Maʻisuka ma mea uma e uiga i ai

O mea faʻamalolo o aniani na lauiloa e oo lava i fomai anamua, oe na fesoasoani i le tele o maʻi.

O vailaau faʻaonapo nei e le faafitia ai le lelei o lenei aganuu fualaʻau i le tino, o lea e masani ona faʻalauiloaina e le au faʻapitoa o togafitiga i togafitiga togafitiga mo tulaga faʻaleagaina o totoga visceral.

Ole tele o fesoʻotaʻiga e tatau ona iai fesili e uiga i le faʻaaogaina o fualaau faisua, aemaise lava, e mafai ai ona 'ai aniani ma le maʻisuka ituaiga 2. E tusa ai ma saienitisi, o aniani ma le maʻisuka ituaiga 2 e le gata ina mafai ona 'ai, ae e matua tatau lava.

Ole aʻafiaga o le aʻa e faʻamalosia i meaola faʻapitoa o meaola faʻapitoa o loʻo i ai se aoga aoga i luga o le pancreas, faʻasaʻo le maualuga o le kulukose toto ma faʻaitiitia le faʻaleagaina o faʻafitauli o le hyperglycemia, puipuia lelei le atinaʻe o faʻafitauli o le maʻi.

Mea aoga


I le talanoa e uiga i mea aoga o aniani, e le mafai e se tasi ona gauai atu i lona tuufaatasiga o mea.

Toeitiiti lava o vitamin uma oi ai nei o loo i totonu o fualaau aina.

O le taua faapitoa mo le maʻisuka o le vitamini PP, lea e faʻamaonia ai le maualuga o le suka ma le cholesterol i le toto, ma pulea ai le gaosiga o le malosi.

I le faaopoopo atu i vailaʻau o meaola, o le fualaau faisua e aofia ai le tele o micro ma elemene elemene, aemaise lava, uʻamea, zinc, calcium, potassium, iodine, faʻapea foʻi ma fulufulu, palu ma isi. O fualaau faisua o se punavai taua o fiva ma gaʻo, ma e mauoa i le pectin, maso, ma mea faʻalaʻau.

O le tulaga tulagaese o le pusa e maua ai i latou le tele o vaega faʻamalolo, e aofia ai:

  • antiviral, antimicrobial, anthelmintic ma aʻafiaga faʻaleagaina,
  • sili ona lelei le ola
  • le mafai ona faʻaitiitia le kulukose o le toto ma puipuia ai le atinaʻe o le maʻisuka,
  • le tuʻuina atu o se faʻaaogaina o aʻafiaga,
  • mafai ona faʻaitiitia le toto maualuga,
  • faateleina le liua, faateleina le salu,
  • fesoasoani i le aveesea o le mamafa ma le faʻavasegaina o metabolic processes i le tino,
  • fufuluina lelei o le ate, toe faʻafouina o sela o le faiai, faʻamalosia le puipui vascular.

Glycemic index


Rfaʻamatalaga faʻapitoao se faʻamatalaga lea e mafai ai ona e fuafua pe faʻafefea ona aʻafia se mea faapitoa i le kulukose i totonu o le toto o le tagata.

O se faʻamaoniga taua mo le maʻisuka ma tagata e leai se suka o le suka, aua e mafai ai ona e faia mea e sili ona taliaina i aso taitasi e le mafua ai le faʻalavelave o le maʻi.

O mea taumafa taʻitasi e maua ai lana lava faʻamaumauga faʻapitoa. O le faailo e ono fesuisuiai e fuafua i le eseesega o le auala kuka, le ituaiga o vaega, le tele o fualaau faisua ma isi.

O lea, mo aniani, o le glycemic index is:

O le glycemic index of onions tipi ua matua maualalo - na o le 15 iunite.

O lenei mea o se mea e sili ona maualalo, o loʻo faʻaalia ai le manuia o le fualaʻau i le maʻisuka.

Tuutuuga o le faaaogaina

Soo se sipisi ei ai mea aoga, tusa lava po o le a le ituaiga ma le auala o sauniuniga. I aso nei, o fualaau faisua e masani lava ona faaopoopo i le toetoe o ipu uma o meaʻai a le atunuu: o soup, o aano o manufasi, salati ma isi.

