E faʻapefea ona faia se suʻega o le urine mo le acetone i le maitaga ma le a le mea e fai pe afai e faateleina le fua faatatau?

O vailaʻau Ketone o se mea e le atoatoa le faʻavaeina i le tuʻufaʻatasiga o meaʻai. O le faʻavaeina o nei elemene i se aofaiga faapitoa o se faagasologa masani, sosoo ai ma lo latou vavaeeseina ma le faʻaumatia. O le solia o le polotini poʻo le gaʻololosi gaʻo ma le faʻalauteleina o le vaevaeina o molelaʻau, ua le toe mafai e le tino ona taulimaina le avega. E tupu i se taua i le ate, pe a le mafai ona tuʻuʻesea atoa le tino mai le acetone. O se taunuuga, o le a iloa se vailaau i soo se tino ola.

Faʻapitoa

I fafine maʻitaga, o le faʻaopoopoga o le acetone e fesoʻotaʻi ma suiga o le hormonal, pe a faʻatupuina se avega mamafa i luga o faʻaʻau uma.

O tino o Ketone e maua mo mafuaʻaga nei:

  • late toxicosis (fuatia gestosis),
  • umi le anapogi
  • le tele o meaai ma gaʻo ma gaʻo,
  • le lava le palatini
  • faʻamaʻi pipisi ma foso masani,
  • o se suiga malosi i le tala o le tala,
  • eseese faʻasologa o le ate (le tumau ma tumau),
  • manuʻa, o le tino (e seasea lava).

O le acetone i le urine e tupu tele i le ogaoga faʻamaʻi ma faʻaʻumiʻumi. E faʻaalia ai o ia lava o se faʻalavelave ogaoga ma le vomia. I le gasologa o le gaioiga, e tatau ona galue malosi le tino o le tina ma faʻaaogaina se numera lua o porotini.

I le taimi o le maitaga, o se tulaga e pei o le fusi paʻu e mafai ona mafua ai le tele o faʻafitauli. E mafai ona e faamasani i mea autu, mafuaʻaga ma togafitiga o le tamaʻi pepe i le taimi o le maitaga.

I le uluaʻi masina, o le faʻatupulaia o le aofaʻiga o acetone e mafai ona pulea e aunoa ma se taumafaiga. Ae o le atinaʻeina o le tuai o le gestosis e ono lamatia ai le tulaga o le tina ma le tamaititi. O le a manaʻomia ai togafitiga faʻapitoa togafitiga, togafitiga, ma le tausisia o fautuaga uma a se fomaʻi. E le gata i lea, o le acetone i le urine e mafai ona aliali mai:

  1. Talu ai ona o siama, o se tasi lea o mafuaaga sili ona leaga o le faateleina o le acetone. E masani lava i le taimi o le maitaga, o tina faʻamoemoe e taumafai e puipuia i latou lava mai faʻamaʻi viral ma siama. Peitai e leai se tasi e saogalemu mai le faʻaofiina o sui sogasoga i totonu o se tino vaivai.
  2. O fafine e maua i le endocrine o maʻi ua faamauina i fomaʻi. I le amataina o le maʻisuka, o loʻo i ai pea se lamatiaga o le acetonuria. O le igoa lenei o le setete o le okeni lea o loʻo i ai le vailaʻau ketone i le pito sili ona taua. E masani lava e tupu lenei mea pe a leiloloa le puleaina o le maʻisuka pe faʻafeiloaʻi le gestosis.
  3. O nisi taimi e maua ai le acetone mo mafuaʻaga loloto e fesoʻotaʻi ma le faʻalavelave o le vevela, pituitary, poʻo le tala o le gland. I lenei tulaga, o le tagata maʻi o le a manaʻomia se suʻega maeʻaeʻa ma le tuʻuina atu o suʻega.

Le masani o ketones i le urine

O le acetone faʻatasi ai ma le galue masani o le tino i le urini e le o matauina. E tatau ona saoloto mai le taimi o manava ma sulu.

Faʻatasi ai ma faʻalavelave i le urine, o loʻo maua ai vailaʻau ketone, o loʻo faʻamoemoe i le mmol / l poʻo le mg / 100 l:

  • 0 mg i le 100 ml (masani, leai se togafitiga e manaʻomia),
  • mai i le 0.5 i le 1.5 (faʻamalosi māmā, togafitiga e mafai ona faʻatino i le fale),
  • 2-4 (tikeri tikeri, manaʻomia le mataʻituina ile falemaʻi),
  • 4-10 (faʻalavelave matuia ma le galo o le iloa, falemai vave).

Faailoga o foliga mai o le acetone i le urine o fafine maʻitaga e le eseese mai isi tagata. O taimi uma e patino ai, e le tusa ai ma o latou talaaga, o le tulaga lautele e sili atu le ogaoga, e mafai ona tupu se lamatiaga tau soifua maloloina.

