Faʻamaʻi le paʻu i le maʻisuka: faʻafefea ona aveese faʻamaʻi o vae ma paʻu?

E mafai ona afaina loʻu tua i le maʻisuka? Faʻasalaga o le gaosiga o le carbohydrate, o gasegase e mafatia i le tele o maʻi eseese, o faʻalavelave ma faʻalavelave. E masani lava, o le maʻisuka e faitio i tiga o tua, aemaise i le lumbar. O le pancreatitis, lea e faamatalaina i se gaioiga mimiti i le pancreas, e mafai ona mafua ai na faafitauli i le maʻi.

O mea e sili ona taua i le togafitiga o togafitiga o ituaiga uma ia o auala e faatea ai tiga. I le faiga o le atinaʻeina o tiga i tua i le pancreatitis, o le vaega autu o loʻo faia e ala i faʻalavelave e tupu i le pancreas. Atonu o lenei mea o le faʻalavelaveina o le alalele ducts, le faʻaogaina o le microcirculation i totonu o masini, flammatory, suiga o le vaʻai.

I le gasegase o le pancreatitis, ua afaina ai le tiga ona o le tuiina o le tino o le pancreatic tissue, ua paʻu ai le okeni, o le tele o vai ua maua i totonu. O le tutupu mai o vaega o le vavave ma mea e le mafaamatalaina e mafai ona avea ma se faailoga e tasi, e mafua mai i mataupu e tele i foo nofofua.

Faatasi ai ma le atinaʻeina o se ituaiga o togafitiga, o le solia o le faamaoni o vaega o le parenchyma gland, ua aveeseina ai enzymes i tua atu o tuaoi o le ala, o lea o le tiga i lenei tulaga e mafai ona matua faateleina. O le afaina umi o le faʻaitiitia o le le mautonu, i le taimi nei:

  • faʻasologa o mea faʻapitoa
  • sui o mea taʻavale e faʻafeiloaʻi amata.

I nisi vaega o le pancreas, e tutupu mai ni neoplasms cystic, faapea foi ma vaega o le fuafuaina.

O le iʻuga, o vaega o tisipenesa o loʻo tumau pea le mafai ona faʻamalosia, o loʻo faʻapipiʻiina, o le aliali mai o le enzymes e tupu, ma o le a tulaʻi le tiga.

I le leai o togafitiga ma le umi faaumiumi o le faagasologa o le le fiafia, o le tiga o le tiga e tupu lava i le ita tele.

Faʻafitauli o tiga

O le localization o le tiga ma lona natura i pancreatitis e mafai ona taʻua o faailoga o le tagata lava ia, ae i le isi itu, latou te faalagolago saʻo i le ogaoga o le maʻi. Afai o le vevela e matua afaina, o le tiga e tupu vave lava pe a uma ona faʻaaogaina soʻo se mea e le fiafia ai. A o faagasolo le faagasologa o pathological, o le malosi o le tiga e faateleina.

O le maʻisuka e televave le sailiga i se sailiga le manuia mo le tulaga sili ona faigofie, ae i le tele o mataupu, e le o le tulaga nofofa, e le o taoto foi i lona itu, pe o le pepe, e faigofie atu le maʻi. Afai o loʻo maʻi le tagata maʻi i lona tua, ua i ai sona faʻalapotopotoga sili atu ona faʻalauiloaina.

I le avea ai o se tulafono, o le tiga i le pancreatitis i se tagata maʻi e maua i le maʻisuka ua maua i le tumutumu pito i luga, e pei o le itu i tua. Ae ui i lea, o le tele o tagata gasegase e faitioina le tiga i le itu taumatau poʻo le agavale o le hychochorium, e seasea ona maua le tiga i le gasegase o le faʻamaʻi e pei o le tiga o le angina pectoris, o le a latou faʻaalia le faʻavauvau i le itu tauagavale o le pito i tua, agavale o le auvae lalo poʻo le lima.

O le faagasologa masani o le inflammatory e fai sina eseesega, o le tiga e mafai ona ese i le eseesega o le malosi:

  1. i le itu lumbar (i le foliga o se afa-paʻu tauagavale poʻo se fusipaʻu atoa),
  2. i le pito i tua e aunoa ma le salalau atu i ni mea lalata ane,
  3. lalo ifo o le sternum (i le itulagi o pito i lalo),
  4. i le pito i luga o le manava o le manava, i le ogatotonu totonu.

O le toatele o tagata maʻisuka, oe ua leva ona mafatia mai le pancreatitis, matau le tele o taimi o tiga, o lona uiga, o le tiga o se mea e taofiofia. E masani lava o le tiga e matua ogaoga lava, o le atinaʻeina o le mafaufau e le faʻaesea.

