo i ai le tele o le malamalama, ma ua sili atu le poto masani o fomaʻi ma tele lava ina feagai ma ituaiga uma o faʻafitauli ma faʻalavelave, e tusa lava pe a faʻamaʻoina le maʻisuka ituaiga 1 i fafine maʻitaga, e tusa ma le 30% o tamaiti e fananau mai ma le maʻi suka.

O le gasegase o le gasegase o se faʻamaʻi lea e atiina ae i totonu o le fetus ona o le maʻisuka (poʻo se vailaau vailaau) o se fafine maʻitaga. E taʻitaʻia ai le faʻalavelave o le pancreas, fatuga ma suiga i vaʻa o le microvasculature.

O fuainumera ua taʻu mai ai ia i matou e faapea i se fafine e maua i le maʻisuka ituaiga 1, o le fua faatatau o le tamaititi i le tino i le vaitaimi o le soifuaga (mai le 22 vaiaso o le maʻitaga i le 7 aso talu ona fanau mai) e 5 taimi sili atu nai lo le masani, ma le soifuaga o fanau ao le 28 aso (neonatal) sili atu ma le 15 taimi.

O tamaiti e maua i le maʻisuka e masani ona mafatia i le gasegase o le hypoxia, ma i le taimi o le fananau mai o loʻo i ai se gasegase ogaoga pe faʻaleagaina, poʻo se faʻalavelave faʻalaulela. I le fananau mai, o ia pepe e mamafa tele, e tusa lava pe na fanau mai le pepe i se taimi vave, o lona mamafa atonu e tutusa lelei ma pepe masani.

  • mamafa (silia ma le 4 kilokalama),
  • o le paʻu o loʻo i ai se kiona mūmū-mūmū,
  • paʻu o le paʻu i le tino o le gasegase pala,
  • fulafula o mea vaivai ma le paʻu,
  • fulafula o foliga
  • manava tele, lea e fesootaʻi ma le tele naua o le gaʻo gaʻo,
  • puupuu, le talafeagai i le ogalaau, lala,
  • tiga faʻafuaseʻi
  • faateleina le initaneti o totola mūmū mūmū (toto mumu mumu) i se suʻega toto,
  • maualuga le hemoglobin maualuga,
  • faʻaititia le kulukose
  • jaundice (paʻu ma mata matala).

E taua le matauina o lenei faaaliga e le tatau ona fenumiaʻi ma le jaundice physiological, lea e faʻaalia lava ia i le 3-4 aso o le soifuaga ma e tutoatasi lava i le 7-8 aso. I le tulaga o le gasegase o le maʻisuka, o le jaundice o se faailoga lea o suiga o le manava i le ate ma e manaʻomia ai togafitiga ma togafitiga faafomaʻi.

I itula muamua o le soifuaga o se pepe faatoa fanau mai, faʻalavelave faʻaleagaina e pei ole:

  • faʻaititia le leo musika
  • faʻasalaga o le faʻailoga suʻe,
  • o le faʻaitiitia o le gaioiga o loʻo faʻateleina ona suia e le hyper-excitability (gatete o le tino, le mautonu, popolevale).

O se fafine maʻitaga o loʻo maua i le maʻisuka ua maua i le maʻisuka fetopathy ao lei fanau mai le pepe. O se mea e manaʻomia muamua mo lenei mea atonu o le tala faʻasolopito o le tina (le i ai o se faamaumauga o le maʻisuka poʻo le prediabetic state during pregnancy).

O se metotia faʻamaonia lelei mo le fomaʻi o le maʻisuka fetopathy o faʻamaumauga o faʻamaʻi, lea e faia i se vaitaimi o le 10-14 vaiaso o le maʻitaga. O le eletise e mafai ona faʻaalia ai faailoga o vailaau o lenei faʻamaʻi:

  • o le lapoa o le fetus e sili atu nai lo le masani mo se tausaga faʻasologa,
  • tino o le tino ua malepe, o le ate ma le vaovao ua vaʻaia,
  • faateleina le aofaʻi o le vai o le amniotic.

