Faʻamatalaga mo Rosulip

O Rosulip o loʻo maua i pepa talotini, paʻepaʻe pe toetoe lava paʻepaʻe i le lanu, o le ufiufi o se foliga o se atigi ata, i le tasi itu o le togitogi "E", i le isi itu - "591" (dosage 5 mg), "592" (vailaʻau 10 mg ), "593" (fua o le 20 mg), "594" (fua o le 40 mg). O nei pusa e afifiina i paʻu mo vaega e fitu, i le pepa pepa pepa e 2, 4 ma le 8 paʻu.

Pharmacodynamics ma pharmacokinetics

O le Rosuvastatin o se mea malosi o se tagata faʻamalosi faʻamalosia le enzyme HMG-CoA reductaselea e mafua ai le liua o le 3-hydroxy-3-methylglutaryl CoA i uila- taʻutaʻua muamua cholesterol.

Ona o le faʻaopoopoga o le numera o faʻamaʻi LDL i luga o le hepatocytes i lalo o le aafiaga o rosuvastatinua faʻaleleia le faʻaaogaina ma le catabolism o le LDL, ma o loʻo faʻapipiʻiina foi auala gaosia lipoproteinstino maualalo i le ate. E le gata i lea, o le rosuvastatin e i ai sona aʻafiaga taua i luga o ia mea e pei o le:

  • faʻaauau le faʻatupulaia cholesterolma anotusi lipoproteins maualuga (sam. Xs - HDL),
  • faʻaitiitia le faʻatupulaia o le aofaiga atoa cholesterolma faʻailoa,
  • faʻaitiitia le faʻatulagaga apolipoprotein B(APOB), faʻailoafaʻapea foʻi lipoproteinsmatua maualalo (Ape. TG-VLDLP),
  • faateleina le i ai apolipoprotein A-I (APOA-I),
  • faaitiitia le maualuga o mea cholesterolma laititi lipoproteins (sam. Xs - LDL), cholesterolma non-HDL(Xc - non-HDL) cholesterolma lipoproteins maualalo maualalo (Xc - VLDLP), faʻapea foʻi ma le fua faatatau, na faʻaalia e pei o: Xc - LDL / Xc - HDL, aofaʻi. Xc / Xc - HDL, Xc - non-HDL / Xc - HDL, APOV / APOA-I.

E masani lava, e mafai ona maua se togafiti togafitiga i totonu o le vaiaso, ma a maeʻa le 2 vaiaso o togafitiga, e mafai ona ausia le maualuga o le tusa ma le 90 pasene o le maualuga. Ina ia maua se taunuʻuga maualuga, e manaʻomia le 4 vaiaso o togafitiga, ona faʻaauau pea lea o le faʻaaogaina masani.

Lapataiga maualuga o plasma rosuvastatinfaʻatasi ai ma le faʻafofoga tautala e maua pe a ma le 5 itula. O le maualuga o le bioavailability tumau e oʻo atu i le 20% (faʻatupulaia le fua faatatau i le fua). RosuvastatinO le gasegase malosi i le ate, ona aliali mai lea i le suauu o le cholesterol ma LDL-C. E tusa ma le 90% o le mea galue malosi e fusifusia ai i palatini i le plasma toto (muaʻi. albumin).

Metabolism rosuvastatin: e le o se mea autu isoenzymes(autu CYP2C9) cytochrome P450, o le autu o le metabolites e malolosi N-desmethyl rosuvastatinle toaga lactone metabolites.

Toeitiiti 90% o le fualaau e le suia rosuvastatinfaʻaaogaina ile iniseti, 5% o le fualaau ole gaʻo. O le afa-ola faʻasalaga e 19 itula, e tusa lava po o le a le faʻatupulaia ole fua.

Faailoga mo le faʻaaogaina

  • ituaiga IIa e tusa ai ma le faʻavasegaina o Fredrickson muamuahypercholesterolemiaituaiga IIbfefiloi hypercholesterolemia (faʻaopopo i meaai),
  • faʻatasi ma meaaima isi togafitiga e mafai ona faʻaitiitia ai le toto toto (eg. apheresis o LDL) faʻatasi ma le faʻavae homochosous hypercholesterolemia,
  • ituaiga IV e tusa ai ma le faʻavasegaina o Fredrickson hypertriglyceridemiao se faʻaopoopoga i meaai,
  • faʻatasi ma meaaima togafitiga e faʻaititia ai le maualuga o le aofai. Xs, Xs-LDL e faʻagesegese le alualu i luma atherosclerosis,
  • mo le puipuia o faʻafitauli faʻapitoa o le cardiovascular, e aofia ai: faʻaleagaina o le myocardial, se afaina, faʻafouina faʻafouina e aunoa ma faʻamatalaga faʻapitoa, ae faʻatasi ai ma se faʻaopoopoga o aʻafiaga o atinaʻe siama fatu fatui le i ai o tulaga lamatia e pei ole ogaoga maualuga, maualalo le HDL-C, ulaula, o le auai i le talafaasolo- pito o aiga i le amataga o le atinaʻeina o faʻamaʻi faʻamaʻi.

Contraindications

  • hypersensitivityi vaega o Rosulip,
  • gaioiga galue o faʻamaʻi ate, e aofia ai le faʻaauauina pea o le gaioiga transaminase,
  • ogaoga leaga o gaioiga, ma le kilia creatininee oo atu i le 30 ml i le minute,
  • myopathyma le vavalo i faʻafitauli faʻapitoa,
  • togafitiga Cyclosporine,
  • fafine i le taimi o le maitaga ma le lactation,
  • tausaga e oo atu i le 18 tausaga,
  • e fesoʻotaʻi ma mea o loʻo i totonu o sauniuniga Lactosefaʻaleagaina o ia le faapalepale, faaletonuenzyme - lactasese aofia ai glucose galactose malabsorption.

O lenei vailaʻau e faʻaaoga ma le faʻaeteete pe afai ei ai se tulaga lamatia o le atinaʻe. myopathiesa le rhabdomyolysis, toe le manuiatalafaasolopito o maʻi o le ate, ma sepsis, faʻailoga faʻapitoa, hypothyroidism.

I le faaopoopo atu, ma le faʻaeteete, o togafitiga a Rosulip e faʻapipiʻiina i tagata gasegase o loʻo faʻateleina ava malosisili atu i le 65 tausaga le matua, tagata Asia latou te talosagaina fibratesi ai le faateleina o le plasma concentrations o rosuvastatin, taotoga tele poʻo manua.

Faʻasalaga

Pe a ave i luga atu o tui o le rosuvastatin, e tatau ona faia togafitiga faʻapitoa, ona o mea patino vaifofo i aso nei e le oi ai, ae o le manuia fomaʻi leai. E le gata i lea, e talafeagai le faia o gaoioiga e taulai i le tausisia o galuega taua, e fautuaina e pulea le maualuga o le serum CPK ma galuega o le ate.

Fegalegaleaiga

  • Ma Cyclosporin AUCrosuvastatine faʻaopopo i le fitu fitu taimi nai lo le aufaigaluega volenitia maloloina, i se faaopoopoga, o le maualuga o le plasma o le rosuvastatin e siitia i le sefulutasi taimi, ma Cyclosporine e le suia.
  • Ma vitamin K tagata faʻatau(mo se faʻataʻitaʻiga, Warfarin) i le amataga o le togafitiga Rosulip poo le faateleina o le fualaau o fualaau faasaina, PV ma MHO e mafai ona faateleina. O le faʻaitiitia o le Rosulip poʻo le faʻaitiitia o le fualaau oona e mafai ona oʻo ai i le faʻaitiitia i le MHO, o le mea lea e tatau ai le pulea o le MHO.
  • Le tuufaatasiga o le gasegase i Gemfibrozilma lipid-faaitiitiao lona uiga e mafai ona taʻitaʻia ai le tele o le plasma concentration ma AUC o rosuvastatin.
  • Ma Esetimafomaʻi faʻamalositino fegalegaleaiga ma le atinaʻeina o aʻafiaga itu e mafai.
  • Ma puipuiga o le puipuigaase - o se faʻalauteleina tele o le faʻaalia o le gasegase e mafai.
  • Faʻatasi ai ma mea faʻapitoa, o le faʻaitiitia o le plasma concentrations o rosuvastatin e tusa ma le 50% o loʻo matauina.
  • Ma Erythromycin- o le faʻaitiitia o le AUC o le rosuvastatin e tusa ma le 20% ma le Cmax e 30%, atonu ona o le faateleina o le motusite o le intestinal i lalo o le gaoioiga a le erythromycin.
  • Ma faʻaiuga tautala ma i le taimi fomaʻi toe sui AUC o le ethinyl estradiol (e 26%) ma le norgestrel (e 34%) faʻalauteleina.
  • Le faʻaaogaina o vailaau faʻasaina o loʻo i ai faʻasalaga Itraconazole(o le inhibitor o le CYP3A4 isoenzyme) e mafua ai le faateleina o le AUC o le rosuvastatin e tusa ma le 28%, o se tali e le taua tele.

