Tusa 2 maʻisuka ma togafitiga faʻasolosolo pepe

Aspen e faʻaaogaina e togafitia ai le tele o faʻamaʻi pipisi o le tino ma gasegase, mastopathy, prostate adenoma. E aofia ai le salín i ni aofaiga telē, lea e tauivi lelei ai i le faʻaogaina o le faʻaogaina o le tino, faʻaitiitia le tiga, ma fesoasoani i le malulu. O le paʻu o loʻo i ai le tele o elemene e manaʻomia mo le soifua maloloina - iodine, uʻamea, zinc, cobalt, nickel, faʻalauteleina o suauu tāua, mea tannic.

O mea taua aoga - aspen e faʻaitiitia ai le vevela o le tino, e fesoasoani e faʻamalo faʻamaoniga o le gasegase ma le rūmatism, faʻaleleia le tafe o talo. E fautuaina ina ia faʻaaogaina e avea o se faʻasolosolo i le kanesa. E aoga lelei le faʻaitiitia o faʻalavelave faʻafefe.

Taua! O faʻamatalaga ma mea teuteu o le aspen fesoasoani e faatumauina le maualuga o le kulukose i le toto, faʻaitiitia le faʻaalia o faʻamaʻi pipisi i le maʻisuka.

Faʻamanuiaga o Aspen Bark:

O le faʻaaogaina masani o paʻu o aspen mo le maʻisuka o le a fesoasoani e faʻasalalau le galuega o totoga ua faaleagaina, toe faʻafoʻisia galuega o nisi faiga. Ae o le faʻamaʻa ese atoa o le faʻamaʻi ma le fesoasoani a na o togafitiga faʻaleagaga e le mafai.

Tulafono mo le faʻatauina ma le teuina

I totonu o falemaʻi, e mafai ona e faʻatau mea e gaosia faʻapipiʻi e talafeagai mo le sauniuniga o vailaʻau mo le maʻisuka. E mafai ona e saunia le paʻu oe lava. O le taimi o le seleselega o le faaiuga o Aperila - o le amataga o Me. Mo le aoina, e tatau ona filifili na o ni laau talavou e leai se sili atu i le 8 cm le lautele. O le paʻu e tatau ona lanumumu lanumeamata i le lanu, e tatau ona tipiina ma le totoa i totonu o tuʻulaʻau, ma e le mafai ona faʻamaina.

Taua! O le paʻu mai lala e le fetaui, e leai se mea aoga i ai. E le gata i lea, e mafai ona e saunia tumutumu ma lau - e mafai foi ona faʻaaogaina e togafitia ai le maʻisuka.

A uma ona aoina, e tatau ona tipi le paʻu i ni fasi vaega 3-4 cm, faʻagogo i totonu o se potu malulu, i le ea poʻo se mea masini i le vevela o le 55-60 tikeri. I le faiga o le vevela, e tatau ona puipuia mea e gaosia mai le susulu o le la.

E tatau ona aoina meafaitino i vaega e lelei ai le siʻosiʻomaga, ese mai auala, atinaʻe fale gaosi oloa. E mafai ona e teuina le paʻu mago mo le 36 masina i totonu o se potu pogisa.

Auala e fai ai vailaʻau

E tele vailaau faʻasaina e faʻavae i luga o le paʻu o le aspen e fesoasoani e te lagona ai le lelei i le maʻisuka ituaiga 2. Aʻo leʻi faʻaaogāina, e tatau ona nutimomoia mea laʻau e faʻaaoga ai se mea faʻaleleia poʻo se mea e teu ai meaʻai.

