Tausiga faʻafuaseʻi mo le hyperglycemic (diabetic) coma

E naʻo le fomaʻi e mafai ona faʻauluina le inisalini i se maʻi i se setete o le maʻisuka. Mai i minute muamua, o le coma o se tulaga sili ona matautia, e le o le mafuaʻaga ona o faʻafitauli faʻafitauli o le gataifale, ae ona o le manaʻoga e ala i le vomit, fuluvaʻa, poʻo le faʻaogaina o le gagana a le tagata lava ia. O le mea lea, o le mea muamua lava e fai aʻo leʻi valaʻauina se falemaʻi, o le mautinoa lea o lau auala vaalele e pasi. I le coma, e tatau i le tagata gasegase ona feliuliuai lona itu poʻo le manava i le vave e mafai ai.

Togafitiga o le maʻi suka e faia i na o se fomaʻi.

A o leʻi oʻo mai le fomaʻi, e manaʻomia ona mataʻituina le natura o le manava ma le vaalele, e aveese mea o le gutu ma le isu ma se solosolo poo solosolo. O nei gaioiga o le a fesoasoani e faʻasaoina le ola o le tagata maʻi i se tulaga o le maʻisuka aʻo leʻi oʻo mai le au taʻavale.

Tausiga o le suka suka:

1. Tuu le tagata maʻi i lona itu poʻo lona manava.

2. Faʻasao lana pusafanala mai le puʻu ma le manava e faʻaaoga ai se mea faʻapitoa poʻo se solosolo.

3. Valaauina se falemaʻi.

4. Amata i le faʻaleleia ma le faaeteete o le tagata maʻi i le sufuga suka (e tusa lava po o le a le ituaiga foma).

5. Faaaoga le malulu ile ulu.

6. Vaʻaia ma le faʻaeteete le natura o le manava ma le maʻi maʻi seia oʻo mai le fomaʻi.

Le faʻatagaina!

1. Fai le inisalini i se tagata maʻi i se setete malo e aunoa ma le faatonuina o se fomaʻi.

2. Faʻaaogā faʻamafanafana afi ma faʻamafanafanaga.

3. Taofia le tagata maʻi ile tulaga maualuga.

Le manatu o le hypoglycemic coma.E ui lava i malosi malosi o le inisalini, o lona faʻaaogaina e tumau pea le le atoatoa. Faatasi ai ma le maualuga o le inisalini, e tupu ai se faʻalavelave ogaoga - hypoglycemia(o se paʻu mataʻutia i le suka o le toto) ma hypoglycemic coma.O se tulaga sili ona matautia. A aunoa ma se taimi fesoasoani, e mafai e le maʻi ona maliu i se mataupu o itula.

A maeʻa tui taʻitasi, e tatau ona 'ai e le tagata maʻi sina itiiti o le taeao ma le vaega talafeagai o mea inu. O le le lelei o mea taumafa e masani ona mafua ai le atinaʻeina o le hypoglycemic coma. O le mea na tupu e mafai ona faʻaosofia ai mafaufauga faʻaletino ma le tino, mafatiaga ma le matelaina, ava malosi ma le tele o vailaʻau.

Manatua!O le ola o se tagata maʻi i le maʻisuka e faʻatatau i se taumafataga taimi.

O le hypoglycemic coma e tele taimi e sili atu ona lamatia nai lo le hyperglycemic coma e mafua ona o lona le gafatia. Mai le faʻaalia o le muamua o le oti, e naʻo ni nai itula e mafai ona pasia. O le uʻamea atoatoa o le coma e faʻamatalaina e le mea moni e faapea, a oʻo ina sili atu le inisalini, o le kulukose mai le toto e alu i totonu o siama ma faʻaitiitia le maualuga o le suka o le toto.

O le usitaʻia o tulafono o le faʻamalolo, o le tele o le vai o le a alu atu i totonu o le masini mo le kulukose. O le isi vaega o mea na tutupu o le a atagia mai ai le falemai i taimi uma cerebral edema.

O le ulu o le ulu, o le vevela, o le gasea, ma le fuluina muamua e aliali mai. O le tagata gasegase e amata ona faʻataʻoto, ma o le a le o faʻasalalauina gaoioiga. O lana amio e suia tele: o le fiafia po o le euphoria e mafua ai le le fiafia ma le faʻamalosi, o le vevela foliga matala e amata ona fausia ni mea e le mafaamatalaina, ma o lona tino e paʻu i le faʻavevesi, ma a mavae ni nai minute o le a le iloa e ia.

O le lamatiaga o faʻauiga muamua o le mea lea e tupu i lalo masini o amio faʻafeusuaʻi (inu mask, maso o le valea)poʻo faʻamaʻi e pei o le maʻi o le maʻi, o le stroke stroke, etc.

Na le maua le mea o loʻo e sailia? Faʻaoga le sailiga:

Tuua Lau Faamatalaga