E faʻapefea ona aveese se maʻi mai le maʻisuka mai le togi

I le maʻisuka, e pei ona tatou iloa, o le vaega autu o suga e maualuga o vaʻa ma neura, e aofia ai vaʻa fatu, mata ma pito i lalo.

O suga maualuluga ma ava malosi i le tele o mea e afaina uma ai le tino o le tino ma le tino. E le gata i lea, o le ava e afaina ai le ate.

Ina ia faʻaleleia le tulaga pe a uma le taumafa ava malosi i le maʻisuka, e manaʻomia muamua le faʻamamaina (sorbents, droppers), muamua. E le gata i lea, o fualaau e toe faʻaleleia ai le ate (mo se faʻataʻitaʻiga, heptral, essentially, hepamerz), fualaau mo le faʻaleleia o le tulaga o vaʻa toto ma neura (mo se faataitaiga, cytoflavin, pentoxifylline, piracetam, alpha lipoic acid, ma isi). O le mea autu - ia manatua: o fualaau uma e faʻamatalaina e le fomaʻi pe a maeʻa le suʻega!

I le faaopoopo atu i le mea o loʻo i luga, e taua foi le pulea o le toto suka, mulimuli i se meaai ma, pe a tatau ai, saʻo saʻo le suka i le taimi.

O se fagu mo se faaiuga mai le inu malosi i le fale

Mo le togafitiga o le ava malosi, ua faʻaaoga lelei e le au faitau le AlcoProst. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O le faʻaaogaina o le ava i taimi uumi i gaʻo tetele ma tumau o le ava malosi. Ma vaitaimi e mafatia ai le maʻi mai le gasegase le malosi mo le ava malosi, e taʻua o le taloina. E masani lava, ina ia faʻalavelaveina lenei tulaga, e faʻaaogaina fofo o fofo - o lona uiga, togafitiga faʻatasi ma le laʻau. O se tagata e alu i le fale i le fale poʻo i le falemaʻi o le auala pito sili lea ona lelei e faʻapipiʻi ai le tino o le tagata maʻi, lea, o le mea moni, e manaʻomia pe a faʻavevesi le ava. A uma lava, o le tino oona e afaina i oloa leaga o le ethanol ua faʻaitiitia i le tapulaa, ma o le faʻamaloloina o le tagata lava ia e mafai ona sili atu ma le tasi le aso. Ma o le kululu e aʻafia i le toe faʻaleleia ma le faʻaleleia o maʻi ile taimi muamua.

E uiga i le avelaʻau

Taua: faʻasologa o togafitiga i le fale poʻo i le falemaʻi e naʻo se fomaʻi agavaa e mafai ona faʻatinoina pe a uma ona faia se faʻamaoniga saʻo o le tagata maʻi ma suʻesuʻeina lona tulaga, ia amanaʻia faʻamaʻi masani. E faʻasaina le tuʻuina o ni pata ia oe lava ia i soo se vaifofo.

O le faavae mo le aoga o se lola mo le faʻamavaeina o le taloina o le tuʻuina atu o le vailaʻau i totoga uma i luga o veins ma toto toto, o lona uiga, i le saoasaoa aupito maualuga. Faatasi ai ma lenei auala o le pulega o fualaau faasaina, o lo latou bioavailability e 100%. E uiga i mea faʻaogaina e faʻaaogaina e aveese mai le taloina, o le tuufaatasiga o fofo ma faailo mo taualumaga, i mea o loʻo i lalo.

Motugaafa: aʻo le i faia le laʻau, e manaʻomia e le maʻi ona tuʻuina atu se lagona faʻafefe, o lona uiga, mafua ai se mea faʻafefe e taofi ai le soona inu o le ava malosi mai le manava. Ina ia faia lenei mea, e manaʻomia lou ofoina atu o le malala e gaoioi ma le tele o vai, pe a maeʻa le manava.

Tino setox

O lea laʻau o le pinge e faʻamoemoe i le faʻamamāina o le tino o le tagata maʻi mai oloa leaga o le ethanol

O lea laʻau o le pinge e faʻamoemoe i le faʻamamāina o le tino o le tagata maʻi mai oloa leaga o le ethanol. I lenei tulaga, o fomaʻi e aofia ai eletini eletise, fumaric ma succinicids, ia e faʻamalosi, i le tuufaatasiga o fofo o fofo. E taua foi i latou o le taamilosaga Krebs. Unitol ma thiosulfate o loʻo aofia i totonu o le kuluma mo le faʻamaʻiina o vailaʻau faʻasaina. O se mea talitutusa faapena mo se mea e faʻaleleia ai otaota e faʻaaoga ai metabolic tino i le tino o le tagata maʻi, ma mafua ai le ethanol o loʻo totoe e naʻo le mu.

Toto toto toto

Faʻatasi ma le uumi o le inu ma i le taimi lava pe a uma le tui, o le toto i totonu o vaa e mafiafia ma avea ma foliga vaaia, i lenei tulaga, e faʻaaoga e fomaʻi vaifofo o le kulukose ma le sodium chlorine

Tuuina atu faapea, faatasi ai ma le faaumiumi o le inupia ma i le taimi lava pe a uma le tuiina, o le vai mai le tino o le tagata maʻi e toe faʻafoʻi atu i le gaoshanol, o le maʻi e faigofie ona faʻamalolo. O le toto i totonu o vaʻa e faʻafefete ma avea ai ma foliga mata. E faigata ona femalagaaʻi. I lenei tulaga, e faʻaaoga e fomaʻi ni fofo o le kulukose ma le sodium chlorine (masima). O ia ituaiga vailaʻau e faʻamoemoe e faʻateleina le aofaiga o le vaega o le toto o le toto. O le iʻuga, ua faʻaumatia le tino vaivai o le tino o le tagata maʻi, o le a amataina le aafiaga diuretic, lea e taʻalo ai i le avea o se vaega o le detox.

Taua: faatasi ai ma le faateleina o le viscosity o le toto, o le tagata maʻi e ono oʻo i se pia malosi. O iinei, e faaaoga ai e fomaʻi se vaifofo o le hydroxyethyl starch, lea e fesoasoani i le maualalo o le toto i le faateleina o le tele o le vai i totonu o le toto.

Faʻaleleia o le paleni masima i le toto

Ina ia mafai ona toe faʻatumu le paleni-masima, o le a faʻaaogaina se kulupu e alu ese mai le pipi:

  • O le kulukose solution e faʻafefiloi ma le magnesia, panangin ma le inisalini. O le taunuʻuga o se faʻasalaga lea e faʻamoemoe e toe faʻatumu ai minerale ma siaki elemene i le tino o le tagata maʻi. Aemaise lava, i lenei auala, latou te faatumuina le paleni o le potassium, magnesium ma le sodium, lea e mautinoa e leiloloa pe a to ese mai le inupia.

O le paleni o le acid-base e masani lava

I le faagasologa o le inupia o le ava malosi, o le tagata maʻi ua leiloloa le vaega-o le faavae e masani ai le toto. O se taunuuga, o gaioiga uma ole gasegase e tutupu i le tino ile pH masani. O se taunuuga, e mafai e le tagata maʻi ona lagona le tiga o le muscle, tiga o le ulu, le manava o le manava, ma e oʻo lava i le leiloa o le mafaufau. Ina ia aveese le tagata maʻi mai lenei tulaga ma faatulaga le tulaga o le TA, e tatau ona tuu se lola ma se vaifofo o le soda. I lenei tulaga, e tatau ona e faʻaaogaina se 4% ma na o le tasi le faʻasologa. O vaifofo vai mo se kulupu e le mafai ona faʻamaʻiina i soo se isi fualaau.

Faʻateleina le manava

O le tolopoina o le faʻamalosaga mai se paʻu o le a tuʻuina atu ai foi i le kululu pe afai o le ava malosi i gaʻo tele na i ai se aafiaga le lelei i le tagata maʻi e ala i le faia i luga o faʻataʻitaʻi o le opioid o le mafaufau. O le faʻaalia i nei faʻaleleia e mafai ona taʻitaʻia ai le manava i se maʻi. I lenei tulaga, o le fualaau faasaina "Naloxone" ua tafe atu i le tagata maʻi.

Vitamin togafitiga

Ona o le mea moni o le tino o le maʻi na faʻavaivai pea, o vitamini uma na faʻaaogaina. O le mea lea, ina ia faatumauina le tulaga masani o le galue ai i totonu o faʻalapotopotoga ma totoga, e tatau ona e faʻamalieina sauniuniga o fualaʻau. Le tele o fualaau faʻaaoga o le vaega B, lea e faʻamoemoe e toe faʻafoʻisia ai le tino o le tagata maʻi ma faʻamautuina le metabolism. I totonu foi o le paluga ma le paʻu, o le tuufaatasiga o loʻo tumu i vitamini C ma le E, lea e faʻamalosia ai vaʻa ma siama o le tino o le tagata maʻi.

Toe faʻafoʻi le ate

O le ate e ave le susulu i le taimi o le tulaga onā o le maʻi. E oo i le 90% o le ethanol ma isi mea oona o loʻo gaosia e lenei tino. Ona o le faateleina o le avega, ua taofia ai le faʻamaloloina o le ate ma ua suia i ni mea pipii, lea e ono mafua ai le hepatitis po o le cirrhosis. Ina ia toe faʻaleleia le gaʻo o le ate e toe faʻafoʻi ai sela, o le tagata maʻi ua faatonuina ia eli i totonu ma le fualaau oona. O le fuataga ua fuafuaina e fuafua i le mamafa o le maʻi. Ma o le vailaau lava ia e fefiloi ma le toto o le tagata maʻi ile 5-10 ml.