E faʻafefea ona kuka le paʻu o aspen:

  1. Faʻatau. Ava 80 g o le paʻu o le paʻu 270 ml o le vai inu, tuʻu i totonu o se pusa faʻamaufaʻailoga mo le 10 itula. I le taeao, vevela, inu le vaega atoa o vailaau aʻo lei faia le taeao. O le umi o togafitiga e 3 vaiaso, e mafai ona e toe faia le vasega pe a mavae le 10 aso.
  2. Tincture. Faʻafesoʻotaʻi le 500 ml o vodka ma 15 go paʻu mai le paʻu, ave i se mea pogisa mo le 14 aso, faʻafefiloi le fagu i aso uma. Ave i totonu o se mea vaivai 15 ml o le fualaau faasaina ao lei faia meaai 3-4 taimi i le aso, e mafai ona e faʻaitiitia i se vai itiiti. E faʻapefea ona fai sina siʻosiʻomaga? E tatau ona e inuina mo le 21 aso, ona e malolo mo le 1.5 vaiaso.
  3. Atagofie. Liligi le 6 g o meaʻai gaʻo ma le 470 ml o le vai, faʻafefete i luga o le vevela vevela mo le afa itula. Ave le 110 ml i le taeao ma le afiafi mo le tolu masina.
  4. Tea Liligi le paʻu i totonu o se vevela poʻo le tapot i le fua o le 50 g o meafaitino faʻapitoa mo soʻo se 250 ml o vai inu. Brew mo le 1 le itula, inu le vai i ni vaega laiti i le aso afa afa itula ao leʻi 'ai, o le maualuga o aso uma o le 500-600 ml. O aso uma e te manaʻomia e faʻaigoaina ai se vaega fou o lauti. O le umi o le togafitiga e 2 vaiaso, e mafai ona faaauau togafitiga pe a maeʻa le masina.

I le amataga o le maʻi, e mafai ona e saunia se teuteuga o aspen ma blueberries - faʻafefiloi le 80 g o le paʻu ma 25 g o launiu launiu, ma sasaa le 450 ml o le vai. Faʻaosooso le paluga i luga o le vevela vevela mo le 25 minute, tuʻu i totonu o se pusa tapuni mo le 4 itula. Ave le 200 ml o le vai e tolu taimi i le aso.

Faʻateleina le maualuga o le suka, e mafai ona e gaosi 350 ml o le vai inu suamalie 10 g o mea e gaosia ai aspen, pe a maeʻa le afa itula le faʻafefeteina, inu 120 ml, pe sili atu i se manava leʻo. Ina ia faʻamaonia le kulūkose metabolism, e tatau ona ave le vailaau mo le itiiti ifo i le 20 aso.

Taua! O vailaʻau o le Aspen e aofia ai le tele o mea aoga e le mafai ona maua i soo se vailaʻau faʻasaina faʻaonapo nei.

I le avea ai o se sui sola maloloina mo le maʻisuka, e mafai ona e faʻaogaina le potu vaʻa i le taele ma aspen, oak ma birch brooms. I lalo o le aʻafiaga o le vevela vevela, o vailaau aoga e ulu i totonu o paʻu o le paʻu, faʻaleleia le faʻatinoina o faiga uma i le tino.

Contraindications

E tele mea aoga a le Aspen, ae e mafai ona faʻaaogaina pe a maeʻa feutagaʻi ma se fomaʻi. O se vaifofo masani e itiiti lava le faʻailogaina, o le mea autu o le le lava o le tagata, o le allergy to aspirin. Ma le faʻaeteete, e tatau ona e maua ni tupe mai le aspen pe afai o isi vailaʻau faʻasaina o loʻo faʻamatalaina.

  1. E le tatau ona e ave le paʻu o le aspen ma se uiga o le faamaʻi, dysbiosis, maʻi o le tino, maʻi o le toto.
  2. I taimi o togafitiga, e tatau ona mataʻituina le maualuga o le suka.
  3. E tatau ona lafoai atoa le faʻaaogaina o le ava malosi, ave faʻamaʻi ma fualaau moe, antidepressants.
  4. O le aisa o Aspen ua faʻasaina i totonu o le maʻitaga ma le lactating women, talu ai o lona saogalemu mo le pepe ma le pepe faatoa fananau mai e le faʻamaloloina.
  5. Aua neʻi faʻaaoga e togafitia ai tamaiti i lalo o le 4 tausaga.
  6. O inu i le aspen o le a faʻaleleia ai le manaʻo, o lea e le fautuaina le ulavavale o tagata e faʻaaogaina.

