E faapefea ona fesootai le maʻisuka ma le bronchial asthma?

O le faʻafitauli pe a na o le tasi le maʻi e maua i totonu o se tagata e seasea lava. O faiga uma ma okeni o le tino o le tagata e fesoʻotaʻi vavalalata, ma faafitauli i se okeni e masani ona aofia ai faʻafitauli i ituaiga o faʻamaʻi o isi. O se taunuuga, o se tuufaatasiga o faʻamaʻi ua faia, ma afai e le o ave ni fua, e mafai ona aʻafia le tino atoa i aʻafiaga faʻaleaga. O le mea lea, e taua tele le faʻamaonia le faʻafitauli ao le i tupu ni faʻafitauli faaopoopo. Peitai, e le o taimi uma e mafai ai.

O se mataupu masani pe afai e lua faʻamaʻi i le taimi lava e tasi o se faʻamaʻi pipisi o le maʻisuka ma le maʻisuka. E tusa ai ma taunuʻuga o suʻesuʻega, na faʻaalia ai o nei faʻamaʻi, e ui i feeseeseaiga o latou faʻaaliga, e masani lava ona tupu i totonu o tagata lava e tasi, talu ai ona o le faʻavevesi ona o le faʻalavelave i le gaioiga o le tino puipuia.

O le iai o faʻamaʻi e lua e aʻafia ai le togafiti togafiti ma le filifilia o fualaau faasaina, talu ai e tatau ona tau faʻataʻitaʻi uma ia vailaʻau. E faigata ona ausia se tulaga faapena, o lea o loo taumafai ai fomai e filifili fualaau faasaina ia e le sili atu ona faateteleina ai se tasi faamai aʻo taofia le faailoga o le isi.

Faʻaiʻuga e fesoasoani i le atiaʻe o faʻamaʻi

O le maʻisuka ma le fomaʻi o nisi ia o faʻamaʻi e matua faigata lava ona faʻaaogaina atoatoa. E masani lava, o aʻafiaga faafomaʻi e fesoʻotaʻi ma le toomaga o le faoa faamalosi ma isi puipuiga.

I se isi faaupuga, o loʻo taumafai tagata tomai faapitoa e faʻaititia le numera o faʻamalosi. Mo lenei mea, e taua tele le iloa poo le a le mafuaʻaga o le faʻamaʻi i tagata taitoatasi o maʻi - o le a fesoasoani e faʻaitiitia le aʻafiaga o aʻafiaga o le faʻalavelave lavelave.

O mafuaʻaga autu e faʻapogai ai le atinaʻeina o le fomaʻi matala e aofia ai:

  • uiga faʻamaoni
  • faateleina le ono mafai ona maua ni faʻamaʻi,
  • foliga vaaia,
  • lagona lelei o le vaega o le manava i mea tau le siosiomaga,
  • ulaula
  • le manaoga e fegalegaleai ma mea oona,
  • faʻamaʻi pipisi
  • tali a le tino i fualaau faasaina,
  • faaumiumi le faʻaalia i le malulu
  • maualalo o le calcium
  • siosiomaga,
  • afaina o le pusa
  • faafitauli i le tino o le tino,
  • vaivai le tino ona o le faaumiumi o le malosi faaletino,
  • tulaga faʻavae o le tino faʻaleleia.

Faʻatasi ai ma mea e faʻaosofia ai le faʻavaeina o le maʻisuka o:

  • faafitauli taumoni,
  • uiga faʻamaoni
  • mala o le pancreatic
  • le aafiaga o fualaau faasaina ma lo latou faaaogaina umi,
  • suiga o tausaga i le tino,
  • faʻalavelave i le faʻatinoina o le faiga o le endocrine,
  • ogaoga faʻamaʻi pipisi
  • mamafa tele
  • faafitauli i le cardiovascular system,
  • le tele o le cholesterol toto
  • maʻi faʻamaʻi
  • faaumiumi o le mafaufau, lea na mafua ai le faaleagaina o le tino.

Fai mai fomaʻi e faapea o tagata e maua i le maʻisuka, e ono maualuga le maualuga o le maʻisuka. E mafua lenei mea ona o le maʻisuka e oʻo atu ai i faʻafitauli i totoga eseese ma tino ma faʻavaivaia ai le tino, ma sili atu ona nofouta i aʻafiaga i fafo. O le iʻuga, e tele lava ina iai faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi pipisi. O i latou, i le isi itu, e mafai ona faʻaosofia le fomaʻi.

Ma le isi, o le maʻisuka e mafai ona tupu ona o le i ai o le foma i le maʻi. Aua nei galo e uiga i aafiaga o fualaau faasaina. O nisi vailaʻau o loʻo faʻaaogaina i le togafitiga o le maʻi fulafula e mafai ona mafua ai suiga faʻapitoa, lea e oʻo atu ai i le maʻisuka. O le mea lea, e taua tele i tagata o loʻo i ai le fomaʻi e iloa ai se vaega lamatia atonu o le a le faʻaaogaina fualaau oona i la latou togafitiga.

O mafuaʻaga autu e mafua ai faʻamaʻi uma i le taimi e tasi:

  • foliga vaaia,
  • faafitauli i le polokalame puipuia
  • tulaga leaga o le siosiomaga.

Vaega o togafitiga ma faʻaititia faʻafitauli

O le togafitiga o faʻamaʻi faʻamaʻi lua e tutupu faatasi, e sili atu ona faigata nai lo togafitiga o soʻo se tasi. E faʻamatalaina lenei mea e ala i le manaʻoga e filifili ma le totoʻa fualaau faasaina, talu ai e mafai ona latou taofia ia faʻaʻailoga o se tasi maʻi, ae faʻateleina ai le isi. O lenei mea e mafua ai faʻafitauli i le togafitiga o le maʻise faigata i le maʻisuka.

Pe a togafitia nei faʻamaʻi e lua, o le togafitiga o le tagata lava ia e matua matautia lava. Soʻo se vailaʻau e tatau ona faʻamaonia e se fomaʻi pe a maeʻa suʻesuʻega maeʻaeʻa ma iloiloga uiga taʻitasi. O le mea lea, e leai se mea e tatau ona e faʻaaogaina fualaau faasaina e le o faʻamatalaina e se fomaʻi, e oʻo lava i le faʻamalolo o le faoa faamalosi. I le faʻaopoopoga, i le faagasologa o togafitiga, o le pulea e fomaʻi e taua tele, talu ai o loʻo i ai se suiga i suiga i faʻamaʻi togafitiga.