Meaʻai mo le tino

A o faagasolo le taimi e teʻa ese mai ai i le fale i tulaga e sili ona faigata, pe a maʻi le tagata maʻi ma e le mafai ona 'ai na o ia ona o le gag reflex, ma isi mea, ua faʻataʻitaʻiina se lelaʻau ile glucose. O fualaau o fualaau faasaina ua filifilia taitoatasi, ae o le fofo o le 5-10% faatasi ai ma le faaopoopoina o le inisalini e faafaigofie ai le faagasologa o gaʻo i gaʻo.

Taua: o lenei vailaau e fesoasoani e le gata ina aveesea mai le inu malosi, ae ia vave faʻafoʻiina le malosi o le maʻi.

Faʻanoanoa vave

Ina ia faʻamalosia atili le tagata maʻi, e mafai ona e faʻaaoga se vaifofo e aofia ai le 40% kulukose, insulin, o se vaifofo o meaola nicotinic ma ascorbic. Faʻamau i le fua faatatau o le 20ml: 15 Unite: 1 ml: 10 ml. O lenei paluga e aumaia ai le tagata maʻi i ona lagona ile 15 minute.

I aso nei, e faʻaaoga e tagata suʻesuʻe faʻataʻitaʻiga se metotia o le methadoxyl i le fofo o le isotonic e avea o se fofo faʻaonapo nei. O le fualaau faasaina e faia i se aofaiga o le 500 ml. O lea laʻau o le a faʻavaveina ai le gaosiga o le ethanol, e fesoasoani ai i le faʻaleleia o le ate ma toe faʻaleleia ai le tuufaatasiga o gaʻo gaʻo i le tino o le maʻi.

Le tau o taualumaga

O le tau o le valaauina o se tagata tomai faapitoa i mea ua fai ma vaisu ma le tau o le afaina o fualaau faasaina e tusa ma le 80-160 cu i le taimi. Ae o le tau e ono fesuisuiai e fuafua i le itulagi ma le tuufaatasiga o le fua.

Taua: ae o le kululu i le fale e le o faʻaalia mo vaega uma o tagata o loʻo faʻafefiloi le ava malosi. O lea la, e faʻasaina le tuʻuina o se kulupu i luga o ia tagata gasegase:

  • Tagata maʻi e afaina i le fatu o le fatu ma isi maʻi o le cardiovascular system,
  • Faatasi ai ma se popo mo se vaiaso pe sili atu,
  • Tagata mamaʻie maua i le maʻisuka ma le fomaʻi,
  • Tagata matutua, tagata ua inu malolosi. I le mataupu mulimuli, o le faʻamavaega mai le tuiina e tatau ona amata i le faʻatali mo le tagata maʻi ina ia faʻalelei atoatoa. O isi vaega uma o tagata e tatau ona tafe i totonu o se falemai i lalo o le vaavaaiga a se vaega o tagata tomai faapitoa, talu ai e mafai ona faʻaosofia e se tagata maʻi le faʻafuaseʻi aʻafiaga.

Motugaafa: e mafai ona e tuʻu faʻalua le fua ole kululu, ae na o tagata e leai ni faʻamaʻi ma fatugaʻo. Ona o le lua o fualaau o fualaau faasaina, o gaʻo ua iloa ai le faateleina o le avega.

Faaiuga: ia manatua, o vailaau uma lava o le vaega o le laʻau e na o le fesoasoani e alu ese mai le inu malosi ma toe faʻafoisia le malosi i le tagata maʻi, ae le o se panacea mo le ava, e pei o maʻi. O le tigāina o le ava malosi e tumau pea i le maʻi, ma o le lamatiaga o le toilalo e tutusa ma le 100%, aemaise lava i se faʻavaivaia o le mafaufau i le tagata maʻi. O le mea lea, ina ia taulimaina le faafitauli o le ava malosi, na o tagata tomai faapitoa o le falemaʻi o le a fesoasoani.

E faʻapefea ona ave faʻamalosi lana tane mai le inu malosi i le fale

E mafai ona ave se tasi e pele i fafo mai le pisi i le fale pe o le a na o se fesoasoani fomai? O le tali i lenei fesili e masani lava ona sailia e a tatou tamaitai.

E tusa ai ma fuainumera e le mafaamatalaina, e tusa ma le 99% o tane i Rusia e masani ona inu ava malosi. E ui o le ava malosi e toetoe lava a le mafai ona faʻaleleia, ae o loʻo i ai le faʻamoemoe ma e mafai ona e taumafai e tau le Serpent Green.

Ma mo tagata amata, e tatau ona e aveese le tagata faalagolago mai le pipi, ona amata ai lea o se taua tumau umi ma ni meainu malosi.

O le alu ese mai se tulaga onā i le fale o le faia lea o se seti o gaioiga e faʻamoemoe e taofi le inu ma le vave aveeseina o faʻamaoniga o le inupia, faʻapea foʻi ma le faʻaitiitia o le manaʻo e inu.

Faʻamāeʻaina - faʻamaʻi mai le tino o mea leaga o le ava malosi. O taualumaga uma e tatau ona faʻatinoina ma le maliega a le tagata faʻalagolago.

  • Fautuaina le moe. O lenei mea o le a fesoasoani e faʻamalolo ai se manaʻoga tiga mo le ava malosi. E fautuaina e faʻaaoga fualaau momoe - 2 pe 3 taimi i le aso. Ae e leai se tulaga e tatau ona e inuina ava malosi aʻo e ave faʻamaʻi ma fualaau momoe. O lenei mea e mafai ona maua ai se aafiaga lē faʻamoemoeina.
  • E taua tele le inu ava malosi ma ana oloa. E mafai ona e tuʻuina atu togafitiga - mo se faʻataʻitaʻiga, furasemide. Ae e sili atu ona saʻo le inu o le pulupa lapisi, vaivai le lanu meamata ma le meli ma le lemon. O le a maua ei latou le malosi o le vailaʻau, aʻo satuina le tino i le vailaʻau C ma minerale.
  • E mafai ona e faʻaaoga vailaʻau faʻamaʻi - "Regidron", o le vaifofo faʻasaʻo faia. A o le 3-4 lita o fofo e tatau ona onā i le aso.

Faʻaaogāina o se faʻamalosi atoa o fofo i fale:

  • oloa mo le aveeseina o le alcohol ethyl - tea, susu ma le meli, salu vevela, soups ma borscht, mea lactic acid - o nei mea uma e faʻamatau i le fufuluina o le tino ma faʻapipiʻi i meaʻai. E tatau ona e inu vai e tele. O lenei mea o le a fesoasoani e aveese vave ai toxins,
  • aafiaga faaletino - faamalositino, falemaʻi, savali i le ea fou. O nei metotia e mafua ai ona vave salalau le toto, faatelevaveina metabolic processes i le tino. Ona o lea, o le fua faatatau o le gaosiga o le ava malosi, ua aveeseina ai oloa o le lafoaʻi. I le taimi lava e tasi, o se faʻalavelave faʻalavelave e afaina - o lima ma vae o loʻo pisi, o mafaufauga o le toʻalua e le oʻo mai,
  • gaioiga faʻalavelave o le a aumaia ai se pele mai se paʻu. E tatau i se tagata faalagolago ona i ai se uiga fou i le olaga - o se galuega fou (tusa lava pe toe fausia fale, fausiaina), o se mea fiafia fou.

Tomai faʻapitoa faʻapitoa mo le inu malosi

Afai e le mafai e fesoasoani ile fale ona fesoasoani i se tasi e pele ma e naʻo le tulaga e sili ona leaga, e tatau ona e valaau i se fomaʻi. E le gata o le a le gata ina faʻamalosia le tulaga, ae o le a tuʻuina atu foi fautuaga mo nisi togafitiga.

O le a le mea e fai muamua? Mo le faʻamamāina, e faʻaaogaina se kululu e iai se mea faapitoa. Vaega faʻatagaina - vaifofo o le hypertonic, vitamini B, vailaʻau C. O lenei mea e faʻatagaina ai oe e aveesea toxins mai le tino, lagolagoina le faʻalavelave ma le puipuiga.

Vaʻaiga faʻataʻitaʻi - antidepressants, antiemetics, fualaau faʻasaina e faʻaleleia ai le toto i le faiʻai, faʻalavelave minerale.

E sili le tuʻuina o le kululu i le taeao pe a maeʻa ona momoe le tagata maʻi ma e manaʻomia le faʻaleleia o le soifua maloloina. Ole faʻataʻitaʻiga e mafai ona faia i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi. E tatau i le fomaʻi ona faʻaauau pea ona lata mai, i tulaga o tulaga e leʻi mafaufauina, ia tuʻuina atu i le tagata maʻi le fesoasoani talafeagai.

Afai o loʻo iai pea le ava i totonu o le vaega o meaʻai, e muamua lava ona faʻamamāina le manava ma le fatu. Ona faia lea o fuataga o le faamamaina.

Aua le tuʻuina ni faʻamoemoega faapitoa i luga o le kululu. E naʻo le laasaga muamua e agai i se olaga masani. Ma le isi, e tatau ona iloa le tagata maʻi i se fomaʻi. Na o le pau lava le ala e maua ai le mea ua leva ona faʻatali.