  • faʻaleagaina pea pe a uma ona 'ai meaʻai poʻo vai,
  • o le manaʻoga ua le lelei, o loʻo i ai le teena atoatoa o soʻo se meaʻai poʻo vaiinu,
  • tiga i totonu o le manava i foliga o gaogao,
  • faʻateleina oona,
  • faʻaitiitia le numera o le urina
  • o le paʻu e paʻu ma e mago,
  • mumu e ono aliali i luga o alafau,
  • ua ufiufi le laulaufaiva.

Faatasi ai ma le maualuga o le maualuga o le acetone, ua mataituina ai se suiga i le tali o le tino. O se tulaga fiafia tele ua suitulaga i le le fiafia ma le le fiafia. Afai e le togafitiina, gaogao ma le coma amata.

I le foliga mai o tino o le ketone, o se manogi vaivai po o le malosi o le acetone mai le gutu, mai siama ma vomit ua matauina. E i ai sona manogi manogi, e pei o le apu apu. O le sili atu ona ogaoga o le tulaga o le fafine maʻitaga, o le sili atu foi lea o le manogi.

O Acetonuria e masani ona o gatasi ma suiga i le falesuesue i meaola o meaola (mimi ma le toto).

I le taimi muamua, ina ia iloa ai le acetone, e tatau i tina o loʻo i ai ni avega i le fale suesue. Na iʻu iʻuga i le aso na sosoo ai, pe afai o le maʻi na mafai ona faʻatali.

I le taimi nei, ina ia mataʻituina le tulaga o le tina faʻamoemoe, e leai se manaʻoga e ave le urine mo se auiliiliga i aso uma pe tolu i le vaiaso. Ina ia iloa le maualuga o le acetone, o loʻo i ai ni mea faapitoa. O le maualuga o le maualuga o tino o le ketone, o le tele o le malosi o le faailoga e lanu.

Faʻafefea ona faʻaaoga?

O le fasipepa o loʻo faʻatofuina i totonu o se atigipusa ma le urine, pe a maeʻa ona aveeseina ma o le malosi o le vavalalata e tilotilo i ai. Faatasi ai ma foliga o le ketone, e sui ai le piniki. O le acetonuria malosi e faʻamaonia e ala i le lanu viole lanu o le fasi pepa. Faʻamatalaga faʻamaonia o loʻo faia i le fale. Afai e lelei le iʻuga, e fautuaina e asiasi le fafine maʻitaga i se fomaʻi vave.

I totonu o se falemaʻi, o loʻo faia suʻesuʻega, ao leʻi manaʻomia le aʻoga faʻapitoa:

  1. i aso taʻitasi e le aofia ai le faʻaogaina o le suamalie, meaʻai vela ma meaʻai vevela,
  2. 'aveʻeseina o meaʻai mai le meaʻai
  3. e le mafai ona e faia ni togafitiga mo sina taimi,
  4. iloiloga e faatoa faia pe a maeʻa togafitiga faʻamaʻi tatau.

O le togafitiga ma le acetone i le urine e faalagolago i le mamafa o le faagasologa ma le mafuaʻaga. O le tele o fafine maʻitaga e vave ona toe foi i lo latou tulaga masani, fetuutuunai tulafono ole aso, inu ma 'ai e lava mo i latou:

  1. O maualuga maualuga i le acetonuria e manaʻomia ai faʻamaʻi vave. O se taumafa malosi ma le pulea o le suavai e faʻafeiloaia ai tagata gasegase e puipuia ai le faʻamalolo. E masani ona inu le inu, ae le sili atu nai lo le 30 ml, ina ia le faʻaosoosoina se osofaiga fou o le vomiting.
  2. Ina ia toe faʻafoʻi le paleni vai-masima, e fesoasoani lelei le paʻu o le faʻamaʻi faʻatoʻaga. Ae faʻatasi ai ma le maʻisuka ua faʻasalaina. Faʻatasi ai ma le malosi o le suavai, e oo atu i le 2-2.5 lita o fofo e mafai ona ave.
  3. Afai e le taofia e le fafine maʻitaga le vomiting, o le vai o loʻo faʻaaogaina i se tulaga e le masani ai. Ina ia taofi le ata, e faʻaaogaina Cerucal.
  4. Ina ia faʻaitiitia le inu i totonu o le tino, e tatau ona ave sorbents. Faʻataʻitaʻiina gaʻo fesoasoani i sauniuniga eseese.

E masani lava, o tino o le ketone e iloa i le 15-18 vaiaso o le maʻitaga. A o faagasolo lea vaitaimi, e le o iai le mea na tupu i le masani ai. I se taimi mulimuli ane, o le acetone atonu e mafua ona o le malepelepe o le puipuiga ma gaʻo, gasegase o le manava, maʻi o le maʻisuka poʻo le maʻi o le maʻi vavalalata.

