O a fualaau 'aina e mafai ona ou' ai ma le maʻisuka ituaiga 2?

Mea taumafa e taua tele i le maʻisuka.

E ui i le mea moni o le tele o fualaau suamalie e suamalie i le tofo, e aoga le faʻaaogaina o le maʻisuka. E tāua le faʻamautinoa o fua o fualaʻau e faʻatautaia e tusa ai ma le laulau o fua faʻatagaina.

Mo le tausia o le soifua maloloina i se tulaga malulu, ua fautuaina e faaopoopo fualaʻau maloloina mo le maʻisuka i le taumafataga.

Tusi mai a matou au faitau

O loʻo maʻi loʻu tinamatua i le maʻisuka mo se taimi umi (ituaiga 2), ae talu ai nei o faʻafitauli na oʻo i luga o ona vae ma totoga o totonu.

Na ou maua se mea na tupu i luga o le Initaneti na faasaoina moni ai loʻu olaga. Sa ou faʻatalanoa i ai iina e aunoa ma se telefoni ma tali uma fesili, taʻu mai le auala e togafitia ai le maʻisuka.

2 vaiaso talu ona uma le togafitiga, o le tina matua na suia ai lona uiga. Fai mai o ia, e le toe afaina ona vae ma e leʻi alualu i luma le maʻi o le tino maliu; o le vaiaso a sau o le a matou oi le ofisa o le fomaʻi. Lasa le sootaga i le tusiga

Aisea e ai ai meaai

I totonu o le maʻisuka, o loʻo faʻaaogaina ai le fiber products. Ae o le maʻisuka ituaiga 2, o le faʻaaoga faifai pea o meaai malulu e tatau ona lafoai - o le saofaga i le maua o le mamafa, lea e oʻo atu ai i le fausia o le cholesterol i totonu o vaa.

E le mafai ona e 'ai fua i le po, aua o le faateleina o le suka i le po, e mafai ona tupu mai le hyperglycemia.

Pe a 'ai se mea fou poʻo se meaʻai, e taua le faʻalogo i le auala e tali atu ai le tino i meaʻai. Ina ia faia lenei mea, fua le suka i luma ma le maeʻa ona 'ai.

I le amanaʻiaina o uiga taʻitasi o le soifua maloloina, laasaga ma le ituaiga o maʻisuka, tausaga, o le fomai e atiina ae se meaai mo tagata maʻi taitasi. Le lelei o taumafa e faʻalavelave ai le alualu i luma o faʻafitauli ma le faʻafitauli o le maʻi. O le solia o tulafono o le taumafataga e sili atu le mamafa o le endocrin gland, o loʻo i ai le maualuga o le toto suka poʻo se maʻi suka.

O le maʻisuka ituaiga 2 e sau faatasi ma le mamafa, le mama o le tino cardiovascular, o le atinaʻeina o maʻi o fatugaʻo, ate, o lea e taua ai le mataituina ma le totoʻa fua o fua e mafai ona e 'ai.

Pe a asiasi atu i se endocrinologist, e tatau ona e fesili tonu pe o le a le ituaiga o fua e mafai ona e mauaina i le tulaga o le maʻisuka, talu ai o loʻo i ai se latou faʻasologa o le maʻisuka, ma e sili atu le masani ona faʻateleina le ala o le maʻi.

Lisi o fua lelei e mafai ona e 'ai mo le maʻisuka:

O fua uma o le tuufaatasiga e maua ai le fiva solugi poʻo le faʻamalosia. O le fiva insoluble e faʻaleleia ai le gaioiga o le inumaga, faʻaleleia ai le peristalsis. O fua e aofia ai lenei mea e maua ai se lagona o le atoatoa, faʻamalo le osofaʻi o le fiaai. Soluble, faʻatasi ai ma se vai i totonu o le manava, faʻafefete ma fai ai se mea e pei o le jelly-like, lea e faʻaitiitia ai le glukose ma le cholesterol i le toto. Pectin i fua e faaleleia ai le gataifale, aveese le toxins mai le tino.

Afai e te faaaogaina apu ma se paʻu, ona aofia ai lea o le 2 ituaiga fiber.

O ituaiga apu apple e faapitoa lona aoga. E mafai ona 'aina faʻamaʻi fualaau aina i le aso e le sili atu i le 300 gr., O fua suamalie e le sili atu i le 200 gr. I le maʻisuka ituaiga 2, o fua suamalie e le aofia ai.

