O le candy-yourself-candy mo maʻi suka e aunoa ma le suka: candy ma marmalade

O le maʻi suka o se faʻamaʻi matautia, ae o aso nei o fomaʻi e malilie i se mea se tasi: o lenei maʻi e le o se faʻasalaga, ae o se auala e tatau ona e gauai faapitoa atu ai i lau meaʻai. Ma afai o muamua mea suamalie mo le maʻisuka o se taofiga mamafa, i aso nei oeo loʻo maua pea le maualuga maualuga o le suka i le maualuga o le toto e mafai ona latou faʻaogaina i latou lava i suamalie. E lava lava le filifili mo oe lava ia suauu maʻisuka faapitoa lea e le o iai le fesuiaiga i le tuufaatasiga.

O faʻamanuiaga ma faʻamaʻaloga o lole mo le maʻisuka

Afai e te mafaufau ma le totoa i le tuufaatasiga o meaʻai suamalie faapitoa mo tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka, o le ae matauina i laina muamua o le ai ai igoa e le masani ai mo mea e aofia ai: fructose, sorbitol, mannitol poʻo le saccharin. O mea nei e taʻua o le suamalie. Latou te le o iai le fesuiaiga, lea e faʻasaina i le maʻisuka, ma sugars (fruit), vine alcohol (xylitol, mannitol) poʻo le sodium saccharin (saccharin) e avea ma ona sui.

O faʻamanuiaga o ia laʻau suamalie e manino lava: o tagata e maua i le maʻisuka o le ituaiga muamua ma le lua e mafai ona latou tausia i latou lava i se suamalie suamalie e le afaina ai o latou soifua maloloina. O le isi faʻaaogaina o ia laʻau suamalie: o latou faavae o le suka, mea iti calories, mafua ai le afaina ai o le fuainumera, lea e talisapaia ai i latou e le gata i le maʻisuka, ae faapea foi i latou e lagolagoina meaʻai talafeagai.

Afai tatou te talanoa e uiga i le lamatiaga ole sosolo, ona itiiti lea:

  1. Sweets mo tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka e mafai ona mafua ai se faʻaopoopoga o le faʻamaufaʻailogaina pe'āfai e faʻateleina i le tele. O le masani mo se tagata e maua i le maʻisuka e 2-3 vaega i le aso, sili atu ma se taimi e faʻaaoga ai.
  2. Afai o selu ei ai le fusi, e taua le manatua e sili atu le caloric nai lo isi mea suamalie, ma e le fautuaina mo tagata o loʻo i ai le uiga o le gaʻo.
  3. E faʻaaogaina e le aufaʻatauʻese le faʻaaogaina o gaʻo fesuisuiaʻi mo le sauniuni o le suamalie, ua faʻamaonia le leaga, ia faitau ma le faʻaeteete le tuufaatasiga o lauʻau faʻatau e te faʻatau.
  4. E pei lava o isi oloa, o mea suamalie i le suka e suitulaga ai e mafai ona tupu ai se faʻafitauli faʻafefe pe afai e te muai oso atu i se allergy i se tasi o vaega, e pei o le nati, koko poʻo le laukose.

O le mea lea, afai e te faʻalatalata atu i le filifiliga o laʻau suamalie mo le maʻisuka ma le atamai, faʻatau i faleoloa faʻapitoa poʻo falemaʻi, iloa le fuataga ma filifili i latou e fetaui ma oe, o le manuia mai ia i latou o le a sili atu nai lo le leaga.

Faʻaaoga fua ma fualaau e fai ma sui o selu. O le fesoʻotaʻiga o loʻo faamatalaina ai le aoga o cherries mo le maʻisuka.

Nai lo le suamalie masani, togafiti au fualaau 'aina i sukalati, o iinei e mafai ona e faitau i le fua.

O iinei o le ae maua ai nisi fua o fualaau suamalie.

O a mea suamalie e mafai ona ou 'ai?

O sui sugar e fesuisuiai lautele i le tuufaatasiga ma le tofo. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le saccharin e sili atu ona manaia lona tofo, ae e mafai i nisi taimi ona tuʻuina atu se moli metotia metotia i le faʻamalosi. O le fructose e le suamalie le suamalie nai lo le siaki, ae o loʻo tumau pea le tasi o taʻaloga masani.

