Maʻisuka, metformin poʻo maniniil: o le a le mea sili?


Maninil o se fualaau mo le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2. O le mea aoga autu o loʻo i totonu o le glibenclamide. Maninil e masani ona faʻamatalaina mo tagata e maua i le maʻisuka.

E le gata i lea, e tele fesili a tagata gasegase o le a tatou taliina i lenei tusiga. Mo se faʻataʻitaʻiga:

O le fea o fualaau e sili atu ona lelei - 1.75, 3.5 poʻo le 5 mg i le aso.

O a fualaau e sili atu nai lo Maninil.

Le mea e fai pe afai e le fesoasoani togafitiga.

Ole vailaʻau e sili atu ona lelei: Maninil, Glucofage, Diabeton poʻo Metformin ma e le gata.

Faatonuga mo le faaaogaina

O le fualaau faasaina e faaosofia ai le gaosiga o le inisalini e pulou peta o le pancreas, e fesoasoani i le sili atu o le nini i totonu o siama o le tino, e faʻaitiitia ai le tafe o le kulukose i totonu o le toto mai le ate. I le taimi lava lea e tasi, o le faʻaitiitia o le maualuga o platelets ua faʻaitiitia, lea e puipuia ai le fausiaina o fusi toto.
O le fualaau faasaina ua vave ona gasegase mai le mea o loo i ai meaʻai, o lea e mafai ona ave ao le i 'ai. O le afa o le vailaau faʻasaina e maua e gaʻo, ma le afa lona lua i le ate. Maninil e le faʻaputu i le tino.

O se faʻamatalaga mo togafitiga o le ituaiga 2 o le maʻisuka, e le mafai ona faʻamaʻoina i meaʻai ma gaoioiga faaletino.

  • Ituaiga 1 maʻisuka.
  • O le maʻisuka ituaiga 2 o loʻo faʻamanuiaina i le tulaga o le tauvaga ma le ketoacidosis poʻo le coma.
  • Faʻailoga o le ate ma fatuga o se ala ogaoga.
  • Alcoholism
  • Maʻi gasegase o le natura faʻaleagaina.
  • Le taimi o le toe faʻaleleia pe a uma le taotoga, ogaoga mu ma isi manua.
  • Meaʻai laiti-calorie, faʻalavelave faʻaogaina o le tino.
  • Faʻasoleʻa i glibenclamide ma sulfonylurea.

Afai e atiae e se tagata ni tali le lelei mai le itu o le soifua maloloina, ona tatau lea ona e musu e ave le fualaau faasaina Maninil.
I le taimi o togafitiga, ua fautuaina e aloese mai le galue ma isi gaoioiga e fesootaʻi ma le faateleina o le gauai atu o le mafaufau.

Maninil e ave i le taeao ma le afiafi ao leʻi 'aʻai. O le fualaau faasaina ua inu uma, ae le o le ulaula. E filifilia le fomaʻi e le fomaʻi. Pepa o fualaau faasaina: fualaau e 1.75, 3.5 ma le 5 mg.
Amata togafitiga i le aveina o le afa laulau. O le averesi o le tasi laulau 2 taimi i le aso. O nisi taimi, ae e seasea lava ona tupu, o maʻi ua faatonuina 2 pusa 2 taimi i le aso.

O mea leaga faʻalavelave tutupu e masani lava ona tupu i le tele o filifiliga i le fua saʻo. O le mea lea, o Maninil e mafai ona faʻaitiitia le suka o le toto ma taʻitaʻia ai le atinaʻe o le hypoglycemia. O se tulaga matautia lea e leaga.
O aʻafiaga aʻafiaga e aofia ai le gasea, vomiting, fiva, faʻasolosolo, vaʻavaʻavaaia, vaʻaia o le la.

Le vaitaimi o le faʻagasologa ma le lactation

E le faatagaina le talia o le vailaʻau. E naʻo inisiua inisalini e mafai ona faʻaaoga i le taimi lenei.

Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina

Aʻo leʻi aveina Manuinil ma isi vailaʻau, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi. Maninyl e mafai ona tali atu i le steroids, inhibitors ACE, beta-blockers, coumarins, pentoxifylline, phenibutazole, reserpine, ma isi.

Pe a ave se fualaau tele o le fualaau faasaina, afu, vevesi o tiga, vevesi, ita, ma le tele o meaʻai ua matauina. Atonu e amata ona moe le tagata. Afai e taua tele le faʻalavelave, ona mafai loa lea ona tupu se taunuuga oti. O le mea lea, o lenei tulaga e manaʻomia ai togafitiga faafomaʻi.

