Togafitiga o le polyneuropathy o pito i lalo: fualaau faasaina ma togafitiga faa-aganuu

O le Polyneuropathy o pito pito i lalo o le tele lea o faʻasologa o namu. O le faamaʻi e faʻaalia i le maʻi pipili o vae, leai se faʻafitauli pe a paʻi ma faʻaalia i le vevela, ma isi faaletonu o pito i lalo.

Faatasi ai ma lenei maʻi, e aʻafia ai neura e gafa ma le gaioiga ma le lagona lelei, faʻapea foʻi ma vaega mamao o neu o loʻo i totonu o vae. O aʻafiaga ma le malosi o faʻamaoniga e faalagolago ile ituaiga o faʻamaʻi.

Ituaiga ituaiga polyneuropathy

E i ai ituaiga ituaiga o maʻi:

  1. Inflammatory - o le mafuaʻaga o le faʻaali mai o se mumū tele lea e tupu i totonu o le nerve fibers,
  2. Traumatic - faʻaalia i le tele o manuaga, e pei o le ata,
  3. Manua - o le mafuaʻaga o le mea na tupu o le oona o le tino ma se tasi o mea oona (mo se faʻataʻitaʻiga, altait)
  4. Polyneuropathies e le faʻaogaina o le pito i lalo - tulaʻi ona o le soliga o galuega a le tino.

Faʻalogo lelei! Ole Polyneuropathy e mafai ona ogaoga pe faʻalologo, axonal (i lenei tulaga, e aʻafia ai le paʻu o le nerve) ma faʻaitiitia ai (faʻaalia ona o suiga faʻaleagaina ile membrane o neurons).

I le foliga masani, o le a amata lemu le maʻi. Ae e mafai foi ona ia alualu i luma vave, vave ona alu ese mai le potu lautele i le nofoaga tutotonu.

Mafuaʻaga o le polyneuropathy

O se faʻamaʻi e mafai ona atiaʻe i lalo ole aʻafiaga o le tele o mea, e leaga, e le o taimi uma e mafai ai ona faʻatuina.

E tele mafuaʻaga mo le alualu i luma o le polyneuropathy. E aofia ai faʻamaʻi autoimmune (faʻalavelave i le gaioiga o le faʻaogaina o le tino e foliga mai o se faʻaletonu i totonu o le tino), fale gaosi oloa (taʻitaʻia), poʻo le inupia i meaʻai maualalo ma mea inu ava malosi.

E le gata i lea, o aʻafiaga e aʻafia ai le amataina o le maʻi o maʻi pipisi, o le genetic predisposition, ituaiga uma o faʻamaʻi pipisi e faʻaosofia ai le afaina o fiva nerve.

O isi mafuaʻaga mo le alualu i luma o le polyneuropathy e mafai ona:: le faʻaaogaina o fualaau (penisillin, streptomycin, azaserin, ma isi), o le ate mama, fatugao, pancreas, vailaʻau ma le maʻi endocrin (diabetes bronchitis).

Ae, i le avea ai o se tulafono, o le polyneuropathy o vae e aliali mai pe a fai o matagaluega mataʻutia o le muamua e tali atu i mea faʻaleagaina e tutupu i totonu o le tino.

O le isi mafuaaga o loʻo i ai i le mea moni e faʻapea, e leʻo iai se puipui o le toto-faiʻai.

O le mea lea, o vailaʻau eseese ma faʻamaʻi pipisi e mafai ona faigofie ona ulu atu i aʻafiaga mai le toto.

Faʻatasi ai ma le polyneuropathy, o le faʻaleagaina o filo ma le neurons e mafua ai le gaioiga o loʻo matauina. O faʻamaʻiloga e tupu i totonu o neula mama e mafai ona faʻaalia e:

  • faaitiitia le lagona (leai se paʻi, vevela poʻo le malulu)
  • fulafula ma paresis (faʻalavelave faʻalavelave, maʻi pipili),
  • vaivaiga maso.

Ma le isi, faatasi ai ma le polyneuropathy, o faailoga e pei o se faaitiitia po o le leai foi o le tendon e atagia ma afaina ai ma ua tigaina ai tiga o loo i totonu o neura lautele. Ae peitaʻi, o loʻo i ai faʻamaoniga i foliga o paresthesia ma goosebumps, ma o le gaits e suia ona o le vevela o muso vavalalata.

Taua! "O le gaioiga a Cock" o se tasi o faʻamaoniga autu e tulaʻi mai i le tulaga o le le togafitiga o le polyneuropathy.

I taimi mulimuli ane o le atinaʻeina o le faamai, o le polyneuropathy o pito i lalo o loo faamatalaina i le mea moni e faapea o muso o le atrophy atoatoa, o le Guillain-Barré syndrome e fausiaina (paʻu o vae, ma le maeʻa o maso respiratory), ma o le gaʻo o le pusa e foliga mai, e avea foi ma faailoga taua o le faafitauli.

Faʻamatalaga

O lenei maʻi na maua i se auala eseese, o le taimi lea e suʻesuʻeina ma le totoa e le fomai uiga uma o togafitiga, ma faʻamalosea ai isi maʻi faʻatasi ma faʻaʻailoga tutusa. Sensorimotor polyneuropathy e mafai foi ona iloa iinei.

Pe a togafitia le polyneuropathy, o le fomaʻi e taʻitaʻia e faailoga o le falemaʻi, ma faʻalogo i mea uma.

I lenei tulaga, e faia e le fomaʻi se suʻesuʻega i fafo, siaki le tali ma maua ai se talaʻaga faʻasolopito (o iai maʻi faʻapitoa i aiga vavalalata?), Vaʻaia ma le faaeteete uma faailoga.

Faʻateleina le alualu i luma o le faʻamaʻi ma masalosaloga o se foliga lapopoa, pe afai e atiina ae le polyneuropathy sensorimotor, e fesili le fomai i le maʻi pe o a vailaʻau ma oloa e faʻaaogaina e le tagata maʻi.

Faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga

O ia metotia o meafaigaluega e masani ona faʻaaoga:

  1. biopsy
  2. suʻeina o le toto,
  3. palpation o namu faila e maua ai faʻamaufaʻailoga i fiva nasu, faʻamaonia ai se mea na mafua mai i le faʻaalia o le maʻi,
  4. leitio
  5. electroneuromyography - ua faia e fuafua ai le saoasaoa o le pulutala,
  6. iloiloga ultrasound o totoga i totonu,
  7. suʻesuʻega o faʻataʻitaʻiga
  8. auiliiliga o suavai o le gataifale (suamalie).

O togafitiga o le polyneuropathy, e pei o isi faʻamaʻi e fesootaʻi ma le tino o le tino, e faigata tele. I lenei tulaga, e faʻaaogaina ni metotia eseese.

I le tulaga o le tulaga lua (maʻi maʻisuka, fomaʻi fomaʻi), ona togafitia lea o le togafitiga mo le uluai mafuaaga o le faaleagaina o le neuronal.

I le togafitiga o le polyneuropathy matua, o fualaau nei ua faaaogaina:

  • Muscle relaxants (baclofen),
  • o lona uiga o le faafaigofieina o le faagasologa o le tuufaatasiga o malosiaga,
  • pepa patch
  • fualaau oona (glucocorticosteroids),
  • meaola (creams containing lidocaine),
  • vitamini
  • analgesics
  • tagata faʻamalosi (agavaʻa),
  • fofo.

I le tulaga o se mea oona o le faamai, ua faatonuina e le fomai le plasmophoresis (o se mea e faamama ai le toto).

Fomaʻi togafitiga

Togafitiga o polyneuropathy tumau ma le faʻavae o se faagasologa umi e aofia ai le tele o laasaga.

O vailaau faafomai e faaopoopo i togafitiga o le physiotherapeutics, e pei o le physiotherapy (ia faatumauina le musele i foliga) ma le magnetotherapy, lea e auina atu ai mateta i vaega o faafitauli o pito i lalo.

E le gata i lea, o togafitiga faʻatasi ai ma le faʻamalosia o le eletise, reflexology, massage mo le maʻisuka ua faʻamaonia. O nisi taimi e faatonuina ai e le fomai se meaʻai i le tagata maʻi, lea e faasaina ai le 'ai o le carbohydrate, meaʻai gaʻo.

I le taimi o togafitiga ma i le toe faʻaleleia, e le tatau i le tagata maʻi ona ulaula ma faʻaaoga fualaau ma meainu e maua ai se faʻaleleia ma le manaia o aʻafiaga.

Faʻalogo lelei! Faatasi ai ma le taimi ma le atoatoa o togafitiga, e mafai ona lelei tele le fomaʻi.

O se tuusaunoaga o le togafitiga o se ituaiga o polyneuropathy. I lenei tulaga, e le mafai ona aveesea atoatoa le faamaʻi, ae o le lavelave ma le ogaoga o faailoga e mafai ona faʻaitiitia.

Taofiaga

O togafitiga e le itiiti ifo lona taua nai lo togafitiga ma o loʻo faʻamoemoe e faʻaaoga mea e mafai ona i ai se aafiaga tuusaʻo i faʻaleagaga o le neuronal.

Mo le puipuia o le polyneuropathy, e tatau ona togafitia faʻamaʻi totonu ma faʻamaʻi pipisi i taimi talafeagai, ma ia aua foʻi le inuina ava malosi.

E le gata i lea, e fautuaina e fomaʻi le faʻaaogaina o leoleo pe a galulue ma mea faʻasaʻa, ia le faʻaleagaina le faʻaaogaina o fualaau (aua le tagofia fualaau faʻasaina e aunoa ma se fomaʻi) ma mataʻituina le lelei o meaʻai taumafa.

I le avea ai o se tulafono, e le mafai ona taofia le polyneuropathy. Ae ui i lea, faatasi ai ma uluaʻi faailoga o le maʻi, e mafai loa ona e faʻatalanoa se fomaʻi. Ona o lea, o le taimi o togafitiga mulimuli ane o le a matua faʻaitiitia, ma o le aʻafiaga o faʻafitauli leaga o le a matua faʻaitiitia.

Hedgehogs ma le soifua maloloina

Talu mai le laʻitiiti, e iloa e tagata uma le lagona o le tamoeina o "pa puipui" io latou vae, pe afai e te nofo mo se taimi uumi ma ou vae i lalo ia te oe ma tuu i lalo i le fola. O le ae le mafai ona e tulaʻi i le taimi lava lena - o le lagona o le le mautonu e matua le fiafia lava. Ae, o le mea e leaga ai, e mafai e tagata o vaitausaga eseese ona faʻaalia na uiga ia latou lava. I lenei tulaga, faʻalavelave, tingling, faʻalauteleina le aʻafia o le mafaufau, o le tiga e le o ni faailoilo o tamaiti, ae o se faafitauli ogaoga o le soifua maloloina.