Xylitol, sorbitol ma le mannitol ei ai se fuainumera maualalo maualalo, ae o latou suti e itiiti ifo nai lo le fructose (tusa o le 40-60% o le suamalie o le suka masani).

I luga o le fusi

O le mea moni, o na suamalie ei ai le aia tatau e ola ai. Latou te manaia le tofo ma, afai e 'aina sina mea itiiti, o le a le afaina ai le soifua maloloina. O le fructose e telegese lemu i totonu o le toto, o le mea lea o le a le tupu ai se toso malosi i le suka, ae o lona maualuga o le kalori e tatau ona amanaia.

Na maua foi e fomaʻi o le fructose e leaga lona aafiaga i le lipid metabolism. E le o fautuaina mo i latou e maua i le maʻisuka ituaiga 2 ma e faigofie i le vave maua o le gaioiga.

A maeʻa ona e matamata i lenei vitio, o le ae iloa e uiga i aoga ma mea leaga o le fuasela e pei ona suia ai le suka:

I le sorbitol poʻo le xylitol

Mai i le itu o loʻo iai le faʻamanuiaga, o ia mea suamalie e itiiti le maualuga o le kalori, o lona uiga e mafai ona 'aina e i latou o loʻo muamua i le gaʻo. Ae o nei suka o loʻo i ai foi a latou "afaina."

Ona o le numera laʻitiiti o kalori, o nei mea uma e lua e le maua ai se lagona o le atoatoa, e ui lava e aʻafia ai le faiʻai i le auala tutusa e pei o le suka masani. E le gata i lea, e mafai ona mafua ai le le mautonu o le manava: o le afaina, afaina ma le taoto e masani lava ona o faatasi ma le xylitol ma le sorbitol. Ae afai o lou tino e tali masani i nei vaega, o le siʻosiʻomaga e faʻatatau ia i latou o le a avea ma se faʻaopoopoga sili i au meaʻai.

DIY candy mo le maʻisuka

Afai o loʻo e nofo ai, o loʻo i ai se faʻafitauli e sailia ai le maʻisuka, poʻo le tele o mea faʻapitoa faʻamalositino mo le faatauina atu e laʻititi, e sili ona lelei le fai o lau suti. E faʻaaogaina foi lea tulaga i mataupu pe a e le o mautinoa e uiga i le lelei o na suauu e avanoa saoloto i faleoloa lata ane. E le gata i lea, o mea e gaosi mo i latou e faigofie ona maua, ma e faigofie le faiga o kuka.

O a mea e mafai ona ou faʻaaogaina

O le mea moni, o le lisi o meaʻai ua faamaonia e le maʻisuka e tele lava. Ma mai ia mea, pe a manaʻomia, e mafai ona e fatuina ni faʻafeʻau faʻalelei mo au meaʻai.

O le tele o taimi e faʻaaoga ai le ulaula:

  • fualaau mamago - o se punavai masani o le fusi ma se faleteuoloa o vitamini,
  • nusipepa, aemaise lava, alalaupapa po o palatini,
  • fatu: sesame, nigella, fatu pala, poppy fatu,
  • popo niu
  • pata
  • koko poʻo lona suamalie e sui ai le uʻamea,
  • suauu lanu meamata e fai i fructose-black.

O mea aogaAotelega
aso -e tusa ma le afa kilokalama
walnuts po o falesa -1 ipu
pata -¼ faʻamaʻi tulaga
nati, fatu poppy, popo ma koko koko -mo suti malie
Taimi e kuka ai: 30 minute Calories i le 100 kalama: 422 Kcal

Aso o se tasi lea o fualaau mamago sili ona ola maloloina. Ma mai ia i latou e mafai ona e faia ni selu e pei o sukalati.