Analogs Rosulip

Faʻafetaui e tusa ai ma faʻamatalaga

O le tau e mai le 54 ruulu. O le analogue e taugofie i le 384 rubles

Faʻafetaui e tusa ai ma faʻamatalaga

Tau mai le 324 rubles. O le analogue e taugofie i le 114 rubles

Faʻafetaui e tusa ai ma faʻamatalaga

O le tau e mai le 345 rubles. O le analogue e 93 rubles le taugofie

Faʻafetaui e tusa ai ma faʻamatalaga

O le tau e mai le 369 rubles. O le analogue e taugofie i le 69 rubles

Faʻafetaui e tusa ai ma faʻamatalaga

O le tau e mai le 418 ru. O le analogue e taugofie i le 20 rubles

Faʻafetaui e tusa ai ma faʻamatalaga

O le tau e mai le 660 rubles. O le analogue e taugata tele i le 222 rubles

Faʻafetaui e tusa ai ma faʻamatalaga

Tau mai le 737 ru. O le analogue e taugata i le 299 rubles

Faʻafetaui e tusa ai ma faʻamatalaga

O le tau e mai le 865 rubles. O le analogue e taugata tele i le 427 ru

Faʻataʻitaʻiga

O le Rosuvastatin o se inhibitor filifilia ma le faatauvaga o le HMG-CoA reductase, o se enzyme e mafai ai ona liua le 3-hydroxy-3-methylglutaryl-coenzyme A, o se vailaau o le cholesterol (Xc). O Rosuvastatin e faʻapupulaina le numera o le faʻaleleia o le LDL luga o le ate o le ate, lea e faʻapupulaina ai le absorption ma le catabolism o le LDL, ma faʻalavelave ai foi i le fatuga o le VLDL i le ate. O se taunuuga, o le numera atoa o vaega VLDL ma LDL e faʻaitiitia.

E faaitiitia ai le faateleina o le maualuga o le lipoprotein cholesterol (HDL-C), le aofaiga o cholesterol ma triglycerides, ma faateleina ai foi le maualuga o lipoprotein cholesterol (HDL-C). E le gata i lea, o le rosuvastatin e maualalo ai le maualuga o le apolipoprotein B (ApoB), cholesterol-HDL cholesterol (Xc-non-HDL cholesterol), lipoprotein cholesterol (Chs-VLDL), maualalo le lipoprotein triglycerides (TG-VLDL) ma faateleina le mea o le apolipoprotein I (Apolipoprotein Apolipoprotein )

O Rosuvastatin foi e maualalo le fua o le Xs-LDL / Xs-HDL, le cholesterol / Xs-HDL, Xs-non-HDL / Xs-HDL ma ApoV / ApoA-I.

O le togafitiga o le fualaau oona e aliali i totonu o le vaiaso e tasi talu ona amata togafitiga. I le 2 vaiaso o le togafitiga, o le aoga e oʻo i se tulaga e 90% le maualuga e mafai. O le maualuga o le togafitiga faʻapitoa e masani lava ona ausia i le vaiaso lona 4 o le togafitiga ma e faʻaauau pea ona faʻaaogaina e le aunoa.

O le saogalemu ma le lelei o le totoga i le numera o tamaiti soifua e lei faamaonia. Mo lenei vaega o tagata gasegase, o le poto masani o le faʻaaogaina o fualaau faasaina e faatapulaa i se vaega toaitiiti o tagata gasegase (8 tausaga le matua ma le matutua) faʻatasi ma le hypercholesterolemia.

Pharmacokinetics

Fmax plasma rosuvastatin e oʻo i le 5 itula talu ona faʻamaʻaina. O le le atoatoa o le ola maloloina o le vailaʻau e tusa ma le 20%.

O le Rosuvastatin e malosi tele lona manava i le ate, lea e tupu ai le autu o le cholesterol ma le excretion o le LDL-C. Vo rosuvastatin ausia 134 lita.

E tusa ma le 90% o le rosuvastatin e fusifusia i masini plasma, o le albumin.

O le Rosuvastatin e maua i se tapulaa faʻatapulaʻa (tusa ma le 10%) i le ate. E le o se mea autu mo le isoenzymes o le cytochrome P450. O le isoenzyme autu o loʻo aofia ai i le metabolism o le rosuvastatin o le CYP2C9. Isoenzymes CYP2C19, CYP3A4 ma le CYP2D6 e itiiti ifo i le metabolism.

O metabolites ua iloagofie o le rosuvastatin o N-desmethyl ma lactone metabolites. N-desemethyl e tusa ma le 50% le malosi nai lo le gasegase, lapatone metabolites e le faʻaaogaina le vailaʻau. E sili atu i le 90% o le gaioiga faʻamalosi i le inhibiting o le HMG-CoA reductase ua tuʻuina mai e le rosuvastatin, o le vaega o totoe o le gataifale.

E tusa ma le 90% o le fualaau o le rosuvastatin e faʻamalosi e le suia e ala ile inumaga.

E tusa ma le 5% o le fualaau faʻasolo e le suia e fatugaʻo. T1/2 o le fualaau mai le plasma toto e tusa ma le 19 itula ma e le suia i se faʻaopoopoga i le fualaau o fualaau. O le faʻasalaga plasma o le rosuvastatin e oʻo atu i le 50 l / h (aofaʻiga o fesuiaiga - 21.7%).

E pei o isi faʻamaʻi HMG-CoA reductase, o le cholesterol membrane carrier e aofia ai i le faʻasologa o le hepatic o le rosuvastatin, lea e taua ai le taua tele i le faʻamaʻi faʻamaʻiina o le rosuvastatin.

O le faʻaleleia o le olaola o le rosuvastatin e faʻatupulaia ai le tutusa ma le fualaau. Pe a faʻaaogaina fualaau faasaina i le tele o taimi i le aso, e le suia le mea e fai ai le pharmacokinetic.

Pharmacokinetics i vaega faʻapitoa maʻi

O le tane ma le matua e leai sona aafiaga taua i luga o le pharmacokinetics o le rosuvastatin.

O suʻesuʻega o le Pharmacokinetic na faʻaalia ai le tusa ma le lua faʻateleina i le augatotonu AUC ma le Cmax plasma rosuvastatin i tagata gasegase o le Mongoloid race (Iapani, Saina, Filipaina, Vietnamese ma Koreans) faatusatusa i sui o le Caucasian race, i tagata Initia, o le faateleina o le median AUC ma C ua faaaliamax 1.3 taimi. O le auʻiliʻiliga e leʻi faʻaalia ai eseesega faʻapitoa i le va o le pharmacokinetics faʻatasi ma sui o le Caucasian race ma sui ole Neigroid race.

I tagata gasegase ma le vaivai, e le suia le tele o le plasma o le rosuvastatin poʻo le N-desmethyl. I tagata gasegase e le atoatoa le malosi (DC e itiiti ifo i le 30 ml / min), o le maualuga o le rosuvastatin i le plasma toto e 3 taimi maualuga atu, ma le maualuga o le N-desmethyl e 9 taimi sili atu nai lo le au soifua maloloina. O le faʻasalaga o le plasma o le rosuvastatin i tagata mamaʻi i le maʻi o le toto e tusa ma le 50% le maualuga nai lo le aufaigaluega volenitia maloloina.

O maʻi na i ai vaega eseese o le le mafaia o le ate na faaalia ai le leai o se faateleina i T1/2 rosuvastatin (gasegase e togi i le 7 pe sili lalo ifo ile fua ole Child-Pugh). E 2 masalomia ma le 8 ma le 9 i le fua ole Child-Pugh na faʻaalia ai le faateleina o T1/2pe a ma le 2 taimi. E leai se poto masani i le faʻaaogaina o le faʻamalolo i tagata gasegase ma le togi e sili atu i le 9 i le fua ole Child-Pugh.