Cherries

O Cherries e faʻaleleia le faʻamavaeina o toto i paʻu toto i le maʻisuka ituaiga 2. Cherry faʻatasi ma se faʻamaulalo maualalo e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le maʻi cardiovascular ma le kanesa.

E aoga tele le faʻaaogaina o ituaiga kusivaia le lelei. O anugo e faʻamamago toxins ma toxins, faʻamautinoa le suka, e fautuaina i latou mo le paʻu o le mamafa.

Fualaau suamalie

Penekalama e faʻasaina ai le toto, faʻaleleia le gasegase, faʻaitiitia le cholesterol, ma faʻaitiitia ai le fia inu.

Ua fautuaina le Kiwi mo le paʻu mamafa. E fautuaina le fualaau mo le faʻaaogaina i aso taitasi, aua e tumu i vitamini e manaʻomia e faʻamalosi ai le tino puipuia.

Matou te ofoina atu se faʻaititia i le au faitau o la matou 'upega tafaʻilagi

Viburnum ma chokeberry

Viburnum i le tuufaatasiga o mea amino, vitamini, elemene, mea e fesoasoani i le tulaga masani o mata, toto toto, totoga o totonu. O le Rowan o loʻo iai antimicrobial ma mea faʻatau-inflammatory, e faʻasaʻo ai le toto maualuga.

Fualaau aoga i le fiber ma se pasene laitiiti o le kulukose ma gaʻo paluga e tatau ona faaopoopo i taumafa i aso taitasi mo le maʻisuka.

O fualaʻau nei e aoga mo le maʻisuka:

  • kapisi
  • meaʻai
  • kukama
  • logo ata
  • eggplant
  • zucchini
  • paka
  • seleli
  • aufana
  • lentils
  • laulati laula, dill, pasili.

I le avea ai o se tulafono, o fualaau faisua uma e faʻaitiitia le aofaʻi o suka.

O fualaau faisua fou e faʻailoaina i se fuainumera maualalo maualalo, latou te mauʻoa i le pectin, minerals, fiber. I le maʻisuka ituaiga 2, fualaau faisua ma le maualuga o le fiber e oʻo lava ile aofaiga o le kulukose. Latou te fautuaina le mauaina o oloa e avea o se meaʻai i le itu autu poʻo se ipu taʻitasi. E taua tele o le meaai e aofia ai le tele o masima.

A tuʻuina, o fualaau faisua e le faʻaumatia a latou meatotino aoga. I le taumalulu, o kukama ua kuka ma kapeti e sili atu nai lo fualaau faisua mai le supermarket shelf.

Eggplant ma greens

Greens e mauʻoa i vitamini o vaega B, C, K, uʻamea.

O le fuālaʻau i le tuufaatasiga o loʻo i ai vitamini A, gaʻo siama, lea e fesoasoani i le faʻamautuina o le mamafa. Parsley e fesoasoani i le gaosiga o le inisalini, faʻamaonia le tulaga o le kulukose.

E faʻaleleia le toto toto, ma faʻaitiitia le tele o le toto, ma faʻaleleia le insulin toto. O le fualaau aina e aveese gaʻo ma toxins mai le tino.

Cucumbers ma zucchini

Kukama e maua ai se lagona o le atoatoa, e le oi ai ni a latou gaʻo. O le fualaau faisua e aofia ai le potassium ma le vaitamini C. Zucchini e faʻamalosia ai puipui o toto toto, faʻatonutonu le aofaiga o le kulukose ma aveese le cholesterol, faʻaleleia atili le metabolism, faʻaitiitia le mamafa.

O le kapisi paepae e puipuia ai le puipuiga, faʻaleleia le gaosiga o le inisalini, ma fufulu toto toto mai cholesterol. Broccoli, paʻepaʻe, Brussels, lanu vela poʻo mea fou, e aofia ai vitamini A, C, D.

O le suauu mauoa i le garotene, e pei ona taua e se faasinomaga maualuga, o loo i ai se aoga aoga i le aofaiga o le kulukose, faatelevaveina le faagasologa o le inisalini.

Fualaau aina

O fualaau mamago uma io latou foliga mamā ua faʻasaina mo le taumafaina i le maʻisuka, e pei ona faʻamatalaina e se faasinomaga maualuga. Ae i sauniuniga tatau, i ni vaega laiti e mafai ona faʻaaogaina e fai ma meaai.