  1. E amata, faʻamaonia aso mai fatu. Sasaa vai inu i luga o latou mo le 10 minute ma tuʻu le tulaga. Ona lafo lea i totonu o se paluga ma faʻagogo.
  2. Faʻamau aso ma nusipepa i totonu o le ipu faʻaofuofu (e mafai ona faʻamago mulimuli i totonu o le ogaumu), faʻaopopo le pata ma fufulu le vaʻaia seʻia oʻo i se mea tutusa lelei.
  3. Saunia se ipu tioata poo se palasitilafolafolafolafolafola poʻo se mea e tipi ai keke. Savalivali laitiiti i luga o lona fogaeleele ma se pulumu ua tuu i totonu o le suauu fuālaʻau (o lenei mea e tatau ai ina ia le pipii lole).
  4. Laʻu koko, fatu poppy po o fatu gaosi i luga o sau.
  5. Fufulu lima, ave sina vaega o le masini ma taʻavale i totonu o se polo.
  6. Lili i se tasi o saucers ma tuʻu i luga o se ipu.
  7. Faʻamau pepa o totoe i le auala lava e tasi.
  8. Taumafai e faʻasalalau lauʻau vavalalata i mamao mai le tasi ma le isi ina ia latou le pipii.
  9. Tuu ia lole ua maeʻa i totonu o le pusaaisa mo le afa itula e seti ai.

Chocolate Dried Fruit

O lenei meaai suamalie e leai lava se eseesega mai le suamalie. Mo ia tatou te manaʻomia:

  • moli afifi - 200 kalama,
  • pulu - 200 kalama,
  • sukalati vine - 200 kalama,
  • walnuts - 100 kalama.

Malosiaga o le malosi: 435 kcal / 100 grams.

Taimi e kuka ai: 5 itula + 20-30 minute.

Soak dried fualaau aina i le malulu mo le 5 itula. E fautuaina e faia lenei mea i totonu o se isi ipu ina ia aua le faalavelaveina le manogi o apricot ua mama ma pulu. Umu fatu, filifili kernel atoa. Vae le sukalati i ni fasipepa ma tuu i totonu o se vai vai taele e vevela ile vevela vevela.

I fualaau taʻitasi o apricots ma paʻu mamago, tuu le fatu o se paina, tui i luga o se uumi umi ma togi i le sukalati suamalie. Ona faapipii lea o se mafiafia lanu tioata ma malogo mo le itula ma le afa i se nofoaga manaia.

O le vitio o loʻo faʻaalia ai se isi fua mo fualaʻau i totonu o fale ma fualaau mamago:

Faʻasologa Taua

Pe a faʻaaoga fualaʻau mo le maʻisuka, e aoga le manatuaina o nisi o itu taua:

  1. E sili ona lelei le 'ai ia i latou i nai itula uma.
  2. O lapisi o le a sili atu ona faʻaleleia ma o le a le totoina le maualuga o le suka pe afai e te inuina i le lanu lanumeamata po o se broth rosehip.
  3. Afai e te filifili e togafiti oe lava i lole, ia e musu e faaopoopo le suka e suitulaga i lauti poo isi meainu.
  4. O le 'ai o le suka suka i aso uma e faʻasaina, e tusa lava pe e te usitaia le alauni o aso taitasi.

O le maʻisuka o le a faʻailogaina lona olaga, ma e faʻaaoga muamua lava i le aganuu o le taumafa o laʻau suamalie. Mo tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka, o mea masani masani ma mea suamalie e faʻasaina, ae o loʻo i ai se isi mea talafeagai i oloa o le kulukose: mea faʻapitoa faʻapitoa e faʻaogaina i luga o le saccharin, fructose, xylitol, poo le sorbitol. E faʻatau atu i falemaʻi ma fale faʻapitoa poʻo matagaluega ma oloa mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, ae sili atu le faigofie ma sili atu ona saogalemu le faia o suauu maloloina lelei i ou lava lima.

Sweets mo le maʻisuka: lelei meaai mo le maʻisuka

E ui lava i le mea moni o le suamalie mo le maʻisuka e faatagaina, e mafai ona 'aina i fua faʻatatau. A maeʻa le faʻaaogaina muamua o laulaʻau i le sukalati pe leai foi, e tatau ona fuaina le kulukose toto ma se glucometer.

O lenei mea o le a mafai ai ona e siaki lou lava tulaga ma vave maua ai oloa e fesoasoani i le vave tele o le toto o le suka. I le tulaga o le soliga o le setete, e tatau ona lafoai ia laulaau, o le a suia i latou i le siva saogalemu.

I totonu o le matagaluega faapitoa o le soifua maloloina e mafai ona e mauaina sulati ma suauu suamalie e aunoa ma le suka ma le jam.