E mafai e le maʻisuka ona tiga loʻu tua pe afai ou te taumafa i meaai mamafa? Ioe, masani lava i le pancreatitis o le mea tonu lea e tupu. O faailoga muamua o le tiga e amata ona aliali mai i le maea ai o le afa itula talu ona 'ai ia ituaiga meaai.

O osofaiga o le tiga o le ulutala peptic i luga o se manava gaogao masani e le tupu, i nisi tulaga, pe a mavae taimi o le alualu i luma, o le maʻi e matauina le faateleina o le tiga.

Faʻafuaseʻi le faʻamutaina o le tiga i lenei tulaga e faʻaalia ai le maliu o le tino o le tino - necrosis.

Faʻafefea ona aveese le tiga i le fale

Afai o le laasaga o le faʻaleagaina o le gaʻo i totonu o le okeni e tele, o le leiloloa o le tiga atonu o se faʻamaoniga o se faʻaleagaina o le maʻi. O faʻaaliga o le mea e taʻua o le "manava gase" e tatau ona suʻesuʻeina ma maua e le fomai tipitipi i totonu o vivo, e faʻasa ona faʻaaoga soʻo se vailaau oona e faʻafefe ai le tiga.

A leai, o le togafitiga e matua faigata lava ona iloa. Afai e tulai mai le suka i le pancreatitis, o le auala sili ona aoga e faʻaitiitia ai le tiga o le tiga o le faʻaaogaina lea o se aisa i le manava ma le tua.

E mafai ona taofi le tiga o le pancreatic i le fale, aua o le faʻaaogaina o analgesics e leai ni mea e faatagaina, o le sili ona aoga i lenei vaega o vailaʻau o papa maʻa: Ibuprofen, Paracetamol, Diclofenac.

O le Paracetamol e mafai ona faʻatau mai i ni pepa, masogi poʻo kapaila capita. O le fualaau o le fualaau faasaina i tulaga taitasi e tatau ona filifilia i se poloaiga a le tagata lava ia. E mafai ona e amataina togafitiga ma le aofaiga sili atu o tupe, pe afai e tatau ai, o le fua o le a faasolosolo malie lava.

I le faʻavaivaia ai o le aafiaga faʻamalosi o Paracetamol, ua fautuaina e sui i fualaau faasaina:

E mafai ona faʻamavaeina le tiga ona o le aʻafiaga mai faʻamalositisi o fualaau faʻamaʻi, antipsychotics, ae tatau ona faia lenei mea i na o tulaga ogaoga ma tiga ogaoga.

O le togafitiga faʻapitoa o le togafiti e aofia ai fualaau faasaina: enzymes pancreatic, le hormone somatostatin ma ona gaosi vailaʻau, poloka o le tali H-2-histamine.

O le pancreatic enzymes e faʻaleleia ai le faʻapalapalaina o meaai, faʻaitiitia le avega i luga o le gaʻo. E le gata i lea, latou te fesoasoani e faʻaititia le avega mamafa, le malosi o le tiga o le tiga.

O le somatostatin o loʻo faʻaalia e le meatotino o le faʻaitiitia o le lagona o le tino suka i le tiga, o le fualaau faasaina o Octreotide o se mea faʻaputu faʻatasi o le vailaʻau. O vailaau faʻasoifua maloloina ua tele le taimi e faʻaalia ai, mo lenei mafuaaga, i le 3 aso e mafai ona maua ai se faʻatoʻaga tumau.

E tatau ona malamalama o le somatostatin o loʻo i ai le tele o faʻailoga, aʻafiaga i itu. O le mea lea, o le fualaau faasaina ma analogues e le faatagaina e faʻaaogaina e togafitia faʻamaoni ai tagata uma o le maʻisuka. Tofiga e tatau ona faʻatinoina taʻitasi, e amata mai:

  1. ata o le maʻi,
  2. faailoga

O poloka o nuanua N-2-histamine e fesoasoani e taofia ai le pulelasi o elemene pancreatic, ua faailoa mai mo le faʻaaogaina o le pamu faʻamalama pulu.

Faatasi ai ma poloka poloka, o le Famotidine o le fualaau sili ona lauiloa, o lona uiga o le gaioiga o antioxidants, e itiiti ni aafiaga i itu, ma e fesoasoani tele e faaleleia atili ai uiga o le toto o le tagata maʻi.

Faafetai i le Famotidine, o le gaoioiga o le puleaina o le puleaina o le manava, ua faaitiitia, e mafua mai i le vave ona taofia o le pulelasi i totonu o le manava o le eletise hydrochloric.

I le faaopoopo atu i vailaau o loʻo taʻua muamua i vailaau faʻasolo i tua ma tiga o le manava i le maʻisuka, e mafai ona faʻaaogaina pupuni o le pamu pa:

O nei vailaʻau ua faʻamaonia e mafua ai ona maua sina vaega ole gaioiga le talafeagai i le tino o le tagata maʻi ma e le mafua ai le toto toto. Mo lenei mafuaʻaga, o le faʻaaogaina o fualaau faasaina e matua saogalemu lava mo le soifua maloloina, pe a filifilia le filifilia o le tagata lava ia, o le a faʻamaonia le faʻaaogaina o ni pupuni o pamu e faʻaaoga mo se taimi umi lava.