Faʻasalaga faʻapitoa, mea e teu ai fale ma mea faʻapitoa

Folasaga: pepa i luga o le 1.75, 3.5 ma le 5 mg. Le lanu o laumei e ese mai le lanu piniki i piniki.
Faʻalapotopotoga autu gaosi eletise: glibenclamide.
Tagata faʻatagaina: lactose monohydrate, sima, kilokoni dioxide, methyl hydroxyethyl cellulose, magnesium stearate, mumu mumu.
Ole fualaau faasaina e le manaʻomia ai tulaga faapitoa mo le teuina.
E tolu tausaga le ola o le taligalu.

Launches le kamupani a le Kamupani a Maninil Berlin-Chemie AG / Menarini Group. O le tau mo lea mea e taugofie tele mo le tele o tagata. O se tasi o fualaau o fualaau faasaina o le fualaau faasaina Glimstrad, lea e maua foi i Siamani.

O faʻatusatusa ole taugata e maua mai e le kamupani Atoll, lea ua resitala i Rusia. E ui o Maninil e le o se fualaau taugata. O le mea lea, o le suiina i mea tutusa e le talafeagai.

Polokalame faʻasologa

A o faagasolo le pulega, e tatau ona foloina uma le laulau, pe vaevaeina i ni vaega se lua, ae aua le ulaula. E inu faalua i le aso - ile taeao ma le afiafi. Ole fua na filifilia e le endocrinologist. E le talia le puleaina o Maninil, talu ai o se fua le saʻo e mafai ona faʻaosoina ai le atinaʻega o aʻafiaga. A maeʻa le tagofia o fualaau faasaina, e tatau ona e 'ai ina ia le pa'ū le maualuga o le suka i le maualuga.

Afai o le Maninil i le metotia na faatonuina e le fomaʻi ua le toe i ai le mea e manaʻo ai, ona le mafai lea ona faʻateleina. E tatau ona faʻatalanoa se fomaʻi. Atonu o le a manaʻomia se fesuiaiga i inisiua insulin.

O le a le mea lelei Maninil poo le maʻisuka?

Maninil ma le Maʻisuka e faʻavae i luga o vailaau eseese o loʻo galue, ae o loʻo iai i le vaega lava e tasi (sulfonylurea o meaola). Latou te faʻaititia le toto toto, ae o le toesega o le toto, e mafai ona atiaʻe le hypoglycemia.

O le maʻi suka e umi atu nai lo Maninil. O le mea lea, e lava le faʻaalu i le aso.

Vaega o le maʻi suka

Muamua, ou te fia nofo i le Diabeton, lea e faʻaaoga mo le maʻisuka ituaiga 2. O lenei meafaigaluega e lelei ona e fesoasoani i le gaosiga o le inisalini, ma faʻapupulaina ai foi le tulaga o le gasegase o masini. E le gata i lea, o le vailaʻau tuʻuina atu e faʻatagaina ai oe e faʻaitiitia le taimi o le 'aiina o meaai i le inisalini. E leai se uiga taua itiiti e tatau ona manatu o se faʻaitiitia o le aofai o le cholesterol.

E taua foi i le i ai o nephropathy, o le fualaau faasaina e mafai ai ona faaitiitia le maualuga o le proteinuria. I le numera tele o mataupu, o le faaiuga mulimuli lea o le a faʻaaogaina ai tupe o loʻo faʻaaogaina e le fomaʻi pe a maeʻa maeʻa suʻesuʻega uma. I le tulaga aoao, o le maʻisuka e iloiloina o se mea faigaluega e iai sona aafiaga lelei i le tino. Ae ui i lea, o loʻo ia te ia foi le tele o faʻasolega e tatau ona vaʻaia mai le maʻisuka.

I le tautalagia o tapulaʻa, e tatau ai ona faʻalogo i le faʻaopopoina o le maʻisuka ituaiga 1, coma poʻo le muaʻi maʻi. E le gata i lea, o le solia o le solia o gaʻo ma le ate, faʻapea foi ma le maualuga o le faʻalogo i vaega e pei o sulfonamides ma sulfonylurea. Faʻatasi ai ma le maʻi faʻapitoa, o loʻo iai se faʻalavelave tele o faʻamalositino, faʻapea foʻi ma le mulimuli i se meaʻai.

I le tulaga e le mafai e lenei mea ona mafai lelei ona pulea le faʻamaʻi, faatonu se vailaau e taʻua o le maʻisuka.

Gliclazide, lea o loʻo aofia i totonu o lana lisi o vaega, e mafai ai ona fausia le tino o le pancreas e maua ai nisi inisalini. O taunuuga o le faʻaaogaina o le vaega e masani lava ona iloilo lelei. I le talanoa e uiga i nisi o foliga, e tatau ona gauai atu i le mea moni e faapea:

  1. o gasegase e gauai atu i se faʻaitiitia o le faʻaitiitia o faailoga o le kulukose toto, ae o le hypoglycemia e itiiti ifo ma le 7%,
  2. e faigofie le faʻaaogaina o lenei tuufaatasiga i lea aso ma lea aso, ma o le mea lea e le o manaʻo tagata gasegase e lafoai ia togafitiga mo le maʻi,
  3. mamafa o faʻataʻitaʻiga, ae o sina mea itiiti, lea e le afaina ai le lelei o latou soifua manuia.

