Oatmeal mo le maʻisuka

O le taua o le togafitiga o fualaau oona ma le maualuga maualuga o le suka i totonu o le tino e taua tele, aua o se lisi lelei ua faatulagaina e lagolagoina ai le toto o le kulukose i totonu o tapulaa taliaina. O oloa e filifilia i le glycemic index (GI). O se tau e faʻaalia ai le fua faatatau lea e ulufale ai le kulukose i totonu o le tino pe a uma ona 'ai se meaai faapitoa poʻo se meainu.

O nisi meaʻai ua faatagaina e sili ona aoga i lau taumafataga, aua e mafai ona latou faʻaitiitia lou toto suka. E aofia ai le oatmeal mo le maʻisuka ituaiga 2. Mai i lea mea e saunia ai ipu, susu ma le kele. O le mea lenei o le a talanoaina i lenei tusiga.

O vailaau mo togafitiga ma faʻailogaina o le oatmeal mo le maʻisuka ituaiga 2 o loʻo faʻamatalaina i lalo, pe faʻafefea ona kuka ai le oats decoction, o le teli oatmeal e aunoa ma le suka, e mafai ona 'ai le oatmeal mo maʻi. O le matafaioi a le GI i le ola o le maʻisuka ua faʻamatalaina foi ma le taua o le oatmeal ma le paranesi o loʻo tuʻuina mai.

Le faʻamatalaga faʻamaonia o le oats

O oloa e iai se faailoga e oo i le 50 iunite e tatau ona i ai i le taumafataga. E le mafai ona faʻateleina le kulukose o le toto. E faalua i le vaiaso ona faatagaina le taumafaina o meaai i le tau aofai e oʻo atu i le 69 iunite. Ae o meaai, meainu, ma le GI e 70 iunite pe sili atu, ua faasaina mai le aofia i le lisi autu, talu ai o lenei vaega o oloa e mafai ona faateleina le maualuga o le suka i le tino i se tulaga taua.

O se faʻaopoopoga i le faasino igoa atonu e aʻafia i le auala e kuka ai ma le tumau o ipu. O le tulafono o loʻo mulimuli mai e faʻaaogaina i soo se ituaiga o falaoamata - o le mamafa o le falaoʻo, o le sili atu lea o lona faailoga. Ae e le tulai maualuga o ia, na o nai vaega.

Oatmeal mo le maʻisuka e tatau ona saunia e tusa ai ma nisi tulafono. Muamua, latou te saunia e aunoa ma le faaopoopo ole pata, e mafai, i le vai ma le susu. Lona lua, e tatau ona e filifilia ni'oti e aunoa ma le faaopoopoina o fualaau mamago, aua o nisi oi latou e afaina ai le ola maloloina ole maʻisuka.

Ina ia malamalama i le fesili, pe mafai ona togafitia Hercules i le maʻisuka, e tatau ona e iloa lana GI ma le kalori. I le auala, o tagata gasegase e sili atu le mamafa o le tino e tatau ona gauai faapitoa i le caloric content of products.

Oats ei ai uiga nei:

  • o le oatmeal index glycemic e 55 iunite,
  • calories i le 100 kalama o le oloa maeʻa o le a 88 kcal.

E fesuisuiai o manatu o le oatmeal ma le maʻisuka e fetaui lelei. O lona faasinomaga o loʻo iai i le ogatotonu, lea e mafai ai ona e aofia lenei pusa i totonu o le lisi, ae le silia ma le lua i le tolu taimi i le vaiaso.

I le taimi lava e tasi, o le meaai lava ia e le tatau ona aofia ai isi oloa maua ile GI maualuga ma maualuga.

O aoga o le oats

O le Hercules porridge o se tasi o vaega o le tele o taumafa e tau i le faʻaitiitia o le mamafa o le mamafa, faʻaitiitia o le cholesterol leaga, faʻamaonia le faagaoioia o le gastrointestinal tract. O lenei paluga e aofia ai aʻafiaga o mea totino ma fatufatuʻa gaʻo, e faʻagesegese ona paʻu i lalo e le tino ma mo se taimi umi e maua ai se lagona o le nofo filemu. Faʻafetai i lenei mea, o tagata taʻalo uma e 'ai le pusa.

Oatmeal e aofia ai le tele o antioxidants (beta-glucans). Latou te fusia le afa o mea ola, faʻamalosi, ma aveese mai le tino. E le gata i lea, o le antioxidants e faʻamalolo ai se tagata o le cholesterol leaga, e taofia ai le fausiaina o se mea fou. Beta glucans faʻaitiitia le faasologa o le soifua matua.

O togafitiga o meaʻai e faʻaaogaina i faʻamaʻi o le gastrointestinal tract. O pupu popo e faʻasoa le kulutena, lea e teuina ai le vevela o puipui o le inumaga, ma faʻaitiitia ai le faʻamafanafanaga o le manava.