E tatau foi ona faamanino atu o togafitiga eseese a tagata e mafai ona masani ona faʻaaoga e faʻaitiitia ai le tiga i le pancreas, e le mafai ona latou suia le togafitiga autu, ae i le tuufaatasiga latou te fesoasoani e faʻaleleia atili le manuia o se tagata maua i le maʻisuka.

Falemai Pain Relief

I le pancreatitis ogaoga, o le maʻisuka e tatau ona faʻanatinatiina falemai ile falemaʻi, o fualaau oona e faʻaaogaina e faʻaitiitia ai le tiga ile falemaʻi - analgesics. O le a le ituaiga vailaau e manaʻomia, e filifili le fomaʻi i le tulaga, e masani ona sili atu nai lo isi: Ketanov, Promedol, Tramadol, Omnopon.

I mataupu e sili ona faigata, e tatau ona tuʻufaʻatasi faʻasalalau nakoti faatasi ai ma antipsychotics, antidepressants, ma le toʻafilemu. E taua lenei mea e faʻaleleia ai le tasi ma le isi ma faʻaitiitia le malosi o le tiga i le tua ma le manava.

O faʻafitauli faigata o le maʻisuka o loʻo faʻamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

Mate o le maʻi suka

O le faʻamalosia o le gaosiga o le carbohydrate e taʻitaʻia ai suiga i siama, afu afu, epidermis. O se taunuuga, o le maʻisuka e mafai ona atiaʻe faʻamaʻi paʻu. E masani lava latou alualu i luma pe afai e le amanaʻia e le tagata maʻi tulafono o le tumama.

Afai o le ulu ulu ma le paʻepaʻe paʻepaʻe e aliali mai i luga o le pale, o le mea e ono tupu ai le sipuni. O lenei faʻamaʻi o loʻo faʻaaogaina elemene. O le tagata maʻi e manaʻomia ona faʻatau se fale faʻapitoa faapitoa. E sili le faʻaaogaina o Sulsen. O lona vaega faʻaalia o loʻo i ai se faʻalogona ulavavale ma faʻasao.

O faʻamaʻi pipisi masani o le paʻu i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2 o:

  1. Maʻisuka Dermatopathy O le maʻi e faʻaalia i le paʻu o le paʻu paʻu, o foliga mai o palula-lanu enaena lanu meamata (ma le 5-12 mm). I le aluga o taimi, o palales ua liua i vaitau matutua. E leai se togafitiga faapitoa mo le dermatopathy. O le tagata gasegase ua fautuaina e faʻaaogaina le tausiga o le paʻu (creams, gels, ointments).
  2. Maʻi mai le maʻisuka O lenei faʻamaʻi e tupu mai i le faʻateleina o le maʻisuka. O faʻamau i luga o le vae vae, vae, paʻu o lima ma tamatamailima. O le maʻi e tuʻufaʻatasia ma le faʻamamaina o le tino, paʻu vevela, o le faʻavaeina o moli ma le suavai. E masani lava ona faʻamautu le faʻamaʻi ile taimi.
  3. Maʻisuka erythema. Epolemia erythematous avanoa i luga o le paʻu o le tagata maʻi. E i ai so latou laʻei lapotopoto faʻatasi ai ma tuaoi faʻapitoa. E mafai ona faʻapipiʻi aʻa i luga o le ua, lima, foliga. Erythema e tuʻuina atu i le vevela, vevela, itiiti le tingling. O le mea e mataʻina ai, o le erythema e masani lava ona maua i le maʻisuka tane. E masani lava o mea e afaina ai le aveeseina o le tagata lava ia pe a uma le 2-3 aso. O togafitiga talafeagai e le manaʻomia.
  4. Acanthosis nigricans (black acanthosis). O le faʻamaʻi e tuʻufaʻatasia ma le vevela ma le mu i le ua ma faʻafefe. Faʻapupulaina faʻasolosolo ma lau paina i luga o le paʻu. Ole togafitiga faapitoa o le maʻi e le manaʻomia.
  5. Maʻisuka Xanthoma. O le maʻi e tupu ona o le faateleina o le anotusi o triglycerides i le toto. O le faʻamaʻi faʻatasi ma le vevela ma le faʻaalia o lanu samasama i luga o le paʻu. Paʻu o loʻo i luga o vae, pusa po o foliga. Togafitiga o le faamaʻi e mafua ai ona faatulaga le tulaga o triglycerides i le toto. O lenei mea e masani ona lava e faʻamautinoa ai le maʻi.