O faʻamaʻi o le tino, faʻaalia i ni faʻamatalaga laiti, e mafai ona taʻitaʻia ai maʻi. O se tasi oi latou o le polyneuropathy o pito i luga ma pito i lalo. O faʻafitauli o lenei faafitauli e pei o le tamaititi a le tamaititi o "pa puipui" o loʻo tamoe i vae po o lima, ae o le mamafa o le faafitauli e manaʻomia ai le faʻafesoʻotaʻi o se tagata tomai faapitoa e faia se suʻesuʻega ma filifili togafitiga saʻo.

Vaʻaia o le nesi

O le faʻaogaina o le tino o soʻo se meaola ola o se fesoʻotaʻiga tele o le tele o faʻalavelave popole e faʻatonuina mo faʻagasologa uma o loʻo faia i totonu o le tino ma mo lona fesootaʻi ma le lalolagi i fafo. O lenei vaega o le tino o le tagata ua vaevaeina i nisi vaega. O se tasi oi latou o le faʻaoga o le tino. E maua lona igoa ona o le mea moni o loʻo tu i fafo atu o le fale autu - o le faiʻai ma le taulaʻau. E faigofie ona aʻafia i le masini masini, toxins, aua e le puipuia e le puʻu poʻo le puipui o le toto. O le Polyneuropathy o pito pito i lalo o se faʻataʻitaʻi masani masani i tagata o vaitausaga eseese ma feusuaiga.

O tagata faapitoa e faʻamaonia lenei faafitauli ona o le solia o le lelei o le faʻatinoga o le faʻaoga o le tino, faʻaalia i totonu o le faʻalavelave faʻapitoa o le tino, lagona le lelei, vevela vegetovascular ma le faʻaleagaina o le paʻu i le paʻu.

O lenei togafitiga faʻaleagaina e masani ona maua mai i vaega vavalalata, masani i totonu o vae - pito i lalo.

Faʻavasegaga o le polyneuropathy

O faʻamaoniga o le polyneuropathy o pito i lalo e fesoasoani e saili ai le mafuaʻaga o le faʻaalia o lenei faafitauli, o lea e tatau ai ona aoina ma le faʻaeteete le talafaasolopito. Fomaʻi faʻavasegaina lenei faʻamaʻi i le tele o auala.

Ona o foliga o se faafitauli (etiology), ua vaevaeina ai le polyneuropathy i:

  • maʻi
  • flammatory
  • taʻavale
  • faʻaleagaina.

O le isi suʻesuʻega mo le tuʻueseesega o lenei ituaiga o faʻamaʻi o le pathomorphology o le faʻaleagaina. I lenei tulaga, ua vavae ese le axonal ma le demyelinating polyneuropathy. E pei lava o isi faʻamaʻi, o lenei faafitauli e vaevaeina foi e tusa ai ma le natura o le vasega. Faʻasolosolo foliga lapopoa, subacute ma le tumau.

Faʻi o vae, lima, ma e le gata

O faʻamaʻi pipisi o le tino e manaʻomia ai togafitiga faʻapitoa. E le mafai ona naʻo le faʻamatalaina manino o le tulaga o le maʻi e faia ai se faʻamautinoaga saʻo. O se tasi o mea e sili ona faigata e iloa ai faʻamaʻi o le polyneuropathy o pito i luga ma pito i lalo. O faʻamaʻi ma togafitiga o lenei faʻamaʻi i tulaga taʻitasi o le a matuā vaʻaia lava, e ui o le tele o laasaga o togafitiga e toetoe lava tutusa.

O le faʻatoʻilaloina o gataʻaga o le nerve pito i tua o le tino e masani lava ona amata i vaega vavalalata. I le leai o se togafitiga talafeagai poʻo se faʻalavelave lavelave o le faʻamaʻi, o le liona e pasi atu i le mamao o le nerve endings. E masani lava, o togafitiga e maua ai vaega tutusa o le tino. E le mafai ona mafaufauina le le atoatoa o le maʻi, ona aliali mai lea o faafitauli o le vegetovascular.

Togafitiga o le polyneuropathy o pito i lalo e manaʻomia ai le faʻamaonia o le mafuaʻaga tonu o lona tupuga. O le tele o taimi, o soliga e mafua ona o le inupia oona, faʻafefe i carbon monoxide, arsenic, ma organophosphorus. O le isi vaega o mafuaʻaga o le inupia, o le maʻisuka, o le diphtheria poʻo le vaitamini. E mafai foi ona atiaʻe lenei faʻafitauli i le faʻaaogaina umi o vailaʻau.

Ava malosi ma le popole i le tino

Alcoholism ua taʻua o se faʻamaʻi tuga lea e mafai ona oʻo atu ai i le le atoatoa ma le oti. O le faʻafitauli o nisi tagata o loʻo mafatia i lenei vaisu o le polyneuropathy o pito i lalo. O se ata o lenei maʻi ua faaalia ai taunuuga matautia e mafai ona taitai atu i ai. I le avea ai o se tulafono, i lenei tulaga, e matua faigata lava ona faʻaumatia.

O le polyneuropathy alia o le pito i lalo o le masani lea o le faʻamalosia o le soifua maloloina e mafua mai i le ava malosi. O le ethyl alcohol ma ona metabolites e afaina tele ai gaʻo ma gaʻo uma, aʻo faʻaaogaina le malosi tele i le tino. O le microcirculation o le toto, o le galuega o le ate, o le iniseti ua faʻalavelaveina. Faʻafouina o suiga i le fatu cardiovascular system.

O lenei ituaiga o siama e amataina malie pe a fai e masani ona faʻaleagaina e se tagata le ava malosi. Ae o le faaleagaina o le faʻalavelave o le gataifale ma pito i lalo e mafai ona tutupu i nai aso, mo se faʻataʻitaʻiga, i le inu malosi o le ava malosi. E masani lava o tagata e mafatia i le 'ava malosi e le amanaʻia uluaʻi faʻamaoniga o lenei faʻamaʻi tuga - vae o le vae, paʻu o vae ma tamatamai vae. O le faʻamaʻi e salalau, e maualuga maualuga i le tino ma e le gata o vae, ae o lima foi. Ona i ai lea o faailoilo i fafo o le faʻaleagaina o pito o le namu - paʻu lanumoana, pito i luga ma pito i lalo. O le paʻu i luga o lima ma vae e vaeluaina, e pei o le "mafiafia." E mafai foi ona e vaʻai i se suiga i le gaits.

Polyneuropathy o le pito i luga ma le pito i lalo ifo i tua o le ava malosi o le faalagolagoina e togafitia ma le teena atoa o le ava malosi. E mafai ona manaomia e aiga vavalalata ia te ia e lafoai lana vaisu. A aunoa ma lenei laasaga, e oʻo lava ile togafitiga sili ona maualuga o le a le aumaia ai ni faʻamaliega lelei.

O le maʻi suka

O se tasi o faʻafitauli o le maʻisuka e mafai ona maualalo le polyneuropathy. O aʻafiaga o lenei maʻi e masani lava ona tulaʻi mai i faafitauli o loʻo i ai nei ma le faʻaaogaina o le suka.

Ona o le mea moni o le tino e afaina mai le tele o meaʻai gaʻo, o le faʻaleagaina o le nerve ends of the system's system e tupu. Pulses e faasolosolo lemu, hemoglobin ona o maualuga maualuga o le suka e le afaina ai le okesene. E maua e suʻega i ni vaega laiti, talu ai ua faʻalavelaveina a latou gaioiga faʻasolosolo.

O le uluaʻi faʻaaliga o le polyneuropathy o le maʻisuka o pito i lalo o se lagona tingling i vae, faʻapea foʻi ma le tiga e alu aʻe mai le pito o tamatamailima i tapuvae. Faatasi ai ma le alualu i luma o togafitiga, e matua malosi lava tiga i vae, e matua malosi lava i le po. Latou te faʻagasolo i tulaga faʻalavelave, sili atu, ae pe a savavali, latou te faʻaitiitia sina mea. E maitauina o nei lagona tiga e le suia pe afai e suia le tulaga o vae. O faʻamatalaga nei e faʻaaoga foi i faaiʻuga faaiu o le maʻi:

  • atrophy o muso vae,
  • vaivaiga maso i tamatamai vae,
  • se suiga i le lanu o le paʻu - e avea ma lanu piniki mumu po o le mumu, ma o sea solia e na o mea e mafai ona tupu i totonu o nofoaga, o ni mea, o nisi vaega o le paʻu e mafai ona pogisa,
  • o le mafiafia ma le foliga o le togitogi suiga.

I le laasaga mulimuli o le polyneuropathy e tetee i le maʻisuka, o le tagata maʻi e atiaʻe le osteoarthropathy o vae - alofilima laugatasi e aliali mai. E matua lautele le vae, o ona sooga vavae ua faʻaleagaina lelei.

Le togafitiga o le polyneuropathy o pito i lalo, lea na atiae e faasaga i le talaaga o le maʻisuka, e tatau ona faia faatasi ma le togafitiga o le maʻi maualalo, e faaaoga ai fomaʻi ma le physiotherapeutic agents.

O auala autu o togafitiga

O le maʻisuka poʻo le ava malosi o le polyneuropathy o pito i lalo, e manaʻomia ai le faʻaeteete ma le taimi e tatau ai, faʻapea foʻi togafitiga faʻapitoa. O faʻalavelave i le galuega o le nerve endings o le faʻaoga o le tino e mafai ona togafitia i togafitiga faʻapitoa e faʻaaogaina ai taunuʻuga o vailaʻau faʻapitoa, togafitiga faʻapitoa faʻapitoa, ma le togafitiga.

O le faavae mo le togafitiga lelei o se faʻamaʻi e pei o le polyneuropathy o le faʻafoega o vailaau faatonuina. O se faʻalavelave o vailaʻau e faʻafaigofieina le galuega o le faʻaogaina o le tino e tatau ona saʻo le filifilia e se fomaʻi. Na te faatonuina vailaʻau, taulaʻi atu i faafitauli faʻalavelave, o le maʻi o le tagata maʻi, o le maʻi, o lona laasaga ma le tala. I le avea ai o ni auala faaopoopo o togafitiga, e mafai ona e faʻaaoga togafitiga faʻasoifua masani, lea o le a fautuaina e le fomai. E masani lava, na te faatonuina se seti o togafitiga o le physiotherapy lea e fesoasoani e aveese ai uiga le lelei.

Laʻau ma mea faʻafefeteina toto

O se tasi o faafitauli pito sili ona ogaoga o le tino popole o le polyneuropathy o pito i lalo. O vailaʻau o loʻo faʻaaogaina i vailaau faʻaonapo nei e mafai ai ona faʻasalaina le tulaga o aʻafiaga o le nusipepa ia latou lava, faapea foi ma fusi o loʻo latou galulue ai. O loʻo i ai, o loʻo tele naua vailaau o loʻo maua nei. Latou te i ai i vaega eseese o vailaau faʻapitoa, lea e vavae ese mai le tasi i le isi e ala i le tuufaatasiga ma mataupu faavae o le galue.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le vailaʻau o Actovegin o lo o aofia ai le Actovegin, lea e faia mai le toto o tamai povi. O lenei meafaigaluega e aʻafia i le vaega o mea e faʻaleleia ai le tino. O lana eria o galuega o le faʻamautuina lea o metabolic processes e ala i le faʻagaoioia o latou galuega toe faʻaleleia.