Aspen i le ituaiga maʻisuka ituaiga 2 e fesoasoani lelei e faatumauina le maualuga o le kulukose, ae o se togafitiga fesoasoani. E tatau ona faʻaaogaina faʻatasi ma vailaʻau, e taua tele le tausisi i se meaʻai, faʻamalo ese vaisu, faamalositino i taimi uma.

Faʻaaogaina o meaola o aspen paʻu

I le maʻisuka malosi, e faigata tele ona faʻamaualuga le aoga o paʻu o aspen. I le avea ai o se tulafono, o aʻa o aʻa e ola loloto i luga o le palapala, o lea e maua ai e le paʻu ni elemene taua, lea e mulimuli ane i ai le faʻamalolo i tagata.

O le vailaʻau faʻasolosolo o le paʻu o le aspen e matua ese lava, o loʻo taʻalo ai i se matafaioi autu, o le mea lea o lenei meafaigaluega e taua tele i le tau faasaga i le maʻisuka, ma o iloiloga e uiga i lenei auala e lelei pea.

Afai ua faʻamaonia e le tagata le paʻu o le aspen, e leai se masalosalo - o le aʻafiaga o teuteuga o le ai ai i soo se tulaga, ae e tatau ona e iloa le auala e saunia lelei ai ia teuteuga.

O le paʻu o le aspen o loʻo i ai vaega nei e aafia ai le lelei o se tagata:

E mafai ona maua ni mea sili ona lelei mai meaola mai aspen, talu ai faʻaaogaina sea ituaiga, o le tagata e maualuga lona tumu i elemene taua.

E le gata i lea, o le tuufaatasiga o paʻu o aspen e aofia ai suauu taua lea ei ai sona aafiaga faʻaleagaina i le tino o le tagata, lea e atagia ai le tele o iloiloga lelei.

O tino gasegase po o le faʻamaʻi e mafai vave ona toe faʻaleleia pe afai e te faʻaaogaina le fusi o le pa o le aspen pe mo faamoemoega puipuia.

I le masani ai, o le maʻisuka e le mafai ona faʻamaloloina i le na o le fesoasoani a le paʻu o aspen, ae o vailaʻau mai lenei togafitiga faʻapitoa o le a avea ma fesoasoani aoga i togafitiga.

Sauniuniga o le vavalaʻau o vailaʻau mo le maʻisuka

O fua ia latou lava e faʻaumatia ai le faamai e tatau ona faia i se auala e ausia ai le maualuga o le suka i totonu o le toto. A aunoa ma le faʻavaeina o le maualuga o le suka i le toto, o le tausiga o le maʻisuka o le a le toe alu. Ua uma ona matou tusia po o fea laau e maualalo ai le toto toto, o lea ia tatou talanoa e uiga i paʻu o aspen.

E mafai ona maua lenei mea pe afai o le a faʻaumatia pe a ma le 100-200 mililiters o le paʻu o aspen.

  • E tatau ona e 'ave le 1-2 sipuni vavalaʻau o le aspen (o loʻo iai le paʻu o le meaʻai ma saunia i soʻo se falemaʻi),
  • sasaa i 300 g o le vai vevela.
  • E mafai ona tumu le paʻu i le malulu, ae i lenei tulaga, e manaʻomia le kuka mo le 15 minute. O le tincture e tatau ona tuu e tu mo le tusa o le afa itula, ma mulimuli ane togafiti ma inu.
  • Faʻaaogaina le kulimi aʻo leʻi 'ai.

E paʻu le paʻu o aspen (e mafai ona e faʻatau se pepa na saunia), e ala i se fai meaʻai manu poʻo le faʻaaogaina o se meaʻai. 300 g o le vai ua faaopoopo i le mea na tupu.

O le paluga faʻafefiloi mo le tusa ma le afa itula, mulimuli ane ua tuʻuina atu i ai ni nai sipuni tetele o le meli masani.

E faʻaaogaina vailaʻau i le 12 itula. O le fua fautuaina o le 100 grams i luga o se manava gaogao i aso uma.

I le maʻisuka, e mafai ona aoga lelei le paʻu o le maʻisuka, pe a lelei ona faia vailaʻau.