I le faaopoopo atu i le aoga aoga i le maualuga o le glycemia, o le sipisi o se auala tulaga ese o le tetee atu i siama viral, faaleleia lelei ai le le lava o vitamini ao maitaga ma taofia ai le atinaʻeina o tuma.

Faʻapipiʻi leisi kulimi leisi

O eleni mo togafitiga faafomaʻi e mafai ona 'aveʻesea, tao tao, faʻapea foʻi ma foliga o le tincture poʻo le sua fou. O se faʻavae e faʻavae i luga o se fualaʻau ua saunia e ala i le faʻaaogaina o 100 g o fualaʻau mataʻetaʻaina i le 2 lita o le uaina mūmū mūmū mo le lua vaiaso.

A maeʻa le taimi ua atofaina, e mafai ona ave se faʻamalolo faʻamalolo faʻamalolo. O le fua fautuaina ole 15 g pe a uma taumafa. Talu ai ona o le ava malosi, e le tatau ona tuuina atu le oloa i tamaiti.


O vailaʻau faʻapitoa e ofoina atu le tele o suʻega mo le faʻasaʻoina o le maʻisuka ma le fesoasoani a pulu.

O le auala e faʻaitiitia ai faʻamatalaga o le hyperglycemia e ala i le faia o se decoction o le sipisi peel ua maua le lauiloa.

Ina ia saunia, e tatau ona e liligi atu ni nai kene o mea mama mama ma se ipu vai inu ma tumau pea seia maeʻa. O le oloa ua maeʻa ua fautuaina e ave le tasi vaetolu o le ipu tioata faatolu i le aso.

E mafai ona ou 'ai aniani lanu meamata mo le maʻisuka? Talu ai o le glycemic index of green onions e na o le 15 iunite, o lenei oloa gaosi e faigofie ona i ai i le taumafa a tagata gasegase e mafatia i ituaiga eseese o le hyperglycemia.

Le faʻaaogaina o aniani o tao

O loʻo maʻi le maʻi suka i lenei fofo, e pei o le afi!

E naʻo lou manaʻo e faʻaaoga ...

Oʻune ma le maʻisuka e aoga i soo se ituaiga. Ae o le fualaau faisua lea e sili atu ona tauivi le faʻamaʻi, talu ai o loʻo i ai le tele o le sulfur, lea e faʻateleina ai le faʻamalosia o le galuega endocrin o le pancreas ma faateleina ai le gaosiga o le inisalini.

E le gata i lea, o le fualaau faisua ua faʻamalosia le galuega o suauu i vaega eseese ma saturates le tagata maʻi ma le tele o vitamini aoga ma minerale.

Ova na tao le aniani

E lua auala autu e tao ai aniani, e faʻatagaina ai oe e teu i lona tuufaatasiga mea aoga uma:

  • taoina aniani i totonu o se apa,
  • taoina fualaʻau ile ogaumu.

O le tolaina o aniani i totonu o se apa e le tatau ona fenumiai ma lona fuga. E tatau ona tao tao. A leai, o le a itiiti se aoga mai ai. Pulu na saunia i totonu o se pani e tatau ona faʻaumatia i le taeao mo le fa vaiaso.

E pei ona faaalia iʻuga o le tele o suʻesuʻega, o lenei taimi ua lava lea e faʻamaonia ai le suka toto ma matua faʻaleleia le tulaga masani o se tagata.

Pulu mumu kuka i totonu o ogaumu e fautuaina e faʻaumatia faatolu i le aso ao leʻi oʻo i taumafa autu. O le faagasologa o togafitiga e le sili atu ma le fa vaiaso. A maeʻa togafitiga ma faʻaaloalo i se taumafataga faapitoa e taulai i le faʻaumatia o meaʻai mai le taumafa, o le aafiaga e tusa ma le tausaga.

Aso fai aso

I le leai o allergies ma le faʻailogaina i le faʻaaogaina o aniani, e mafai ona faʻaaogaina i ni aofaiga tetele.

Aumai e faapea o le fualaau faisua o loʻo i ai i le toetoe lava o ipu uma o loʻo faʻaaoga e o tatou tagatanuu i aso uma mai laulau umukuka, ua fuafuaina e tagata atamamai le faʻatagaina i aso taʻitasi o fua o aʻa.

