Menstruation ma le maʻisuka: o ai o ai na aafia ai ma o ai?

O le maualuga o le suka e afaina uma ai gaioiga o le tino, e aofia ai le gaioiga o le tino. O tagata maʻi e masani ona faitio i le tuai ona maua i le maʻisuka, suiga i le faasolosolo malie ma le natura o le lafoaia.

I lenei tulaga, e fautuaina e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi-endocrinologist o le a suesueina le talafaasolopito o lau maʻi ma faamatala pe aisea e ono tupu ai ni faaletonu, auala e aloese mai ai, ma isi.

Natura o le faafitauli

O lea, o aso ogaoga ma le hyperglycemia e mafai ona oʻo mai pe le toesea, faʻatasi ai ma faʻamaoniga le lelei (tiga i le pito i lalo, faʻaleagaina, vaivaiga lautele, suiga i le natura o le faʻasaoina, ma isi). O le le lelei o nei faiga uma e mafua ai le maua e le maʻisuka faigata i le fausiaina o se tamaititi - i fafine maʻi, e le mafai ona tupu i le aso e sili ona eseese o le taamilosaga pe o le a le atoa.

Na maitauina o le maualuga o le faaletonu o le maʻisuka i le maʻisuka ituaiga 1 e faalagolago tonu i le tulaga ma le matuia o le faagasologa o le faamai. I le ituaiga insulin-faalagolago, o suiga ogaoga o le vaʻaia o loʻo matauina i totonu o masini o le mucosa, faʻasalaga faʻasalaga, lea e faʻaitiitia ai le avanoa o le fugaina o le fuamoa ma faʻapipiʻiina le tamaʻi masini i le mucosa mucosa.

O le a le mea e tupu i le tino? O le le atoatoa o le inisalini e taʻitaʻia ai le mea moni o le suka e faʻapipiʻi i totonu o masini ma e taʻitaʻia ai i latou. O se tagata e amata ona taofi le le maua o le hormone ma fualaau faasaina e mafai ona faʻagesegese ai le malepelepe o le tino. O lipids e aʻafia ai le taamilosaga o se fafine, e mafai ona oʻo atu ai i lona fesuiaiga poʻo le toesea atoa.

E masani lava, o le taamilosaga e 28 aso faakalena, ae ona o le fesuiaiga o le maualuga o le kulukose o le plasma, e mafai ona tupu ai se eseesega eseese. I tagata gasegase ei ai le inisalini e faʻalagolago i le tino, o maʻi maʻi e sili atu ona maitauina ma alualu i luma i tausaga uma, mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona oʻo i le 21st aso pe a maeʻa le 35th. E le pei o tagata soifua maloloina, i le maʻisuka, o aso taua e mafai ona fesuisuiai i masina uma, ae le o mai i lea aso ma lea aso, o lona uiga o le fuafuaina o se aso malolo po o se mea mataʻutia faasologa o le kalena e leai se aoga. E tatau foi ona malamalama o le faia o ni mea sese matuia mai le masani o le natura, o le a matua itiiti lava le maua o le fua, lea o le a taitai atu ai i le atinaʻeina o se ituaiga endocrin o le le fanau mai.

Tuai le masani ai i le maualuga o suka

O le gasegase o le gasegase i le maʻisuka e toetoe lava 50% o tagata gasegase. Faʻatasi ai ma se suiga mausali ma le taua mai le tulaga masani, o le fomaʻi e faia se suʻesuʻega muamua o le faaletonu o le ovarian.

O nei faʻatuai e mafai ona o mai faatasi ma isi faʻamaoniga:

  • solia le umi o aso taua i le taimi (2-3 aso pe sili atu i le vaiaso),
  • suiga i le taimi o le tolopo (i taimi uma e mafai ai ona mulimuli mai le tamaʻitaʻi i se taimi muli- muli ane ma mulimuli ane, o lona uiga, o le tuai e le fausia ai se taamilosaga fou tumau),
  • se suiga i le natura o le gau o le toto (totoga mamafa pe, i se isi itu, o se siʻosiʻomaga itiiti)
  • leai se afaina, e pei ona molimauina e le folliculometry i le ultrasound,
  • vavalalata i le va o uila,
  • ogaoga tiga i le pito i lalo ma le atinaeina o le PMS.