O isi vailaʻau e masani ona faʻatonuina i le taimi o togafitiga o le polyneuropathy o le Instenon. E aʻafia i le kulupu o vailaʻau vailaʻau. E aofia ai vaega nei:

  • Hexobendin hydrochloride. Ona o le faʻafouina o le glycolysis o le koerobic ma le pentose, e faʻaleleia ai le faʻaaogaina o le kulukose ma le okesene. O le malosi na maua mai o se taunuuga o nei faiga ua faʻaaogaina e faʻaleleia ai le faʻapipiʻi ma le faʻasolosolo faʻasolosolo o fesoʻotaʻiga synaptic.
  • Etamivan. Auai i le faʻamautinoaina o le setete o faʻalavelave o neura o le cortex ma o loʻo faʻavaeina ai le faiʻai ma le faʻaogaina o le tino.
  • Fuafuafillin. Fesoasoani e faatumauina le gaioiga fatu.

I le togafitiga o le maʻisuka poʻo le ava malosi o le polyneuropathy o pito i lalo, e mafai ona manaʻomia se fualaau faasaina e pei o Trental. O lona vaega taua o le pentoxifylline, lea e mafua mai i le purine. E i ai le faʻamalosi, angioprotective, aafiaga vasodilating, ma faʻaleleia ai le toto toto.

Filifilia o fualaau oona i totonu o lenei vaega e tatau ona avea ma fomaʻi o loʻo iloa uma faʻaaliga o le maʻi o le maʻi ma le tulaga lautele o le maʻi.

O le a le polyneuropathy o pito i lalo ma mafai ona togafitia le maʻi?

O le faaupuga "polyneuropathy" e faʻapipiʻiina ai le tele o faʻamaʻi e mafua mai i mafuaaga eseese, ae o loʻo i ai le soliga o le masaniga o le gaioiga o le tino.

O le tele lava o taimi, o le faʻamaʻi e aafia ai vae ma lima, faʻaititia le gaioiga o musika, faʻaleagaina le toto i totonu o vae, faʻaitiitia ai lo latou lagona. O taunuuga o le polyneuropathy e matautia tele, aua e mafai ona taʻitaʻia pe leai se lagona o le tino poʻo le faʻamaeʻaina o nofoaga e aʻafia ai.

O le Polyneuropathy e masani ona aʻafia ai le pito i lalo ma le pito i luga, ae o le tele o le le amanaiaina o togafitiga, o le sili foi lea o le maʻi atoatoa

Faaliliu mai le Polyneuropathy Eleni o lona uiga o "mafatiaga o le tele o neura." O mafuaʻaga o le fomaʻi ua eseese - toetoe lava o soʻo se mea na i ai i le tasi taimi na i ai se aʻafiaga leaga i luga o le tino e mafai ona mafua ai le polyneuropathy.

Vitio (kiliki e taʻalo).

Talu ai o le galuega taua a le tino e faalagolago i le tuʻuina atu o poloaiga i le faiʻai e aʻafiaga o namu, ma le atinaʻeina o le polyneuropathy, o le soliga o le lagona ma le gaioiga ole gaioiga e tupu.

Taua!O le Polyneuropathy o pito pito i lalo e sili ona taatele, aua vae e sili atu le mamafa nai lo le tino pito i luga.

Faʻatasi ai ma le polyneuropathy, e masani ona afaina ai namu, aua O latou pito i lalo o le faʻavafiti o se mea manifinifi, ma o mea leaga e sili atu ona faigofie ona ulu atu i totonu o le neura. O le mea lea, o le polyneuropathy o pito i luga ma pito i lalo e tele lava ina tupu - faaleagaina ai vae ma lima.

E masani lava, pe a fuafuaina le siama, e le na ona tusia e le tagata maʻi le upu "polyneuropathy o vae po o lima", latou te mautinoa e faaopoopo nisi faʻamatalaga e faalagolago i le ituaiga o faʻamaʻi. O le faʻavasegaina faavaomalo o faʻamaʻi e aofia ai le tele o ituaiga o polyneuropathy (ICD code - G60-G64), lea e fesuisuiai i le nofoaga, tikeri ma le vaega o le leona, mo mafuaaga o le tupu.

Afai e le lelei le faʻaogaina o le tino o le tino i le taimi muamua, ona ono tele ai lea o mafuaʻaga mo le polyneuropathy.

E mafai ona vaevaeina fiva fomaʻi i ni ituaiga - afi, autonomy, maaleale. Faʻalagolago i le mafuaʻaga o le faʻasolosolo o le leʻo, o le polyneuropathy e faʻavasegaina foi:

Taavale (afi). O le tulaga masani o musele e mamafa, lea e mafua ai ona le manuia a latou galuega: vaivaiga vaivai, gaogao, atrophy ma le muscle hypotrophy e tupu. O faʻamaʻi e salalau mai le pito i luga ma mafai ona oʻo atu ai i le le atoatoa o le gaioiga.

  • Vegetative. Ua afaina ai fiva nerve autonomic, lea e faalagolago ai le tulaga o totoga i totonu. O loʻo i ai le faateleina o le salu, faafitauli i le urination, o se uiga o le faʻamalosi, paʻu vevela.
  • Faʻailoa polyneuropathy. O ni lagona le mautonu e tulai mai: o se lagona o le tingling, susunuina, afaina, "fetolofi," tiga ma le pipii o lagona e oo lava i se moli paʻu i luga o le vae.
  • Sensomotor polyneuropathy. E tuʻufaʻatasia ai faʻamaoniga o le faaleagaina o mea faʻapitoa ma afi.
  • Faʻafefiloi. E aofia ai faailoga o ituaiga uma o faʻalavelave.

I lona tulaga mamā, o nei fomu e mafai ona maua e seasea ona maua, e masani lava ona iloa-vegetative, moli-savili ma isi ituaiga fefiloi o le faamai ua maua.

O le Polyneuropathy e aʻafia ai fiva namu, lea e aofia ai ni au ma ni ogaumu. E faʻatatau i le liona, latou te iloa ai:

  • Axonal polyneuropathy - e tupu pe a afaina le axon i le tele o faʻafitauli o le tino: faatasi ai ma le inupia ma le arsenic, taʻitaʻi, mercury, ava malosi,
  • O le siamaina o le polyneuropathy - e tupu mai i le faʻaitiitia o aʻafiaga o le nerve, o le a faʻavave ona tupu le faʻamaʻi, aemaise le afaina o le afi ma le aʻafia.

I lona tulaga mamā, o ia ituaiga e le o iai mo se taimi umi: faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o le axon, o se maʻi faʻaleagaina e faifai malie lava ona tuʻufaʻatasia, ma le laʻititiina, ituaiga axonal.

Faʻalagolago i le localization, o le polyneuropathy vavalalata ma le vavalalata e feagai ma: faatasi ai ma le faʻafefe, muamua, o vae o loʻo i lalo e aʻafia, faatasi ai ma le vavalalata, o vaega o vae o loʻo i luga.

Mo le togafitiga o le polyneuropathy e tuʻuina atu ai iʻuga, e tatau ona iloa le mafuaʻaga mafuaʻaga e mafua ai.

Aisea e tupu ai le polyneuropathy o le pito i luga ma vae:

Faʻalogo lelei!O le Polyneuropathy e masani lava ona mafua mai i faʻamaʻi o loʻo faʻapipiʻiina ai e le tino mea leaga e faʻaleagaina ai le tino.

O ituaiga muamua o le faamai e aofia ai le ituaiga o polyneuropathy ma le ideopathic form (Guillain-Barré syndrome). O le suʻesuʻega o nei fomu e le o faʻamalamalamaina atoatoa, lea e togafitia ai togafitiga faʻamaʻi.

O le maualuga o le polyneuropathy o le pito i luga ma le pito i lalo e aofia ai ituaiga na mafua mai ona o faʻamaʻi pipisi, faʻafitauli o le tino, mea oona, pathologies o fatugaʻo ma le ate, le faʻaaogaina o gaioiga o le endocrin, ma tumutumu o ituaiga eseese.

O le Polyneuropathy o loʻo i ai se ata faʻataʻitaʻi lelei. O le faailoga autu o le faamai e mafai ona avea o se faailoga o le faatoilaloina o pito i lalo ma pito i luga, aua mea faʻaleagaina e salalau solo i le toto.

Faailoga taatele o le faʻamaʻi:

  • Paga o ituaiga uiga eseese, maua o le neuropathic ("mu") hue.
  • Tigilima lima.
  • Le faʻaalia mai o musele maso e tupu faʻafuaseʻi.
  • Faʻasalaga o le faʻalogo (tiga, malosi, vevela). Faatasi ai ma le atinaʻeina o le faamai, atonu e le lagona e le tagata maʻi se tamai maa i totonu o seevae, se vevela vevela ma isi mea e afaina ai.
  • Vaivaiga i maso, faigata i gaioiga ma le televave tele.
  • Fetogi o pito i lalo,
  • Vaʻaia o le vae.

O faʻamaoniga o le faʻamaʻi e aofia ai foliga vaaia o le vaivai, vaivaiga i tamatamailima, vaivaiga o le toto (lanu paʻu o vae, le lelei o le faʻamalolo o manua, ma isi), vevela vevela.

Polyneuropathy o le maʻisuka pito i lalo mafua mai le ata o le falemaʻi lenei:

  • O foliga vaaia o le tiga, ogaoga tiga i vae ma vae, lea e malosi atili i le mafanafana:
  • E i ai vaivaiga i vae,
  • Ua amata ona tuputupu ae faailoga iloga
  • O tiga e faasolosolo malie lava, ao foliga mai e foliga mai ma o le lanu o le paʻu e sui (paauli paʻepaʻe, toetoe lava uliuli),
  • Ua faia se vae o le maʻisuka.

O le polyneuropathy o le vai inu amataina lemu, o ona uiga e mafua ona o aʻafiaga o le ethanol i luga o le tino o le tino ma faʻafitauli o le tino i gaʻo:

  • Muamua, o le tiga i totonu o le tamaʻi povi e tupu, lea e faʻateleina i le mamafa
  • E i ai vaivaiga, faʻapipii maʻi, i luga ma lalo ifo vae,
  • Atrophy o le musele paretan e tupu
  • O faʻalavelave faʻafuaseʻi o le Peraimeri e aliali mai (o lagona soʻo ma totigilima),
  • O loʻo i ai le maualuga o le saluʻo, fulafula o faʻalavelave mataʻutia, se suiga i le lanu o le paʻu.

O le Polyneuropathy e mafai foi ona tupu ona o le tele o le taumafa ava malosi, ma o le mea lea ua mafua ai le ona o le ethanol.

O le Polyneuropathy e le masani ona tupu lemu: i se foliga lapopoa, e mafai ona tupu i totonu o le vaiaso se tasi, ma se ituaiga e foliga mai - e faʻalauteleina mo le tusa o le masina, ma se foliga masani - o le maʻi e mafai ona tupu mo le tele o tausaga.