Tagata faʻapitoa e faʻamalosi i le faʻaaogaina o le maʻisuka, ona e matua talafeagai mo maʻi ma ua talia e aunoa ma ni faʻafitauli. O le toʻatele o tagata maʻisuka e sili atu ona faigofie le faʻaaogaina o se laupepa i taimi uma i le 24 itula nai lo le tuʻuina atu oi latou lava i le gaioiga faaletino ma mulimuli i se taumafa malosi. Ua matauina e tagata tomai faapitoa e na o le 1% o tagata gasegase na aafia i faitioga o soʻo se aafiaga, ae o tagata na totoe na latou lagona le lelei ma e leʻi oʻo i ni faʻafitauli tau le soifua maloloina.

Ua uma ona matauina tui, ae o lea ua tatau ona matauina nisi o faaletonu o le fualaau faasaina. Muamua lava, o loʻo matou talanoa e uiga i le faʻaleagaina o fusi o peta, lea e fesootaʻi ma le pancreas. I lenei tulaga, o le tulaga faʻaleagaina e mafai ona liua i se ituaiga sili ona faigata. Ole vaega ole aʻafia ua tuʻufaʻatasia i tagata ei ai le tino vaʻai. O le suiga i se faʻalavelave faigata o le faʻamaʻi, i le tele o mataupu, e lua mai i le valu tausaga.

O le fualaau faasaina e faʻaititia ai le suka, ae le faʻaitiitia ai le tino. E talafeagai le gauai atu i le mea moni e faapea, o le au fai togafitiga o loʻo faʻamaonia vave le fualaau oona, ae le saʻo atoatoa. E tele suʻesuʻega e faʻaalia ai e sili atu le fautuaina e amata i le Metformin, lea e faʻavae i luga o le gaosiga o loʻo tuʻuina mai.

O vaega e pei o Siofor, Gliformin ma Glyukofazh e tutusa lava i latou.

Vaega o Manin

O pepa maninil mo le maʻisuka ua fautuaina e faʻaitiitia ai le kulukose toto i le tulaga o le ituaiga faʻamaʻi lona lua. O le fualaau faasaina e faamatalaina i se pancreatic algorithm o le faʻaalia, ma e mafai ai foi ona e faaosofia ai sela peta e fesootaʻi ma le pancreas. E le gata i lea, o le vaega o loʻo tuʻuina atu lea e faʻapupulaina ai le gasegase o le inisalini e taliaina, lea e taua tele i lenei faʻamaʻi ma i le lautele mo le tino.

I le faʻatusatusaina o le maninil ma le maʻisuka, ou te fia tosina atu i le mea moni e faapea o le maʻisuka ituaiga 1 o se faʻalavelave foi lea e faʻaaoga i lenei tulaga. E le gata i lea, o tagata tomai faapitoa e gauai atu i se tikeri maualuga o le mafai ona gafatia i nisi o vaega o vaega. E le tatau ona galo ia i tatou le aveeseina o le pancreas, faʻamaʻi pipisi, ma faʻamaʻi ate. E leai se faʻalavelave faʻaleagaina e tatau ona mafaufauina o le taimi muamua lea pe a uma le taotoga e fesootai ma soʻo se totoga i totonu. E le fautuaina le faʻaaogaina o se laulau i totonu o soo se tolu masina o le maʻitaga, faʻapea foi i le taimi o le fafagaina ma le faʻalavelave i le intestinal.

O tagata faapitoa e tosina atu le manatu i le mea moni e faapea, o le vailaau vailaau mo le maʻisuka Maninil e faʻailoaina e le tele o aʻafiaga itu. I le talanoa ai e uiga i lenei mea, ua gauai atu le au atamamai i le ono gasegase o le hypoglycemia. E le gata i lea, e matua fautuaina lava e gauai atu i le gaioiga ma le vomia, o le faaopoopoina o le jaundice, o le hepatitis, o le paʻu o le paʻu. O aʻafiaga e ono aʻafia ai tiga faʻatasi ma le faateleina o le vevela o le tino.

Tuuina atu nei mea uma, afai ua faia se faaiuga e suitulaga i soo se fualaau faasaina ma ana mea tutusa, e matua fautuaina lava oe e te faafesootai se tagata tomai faapitoa. O le a avea o ia ma o le a avea ma se polokalama patino algorithm ma se vailaau patino.

E le gata i lea, o tagata atamamai e tosina atu le manatu i le mea moni e faapea o le sulfonylureas e mafua ona o le afaina tele pe a faʻatusatusa atu i faʻamanuiaga mo le tino ma maʻi faʻamaʻi. O le eseesega lea e faia i le va o le Maninil ma le Maʻisuka, o le muamua o vailaau vailaau e mafaufauina ma amanaiaina e sili atu ona leaga.