Le leai o togafitiga e tau atu ai i le mea moni o le taofiofia o le toto masstals e taofia atoa. I tulaga ogaoga o le faʻamaʻi, ua faʻalavelave le tino o le endocrine, ma o gaioiga o le sexa e manaʻomia mo le fesuisuiai ua gaosia i le le lava o le faʻamasinoga. Faatasi ai ma le maʻisuka e faalagolago i le insulin i le taimi o togafitiga ma le inisalini, o le ovaries e amata ona gaosia lelei le testosterone o le homone, lea e mafua ai ona tuai pe taofia le taotoga.

E le gata i lea, ua iloa e le fafine e sili atu lauulu i le tino (aemaise lava i le vaega o le tino), o le siʻufofoga e maualalo, o le gaioiga o le galue e pagatia. E maitauina e faʻapea, o le maʻisuka e maua i le ituaiga 1 le fanau mai e masani ona maua i le 25 tausaga.

Le mea e fai

Ina ia aloese mai taunuuga matuia i le tulaga o le faaletonu o le tino ma le fanau mai, e tatau ona togafitia le gaioiga i se taimi talafeagai. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai o se togafitiga e tupu i totonu o se talavou, o le a faia e le fomaʻi se meaʻai faapitoa, faʻapea foʻi ma fualaau e mafua ai le faʻagasologa o tamaʻitaʻi. O le taamilosaga muamua e mafai ona tolopoina mo ni nai tausaga, ma o lenei mea o le a oʻo atu ai i le faʻaleagaina ma le faʻaleagaina o le tino, leai se fanau e aunoa ma se togafitiga.

Mo se tamaitai matua, o le a faatonuina e le fomai fualaau faasaina. I le vaega lona lua, o loʻo faʻatulagaina le tui e lagolago ai ovaries ma le faʻaleleia o le tino atoa. I le taimi o le faʻagasologa, faʻaʻateleina le tui ole inisalini. E tatau i tagata maʻi ona suʻe fua i taimi uma, talu ai e le o se mea e mataituina ai le hormone pe a teena le lagolago. Mo le mafuaʻaga lenei, o fualaau oona e faʻavae i luga o le estrog ma le gaserone ua faʻamatalaina: Yarina, Marvelon, Jes, Janine ma isi.

I le uluai laasaga o le maʻi, o le taunuu mai o le manners e mafai ona faʻapitoa e ala i le faʻamautuina o le suka. Mo lenei mea, o fualaau ua faatonuina fualaau faasaina e maualalo ai le kulukose toto (Pioglitazone, Metformin, Diab-Norm ma isi).

Vaega o ituaiga eseese

p, blockquote 3,0,0,0,0,0 ->

O le muamua ma le lona lua o ituaiga o togafitiga o loʻo i ai uiga eseese e lua i mafuaʻaga o foliga ma i le vasega. O lenei mea e aafia ai mataupu faavae oa latou togafitiga.

p, blockquote 4,0,0,0,0,0 ->

O le ituaiga muamua e manatu o se togafitiga o se talavou. E masani ona iloa i tamaiti ma tupulaga talavou. E mafai ona mafua i le faʻagasologa o le faʻataʻitaʻiga: o le tagata ei ai faʻaupuga i lona toto e taofia ai le pancreas. O siama e tatau ona maua ai le inisalini e mate. O le faaletonu o le hormone e atiina ae i totonu o le tino. E le mafai ona maua e le siama le mea autu o le malosi - glucose. E lele saoloto i totonu o le toto ma faasolosolo lava ona afaina ai toto toto. O le microvasculature e sili ona afaina.

p, blockquote 5,0,0,0,0 ->

O se vasega faʻavae faʻapitoa e iai le maʻisuka ituaiga 2. E masani ona tupu i tagata matutua ma o se soa i le tele o tagata matutua. I le maʻisuka ituaiga 2, o le gaogao e mafua ai le le lava o le mafaufau i le insulin. O le hormone lava ia e sili atu i totonu o le toto, ae le mafai ona faʻapipiʻi i sela ma laveaʻi le inisalini. O le mea lea, o le maualuga o le kulukose ma le insulin i totonu o le toto ua faateleina, o le faaopoopoina o le pulega o le hormone e le manaomia.