O le taimi lava e maua ai e fomaʻi ni suʻega o se fafine ma lana tama e leʻi fanau mai ma e mafai, pe a faʻatusatusa ia faʻamaumauga, ma le mautinoa e faia se faʻamaoniga o le "maʻi o le maʻisuka," e tatau ona vave amataina togafitiga, lea o le a fesoasoani e faʻaitiitia ai le lamatiaga o lenei faʻamaʻi i le tamaititi.

I le gasologa o le maʻitaga, e siakiina ai le toto ma le toto. E pei ona faatonuina e se fomaʻi, o nisi togafitiga o inisalini e mafai ona faʻatulagaina. Mea taumafa i lenei vaitau e tatau ona faapaleniina ma ia aofia ai vitamini uma e manaʻomia mo le tina ma le tamaititi, pe a le lava lea, ona mafai lea ona faʻatulaga se isi vaega o le vitaminini. E tatau ona matua tausisi i le taumafataga, aloese mai le tele o taumafa gaʻo, faʻatapulaʻa mea taumafa i aso taitasi i le 3000 kcal. I se taimi puupuu ao le i atofaina le aso fananau mai, e taua ai le faatamaoaigaina o le meaai faatasi ai ma gaʻo vailaau masini.

I luga o le faʻamatalaga ma faʻamatalaga, o fomaʻi e fuafuaina le taimi sili ona lelei o le faʻatagaina. Afai e maua mai le maitaga e aunoa ma ni faʻafitauli, o le taimi pito sili ona lelei mo le fanauina o le pepe e 37 vaiaso o le maitaga. Afai ei ai se taufaamataʻu manino i le tina poʻo le tamaititi o loʻo faʻamoemoe, e mafai ona suia aso.

I fafine o loʻo galulue, o le glycemia e tatau ona mataitu. Le lava le suka e mafai ona oʻo atu ai i faʻavaivaia o vavaega, ona o le tele o le kulukose e faʻaalu i luga o le vaerine contractions. O le a faigata mo se fafine ona fananau mai ona o le le lava o le malosi, i le taimi o le fanau mai pe mulimuli ane foi, o le leiloa o le mea e mafai, ma i mataupu e sili ona faigata, o le pau i totonu o se tino o le hypoglycemic.

Afai o se fafine ei ai ni faʻaʻailoga o le hypoglycemia, ona tatau lea ona taofi i latou i meaʻai gaʻo: ia fautuaina e inu suamalie suamalie i le tele o suka ma le vai 1 sipuni i le 100ml, pe a le lelei le tulaga, ona faʻaaogaina lea o le 5% glucose (ma le kululu) i se voluma e 500 ml Faatasi ai ma le toʻafilemu, o le hydrocortisone e faia i se voluma e 100 i le 200 mg, faapea foi ma le adrenaline (0.1%) e le sili atu ile 1 ml.

I le afa itula talu ona fanau mai, ua afaina le pepe i le 5% glucose solution, o lenei mea e fesoasoani e taofia ai le atinaʻe o le hypoglycemia ma faʻalavelave e aʻafia ai.

O le fafine lava e galue, o le aofaiga o le inisalini e faʻatautaia ia te ia pe a uma ona fanau mai e faʻaititia i le 2-3 taimi. A o pa'ū le kulūkose o le toto, e fesoasoani e puipuia ai le hypoglycemia. I le aso lona 10 talu ona fanau mai, o le normoglycemia e toe foi atu i na tulaga faatauaina o amio a se tamaitai ao leʻi maʻitaga.

O faʻalavelave ma aʻafiaga e mafua mai i le gasegase o le diabetic e mafai ona matua eseese ma mafai ona oʻo atu ai i suiga e le mafai ona suia i le tino o le pepe fou, poʻo le maliu, mo se faataitaiga:

  • o le maʻi o le maʻisuka i le tamaititi e mafai ona tupu aʻe i le maʻisuka i se pepe faatoa fanau mai, o le maʻisuka e taʻua o le maʻisuka maʻi,
  • ogaoga maualalo o le okesene i totonu o le toto ma tisipenesa o le pepe fou,
  • maʻi faʻalavelave faʻafuaseʻi o le pepe fou,
  • pe a uma ona tipi le maea, e le toe tafe le glukose a le tina i le toto o le pepe (o le hypoglycemia e tupu), ao faaauau pea ona maua e le pancreas le inisalini mo le gaosia o le kulukose i voluma muamua. O lenei tulaga e sili ona lamatia ma mafai ai ona mafua le maliu o se pepe fou,
  • i se pepe fou, o le lamatiaga o le faaleagaina o le metabolism o le mineral, lea e fesootaʻi ma le le lava o le magnesium ma le calcium, o lenei mea e afaina ai galuega a le fatugalemu o le tino. Mulimuli ane, o ia tamaiti e ono mafatia i le mafaufau ma le mafaufau ma le mafaufau i tua i le atinaʻeina,
  • le lamatiaga o le le atoatoa o le fatu,
  • o loʻo i ai se tulaga lamatia o le mafaufau o se tamaititi e faʻapipiʻi le maʻisuka ituaiga 2,
  • afaina.

I lalo o le faʻamaumauga a fomaʻi ma le mataʻituina ma le totoʻa o latou soifua maloloina i le taimi o le maitaga, e tuʻuina atu e fomaʻi se faʻamatalaga lelei mo se fafine maʻitaga o loʻo maua i le maʻisuka ma lana pepe.

O le maʻitaga i fafine e le lelei le glucose metabolism e manaʻomia le vaavaaiga faʻapitoa faifaipea, talu ai ona o le maualuga o le toto suka i se tamaititi, e tele faʻamaʻi e mafai ona tutupu, o nisi taimi e le fetaui ma le ola. O le fetopathy e aofia ai mea e le masani ai i le atinaʻeina o totoga, afaina o gasegase, asphyxiation i totonu o le manava ma vave loa ona fananau mai, vave fanau mai ma le vevesi i taimi o latou, ona o le mamafa tele o le tamaititi.

O le mafuaʻaga o le fetopathy e mafai ona avea ma ituaiga 1 maʻisuka, maʻisuka faʻamaʻi, uluaʻi suiga i le metabolism - faʻaleagaina le glucose toleni, ma le amanaia o le toe faʻafouina o le maʻi ma le maʻisuka ituaiga 2. I le na o le seneturi talu ai, o teineiti e maua i le maʻisuka sa le ola i se tausaga matua. Ma e oʻo lava i le oʻo mai o le inisalini sauniuniga, na o le tasi i le luasefulu tamaitai e mafai ona maʻitaga ma maua ma le manuia se tamaititi, ona o le maualuga o le lamatiaga, na finau mai fomai i le faʻauʻu. O le maʻisuka ua maeʻa ona faoa se fafine o le avanoa e avea ai ma tina. I le taimi nei, faafetai i vailaau faafomai i aso nei, o le avanoa o le maua o se pepe soifua maloloina ma le tele o taui mo le faamaʻi e tusa ma le 97%.

O le gasegase o le maʻi e aofia ai faʻamaʻi e tupu i le fetus ona o le tumau hyperglycemia i le tina. A le lava le togafitiga o le maʻisuka, e le lelei pe ua toesea foi, o faaletonu o le tuputupu ae i se tamaititi ua amata ona amata mai i le 1 masina. O le taunuuga o le maʻitaga e itiiti le faalagolago i le umi o le maʻisuka. O le maualuga o lona taui, faʻataʻitaʻiga vave o togafitiga, ma le amanaʻia o suiga o le maʻisuka ma suiga i le taimi o le fanau, o le iai o le maʻisuka faafitauli ma faʻamaʻi faʻamaʻi i le taimi o le fausiaina, e taua tele.

O togafitiga saʻo mo le maʻitaga, na atiae e se fomaʻi atamai, e mafai ai ona e maua se toto tumau o le kulukose - o le masani o le suka toto. O le maʻi suka i le tamaititi i lenei mataupu ua matua leai lava pe ua matauina i se vaega itiiti. Afai e leai se faʻafitauli matuia o le intrauterine, o togafitiga faʻapitoa i le taimi lava e fanau mai ai e mafai ona faʻamaonia ai le le lava o le toto, faʻaitiitia le hypoglycemia. E masani lava, o faʻalavelave i tamaiti o loʻo i ai se tikeri maualalo o le manava o le maʻisuka ua faʻaaogaina i le faaiuga o le vaitaimi ole tausaga (masina muamua o le olaga).