I le tele o taimi e fai ai le faitioga a le fafine maʻitaga, ua fautuaina ai se suʻesuʻega maeʻa. A maeʻa ona maua le mafuaaga, o le a mafai e le fomai ona faʻamaonia le saʻo togafitiga.

I le tulaga o le faʻaleagaina, o le paʻu o le paʻu ma le faʻaogaina o le vailaʻau, e fautuaina e valavala e valaʻau se falemaʻi.

E mafai foi ona e matamata i lenei vitio, i le mea o le a taʻu atu ai e le fomai ia te oe ia suega, faapea foi ma isi faamaʻi fatugao lea e muai fuafuaina i ai fafine maitaga.

Mafuaaga o mea tutupu


Faʻafuaseʻi, o le i ai o le acetone i le urine e seasea maua. Ae talu ai ua maua e le fafine maʻitaga se suʻega auiliili, o lenei vailaau e mafai ona iloa lelei.

O le mafuaʻaga autu o le faʻaalia o le acetone i le urine o se toe faʻaleleia atoatoa o le tino o le fafine, o le mea lea o loʻo i ai se faʻalavelave i le gaioiga o le tele o totoga. I se tino ola maloloina, o le acetone na mafua mai ona o le poloka o le palatini ua faʻamavaeina ma ua faʻapitoa.

Ma talu ai ona o le tino o se fafine e faalua ona ave i le taimi o le maitaga, o le faʻamaʻalogaina o se mea matautia e mafai ona le mafai pe faigata. O le iʻuga, e maua i lona mamanu mamanu.

Afai e te iloiloina auiliiliga o mafuaʻaga o le atinaʻe o le acetonuria, o le numera o faʻamaʻi ma tulaga e mafai ona mafua ai ituaiga faʻaaliga e aofia ai:

  • ogaoga faʻamaʻi, lea e o faatasi ma le tele o vomiting ma le matelaina o le fafine maʻitaga (masani ona tupu i le amataga),
  • avega mamafa i luga o le tino (pe afai e le oi ai se osofaʻiga mataʻutia i le faailoilo, o le vavalalata e le o se mea faʻaleagaina matautia),
  • tamaʻitaʻi (tuai),
  • faʻamaʻi o le ate, fatugaʻo, pancreas.

I totonu foi o mafuaʻaga e aofia ai mea moni mai fafo:

  • meaai le talafeagai (faʻaaogaina o gaʻo), e mafua ai le faʻaaogaina o gaʻo faʻasao),
  • sili atu le tele o gaʻo ma proteins i le taumafataga,
  • mea oona poo se fiva tele,
  • gaioiga le talafeagai o le hormone "toroid" poʻo le pancreas.

Ina ia mafai ona maua se ata atoatoa o le tulaga o le soifua maloloina o le fafine maʻitaga, ua faatonuina e le fomaʻi ia tamaitai i se suega faaopoopo, lea ua mafai ai ona iloa le mafuaaga moni o lenei mataupu.

Faailoga ma faailoga


O le eletise maualuga, lea e mafai ona fuafuaina e suʻesuʻega a le falemaʻi, e masani lava ona faʻaalia e le manogi o uiga o le vai ua faʻamoemoe mo le aveeseina o poli.

O lenei manogi e mafai ona sau mai le paʻu pe mai le gutu. I le taimi o le maitaga, o le faateleina o le maualuga o acetone e mafai ona o faatasi ma se lagona o le lelava masani, faateleina le le fiafia, ma vaivaiga lautele.

I faʻamatalaga faʻapitoa o falemaʻi, pe a oʻo ina sili atu le maualuga o le acetone e oʻo lava i tulaga sili ona maualuga, o le fafine maʻitaga e mafai ona oʻo i le vomiting, fula, ma le fiva. E masani lava, o nei faʻaʻailoga e aliali mai pe a oʻo i le faʻavavevaveina o se gasegase tumau e avea ma mafuaaga o le faaputuputuina o se mea matautia.

I le tele o tulaga, o le acetonuria o le asymptomatic.

E faʻapefea ona faia se suʻega o le urine mo le acetone i le maitaga?

O le taunuʻuga o se faʻataʻitaʻiga e mafai ona aʻafia i le auala e aoina ai le meaola-ola.

