Alu ma le suka

Mo i latou o loʻo mafatia i le maʻisuka, ua fautuaina e mumusu e inuina le ava malosi i ni mea laiti. E pei ona e iloa, o le ava malosi, o le ulu atu i totonu o le tino, ei ai le aafiaga leaga i le ate, lea e taua tele i le faatumauina o le tulaga masani o le ola maloloina o le maʻisuka.

Aemaise lava, o le ate o le glycogen, e puipuia ai le maualuga o le suka toto mai le pa'ū malosi.

O le pancreas foi e mafatia i le inuina o le ava malosi, ma le isi, o le kanesa o le pancreatic, o faailoga ma faailoga o loo faaalia i le tiga, ua mafua foi i le tele o le ava malosi.

O le mea moni, o lenei tino e nafa ma le gaosia o le inisalini i le tino o le tagata, lea e tatau mo le maʻisuka. O le faaletonu o le pancreatic i le lumanai e faigata ona togafitia ma ua manatu o se maʻi ogaoga.

E le gata i lea, o le ava e aʻafia ai le faʻaogaina o le tino, e faʻaumatia ai ni mea. O le maʻisuka e faʻaalia o ia lava i se auala talitutusa, faʻalavelaveina le galuega o se tino vaivai vaivai.

O le maʻi suka e masani lava ona taʻitaʻia ai le gaʻo, lea e aʻafia tele ai le polokalame cardiovascular. O le ava malosi i le tele ma le tele o taimi e faʻaaoga vave ai maso o le fatu, arteries, ma puipui o le toto. I se isi faaupuga, o le maualuga o le toto suka ma le ava malosi e toetoe lava a le fetaui lelei mo i latou oe mananao e tausia lo latou ola maloloina.

Mafuaaga mo le faasaina

Peitai o endocrinologists e faʻasaina le faʻaaogaina o le ava e le gata ona e iai sona aafiaga i le kulukose. O mafuaʻaga mo le faʻatagaina o loʻo taoto i le mea moni e faapea o mea inu ava malosi:

  • afaina ai le tele o sela,
  • aʻafia le afaina o le pancreas,
  • faʻaumatia neu e ala i le faia o le le lelei i luga o le tino,
  • faavaivaia le fatu o le fatu, faateteleina le toto toto.

E tatau i le maʻisuka ona vaʻaia lelei le tulaga o le ate. I le uma, o ia lea e nafa ma le gaosiga o le glycogen. E tatau ona puipuia le hypoglycemia: i tulaga ogaoga, o le glycogen e oʻo i le ituaiga glucose.

O le inuina o le ava malosi e mafai ona oʻo atu ai i le faʻaitiitia o le pancreas. O le faagasologa o le gaosiga o le inisalini e faʻalavelaveina, ma o le tulaga o le maʻisuka e mafai ona iloa lelei atu i le taimi sili ona puupuu.

I le iloaina o le aafiaga o le ava malosi i le suka o le toto, o nisi tagata e talitonu e mafai ona e inuina i sina aofaiga itiiti i aso taitasi e tuuitiitia ai lou glukose concentration. Ae o sea manatu e matua afaina lava. E masani ona aʻafia le tino atoa i le masani ai o le ava malosi. O le iʻuga, o le maualuga o le suka e sili atu ona faʻamaonia, ae e le mafai ona pulea le tulaga o le maʻi.

  • afaina ai le tele o sela,
  • aʻafia le afaina o le pancreas,
  • faʻaumatia neu e ala i le faia o le le lelei i luga o le tino,
  • faavaivaia le fatu o le fatu, faateteleina le toto toto.

Ituaiga ituaiga ava malosi

E taua le maʻisuka e inu ava malosi ma le suka i lona toto. Ae ui i lea, o le a le tele o le a faʻatupulaia e faʻalagolago i le ituaiga ituaiga inu na faʻaaogaina. E le o meainu uma lava e tutusa lelei, ma o le mea lea e le tutusa ai le aafia o le suka i totonu o le tino.

O le uaina foi e suamalie tele, ae e mafai ona faʻaumatia i ni vaega laiti. E tatau ona manatua o le uaina mūmū e sili atu ona suamalie nai lo papaʻe. I ituaiga eseese o le uaina, e taua tele le filifilia o vai vevela ma vai mamago, lea e faʻaalia ai le itiiti ifo o le aafiaga o le ava malosi i luga o le suka nai lo isi ituaiga.

Mafai ona faateleina le suka ma le vine. E mafai foi ona faʻaumatia i ni nai laasaga, ae e sili atu le tuʻuina atu o le fiafia i le uaina ua maeʻa.

O Martini foi e aʻafia ai le suka i le tino. O lenei vaiinu ei ai le tele o mea inu oona, e manaia tele.

Po o le a lava le faʻaaogaina o le ava i lona tino mamā, ma le suamalie, suamalie poʻo le vodka, o loʻo i ai le faʻalagolago i le tuputupu aʻe o le kulūkose i luga o lona faʻaaogaina.

E tele gasegase e mafaufau pe faʻafefea ona faʻaaogaina le 'suka i totonu o le tino ona o le faʻaaogaina o' ava e le o faʻasalaina '? O le malosi e "le faʻasusu" inu i le maʻisuka e sili. Whiskey, o le brandy e itiiti le suamalie nai lo ituaiga o loʻo faamatalaina i luga.

O nisi tagata gasegase e le iloa pe oi ai le vodka? I totonu o vodka, o lona anotusi e laʻititi, ae e mafai lava ona i ai, ona o le tala faʻasolopito o le vodka e faʻaitiitia ai le suka toto e leai se faavae moni.

O mea o loʻo mulimuli mai o faʻataʻitaʻiga ia o le tele o le ava malosi e mafai ona faʻaaoga mo le maʻisuka.

