O se peleni suamalie lelei mo le maʻisuka? Faʻaaoga meatotino ma faʻailoga

E mafai ona 'ai faʻamaʻi i le maʻisuka? O le tele o le maʻisuka latou te fesiligia se fesili talitutusa ona o le suamalie suamalie o nisi ituaiga. O le tali e tasi - e te mafaia! Ua faamaonia e saienitisi Amerika o cherries mo le maʻisuka e mafai ona avea ma auupega lelei i le tau faasaga i le faamaʻi. O nei fualaʻau, ioe, o loʻo i ai mea e fesoasoani ai i le maʻisuka, e faʻaititia ai le suka toto.
O Cherry o loʻo i ai mea o le natura o le natura o lanu, lea e taʻua e tagata tomai faapitoa anthocyanins. O nei vailaʻau i suʻesuʻega suʻesuʻega i luga o suauu pancreatic o manu na faʻaalia ai le 50% o le faateleina o le gaosiga o le inisalini. O le inisalini o le hormone na gaosia e le tino e maualalo ai le toto suka.

Cherry i le maʻisuka - o se aafiaga i luga o ituaiga uma e lua

O le vaega o fualaau fualaau fualaau aina mai le vaega o anthocyanini e nafa ma lanu matagofie o le tele o fua o laau, e aofia ai cherry. Fai mai tagata popoto e mafai ona afaina ai ituaiga uma o le maʻisuka, o le insulin-e faalagolago ma le le o le inisalini. O le tulaga o tagata gasegase pe a maeʻa ona faʻaaogaina pea cherries.

O faʻamanuiaga o le anthocyanini o isi aafiaga aoga. Latou te avea o ni antioxidants o loʻo i ai le tele o aogā aoga i luga o le tino o le tagata: latou te puipuia le fatu cardiovascular mai mea leaga, ma latou maua ai le faʻaolaina o le kanesa i luga o sela o le tino o le tagata.

Cherry ma le maʻisuka - o a ona aoga?

O le pine e iai sona aoga i le tino o le tagata mo le tele o mafuaaga. O loʻo i ai le tele o vitamini C (lelei mo le faʻaogaina o le tino ma le mafaufau), gaʻo (mea taua mo le faiʻai ma neura), calcium (mo ponaivi ma nifo), uʻamea (mo le soifua maloloina), iodine (lelei mo faafitauli i lau oona ma le toe foi) ma le pailani (ia aveese vai mai le tino).

Faatasi ai ma le maʻisuka, e mafai ona 'aina faʻataʻai i le gout, ma avea ai ma vailaau aupito sili ona aoga, e faʻaalia ai taunuuga lelei ma le faʻaitiitia o le tiga ma le mimiti i le gasegase. O loʻo i ai se mea e sili ona saogalemu, faʻamaonia ma faʻamalosi ao faʻaitiitia le faʻaleleia ma le tiga. E mafai ona 'aina le faʻamaʻi e avea o se mea e puipuia ai: o le' ai na o nai vine i le aso e i ai le faʻasalaga i luga o le maualuga o le uric acid i le tino ma puipuia ai le atinaʻeina o faʻalavelave.

O suʻesuʻega lata mai e faasino i faatosinaga sili a cherries i le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2 o le a faʻafetai i le anthocyanins oona, lea na faaosofia ai le 50% o le gaosiga o le inisalini, e pei ona taʻua i luga, ma faʻaititia ai le toto toto. Fai mai tagata popoto e mafai ona aina cherries i le maʻisuka, e tusa lava po o le a le ituaiga!

E fesoasoani foi Berries i le faamamaina o le toto, ate ma fatuga; o la latou taumafataga e fesoasoani i le puleaina o sua oona ma fuamini - o le mea lea, o cherries e talafeagai lelei o se vaega o meaai maualalo-calorie, fautuaina mo le leiloa o le mamafa, lea e masani ona talafeagai mo le maʻisuka ituaiga 2. E mafai ona e 'ai ma le maʻisuka ituaiga 1 ona o le gafatia o le pipi e puipuia ai le atinaʻeina o ni faʻafitauli ona o le gafatia e faʻamamā ai le tino.