O lenei numera o aniani o le a fesoasoani e faʻamamafa le tino o le tagata ma mea taua ma e le mafai ona mafua ai aʻafiaga.

O le masaniga masani o aniani mata e tusa ma le 100 kalama i le aso (e tusa ma le afa ipu tioata).

Contraindications

E pei lava o isi oloa gaosi, o aniani i le maʻisuka ituaiga 2 ei ai a latou lava aafiaga leaga. E masani lava, e le taua, ae e tatau ona manatuaina aʻo le i amata togafitiga ma le fesoasoani o aʻa.

O aʻafiaga o aniani e aofia ai:

  • o se aafiaga leaga i luga o le microflora o le ogaoga tele (pe afai e te faʻaaoga pulu i lapoa tetele), o le mafuaʻaga o le atinaʻeina o dysbiosis ma le faʻaitiitia o le faʻafitauli,
  • afaina i luga o le mucous membranes, lea o loo faaalia i le faatinoga e ala i le foliga mai o maʻi pipili, vaega o le mumū, foma,
  • le gafatia e taofiofia ai nisi gaioiga i le fatuga tutotonu ma faʻafefe ai le moe.

Alu ma le ituaiga 2 maʻisuka e le ogatasi ma faʻasalaga nei:

  • gasegase maualuga, pe a mafai ona fesoasoani le vailaʻau o loʻo i luga o le fualaʻau i le alualu i luma o le faʻamaʻi,
  • pepatic ulcer poʻo gastritis i le vaega laititi,
  • tasi le le faapalepale i vaega o le gaosiga o se fualaau faisua.

Vitio faʻatalanoa

E mafai ona ou 'aina le sukalati ma aniani mo le maʻisuka? E mafai ona e 'ai aniani mo le maʻisuka, e pei ona matou maua. Ma o aogā ma faʻamaʻi o kalama mo le maʻisuka e mafai ona maua i lenei vitio:

I le faapipiiina i luga, e mafai ona tatou maitau ma le mautinoa o se mea taumafa e pei o anetele e le gata ina mafua ai le faateleina o le suka toto i tagata gasegase i le hyperglycemia, ae e fesoasoani foi i le faatulagaina o lenei faailoga. Oona ma le ituaiga 2 o le maʻisuka ua sili ona lelei e mafai ona faʻaleleia ai le tulaga masani o tagata gasegase, puipuia le atiina ae o faʻafitauli o le faʻamaʻi io latou tino ma faʻaitiitia le tui o le inisalini mo maʻi maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka.

Aisea e lelei ai le kuka le kuliki ona o le maʻisuka

O a aʻafiaga o aniani e fesoasoani e faʻaititia ai le suka. Ma o fea o vasega e sili atu. E fia suauu 'oloʻo iai i lenei oloa. E fia taimi e mafai ai ona 'ai i le aso, ma pe faʻapefea ona kukaina ina ia maua ai le tele o mea. Fualaau o mea suamalie e sili ona suamalie gaosi i le microwave.

E le o se mafuaaga e masani ai ona mananao tagata e lagona le manaia o le suka i totonu o se salati pe 'ai foi i se mea manogi suamalie. O o tatou tino e manaʻomia ai vitamini, ma i lenei oloa - tele mea aoga. O se fatuga tulaga ese lea o loʻo i ai faʻalapotopotoga faʻamalolo. 40 seneturi ua mavae, na faaaoga e tagata lenei oloa e fai ma vailaau. Na ia fesoasoani i le tele o faamai. Na aveina o ia i luga o vaa mo le puipuia o le vevesi i luga o malaga uumi. O ona po nei e le mafai ona faʻaaogaina ma faʻamaonia e le fomaʻi. I le fesili pe mafai ona 'ai aniani i le maʻisuka, o le tali o le ioe - ioe! O le aniani tilo mo le maʻisuka e sili ona aoga.

O le a le faʻaogaina o lenei oloa?

O suauu taua e maua ai i lenei laau se tofo oona. Ae latou te itiiti ifo i le aniani nai lo suauu masani. Ma e ui lava i lea, e le o faaseeina o ia.