O le mea e ono tupu i le fatu, ma le maʻi cardiovascular e lua pe sili atu pe a faʻaaoga nei vailaʻau vailaʻau.

O le tuʻuina atu o faʻamatalaga faaopoopo e uiga i le faʻatusatusaina o vailaau taʻitasi ua tuʻuina atu, e tatau ona faʻalogo lelei i le faagasologa oa latou filifiliga. E tusa ai ma tagata atamamai, o le maʻisuka e sili atu ona taugata i aso nei. E le gata i lea, e sili atu ona masani ona faatonuina ona o lona aoga tele i le tino o le tagata. E mafai ona e faʻatau i le fale talavai, ae e fautuaina malosi e te faʻaaoga tonu le aofaiga na faʻataʻitaʻiina e le diabetologist.

Faʻafanua Metformin

Ou te fia tosina atu i se isi fualaau faasaina mo le maʻisuka ituaiga 2 - Metformin. O le aʻafiaga o le vaega tuʻufaʻatasia e ese mai i isi vailaau faʻasaina i lena tulaga, o loʻo iloagofie ai le aʻafiaga o le antihyperglycemic. E taua lenei mea ona o le algorithm mo le faʻaitiitia o le kulukose o le toto e le fesoʻotaʻi ma se faʻaopoopoga i le fua o le insulin.O le faiga o gaioiga i lenei mataupu e foliga faapenei:

  • o loʻo i ai le taofiofia o le gaosiga o le kulukose i le ate,
  • le maualuga o le mafai ona gafatia i le vaega o le hormonal faateleina,
  • algorithm absorption sugar sugar optimized i totonu o maso ma le ate.

A maeʻa lenei mea, o le faagasologa o le faʻaaogaina o le kulukose i totonu o le iniseti e faʻaitiitia. O se aafiaga lelei mai le gaioiga a Metformin e tatau ona manatu e pulea le fua o le glycemia ma faaitiitia ai le ono mafai ona pipisi toto. I lenei tulaga, o le avanoa e atiae ai le maʻi o le cardiovascular ua vaeluaina.

E taua le malamalama o le vailaʻau tuʻuina atu o loʻo faʻamatalaina mo tagata mamaʻi e mamafa tele le mamafa o le tino ma le i ai o le oona. O le aʻafiaga o le faʻaaogaina o le papa maa o le manava, faʻapea foʻi ma faʻamaoniga faʻapitoa. I le taimi lava lea e tasi, o faʻafitauli ua tuʻuina atu e masani lava ona mou atu i latou lava pe a maeʻa se numera o aso.

Ina ia faʻaesea le aafiaga o aʻafiaga o itu, e matua fautuaina lava e amata le toe faʻaleleia o le faagasologa ma se vaega maualalo ole vaega o laulau.

Faaaoga lenei vailaʻau pe a uma le 'aiga o le afiafi poo le taimi lava e te alu ai i le moega, inu ava malosi o le vai poʻo le lauti. O le aʻafiaga o Metformin faʻaaliga e mafai ona iloiloina pe tusa o le vaiaso mai le amataga o le faʻaaoga masani. E masani lava ona faʻaaogaina le fualaau faʻatau tasi i le aso, lea e sili atu ona lelei ma e sili atu ona talafeagai mo le maʻisuka.

O fea vailaʻau e sili atu?

O le mea lea, o le mea moni lava o se tagata poto faapitoa e mafai ona iloa po o ai e sili atu nai lo Maninil poo le maʻisuka. E le tatau ona galo ia i tatou o vaega taʻitasi o loʻo tuʻuina atu i ai le faʻasaʻoina ma aʻafiaga i itu. E le gata i lea, e le tatau ona galo ia i tatou i le maketi faʻaonaponei o loʻo i ai ni analogues o mea na tuʻuina atu.

I lenei auala ma fautuaga uma a se fomaʻi, o le a mafai ona ausia se togafitiga lelei o le maʻisuka e aunoa ma se faʻaopoopoga o faʻafitauli ma ni aʻafiaga ogaoga.

Fale faʻamalosi o vailaʻau Maninil

O le vaega taua o Maninyl o le glibenclamide - 1- <4-2- (5-chloro-2-methoxybenzamido) ethylbenzene sulfonyl> -3-cycloxyxylurea. O lenei mea faʻapitoa o se sulfipylurea o mea e maua mai ma e iai se mea e faʻaaoga ai le hypoglycemic.

O le gaioiga o le fualaau faasaina e faavae i luga o le gafatia e maualalo le maualuga o le suka e ala i le faaosofiaina o le faagasologa o le gaosiga ma le faamatuu atu o le inisalini e peta suauu o le tino o le tino. O le aʻafiaga o le fualaau faasaina e faalagolago i le maualuga o le kulukose i le siosiomaga o peta peta.