Taua! E aʻafia foi Cherry i le soifua maloloina o le paʻu - o loʻo aofia ai mea masani e faʻamalosia ai suauʻu paʻu ma faʻamavae faʻamalosi saoloto.

Cherries and Diet

O fualaau aina e sili atu i le 80% vai. O lenei mea e aoga ai e le gata ona o le faʻaaogaina o le suamalie, ae e mafua foʻi ona o fualaʻau e mafai ona mafaufauina o se vaega o taumafa taumafa.

O le maʻisuka ituaiga 2 e masani ona aafia ai le mamafa o tagata. Afai o loʻo e taumafai e leiloa le mamafa, o cherries o le a fesoasoani ia te oe i lenei mea. O loʻo aofia ai mea e mafai ona faʻaleagaina ai meaʻai gaʻo ma taofia ai le faʻafefe o le gaʻo e ala i le puipui o le intestinal i totonu o le tino. E le gata i lea, o cherries, faʻaopoopoga i le malic acid, e aofia ai le amber ma le citric, lea e fesoasoani i le gaogao.

E i ai isi itu lelei: 100 g cherries e maua ai le 1/10 o le faʻaaogaina o aso e faʻaaogaina ai laau toto ma sina togi. O Berries e naʻo le 14% le suka, e sili atu le maualuga ole vaega o le fuaselase faigofie. E le pei o isi fualaau aina, e faʻamalieina e cherries manaoga o se taumafa paleni, aua o loʻo aofia uma ai meaʻai taua - tusa lava pe laiti, ae latou te taua tele i le faʻatinoina lelei o galuega taua a le tino.

Vitamini ma Minerale

O isi mea taua o loʻo maua i cherries: sina polotini ma gaʻo, gaʻo siama, vitamini A, B, C ma E, o se aofaiga o minerale: calcium, phosphorus, magnesium, iron, sodium, zinc, manganese, ma le tele o le potassium, lea fesoasoani i le tino e pulea lelei le vai.

Potassium, magnesium, calcium ma phosphorus e aʻafia ai le teteʻeina o le mamafa, faateleina le puipuiga o le tino, fesoasoani i le tino e faʻavaivaia ma faʻaumatia mea mamafa ma mea faʻaleagaina mai meaʻai, ma faʻaitiitia ai le lamatia o le kanesa. O le uʻamea e taua tele mo le faʻavaeina o le toto, iodine - mo le masani ai o le gaioiga.

O meaola o loʻo maua i cherries, e sili atu le taua o le siama. E i ai sona aafiaga lelei i le faia o faiʻai, faʻaleleia le manatua, ma ei ai foi sona aafiaga lelei i le tino.

Tusi pele i le maʻisuka

I le taimi muamua, sa fesiligia e fomaʻi pe mafai ona maua le peleni suamalie mo le maʻisuka. O le oloa e masani lava ona aofia i totonu o lisi faasaina, aua o lenei mea e suamalie ma e tele naua mea oona i lona fatuga. Ae o le asō ua toe faʻafouina lenei fesili ma, i le isi itu, latou te fautuaina le faʻaaogaina o le au cherries.

O faʻamanuiaga o cherries e mafua mai i le tele naua o mea o loʻo i ai. O nei mea o antioxidants, o elemene elemene, vitamini, ma vailaʻau faʻasaina, gaʻo, pulu.

Ole tuufaatasiga o le malosi o cherries e faapenei:

  • 0.8 g o le porotini
  • 10.6 g o gaʻo,
  • 0.2 g gaʻo
  • 84 g vai
  • 52 kcal.

E i ai foi le tele o fiva, e tatau ai mo le gaogao. O le faʻasologa o faʻamatalaga o le berry e i totonu o le 22.

Ona o le mea moni o cherries e aofia ai le tele o antioxidants, e faʻaleleia ai le fatu ma faʻamamaina ai toto, puipuia le fausia o ni atherosclerotic plate. E le gata i lea, o le oloa e puipuia ai gaioiolosi ma isi maʻi faʻaleagaina.