Oatmeal mo le maʻisuka e taua ona o le i ai o ia mea:

  1. B vitamini,
  2. paluka
  3. calcium
  4. magnesium
  5. uʻamea
  6. fualaau toto
  7. fiber.

O fua e faaaoga e togafitia ai le fausiaina o feusuaiga i alii. Naʻo le tautua o le cereal mo le 'aiga o le taeao o le a sili atu le puipuiga o le faʻaleagaina o feusuaiga. O vailaʻau faʻapitoa e fai ai fatu faʻamalosi e faʻaosofia ai le gaosia o le testosterone hormon.

Hercules e maua i le maʻisuka ei ai sona aoga aoga ile tino:

  • aveese le cholesterol leaga,
  • faateleina le gaosiga o le inisalini,
  • e puipuia ai le malosi ma le pipili,
  • faʻaleleia pusa o le faʻasaʻo,
  • faʻavae le galuega o le gastrointestinal tract.

O faʻamanuiaga ma faʻamaʻi o avo e mafai ona suʻesuʻeina tutoʻatasi, e faʻavae i luga o faʻamatalaga o loʻo i totonu o lenei tusiga. Oatmeal i le maʻisuka e mafai ona i ai se aafiaga le lelei i le tulaga o le le faapalepale o le tagata i le kuluteni, o se vaega o lenei cereal.

Mo tagata maʻisuka o loʻo i ai ni faafitauli i le mamafa, gastrointestinal tract ma le cholesterol maualuga, e tatau ona e 'ai i taimi uma le oatmeal.

Oats

O le avo o le auala lea e togafitia ai le tele o maʻi. O lenei cereal ua leva ona faʻaaogaina i fomaʻi faʻafomaʻi e faʻafefe ai faʻamaʻi o le manava, ate, fatu ma lauroid. Ona o le leai o se faʻamaʻi, e mafai ona faʻaaogaina se mea teuteu mo le faitau aofaʻi o soʻo se faʻamaʻi, aua e le afaina ai se tasi e fufulu le tino o toxins ma le afa-ola oloa.

E toʻatele e fiafia i le fesili - pe faʻapefea ona fai ni ovi mo le maʻisuka? O loʻo i ai fualaʻau eseese, e tusa lava pe i ai se tulafono e le mafai ona faʻamalosia - e tatau ona faʻaaogaina mea e gaosia naʻo le faʻatau i se fale talavai.

Lalo o suʻega sili ona lauiloa mo teuteuga ma infusions, lea e na o ni iloiloga lelei mai tagata pe a maeʻa ona faia se taʻaloga atoa o togafitiga.

Mo le muamua muamua, e te manaʻomia mea nei:

  1. lua fugalaau
  2. afa o le sipuniti o fatu lili
  3. se sipuniti o laʻau pi pi mama, o le aofaʻi o laʻau oamata o le vao.

Faʻafefiloi mea uma ma sasaa 300 milliliters o le vai inu, tuʻu ai mo le 12 itula i totonu o se vevela, ona toso ma inu i le aso atoa. O le togafitiga e mai i le 14 i le 30 aso. Ona e manaʻomia lea e lua vaiaso le malologa.

O le auala lona lua e fai ai ovi e maualalo ai le suka toto o le a alu pe a ma le lua itula. Fai se teuteuga i vaega e lua. Faʻamamaina fatugaʻai na faʻatau i se fale talavai i lalo o le vai inu, faʻafefe 250 grams o ova mo le itula e tasi i le vai malulu, ona tuʻu lea o le atigipusa ma mu, ona faʻapala mo le tasi le itula.

Faʻaavanoa le susu e faʻamafanafana ia te ia lava, ona toso ai lea o fatu, ma faaopoopo vai e fai ai le tasi lita. Teu i totonu o le pusaaisa. O togafitiga mo le maʻisuka ma le oats e pei ona taua i lalo: afa itula ao lei faia se taumafataga, inu 100 milliliters of infusion, faatolu i le aso.

O le togafitiga o le a lua vaiaso, a maeʻa e tatau ona e faia se vaiaso malolo.

Kissel i luga o le oatmeal

Mai le maʻisuka e mafai ona e kuka ai le tiloti oatmeal. E le gata i lea, o loʻo i ai ni nai suʻega - mai le kuka i luga o le ogaumu, e kuka ai se kuka taofi. E mafai e tagata uma ona filifili le ala sili ona faigofie ma taugofie.

O le oatmeal e le tatau ona iai ni suka paʻepaʻe. O le falemaʻi faʻafomaʻi faʻapitoa e maua ai le maʻisuka ituaiga eseese o mea suamalie - fructose, sorbitol, xylitol, stevia. Afai e te filifilia se mea suamalie, tuu atu le fiafia ile natura (stevia, fructose).

E le gata i lea, o le maʻisuka e faʻatagaina e kuka ai se fualaau aina ma fualaau suamalie, ma faʻaaogaina ai le opo i le paʻu o le paʻu nai lo le pala. O le faʻaaogaina o tekonolosi e tumau lava. Ae i lalo ifo o le fua mo le kissel e maua mai le maʻisuka o le a fesoasoani e foia le faʻamaʻi.

