Togafitiga o cholecystitis

O le Cholecystitis o se gaioiga mimiti i le gallbladder lea e tulai mai i se tala o siama siama, biliary dyskinesia, ma i le i ai pe leai foi ni maa i totonu o le okeni. O le tele o mafuaʻaga, faʻaleleia auala ma faʻamaoniga o togafitiga e manaʻomia ai le fatuina o fualaau faʻamalosi e mafai ona fesoasoani i le maʻi e foʻia le maʻi ma faʻaleleia lona ala. Mo lenei faamoemoe, o vaega autu o fualaau oona e faʻaaoga: antibiotic, antiparasitic, choleretic, antispasmodics, cholekinetics, cholelitics.

O le Cholecystitis o se mumu lea e maua i le gallbladder. E 2 ituaiga o togafitiga:

O le lona lua e mafai ona avea ma maa (faʻavavega) ma le maʻa.

O se filifiliga taatele o le cholecystitis faʻailoga faifai pea, lea e aʻafia ai le tala o le maʻi gallstone.

O mea nei e taua i le atinaeina o le gaioiga o le tino o se okeni:

  • Maʻi faʻamaʻi pipisi.
  • Faʻafuina o le pancreas, lea e mafai ona pasia i le vevela.
  • O le i ai o le dyskinesia (solia o le leo o le vevela ma le biliary tract).
  • Le i ai o le siaki i le okeni.
  • Taumafa le lelei.
  • O faʻamaʻi faʻamaʻi (giardiasis, opisthorchiasis, amoebiasis, ma isi).

O le gasologa masani o cholecystitis faʻanatinati e masani ona faʻatasi ma faʻasalaga, lea e taua o osofaʻiga o le biliary colic. Latou te tulaʻi ona o le "faaipoipo" o le maa i le ua o le afu, ona o le totoga o le toto, e taumafai e tulei le fua faatatau. O le faailoga autu o se osofaiga o se tiga matuia i le sao ole hypochondrium, lea e mafai ona tuu atu i le tauau taumatau taumatau, tauau, mafiafia.

E masani lava, e le mafai ona pulea lelei le biliary colic, ma o foliga vaaia o faailoilo faaopoopo, e pei o le fiva, afu, vomiting o keke, lea e le aumaia ai le toomaga, ua faailoa mai ai le atinaʻe o cholecystitis o se gasegase matautia, e manaʻomia ai le gasegase taoto.

Antibiotics faʻaaogaina togafitiga

Faʻaiʻuina le gallbladder mumū, o loʻo faʻamautuina le togafitiga o vailaʻau. O le filifiliga o fualaau oona e faalagolago i lona gafatia e ulu atu i talo ma faaputuputu i totonu. Ma o le umi o le togafitiga e fuafuaina ai le uluai setete o le tagata maʻi ma le malosi i taimi o togafitiga.

Mo le togafitiga o le cholecystitis, o vailaau faʻasaʻi lautele e faʻaaogaina faatasi ma sauniuniga o le vaitamini ma tapenapenaga mo le toe faʻaleleia o microflora.

O le filifiliga o fualaau faʻasaina e fuafua ai le ogaoga o le maʻi. Mo le agavaʻa poʻo le agavaʻa, o fualaau mai le vaega o le cephalosporins ua faʻatulagaina. Ma i le tulaga o le ogaoga o le mumu, e pei foi o tagata matutua ma le faʻavaivaia, o le tuufaatasiga o vailaau faʻasaʻi lautele e aʻafia ai vailaau faʻamaʻi.

O igoa tau fefaʻatauaʻiga e sili ona lauiloa mo vailaau faʻamaʻi o vaega eseese e faʻaaogaina e togafitia ai cholecystitis:

  • Zopertin, Aurotaz, Tazar, Revotaz,
  • Ampiside, Unazin, Sulbacin,
  • Augmentin, Amoxiclav, Flemoclav,
  • Aris, Merogram, Ronem,
  • Cefantral, Tsefogram, Aurocef, Sulcef, Suprax, Cefix,
  • Erythromycin,
  • Chloramphenicol
  • Apu.

O fualaau o loʻo taʻua i luga o loʻo maua ile laulau poʻo ituaiga tui, ole fua ole aso i tulaga taitasi e fuafuaina e le fomaʻi. O le faʻalavelave tele e faʻalagolago i le ogaoga o faʻalavelave faʻapitoa ma aʻafiaga faʻapitoa poʻo faʻafitauli.

Painkillers

E le fautuaina le faʻaaogaina o faʻataʻitaʻiga e aunoa ma se suʻesuʻega faafomaʻi muamua, aua e mafai ona faʻamalo le ata o le maʻi ma e le mafai ai ona faʻamaonia lelei le foliga ma le tulaga o le maʻi.O lenei tulaga o mataupu e mafai ona taʻitaʻia ai togafitiga, le amanaia o le faʻamaʻi, lea e lamatia ai le ola maloloina o le maʻi. Anispasmodics mo cholecystitis ua faʻaalia e faʻamalo ai le masima o muso mumu o le gallbladder ma le ala.

O nei vailaʻau o loʻo maua i le tulaga o laupepa, suppositories ma fofo faʻaoga. O mea masani e masani ai mo le cholecystitis o fomaʻi e taʻua o fomaʻi nei:

  • Papaverine - o se auala mo le faʻamamāina o le masima o musele malie,
  • Leai-Shpu - o le maualuga o le antispasmodic o aafiaga o myotropic,
  • O le Drotaverinum o le myotropic antispasmodic, o le tutusa o le No-Shpa, o se fualaau faasaina ma le maualuga o le afaina lea e aafia ai gaʻo, ate, lea e solia i le glaucoma, prostate adenoma, hypotension,
  • O le platifillin o se siama m-cholinergic fogene i totonu o le tino.

O le antispasmodics ua tuʻuina atu e mafai ona faʻaaogaina e na o gasegase i luga o fautuaga a se fomaʻi, i le amanaʻiaina o le gasegase i faʻamaʻi pipisi.

Cholagogue

O fualaau faasaina mo cholecystitis ua vaevaeina i ni vaega se lua o fualaau faasaina-o choleretics e faaosofia ai le gaosiga o keke, ma cholekinetics, lea e nafa ma le faaosofiaina o le excretion bile. O sauniuniga a le Cholagogue e faʻamaonia pe afai o le suʻesuʻeina o le maʻi o se faʻaitiitia o le pele excretory function o le ate poʻo le faʻaitiitia o le motilemalie o le gaioiga o le biliary ua faʻaalia.

Afai o loʻo i ai i le talo, o le faʻaaogaina o fualaau oona e mafai ona faʻalavelaveina ai le pulelele i maʻa ma mafua ai se falemaʻi o le cholecystitis gasegase.

O fualaau o le Cholagogue e faʻaaogaina pe afai e manaomia e le tagata maʻi le toe faʻafoʻiina o le gallbladder, faʻamaʻo manino le ala mai le malolo. O le mea sili ona lelei o le faʻamalositino o fualaau aina ma vailaau faʻasaina, lea e faʻaaogaina faʻatasi ma togafitiga faʻasaina.

O fualaau e sili ona lauiloa o fualaau faasaina ua faatonuina mo le cholecystitis e aofia ai:

  1. O le ava o se vailaʻau mo le faʻaleleia o galuega o le ate, puipuia le foliga mai o maa i totonu o le piliati, faaleleia atili le gaioiga o le gastrointestinal tract, faʻaitiitia le malosi, ma le faʻasalalau mo le manava o le manava ma le vailaʻau o le ate.
  2. Oxafenamide o se laulau e sauniuni e faʻaleleia ai le fausiaina ma le faʻamalositino o le talo, faʻamalolo spasms, e le fautuaina mo le ate o le ate.
  3. Usoodeoxycholic acid preparations - maua ai le choleretic ma le hepatoprotective aafiaga, ua faʻaaoga lautele i le gastroenterology, e aofia ai le togafitiga o le gasegase susu, biliary dyskinesia.

O fualaau faʻamaʻi faʻamaʻi

O sauniuniga mai le vaega o vailaʻau faʻamaʻi-anti-inflammatory mo le cholecystitis e faʻaaogaina e avea o se vaega o se togafitiga faʻapitoa pe afai e tatau ona tuʻuina atu i taimi umi faʻafitauli faʻaleagatisa ma le faʻaleagaina, faʻapea foʻi ma vailaʻau antipyretic. O le lelei o le faʻaaogaina o vailaʻau faʻamaʻi-le-inflammatory i togafitiga tuʻufaʻatasi o le cholecystitis o le saogalemu atoatoa ma le faʻaaogaina puupuu (symptomatically) ma le taugofie o togafitiga faʻasaina (papa, injections). O fualaau e sili ona lauiloa o le anti-inflammatory drugs used for cholecystitis, o fomaʻi e aofia ai: Diclofenac, Piroxicam, Celecoxib, Ibuprofen, Rofecoxib.

Faaletino mo le cholecystitis

O togafitiga faʻaletolosi e faʻaaogaina e togafitia ai le faʻamagaloina o cholecystitis. I lenei tulaga, ua taua e tagata atamamai le UHF-togafitiga, o le fofo o le eleele, togafitiga ma vai o minerale, diathermy ma isi o auala sili ona lelei o le physiotherapeutic methods. Pe a tuʻuina atu se togafitiga, e masani ona fautuaina togafitiga faʻasoifua maloloina i Essentuki, Borjomi.

O le togafitiga e mafai ona umi ma e tatau ona mataituina e fomaʻi.

Vailaʻau omea

O vai inu o se vaega o le togafitiga lelei o le cholecystitis, o lea la e tatau ona pulea atoa e le fomaʻi aoga lona faaaogaina. O le inuina o vaiinu mai punavai e maua ai le maualuga o le faʻamalieina o le masima, peitaʻi, i tulaga o le taulaga o loʻo faʻafefiloi le vai i totonu o le tioata ma faʻatau atu i falemaʻi e mafai foi ona faʻaaogaina.

Faatasi ai ma le fesoasoani a vai inu, o le a mafai ona faaosofia ai le faagasologa o le faapaleniina o le talo ma le paʻu i totonu o le tino o le tagata. O le mea lea, ua faʻamavaeina le malosi o le biliary, ma o le microflora pathogenia mai le tino e sau i fafo.

I le cholecystitis, o loʻo faʻaaogaina ai vai o minerale, faʻalagolago i le ituaiga o gallbladder tone o le maʻi:

  • faatasi ai ma le vavalalata o le biliary tract, o le vai alumina alkaline ma se maualuga maualuga o le masima ua faailoa mai,
  • ma le maualuga maualuga - o le maualuga o le salts i totonu o le vai oona e tatau ona itiiti,
  • o le gallbladder e aofia ai togafitiga faigata, lea o le a aofia ai meaai ma le faʻaaogaina o vai eli.

O togafitiga faapena e faʻaleleia ai le tafe o le talo, ma faʻaitiitia ai le toto o le bilirubin ma le cholesterol.

Mo togafitiga lelei, e fautuaina e fufulu le gallbladder i le vai o le minerale i le afiafi o togafitiga togafitiga, ona tatau lea ona faia soo i le vaiaso 1.5 itula aʻo leʻi faia se taumafataga, pe a lilo le talo i le gall, ma toe 30 minute aʻo leʻi 'ai. E fesoasoani lenei mea e faʻaumatia le talo i totonu o le manava, lea e mafai ona auai i le faʻaogaina o meaʻai.

I le taimi o togafitiga, o le vai o le mineral e ave faʻaalia i le vevela poʻo le vevela - 30-50 tikeri. E mafai ona vevela le vai i totonu o le vai taele, ma e matua faasaina le inuina o le malulu, aua o lenei tulaga e mafai ona mafua ai le pipisi o le biliary ma le tiga tele. O le vai manogi vevela e faʻaitiitia ai le malosi o le tiga.

O le tele o vai faʻaaoga i le taimi e tasi e le tatau ona sili atu i le 200-250 milliliters. O nisi taimi, i taimi muamua o togafitiga, e fautuaina e fomai e na o le 100 mililiters o ia vai. O le tele o vai e faʻaaogaina e togafitia ai le cholecystitis e mafai ona faʻatulagaina i tulaga taʻitasi o le faʻamaʻi, ona e tatau i le tagata maʻi ona faʻaaoga 4 milliliters o vai o minerale mo kilokalama uma o lona mamafa. E tatau ona e inuina vai vailavai 3 taimi i le aso, faʻagesegese, i tamai sipuni. O le umi o togafitiga e masani lava 1 le masina. O faʻamaoniga i togafitiga ma vai o minerale o faʻamaʻi o le gastrointestinal tract, post-stroke poʻo le faʻasalaga mulimuli.

E mafai foi ona faʻaaogaina vai inu i togafitiga faʻapitoa o le cholecystitis ma avea o se mea e faʻaaogaina mo le faʻaaogaina o faʻataʻitaʻiga, mo se faʻataʻitaʻiga, mo le faʻaitiitia o le alavai.

I le tulaga o le cholecystitis, o le faʻaofiina o le vai minerale ma le suʻega i totonu o le duodenum e mafai ona fesoasoani i le faagasologa o le suʻeina o le talo i totonu o le manava, faʻatasi ai ma le umi o togafitiga, e mafai ona faʻamamaina ma faʻaleleia le ate, faʻamalo ese ala o mucus ma talo, ma taofi ai le faʻaogaina o le faʻaoga.

E faʻaopopo i metotia o loʻo taʻua i luga, i le togafitiga o le cholecystitis, e faʻaalia ai foʻi le gasegase o le baths hydrogen sulfide, e aʻafia ai le faʻaogaina o le tino, faʻaleleia le metabolism o totoga taʻitasi, faʻaitiitia le mumū i le cholecystitis, faʻamaonia ma faʻaleleia le gaioiga ole tino ole tino.

O le mea lea, o le vai minerale o se togafitiga sili ona lelei mo le cholecystitis, lea, pe a faʻaaoga lelei, o le a fesoasoani e puipuia le mumū i le gallbladder, faʻaitiitia le maualuga o le talo, aveeseina ma faʻamaonia le gaioiga o le gastrointestinal tract.

Gymnastics with cholecystitis

O se olaga le taua ma le le lava le malosi o le tino e fesoasoani i le faʻagasologa o le faʻasalaga o talo i le gallbladder.Gymnastics faapitoa o le a fesoasoani e faʻaumatia faʻamatalaga o le cholecystitis, faʻamalosia le tafe toto i le peritoneum, faʻalauteleina le tafe o le talo ma faʻaleleia le motumotu o le intestinal. O gaioiga uma e taulai i le faʻaleleia o le gallbladder e tatau ona faia i le taeao, pe a leʻo le manava ma e leai se talo i totonu o le manava.

O vailaʻau faʻalavelave faʻapitoa e aofia ai le manava e faʻaleleia ai le manava o le diaphragm, e aoga mo totoga uma i totonu o le manava o le manava ma faʻamalosia ai muso o le diaphragm. O nei faʻatinoga ua mamanuina e tuʻuina atu ai le mamafa i le lomitusi, o nisi oi latou e tatau ona faia i le tulaga i le itu taumatau po o le manava. Vasega e pei o le taʻaloga e mafai ona faia i luga o se polo gymnastic, o loʻo taʻoto i lona manava lea e mafai ai ona e fetogi ma faʻamalosia le toto i totonu o le ate ma le gall vladder. E le gata i lea, o faʻataʻitaʻiga mo le togafitiga o le cholecystitis, e mafai ona e maua ai le liliu ma le maualuga o le tino lea e faʻaaogaina ai le vevela ma faʻaosofia ai faiga faʻapitoa.

Togafitiga

O se faʻamatalaga mo togafitiga faʻapitoa o le le atoatoa o togafitiga faʻasao, pe a oʻo mai taimi faʻatasi ma nai mea sese i le tausiaina o se taumafa paleni. I lenei tulaga, o vailaʻau e mafai ona faʻaitiitia ai le tulaga mo na o sina taimi puupuu, ona toe amata ai lea o faailoga. O le tagata maʻi e tatau ona tuʻuina atu i le fomai tipitipi e mafaufau i le ono mafai ona aveeseina le gallbladder.

O le taotoga e aveese ai le talo e taʻua o le cholecystectomy. O loʻo faia faʻatasi ma se cholecystitis faʻailoga faʻapitoa, choledocholithiasis ma faʻalavelave faigata o le cholecystitis. Afai e poloka le puleleale i se fuainumera, o le tagata maʻi e i ai faʻamatalaga o le gaogao faʻamalosi, e masani ona aʻafia o ia e le biliary colic. I mataupu o le cholecystectomy fuafua, pe a leai ni faʻafitauli ma e leai ni mea faʻalavelave, o le gaioioiga e faia i se siaki - 3 pepe laiti e faʻapipiʻiina e ala i mea laiti i totonu o le lua o le manava mo le faʻamalamalamaina ma le faʻamalosi. Ole laʻititi maualalo o le taʻavale e mafai ai e le tagata maʻi ona toe malosi atoatoa i le 2 vaiaso ma i totonu o le lua aso talu ona faʻamalosi e alu i le fale.

I mataupu faigata ma le i ai o faʻasalalauga, e faia e fomai tipitipi se gaioiga masani e aveese ai le gallbladder, faatasi ai ma le avanoa i le vevela e ala i se faʻailoga i lalo o le vaʻalele saʻo.

I aʻafiaga ogaoga o le faʻamaʻi, pe a iai ni lamatiaga o le atinaʻeina o le gangrene, o le mea e gata ai, o le faʻaogaina o le vevela ma le peritonitis, e mafai e fomai ona faia taotoga e ala i le laparotomic avanoa i luma o le paʻu o le tagata maʻi, mo le faʻaalia lelei o faʻafitauli ma le faʻaumatia. Ae ui i lea, o nei gaioiga i ona po nei e seasea lava. A maeʻa le cholecystectomy, e tatau ona toe suʻe le tagata maʻi e se tagata gastroenterologist (o nisi taimi o le fomaʻi), faʻapea foʻi ma le toe faʻaleleia o le toe faʻaleleia ma togafitiga mulimuli ane. O togafitiga faʻamalositino mo le cholecystitis o se vaega tāua o togafitiga muamua aʻo leʻi maeʻa foʻi.