Aʻo leʻi faia togafitiga tuusaʻo o le polyneuropathy, o lona suʻesuʻeina, o loʻo faʻaalia ai faʻamaoniga o le maʻi, ma ua faʻamautuina lona mafuaʻaga, ina ia mafai ona soloia faʻamaʻi o loʻo faʻaalia i faailoga tutusa.

Faʻafefea ona maua le faʻamautinoaga:

  1. O faitioga o maʻi e suʻeina.
  2. E faʻamautu le taimi pe a aliali mai muamua faʻamaoniga o le maʻi.
  3. E fesuiaʻi pe o fesoʻotaiga a le tagata maʻi ma fesoʻotaʻiga ma vailaʻau.
  4. E faʻamaonia pe o le tagata maʻi e faʻalagolago i le ava.
  5. Faʻatulagaina o aʻafiaga faʻavae.
  6. E faia se suʻega toto.
  7. O le biopsy o namu finauga ua faatonuina.
  8. Ua faia le electroneegraphy.
  9. O se suʻesuʻega ua faʻamatalaina e se neurologist, i nisi tulaga - e se endocrinologist, le fomaʻi.

Talu ai ona o le polyneuropathy e le o se faʻamaʻi tutoʻatasi, o lona togafitiga autu o le a faʻamoemoe e faʻaaoga mea e mafua ai le amataina o le maʻi. Ae ui i lea, o togafitiga togafitiga e tatau ona faia i se tulaga lautele, ina ia mafai ai ona aveese faʻamaloiloga o le polyneuropathy i le taimi e tasi o le togafitiga autu.

O fualaau ua faatonuina e fuafua i le ituaiga ma ituaiga o faamai, faapea foi ma le tulaga o le polyneuropathy ma le malosi o ona faailoga:

  • Vitamini E tuʻuina atu i ai vitamini B i faʻatasi ma isi minerale ma vitamini. O fualaau oona e faaleleia atili ai le gafatia o neura e toe faʻaleleia ai a latou lava fausaga, e maua ai le puipuiga o antioxidant.
  • Painkillers Ina ia faʻamalieina le tiga, o faʻataʻitaʻiga o loʻo faʻamatalaina faʻamalosi (tramal, aspirin) poʻo vailaau e le o faʻamalosi ai fualaau faʻamaʻi, ma i mataupu sili ona ogaoga, o siama e tuʻuina i le codeine poʻo le morphine.
  • Honeone therapy ma immunosuppressants. O togafitiga faʻamaʻi (methylprednisolone) e faʻataʻitaʻiina e se fomaʻi, i le amanaʻiaina o le faʻaopoopoga ma le faʻaititia mulimuli ane ole fua. O le togafitiga o le lemoni e faaopoopo i le tofiaina o le immunoglobulins (sandoglobulin), ma o ia togafitiga e faia i se falemai.
  • O vailaʻau faʻaleleia e faʻaleleia ai le toto i le vaega o fiva nerve (trinthalum, vasonite, pentoxifylline).
  • Fualaau e faʻavaveina ai le tuʻuina atu o meaʻai i gaʻo (piracetam, midronate).

I le togafitiga o le polyneuropathy, e tatau ona malamalama e le mafai ona togafitia le maʻi faʻatasi ma vailaau. O se vaega tāua i le togafitiga o le faʻamaʻi o loʻo taʻaloina i le saʻo lelei, meaʻai, faʻaleleia o togafitiga, faʻapea foi le tausiga faʻapitoa ma tausiga faifaipea mo le maʻi.

O le togafitiga o le tino e taua tele i le togafitiga o le polyneuropathy, ae maise lava pe afai o le maʻi o loʻo i ai se faʻavae poʻo se mea masani.

O taualumaga nei e faʻatinoina:

  • Faʻaauau i le faʻalavelave faʻalavelave faʻapitoa e ala ile mageta,
  • Massage Therapy
  • Faʻasologa o le eletise
  • Faamalositino faamalositino.

Massage ma le polyneuropathy e fesoasoani e faʻamalosia ai musika, faʻaleleia ma faʻamalosia a latou faatinoga. Ona o lenei mea, o galuega tau afi ua toe malosi mai, o le lamatiaga o le musika atrophy ua faaitiitia tele. E ui i lea, e tatau ona manatuaina e faapea, i ni gasegase o le faʻamaʻi, e le tatau ona faia le massage.

Faʻalogo lelei!I le tulaga o mea oona, aemaise lava le polyneuropathy o le ava malosi, o faʻataʻitaʻiga faʻapitoa e faia pe a maeʻa le faʻamamāina o le toto na faia i tulaga tumau.

O faamalositino i togafitiga faamalositino e mafai ona faia, e tutoatasi i le fale, ma i lalo o le taitaiga a se fomaʻi. Latou te fesoasoani e faʻamalosia le gaioiga o le musika, lea e mafai ai ona e faʻasalaga pe toe faʻafoisia atoatoa le malosi o vae.

O metotia a tagata, togafitiga ma suauu taua e fautuaina - o le faʻapalaina o aso i aso uma i le eucalyptus, fir, o le suauu paluga o le a fesoasoani e faʻamalolo le tiga ma faʻaleleia le tafe toto i vae.

Laʻau o bath bath e togafitia ai le polyneuropathy o pito i lalo lelei: 100 kalama o le vineta ma le sodium chloride (300 g) faʻalūlūina i le vai (3 lita), faʻaititia le vai i le faletaele mo le 20-30 minute i aso taitasi mo le masina.

Afai e te le sailia se fesoasoani faafomaʻi i le taimi, o le maʻi e mafai ona oo atu ai i ni faafitauli ogaoga.

Muamua lava, o le polyneuropathy e mafai ona atiaʻe e avea ma foliga masani, lea e le mafai ona faʻamaonia. I le gasologa o taimi, e le toe lagona e se tagata o latou tino, ma ua oʻo mai maso i se ituaiga e ono mafai ai e se tagata ona faʻavaivai, ona ua matua faaleagaina ai lona gafatia e gaoioi.

Taua!E mafai ona fofoina le polyneuropathy i ituaiga ituaiga o faʻamaʻi pipisi, ava malosi, ma mea vevela. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e mafai lava ona faʻaitiitia le faʻaitiitia o faʻamaoniga o le maʻi.

I ni faʻalavelave matuia o le faʻamaʻi ma le gaioiga o le gaioiga o neura e nafa ma galuega a le loto, e mafai ona tutupu le arrhythmia ogaoga, lea e mafai ona oʻo atu ai i le oti.

I le maʻisuka, faʻamaʻi lona lua, faʻafitauli faʻapitoa, faʻamalolo maʻi manua e mafai.

Faatasi ai ma le lava o togafitiga na amata i le taimi, o le togafitiga o le faamai e sili ona lelei, ae o le maʻi e sili atu ona puipuia nai lo le togafitia mo se taimi umi, mafatia mai le le fiafia.

E le mafai ona taofia le polyneuropathy, ae o tulaga lamatia mo lona atinaʻe e mafai ona faʻaitiitia: tuʻu le ava malosi, togafitia faʻamaʻi pipisi ma viral in time, mataʻituina le lelei o mea na faʻaaoga, faʻatapulaʻa faʻafesoʻotaʻi ma vailaʻau oona.

O se faʻamaʻi tuga o le faʻalavelave o le tino o le tino vaivai o le neuropathy. O lona togafitiga e faia i le faaaogaina o fualaau faasaina, faapea foi ma le physiotherapy, taualumaga faapitoa, aoaoga faaletino.

Neuropathy o se liona o neura lautele ma o loʻo tuʻuina mai e ia vaa. I le taimi muamua, o lenei maʻi e le o se mea e afaina i le natura, ae mulimuli ane mulimuli ane, afaina o fiva nerve, e mafai ona sili atu i luga. Neuropathy o pito i lalo o loʻo aofia ai i totonu o le vaega o polyneuropathies, o le mafuaʻaga o ni mea e le o iai ni faʻafitauli o le tino, siama o le tino, faʻaleagaina o masini, faʻamaʻi o le tino.

E tusa ai ma le ituaiga, o le neuropathy e iloga:

I le ituaiga o togafiti faʻamalosi i fiva namu, o le neuropathy o le axonal (e aofia ai le gaioiga o neurons - axons) ma le siʻitaga (faʻapipiʻi i le atigi fagu). E tusa ai ma faʻamaoniga, e tupu mai faʻafitauli:

  1. Sensory. Faailoga o faʻalavelave faʻafuaseʻi ma tiga e sili atu.
  2. Moli. E faʻaalia i le tele o faʻalavelave faʻafuaseʻi.
  3. Vegetative. O loʻo i ai faailo o faʻafitauli autasi ma faʻafitauli.

O mafuaʻaga o togafitiga e eseese. O le mea lea, o le maʻisuka o le uiga lea o le faaletonu o le maʻisuka i neurons i le maʻisuka. Oona, o le ava malosi e afua ona o le oona, inisua. O isi mafuaʻaga e ono mafua ai ona o le tino, le lava o vitamini o le vaega B, hypothyroidism, HIV, faʻalavelave, mamafa faʻamalosi.

Manatu Leaga - Le Autu Autu o Faailoga

O faʻaaliga o togafitiga i vae e mafai ona fesuisuiai, masani ona latou faalagolago i le mafuaaga o le neuropathy. Afai o le faamaʻi e mafua mai i le vevela, o faʻamaʻi e ufitia ai se tasi vae. I maʻi o le maʻisuka, maʻi o le autoimmune, e salalau faʻamaʻi i vae uma e lua.

O faʻamalosi mafaufauga e mafai ona matua le fiafia e mafua ai le le fiafia i setete i se tagata maʻi.

O faʻalavelave faʻaleagaina e maua i tulaga uma o le limite o le neuropathy. O faailoga e masani lava ona matauina i taimi uma, aua nei faalagolago i le tulaga o le tino, aso malolo, malolo, e masani ona mafua ai le le mautonu.

I le faaopoopo atu i faʻamatalaga ua faʻamatalaina, e masani lava ona faʻalavelave le mafaufau - faʻaitiitia le amanaia o le malulu, vevela, suiga i le laasaga o le tiga, le tumau le paleni ona o le faʻaitiitia o le lagona o vae. O le tiga e masani ona aliali mai - mafatiaga pe tipi, vaivai poʻo le le mafai ona faʻafitia, e faʻatuina i le eria o loʻo afaina ai le neura.

Aʻo faʻapupulaina maʻi, o loʻo faʻaleagaina ai fiva nerve, ma o isi maʻi e aʻafia ai. O nei mea e aofia ai musele maso, e masani ona fetolofi i vae, aemaise lava i tamaʻi povi. Afai o le tagata maʻi e asiasi atu i se neurologist i lenei laasaga, e iloa e le fomaʻi le faaitiitia o le mafaufau - tovae, togi. O le faʻaitiitia o le mana o le faʻataʻitaʻiga, o le faʻalauteleina o le maʻi. I vaega mulimuli, o manatu o le tendon atonu o le a matua leai lava.