Faailoga Taumaʻi o le Hypoglycemia

O le hypoglycemia o le vaiinu e faʻaalia i faʻamaoniga nei:

  • glucose faʻaitiitia i le 3.0,
  • popole, le fiafia,
  • tiga o le ulu
  • fiaai pea
  • tachycardia, vave le manava,
  • lima gatete
  • pallo o le paʻu,
  • faalua mata pe foliga saʻo,
  • sosolo malie,
  • leai se faʻatonuga
  • faʻaitiitia le toto maualuga
  • faʻasalaga, faʻalavelave faʻafuaseʻi.

Pe a faʻalavelave le tulaga, o le faʻalauteleina o vaega o le tino e faʻaitiitia, faʻalavelave ai le gaioiga o le afi, faʻamaopoopoina o gaioiga. Afai e pa'ū le suka i lalo ifo o le 2.7, e tupu mai se coma hypoglycemic. A maeʻa ona faʻaleleia le tulaga, e le manatuaina e se tagata le mea na tupu ia te ia, ona o sea tulaga e mafua ai ona solia le faia o le faiai.

Fesoasoani Muamua mo le atinaʻeina o le hypoglycemia e aofia ai le taumafaina o meaʻai e maua mai i gaʻo vailaʻau māmā faigofie. O vine suamalie nei, suamalie lauti, suamalie. I faʻafitauli ogaoga o togafitiga, e manaʻomia le puleaina o le kulukose.

E aʻafia le suka i le ava malosi, pe o le gasecemia e faateleina mai le ava malosi? O meainu malolosi e mafua ai le atinaʻeina o le hypoglycemia ma isi faʻailoga o le maʻisuka, i nisi taimi e faʻatupulaia ai le aʻafiaga o le fatu, stroke, neuropathy. E sili atu le maʻisuka i le tuʻuina atu o nei meaʻai.

Ava malosi ma suʻega

Inuina le ava malosi ao lei tuuina atu le toto i totonu o le 48 itula e faasaina. Ethanol ua vaivai:

Faʻavae i luga o iuga o ia iloiloga, e mafai ona faʻamasinoina e iai se faʻafitauli o le tagata ma le ate, le paʻu ma le fatu. E le gata i lea, o le ava malosi e faʻamamaina ai le toto ma faʻamalosia ai le faʻavaeina o toto.

Mo le tino o le tagata, o le maualuga ma le maualalo o le suka o le toto e tutusa uma lava taunuuga leaga. O faʻamaʻi o le tino o le endocrine e aafia ai le tulaga lautele o le tino. O le tele o taimi, o se tagata e le atoatoa le metabolism o le carbohydrate e le o maitauina le faʻaalia o le faʻamaʻi, seia oʻo ina maua se foliga masani.

Ua faia se suʻega toto toto e taofiofia ai le maʻisuka ma mea e manaʻomia muamua mo lona faʻaali. O faʻafitauli o le faʻamaʻi ma isi faafitauli ma le finocrine polokalama e aofia ai:

  1. lagona inuinu (inu sili atu nai lo le 2 lita o le vai i le aso ma e le mafai ona onā, e te manaomia vave le suʻeina o le kulukose),
  2. mamafa tele
  3. manuʻa ma faʻaleagaina le paʻu e le faʻamalolo mo se taimi umi,
  4. vevela vevela (o se lagona tumau o le malulu i totonu o vae),
  5. maʻi le lava (e le o le fiaai, poʻo le leai o se manaʻo e 'ai),
  6. sosolo
  7. vaivai maualalo faaletino (puupuu le manava, vai vaivai).

Afai ei ai i le tagata ni faʻamaoniga se tolu, o le a mafai ona iloa le uluaʻi laasaga o le maʻisuka (prediabetes) e aunoa ma se auiliiliga o le kulukose. Ole suega ole toleni ole kulukose i na mataupu na o le faamaninoina poo le a le tulaga o loʻo agaʻi i luma le fomaʻi i le taimi nei ma poo le a le togafitiga e tatau ona faʻaaogaina i se mataupu faapitoa.

O le suʻega suʻega e faia e aunoa ma le tele o sauniuniga, e te le manaʻomia le suia o aga masani masani ai meaai poʻo sauniuni mo le taimi muamua. E faia i le ave o le toto mai se limatusi. E mafai ona maua iʻuga i totonu o le 10 minute poʻo le taimi tonu lava, e faʻatatau i mea na faʻaaogaina. O le masani o loʻo faʻaalia mai le 3.5-5.5, e oʻo i le 6 - prediabetes, e silia i le 6 - maʻi suka.

Afai e fuafuaina suʻega toto ma urine i le 2-3 aso e sosoo ai, ona e aloese lea mai le inuina o le ava malosi. O le ava malosi e afaina ai le ituaiga o meaola o le toto, o le mea lea, o le lamatiaga o le faia o se faaletonu sese o le siama. E tusa ai ma taunuuga o iloiloga le saʻo, e mafai ona latou fautuaina togafitiga.

  1. I se suega lautele o le toto, e ono faʻaitiitia le hemoglobin. I le taimi lava e tasi, o le faailo o le cholesterol ma le maualuga o le toto mumu e faateleina.
  2. E talitonuina o taunuuga o le suʻega mo le syphilis ma le HIV e le faʻatuatuaina pe afai o le tagata inu i le ava malosi i totonu o le 72 itula talu ai.
  3. Aʻo le i faia togafitiga fuafuaina, ua siakiina se faailo e faʻaalia ai le metabolism i le ate. O lona aoga o le a faʻesea pe afai o se tagata inu ava malosi i le aso na muamua atu (i le 48 itula talu ai).
  4. O le ava malosi e aafia ai le suka. Ona o lenei mea, o se faʻamaonia saʻo e le mafai.