p, blockquote 6.0,0,0,0,0 ->

O faʻamatalaga o le maʻisuka e le o le insulin-toto e sili atu ona tupu pe a mavae le 50 tausaga i fafine o loʻo i ai le ogaoga o le manua. Talu ai ona o le tele o tagata i le taimi nei o loʻo i ai se miti masani, faʻatasi ai ma le le mautonu, e na o ni nai tagata o le ao atu i le fomaʻi.

p, blockquote 7,0,0,0,0 ->

O le tele lava o taimi, o faafitauli ma le faasolosolo o le taamilosaga e tutupu ma le ituaiga muamua o togafitiga. Soʻo se faʻagasologa o le tagata e mafai ona salalau i isi totoga. O le mea lea, faatasi ai ma le ituaiga 1, o meaola faʻapitoa i meaola o le tino, o le lauroid gland, lea e seasea lava ona aliali mai i tagata soifua lelei atoatoa, e mafai ona iloa i totonu o le toto. O le faʻasalalau o hormones o feusuaʻiga ma le galuega o le vevela e faalagolago i le natura o le faʻafitauli o le maʻi.

p, blockquote 8,0,0,0,0 ->

Le faiga o le aʻafiaga i le faʻagasologa o tamaʻitaʻi

O le faaletonu o le taamilosaga faasolosolo o se natura ese na maua i le silia ma le afa o fafine e maua i le maʻisuka. O suiga e masani lava ona tupu e tusa ai ma le ituaiga o mea nei:

p, blockquote 9,0,1,0,0 ->

  1. O le Oligomenorrhea o se tulaga pe afai e seasea lava ona tupu mai le taotoga, e tupu ile taimi e 40 aso pe sili atu foi.
  2. Hyperpolymenorrhea - faʻateleina le faʻasolosolo tamaʻitaʻi, ma o le umi o le totoʻa faateleina (sili atu ma le 7 aso).
  3. Amenorrhea - o se toesea atoa o le faʻaleagaina.
  4. O se taamilosaga faigata, pe a taimi uma e ese ai le taimi.

O se mea masani e faʻapea, o le faʻanatura o le maʻisuka i le maʻisuka ituaiga 1, e masani lava ona suia lona uiga i le taimi o la latou fausiaina. O se vaitaimi e le faʻavaivai pe a aʻafia soʻo se aʻafiaga o le tino o le pituitary-ovarian.

p, blockquote 10,0,0,0,0 ->

I suʻesuʻega o le aʻafiaga o le hyperglycemia i luga o le faasologa o taimi, ua iloa ai o le ogaoga o maʻi e faalagolago i le taimi o uluai faʻaaliga o le maʻi. Afai o tausaga nei o le fanau ao le i avea ma tagata matutua, ona fai lea o se suiga i le amataina o le taotoga ile 1-2 tausaga. Mo lona faʻatulagaga, atonu e tele se taimi e manaʻomia, ma o le a matauina suiga ole pateni pe a uma le taamilosaga muamua.

p, blockquote 11,0,0,0,0 ->

p, poloka 12,0,0,0,0 ->

O suʻesuʻega foi e faʻamaonia ai e faʻapea o le faʻaalia o faailo o le hyperglycemia i le 7-11 tausaga le matua, e taʻitaʻia ai i le faʻalauteleina o feusuaiga i teine ​​o le 10-13 tausaga.

p, blockquote 13,0,0,0,0 ->

Hormonal suiga

Mo tamaitai o le tausaga fanau, o taimi le tumau e fesoʻotaʻi ma le faaletonu o le tino, o mea faʻaleagaina faʻaleagaina i le organoc endocrine e le tupu. O lenei faʻaalia o ia lava i le tulaga o le tuʻuina atu poʻo le le lava o le vaega o le luteal. Ae i le taimi lava e tasi, e tusa ai ma le auʻiliʻiliga, o suiga taua i le tala faʻasolopito e le tupu.