- muamua le hypercholesterolemia (ituaiga IIa e tusa ai ma Fredrickson) poʻo hypercholesterolemia (type IIb e tusa ai ma Fredrickson) o se mea faaopoopo i le taumafataga, pe a le lava meaʻai ma isi togafitiga ole togafitiga (mo se faʻataʻitaʻiga, faamalositino,

- o le hypercholesterolemia faʻatoʻateleina e avea o se faʻaopoopoga i meaʻai ma isi togafitiga e faʻatatau i le faʻaitiitia o le lipid concentrations i le toto (mo se faʻataʻitaʻiga, LDL apheresis), faʻapea foi i mataupu e le lava le lelei o nei auala,

- hypertriglyceridemia (ituaiga IV e tusa ai ma Fredrickson) o se mea faaopoopo i le taumafataga,

- ia faʻagesegese ai le alualu i luma o le atherosclerosis e avea ma se faaopoopo i le taumafa i tagata mamaʻi, e aofia ai oi latou o loʻo faʻaalia togafitiga e faʻaitiitia ai le maualuga o le Chs ma le Chs-LDL,

- puipuia o faʻafitauli ogaoga o le cardiovascular (stroke, inflammation o le myocardial, toe faʻafouina) i tagata matutua e aunoa ma faʻamaʻi pipisi o faʻamaʻi o le fatu, ae faʻateleina le aʻafiaga o lona atinaʻe (sili atu i le 50 tausaga mo alii ma sili atu i le 60 tausaga mo tamaitai, faateleina le maualuga o le C-reactive protein (≥2 mg / L) i le i ai o le sili atu ma le tasi o mea faʻalavelave faʻaopopo, e pei o le maualuga o le toto maualuga, le maualalo o le HDL-C, ulaula, o se talafaasolo- pito o aiga i le vave amataina o le fatu fatu).

Faʻasologa o mea

O le fualaau faasaina e faia i le tautala. E tatau ona foloina atoa le laulau, fufulu i lalo i le vai, e aunoa ma le vevela poʻo le tuʻimomomo. Rosulip ® e mafai ona ave i soo se taimi o le aso, e tusa lava po o le a le meaʻai.

Aʻo leʻi amataina le togafitiga ma Rosulip ®, e tatau i le tagata gasegase ona faʻataʻitaʻiina se meaʻai masani ma se maulalo o le cholesterol. O le tagata maʻi e tatau ona mulimuli i se taumafataga i le taimi atoa o togafitiga. O le fualaau o le fualaau faasaina e tatau ona filifilia taʻitasi ma faalagolago ile faʻamaoniga ma le tali atu i togafitiga, i le amanaʻia o fautuaga lata mai i luga ole lipid target.

Ole fua muamua fautuaina o Rosulip ® mo tagata mamaʻi e amata ona ave le fualaau faasaina, poʻo tagata mamaʻi na faʻafeiloaʻi mai i isi inhibitors HMG-CoA reductase, e 5 pe 10 mg 1 taimi / aso. Pe a filifilia se faʻasolo muamua, e tatau ona taʻitaʻia e le tagata maʻi mai le cholesterol meaʻai ma ia amanaʻia le lamatiaga o le atiaʻeina o faʻafitauli o le cardiovascular, ma e tatau foi ona iloilo le ono lamatiaga o aʻafiaga. Afai e manaʻomia, a maeʻa le 4 vaiaso e mafai ona faʻatele le fualaau.

A maeʻa ona faʻaaoga se fualaau e sili atu nai lo le faʻasologa muamua mo le 4 vaiaso, o lona siitia mulimuli ane i le 40 mg e mafai ona faia i na o tagata e maua i le hypercholesterolemia ma e maualuga le lamatiaga o faʻafitauli o le cardiovascular (aemaise lava i tagata mamaʻi ma le hypercholesterolemia) e le ausia le manaʻoga o le taunuuga o togafitiga pe a faʻaaogaina ile 20 mg, ma o le ai lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.O le mataituina ma le faaeteete lelei o tagata gasegase e maua le vailaʻau i se fuataga o le 40 mg ua fautuaina.

Aua togafitiga o gasegase e sili atu i le 65 Ole fua amata fautuaina ole 5 mg. E leai se manaʻoga mo isi suiga o le fesuiaiga e fesoʻotaʻi ma le matutua o maʻi.

Tagata gasegase maualalo pe le lelei le laititi e le manaʻomia le fetuunaiga o fualaau. Tagata maʻi e maualalo le faʻaaogaina o le tino (CC itiiti ifo i le 60 ml / min) o se fua muamua o le 5 mg ua fautuaina. O se faʻasologa o le 40 mg o loʻo faʻasaina i maʻi ma afaina o le tino vaivai. At ogaoga faaletonu Rosulip ® ua solia i soo se fualaau.

Pe a faatonuina le vailaʻau i popo o le 10 mg ma le 20 mg, o le tui muamua fautuaina mo tagata gasegase o Mongoloid e 5 mg. O le faʻaaogaina o le vailaau faʻasaina i se fuataga o le 40 mg o loʻo faʻasaina i tagata mamai o le Mongoloid race.

Pe a faatonuina le vailaʻau i popo o le 10 mg ma le 20 mg, o le fualaau muamua fautuaina mo tagata mamaʻi na mafua mai i le myopathy e 5 mg. O le faʻaaogaina o fualaau faʻamaʻi i se fuasela o le 40 mg o loʻo faʻasaina i tagata gasegase i ni mea e mafai ona faʻaalia ai se vavave i le atinaʻe o le myopathy.

A maeʻa le 2-4 vaiaso o le togafitiga ma / poʻo le faʻateleina o le fua o le Rosulip ®, e manaʻomia le mataʻituina o le metabolism, pe afai e manaʻomia, e manaʻomia le fetuunaiga o fualaau.

Faʻamataʻuga itu

I le taimi o le togafitiga ma le gasegase, o le tele o mea leaga ma le le tumau na faia na tusia. E pei o isi faʻamaʻi le HMG-CoA reductase, o le taimi o faʻasagaga leaga e fesoʻotaʻi ma togafitiga faʻasolosolo e faʻalagolago i le toto.

Faʻavasegaga o ni mea leaga faʻavevesi e tusa ai ma le taimi e tupu ai: masani (mai le 1/100 i le 1/1000 i le 1/10 000 i le

Tina ma le lactation

Rosulip ® ua solia i le maitaga ma le lactation (susu). Pe a togafitia le maitaga i le taimi o togafitiga, e tatau ona faamutaina loa le faʻaaogaina o fualaau faasaina.

Tamaitai o le tausaga fanau e tatau ona faʻaaoga metotia talafeagai mo le faʻasaina.

Talu ai ona o le cholesterol ma ona biosynthesis oloa e taua mo le atinaʻe o tama, o le aʻafiaga e ono aʻafia ai le HMG-CoA reductase e sili atu i le aoga o le faʻaaogaina o fualaau faasaina.

E leai ni faʻamatalaga i le tufatufa o le gasegase i susu susu, o lea afai e manaʻomia lou faʻaaogaina o fualaau oona i le taimi o le lactation, e tatau ona faʻagata le susu.

Faʻaaoga mo le gaʻo o le galuega

O fualaau faasaina i le ituaiga o fualaau o le 10 ma le 20 mg ua solia i faʻamaʻi o le ate i le gaioiga galue, e aofia ai le faʻateleina o le gaioiga o le serum transaminase ma soʻo se faateleina i le serum transaminase activity (sili atu ma le 3 taimi faʻatusatusa i le VGN). I le faʻaeteete, e tatau ona faatonuina Rosulip ® i se fualaau o le 10 ma le 20 mg mo se talaʻaga o faʻamaʻi ate.

O fualaau faasaina i le 40 mg o loʻo faʻasaina i faʻamaʻi o le ate i le gaioiga galue, e aofia ai le faʻateleina o le gaioiga o le gasegase o le toto (ma le sili atu ma le 3 taimi faʻatusatusa i le VGN), o le faʻaaogaina o fualaau faʻamaʻi i tagata gasegase e maualuga atu i le 9 E le o iai le fua o le Child-Pugh. Ma le faʻaeteete, e tatau ona faatonuina Rozulip ® i se fua o le 40 mg mo se talaʻaga o faʻamaʻi ate.

Faʻaaogā mo le toe faʻaaogaina o le galuega

O fualaau oona i le ituaiga o fualaau e 10 ma le 20 mg ua solia i le faʻafitauli matuia o le tino (CC itiiti ifo i le 30 ml / min). Ma le faʻaeteete, o le vailaʻau e tatau ona faʻataʻitaʻiina i vailaau e 10 ma le 20 mg mo le faʻaogaina o le tino.

O le fualaau faasaina i le ituaiga o pusa o le 40 mg ua solia i le le atoatoa o le lapopoʻa (CC itiiti ifo nai lo le 60 ml / min). Faʻasalaga, e tatau ona faʻaaogaina le vailaau i le ituaiga 40 mg tablets i tagata gasegase ma le vaivai o le tino (CC sili atu i le 60 ml / min).

Faatonuga faapitoa

A faʻaaogaina le fualaau faʻasaina Rosulip ® i se fuataga o le 40 mg, e fautuaina e mataʻituina faʻamaumauga o le gaosiga.

I le faʻaaogaina o Rosulip ® i fua uma, aemaise lava i le sili atu ma le 20 mg, le atinaʻeina o myalgia, myopathy ma, i se tulaga e le masani ai, na lipotia ai le rhabdomyolysis.