O faʻamaʻi paʻu o luga e sili atu ona tupu i le maʻisuka ituaiga 1 (o le insulin-dependent).

Togafitiga faʻamaʻi i le maʻisuka

O le faʻamaʻiina o le maʻisuka i tane ma fafine e mafai ona tupu ona o le atinaʻeina o maʻi pipisi. I lenei tulaga, o lagona le lelei e tulaʻi mai na o le vaega o vae.

E foliga mai o se ulutala vaʻaia ona o le soliga o le innervation ma suiga faʻapitoa i toto toto. E le gata i lea, o sana ma soʻo se isi lava faaletonu o le paʻu e mafai ona faʻaosofia ai le atinaʻe o se maʻi. O faʻamaʻi faʻatasi ma faʻamaʻi nei:

  • Sulu malosi i le vae pito i lalo.
  • Faʻavae le faʻaogaina o le gaʻo vae.
  • Faʻaitiitia le faʻapitoa o le paʻu.
  • Erosion.
  • Toe faʻalavelave i le maʻisuka.

Afai e le togafitia le faʻamaʻi i se taimi talafeagai, ona oʻo mai lea o manua loloto, o le mea lea e vavaeeseina ai le pulu poʻo le toto. Latou te togafitia faʻamaʻi pipisi e ala i togafiti togafitiga. I taimi mulimuli, na o le taotoga o le a aoga. Afai ole togafitiga e le o faʻatinoina le taimi, faʻafefeteina o manoa lymph, sepsis ma gangrene e mafai. I le tulaga o le gangrene, o le vavaeina o le vaega ua aʻafia ua faʻaalia.

Ina ia aloese mai le atinaʻeina o maʻi pipili, ua lava lava le tausia ma le faaeteete o le paʻu, faaaoga totini faapitoa ma seevae mo le maʻisuka.

O a faʻamaʻi o le tino o meaʻai e mafua ai le vevela?

O le faʻamaʻiina o le maʻisuka i fafine e masani lava ona tupu ona o le vevela. O le mafuaʻaga o le faʻamaʻi o le maʻi o le Candida fungus. I le auala, o le microorganism e faʻapitoa, o lona uiga, toetoe lava o tagata uma o se taʻavale malie.

O le tuputupu ae o Candida e mafai ona afaina i le va o le dysbiosis vavalalata, o le mausali ma faamaʻi o le tino. O le faʻamaʻi e masani ona alualu i luma i fafine maʻitaga, talu mai le vaitaimi o le fanauina o se tamaititi o loʻo i ai le solia o le microflora vavalalata.

Faatasi ai ma le alualu i luma o le au failautusi, o le fafine ua mafatia i le tigaina o le tino, o le gasegase mai le tiga, tiga ma tiga ao faagasolo le solo. E mafai ona tupu le gase i tane maʻisuka. I lenei tulaga, o le lanu mumu o le paʻu ma le paʻu o le tino, o le tiga i le tiga, ma le tiga i le taimi o le faʻataʻitaʻiga ma feusuaiga. E le gata i lea, o loʻo i ai le lafoaʻiina o le tele o masini eletise mai le urethra.

E faʻafefea ona faʻamalieina le manava i le vaʻai vavalalata o se fafine ua maua i le maʻisuka? Ina ia aveesea le faailoga, e tatau ona aveese le mafuaaga o lona tupu. E masani ona togafitia faʻasolosolo i vailaau faʻasaina.

E mafai ona faʻaaoga papapi poʻo suppositories. O fualaau sili ona aoga o Nystatin, Pimafucin, Fluconazole. E manaʻomia foʻi ona aloese mai feusuaʻiga. Mo le tumama lelei, e manaʻomia lou faʻaaogaina o le vai i se teuteuga o le chamomile poʻo le sage. I tamaʻitaʻi, e togafitia foʻi tagata faʻasalalau i vailaau faʻasaina.

E mafai foi ona mafua mai le itching genitalia e:

E faʻapefea ona togafiti i le vaʻai vavalalata i fafine e maua i le maʻisuka, pe a iai ni faʻamaʻi faʻaleagaina? Ona faʻataʻitaʻiina ai lea o vailaʻau faʻasaina, faʻamaʻi ma faʻamaʻi fualaau. O le taʻiala o le togafitiga mo faʻamaʻi pipisi mai le gasegase i tane tane ma le maʻisuka e tutusa.

I le auala, o le tupu mai o le vevela i teineiti e mafai ona mafua mai i le vevesi (mumū o le pala), vaginitis, colpitis, vulvovaginitis. I lenei tulaga, ua faailoaina togafitiga faasao.

Faʻataʻitaʻiga o le maʻisuka i le maʻisuka

O le tino o le maʻisuka e masani lava ona faʻaalia i gasegase o le tino. E mafai foi ona mafua ai le vevela tiga i lima, vae, perineum, laugutu ma e oo lava i le faai. O le mea sili ona taatele o mea e 'ai meaʻai.