p, blockquote 14,0,0,0,0 ->

4% o fafine e iai le hyperprolactinemia. O le mamafa o lenei tulaga e faalagolago i le umi o le maualuga o le suka o le toto. O le tele o taimi, o le faateleina o le prolactin o loʻo taʻua i tagata gasegase i se faʻamaʻi maʻi ile 7 tausaga ma luga atu. O aʻafiaga o le maualuga o le prolactin o:

p, blockquote 15,0,0,0,0 ->

  • amenorrhea - o le leai o se faʻasologa o le 6 masina pe sili atu,
  • oligomenorrhea - e ui e leai se soliga o le faʻagasologa o tamaʻitaʻi mo 2-3 masina,
  • opsomenorrhea - o le umi o le taamilosaga e faateleina i le 35 aso pe sili atu foi,
  • uʻamea faʻasolosolo - o le maturation o le fuamoa ma le ovula e le tupu
  • manometrorrhagia - mamafa mamafa,
  • faʻamataʻu

E le gata i lea, o se faʻaopoopoga o le prolactin e tuʻuina mai ma faʻamaoniga nei:

scalp seborrhea,

p, poloka poloka 17,0,0,0,0,0 ->

  • siama
  • lauulu lauulu.

Prolactin e aʻafia ai le setete o le psyche, suia ai le metabolism. Faʻatasi ma le maʻisuka, e mafai ona faʻaalia i le ituaiga o:

p, blockquote 18,1,0,0,0 ->

  • faanaunauga i le atuatuvale,
  • lagona vaivai
  • ulu matua
  • solia o le lipid metabolism.

E mafai ona matauina le suiga o le maualuga o le maʻisuka i le maʻisuka ituaiga 2, ae masani lava o se soa o le ituaiga insulin-resistant. O le hormone lava ia e mafai foi ona faateleina le tetee atu o sela i le inisalini.

p, blockquote 19,0,0,0,0 ->

Faʻatasi ma le hypothyroidism

O le faʻasologa o le gasegase i le maʻisuka e tupu i lalo ole aʻafiaga o le maʻi fomaʻi. O le ola umi o le maʻisuka (sili atu ma le 10 tausaga) e oʻo atu ai i se faʻaopoopoga taua i le TSH. O nei hormones i le taimi lava e tasi e tali atu i le faateleina o le maualuga o le thyroliberin - o le hormone o le hypothalamus, lea e faʻaalia ai lona aafiaga i le pituitary gland ma le gaosia o le hormone-tofo-stimulating. O le prolactin e faʻaosofia foi e thyroliberin.

p, blockquote 20,0,0,0,0 ->

I le ituaiga 1, o autoantibodies i peta beta o le pancreas o loʻo gaosia. Ae o le umi lava o le maʻi, o le faagasologa o le autoimmu e mafai ona salalau atu i isi totoga. I fafine, o loʻo faʻaalia ai faʻamaʻi faʻamaʻi i le vaomalo ma le ovaries. O lenei mea e mafua ai le atinaʻeina o se metotia o le autoimmune, e faʻaalia e le hypothyroidism. Faʻasagaga o le le lava o le gaosiga o hormones, o le hypothalamus e taumafai e faʻaosofia lana gaioiga e ala i le faʻateleina o lou thyroid i le tali atu i le faateleina o le TSH ma le faʻateleina o le prolactin.

p, blockquote 21,0,0,0,0 ->

p, blockquote 22,0,0,0,0 ->

O le autoimmune thyroiditis e faʻatasi ma le faʻafefe, o se lagona o vaivaiga, moe ma le faʻaititia o le gaioiga. O le aʻafiaga i le faasolosolo malie o le i ai o vaitau pupuu, o le vaitau o le taimi i le va o le tamaʻitaʻi.

p, blockquote 23,0,0,0,0 ->

O le aʻafiaga tutusa o le hypothyroidism, hyperprolactinemia e faʻalavelave ai le vavalalata. E mafai ona o gatasi ma taʻaloga o le vailaʻau i le toto, ae o nisi taimi e tupu ai le toto o le uterine. O le taunuuga o lenei le lelei o hormones o le valea.