Aisea e aoga tele ai lenei fualaau faisua:

  1. E faʻaleleia le vaʻaiga lautele.
  2. O se faʻafitauli faʻapitoa.
  3. E tele vitamini e fesoasoani e faʻaleleia le puipuiga.

Oona i le maʻisuka ituaiga 2 e aoga ona o le mea e aofia ai allicin. O lenei vaega e faʻaitiitia ai le manaʻo o le tino mo insulin. E tupu lenei mea ona o le aʻafiaga o tino ma okeni i lenei hormone e faʻapupula.

O afaina e afaina ai tagata ei ai le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2. Endocrinologists fautuaina e toe faʻaleleia meaai i aso taʻitasi ma lenei oloa. O lenei laau e aofia i le numera numera o meaai 9, o se faʻaopoopoga aoga i cereals ma salads. O i latou e le fiafia i le manogi faapitoa ma le tifaga o lenei oloa e mafai ona 'ai lanu. A maeʻa e leai se manogi manaia.

O le a le ituaiga sili ona aoga

O le faʻamatalaga faʻapitoa mo ituaiga eseese uma lava e tutusa: 15. Ae o ituaiga eseese o lenei oloa e eseese i le kalori ma le aofaiga o carbohydrates.

Eseese anianiLe numera o kalama i le 1 XECalories i le 100 g
Green2804, 3
Onion1408, 5
Leek1607, 5
Red11010, 9

O le maualuga maualuga o kalori o le lanu mumu lanu. O fulu lanumeamata o lenei laau e aofia ai le afa o le aofaʻi o meaʻai gaʻo nai lo fualaʻau matutua, ae latou te maua foi ni mea e itiiti le aoga.

I le a le ituaiga e sili atu ona lelei ai le 'ai i lenei oloa

Faʻalogo! Faʻasusu le aniani i le suauu ma le maʻisuka e le taliaina! O lenei metotia o sauniuniga e faʻaititia ai ona aoga aoga ma faʻalautele ai le kalori mea o le ipu e oʻo i le 200 kcal.

O se fualaau faisua e afaina ai le manava ma puipui o le ooto, e le tatau ona e faʻaleagaina.

Mo le puipuia o uiga taua o le laau ma aua le mu, e taoina i le ogaumu. A maeʻa lea gaioiga, e mama ma faʻapitoa i le tofo. O le faia o lenei oloa e aunoa ma le faʻaaogaina o le vai ma le suauu o le auala sili lea e sili atu ona maua mai ai.

Fuga kuka

E faʻafefea ona tao le aniani i totonu o le ogaumu mo togafitiga, e tatau i tagata uma e maua i le maʻisuka ona iloa. E mafai ona e kukaina lenei fualaau faisua e aunoa ma le faamasani, faʻafefete i le masima ma tuʻu i totonu o se paʻu i se uʻamea, faʻafeu i le suauʻu olive, poʻo le teuina i le pepa. Onionele pe a fai le kuka e le aveesea. Ae sili atu le faigata pe afai e te kuka aniani mo le maʻisuka, o se taumafataga atoa.

I totonu o failautusi, e mafai ona e maua le tele o suʻega i le auala e tao ai aniani i totonu o le microwave mo togafitiga.

Totoga 1. I lau lau

5 aniani mumu,

Pulu - 3-5 teaspoons,

Lea laʻau fou.

  1. Ole lapisi ma lou masima Thyme.
  2. I le siʻi, tipi ese luga ma ia tipi i luga o le ala.
  3. Faʻaopopo le masima ma laume i le tipi. Tuu se suauʻu itiiti i luga o siʻisiʻasi.
  4. Pipi i le microwave mo le 35 minute.

Totoga 2. Faatasi ai ma fatu ma le kalaka

  • se pauna o aniani aniani
  • 1 tbsp walnuts,
  • rimoni
  • 2 cloves o le kalama,
  • mint
  • greens of cilantro ma dill,
  • se gase. Sili atu apu
  • hops-suneli
  • masima, pepa.
  1. Pipi ia aniani, e aunoa ma le aveeseina o le pele, i luga o le microwave e aunoa ma le masima ma le faʻavasega. O le sauniuni e fuafua i le faʻamalūlūina o fualaʻau.
  2. Ave ese le pele ma tuu le aniani tao i totonu o se ipu.
  3. Saunia se laei. Mo le faia o lenei mea, oloti kulimi ma le kalaka i se mea e teu ai meaʻai, faaopoopo le pepa, susulu suneli, gutu matala, fatu rimoni ma masima.
  4. Liligi le laʻei i luga o le mea na maeʻa.