O mea e sili ona malosi e maua ai meaʻai o le paluga, o vine, nati, sukalati ma mea faʻafiafia. O aʻafiaga eleelea e faʻaalia e le gata i le sasaina, ae faʻapea foi i le mumu o le paʻu, o se osofaʻiga o le solo, urticaria, ma le hypremia.

O loʻo i ai foi se mea e mama ai. O le vevela maualalo o le ea e mafai ona mafua ai le paʻu o le paʻu i luga o mata ma lima, felafolafoaʻi, vevela. O lenei tulaga e le mafai ona faʻamalolo. O le maʻisuka e manaʻomia ona puipuia i latou mai aafiaga o le maualalo o le vevela.

O le isi mea taatele o le gasegase fualaau. E mafai ona mafua mai i:

  • Vailaʻau oona.
  • Inisalini ma le zinc.
  • Inisalini fagota.

O faʻamaʻi pipisi e mafai ona oʻo atu ai i le faʻalavelave anaphylactic, o le edema o Quincke, bronchospasm, faʻatasi ma tiga tiga. Fomaʻi fautuaina e faʻaaoga le hormone tagata poʻo le synthetic synthesis mo le togafitiga o le inisalini, talu ai o nei vailaʻau e toetoe lava o taimi uma e talia lelei.

Afai e faʻaalia le vaʻaia o le hypersensitivity, o loʻo faʻataʻitaʻiina le antibetist i le maʻisuka. O le mea sili i la latou vaega o Tavegil, Loratadin, Fexadin.

Helminthiasis ma pathologies suʻesuʻe

O le tulai mai o le tino o le sosolo i le maʻisuka e mafai ona mafua ona o le osofaia o le maʻisuka. I lenei tulaga, e mafai e le tagata gasegase ona tatu le anus ma le perineum. E oso mai fulu i luga o le paʻu.

O se vaega o le alofa fiafia o le mea moni o le sasaina i le pupuʻu o le vevela i le po. E mafua lenei mea i le mea moni e faʻapea o nisi parasite o loʻo tuʻu fua i le po ma tolotolo. O Helminthiasis e tuʻuina atu faʻatasi ma le manava manava poʻo le mafutaga, fiva, gaogao, tiga o le muso.

O sui anti-parasite o se laupepa tele pe vaapiapi o gaioiga e fesoasoani e taulimaina faʻamaʻi faʻamaʻi. O laupepa sili ona masani ona faʻaaogaina o Vermox, Decaris, Mebendazole, Albendazole, Pirantel. E mafai ona faaopoopo i togafitiga faʻasoifua maloloina ma togafitiga faʻaleaganuʻu, mo se faataitaiga, o le silatila, palukinina, fatu o le wormwood. O le faʻamaʻaloina o helminth e fesoasoani e taofi ai le faʻamalosi ma isi faʻamaoniga o falemaʻi.

E mafai foʻi ona aʻafia le maʻi ona o faʻamaʻi e pei ole:

  1. Hemorrhoids. O le faʻamaʻi faʻatasi ma le toto mai le mucosa o le intestinal, o le tiga, o le lagona o le mamafa pe a savali, le lelei le nofoa, sasaina, susunuina, i mataupu ogaoga - faʻaitiitia o le faʻasaʻo. Latou te togafitia faʻamaʻi le faʻamaʻi poʻo vave, e faʻatatau i le ogaoga.
  2. Proctitis. O le faʻamaʻi e tuʻu faʻatasi ma le tiga i le alāuli o le alalaʻau, faʻafefeteina, faʻafefeteina toto mai le faʻasaʻo, le mafiafia poʻo le manava. Latou te togafitia le faʻamaʻi masani i se auala faʻaoga.
  3. Faʻasologa o le tino. O faʻamaoniga faʻapitoa o le tiga o le faʻavauvau, o le pipiʻi mai le anus, o le mau, ma le susunuina. Faʻataʻitaʻiga o fuʻa fuʻa e mafai ona maua e ala i togafitiga faʻamalositino ma meaʻai. Afai o le faʻamaʻi faʻavaivai, o togafitiga o taotoga e faʻaaogaina.
  4. O le maʻi tigaina o le bowel, faʻatasi ai ma le maʻisuka masani. O le faʻamaʻi e faʻaalia i le vevela ma le mu i le aus, afaina, afaina, tiga o le manava. Latou te togafitia le IBS ma le antispasmodics, antidiarrheal drugs, ma talatini. Ma le isi, o le tagata gasegase e faʻaalia se meaʻai.

Faʻatasi ai ma maʻi faʻapitoa o le proctologic, o le maʻisuka e mafai foi ona faʻaaoga togafitiga faʻa-aganuʻu.