Mo lenei mafuaʻaga, e ono mafaufau tagata o le 'auʻaunaga pe mafai ona' aina 'aisa mo le maʻisuka ituaiga 2, ma e mafai ona' aina ia sisi.

Laʻau eletise ole glucose e maualuga le kalori o loʻo aofia ai gaʻo.

I lenei tulaga, o ia oloa e mafai ona afaina tele ai le tulaga o suka i le toto.

White sorbitol sweets, lea e aofia ai le suamalie, ua manatu e sili atu le saogalemu.

  • E masani lava, o sisi o le suka suka aofia ai le sola malosi, lea e aofia ai vailaʻau faʻamalosi, ae o le afa o le kalori mea e faʻatusatusa i le suka masani. E aofia ai le xylitol, sorbitol, mannitol, isomalt.
  • O sea suāsusu e sui lemu i totonu o le tino nai lo le suka ua faʻamamaina, o loʻo i ai se fuainumera maualalo maualalo, o le mea lea e faʻapupula atili ai le faʻamaʻi o le kulukose, e aunoa ma le afaina ai o le maʻisuka. Ae e taua le malamalama o ia mea suamalie e le afaina e pei ona faamautinoa e le au gaosiga, pe a faʻaaogaina, e tatau ona faitau fua o gaʻo ma mataʻituina le kulukose i totonu o le toto.
  • E leai se mea lauiloa e sili ona lauiloa o polydextrose, maltodextrin ma fructose. O le tuufaatasiga o oloa e aofia ai ia vailaau e aofia ai calories ma gaʻo, pe a fesootai ma lenei mea, o suamalie ei ai se faasinomaga maualuga ma e mafai ona faateleina le maualuga o le suka i le toto e tutusa ma sweets.
  • O ia suka e mafai ona aʻafia ai le tino - afai o tagata soifua maloloina ma tagata maʻisuka e masani ona 'aina laʻau suamalie ma le fructose, polydextrose poʻo le maltodextrin, e ono oʻo mai faafitauli i le gastrointestinal tract.
  • O suālaʻau, aspartame, acesulfame potassium ma le sucarlose ua manatu e le saogalemu, e le o iai ni calories ma ni gaʻo. O le mea lea, o na suauu e mafai ona 'aina faʻatasi ma le maʻisuka, latou te maualalo le faʻaogaina o le kulumacose, e le faateleina le kulukose o le toto ma e le afaina ai tamaiti.

Ae a oʻo mai le faatauina o ia mea suamalie, e taua le tilotilo i mea faaopoopo o loʻo aofia i totonu o le oloa.

O le mea lea, mo se faʻataʻitaʻiga, suauʻu, suamalie e aunoa ma le suka, suamalie ma le faʻatumu fualaau oona o le ai ai se eseʻesega o fuainumera e tusa ai ma mea o calorie ma gaʻo, o lenei mea e tatau ona faʻatautaia pe a faʻatusatusa i aso uma.

Aʻo leʻi faʻatau i totonu o se fale talavai poʻo se faleoloa faapitoa a lole lole ma sui o suka, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi. O le mea moni e faapea, e ui lava i le maualalo o le faʻasologa o igoa, o nisi mea suamalie e mafai ona afaina i nisi ituaiga o faʻamaʻi.

Aemaise lava, o le sweetener aspartame ua solia mo antipsychotics, aua e mafai ona faʻaleleia aʻafiaga o le itu ma faʻalautele ai le toto.

O a sasau e lelei mo le maʻisuka

Pe a filifilia fualaau suamalie i totonu o le faleoloa, e tatau ona e gauai atu i le tuufaatasiga o le oloa, e tatau ona i ai se aofaiga maualalo o kalori ma gaʻo. O ia faʻamatalaga e mafai ona faitauina i luga o le afifiina o le oloa na faʻatauina.

O le aofaiga o le carbohydrate content e aofia ai le suka, fiber, ava malosi, suka ma isi ituaiga o suamalie. O faʻatusa mai le afifi o le a aoga pe afai e te manaʻomia le suʻega o le glycemic index ma fuafua le aofaʻiga o aofaʻi o gaʻo i le maʻisuka menu.