E taua tele le mafaufau i faʻamaoniga sili ona faʻaalia o faʻamaʻi ma o latou mafuaʻaga. Ae o le itu sili ona taua o le ituaiga o faʻamaʻi.

Faatasi ai ma le mea na mafua ai le maʻi fomaʻi, e tatau ona faʻaeteete i le filifilia o fualaau oona mo le maʻisuka, talu ai e iai se faʻafitauli o se tali atu ia i latou. O le taunuuga o le a avea ma se isi osofaʻiga asthmatic. O le mea lea, e sili atu i le faʻamalositino suʻesuʻega o le allergy ma na o le faʻasolosolo lava o fualaau.

Faʻatasi ai ma le ituaiga o maʻisuka ituaiga insulin, e manaʻomia le vaʻaia o fualaau kullucocorticosteroid, lea e masani ona faʻaaoga e faasaga i le maʻisa. E mafai ona latou faʻateleina faʻaaliga o le maʻisuka ma mafua ai ni faʻafitauli. O le mea lea, e tatau pe afai e leʻo faʻamavaeina uma nei tupe, ona faʻaitiitia ai lea o latou taumafa i le tele e mafai ai. E masani lava ona suia le glucocorticosteroids i le corticosteroids. Afai o le teena atoatoa o ia mea e le mafai, ona le faia lea o togafitiga faʻapitoa, o le faʻamaʻaloga ua faʻamaonia ma la latou fesoasoani, o mea e afaina ai le maʻisuka e oʻo i le toto i ni vaega laiti.

O le i ai o nei faʻamaʻi tuga e lua e mafai ona oʻo atu ai i ni aʻafiaga ogaoga, e mafua ai ona suia le faʻatinoga o suiga uma o le tino ma gaioiga. Ina ia aloese mai lenei mea, e tatau ona e taumafai e aua le faʻaleagaina le tulaga o le maʻi. Mo lenei, o le togafitiga ma le faʻafoega o fomaʻi o soʻo se suiga i le tino e taua tele. Ae leai se taua o le puipuiga. E aʻafia ai le faʻamaonia o mea e faʻaosofia ai ma le faʻaitiitia o latou aʻafiaga.

Talu ai o le atinaʻeina o le maʻisa ma le maʻisuka e aʻafia i tulaga leaga e ola ai, o se olaga le lelei, ma le malosi o le puipuiga, o le tele o puipuiga puipuia e faapitoa lava i nei vaega. O autu autu e:

  • tuu le ulaula ma le ava malosi,
  • fua saʻo ma paleni paleni,
  • gaioiga faaletino,
  • tausisia o tulaga mama,
  • aloese mai le faʻafesoʻotaʻi ma allergens ma mea leaga,
  • fomai siaki le alualu i luma o togafitiga,
  • faʻalogo mausali i fautuaga a le fomaʻi,
  • faamalosia o le tino
  • logoina o tagata maʻi e uiga i foliga o le vasega o faʻamaʻi, ma isi.

E matua le mafai ona togafitia le fomaʻi lavelave - e mafai e fomai ona taofiofia lenei maʻi ma puipuia ai faʻafitauli. Afai o le maʻisuka faʻatasi ma ia, e manaʻomia le faʻalauteleina o le lapataiga, ona o le mea lea, o le liʻo o vailaʻau e faʻatau ai faʻamaʻi asthmatic e faʻamatalaina.

Afai e filifilia e le au gasegase togafitiga sese pe le manaʻo e mulimuli i fautuaga a le fomaʻi, e oʻo lava i ni faʻamaʻi ogaoga e mafai ona tulaʻi mai, mo se faʻataʻitaʻiga, maʻi o le fatu (mo i latou e le fia ulaula tapaa).

O le aveina o soʻo se vailaʻau e leʻi faʻasalaina e mafai ona mafua ai se mea faʻafefe lea o le a faʻamaua ai le fulu poʻo se suiga i le maualuga o le suka, lea e lamatia mo le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka.

Faʻailoga o le maʻisuka faʻala

O le faʻamaʻi o le maʻi fomaʻi o se faʻamaʻi tumau lea e mafua ai le vavalalata o le ea e mafua ona o le aafia i ni mea e le mautonu. O mafuaʻaga autu e faʻaosofia ai le tupu mai ma le atinaʻeina o lenei togafiti faʻamaʻi:

  1. Vaʻaiga faʻapitoa.
  2. Agavaʻa i faʻamaʻi o le tino.
  3. Itū faʻatasi.
  4. Fuʻa.
  5. O le gasegase o le bronchi i fualaau i fafo (e ono mafai ona avea ma siama ma le leai ni siama).
  6. Fegalegaleaiga uumi ma mea oona.
  7. Vailaʻau faʻamaʻi.
  8. Le aʻafiaga o nisi fualaau.
  9. Faʻaavanoa e faʻaaogaina le uʻu.
  10. Iniseti o se siama siama.
  11. Mataʻutia o le siosiomaga.
  12. Le lava o le calcium i le tino.
  13. Malosiaga o le maalili o le vaalele.
  14. Faʻafitauli i totonu o le tino popolega.
  15. Faʻaauau ma tumau le tino faaletino.
  16. Le i ai o manua tuga i totonu o le pusa.
  17. Faʻalavelave faʻaleagaina i le bronchi.
  18. Faʻaaogaina tele o manu.

Faailoga o le fomaʻi faʻamalosi:

  1. Faʻasalaga o le togi.
  2. Faʻafitauli o le manava o le manava.
  3. Faʻasologa masani
  4. Malosiaga tumau faatasi ai ma se uiga masani e malosi i le po.
  5. Le atinaʻeina o le manava vaivai.
  6. O se faailo taua e fetaui ma le manava ma e matauina i ni tulaga ogaoga o le gasegase.