Aveesea mai le inu malosi i fualaau faasaina

I lenei tulaga, o togafitiga e tatau ona faatonuina e se fomaʻi pe a maeʻa suʻesuʻega ma iloiloga le mamafa o le tagata faalagolago. I totonu o le fale, e mafai ona e suʻeina fualaau suamalie - 1 i le 4 itula, ae le silia le 6 i le aso.

I totonu o falemaʻi, ua tuʻuina mai ai le tele o vailaʻau faʻasaina-o nei Alka-Saltzer, Antipolitsay, Bizon ma isi. Ae latou te le fofoina le mafuaaga o le taloina, ae na o le faʻaitiitia o faʻaaliga mai fafo - faʻaitiitia le tiga o le ulu ma le maso o le tiga, faʻapipiʻi le gaioiga ma le vomia. E masani lava, o na vailaau e aofia ai vitamini C ma le B.

Nai lo lena, o se auala faʻafuaseʻi e mafai ai ona e faʻatonuina oe. Latou te le faʻamaualugaina ma e le aveesea mai le pinge.

Ae o metotia uma o le a le maua ai se taunuuga lelei pe afai e le manao le tagata faalagolago ia te ia e faatoilalo lana vaisu.

Na o taumafaiga a le tagata lava ia ma le fesoasoani a se fomai tipitipi faamaonia o le a fesoasoani e fofo se pele mai le mala o le XXI senituri - ava malosi.

Faiga palapala cardiovascular pe a uma le tui

O faafitauli sili ona taatele pe a uma ona alu ese mai le uumi o le toto, e faateleina le toto maualuga, faateleina le fatu fatu (tachycardia).

Le faʻaitiitia maualuga le toto maualuga e mafai e ala i le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina (Adelfan, Kapoten, Caposide, magnesium sulfate, ma isi). O diuretics (diacarb, glycerin, triampur) e maua ai se aafiaga lelei. Lasix (furosemide) e tatau ona ave ma le faʻaeteete, talu ai ona, faatasi ai ma le vai, e aveesea foi eletise taua.

Faʻatapulaaina e le magnesia le mamafa ma fesoasoani ai e toe faʻaleleia mai le tui.

Ma Tachycardia E mafai ona e tau i le ave o le kino i lalo o le laulaufaiva. Faatasi ai ma le anaprilin, e tatau ona e matua faaeteete, talu ai ona o le tele o le onumaga e mafua ai ni faafitauli matuia.

O le a le mea e fai pe a oʻo mai le peʻa pe a uma le inu malosi. Faʻamatalaga. Vaʻai le atoa.

Le faia mama ole gaʻo Pananginum (asparkama), faʻaalia le Kalinor. O fasi apricots, meli, viburnum, faʻi, apu, avocados, oranges, tangerines e aoga tele.

O isi, sili atu le ogaoga o le faʻalavelave faʻafuaseʻi (fatuga o le cardiac, le maualalo o le toto i le fatu o le fatu, cardiovascular failure) e tatau ona togafitia i se falemaʻi!

Fale gasegase

O le tele o taimi, o se tagata i se tulaga onā e leai sona manaʻo. O lona uiga, e le tatau i le manava ona maua le meaʻai, lea e tatau ona eli. Ae ui i lea, o le gaosia o le gastric juice e le muta, ma e aofia ai le eleʻele eleʻele. O le faaiuga e matua faigofie lava - o le manava e amata ona pala, o lona mucous membrane e mumū. O le mea lea o faʻalavelave faifai pea o le inu o tagata i le gastritis, maʻi o le manava.

Faitau mea malie ma malie i la matou blog!
* Sa latou faamanatuina lo latou aso fanau. O le tala.

Afai e sau se tagata mai le paʻu, e tatau ona e amata sina mea laitiiti, i ni vaega laiti, ae mautinoa e 'ai. Masalo o le taimi muamua e faʻamalosia ai oe lava e faia lenei mea. Inu uaina: latou te ufiufi le puipui o le manava, e taofia ai le faʻaleagaina atili o le sua oona.

Ma le sini Faʻatonu mo le leiloa o aʻafiaga e lelei le faʻaaogaina o suauʻu e le faʻafefeteina, e le o faʻamalosi (gaʻo i totonu o lenei setete e masani lava e le o le gaogao, e mafua ai le tulaga o le ogaumu - manava, lea e mafai ona faʻatasi ma le pinge). Ma o le faaletonu o le protein e matua leaga lava lona aafiaga i le setete o sela, aemaise lava le faiʻai. Faatasi ai ma se mea maualalo maualalo o le protein, latou te amata ona vevela, mafua ai le le iloa o le mafaufau, faaletonu mafaufauga faaletonu, faaitiitia le mafai ona iloa le mea moni.

O le susu e maua ai se aafiaga lelei, ae mafai foi ona tulai mai faafitauli. I tagata matutua, i le avea ai o se tulafono, o le numera o enzymes e talepeina ai le puipuiga ma gaʻo o loʻo aofia ai i totonu ua matua faʻaitiitia. Milu na o ia i tagata matutua e mafai ona mafua ai ni faaletonu ogaoga. O le mea lea, afai e te le taliaina i se olaga masani, ona e le manaʻomia lea e ave le tino.

E talafeagai foi le vai o le minerale, meainu suamalie, meainu suamalie, vai vaivai vaivai (ua uma ona talanoaina i le tusiga pe faapefea ona aluese mai le inu malosi i le fale).

Aua nei e taumafaina meaʻai ulaula, pipi ma marinades, mea manogi, mea vevela, meaʻai gaʻo, sandwiches, ituaiga uma o tonic ma meainu gaosi ("Cola", "Sprite", "Pepsi", "Fanta", malosi ma isi).

E pei ona taʻua i luga, ia 'ai i ni vaega laiti, e sili atu le fai soo. O le faʻaaogaina o meaʻai susu e feteʻenaʻi. I le avea ai o se tuusaunoaga, e mafai ona e faʻaaogaina yoghurts (e aunoa ma ni mea faʻafefiloi), pepe pepe.

Manua pe a uma le tui. Ogatotonu o le tino

O satelite autu o le tulaga o le tuumuli ese mai e mafai ona valaauina tiga, le mautonu, le mautonu le popole pe a uma ona tuai.

O le mea muamua lava e mafai ona e fautuaina o le taumafai lea e faalavelaveina oe (e ui o le a faigata) mai lou maʻi. E maua se lelei aoga e ala i le matamataina o malamalama, polokalama e le mafaufauina, ata tifaga, vitio musika, ata tifaga, ma tutusa. Faitau le tusi atonu e le manuia, e oo lava i tala fatu. O le taimi muamua pe a maeʻa le uumi umi e ono le mafai ona alu i fafo ona o le popole tele ina ua maeʻa. Ae afai e te manuia, e sili atu le faʻaalu o se taimi i totonu o le paka, togavao vaomatua, le mea e le oʻo ai le leo o le tagata, i le kamupani pe naʻo oe - oe filifili.

Pe o le gatete, le fiafia, o le fiafia o le a fesoasoani e aveesea ai se mafanafana mafanafana poo se mafanafana mafanafana.

O le atuatuvale pe a uma le tui o le a fesoasoani e taulimaina glycine, afobazole, finlepsin (carbamazepine), grandaxin, mebicar. O le faʻafefe o faʻalavelave matuia o le moe, o togafitiga fualaau e faaaoga ai phenazepam, i se fua o le sili atu i le 0.1-0.05 mg i le po mo 2-3 aso, ae e mafai ona maua mai e ala i togafitiga.

E lelei pe a lagolagoina e se tagata vavalalata pe a alu ese. O aiga e mafai ona fesoasoani e le gata i le amio, ae faʻapea foi ma gaioiga faatino: faitau e uiga i le tusiga pe faʻapefea ona fesoasoani i se tagata e alu ese mai le inu malosi.

2. Faatinoga

I le avea ai o se tulafono, o galuega masani a le tino i lenei taimi (7-10 aso talu ona maeʻa) ua toe foʻi mai i le masani. Na faʻafilemuina le loto, faʻamautuina toto, ma le manava ma le manava ua toe faʻafoisia.

E mafai ona faʻaola moe le moe (faʻalavelave faʻafuaseʻi, papaʻu le moe, moe, moe faigata). Finlepsin, o le phenibut o le a fesoasoani e taulimaina ia ituaiga faaletonu. O le faateleina o le vaivai, faigata i le taulai atu, malosi o mafaufauga, le tumau le mativa o le liʻo o mea fiafia o le a fesoasoani e faatoilalo le Fezam.

E matua fautuaina e matau le faigamalo o le galuega ma le malologa, o le moe e tatau ona le itiiti ifo i le 7-8 itula.

Taumafa meaʻai e tele i faʻamalama o manu ma vitamini (aano o manu, fuamoa, cheese cheese, vegetables, fruits). Faatasi ai ma isi mea, o le fiva filo o le a fesoasoani i le faʻasaʻoina o le manava (e masani lava ona faʻalavelave tagata i le vaʻaia o tagata).

Savali sili atu i le ea fou, e aoga tele le alualu i luma o le maualuga o le gaioiga faaletino. E sili lava le asiasi i le vaitaele.

Aua e te faanatinati i totonu o se faga - alu i le falemaʻi ma vave ona e oti ma se afu. O le fatu ma toto toto e leʻi toe faʻafoʻi atoatoa mai le atuatuvale ma o le taunuuga atonu o se faʻalavelave faʻafuasei o le myocardial infarction poʻo le myocarditis (mumū o le muso o le fatu).