E faapefea ona aafia le tino i le suka?

E sili atu le malosi o le suka i le tino mo ni mafuaaga. Muamua, e tele ana calories, o le tele o le taumafaina e mafua ai le mamafa o le mamafa, lea, e mafai ai, ona mafua ai le atinaʻeina o faʻafitauli faʻaletonu ma le lamatiaga o soifua, e aofia ai maʻi cardiovascular. E le gata i lea, o le taumafa o le sugar-sugar e mafai ona taʻitaʻia ai le maʻisuka ituaiga 2.

Ma le mea mulimuli, o le suka lea o le mafuaaga autu o nifo nifo ma ni pili o nifo.

Ava malosi ma Suga

O le inuina malosi o le ava malosi e afaina foi i le toto toto. A e inu, e tali atu le tino i le toxin ma taitaia le malosi uma e sui ai. I le masani ai, o lenei mea e faalavelaveina ai isi gaioiga, e aofia ai le gaosia o kulukose ma hormones talafeagai mo lana tulafono faatonutonu. O lenei mea e sili atu ona matauina mo tagata ua inu i le ava malosi, talu mai le taimi ua faaitiitia le aoga o inisalini, lea e mafua ai le maualuga o le toto suka.

Aluhol directly affects this parameter i taimi uma e ulu ai i totonu o le tino, o lona uiga o faafitauli e mafai ona tupu e tusa lava pe faʻaaoga sese. O le maualuga ole gaosiga o le inisalini e faateleina, ma e mafua ai ona faʻaitiitia le suka o le toto, e taʻua o le hypoglycemia. O le hypoglycemia e mafua ai le vevela, vaivai ma le tele o maʻi le tumau e fesootaʻi ma le taumafa ava malosi.

Ava malosi ma le maʻisuka

Ole aʻafiaga lelei o le ava i le suka suka e mafua ai le soona taumafa tele mo le maʻisuka. E faʻaitiitia ai le aoga o vailaau oona, ma o le taimi e faʻaaogaina ai le ava malosi, e manaʻomia ona matua faʻaeteete tagata maʻi e maua i le maʻisuka.

E le gata i lea, o le maualuga o le ava malosi e mafai ona mafua ai le le mautonu i le hypoglycemia. I se isi faaupuga, faatasi ai ma na meainu, o le maʻisuka atonu e le o matauina ni faailoga iloga o le hypoglycemia o loʻo lata mai. "O se taunuuga, o le ono mafai ona atiaʻe lona tulaga aupito sili ona matautia, o le maualuga ole maualuga o le suka e mafua ai ona maualalo le lamatiaga o le cardiac arrhythmia, faaleagaina o le faiʻai ma le faaleagaina o le myocardial."

Faʻafefea ona faʻaititia le aofaʻi o le suka ua faʻaaoga

A oʻo mai i le suka o iai i le ava malosi poʻo lona aʻafiaga i le suka o le toto, mulimuli i nei taʻiala:

  • Faʻatasi ma inu taitasi ma sina sipuni vai. O lenei mea o le a aloese ai mai le faʻamaʻavaina, faatumauina le manino o mafaufauga ma pulea le aofaʻi o le ava malosi.
  • Taumafai e sui i mea inu malolosi. I le avea ai o se tulafono, matou te talanoa e uiga i ni mea e sili atu le faigata ma leaga i au mea e sili ona e fiafia i ai, lea, e aofia ai, o le ai ai le maualalo o le suka.
  • Aua le inu i se manava le aoga. Meaʻai e fesoasoani e faʻagesegese ai le fua o le inu o le ava i le tino, e puipuia ai aʻafiaga ogaoga i le gaosiga o le kulukose.

Le mafutaga i le va o le ava ma le kulukose

E tele suʻesuʻega ua faʻamaonia ai o le ava malosi o le maʻisuka e mafai ona amio le mautonu i le tino. E faʻalagolago lava i ituaiga ituaiga inu. O nisi oi latou e mafai ona faaitiitia le maualuga o le kulukose, o isi e taitai atu ai i le faateleina o le faateleina o faailoga.

Afai matou te talanoa e uiga i le faʻamalosia ma isi suamalie suamalie, ava malosi (ava aloaia fafine), ona mafai lea ona e inu i le faʻamaoni. Champagne e tatau ona lafoai atoa. O nei meainu e mafai ona faʻaititia maualuga le kulūkose. O se malosi malolosi malosi o le ava malosi e ese ai le galue. Cognac, vodka e mafai ona maualalo le suka. O le uaina malosi ei ai lona aafiaga tutusa.

Aua nei galo o le tikeri o le faʻaalia e faalagolago ile aofaiga o le ava. I le iloa pe o le ava e maualuga pe maualalo le suka o le toto, e tatau ona e manatua o le tele o lou inu, o le sili atu ona aoga o le ava i luga o le suka. O le aafiaga o le a faʻalagolago i le setete o isi totoga i totonu: ate, pancreas, fatugaʻo. E le mafai ona fai saʻo pe faapefea ona aafia le setete o se tagata faapitoa i le ava malosi.

O le tele o mea inu ava malosi e afaina ai foi le tulaga o le maʻisuka. Afai o se tagata ua afaina i le ava malosi, ona i ai lea o se tulaga lamatia o le atiaʻe o le hypoglycemia. Ae o le kulukose e mafai ona paʻu i tulaga ogaoga e oʻo lava i le leai o se vaisu: inu vai i le taimi.

E le o iai penefiti ma gaʻo i le ava malosi.

O le kalori i totonu o le uaina vevela (mumu) o le 64 Kcal, o le mea o le carbohydrate o le 1, le numera o iunite falaoa e 0.03.