p, blockquote 24,0,0,0,0 ->

Aafiaga i luga o ovaries

O le atinaʻeina o autoantibodies i siama o le tino e taʻitaʻia ai le le atoatoa. O le le atoatoa o le vaega o le luteal o le taamilosaga e faʻaalia i le le lava o le matuitui. I le taimi lava e tasi, o fafine e maua i le maʻisuka o loʻo faʻamalamalamaina i le ovary polycystic: o le feeseeseaʻiga e faasolosolo malie atu i nai millimeters, ae ona o le le lava o le hormone luteinizing ma le sili atu o le galaine, latou te le malepe.

p, blockquote 25,0,0,0,0 ->

O le tulaga ua sili atu ona mamafa i le faateleina o le gaosiga o androgens e suauu laka o ovaries. E mafua mai le afaina ona o le folasia o le maualuga o tui o le inisalini, lea e i ai se aafiaga faatupuina i le tuufaatasiga o le testosterone. Faailoga o le faateleina o lenei hormone o:

p, blockquote 26,0,0,0,0 ->

  • faateleina i le lauulu ma le paʻu,
  • siama o ituaiga eseese i foliga ma tino,
  • faateleina le tupu o lauulu i lima, vae,
  • faailoga o le osofaiga, le fiafia,
  • faaitiitia le timeta o se leo,
  • faʻapitoa lautele
  • leai ni vaitaimi
  • le taamilosaga le tumau.

E masani lava, o se vaega itiiti o testosterone e maua i fafine, o le maualuga e le sili atu i le 0.125-3.08 pg / ml. Ae o ovary polycystic ma maualuga maualuga o le insulin e fesoasoani i le faateleina o lenei faailoga. O le mea lea, o le leai o se faʻavalea i le maʻisuka e faʻalagolago i le gaioiga o le vaʻai fafine.

p, blockquote 27,0,0,1,0 ->

Afai o le maʻisuka e aliali mai e le o laʻititi, ae i se tiga matua, ona le faʻafuaseʻi lea ona tupu faʻafuaseʻi ni faaletonu. O le suia o le natura o le faʻagasologa o le tino e manaomia ai se taimi umi. Na o le mataituina ma le totoʻa o lou soifua manuia ma le faamaumauina o le umi o le taamilosaga i le kalena o le masina o le a mafai ai ona e iloa nei suiga i se taimi vave. O se taunuuga le lelei o le taofia o le gaosia o le gaioiga. Afai i le amataga o le faʻamaʻi e leai se suiga i le faʻagasologa, o le faʻaalia o ia faailoilo i le mavae ai o ni nai tausaga o loʻo faʻaalia ai le amataina o le faʻasaina o le gaioiga faʻafeusuaiga, lea e masani ona amataina e tamaitai soifua maloloina nai lo le 35 tausaga.

p, blockquote 28,0,0,0,0 ->

p, blockquote 29,0,0,0,0 ->

I le taimi muamua, o le le mautonu lea o le taamilosaga, lea e faʻaalia i lona faʻalautele poʻo le faʻapuupuuina. Ae o le faasolosolo lava o masani masani e suia i vaitau e faʻapuupuu le vaega lona lua, ona toe faʻatulagaina lea. O le faʻaaogaina o le tino e manatu e fesootaʻi atu i le malosi o le malosi e tupu aʻe i le i ai o le maʻisuka. Ona o le le lava o le inisalini, o siama uma e leai se kulūkose, e maua ai le fiaai malosi. O le apoptosis o le maʻisuka ua afaina, ma faaosofia ai le catabolism cell.

p, blockquote 30,0,0,0,0 ->

O faʻasalaga o tulafono faatonutonu o loʻo faʻaalia i laʻasaga uma o le hypothalamic-pituitary systems, o loʻo vave matauina le taofia o le gaosia o le fanau. Afai e iai ni suiga masani e le tupu muamua i le 45 tausaga, ona maua ai lea i le maʻisuka ua vaivai le fafine. O le mea lea, ina ia aloese mai le afaina o le le fanau mai, e manaomia e teineiti le fuafuaina o le maʻitaga i le amataga o tausaga - mai le 18 i le 23 tausaga. I lenei tulaga, o le ogaoga o le faagasologa o le maʻi. Ina ia faʻaitiitia le lamatiaga o faʻafitauli mai le tina ma le tamaʻi fausua, lelei le totogi o le maʻisuka ma le filifili tatau o atigi insulin mo le itiiti ifo i le 3 masina aʻo le i manaʻomia le fausiaina.