O meafaigaluega a le falemaʻi e fesoasoani i le faʻafefeina o le faagasologa o le faʻaaogaina o le glucagon e suauu piaperiic alpha.O le faʻaaogaina o le vailaʻau faʻateleina le faʻamalosia o le inisalini o le atigipusa o loʻo i luga o le ogatotonu o sela o sela o meaola o le insulin e faalagolago i le tino.

A maeʻa le tuʻuina atu o le vailaau i totonu o le tino o se tagata maʻi, e toetoe lava o le gaʻo atoa i totonu o le toto. O le tagofia o fualaau faasaina i le taimi e tasi ma meaai e le afaina tele ai le faagasologa o le absorption, e tatau i se tagata ona manatua o le aveina o fualaau faasaina i meaai e mafai ona taitai atu ai i le faaitiitia o le vaega o le tino i le plasma toto.

O le kulupu malosi e fusifusia i le plasma albumin, o le tikeri o le fusia e oʻo atu i le 98%.

O le maualuga o le faʻaaogaina o fualaau faasaina e maua i le 1-2 itula talu ona tuʻuina atu le vailaʻau i totonu o le tino.

O le fualaau faasaina ua toeitiiti lava atoatoa i le ate i ni gasegase autu se lua. O nei metabolites o:

O nei gasegase faʻasolosolo e faʻaaogaina atoa mai le tino i tutusa tutusa, e ala i le talo ma le faanatinati. Aveesea o le fualaau faasaina ua faia i luga o le 45-72 itula. O le afa o le soifuaga o le tino galue malosi mai le 2 i le 5 itula.

Afai o le tagata maʻi o loʻo i ai se faʻafitauli matuia o le le atoatoa o le tino, o loʻo i ai se maualuga maualuga o le faʻaputuina o fualaau faasaina i le tino o le maʻi.

Faʻatauga ma le tuʻufaʻatasiga o Maninil ma isi fualaau

O le tofiaina o Manilin e le fomaʻi aoga e tatau ona o gatasi ma le faʻatulagaina o meaʻai faʻapitoa. O le vailaʻau o le vailaau faʻatau e faʻalagolago atoa i faailoga o le maualuga o le suka i le toto plasma na maua i le taimi o le suʻesuʻega.

O le faʻaaogaina o fualaau e tatau ona amata i ni nai laasaga. Ole laʻititi ole laʻititi o Maninil o le ½-1 papalama o Maninil 3.5. O lenei lomiga o le vailaau faʻasaina e aofia ai le 3.5 mg o le gaioiga gaioiga galue. I le laasaga muamua o togafitiga, e tatau ona ave le vailaʻau i le aso.

O le uluai metotia na faʻaaoga e mafai ona alualu i luga le alualu i luga pe a manaʻomia. O le maualuga ole faʻatagaina o se vailaʻau e 15 mg / aso.

O le faʻafeiloaʻiga o se tagata maʻi i le faʻaaogaina o Maninil mai isi masini faʻapitoa e tatau ona faia ma le faʻaeteete.

E mafai ona faʻaaogaina Manuinil i le taimi o le monotherapy ma avea o se vaega o le faʻasologa o togafitiga. I le taimi o togafitiga, e mafai ona faʻaaoga Maninil faʻatasi ma Metformin. Afai o le tagata gasegase o le le faapalepale i Metformin, e mafai ona faʻaaoga Maninil i le togafitiga o fualaau faasaina o le kulitezone.

Afai e talafeagai, o le tuufaatasiga o Maninil i fualaau faasaina e pei o Guarem ma Acarbose ua faatagaina.

Pe a ave le fualaau faasaina, e le tatau ona ulaina ia laulaau. O le tagofia o vailaau e tatau ona tuʻuina atu ma le inu tele o vai. O le taimi sili ona lelei mo le tagofia o fualaau faasaina o le taimi lea ao leʻi faia le taeao.

Afai e te misia le taimi o le pulega, e le tatau ona e faʻaaogaina faʻalua o fualaau oona.

O le umi o le mono-ma le faʻalavelave faʻapitoa e faalagolago ile tulaga o le maʻi ma le natura o le faʻafitauli o le maʻi.

I le vaitau o togafitiga, e manaʻomia le siakiina masani o le setete o metabolic process. E tatau ona siaki pea le kulukose o le plalasma.

Faailoga ma le faʻailogaina mo le faʻaaogaina o Maninil

O se faʻamatalaga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina o le i ai lea o le maʻisuka ituaiga II ile tagata maʻi.

O le faʻaaogaina o fualaau faasaina e faʻamaonia pe afai o le faʻaaogaina o le tino faʻaletino ma se taumafataga faapitoa e le mafai ona taʻitaʻia iʻuga taua lelei pe a togafitia le maʻisuka ituaiga 2.

E pei lava o soʻo se vailaʻau, Maninil e tele faʻasolega mo le faʻaaogaina.