Soʻo se faʻauluina o se mea matautia le polokalame puipuia, o le mea lea, e fautuaina e faʻaeteete i taga, taʻele i totonu o le lua ma mea faapena. O le mea autu e le o le faanatinati, ae le o le sasa ma aua le tulei oe lava. O mea uma o le a paʻu, ae le vave, pe a uma le 2-3 vaiaso.

Ma o le mea lea, a uma ona e faia le tele o taumafaiga ma e alu ese mai fafo o le uila, o le mea autu e le toe amata inu. Ina ia faia lenei mea, faitau le tusiga lea e faʻaaogaina ai e le fomaʻi faʻataʻitaʻiga togafiti faʻapitoa, ma fautuaina foi fualaau oona ma mea faigaluega a tagata o loʻo fesoasoani e te le inu ai.

O lenei tusiga na toe faʻafouina i le aso 12/03/2018

Na le maua le mea o loʻo e sailia?

Taumafai e faʻaaoga le sailiga

O aʻafiaga o le paʻu mo le tino

O le inuina o le ava malosi e matua leaga lava lona aafiaga i le soifua maloloina o alii ma tamaitai. I nisi tulaga, o taunuuga pe a maeʻa e matua ogaoga lava e mafua ai ona oti.

I le toetoe lava o tagata uma pe a maeʻa, o loʻo i ai se tulaga eleelea electrolyte, o se faʻaitiitia o le le mautonu o le malosi o le tino, ma faʻamatalaina dysbiosis. E masani lava, o nei mea uma e aʻafia ai le galuega a le tino ma mea uma. Alcoholics e faʻalavelave ai le ate, o le faagasologa o le faʻalaumalieina ma le faʻaaluina o meaʻai, puipuiga o le faʻamaʻi ma le maualuga o le soifua maloloina.

O le faʻagasologa o le binge e faʻatasi ma le atinaʻeina o faʻalavelave matuia o le tino. O alii ma tamaitai e atiina ae le atuatuvale, fefe ma le le mautonu e foliga mai, e tiga ma e le mautonu. E toatele tagata e le mafai ona momoe, ma i le taimi o le moe e aunoa ma se moe e moe ai i latou. O nei mea uma ua na o ni faʻaaliga mai fafo o liʻo o le mafaufau faiʻai. I le masani ai, o mafuaʻaga e taoto ai i le umi o aʻafiaga o le ava malosi. E le gata i lea, o le 'ava malosi e mafai ona maua i le fiva ma le vevela tele.

O faʻalavelave aupito sili ona lamatia e masani ona atiae i ava malosi:

  • faʻasolosolo malosi, Korsakovsky maʻi poʻo isi mafaufauga inu ava malosi,
  • loloto le atuatuvale, faaletonu o le neuropsychiatric,
  • faʻaleagaina o le myocardial, le mautonu o le fatu, eseese faʻasolosolo,
  • Mallory-Weiss maʻi, gasegase gastrointestinal,
  • gasegase gase, cirrhosis, le mautonu le ate,
  • gasegase pe gasegase pancreatitis,
  • maua le faʻamaoni,
  • faʻavavevave o faʻamalolo,
  • faʻalavelave toe faʻaleagaina, solia o le faiga faʻavae,
  • i se mea e seasea tupu, e tupu ai stroke pe tupu aʻe le edema.

O le a le umi e toe malosi ai le tino pe a uma ona inu

I tagata taʻitasi, e toe faʻafoʻisia le tino i se vaitau eseese o le taimi. O le umi o le toe faʻaleleia e faʻalagolago i le matua ma le itupa o le tagata, le tulaga o le ate, le umi o le uila, le tele o le ava malosi ma le tele o isi mea. I le avea ai o se tulafono, e toe malosi vave tamaloloa nai lo tamaitai.

E pei ona e iloa, o le ava malosi e tupu i le ate. O le faiga o le enzyme o lenei okeni e maua ai le vaevaeina o le ethanol ma lona faʻaogaina atoatoa. O mea e maua ai metabolites e faʻamalosi e gaʻo. O se gasegase o le ate e 7 mg o le alcohol alcohol i le tasi itula. I le iloa o le tele o le ava malosi (i le tulaga o le ava malosi), e mafai ona e iloa le umi e te fufulu atoatoa ai le tino. O le faʻamalosiga faʻamalositino e televave le faʻagasoloina o lenei gaioiga.

E tatau ona maitauina e faapea, mo le atoatoa ona alu ese mai le uumi faaumiumi, e le lava le faamamaina o le toto ma tisipenesa o toxins. E tatau ona toe faʻafoʻisia le masaniga o le popole, digestive, cardiovascular, genitourinary ma isi tino. O togafitiga faʻapitoa e taua foi - e fesoasoani tele ai le lagona o le ava malosi.

O le a le tele o le taimi e manaʻomia e faʻaaogaina atoa ai taunuuga lē lelei o le tui - faalagolago i le lelei o tausiga faʻapitoa. E masani lava, togafitia togafitiga poʻo le valaauina o se fomaʻi o vailaau faʻasaina i le fale o le a sili atu le aoga nai lo taumafaiga tutoatasi e toe faʻataʻitaʻi le tagata inu. O le mea lea, e sili ona lelei le tuʻuina o le ava malosi i totonu o se falemaʻi poʻo se vailaʻau faʻasaina, talu ai e matua faigata lava ona toe faʻafoisia le tino pe a uma lou lava tui.

I le avea ai o se tulafono, o faʻamalologa o faʻamavaega mai le tolu i le ono aso. Faʻasaina tele, e mafai ona oʻo i le lua vaiaso. A maeʻa lenei mea, o le faʻaleleia atili o le faʻaleleia lelei o le soifua maloloina, e ui i lea, e mafai ona lagona lagona le mautonu o le mafaufau i ni nai masina. O togafitiga talafeagai e fesoasoani tele e faʻaumatia ai latou.

Le faʻaaogaina o se kululu pe a toe faʻafoʻi le tino pe a uma le tui

E le o se mea faalilolilo o le 'eliina o le' ava malosi o se tasi lea o vaega e sili ona taua i le faʻaaogaina o le pinge. O fomaʻi e fesoasoani e vave faʻavave ai le inu ma toetoe lava vave faʻaitiitia le tulaga o le tagata.

Le lelei o le faʻapipiʻiina o se kululu:

  1. E le manaʻomia e le tagata ona inuina ni fualaau eseese eseese - o vailaau talafeagai uma e faaopoopo i le fofo. O loʻo tui tuusao i totonu o le toto ma vave ona ulu atu i totonu o masini, i le mea o loʻo i ai le latou togafitiga,
  2. O le tuufaatasiga o le kapalai ua filifilia taitoatasi, e faavae i manaoga o tagata. Faafetai i lenei mea, o le togafitiga o le a sili atu lona aoga, ma o le faamamaina o le tino ua saogalemu atoatoa,
  3. O le faʻatagaina o se kulupu e maua ai le vave faʻaitiitia o le toto. O lenei mea e faʻatagaina ai oe e faʻaititia le avega i luga o le cardiovascular system, faʻaitiitia le lamatiaga o le tele o faʻafitauli ma faia ni tulaga lelei mo le toe faʻaleleia,
  4. O vailaau faʻamalosi e tuʻu ai le kuluga e le gata ina faʻamamaina ai le tino o le ethanol ma ona metabolic products, ae toe faʻafoʻiina ai foi le maualuga o le vai feʻaveaʻi, togafitia le tele o okeni ma fesoasoani e faʻaumatia le le atoatoa o le eletise.

E masani lava, e teu e tagata aiga le ava malosi i le fale, valaau atu i se tagata talatalanisi pe na o le faalogo foi i fautuaga a uo. O le filifiliga mulimuli e sili atu le lamatia ma e le fesoasoani i taimi uma e aveesea ai le paʻu. O le fofo mo le afuafu e tatau ona filifilia e se tagata tomai faapitoa, talu ai ona o le a eseese lona tuufaatasiga i tulaga taitasi.

O se mea e tuʻuina saʻo lelei e tuʻuina atu i le faʻaʻauʻau e fesoasoani e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le inuina pea. O le mea moni o le faʻamamāina o le tino e faʻaitiitia ai le manaʻomia o le ava malosi. Faʻalelei le lelei o le tagata ma o lona manaʻo e suʻe le isi o fualaau o le ava e mou.

Mana pe a alu ese

O le togafitiga o mea taumafa (taumafa lelei) e taua tele i le vaitaimi o le "tuua", ma toe foi mai mai le pipi e toetoe lava a le mafai ona leai. I le taimi lava e maeʻa ai, e tatau i se tagata ona inu le susu po o le moa moa, i se taimi mulimuli ane i le taumafataga e te manaomia e aofia ai le tele o le vao ma sua masani. Mo le lauti, o le a talafeagai e faaopoopo ai le meli masani.

O le lisi e tatau ona aofia ai susu ma meaʻai susu - susu ma lefirfirisi. Talu ai ona o loʻo ia i latou le malosi e faʻafefe ai metabolites leaga, o le a latou fesoasoani atoatoa e faʻamalolo le inu. O aso uma lava e tatau ona e 'ai ai fatu, masupa ma palu. Fugalaau fou ma fualaau faisua o le a fesoasoani e toe faʻafoisia le soifua maloloina

Mea fautuaina mo le manava:

  • fala fala
  • vevela maoti fuamoa
  • meaʻai e maualalo le gaʻo,
  • meaʻai a meaʻai
  • pepa.