O le fuafuaina o le CPK gaoioiga e le tatau ona faia pe a maeʻa le malosi faaletino pe i le iai foi o isi mafuaʻaga talafeagai mo le faateleina o le CPK gaoioiga, lea e mafai ona taitai atu i se faʻamatalaga sese o taunuʻuga. Afai o le uluai gaoioiga o le CPK ua matua faateleina (5 taimi maualuga atu nai lo le VGN), a maeʻa le 5-7 aso, e tatau ona faia se fua lona lua. E le tatau ona e amata togafitiga pe a fai o se toe faia o se faʻamaonia le faʻateleina o le galuega a le KFK (5 taimi maualuga nai lo le VGN).

Pe a faatonuina Rosulip ® (faapea foi ma isi HMG-CoA rehibitase inhibitors) i tagata gasegase ei ai tulaga lamatia o loo iai i le taimi nei mo le rhabdomyolysis, e tatau ona mafaufau i le fua faatatau o faamanuiaga e ono faamoemoeina ma tulaga lamatia e ono tulai mai ma faia le vaaiga o le falemaʻi.

O le tagata maʻi e tatau ona logoina le tatau ona vave lipoti atu i le fomaʻi e uiga i mataupu o le faʻafuasei o le tiga o le maso, vaivaiga o le musika poʻo le taofiofi, aemaise lava i le faʻatasi ai ma le malaise ma le fiva. I ia ituaiga o gasegase, e tatau ona fuafuaina le gaoioiga CPK. O togafitiga e tatau ona faamutaina pe afai o le gaoioiga o le CPK e matua faateleina (sili atu ma le 5 taimi e faatusatusa i le VGN) pe afai foi e faʻaalia ni musika ma mafua ai le le faʻavauvau i aso uma (tusa lava pe 5 taimi e itiiti ifo pe a faʻatusatusa i le VGN). Afai o le a mou atu faailoga, ma toe faafoi atu le CPK i le masani, e tatau ona faia le iloiloga i le toe tofiaina o le Rosulip poo isi HMG-CoA reductase inhibitors i lalo ifo o doses ma le mataituina lelei ole maʻi. O le siaki lelei o le CPK galuega i le leai o ni faailoga e le talafeagai. E leai ni faailoga o le faateleina o aʻafiaga i luga o muso o le skeletal pe'ā faʻaaoga Rosulip ® o se vaega o le faʻamalosia o togafitiga. O le faateleina o le aafiaga o le myositis ma le myopathy na lipotia mai i tagata gasegase o isi inhibitors HMG-CoA reductase faatasi ai ma mea e maua mai i le fibroic acid (e aofia ai gemfibrozil), cyclosporine, acidic nicotinic i le lipid-lowing doses (sili atu i le 1 g / aso), azole antifungal drugs, inhibitors puipuiga ma faʻamaʻi mai le macrolide vaega. Gemfibrozil faʻalautele le lamatiaga o le myopathy pe a tuʻuina atu ma le toʻa faʻatasi ma nisi o le initaneti HMG-CoA reductase. O le mea lea, o le pulega tutusa o fualaau faasaina Rosulip ® ma gemfibrozil e le fautuaina. O le fua faatatau o le faʻamoemoe ma le ono lamatiaga tatau e tatau ona faʻaeteete lelei i le faʻaaogaina o fualaau faasaina Rosulip ® ma fibrates poʻo le kulicoticic i le lipid-lowering doses (sili atu ma le 1 g / aso).

2-4 vaiaso talu mai le amataga o togafitiga ma / poʻo le faʻateleina o le fua o le Rosulip ®, e tatau ona mataʻituina lipid metabolism (e tatau ona faia le fetuunaiga o fualaau pe'ā tatau).

E fautuaina le fuafuaina o le gaioiga o faʻasalaga aʻo leʻi amataina le togafitiga ma le 3 masina talu ona amata le togafitiga. O le fualaau faasaina Rosulip ® e tatau ona faamutaina pe tatau ona faaitiitia le fualaau pe afai o le gaioiga o le siama i le toto toto e 3 taimi sili atu nai lo le VGN.

I tagata gasegase e iai le hypercholestemia ona o le hypothyroidism poʻo le maʻi o le nephrotic, o le togafitiga o faʻamaʻi autu e tatau ona faia aʻo lei amataina togafitiga ma Rosulip ®.

O faʻamatalaga faʻapitoa ma faʻamatalaga e uiga i le faʻaaogaina o vailaau faʻamaʻi i tagata gasegase o le gase galuega e fetaui ma sili atu i le 9 Child-Pugh scores e le o maua.

O mataupu e le masani ai o faʻamaʻi faʻamaʻi faʻasosolo na lipotia i tagata gasegase o loʻo togafitia ma nisi fualaau fualaau. O le mea masani, o nei mataupu na matauina ma le umi o suʻesuʻega o le statin. O le faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi e faʻaalia mai i le manava manava, le gasegase o le tino ma le faʻalavelave masani (faʻalautele le vaivai, paʻu ma le fiva). Afai e masalomia masalomia o le mai, e tatau ona faʻagata le togafitiga o le statine.

O taunuʻuga o suʻesuʻega o vailaʻau faʻamaonia o loʻo faʻamaonia ai, o tagata gasegase o le Mongoloid race, o le bioavailability of rosuvastatin e maualuga atu nai lo sui o le Caucasoid race.

Rosulip ® e le tatau ona ave i tagata gasegase i le lactose inlerance, lactase deficiency poʻo le glucose-galactose malabsorption, e pei ona o fualaau faasaina e aofia ai le lactose.

Faʻaaogaina Pediatric

Le aoga ma le saogalemu o le vailaau faasaina tamaiti ma tagata talavou i lalo o le 18 tausaga le faʻapipiʻi. O le poto masani i le faʻaaogaina o fualaau faasaina i galuega faʻapitoa tamaiti e faʻatapulaʻaina i se numera toititi o tamaiti (mai le 8 tausaga ma le matutua) faʻatasi ma le hypercholesterolemia faʻataʻitaʻii aiga. I le taimi nei, e le fautuaina Rosulip ® mo le faʻaaogaina i tamaiti.

Aafiaga i luga o le gafatia e faʻatau ai taavale ma taʻutaʻu auala

O tagata maʻi e tatau ona faaeteete pe a ave taavale pe faigaluega, e manaʻomia ai le faateleina o le gauai ma le saoasaoa o le mafaufau, ona E mafai ona tupu le vevela i taimi o togafitiga.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

Cyclosporin: faatasi ai ma le faʻaaogaina o le gasegase ma le cyclosporine, o le AUC o le rosuvastatin e tusa ma le 7 taimi sili atu le maualuga nai lo mea na matauina i le au vaalele soifua maloloina. O le faʻaaogaina tutusa e taʻitaʻia ai i le faʻaopoopoga o le rosuvastatin i le plasma toto i le 11 taimi, o le maualuga o le plasma concentration o cyclosporine e le suia.

Vitamin K Antagonists: amataga o le togafitiga faʻamalolo poʻo le faʻaopoopoga i le fualaau o tagata gasegase o loʻo maua i le taimi lava e tasi vitamin K tagata faʻataʻitaʻiga (faʻataʻitaʻiga, warfarin) e mafai ona oʻo atu ai i le faateleina o le taimi o le prothrombin ma le MHO. O le faʻaitiitia o le gasegase poʻo le faʻaitiitia o lona fuainumera e mafai ona oʻo atu ai ile faʻaitiitia i le MHO. I ia tulaga, ua fautuaina le pule a le MHO.

Gemfibrozil ma lipid-lowering drugs: o le faʻaaogāina o le faʻapipiʻi ma le gemfibrozil e taʻitaʻia ai le 2 faʻateleina o le Cmax i le plasma toto ma le AUC o rosuvastatin. E mafai ona faia fegalegaleaiga faafomaʻi. Gemfibrozil, isi fibrates, ma le suka o le nicotinic i le lipid-lowing doses (sili atu ma le 1 g / aso) na faateleina ai le lamatia o le myopathy pe a faʻaaogaina ma isi HMG-CoA reductase inhibitors, atonu ona e mafai foi ona mafua ai le myopathy pe a faʻaaogaina monotherapy. A o ave le fualaau faʻamaʻi ma gemfibrozil, fibrates, acidic nicotinic i le lipid-lowing doses (sili atu i le 1 g / aso), o se fua muamua o le 5 mg e fautuaina mo maʻi. O le togafitiga ma le pulupastatin i se fua faatatau o le 40 mg ua solia i le faʻaogaina o le fibrates.