O le tele o le faʻasatauga i le faʻaaogaina o fualaau o loʻo i lalo:

  • o le tagata gasegase ua i ai se lagona tele o le tino i le glibenclamide poʻo isi vaega o le vailaʻau,
  • le gasegase o le maʻi ile sulfonylurea,
  • le atinaʻeina o se tagata maʻi i le maʻisuka ituaiga 1,
  • maʻetukacidosis o le maʻisuka, o le atinaʻeina o faʻailoga o le muaʻi maʻi ma le maʻisuka,
  • siakiina o le faaletonu ogaoga o le ate i se tagata maʻi,
  • ogaoga faaletonu
  • siakiina o leukopene,
  • solitulafono ogaoga i le faagaoioia o le vaega o meaʻai,
  • o le i ai o le faʻaleagaina o le le faapalepale e le tagata gasegase o le lactose,
  • le vaitaimi o le gaioiga ma le lactation,
  • O le tausaga ole maʻi e oʻo ile 18 tausaga.

Ole lapataiga faapitoa e tatau ona faʻaaogaina pe a faʻamaonia togafitiga pe a fai o le maʻi na faʻaalia le i ai o faʻamaʻi pipisi e mafua ai le solia o le gaioiga galue.

Faʻavae, faʻamaoniga ma le faʻasaʻoina mo le faʻaaogaina o Metformin

Metformin o se taamilosaga, biconvex faʻatalanoa ma se lanu paʻepaʻe. O pusa e faʻapipiʻi fafo i fafo ma se mea e faʻapipiʻi ai fale.

O le vaega taua o le fualaau faasaina o le metformin hydrochloride.

E le gata i lea, o le tuufaatasiga o le vailaau faasaina e aofia ai le tele o vaega faaopoopo e faatino ai se galuega fesoasoani.

Vaega o ausilali e aofia ai mea nei:

  1. Povidone.
  2. Fuga o le kuluga.
  3. Crospovidone.
  4. Magnesium stearate.
  5. Talc.

O le atigi 'oloʻo aofia ai vaega nei:

  • methacrylic acid
  • methyl methacrylate copolymer,
  • macrogol 6000,
  • titanium dioxyide
  • talisa paʻu.

O faʻamatalaga autu mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina e faapenei:

  1. O le i ai o le maʻisuka o le ituaiga lona lua, i le leai o se uiga e atiae le ketoacidosis, i le leai o se togafitiga e le aoga.
  2. I le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka faatasi ai ma le inisalini, aemaise lava i le i ai o se faailoga maualuga o le gaʻo, lea eo faatasi ma le foliga mai o le inisalini maualuga.

O faʻamaoniga i le faʻaaogaina o Metformin o:

  • o le i ai o le muamua, coma, pe afai o le ketoacidosis o le maʻisuka ua iloa,
  • o le i ai o le le atoatoa o le galuega,
  • faʻamaoniga o maʻi tuga e tutupu ma le foliga mai o se maualuga maualuga o le lamatiaga o le atiaʻe o faaletonu o gaioiga galue i fatugaʻo,
  • se tulaga o le faʻamalaina, fiva, faʻamaʻi pipisi, se setete o le matelaina o le okesene,
  • o le i ai i totonu o le tino o faʻamaʻi ma gasegase faʻamaʻi lea e mafai ona oʻo atu ai i le tupuga o le okesene o matelaina o sela o le tino,
  • gaioiga galue i le ate,
  • ava malosi, gaʻo ava malosi,
  • atinaeina o faailoga o le lactic acidosis,
  • o le faʻaaogaina o meaai maualalo-kalori,
  • le vaitaimi o le gaioiga ma le lactation,

O se faʻaopoopoga faaopoopo o le tui o le tagata maʻi i vaega o le vailaʻau.

Faʻaaogaina faʻamaloilo o Metformin

O le faʻaaogaina o le vailaʻau e fesoasoani e faʻagesegese ai le gluconeogenesis i totonu o le ate ma faʻaitiitia ai le fua faatatau o le faʻaaogaina o le kulukose mai le moli. O le fualaau faasaina e faʻaleleia ai le lagona o le tino o le tino o le tino o le inisalini e faalagolago ile inisalini.

Metformin e le mafai ona aʻafia le faagasologa o le inisalini e maua mai i vailaau o le tino. O le faʻaaogaina o lenei vailaʻau e le faʻaosofia ai foliga vaaia o le hypoglycemia i le tino o le maʻi.

O le faʻaofiina o Metformin i totonu o le tino e mafai ona faʻaititia ai le mea e maua i le triglycerides ma lipoproteins maualalo.

E le gata i lea, o le vailaʻau e fesoasoani e faʻaitiitia pe faʻamautu ai le mamafa o le tino. O le bioavailability of drug is 50-60%. O le maualuga o le faʻaaogaina o fualaau faasaina pe a uma ona tuʻuina atu i totonu o le tino e maua ile 2.5 itula. E le o tuiina le metformin i masini plasma, e mafai ona faaputuputu i totonu o sela o vaovao, i totonu o sela o le tino maso, ate ma fatuga.