Faʻaalia o le maʻisuka

O le maʻi suka o se faʻamaʻi o le tino o le endocrine, e maua i le toto maualuga, e le lava le gaosiga o le hormone o le horulone inisalini. O se taunuuga o lenei togafitiga, o faiga faʻavae i le tino e faʻalavelaveina i le faʻaleagaina o le tele o okeni ma faiga. O mafuaʻaga autu o le atinaʻe o le maʻisuka, endocrinologists e aofia ai:

  1. Vaʻaiga faʻapitoa (o le i ai o togafitiga i aiga vavalalata e faʻateleina ai le lamatia o lona tupu e sili atu ma le tolusefulu pasene).
  2. Hormonal le le atoatoa.
  3. Faʻaleagaina i le pancreas.
  4. Faaaogaina ma le le pulea o le tele o fualaau oona.
  5. O le faʻatoʻilaloina o sela peta e tupu i le solia o le gaioiga o le pancreas.
  6. Tausaga. E tusa ai ma fuainumera, o tagata e sili atu i le onosefulu o le a sili atu ona faigofie i le togafitiga o loʻo mafaufauina.
  7. Faʻailoga o le tino o le endocrine.
  8. O le mamafa, isesa.
  9. Le i ai o faʻamaʻi pipisi o loʻo tupu i se tulaga ogaoga.
  10. Toto maualuga.
  11. High cholesterol.
  12. O lou maʻi maʻi.
  13. Le mautonu popolevale na mafua ona o le le atoatoa o le mafaufau poo le tosina atu o lagona.

O faʻamaoniga autu ma faailoga iloga o faʻamaʻi tuʻuina atu o le endocrin system:

  1. Faateleina le uunaiga e urinate.
  2. Mafai ona faʻamalolo.
  3. Le lagona le mago o le gutu.
  4. Tumau ma le fia inu.
  5. Le popole, le mafuatiaina le le fiafia.
  6. Vaivai.
  7. Lagonaina o vaivaiga.
  8. O le faʻaitiitia o le mamafa o le tino (i tulaga maualuga, o loʻo i ai se faʻaletoga o le tino).
  9. Numera i lima ma vae.
  10. Furunculosis.
  11. Heartache
  12. O lagona o le vevela ma le susunuina o le paʻu, faapea foi i totonu o le potu telefoni.
  13. E mafai ona gasegase le paʻu o le tino.
  14. Fesuisuiaʻi taimi masani.
  15. Faʻafuaseʻi suiga i le toto maualuga.

Le mafutaga o le maʻisuka ma le maʻesa

E ui lava, i le taimi muamua na tilotilo ai, o maʻi o loʻo i lalo o le mafaufau e ese le natura, ei ai le tele o mea e faʻamautuina ai a latou sootaga. O mataupu masani o le atinaʻeina o le maʻamala i le talaaga o le maʻisuka ua maitauina i le tele o tausaga talu ai ma talu mai lena taimi, ua leai ni talanoaga i le va o saienitisi i mafuaaga talafeagai o lenei mea matautia.

O taunuʻuga o suʻesuʻega faʻasolosolo faʻaonaponei na faʻauʻuina ai lenei mataupu, faʻamaonia le i ai o se mafutaga vavalalata i le va o patho o loʻo tuʻuina mai. Muamua lava, o lenei mafuaʻaga ona o se faʻaititia lautele o le puipuiga ma le le atoatoa o le faʻatinoina o le tino, o mea taua ia e faʻaosofia ai le tulaga o le maʻisuka ma le maʻisuka. Ae peitai, o le faʻamaoniga autu o le faʻalavelave faʻaleagaina o le mea moni o le ituaiga lava e tasi, o tagata e taʻua o t-fesoasoani, o le faitau aofaʻi o le sootaga i le va o le telefoni feaveai ma le puipuia o le fuamoa, e aafia i le pathogenesis o faʻamaʻi uma.

Sa faia se suʻesuʻega faasaienisi, lea na aofia ai se suʻesuʻega auiliili o le tino ma faʻaalia ai le faʻataunuʻuina o le tali maualuga o Th1 ma Th2 i le maʻisuka ma le fomaʻi. O le isi suʻesuʻega na maua ai le 12.5 pasene o mataupu o le faʻamalosia o le faʻaleleia o le maʻisuka i tagata mamaʻi na maua i le maʻisuka. O nei faailoga maualuga, e faʻaalia ai le i ai o se vavalalata sootaga i le va o nei maʻi faʻamaʻi e lua.

Ua manino ona faʻamaonia e fomaʻi e faapea, o le lamatiaga o le maʻisuka i tagata o loʻo mafatia i nisi o ituaiga o maʻisuka e sili atu le maualuga nai lo tagata e leai se maʻi o le autoimmune.

O le a le mea e mafua ai le soʻotaga o faʻamaʻi?

O suʻesuʻega faasaienisi na faʻaalia ai le mafai ona fesoʻotaʻi le fomaʻi o le bronchia ma le maʻisuka. Ae peitai, ina ia tupu lenei mea, e manaʻomia foi nisi mea taua. O se aganuu le fesootai atu ia i latou:

  1. Siosiomaga Mataga
  2. O le i ai o le sotrogenic poʻo le steroid o le maʻisuka, i nisi tulaga, o le faʻamaʻi e mafai ona mafua mai i le faʻaaogaina umi o fualaau o glucocorticosteroid e faʻaaogaina e togafitia ai le maʻi fula.
  3. Le auai o le maʻi, o le maʻi lea o le Alstrom.

Ua maitauina e saienitisi le mea moni e faapea, i le tele o tulaga, o le maʻi fomaʻi e tupu i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 1. I le maʻisuka e leai se inisalini, e le o matauina se sootaga faʻaleagafesa ma le bronchial asthma.

Falemaʻi ma Faʻailoga

O se endocrinologist e faia se suʻesuʻega o le maʻisuka ituaiga 1 e faʻavae i luga o faʻamaʻi masani o togafitiga a se tamaititi, e pei o polyuria ma polydipsia (e ono mou ese atu ma faʻaalia i taimi taʻitasi). Afai e le faʻamautu le maʻi i le taimi, e amata ona gau le mamafa o le tamaititi. Oona, tiga o le manava ma le vomiting - o faailoga o le ketoacidosis - e mafai ona oʻo atu ai i le faʻamalaina tele. Hyperglycemia (anapogi glucose i luga aʻe o le 6.1 mmol / L poo le 7.8 mmol / L 2 itula i le maea ai o le suʻega ole toleniga o le kulukose) e faʻamaonia ai le siama o le maʻisuka ituaiga 1. Tulaga faʻaopoopo: o le i ai o faʻamaʻi faʻapitoa, o le faateleina o le maualuga o le hemoglobin glyc, o le teteʻe mai i le maʻisuka e ola ai le insulin, fesoasoani e faamanino le maʻi, e ui o lo latou toesea e le vavaeeseina ai le avanoa e atiaʻe ai le maʻi (le Komiti o Iloiloina o le Suʻesuʻega ma le Faʻasoaina o le Maʻisuka Misa, 1997).