Esetima: o le faaaogaina tutusa o le fualaau faasaina Rosulip ® ma le ezetimibe e lei o faatasi ma se suiga i le AUC ma le Cmax uma fualaau faasaina. Ae ui i lea, o le faʻaogaina o vailaʻau ma le atinaʻeina o aʻafiaga o le itu e le mafai ona faʻamalo i le va o le rosuvastatin ma le ezetimibe.

Inhibitors HIV protease: e ui lava e le o iloa le faiga tonu o fegalegaleaiga, o le felagolagomaʻi o le iniseti puipuia o le HIV puipuiga e mafai ona oʻo atu ai i se faʻaopoopoga tele o le faʻaalia o le rosuvastatin. O suesuega o le pharmacokinetic o le faaaogaina tutusa o le 20 mg o le rosuvastatin faatasi ai ma se tuufaatasiga tuufaatasi e lua inhibitors protease (400 mg o le lopinavir / 100 mg o ritonavir) i volenitia maloloina na taitai atu ai i le tusa ma le faalua ma le lima le faateleina o AUC(0-24) ma le Cmax rosuvastatin, i le faasologa. O le mea lea, o le faʻafoega faʻapitoa o faʻamaʻi vavave ma protease i le togafitiga o tagata mamai o le HIV e le fautuaina.

Anetusi: o le faʻaaogaina faʻapitoa o vailaʻau faʻamalolo ma le faʻamalolo e aofia ai le alumini ma le magnesium hydroxide e oʻo atu ai i le paʻu o le concentration plasma o le rosuvastatin e tusa ma le 50%. O lenei aafiaga e le faʻailoaina pe afai e faʻamalolo le faʻaaogaina o le taʻavale e faʻaaoga 2 itula i le maeʻa ai o le suʻega. O le taua ole aoga o lenei fegalegaleaiga e lei suesueina.

Erythromycin: o le faʻaaogaina tutusa o le galavastatin ma le erythromycin e mafua ai le faʻaitiitia o AUC o rosuvastatin e 20% ma le Cmaxfaʻapipiʻi i le 30%, masalo o se taunuuga o le faʻamalositino o le intestinal ua mafua ona o le aveina o le erythromycin.

Faʻamataʻu / Faʻataʻitaʻiga Suʻe (HRT):o le faʻaaogaina faʻapitoa o faʻamaʻivave ma faʻamaʻi faʻamalosi e faʻalautele le AUC o le ethinyl estradiol ma le AUC o le norgestrel e 26% ma le 34%, i le faasologa. O sea faʻaopoopoga i le plasma concentration e tatau ona amanaia pe a filifilia se fualaau faʻamaʻi faʻamaʻi ma Rosulip. O faʻamatalaga pharmacokinetic e uiga i le faʻaaogaina o Rosulip ma HRT e le o iai, o le mea lea, e le mafai ona faʻaaogaina le tutusa o le faʻaaoga pe a faʻaaoga lenei tuufaatasiga. Ae ui i lea, o lenei tuufaatasiga sa masani ona faʻaaogaina i le taimi o suʻega faʻapitoa ma sa talia lelei e tagata gasegase.

Isi fualaau: leai se faʻasalaga faʻamalositino o le gasegase ma digoxin o loʻo faʻamoemoeina.

Isoenzymes of cytochrome P450: i suʻesuʻega vivo ma suʻesuʻega i vitro ua faʻaalia ai o le rosuvastatin e le o se inhibitor poʻo se faʻaaogaina o le isoenzymes o le cytochrome P450. E le gata i lea, o le rosuvastatin o se mea vaivai mo nei isoenzymes. E leʻi iai se fesoʻotaʻiga faʻasolosolo i le va o le rosuvastatin ma le fluconazole (o le inhibitor o le isoenzymes CYP2C9 ma le CYP3A4) ma le ketoconazole (o le inhibitor of the isoenzymes CYP2A6 and CYP3A4). O le faʻaaogaina o le rosuvastatin ma le itraconazole (o le inhibitor o le CYP3A4 isoenzyme) e faʻatupulaʻia ai le AUC o le rosuvastatin e 28% (e leai se aoga). O le mea lea, o fegalegaleaiga e fesootai ma le cytochrome P450 e le o faamoemoeina.

Saogalemu o le tagofia o fualaau faasaina

O le lelei ma le saogalemu o le faʻaaogaina o lenei vailaau faʻasaina e tamaiti laiti e leʻi faʻamautuina. E leai ni fuainumera i le togafitiga o tamaiti ei lalo o le 18 tausaga.

Mo tagata gasegase e sili atu i le 70 tausaga, ua faatonuina e le fomaʻi le faʻaaogaina o fualaau faasaina i le togi maualalo.

Rosulip faaopoopo e tatau ona faʻaaogaina faʻatasi ma isi fualaau.

O tagata maʻi e maualalo le faʻaaogaina o le galuega e le manaʻomia ona fetuunai le metotia. I le faʻaitiitia o le faʻafitauli o le tino, o le fualaau faasaina e mafai ona faʻaaogaina pe afai o le faʻaaogaina o isi vailaʻau e leʻi maua fua.

Faatasi ai ma le solia o le ate, e le talafeagai le fetuunaʻi o fualaau. Ole Rosulip e le fautuaina mo tagata gasegase o loʻo i ai le faʻaletonu poʻo le ogaoga o le faʻafitauli o le hepatic, faʻapea foʻi ma maʻi mama.

Metotia o le talosaga

Mo tagata gasegase e le atoatoa le malosi (kidiniini Cl e itiiti ifo i le 60 ml / minute), e fautuaina se fua muamua o le 5 mg. O se tui o le 40 mg o loʻo faʻasalaina i tagata gasegase ma le faʻaaogaina o le tino. I le faaletonu ogaoga o le faaletonu, ua solia ai Rosulip i soo se fualaau.
Pe a faatonuina ni tui o le 10 ma le 20 mg, o le tui muamua ua fautuaina mo tagata gasegase o le Asia e 5 mg. O le faʻaaogaina o le vailaau faʻasaina ile 40 mg o loʻo faʻasaina mo tagata gasegase o tagata Asia.
Pe a faatonuina ni doses o le 10 ma le 20 mg, o le fualaau muamua fautuaina mo tagata mamaʻi na mafua mai i le myopathy e 5 mg. O le faʻaaogaina o fualaau faʻamaʻi i se fuasela o le 40 mg o loʻo faʻasaina i tagata gasegase i ni mea e mafai ona faʻaalia ai se vavave i le atinaʻe o le myopathy.
A maeʻa le 2-4 vaiaso o togafitiga ma / poʻo le faʻateleina o le fua o le Rosulip, e tatau ona mataʻituina le metabolism lipid, ma e tatau ona faia le fesuiaiga o togafitiga pe a manaʻomia.

Pharmacological group

O fualaau e maualalo ai le cholesterol ma triglycerides. HMG-CoA rehibitase inhibitors. ATX code C10A A07.

Peraimeri hypercholesterolemia (type Pa, sei vagana ai aiga o le hypercholesterolemia heterozygous), poo le dyslipidemia palu (type IIb) e avea o se faaopoopo i le taumafataga, pe a le lava le aoga o mea taumafa po o isi vailaau e leai ni vailaau (e pei o faamalositino, gau).

Homozygous familial hypercholesterolemia e fai ma faʻaopoopoga i meaʻai ma isi togafitiga o le tino (e pei o le LDL apheresis), poʻo pe a le talafeagai ia togafitiga.

Puipuia o Faʻafitauli o le Cardiovascular

Rosulip ® ua faailoaina e faaititia ai le lamatiaga o ogaoga o gasegase ogaoga i tagata matutua ma le faateleina o le lamatiaga o le atherosclerotic cardiovascular diseases, e pei ona molimauina e le i ai o tulaga lamatia e pei o le matua, toto maualuga, low HDL cholesterol, eletene C-reactive ulaula poʻo le iai o se talafaasolo- pito o aiga mo le vave amataina o faʻamaʻi fatu fatu.

Ina ia faʻagesegese pe faʻatuai le alualu i luma o le faʻamaʻi i tagata mamaʻi o loʻo faʻaalia le lipid-lowering drugs.

Tamaiti ma talavou (mai le 10 i le 17 tausaga: tama - laasaga II ma se tanner Tanner ma le maualuga, teine ​​- a itiiti mai ma le tasi le tausaga talu ona uma le faʻataʻitaʻiga).

Togafitiga o le hypercholesterolemia (Type Pa) poʻo le dyslipidemia (type IIb) tuʻufaʻatasi ona o le heterozygous familial hypercholesterolemia e avea o se faʻaopoopoga i le taumafataga, pe a le lava le lelei o le taumafataga poʻo isi metotia e le faʻatau fua (e pei o le faamalositino, paʻu mamafa).

Tali leaga

O mea leaga na tutupu ma Rosulipu ® e masani ona agamalu ma le tumau.