Ole vaivai ole musika o se faailoga taua o le neuropathy o le nevae, ae o le uiga o le tuai o le maʻi. I le taimi muamua, o le lagona o vaivaiga maso e le tumau, ona tumau ai lea. I tulaga maualuga, e taʻitaʻia ai i:

  • faaitiitia galuega lima,
  • faigata i le alu ese e aunoa ma le lagolago,
  • mimiti o maso, o latou atrophy.

Faʻafitauli o le vegetative-trophic o se isi vaega o faʻamaoniga i le neuropathy. A aʻafia vaega o gasegase o le gataifale, o mea nei e tupu:

  • lauulu e pau i luga o vae
  • o le paʻu e sili ona manifinifi, pala, mago,
  • nofoaga o le televave o foliga mai

I tagata gasegase e leai ni aʻafiaga, tipi, abrasions i luga o vae e malolo le lelei, e toetoe lava o taimi uma latou te fesiligia ai. O le mea lea, o le neuropathy o le maʻisuka, o suiga o le gaosiga e matua ogaoga lava ona maua mai ai le maivi, o nisi taimi o le gaioiga e faigata ile gangrene.

O se tagata poto faapitoa i le neurologist e mafai ona faigofie ona ia faia se mea e maua ai le mafaufau e tusa ai ma le faamatalaina o faailoga e tusa ai ma le tagata gasegase ma e tusa ai ma faailoga o mea e maua ai - suiga o le paʻu, mafaufauga le lelei, ma isi.

O auala faʻataʻitaʻi e eseese tele, o nisi nei:

O le auala autu mo le faʻamaonia o faafitauli i fiva namea o loʻo tumau pea se faʻaoga faigofie o le eletise-faʻataʻitaʻiga - e fesoasoani e faʻamalamalama ai le maʻi.

E tatau ona togafitia lenei faʻamaʻi i se faʻalavelave, e talafeagai ma le faasaʻoina o togafitiga faʻavae. I faʻamaʻi pipisi, hormones, cytostatics ua faʻamaonia, i le maʻisuka - faʻaitiitia o le suka poʻo le inisalini, i le tulaga oona o le faamai - auala faamama (hemosorption, plasmapheresis).

O sini o togafitiga mo limite o le neuropathy o:

  • toe faʻaleleia o tino nerve,
  • toe amataina o le faʻaliliuga,
  • faʻasaʻoina o maʻi i totonu o le tino faʻamalolo,

E tele togafitiga togafitiga, o le mea autu o fualaau.

O togafitiga faʻapitoa e faʻaaogaina naʻo le i ai o fomaʻi, hernias, pe a mavae ni manua. Ina ia puipuia le atrophy musika, o tagata maʻi uma lava e faʻaalia tino faaletino mai se togafitiga faʻapitoa faʻapitoa, mo le taimi muamua e faia ai i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi toe faaleleia.

Faʻatasi ma le neuropathy, e tatau ona mulimulitaia se taumafataga ma se faʻalauteleina o mea o vitamini o le vaega B, ma le ava malosi, meaʻai ma vailaau vailaʻau, vaʻa, falai, ma ulaula e tatau foi ona le aofia ai.

O le faʻamaʻi ua togafitia lelei i le physiotherapy. Massage, magnetotherapy, siama togafitiga, reflexology, musika eletise eletise ua sili ona faamaonia. Ina ia taofia le faia o maʻi pipili e tatau ona faia ni seevae faapitoa, faʻaoga faʻaaoga.

O fualaau oona e taitaia se vaega taua i le togafitiga o le neuropathy. Talu ai o le faavae o le faʻaleagaina o mea o le nerve, e tatau ona faʻaleleia le fausaga o aʻa aʻa. E maua lenei mea e ala i le faʻaaogaina o nei vailaʻau:

    Neuroprotectors, faʻavavevave o le metabolism i namu faga - Piracetam, Mildronate. Latou te faʻaleleia mea tau namu o le gaʻo, e fesoasoani e faʻaleleia lona fausaga.

A aunoa ma le toilalo, vitamin o le vaega B e faʻaaogaina i le faagasologa o togafitiga, B12, B6, B1 e sili ona faʻaalia. O le tele o taimi, o soʻo tuʻufaʻatasia o loʻo faʻatulagaina - Neuromultivit, Milgamma i totonu o fualaau, injections. A maeʻa a latou faʻaaogaina, e faʻavaivaia lagona le mautonu, o faʻamaoniga uma e faʻaitiitia ai le matuia.

O vitamini o vailaʻau malolosi e pei o le ascorbic acid, vitamini E, A e aoga tele mo le tino i soo se ituaiga o neuropathy o pito i lalo. E tatau ona faʻaaogaina i togafitiga faʻapitoa o le faʻamaʻi e faʻaitiitia ai le faʻaleagaina o aʻafiaga saoloto.

O le malosi o le musika, o le tagata maʻi o le a fesoasoani i le faʻaogaina o musika - Sirdalud, Baclofen, lea e naʻo le fomaʻi o le fomaʻi e faʻaaogaina - afai e faʻaleagaina, e mafai ona faʻalauteleina le vaivai o musika.

E i ai isi vailaʻau e faʻasaga i lenei maʻi. E filifilia i latou taitoatasi. O nei:

  1. fualaau faʻasalalau e faʻaitiitia ai tiga, afaina - Prednisone, dexamethasone,
  2. vailaʻau vailaʻau faʻaleleia e faʻaleleia ai le toto i totonu o masini - Pentoxifylline, Trental,

I le lotoifale, e fautuaina e faʻaoga mea manogi ma le novocaine, lidocaine, non-steroidal anti-inflammatory drugs, faapea foi ma le faʻafefeteina o suauu ma le pepa mumu, mea e afaina ai manu. Faʻaleagaina le paʻu o vae, faʻamaʻi, laei ma vailaau faʻamaʻi (Tetracycline o le manogi, Oxacillin).

Togafitiga ma togafitiga faʻaleagaga e faʻaaoga ma le faʻaeteete, aemaise lava mo le maʻisuka. Atonu e pei o mea nei:

  1. Faʻatasi le isu o se moa mata ma le 2 sipuni tele o le suāuʻu olive. Faaopopo le 100ml o le sukaroti, se sipuni sipuni o le meli. Inu 50 ml tolu taimi i le aso pe a uma taumafa. O le vasega e 14 aso.
  2. Liligi 2/3 ipu o le vineta 9% i totonu o se pakete o vai mafanafana, sasaa se ipu masima. Taofi ou vae i le vai mo le 15 minute. O le vasega e tasi i le aso i le masina.

Faatasi ai ma togafitiga faʻapitoa, o le maʻi o loʻo i ai se faʻamatalaga lelei. E tusa lava pe o le mafuaʻaga o le neuropathy e matua ogaoga, e mafai ona faʻagesegese pe taofi le alualu i luma, faʻapea foi le faʻaleleia o le lelei o le ola o le tagata.

Mafuaʻaga, faʻamaoniga ma togafitiga o le polyneuropathy o pito i lalo - o le a le eseesega i le va o le maʻisuka, ava malosi ma isi ituaiga o le maʻi

O le Polyneuropathy o se faasologa o faʻamaʻi, o mafuaʻaga e mafai ona fesuisuiai, ae o latou uiga lautele o le le lelei o le tino o le tino ma totoa taʻitasi, ae i le tele o numera i le tino atoa.

E masani lava, e afaina ai lima ma vae, e faʻaalia ai i le paʻu tutusa o le musika, le tafe toto i totonu o le nofoaga ua afaina, ma se faʻaitiitia o lagona. Leai e sili ona mafatia i lenei faʻamaʻi.

O le Polyneuropathy o pito pito i lalo ua vaevaeina i ni ituaiga se fa, ma oi latou taitoatasi, i le isi itu, ei ai a latou lava vaega laiti.

O faʻamau uma o le nerve ua vaevaeina i ni ituaiga se tolu: o le mea faʻapitoa, masini ma le autonomy. A aʻafia i latou taʻitasi, e aliali mai faʻaaliga eseese. Ma le isi, tatou te mafaufau i ituaiga taitasi polyneuroglia:

  1. Taavale (afi). O lenei ituaiga o meaola e faʻaalia i vaivaiga maso, lea e salalau mai le pito i luga ma mafai ona oʻo atu ai i le le atoatoa o le mafai gaoioi. Faʻafitauli o le tulaga masani o musele, e mafua ai lo latou mumusu e galulue ma faʻalavelave faʻafuaseʻi o le faoa faamalosi.
  2. Sensory polyneuropathy o pito i lalo (senituri). O lagona tiga, lagona o lagona, o le faateleina o le lagona lelei, e tusa lava pe o se moli paʻu i luga o le vae, o uiga ia. E i ai tulaga o le faaitiitia o le lagona.
  3. Vegetative. I lenei tulaga, o loʻo i ai le faʻaogaina o le suamalie, le lelei. Faʻafitauli i le urination.
  4. Faʻafefiloi - e aofia uma ai faʻamaoniga o luga.

O le fiva namu e aofia ai 'auʻau ma myelin sheaths o loʻo siomia ai nei axons. O lenei meaola ua vaevaeina i le lua lafoga faʻapitoa:

  1. I le tulaga o faʻatafunaga o laʻau o myelin axon atinaʻe vave. E sili atu ona afaina le afi o le mafaufau ma le namu. E faʻatafunaina meaʻai. E afaina uma ma vavalalata vaega.
  2. Axonal o tagata tutusa i lena atinaʻe e telegese. Ua faʻalavelaveina le fiva vegetative. Masalo vave atrophy. O le tufatufaina e amata i vaega vavalalata.

Faʻasalalauga e iai:

  1. Vaaiga - i lenei tulaga, o vaega o vae e sili ona mamao e aʻafia ai.
  2. Faatalatalata - O vaega o vae o loʻo maualuga i luga e afaina.

Mo se mafuaaga e iai:

  1. Dysmetabolic. E atiina ae e avea o se taunuuga o le solia o le faagasologa i tisipesa o le neura, lea e mafua mai i mea e gaosia i le tino o nisi faʻamaʻi mulimuli ane. A maeʻa ona latou i totonu o le tino, o nei mea e amata ona feaveaia i le toto.
  2. Manua polyneuropathy o pito i lalo. E tupu i le faʻaaogaina o mea faʻamalosi e pei o le mercury, lead, arsenic. E masani ona faaalia pe a

O le ata o loʻo faʻaalia ai le faʻamaina e le ava o namu siama ma mafua ai le polyneuropathy o pito i lalo.

le faʻaaogaina o vailaau faʻamaʻi, ae o le ituaiga masani o le polyneuropathy o le ava.

  • I mataupu polyneuropathy ava malosiO faʻamatalaga nei o loʻo maua i pito pito i lalo: faʻalauteleina le tiga, faʻavaivaia le mafai ona gaoioi i vae, lagona le lelei. O le vave amataina o le gaʻo i totonu o maso.
  • Maʻisuka polyneuropathy o pito i lalo. E tupu i tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka mo se vaitaimi uumi, e aofia ai le 5-10 tausaga. E faʻaalia lava i le ituaiga o faailoga: le lagona faʻavaivaia, e foliga mai i luga o le paʻu, se lagona mu i totonu o vae.
    1. I muamua Polyneuropathies e aofia ai meaola faʻatoʻa ma le ideopathic. O se faʻamaʻi pei o le maʻi o Guillain-Barré.
    2. I lona lua Polyneuropathy e tulaʻi mai ona o se mea oona, o le faʻafitauli o le tino, faʻamaʻi pipisi.