O fualaau mamago e mauoa i vitamini lelei ma minerale. Afai ei ai le maʻisuka e te manaʻo e inu i le uzvar, o lona uiga e taua le faia saʻo. Mo lenei mea, 5-6 vine (laumei, apu, pears) ua susu i le vai mo le 5-6 itula. Ma, a oʻo i le faʻafefe o le vai i fualaau mamago, e faʻafefe 2 taimi, e kuka seia mama. A o leʻi faʻafefe, faaopoopo le kinamoni ma mea suamalie.

Fualaau faasaina

I fualaau fautuaina, e faʻasaina le faia ma inu vaiinu, sei vagana ai lemoni ma le rimoni, aua latou te le faateleina le kulūkose. O fualaau suamalie e mafai ona faʻafefiloi ma sua o fualaau faisua.

O fua leaga mo le maʻisuka o:

O le mea lea, o latou sua e le aoga le inu. I le maʻisuka ituaiga 2, o vine o ituaiga uma, aso, figs e leaga. O faʻatauga ma fualaau mamago mai nei oloa o loʻo aofia i totonu o le lisi o mea leaga.

E ui i le mea moni o le pineapple e maualalo le kalori, e aofia ai le vitamini C, e mafua ai le faateleina o le suka mo le maʻisuka ituaiga 1 ma le 2. O le faʻi o loʻo i ai inumaga tele o le suka, lea e aʻafia ai foʻi le soifua maloloina. I le maualalo o le suka, faʻaaogaina aso poʻo persimole e mafai ona faʻateleina i se taimi puupuu.

Fualaau Faasaina faasaina

E fautuaina ina ia faatapulaa le faaaogaina o fualaau faisua lea e maua ai le malo (fatu pi, peʻa lanumeamata, sana).

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o nisi o fualaʻau e afaina:

  • beets (aofia ai le suka)
  • suamalie suamalie
  • parsnip, masipi,
  • kāloti (faʻalaʻi le suka toto ma le cholesterol)
  • pateta (i soo se ituaiga, e aofia ai le malolo i ni atopaʻu tetele);
  • tamato, lea e aofia ai le tele o kulukose.

O le faʻaaogaina o faatonuga a le endocrinologist, e taua le faia o se meaʻai i aso faʻaiʻu faatasi ma oloa faʻatagaina, ona o le tulaga o le atinaʻe o le maʻisuka. A maua le kilo kilokalama i le mamafa, e faʻasaina le fiaai mo le mamafa o le mamafa, e sili atu le paleni paleni.

Pe a selesele, kuka, vela, vevela, o le fualaʻau e avea ma calorie, o le glycemic index increases. O le vavaeina o fualaau faisua i ni vaega laiti e faatagaina mo le faaaogaina i meaai, mo se faataitaiga, sauerkraut pe a faatusatusa i kapisi fou o loo i ai se faasinomaga glycemic maualuga.

Ina ia 'ai pateta, e teuina i totonu o le vai e fufulu ai le malo. I le taimi lava e tasi, le vaitau o le pateta ua kuka kuka ma le suauu olive.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e mafai ona faʻatulagaina se taumafataga maloloina ma fesuisuiai o meaai. E taua le faʻamautinoa o fualaau 'aina ma fualaʻau' oloʻo i luga o le lisi o meaʻai na faʻatagaina mo le maʻisuka.

O le maʻisuka e masani ona oʻo atu ai i faʻalavelave matautia. O le maualuga o le suka o le toto e sili ona matautia.

Aronova S.M. na tuʻuina atu faʻamatalaga e uiga i togafitiga o le maʻisuka. Faitau atoa

O le a le mea e filifilia fualaʻau mo le maʻisuka

Faʻatasi ai ma le faʻamaonia o le gaosiga o oloa, ma le maʻisuka ituaiga 2, e tatau ona mafaufauina le faasino igoa. O le mea e maualuga atu, o le vave tele lea o le maualuga o le kulukose i le toto, lea e matua le manaomia mo le setete o le puipui lapisi.