Mai le polokalame puipuia : gaioiga o le hypersensitivity, e aofia ai le angioedema.

Mai le faiga o endocrine: maʻisuka malosi.

Mai le tino popole : tiga o le ulu, valevalenoa.

Mai le gastrointestinal tract : tigaina, gaioiga, tiga o le manava, pancreatitis.

I luga o le vaega o le paʻu ma mea faʻapipiʻi: vevela, vevela, ma sulu.

Mai i le maskloskeletal system, o loʻo fesoʻotaʻi le tino ma ponaivi : myalgia myopathy (e aofia ai le myositis) ma le rhabdomyolysis.

Tulaga lautele: asthenia.

E pei lava o isi Hetema HMG-CoA reductase, o le taimi o feeseeseaiga leaga o le faalagolago lea ile toto.

Aafiaga i fatugaʻo

I maʻi na maua Rosulip ®, o loʻo i ai mataupu o le proteinuria, e masani lava i le afuaga o le fatu (fuafuaina e faʻaaoga ai se fasimea).

Aafiaga i le musele maso

I le vaega o musele skeletal, e pei o le myalgia, myopathy (e aofia ai le myositis) ma e seasea lava ona maua le rhabdomyolysis ma le leai foi o le faaletonu o le tino, na maitauina i soo se fualaau o Rosulipu ®, aemaise lava i vailaau> 20 mg. O mataupu laiti o le rhabdomyolysis, o nisi taimi e fesootaʻi ma le le atoatoa, ua lipotia mai i rosuvastatin ma isi fuainumera.

I le gasegase na maua ai le totoga, na maitauina ai le maualuga o le maualuga o le CPK (CPK); i le tele o tulaga, o le mea na tupu na vaivai, e le mautonu ma le tumau. Afai e siitia maualuga CK (> 5 mai le pito i luga ole masani (BMN)), e tatau ona faamuta le togafitiga.

Aafiaga i luga o le ate

E pei o isi faʻamaʻi faʻamaʻi HMG-CoA reductase, o se vaega toaitiiti o tagata na maua le rosuvastatin na faʻaalia le tuputupu ae o le gasegase i le transaminases, i le tele o tulaga, o le mea na tupu e laʻititi, faʻapitoa ma le tumau.

Aafiaga i luga ole faʻailoga suʻesuʻe

E pei o isi faʻamaʻi faʻamaʻi HMG-CoA reductase, o se vaega toaitiiti o tagata gasegase na maua le rosuvastatin na oʻo i le faʻateleina o le fua-proportional i le maualuga o le gasegase transaminases ma le CPK.

I taimi o suega a le falemaʻi, e leʻi faʻaalia e Rosulip ® le faʻaleagaina o le maʻi o le tagata maʻi, na te faʻaogaina mata tioata.

I maʻi na aveina Rosulip ®, e leai ni faʻaleagaga o le paʻu o le tino.

Post-Marketing Application Experience

I le faaopoopo atu i le faʻasalalauga, na i ai i le taimi o le faʻasalalauga o le talosaga a Rosulipu ® mea na tutupu na tusia.

Mai le faʻalavelave faʻalavelave: polyneuropathy, leiloloa manatua.

Mai i le manava o le tino, pusa o le pusa ma le vavalaʻau: tale, puupuu le manava.

Mai le fualaau oona: manava manava

Mai le fualaau oona: jaundice, faʻateleina le gasegase o le hepatitis o faʻamaʻi pipisi.

I luga o le vaega o le paʻu ma mea faʻapipiʻi: Stevens-Johnson syndrome.

Mai le maskotakeletal system: immun-mediated e uiga i le myopathy, faʻasolosolo.

Mai fatugaʻo: Hematuria.

Tulaga lautele ma faaletonu e fesootai ma le metotia o le faaaogaina o fualaau faasaina: fulafula.

Mai le gaioiga ma le mammary glands: gynecomastia.

Loto toto: thrombocytopenia.

I le faʻaaogaina o nisi o fuainumera, ua lipotia mai itu nei:

  • faanoanoaga
  • moe i le moe, e aofia ai le siʻomaga ma le moe,
  • feusuaiga,
  • tulaga taʻitasi o faʻamaʻi faʻafomaʻi faʻapitoa, aemaise lava i le mataupu o le faʻasolosolo togafitiga,
  • tendon faʻamaʻi, o nisi taimi e faigata ona o lo latou vaeluaina.

O le aʻafiaga o le rhabdomyolysis, faʻamaʻaloga ogaoga ma le faʻamaʻi o le hepatic (o le maualuga o le maualuga o le gasegase) na maualuga atu ma se fua o le 40 mg.

Tamaiti e 10 i le 17 tausaga

O le faʻasalalauga saogalemu o le Rosulipu ® mo tamaiti ma tagata matutua e talitutusa. Ae ui i lea, mo tamaiti ma tagata matutua, o lapataiga mo le faʻaaogaina o Rosulipu ® tutusa.

Faaaoga i le taimi o le maitaga ma le lactation

O le saogalemu o Rosulipu ® i le taimi o le maitaga ma le lactation e leʻi suʻesuʻeina.

Rosulip ® ua solia i le taimi o le maitaga ma le lactation.

O tamaitai o le tausaga fanau aʻo latou aveina Rosulipu ® e tatau ona faʻaaoga faʻamaʻi talafeagai.

Talu ai ona o le cholesterol ma isi chokolala o le biosynthesis oloa e taua mo le atinaʻe o tama, o le aʻafiaga e ono aʻafia ai le HMG-CoA reductase e sili atu i le aoga aoga o le faʻaaogaina o fualaau faasaina i le taimi o le maʻitaga. Afai ua maʻitaga le maʻi ile vaitaimi o le faʻaaogaina o fualaau faasaina, e tatau ona taofi vave le togafitiga.

O le faʻaaogaina o Rosulipu ® mo tamaiti i lalo o le 10 tausaga e le fautuaina.

O le aʻafiaga o le faʻavaveina i luga o le tuputupu aʻe faʻateleina (tuputupu aʻe), mamafa o le tino, BMI (numera o le tino) ma le atinaʻeina o uiga tau feusuaʻiga lua i luga o le fua o Tanner i le 10-17 tausaga na iloiloina na o le tasi le tausaga. A maeʻa le 52 vaiaso o le faʻaaogaina o fualaau faasaina, leai se aafiaga i le maualuga, mamafa o le tino, BMI poʻo le atinaʻeina o feusuaiga.

Vaega o le talosaga. Aafiaga i fatugaʻo

I tagata gasegase na maua Rosulip ® i luga o gase maualuga, aemaise lava 40 mg, sa i ai mataupu o le proteinuria (fuafuaina e faaaoga ai se suʻega), e masani lava o le afua mai i le fatu ma, i le tele o tulaga, le tumau. E leʻi faailoa mai e le Proteinuria se faʻamaʻi ogaoga poʻo le alualu i luma. O mea mataʻutia na tutupu mai fatugaʻo i le taimi o le faʻatauvaʻaina sa masani lava ona masani ona maua i le 40 mg.

Aafiaga i le musele maso

O le gaʻo o le musika, e pei o le myalgia, myopathy, ma e seasea lava ona maua le rhabdomyolysis i tagata gasegase i soo se fua o Rosulip ®, aemaise lava i popo e silia ma le 20 mg. A faʻaaogaina le ezetimibe faʻatasi ai ma le HMG-CoA rehibitase inhibitors, o mataupu o le rhabdomyolysis e seasea lipotia. E le mafai ona taofiofia le mafai o fefaʻatauaiga a le pharmacodynamic, ma o le mea lea e tatau ai ona faʻaogaina lenei faʻasalalauga ma le faʻaeteete.

E pei o le faʻaaogaina o isi inhibitors HMG-CoA reductase, o mataupu o le rhabdomyolysis e fesootaʻi ma le faʻaaogaina o Rosulipu ® i le taimi o le faʻasalalauga na tele lava ina matauina i se faʻasologa o le 40 mg. E i ai lipoti o ni mea e le masani ai o le puipuia o le myopathy, e foliga mai e ala i le tumau pea o le vaivai o le maso ma le faateleina o le maualuga CPK maualuga i le taimi o togafitiga pe mulimuli foi i togafitiga ma statins, e aofia ai le rosuvastatin. I lenei tulaga, o suʻesuʻega faʻafouina fou ma suʻesuʻega faʻasolosolo, e mafai ona manaʻomia togafitiga faʻamaʻi faʻamaʻi.