E masani ona maua i le uaina mūmū le 76 kcal ma le 2.3 g o vailaʻau. O lona faasinomaga igoa o le 44.

Ae e le faasaina le suamalie suamalie. O lona kalori o le 78 kcal, ao le aofaʻi o carbohydrates e 9, o le aofaʻiga o XE 0.75.

100 g o le pia o le pia e 45 kcal ma le 3.8 g o carbohydrates, o le aofai o XE 0.28. E foliga mai e le maualuga le faatinoga. O le tulaga matautia o le gafatia o se fagu fagu e 500 ml. I le faʻaaogaina o faʻatatauga faigofie, e mafai ona e faʻamautuina pe a uma ona inu le 1 fagu pia, 225 kcal, 19 g o carbohydrates ma 1.4 XE o le a ulufale i le tino. O le faasinomaga faʻavae o lenei vaiinu e 45.

Faalatalata lata mai

Pe a inuina le ava malosi, o le kulutose faitau faitau vave le paʻu. Afai e matua maualalo le maualuga, ona mafai lea ona tupu mai le hypoglycemic coma. O le lamatiaga o le maʻi suka ma le ava malosi e le mafai ona maitauina uiga o le hypoglycemia. Faatasi ai ma se faʻaitiitia o le suka e matauina:

  • soona inu tele
  • gatete
  • vavao
  • le le mautonu le matelaina
  • faʻanoanoa vaaia
  • vaivai,
  • faʻaleagaina.

O nei faailoga e mafai ona fenumiai ma le inupia. Afai e le iloa e le maʻisuka pe faʻaitiitia le vailaka o le toto pe leai, atonu e le mafai ona ia pulea le tele o le ava malosi. Ae o le lamatiaga e le gata i se faaitiitia o le suka. Faatasi ai ma le tolopoina o le ava mai le tino, ua maualuga le maualuga o le suka. O loʻo i ai se tulaga lamatia o le atiaʻe o le hyperglycemia.

E le fautuaina le inuina o le ava i le maʻisuka ona o le mea moni e faasaga i le talaaga o lona taumafa, o le fiaʻai e faateleina tele. O le tagata e faamuta ona pulea mea ma le tele o lona faaaogaina.

Tagata e maua i le maʻisuka maualuga e tele lava ina mamafa. Ona o le le lava o le inisalini ma le le lelei o le inu o le kulūkose, ua faʻaleagaina ai le metabolism. Aʻo faʻaaogaina le maualuga o le kalori ava malosi, o le tulaga e naʻo le leaga.

Faʻatagaina Tulaga Masani

Afai e te fuafuaina se taumafataga lea e manaʻo ai se tagata o loʻo maua i le maʻisuka e auai, e tatau ona ia muai iloa po oa mea inu ma po o le a le tele e mafai ona ia inuina. E tatau ona maitauina i le taimi lava lea e mafai ai e le endocrinologist ona inuina na o le ava pe a fai e leai ni osofaiga matuia ma o le faateleina tele o le maualuga o le suka i le taimi nei.

E tatau ona manatua o le malosi malosi o le ava e maualuga-kalori. Faatasi ai ma lenei mea i le mafaufau, o le aso e mafai ona faatagaina vodka ma cognac ua fuafuaina. E oʻo atu i le 60 ml.

Afai o tatou talanoa e uiga i le uaina ua mamago, i le gaosiga o le gaioiga e leʻi faaopoopoina ai le suka, ona mafai ai lea e le maʻisuka ona inu se ipu atoa. O le tulaga o le a le suia tele mai le 200 ml o le uaina vaivai. E sili atu le tuʻuina atu o mea e fiafia i ai mūmū mūmū: i totonu oi latou o mea o vitamini ma mea e manaʻomia e sili atu.

E mafai ona inu le pia i ni mea laiti: e le tatau ona e inuina le sili atu ma le tasi le ipu.

Tulafono mo le inu

E tatau i le maʻisuka ona iloa le auala e inuina ai le ava malosi i le suka maualuga. E matua faasaina lava:

  • Inu le ava malosi i se manava gaogao
  • faʻafesoʻotaʻi le faʻaaogaina o le suka-lowering tablets and alcohol,
  • a 'ai le ava malosi,' ai meaʻai ma le tele o mea inu,
  • inu meainu suamalie.

O le meaʻai e le tatau ona faʻamalosi, ae lelei. E fautuaina e fomaʻi le siakiina o le suka pe a uma ona inu le ava ma ao le i momoe. I le filifili ai e inu sina meainu laitiiti, o le maʻisuka tatau ona mautinoa o loʻo i ai se tagata e lata ane ia te ia o loʻo iloa e uiga i le siama ma mafai ona fesoasoani i se faʻalavelave faʻafuaseʻi.

O faamalositino e mafai ona maua ai le maualuga o le suka, o lea e le mafai ai ona e faatinoina pe a uma se ipu uaina poo se ipu vodka.

Le aʻafiaga o le ethanol i luga o le kulukose

O tagata o loʻo i ai se vavave i le kulukose pe ua leva ona mafatia mai maʻi o le maʻisuka e manaʻomia ia iloa pe faʻafefea ona aʻafia le suka i le ava malosi. O lenei faʻataʻitaʻiga na maeʻa maeʻa ona iloiloina e fomaʻi faʻalauiloa. O taʻitaʻi popoto na oʻo mai i le manatu le mautonu o le ethanol i lenei tulaga e faʻaalia ai foliga o se "chameleon". O lona uiga, e matua le mafai lava ona vavalalata saʻo pe faapefea ona aʻafia le kulūkose i le ava malosi.