p, blockquote 31,0,0,0,0 ->

Vaevaega o le microvascular

O le maʻi suka e tuusaʻo faʻatasi ma le togafitia o le moega pepe. Faʻaleagaina faʻalavelave faʻafuaseʻi ma faʻalavelave kullukose ma nisi faʻamalosi. Ua faʻamalosia e Microtrauma le faʻaaogaina o le tino e toe faʻaleleia ai mea leaga. Ae o le taunuuga le lelei o se uiga i le microthrombosis ma le le lelei o le tele o tino.

p, blockquote 32,0,0,0,0 ->

O masini faʻapipiʻi e faapitoa lava le mataʻituina i le toto toto. O le faʻamautuina i meaʻai o le mafaufau ma le pituitary gland e mafua ai le le talafeagai o le gaosiga o le hormone po o le le lava o le aofaiga, lea e aʻafia ai le gaioiga o totoga e sili atu i le pituitary gland.

p, blockquote 33,0,0,0,0 ->

Totogi aitalafu

Ina ia aloese mai aʻafiaga leaga o le maʻisuka i luga o le faʻaleleia o le tino, e manaʻomia le mataʻituina. I luga o le suʻega, e tatau i le fomaʻi ona amanaia suiga nei i le tulaga o le maʻi:

p, blockquote 34,0,0,0,0 ->

  • mamafa o le tino
  • fuafuaina o tui ole inisalini e faʻaaogaina,
  • naunautaiga o le tagata faʻatau faʻatautau i meaola o le tino,
  • tagata faʻatoʻilalo o auʻau faʻamaʻi i lauroglobulin ma thyroperoxidase.

O le tele o taimi e maua ai le maʻisuka o le faailoga muamua lea o se faaletonu o le tino. O le mea lea, mo le filifiliga saʻo o togafitiga togafitiga ma le atinaʻeina o fautuaga mo le fuafuaina o le maitaga, o fafine e maua i le maʻisuka ua vaevaeina i ni vaega e faalagolago i le umi o le maʻi, le mamafa ma le tikeri o taui, le setete o le thyroid gland ma ovaries. O lenei mea e fuafua ai le manaʻomia o suʻega faafomaʻi ma suʻesuʻega loloto ina ia mafai ai ona taofia le faʻamalosi atoatoa o galuega tau feusuaiga. I tulaga ogaoga ma tulaga maualuga o le inisalini, e tatau ona faia suʻesuʻega faafomaʻi ia le itiiti ifo ma le 1 le taimi i le tausaga, faatasi ai ma se tulaga faʻalelei, e faʻamaonia le atoa o le suʻega ile lua tausaga.

p, blockquote 35,0,0,0,0 -> p, poloka poloka 36,0,0,0,0 ->

Vaega o le maʻisuka

O le maʻi suka o se taʻitaʻi i le masani ai i tagata. O se faʻamaʻi lea o le tino o le endocrine, lea e faʻaalia i le soliga o le gaʻo o le suka.

O le mafuaʻaga o lenei togafitiga o se faʻafitauli o le pancreas. E le maua ai le insulin e lava, e fesoasoani i le gaioiga o le kulukose i sela.

Mafuaʻaga o le maʻisuka:

  • uiga faʻamaoni
  • le lelei
  • mamafa tele
  • leai se gaoioiga faaletino,
  • ave fualaau
  • lagona faifai pea o le popole ma le atuatuvale.

Fuainumera o fuainumera faafomaʻi ua maua ai e sili atu le maua o le maʻisuka nai lo alii.

O lenei faʻamaʻi e o gatasi ma le le atoatoa o le tino i totonu o le tino, o lea o loʻo i ai se soliga o le faasologa o taimi. I le isi itu, e mafai ona afaina tele ai le gafa o se fafine.

Suiga i le taamilosaga i fafine e maua i le maʻisuka

O le masani masani o le taamilomilo i tamaitai e 28-30 aso. Tagata mamai e maua i le maʻisuka tusi se suiga i lenei faailo, ma e oʻo lava i le le atoatoa o le masani i le taamilosaga.