Mea taumafa e 'ai mo le malosi:

  • paʻu
  • uʻu pikiapu
  • zucchini ipu
  • squash.

O le lelei o le inu ava malosi ma le faʻaaogaina o oloa e masani ona maua ai le ola maloloina. O talomu, cucumama, lingonberries, lauti lanumeamata o le a manuia. E tatau foi ona e 'ai atili vine, pasili, meaʻai - e le gata o latou aʻafiaga, ae e tele foʻi ina saofaga i le faʻamalolo.

Mauaina mai le inu malosi

Ina ia toe foʻi i se olaga masani, e le lava se tagata e taofi le inu. Ina ia aloese mai le atinaʻeina o faʻalavelave matuia, e tatau ona faʻaleleia lelei le tino pe a uma le tui. Muamua lava, e tatau ona e tausia le loto, ate, fatugaʻo, faʻalavelave popole. E talitutusa foi le taua o le faasaʻoina o le le atoatoa o le electrolyte ma le dysbiosis, togafiti faʻatusa.

Brain ma le tino popole

Ona o le faʻalauteleina o le faʻaalia i le alcohol ethyl, o le faiʻai, o le ogatotonu o le ogatotonu ma le lautele o le tino ua faaleagaina. A maeʻa, o le tele o namele e mate, e leaga tele mo tagata.

I le avea ai o se tulafono, o le umi o le 'ava malosi e oʻo atu ai i le atinaʻe o le inishalopathy - o se faʻamaʻi tuga ma faʻafitauli matuia ma le neuropsychiatric. Ina ia aloese mai lenei mea mataʻutia ma toe faʻaleleia le faiʻai pe a uma le inu malosi, e tatau ona e inuina fualaau o le neurometabolic (nootropics), e aofia ai:

O le togafitiga talafeagai mo le faʻamālōlōina ma le faʻatagaina atoatoa o le ava o le a fesoasoani e toe faʻafoʻi le mafaufau. Afai e aliali mai mafaufauga o le psychoneurological, e tatau i se tagata ona faʻagaloina le ava malosi i taimi uma ma mo mea uma. A leai, o le inupia o le ava o le ai ai taunuuga sili ona le lelei.

Aveesea o le faamaʻi asthenic

Le fefefe le fefe ma le fefe, popolega i le moe, atuatuvalega, lagona le lelei, vaivaiga lautele ma le le fiafia o faailoilo uma o le maʻi o le asthenic. I le avea ai o se tulafono, e le mafai e se tagata ona mafaufau lelei, e le mafai ona taulai atu i se mea. Talu ai e faigata tele ona momoe pe a uma le tui, e lagona e le aunoa le vaivai ma le faʻavaivai.

E oʻo lava i le moe, e le mafai e le 'ava malosi ona momoe masani, ona o loʻo i ai ona mataʻutia mataga. I nisi tulaga, o le le mautonu pe a uma le pipi e mafai ona tumau mo aso ma matua vaivai ai se tagata. I lenei tulaga, e tatau ona ia faia ni fualaau moe. Novopasit, Grandaxin, Mexidol, Glycine o le a fesoasoani e moe. Faʻatasi ai ma faʻalavelave ogaoga o le moe, o loʻo iai faʻamalosi malolosi - Elenium, Diphenhydramine, Donormil.

O le atuatuvale e sili ona togafitia i le filemu, o le antipsychotics poo le gataifale e sili atu ona le masani ona faatonuina. E tatau ona maitauina o vailaau filifilia saʻo e faʻaaogaina ai le fefe, faʻafiafia oe ma fesoasoani e moe lelei.

Faʻatasi ai ma le faʻamaʻi o le asthenic, ua faʻamatala mai ai fualaau oona nei:

O nei vailaʻau uma e faʻatau atu e ala i le faʻamaʻi, ma e mafai ona e inu na o le faʻatagaga a se fomaʻi. A maeʻa le togafitiga, faʻavaivaia le atuatuvale, ma toe umi le moe. E mafai e le tagata ona momoe masani ma ua le toe moe.O le lelei foi e faʻaleleia atili ai le manino ma le gafatia o tomai.

Mama i le gutu

O le lagona oona i totonu o le gutu e mafua ona o le taloina o le a lafoina i totonu o le manava, esophagus ma, mulimuli ane, i totonu o le vavalo o le tautala. O le mafuaaga o le faateleina o le galuega o le ate, e fuafua i le gaosia o le tele o le ava malosi. O le faʻasalaina o le faʻamalosivale o le gastrointestinal tract e taʻitaʻia ai le mea moni o le maile mai le tootoo laitiiti e ulu atu i le manava.

Ina ia faʻaumatia lenei faʻafitauli, e tatau ona e tausisia se meaai faʻaleoleo ma lafoai atoa le faʻaaogaina o le ava malosi. E te manaʻomia foʻi le alu i le falemaʻi ma faia se suʻesuʻega atoa. A maeʻa lena, o le a faatonuina e le fomaʻi togafitiga e faʻamoemoe e toe faʻaleleia ai le gaioiga masani o le ate. I le fale, o fatulala ma se meaʻai tele o le a fesoasoani e aveese lenei faailoga.

Toto i le faai

A iai se meaʻai ma se lagona o se meaʻai i le faai, e tatau ona e mulimuli i se meaʻai. O meaʻai e tatau ona vaevaeina, ma a maeʻa ona 'ai, e matua le manaʻomia lava le alu e moe. O le a le sili atu le manaia le ave Smecta poʻo Enterosgel - o le a latou fesoasoani e faʻaumatia le maualuga o le eletise ma faʻamalo le kuluma. Afai e le mou atu le faaputuga i le faai, e tatau ona e faafesootai se fomaʻi.

O le faʻasolosolo o le kuluga o loʻo faʻaleagaina

A mavae le tuua o le paʻu, o nisi tagata e tiga ma faʻailoga vae, ma latou savavali ma le faigata. E mafua ona o le faʻaleagaina o neura ma vaʻa toto, faʻapea foʻi ma le faʻaaogaina o le potassium mai le tino, o le mafuaʻaga lea ua faʻalavelaveina ai le musika. Lelei moni e le usiusitaʻii latou matai. O nisi taimi e alu ai ava malosi ma fesoasoani i fafo.

Ina ia e maua se lagona lelei, e tatau i se tagata ona sulu o latou vae i le vai mafanafana, pe a uma ona faaopoopo le masima o le sami, teuteu o le tina, chamomile poʻo isi togafitiga. Afai e tiga tele ou vae, e mafai ona e faia se masini malamalama. I veins varicose, e tatau ona e faʻaaogaina le suāuʻu Troxevasin poʻo Venitan. Mo le faasaʻoina o le le atoatoa o le electrolyte, e manaʻomia le vailaʻau.

Tautalaga tautala

Dysarthria (poʻo le faʻaletonu o le tautala) o se tulaga sili ona lamatia pe a uma le tui. O le tele o taimi, o se faailoga o le faʻaleagaina o le tino i le tino. E masani lava, o foliga mai o le dysarthria o loʻo faʻaalia mai ai le atinaʻeina o le inishalopathy. I lenei tulaga, e tatau ona e vaʻai i se fomaʻi i se taimi vave e mafai ai. E foliga mai o le a ia fautuaina le inu o fualaau o le neurometabolic.

Lue po o le gatete

E masani lava, o le toe faʻaleleia mai le tiliva e le maeʻa e aunoa ma se faʻavevevega o le tafe. I le avea ai o se tulafono, e mafai ona aveesea le gatete māmā i le fesoasoani o togafitiga faʻamalolo. O le vevesi tele e masani lava o le taunuuga o le faaletonu o le neurotransmitter dopamine. E mafai ona e faia mo oe i le 'aina o sukalati poo le inu o koko. O se aafiaga lelei e matauina foi pe a maea le afaina o vitamini B6 ma le B1.

O le a le mea e fai pe a fai o le vevela poʻo le ulu

Afai a maeʻa le paʻu o se tagata e tiga ma faʻavevesi, e tatau muamua ona sili atu lona malologa. E tatau foi ona faaaoga fualaau faasaina e maualalo ai le toto. Afai e le faʻaitiitia le tiga, ma o le ulu o loʻo minoi pea, e tatau ona e ave se vailaʻau mai le vaega o faʻataʻitaʻiga e leai ni nakoti. Pentalgin, Nurofen poʻo Solpadein e lelei.

E leaga tele pe afai e atiina ae e le tagata ni paʻu pe o se vevela i luga o le paʻu pe a maeʻa ona tuai. Latou te masani ona faʻaalia le faaleagaina o le ate. O le tele o taimi, o laʻau i luga o le paʻu e faʻaalia ai le atinaʻeina o se faʻafitauli o le maʻi ma o se faʻatuai faʻatuai i togafitiga faʻamaʻi faʻamaʻi. Afai e aliali mai se vave, talanoa i se fomaʻi. I lenei tulaga, o le pulega malosi o le Essential-Forte e masani ona faatonuina.

Luga o le vevela

Pe a alu ese le vevela, o le vevela e mafai ona tulaʻi mai mo mafuaaga eseese. Ina ia aloese mai faʻamaʻi tigaina, e tatau ona e faia se suʻega atoa e se fomaʻi. Faʻaaoga faʻatoʻilalo e tatau ona na o pe afai o le vevela e maualuga atu i luga aʻe o le 38 tikeri. A le o lena, o le a lava le faʻaaogaina o faamalosi malulu i le tulivae ma le ua.