O le mafuaaga lena e tatau ai ona e manatua manatuaga o loʻo lisi atu i luga. E tatau ona faʻaaoga pe'ā uma ona faʻatalanoa se fomaʻi.

I le tusi faʻapitoa e tele isi fua o loʻo fesoasoani i se tagata maua i le maʻisuka. E masani lava, e le gata o le paʻu o le aspen e faʻaaogaina i le fua, ae o isi foi, o le aofaʻiga o aogā lelei ma fualaau o loʻo avanoa nei i le toetoe lava o falemaʻi.

E maitauina le umi o le maʻisuka mo le maʻisuka ua leva ona faʻaaoga e gaosia ai fualaau oona mo le tele o faʻamaʻi. O nisi taimi o togafitiga masani e sili atu ona manuia nai lo togafitiga faʻaonapo nei, o lea e le tatau ona faʻagaloina.

Mo le togafitiga ma isi metotia e aumai ai ni faʻamatalaga faʻapitoa, e taua tele le tausisia o togafitiga masani ma togafitiga masani, o lona uiga, ia mataʻituina le faʻaaogaina o le tincture, faʻaaogaina i aso uma i le taimi e tasi.

O a meatotino ma mea e fai e le paʻu o le aspen

Ou te fia matauina i totonu o vaega uma o lenei laau o le faamalologa. Paranesi, laʻau, pulupulu, paʻuʻu - o nei mea uma e faʻaaogaina e togafitia ai le tele o faʻamaʻi. O lenei laau ma soʻo se vaega o loʻo faʻaaogaina mo faʻamaʻi e pei o le maʻisuka ituaiga 2, mo togafitiga o manua, abrasions, mumu, e pei o antipyretic, analgesic ma le sui resitala. E i ai le tele o metotia a tagata mo le togafitiga o aspen, ma o le tele o saienitisi o lo o faʻailoaina pea o latou mafaufau ma le mea e ono fesootai i ai. E lelei lava, e fesoasoani le fesoasoani o le aspen i le togafitiga o le ituaiga o maʻisuka lona lua.

O fualaau o meaola ninii e avea ma vaega o aspen, ma o le i ai lea o: populin, tremulacin, splitsin, salicortin, tannins ma suauu taua, o le aspen ua i ai se uiga sili ona leaga e tetee ai. Ona o nei vaega o le laau e sili ona aoga i le togafitiga o le maʻisuka. E taua foi le maitauina o le aspen decoctions e lelei le faamalosia ma toe faʻaleleia le faagasologa o toetoe lava o totoga uma.

I le tulaga o le maʻisuka ituaiga 2

Aʻo togafitia le maʻisuka - o le mea autu e tatau ona fai o le faʻasaʻoina o le maualuga o le suka. Saienitisi, ma o latou lava gasegase, ua latou faamaonia e faapea o le faaaogaina faifaipea ma le talafeagai o metotia eseese mo togafitiga mo infusions ma deco decorations o aspen, e mafai ona e faatulaga lelei ma pulea lau maualuga o le suka. E taua tele le ave o teuteuga e faʻavae i luga o le aspen (aemaise lava ma le ituaiga lona lua o le maʻisuka) i taeao uma ao leʻi 'ai. Ina ia saunia se teuteuga, e tatau ona e ave se sipuni sipuni o le paʻu (dry) ma sasaa se ipu vai inu, ona tatau lea ona kuka le vai mo le 10 - 15 minute, lelei lelei ma inu ae leʻi 'ai. E le gata i lea, e mafai ona faʻaaogaina le paʻu o aspen fou. O le ulaina o le paʻu i se mea e fai ai meaʻai, poʻo le faʻaaogaina o se paluga, sasaa vai (o le tele o le vai e tatau ona faatolu ona sili atu nai lo le paʻu lava). Matou te tuʻuina atu mo le 10 - 15 itula ma ave i luma o se taumafataga i se ipu malamalama. O lenei vaiinu e matua suamalie ma lelei. E tatau ona e iloa o nei mea teuteu ma mea faʻaleagaina e fesoasoani tele i le amataga o le faʻamaʻi, afai o le maʻisuka ua uma ona fai, o le a le aoga le teuteu.