Faʻasologa o togafitiga faʻasoifua

O isi metotia o togafitiga o cholecystitis e matua eseese ma lelei pe a faʻaaogaina faʻatasi ma vailaau ma i lalo o le vaavaaiga faafomai. O le tele o fualaau o teuteuga mai laau, vine, fatu e fesoasoani e aveese le tiga o faailoga i togafitiga, maua ai se uiga fiafia, ma fesoasoani e aveesea le puna o siama i le tino.

O se tasi o metotia lauiloa a tagata mo le togafitia o le cholecystitis stoneless o le faia lea o se auala e faapipiiina ai e tusa ai ma Demyanov, faatasi ai ma le xylitol, sorbitol, magnesium sulfate poo vai mama. O lenei metotia e faʻaaogaina mo le cholecystitis ma le faʻaaogaina o le hypomotor o le biliary tract.

Ae o lenei faiga e tatau ona matua faʻamalosia e le fomaʻi ma pulea e ia.

Fualaau faiva

O togavao e masani ona faʻaaogaina i le togafitiga o le cholecystitis, e le gata i le tutoʻatasi ma e faaopoopo i le togafitiga autu. O le sini autu o togafitiga o fualaʻau o ona aʻafiaga, i nisi tulaga o le antispasmodic ma anti-inflammatory.

O le faʻaaogaina o le talo ma le saoasaoa o lona gaosiga i totonu o le tino o mea autu ia i le toe amataina o le gallbladder masani gaioiga. E naʻo le taua le manatuaina, e ala i le faʻatusatusa i fualaau faasaina, e mafai foi ona maua ai ni faʻamalositino poʻo se cholekinetic. O ituaiga eseese o le birch ma le mint o loʻo tuʻuina atu i laau choleretic-choleretics. E mafai ona e ausia faʻataʻitaʻiga o le cholekinetic e faʻaaogaina ai le meaʻai, fatu o le sana, centaury, barberry, vevela Amur.

Ina ia maua se aafiaga faʻapitoa i le tino, e fautuaina e le au atamamai le faʻaogaina o mea nei. Mo le mea lea, o fualaau aina e maua i vaega tutusa, e pei o suauu masani, fugalaau chamomile, laʻau paʻu, moli, manoa, siaki o sana, ato a le leoleo mamoe ma mutia vao, o le 4 sipuni o nei laau e sasaa mai i le 1 lita o le vai malulu. Ona fufulu ai lea o le supasini mo le 2-3 minute, ma o le itula e tauanau, faamamaina. Ave le fua e tatau ona 1/3 ipu 3 taimi i le aso mo le 30 minute aʻo leʻi 'ai.

O se faʻafitauli sili ona lelei ma faʻamaʻi-inflammatory i le cholecystitis o le chamomile. I luga o lona faavae, e tele infusions ma teuteu ua saunia, o le tiga mafanafana, o le faamamaina o le manava. O le fua aupito sili ona lelei mo le kami chamomile ma le cholecystitis o le kuka lea o le sipuni tele o le chamomile malo i le afa o le lita o le vai mama mo le 15 minute. Ona tuʻuina lea o le lauti mo le 2-3 itula ma inu i le tolu o le ipu faʻataʻi tolu taimi i le aso pe a uma le 'aiga.

Faʻailoga meaʻai

Juices with cholecystitis e mafai ona faia ni aafiaga lelei i le tino o le tagata maʻi, talu ai o le toatele oi latou e faʻaosoosoina le faiga o resorption of stones and polyps, e puipuia ai le faʻamalolo o le maʻi, ma faʻamalo ai faʻamaʻi ogaoga.

O lea la, e mafai e le sua o le paila ona fufulu mamanu le tino ma fesoasoani i le tuʻimomomoina o maa i totonu o le otaota. E tatau ona ave le 100 mililiters o le sua o le suavai i aso uma 2 taimi i le aso, i le tulaga lea o le a faʻagata le faʻaaogaina o togafitiga faʻasolosolo, ma o le a faasolosolo malie ona mou ese atu faailoga. Afai e te inu 125 mililiters o le sukalati i aso uma, ona mafai lea ona aloese mai le umi o le cholecystitis tumau mo se taimi umi. E le gata i lea, o le suamalie o le suamalie e matua aoga lava e faʻapipiʻiina ai le vai i totonu o le faʻaaliga iloga o se osofaʻiga o le faʻamaʻi, aua e faʻamalolo ai le mumū ma faʻafefe ai spasm.

Isi auala

I totonu o tagata faʻataʻitaʻiga mo togafitiga o cholecystitis, o loʻo iai vaega eseese. O le sili ona aoga o le eletini, propolis, oats, lemoni ma fuālaʻau fuālaʻau.

O le Turmeric e faʻaaoga mo le cholecystitis e fai ma sui i anti-inflammatory and antibacterial agents.

E le gata i lea, mo togafitiga o lenei maʻi, atonu o le a faʻaaogaina ana meatotino faʻatau. Ina ia saunia se vailaau mai le eletise mo cholecystitis, o lona aʻa, powdered, e faʻaaogaina ma fefiloi ma le meli. O le mea e maua mai ai le faʻafefiloi e taʻavale i ni polo laiti ma ave le sipuni se tasi o ia polo peʻa faatolu i le aso. O toega o le oloa e taua tele le teuina saʻo. E le taliaina e Turmeric le tafega o le ea, o lea e teuina ai i totonu o se pusa tioata ua tapunia i totonu o se nofoaga pogisa. O faʻamaoniga i togafitiga faʻamaʻi o le maitaga ma le faʻifaʻi.

Ua leva ona faʻaaoga le Propolis e faʻavaeina ai le faagasologa o le puleaina o le talo ma le paʻu. O lona ava malosi, lea e 10 kalama o propolis ma le 100 mililiters o le ava malosi (70% malosi), pe a mavae le lua vaiaso o le matua, e mafai ona toe faʻafoʻatoaina auala fefaʻatauaʻiga i le tino. O le inuina o lea ituaiga o mea e tatau ai ma le susu i se vaega o le 20 gola i le 100 mililiters o susu.Ma le faʻaeteete, o le propolis e tatau ona faʻaaogaina mo tagata o loʻo faʻamaʻi i mea e teu ai manu.

Oatmeal, lea e faʻaaogaina e avea o se faʻasolosolo, e sili ona fesoasoani e tau ai faʻamatalaga o le cholecystitis. Mo le tincture, 200 kalama o le oatmeal ua sasaaina i le lita o susu susu poo vai manino ma faʻaaogaina se tolu tolu taimi i le aso, 1 tioata taʻitasi. O le oatmeal masani e aoga foi, lea o le a fetaui lelei i totonu o le meaai mo cholecystitis.

I le togafitiga o cholecystitis, e le fautuaina e ai meaʻai gaʻo, e aofia ai ituaiga uma o suauu. Ae ui i lea, o nisi o suauu fuālaʻau faaopoopo i mea malulu e fesoasoani e faʻamautu ai le maualuga o le cholesterol. O le suauʻu buckthorn o loʻo i ai ia mea, lea e fesoasoani i le cholecystitis e fesoasoani ai i le toe faʻafouina o masini. E mafai ona e faʻaaogaina le suauu buckthorn e 1 le taimi i le aso mo le 50 mililiters ma na o le taimi lava o le faamagaloga o le maʻi.

E ui i le mea moni e faʻasaina le faʻamalolo ma le cholecystitis, e mafai e lemoni ona maua se aafiaga lelei i le maʻi. Muamua, o le citrus e mafai ona faʻaaogaina i le tuufaatasiga mo le vevela, faʻafefiloi le sua o le tipolo i le vai, ma le lona lua, o vailaʻau e mafai ona saunia mai le fualaau aina, lea e faʻaogaina faʻalanu. Ina ia saunia se vaifofo o lemoni e faasaga i le cholecystitis, e 4 lapisi lapopoa ma le 1 kilokalama o le meli suamalie fou ua ave, ua faamamaina le lapisi, nutimomoia ma fefiloi ma le meli. O le taumafaina o se suamalie faapena i le aso mo se sipuni sipuni, e mafai ona aloese mai ai.

Pe a faʻaaoga togafitiga faʻavae i le togafitiga o le cholecystitis, e taua le manatua e lelei uma naʻo le tulaga o se faʻamaʻi masani. I le cholecystitis, o le faʻaaogaina o isi suʻega e matua faʻasaina.

Aute foliga

O le cholecystitis gasegase e mafua mai i le ituaiga o mea tau taotoga faʻafuaseʻi, faʻalavelave faʻafuaseʻi faʻalavelave faʻafuaseʻi i totonu o le vaega o le manava, lea e matua manaʻomia ai togafitiga faʻapitoa vave. Togafitiga o le cholecystitis gasegase e faia i totonu o le faʻavae o se falemaʻi falemaʻi, togafitiga fale i lenei mataupu e le taliaina, aua e mafai ona oʻo atu ai i ni mea matautia.

I le tele o taimi, i le cholecystitis gasegase, e manaomia e tagata maʻi se faʻalavelave faʻafuaseʻi e faʻaaoga ai le gallbladder.

Ae ui i lea, o le auala faaonaponei i togafitiga ma le tausisia o se meaʻai ma le olaga soifua faatasi ai ma isi faʻataʻitaʻiga faʻamalositino i le tele o tulaga e puipuia ai le atinaʻeina o cholecystitis. O togafitiga o togafitiga e filifilia e tusa ai ma le fomaʻi. O le mea lea, o le catarrhal cholecystitis faigofie e sili atu ona faigofie ona faʻaogaina i auala vaʻavave, e ese mai i faʻaoga faʻaleagaina o le maʻi.

Muamua lava, i se cholecystitis e le masani ai faʻafuaseʻi, ae faʻapea foi i le tulaga faigata o se faʻalavelave masani, e fautuaina e togafitiga le togafitiga e faʻaaogaina ai le faʻaleagaina o faʻaaliga afi o puipui o le gallbladder, faʻapea foi le taofi o le tiga ma faʻasaʻo le inu. Mo le mafuaʻaga lenei, e fautuaina le tagata maʻi i se meaai malosi, lea e tatau ai ona matelaina le maʻi i le lua aso muamua, ona 'ai ai lea o ipu suavai faʻapitoa. I le taimi o le anapogi, e mafai e se tagata ona inu vai inu mafanafana poʻo se teuteuga o sisi o le rose. Faatasi ai ma ipu tuʻufaʻatasiga e le faatagaina, o fua o fualaau suamalie, sukalani, masusu soup, araisa poʻo le oatmeal, o meaʻai e maualalo le gaʻo e fafaga ai aano o manu ma meaʻai e tatau ona ola i le lumanaʻi.

E le gata i lea, o le faʻaitiitia o faailoga o le cholecystitis, o se faʻalavelave o vailaau faʻasaina ua faatonuina. E aofia ai ia i latou e tatau ona i ai ni vailaau faʻasaʻi lautele e fesoasoani i le faʻamaʻi, antispasmodics ma le anticholinergics, faʻaleleia le suafele, faʻaleagaina ona o le spasm o le sphincter o Oddi, ma faʻasaʻo le mamafa i le ala. Afai o loʻo maʻi tele le tagata maʻi, latou te faʻaaogaina le faʻaaogaina o fualaau e le o ni nakoti.

Faatasi ai ma isi fua faatatau mo le togafitiga o le cholecystitis, o se aga masani le faʻaaogaina o vai elilalo alumini mo le faʻafofoga tautala, o le choleretic ma le anti-inflammatory herbs decoctions, faapea foi ma le puleaina o fualaau faasaina e fesoasoani e aveese ai faailoga o le maʻi.

O le tulaga o le maʻi e matua mataʻituina i le taimi atoa o le falemaʻi. I le leai o ni faʻaleleia mai togafitiga togafitiga, e filifili ai tagata tomai faapitoa i le gasegase taotoga.

O le auala sili ona taatele mo le faʻaaogaina o le gallbladder i aso nei o le cholecystectomy. I lona auala, e masani ona faia se isi togafiti - cholangiography, o lona uiga o le suʻeina o le talo. Afai e le mafai ona fai le cholecystectomy ona o le matua o le maʻi poo le maʻi faʻatasi, e mafai e fomai tipitipi ona faia se isi gaioiga - cholecystostomy. O lona natura o loʻo taoto i le mea moni e faʻapipiʻi se paipa vai i totonu o le gallbladder, lea e mafai ai e le talo tele ona alu ese le tino. O lenei metotia e fesoasoani e faʻaitiitia ai le faʻaogaina o le faʻaogaina i le gallbladder.

O le laparoscopic o aso nei mo le togafitiga o le cholecystitis e le aofia ai le tatalaina o le gallbladder cavity, ae ua faia i le faia o ni mea laiti 5 millimita le umi. Meafaigaluega faʻapitoa i le taimi lava e tasi e faia ai se faʻamaʻi pipisi, lea o loʻo i ai se manaʻoga o le totoga o le totoga o le toto, fufuluina o le gallbladder ma fofo o vailaau faʻamaʻi ma vailaʻau.

Tausaga masani

Togafitiga o le cholecystitis masani o masani ona faia i ni vaega. Muamua, o tagata tomai faapitoa e taofi maʻi le mautonu ma tiga i le tagata gasegase, faʻaitiitia aafiaga o le mumū i le gallbladder. Ma, o se togafitiga talafeagai e filifilia e puipuia ai le tupu mai o faʻalavelave ma toe foʻi mai ai le maʻi. I le faaiuga, o tagata tomai faapitoa e faia se suʻesuʻega maeʻaeʻa o le tagata maʻi ina ia iloa ai faʻaleleia atili mai togafitiga faʻaaogaina.

O vailaʻau mo le cholecystitis masani e aofia ai le faʻaaogaina o vailaau faʻamaʻi, lea e faʻatatau taʻitoʻatasi, e fuafua i le natura o le faʻavavevave, faʻamaʻi tiga, fualaau oona o le a faʻaitiitia ai le faʻamaʻi pipisi ma fualaau oona.

Afai o le cholecystitis masani e masani ona toe foi mai ma fuafua i totonu o le biliary tract, o tagata tomai faapitoa e filifili i le taotoga. O lenei mea o le a fesoasoani i le puipuia o le faʻaogaina o puipui o le gallbladder, puipuia ai le fao tino poʻo le necrosis. Afai o le faia o se mea e le o se mea taufaamatau i le atinaʻeina o faafitauli i luga, ona vavaeeseeseese lea i le taimi o fuafuaga fuafuaina.

I le faʻamagaloina o le cholecystitis masani, ua fautuaina le faʻaaogaina o le physiotherapy ma le physiotherapy e faʻaleleia ai togafitiga faʻasolosolo i totonu o maso o le biliary system, lea e afaina ai le toto toto, faʻaitiitia le faʻaogaina o le inflammatory ma le tulafono faatonutonu o le okeni.

O auala sili ona lauiloa o physiotherapeutic mo cholecystitis masani o palapala palapala ma electrophoresis, inductothermy, ultrasound ma togafitiga o microwave.

Togafitiga o le cholecystitis i tamaiti

E masani lava ona manaʻomia le togafitia o le cholecystitis i se tamaititi i le fale, seʻi vagana o se faʻalavelave faʻafuaseʻi, faʻavalea, poʻo le leaga o le faʻamaʻi lea e faʻaalia ai taotoga faʻafuaseʻi. O le taotoga o le cholecystitis gasegase i tamaiti e talafeagai mo suiga le lelei ma le faʻaleagaina i puipui o le gallbladder. Faʻatasi ai ma le faʻaalia o ituaiga o cholecystitis, e taumafai tamaiti e aua nei aveesea le gallbladder, ma faʻamapulaʻaina i le cholecystostomy poʻo le microcholecystostomy.

Pe a faʻaumatia puipui o le okeni, o le gallbladder ua uma ona vaʻaia atoa mo tamaiti e aunoa ma le afaina o ala.

O togafitiga faasao o le cholecystitis o le tamaitiiti e faʻavae i le faʻaaogaina o vailaau antibacterial e faʻamalo ai faʻamaʻi, fualaau e faʻafefe ai le mumu ma faʻasalalau le gaoioi o le gallbladder ma le ala.

E masani lava, o togafitiga e faʻavae i luga o mea e pei o:

  • tausisia o le moega e moe ai (e tatau ai i le maualuga o le vevela o le tino, talu ai i isi tulaga e le tatau ona e faʻamalosia le tino, faʻaosoina ai le faʻasalaga o le talo),
  • faʻaaoga i totonu o le taimi umi o le taumafataga "Laasaga Numera 5", ma i le lumanaʻi - o se meaai faʻalauleʻa,
  • togafitiga o fualaau faasaina (o le faʻaaogaina o vailaau faʻasaʻi alolaʻau, antispasmodics, i le tulaga o maʻi o meaʻai - enzymes ma coenzymes),
  • phytotherapeutic metotia.

O le mea sili ona taua i le togafitiga o le cholecystitis o le tamaitiiti o le tausisia o mea taumafa, e tusa ai ma fautuaga a le togafitiga o le soifua maloloina Numera 5.

E oʻo lava pe a uma le toe faʻaleleia, e le tatau i tamaiti ona 'ai meaai e faasaina i le cholecystitis, ina ia le toe faʻafoʻi ai. E le o fautuaina foi le fafagaina o tamaiti e ala i le faʻamalosia, faʻafefe.

Mo le puipuia o le cholecystitis i tamaiti, e tatau ona faia ni suʻega mo le i ai o giardia ma anufe i le tele o taimi i le tausaga ma togafitia soʻo se faʻamaʻi tino i le taimi talafeagai.

Faʻaiʻuga o le cholecystitis

Cholecystitis e mafai ona atiae mo mafuaaga nei:

  1. O le afaina o le gallbladder e faasaga i se talaaga o le gasegase o le gallstone alualu i luma. I lenei tulaga, o maa i le gallbladder o le a faaleagaina ai puipui o le okeni ma poloka le pule masani o le talo.
  2. Le atinaʻe o le cholecystitis e faʻasaga i tala o parasitic poʻo le faʻamaʻi pipisi o le tino.
  3. Faʻafitauli le atoatoa i le atinaʻe o le gallbladder.
  4. Le atinaʻeina o patho i luga o le tino i totonu o totoga o le peritoneal.
  5. I le taimi muamua na mafatia ai manuʻa gallbladder, e aofia ai se osofaʻiga leaga i le manava, o se pau mai le maualuga, o se faalavelave tau taavale, ma isi. lea e mafai ai ona matua faaleagaina le okeni.
  6. Maʻi tuga o le endocrin system (maʻi maʻisuka, ma isi).
  7. Tigā faʻalapotopotoga i le gallbladder.
  8. Aga masani leaga (ulaula, inu).
  9. Le soifuaga lelei tele olaga.
  10. Meaʻai le lelei (meaai mamago, taumafa meaai, meaʻai, ma isi mea).