Afai o le hyperglycemia e masani ona tupu i le taimi o le maitaga, taimi o le maualalo o le suka ma le ketoacidosis, e mafai e le pepe fou ona tupu:

  • faateleina le mamafa
  • manava manava
  • faalauteleina totoga i totonu
  • vascular problems
  • gaʻo gaʻo gasegase gaʻo,
  • o le toesea poʻo le faʻavaeina o le vetebrae, siʻusiʻu, ponaivi vavae, fatugaʻo,
  • fatu ma mea faʻaletonu o le fatu
  • solia o le faʻavaeina o le faʻalavelave o le faʻalavelave, vaʻaia o le cerebral.

I fafine e maua i le maʻisuka e le oʻoi ai le tino, i le taimi o le gasegase, o le gasegase ogaoga ua matauina, o le alualu i luma o faafitauli, aemaise le nephropathy ma le retinopathy, o le gasegase faifai pea o fatuga ma le gafa o le fanau, faalavelave matuia ma le tafe.

O le tele lava o le hyperglycemia e tupu, o le maualuga o le lamatiaga o le faapau pepe - 4 taimi faʻatusatusa i le averesi i le amataga. E masani ona amata galuega muamua, 10% le maualuga o le iai o se pepe ua maliu.

Afai e tele le suka i le toto o le tina, o le a matauina foi i le fetus, talu ai e mafai e le kulukose ona ulu i le placenta. E masani ona ulufale atu o ia i le tamaititi i se aofaiga e sili atu nai lo lona malosi. Faatasi ai ma suga, amino acids ma tino ketone ua ulu atu. O hormones pancreatic (insulin ma glucagon) i totonu o le toto fetal e le faʻafefe. E amata ona gaosia i le tino o le tamaititi mai le 9-12 vaiaso o le maitaga. O le mea lea, o le uluai 3 masina o le faʻapipiʻi o okeni ma lo latou tuputupu aʻe e tupu i tulaga faigata: sugars sugars protein proteins, faʻasalaga saoloto e faʻalavelave ai lo latou fausaga, faʻamaʻi o le ketone o le tino toto. O le taimi lea na fausia ai ni faaletonu o le fatu, ponaivi, ma le faiʻai.

A oʻo ina amata ona tuʻuina atu le inisalini i le fomaʻi, ona faʻafefeteina lea o le paʻu, e tupu aʻe le mea e tupu ona o le tele o le inisalini, ma le leithith synthesis e faʻavaivaia.

O le maʻi suka i pepe faatoa fananau mai e manino lava le vaaia, o tamaiti faapena e matua ese lava mai pepe soifua maloloina. E sili atu: 4.5-5 kilokalama pe sili atu foi, faatasi ai ma le gaʻo o le gaʻo, o le manava tele, e masani lava ona fulafula, ma foliga foliga foliga i le masina, gutu gutu. O le placenta e maualuga foi lona maualuga. O tauau o le tamaititi e sili atu lona lautele nai lo le ulu, o vae e foliga mai e itiiti pe a faatusatusa i le tino. O le paʻu mumu, ma le lanu o le susu, o le laititi e foliga mai o se vevela e masani ona matauina. O le pepe faatoa fananau mai e tele lava le tupu o lona lauulu, ua matua ufitia i le gaʻo.

O faʻamatalaga nei e ono tupu saʻo pe a uma le fanau mai:

  1. Faʻafitauli o le manava o le tino ona o le mea moni e le mafai ona faʻamaʻo le mama. Mulimuli ane, o le manava faʻanatinati, puupuu le mānava, e mafai ona fai faʻasalalauga leotele.
  2. Fanau fou faatoa fananau mai, o se faailo o le maʻi ate. E le pei o jaundice physiological, e le alu na o ia, ae manaʻomia togafitiga.
  3. I tulaga ogaoga, lapalapaina o vae, soloina o sulu ma vae, fusi o pito i lalo, foliga le masani o tino, o le faaitiitia o le maualuga o le ulu ona o le laloga o le mafaufau e mafai ona matauina.