Le tele o mea e aafia ai le laina pito i lalo. E aofia ai:

  • le tele o mea inu
  • ituaiga o ava malosi
  • uluai setete o le soifua maloloina
  • Glucose faitauga avanoa
  • le lelei o mea taumafa.

Ua faʻamautuina o ituaiga ituaiga o ava malosi i a latou lava auala e aafia ai le toto ma le tuufaatasiga. O nisi ituaiga o ava malosi e faateleina ai le suka, ae o isi, i se isi itu, faailoilo maualalo.

O le tele o ituaiga kulukose e mafua ai le faateleina o le kulukose, lea o loʻo i ai se faʻateleina o mea o le sucrose: ava, suamalie / suamalie suamalie. Ae o le ava malosi (gin, cognac, vodka, rum, whisky, ma isi) ma le uaina vevela e galue i lalo ifo ole kulukose. O le suka o le toto e faʻalagolago foi i le fua o le ethanol ua faʻaumatia.

O le tele lava o le onā, o le maualalo ifo o le maualuga o le kulukosese. O le taua muamua o le uluai setete o le soifua maloloina o le tagata inu. O le faapaleni o le toto toto i le taimi o le ava e aafia i ni faailoilo o le soifua maloloina, pei o le:

  • pancreatic pathologists,
  • Pe o le tagata e mamafa, mamafa,
  • faafitauli i le taimi nei i le gaioiga o le ate ma fatugaʻo,
  • o le i ai o le faʻalauteleina o aʻafiaga i methanolites ethanol (allergy).

Aafiaga matautia

Afai o se tagata e aʻafia i suauu suka poʻo se maʻisuka amata ona faʻaaogaina le tele o oloa e maua ai le ava, o le a mafua ai ona pa'ū tele le kulūkose i le tino. O lenei tulaga ua afaina i le atinaʻeina o se maʻi matautia - hypoglycemia.

O le hypoglycemia o se tulaga faʻaleagaina e faʻavae i luga o le faʻaitiitia o le faʻasalaga o faailoga o le kulukose. E mafai ona e iloa le atinaʻeina o sea tulaga i faailoga nei:

  1. Tigā lima.
  2. O le fiaaai.
  3. Faʻaleagaina tulaga.
  4. Tigā o le ulu.
  5. Tauvalea ma le faʻalavelave lautele.
  6. Manatu o le mafaufau, faalavelave.
  7. Le lava le faʻamaopoopoina ma le faʻatulagaga.
  8. O le gaoia i a latou faʻaaliga e talitutusa ma vailaʻau.

O le toesea ma le le mafai ona tuʻuina atu fesoasoani talafeagai i le hypoglycemia e faʻaosofia ai le atinaʻeina o le hypoglycemic coma, lea e mafua ai se taunuʻuga talafeagai.

Ava malosi ma le maʻisuka

Tusa lava pe o le a le afaina o le ava: e siitia pe maualalo ai le suka toto, i le i ai o le maʻisuka, e tatau ona matua taua tele le ava malosi. E tatau ona manatuaina i le tele o le inuina o se mea inu inu i le ate. Ae o le soifua maloloina o le ate o le ate lea e tele sona sao i le tulaga o se maʻi o loʻo maua i le maʻisuka. O le ate lea e gaosia ai glycogen, ma tumau ai le paleni masani o kulukose.

O se tino e faʻavaivaia e le maʻisuka e vave vave ona le tali lelei i le taumafaina o le ava. Aemaise lava, o le lamatiaga o le atinaʻeina o togafitiga faʻapitoa o le pancreas e maualuga tele. O le leiloa o lenei okeni e matua faanoanoa lava mo le soifua maloloina o le maʻisuka. I le mea uma, o lenei gland e nafa ma le gaosia o le inisalini e manaʻomia mo le tino, ona o le leai o se maʻi o loʻo maua i le maʻisuka.

O le ogatotonu o le tino o loʻo aʻafia ai le faʻaleagaina. I le maʻisuka, o le 'ava malosi e mafua ai le faʻaumatiaga o neu, lea e aafia ai le soifua maloloina o le mafaufau o se tagata. O le oso o le kulukose e tupu i le talaaga o le taumafaina o le ava atonu e le tali atu i le auala sili i le metabolism.

O le tele lava o taimi, o le maʻisuka ua maeʻa e le o aʻafiaga o le oona tele, lea e faʻapeteina e ala i le faatosinaga o fualaau. O lenei atinaʻe o mea na tutupu e afaina mo le setete o le cardiovascular system. Lafoaʻi o glucose, faʻavevesi e le ethanol, e taʻitaʻia vave ai ma faʻaleagaina puipui puipui, lea e faʻasaga i le pito i tua o se tino tino tele e mafai ona faaosofia ai le gangrene o pito.

O le soona inu malosi o le ava e tetee atu i le talaaga o le maʻi suka e matua le taliaina, i lalo o ia tulaga o loʻo feagai le tagata maʻi ma faʻalavelave matautia.

O le a le mea e mafai ona inu i le maʻisuka

O le mea moni, soo se tagata e manaʻo e auai i se aso faamanatu, sii se ipu ava malosi, fai atu pe auai i se meaʻai. O le maʻi suka, pe afai o se tagata e mausali, e le avea ma faʻalavelave i le taumafa ava malosi. Ae na o le i ai o se auala talafeagai i lenei ituaiga o faafiafiaga. Muamua lava, o le maʻisuka e tatau ona iloa le mea o le ava e faatagaina e inu i lona tulaga.