Faailoga ma faailoga

E taua le taʻu atu i le taimi lava lena e mafai ai e le cholecystitis ona faʻaalia lona tino eseʻese, ma i le taimi muamua e tilotilo ai, e le o faʻamaoniga lelei uma, e ono faigata tele ona iloa, e le pei o le gallstone disease.

O le tele o taimi, o lenei faʻamaʻi e faʻaalia i faʻamaʻi nei:

  1. Faateleina le fatu ma le atiina ae o le tiga i totonu o le fatu (pe faapefea ona iloa po o le a le mea e tiga ai le gall - faitau iinei).
  2. Paga ootia.
  3. Tesea
  4. Faʻasalaʻi masani.
  5. Vaivai.
  6. Le mautonu le lagona.
  7. Faateleina le vevesi.
  8. Faʻalavelave moe.
  9. Se suiga i suʻesuʻega o le toto.
  10. Faʻaauau ma fesuisuiai masani, aemaise pe'ā uma ona 'ai.
  11. Paʻu.
  12. Heartburn.
  13. Faʻaleagaina o le nofoa.
  14. Tatala
  15. Agavaʻa i le faʻamalosi.
  16. Teteeina i le taumafaina o meaai.

Taua! Afai o loʻo tutupu i luga ia faʻamaoniga, e fautuaina le tagata e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi i se taimi vave e mafai ai ona faia se suʻesuʻega, aua o le taimi e iloa ai cholecystitis e mafai ona togafitia vave ma faigofie.

Afai e te masalomia le cholecystitis, e auina atu e le fomaʻi le tagata gasegase e suʻe suʻega ma se ultrasound o le gallbladder e faʻagata ai isi faʻamaʻi.

Sauniuniga mo le cholecystitis

O le faʻavae o togafitiga faʻapitoa mo le cholecystitis ma lona faʻateleina o vailaau faʻamaʻi. O le a mafai ona latou vave faʻaitiitia le gaioiga o faʻamaʻi ma faʻasaʻo le faʻaogaina o le faʻaogaina.

A o lei faatonuina se tasi pe o le isi vailaʻau, e taua le siakiina o le lagona o le talo i luga ia i latou ina ia filifili ai le fualaau saʻo. E le gata i lea, o le fomaʻi e tatau ona amanaia le matua ma le i ai o faʻamaʻi faʻamaʻi tumau i le tagata gasegase ae leʻi faʻamaonia vailaau.

O le tele o taimi, o vailaau e faʻaaoga mo lenei faʻamoemoe: Azithromycin, Tetracycline, Chloramphenicol, Ampicillin, Oxacillin.E le gata i lea, o nei vailaʻau e mafai ona faʻaaoga faatasi ma le furazolidone, lea e faʻalavelaveina ai le gaioiga o siama faʻamaʻi.

Taua! Furazolidone ua solia i maʻi na maua i le fatu fatu.

O le umi ole togafitiga o faʻamaʻi ole tatau ona le sili atu i le lua vaiaso. Afai e tatau ai, ua faʻamalo le vailaʻau ma ua tuʻuina atu i le tagata maʻi le tutusa.

E le gata i lea, o maʻi ma le cholecystitis o loʻo faʻaalia ai le tofiaina o vailaau faʻasaʻi ma le metronidazole. O loʻo faʻatasi i le taimi lava lea e tasi o fualaau faʻamaʻi ma togafiti.

Taua! O le faʻamaoniaina o vailaau faʻasolosolo poʻo isi vailaʻau i lau oe lava e ono lamatia ai le ola maloloina. O le tasi pe o le isi fualaau faasaina e mafai ona faatonuina na o le fomaʻi, e faalagolago i taunuuga o suega a le tagata maʻi, o lona matua, pathologies e fesootai ai, ma isi.

I nai mataupu laiti, o le togafitiga o cholecystitis ma togafitiga faa-tagata e mafai.

Lautele togafitiga ma nei fualaau faasaina e tatau ona faia i totonu o se falemai i lalo o le vaavaaiga faafomai. E moni lava lenei mea mo le togafitiga o tamaiti laiti.

I le tulaga e le lelei le togafitiga o fualaau faasaina, o le maʻi ua faatonuina le aveeseina o le gallbladder. A maeʻa sea taotoga, e faʻaalia se tagata e mulimuli i se meaʻai.

Antifungal fualaau faasaina

O vailaʻau faʻatoʻaga o loʻo faʻamatalaina faʻatasi ma vailaau faʻamaʻi mo tagata matutua poʻo gasegase ua faʻavaivaia. O le umi o le latou ave i le averesi e lua vaiaso.

O le fofo pito sili ona aoga mo lenei vaega o fualaau faasaina o Nystatin. E vave faʻalavelaveina le gaioiga o le siʻi.

Cholagogue

O le Cholagogue ua faatonuina e faʻaleleia le tafe o talo ma le gaosiga o le ate. Faaaoga nei vailaʻau faʻamaʻi. O lea o le togafitiga o le a sili atu ona aoga.

Toeitiiti lava o fualaau faasaina uma e faavae i luga o la latou natura masani, o lea o le a le tele ai lo latou gaogao, lea e sili atu i le togafitiga o le cholecystitis.

O fualaau sili ona lelei i lenei vaega o:

  1. Alu. E le na o le togafitia o le cholecystitis, ae e fesoasoani foi i le hepatitis, leisa ma le malosi. E manaʻomia lou suʻeina o papamaa e lua aʻo leʻi fafaga faalua i le aso.
  2. Holarol. E faʻaleleia ai le pulelasi o le talo ma faʻaititia ai le tiga.
  3. Cholenzyme e faʻavae i luga o elemene o talo. E faʻaleleia ai le faʻafefe ma le faʻaitiitia o gaʻo.

Faʻatau Fualaau Faʻatau Taua

I le faaopoopo atu i vailaau ua taua i luga, i le togafitiga o cholecystitis, o fualaau nei ua faatonuina i le tagata maʻi:

  1. Filifiliga o meaʻai poʻo fualaau e faʻafefeteina ai le tafe o talo.
  2. Cholekinetics - faʻateleina le leo lautele o le gallbladder.
  3. O togafitiga e faʻataʻitaʻiina mo tiga (Papaverine).
  4. Anispasmodics e faʻaaoga mo spasms (No-shpa, Atropine).

Vaega o mea taumafa o meaʻai

O se tagata gasegase i le cholecystitis e faʻaalia ai se meaai malosi. E maua ai:

  1. O le tagata gasegase o loʻo faʻaalia le vaega o meaai paleni. E le mafai ona faʻapipiʻi oloa i se tasi taumafataga.
  2. O le meaai e tatau ona faapaleni lelei ma mauoa i meaʻai. O le faavae o le lisi autu e tatau ona avea ma cereals ma ipu fuālaʻau.
  3. O le faʻaaogaina o le vevela o aano o manu ma iʻa, palu ma puddings, o le fala o le vao vao ma le lanu lanumeamata e talia.
  4. E mafai ona e 'aina meaʻai susu ma sina meli itiiti.
  5. O fua, fualaʻau leʻo, faʻi, ma fualaau mama uma ua faatagaina.
  6. I se tapulaa faʻapulaʻa, e mafai ona e 'aina fatu ma polotini omela mo se ulugalii.

O oloa nei e matua faasaina:

  1. Teu
  2. Musika.
  3. Pickles.
  4. O iʻa mama.
  5. Sausage oloa.
  6. Faʻamafa i meaʻai.
  7. Fafaga
  8. Faʻafefe o meaʻai.
  9. Meaʻai ma iʻa.
  10. Paluʻaga manaia ma kulimi.
  11. Paʻu paepae.
  12. Candy.

O le Cholecystitis e le naʻo le faʻamaʻi e mafai ona aʻafia ai le gallbladder ma le ala. O isi faʻamaʻi e mafai ona maua i auiliiliga atili iinei.

Vaʻaia galuega i le silia ma le 7 tausaga.

Tomai faʻapitoa: faʻamaʻi ma togafitiga o faʻamaʻi o le gastrointestinal tract ma le biliary system.

O le a le cholecystitis?

O le Cholecystitis o se gaioiga mimiti i le gallbladder, faʻagasolo malie pe faʻalaumilo. Cholecystitis e faʻaalia i le oona i totonu o le gutu, o le taimi e tupu ai le tiga i le sao ole hypochondrium (o le ate lava ia e le afaina!) Ma se lagona le lelei o le gaioiga. O le tele o taimi, o le faʻamaʻi ua uma ona i ai i se taimi masani e maua i fafine pe a mavae le 40 tausaga. Ae ui i lea, o mataupu o cholecystitis gasegase i tamaiti e le masani.

Faʻailoga talafeagai mo le tupu mai o le cholecystitis: faʻaleagaina le vevela o le talo ma le faʻalauteleina o microhoganic pathogenic o loʻo ulufale atu i le gallbladder e ala i le gaʻo ma le totoga, ma le toto poʻo le lymph mai le foo o le maʻi masani.

  • biliary dyskinesia (faatasi ai ma le le atoatoa o le fausaga o le talo, le afaina o le ate ma le lamblia),
  • cholelithiasis (e mafai ona avea ma mafuaʻaga ma se taunuuga o le cholecystitis),
  • togafiti gastrointestinal tract - o le hepatitis, pancreatitis, reflux pancreatic, enterocolitis, dysbiosis ,,
  • togafitiga o le endocrine -, oona,
  • maʻitaga ma fomaʻi faʻamalosi
  • ogaoga oona.

O mea sese o olaga ma nisi o faʻamaʻi e mafai ona mafua i le faʻaosoina o mea moni:

  • mea maualalo maualalo
  • mea le lelei - le tele o le taumafaina o meaai gaʻo ma falai, meaʻai, vaisu i meaai anapogi,
  • vaisu - ava malosi, ulaula,
  • faateleina lagona, popole,
  • foci o siama i le tino - pyelonephritis ma cystitis, tonsillitis ma, ma prostatitis,
  • solia o le toto i le gallbladder (ma le atherosclerosis, maualuga maualuga),
  • ave ni togafitiga ma fomaʻi faʻamaʻi.

O se matafaioi tāua e faia e ala i le faʻavaeina o mea. Ae ui i lea, o le tulaga lamatia o le cholecystitis i ia mataupu e itiiti lava pe afai e taʻitaʻia e se tagata se olaga sao.

Faailoga o le cholecystitis i le tino o le maʻi

faailoga o tiga ma cholecystitis, ata

Cholecystitis (ICD K81) e mafai ona amata vave pe a uma ona faʻaalia i se mea faʻavevesi pe faʻagesegese (foliga masani) faʻatasi ai ma le atinaʻe faifaipea o faʻamaoniga. O faʻamaoniga o le faʻamaʻi ma togafitiga o togafitiga faʻalagolago i le ituaiga o cholecystitis.

Faʻasologa o le cholecystitis faʻapitoa, o ona faʻamaoniga ma foliga, togafitiga ma le puipuiga:

Aano cholecystitis (ICD 81.0)

E mafai ona tupu i se auala e lua: o le cholecystitis faʻanoanoa (faatasi ai ma le faʻatulagaga o le calcula i le gallbladder) ma le galulolo (tupe e aunoa ma le faʻavaeina o maa).

oona i le gutu o le faailoga muamua lea o le cholecystitis

  1. Paʻa i le 'auʻaunaga saʻo - o taimi taʻitasi e tulaʻi mai ai le malosi o le natura ma se spasm w / i ala, faʻavaivaia ona faʻaaogaina - i le vavave o le cystic. E masani ona susulu i le epigastrium, lalo ifo, scapula. koluma ma le ua i le itu taumatau.
  2. Faailoga vailaʻau - oona i le gutu, o le vevela o le vevela, leu ma vomiting (vomasama / lanu moli - o se faailoga o le i ai o le talo), afaina.
  3. Faʻailoga lautele - vaivaiga, vevela, faʻavevesi, moe, fiva.

Faʻalagolago i le matuia o le tali atu o le mumusu, o le cholecystitis ua maua:

  • catarrhal - faʻamaʻaʻa le ogaoga, vevela masani pe oʻo i le 37.5ºС,
  • o le vevela e oʻo atu i le 38.0-39.0 ° C, tachycardia matuia (110-120 i le min) i le malologa, faʻalavelave le mautonu pe a manava i le itu taumatau o le puipui o le manava, vaivai le muimui o le intestinal,
  • tagata leaga - o se taunuuga o le le lava o togafitiga i le tulaga o le tamaoaiga, o le vave vave ma le tulaga ogaoga o le maʻi, o lenei tulaga e lamatia ai le soifua o le tagata maʻi.

I tamaiti ei lalo ifo o le 7 tausaga le matutua, e mafai ona fai se faaletonu ole faiga ole biliary - dyskinesia:

Filifiliga faʻaletonu le kosi o cholecystitis (ICD 81.8-81.9):

  • loto fatu - tiga o le loto, arrhythmia,
  • rūmati - faʻatasi ma le tiga o le fatu, uiga o le rūmāmatika suiga i le ECG,
  • gastrointestinal - o le aofaʻi o faʻamaoniga mai le gastrointestinal tract (faʻaleagaina le nofoa, afaina, leu, vomiting),
  • thyrotoxic - maualuga le faʻavevelaina, fiva maualalo, faʻavavega o le fatu i taimi masani,
  • neurogenic - migraine-pei o le ulu o le ulu, le mautonu, atuatuvale, faateleina le lagona ma le le fiafia,
  • afaina - o le urticaria faifaipea, osofaiga o le maʻisuka, eosinophilia i totonu o le toto.

Taimi cholecystitis (ICD 81.1)

Faailoga o le cholecystitis i tagata matutua e masani lava ona tupu malie ona o le solia o le taumafataga poo le faia o maa i le gallbladder. O faʻalavelave faʻalavelave e faʻaauau e pei o se mumū tele.

Peitai, e tusa lava pe o le taimi o le faamagaloga (faaleleia le tumau), o le tagata maʻi e masani lava ona maua i le fiva laititi, vaivai le lanu samasama o le paʻu ma le sclera, ma le paʻu o le paʻu (o se taunuuga o le ulufale atu o pig pig pigs into the blood).

O le suʻesuʻega o le cholecystitis e faia i luga o le faʻataʻitaʻiga o faitioga a le tagata maʻi ma iuga o suʻesuʻega faʻamaonia (ultrasound, suʻesuʻega toto - lautele ma biochemistry, X-ray ma le faʻatusatusa, fibrogastroduodenoscopy, faʻatautaia o le faʻataʻitaʻiga, aganuu talo).

Fomaʻi togafitiga o le cholecystitis i tagata matutua e aofia ai:

  1. Le faʻamamaina o le spasm - No-spa, Papaverine, Platifillin, Analgin, Baralgin,
  2. Faʻamatalaga o le gallbladder - choleretic drugs (Allohol, Cholenzyme),
  3. Faʻasalaga ogaoga-o vailaʻau faʻasaʻi lautele,
  4. Faʻatasi ma cholestasis ma amataina maʻa - Ursodeoxycholic acid, meaʻai 1-3 masina,
  5. Ina ia faʻamaonia le faʻapipiʻi o le talo - hepatoprotectors (Hofitol, Hepabene, Karsil),
  6. A faʻaalia - faʻamafanafana (Motherwort, Valerian).

  • togafitiga o fualaʻau - teas ma le tino ola, St. John's wort, stigmas corn, mint,
  • tauaso o le leo (pipili) - e faia i le 1 le taimi i le 7 aso, na o le leai o ni faʻafeiloaʻiga ma faʻamaonia le vavalalata o le alalele,
  • physiotherapy - electrophoresis, diathermy, pala o togafitiga, inductothermy,
  • cholecystectomy - o togafitiga o taotoga e faʻaalia naʻo le cholecystitis faʻanatinati faigata (maʻa tetele), faʻafefeteina foliga ma le lamatiaga o le peritonitis.

Faʻaauau o le cholecystitis - togafiti togafiti

E masani lava, o le cholecystitis tumau e maua ai le faʻamalosia i le tulaga o le biliary colic. O tiga paʻu e faʻatasi ma le malosi o le jaundice, o le pa'ū o le mamafa, faʻaleagaina le faʻaogaina, faʻamalamalamaina o feces ma le faʻapogisaina o le urine.

Mo se fesoasoani vave mai le tiga, ua faʻaaogaina ai le plafilillin, ma o le antispasmodics e faʻaaogaina ma le le fiafia.

Afai o le biliary colic e mafua mai i le fesuiaiga o le talo talo faatasi ma maa lapoa (sili atu ma le 2 cm) ma e le taofia i se taimi vave lava e mafai ai ona togafitiga, o le a matua faateleina le lamatiaga o le peritonitis.

I ia tulaga, o se faʻalavelave faʻafuaseʻi laparoscopic (e ala i mea laiti) poʻo le tatalaina (lautele le vavave o le puipui abdomina i le taumatau saʻo) e faʻatinoina.

Meaʻai: mea taumafa mo le cholecystitis

O meaai paleni paleni o se vaega taua o togafitiga manuia ole cholecystitis. O le taumafataga mo le cholecystitis e matauina mo se taimi umi ina ia aloese ai mai le toe foi mai o le maʻi ma taofia le fausia o maʻa.

  • gaʻo meaʻai ma iʻa, pailani, afaina (ate, fatugaʻo),
  • meaai falai, fuamoa moa,
  • leki (pi, pi),
  • paluga, keke,
  • marinades and pickles, sauces (ketchup, mayonnaise),
  • fualaau suamalie
  • garlic, sorrel, radish, riki, sisi,
  • musika
  • mea manogi, vineka, sinapi, horseradish,
  • ava malosi
  • meainu suamalie, kofe, sukalati, koko, ice cream,
  • suka (faatapulaaina le aoina e aloese mai suiga i le tuufaatasiga o le talo).