O le tele o fualaau faisua o lo oi ai se fuainumera glycemic low or medium. Ae e tele naua suiga pe a faʻaaogaina ma le le lelei - kuka, ma faʻapitoa faʻamalosi, faʻamaʻaina fualaau faisua, 2 taimi vave faʻatupulaia le suʻe i le suka nai lo le gaʻo. I meaʻai masani, e le o mea uma e gaosia fualaʻau e faʻamaʻi lelei, o lea e taua ai le iloa o fualaau faisua e mafai ona 'aina ma le maʻisuka ma le tele.

O le a le mea e aafia ai le faasino igoa

O le glycemic index (GI) e le o se uiga faifaipea o se oloa, e mafai ona faʻalauteleina pe faʻaititia e ala i le gaosiga, faʻafefe poʻo se faʻatasi ma isi oloa. O le mea lea, pe a sauniuni ma tuʻu ipu, e tatau ona e mafaufau:

  • o le i ai o le fib - o le sili atu, o le faʻaitiitia o le GI, pe a manaʻomia le togafitiina lelei o le oloa, ona faʻavave lemu le kulūkose,
  • faaopoopo le suka ma le falaoamata faateleina le GI o soʻo se ipu,
  • o le umi e kuka ai meaai, o le tele o lona GI,
  • o le tuufaatasiga o gaʻo vailaʻau faʻatasi ai ma proteins ma gaʻo e faʻaititia ai le gafatia o le oloa ina ia faʻatupulaia ai le maualuga o le suka toto,
  • o se ipu malulu ma fualaau aina suamalie (pateta, kāloti, pauka, beets) ei ai le GI i lalo ifo o le vevela,
  • suauu suamalie (suamalie o le lemoni, vinika) e faʻagesegese ai le tafe o le kulukose i totonu o le toto, ma faʻavave le masima.

Fualaau Faʻasaina-Faasaina

E leai ni fualaau faisua e matua faʻamalosia ai le maʻisuka. Na pau lava le tapulaa o luga o le taumafa o le pateta. E faʻatagaina e 'ai e le sili atu i le 2 taimi i le vaiaso, e tasi le mea e kuka ai meaʻai i le taligalu. Talu ai le maualuga o le GI, e tatau ona e aloese mai ia ipu:

  • palu pateta (95),
  • palu pateta (92),
  • kāloti kuka (85),
  • peleue kuka pateta (70),
  • totipisi tipi (70),
  • tao tao po o pipi tao (65).

Mo le maʻisuka ma le mamafa, o mea taumafa maualalo GI (e oo i le 50) e talafeagai. Afai oi ai i le laina mai le 50 i le 70, ona fautuaina lea e faʻatapulaʻa a latou meaʻai, mea uma e tatau ona le aofia i luga.

Auala e kuka ai fualaʻau mo le maʻisuka

I fua o fualaau fuālaʻau mo le maʻisuka ituaiga 2, e mafai ona aofia ai fualaau faisua uma, ae i se vaega patino. E tusa lava pe faʻasaina faasaina e mafai ona faʻaaoga pe afai o paleni uma (calories, carbohydrate load ma GI) e paleni. E sili atu le aua le taulaʻi i mea e le mafai ona e 'ai ma le maʻisuka, ae faʻamaoaigaina le taumafataga i fualaau fou maloloina.

Zucchini i le maʻisuka ituaiga 2

O lenei fualaau faisua o loʻo i ai le tele o vai faʻatulagaina lea e faʻamaopoopoina ai le gaogao. E maua e le Zucchini vitamini A, B2, C, potassium, copper, zinc ma manganese. O le fiva faʻasamaʻi e agamalu, e le afaina ai le mucous membranes, ae i le taimi lava e tasi e fesoasoani tele e faʻaaogaina ai mea tau gasegase. Mai fualaau faisua uma mo le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona fautuaina, o le zucchini sili ona faʻamalositino le aveesea o masima sili, e puipuia le faateleina o le toto ma le alualu i luma o le nephropathy. E mafai ona 'aina le kuka, tunu ma sisi, ae o le maualuga o le aoga e mafai ona maua mai le' ai o le zucchini talavou fou.

Salati i sau sau laulamu lanumoli

Mo lenei ipu e tatau ona e ave:

  • talavou zucchini - 1 le vaega,
  • Tui le tipi poʻo le salalaisa aisaisa - 200 g,
  • kāloti - 1 laitiiti,
  • kukama - 1 ala,
  • sunflower fatu - 30 g,
  • vai - o le tasi vaetolu o se ipu malamalama,
  • fugalaau mama - afa o le sipuni,
  • masima - 2 g
  • pasili - 30 g
  • sua o le lemon - o se sipuni sipuni,
  • garlic - afa afa.