Fuafuaga o le maualuga ole CPK

O le maualuga o le CPK e le tatau ona fuaina pe a maeʻa le faʻamalositino faaletino pe i le iai foi o isi mafuaʻaga faʻapitoa mo le faateleina o le CPK, lea e mafai ona faʻalavelave ai i le faʻamatalaina o taunuuga. Afai o le maualuga muamua o CPK ua matua faateleina (> 5 mai le pito i luga o le masani), e tatau ona faia se faʻamaoniga faʻamaonia faaopoopo i totonu o le 5-7 aso. Afai o le taunuuga o le faʻasolosolo faʻasolosolo e faʻamaonia le muamua laasaga> 5 mai le pito i luga o le masani, e le tatau ona amataina togafitiga.

Rosulip ®, e pei o isi inhibitors o le HMG-CoA reductase, e tatau ona faʻaaoga ma le faʻaeteete i maʻi ma mea e fesoasoani i le atinaʻe o myopathy / rhabdomyolysis. O nei mea e aʻafia ai:

  • ua le atoatoa le aoga
  • hypothyroidism
  • o le i ai i totonu o se tagata poʻo se talafaasolo- pito o aiga o faʻamaʻi fatu maso,
  • se talaʻaga o le maotoga e mafua mai isi HMG-CoA reductase inhibitors poʻo fibrates,
  • ava malosi
  • tausaga> 70 tausaga
  • tulaga e mafai ona taʻitaʻia ai le maualuga o le fualaau oona i le plasma,
  • faʻaoga tutusa o fibrates.

Mo ia ituaiga o gasegase, e tatau ona faatusatusa le lamatiaga ma le manuia pe a faʻaaogaina le vailaʻau, e fautuaina foi le siakiina ole falemaʻi.

I taimi o togafitiga

E tatau ona lapatai tagata maʻi i le tatau ona vave lipotia le tiga o le musika, le gaogao o le musika, poʻo le gaogao, aemaise lava pe afai e faʻatasi ma le malaise poo le fiva. I ia ituaiga o gasegase, e tatau ona fuafuaina le maualuga o le CPK. E tatau ona faamuta le togafitiga pe afai e maualuga maualuga le CPK (> 5 mai le VMN) pe afai o le muscle faailoga e ogaoga ma mafua ai le le toʻa i aso uma (tusa lava pe maualuga le CPK ≤ 5 mai le VMN). Afai o le a mou atu faailoga ma CPK e toe foi i le masani, e mafai ona toe tofotofoina Rosulip ® poo se isi inhibitor o le HMG-CoA reductase, ae i ni nai togi ma i lalo o le vaavaaiga vavalalata. Ole siakiina faifaipea o CPK maualuga i tagata mamaʻi e aunoa ma faʻamaoniga pito i luga e le manaʻomia.

Ae ui i lea, o le faateleina o aafiaga o le myositis ma le myopathy ua matauina i tagata gasegase e faaaoga ai isi inhibitors HMG-CoA reductase i le fibroic acid derivatives, e aofia ai gemfibrozil, cyclosporin, acidic nicotinic, agents azole antifungal, inhibitors protease ma macrolide antibiotics. Gemfibrozil faateleina le lamatiaga o le myopathy ao faaaogaina i nisi o le HMG-CoA reductase inhibitors, o le mea lea e le fautuaina ai Rosulip ® mo le faaaogaina i le tuufaatasiga ma le gemfibrozil. O aʻafiaga aoga o isi suiga ile maualuga o le lipid ma le faʻaaogaina Rosulipu ® faʻatasi ma fibrates poʻo niacin e tatau ona faʻatusatusa i ni aʻafiaga ono ono faʻaogaina pe a faʻaaogaina sea ituaiga tuufaatasiga. O le faʻaaogaina o le Rosulipu® ile 40 mg ma fibrates e faʻasoleina.

Rosulip ® e tatau ona faʻaaoga ma le faʻaeteete i tagata gasegase ma mea e fesoasoani i le atinaʻeina o le myopathy, e pei o le toilalo, le matua, hypothyroidism, poʻo tulaga e ono faateleina ai le faʻamalosi o le vailaʻau i plasma.

Rosulip ® e le tatau ona faʻaaogaina i tagata gasegase i tulaga ogaoga ma ogaoga e fesoasoani i le atinaʻeina o le myopathy poʻo le faateleina o le lamatiaga o le faia o le fatu fatu ona o le rhabdomyolysis (e pei o sepsis, hypotension, taotoga tele, tiga, gasegase ogaoga, endocrine poo le eletise ma le faoa faamalosi).

Aafiaga i luga o le ate

E pei foi o isi Hetema HMG-CoA reductase, e tatau ona faaaoga Rosulip ® ma le faaeteete i tagata mamaʻi ma le talafaasolopito o le ava malosi ma / poo le maʻi o le ate.

E fautuaina e siaki le galuega o le ate aʻo leʻi amataina le faʻaaogaina o fualaau faasaina ma pe a mavae le 3 masina o togafitiga. Afai o le maualuga o le siama i le toto na sili atu nai lo le faatolu ona sili atu i le maualuga pito i luga masani, o le faʻaaogaina o le Rosulip e tatau ona faamutaina. O le tele o galuega ole ate (e masani lava o le faateleina o le gasegase o gasegase) i le taimi na maeʻa ai le fefaʻatauaʻiga na lipotia mai i taimi uma ma se faʻasologa o le 40 mg.

I tagata gasegase o le hypercholesterolemia maualuga e mafua mai i le hypothyroidism poʻo le maʻi o le nephrotic, o le togafitiga o le maʻi faʻavae e tatau ona muamua faia, ona faʻaaoga lea o le Rosulipu ®.

I suʻesuʻega o le vailaau mo togafitiga, o le faʻalauteleina o le faʻaleleia o le tino na matauina i tagata gasegase o le atunuu o Mongoloid pe a faatusatusa i sui o le au a Europa.

O le faʻaaogaina tutusa o le vailaau faʻasaina ma le inisiua protease e le fautuaina.

O maʻi e maua mai i le galactose o le le faapalepale, laititi Lapp lactase poo le glucose-galactose Malabsorption e le tatau ona faʻaaogaina lenei fualaau faasaina.

Faʻailoga faʻamaʻi faʻamaʻi

O faʻasalaga tulaga o faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi faʻapitoa na lipotia mai i nisi o statins, aemaise lava i le tulaga o togafitiga umi. O faʻafitauli o le maʻi e aofia ai le le lava o le mānava, le gasegase o le tino, ma le tulaga masani o le vaivai (vaivai, gau, ma fiva). Afai o masalosalo ua masalomia ua atiaʻe le faʻamaʻi o le tino, o le faʻaaogaina o fuainumera e tatau ona faamutaina.

E pei o isi Hetema HMG-CoA reductase, o le faateleina o le HbA1c ma le maualuga o le kulukose maualuga na matauina i le rosuvastatin. I nisi tulaga, o nei faailoilo e sili atu i le tapulaa mo le siakiina o le maʻisuka, aemaise lava i tagata mamaʻi e maualuga le lamatia o le atiaʻe o le maʻisuka.

Tamaiti e 10 i le 17 tausaga

O le aʻafiaga o le faʻavaveina i luga o le tuputupu aʻe faʻateleina (tuputupu aʻe), mamafa o le tino, BMI (numera o le tino) ma le atinaʻeina o uiga tau feusuaʻiga lua i luga o le fua o Tanner i le 10-17 tausaga na iloiloina na o le tasi le tausaga.

Le malosi e faʻaosofia ai le faʻaalia o le tau pe a oʻo i taavale afi poʻo isi auala

O se suʻesuʻega o le aʻafiaga o le faʻamalosi i luga o le malosi e tietie ai taavale poʻo le galue ma isi auala e leʻi faia.

Ae ui i lea, ua tuʻuina atu i le fale o le pharmacodynamic meatotino, atonu e le mafai e Rosulip ® ona aʻafia le fua faʻatatau pe a avetaʻavale pe galue faʻatasi ma isi auala. Ae ui i lea, e tatau ona manatua i le mafaufau e mafai ona tupu i le taimi o togafitiga.

Faatonuga mo le faʻaaogaina Rosulip: metotia ma metotia

O Rosulip e tautala tautala. E tatau ona foloina uma le laulau, e aunoa ma le ulaina ma le gaogao, ma fufulu ile vai. E mafai ona ave se sui faila i le lipid i soo se taimi o le aso, e tusa lava po o le a le meaʻai.

Aʻo leʻi ave le vailaʻau, e manaʻomia e le tagata maʻi ona fesuiaʻi i se meaʻai masani ma le maualalo o le Chs, lea e tatau ona ia mulimuli ai i le vasega atoa. E filifilia e le fomaʻi le fualaau o le totoga taʻitasi, e fuafua i faʻamaoniga ma le aoga o togafitiga, faʻapea foʻi ma le amanaʻiaina o fautuaga lata mai i luga ole lipid target.