Meaʻai mo taumafa mo le atinaʻeina o le gallstone faamaʻi ma faʻavae autu o taumafa:

Mea ua faatagaina ma le cholecystitis:

  • gaʻo manu, iʻa ma sausage,
  • meaʻai gaosiga maualalo-gaʻo (gaʻo susu gaʻo, kulimi kulimi, sisi, yogurt),
  • falaoa o le falaoa, kuki le mautonu,
  • suauʻu e leʻi faʻamaina (olive),
  • nisi o mea suamalie - siamu, faʻaleagaina o le natura, marshmallows, meli (ei ai le faʻalauiloaina o le igoa),
  • fualaau e le o ni fualaau
  • Hercules, buckwheat, pasta,
  • tipu, fualaau suamalie, sua suamalie, vai vaivai, kofe ma susu,
  • turmeric e pei o se taumafataga mo ipu.

I le taimi masani o le cholecystitis, o mea taumafa paleni e fesoasoani e puipuia ai le atinaʻeina o faʻalavelave faʻafuaseʻi o faʻalavelave faigata ma faigata. E tusa lava pe maeʻa le cholecystectomy, e tatau i le tagata maʻi ona mulimuli i se meaʻai e faʻamautinoa ai le faanumeraina masani.

O le inflammation o le gallbladder e taʻua e le vailaau faafomai o le cholecystitis. O se faʻamaʻi faapena e mafai ona aliali mai i tamaiti uma ma tagata matutua. O le faʻaogaina o le tino i totonu o lenei totoga o le faʻaogaina o meaʻai e masani ona o mai faatasi ma faʻafitauli eseese, e aofia ai mea e fesootaʻi ma le faiga o le biliary.

E tusa ai ma fuainumera, e tusa ma le 10% o le faitau aofai o tagata o lo tatou atunuu o loʻo maʻi i le cholecystitis ma o tausaga taʻitasi o loʻo tutupu nei faailoga, e ui lava i le tele o le alualu i luma i le falemaʻi. I aso nei, e tele auala aoga e togafitia ai cholecystitis masani ma gasegase e faʻaaoga ai vailaau maualuga ma ultrasound. Ae naʻo se fomaʻi e mafai ona faʻamatala togafitiga, ma mafaufau i iuga o le maʻi ma le tausaga.

O le inflammation o le gallbladder e mafai ona atiae i totonu o se tagata matua ma se tamaitiiti. O le faʻamaʻi e tupu mai i foliga faʻapitoa poʻo le masani ai ma faʻamaʻi ogaoga o le faʻamaʻi poʻo ua matua faʻaogaina. E le gata i lea, o le cholecystitis o se faʻamaʻi masani, o nisi taimi e tau atu ai i faʻafitauli.

E masani lava, o le gallbladder inflammation o se taunuuga o se maʻi gallstone. Ae o tupulaga talavou (lalo ifo o le 20 tausaga le matutua) e itiiti ifo le taua i le fausiaina o maa, pe a tatou faatusatusaina, mo se faataitaiga, faatasi ai ma i latou ua matutua nai lo le 50 tausaga. O le avanoa e maua ai le faʻaaogaina o le hyperechoic (polyps ma maʻa) i le ultrasound ma le cholecystitis i tagata matutua o loʻo maualuga.

Ae mo tamaiti, e masani ona maua i le angiocholecystitis poʻo le cholecystocholangitis. E seasea ona maua ni faʻamaʻi pipisi, e ui lava o loʻo i ai i le togafitiga faafomaʻi ia mataupu ogaoga.

Afai o se tamaititi ua maua i le cholecystitis, o le faʻafitauli o le maʻi atonu e ese mai ona faʻaaliga i tagata matutua. O le mea lea, o pepe e masani lava ona popole e uiga i tiga paxysmal, nausea, fale le fiafia, o le tofo o le oona i le gutu ma le leai o se manaʻo. Afai ei ai se ata o le falemaʻi, e tatau loa ona e sailia se fesoasoani faafomaʻi. E mafai ona e asiasi muamua i se fomaʻi. I le tulaga e aliali mai i totonu o se tagata matua ma le cholecystitis, o le faʻatalanoaga a se fomaʻi poʻo le gastroenterologist o le a taua tele.

O le faʻavaeina o maa i le gallbladder o le mea sili lea e mafua ai le faʻaalia o le cholecystitis. O nei ituaiga o mea e fai i le hyperechok e masani ona poloka ai le tafe o le talo ma fai ai tulaga lelei mo le ola o le microflora pathogenic. Streptococci, staphylococci, Escherichia, ma isi mea e mafai ona faʻaosooso ai le atinaʻe o le mumū.

O le cholecystitis gasegase e ono aliali mai i tua o:

E na o se fomaʻi atamai e mafai ona ia fuafuaina mafuaʻaga o le faʻaalia ma le atinaʻeina o le mumu o le gallbladder. Soʻo se faʻataʻitaʻiga ma le sini o le faʻataʻitaʻiina o le tagata lava ia e mafai ona taʻitaʻia ai taunuuga e le mafai ona faʻafitia.

Meaʻai e avea o se mafuaʻaga o cholecystitis gasegase ma le tumau

O mea taumafa e aofia ai le lisi atoa o mea e ono tulaʻi mai e mafai ona afaina ai le atinaʻeina o cholecystitis gasegase pe tele. O aʻafiaga leaga e mafai ona iai:

  • faʻaogaina togafitiga,
  • faʻaauau meaai i luga o le alu,
  • mativa leaga meaai
  • se menu meaai le lelei pe a taumafaina e se tagata gaʻo, meaai falai, meaai kuka poʻo meaai lelei mo le 'aiga o le taeao,' aiga o le aoauli, poʻo le taumafataga (o mea taumafa e maualuga i le cholesterol e le o fautuaina).

E le gata i lea, e le tatau ona e 'ai ni ipu e kukaina e aunoa ma le matauina o tulafono faavae. Mo se faʻataʻitaʻiga, fualaau falai i le "tuai" sola o le sunflower, meaai paleni, leai se vevela togafitiga, ma isi mea e mafai ona faʻaleagaina ai le tino.

O le cholecystitis taimi masani e ono aʻafia ona o le le paleni o meaai, o lea e fautuaina ai e usitai i fautuaga a le fomaʻi i le taimi o le faamagaloga. E mafai ona aofia ai i le taumafataga:

  • susu-susu susu
  • non-acidic berries and fruits,
  • totoʻa aano ma iʻa,
  • fuālaʻau fuālaʻau
  • pulupulu o le rose, vaivai lauti, fualaau aina mama,
  • falaoa mago
  • fuālaʻau poʻo fuālaʻau kuka.

Afai ei ai i se tagata le cholecystitis tumau, pe a fai e fautuaina e fomaʻi le tuʻuina atu o le ava malosi, legumes, oloa gaosi susu, fualaau faisua, kofi, musigilua, meaʻai ma meaʻai.

Pe a iloa le cholecystitis, e mafai ona eseese ia faailoga o le maʻi. E le gata i lea, o le falemaʻi e faʻalagolago lava i foliga o le faʻamaʻi, i luga o le i ai o faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi i le tagata gasegase, ma oʻo lava ile siosiomaga.

Faatasi ai ma faailoga taatele o le cholecystitis gasegase ma le tumau, o le tiga i le hypochondrium i le itu taumatau e mafai ona iloga. O se faailoga e mafai ona foliga mai pe a maeʻa ona 'ai, mo se faʻataʻitaʻiga, pe afai na' aina e le tagata gaʻo meaʻai gaʻo ma falai, ava malosi poʻo mea inu vevela.

Afai e maua se cholecystitis gasegase, e mafai ona ese le faailoga:

  • tiga mataga paroxysmal e faʻaalia i le ua, tauau, loto,
  • soona inu tele
  • taoto ma vili
  • fiva
  • lagona oona i le gutu.

O le maualuga o le vevela o le tino e leʻo se faʻamaoniga faapitoa o le cholecystitis, aua i totonu o tagata maʻi taʻitasi o le maʻi o loʻo i ai lona lava ata faʻataʻitaʻi. Ma afai i totonu o le tasi tagata maʻi o le vevela o le tino i le taimi o le vevela o loʻo i ai faʻamaoniga o le fibril, ona i ai lea i se isi tagata maʻi se ituaiga o faailoga atonu e le atoa. Aemaise pe a oo mai i tagata matutua poʻo i latou e iai ni faʻafitauli ogaoga i le tino.

E sili atu ma le afa o fafine ma alii pe a uma le 30 tausaga le matutua o le cholecystitis. E masani lava, o maʻi e foliga mai ona o se ola le lelei, ae o loʻo i ai isi mea e fesoasoani i lona atinaʻeina. Ina ia mafai ona puipuia oe lava mai lenei maʻi, e tatau ona e aʻoaʻo i le vave e mafai ai e uiga i mafuaʻaga e mafua ai cholecystitis, ma malamalama foi i le auala e iloa ai le uiga o le cholecystitis i fafine ma pe faʻafefea ona togafitia lenei maʻi le lelei.

O le a le cholecystitis

O le Cholecystitis e taua o le faagasologa o le mumū, lea o loʻo lisiina i le gallbladder. O le okeni o loʻo i le itu taumatau o le hypochondrium, o lea e sili atu ai le faigofie ona iloa i totonu o tamaitai nai lo alii, talu ai ona o le tiga ua sili atu le susulu.

Soo se suiga i le galuega a le gallbladder e aafia ai le soifua maloloina lautele o se tagata. E tupu lenei mea ona o le faagasologa o le faʻaogaina o le afi, o le valve i le va o le gallbladder ma le duodenum ua faʻalavelaveina. E le aveesea atoa le kulimi mai le vevela poʻo le toe foi i ai pe a uma ona ulufale i totonu o le manava, lea e mafua ai le le mautonu le tamaoaiga, ae le gata mo le tamaʻitaʻi.

O lea faʻamaʻi ua manatu o se tasi o mea sili ona taatele, talu ai o le taimi nei o le olaga o le tagata e le o taimi uma e faatagaina ai oe e 'ai saʻo pe tausia se olaga ola maloloina. O le faʻamaʻi e masani lava ona tupu i tagata e sili atu i le 35 tausaga le matutua, ae o lona atinaʻe e le faʻateʻaina, e tusa lava po o le a le tausaga o le tagata.

Tulaga Faʻatoaga

Le togafitiga o le cholecystitis i le taimi o le maʻitaga ua filifilia ma le auai o se fomaʻi e matauina se fafine, talu ai o lenei togafitiga e tatau ona tuʻufaʻatasia uma le maualuga ma le saogalemu atoatoa mo le atinaʻe o le tamaititi.

O le togafitiga o le cholecystitis i fafine maʻitaga i le faavae e le ese mai fua masani taliaina, ae ia mafaufau i vailaau e taliaina i le taimi o le maitaga.

Suʻeina o susu

E taatele le tupuga o le tiga i le sao o le hypochondrium i tina fou faatoa uma. O le Cholecystitis e mafai ona tupu i faʻafitauli o le tino e mafua mai i le fanauina.Afai o le fafine ua maua i le siakiina i le gallbladder poʻo le gaioiga aʻo leʻi maʻitaga, ona foliga mai lea o le cholecystitis pe a uma le fanau. I lenei tulaga, o le togafitiga e le masani ona faʻaaoga, e ui lava i lea, o le fafine e faʻavaeina le fesili i le saogalemu o le susu o lana pepe.

Tomai fomai i aso nei e le o vaaia se manaoga faanatinati e taofia le lapataiga i le togafitiga o le cholecystitis i le taimi o le taimi o le pepe. Muamua, o le faʻaaogaina o vailaau faʻamaʻi e le o taimi uma e tatau ai mo lenei mea, talu ai o le tele o le cholecystitis i lenei mataupu e faʻaalia ai ia lava i se aʻoga masani. Ae e tusa lava pe manaʻomia vave togafitiga o fualaau oona, e mafai e fomaʻi i aso nei ona ofoina atu i a latou gasegase ituaiga o fualaau lelei e le aʻafia ai le pepe ma o le a le ulu atu i susu susu. O le ofisa autu mo le togafitiga o le cholecystitis i le lactation o le a matua lelei le togafitiga. I le taimi lava e tasi, o oloa faʻasaina ma faʻatagaina e tatau ona filifilia e se tagata gastroenterologist faatasi ai ma se fomaʻi aʻoga ina ia mautinoa ai le toe faʻafoʻiina o le siama o le gaʻo ma le masani lelei o le susu o susu.

Faʻafefea ona tuʻuina atu fesoasoani muamua

Muamua lava, faatasi ai ma se osofaiga o le cholecystitis, o le maʻi e tatau ona valaau i se falemaʻi, ma ao le i taunuu, e tatau ona taoto le tagata maʻi i lona itu taumatau ma malolo.

Pe'ā tuʻuina atu le fesoasoani muamua, e leai se mea e tatau ona e fafagaina ai le maʻi i se mea, mafanafana lona manava, taumafai e fufulu lona manava po o le fatu, tuʻuina atu ni vailaʻau. Soo se tasi o gaoioiga ua taua i luga e mafai ona suia ai le ata o le maʻi, lea o le a faʻalavelaveina ai le siama ma taofia le tofiaina o se togafitiga lelei. A maeʻa ona ave le maʻi i le falemaʻi, o le mea muamua e faia e fomaʻi o le suʻeina lea ma le totoa ia te ia, fautua mai ni filifiliga mo le faʻamalolo o le tiga e ala i iniseti antispasmodic, faʻasolosolo faʻasologa o faʻamaʻi, ma puipuia le faʻaleleia o le faagasologa o le faʻasalaga o le talo. Seiloga lava e tuʻuina atu le fesoasoani muamua, e mafai e tagata tomai faapitoa ona atiaʻe se algorithm mo togafitiga lelei o le maʻi, le tofiaina o faʻataʻitaʻiga. Afai e leʻi tuʻuina atu le fesoasoani muamua i le tagata gasegase pe na tuʻuina atu i se mea sese, o loʻo i ai se faʻalavelave ogaoga faigata.

Umi o togafitiga ma toe faʻafoʻisia atoatoa

Faatasi ai ma le faʻaaogaina o mea e faʻaosofia ai foliga o le cholecystitis masani, e mafai ona puipuia faʻamaʻi gallstone. I le faia o lenei mea, e taua le tausisia i taimi uma mataupu faavae o taumafa lelei, faʻaaoga togafitiga faʻafomaʻi ma vailaʻau o le phytotherapeutics e pei ona faatonuina e lau fomaʻi, maua togafitiga talafeagai i togafitiga i taimi talafeagai, ma faia le faʻafouina masani o fofo masani i le tino.

O nei gaioiga o le a fesoasoani e aloese mai le toe faʻafoʻiina o cholecystitis ma le faʻateleina o taimi masani, ae le mafai ona faʻamautinoa o le a le toe aliali mai le faʻamaʻi, e ui i le umi o le leai o ni faʻaʻailoga. A oʻo mai i le togafitia o le cholecystitis, e le o le saoasaoa e taua, ae o amioga faifai pea a le fomaʻi ma le maʻi, e faʻamoemoe i le umi o le ola maloloina o le gallbladder ma le talo. O le mea lea, o le umi o togafitiga e mafai ona faʻamasinoina naʻo tulaga taitasi o le faʻamaʻi.

E tusa ai ma le fesili o le vaifofo atoatoa o le cholecystitis, e taua le malamalama o lenei faʻamaʻi e le mafai ona suia i puipui o le gallbladder e tupu, o le mea lea e le mafai ai ona maua se toe faʻaleleia atoatoa. Ae peitai, pe a faʻaaoga togafitiga faʻapitoa o le faʻamaʻi, e mafai ona iai se faʻamagaloga tumau mo se taimi umi lava, lea e faʻamalamalamaina ai le manaʻoga mo le tausisia lelei o faʻasologa uma a le fomaʻi, tusa lava pe maeʻa le togafitiga o fualaau.

O se fomaʻi e togafitia le cholecystitis

Afai e te iloa muamua faailoga o le cholecystitis, e tatau loa ona e sailia fesoasoani faafomaʻi.Muamua, e tatau i le fomai togafitiga ona ave le tagata maʻi, o le, pe a uma ona faalogo i faitioga, o le a faasino atu i le tagata maʻi i suega talafeagai, ma, e tusa ai ma a latou faaiuga, o le a tusia e le fomai se faatonuga mo se gastroenterologist.

O le gastroenterologist i le taimi muamua o le a ia iloa le faʻamaʻi e ala i le faatalatalanoaga ma le suʻeina ole maʻi, mulimuli ane o le a ia faamasani i taunuʻuga o suʻega ma faia se filifiliga i luga o isi faʻataʻitaʻiga togafitiga. E tusa ai ma iuga o se suʻesuʻega auiliili, o le gastroenterologist e maua se ata o le malosi o le cholecystitis, lona foliga. Afai e maua le faʻamaʻi i se fomaʻi faigata, o le tagata gasegase ma le cholecystitis e tuʻuina atu mo togafitiga i se fomai tipitipi.

Le tele o faʻamatalaga fou o le soifua malōlōina i la tatou laina Telegram. Lafoaʻi: https://t.me/foodandhealthru

Faʻapitoa: fomaʻi, nephrologist.

Aofai o le umi o le tautua: 18 tausaga.

Nofoaga o galuega: Novorossiysk, falemai faafomai "Nefros".

Aoga: 1994-2000 Stavropol State Medical Academy.

Isi aʻoaʻoga:

  1. 2014 - "togafitiga" aʻoaʻoga tumau faʻaauau i luga o le faʻavae o le Kuban State Medical University.
  2. 2014 - "Taloiloina" aʻoaʻoga faʻaauau faifai pea i luga o le faavae o GBOUVPO "Stavropol State Medical University".

O le a le faʻasologa?

Cholecystitis o se faʻamaʻi lea e tupu mai ona o se taunuuga. faʻaogaina o mea faʻanatura i totonu o le vevela.

Aua nei galo o lenei okeni e taua tele mo le soifua maloloina o tagata, o lea afai e afaina, ona aafia ai lea o le tulaga lautele ole maʻi.

E tusa ai ma fuainumera, o tamaitai e sili atu ona faigofie i le atinaʻeina o le faʻamaʻi nai lo le tama.

I lenei tulaga, e masani lava ona amata osofaia tagata pe a tolusefulu i le fasefulu tausaga. O se vaega aʻafia e aofia ai tagata gasegase.

O le gasegase ma taimi masani o le maʻi

I le taimi nei, o fomaʻi e vaʻaia vaega e lua o le faʻamaʻi: gasegase ma tumau. O a foliga taitasi, o le a tatou mafaufau nei.