◊Oti tipi (letusi leaves) i totonu o fasipepa, faʻafefe uma fualaau faisua pe tipi foi ma se tagata fai fualaau fualaʻau i afifi. Ina ia saunia le saumalie, e sili atu le sogi o fatu ile po. Afai e leʻi faia lenei mea, ona latou faʻasaina lea i luga o se mea e fai ai le kofe ma faʻafefiloi ma le sua o le tipolo, galati gaosi, togafiti ma masima.

Suavai, pasili e faaopoopo lemu i lenei paluga ma sasaina i se masini toto. Afai e gagala le fatu, ona tuʻuina loa lea o mea uma mo le sauuga i totonu o le pesini faʻaofuofu ma taʻalo i se vailaʻau manaia. A e auauna atu, e mafai ona e fufuluina salati i fatu fatuʻamea pe a manaʻomia.

Fualaau o le maʻi suka

I le faaopoopo atu i le tofo, o lenei fualaau faisua o loʻo i ai faʻamalolologa:

  • faamalolosia puipui puipui,
  • puipuia le totonugalemu o totonu o toto toto mai le faaleagaina,
  • aveese le sili atu cholesterol, toe faʻafouina le lipid masani masani o le toto,
  • Faʻaleleia le faʻamaonia o le fatu fatu ona o lona maualuga o mea o le potassium,
  • faamama avega,
  • faʻavaveina le faʻamaina o le tino o le uric acid ma le gout.

I le tulaga o le maʻisuka, e mafai ona saunia ni ipu isalaʻelu pe a ma le 3 taimi i le vaiaso i le vaitau. Latou te puipuia mea mai le ate mai le vevela o le gaʻo, faateleina le gaioiga o le inisalini ma le siakiina o le cell, ma faʻaleleia le gaioiga o le paʻu. Mo le lona lua, e fautuaina e kuka se ipu o le isalaʻelu faʻasusu i fatu ma fatu.

Eggplant ma lanu ma cilantro

O ia oloa o le a manaomia:

  • eggplant - 2 fasi vaega,
  • kernels kati - 100 g,
  • kelele - 1 talo,
  • masima - 3 g
  • cilantro - o se fusi laititi,
  • rimoni juice - o se sipuni,
  • fatu rimoni - o se sipuni sipuni mo le tautua,
  • suauu manogi - o se sipuni sipuni.

Tipi le isalaʻelu i totonu o papatusi ma le mafiafia o le tusa o le 0.5 cm. Tuu ia fasi afifiʻelu i luga o se paʻukeke poʻo se pepa, faʻamalamalama muamua ia suauʻu, faaopoopo le masima ma tao i le vevela i le 160 tikeri mo le 15 minute. Grind walnuts i totonu o se paluga suamalie, faʻafefiloi ma le lanu ma le cilantro, le rimoni. Faʻasalalau le taunuuga o le faʻatumu i luga o se fasi fualaʻau tipolo mama, taʻavale i luga, faʻapipiʻi i pulou poʻo ni alofilima. Pe a auauna atu, fufuluina fatu fatu rimoni.

Leleti e pei o le mea sili ona lelei

Seleti e le gata o tauva ma pateta e tofo ai, ae o se tamaʻi fualaʻau maualalo maualalo e maua ai le malosi ma le tumau, aveesea le toxins mai o latou tino, ma faʻasologaina le faiʻai.

Mo le taoina, o le a e manaʻomia:

  • seleni aʻa - 800 g,
  • fuamoa - 1 fasi pepa,
  • susu - 200 ml
  • kulimi malosi - 150 g
  • pata - 10 g,
  • kelele - 1 talo,
  • masima - 3 g
  • nutmeg - i le pito o se naifi,
  • pasili - 20 g

Tipi seleni i fasi pepa pe a ma le 0.5 cm le mafiafia ma lafo i totonu o le vai inu, kuka mo le 7 minute. Gagau i totonu o se paluga e faʻafefe vai. Grate le ipu tunu ma le kalama ma le gaʻo i le suauu ua faʻamamaina. Fai se fasi seleri seleni ina ia mafai ai ona sosolo lemu.