Aveesea o le fualaau faasaina e faia e le suia e fatugaʻo. O le afa-ola e faʻaumatia mai le 9 i le 12 itula.

I le togafitiga o togafitiga faʻatasi, o se faʻalavelave e aofia ai Metformin ma insulin e mafai ona faʻaaoga.

O le faʻaaogaina o Maninyl i le i ai o nisi faʻafitauli faaletonu i le tino e mafai ona afaina ai le maʻi ona o foliga o se tele o itu aʻafia. E faʻatusatusa i le Maninil, o le faʻaleagaina o le tino o Metformin e matua maualalo.

O le faʻaaogaina o Metformin e faʻateleina ai le faʻaalia o maʻi o fualaau oona i tagata mamaʻi. O nei faʻaaliga o le manava ma le dyspepsia.

O fualaau uma e lua aoga pe a faʻaaoga e tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaoga.

O le faʻaaogaina o le Metformin 850 e fautuaina pe afai o le tagata maʻi e maua i le maʻisuka o le ituaiga lona lua o le mamafa. O lenei filifiliga o fualaau faasaina ona o le aafiaga o Metformin i le tino - o se faaitiitia po o le faamautuina o le mamafa o le tino o le tagata maʻi.

O le vitio i lenei tusiga o loʻo talanoa e uiga i le gaioiga a Metformin.

O le a le mea sili atu Maninil poʻo Glyukofazh?

Glucophage, e le pei o Maninil, e le gata e fesoasoani e maualalo le suka o le toto, ae e aloese foi i le atinaʻeina o faʻalavelave matuia o le maʻisuka. Ae ui i lea, e tatau ona tuʻuina atu i le uluai vailaʻau, nai lo ana faʻasologa. E mafai foi ona e gauai atu i le fualaau faasaina Glucofage Long.

Faiga masani

Metformin ma manninil - fualaau mo togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2. O loʻo faʻamalamalamaina i mea e faʻaleagaina ai le tino, ua faʻaaoga e faʻaititia ai le toto toto i le plasma toto.

O vailaʻau uma e lua e mafai ona faʻaaogaina eseese ma, pe a manaʻomia, i togafiti faʻalavelave ma isi vailaʻau faʻatatau. O le metformin ma le mannilol e matua aoga tele i le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2, i le noatia ma le fai fuafua i faatonuga mo le faʻaaogaina ma fautuaga mai le fomaʻi.

O vailaau faʻainisinia o loʻo maua i se ituaiga o laumei ma eseese gaʻo o mea e gaosia.

Faʻafefea ona sui Maninil pe a le faigaluega?

Afai ua muta le gaosia o le insulin i le pancreas, o le a le maua le manulauti o Maninil. O lona uiga o loʻo alu pea le maʻi. Afai e le alu le tagata gasegase i le fomaʻi ma ua le vave amata ona maua ni inisua o le inisalini, ona maliu ai lea o ia mai le ogaoga o taunuuga o le maʻisuka.

O eseesega i le va o mannil ma metformin

Laʻau o le suauu-manua ma le metformin - e eseese i le tuufaatasiga, o le faiga o le gaioiga i le tino ma le auala e faʻaitiitia ai le toto glucose.

Metformin e aofia ai biguanides. E faʻaitiitia ai le toto suka e ala i le taofiofia o lona gaʻo i le ate. O le vailaau e faʻamalosi ai se enzyme ole ate e puipuia ai le kulukose mai le ulu atu i le toto. O le fualaau faasaina e leai se vaega o le faatonutonuina o le inisalini.

O le gaioiga malosi o le maninyl o le glibenclamide. E faʻamalosia ai le gaosiga o le inisalini i le pancreas e ala i le tapunia o vaomalo i peta peta. Faʻatasi ai ma togafitiga Maninil, e manaʻomia le mataʻituina ma le totoʻa le maualuga ole kulukose o le toto ina ia vave fetuunai le fuainumera manaʻomia ma ia tausia se togafitiga.

O fualaau oona atonu o le a faʻaalia ai le tele o aʻafiaga itu. Mo le manila, o le: hypoglycemia, fiva, leu, pigmentation o le paʻu ma mucous membranes, vevela, hepatitis. Metformin ei ai se lisi itiiti ifo o faʻamatalaga leaga e ono tutupu pe a uma ona tago i le fualaau faasaina, lea e vaʻaia lelei ai pe a faʻatusatusa i le mannil. O le mea autu, ae masani lava, o le aʻafiaga o le metformin o le ita lea i le gastrointestinal tract (manava, vomiting, tui o le intestinal, flatulence).