A filifilia le ava malosi, e fautuaina e fomaʻi le amanaʻiaina o faʻamaumauga e pei o:

Ina ia i ai se manatu o nei faʻaaliga, e aoga le faʻaogaina o le laulau lea:

AluSquirrelsFatsCarbohydratesCalories
pia (1.8%)0,200,004,3029,00
pia (2.8%)0,400,004,4034,00
pia (4.5%)0,600,003,8045,00
mūmū mūmū (12%)0,000,002,3076,00
uaina mamago (12%)0,000,000,2066,00
uaina papaʻe (12.5%)0,000,004,0078,00
uaina papaʻe (10%)0,000,004,5066,00
suamalie paʻepaʻe mama (13.5%)0,000,005,9098,00
ava malosi (24%)0,000,0053,00345,00
Madeira (18%)0,000,0010,00139,00
taulaga (20%)0,000,0013,70167,00
vermouth (13%)0,000,0015,90158,00
punch (26%)0,000,0030,00260,00
sherry (20%)0,000,0010,00152,00
vodka (40%)0,000,000,10235,00
cognac (40%)0,000,000,10239,00
gin (40%)0,000,000,00220,00
pine (40%)0,000,000,50225,00
rum (40%)0,000,000,00220,00
whiskey (40%)0,000,000,00220,00

O meainu nei o loʻo i luga o le lisi o le ava mo tagata e maua i le maʻisuka:

  1. Vai masani ma maualuga. E faapitoa le faia i luga o le fua o vine o vailaau eseese. Ole ava malosi o le filifiliga lelei lea mo tagata mamaʻi, aua o loʻo i ai le tele o vitamini, antioxidants ma faʻamalosi e manuia ai le tino i le maʻisuka. Ole fua ole aso e le tatau ona sili atu i le 150-200 ml o le vaiinu.
  2. Mea malosi malosi (whiskey, vodka ma gin). Ua faʻatagaina e faʻatau ona o le leai o le suka i le tuufaatasiga. Ae e tatau ona manatua i le mafaufau o lenei ituaiga malosi e maualuga-kalori, o lea o le maualuga e mafai ona e gafatia e 50-60 ml.
  3. Vini faʻamalosi, ava malosi ma vermouth. O lenei ava malosi foi e faatagaina mo le faʻaaogaina e tagata gasegase i le maʻisuka, ae na o le toe mulimuli, ma i se tulaga maualalo. Aua neʻi galo o lo oi ai ia i latou se pasene tutusa lava o le suka.

E le fautuaina e fomaʻi le faʻailoa i le pia ma se maʻi maʻisuka ua maua. O lea faʻagata e faʻavae i luga o le faʻaititia o le aʻafiaga o le hypoglycemia e tusa ai ma tua o le faʻafefete, lea e sili ona matautia mo le maʻisuka.

Fautuaga o le maʻisuka

E taua tele mo tagata o loʻo mafatia i lenei faʻamaʻi e mulimuli i se auala talafeagai i le filifilia o le ava malosi. Ae e tatau foi ona iloa pe faʻapefea ona faʻaaoga saʻo. O fautuaga nei o le a fesoasoani:

  • aua le inu i se manava leai
  • o le faʻaaogaina o vailaau e faʻasaga i tua o le inu e faʻasaina,
  • Faʻaaoga meaai maualuga-carb e fai ma afaina
  • e tetee atu i le tulaga o le inupia e faʻasaina le auai i soʻo se gaioiga faaletino,
  • A o lei faia le taumafataga, e tatau ona e siakiina oe lava mo le maualuga o le suka, i le taimi o le aso malolo e fuaina ai foi taimi ma ia mautinoa e fai se siaki aʻo lei alu i le moega.

O le a sili atu pe afai o tagata o loʻo malamalama lelei i vailaʻau o le a lata ane, i se taumafataga i le vaiaai. Ma o le tulaga o le atiina ae o ni faʻafitauli e lei mafaufauina ma le mautinoa, e mafai ona latou saunia le fesoasoani muamua. Ia, lelei, e sili atu le aloese mai le ava malosi, filifilia o suamalie, meainu suamalie ma compotes.

O le ava o le ai ai pea sona aafiaga i le maualuga o le kulukose i le tino. E le gata i lea, o ituaiga eseese o ava malosi e afaina ai le maualuga o le suka. Ma o lenei mea e aʻafia ai tagata e maua i le maʻisuka, ae faʻapea foi tagata soifua maloloina. A o le amataina se meainu malosi, e aoga le faia o se auala atamai i le filifiliga o le ava malosi. Faʻatasi ai ma se vavalalata e oso i le suka, e sili atu le lafoaia o le inu atoa, ina ia aua neʻi faʻafeiloaʻi i se mea e leʻi mafaufauina, ae o taimi uma e ono lamatia ai le inu ava malosi.

Vaega o aʻafiaga o le ava i luga o le suka toto

O le aʻafiaga o le ava i luga o le tino e faalagolago i faʻataʻitaʻiga e pei o le tele o meainu ma le tele o liua. O le tali atu i le ava malosi e mafai ona eseese ona o mafuaʻaga taua:

  • le i ai o faamaʻi o le pancreas ma le ate,
  • mamafa ma le ofoofogia,
  • toto maualuga
  • faʻaoga tutusa o fomaʻi vailaʻau eseese.

O le inuina o le ava malosi e mafai ona faʻaleleia atili ai aʻafiaga o le inisalini ma le aʻafiaga o vailaau mo togafitiga e mamanuina ai le kulūkose. O le ava malosi e faatelevaveina le faagasologa o le vaeluaina o gaʻo, lea e faʻapupulaina ai le maualuga o le mafai ona gafatia o le membrane.

Ona o nei "va" i totonu o puipui o paʻu mai le tino e sili atu i le suka e ulu atu i le suauu. O le atinaʻeina o se maʻi e pei o le maʻisuka o loʻo i ai le aafiaga sili ona leaga i le gaioiga o fesoʻotaʻiga o le neuronal, lea, pe a faʻaumatia e le ava malosi, e vave ona faʻaumatia.