Ia mautinoa ia eʻi totoʻa atu i le tootoo o le lole e tasi, e manaʻomia e laʻititi laʻititi, talu ai ole masani ole maʻisuka e le sili atu i le 40 g o fualaau aina, lea tutusa tutusa ma le lua i le tolu o lole. O sea ituaiga e vaevaeina i ni nai meaʻai - tasi sina suamalie i le taeao, aoauli ma le afiafi. A maeʻa se taumafataga, e faia se fuataga o le fuaina o le kulukose toto ina ia mautinoa ai ua saogalemu le oloa.

  1. O nisi taimi o gaosi oloa e le o faailoa mai o le suka suka o loo aofia i totonu o le autu autu o le oloa, ae o nei mea suamalie o loo lisiina i taimi uma i se lisi fou o mea taua. E masani lava, o sugar e suitulaga igoa e muta i -o (e pei o le sorbitol, maltitol, xylitol) poo -ol (sorbitol, maltitol, xylitol).
  2. Afai o se maʻisuka e mulimuli i se meaʻai maualalo-masima, aua le faʻatau pe 'ai fualaʻau' oloʻo i ai le saccharin. O le mea moni, o le sodium saccharin e fesoasoani e faateleina le sodium toto. E le gata i lea, o sea mea suamalie e solia i le taimi o le maitaga, ao laasia le placenta.
  3. E masani lava, o vailaau faʻateʻi e faʻapipiʻi i le lanu paʻepaʻe nai lo elemene pectin, o lea e tatau ona e gauai faapitoa atu i lenei mea pe a faʻatau se lole. E sili atu ona lelei le faia o fualaau aina o fualaau suamalie poo lau lanu lanumeamata malosi. O le fua mo se ituaiga o oloa e mafai ona faitauina i lalo.

O lole lanu na faatauina atu i totonu o le faleoloa e sili foi ona le lelei ona faʻaaogaina, talu ai o loʻo i ai se vali talafeagai e ono afaina i le maʻisuka ituaiga muamua ma le lua.

E fautuaina e filifili ni lole paʻepaʻe ma kekekeke sukalati, e itiiti a latou mea e puipuia ma isi mea e ono aʻafia ai.

DIY suamalie suamalie

Nai lo le faatauina o oloa i totonu o le faleoloa, o lole ma isi suamalie e mafai ona faia tutoatasi e faaaoga ai se fua faapitoa. O le sauniuniga o na mea suamalie e le tele se taimi, e le gata i lea, e mafai ona tuʻuina atu se tamaititi e aunoa ma le popole ile uiga o le oloa.

Pe a sauni le kuka sukalati, caramel, marmalade, ua fautuaina e filifili le erythritol e sui ai le suka, o lenei ituaiga o suka o le suka e maua i fua, soya sauces, uaina ma pulo. O le faasinomaga o le faasinomaga o se mea suamalie e itiiti, e le o iai ni calories ma ni gaʻo.

I luga o le faʻatau, e mafai ona maua le erythritol i le foliga o se paʻu po o se paluga. Pe a faatusatusa i le suka masani, o le suka e sui ai e itiiti le suamalie, o lea e mafai ai ona e faaopoopo le stevia poo le sucralose e maua ai se tofo suamalie.

Ina ia saunia lole, e masani ona faʻaaogaina le suamalie o le maltitol, e maua mai i le maltose hydrogenated. O le suamalie ei ai lona suamalie lelei, ae faʻatusatusa i le suka faamamaina, o lona aoga taua e 50 pasene le maualalo. E ui lava i le mea moni e maualuga le faasinoupu o le maltitol, e mafai ona gauai lemu i totonu o le tino, o lea e le afaina ai le glucose i totonu o le toto.

Mo le maʻisuka, o loʻo i ai se fua e leai se meaʻai e faʻamalolo ai le maʻamala e faʻamaonia e tamaiti ma e oʻo lava i tagata matutua. E le pei o se faleoloa oloa, o se mea suamalie e sili ona aoga, talu ai o le pectin o loʻo i ai mea e faamama ai le tino o toxins. Mo le sauniuniga o laʻau suamalie, gelatin, vaiinu, vai e le faʻasalalauina poʻo le lauti moa ma le suamalie.