Talu ai o le maʻisuka ituaiga 2 i tamaiti ma tamaiti matutua e masani lava o le soymptomatic, e seasea maua i le taimi o le tamaitiiti.

Faʻamaumauga o le maʻamaʻi mo le maʻise: talafaasolopito o aiga o le (asthma, dermatitis atopic, pollinosis, rhinite faʻamaʻi), faʻamalositino lelei (faʻamatalaga o mea faʻaosofia e pei o le faʻafuaseʻi o le faʻaleagaga o le allergy after contact with animals, pollen, etc.). I tamaiti laiti ei ai le pito i lalo (e masani ona fesootaʻi ma le dermatitis atopic), o faailoga o le AD, e pei o se tulafono, e fesootaʻi ma vailaau faʻamaʻi pipisi o le tino. I tausaga taʻitasi, AD e mafai ona faʻaalia i le tale o le po, faʻavevesi e ala i le faʻamalositino, suiga i le vevela o le ea, ma isi. O le i ai o le AD e faʻamaonia ai le allergotestration (faʻamalositino lelei o le paʻu, serologically - o se faʻaopoopoga i le aofaʻiga atoa o le IgE antibodies).

Mo tagata mamaʻi mai le maʻisuka e maua i le maʻisuka, o se tulaga matautia o le fomaʻi o uiga ia, lea e faamalosia ai le faʻaogaina o le corticosteroid system mo se taimi umi. I le taimi nei, o lenei faiga e le saʻo ma feteʻenaʻi ma fautuaga faʻaonapo nei mo togafitiga o le AD. O togafitiga faʻasolosolo ile taimi i Sisifo, faʻapea foʻi ma le faʻataʻitaʻiina o tagata maʻi ma le ogaoga o le AD prednisolone faʻatasi ma se vasega puupuu, e le masalomia le fesoasoani e taofia le atinaʻeina o le maʻi o le Itinko-Cushing syndrome ma isi faʻalavelave ogaoga, e aofia ai le suka suka.

O le faʻaaogaina o corticosteroids i mea maualuga po o vasega uumi e masani ona taʻitaʻia ai le atinaʻe o le oona, lea e mafai ai, i le isi itu, ona faʻamalosia le tagata maʻi ina ia faʻamalosi i le po o le apnea poʻo le gasegase o le tino. E le itiiti ifo le lamatiaga o le afaina o se tulaga lamatia ogaoga mo le atinaʻeina o le suka suka.

E pei ona e iloa, o le tele o tagata gasegase ile AD e tali lelei i togafitiga faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o foliga o corticosteroids, lea e fesoasoani i le faʻavaeina o le pulea o le faʻafitauli o le maʻi 16, 19, 20. Ae peitai

1-5% o le aofai atoa o tagata gasegase e maua i le fomaʻi, e faaopoopo atu i le maualuga o tui o le corticosteroids, e manaʻomia foʻi i taimi taʻitasi le faʻafoega masani o steroids 16, 20. E le gata i lea, o nisi o nei gasegase e le mafai ona ausia le manaʻoga o le bronchodilating manaʻomia ma faʻaleleia le tulaga o le falemaʻi tusa lava pe tali atu GCS. O ia ituaiga o gasegase e manatu o le fomaʻi. O le faʻamatalaga o le "fomaʻi faʻamalosi" na tuʻuina mai e Charmichael J. i le amataga o le 1981: "O le vevela-faʻamaʻi fomaʻi o le fomaʻi lea e mafua ai le tele o le maeʻa faʻagata i le 1 s (FEV1) e le faateleina i le sili atu i le 15% i le tali atu ile manavaina o se b-agonist i le maea ai o le 1-2-vaiaso ole fua ole prednisolone ile 40 mg / aso. " O tagata gasegase e maualuga tele i le FEV1, i le faasologa, e manatu o le steroid-sensitive.

Afai o le faaupuga "vailaau faʻamalosi-foma" (suia i FEV1 Steroid-preservation drugs

Wambolt et al. e leʻi faaalia ai ni foliga i le falemaʻi o le fomaʻi faʻamalosi fomaʻi i le tulituliloaina o le 34 tamaiti, ae ui i lea, na faʻataunuʻuina e le au suʻesuʻe o le leai o se lagona lelei i le GCS i tagata gasegase na aʻafia ai i se faʻalavelave sili ona faigata o le AD. E tusa ai ma le isi tusitala, pe a matauina le 11 tagata gasegase i le fomaʻi faʻamaʻi fomaʻi mo le tausaga e tasi, o le suʻega ma le faʻamaʻaina o le b2-agonist i le maeʻa ai o le 40 mg o le prednisolone na suia i le taimi, o lona uiga o tagata gasegase faʻamaʻi e mafua ona o le vevela-mataʻitusi ma vice versa.

E ui o lenei tulaga e seasea lava i maʻi e maua i le maʻisa, o lenei vaega o tagata gasegase ei ai se faafitauli ogaoga faafomaʻi ma agafesootai, talu ai, mo se faataitaiga, i le itu i Sisifo e sili atu ma le 50% o le tau o le togafitiga o le TA e faʻaalu i le togafitiga. Afai tatou te amanaʻia le mea moni e faʻapea, o le faʻaogaina o le corticosteroid o le uiga lea o tagata mamaʻi e maua i le faʻamaʻi pipisi ma le faʻamaʻi o le toto, o le taua o le soifuaga o le soifua maloloina o le atunuu ua manino.

Suʻe-fomaʻi mo le maʻisuka

O le aʻafiaga o tagata autu mo le togafitiga o AD-β-agonists ma le GCS - o loʻo i ai le kulukose o le toto ua lauiloa: o nei fualaau oona e mafai ona faateleina le maualuga o le kulukose toto 26-28. Glucocorticoids e faʻapupulaina ai le glycogen mea o loʻo i totonu o le ate ma saofagā ai i le faʻaogaina o le kulukose i totonu (gluconeogenesis). Ua faʻamautuina e faʻapipiʻiina le salbutamol e faʻapupulaina ai le kulūkose toto ma oʻo lava i le ono mafai ona atiaʻe le ketoacidosis i maʻi maua i le maʻisuka 27, 28. O le isi b-agonist, terbutaline, e aʻafia ai le maualuga o le glucagon i tagata matutua, ma lona puipuiga i le tulai mai o le hypoglycemia nocturn ua faʻamaonia i lalo o faʻataʻitaʻiga 29 , 30.