    O lenei faʻamaʻi e mafai ona tupu mo ni mafuaaga se tele, ae e leʻo taimi uma e mafai ai ona faʻataunuʻu tonu ia latou. O le Polyneuropathy o pito pito i lalo e i ai le tulaga taua mafuaaga:

    • mafuaaga taua
    • faafitauli i le polokalame puipuia e foliga mai o se taunuuga o le le atoatoa o le galueaina o le tino,
    • eseese ituaiga o tuma,
    • leai ni vitamini i totonu o le tino,
    • o le faʻaaogaina o fualaau faasaina e le talafeagai pe leai foi e tusa ai ma faatonuga,
    • faʻalavelaveina o le pito i lalo,
    • fatuga o fatuga ma le ate
    • faʻamaʻi pipisi e mafua ai gaioiga e mafua ai le mumu i gaʻo o le gataifale,
    • oona o le tino ma ituaiga mea uma.

    A oʻo mai se faʻamaʻi, o le afi ma le aʻafiaga o filo e faʻaleagaina. I lenei tulaga, o ni faailoga o le polyneuropathy o le pito i lalo limo:

    • vaelua vaega o vae,
    • fula o le pito i lalo,
    • lagona o le tiga
    • lagona lagona
    • vaivaiga maso
    • faateleina pe faaititia lagona.

    O le suʻega o le suʻeina lea o le faʻamaʻi ma ona faʻamaoniga, aʻo lafoai faʻamaʻi e mafai ona maua ai faʻamaoniga tutusa.

    I le faagasologa, e tatau i le fomaʻi ona suʻe ma le totoa uma faailoga ma suiga i fafo, saili mai le maʻi pe o loʻo i ai i lona lava aiga le faʻamaʻi lava.

    E maua foi le Polyneuropathy e faʻaogaina ai taualumaga:

    • biopsy
    • faʻamatalaga ultrasound o totoga o totonu,
    • suesuega o le suamalie,
    • Suʻega X-ray
    • suʻeina o le toto,
    • suʻesuʻe le saoasaoa lea e pasi atu ai le mafaufau i ufiufi,
    • suʻesuʻega o faʻataʻitaʻiga.

    Faʻamatalaga o le polyneuropathy o le maʻisuka

    Togafitiga o le polyneuropathy o pito pito i lalo e iai ona lava uiga. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le togafitiga o le polyneuropathy o le maʻisuka pito i lalo o le a le faalagolago i le teena o le ava malosi, e ese mai le ava malosi o le maʻi.

    Polyneuropathy o se faʻamaʻi e le tupu na o ia lava.

    O le mea lea, i uluai faaaliga o ona faailoga, e tatau ona vave fuafuaina le mafuaʻaga o lona tupu.

    Ma na o le maeʻa lena aveese mea e ono faʻaosoina ai. O le mea lea, o le togafitiga o le polyneuropathy o pito i lalo e tatau ona atoatoa ma e taulai i le aveesea o le aʻa o lenei faafitauli, aua o isi filifiliga o le a leai se aoga.

    Faʻalagolago i ituaiga o faʻamaʻi, faʻapea sauniuniga:

    • i tulaga o faʻamaʻi tele, methylprednisolone ua faʻamaonia,
    • faatasi ai ma le tiga tele, analga ma le tramadol ua faatonuina,
    • fualaau faasaina e faaleleia atili ai le toto i totonu o vaa i le itulagi o namu fiva: vasonite, trinthal, pentoxifylline.
    • vitamini, mea e fiafia i ai e tuʻuina i le vaega B,
    • vailaʻau e faʻaleleia ai le gaioiga o le mauaina o meaʻai e maua mai i meaʻai - mildronate, piracetam.

    O togafitiga mo lenei maʻi faʻafitauli faigatafaia se vaitaimi uumi.

    Ae maise lava pe afai o le polyneuropathy e mafua ona o ona foliga masani poʻo faʻavae. E amata i togafitiga faafomaʻi.

    E aofia ai taualumaga:

    • togafitiga togafitiga
    • faʻafeiloaʻi i le magnetic field i luga o le faʻalavelave faʻapitoa,
    • osofiaga o le faʻalavelave faʻapitoa i mea eletise,
    • aʻafiaga tuusao i totoga.

    I le tulaga e aʻafia le tino i mea oona, mo se faʻataʻitaʻiga, pe afai o le tagata gasegase o le polyneuropathy o le pito i lalo, e tatau ona faia togafitiga e faʻaaoga ai le faʻamamaina o toto ma se meafaigaluega faapitoa.

    Ia mautinoa e faʻamalosia togafitiga faʻalesoifua maloloina mo le polyneuropathy o pito i lalo ia mafai ai ona faatumauina le faʻavave o le musika.

    E le fautuaina le amataina o le faagasologa o le faamaʻi ma aumaia i ni faʻafitauli.

    A leai e mafai ona liua i le gasolosolo ma aumaia le tele o faafitauli. I le mea e te le toe maua mai i lenei maʻi, e mafai ona e taʻutaʻuina ai lou lagona o ou vae vaivai, o musika e oʻo mai i foliga mataga ma, o se taunuuga, e mafai ona e le toe mafai ona gaoioi.

    Afai e amata togafitiga i se taimi talafeagai, ona lelei tele lea o le togafitiga. Naʻo e tasi le tuusaunoaga - togafitiga o le polyneuropathy masani. E le mafai ona faʻaumatia atoa lenei faʻamaʻi, ae o loʻo i ai auala e faʻaitiitia ai le mamafa o lona ala.

    Ina ia faʻaitiitia le ono tulaʻi mai o se faʻamaʻi e pei o le polyneuropathy, e tatau ona e usitaia se numera o fautuaga ma faʻasologa.

    E fesoʻotaʻi ma fuataga e mafai ona lapatai atu e ono mafai ona faʻaleagaina ma faʻalavelaveina le masani ai o le gaioiga o le tino.

    O mea nei fautuaga:

    1. Manaomia aveese le ava malosi mai lou olaga.
    2. Manaomia ave fualaau puipuia pe a galulue ma mea oona ina ia taofia lo latou ulu atu i le tino.
    3. Fautuaina siaki le lelei o oloa, lea e te faʻaaogaina, aua i le tulaga o le inuina o nei oloa, o le faagasologa o le faʻaumatiaga ma le faʻalavelaveina o le masani ai o le faʻaaogaina o paʻu namu ua amataina. E aofia ai le atinaʻe o le polyneuropathy.
    4. E tatau ona faʻaeteete pulea mea e fai o loʻo e inuina vailaʻau ma e leai se mea e faʻaaogaina e le tatau ai. E fautuaina e mulimuli i faatonuga a le fomaʻi ae le o le mafaufau ia te oe lava.
    5. Faʻatagaina fai se gaioiga pe afai e te maua ni faʻalavelave pipisi poʻo vailaʻau faʻamaʻi. O se manaoga faanatinati e fesiligia se fomaʻi ma e le amataina nei faamai, lea e mafai ona avea ma mafuaʻaga o le atinaʻe o le polyneuropathy.

    I le avea ai o se tulafono, e leai se auala e puipuia ai le polyneuropathy.

    Ae, afai e te mauaina, e tatau loa ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi, o lea o le ae mafai ona faʻaitiitia le tikeri o le atinaʻe o le maʻi ma le taimi o le toe faʻaleleia. E aofia ai le asiasi atu i se potu o le physiotherapy ma togafiti togafiti.

    E tusa lava pe iai sau ituaiga o maʻi vave logo le fomaʻi nai lo le togafitiga a le tagata lava ia, aua e le mafai ona e iloaina lelei ia faʻaʻailoga o lenei maʻi, faʻafememeaʻi ma se tasi, ma amata le togafitiga sese.

    Ma, i le faʻamuamua, e sili atu ona faigofie le taulimaina o se faʻamaʻi lea faatoa amata ona atiae nai lo le umi o le alualu i luma, lea e oʻo atu ai i le tele o faʻafitauli.

    Vitio: Polyneuropathy o le maʻisuka pito i lalo

    E faʻapefea ona e iloa le polyneuropathy na o oe? O le a le uiga ese o le maʻisuka o le faʻamaʻi. Aisea ua leiloloa ai le mafaufau mama?


    1. Dedov I.I., Fadeev V.V. Folasaga i le faʻataʻitaʻiga. Moscow, Bereg Publishing House, 1998, 200 itulau, faasalalau 9000 kopi.

    2. Maʻi faʻamaʻi ma le maʻitaga i fesili ma tali. O se taʻiala mo fomaʻi, E-noto - M., 2015. - 272 c.

    3. Balabolkin M.I. Endocrinology. Moscow, lolomiina fale "Vailaau Faasaienisi", 1989, 384 itu.
    4. Stroykova A.S. Tatou te togafitia le maʻisuka i le fale i se tamaitiiti. Brochure, lomiga o le kamupani Novo Nordisk, atonu 1999, 31 itulau, e aunoa ma le faamaotiina o le taamilosaga

    Sei ou faailoa atu au lava ia. O loʻu igoa o Elena. Sa ou galue o se endocrinologist mo le silia ma le 10 tausaga. Ou te talitonu o aʻu nei o se tagata tomai faapitoa i laʻu matata ma ou te manao e fesoasoani i tagata asiasi uma i luga o le saite e foia ai galuega faigata ae le o galuega. O mea uma mo le 'upega tafaʻilagi e aoina ma faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ina ia faʻamatala atu ai le tele o faʻamatalaga talafeagai. Aʻo leʻi faʻaaogaina mea o loʻo faʻamatalaina i luga o le upega tafaʻilagi, o faʻasalalauga faʻatagaina ma tagata tomai faapitoa e manaʻomia i taimi uma.

    Neurometabolic fualaau faasaina

    O faʻamaoniga o le polyneuropathy o pito i luga ma pito i lalo e matua leaga ai le lelei o le olaga. O togafitiga e tatau ona mafaufauina ma le totoʻa e se fomaʻi i tulaga taʻitasi. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le fomaʻi masani ma lauiloa o "Cerebrolysin" e fesoasoani i le tele o tagata gasegase. O se tasi lea o sooupu e sili ona malosi le neurometabolic. O lona tino aoga e fesoasoani i le toe faʻafoʻiina o fusi o fiva namu, synthesizing le protein i totonu ia i latou ma i le taimi lava lea e puipuia ai i latou mai mea leaga.

    E le gata i lea, masani lava i le togafitiga o le polyneuropathy o pito i lalo, o sauniuniga e aofia ai gaioiopi, mo se faataitaiga, "Tilept", e mafai ona faʻaaogaina. O lenei vailaʻau o se metabolite malosi lea e aʻafia ai gaioiga e tutupu i totonu ole masini o le tino, aemaise lava i totonu o le tino. O lenei vailaau faasaina po o analogues ei ai le antioxidant, hypocholesterolemic, hepatoprotective, hypolipidemic ma le faamamaina o le tino.