Vaʻaia tele o le faʻamaʻi e matua lamatia lava, talu ai o le tele o taimi eo mai faatasi ma le faʻavaeina o maa i totonu o le gallbladder poʻo le tuusao i totonu o le okeni. E tusa ai ma fomaʻi, toetoe lava o taimi uma o le maʻi eo mai faatasi ma foliga vaaia o le fua, lea e sili atu ona lamatia mo le ola o le tagata.

Salts, cholesterol ma isi vailaʻau e faʻaputuina i foliga o tamai laumei i luga o puipui o le vevela, ma mulimuli ane ua matua faateleina le tele. O lenei mea matautia e tuʻuina atu i le tagata maʻi se numera tele o lagona le lelei ma faʻafefe i le olaga masani. O le tele o taimi, e manaʻomia ai se togafitiga togafitiga faʻapitoa.

Taua! O le tele o taimi, o le olaga sese e mafua ai ona togafitia. Faʻalogo lelei i au mea taumafa, ma o le ae faaitiitia le lamatiaga o le atiaʻeina o le maʻi i le tele o taimi.

O le a le cholecystitis tumau

O se faʻamaʻi matautia, lea e tupu tele le tele nai lo se foliga lapopoa, ma e le o faʻatasi ma foliga vaaia o maʻa. Ae, e ui lava i lea, o le faʻamaʻi e mafua ai le tele o faʻafitauli i lē e ona.

I foliga masani faʻagasologa o mea e fai ona o osofaʻiga a microorganic microorganisms, pe o se taunuuga o suiga i le fausaga o le talo.

Afai e te amata togafitia le faʻamaʻi i le taimi, ona e faʻaumatia lea i ni nai aso. Faʻatinoina ia lava foliga e manaʻomia ai se togafitiga umi, e oo atu i ni nai masina.

E faʻapefea ona maua le siama

O le mea moni, o le cholecystitis e matua lamatia pe a le amataina togafitiga ile taimi. I aso nei, o loʻo i ai le tele o metotia e mafai ona iloa ai le iai o se faʻamaʻi matautia. E ala i le alu i le falemaʻi ma faʻamaʻi lisiina i luga, o le a fautuaina oe e le fomaʻi e alu laparoscopy, leo, ma suʻesuʻega o le bacteriological.

O togafitiga faʻasolosolo e maua ai foi iʻuga lelei.O le tuufaatasiga o nei metotia e mafai ai e fomai ona iloa vave vave. Suesuega faafomaʻi e mafai ai e oe ona fuafua po oa faailoga o loʻo i totonu o le suka. I le taimi o le togafitiga, e manaʻomia ona taʻitaʻia, ma mafaufau i ai, o le mea moni, o uiga taʻitasi o le tino.

Ioe, e tatau ona e alu i le falemaʻi i le uluai faailoga o le teena . Ae, o le mea e leaga ai, o le toʻatele o tagata e naʻo le fesoasoani a tagata tomai faapitoa pe a oʻo atu le faʻamaʻi i le vaega mulimuli lava. I le uma, e le o le toʻatele o tagata e iloa le mea o le cholecystitis. O lenei mea e sili atu ona faʻapupulaina ai le faafitauli.

O mafuaʻaga autu mo le atinae

I aso nei, e masani lava ona i ai se maʻi e pei o cholecystitis. Aisea e matautia ai, e itiiti le iloa, e toalaiti tagata e gauai atu i ona faailoga.

Gallbladder maʻi

E masani lava o lenei mea o le maʻi e tupu mo mafuaaga nei:

  • O le microflora o le gallbladder e suia i lalo o le aafiaga o meaola ninii. O lenei mea e mafua ai le tulai mai o faiga le lelei.
  • E masani lava, o le maʻi e tupu i tamaitai ao maitaga.
  • E mafai ona maua le faʻamaʻi.
  • E le gata i lea, o tagata e ola faʻatasi ma le tele o meaʻai ma mea leaga e ono aʻafia i le faʻamaʻi.

O le a le cholecystolithiasis

O lenei tulaga matautia e mafai ona taua o le faagasologa o foliga mai o maa i le gallbladder. E masani lava, faatasi ai ma le cholecystitis, o maa. O lenei mea e aʻafia ai le togafitiga o le faʻamaʻi, ma e masani lava ona taʻitaʻia ai faʻafitauli faʻapitoa.


Faʻaalia o maʻa
- O se faagasologa umi ma faigata, ma e tusa lava po o le a le ese o le leo, e fesootaʻi ma le tele o le cholesterol i le tino.

E mafai ona paʻu le pulu i lenei vailaʻau (o lenei mea e sili ona taua mo tagata e taʻitaʻia se olaga le talafeagai, faʻapea foʻi ma tagata mamaʻi).

O se taunuuga o gaioiga o le tino i le tino cholesterol e liua i ni microcrystals mausali lea e oʻo atu i le taimi e mafai ona oʻo atu i ni lapoa tetele. O le mafuaaga lena e sili ona lamatia ai le cholecystolithiasis, ma e masani ona oo atu ai i le oti.

Togafitiga uiga

O le mea muamua e fai pe a faʻaalia se togafitiga o le o le mea lea e faʻanoanoa ai le tiga ma faia se faʻamaonia saʻo. Ona mafai loa lea ona fuafua se fuafuaga mo isi togafitiga.

O le taimi nei e tatau ona e taulimaina le faʻaumatiaina o faiga le lelei. Afai latou te nofo i se vaega tele lava, o le mea lea i lenei tulaga, o fomaʻi e faatonuina se ituaiga o mea faʻamaʻi, ma fautuaina foi le inu o fualaau oona ma le tele o aafiaga.

A maeʻa ona aveese le mumu ma faʻamaʻi faʻamaʻi, e taua tele le tuʻuina o le talo i le faasologa. Mo lenei mafuaʻaga, e fautuaina e le au atamamai a latou tagata gasegase e togafitia togafitiga faʻataʻitaʻi. Latou te faʻatagaina foi oe e faʻafeiloaʻi ma le faʻaogaina o le tino i totonu o le tino.

Fautuaga! Afai e leʻi pasi le faʻamaʻi i se faasologa alualu i luma, ona i ai lea i nisi tulaga, ave faʻamaʻi e mafai ona suia i togafitiga.

O le a le cholecystostomy?

Ole togafitiga o le cholecystitis o nisi taimi e aafia ai le gasegase ole gasegase. Tasi se auala faapena ua taʻua o cholecystostomy.

O se faʻaoga faʻapitoa lea e mafai ai ona faʻaaoga le alavai e faʻaaogaina ai le alavai faʻafefe.

O sea taotoga o loʻo faia i lalo o faʻamaʻi faʻasalalau faʻapitonuʻu faʻatasi ai ma le vaavaaia o le ultrasound monitoring. O lenei metotia o togafitiga e aoga tele, ma maua ai se avanoa lelei e toe faʻaleleia ai.

Aua nei galo o le cholecystosis o se maʻi sili ona matautia.

Isi auala o togafitiga

Taua! O le faʻamalositino ia te oe lava e mafai ona faʻaleagaina ai lou soifua maloloina.

Afai e te masalomia le i ai o lenei maʻi, ia leai se faʻasalaga e le faʻaaogaina se paʻu afi i le nofoaga na afaina. O lea e naʻo le faʻalavelaveina o le tulaga lava ia. O le faʻamafanafanaga e mafai ona taʻitaʻia ai le mea moni e amata ona gaoioi maa, ma o lenei mea e mafua mai i le tulaʻi mai o le tele o faʻafitauli.

E mafai ona e faʻaaoga togafitiga faʻalapotopotoga pe afai e fautuaina oe e lau fomaʻi ia oe. Fesili atu ia te ia mea e mafai ona e inu i le cholecystitis. E masani lava, o tagata tomai faapitoa lava faatonuina togalaau sauniuni lea e fesoasoani vave le faagasologa o le faamalologa.

O loʻo i ai se fuainumera tele o vailaau faʻamaʻi e mafai ona faʻamalolo ai faigamalama, ma faʻaleleia le tafe o talo. E aofia ai le calendula, mint, yarrow, upega, dogrose, wati St. John, plantain, ma le tele o isi. A e ui i lea, ia maitauina i le tino o le faʻamaʻi ma i le i ai o maa, o le a le fesoasoani ia lauʻau o loʻo lisi atu i luga. I lenei tulaga, o le a sili atu le malosi o le a manaʻomia.

Puipuiga o cholecystitis

I se tulaga faʻapitoa mo lamatiaga mo le atinaʻeina o le faʻamaʻi, o fafine, faʻapea foi ma tagata matutua.

Aua nei galo o soo se faʻamaʻi e sili atu ona faigofie ona puipuia nai lo le togafitia, o lea ia faʻaeteete i lou soifua maloloina. Puipuiga ole cholecystitis i le faʻatinoga o le olaga saʻo.

O tagata e 'ai meaʻai ma meaʻai maloloina, faʻapea foʻi ma le masani ona auai i taʻaloga, e ono le mafai ona atiaʻe le cholecystosis (ua uma ona e iloa le ituaiga maʻi).

Faʻalogo lelei i soʻo se lagona ile tino. E oo lava i tiga laiti e mafai ona faʻaalia ai faafitauli ogaoga o le soifua maloloina. Tofo tofotofoina e le aunoa toto ina ia mafai ai ona fuafua le maualuga o le eletise o le talo.

Oti

I le iai o se faʻamaʻi e pei o cholecystitis, e taua tele le matauina a uma, o ia lea o le a fesoasoani i se vave vave manuia. Faʻaitiitia meaʻai maualuga i le cholesterol mai lau meaʻai ma aofia ai i latou e mauʻoa i fiber. Mai le taumafataga e tatau ona le aofia ai ni aano o manu fasi, o fualaau vevela, falaoamata, gaʻo ma le vevela. E taua foʻi le tuʻuina atu o meaʻai ma saula.

Faʻaaofia le tele o fualaau 'aina ma fualaau faisua pe'ā mafai, falaoa atoa o le falaoa, meaʻai ma meaʻai susu i au meaʻai.

Vitio: Cholecystitis, mumu o le gallbladder. Faailoga, siama, togafitiga

I aso nei, o le cholecystitis e taatele. O le a le ituaiga faamaʻi na matou suesueina i lenei tusiga. O lenei faʻamaʻi e matautia tele ma e masani ona afaina. O le mea lea, tausi lou soifua maloloina i le asō.

Cholecystitis o se mumū o le gallbladder. O le faʻamaʻi o loʻo faʻaalia i le foliga mai o le fomaʻi faʻamaʻi i luga o le puipui o le okeni. E sili atu ona tupu i tamaitai i le mavae ai o le 40 tausaga ma faapena foi i tagata na maua i le gallstone faamaʻi.

E i ai le cholecystitis gasegase ma le tumau. O le cholecystitis gasegase o le uluai siama lea o le pa o le gallbladder wall, o le maʻi masani o se maʻi e tumau mo se taimi umi, e masani lava ona o faatasi ma le i ai o maa i le gallbladder.

Mafuaaga

I le aano o le cholecystitis, o le tele o mea taua e iloagofie e fesoasoani i le malolo o le talo i le gallbladder, lea e mulimuli ane mafua ai le atinaʻe o cholecystitis.

Faatasi ai ma i latou, ei ai mafuaʻaga o le gallbladder inflammation:

  • Faʻaleagaina i le taumafataga. Faʻaaogaina le tele o meaʻai ma meaʻai vevela, tele le tele o meaʻai, mea e le masani ai ma taimi masani, taumafa tele, faʻamauaina o le ava.
  • Faʻalavelave, faʻafitauli mafaufau. I lalo o le faatosinaga o lagona atuatuvale, o le le fiafia i totonu o le afi ma galuega faalilolilo a le gallbladder e mafai ona tupu, lea e oo atu ai i le faapaleniina o le talo ma le atinae o cholecystitis.
  • Faʻafitauli i le faʻalogoga mafuaʻaga ona o faʻamaʻi pipisi. I ia tulaga, o se suiga i le tuufaatasiga o le talo e mafai ona matauina ma, o se taunuuga, o lona malosi malosi i puipui i totonu o le okeni.
  • O le fofo inflammatory o isi totoga, aemaise lava taimi masani, e ono matautia tele.O le tonsillitis tumau, gastritis, mimiti o le lymphodes ma isi faʻamaʻi pipisi e mafai ona mafua ai cholecystitis e ala i le totoina o bile ma microhoganic pathogenic i le toto. E le gata i lea, o se itu tāua i lenei mataupu o le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le puipuiga.
  • Manua i le nofoaga poʻo le atinaʻeina o le gallbladder. Faʻatasi ai ma faʻafitauli faʻapitoa, o le uiga o le tulaga o le okeni poʻo le i ai o vaega faaopoopo i totonu o lea mea e mafua ai le faigata i le gaosiga o le masini, o le maualuga o le talo ma, o se taunuuga, o le atinaʻe o le mumū.

Ituaiga o cholecystitis

O le mea lea e mafai e le fomaʻi ona faia se faʻamaoniga saʻo o le cholecystitis, faʻamaonia mai isi faʻamaʻi o le gastrointestinal tract ma amata togafitiga lelei, faʻalavelave faʻapitoa o faʻamaoniga ma ua atiaʻe faʻamalosi. E siakiina i latou e le fomaʻi e ala i le palpation ma isi metotia ma, afai e maua, e mafai ona e talanoa ma le mautinoa e uiga i le ituaiga o le maʻi, lona tulaga ma le faigata.

Aʻo cholecystitis

O faʻamatalaga nei e faʻaaogaina e faʻamaonia lelei ai le gallbladder mumū mumū:

  • O le faʻamatalaga o Kera o se faʻatupulaia tele o le tiga i le sao o le hychochorium ma le mamafa tele i le musumusuga.
  • Faailoga o le Murphy - e mafua mai i le faateleina o le tiga i le gallbladder pe a lolomi ma le lima matua i le musumusuga i lalo ifo o le ivi. I le tulaga pe a le mafai e le tagata gasegase ona faʻaauau ona faʻamaʻa ona o le tamatamai lima o le fomai o loʻo tu i luga o le tau, o le faailoga o Murphy ua lelei.
  • O le faailoga o Ortner - e faʻaalia i le foliga mai o le tiga i le gallbladder pe a oʻo i ai le ivi i le itu taumatau o le iʻuʻai ma le pito o le alofilima o le fomai.
  • Moli Mussi - o le fua masani e masani ona faʻaaogaina, faʻapitoa foi o le faailoga o le vailaʻau - e faʻaalia i foliga vaaia o le tiga pe a lagona i le pito i luga aʻe o le pito i luga o le taumatau i le va o le sternum-mastoid muscle.
  • Symptom Obraztsova - ua fuafuaina e le i ai o le tiga i lalo o le faʻailoga talafeagai i le taimi o le palpation pe afai e sii e le tagata maʻi lona vae saʻo i le itu taumatau.
  • Faailoga o le Zakharyin - e faʻaalia i le faʻaalia o tiga mai le pito i tua i le taumatau o le vaʻai, faatasi ai ma le mumū o le gallbladder, o nei vaega e faʻalagolago i le faʻalauteleina o lagona.

Taimi ole cholecystitis

O le i ai o se faʻamaʻi e pei o le mumū masani o le gallbladder e mafai ona faʻaalia ai le tiga tiga i taimi uma i le vaʻalele saʻo. E masani ona tupu le tiga i le maeʻa ona gaosia o gaʻo po o meaʻai vevela, aemaise lava i le tele o aofaiga. E mafai ona lagona le tiga i le gallbladder ma e mafai ona tuʻuina i le vaeluagalemu o le tino: i le tauau o le tauau, tauau ma le ua.

Faatasi ai ma le malosi o le tino, e mafai ona tupu ai se puaʻa ogaoga. E masani foi ona masani ai ma le cholecystitis, o le a faitio le au mai i le nausea, o le vomiting of bile, aemaise i le taeao, o le vevela ma ogaumu e le maluelue. E masani ona i ai le le fiafia, moe, le fiafia.

Catarrhal cholecystitis

O le i ai o le gallbladder inflammation faigata e mafai ona faʻamasinoina e le lelei o faʻamaoniga o Murphy, Ortner i le leai o ni faʻasalaga o le peritoneal syndromes.

O le faamai, o se tulafono, o tupe maua e aunoa ma ni tiga ma le fiva e le maualuga atu i le 38 tikeri. E oʻo mai le tiga ma tuputupu ae malie. E le masani ona matauina ia ata.

I le tele o tulaga, o le faʻamaʻi e tele ni aso ma e pasia pe a maeʻa ona faʻaaogaina togafitiga faasao o togafitiga.

Ole gasegase ma le gasegase cholecystitis

O foliga faigata o gallbladder inflammation e sili atu ona faigata mo tagata gasegase nai lo le catarrhal cholecystitis. O le tiga e le faʻaitiitia pe i le malolo poʻo le taimi o le gaioiga, o se uiga malosi faifai pea ma o loʻo faʻatuina i totonu o le sao ole hypochondrium. O le tele lava o tagata gasegase e le gata ina aʻafia, ae o le vomiting foi o le talo.

Faʻasolosolo i tulaga faigata, o le vevela e tulaʻi ma oʻo atu i le maualuga o le 39-40 tikeri, o loʻo i ai le malulu. O uiga lelei e pei o Shchetkina - Blumberg, Kerr ma Obraztsov, Ortner, Mussi. E le gata i lea, o faʻamatalaga masani e masani ona lelei.

Faailoga o le gallbladder inflammation:

  1. O le tigaina o le tiga i le itulagi pito i luga, e masani lava ona faalautele atu i le tauau taumatau taumatau, tauau ma le itu taumatau o le ua. O le tiga e masani ona tupu pe a uma ona 'ai meaʻai ma meaʻai.
  2. Laititi o le tino o le mafanafana (e oo i le 38 tikeri), e ala i le afiafi ma le po. O lenei faailoga e mafai ona lamatia pe a oʻo i le maualuga o le vevela i luga aʻe o le 39 tikeri.
  3. Nausea, fulafulaina, nofoa vaivai, o se lagona o le mamafa o le mamafa i totonu o le taumatau sao.
  4. Oona i le gutu, aemaise i le taeao, o nisi taimi e liliu atu ai i le vili o le talo.
  5. O le le mautonu o le mafaufau ma lagona, vaivaiga lautele, moe, le fiafia.

Faailoga o le cholecystitis i alii ma tamaitai e le eseese mai le tasi ma le isi.