O mea inu e aofia ai le ava malosi e faaosofia ai le manaʻo, ma mafua ai ona gaosia se tagata, lea e aʻafia ai le toto suka. O le ava malosi e le ogatasi ma le tele o vailaau o le maʻisuka ma e le aʻafia ai aʻafiaga o le inisalini ma le faʻasologa.

I nisi tulaga, o le faʻaaogaina o meainu inu e taʻitaʻi atu ai i le maʻi suka, o le mea lea e tatau ai i tagata o loʻo i ai faʻafitauli tutusa ona lafoai atoa le ava malosi. O le ava malosi o se toxin malosi. Ole telegese le faʻaitiitia o faiga ole gasegase i totonu o le tino, lea e mafua ai le tutupu o le atherosclerosis poo le faʻateleina o le soifua matua matutua.

Le aʻafiaga o le ava i luga o le suka

Ua lauiloa o le inuina o le ava malosi e mafai ona mafua ai faʻaaliga o le hypoglycemia, faʻatasi ai ma le faʻaitiitia o le toto toto, ma le hyperclycemia, o lona uiga, o le faateleina o le suka i le toto toto.

O agaga malosi e pei o vodka, whiskey, cognac ei ai le faaitiitia o le malosi, ae o vine, pia, ava ma aperitifs e mafai ona faateleina. O ia tulaga uma nei e sili ona matautia ona o lo latou aafiaga i le tino.

Faailoga o se pa'ū mataʻutia i le suka

I le taimi o le taumafa o le ava malosi, o le vave faʻaitiitia o le kulūkose toto muamua, e faʻalagolago lenei tulaga i le tele o le ava malosi ma lona malosi. Faʻaitiitia le suka e mafai ona sili ona taua, aemaise lava i tagata e mafatia i faʻamaoniga o le maualalo o le kulukose pe a faʻalelei. Aʻo aveeseina le ava malosi mai le toto, ona amata lea o le faagasologa, lea e amata ai ona tulaʻi le maualuga o le kulukose i le toto. O lenei tulaga e mafua mai i faafitauli ma ogaoga iʻuga mo tagata e maua i le maʻisuka.

Mo le maʻisuka, o le ava malosi e matautia e le gata i le paʻu tele i le kulukose i totonu o le tino, ae i se malosi e le mafai ona suia i luga o le tino. O loʻo iloa e faʻapea o tagata e maua i le toto maualalo o loʻo i ai le faʻalavelave i le faʻalavelave o le tino, o le taumafaina o le ava, i lenei tulaga naʻo le faʻaleleia atili o le faʻaleagaina o le tino i totonu o le tino.

O le suka o le toto ma le 'ava malosi, o lona uiga, o le tele o le ava malosi e oʻo i totonu o le tino, o le tele o le suka o le toto e faʻaitiitia, ma le isi itu, o le itiiti o le ava malosi e tumau i le toto, o le maualuga o le suka. O le galuega o lenei mataupu faavae ua lauiloa i tagata e maua i le maʻisuka, talu ai ona o nei tulaga e mafai ona matua matautia lava.

Vaega o aʻafiaga o le ava i ituaiga eseese o le maʻisuka

O tagata e pagatia i le maʻisuka ituaiga 2 e faʻasaina i le ava malosi i soo se mea, e tusa lava pe aupito sili ona tauagafau, tele. O le ava malosi o se punavai o gaʻo, ma o ona tootoo laiti e mafai ona faʻaosofia ai le tele o le kulukose e ulufale atu ai i le totoga.

I le tulaga o se faʻamaoniga e pei o le maʻisuka ituaiga 1, e mafai ona faʻatagaina le inuina o le ava, ae e taua tele le faia o lenei mea i le faʻamaoni. Faʻaitiitia le maualuga o le suka ma le inu o le ava malosi e mafai pe afai e te faʻatupulaʻia le inisalini.

O le ava malosi ei ai lona aafiaga vasodilating, lea e mafai ona faatupuina ai le faʻaleagaina poʻo le faʻaleagaina o le cardiovascular system. Ole aʻafiaga o le ava e aʻafia ai le afaina o le alanine, glycerol ma le lactate i le ate, lea e talafeagai mo le puipuiga ma le puipuia o le atinaʻeina o le maʻisuka o vaega e lua.

O a mea inu malosi e mafai ona onā i le maualuga maualuga o suka

Faatasi ai ma le mautinoa le fautuaina o le ava malosi ma le maualuga maualuga o suka o ituaiga uma o ava malosi ma suamalie suamalie. O loʻo i ai se latou faamaumauga maualuga maualuga o le suka, lea e faʻatasi ma se tikeri maualuga ei ai lona faʻaleagaga i le tino. O vailaʻau Champagne e faʻapupulaina foi le maualuga o le kulukose, sei vagana ai nisi o vailaʻau mago e maualalo le malosi ma faaopoopo i ai sina siʻosiʻu suka.

Pe a fesiligia pe faʻaitiitia e le vodka le suka o le toto, e sili ona lelei le tuʻuina atu o le lisi o mea faitino lenei e faʻaalia ai le aafiaga o le tele o meainu malosi ile kulūkose:

  • 100 kalama o le brandy po o le brandy o le a faateleina le maualuga o le suka i le 5-6%.
  • O le a tutusa le lapisi o le siffweet Champagne o le a faateleina lenei faailoga i le 17-22%.
  • E faapefea ona aafia le vailaʻau toto i vodka? 100 kalama o le oloa o le a faaopoopo e tusa ma le 2-3% i lona maualuga.
  • 50 kalama o le tincture e mafai ona 'oso "le glucose e 8-10%.