    O le isi vaega o fualaau oona faʻaaogaina i togafitiga o lenei faʻamaʻi e faʻaleleia ai le faʻasalaga o manaʻoga o le nasu. Atonu o le fualaau faasaina "Neuromidin", lea e aofia ai le vidacrine, lea e faatatau i cholinomimetics ma ei ai sona aafiaga i luga o le tino.

    Faʻamamaga Paʻa

    Togafitiga o le polyneuropathy o le maʻisuka pito i lalo e manaʻomia ai le faʻaaogaina o vailaʻau oona. E tatau ona latou fesoasoani i le tagata maʻi ia lagona atili le toʻa, faʻamaonia lona tulaga. Ole fualaau e filifili ai e filifilia taitoatasi e le fomaʻi faʻatasi ma le tagata maʻi. O le a fesoasoani i le tasi le mea e fesoasoani ai i le tasi, ma o isi o le a manuia mai tagata faʻamalosi, vailaau oona, poʻo fualaau momoe.

    O le sailiga o fesoasoani i faʻamatalaga masani e le aoga. O suʻesuʻega Polyneuropathy ua faʻaalia ai latou te le aumaia le toomaga. O se tasi oi latou e saili togafitiga mo se faʻamaʻi faapena o Gabapentin. O le gaioiga malosi o iai i totonu o ia mea e tutusa lava lona igoa e pei o le fualaau faasaina. O nei mea uma o se mea faʻapitoa ma faʻamalosi. E mafai e le fomai ona faatonuina se vailaau faasaina e pei o Pregabalin, lea ei ai foi sona aafiaga e tetee ai.

    O le vailaʻau faʻasaina mo le polyneuropathy o pito i lalo e faʻalagolago i uiga taʻitasi o le maʻi, ma o le filifiliga o vailaʻau o se faʻasigaga faʻatasi a le fomaʻi ma le maʻi.

    Vaʻalo faʻasolosolo

    Le togafitiga o se faʻamaʻi e pei o le polyneuropathy o pito i lalo, i le tele lava o mataupu, e aofia ai vailaau e maua ai le aʻafiaga o aʻafiaga. Ae ui i lea, o nisi fualaau mai le neurometabolics e mafai ona i ai sona aafiaga i le tino.

    O le polyneuropathy o le maʻisuka pito i lalo e manaʻomia ai le faʻaaogaina o nei vailaʻau. O le gaioio o le thioctic, lea na taʻua i luga, ei ai le aafiaga antioxidant i luga o masini o le tino. Mo se faʻataʻitaʻiga, o loʻo maua i le fualaau faʻaonapo nei "Berlition". E fusifusia ai tumutumu saoloto, lea ei ai sona aafiaga faʻaleagaina i luga o gaʻo ma gaʻo uma. E tutusa le aafiaga o le Mekisidol.

    Vitamini mo le polyneuropathy

    O le togafitiga o le polyneuropathy o le maʻisuka pito i lalo e le mafai ona mafaufauina e aunoa ma se maʻoti filifilia lelei o vitamini. E lelei pe a maua e se tagata vaega taua uma mo le faʻatinoina lelei o le tino ma meaʻai. Ae o le tele o taimi e le lava le meaai e fai ai le tele o vaega. O fomai e faaopoopo atu nisi vitamini.

    Mo se faʻataʻitaʻiga, vitamini o vaega B1, 6, 12, o loʻo i ai se aʻafiaga, e talafeagai mo le faʻaogaina o le tino o le tino ma le maskloskeletal system. O le vitamini E o se tasi o antioxidants malosi. E puipuia ai sela o le faʻalavelave o le tino mai le faʻamaʻi faʻamaʻiina o faʻamalolo saoloto poʻo isi mea. I le faaopoopo atu, o lenei vaitamini e aʻafia ai le elasticity o siama faʻamau.

    Togafitiga o le polyneuropathy o le pito i lalo o soo se mea o le a aofia ai le faigata o vitamini na filifilia e tusa ai ma le gasegase o le maʻi. O lau fomaʻi atonu o le a fautuaina foi le aveina o le gaʻo. O nisi taimi e taʻua o le vitamini B9. E i ai se aafiaga taua i le fatuina o sela fou ma fesoasoani e faatumauina lo latou ola maloloina.

    Vaega o le maʻi ma ona ituaiga

    Faaliliu mai le Polyneuropathy Eleni o lona uiga o "mafatiaga o le tele o neura." O mafuaʻaga o le fomaʻi ua eseese - toetoe lava o soʻo se mea na i ai i le tasi taimi na i ai se aʻafiaga leaga i luga o le tino e mafai ona mafua ai le polyneuropathy.

    Talu ai o le galuega taua a le tino e faalagolago i le tuʻuina atu o poloaiga i le faiʻai e aʻafiaga o namu, ma le atinaʻeina o le polyneuropathy, o le soliga o le lagona ma le gaioiga ole gaioiga e tupu.

    Taua!O le Polyneuropathy o pito pito i lalo e sili ona taatele, aua vae e sili atu le mamafa nai lo le tino pito i luga.

    Faʻatasi ai ma le polyneuropathy, e masani ona afaina ai namu, aua O latou pito i lalo o le faʻavafiti o se mea manifinifi, ma o mea leaga e sili atu ona faigofie ona ulu atu i totonu o le neura. O le mea lea, o le polyneuropathy o pito i luga ma pito i lalo e tele lava ina tupu - faaleagaina ai vae ma lima.

    E masani lava, pe a fuafuaina le siama, e le na ona tusia e le tagata maʻi le upu "polyneuropathy o vae po o lima", latou te mautinoa e faaopoopo nisi faʻamatalaga e faalagolago i le ituaiga o faʻamaʻi. O le faʻavasegaina faavaomalo o faʻamaʻi e aofia ai le tele o ituaiga o polyneuropathy (ICD code - G60-G64), lea e fesuisuiai i le nofoaga, tikeri ma le vaega o le leona, mo mafuaaga o le tupu.

    Afai e le lelei le faʻaogaina o le tino o le tino i le taimi muamua, ona ono tele ai lea o mafuaʻaga mo le polyneuropathy.

    Faiga faʻaletolosi

    O sauniuniga mo le togafitiga o le polyneuropathy o pito i lalo o loʻo faʻamatala mai e se neurologist. O le a ia faaopoopoina ia i latou le fomaʻi, lea e fesoasoani i le faʻamaoniaina o le gaioiga o pito i lalo ma pito i luga, ma fesoasoani ai i le faʻagasologaina o metabolic process in tissues, faʻaleleia atili le soifua maloloina o le maʻi. O nei tagata maʻi e manaʻomia le massage ma masani ai taʻaloga. O auala lelei e:

    O le faamalositino e taulai i le faaleleia atili o le musika. O se togafitiga maualuga o le polyneuropathy o le pito i lalo ma le pito i luga e le mafai ona mafaufauina e aunoa ma ni auala faigofie ae aoga - vaʻaia, pipiʻi, fesuiaiga. E uiga i mea e tatau ona faatino e le tagata maʻi, o le a taʻu mai e le fomaʻi.

    Vailaau faʻapitoa

    Le togafitiga o le polyneuropathy o pito i lalo e le faatapulaaina i fualaau faasaina. E mafai ona faʻalagolago i le faʻaaogaina o vailaau masani. O le tagata maʻi e tatau ona manatua e tatau ona faʻamaonia e le fomaʻi soʻo se faʻaaogaina o sauniuniga o laʻau. O le mea lea, mo togafitiga o le polyneuropathy o pito i lalo o loʻo faʻaaogaina:

    • Ledum,
    • St. John's wort
    • faga laʻau
    • fenugreek
    • susu susu
    • sulu
    • Sage
    • eleutherococcus.

    O nei laau toto e faʻaaoga i foliga o infusions ma deco deco, lotions ma mea faʻapipiʻi taele. O le faʻaaogaina o togafitiga faʻaleaganuʻu i le togafitiga o le polyneuropathy e tatau ona malilie faatasi ma le fomaʻi. E tatau ona manatua o le togafitiga e ono ono masina pe sili atu foi. O le mea lea, e tatau ona e saunia mo sauniuniga i aso taʻitasi o teuteu poʻo mea faʻapitoa, ina ia faʻaalia ai le taunuuga ma tumau.

    O le Polyneuropathy o pito i lalo o se faafitauli matuia lea e mafai ona aliali mai mo le tele o mafuaaga. E tatau ona e gauai atu i lagona le lelei o le numera, tingling in the legs and arms, ina ia mafai ai ona maua se suʻesuʻega lelei i le taimi ma ia iloa ai le faʻamaʻi i le amataga. Na o le togafitiga e fesoasoani i le toe faʻafoʻiina o le ola i tulaga masani, e aunoa ma ni mea e mafai ai.

    I le tikeri ma le vaega o le faaleagaina

    E mafai ona vaevaeina fiva fomaʻi i ni ituaiga - afi, autonomy, maaleale. Faʻalagolago i le mafuaʻaga o le faʻasolosolo o le leʻo, o le polyneuropathy e faʻavasegaina foi:

    Taavale (afi). O le tulaga masani o musele e mamafa, lea e mafua ai ona le manuia a latou galuega: vaivaiga vaivai, gaogao, atrophy ma le muscle hypotrophy e tupu. O faʻamaʻi e salalau mai le pito i luga ma mafai ona oʻo atu ai i le le atoatoa o le gaioiga.

    • Vegetative. Ua afaina ai fiva nerve autonomic, lea e faalagolago ai le tulaga o totoga i totonu. O loʻo i ai le faateleina o le salu, faafitauli i le urination, o se uiga o le faʻamalosi, paʻu vevela.
    • Faʻailoa polyneuropathy. O ni lagona le mautonu e tulai mai: o se lagona o le tingling, susunuina, afaina, "fetolofi," tiga ma le pipii o lagona e oo lava i se moli paʻu i luga o le vae.
    • Sensomotor polyneuropathy. E tuʻufaʻatasia ai faʻamaoniga o le faaleagaina o mea faʻapitoa ma afi.
    • Faʻafefiloi. E aofia ai faailoga o ituaiga uma o faʻalavelave.

    I lona tulaga mamā, o nei fomu e mafai ona maua e seasea ona maua, e masani lava ona iloa-vegetative, moli-savili ma isi ituaiga fefiloi o le faamai ua maua.

    I le ituaiga o togafitiga faʻaleaga

    O le Polyneuropathy e aʻafia ai fiva namu, lea e aofia ai ni au ma ni ogaumu. E faʻatatau i le liona, latou te iloa ai:

    • Axonal polyneuropathy - e tupu pe a afaina le axon i le tele o faʻafitauli o le tino: faatasi ai ma le inupia ma le arsenic, taʻitaʻi, mercury, ava malosi,
    • O le siamaina o le polyneuropathy - e tupu mai i le faʻaitiitia o aʻafiaga o le nerve, o le a faʻavave ona tupu le faʻamaʻi, aemaise le afaina o le afi ma le aʻafia.