E fia aniani ou te 'ai i le aso?

O nisi taimi e fai mai fualaʻau e mafai ona e 'ai aʻi aniani i taimi uma o taumafataga lona lua. O lea e mafai ai ona e lagonaina le aʻafia o le suka i lenei oloa.

O le faʻaopopoina o se oloa fou i le taumafataga o le a afaina ai foi le tulaga o se tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka. O le mea lea, e tatau ona e 'ai aniani i le maʻisuka i aso uma.

O le vasega e filifili

Taulai atu i ituaiga o loʻo tupu i lau eria. O fualaau faisua fou e lelei i taimi uma nai lo oloa faaulufale mai. Na o le tasi lava le esega o le ituaiga mūmū, lea e le gata i le tutusa o mea aoga e pei o aniani masani, ae e aofia ai foʻi le uʻamea. O aniani vaimama ma tao taofi sili ona aoga mo le maʻisuka.

E le taua tele le lanu mo le maʻisuka ua e filifilia, o le mea autu lava o lenei oloa o lau mea taumafa i aso uma.

Lago ma fou (aniani, lanumeamata) aniani mo le maʻisuka

Paʻu mo le maʻisuka: faʻapefea ona faʻaaogaina ma faʻamaʻi

Barley ma le ituaiga 2 maʻisuka: faamanuiaga, recipes, contraindications

E mafai ona ou 'aiina le pikiakiki ma le pamu fatu mo le maʻisuka?

Laʻauina aano o manu mo le maʻisuka - e mafai pe leai

Aiseā ua fautuaina ai le atisisina o Ierusalema mo le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2

Toto Tomato mo le maʻisuka ituaiga 2: mafai pe leai foi

Buckwheat ma le maʻisuka: aogā ma recipes

Faʻi mo le maʻisuka - e mafai pe leai

E mafai ona ou 'aina fualaau aina mo le maʻisuka

E mafai ona ou faʻaaogaina le rose vao ma le maʻisuka ituaiga 2

Stevia suamalie mo le maʻisuka

O a meaai e maualalo ai le suka o le toto

Chicory mo le maʻisuka ituaiga 2: faʻamanuiaga ma faʻailoga

O le a le meaai e mulimuli ai mo le maʻisuka faʻamaʻi + i le aso taʻitasi

Ua faatagaina faʻamaʻi maʻi suka

Laasaga Numera 5 - faʻamatalaga, lisi o meaʻai

E mafai ona maua e le Lentils le maʻi suka?

Lī le laʻau mo le maʻisuka: faʻamanuiaga, faʻamaʻi ma meaʻai

Gaʻo i le maʻisuka - e mafai pe leai?

Glycemic Product Index (GI) - laulau mo le maʻisuka ae le gata

Onion talo mo le maʻisuka: meaʻai e kuka ai, taʻiala o gaioiga, faʻamaonia ma iloiloga

O tagata o loʻo feagai ma faʻamaʻi e pei o le maʻisuka e tatau ona mataʻituina lo latou ola maloloina ma taumafai i le mea sili latou te mafaia e faʻafaigofieina ai le kulukose o le toto. I le faaopoopo atu i togafitiga faʻainisinia inisalini, e mafai foi ona e suʻeina i fualaau faʻataʻitaʻi. O se tasi o metotia lelei o le tetee atu i lenei maʻi o le endocrine o le aniani. E taua tele i le taimi o le vevela o togafitiga, pe o kuka pe kuka, e le faʻaumatia ai ona aoga aoga.

O a aoga o aniani tipi mo le maʻisuka? O lenei mea o le a talanoaina i le tusiga.

Ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka

A o lei mafaufauina le lelei o le kuliki mo le maʻisuka, sei tatou talanoa e uiga i ituaiga o lenei maʻi.