E sili lava le lafoai atoatoa o le faʻaaogaina o vai inu malosi, lea e aofia ai le cider, pia ma le tele o cocktails, talu ai e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻe o le hyperglycemia. O le Whiskey ma le vodka o loʻo i ai le aafiaga sili ona leaga i maualuga maualuga o suka.

Glucose ma agaga

O le maualuga maualuga o le toto ma le ava malosi e masani ona tele i le tele o mea e mafai ona oʻo atu i se tulaga pei o le coma. E mafua mai i le mea moni o le ava malosi ei ai lona aafiaga taua i le tuufaatasiga o le toto.

Faʻasologa faʻamaʻi

I le tulaga o le inupia, o le toilalo e tupu i le gaosiga o le kullukose i totonu o le tino o le tagata: ona o le gaioiga uma o le ava malosi e tusa ma le fitu kilokalo. I le taimi lava lea, o le gaosiga o le kulukose, lea e tatau ona maua mai i enzymes o loʻo i totonu o le ate, e le tupu, talu ai o le taimi nei o le galuega o le ate e fesootaʻi ma le aveesea o le ava mai le toto. O se taunuuga, o se setete o le paʻu mataʻutia i le kulukose i totonu o le toto e atiina ae. I le taimi lava e tasi, faʻaitiitia le suka o le toto ma le ava malosi e mafai ona tumau mo le tasi aso i le lua.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e masani ona atiaʻe le gaʻo, lea e aafia ai le gaioiga o le fatu ma toto toto. O le ava malosi e faʻaleleia ai aafiaga i luga o nei okeni. O le mea lea, o le setete o le tino, lea e masani ona masani ai ona maua ai le toto toto ma le ava malosi e masani ona maua i taimi uma, e matua le fetaui ma e le gata i lea, e lamatia ai le ola maloloina.

E i ai tulaga e le mafai ai ona teena le faʻaaogaina o le ava mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka.

I nei tulaga, e fautuaina e fomaʻi ia e tausisi i tulafono nei:

  • faʻatagaina le faʻaaogaina i ni pusa laʻititi o meainu malolosi (whiskey, cognac, vodka) e le silia ma le 75ml i le aso,
  • e le mafai ona sili atu nai lo le 300 ml o le uaina po o le pia e inu ai,
  • aua le inu ava malosi i luga o se manava gaogao,
  • e fautuaina le maua o se meaʻai ao leʻi oʻo i le maea ai o le inu,
  • e le fautuaina le 'ai o meaʻai ma gaʻo i le taimi o se taumafataga,
  • inu ava malosi ma sua suamalie po o isi ipu inu kullukose,
  • siaki le fua o le kulukose i totonu o le toto, faʻaaoga se glucometer.
  • pe afai o le tagata maʻi e faʻaaogaina fualaau oona e maualalo ai le suka, o le faʻaaogaina o le ava malosi e matua faasaina.
O mea inu ava malosi e fesoasoani i le tele o meaʻai

Le aʻafiaga o le ava malosi i suʻesuʻega o toto

O le inuina o le ava malosi e mafai ona faʻaititia ai le faʻamaoni o taunuuga o suʻega toto. I le tulaga e faʻataʻitaʻiina ai suʻesuʻega o le toto, e tatau ona aloese mai le inuina o le ava malosi, e le gata i le ava malosi ma le malosi, sili atu i le lua aso.

O le maualalo o le faʻalagolago i taunuuga o se suʻega toto e fesoʻotaʻi faʻatasi ma le mea moni o le ava e faʻaitiitia ai le kulūkose i totonu o le toto, ae ona o lona aʻafiaga i fua o loʻo faʻaaogaina i le taimi o le suʻega.

O le tele o taimi, o le ava e ulu atu i se gaioiga o le vailaʻau, ma faʻaʻeseʻeseina ai le faʻaaliga lautele o le toto. E tusa lava pe itiiti le taumafaina o mea inu ava malosi e mafai ona faʻaaogaina le toto toto.

Fesoasoani Muamua mo le maʻi suka

Glucose maualuga ma le ava - o se tulaga e manaʻomia ai le mataʻituina pea. O le mea lea, e taua tele ae e te le alu e moe pe a maeʻa se taumafataga ma le maʻisuka maʻi, e taua tele le fuaina o le suka o le toto. Afai o le ava malosi ua sili atu i le fua fautuaina, ona mafai ai lea ona inu le tino.

E matua faʻasaina lava le vavae ese mai lenei tulaga i tagata mamai e maua i le maʻisuka. E naʻo se fomaʻi e mafai ona faʻamalosi le ava malosi mai le toto o le maʻisuka ma le siakiina pea o le toto suka. I nisi tulaga, e ono manaʻomia ni fua i le tele o taimi i le po.

I tafatafa o le moega e tatau ona e maua fualaau faasaina e faateleina ai le kulukose toto. E fautuaina e aua le tuua le tagata maʻi mo na o lenei vaitau.

Faʻafefea ona inuina le ava i le tulaga maualuga o le toto maualuga

O tagata e maua i le maʻisuka ma mafatiaga mai le maualuga maualuga o le suka e fautuaina e inu ava malosi e pei o se meaʻai (meaai mama ma le mama e le talafeagai mo na galuega). O le maualuga o le faʻatagaina o le uaina mo tagata e maualuga le suka o le 250 ml.

Aua nei inu sili atu nai lo le 330 ml o le pia i le aso, ma o se vaega o se ava malosi malosi e tatau ona faatapulaaina i le 70 ml. I le faagasologa o le faia o togafitiga faafomaʻi mo le togafitiga o le maʻisuka, e tatau ona matua aloese mai soʻo se aofaiga o le ava malosi.

Tuua Lau Faamatalaga