Ina ia aveese le tosoina ma isi faʻamaʻi o le maʻi, baths with chamomile, oak oak ma calendula fesoasoani. Faatasi ai ma le afaina, e mafai ona fesoasoani mea e mafai e le pateta ona fesoasoani.

Faʻaiʻuga o le sasaina

I se tagata maʻi e maua i le maʻisuka, o loʻo i ai le faʻalavelave i le faʻaaogaina o le kulukose i le tino ona o le le lava o le inisalini. O le maualuga o le suka o le toto e fesoasoani i lona faʻamalamalamaina i nai pito sili ona itiiti. O le pipiʻi o capillaries o loʻo faia, ma o se taunuuga, ua faʻalavelaveina le galuega o fatugaʻo. O le faaputuputu o le suka e fesoasoani i le faaleagaina o puipui o toto toto, i le le lelei o le tagata ma le vaaia o mea.

O le muamua e tali atu i suiga i le tino o le paʻu o tagata, aua o le mea e sili ona maaleale. O le taunuʻuga o le faʻamamago ma le paʻu. E le mafai e le paʻu o se tagata ona faia le galuega o le puipuia o le tino o le tino mai aafiaga o le siosiomaga i fafo, o le vevela leaga e tupu i le tino atoa. O se tasi lea o faailoga autu o le maʻisuka.

O le taamilosaga faifaipea o le maualuga o le suka toto, o le faaitiitia o le "gaosiga" gafatia o toto toto ma capillaries, o le faaitiitia o le aveeseina o toxins mai le tino, e oo atu ai i le faaalia o lagona le lelei i vaega eseese o le tino - sasaina. O le paʻu e faigofie ona '' aʻafia '' eseʻese o meaʻai, purulent paʻu faʻamaʻi. E ala i le vilivili, o le siama e ulu i totonu o le paʻu, lea e oʻo atu ai i faʻafitauli. O faʻamaʻi pipisi faʻatasi ma le maualuga maualuga o le suka e faʻamaloloina ai, e mafua ai le le faʻavaivai i se tagata.

O le faateleina o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e afaina ai le tulaga o le paʻu ma le malosi o le paʻu. O le mafuaʻaga ona o le atinaʻe malosi o le maʻisuka e mafua ai ona faʻafeteina le paʻu, susunuina. O le faateleina o le suka o le toto e tuʻufaʻatasia ma le salalau solo o le paʻu i le tino atoa - e mafai ona afaina i soʻo se mea mai tamatamaivae ile ulu.

I le gasologa o taimi, e foliga mai le paʻu i luga o nofoaga tuai, ma faʻalauteleina paʻu. Maʻega faʻamaʻi faʻamaʻi i luga o le nofoaga o manuʻa e le faʻamalolo. Ona o siama, o le paʻu suppurates, o le a tupu mai ai le maso.

Aisea e tele ai oʻu vae?

O se mea e le lelei, ae o le masani sili ona taatele mo le mauaina o le maʻisuka o le manogi i luga o vae, na mafua ona o le vevela malosi o le paʻu ona o le tele o le kulukose i le toto.

Muamua, e foliga mai e itiiti lava le paʻu o le paʻu, ona faʻamago ai lea. I nei uluai nofoaga muamua, e mumu mumu po o nusipepa itiiti, lea e te manaʻo e teu i taimi uma. Faatasi ai ma le faateleina o le suka toto, o le vaega o lena mumu e faateleina.

O le manaʻoga faifaipea e faʻasala i nei nofoaga e mafua ai le atuatuvale o se tagata, e mafua ai le le toʻa i nofoaga faitele.

E masani lava, e foliga mai e faigata ona oʻo i nofoaga: i luga o paʻu, i le va o tamatamai lima, i luga o vae. Amata ile sasa, o le tagata maʻi e faʻaleagaina ai le puipuiga o le paʻu. Faʻasalalau ma manuʻa faʻamaʻi. Talu ai o le maʻisuka o manua e faʻamalolo ai le 3-4 taimi lemu nai lo se tagata soifua maloloina, o le siama e ulu atu i ai ma gaʻo o mai. O nei mea uma e mafua ai le tele o lagona le lelei: mai le lagona o le tolotolo iniseti i tiga o tulaga eseese.

Genital Itching

Le faʻavaeina o microcracks ma le faʻafuaseʻi o le paʻu o le paʻu ile tino alii mafua ai le faifaipea ma le le lelei o le sasaina. O le tumama o le tino o le ki i le tulimatai atu i taunuuga eseese. E le gata i lea, ina ia aloese mai faamai matuia, e le tatau ona faatagaina le soona osofaia o nofoaga faaleagaina.

Afai e tupu i luga o le paʻu, ma le lanu mumu e tasi ma le paʻu o le paʻu o le penis po o le tala, e tatau ona totogi se asiasiga i le fomaʻi. E fautuaina e vavae ese le tagata lava ia ma faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi fomaʻi.