  • Inu po o le hibiscus ua tipi i totonu o le ipu e tasi o le inuina o le vai, o le mea e maua ai le paluga e susulu, sasaa i totonu o se fagu.
  • 30 g o gelatin ua faʻafefeteina i le vai ma faʻaauau pea seia oʻo i le fula. I le taimi lea, o le fagu e inu ai le ava e tuʻuina i luga o se afi mumū ma aumaia i se faʻala. O le gelatin palau ua sasaaina i totonu o le vai inu, ma ua maeʻa ona aveese le pepa mai le afi.
  • E faʻafefiloi le faʻafefiloi o mea, faʻafefiloi, suia le suka i le koneteina e tofo ai.
  • E tatau ona mafanafana Marmalade mo le lua i le tolu itula, pe a maeʻa ona vaeluaina lea i ni vaega laiti.

O lole o le suka suka saunia vave ma faigofie. O le fua e aofia ai le inuina o le vai, se suamalie erythritol, vai faʻamaʻa vai, ma le suauu moli.

  1. O le afa o le ipu inu vai e fefiloi ma le 1-1.5 ipu ipu suamalie. O le mea e maua ai le faʻafefiloi o loʻo tuʻuina i totonu o se pani ma se vaʻaiga loloto, tuʻu i luga o le vevela vevela ma aumai i se vevela.
  2. E kuka le faʻafefiloi seia oʻo ina maua se vaʻaiga mamafa, pe a maeʻa ona aveese le vai i totonu o se afi. A maeʻa le faʻaauau ona faʻafefete, e faʻapipiʻi le lanu meaai ma suauu.
  3. O le vevela vevela e sasaa atu i ni pepa na saunia muamua, ona maeʻa ai lea o lole.

O le mea lea, o tagata e iai se faʻamaʻi o le maʻisuka e le tatau ona lafoaia uma le suamalie. O le mea autu o le sailia lea o se fua talafeagai mo se ipu suamalie, ia maitauina le taua ma le tuufaatasiga. Afai e te mulimuli i le faʻamaufaʻailogaina, faʻaauau ona siaki le suka o le toto, ma saʻo le filifilia o se meaʻai, e le tuʻuina atu le taimi i le maʻisuka.

O le a le ituaiga o laʻau suamalie e aoga mo se tagata tomai faapitoa i le maʻisuka o le a taʻuina i le vitio i lenei tusiga.

E faapefea ona filifili le lole saʻo?

Na taʻu mai e le au faipisinisi le moni atoa e uiga i le maʻisuka! O le maʻi suka o le a alu i totonu o le 10 aso pe ae inu i le taeao. »Faitau atili >>>

Ina ia mafai ai ona 'ai fualaʻau ma le maʻisuka, e tatau ona e filifilia tonu ia mea o le a leai se aafiaga leaga i le tino. Aemaise lava, o igoa ia e aunoa ma le suka i le tuufaatasiga, nai lo le tele o isi suiga. O le mea lea, talanoa e uiga i le auala e filifili ai laʻau suamalie, faʻalogo lelei i le manaʻoga e suʻeina le musika. O le lisi o vaega e mafai ona aofia ai suauu, stevia, sorbitol ma isi suka. Ae ui i lea, o la latou filifiliga e tatau foi ona togafitia lelei, ona e mamao mai maʻi suka uma e mafai ona e 'aina ai suka suka.

O mea aoga faaopoopo e tatau ona mafaufauina o fualaau aina po o le pure puree, susu susu, fiber, faapea foi ma vitamini. O le isi faitioga taua e tatau ona mafaufauina o le tala o le aoga o le malosi ma le faʻamaonia o faʻamaufaʻailogaina o selu. E le tatau ona faʻaaogaina selu ma maualuga maualuga, o le a aʻafia ai le faʻaogaina o le tino ma le gaioiga o le tino atoa.