N. Wright ma J. Wales na latou suʻesuʻeina aʻafiaga o fualaau faʻasaina i luga o le hypoglycemia ma le mafai ona pulea le glycemia i tamaiti e maua i le maʻisuka ituaiga 1. E tusa ai ma tusitala, e 12% o tamaiti e maua i le maʻisuka ituaiga 1 na togafitia foi mo AD i le taimi lava e tasi: latou uma na ave se β-agonist ia le itiiti ifo ma le 1 le taimi i le vaiaso, ma le 11 tagata mai i le 27 na mauaina foi le GCS. I le faaiuga o le 3-masina mulimuli, o le aafia o le hypoglycemia e 20% maualalo i le vaega o tamaiti o loo ave fualaau faasaina (52% e tusa ma le 72% oi latou e na o le maʻisuka, p

D. Sh. Macharadze, MD
Vasega a le Aʻoga a le Aai o Tamaiti 102, Moscow

Faʻailoga faʻamaʻi

O le faʻamaʻi o le tino fomaʻi o se faʻamaʻi tumau lea e mafua ai ona vavalalata le tino o le manava pe a afaina ai nisi mea e faʻaleagaina.

O aʻafiaga ole fomaʻi e aofia ai:

  • O le dyspnea masani, faigata le manava
  • Faʻasalaga masani
  • O se tale e masani ai ma sina lafoaia o le lanu samasama ma le sulu, lea e faateteleina i le po ma le taeao
  • Faʻailoga faʻamalosi
  • I luga o le ea i luga o le auala
  • O leo faʻalogo faapitoa i totonu o le pusa e faʻatasi ma le manava manava.

Faailoga o le maʻisuka

O le maʻi suka o se tasi lea o faamaʻi o le endocrin system, lea e faʻaalia i le maualuga o le suka i totonu o le toto ona o le maualalo o le gaosiga o le inisalini e le pancreas. O lenei faʻamaʻi e mafua ai le solia o se metabolism atoa, ma, o se taunuuga, o se faʻafitauli i le gaioiga o totoga o le tino ma tino o tagata.

Faailoga o le maʻisuka:

  • Uiga masani
  • Setete o le tino maʻi
  • Lagonaina o le fia inu ma le susu
  • Le popole ma le le mautonu
  • Fesuisuiaʻi taimi masani
  • Vaivai ma vaivaiga
  • Numera i vae
  • Furunculosis
  • Paʻa i totonu o le loto
  • Faʻapipiʻi i luga o le paʻu i le tele o nofoaga, faʻapena foʻi i luga o le fata
  • Toto toto
  • Faʻasalaga o le natura o le faʻalavelave.

Puipuiga

I ona po nei, pe afai o le ala sese o le olaga ma amioga le lelei e mafua ai le malosi malosi o le numera o tagata gasegase, o le faanatinati mo se soifua maloloina lelei e talafeagai. E taua tele le faʻamalosia o le gaioiga faaletino e faʻamautinoa ai mea lelei talafeagai, tuʻu le ava malosi ma le tapaa, inu vai inu tele.

  • Faʻaleleia le lelei o togafitiga
  • Faamatala i tagata o loʻo lamatia.

Faʻaalia o faʻamaʻi, o latou faʻaʻailoga

O le maʻi suka o se faʻamaʻi tumau lea o le suka maualuga. I le tino, o le le lava o le inisalini o se hormone e nafa ma le digestibility o mea suka i totonu o le tino. E maua mai i pene paneta. Ona o le le lava o le hormone i le toto, o le puipuiga o le tino puipuia o osofaʻiga sese ma le faaleagaina o sela beta. E le gata i lea, o le mafuaʻaga na mafua mai ai le mafuaʻaga o le mea na tupu. Ma o le avanoa o le maʻi e faateleina i le 5% pe a maʻi le tama.

E faaitiitia vave le suāuʻu! O le maʻisuka i le taimi e mafai ona taʻitaʻia ai le tele o faʻamaʻi, e pei o faafitauli i le vaʻai, tulaga paʻu ma le lauulu, maʻi o le tino, gangrene ma e oʻo lava i tumutumu faʻamaʻi! Sa aʻoaʻoina e tagata aafiaga tiga ina ia faʻavasega ai a latou sukū. faitau i ai.

I le lamatiaga o tamaiti e 10-13 tausaga ma tupulaga talavou e oo atu i le 35 tausaga le matutua, faapea foi tagata i Europa ma Amerika i Matu. O lenei ituaiga o maʻisuka e sili atu le faigofie ona togafitia i se tausaga matua.

Faailoga o le maʻisuka

  • toto maualuga
  • paleni mamafa
  • fiaaai
  • fiainu ma le gutu malolo
  • moe
  • tulaga le mautonu le mafaufau,
  • faʻateleina le sosolo i tamaiti,
  • faateleina le urination (masani i le po),
  • mafaufau le lelei
  • sasaina o le paʻu.
E tele mea e mafai ona faʻaosooso ai le tino i se faʻamaʻi e pei ole fomaʻi.

O le Asthma e aʻafia foi i le tele o faʻamaʻi faʻamaʻi ma faʻalavelave faʻalavelave i taimi o faʻalavelave faʻafuaseʻi. O puipui o le totoga, i lalo o le aafiaga o mea tau le siosiomaga, vavalalata ma puipuia le manava lemu. I le lamatiaga o tagata o loʻo i ai se vavalalata faʻasologa. O le gaioiga o le tino ma le vaivai atili e mafai foi ona faaosofia ai le maʻisa.

I aso uma, i megacities, e masani lava ona masani ona fetaiaʻi tagata ma fusi, asu gaosi oloa, pefu ma isi ituaiga o eleelea. O nei mea le lelei e mafua ai le foma. E mafua ai foi le ulaula tapaa, e aofia ai le le mafai ona pasi. E i ai le tulaga maualuga o le atiaʻe o le foma i vailaʻau faʻamaʻi ma siama. O nei mea e faʻavaivaia ai le tino puipuia.