Grate le sisi ma tuu le vaega lona tolu. Lua vaega e fefiloi ma fuamoa na sasaina ma susu, nutmeg, masima. Sasaa suamalie ma maua mai ai sau sau ma tao mo 40 minute i lalo ole folasu.Ona tatala lea o le fomu, fufuluina i le isi sisi ma kuka i totonu o le ogaumu seia uma ona liusuavai atoa, fufuluina i le gaʻo lelei

Vaʻalaʻau fualaʻau ma le failaʻau ma le broccoli

O nei fualaau faisua e masani ona faʻaaogaina i meaai taumafa, ona o mea nei:

  • faaleleia le galue o le toto,
  • latou puipuia le gastiso ma le maʻi o le peptic,
  • i ai se faʻaaoga aʻafiaga
  • i ai se aafiaga e puipuia ai le ita,
  • faaleleia le galuega faakonekarate o le fatu o le fatu,
  • faigofie ona uuina e le tino.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le numera o kulukose fou e maua mai i le ate o loʻo faʻaitiitia, faʻaitiitia le faʻamalosia o le inisalini, ma o le mamafa o le tino e faʻasaʻoina.

O vaega o loʻo taua i lalo e manaʻomia mo le paluga:

  • pulufela - 200 g,
  • broccoli - 200 g
  • riki - afa o le ulu,
  • kulimi mumu - 50 ml,
  • Palu le Adyghe - 150 g,
  • fuamoa - 1 fasi pepa,
  • suauu manogi - sipuni styrene,
  • masima - 3 g.

Afai e fou le kapisi, ona tatau loa lea ona kuka mo le 5 minute i le vai inu. Vavave vave ona salalau i totonu o se falaoa multicolo, suauu i le suauu, masima, sisi o le aniani i afa mama. Grate le sisi ma sasa i le kirimoa ma fuamoa, sasaa le kapisi. Cook mo le 30 minute i le fualaau faisua.

Ina ia iloa pe mafai ona maua ni piko i le maʻisuka e mafai ona maua i le vitio:

Tulafono mo le filifilia o fualaau faisua mo le maʻisuka ituaiga 2

Fualaau faisua ma se maualuga maualuga o faʻamaumauga, e pei o pateta poʻo le uka, faateleina le suka o le toto, ma faʻaaoga masani e saofagā i le vave maua o le gaioiga.

Fualaau faisua ma se maualuga maualalo, e pei o kāloti poʻo zucini, e pulea le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma e le taitai atu ai i le meaʻai.

E ui i le maualuga o le maualuga o le carbohydrate, o fualaau faisua e pei o beets ma paluka e aoga mo le maʻisuka ituaiga 2 - latou te faʻaitiitia ai le lamatiaga o fatu fatu. O le mea lea, e saʻo i isi fualaau faisua ma tulaga maualalo ma le maualuga i le taumafataga mo le maʻisuka ituaiga 2. 1

Cabbage kale

O le faʻamatalaga mataʻitusi e 15.

O le tautua a le kāpeti Kale e maua ai le fualaau o le vitamini A ma le K. O le tamaoaiga i glucosinolates - o mea ia e puipuia mai le atiaʻe o le kanesa. Kale o se punavai o le kalamati, lea e faʻasaʻo ai le toto maualuga. I le maʻisuka, o lenei fualaau faisua e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le maua o le mamafa ma maua lelei ai le tulaga o le gastrointestinal tract.

O le faasinomaga faʻavae e 10.

O fuamato e togafitia faʻamaʻi e maua i le lycopene. O lenei vailaʻau e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le kanesa - aemaise lava le prostate, fatu fatu, ma le faʻaleagaina o le macular. O se suesuega i le 2011 sa faaalia ai o le taumafaina o tamato e mafua ai le lamatia o fatu fatu e fesootai ma le maʻisuka ituaiga 2. 2

O le faasinomaga o le numera o le 35.

Kāreti o se faleteuoloa o vitamini E, K, PP ma B. E mauʻoa i le potassium ma le magnesium. Mo le maʻisuka, o le kāloti e aoga i le faʻamalosia o puipui o toto toto, e afaina ai le soifua maloloina o mata ma le ate.

O le faasinomaga faʻavae e 10.

Kukama i le meaai mo le maʻisuka ituaiga 2 e fesoasoani e faaitiitia le maualuga o le "leaga" cholesterol. O nei fualaau faisua e aoga foi mo le maualuga o le toto ma le faamaʻi.

Tuua Lau Faamatalaga