E le mafai ona faʻatau mai sitiva e leai ni sima i se faleoloa masani ma i ofisa faapitoa mo le maʻisuka. O le lisi o vaega e le tatau ona aofia ai ni vailaau, faʻasao poʻo isi vailaʻau. Afai o le sipuni e faʻataunuʻuina tuʻutuʻuga maoti, e mafai lava ona 'aina, ae tusa ai ma tuutuuga nei:

  • ua fufulu i lalo i le lauti poʻo soʻo se isi ituaiga vai,
  • i le aso e sili ona lelei e faʻaoga e le silia le 35 kalama. (tasi i le tolu suti)
  • e sili ona lelei le faia o lenei mea ma se faʻamaonia o le faʻamaʻi,
  • o le a mafai ona aloese mai aʻafiaga le lelei i le tino pe'āfai e 'aina faʻamalolo i aso uma, ae pe a uma le aso.

O le tala fiafia e mafai ona saunia e le suauu suka i luga ia i latou lava, faia lea mea i le fale.

O nai upu e uiga i le togafiti

Ae e te iloa o se ituaiga togafitiga e mafai foi ona aoga? O le mea moni, o le mea lea - o lole e faia i le fale atonu e matua leai lava se aoga. O le a le mea e sili ona leaga i suauu tau pisinisi? Muamua, o le mea moni, o le tele o suka ma ona mea e faʻaaoga. Ma o le taimi nei e iloa e tagata uma e uiga i taunuuga o le taumafaina i ni inumaga tele.

I le faaopoopo atu i le suka, o nei mea e maua e aofia ai le tele o mea manogi, o mea e lelei ai le tofo ma lanu. E pei ona e malamalama, e leai se aoga i totonu o lisi. I se isi faaupuga, o le faia o mea suamalie e matua le afaina lava e tatau ona e faia e aunoa ma ni mea e faamatalaina. O se meaʻai e leai se suka mama e leai se suka o le a fesoasoani ia te oe. I le faʻaopoopoga, o tamaiti e iai ni mea e 'ai i le fale gaosi susu e mafai ona faʻafefeteina i na mea suamalie.

Faʻapitoa

E pei ona taʻua muamua, e mafai ona e faia ni lole manogi e aunoa ma le suka. O le faia o togafitiga i ou lava lima e le faigata tele. Ma o le suka masani i le tuufaatasiga o lenei togafiti e mafai ona suia e le tele o mea manogi suamalie. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le meaʻai na saunia i lole a le fale e faʻaaoga ai le syrup agave.

I totonu o faifeʻau o aiga, o lenei oloa e le o iloa, ae o lona lauiloa ua faasolosolo malie ona maua le malosi. Ma e le o se mea le aoga, aua o le syve syrup ei ai le kalo maualalo ifo ma le glycemic index, faʻatusatusa i le suka. Faafetai i nei meatotino, o se mea suamalie e mafai ona faigofie ona avea ma se vaega o meaʻai maloloina.

O le mea moni, e taua le mafaufau o lenei syrup e sili atu nai lo le afa e aofia ai le fructose, lea e le tatau ona faʻaumatia soo. E oo lava i lole fale e leai ni suka e tatau ona avea ma se mea e le masani ai i luga o lau lisi pe afai, ioe, e te mataʻituina lou soifua maloloina.

Meaʻai Taua

O le mea lea, ia faia ni sasala lelei ma maloloina e te manaʻomia:

  • 200 ml vaivave agave,
  • 70 ml o vai
  • i le pito o le naifi o le tartar,
  • se sipuniti o vanilla aveese
  • 10 ml o le suauu manogi,
  • 3 g vai vevia.

Mai le aofaiga ua faailoaina o mea aoga, o le ae maua pe a ma le 16-17 lole. E te manaʻomia pe a ma le itula ma le afa e faʻamaeʻa ai le faagasologa.

Auala e fai ai lole

Mo le gaosiga o selu uʻamea, e mafai ona e faʻaaogaina ni kuki faapitoa poʻo ni avanoa laiti mo muffins. E mafai ona e faia lole e oʻo lava i totonu o sipuni sili ona masani nai lo le tuʻuina o laau i totonu.

O lea, muamua lava, ia saunia mamanu ua filifilia, ia lubricating them with oil oil. E manaʻomia ina ia saoloto mai soʻo se mea manogi, ina ia le maua ai e se lole se mea mulimuli poo se manogi. Ae sili atu le lelei, faʻaaoga le suauʻu faʻamalositino i le foliga o se moli - o lenei auala e mafai ai ona e maua se vaega pito sili ona lelei i mamanu, e aunoa ma se tupe faasili.