Tulaga faʻapitoa

E ui lava e eseese a latou mafuaaga ma faailoga, ua faia se fesoʻotaʻiga. I le taimi o suʻesuʻega o le epidemiology, na filifili ai saienitisi e aofia ai T-fesoasoani i le faagasologa o le faʻavaeina, atinaʻe ma le taunuʻuga o le faʻamaʻi (pathogenesis) i itu uma e lua. O T-lymphocytes lea e faʻaleleia ai le tali faʻafesoʻotaʻi talafeagai.

O le maʻi suka o loʻo faʻamatalaina e le T-fesoasoani 1 (Th1), e fesoasoani i le atinaʻeina o le puipuiga o le tino. O le faiga o le fausiaina ma le atinaʻeina o le asthma bronchial e aofia ai T-fesoasoani 2 (Th2), fesoasoani i le atinaʻeina o le puipuiga o le tamaʻitaʻi. O le mea lea, i lalo o tulaga masani, o T-fesoasoani e nafa ma le sootaga i le va o le telefoni feaveai ma le puipuia o le igoa o le tagata. O le tutusa o le Th1 ma le TH2 sela na faʻaalia foi i tagata gasegase o loʻo maua i le maʻisuka ma le maʻamala bronchial. E leai se faʻamatalaga mo lenei mea moni.

O le i ai o le maʻisuka e le aofia ai le avanoa e atiaʻe ai le fomaʻi o le bronchial, ae, o se mea taua tele. Ua faʻamaonia e suʻesuʻega o tagata gasegase o le maʻisuka e 5% e ono maua ai le foma.

Amataga

O le mafuta faatasi o nei faʻamaʻi e faʻamaonia e le leaga ma le le lelei o le puipuiga o le tino, faapea foi ma fualaau oona (pollen, fagu manu, ma isi). O mafuaʻaga nei o loʻo tuʻuina atu i mea e taʻua o faʻamaʻi pipisi o faʻamaʻi pipisi. O tagata e mafatia i le maʻisuka o le a sili atu ona maua le fomaʻi nai lo i latou e leai ni faʻamaʻi pipisi.

E i ai foi se tulaga i le isi itu - o le maʻisuka e afaina i le togafitiga o le foma. Ina ia aloese mai le fagua o le tasi maʻi e ala i le togafitia o se isi, e tatau ona iloa se vaega o aʻafiaga ma atonu e faʻamalosia ai fualaau faasaina. O le faʻavaeina o faʻamaʻi e lua i le taimi e tasi e mafai ona maua i le tuufaatasiga o le maʻisuka ituaiga 1 ma le foma. O mea e faʻapitoa ma le maʻisuka ituaiga 2 e seasea lava.

E faapefea ona togafitiga?

O le tuufaatasiga o le maʻisuka ma le fomaʻi o se galuega faigata e togafitia. E manaʻomia le mataʻituina pea e se fomaʻi ma le siakiina o aso uma o faailoga ma a latou suiga. Togafitiga o faamai i se tagata maʻi e aofia ai le le faaaogaina o fualaau faasaina lea e mafai ona afaina ai pe fesoasoani i le atinaʻeina o mea faaletonu.

Isi

O fua o fualaau oona o nisi taimi e faaitiitia ai. O lenei galuega e manaʻomia ai le maeʻaeʻa ma le taʻitoʻatasi. Aemaise lava, o vailaau faʻamalosi e aʻafia ai, ae le o totonu. Ua latou manatu o le faavae i togafitiga o osofaiga a le maʻisa. O le mea e leaga ai, latou te mafua ai le faʻaalia ma le faʻavavevaveina o le maʻisuka. O se vaega ole sui mo glucocorticosteroids o le manava. Latou te aʻafia ai le tino e le o le malosi. Mai lea taimi i lea taimi, o le teena atoa o fualaau oona e le afaina ai le gasegase o le maʻisuka, ae o ia auala e mafai ona maua faatasi ma le faamaoniga a se fomaʻi.

O le faʻaleagaina ma le le faʻaleagaina e manatu o le inhalers e itiiti le faʻaaogā ile toto. O se tagata e gaosia le eletise o se aafiaga lelei i le pule i le fomaʻi - o se masini e faʻaleleia ai lea e liliu ai se vailaʻau i totonu o se aerosol. E sili atu ona loloto ma sili atu ona sao i totonu o le manava o le tino, galue i nisi vaega (pito i luga, ogatotonu, ma lalo ifo). O le masini e faʻatau avanoa saoloto i falemaʻi ma mea tau falemaʻi.

E taua le iloa e matua le mafai ona togafitia le faʻala. Na o metotia o le puipuiga ma le pulea lelei o loʻo i ai.

O le tagata maʻi e tutusa lona taua i le togafitiga, e le na o le fomaʻi. Ina ia fetuutuunai ma pulea le faagasologa, e taua le tausia o se tusi o talaaga pe a fai o le taimi ma le umi o osofaʻiga faifai pea o le tolotolo o le a faamaumauina. I le faaopoopo atu i ai, e taua le aua le faʻagaloina le faʻamalositino faaletino ma taʻitaʻia se olaga ola maloloina e le aofia ai le ulaula tapaa ma le inu, ma ia logoina le fomaʻi e uiga i suiga.

Mafuaaga o atinaʻe ma faailoga o le maʻisuka

O se tasi o mafuaaga o le maʻisuka, ae maise lava le ituaiga muamua o se mea na tupu, o le i ai o le maʻisuka i matua e faateleina ai le lamatiaga o le atiaeina o se tamaititi e sili atu ma le 40 pasene.

Mo le maʻisuka ituaiga 1, o loʻo iai foʻi se fesoʻotaʻiga ma faʻamaʻi pipisi poʻo faʻamaʻi faʻamaʻi. O le maʻisuka e mafai ona avea o se faʻalavelave o se maʻi pipisi e ala i se fomaʻi poʻo se faʻaogaina o le tino.

O le atuatuvalega o le mafaufau ma lagona, faapea foi ma faamaʻi o le endocrine - o le thyroid gland, grenesland or gites, e mafua ai le le atoatoa o le tino i le tino ma faateleina ai le anotusi o hormones contrainsular i le toto.