Faʻaleleia le faʻamaʻi tino i fafine faʻamalosia le maualuga o le suka i le mimi. O le le tausia o tulafono o le soifua maloloina o le tagata lava ia, o le faaletonu o le tino, o le faaitiitia o galuega puipui o le mucous membrane e mafua ai le manaia o le manogi i le tino. O toega o le urine pe a uma le faʻamaʻaloga i luga o genitalia o se siosiomaga lelei mo le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi eseese. O le mucous membrane o nofoaga vavalalata e mumu, paʻu. O foliga vaaia o microcracks i luga o le mucous membrane e faʻatalanoa i le tino o loʻo faʻatasi ma le faʻalavelave le mautonu.

Ina ia puipuia ni aʻafiaga ogaoga, e tatau i se fafine ona feutagai fomaʻio ai o le a ia fautuaina nisi suʻesuʻega pe a manaʻomia.

Aisea ua faigata ai oʻu mata?

I le maʻisuka, o le mucous membrane o le mata e le lava le susu e ala i le faʻaitiitia o le gaʻo gaʻo, ma e le puipuia mai fomaʻi masani. E amata le mata, e foliga mai o se lagona le mu, e lagona e le tagata le le toʻa, ma o le a faʻaitiitia le gaioiga vaaia. I le muamua o na faailoga, e tatau ona faʻatalanoa se tagata fomaʻi maʻi ma se fomaʻi e faʻatuina le moni o le mea o loʻo tupu.

Maʻi faʻamaʻi

O le faʻapipiʻiina o le tino i nofoaga eseese ma "maʻi suka" e mafai ona oʻo i faʻamaʻi paʻu, lea e vaevaeina i ni vaega se tolu:

  • o le afaina ona o le le lelei o le aveeseina o mea leaga (toxins ma toxins) mai le tino,
  • faafitauli e tulaʻi ona o le le faia o ni faʻalavelave faʻafuaseʻi i le uluaʻi faʻaaliga o le vevela, o le taunuuga e ono afaina ai le paʻu ma le suppuration,
  • le faʻavauvau ma le faʻavauvau e mafai ona tupu pe a togafitia e tagata gasegase e faʻaitiitia ai le toto suka.

O faʻamaʻi taʻitasi e iai a latou lava faailoga iloga, ma i tulaga taʻitasi, e filifilia togafitiga taʻitasi, talu ai e leai se fofo lautele. E le aoga le togafitiga a le tagata lava ia. Afai e maua le peʻu pe paʻu o le paʻu, faʻafesoʻotaʻi fomaʻi ma o le dermatologist. Afai e talafeagai, latou te tuʻuina atu se faʻamatalaga mo suʻesuʻega faaopoopo ma auiliiliga.

Afai o le paʻu ua tumu i le suavai ua liligiina i luga o le tino, o lanu mumu dermatopathy. E leai ni togafitiga fualaau.

Pe a faʻaalia le lanu samasama i luga o paʻu o vae ma lima ona o le gasegase o gaʻo gaʻo - o lenei xopona. O le suauʻu manogi o le a faʻaleleia ai le maualuga o gaʻo i luga o le paʻu, faʻafefe ai le ita.

A masani ona i ai i luga o vae vaevaega o le vevela tele, lima, tino - lenei neurodermatitis. Ina ia faʻamalieina le suamalie, o faʻaogaina e faʻavae i Dermozolone, Prednisolone, ma Flucinar e faʻaaogaina.

O faʻamaufaʻailoga masani i luga o le ua, tua, vae, lea e taʻavale i sina mea itiiti poʻo le toso, e scleroderma. Ina ia faamalūlūina le vevela, e mafai ona e faʻaaogāina meaʻai ma suāsusu ma mea manogi.

O le faʻamamaina o le susulu o le la i luga o nofoaga maualuluga o le a taofia ai le faʻaleagaina o le paʻu o le paʻu, ma o le puipuiga aupito sili ona lelei o le faʻamamaina o le tumama o le tagata lava ia ma asiasiga masani i le fomaʻi.

Togafitiga mo le sasaina

Faʻaitiitia le faʻamaʻiina o le maʻisuka e mafai ona faia e ala i le faʻafoʻisia o faʻafitauli o le gaosiga o le gaʻo. E faigata ona togafitia. Ae o le faatumauina o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e mafai ona mafai. O le mea autu o le tausisia ma le tausisia o se taumafataga sei vagana ai mea e faigofie ona gaosia. E tatau foi ona faaitiitia le taumafaina o meaola manu.

O le faʻaleleia o le suka toto i mea masani o le a fesoasoani e faʻamalo ese le paʻu o le tino.

Faʻatau togafitiga

E le fautuaina le auai i le togafitiga faʻapitoa o le sasaina. E na o se fomaʻi e faʻapitoa ona faʻamaonia i tagata maʻi taitoatasi le faʻaaogaina o fualaau.