Faʻailoga

Mo se faʻamaonia saʻo o le cholecystitis, o se faʻalavelave o suʻesuʻega ma auiliiliga e faʻaaogaina e suʻesuʻe ai pathogenesis, e aofia ai mea nei:

  • Suʻe toto. Lautele ma meaola. O taunuʻuga o nei suʻesuʻega, leucycytos neutrophilic, o se siʻitia i le ESR, ma o se maualuga o le bilirubin e masani ona matauina.
  • Duodenal leo e mafai ai e oe ona fai se faʻataʻitaʻiga ole talo ma fai ana auʻiliʻiliga. E masani lava i le mumu, o le talo e le mafiafia, faatasi ai ma le i ai o faila ma meaola ninii, o le gaioiga o le pH o loʻo sui i le itu o le alo, o se faʻateleina o mea o leukocytes. O le suʻesuʻeina o mea e aofia ai bile e mafai ai e oe ona faʻamaonia lelei le pathogen o le mumū ma faʻamaonia ai togafitiga talafeagai.
  • O le suʻesuʻeina o le gallbladder e mafai ai ona e iloa ai le solia o le puipui o le okeni, o le i ai o maʻa, o le tino, o le vaeluaina, ma le vaeluaga. Talu ai ona o le cholecystitis e mafai ona tupu ona o pa puipui i fafo atu o le talo, o le fuafuaina o lo latou i ai ma le faʻaaogaina i le taimi e le taua tele mo togafitiga sili atu nai lo le iloa o le natura o le mumū.

Cholecystitis e togafitia faʻapitoa. Fesoasoani muamua mo le cholecystitis e mafai ona tuʻuina atu pe afai e iloa e le tagata maʻi lona maʻoti ma ua tofia le fomaʻi. E le fautuaina e faatonu ni vailaʻau mo oe lava ia.

A maua le faʻamaoniga o faʻamaʻi ma suʻesuʻega falesuesue o le mumū, o taunuʻuga lelei o aganuʻu o le mea o loʻo iai i le gallbladder, ua faʻataʻitaʻiina ai togafitiga faʻamaʻi. E filifili e le fomaʻi fualaau faasaina, tuu atu le malosi e gauai ai i le talo i laʻasaga taʻitasi.

Faʻaitiitia uiga ma faʻamaonia le galuega o le biliary tract o le a fesoasoani:

  • analgesics - Baralgin, Faʻamatalaga,
  • suauu fou - Platifillin,
  • antispasmodics - No-shpa, Papaverin, Mebeverin,
  • fomaʻi faʻamalosi - Meaʻai.

Faʻasalaga o le gallbladder ma le tulaga o le leai o se fuataga, o fualaau faasaina ua fautuaina: Allahol, Cholenzym poo fualaau oona.

O vailaʻau faʻaleagaina e masani ona faʻaaoga i le togafitiga o cholecystitis. O ia togalaau faʻapitoa e pei o suauu o le sana, ola faʻatasi, St. John's wort, faʻateleina le pule faitalia o talo, faʻaitiitia lona fausaga viscous, ei ai le aʻafiaga faʻaleagaina i le okeni ua aʻafia. E fautuaina togafitiga o togalaau i le taimi o le faamagaloga o le faamai mo le 1 masina.

O le i ai o microliths i le talo, o le i ai o le cholestatic syndrome ma le vavave o le gallbladder e manaʻomia ai le puleaina o sauniuni o le bile acid mo le 3 masina, mo se faʻataʻitaʻiga, ursodeoxycholic acid.

Tulaga masani o le gaioiga o le ate ma le fesoasoani o fualaau faasaina-o le hepatoprotectors, lea ei ai le aafiaga o le choleretic. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le Hofitol o se faʻatoʻaga o togavao e aofia ai se vaega tele o laʻau o atisiliko.

Faʻatasi ai ma le vystonia vegetoval, e mafai e le fomaʻi ona fautuaina mea leaga (motherwort, valerian) ma fualaau faʻamalosi (Adaptol).

Ina ia aveesea le cholecystitis, o se vaega taua e faia e le meaai. I le taumafataga mo le cholecystitis, ua fautuaina e tausisia le taumafataga Numera 5. O lona uiga o le faʻaititia o meaʻai ma meaʻai vevela, faapea foʻi ma meaai o le cholesterol. Faʻamaumauga ma calorie talafeagai ma tua.

I le vevela vevela, kuka ma le sima e tatau ona manumalo. E matua faasaina le faga o meaʻai ma falaoamata.

I le vevela, e tatau ona mafanafana ipu. Le fautuaina e pei o le faaaogaina o mea malulu ma vevela. O le faʻaaogaina o masima ma mea e gaosia ai mea e faʻaleleia ai le pulelasi o le talo e gata lava.

O meaai e tatau ona faifai pea ma vaevaega (5-6 taimi i le aso) i ni vaega laiti.

Taimi o le toe faafoi

A maeʻa togafitiga ile falemai, togafitiga ole togafitiga o le cholecystitis e faʻaalia ai le faʻaitiitia o le maʻi ma puipuia le toe-pathogenesis.

O se taunuʻuga lelei e tuʻuina mai e:

  • UHF taualumaga faʻatasi ma se laʻasaga o le 10-15 taualumaga,
  • electrophoresis ma le novocaine,
  • pulupulu o galu o le maualalo,
  • coniferous, carbonic ma le oxygen baths.

Faʻaiʻuga

I le le atoatoa o togafitiga o cholecystitis, faʻamalologa le saʻo poʻo le tuai ona sailia fesoasoani faafomaʻi ma le pathogenesis e le faʻamaonia, o le cholecystitis e mafai ona oʻo atu ai i faʻafitauli e pei o:

  1. Cholangitis. E mafai ona alu ese le faʻaogaina o le tino mai le gallbladder i le talo, lea e matua faʻaleagaina ai le tulaga o le maʻi. Faatasi ai ma cholangitis, o mea e sili ona manaia ua faaopoopoina i faailoga o le cholecystitis, o le vevela o le tino e oʻo i le 40 tikeri, tiga matuitui i le itu taumatau sao. E masani lava o lenei tulaga e manaomia ai se valaau a le falemaʻi.
  2. Hepatitis, duodenitis, o se taunuuga foi o le fesuiaiga o le sui o le inflammatory i isi totoga o le gastrointestinal tract.

Mafuaaga o Cholecystitis

Glambladder inflammation e mafai ona tupu mo ni mafuaaga eseese. O autu autu e:

  • o le faʻavaeina o maʻa e faʻaleagaina ai le membrane mucous ma e mafai ona faʻalavelave i le masani o talo,
  • mea taumafa (faʻaleagaina o le gaʻo, maualuga-kalori ma meaʻai falai, meainu malolosi, mea faʻatau),
  • mafaufau loloto-mafaufau,
  • mafatia i le faʻamaoni,
  • o se faʻalavelave faʻaleaga (faʻaleagaina masani) o le gallbladder (eseese feteʻenaʻiga, uila, vavaega e vaʻaia ai le faʻafefe o faʻataʻitaʻiga),
  • o le leai o se tulaga o le tino ma le sui o le hormonal (e aofia ai le faʻaaogaina o faʻamaʻi faʻamaʻi, fualaau faʻaaogaina i le IVF),
  • allergies (e pei o meaai)
  • e le afaina ai
  • fualaau faasaina (cyclosporin, clofibrate, octootide fesoasoani i le fausia o maa),
  • paʻu faʻafuaseʻi mamafa
  • fomaʻi pipisi (siama, pamu, fomaʻi) lea e mafai ona ulu atu i le gallbladder mai le foo ua leva ona i ai o le maʻi tuga masani i le tino.

O mea afaina e ulu atu ai i le gallbladder ma taʻavale faatasi ai ma le lymphogen (ala lymphogenous), toto (auala o le hematogenous) ma mai le duodenum (ala maualuga).

O le mumū lea e tupu i le gallbladder atonu e le aʻafia ai galuega a lenei okeni, ae e mafai foi ona solia ai le faʻatinoina ma le faʻatautaia o le afi (e oʻo lava i le le atoatoa poʻo le "momotu").

Faʻavasegaina o cholecystitis

I le gasologa o cholecystitis ua vaevaeina i:

O le cholecystitis sili ma le masani e mafai ona:

  • (o lona uiga e fesootaʻi ma le faʻavaeina o maa i le vevela, o lona fuataga e oʻo atu i le 80%),
  • maʻa (e oʻo atu i le 20%).

I tagata gasegase talavou, e pei o se tulafono, e iloa le cholecystitis stoneless, ae amata mai i le 30 o ona tausaga, o le taimi o le faʻamaoniga o cholecystitis faʻanatinati ua vave faʻalauteleina.

I le taimi o le cholecystitis, o laʻasaga o le faʻavavevave e ese ma laasaga o le faʻamalologa (faʻavae o faʻataʻitaʻiga ma faʻataʻitaʻiga o gaoioiga).

Mafuaaga ma ituaiga o togafitiga

Mo nisi mafuaaga, e tatau i tamaitai ona feagai ma cholecystitis e masani ona sili atu nai lo le tele o alii.

Afai e leai ni fesili e maua ai ni fomaʻi faʻamataʻu, talu ai o loʻo i ai se aafiaga malosi i le setete o le faʻasalaga fafine, ma o lenei mea ua lauiloa, e toʻatele tamaitai e iai se fesili pe faapefea ona aafia le foliga o le maʻi ma le maʻi e afaina ai. I le taimi o le maitaga, ae maise lava i laʻasaga mulimuli ane, o le malosi malosi e tuʻuina atu ile gallbladder. Lona lua, o le tulaga o le maʻitaga ia te ia lava, e aunoa ma ni fualaau oona, e suia ai le tala o le tino o le tino.

I le taimi o se faʻamaʻi pipisi, e tusa lava po o le a le foliga o ia, e oʻo lava i faʻamaʻi o le tino, o gaʻo fafine o le a lamatia tele. O le afa matagofie o le tagata soifua e sili ona afaina i le aʻafiaga o tulaga faigata i luga o le tino, ae e ui i lea, e mafai e tamaitai ona faʻafeiloaia i latou faigofie nai lo se isi lava tagata. E mafua ona o le mafaufau ma le tulaga o le soifua maloloina o le mafaufau o tagata taitoatasi.

O le mumusu o le tino i le gallbladder ei ai ana lava ituaiga, e faalagolago lava i le i ai pe leai foi ni maa. E lua ituaiga o faʻamaʻi: o le cholecystitis ma le leai o se galuega. O lenei faʻamaʻi e iai sona lava foliga, e mafai ona faʻasolosolo ma faʻalavelave, faʻalagolago i le faʻafitauli o le maʻi.

O le ituaiga o faʻamaʻi e faʻalagolago lava i le faʻaogaina o le faʻaogaina. E iloga i latou 5:

  • purulenti
  • catarrhal
  • fefiloi
  • valea
  • mea faʻapitoa.

O faʻaaliga uma o le cholecystitis o loʻo i ai ona lava faailoga ma eseese e tusa ai ma faailoga o le faʻamaoniga o le maʻi.

E taua le manatua o le amataga o le atinaʻeina o le faʻamaʻi, e toʻatele e le amanaʻia faailoga o lo latou lava valea, o se mea sese tele. O le mea lea, e sili atu le saili le fesoasoani a fomaʻi i se taimi talafeagai pe a oʻo mai uluaʻi faailoga o le atinaʻeina o le maʻi.

Faailoga o le cholecystitis i fafine

I le afa fafine, e masani ona sili atu le malamalama o uiga nai lo alii, lea e mafai ai ona e iloa le maʻi i le amataga, pe a faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi. O faailoga mo ituaiga taʻitasi o cholecystitis e eseese, ae o latou tiga, lea e tupu i le itu taumatau i lalo o le iʻuʻai, faʻatasi i latou. E ese le natura, ae o se tasi oi latou na mafua ai le le mautonu.

Faʻatasi ai ma faʻamaoniga o le atiaʻeina o le faʻamaʻi ua matauina:

  • tiga i itu
  • taotoga po o le gagging
  • masani ai ona gasegase, manava, manava,
  • afaina i le manava
  • tofo o le oona pe a fufulu pe pe a uma ona 'ai,
  • mamafa i le manava mo sina taimi pe a uma ona 'ai,
  • moe i le moe,
  • leai se fiaʻai po o lona faaitiitia,
  • lagona o le paʻu,
  • o se lagona o vaivaiga i le tino atoa,
  • fiva
  • pe a suʻeina e se fomaʻi, ua maua ai se ate ua faateleina.

I le taimi o le suʻega, e mafai e le fomaʻi ona faʻamalamalamaina le mafiafia o puipui o le gallbladder.

O ia faailoga e faʻaalia ai le i ai o se foliga masani o le faʻamaʻi, pe naʻo le amataga o le atinaʻeina o le maʻi. Talu ai o le cholecystitis masani e masani lava ona aliali mai i le vaitaimi o le faʻavavevaveina, o le a foliga tutusa ma se faʻalavelave faʻafuaseʻi o le maʻi.

I le taimi o le faʻamaʻaloga poʻo le cholecystitis gasegase, e faaopoopo atu i le malosi tele o faʻamaoniga, o le ulu o le ulu o le ulu, o le faateleina o le gasea, o le tiga tele. O se faʻalavelave faʻafuaseʻi e faʻafuaseʻi ona tupu. Afai ei ai ni maa i totonu o le vevela, ona oʻo lea i le sili atu ona faʻalauiloaina uma ia faailoga.

O le tiga e aliali mai i osofaiga ma e masani ona faasalalauina e le gata i lalo ifo o le iʻu, ae aafia ai foi le lima, tauau o le lima, ma le tauau. O le tele o taimi i fafine, o foliga vaaia o le maasiasi ma le samasama o le paʻu, faapea ma le mucous membrane o mata, ua matauina. O fafine e sili atu le faigata ona onosaia lenei faʻafitauli, o lea e masani ona latou o atu i le fomaʻi.

Faailoga o cholecystitis masani

I le cholecystitis faifaipea, o le tiga matuia e na o le faʻamalosia, e oʻo lava i le taimi o le faamagaloga, o le maʻi lava ia e lagona ai, o lea e tatau ai ona e gauai atu i uluai faailoilo lapatai e uiga i le atinaʻeina o le maʻi.

I le tele o tulaga, i le taimi o le vevesi, o le a le fiafia le tagata ma e le moe tele toetoe lava o taimi uma. O le mafuaʻaga mo lenei mea atonu o le le mautonu le faʻavaivai, talu ai ona o le tagofia o vailaʻau e le talafeagai mo togafitiga, o le a faʻamafanafanaina faailoga mo sina taimi.

O le natura o le fesuisuiai e masani ona suia. E mafai ona amata le vevela, o le pale e manino lava ona iloa i le tele o mea, i le vomiting ma pe a uma ona i ai se tofo o le oona po o se tofo o le uamea i le gutu.
E ese le natura o le tiga: i nisi o gasegase ei ai le tiga ogaoga, i isi o le tiga e le malie. I nisi o tulaga, o le tiga e ono mafatia.E faʻalagolago lava i foliga o le gaioiga o le tino, faʻapea foʻi uiga o le tagata maʻi.

Afai ei ai ni faailoilo o le atinaʻeina o le maʻi, e tatau ona e sailia fesoasoani talafeagai i le falemai i le vave e mafai ai, talu ai e sili atu ona faigata le togafitia o togafitiga faʻapitoa. Afai e le togafitiina, o nisi taunuuga matautia e mafai, lea e sili atu le taumafai e aloese nai lo togafiti. Soʻo se faʻamaʻi pipisi o le a salalau ai le siama i le tino atoa ma faʻateleina le ala o le maʻi. Mo le tino o le tino, faapea foi male tane, o taunuuga e tutusa le matautia, o le mea lea e le fautuaina ai le musu e alu i le fomaʻi, aemaise lava pe a iai ni faailoga manino o le atinaʻeina o le maʻi. I nisi tulaga, o le gasegase o le faamaʻi e faigata tele i le pancreatitis, o le i totonu o le ate po o se gaioiga mumu i le talo.

I le tulaga lea, o le a faʻapupulaina ai ma faʻaleleia ai aʻafiaga e sili atu ona ogaoga e tulaʻi mai o se taunuuga o le atinaʻeina o isi faʻamaʻi.

E taua le manatuaina o le faʻamaʻi masani o faʻafitauli o le a tutupu i lea taimi ma lea taimi, lea o le a mafua ai le tele o faʻafitauli, aemaise lava e aunoa ma se togafitiga talafeagai.

Fesoasoani Muamua mo se osofaiga ogaoga

E tupu faafuaseʻi le osofaʻiga, ae o le tele lava e tupu i se taimi pe'ā uma ona 'ai, aemaise lava pe a tele le tele o mea manogi po o meaʻai vela. I lenei tulaga, e manaʻomia le aveeseina o faʻamaʻi malosi i le vave e mafai ai ma valaʻau i se falemaʻi, talu ai o le a matua faigata lava ile maʻi ona alu i le falemai na o ia lava.

A maeʻa ona valaʻau i le fomaʻi, e tatau ona tuʻuina i luga o le tino o le tagata maʻi le paʻu o le maʻi, i le taimi lea e tatau ona i ai o ia i se tulaga maualuga.

Mo faʻasauga ogaoga o le tiga, e mafai ai ona faʻatagaina tagata e aofia ai No-shpa, Papaverin poʻo le sili ona taatele. Afai e le faʻamalolo mai le inu, e tatau ona inu vai mama e aunoa ma le kesi poʻo le lauti faatasi ai ma le faaopoopoina o le moa.

Afai e le muta le vailaau, e sili atu le aoina o se aofaiga o le mamafa ina ia mafai ai e le fomaʻi ona suesue i ai. E taua le inu i le tele o suavai mamā ma lelei pe a mafai ina ia fufulu ai lou manava.

Taumafa paleni mo le cholecystitis

O se mea taua i togafitiga o le tausisia o meaʻai. O taumafa taʻitasi e tuʻuina atu i ai ana lava meaai, ae faʻavae i luga o le mataupu o le aveesea o mea leaga mai le taumafataga.

Meaʻai leaga e aofia ai:

  • meaai falai
  • meaʻai gaʻo
  • suamalie, suamalie po o mea manogi suamalie,
  • meaai vave po o meaai talafeagai,
  • ava malosi
  • ulaula meaʻai
  • meaʻai vevela poʻo meaʻai
  • tao tao,
  • kofe, lauti malosi, faapea foi ma mea inu faatasi ma le kesi ma lanu lanu,
  • fualaau suamalie ma fualaau suamalie,
  • nati ma fatu e mafua ai ona poloka.