E tatau ona manatuaina o le maualuga o le vevela e le o se faʻamatalaga mo le ave o vailaʻau. I se isi itu, o le inu i latou pe a fai o le tilivaina o mea e matua le manaomia. Faatasi ai ma le vevela ma le vevesi, e mafai ona e ave se fualaau faasaina mai le vaega o NSAID (non-steroidal anti-inflammatory drugs).

Le manava galue

O le mafuaʻaga o faigata le mānava o le masani lea o le faʻasalaga o le falemaʻi i le mafaufau. Ina ia foia lenei faafitauli, o fualaau mai le vaega o analeptics (Cordiamin, Sulfocamphocaine, Caffeine) e faʻaaogaina. E faʻatautaia, ma naʻo lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi. O le faʻaaogaina o nei tupe mo i latou lava e matua le manaomia. I le faaletonu o le manava o le tino, atonu e manaʻomia e se tagata ona faʻafefiloi se tuufaatasiga o le okesene faapitoa.

O foliga vaaia o le faoa faamalosi o se faailoga lea o le faateleina o le gasegase o le tino. Ina ia taofia lenei tulaga, ua faatonuina le magnesia. I le avea ai o se tulafono, e faia i luga o le vavalalata poʻo le faʻaogaina o le tino. I le faaopoopo atu i le faʻaaogaina o le faoa faamalosi, o le magnesia o loʻo taʻua ai le antiarrhythmic, choleretic, analgesic ma le aʻafiaga o aʻafiaga.

Lanu mumu pe samasama

O mata samasama o se faailoga o le faʻaleagaina o le ate. I le ava malosi, latou te ono faʻaalia le atinaʻeina o le faʻamalosi o le jaundice poʻo le faʻamaʻi o le hepatitis. O mata samasama e tatau ona avea ma se taimi mo se asiasiga vave i le fomaʻi.

Paʻu, tiga, ma le mumu o mata pe a alu ese le paʻu o se taunuuga o le afaina o le ava i luga o toto toto. I lenei tulaga, e manaʻomia lou faʻamamaina o ou mata i se teuteuga o le chamomile poʻo le kāpini uliuli uliuli. E mafai foi ona e faʻaaoga laʻau o Sofradex, Vizin poʻo Murin.

A maeʻa le tui - togafitiga ma toe faʻaleleia

Toe faʻaleleia mai le tuai poʻo le faaumiumi o le faʻaaogaina o le ava malosi e talafeagai mo tagata uma. Ioe, e le mafai ona e faia se mea, ae na o le 'ai i luga o lou tino. Ae mulimuli ane, pe a masani ona inu tagata i o latou tino pe faʻagalo foi e matau ni tapulaa talafeagai, ia tatou fesoasoani i totoga afaina e tusa lava pe a uma le ava malosi.

Ona o le mea mulimuli, maʻi tigaina, vevela, faʻalavelave i totonu o meafale faʻapipiʻi faʻatasi ma le faʻasiasia o le ogatotonu o le vomiting atiaʻe.

Afai e te le puleaina le inuina o le ava, e te manao e vave faʻafoʻi le tino, e masani lava, e aunoa ma le alu i fomai mo se fesoasoani. I le tulaga o le ava malosi, o le toe maua mai mai le susu i le fale o le filifiliga lea o le toatele, talu ai o nai tagata e mananao e faasalalauina o latou faafitauli, e oo lava i tagata lava e tasi.

Faʻafefea ona toe faʻafoʻi le tino pe a uma ona inu

Muamua lava, e tatau ona e lafoaia le ava, mai soʻo se vaifofo o loʻo i ai le ava. O le manaʻoga ia maua se faʻafefeteina o le faailoga muamua lea o le ava malosi ma se faʻamaoniga o le tolopoina o faʻamaoniga.

  • O le faʻaseseina e mafua ai le solia o le paleni-masima, e matua taua lava le toe faʻafoʻi. O lenei mea e manaʻomia ai le tele o le vai e mafai ai, e sili ona suamalie pe faʻafefe. E masani ona faʻaaoga se masima mo lenei mea. O le faailoilo o le paleni ua toe faʻaleleia o se faʻaitiitia o le malosi o le maʻi tiga.
  • E tatau ona lelei le 'ai lelei, ae o meaai e tatau ona faigofie ona fesuisuiaʻi ma faʻamalolo mo le manava. O le ava malosi e afaina ai le mucosa, o le mafuaʻaga lea e masani ai ona maua ai le gastritis ma le maʻi o le peptic. Mo le taumafataga o le taeao, o se manoa o loʻo i ai se fagu fou, o le oatmeal poo le paluga mama pateta e talafeagai. Mo le 'aiga o le aoauli, e mafai ona e' ai i le moa (e le o le gaʻo) faʻamaʻi.
  • Ina ia mafai ona tuʻuina atu le gastrointestinal tract mai le toe o le ava malosi ma ona vaivaiga, e tatau ona e inu i mea inu, mea e pipii ai toxins ia i latou lava ma aveese saʻo. O le tele o taimi, e faʻaaoga ai le carbon.
  • A toe faʻafoʻi mai i le fale i le fale, e masani ona faʻaaogaina togafitiga faʻalapotopotoga, lea e faʻapitoa ma isi metotia e aoga tele.
  • Tusa lava pe a uma ona aveeseina le tele o toxins, o le fesili pito i sili ona taua, e faʻapefea ona toe faʻaleleia le ate i le maeʻa ai o le inu? A uma mea uma, o lenei tino e sili atu ona tigaina. I le ava malosi, ona o le faʻaauau ona faʻaleagaina, faʻaleagaina o le ate, o se mea e ese ai, e ese mai i le gase.

    O le a le taimi e fesoasoani ai tagata faʻamalolo mo le ava malosi

    Ina ia taofia le pipiʻi e ala i togafitiga faʻa-aganuu, o le galuega mo se tagata e aunoa ma se aʻoga faafomai e masani lava e le moni. Ae ona o togafitiga faʻaleaganuʻu mo le inu malosi e le aoga pe a faʻatusatusa i metotia faʻaonapo nei o le togafitia o se mea onā. Ae ona o nei mea o suʻega faʻapitoa i luga o se tagata ua vaivai, o le tele lava o mea e afaina i le natura.

    O le mea lea, o togafitiga faʻatoʻaga e togafitia ai se osofaʻiga pe a latou inu tele i le aso e tasi - leai! A le o lea, ia taofi le uila, e tatau ona e valaau fomai ae le o se mea, ae faapitoa (le fomai tipitipi poo le toxicologist).

    Faʻailoa mea e fai pe a maeʻa

    O auala pito sili ona faigofie ae sili ona aoga mo le toe faʻaleleia pe a uma le inu malosi ua tuʻuina i le 10 laasaga. E sili atu ona lelei le faʻatinoina i le faasologa o loʻo faʻamatalaina i lalo, ae i le mataupu faavae e le talafeagai. O nei faʻatonuga o le a le faʻateleina e tusa lava pe ua uma ona totoina oe i se fomai tipitipi. I soo se tulaga, e oo lava i nisi oi latou, e te lagona lelei.

    Muamua

    1. Faʻataʻitaʻiga e le o se filifiliga, ia manatua le agaga eseese. O lona uiga, tatou te faʻavaivai ma alu i le faletaele (o le a faʻaaoga tele le fagu). E tatau ona faʻatusatusa le faapaologa i le eseesega o le malulu ma le vevela. Ia faʻaeteete pe a le lava le mea e fai pe a fai se mea e ese mai ai, pe a le lava (pe leai), ona amata lea o le toe faʻafoʻiina o le tino i le malulu ma le vai mafanafana, ma na o le taimi lava e te faʻafetaui ai sina mea itiiti, faasolosolo malie e sui i le malulu (mo tagata faʻamalosi), ma le vevela poʻo le vevela.
    2. Ona matou faia lea o ni auala e faʻafefe ai faʻamalolo. E le o se mea faalilolilo o le ava malosi, ae maise le inu o le pia, ei ai le aafiaga o le diuretic, faatasi ai ma le vai, o le tino ua galo le potassium ma sodium ions, ia e taua mo le masani ai o le faagaioia o siama namu ma le mascular system. o le mea lea e sau ai le tino ma le tiga o le ulu.

    Atoatoa e pei o se piko, ituaiga eseese, mai sauerkraut, kukama pi, tamato, ma fualaau suamalie eseese, e oo lava i fualaau aina, aemaise lava apricot ma pi. o se meainu faapena o le a fesoasoani e le gata i le toe faʻafoʻiina o le tele o le suavai, ae o loʻo faʻapena foi mo le le lava o le konatela ma sodium ions. E le tatau ona e fefe i le faateleina o le urination, e sili atu le aveeseina o le ava malosi mai le tino i le vave e mafai ai. Ua fautua mai e se fomaʻi suʻesuʻe e faʻapea, o mea inu vevela ma le kofe vevela e le o se filifiliga mo le faʻanoanoa o le galala i le taimi o se osofaʻiga!