Mo le faaaogaina i totonu, latou te ono faatonuina:

Ina ia lubricate ia fasi manua, faaaoga gel:

O le faʻafilemuina o le faʻalavelave o loʻo faʻaaogaina ai mea faʻapitoa:

Faʻatasi ma nei vailaʻau, e mafai e le fomaʻi ona faatonu togafitiga mo nai capillaries, lea e sili ona faigofie i faʻamaʻi i le maʻisuka.

Fualaau faʻapitoa

Faʻasologa faʻapitoa e faʻaititia ai le faʻaleleia o mea e tele i lona eseesega. O iinei o loʻo i ai le faʻaaogaina o togafitiga faʻamalositino, ma le tele o meaʻai faʻafeʻau mo le taʻele, ma le faʻaaogaina o meaʻai i totonu, ia e le o se mea itiiti i sauniuniga faʻapitoa. O nisi nei.

Laʻau vai o laʻau mo le taʻele:

Fuga lauulu. O le a ave le 1 ipu o le mutia na muaʻi taina. E talafeagai le liligiina o le 0.5 lita o le vai inu ma tumau ai i le 30 minute.

E tatau ona faaopoopo i se vai se oloa ua afaina pe a leʻi taele. Manaomia 10 sauniga i isi aso uma.

Totoina o laau. O mea e tatau ai o fugalaau ia o se vailaʻau faʻapitoa, togafiti, fualaʻau faʻalaʻau. E tatau ona fefiloi faatasi, ma le 1 le ipu o le mea e tatau ai ona faʻafefiloi le 0.5 l o le vai inu. Faʻaosooso le fofo ile 30 minute.

E tatau ona faaopoopo i le vai taʻele le tinomi, faʻavevesi ma tuʻituʻi. I le aotelega, e tatau ona e faʻaaluina ni sauniga se 10 i isi aso uma.

Talosaga faafomaʻi:

Fuga o le kuluga. 1 le sipunipuni o le sitoma e tatau ona faʻaitiitia i le 0.5 ipu vai inu vevela. O le solo i totonu o lenei fofo e tatau ona faaaoga i le vaega o faafitauli ma taofi seia solo le solo.

Fualaau oona. Ina ia saunia lelei, e tatau ona e faʻafefiloi 1 sipunipuni o le viburnum paʻu ma le 4 sipuni tele o le vao o Veronica, ona tipi lea. Ona liligi ifo lea o le slurry i le 0.5 lita o le vai inu ma fai mai i le po.

O le aoina e faʻaaogaina e avea o se tusi talosaga i nofoaga maualuluga pe a maeʻa.

Infusions mo le faaaogaina i totonu:

Lime lanu. O le la o le fuga o le linden e fausiaina i le fua faatatau o le 1 sipunipuni o le lanu o le linden i le 1 ipu vai inu. E tatau ona faia i aso uma i le afa o le tioata. O le vasega o le faʻatagaina e 3 vaiaso.

Faʻasusu o le lemonimonimo. Laulaau ma fugalaau o lemonimonimo e tatau ona tipi ma 1 sipunetone o le mea e tupu mai ai e fufulu i totonu o ipu e lua e kuka ai. Ona tatau ai lea ona tausia le tincture mo le 30 minute.

E tatau ona ave le fualaau faasaina 4 taimi i le aso mo le tusa o le afa itula ao le i aina le afa tioata. O le vasega e tasi le masina.

Fusi fualaau. Ina ia saunia, o le a e manaʻomia laulaʻau ma lauulu vevela. Latou te manaomia le nutimomoia ma 1 sipunipuni o sea pusa e sasaa 1 le vai inu. Faʻaosoosoga e tatau ona i totonu o le 1 itula.

E tatau ona e ave le oloa pe a maea ona faamamaina 3 taimi i le aso mo le 0.5 ipu.

O togafitiga faʻapitoa e fesoasoani e faʻaitiʻitia ai le faʻaleleia o mea, ae aua le faʻaumatia ona mafuaaga. O isi suʻega e mafai ona faʻaaoga i luga o fautuaga a se fomaʻi.

Tuʻuina o le paʻu ma le suka (vitio)

O le vitio o loʻo faʻamatalaina e mafua ai mafuaaga o le paʻu o le paʻu i le "suka suka", ona togafitiga ma togafitiga puipuia.

Afai e tupu mai, e fautuaina oe e alu i se fomaʻi, aua o le suʻaina o le tino o le faailoga muamua lea o le maʻisuka. O le faataitaiina o le ola maloloina, e faaopoopo atu i togafitiga faigofie mo le tumama i aso uma, e mafai ona afaina ai le soifua maloloina ma faateteleina le ala o le faamai.

Tuua Lau Faamatalaga