I totonu o se tamai fagu, faʻafefiloi le vai ma le siva vai. Tuu le atigipusa i luga o le ogaumu, filifili le mana masani, aumai le paluga i se vevela. O lea auina atu le tartar i totonu ma faʻafefiloi lelei.

I le isi laasaga, e fautuaina e teu i luga o se meaʻai faapitoa o le suka. Kuki e tatau ona oʻo ile 140 tikeri. Aua nei faʻalavelave i le faʻafefiloi - ia faia i taimi uma. Aʻo oʻo atu i le 140 tikeri, o le masini e amata faʻafefe ma suia lona malu i se pogisa. I le taimi lenei, e tatau ona aveese le paluga mai le ogaumu. Faʻaopopo le suavai vavave ma le vanilla i le vaega o totoe.

Faʻafefiloi uma mea lelei ma vave sasaa le mea e faʻafefiloi ai i totonu o masini sauni. Afai e te filifili e faʻaaoga laau laupapa, e tatau ona e faʻaofiina i le taimi nei. Vaʻai nei seia maeʻa le masini, ma lafo atu le mea faigaluega i le pusaaisa, ma tuu ai iina mo le itula. A o faagasolo lea taimi, o le a iu lava ina faʻamalosi lole lole e leai ni suka ma e mafai ona faigofie ona aveeseina mai i le mama.

O na ituaiga suauu e mafai ona teuina mo sina taimi i totonu o se pusa meaai faigofie. Ma e mafai lava ona e tuʻuina le lole i totonu o le paʻu poo le ato.

Lua filifiliga

Leai se mea e sili atu ona lelei ma maloloina, o lole ia na faia i luga o le fua o le fructose mama. O na mea suamalie e toetoe tutusa lava ma oloa e maua mai le suka. Ae i lo latou aoga, latou te i ai i le tele o auala sili atu nai lo o latou tagata. O ia mea e mafai ona tuʻuina atu i tamaiti laiti e aunoa ma se fefefe. Faatasi ai ma isi mea, oa latou tapenapenaga o le a manaʻomia se numera maualalo o oloa, masini ma taimi.

O lea la, sauniuni muamua:

  • 200 g fructose
  • soʻo se mamanu mo mea suamalie.

Afai e leai sau pusa faapitoa, e mafai ona e faia na oe lava. Ina ia faia lenei mea, e te manaʻomia ni nai moligao, palala ma paʻu.

Auala e fai ai lole lole e leai se suka

O le laasaga muamua o le saunia lea o mamanu mo lole i le lumanaʻi. Afai e te filifili e aveese mai moligao, o lona uiga o le faagasologa o le a ave ai oe i ni nai minute. Ae o le taunuuga o le a faateia ai oe.

Aveese moligao mai luga o pou, ona fai lea o se pu itiiti i totonu oi latou taitoatasi i le itu. Ona o le mea moni, o lole e leai ni suka e matua paʻu, ma o koneteina e le o ni meaʻai, e tatau ona ufiufi i pepa paʻu i totonu. Mo le faigofie, e sili ona lelei le tipiina o liʻo laʻititi ma le iva o le 8-9 cm mai le mea o loʻo i ai. Faʻapipiʻi foliga i ni foliga, ona tuʻu lea o laʻau moa i totonu o pu. O lenei mea e faaiuina ai le faagasologa.

O le laasaga sili ona faigofie o le faʻafefeteina o le fructose sauniuni. I le auala, e le pei o le suka, e faigofie ona vevela. O lea ia ave le tausiga sili, aua le faatagaina le susunuina o mea lelei. Naʻo le minute talu ona tuʻuina i luga o le ogaumu, o le a avea loa le fugafiti ma suavai. Ma a maeʻa se ulugalii, o le a faʻafefiloi ma liua se samasama laitiiti. O lenei suiga ua faʻamaonia ai le sauniuniga atoatoa. I lenei laasaga, aveese le palupa mai le ogaumu ma sasaa vave le fructose salu i totonu o mamanu na faia.

A maeʻa maeʻaeʻa lau lole e leai ni suka, faʻapipiʻi ma le faaeteete mai pusa ma togafitia le fale.

Tuua Lau Faamatalaga