Ona o le faalēaogaina o le suka ma le tele o le inisalini, ua amata ai e le pepe faatoa fanau le hypoglycemia. O le tamaititi e fuli, e faʻaitiitia lona musika, ona amata lea ona amata, le vevela ma le mamafa o le mamafa, loto vaivai le mafaia.

O le suʻesuʻega o le maʻi o le maʻisuka ua faia i le taimi o le maitaga i luga o faʻamaumauga o faʻamatalaga i luga o le hyperglycemia faʻatasi ma le i ai o le maʻisuka. O suiga faʻaleagaga i le tamaititi e faʻamaonia e le ultrasound.

I le aso muamua, o le ultrasound na faʻaalia ai le macrosomia (faʻalauteleina le maualuga ma le mamafa o le tamaititi), tino le atoatoa o le tino, lapoa o le ate tele, sili atu le susu o le amniotic. I le lona 2 masina, faatasi ai ma le fesoasoani a le ultrasound, e mafai ona iloa ai ni faaletonu i le tino o le tino, o le ponaivi, o meaʻai ma meaola, o le fatu ma le toto. A maeʻa le 30 vaiaso o le maʻitaga, e mafai e le ultrasound ona vaʻai i mea oona ma gaʻo tele i le pepe.

O se fafine maʻitaga o loʻo maua i le maʻisuka o loʻo faʻatulagaina foi le tele o suʻesuʻega faaopoopo:

  1. Faʻamatalaga faʻapitoa o le fetus O le faʻamautuina o le gaoioiga a le tamaititi, o lona faagaioia o le manava ma le fatu. Faatasi ai ma le manava, o le tamaitiiti e sili atu ona malosi, o vaitau moe e puupuu atu nai lo le mea masani, e le silia ma le 50 minute. O faʻalavelave faʻafuaseʻi ma faʻalosolo taimi o le fatu fatu e mafai ona tupu.
  2. Faʻaaliga tofia i le 30 vaiaso e iloilo ai galuega a le loto, le setete o vaʻa o le fomaʻi, le tafe o le toto e tafe i le maea uʻamea.
  3. CTG o le fetus ia iloilo le auai ma le fatu i luga o vaitau uumi, iloa le hypoxia.
  4. Suʻe toto amata i le 2 suʻega i le 2 vaiaso e fuafua ai le faʻamalologa o le fafine maʻitaga.

O le suʻesuʻega o le maʻi o le maʻisuka i se pepe faatoa fanau mai, e faia i luga o se suʻesuʻega o le faʻaalia o le pepe ma faʻamaumauga mai suʻesuʻega toto: o le numera faateleina ma le maualuga o le toto mumu, o le maualuga o le hemoglobin, o le pa'ū i le suka i le 2.2 mmol / L ma lalo ifo ile 2-6 itula ina ua maeʻa.

O le fanau mai o se tamaititi e maua i le maʻi maʻisuka e manaʻomia ai togafitiga faʻapitoa faapitoa. E amata i le taimi o le fanau mai. Ona o le lapoa tele ma le maualuga o le lamatiaga o le matua, o le masani ona fanau mai masani e masani ona faia i le 37 vaiaso. O taimi muamua e mafai ai na o mataupu e mafua ai ona lamatia le ola o le tina, talu ai o le ola o le pepe ua leva ona maua i le maʻi o le diabetic e maualalo tele.

Ona o le tulaga maualuga o le hypoglycemia i le taimi e fanau ai, o le kulūkose o le toto e masani ona mataitu. O le suka maualalo e vave ona faasaʻoina e ala i le puleaina o le puleaina o le kulukose.