Pe a faatusatusa i le maninil, o le metformin e sili atu ona aoga i le puipuia o le maʻi o le maʻisuka. Faatasi ai ma le faʻaaogaina masani, o le vailaʻau e faʻamautu ai le mamafa, ma e fesoasoani foi e faʻaitiitia.

O le lisi o faʻamaoniga mo le faʻaaogaina i vailaʻau uma e tutusa, sei vagana ai ole glibenclamide e le o faʻaaogaina mo le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka.

O a fualaau e sili atu le malosi nai lo Maninil?

Maninil o se vailaʻau malosi e faʻaitiitia ai le suka o le toto. Afai e taofi le galue, ona manaʻomia lea e le tagata maʻi ni injections o le inisalini. E leai se isi fualaau oona o le a fesoasoani.

O tagata maʻi e taʻu mai o Maninil o se fualaau taugofie. O le mea lea, o le filifiliga e masani lava ona pau i luga ia te ia.

E mafai ona e mauaina ni iloiloga e uiga i le mea moni e faapea, i nai tausaga talu ona amata le pulega, ua le toe galue Maninil. Ae ui i lea, ei ai foi ni iloiloga lelei e uiga i lenei fualaau faasaina.

E uiga i le fomaʻi: Mai le 2010 i le 2016 Fomaʻi o le falemaʻi faʻapitoa o le soifua maloloina o le numera soifua maloloina 21, le aai o elektrostal. Talu mai le 2016, o loʻo galue o ia i le nofoaga autu mo togafitiga Nu. 3.

Pusa tioata meaai: mea moni ma tala faʻasolopito!

10 togafitiga faalenatura mo le gasegase, o lona aoga e faamaonia ai faasaienisi

O le maʻi suka o le solia lea o le metabolism o gaʻo ma vai i totonu o le tino. O le taunuuga o lenei mea o le solia lea o galuega a le pancreas. O le pancreas e maua ai le hormone e taʻua o le inisalini. O le insulin e aafia i le gaosia o le suka. Ma a leai, e le mafai e le tino ona faia le liuaina o le suka i le kulukose.

O se togafitiga lelei mo le maʻisuka o se faʻaaogaina o fualaau faʻamaʻi. Ina ia saunia le fua, ia ave le afa afa ipu alder, se sipuni sipuni o fugalaau ma lua kapu puno o quinoa. Sasaa uma nei mea i le 1 lita o vai ua tunu poʻo vai manino. Ona faʻafefiloi lelei ma faʻaaogaina mo le 5 aso i se nofoaga pupula.

E toatele e manatu faatauvaa i le taua o meaʻai talafeagai ile togafitiga o soo se faʻamaʻi. I le tulaga o le maʻisuka, ae maise lava le ituaiga lona lua, e le tatau ona finauina lenei mea. A maeʻa, e faʻavae i luga o se faʻafitauli o le gasegase, lea e afua mai i le le lelei o meaai paleni.

E le gata o le suka i le uiga moni o le upu o loo i ai se taufaamatau i le maʻisuka. O meaʻai manogi, ma i se tulaga lautele o soʻo se meaʻai e maua ai le gaʻo, ia faitau le mita i luga o le fua.

O se tasi o faitioga masani i le tele o faamaʻi o le susu. O nei mea e mafai ona avea ma faʻamaʻi o le faʻaogaina o meaʻai, togafitiga faʻapitoa o totoga o le celiac, e manaʻomia ai togafitiga taʻavale, fatu ma faʻalavelave faʻalavelave faʻaleagaina, maʻi faʻasolosolo ma le endocrine, ma le maʻisuka.

O fea vailaʻau e sili atu?

O Maninil ma metformin e tele ni tulaga lelei ma mea le lelei e tatau ona amanaia pe a faamaonia se togafitiga patino. Ina ia ausia le maualuga o le togafitiga, e tatau ona mafaufau i le mataupu o tagata taʻitoʻatasi taʻitoʻatasi, ma taulaʻi faapitoa i uiga o se tino patino.

Metformin o loʻo i ai le aʻa i lalo o le tino, lea e tutoatasi mai le maualuga o le insulin. Pe a ave, ia maualalo le avanoa e atiaʻe ai le hypoglycemia. O le mea lea, i le taimi masani o le galuega o le pancreatic, o se tulaga talafeagai o le production o le hormone peptide, o le aoga o le metformin e le faatuaoia

O le maʻisuka e le o se faasalaga. O se faʻamaʻi lea e manaʻomia ai vaifofo faifai pea, meaʻai ma nisi o mea faitino. Afai e te mulimuli i faatonuga uma a lau fomaʻi, e mafai e se tagata ona ola i se olaga atoatoa.

Maninil ma metformin o vailaau e masani ona faʻamatalaina i togafitiga o le maʻisuka. Ina ia mafai ai ona fuafua po o fea o mea tau inisinia e manaʻomia i se mataupu faapitoa, e tatau ona faia se suʻega o le tino.

Tuua Lau Faamatalaga