O le sipeti oatmeal ua saunia mai mea nei:

  • 300 g o le oatmeal
  • lua fasi falaoamata o le falaoa kuka,
  • lita o vai mama
  • masima e tofo.

Faʻafefiloi meaʻai uma sei vagana ai le masima ma tuʻu ai mo le 48 itula, faʻasalalau taimi, i le fitu itula. A maeʻa le faʻapipiʻiina o le vai e ala i le susu ma faʻapipiʻi le masini. Simmer i luga o le vevela vevela mo le itula, ma o le tutusa o le inu e mamafa, masima e tofo ai. O paluga o meaʻai e saunia e tusa ai ma lenei fua e mafai ona le gata o se togafitiga faʻaleaganuʻu, ae avea ai foi ma se meaʻai lelei atoatoa mo le maʻi.

E le mafai ona togafitia mai le maʻisuka e faʻavavau, ae e mafai ona faʻaitiitia le faʻamaʻi e ala i le tausisia o meaʻai talafeagai ma le faʻaaogaina o vailaau masani.

Fua o le oatmeal

'Ai le oatmeal mo le maʻisuka. O sea ituaiga meaʻai o le a maua ai se lagona umi o le faʻaoʻoina ma amata ai le mea e gaosia. Ua saunia vave Porridge, o lea o le a masani ona saunia le taeao ma i le taimi e tasi, e faʻaalu ai sina taimi.

O le sauniuniga o le susu susu e tatau ona faia e tusa ai ma se tulafono - o le suasusu e faʻafefe i le vai i se fua faatatau o le tasi i le tasi. Ma o le mafuaaga lena, o le ipu e foliga mai e le maualalo le kalori, ae e le o iai i luga o le lelei o le tofo, o lea e leai se lagona e faʻaalu ai le tele o susu.

E mafai ona faaopoopo fualaau aina ma pati i ni suka gaosia mo le maʻisuka ituaiga 2. E tatau ona filifilia i luga o se lisi o mea taumafa ei ai se faʻamaufaʻailoga maualalo maualalo o le a le faʻateleina ai le suka toto.

I le i ai o le maʻisuka ituaiga 2, e mafai ona faatagaina fua ma fua o fua nei:

  1. apu, pears,
  2. fuamoa
  3. soo se fua o fualaʻau - o launi, tangerines, vine,
  4. cherries
  5. apricots, nectarine, peaches,
  6. gogoberry
  7. lanu
  8. Muliki
  9. paʻu.

Ina ia faʻamalosi mo le maʻisuka, o le ae manaʻomia mea nei:

  • 200 mililita o susu, tutusa le tele o vai,
  • e fa punetini o le oatmeal,
  • se lima lima o lanu
  • tolu pala.

Faafefiloi le vai ma le susu, aumai i se vevela, faaopoopo le oatmeal ma fefiloi. Simmer mo le 15 minute. A maeʻa, a maeʻa le mafanafana i se vevela vevela, faaopoopo i ai vine ma nati nutimomoia.

O le maʻisuka mo le maʻisuka o se meaʻai taua lea e le tatau ona faʻamaloloina, aua e na o le tasi le falaoa e faʻamaʻaina le tino i le fiva e 80% o le masani masani.

Endocrinologist's Tips

O le mea e leaga ai, o le maʻisuka ituaiga 2 e aafia ai isi tagata i tausaga taʻitasi. E afua ona o ni mafuaʻaga - mamafa tele, olaga le talafeagai, faʻalavelave faʻalagona, vaʻaia. Ina ia puipuia le maʻisuka, e tatau ona e asiasi i le endocrinologist ia le itiiti ifo ma le faatasi i le tausaga.

Faʻatasi ai ma le maualuga o le suka toto, e le tatau ona manatu faatauvaa le taua o se taumafa-maualalo. Ole togafitiga o le maʻisuka o le ituaiga e le o le inisalini e faʻalagolago i meaʻai talafeagai, e fesoasoani e pulea le kulukosesegase i le tino.

O fesoasoani lelei e fesoasoani tele i le maʻisuka. E tatau ona masani, a itiiti ifo ma le faatolu i le vaiaso, tasi le lesona e 45-60 minute. E mafai ona e tietie i se uila, aau, tamoe, alu i yoga ma le malosi. Afai o nei mea uma e le lava le taimi, ona sui lea o malaga e galue i vae.

Mo le maʻisuka, e mafai ona faʻaaoga ai fualaau faʻasoifua masani. O laʻau pipi, sima o le sana, Ierusalema atisisei ma Amur vine vevela ua faʻamaonia lelei lava i latou.

Auala e togafitia ai le maʻisuka, o le a taʻu mai e se endocrinologist. Ae ui i lea, o le togafitiga o le maʻisuka ma taʻaloga o le tau sili lea mo le faʻamaʻi.

I le vitio i lenei tusiga, e talanoa Elena Malysheva e uiga i aogā o le oats.

Tuua Lau Faamatalaga