O le maʻisuka ituaiga 1 e faʻaleagaina pe maua i le taimi o le matua.O le pancreas e taofi le gaosiga o le inisalini, ma o peta peta e nafa ma lona gaosiga e oti. Pau lava le ala e alu ese ai o le pulega i le olaga atoa o le inisalini.

O le maʻisuka ituaiga 2 e taua foi o le mauaina. E tupu, i le avea ai o se tulafono, i le matua, sili atu i le mamafa o tagata, faapea foʻi ma nisi o faʻamaʻi faʻamaʻi o le pancreas. O lenei ituaiga o maʻisuka e faʻamaonia i le mea moni o le gaosiga o le inisalini e le muta, ae faʻagasolo malie le le mafai e le tino ona maua le taimi e faʻaaogaina ai glucose uma na maua, ma o lona taunuuga ua faateleina lona maualuga.

Vaega o taumafa ma meaai

Pe a faʻapipiʻi se lisi meaai, e taua le iloa o le ituaiga o maʻisuka o loʻo i ai i se tagata. O lea, mo i latou o loʻo mafatia i le maʻisuka ituaiga 1, e leai ni faʻatagaga faʻapitoa i ituaiga eseese o oloa. E na o le tatau lava ona faia le saʻo lelei o faʻatusatusaga o iunite o inisalini mo taumafataga taʻitasi. Ina ia leai se sese i le faʻatusatusaga, o loʻo i ai se faʻamaufaʻailoga tuutuuga "keke falaoa". E tasi le XE tutusa 2 IU o le inisalini. I se tulaga lautele, o se tagata e leai ni faafitauli e sili atu le mamafa i le aso e manaʻomia ile 18-24 XE, lea e tufatufaina i le va o taumafataga i le aso atoa.

I le maʻisuka ituaiga 2, o le tulafono autu o le faʻaleleia. E masani lava, o avega o lenei faʻamaʻi e mafatia i le tele o meaʻai, o lea e na ona e manaʻomia le fetuunaʻi o le lelei ma le tele o mea taumafa ma faʻaumatia oloa leaga i lau lisi. O maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e masani ona faʻatulagaina le laulau o meaai Numera 8 po o le Nu.9, o ia puipuiga e fesoasoani e faʻaititia ai aso uma o le inisalini ma faʻaitiitia ai le mamafa.

Ona o le a le aafiaga o le togafitiga?

Auina le sipuni ma tao i le maʻisuka, e maua e se tagata:

  • Iodine, lea e faʻamautuina ai metabolic faagasologa ma faʻavae le gaosia o hormones.
  • Glyconin - e nafa ma le faʻaitiitia o le kulukose toto.
  • Vitamini ma minerale e faʻamaʻo le maualuga o le suka i le toto toto, faʻapea foi le faʻaleleia o le malosi o le tino puipuia. Faatasi ai ma isi mea, fiber, gaʻo, proteins ma gaʻo, ma le vai, o loʻo iai i aniani.

Aisea e lelei ai le 'ai o aniani tao mo le maʻisuka? O vaega autū o le fualaau faisua o vailaʻau o le sulfur, e mafua mai i le amino acid e taʻua o cysteine. Faafetai ia i latou, o aniani ua i ai le malosi e gaoioi ai i le kulukose. I le tino o le tagata, o lenei faagasologa e faʻaalia e pei ona taua i lalo: o le pancreas e maua ai le inisalini, ma mulimuli ane tuʻufaʻatasia ma le kulukose ma tuʻuina atu i sulu ina ia maua avanoa i tubules. O le taunuuga o nei gaioiga o le fatu o le suka i totonu o le suauu, ma le inisalini i totonu o le toto. Faʻalogo i luga ole alalaupapa, lea o le aniani na iai, faʻaumatia le mea mulimuli, talu ai ona o lenei manatu faaalia ole malosi e maua mai, ona o le tele o le suka o le a faʻavaivai, o le maualuga ole avanoa ile inisalini e faia i totonu o le toto e aunoa ma le pau i lalo o le faʻaleagaina o aʻafiaga.

Peitai, e ui lava i lea, o le togafitia o le maʻisuka i aʻau aniani ua le naʻo le tasi. Ole aʻafiaga pe a maua togafitiga ile inisalini ma ia lelei meaai. Ma aua le faia ni filifiliga oe lava! Ia mautinoa e faʻatalanoa lau fomaʻi.