O ia oloa ma le faʻaaoga faifai pea e iai sona aʻafiaga leaga e oʻo lava i se tagata maloloina atoatoa. I le i ai o se mea e le lelei ai, o lenei meaʻai o loʻo i luga o le fale ma mea oona e tatau ona aloese seʻia faʻatagaina oe e le fomaʻi e toe foʻi i le taimi muamua o le 'ai. Ae o le tele o taimi, o meaai paleni taumafa e tatau ona tausisia i le olaga atoa, ae maise lava mo le masani o le togafitia.

Afai e te mulimuli i se taumafataga, o le avanoa e faʻaumatia ai le faʻamaʻi, o lea e le tatau ona e aloese mai ai, e tusa lava pe e te manaʻo moni i ai. I le mea muamua e tatau ona maloloina.

E tele tulafono faʻavae paleni e tatau ona e tausisia i le taimi o le vevela, pe i le taimi pe a uma ona toe foʻi le maʻi.

O nei tulafono e aofia ai:

  • tausisia o taumafa i le taimi,
  • 'ai mea taumafa i se malulu mafanafana, e le tatau ona malulu pe vevela foi meaai,
  • meaʻai e tatau ona nutimomoia: e sili le lelei ona 'ai, ae i vaega laiti,
  • inu vai pei o le vai poo le vai pe a mafai
  • tuuina atu le fiafia i ipu e le faasaina i meaai,
  • E le fautuaina e 'ai lelei ile tolu itula ao le i momoe.

Faatasi ai ma mea taumafa e le faatagaina: vela o aano o manu, paluga poo kuka kuka, fualaau faisua po o sua susu, pata, susu susu, ae o sina gaʻo laitiiti, susu, susu, vaivai lauti, fualaau aina suamalie. E fautuaina foi e 'ai fualaau aina ma fualaau faisua, ae na o mea e leai ni fiva vavalalata.

E faʻatagaina e faʻaopoopo i au mea taumafa ma vitamini.

A maeʻa sina taimi, o le a mafai ona toe foi i meaʻai talu ai, ae e le faʻamautinoa ai e le toe tupu le osofaʻiga, o le mea lea e lelei ai le tausisi i le taumafataga, e ui lava e le o le mamafa, i taimi uma lava.

Isi auala o togafitiga

Ina ia faʻaumatia faʻamaʻi o le cholecystitis, o isi auala o togafitiga e faʻaaogaina i togafitiga faʻatoʻaga. E lava na o latou e filifili ni mea talafeagai mo oe lava ia.

E tāua le amanaʻiaina o uiga taʻitasi o le tino o le tagata, talu ai i nisi tulaga, o se tali le lelei e aliali mai i ni vaega o fua o le faʻamaʻi.

Faatasi ai ma le cholecystitis, e aoga tele le ave o le fua o le oats. Mo lana tapenapenaga, o le tasi lita o le vai inu e manaʻomia ai le afa kilokalama o avo. Fafaga le paluga mo le tusa o le itula, ona aʻafia ai lea. Ave se sipuni ao le i faia taumafataga taitasi.

I faʻamaʻi o le vevela, ua talitonuina o pears vao ma fualaau suamalie e aunoa ma le suka e aoga tele. E le gata ina lelei, ae e aofia ai foʻi le tele o elemene aoga, ae o se fofo e naʻo le faʻamaʻi faʻamaʻi, e le talafeagai mo cholecystitis gasegase.

O vao vao e aoga tele. O le ipu vai inu o le a manaʻomia 2 sipuni tele ole vao. Faʻamalosi mo le tusa o le itula. Faʻaalu fa faʻafa i le aso mo le kuata kuata. E fautuaina e fai lenei mea aʻo leʻi 'ai meaai.

O le afa o le lita o le vai e kuka ai le suavai faaopoopo 2,5 sipuni laʻau o le sage, ia tuu mo le tusa o le afa itula, ma ia tofu le sipuni se tasi i le lua itula.

E mafai foi ona e saunia se tuufaatasiga maloloina o le tutusa o vaega o celandine, laulaʻau laulaʻau, aʻa o le chicory. Galu ma faʻafefiloi le sipuni o le aoina, faaopoopo 200 ml o le vai vevela. Ave le faʻasalaga faʻatolu i le aso i totonu o se ipu malamalama.

O le isi togafitiga aoga o le faʻaaogaina o le suāuʻu olive o se vailaʻau. E tele elemene aoga, ae naʻo pe afai o se suauu malulu.

E leai se tagata matua e puipuia mai le faʻamaʻi, aemaise lava o le fati faʻaonapo nei o le olaga. Ae e mafai ona e taumafai e aloese mai se feiloaiga ma le maʻi. Ina ia faia lenei mea, ua lava lea e taitaia ai se olaga ola malosi, taaalo i taaloga, lafoai masani leaga, taofi le paʻu i le tamoe, overeat. E le o se mea foi e taumafa ai meaai anapogi vave. A maeʻa sina taimi, o le a lagona e tagata uma se faʻaleleia lelei i le tulaga lautele o le tino. E fautuaina le faia o se suʻega ia le itiiti ifo ma le taʻitasi i le tausaga ina ia mafai ai ona iloa faʻamaʻi i le amataga, pe a mafai ona vave faʻamalolo.

O le foliga mai o le gallbladder inflammation, faatasi ai ma le tiga, o se faafitauli ogaoga, o le mea e tupu e tatau ona togafitia. O le amataga o le faagasologa i tagata matutua e mafai ona mafua ai ni taunuuga matuia. E fautuaina le iloa o faailoga o le cholecystitis ina ia amata togafitiga, ave vailaau ua faatonuina e se fomaʻi.

Cholecystitis - Faʻaʻailoga

O lenei faʻamaʻi o se mumu lea e atiina ae i puipui o le gallbladder, faʻatasi ai ma lagona lagona tiga. O loʻo faʻaalia i le faʻavaeina ma le faʻaogaina o maʻa. O se faavae masani mo ia ituaiga o siama o siama lea e ulu atu i le vevela e ala i le manava, ma le toto mai totoga mumū. O faʻafitauli o le faʻamaʻi i tagata matutua e mafai ona:

Faailoga faapitoa o le cholecystitis foliga mai i le tuputupu aʻe o le faʻamaʻi, faʻatasi ma lana aʻoga masani, manaʻomia togafitiga. I lenei tulaga, o mea nei e matauina i tagata matutua:

  • o le i ai o le oona tiga i le itu taumatau, i luga o le puimanava, tali atu i le tauau o le tauau, pito i lalo, lima,
  • leai se manaʻo
  • faafitauli nutimomoia
  • le gaoia e le uma
  • paʻu vevela
  • solia o le gaosiga o le kesi,
  • foliga vaaia o le maasiasi,
  • faailoga o le jaundice i luga o le paʻu.

Faailoga i fafine

E tatau ona tele taimi e mafatia ai tamaitai ona o faafitauli i le paʻu oona, lea e fesootaʻi ma uiga o le tino. Faʻafefe o le Hormonal, le faʻaaogaina o tui, ma le maitaga - o mafuaʻaga ia e mafai ai ona avea ma mea mumū. Mea taumafa, meaai mamago, faafitauli o le gynecological e afaina ai. O le i ai o se paʻu maualuga o le tiga e taofia ai le amataina o le maʻi. E iai faʻamaoniga o le cholecystitis i fafine:

  • taʻavale
  • matagogo
  • malamalama felelei
  • toso
  • samasama o le paʻu
  • itu tiga
  • vevela paʻu
  • tigā
  • matagogo.

E leai ni eseesega eseese i uiga o le faamaʻi i alii. E tatau ona maitauina o se tasi o mafuaʻaga o le tupuga o se faʻalaumalie le afaina o le vailaau o manu. O le tino o le tino e mafua ona o se mea e le masani ai ona faia maʻa. Ae o loʻo i ai se faʻamaʻi o le maʻi tigaina. Faailoga o le cholecystitis i tagata:

  • lagona lelei pe ae kiliki i luga o se nofoaga tiga,
  • fufulu
  • faateleina le tiga i le itu tauagavale ao faagasolo le gaioiga, tale,
  • se siitaga laʻititi i le vevela,
  • faateleina le sao o le fatu
  • matagogo i le taeao
  • suiga o le manava ma le manava.

Cholecystitis Attack - Faʻailoga

O foliga vaaia o ni faʻafitauli iloga o le mumū e faʻaalia ai le manaʻomia mo tausiga faʻafuaseʻi, togafiti i totonu o se falemaʻi. I lenei tulaga, o le tagofia o vailaʻau e le aofia ai ina ia le suia le ata o le faʻamaʻi seʻia oʻo mai le falemaʻi. Faatasi ai ma le amataina o se osofaiga o le cholecystitis, o le faailoga o loo iai i lalo:

  • o le foliga mai o tiga matuitui, tiga matuitui i luga o le taumatau, i luga o le puimanava,
  • samasama o le paʻu
  • vulu pe a uma ona 'ai
  • e le mafai e le tagata gasegase ona maua se nofoaga
  • le tupuga o vaivaiga ogaoga,
  • tau faʻaitiitia
  • fatu fatu
  • le foliga vaaia i le gutu o le oona matuia.

A maua le cholecystitis, o faʻamaoniga ma togafitiga i tagata matutua e faʻamoemoe e mafaufau i le ituaiga o atinaʻe. E faʻafefea ona faʻamalie le gallbladder mumū? I le fale, o le faia o lenei mea e matautia. O le fesili - pe faapefea ona togafitia le cholecystitis - ua filifilia e le fomaʻi e tusa ai ma taunuuga o le suʻega, matauina o faʻamaoniga. E tāua le fofoina o se foliga lapopoa - o le a le tupu aʻe i se mea e le masani ai. O metotia nei ua fuafuaina:

  • meaai meaai
  • ave fualaau
  • togafitiga
  • tbaba,
  • togafitiga faa-tagata
  • physiotherapy
  • toe faʻaleleia o vai,
  • maa gao
  • gallbladder aveese.

Auala e togafitia ai cholecystitis

Fomaʻi mo togafitiga o togafitiga e tatau ona faʻaaogaina ai faʻamaoniga o le faʻamaʻi - faʻasaʻo le maʻi, faʻaitiitia le tiga, taofi le mumu. O la latou galuega o le faʻamalosia lea o le gaosiga o le talo, ia saofagā i lona faʻaumatia. E leai se faʻaitiitia o le faʻalauteleina o le maualuga o le gallbladder ma lona faʻavaivaia i le gaioiga o le biliary. Ua fautuaina e fomai ni fualaau lelei mo le cholecystitis e togafitia:

  • antispasmodics
  • vailaʻau
  • non-steroidal anti-inflammatory drugs,
  • enzymes
  • analgesics
  • vailaʻau faʻamaʻi pipisi,
  • hepatoprotectors
  • filifili
  • homeopathic remedies.

O se vaega tāua e tuʻuina atu i le togafitiga o le faʻamaʻi i tagata matutua i mea taumafa paleni. O le meaai e tatau ona aofia ai meaʻai itiiti ifo o le cholesterol. Ina ia faʻamavae spasma, e tatau ona faʻaaoga le faʻaaogaina o meaai i le vevela ma le malulu foliga. Faʻaaogaina e le faʻaaogaina:

  • sau sau
  • aano o manu
  • falai
  • meaai faʻafefe
  • muffins
  • marinades
  • mea manogi
  • fualaau suamalie
  • meaai e mafai ona kuka
  • saisi
  • kofe
  • leki.

O mea taumafa mo le cholecystitis e tatau ona faʻaauau ina ia faʻaauau pea le gaosiga o le talo, o vaega e laiti. O le faʻaaogaina o meaʻai laau, faʻafeiloaʻi. E fautuaina e aofia ai i le lisi autu:

  • vela
  • fualaau fai sua
  • falaoa rye
  • kusi falaoa
  • kulimi mumu
  • olive suauu
  • susu
  • pasta
  • fua suamalie
  • manu manulele
  • fualaau faisua
  • faʻataʻitaʻiga
  • toli
  • vai mafolafola e aunoa ma le kesi.

Togafitiga o togafitiga o cholecystitis tagata

E tele auala e togafitia ai meaʻai i tagata matutua i le fale e faʻaaoga ai togafiti a tagata. E taua le malamalama - o nei mea na o ni fuataga faaopoopo i le autu autu. E tatau ona faʻamaopoopoina ia togafitiga mo le cholecystitis ma se fomaʻi. Faʻaaogaina faʻapitoa o auala e mafai ona oʻo atu ai i se faʻafitauli. Faʻasolosolo le ala o le talo, faʻamafanafanaga o faʻamaoniga:

  • fusi o le paʻu buckthorn, laumei, moli,
  • kapisi kāpeti
  • suamalie o vao vao, plantain,
  • teuteu o fugalaau olaola i le hypericum,
  • fualaau fualaau suamalie mai le faʻafefiloi o lemoni, pi, kukama.

O vailaʻau faʻalaʻauʻau e iai mea taua lelei i le togafitiga o faʻamaoniga o le gallbladder i tagata matutua. Laʻau faʻamaʻi ma le cholecystitis e faʻaitiitia ai le mumū, faʻafefeteina spasms ma tiga. Faʻaaogaina i foliga o teuteuga ma mea laiti, faʻaoga eseese poʻo le aoina. Laʻau aoga mo togafitiga:

  • yarrow
  • tansy,
  • laʻau
  • suauu o sana,
  • pasili
  • susu susu
  • mint
  • afu aʻa
  • fatu lili
  • immortelle
  • fennel.

Cholecystitis i le maitaga

O le amataga o le faʻamaʻi i se fafine o loʻo faʻamoemoe o foliga mai o se pepe o se mataupu masani. E ono tulaʻi mai faigata pe a amataina aʻo leʻi maʻitaga, lea e mafai ona faʻaosoosoina ai. O se vaega tāua i le atinaʻeina o cholecystitis i le taimi o le maitaga ua faʻatuputeleina e oʻo i le iʻuga o le vaitaimi o le gasegase, lea e aʻafia ai galuega a le gallbladder. Faatasi ai ma le tuputupu ae o le telē o le fomaʻi o loʻo i ai le mamafa, o le faʻapipiʻiina o ona ala. O lenei mea matautia e saogalemu mo tamaitai, e pasi pe a uma le fananau. O se fafine maʻitaga e manaʻomia se suʻesuʻega, togafitiga o le cholecystitis i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.

Taumafa faafomaʻi

O mea taumafa o tagata gasegase i le vaega laititi o le faagasologa e mautinoa lava e agamalu ma vaevaega. I nisi tulaga ogaoga, o nisi taimi latou te masani ai i ni "aso fiaaai", lea e na o vai (vai vaivai vaivai, susu o le vao vao, suamalie vaivai poo sua o fualaau suamalie, ma isi mea). O le isi, o mea uma e kukaina pe kukaina e faʻaaoga ai se fafie faʻamaʻavale, ona fufulu ai lea. Fufulu ma tao aʻo lei faasaina. O mea taumafa uma ma meaʻai (susu, puaa, kusi, tamaʻi mamoe, ponaivi, iʻa mumu, pailani, pusa falaoa, ma isi mea), meaai ulaula, meaai kuka, mea vevela, sweets, koko ma caffeinated drinks, sukalati, yolks egg are removed from the diet. , tao. O mucous soups, o masini pata, fualaau faisua, iʻa, aano o manufasi ma meaʻai, puddings, uʻamea, vaimama, vaetolo, paluga, paluga palatini e talisapaia. Oona (e avea o se punavai o le puipuiga mai le mucosal - Vitamini A) ma gaʻo fualaʻau (soya, sana, fualaau aina, cottonseed, olive, etc.) e faatagaina. O meainu uma ma ipu e tatau ona faʻamafanafana i le tagata maʻi, ona o le malulu e mafai ona mafua ai se osofaiga tigā tiga.

A maeʻa le faʻamagaloina ua leva ona faatalitali, latou te faatagaina le tao ma le fufuluina, o le a le toe faʻamamaina oloa, fualaau fou, lauʻau, fualaʻau, fualaau aina o loʻo aofia i totonu o le taumafataga. Mo le faʻaleleia o le tuufaatasiga o le talo ma faʻaitiitia lona mafai gaosia maa, o le meaʻai faʻaʻaiʻai ua faʻaalia. E mauoa i falala (buckwheat, oats, barley, etc.), kelp, bran, fualaau faisua, algae, fua.

Faʻatau togafitiga o le cholecystitis

I le taimi o le faʻavavevave o soʻo se cholecystitis, e fautuaina tagata maʻi:

  • vailaau faʻamaʻi o loʻo aʻafia i le talo i totonu o faʻasalaga e lava e fasi ai le faʻamaʻi (doxycycline, ciprofloxacin, erythromycin, oxacillin, rifampicin, zinnat, lincomycin, ma isi),
  • antibacterial agents (biseptol, nevigramon, furazolidone, nitroxoline, ma isi),
  • vailaʻau antiparasitic (faʻalagolago i le natura o le parasite, o loʻo faʻamatalaina - macmirror, metronidazole, totoga, nemozole, biltricid, vermox, ma isi),
  • vailaau o le faamamaina (vailaau a Ringer, glucose, reamberin, etc.,
  • faʻamalositino e le o ni nakoti (faʻaaloalo, spazgan, faʻaosoina D, ave, ma isi),
  • antispasmodics (papaverine, halidor, mebeverin, leai-shpa, buscopan, ma isi).
  • siaki o le novocaine perirenal (faatasi ai ma tiga e le mafai ona faʻaaogaina, pe afai e le aveeseina i isi vailaʻau),
  • o lona uiga o le faʻamautuina o le tino o le tino (elenium, motherwort, eglonil, melipramine, benzohexonium, ma isi),
  • vailaʻau faʻasaina (domperidone, metoclopramide, ma isi),
  • immunomodulators (immunofan, polyoxidonium, sodium nucleinate, lycopid, thymoptin, ma isi).