O le maʻisuka 2 e le o le inisalini e faʻalagolago i le maʻisuka e masani ona atiina ae mo mafuaʻaga nei:

  • I tagata ina ua mavae le 45 tausaga
  • Faʻatasi ma le mamafa, aemaise lava le manava o le isesa.
  • Atherosclerosis, maualuga cholesterol ma le dyslipidemia.
  • Toto maualuga.
  • Aveina o fualaau - hormones, beta-blockers, thiozide diuretics.

Mo le faʻamautinoaina o le maʻisuka ituaiga 1, o faʻamatalaga masani e aofia ai: faʻateleina vaivaiga, faʻateleina le urination, faʻalauteleina o le po pisapisaia, gaioiga mamafa. Faʻateleina le faʻamalosi i le urinate e matauina. E lagona e tagata maʻi le galala ma le susu o le gutu, lea e le alu ese pe a uma le aoga o le ola.

O le popole tele, o le lagona, ma le le fiafia, faatasi ai ma le lelava ma le moe i le maʻisuka, ua atagia ai se faaletonu o le kulukose i siama o le mafaufau, e pei o le totoga aupito sili ona taua i le le paleni o meaai.

O le maualuga o le kulūkose i totonu o le toto e mafua ai le vevela o le paʻu ma le faʻavevesi o le mucous membranes, e aofia ai i totonu o le potu. O le faʻaopoopoga o faʻamaʻi pipisi i le tulaga o le au failautusi e faʻaleleia ai lenei uiga.

E le gata i lea, o tagata gasegase e maua i le maʻisuka latou te faitio i le paʻu poʻo le sasaina o vae ma lima, paʻu o le paʻu, furunculosis, paʻu o le fatu ma fesuiaiga i le toto.

Afai ei ai se faʻalavelave faʻafuaseʻi ma faʻavaivaia, o lona uiga o le suʻesuʻega e mafai ona tupu i le taimi e tuai ai - i le taimi o le atinaʻeina o faʻafitauli (ketoacidosis).

O tagata mamaʻi e maua i le maualuga maualuga o le toto, totogo, vomiting ma le tiga o le manava o le tino, o le manogi o le acetone e aliali mai i le ea, ma le maualuga o le ketoacidosis, ua le lelei le mafaufau, ua pa'ū le maʻi ile gaʻo, faatasi ai ma le vevela ma le vevela tele.

Ina ia faʻamaonia le siama o le maʻisuka, o le anapogi e faia ai le toto - faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le kulukose e sili atu nai lo le 6.1 mmol / l, pe a faʻaaoga le suʻega toleniga o le kulukose 2 itula pe a uma le faʻamalositino, e silia ma le 7.8 mmol / l. I le faaopoopo atu i lenei mea, o siama faapitoa, o le hemoglobin glycated, e tofotofoina.

O tuʻutuʻuga ma faʻamaoniga o le faʻala

O le faʻamalasea o le tino e tupu i le vaʻaia o le manava o le tino i lalo o le aʻafiaga o ni mea faʻafefe. O loʻo i ai se vaega o le gaosiga i le atinaʻeina i le tulaga o se mea na mafua mai i mea na mafua ai ona afaina.

E mafai ona faʻafefe ai le ulaula, vaʻaia o le suauu i le eleelea i le ea e le pefu, faʻamalolo le gas, faʻaaogaina otaota gaosi. O faʻamalosi e masani lava ona tupu pe a maeʻa faʻamaʻi pipisi poʻo le siama, le maalili o le maalili, malosi faʻaletino malosi, ma manua o le pusa.

O se faailoga masani o le fomaʻi o le tale ma osofaiga o le maʻisuka, o le le lava o le mānava, o le uiga o le paʻu ma le vevela i le bronchi.

Mo le faʻamala, o faailoga taua o faʻamaʻi:

  1. Vaʻaia o le aiga (fulu, fomaʻi, vailaau oona, rhiniti).
  2. Le tupuga o allergies pe a uma ona faʻafesoʻotaʻi ma laau poʻo meaola, ma faʻamaʻi faʻamaʻi.
  3. O osofaiga faigata ma le fomaʻi e sili atu ona leaga i le po, pe a uma le malosi, suiga o le tau.

O le faʻamaʻi o le maʻisuka i le maʻisuka e masani ona tupu i le muamua, ituaiga o le insulin. E leai se mafutaga na maua i le va o le maʻisuka ituaiga 2 ma le aafia o le fomaʻi.

Aūmaʻi-Resistance-Asthma Resta ma le Maʻisuka

I tagata gasegase e maua i le maʻisuka ua maua i le maʻisuka steroid, o le vasega o le fomaʻi e masani ona ogaoga, o le mafuaaga lea mo le tofiaina o vailaau faʻamalosi. O lo latou faʻaogaina i luga o le gaʻo poʻo le umi se taimi e taʻitaʻi atu ai i le meaʻai. O le mamafa o le tino e mafua ai le apnea i le po po o le faigata i le tale. O le 'avaʻese e faʻateleina ai foi faʻaaliga o le maʻisuka.

I le tele o tagata gasegase e maua i le maʻilala, latou te mafaia ona faʻasaʻo le faoa faamalosi e ala i le faʻaaogaina o kulūkocorticosteroid drugs. I nisi o tagata gasegase, e le maua ai le manaʻoga i le faʻalauteleina o le faʻavave, e tusa lava pe faʻaaogaina le taʻavale i totonu pe pei o injections.

O ia ituaiga o gasegase e taua o le vailaau. O vailaau faʻamalosi e foliga mai ua faamaonia pe a fai o le malosi o le expiratory force i le 1 s (e fuaina i le spirometry) - FEV 1 e le faateleina i le sili atu i le 15% e ala i le faʻaaogaina o se faʻataʻi pe a maeʻa le 40 mg o prednisolone i le aso mo le vaiaso.

Mo le suʻesuʻeina ole fomaʻi faʻamalosi, o suʻesuʻega nei e manaʻomia:

  • Suesuega o galuega ole pulumu ma index index.
  • Seti le numera o le faalauteleina o le bronchial pe a uma le 200 mcg o le salbutamol.
  • Faia se suega o le histamine.
  • Faʻatasi ma le bronchoscopy, suʻesuʻe le maualuga o eosinophil, cytology ma biopsy o le bronchi.
  • A maeʻa le 2 vaiaso o le aveina Prednisolone, toe fai suʻesuʻega suʻesuʻe.