Matou te maitauina foi o infusions o loʻo fautuaina atu i luga i faʻasalalauga eseese o loʻo i ai le meatotino o le faʻaleleia lelei ma e le mafua ai soʻo se itu. E tatau ona maitauina e iai nisi faʻasalaga i le vailaau faʻasaina o loʻo i ai, ma sili atu i mea uma, latou te aafia ai le gaioiga o le gastrointestinal tract. Afai ei ai soʻo se maʻi o le manava, o le a mafai ona faʻasalaina ai maʻi, ona e mafua mai i le tele o vailaau o vailaau, o ia togafitiga e mafai ona faʻamalosia ai se maʻi o loʻo iai. E le gata i lea, afai e tele taimi e te masani ai i le dysbacteriosis, e sili atu le le faʻaaogaina o infusions mai le paʻu aspen. Ma sili atu i mea uma, aʻo leʻi amataina lau vailaau faʻatasi ma togafitiga faʻataʻitaʻiga, ia mautinoa e faʻatalanoa lau fomaʻi o loʻo silafia le talafaasolopito o lou maʻi ma o le a mafai ona taʻuina atu ia te oe auala sao ma talafeagai o togafitiga. A maeʻaeʻa se mea teuteu poʻo se faʻafefete, ua amata ona e maua ni lagona le lelei, ona tatau lea ona e vave alu e ave le vailaʻau ma talanoa i se fomaʻi.

Aspen Bark Treatment

E taua le manatuaina e le manaʻomia le faʻaaogaina o le vailaʻau i lona olaga atoa, e pei o se tulafono, o le togafitiga e tusa ma le 2 masina, a maeʻa e tatau ona fai se malologa mo le 1 masina, ona toe amata lea o le vasega. E taua tele le momotu ma vaai pe faapefea ona suia le suiga o le suka i le taimi nei. E taua tele le faʻamaumauga o le suka i aso uma, o le a sili ona fesoasoani ia te oe i au togafitiga. Sa faapea mai saienitisi ma fomaʻi e faapea o le paʻu talavou, o loo i ai se lanu lanumeamata ma e seleseleina i le amataga o le tautotogo, e sili ona lelei mo le maʻisuka. O le paʻu, e pei o se tulafono, e aoina ma faʻamago i se la, pe a maeʻa (pe a maeʻa maeʻa le paʻu), e tuʻuina atu i se nofoaga malulu ma malulu mo le teuina. E mafai ona faʻamago le paʻu o le aspen mo le 3 tausaga, aʻo faʻaauau pea lona faʻamalositino i taimi uma lava.

Ina ia mafai ona faʻamaonia le gaʻo toto, e saunia le paluga e pei ona taua i lalo: tasi le sipuni sipuni o le paʻu aspen e sasaa i se ipu vai, faʻapipiʻi i le vai mo le 10 - 15 minute, faʻamaʻaina ma inu i le taimi e tasi ma i le taeao atoa aʻo leʻi 'ai. E le manaʻomia le faʻaopopoina o ni meaʻai faʻafeʻau i le susu, talu mai nei mea faʻaleagaina o le decoction e mafai ona faʻaititia.

E tele togafitiga masani tau togafitiga faʻapitoa na togafitia e tamamatua matutua. O le mea moni, e sili atu le inu i mea teuteu nai lo le teuina oe i fualaau e le masani ona fesoasoani. Ae, aua neʻi galo o le vailaau lava ia ei ai foi ona faʻailogaina ma e manaʻomia lou suʻeina ma le faʻaeteete o teuteuga teuteu ma e sili atu le talanoa ma lau fomaʻi aʻo le i aveina.

E le gata i lea, aua nei galo afai oe maua le maʻisuka i se tulaga sili atu ona lelei, o lona uiga atonu e le mafai ona e faia e aunoa ma le inisalini. E le gata i lea, aua nei galo o le ki i se olaga fiafia ma le umi i le maʻisuka o se meaʻai lelei. Mataʻituina lau meaai ma tausi lou ola maloloina.

Tuua Lau Faamatalaga