    I le tulaga pe a oʻo mai faailoga o se osofaiga - faʻalavelave, vomiting, maʻi tiga, vaivaiga ma tutusa - aua le taofi, o le a fesoasoani le mint tincture. O le mea e ofo ai, o lenei metotia e fesoasoani e taulimaina ai le gaioiga ma le vomia pe a uma le ava malosi. O lenei fua mo se faʻafefetega e faigofie lava - 20 goʻese ole tinati mumu i totonu o se ipu vai malulu, ioe, e le o tagata uma o loʻo i le falemaʻi i le tulaga lava, i le mea tonu lava, faʻatau se mint tincture. I lenei tulaga, o le ammonia e mafai ona fesoasoani i fafo, atonu o totonu o fale fale uma o falemaʻi - i totonu o se ipu tioata e tafe 5 pata o le ammonia solution ma inu ai. Mo le mafuaʻaga lava e tasi, o se mea inu i le tulaga o se vaivaiga vaivai o le palatini e talafeagai - naʻo le afa afa o le piniki pula. Aua e te faanatinati, e tatau ona e faʻatali sei maeʻa faʻamavae uma tioata ina ia aloese mai le faaleagaina o le tino o le gutu o le esophagus ma le manava.

  • E faʻapefea se isi mea e mafai ona e fesoasoani i le tino e toe malosi mai i le inu o le aso ananafi? O le ava e faaleagaina ai le vailaʻau C. Ina ia toe faʻaleleia lona tulaga masani, e tatau ona e ave. O sauniuniga e maua ai le vaitamini C e sili ona eseese. Soʻo se tasi mai le fale talavai o le a faia, e sili atu pe afai e faʻapitoa tele - oe manaʻomia se fualaau o vitamini C o le itiiti ifo ma le 1000 mg. Mo le vave faʻaaogāina, o vailaʻau faʻafouina e pei o pops o le a sili atu ona lelei.
  • Fualaau faʻapitoa mo se taʻavale, e ui lava o le faʻafefe o loʻo tautau ai le feeseeseaiga, lea e fesoasoani ai i se tulaga inu malosi o soʻo se ituaiga. Berries, e tusa lava pe itiiti se vaega e fesoasoani lelei, e ui o nisi e sili atu le aoga nai lo isi.

    Afai o loʻo e maʻi tele, e fesoasoani tele le deconamon decoction. O le fua mo le sauniaina o se teuteuga o se mea faigofie lea o le sipuni o le kinamona i totonu o se ipu vai inu, lelei ma ave i le taimi, pe a tatau ai, toe fai seʻia oʻo ina mou atu le nausea ma faailoga o le ava malosi.

    Lua avanoa

    Ina ia tausia lelei o tatou lava ate, lea na mafatia i le tele o le inuina o le ava malosi, tatou te faʻaaogaina hepaprotectors e tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina o Essent Forte poʻo isi vailaʻau.

  • Ia i ai, e pei ona mafai, ae mo le toe malosi o le tino pe a maeʻa le inu malosi, e le mafai ona e faia e aunoa ma se taumafataga faapitoa. I lenei tulaga, ua faʻasalaina le maua o se meaʻai ile alu nai lo oe, o le uluai taumafataga o loʻo faʻaalia i se taumafataga vevela: aano o aano o manu, borsch, supa poʻo le oatmeal e sili ona lelei. Vaʻai faapea e te le manaʻo e 'ai muamua, ae o le tino o le a mautinoa ai lona faamalieina.
  • E mafai ona e saunia mo le osofaʻiga o loʻo sau i le taimi muamua. O le mea lea, afai e te iloa o se "mea taua" e faamoemoeina, lea o le a le lelei le faʻatinoina ma e te faʻamoemoeina se mea moni mulimuli ane, e aunoa ma se mea e mafai ona tupu ... E sili atu le muamua gaiola gaoioi i le fua faatatau o le 1 papalama mo le 10 kilokalama. uʻamea, poʻo se faʻasalalauga fou faʻaonapo nei, e pei o le koale paʻepaʻe, filiga, ma tutusa. E mafai ona e ave le aspirin malosi, ao le mea lea, o le tausiga muamua mai taunuuga o le faatautala o le a le faasaoina, ae o le maualuga o le ava o le a faaitiitia.
  • O loʻo i ai ni tupe, pe a maeʻa, tuʻufaʻatasia i le faʻasologa vave. O le tele o aʻafiaga ola maloloina, faʻataʻitaʻiga, biolan, faapaleni, suʻe extract, laʻau o le tupu, e le gata ina faʻaitiitia ai le manava mo le ava malosi, ae e fesoasoani foi i le toe faʻaleleia vave o le metabolism masani, ma e aʻafia ai le soifua manuia ma le faʻatinoga. O nei supplements dietary atonu e foliga taugata i se tasi, e faaopoopo atu ia i latou e mafai ona e faʻatauina se laulau o le glycine i le fale talavai pe leai foi, o lenei amino acid e le faʻaaogaina e tutusa lona aafiaga.
  • Ma le mea mulimuli, o ai e matua leaga ma o mea uma na faʻamatalaina e leʻi fesoasoani, o se fofo mo taunuuga o se osofaʻiga matautia, e mafai ona e faia se faʻamau. O le meafaigaluega e mataʻutia, ae lelei mo le sauniuni o le fofo, e mafai ona e faʻaaogaina se vai piniki o le paluga pati poʻo le sua mai le afa o lemoni i le lita o le vai.
  • O le iuga lenei o le lisi o auala tutoatasi e faʻaleleia atili ai le soifua manuia pe a maeʻa le faʻafefe. Talu ai o auala sili ona faigata e tatau ona faʻatinoina e fomaʻi. O filifiliga e sefulu, pe a oʻo lava i le afa o latou e sili ona lelei, o le a mautinoa lava le fesoasoani tele e faʻaitiitia le tulaga.

    E sili atu le sao i le togafitia o le tui i totonu o se falemaʻi talatalanoa, poʻo le valaau atu i se tagata suʻesuʻe i le fale, taofi faʻamalologa o faʻamaoniga i lenei tulaga o le a sili atu ona leai se afaina, ae aoga.

    Faʻatoʻa faʻaleleia le faʻatagaina o le fanua

    I tagata e iai a latou faafitauli i le ava, o le toe fausiaina pe a uma le pipi e masani ona manaʻomia. A maeʻa le umi o le tino o le ava malosi ua toe faʻaleleia - e le tulaga ese le fesili. Mai i le piriota pupuu, mo se faʻataʻitaʻiga, pe a oʻo ina inu pea le maʻi i na o aso e tolu ma se malaga talafeagai, e mafai e le tagata gasegase ona toe maua i totonu o le vaiaso. Afai e inupia e le ava malosi mo le vaiaso, e mafai ona oʻo atu i se nofoaga e toe faʻafoʻi ai le tino.

    E le o le vaega mulimuli i lenei mea e faia e le lelei o le motusia o le tulaga ona onā. I le uma, o le a tele lava ina fuafua pe o le ai ai se mea inu malosi i se taimi lata mai. O le toe faʻaleleia mai le uumi faaumiumi e manaʻomia ai se auala ogaoga. Aua o le ala sao mai fafo e tele lava ina fuafuaina le umi o le vaitaimi o le faʻagaloga.

    E oo lava ia i latou e le toe inupia atonu o le a toe feagai ma na faafitauli faapena.O le mea e leaga ai, o le toʻatele oi latou e toe ui atu i tua. Ae e toatele e aoao e uiga i le saʻo le toe manuia pe a uma ona inu malosi tele.

    E lua ituaiga o faafitauli o le ava. Muamua o mea moni lava ia na faia mai le inu ava malosi. O nei mea e masani ona na ona puipuia e le ava malosi. O le muamua e fesoʻotai saʻo lava i le tulaga faʻaletino o le tagata o loʻo faʻaaoga sese.

    E faʻapefea ona toe faʻaleleia mai le pinge faʻaaoga togafitiga faʻa-tagata

    O isi vailaau faʻasolosolo e mauoa i le tele o fualaʻau e mafai ai e oe vave ona toe faʻatumu le tino ma mea talafeagai. O le mafuaʻaga lea e tele ai le tali a le toʻatele o tagata mafatia: o le a le auala e toe maua mai ai le inu malosi ma le fesoasoani a fofo faʻaleaganuʻu?

    1. Brine O le filifiliga pito sili ona lelei o le kāpeti, ae sili atu ona latou faʻaaogaina le kukama, aua e sili atu le taugofie. O le vaifofo lenei o le masima i totonu o le vai ma o le mea moni o le sosolo o nisi o fualaau aina. O nei mea e aofia ai vitamini ma minerale e tatau mo le toe faʻaleleia.
    2. Toeitiiti lava o faʻataʻitaʻiga uma o le faʻamanatuga e aofia ai le sua o le lemoni. Pe a toe malosi mai le tui, o lenei vaega e tele foi lona taua, aua o loʻo aofia ai le tele o vitamini C ma le leo lelei. E fautuaina e inu le sua o le tipolo mo le 2-3 sipuni pe a uma se taumafataga. Afai e le aoga i lona tulaga mama, ona mafai ai lea ma le lanu lanumeamata, lea e aoga foi i le vaitau lenei.
    3. Oats ma susu. Ave le tasi vaega o ovi ma vaega e lua o le suāsusu, aumai i se vevela ma faʻapalapala i luga o le vevela vevela seia oʻo ina toetoe o faʻavaivai uma. Ona totoe lea o le vai ma inu i le aso. Faʻamau i luga o le kulimi, faʻamalulu, faaopoopo le sua o le lemoni ma 'ai le 1-2 sipuni vaʻa afa ile itula ao leʻi oʻo i taumafataga.