O lenei fesuiaiga o le gasegase o le maʻisuka e faʻaalia i faʻalavelave faʻafuaseʻi ma ogaoga e manaʻomia ai le falemaʻi, e aofia ai i totonu ole potu tausi maʻi, ma se faʻaitiitia o le lelei o le olaga.

O le mea lea, o ia ituaiga o gasegase, e faaopoopo atu i le faʻamaʻaina o vailaʻau, e faʻaoga uma pe faʻafeiloaʻi. O nei togafitiga e taʻitaʻia ai le maʻi o le Itenko-Cushing ma le maʻisuka steroid. O le tele o taimi, e maʻi tamaiti e 18 i le 30 tausaga.

Vaega o le togafitia o le maʻisuka i le maʻisuka

O le faafitauli ogaoga o le togafitia o le maʻisuka i le maʻisuka o le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina, talu ai o mea e faʻamalosia ai le peta-receptors i le bronchi ma le corticosteroids e faʻaititia ai le toto suka.

Glucocorticosteroids faʻapupulaina le glycogen ma le kulūkose i totonu o le ate, o petemimetics e faʻaitiitia ai le lagona o le inisalini. Salbutamol, e faaopoopo atu i le faateleina o le kulukose o le toto, e faateleina ai le ono lamatiaga e pei ole ketoacidosis o le maʻisuka. O togafitiga o le kulutaline e mafua ai le maualuga o le suka e ala i le faʻaleleia o le gaosiga o le glucagon, o se tagata e tetee i le inisalini.

O tagata e faʻaaogaina peta faʻamalosi e pei o faʻalavelave e itiiti lava le mafatia mai le hypoglycemia nai lo le faʻaaogaina o vailaʻau faʻamaʻi. E sili atu ona faigofie mo i latou le faatumauina o le maualuga o le toto suka.

Togafitiga ma le puipuia o faʻafitauli o le foma ma le maʻisuka e faʻavae i mataupu faavae nei:

  1. Faʻalogoina e se endocrinologist ma se pulmomologist, o se tagata maʻi.
  2. Meaʻai talafeagai ma le puipuia o le meaʻai.
  3. Faatumauina le gaioiga faaletino.
  4. Taofiofia le pulea o le suka i le toto pe a faʻaaogaina le suka.

Mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, e tatau ona maeʻa le faʻaaogaina o le ulaula, talu ai o lenei itu e taʻitaʻia ai i taimi uma o osofaʻiga o le faʻamalolo ma mafua ai le solia o le toto, vasospasm. I le maʻi suka, i le tulaga o le angiopathy, o le ulaula e faateleina ai le lamatiaga o le atiinaʻe o le neuropathy o le maʻisuka, fatu fatu, faʻaleagaina o le glomeruli o fatugaʻo ma le le atoatoa.

Ina ia faʻamaonia glucocorticosteroids i totonu o laulau e iai le soʻotaga o le maʻisuka ma le bronchial asthma, e tatau ona i ai ni faʻamaoniga manino. E aofia ai faʻamalosi faʻafuaseʻi ma le le pulea, o le leai o se aoga mai le faʻaaogaina o le suka i totonu o le faʻalavelave.

Mo tagata mamaʻi ua uma ona tuʻuina atu i le kullucorticoid sauniuniga i laulau pe manaʻomia se maualuga o homoni, o Prednisolone e faʻaalia mo le silia ma le sefulu aso. O le fuaina o le fuataga e faia i le kilokalama o le mamafa o le tino i le aso, e le silia le 1-2 mg i le kilokalama.

O le mafuaaga sili ona taatele mo le atinaʻeina o le suka suka ma le faʻafitauli o se maʻi o loʻo i ai nei o le tofia lea o vailaʻau faʻamaʻi e mafai ona fausia ai se nofoaga i le tino. O nei vailaʻau e taofia ai le gaioiga o laufanua oona; e le mafai ona faʻamatalaina i se kosi puupuu. O nei vailaʻau e aofia ai: Dexamethasone, Polcortolone ma Kenalog.

O aoga o le faʻaaoga o le maʻesa ma le maʻisuka o:

  • O fualaau faʻasaina e sili ona malupuipuia o loʻo aofia ai steroids o Budesonide. E mafai ona faʻaaogaina i tamaiti ma tagata matutua, e pei foi ona faatonuina mo fafine maʻitaga.
  • Pulmicort i le foliga o le nebul e mafai ona faʻaaoga mai le 1 le tausaga, faʻaaogaina mo se taimi uumi, lea e mafai ai ona e teena Prednisolone papa. O le paʻu vevela i totonu o se lapisi e faʻamaonia mai le 6 tausaga.
  • Togafitiga ma le fluticasone propionate i le nebula e mafai ona ave le ituaiga o monotherapy ma e le manaʻomia se faʻasalaga faaopoopo o vailaʻau faʻasolosi.

I le suʻesuʻeina o le aafiaga o ave o le ultraviolet i le puipuia o le atinaʻeina o faʻamaʻi ma le leai o se tali, na maua ai o le fausia o le vitamini D i le paʻu e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le maʻisuka. O le mea lea, o tamaiti ei lalo ifo o le tasi tausaga le matutua o loʻo ave le vitamini A e puipuia ai le taʻavale e itiiti le maua i le maʻisuka.

O le vitamin D ua faailoaina mo tagata uma e faʻaaogaina le prednisolone e puipuia ai le osteoporosis, lea e masani lava o se itu o aʻafiaga.

Mo le puipuia o faʻafitauli o le maʻisuka i le togafitiga o le maʻisuka, ua fautuaina ai tagata e mulimuli i se taumafataga ma le faʻasaina o mea inu gaʻo faigofie ma meaʻai e mafai ona mafua ai faʻamaʻi tino.

Faʻaauau le mataʻituina o le maualuga ole metabolism ole gaʻo ma le faʻasaʻoina o fua aʻo faʻapipiʻiina le glucocorticoids. E sili le faʻaaogaina o le auala o le pulega, ma afai e talafeagai, ia faia togafitiga ma prednisolone i vasega pupuu. Ina ia faʻaleleia le maualuga o le gaioiga faʻaletino, faʻaaogaina o le physiotherapy ma le manava mo le maʻisuka e fautuaina. O le vitio o loʻo i lenei tusiga o le a faʻamatalaina ai le mafuaʻaga e matua lamatia ai le maʻisuka i le maʻisuka.

Tuua Lau Faamatalaga