O tagata maʻi e leʻi mauaina muamua ni fuainumera poʻo le faʻaaogaina mai le aveina o isi inhibitors HMG-CoA reductase e fautuaina e ave le Rosulip 1 taimi i le aso i se fua muamua ole 5 poʻo le 10 mg. O le filifilia o le muamua fualaau oona e manaʻomia ina ia faʻatinoina, taʻialaina e le tagata taʻitasi o le cholesterol ma ia mafaufau i le atinaʻeina o faʻafitauli faʻapitoa i le cardiovascular, faʻapea foʻi ma le ono lamatia o aʻafiaga e le manaʻomia.

Afai e tatau ai, faʻaleleia le fuainumera 4 vaiaso talu ona amata le vasega. I le maea ai o le inumaga o le sili atu i le muamua o le tui mo le 4 vaiaso, o lona faʻaopoopoga i le 40 mg e mafai ona faatagaina i se tulaga maualuga o le hypercholesterolemia ma le faʻaleagaina o le taufaʻamataʻu o faʻafitauli o le cardiovascular (aemaise lava i tagata mamaʻi ma le hypercholesterolemia) i le mataupu pe a le mafai ona ausia le mea e manaʻo i ai pe a faʻaaoga atumaga o le 20 mg. I le vaitaimi o lenei faʻaopoopoga o fualaau, faʻapea foʻi ma le mulimuli mai o le Rosulip i se fuataga o le 40 mg, e tatau ona i lalo o le vaavaaiga vavalalata a se tagata tomai faapitoa.

O tagata taʻitoʻatasi na vaʻaia i le myopathy, pe a faatonuina ia papaa o le 10 ma le 20 mg, e fautuaina e ave le Rosulip i se aso muamua o le 5 mg. I le iai o ni mea e faʻamaonia ai le faʻaogaina o le myopathy, o le tofiaina o se fualaau faasaina ile 40 mg e solia.

I tagata gasegase e le atoatoa le aoga o fatuga (CC itiiti ifo i le 60 ml / min), o le fua muamua ole Rosulip e tatau ona 5 mg.

Ole fua muamua mo tagata matutua (e sili atu i le 65) e 5 mg.

Mo sui o le atunuu o Mongoloid, o fualaau o le rosulip i se fuataga o le 40 mg ua solia, pe a faaaogaina le 10 mg ma le 20 mg pepa, ua fautuaina e amata ona faaaoga se 5 mg.

Pe a uma le 2-4 vaiaso o togafitiga ma / pe faasaga i le talaaga o le faateleina o le fualaau, e tatau ona mataʻituina le metabolism, ma afai e talafeagai, fetuunai le fualaau.

Faʻaiʻuga

O faʻasalaga na faʻamaonia i le taimi o togafitiga ma le Rosulip e masani lava e laʻititi ma le tumau. Ole taimi o aʻafiaga ile mafuaʻaga ile aveina ole rosuvastatin o le faʻalagolago ile toto.

  • e masani lava - o le myopathy (e aofia ai le myositis) ma le rhabdomyolysis ma le atinaʻeina o se gasegase laititi pe leai foi, faatasi ai ma le le mafaamatalaina-o le puipuia o le myopathy, ma le faalagolago i le toto i le maualuga o le creatin phosphokinase (CPK) (e matauina i se tamai o le numera o tagata mamaʻi, i le tele o tulaga e le afaina, le taua ma le tumau), e matua le maua lava - arthiagia,
  • O le mea lea, o le mea lea, o le mea lea, o le mea lea, o le mea lea,
  • faʻaogaina o le tino: masani - valea, maʻi tigaina, e seasea ona tupu - manatuaina le mafaufau / leiloa, polyneuropathy,
  • faiga faʻapipiʻi: seasea - toe faia o le hypersensitivity (e aofia ai le angioneurotic edema),
  • paʻu ma le gaogao fausaga: e le masani - vevela, paʻu o le paʻu, urticaria, ma le le iloa - Stevens-Johnson syndrome,
  • respiratory system: le masani ona le iloa - puupuu le manava, tale,
  • urinary system: proteinuria (pe a maua se fualaau o le 10-20 mg - itiiti ifo i le 1% o tagata gasegase, pe a maua se fualaau o le 40 mg - pe tusa ma le 3%), lea e masani ona faʻaitiitia pe leai foi i taimi o togafitiga ma e le o le uiga o le atinaʻega o le maʻi poʻo le faʻaleagaina o se maʻi fatu fatu e matuā le maua lava - hematuria,
  • isi: masani - faʻamaʻi o le asthenic, e seasea ona tupu - gynecomastia, faʻatasi ai ma le le masani ona faʻalavelaveina galuega ole maʻi o le thyroid gland,
  • Faailoga o le fale suesue: seasea - thrombocytopenia, faatasi ai ma le le iloa - hyperglycemia, maualuga o le bilirubin, hemoglobin glycosylated, faateleina le gaioiga o le alkaline phosphatase, gamma glutamyl transpeptidase.

I taimi o togafitiga ma nisi o fuainumera, o nei mea e le manaomia e tatau ona faamaumauina: faatasi ai ma le le masani ai - faalavelave o le moe (e aofia ai le moe i le moe ma le leai o se moe), atuatuvalega, feusuaʻiga, feeseeseaʻi maʻi - faʻamaʻi faʻamaʻi faʻapitoa (aemaise lava faʻaaoga umi).

Tina ma le lactation

I le taimi o le maitaga ma aʻo faia le susu, o le faʻaaogaina o Rosulip ua faʻasaina.

Afai o le maʻitaga ua maua i le taimi o togafitiga, e tatau ona taofi vave le vailaʻau. O tamaitai o le tausaga e fananau mai e manaʻomia le faʻaaogaina o fetalaiga talafeagai i le vaitau o togafitiga. Ona o le mea moni e faapea, o Chs ma lona biosynthesis o oloa e taua tele mo le atinaʻeina o le fomaʻi, o le tulaga lamatia o le taofia o le HMG-CoA reductase e sili atu nai lo le aoga o togafitiga faafomaʻi.

O fafine e manaʻomia ona faʻaaogaina le Rosulip i le taimi o le lactation e tatau ona taofi le susu, aua e leai ni faʻamatalaga i le tufatufa o le rosuvastatin ma le susu susu.

Faaaoga i le tamaitiiti

I le faitau aofaʻi o tamaititi, o le lelei ma le saogalemu o Rosulip e le faʻamaonia. O le aafiaga o le faʻaaogaina o le totoga mo lenei vaega o tagata gasegase e faatapulaa i se vaega toaitiiti o tagata gasegase ua taʻi 8 tausaga ma matutua atu i se ituaiga homozygous o le hypercholesterolemia.

Tamaiti ma talavou i lalo ifo o le 18 tausaga e le tatau ona ave le fualaau.

I le tulaga o le le atoatoa o le galuega

I le iai o se faʻafitauli matuia o le le toe faʻaaogaina (CC itiiti ifo i le 30 ml / min), o le faʻaaogaina o le Rosulip i soʻo se fualaau e faʻasaina.

Pepa 40 mg ua solia mo le le atoatoa o le fanau (CC itiiti ifo i le 60 ml / min), ma se tikeri laititi - e tatau ona faaaoga ma le faaeteete.

Lisi o le 10 ma le 20 mg mo le faʻaaogaina o le lapopoʻa e tatau ona ave ma le faʻaeteete. Mo tagata gasegase e le atoatoa le aoga o fatuga (CC iti ifo i le 60 ml / min), o le fua muamua ole Rosulip e tatau ona 5 mg.

Faʻasolosolo galuega ole ate

E tusa ai ma faatonuga, ua solia le Rosulip i le i ai o se vaega malosi o maʻi o le ate, e aofia ai ma le faʻaauau pea ona tupu i le gaioiga o gaioiga ma soʻo se faateleina i la latou gaoioiga e sili atu i le VGN e sili atu ma le 3 taimi. Afai ei ai se talaʻaga o faʻamaʻi ate, e tatau ona faʻaaogaina le fualaau faasaina ma le faʻaeteete.

Faʻamatalaga i Rosulip

E tusa ai ma nai iloiloga, o le Rosulip e faʻaitiitia ai le maualuga o le cholesterol i le toto, ma faʻaititia ai le lamatiaga o le atherosclerosis ma le cardiovascular disorders. Ae peitai, ina ia maua lelei togafitiga lelei, o tagata gasegase e maua le vailaʻau e fautuaina foi le tausisia o le tulaga talafeagai o le gaioiga faaletino ma mautinoa ia pipii i se meaai talafeagai.

O le le lelei o le vailaau oona e aofia ai se lisi tele o le faʻasaʻoina ma le atinaʻeina o aʻafiaga o le itu, e masani lava o le gasea ma le kuluma. E le gata i lea, o le tele o tagata gasegase e faitio i le tau maualuga o Rosulip.

Tuua Lau Faamatalaga