    I lona tulaga mamā, o ia ituaiga e le o iai mo se taimi umi: faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o le axon, o se maʻi faʻaleagaina e faifai malie lava ona tuʻufaʻatasia, ma le laʻititiina, ituaiga axonal.

    Faʻalagolago i le localization, o le polyneuropathy vavalalata ma le vavalalata e feagai ma: faatasi ai ma le faʻafefe, muamua, o vae o loʻo i lalo e aʻafia, faatasi ai ma le vavalalata, o vaega o vae o loʻo i luga.

    Faailoga ma le atinaʻeina o le maʻi

    O le Polyneuropathy o loʻo i ai se ata faʻataʻitaʻi lelei. O le faailoga autu o le faamai e mafai ona avea o se faailoga o le faatoilaloina o pito i lalo ma pito i luga, aua mea faʻaleagaina e salalau solo i le toto.

    Faailoga taatele o le faʻamaʻi:

    • Paga o ituaiga uiga eseese, maua o le neuropathic ("mu") hue.
    • Tigilima lima.
    • Le faʻaalia mai o musele maso e tupu faʻafuaseʻi.
    • Faʻasalaga o le faʻalogo (tiga, malosi, vevela). Faatasi ai ma le atinaʻeina o le faamai, atonu e le lagona e le tagata maʻi se tamai maa i totonu o seevae, se vevela vevela ma isi mea e afaina ai.
    • Vaivaiga i maso, faigata i gaioiga ma le televave tele.
    • Fetogi o pito i lalo,
    • Vaʻaia o le vae.

    O faʻamaoniga o le faʻamaʻi e aofia ai foliga vaaia o le vaivai, vaivaiga i tamatamailima, vaivaiga o le toto (lanu paʻu o vae, le lelei o le faʻamalolo o manua, ma isi), vevela vevela.

    Polyneuropathy o le maʻisuka pito i lalo mafua mai le ata o le falemaʻi lenei:

    • O foliga vaaia o le tiga, ogaoga tiga i vae ma vae, lea e malosi atili i le mafanafana:
    • E i ai vaivaiga i vae,
    • Ua amata ona tuputupu ae faailoga iloga
    • O tiga e faasolosolo malie lava, ao foliga mai e foliga mai ma o le lanu o le paʻu e sui (paauli paʻepaʻe, toetoe lava uliuli),
    • Ua faia se vae o le maʻisuka.

    O le polyneuropathy o le vai inu amataina lemu, o ona uiga e mafua ona o aʻafiaga o le ethanol i luga o le tino o le tino ma faʻafitauli o le tino i gaʻo:

    • Muamua, o le tiga i totonu o le tamaʻi povi e tupu, lea e faʻateleina i le mamafa
    • E i ai vaivaiga, faʻapipii maʻi, i luga ma lalo ifo vae,
    • Atrophy o le musele paretan e tupu
    • O faʻalavelave faʻafuaseʻi o le Peraimeri e aliali mai (o lagona soʻo ma totigilima),
    • O loʻo i ai le maualuga o le saluʻo, fulafula o faʻalavelave mataʻutia, se suiga i le lanu o le paʻu.
    O le Polyneuropathy e mafai foi ona tupu ona o le tele o le taumafa ava malosi, ma o le mea lea ua mafua ai le ona o le ethanol.

    O le Polyneuropathy e le masani ona tupu lemu: i se foliga lapopoa, e mafai ona tupu i totonu o le vaiaso se tasi, ma se ituaiga e foliga mai - e faʻalauteleina mo le tusa o le masina, ma se foliga masani - o le maʻi e mafai ona tupu mo le tele o tausaga.

    Togafitiga metotia

    Aʻo leʻi faia togafitiga tuusaʻo o le polyneuropathy, o lona suʻesuʻeina, o loʻo faʻaalia ai faʻamaoniga o le maʻi, ma ua faʻamautuina lona mafuaʻaga, ina ia mafai ona soloia faʻamaʻi o loʻo faʻaalia i faailoga tutusa.

    Faʻafefea ona maua le faʻamautinoaga:

    1. O faitioga o maʻi e suʻeina.
    2. E faʻamautu le taimi pe a aliali mai muamua faʻamaoniga o le maʻi.
    3. E fesuiaʻi pe o fesoʻotaiga a le tagata maʻi ma fesoʻotaʻiga ma vailaʻau.
    4. E faʻamaonia pe o le tagata maʻi e faʻalagolago i le ava.
    5. Faʻatulagaina o aʻafiaga faʻavae.
    6. E faia se suʻega toto.
    7. O le biopsy o namu finauga ua faatonuina.
    8. Ua faia le electroneegraphy.
    9. O se suʻesuʻega ua faʻamatalaina e se neurologist, i nisi tulaga - e se endocrinologist, le fomaʻi.

    Talu ai ona o le polyneuropathy e le o se faʻamaʻi tutoʻatasi, o lona togafitiga autu o le a faʻamoemoe e faʻaaoga mea e mafua ai le amataina o le maʻi. Ae ui i lea, o togafitiga togafitiga e tatau ona faia i se tulaga lautele, ina ia mafai ai ona aveese faʻamaloiloga o le polyneuropathy i le taimi e tasi o le togafitiga autu.

    Fomaʻi togafitiga

    O fualaau ua faatonuina e fuafua i le ituaiga ma ituaiga o faamai, faapea foi ma le tulaga o le polyneuropathy ma le malosi o ona faailoga:

    • Vitamini E tuʻuina atu i ai vitamini B i faʻatasi ma isi minerale ma vitamini. O fualaau oona e faaleleia atili ai le gafatia o neura e toe faʻaleleia ai a latou lava fausaga, e maua ai le puipuiga o antioxidant.
    • Painkillers Ina ia faʻamalieina le tiga, o faʻataʻitaʻiga o loʻo faʻamatalaina faʻamalosi (tramal, aspirin) poʻo vailaau e le o faʻamalosi ai fualaau faʻamaʻi, ma i mataupu sili ona ogaoga, o siama e tuʻuina i le codeine poʻo le morphine.
    • Honeone therapy ma immunosuppressants. O togafitiga faʻamaʻi (methylprednisolone) e faʻataʻitaʻiina e se fomaʻi, i le amanaʻiaina o le faʻaopoopoga ma le faʻaititia mulimuli ane ole fua. O le togafitiga o le lemoni e faaopoopo i le tofiaina o le immunoglobulins (sandoglobulin), ma o ia togafitiga e faia i se falemai.
    • O vailaʻau faʻaleleia e faʻaleleia ai le toto i le vaega o fiva nerve (trinthalum, vasonite, pentoxifylline).
    • Fualaau e faʻavaveina ai le tuʻuina atu o meaʻai i gaʻo (piracetam, midronate).

    I le togafitiga o le polyneuropathy, e tatau ona malamalama e le mafai ona togafitia le maʻi faʻatasi ma vailaau. O se vaega tāua i le togafitiga o le faʻamaʻi o loʻo taʻaloina i le saʻo lelei, meaʻai, faʻaleleia o togafitiga, faʻapea foi le tausiga faʻapitoa ma tausiga faifaipea mo le maʻi.

    Gaioiga Faaletino

    O le togafitiga o le tino e taua tele i le togafitiga o le polyneuropathy, ae maise lava pe afai o le maʻi o loʻo i ai se faʻavae poʻo se mea masani.

    O taualumaga nei e faʻatinoina:

    • Faʻaauau i le faʻalavelave faʻalavelave faʻapitoa e ala ile mageta,
    • Massage Therapy
    • Faʻasologa o le eletise
    • Faamalositino faamalositino.

    Massage ma le polyneuropathy e fesoasoani e faʻamalosia ai musika, faʻaleleia ma faʻamalosia a latou faatinoga. Ona o lenei mea, o galuega tau afi ua toe malosi mai, o le lamatiaga o le musika atrophy ua faaitiitia tele. E ui i lea, e tatau ona manatuaina e faapea, i ni gasegase o le faʻamaʻi, e le tatau ona faia le massage.

    Faʻalogo lelei!I le tulaga o mea oona, aemaise lava le polyneuropathy o le ava malosi, o faʻataʻitaʻiga faʻapitoa e faia pe a maeʻa le faʻamamāina o le toto na faia i tulaga tumau.

    O faamalositino i togafitiga faamalositino e mafai ona faia, e tutoatasi i le fale, ma i lalo o le taitaiga a se fomaʻi. Latou te fesoasoani e faʻamalosia le gaioiga o le musika, lea e mafai ai ona e faʻasalaga pe toe faʻafoisia atoatoa le malosi o vae.

    Faʻatau auala

    O metotia a tagata, togafitiga ma suauu taua e fautuaina - o le faʻapalaina o aso i aso uma i le eucalyptus, fir, o le suauu paluga o le a fesoasoani e faʻamalolo le tiga ma faʻaleleia le tafe toto i vae.

    Laʻau o bath bath e togafitia ai le polyneuropathy o pito i lalo lelei: 100 kalama o le vineta ma le sodium chloride (300 g) faʻalūlūina i le vai (3 lita), faʻaititia le vai i le faletaele mo le 20-30 minute i aso taitasi mo le masina.

    Faʻalavelave ma faʻasologa

    Afai e te le sailia se fesoasoani faafomaʻi i le taimi, o le maʻi e mafai ona oo atu ai i ni faafitauli ogaoga.

    Muamua lava, o le polyneuropathy e mafai ona atiaʻe e avea ma foliga masani, lea e le mafai ona faʻamaonia. I le gasologa o taimi, e le toe lagona e se tagata o latou tino, ma ua oʻo mai maso i se ituaiga e ono mafai ai e se tagata ona faʻavaivai, ona ua matua faaleagaina ai lona gafatia e gaoioi.

    Taua!E mafai ona fofoina le polyneuropathy i ituaiga ituaiga o faʻamaʻi pipisi, ava malosi, ma mea vevela. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e mafai lava ona faʻaitiitia le faʻaitiitia o faʻamaoniga o le maʻi.

    I ni faʻalavelave matuia o le faʻamaʻi ma le gaioiga o le gaioiga o neura e nafa ma galuega a le loto, e mafai ona tutupu le arrhythmia ogaoga, lea e mafai ona oʻo atu ai i le oti.

    I le maʻisuka, faʻamaʻi lona lua, faʻafitauli faʻapitoa, faʻamalolo maʻi manua e mafai.

    Faatasi ai ma le lava o togafitiga na amata i le taimi, o le togafitiga o le faamai e sili ona lelei, ae o le maʻi e sili atu ona puipuia nai lo le togafitia mo se taimi umi, mafatia mai le le fiafia.

    E le mafai ona taofia le polyneuropathy, ae o tulaga lamatia mo lona atinaʻe e mafai ona faʻaitiitia: tuʻu le ava malosi, togafitia faʻamaʻi pipisi ma viral in time, mataʻituina le lelei o mea na faʻaaoga, faʻatapulaʻa faʻafesoʻotaʻi ma vailaʻau oona.

  • Tuua Lau Faamatalaga