    O vailaʻau faʻapitoa e mauʻoa i le tele o suʻega ma fautuaga i le auala e toe faʻaleleia ai mai le taloina, ae o le mea moni e le o se filifiliga. E te le manaʻomia ona e tuʻuina atu oe lava i se setete, soʻo uma, pe o le inu ava poʻo le na o le le lava o le puleaina o le tulaga, faʻaleagaina lou tino ma faʻapuupuu lou olaga.

    Ava oona

    O le a matua moni lava le taulimaina o oe lava pe afai e te iloa le mea e fai ma ia onosai. O le mea muamua lava e te manaʻomia e toe faʻafoʻi ai i le fale o le faʻafefe lea o le faʻalalauina. E tatau ona e faʻaaoga se aofaiga tele o le vai, 0.5-1 l i le itula. O lea i le aso muamua. E sili le inu i le vai mama, ae o vailaʻau vai (brine) ma vai oona e aunoa ma le kesi.

    Pe a inuina le ava malosi, o le tino e leiloa se aofaiga tele o satela ma le potassium salts. O se taunuuga, o le galuega o le maso ma le popolega o loʻo faʻalavelaveina. I tulaga ogaoga, o faʻalavelave faʻafuaseʻi.

    O le a le mea e fai pe a maeʻa? O le inuina o vai ma meainu e fesoasoani e toe faʻafoʻi ai le masima i totonu o le tino. O meaʻai e pei o le tomato poo le fagu pepa e talafeagai. Ma o le faʻaaogaina o meainu suamalie o le a fesoasoani i le faʻaitiitia o toxins i le vave e mafai ai ma faʻaitiitia le tulaga o le maʻi.

    Taua! Faoa faamalosi pe a uma le tui o se faailoga o se faʻalavelave matuia i faiga faavae o le tino. I se tulaga faapena, e le taliaina le togafitiga o le tagata lava ia, e manaʻomia le manaʻomia vave o togafitiga faafomai. I totonu o le falemaʻi, o le a mafai e fomai ona vave faʻateʻaina le paʻu ma toe faʻaleleia le galuega o le maso ma le faʻalavelave faʻalavelave. E tusa lava pe maua mai e le maʻi maʻi maso mo le taimi muamua, e le mafai ona e faatuai. O le sili atu ona televave o le gaogao, o le sili atu foi ona faigata le fofoina.

    Fufulu le tino o toxins

    Ina ia faʻamaonia le tulaga, e tatau ona e faʻaumatia faʻatoaga uma o meainu malolosi. Ae naʻo le 5% o toxins ua faʻaumatia mai le tino i le aso muamua. O isi 95% totoe o loʻo nofo i totonu o totoga o le tino (ate, manava, inumaga).

    E faʻapefea ona faʻamamā le tino? O le saʻo lelei o le ava malosi, meaʻai ma vailaʻau e fesoasoani i lenei mea. E pei ona uma ona taʻua, ia toe faʻafoʻi le paleni vai-masima e tatau ona faʻaaogaina le tele o le malosi pe a mafai ai. O se faailo e faʻafaigofie ai tulaga masima o se faʻaitiitia o le maʻi tiga.

    O le toe faʻafouina o le tino pe a uma le inu malosi e alu vave lava i le faigofie, e tatau ona e 'ai i mea taumafa faigofie. O le ava malosi e afaina ai le mucosa gastric. O le tele o ava malosi ei ai faʻamaʻi e pei o le gastritis poʻo le maʻi o le peptic. E oʻo lava i se tagata soifua maloloina, pe a uma ona faʻaaogaina le tele o ava malosi, o le manava e masani ona tiga. O le mea lea, o oloa e taliaina e aofia ai: oatmeal, maseta paluga, suauu moa gaʻo susu, oloa gaosi falaoamata, tila. E tatau ona e 'ai i ni vaega laiti ma masani. E le mafai ona e matelaina.

    Ina ia faʻaitiitia taunuuga o le tiliva, e tatau ona faʻamamaina le meaʻai mai meaʻai o le ava malosi. Mo le mafuaʻaga lenei, e mafai ona faʻaaoga faʻatalama. O fualaau ia e aveesea ai toxins mai le tino faʻapitoa. O le mea sili ona taatele o le faʻapipiʻiina o le carbon.

    Talu ai ona o le ava e afaina ai le tino, o se tagata e ita ma ita. I lenei tulaga, o le a fautuaina le faʻaaogaina o mea faʻaleaga. Ae na o le maeʻa ona talanoa i se fomaʻi.

    O le toʻatele o tagata faʻamaʻavale agavaʻa e faʻafefeteina le ava malosi. Afai e manaʻo se tagata e toe faʻaleleia mai se paʻu, o le faia o soʻo se vailaʻau oona e matua faʻasaina.

    O vailaʻau faʻapitoa e mafai ona taʻuina atu ia te oe le auala e toe faʻafoʻi ai le tino pe a uma ona inu. O vine ua faʻaaogaina e tagata talu mai aso anamua, e le o se mea e ofo ai i aso nei e tele auala sili ona aoga o vailaʻau faʻapitoa e faʻamamā ai le tino pe a uma le pipi. O fualaau o meaʻai e le gata e fesoasoani e le gata ina aveese le tosoga o totoe mai le tino ma toe faʻatumu ai meaʻai e tatau ai, ae ia aumaia foi ou foliga i le faasologa. I le uma, o le paʻu e afaina mai i le ava malosi pei o le tino i totonu.

    E taua le faʻaaogaina o tupe faʻamaonia, ina ia aua le afaina ai le tino ua vaivai.

    E sili atu le tiga o le ate i le taumafa ava malosi. I tagata ei ai le ava malosi, o le ate ua faaleagaina le tino ma ua amata ai ona tupu le cirrhosis. O se faʻafitauli matuia lea e tatau ona togafitiga i lalo ole vaavaaiga faafomai.

    Isi faailoga o le uumi faaumiumi

    Ova malosi e afaina ai le tino atoa. Paʻu o le ulu, gasegase, faʻaleagaina, vili - o nei faailoga o le paʻu e masani ona tupu i tagata uma. Ae ui i lea, e faʻafeiloaia e tagata taitoatasi aafiaga o le toxin i auala eseese. O le mea lea, mo nisi, o taunuuga o le paʻu e mafai ona sili atu ona ogaoga.

    Mo se faʻataʻitaʻiga, o le vaʻaia e mafai ona faʻateteleina. O le le lelei o le ava malosi ma faafitauli i va o le faiʻai e nafa ma le toto i le retina e mafai ona mafua ai le leai o se vaaiga pe a uma ona inu.

    Afai o le taeao e sosoo ai e te matauina o ou mata e faigata ona vaʻaia (ua faʻaitiitia le matuitui, o lanu poʻa poʻo togitogi vili), aloese mai le inu tele. A uma mea uma, o le isi taimi e ono le toe maua mai ai ni siaki, ona e maua lea o le vaʻai i le vaʻai seia oʻo i le tauaso.

    O se taunuuga foi o le inuina o le ava malosi - o se togafiti e tumau i ni nai aso. E faʻafefea ona faʻaumatia faʻamaʻi pe a maeʻa? Na o le aveesea o lona mafuaʻaga o se soliga o le tino ona o le ava malosi. E mafai ona:

    • solia o le fatugalemu o le tino (o le faiʻai ma le vaeluaina),
    • faʻaleagaina o le nerve vaʻa poʻo le namele,
    • faʻalavelave i le gastrointestinal tract.

    E mafai ona e faʻaumatia faʻamaʻi ava i na o le faamamaina o le tino ma faʻaumatia taunuuga o le inu ava malosi. O le mea e leaga ai, o fua o tagata i lenei tulaga o le a le fesoasoani. E mafai ona e taofia naʻo le ava i totonu ole falemaʻi.

    O le isi faʻataʻitaʻiga o le inupia o le ava malosi ua faʻapupulaina le afaina. O le tele o lou inu, o le tele foi o lou afu.

    Moega o le moe e mafua mai i le inu o le 'ava: moe pupuu puupuu, o nisi taimi faatasi ai ma ni talatalanoaga. O le faailoga lea o le maliu o le cell i totonu o le tino. O loʻo faʻaauau pea le faʻalavelave i le moe seia oʻo ina mafai e le tagata gasegase ona toe malosi mai le tui. Ina ia faʻamaonia le moe, atonu o le a manaʻomia lou suʻeina o vailaʻau faʻapitoa, mafaufau faʻapitoa ma le faʻasao. O le a le ituaiga o vailaʻau e tatau ona fai ma pe o le a foi mea e fai, o le a fai mai le fomaʻi.

    Mo se tagata o loʻo mafatia mai le ava malosi e faalagolago i le toe faʻaleleia e le gata i le faaletino, ae faʻapea foi i le mafaufau, e fautua mai tagata atamamai:

    E tatau ona e malamalama o le a umi se taimi e toe faʻaleleia ai. O le mea lea, o se gaioiga e mafai ona taʻe ese mai se masaniga leaga o le a leai se mea.

    Alcoholism o se maʻi ogaoga. Ma o ona taunuuga e mafai ona afaina. A o leʻi inupia le ava malosi, e tatau ona e mafaufau pe o lona aafiaga faʻavalava mo taimi pupuu e matua aoga lava le faʻaleagaina o le ola maloloina ma le ola.

    Tuua Lau Faamatalaga