O le a le ituaiga maʻisuka e mafai ona kuka ai aniani ia ave?

I lenei tulaga, e leai ni faʻasalaga, aua e mafai ona 'aina' aʻano tunu ma le maʻisuka ituaiga 2 i le auala tutusa ma le ituaiga 1 o lenei faʻamaʻi. O Sulfur o loʻo i totonu o lenei fualaau faisua e faʻaleleia ai le gaosiga o le inisalini ma faʻateleina ai le malosi o le meaʻai.

O le kuliki tunu e aoga tele mo le maʻisuka? O faʻamatalaga e uiga i le tele o tagata na taumafai e faʻasalalau lenei fualaau faisua ia latou meaʻai e lelei. Latou te maitauina ua faʻaleleia lo latou manava ma le faanunununuina, ua faasolosolo malie le mou ese atu o faafitauli o le taʻavale ma le faateleina o le motumotu o le intestinal, ua faʻaitiitia ai le afaina, talu ai o le 'ai o aniani tunu ua faʻateleina le tetee o le tino. E maitauina foi pe a fufulu aniani aniani, o le paleni masima e paleni mo le 3-4 vaiaso ma o le maualuga o le suka o le toto e faaitiitia i le tulaga masani.

Fautuaga Lelei e Uiga i Onunu Lotu

Atonu e foliga mai i nisi tagata e faigata tele ona togafitia i lenei auala ona o le tofo patino, ae o le mea moni, o aniani gaʻo e suamalie ma maua ai le manogi manaia. Mo le taoina, e sili ona lelei le filifili o aniani laititi-medium. E talitonuina o nei fualaau faisua e aofia ai le tele o meaʻai. O le mea moni, o aniani ua saunia i ni auala se lua - latou te taoina aniani atoa pe tipiina i ni vaega tetele. E mafai ona e kuka ai aniani uma i totonu o le ogaumu ma totonu o le microwave, e taua tele le filifilia o le vevela lelei ma seti le taimi ina ia tao le kuka, ae le falai.

Fomaʻi faafomaʻi

O lenei ua e iloa le aoga o aniani kuki mo le maʻisuka. E faapefea ona taoina lenei fualaau aina ina ia maua ai se tofo lelei? I le taimi nei, e tele naua meaʻai e mafai ona e filifili i ai i lau faitalia, o lea o le a le pine ae amata ai le manava. Matou te fautuaina ni filifiliga mo le taoina o aniani:

  1. E tatau ona e aveina le aniani alalaʻau, sola poo le olive olive ma se pine o masima. Taʻu ma tipi fualaau faisua i vaega e fa, gaʻo sina mea itiiti ma le suauu ma le masima. Tuu uma i totonu o le apa poʻo le tao tao ma ufiufi i le afifi ile pito i luga. Cook mo le afa itula.
  2. E tasi le sipisi tele e ave, fufulu i lalo o le vai tafe, ae le o le tipi ma tao i le ogaumu mo le 20-30 minute. E tatau ona e iloa e ala i le 'aiina o se fualaau faisua i lenei auala, e mafai ona faʻaitiitia le maualuga o le suka i ni nai aso.
  3. E foliga mai o le a matua lelei lava aniani i le maʻisuka i totonu o le microwave. Ina ia faia lenei mea, ave le fualaau faisua ma pele mai le paʻu. Mama atoatoa le rimipi i totonu o le microwave mo le 3-7 minute, fuafua i lona tele. O le fualaau faisua o le a vaivai, o le a leai se manogi manaia ma le oona. Latou te fautuaina e ai 1 le sipisi i le aso, e tusa lava po o le a le aso.

E tauaofai

O gaʻo o se fualaau aoga tele mo le tele o faʻamaʻi ma se fomaʻi e manaʻomia mo le maʻisuka. E mafai ona e faʻaaogaina uma i le fagu ma le kuka. Peitai, e ui i lea, ae leʻi amataina togafitiga ma aniani ua tao, e tatau ona e faafesootaʻi se fomaʻi, aua, e ui lava i ona lelei uma, e faʻasaina i tagata gasegase e iai ni gasegase ogaoga o le gastrointestinal tract.

Tuua Lau Faamatalaga