A maeʻa ona faʻamalo le mumusu i le tulaga o cholecystitis faʻanoanoa, o nisi tagata gasegase e taumafai e faʻamavae ia maʻa ma vailaʻau. Mo lenei mea, e faatonuina e fomaʻi fualaau faʻasaina i le ursodeoxycholic poʻo le chenodeoxycholic acid (ursofalk, henofalk, urdox, ursosan, ma isi). E sili atu le aua le faʻaaogaina nei vailaʻau na o oe lava, aua e naʻo le 20% o tagata gasegase e mafai ona aoga. O loʻo i ai faʻamaoniga manino mo lo latou mauaina, lea e na o se fomai tomai faapitoa e mafai ona fuafuaina. Mo tagata maʻi taʻitasi, o vailaau aupito sili ona lelei o fualaau faasaina e faʻatulagaina taʻitasi. E tatau ona umi le umi (tusa o le tausaga) ma e masani lava ona faia. O togafitiga e faia i lalo o togafitiga faafomaʻi ma le falesuesue (taimi e manaʻomia ai le fuafuaina o vaega o mea toto o le toto, faia se faʻataʻitaʻiga ultrasound). O le togafitiga o le tagata lava ia e afaina i le atinaʻeina o pancreatitis (o le mumū o le pancreas), o le poloka o le biliary tract, o le tiga matuia, o le manava tuga.

I le laasaga o le faamagaloga o le cholecystitis, e mafai e tagata gasegase ona amataina se faasologa o fualaau faasaina. Ae mo lenei mea e fautuaina le i ai o faʻamatalaga e uiga i le ituaiga o faaletonu o galuega. O le auupega o le aso nei o le tele o le tamaoaiga. O loʻo iai ni faʻamaufaʻailogaina i totonu o soʻo se meaʻai poʻo se faʻalapotopotoga (pusa), Odeston, Oxaphenamide, Pasekone, Cholenyme, Nicotene, Hepatofalk, Milk Teluʻu, Tansy, Hepatofalk, gall sladder) o choleretic e matautia.

Faʻaʻotoga faʻapitoa o le tino (galu)

O maa e faʻaumatia e galu na mafua mai faʻapitoa faʻapipiʻi. O le auala e mafai ona na o le cholesterol o loʻo i ai maa ma faʻamalosia ai le faʻauluuluga o le galuega. E masani ona tuʻufaʻatasia i togafitiga o fualaau oona (cheno- ma le pursodeoxycholic acid), lea e manaʻomia e faʻamavae ai vaega o maʻa na fatuina e avea o se taunuuga o le faʻasalaga faʻapitoa. I le Rusia, o lenei faiga e masani ona faʻaaogaina.

Vaʻaia togafitiga o cholecystitis

Ona o le le aoga o nei metotia faasao, o se mea e le o galueaina, o se maʻi matuia matautia, o taimi faifai pea, o le masani ai o le biliary colic, ma faafitauli, o togafitiga e faatoa mafai ona faagaoioia. O vailaau tipitipi latou te faia le aveeseina o le mumu o le gallbladder (cholecystectomy). E faʻatatau i le avanoa ma le metotia o le faʻataʻitaʻiga o le cholecystectomy, e tupu ai:

  • aganuu ma se faʻaogaina o le puipui o le manava ma le avanoa lautele (sili i le tulaga faigata, ae sili atu le faʻalavelave, pe a maeʻa ona maua e tagata maʻi le umi, sili atu faʻafitauli faʻapitoa e faʻatusatusa i ituaiga e lua),
  • laparoscopic (e manatu o le filifiliga sili ona lelei, avanoa i le vevela e maua mai e nisi o vaʻavaʻa, o meafaifaʻaili talafeagai ma le telefoni vitio ua faʻalauiloa mai ia i latou, e faigofie atu ona ave, e sili atu ona toe faʻaleleia tagata ma ua vave faʻasao mai le falemaʻi),

minicholecystectomy (e ese mai i le tele-avanoa, o lona umi e le sili atu ma le 5 simita, o se auala faʻaogalua, talu ai o loʻo i ai elemene o se "tatala" auala).

E faapefea ona faʻaalia le cholecystitis - mafua ai?

Cholecystitis is catarrhal, purulent, phlegmonous, popo, gangrenous.

  • Aʻo cholecystitis gase - mafuaʻaga

O le mea pito sili ona matautia o le tino o le cholecystitis, lea e o mai faatasi ma le fausiaina o maʻa, i le vevela lava ma i ona ala. O le faʻavaeina o maa e sili ona matautia i lenei maʻi, o lenei maʻi e taʻua foi o le cholecystitis o le tino. I le amataga, o le faaputuputuina o bilirubin, cholesterol, suauu calcium i luga o puipui o le gallbladder o loo i ai faamatalaga, ae peitai, faatasi ai ma lo latou faaputuputu faaumiumi, o le tele o tupe teu ua faateleina ma e ono tulai mai ai ni faafitauli ogaoga i le foliga o le mumū o le gallbladder. E masani ona i ai faʻasalalauga pe a ulufale atu le tagata i le talo ma fai ni faʻalavelave matuia i le vevela o le talo mai le gallbladder. O lenei mea e mafai ona oʻo atu ai i le mumū ma le pala, pe afai e te le tuʻuina atu i le maʻi maʻi togafitiga faafomaʻi ile taimi.

  • Taimi ole cholecystitis - mafuaʻaga

O le cholecystitis taimi e sili atu le umi o le maʻi. O loʻo faʻaalia i vaitaimi o le faʻamagaloga ma le faʻateleina. O le atinaʻeina o togafitiga faʻavae e faʻavae i luga o le faaleagaina o puipui o le vevela faasaga i le talaaga o le aveeseina o le talo mai le vai (hypo poo hypermotor dyskinesia, faʻasologa o le sphincter o Oddi). Lua, o se siama faʻamaʻi pipisi e sili atu ona maualuga i luga o nei mea, lagolagoina le mumū poʻo le liua i le purulent.

O le cholecystitis taimi masani e mafai ona faʻanoanoa ma e le o ni mea faʻaleʻeleʻele. I le mea muamua, o le oneone ma maa e afaina ai le mucous membrane o le vevela, faʻafefete i le talo pe o le ua o le vevela, e puipuia ai le tafe o talo.

E le o ni mea e le masani ai ona o ni mea e le masani ai i le atinaʻeina o le vevela ma le taʻavale, o latou kinks, ischemia (ma le maʻisuka), o le vevela ma le tele o le malosi masani o le tino ma le vevela, o le le fiafia i le palacreatic enzymes, faalavelaveina o le anufe e anufe, tausiga o matua.

O meaola ninii e sili ona taatele e mafua ai le mumū o le streptococci ma le staphylococci, faʻapea foi le escherias, enterococci, ma le puipuiga. Faiga faʻavae e fesoʻotaʻi ma le faʻapipiʻi. O le mea e masani ai, o le cholecystitis masani e mafai ona maua mai i le toto, pe mafai foi ona mafua mai i se siama masani. O ituaiga uma o iniseti e aʻafia i le gallbladder e ala i le faʻafesoʻotaʻi (e ala i le inumaga), e ala i le auala lymphogenous poʻo le hematogenous.

Faatasi ai ma ituaiga eseese o osofaiga, e pei - o le opisthorchiasis, malosiyloidosis, fasciolaiasis, le taofia o le pelele (ma ascariasis) e ono tulai mai, o faailoga o cholangitis (mai fascioliasis) e ono tulai mai, o le siakiina pea o le gasegase o le biliary tracker ua maitauina ma giardiasis.

Mafuaʻaga masani o cholecystitis:

  • Faʻaleagaina o le gallbladder, maitaga, faʻaolaina o tino o le tino
  • Biliary dyskinesia
  • O le faamaʻi
  • O le i ai o osofaiga o le manumalo - ascariasis, giardiasis, malosiyloidosis, opisthorchiasis
  • Alcoholism, oona, o le tele o meaʻai, meaai vevela i le taumafataga, o se soliga o le taumafataga

Faatasi ai ma soo se ituaiga o cholecystitis, o le atiina ae o le mumū o puipui o le gallbladder e taitai atu ai i le vavalalata o le lumenia o le ala, o lona taofia, i le malolo o le talo, lea e faasolosolo malie lava. E i ai se liʻo mataʻutia, i se taimi vave pe mulimuli ane, e aliali mai ai se vaega o le autoimmune poʻo le afaina o le tino.

Pe a faʻapipiʻiina se suʻesuʻega o le cholecystitis masani, e faʻaalia:

  • laasaga (faʻavaʻavaʻaveʻa, faʻasolosolo faʻasalaga, faʻamagaloina)
  • malosi (agamalu, agavaʻa, ogaoga)
  • natura o le kosi (faʻaauau, toe faʻafia)
  • tulaga gallbladder function function (faʻasaoina, le faʻaaogaina le vevela)
  • le natura o biliary dyskinesia
  • faʻafitauli.

Faailoga o le cholecystitis gasegase

O se mea e faʻaosofia ai e tuʻuina atu ai manatu i le atinaʻeina o se osofaʻiga mataʻutia o le cholecystitis o le malosi tele, o le taumafa o meaʻai, meaʻai gaʻo, faʻamauaina o le ava malosi. I lenei tulaga, e iloa ai e se tagata uiga nei o le cholecystitis gasegase:

  • O le tiga tiga o le paroxysmal i le pito i luga, i le taumatau saʻo, e susulu atu i le saʻolapula, atonu e le mafai ona susulu.
  • Vaivai, vaivai tele
  • O sina siitaga laitiiti i le vevela o le tino i numera numera 37.2 -37.8 ° C
  • O le taimi mulimuli na oʻo mai ai le malosi
  • Voming e aunoa ma se toomaga, faʻalavelave faifai pea, o nisi taimi e fesuiaʻi ma talo
  • Manua faʻatau
  • Le foliga mai o se lanu samasama - jaundice

O le umi o le cholecystitis gasegase e faalagolago i le ogaoga o le maʻi, e mafai ona ese mai le 5-10 aso i le masina. I mataupu e le ogaoga, pe a leai ni maa ma se suauu purulenti e le mafai ona atiaʻe, e vave lava ona vave maua e se tagata. Ae faʻatasi ai ma le faʻavaivaia o le puipuiga, o le i ai o faʻamaʻi faʻamaʻi, faʻatasi ai ma le faʻaogaina o le gallbladder wall (lona vaevaega), faʻafitauli matuia ma se taunuʻuga leaga e mafai.

Faailoga o Tuai Cholecystitis

O le cholecystitis faʻafuaseʻi e le tupu faafuasei, e umi se taimi, ma pe a maeʻa faʻasalaga, i taimi o togafitiga ma mulimuli i se taumafataga, taimi amata o le faamagaloga, o le sili atu ona e mulimuli i le taumafataga ma le tausiga, o le umi o le taimi o le leai o ni faʻamaoniga.

O le faailoga autu o le cholecystitis o le tiga o le tiga i le itu taumatau o le hypochondrium, lea e mafai ona faia i ni nai vaiaso, e mafai ona tuu atu i le tauau taumatau, ma le vaega saʻo lumbar, o le a tiga. O le faʻalauteleina o le tiga e tupu pe a uma ona gaosia le gaʻo, meaʻai vevela, mea inu vevela poʻo le ava malosi, ma le maalili po o le atuatuvale, i fafine, e ono aʻafia le PMS (premenstrual syndrome).

O faʻapogai autu o le cholecystitis masani:

  • Manua, vailaina, afu, le lava o le fiaai
  • Faʻanoanoa le tiga i le itu taumatau i lalo ifo o le ivi, tuʻuina i tua, tauau o le tauau
  • O le tiga i le gutu, o le vevesi o le oona
  • Faʻanoanoa i le saʻo saʻoga
  • Laga maualalo maualalo
  • E mafai ona samasama le paʻu
  • E seasea ona tupu, o faʻamaʻi faʻapitoa o le faʻamaʻi, e pei o le tiga o le fatu, afaina ai le maʻi, afaina, le mautonu

Mo le suʻesuʻeina o cholecystitis ma gasegase maoaʻe, o auala aupito sili ona faʻamaonia:

  • ata matamata
  • Leʻo leʻo leodenal
  • faʻasologa o oloa
  • Faʻailoga o le vevela
  • scintigraph
  • O se suesuega o le toto o meaola e maua ai maualuga maualuga o enzymes o le ate - GGTP, alkaline phosphatase, AcT, Alt.
  • O suʻesuʻega laparoscopy ma suʻesuʻega o le bacteriological o auala pito sili ona lata mai nei ma taugofie.

O le mea moni, o soʻo se faʻamaʻi e sili atu ona faigofie ona puipuia nai lo le togafitia ma vave suʻesuʻega e mafai ona faʻaalia vave vave le faʻalavelave, vavaeeseina i le vailaʻau o le talo. Ma faʻatasi ai ma se meaai malosi, o le a lava mo se taimi uumi e faʻalautele ai le taimi o le faʻamagaloga o lenei faʻamaʻi ma puipuia ai ni faʻafitauli matuia.

Togafitiga o le cholecystitis masani

Togafitiga o le gasologa masani e aunoa ma le fausiaina o maa e masani lava ona faia e auala faasao, o le mea autu o meaai paleni (meaai 5 - meaʻai vaevaega ma le tele o vai, vai oona). I le i ai o gallstones - faʻatapulaʻaina o le galue malosi, mamafa faʻaletonu, faimalaga solo.

O fualaau nei o loʻo faʻaaogaina:

  • Antibiotics, e masani lava lautele lautele-fusi poʻo cephalosporins
  • Teuteuga o le Enzyme - Pancreatin, Mezim, Creon
  • Faʻamaʻotoga - faʻafefeteina faʻafefe o le sodium chloride, vaifofo kulukose
  • NSAID - o nisi taimi e faʻaaogaina e faʻamalolo ai le faʻaleagaina ma le tiga

Cholagogue e masani lava ona vaevaeina i:

  • Filifilia - fualaau faasaina e faaleleia atili ai le fausiaina o talo. O sauniuniga e aofia ai le sukala ma le talo: allochol, lyobil, vigeratin, cholenzyme, acid dihydrocholic - chologon, masima masima o le acid dehydrocholic - decholine. O fualaau faʻatoʻaga e faʻaleleia ai le pulelaina o le talo: flacumin, stigmas corn, berberine, konvaflavin.Laʻasaga faʻafiafia: osalmide (oxafenamide), otinamide hydroxymethyl (nicodine), cyclavone, gimecromon (odeston, holonerton, cholestil).
  • Ole vaega o le cholekinetics e vaevaeina i: fesoasoani i le faasaolotoina o le talo ma faateleina le leo o le gallbladder (magnesium sulfate, pituitrin, choleretin, cholecystokinin, sorbitol, mannitol, xylitol) ma le cholespasmodicum, ma faaititia ai le leo o alalele ma le sphincter o Oddi: drotaverin hydrochloride chloride, drotaverinfin hydrochloride, , mebeverin (duspatalin).

I taimi o faigata, e masani ona faʻaaogaina togafitiga o fualaʻau, i le leai o ni allergies - decoctions o le chamomile, laumei, paʻu mimiti, valerian, calendula. Ma i vaitau o le faʻamagaloga, e mafai ona faʻatonuina togafitiga faleopathic poʻo togafiti, ae o isi laʻau - yarrow, marshmallow, tansy, buckthorn.

E taua tele le mulimuli i se taumafa malosi pe a maeʻa le faʻataʻitaʻiga o le cholecystitis, ona faasolosolo malie lava ona alu ese. I le faaopoopo atu i ai, e fautuaina foi le faia o taʻaloga i taimi taʻitasi ma le xylitol, vai minerale poʻo le magnesia, physiotherapy -, reflexology, ma le togafitiga SMT.

I le tulaga masani o le cholecystitis masani faʻapitoa i le faʻailoaina o faʻamaoniga, ua fautuaina e aveese le vevela, o se punavai o le tuputupu ae o maa, lea e mafai ona avea ma se lamatiaga i le olaga ao faagasolo a latou gaioiga. O le lelei o le cholecystitis masani i maʻa mai se cholecystitis o se faʻalavelave faʻafuaseʻi e faapea o lenei taotoga ua fuafuaina, e le o se mea faʻafuaseʻi ma e mafai ona e sauniuni saogalemu mo ia. O taotoga laparoscopic ma tele-access cholecystectomy e faʻaaoga.

Afai o le taotoga o taotoga e solia, o nisi taimi ma le cholecystitis tumau, o le togafitiga e mafai ona aofia ai i le auala e gaui ai maa o galu o le lulu, o lenei gaoioiga faasao tino e le aveesea ai maa, ae na ona nutimomoia ai, faaleagaina ai, ma e masani ona toe tupu. E i ai foi se auala e faʻaleagaina ai maʻa e faʻaaoga ai masima o le ursodeoxycholic ma le chenodeoxycholic acid, i le faaopoopo atu i le mea moni o lenei togafitiga e le maua ai se vaifofo atoatoa, e umi foi le taimi ma e oʻo atu i le 2 tausaga.

Togafitiga o cholecystitis gasegase

Afai e le maua se cholecystitis gasegase mo le taimi muamua, o maʻa ma se ata ogaoga o le falemaʻi, e leai ni faʻafitauli o le purulenti, o togafitiga faʻasoifua maloloina faʻapitoa - vailaau faʻamaʻi, antispasmodics, NSAIDs, detoxification ma le enzyme togafitiga, ua lava lelei fualaau faasaina.

I le tele o ituaiga o cholecystitis, o le cholecystotomy poʻo le aveeseina o le gallbladder e faʻatagaina (silasila i le tele o taimi, o le cholecystectomy e faia mai i le tele-avanoa.) Afai e teena e le tagata maʻi le taotoga, e mafai ona e aveesea le osofaiga ogaoga i vailaau, ae ia manatua o maʻa tetele e tatau ona taitai atu ai ma le fesuiaiga i le cholecystitis masani, o le togafitiga e mafai ona muta i se auala faʻapitoa poʻo mafua ai ni faʻafitauli.

I le taimi nei, e tolu ituaiga o togafitiga faʻapipiʻi e faʻaaogaina e togafitia ai cholecystitis - tatalaina le cholecystotomy, laparoscopic cholecystotomy, mo tagata vaivai - o le cholecystostomy.

O tagata uma e maua i le cholecystitis, e aunoa ma se faʻasesega, o loʻo faʻaalia se meaai malosi - na o le lauti e mafai ona onā i le 2 aso muamua, ona tuʻuina lea o le laʻau 5A i luga o meaai, o le meaʻai e na o le asu po o le kuka, e faʻaaogaina le gaʻo, falai, ulaula, ava malosi e inu ava malosi. E sili atu i lena mea i la matou tusiga.

Tuua Lau Faamatalaga