E sili atu ona faʻailoaina ia amio i fafine o loʻo maʻi i le maʻisuka ituaiga 1. I mataupu pe a fesuiaʻi tele le taimi o le lio, o le tulaga e ono taofia ai le matua o le fuamoa ma le faateleina o le fua. Faatasi ai ma lenei faailoga, o le a mafai ona faaitiitia le mafaufau.

O le malosi o le faaletonu i le uumi o le taamilosaga faasolosolo faasolosolo e faalagolago ile tausaga lea na maua ai le faamai. O le taimi muamua na maua ai le teineitiiti i le maʻisuka, o le tele lava o le faʻalauiloa o faʻafitauli faʻaleagamoni.

Faʻafouina i le maʻisuka - na ona inu i aso uma.

I le faaopoopo atu i le leai o se masaniga masani, o le maʻisuka ua leva ona maitauina. I teine ​​o le maʻisuka, o le uluaʻi aganuu e oʻo mai i le 2 tausaga mulimuli ane.

E ui i le amataga o le amataina o le fuamoa o le fuamoa, o le misaopao e sui vave. O le mea lea, o fomaʻi e fuafua le fuafuaina o le maitaga i se talavou.

Suiga i le umi o le faʻataʻitaʻiga

Mo fafine e maua i le maʻisuka, o le siʻitia o le taamilomilo o le uiga o le maʻisuka. E masani lava o le va i le va o le faʻamatuina o le toto i totonu o ia maʻi e sili atu i le 30 aso.

O nisi taimi o le tulaga faʻafeagai e iloa pe a oʻo ina le itiiti ifo ma le 20 aso le taamilosaga. O filifiliga uma e lua e faʻaalia ai faafitauli o le hormonal i totonu o le tino.

I fafine e maua i le maʻisuka, e le o masani le taamilosaga ma e eseese o latou taimi - umi le isi ma mea pupuu. I lenei tulaga, o le le mautonu o le toesea o le siama ua maua, ma o le fafine e le mafai ona maʻitaga.

Faʻasalaga o le faʻataʻitaʻiga

I le faaopoopo atu i le suia o le umi o le taamilosaga, i nisi o fafine, ua le o toe iai le tamaʻitaʻi. O lenei tulaga ua mafua ona o se tulaga le lelei o le vaai, lea ua faaalia i ni suiga:

  • estrogens ua gaosia ma le sili atu ma o latou aofaiga i le tino e maualuga atu nai lo le masani,
  • faʻasolosolo maʻi.

Faʻatasi ma le talaaga o le fua saʻo o hormoni fafine, o fafine e leai se faʻagasologa o tamaʻitaʻi e faʻaalia ai se osofaʻi malosi i mea o loʻo i ai le testosterone malemone hormone. E mafua ona o le manaʻomia mo le faʻaaogaina o le insulin i taimi uma.

O lenei tulaga le lelei o le hormonal e mafai ona fuafuaina i nisi taimi e faailoga mai fafo o se fafine:

  • o le leo e ita
  • faʻalauteleina le ulu o lauulu
  • faʻaititia le libido.

E taua le maitauina o le leai o se paʻu o le manstruality e le o taimi uma e iloa ai le le atoatoa i homoni, o nisi taimi o le faailoga muamua lea o se maʻitaga.

Paga i le taimi o tafaoga

O le ogaoga o le tiga i le taimi o le tamaʻitaʻi o se faailoga lea o faʻalavelave i le galuega o le faʻaleleia ma le faʻasalaga o fafine. I le i ai o le maʻisuka, toetoe lava o tamaitai uma e matauina o le faagasologa e le toʻa ma eo faatasi ma le tiga.

Matou te ofoina atu se faʻaititia i le au faitau o la matou 'upega tafaʻilagi

E le gata i lea, o le tiga i le taimi o le tamaʻitaʻi e faʻaosofia e ala i le faʻaofiina o le inisalini.

O le malosi ma le tele o le lafoaia ua aafia i le ogaoga o le maʻi o le maʻisuka i fafine.

O nisi ua i ai le faaitiitia o le numera o mea faalilolilo, ae o isi, i se isi itu, faitio e uiga i se aofaiga tele.