O se fafine maʻitaga ua maua le itu talafeagai, e tatau ona matau nisi o mea faigofie:

  1. aloese mai gaoioiga faaletino ae leʻi aoina le urine,
  2. aloese mai meaʻai ma gaʻo mai le taumafataga 2-3 aso aʻo leʻi suʻeina,
  3. o le koneteina mo mea suʻesuʻe e tatau ona mama ma mago (ua saunia muamua),
  4. urine mo le auiliiliga e aoina i le taeao, i le taimi o le asiasiga muamua i le faletaele. Aʻo leʻi faia lenei mea, e manaʻomia le ola maloloina o totoga tino i fafo, faʻapea foʻi ma le tapunia o le faitotoa o le vaʻai ma le sipuni o le cotton,
  5. o le vaega muamua o le urine e tatau ona toso i lalo le faletaele. 150-200 g o oloa o le a lava mo suesuega,
  6. urine e tuʻuina atu i le fale suesue ile aso lava e tasi. E matua faasaina le aoina o le oloa mai ananafi ma teuina i totonu o le pusaaisa,
  7. e le manaomia le luluina i le taimi o le felauaiga o se atigipusa i le biomaterial, talu ai ona o na amioga atonu e le afaina ai le taunuuga i le auala sili ona lelei.

O le tausisia o nei tulafono o le a fesoasoani e aloese ai mai le faaleagaina o urine ma le le saʻo.

O le a le mea matautia?

O loʻo maʻi le maʻi suka i lenei fofo, e pei o le afi!

E naʻo lou manaʻo e faʻaaoga ...


Afai o le acetone na maua i le faanatinati o se fafine maʻitaga, o le fafine ua falemai.

Aua nei fiu i lenei mea, e tusa lava pe faamalieina le soifua maloloina o le tina faatalitali. A uma, o le faateleina o le acetone e matua lamatia lava mo se fafine ma se tamaititi.

E mafai e Acetonuria ona faʻaalia le i ai o faʻamaʻi tuga, le atinaʻeina o fomaʻi o le a taumafai e puipuia. I le aluga o taimi, o tino o le ketone e mafai ona faʻaopoopoina i totonu o le tino e le gata o le tina, ae o le pepe foi, mafua ai le oona.

O le i ai o le ketone formations e mafai ona mafua ai le faʻamalolo ma le faʻafitauli o le tino, lea e ono mafua ai se faʻanoanoa poo le vave amataina o galuega.

Afai e tele naua ni ketone i totonu o le tino o le tina, o loʻo i ai se maualuga maualuga o se paʻu poʻo le oti.

Faʻatau togafitiga


O togafitiga o fualaau oona i le taimi o le maitaga e aofia ai le faʻaaogaina o le pata i kulūkose ma fualaau o le vailaʻau, lea e fesoasoani e puipuia le fomaʻi mai le vaivaiga.

Faʻalagolago i le mafuaʻaga na mafua ai le atinaʻeina o lenei tulaga, o le tagata maʻi e mafai ona faatonuina vailaʻau e le afaina ai fafine o loʻo maʻitaga: o le hepatoprotectors, hormones, vitamins, sorbents ma isi.

Faʻateleina le fesuisuiai, o le tele o le suavai i vaega laiti (1-2 laulau punumu) e fautuaina. O se vaega tele o le vai e inu i le taimi e ono faʻaosoina ai se vomiting fou.

Mataupu Faavae ma Meaʻai ma Meaʻai

A maeʻa ona faʻaaogaina fualaau faʻaleagaina e ala i le faʻaaogaina o vailaʻau, o le a fautuaina le fafine maʻitaga e mulimuli i se taumafataga e mafai ona faʻaleleia le iuga. E tatau i se fafine ona 'aina ni meaʻai laiti i le 3-4 itula.


I totonu o ipu e aoga mo se fafine maʻitaga:

  • fualaau fai sua
  • o le sisi falaoa-maualalo
  • cereals ma sina pata faaopoopo,
  • apu
  • kuki keke
  • meaai taumafa (toso po o moa).

A maeʻa se taimi, e mafai ona faʻafefiloi oloa gaosi i totonu o le taumafataga. O le faʻaofiina o ipu fou e tatau ona faʻatinoina lemu, pulea le tali a le tino.

Fofo faʻapitoa

E mafai ona e faʻaaogaina uiga le lelei ma faʻaleleia le tulaga o se fafine e faʻaaogaina metotia a tagata ma faʻataʻitaʻiga.

Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai e se fafine maʻitaga ona ave 1 sipunipuni o vai, compote poʻo glucose solution i le 10 minute.

Ina ia faʻaitiitia le maualuga o le acetone, e mafai ona e faʻamama muamua muamua le vai faʻamamaina, ona faʻatasi ai lea ma le vai mafanafana ma le faʻaopoopoga o se sipuniti o soda.

O le tele o le vai e tatau ona fuafua e ave i lalo le mamafa o le tino o se fafine. O se meainu suamalie, lea ua saunia e ala i le soloia o le 5 g soda i le 250 ml o le vai, o le a fesoasoani e faʻaititia le acetone. E inu le vai i le aso i ni vaega laiti, e le silia le 1 sipuniti i le taimi.

Tuua Lau Faamatalaga