O oe faʻaleagaina i le toto maualuga? E te iloa o le maualuga o le toto maualuga e tau atu i le fatu ma oso? Faʻatasi le mamafa o lau avega. Manatu ma manatu faaalia e uiga i le metotia faitau iinei >>

I le taimi muamua ina ua mavae le fanau mai o se pepe, o togafitiga faʻatasi ai ma le fetopathy e aofia ai le faʻasaʻoina o faʻafitauli faigata:

  1. Tausia o kulūkose masani. E masani ona fafagaina fafaga i le 2 itula, e sili atu i le susu susu. Afai e le lava lenei mea e faʻaitiitia ai le hypoglycemia, o le 10% glucose solution e faʻaaogaina i luga o ni vaega laiti. O lona maualuga toto maualuga e tusa ma le 3 mmol / L. E le manaʻomia se faʻaopoopoga tele, talu ai e tatau ona taofia le gaosia o le inisalini.
  2. Fesoasoaniga e malolo. Ina ia lagolago le manava, o auala eseese o le faʻamalositisi faʻaogaina e faʻaaoga, e mafai ona faʻafoe sauniuniga o mea tiso.
  3. Suiga o le vevela. O le vevela o le tino o se tamaititi e maua i le maʻisuka embraopathy e tumau pea i le maualuga o le 36.5 -37.5 tikeri.
  4. Faʻasaʻoina o paleni eletise. Le leai o le magnesium e totogiina i le 25% o le fofo o le magnesium sulfate, o le leai o le konisini - 10% o vaifofo o le calcium gluconate.
  5. Uila Ultraviolet. O le togafitiga o le jaundice e aofia ai sauniga o le radiation radiation.

I pepe faatoa fananau mai o loʻo maua i le maʻisuka o le gasegase oe na mafai ona aloese mai le faʻaleagaina o le maʻi, o faʻamaʻi o le faʻamaʻi na faasolosolo malie lava. I le 2-3 masina, o se pepe e faigata ona iloa mai se mea maloloina. E ono le mafai ona ia atiina ae atili le maʻisuka ma e mafua ona o tulaga o le keneranai lo le i ai o le gaioiga i le pepe.

O fanau e fananau mai i tina e maua i le maʻisuka e masani lava ona i ai le gauai atu i le gaʻo ma le le lelei o le lipid metabolism. I le 8 o tausaga, o le tino o le tino e sili atu le maualuga nai lo le averesi, o loʻo maualuga o latou toto o triglycerides ma cholesterol.

Faʻataʻitaʻiina o le maʻi o le fatu i le 30% o tamaiti, suiga i le fatu ma toto toto - i le afa, manuʻa i totonu o le tino - i le 25%.

E masani lava, o nei suiga e laʻititi, ae o le tau le lelei mo le maʻi suka i le taimi o le maʻitaga, ua maua ai ni faaletonu matuia e manaomia ai faʻalavelave faʻapitoa ma togafitiga masani.

E tatau ona e sauniuni mo le maitaga ma le maʻisuka i le ono masina aʻo lei oʻo i le fausiaina. I le taimi lea, e tatau ona faʻatuina se taui tumau mo le faʻamaʻi, e faʻamalolo ai foci masani o faʻamaʻi. O se faailoga o le sauni mo le fanauina o se tamaitiiti o se tulaga masani o le hemoglobin glycated. Normoglycemia ao lei amataina, aʻo maʻitaga ma aʻo fanau mai o se mea e manaʻomia muamua mo le fanau mai o se pepe soifua maloloina i se tina e maua i le maʻisuka.

E fuaina le kulukose o le toto i le 3-4 itula, o le hyper- ma le hypoglycemia e vave ona taofi. Mo le taimi e iloagofie ai le gasegase o le maʻisuka i totonu o se tamaititi, e tatau ona lesitala i totonu o le falemai i le amataga, ia faia uma suʻesuʻega.

I le taimi o le maʻitaga, e tatau i se tamaitai ona asiasi atu e le gata i se fomaʻi, ae o se finau o le fomaʻi e fetuunai le fualaau o fualaau faasaina.

Ia mautinoa e aoao! E te manatu o pills ma insulin o le auala lava lea e tasi e taofi ai le suka? E le moni! E mafai ona e faamaonia lenei lava oe e ala i le amata ona faʻaaogaina. faitau atili >>

Tuua Lau Faamatalaga