Mafuaaga o le mamafa o le manava i fafine e maua i le maʻisuka:

  • Faʻamatalaga inflammatory e tupu i totonu o le utera. O nei mea e aofia ai le afaina ma le hyperplasia. O nei mea e le faʻaleagaina eo mai faatasi ma se tuputupuaʻe tele o le paʻu o meaʻai vai i totonu - o le mimiti. O le mea lea, o le a maua e se fafine le tele o vaitau e mafua mai i le tele o faʻamaumauga e mafai ona taofia.
  • Gaoioiga faalilolilo sili atu o le mucous membranes o le vaega faʻapitoa. E tofu tamaitai uma ma se lafoaʻi i le taimi atoa o le taamilosaga Afai e faateleina le faalilolilo, ona faateleina lea o le tele o nei mea faalilolilo. I le taimi o le faʻagasologa, e faʻafefiloi ma le faʻasaʻo mai le matua ma faʻateleina ai le tele o mea faʻaleagaina.
  • Faʻailoga i le fausaga o puipui lapisi o le faʻaleleia o le tino. I le faʻagasologa o le faʻasoesa, o ia vaʻa e faigofie ona afaina ma o le toto faaopoopo e oʻo atu i le faʻafefe o mata.

O le faʻafeagai o le tulaga o le i ai o le faʻaletonu le mafai ona faʻaaogaina i le taimi o le faʻasologa. O lenei uiga e faʻaosofia foi i suiga o le tala o le fafine.

Mafuaaga o le gasegase o le manava i fafine e maua i le maʻisuka:

  • o le leai o se tulaga,
  • leai o folliki i le ovary,
  • leai se fuamoa.

Afai e le atiaʻe le folliki, ona faʻalavelave lea o le galuega o le luteum. O le iʻuga, o le laʻau talafeagai i totonu o le utera vaʻai e le faʻalauteleina ma o le a itiiti le lafoaia.

Tulaga masani o le faasolosolo malie

Menstruation i teineiti o loʻo maua i le maʻisuka e oʻo mai i se taimi mulimuli ane nai lo tamaiti soifua maloloina. E masani lava, mo le amataga o le faagasologa, e tatau ona fesoasoani i le tino. I vaega muamua lava, ua lava lea e faʻataʻitaʻi ai le saʻo o le inisalini. Afai o le maʻi na maua i le taimi, ona lava lea o togafitiga.

I le avea ma tagata matutua, e masani ona manaʻomia le fesoasoani faʻaopoomalo faaopoopo. Mo lenei mea, o le fomaʻi o loʻo faʻamatalaina ai faʻamatalaga faʻapitoa faʻapitoa, lea e faʻamaonia ai foi le paleni o hormones sex sex. E aofia ai:

Naʻo se fomaʻi e filifilia nei vailaʻau, pe a uma ona pasia e le fafine uma suega talafeagai:

  • suesuega lautele o le toto
  • faʻataʻitaʻiga
  • suʻe toto mo hormones,
  • gynecological smear mai le va.

Afai e leʻi oʻo mai le faʻataʻitaʻiga, ona faʻaopopo lea o le faʻaaogaina o fualaau oona e maua ai le gasetero:

O le maʻi suka e le lelei le aafia i le tele o gaioiga i le tino. E le mafai e ia ona faʻasolosolo faasolosolo i totonu o tamaitai. Faʻasagaga o le le lelei o le tino o le endocrin system, o le faʻasolosolo e mafai ona matua ese mai le masani masani taliaina.

Ole taimi masani ole togafitiga talafeagai ole togafitiga fesoasoani e faʻaitiitia ai le le lelei o suiga i le faasologa ole taimi, faʻamaonia lona umi ma faʻaaoga lelei.

Faatasi ai ma le vaavaaia e le fomaʻi e le aunoa, e taofi e tamaʻitaʻi lo latou fafagaina ma fanauina fanau ola maloloina. O le mea lea, e taua tele le faʻamaonia o le maʻisuka i le amataga o lona atinaʻe ma amata togafitiga vave.

O le maʻisuka e masani ona oʻo atu ai i faʻalavelave matautia. O le maualuga o le suka o le toto e sili ona matautia.

Aronova S.M. na tuʻuina atu faʻamatalaga e uiga i togafitiga o le maʻisuka. Faitau atoa

Tuua Lau Faamatalaga