Meatotino aoga o cherries

Sa faia e saienitisi ni suʻesuʻega se tele na faaalia ai e mafai e cherries ona faaitiitia le aofaʻi o suka i le tino o le tagata ma tausia i se tulaga masani. E mafua lenei mea ona o le i ai o mea faitino e tutusa lelei ma mea na e gaosia e le tino. O le mea lea, o le aveina o cheriki, e mafai ona e mauaina le tutusa o le aafiaga e pei o le inisalini po o le suka-o le faaitiitia o mea o le natura ma le afaina.

I le faaopoopo atu i se aafiaga tuusaʻo i maualuga o suka, o loʻo iai foʻi aʻafiaga a cherries i luga o isi galuega a le tino. O le mea lea, e faatelevaveina ai le faʻamamaina o mea leaga i fatugaʻo, faʻamautuina a latou galuega, faʻamalosia le tino atoa, faaleleia le tulaga o le puipuiga o le tino. E masani ona fautuaina mo faʻamaʻi ate ma le vascular blockage ma le atherosclerosis.

O le faʻaaogaina o cherries e masani lava ona fautuaina mo i latou e maua i le maʻisuka o loʻo aʻafia le pito i tua, talu mai le fesoasoani a le Berry e faʻaumatia ai. E talitonuina o cherries o se tasi lea o auala sili e faʻaleleia ai le metabolism, lea e taua tele mo le faʻaaogaina o faʻamaoniga o le maʻi pipisi. Ae o cherupi e le 'aina faatasi ma le taumafataga autu, ae o le afa itula mulimuli ane.

Faʻailoga talafeagai mo le faʻaaogaina o cherries i le maʻisuka

E le mafai ona e faʻaaogaina sieli i au mea taumafa ona o se mea e faʻamaonia mo le maʻisuka. Aʻo lei faia lenei mea, e tatau ona maua le faʻamaoniga a le fomaʻi, faʻamaonia ni suʻega. E tupu ai o le maʻisuka na maua i se auala e oso ai le oso i le kulukose i totonu o le toto ma le itiiti o le taumafa o gaʻo.

O le mea lea, e fautuaina ina ia 'ai fua i le auala lenei:' ai le 1 peleni, ona fuaina lea o le suka, ona 'ai lea o le 2 fua ma fua le suka. O le mea lea, e mafai ona e ausia le 100 kalama pe afai o lenei laasaga e leai se faʻafuaseʻi ona oʻo i le aofaʻi o le kulukose. O lea e mafai ai ona e sailia mo oe lava le fua faatatau aupito sili ona faatagaina.

I mataupu patino, o le faʻaogaina o cherries e le fautuaina:

  • maʻisuka ao maitaga,
  • gastritis, maʻila,
  • faʻamaʻi pipisi
  • afaina
  • eseese gasegase
  • isi faʻafitauli o le maʻisuka.

Afai o le maʻisuka e matua tausisia tulafono ua faʻatuina e le fomaʻi, e mafai ona e ola mo se taimi umi ma e le popole i faʻafitauli. I le aluga o taimi, e mafai ona faʻalauteleina le taumafa e aofia ai isi meaai faʻamaonia.

E mafai ona 'ai le kelati i le maʻisuka

E mafai ona 'aina faʻamaʻi i le maʻisuka, talu ai ona o fua o fualaau aina e tele mea aoga aoga:

  • o loʻo i ai le fiva faʻamaua meaai e faʻaolaina ai le manaʻoga,
  • fesoasoani e aveese le glucose ma le cholesterol,
  • tamaoaiga i vitamini B, biotin, ascorbic ma le nicotinic acid,
  • faʻaleleia faiga faʻavae,
  • elemene taua (potassium, calcium ma magnesium) e lelei mo le fatu, ma o le chromium e aofia i le gaosiga o le gaʻo,
  • lanu vailaau o vine pouliuli (anthocyanins) faʻamalosi puipui o toto toto ma taofia le faʻaumatia o le pancreas,
  • ellagic acid e iai sona aʻafiaga,
  • faʻagesegese le alualu i luma o le atherosclerosis, e masani ona fesootaʻi ma le maʻisuka,
  • faateleina galuega tau puipuiga o le tino puipuia,
  • faʻaleleia mea faʻaleleia o le urine, faʻaitiitia le fulafula,
  • faateleina le maualuga o le hemoglobin i le tulaga o le anemia,
  • faamatuu atu tiga tiga, faateleina lo latou gaoioi,
  • faafetai i le i ai o le magnesium, cherries faamafanafana, faaleleia atili le moe,
  • fesoasoani e toe faʻaleleia laina o le ate i le maeʻa o vasega uumi o vailaʻau, ulaula, faʻamauaina o le ava,
  • faʻaosofia le tuʻuina atu o le sipuni mai le faʻalavelave faʻaola,
  • faaitiitia le viscosity o le toto, taofia le fausia o ni pupuni toto.

O suʻesuʻega lata mai o le togafitiga o le sua suamalie suamalie ua faamaonia ai lona aafiaga, ma lona mafai gafatia ona puipuia le tino mai aafiaga o le radiation.

Ma o le mea lenei e sili atu i le siaki i le maʻisuka.

E mafai mo cherries e maua i le maʻisuka ituaiga 2

O lenei au o loʻo i ai se faʻamaumauga maualalo maualalo - 22-25 iunite, faʻalagolago i le eseesega. O lona uiga e mafai ona e 'ai faʻamaʻi ile maʻisuka ituaiga 2. O lona kalori i le 100 g e 50 kcal, lea e taliaina foi mo le faʻatagaina i totonu o le taumafataga.

E tatau ona manatuaina o fua suamalie ma vine o loʻo mauoa i le fusi. E mafai ona latou faatupuina le faateleina o le suka i le toto i le taimi o le faʻaleagaina o le maʻi. O le mea lea, a oʻo i le maualuga o le tau faʻatulagaina (fautuaina), e tatau ona siaki lau oe lava tali ile oloa. Ina ia faia lenei mea, aʻo le i ai le 100 g o vine ma le 2 itula talu ona fuaina faailoga i se glucometer. Afai latou te mausali ma e le maualuga atu nai lo le 13 mmol / l, ona le solia lea o le cherry.

Tuutuuga o le faaaogaina

Ina ia le faʻaosofia le toto maualuga o le suka, e fautuaina ai:

  • e le sili atu i le masani o le taumafaina - 100-130 g o vine i le aso, e sili atu le vaevaeina i latou i ni 2 atopa,
  • Aua nei 'ai fua i luga o se manava leʻo pe avea o se' aiga tutoʻatasi,
  • faʻafesoʻotaʻi faatasi ma le siʻi kulimi, susu susu susu (e aunoa ma ni mea faʻapipiʻi), nati, fuamoa fuamoa (mo se faʻataʻitaʻiga, kāloti kuka ma pika),
  • aua le faʻafefiloi ma cereals, falaoa, isi vine po o fua i se tasi meaai,
  • le aofia ai jams, jams, marmalades ma compotes ma le suka.
Cottage Cheese Pie

Afai e faʻaaogaina cherries e avea o se meaʻai pe a maeʻa le taumafataga autu, e fautuaina le 20-30 minute ile va o latou. E le tatau ona e 'ai fua suamalie i le afiafi, aemaise lava ao le i momoe.

Contraindications

E le mafai ona 'aina ni fua pe afai ua faʻaalia e le maʻi maʻi faʻamaʻi o le tino. Berries e faʻaleleia le faʻavaeina o le gastric ma le vai inu, o le mea lea, o la latou faʻaofiina i le taumafa e le fautuaina pe afai:

  • paʻu peptic o le manava, duodenum i le laasaga o le faʻavavevave pe le atoatoa le toe faʻaleleia,
  • gastritis ma maualuga maualuga,
  • colitis, enterocolitis ma se uiga o le manava,
  • chronic pancreatitis ma le tiga.
Manua afaina

I totonu o le maʻisuka, o se faʻalauteleina o meaai, e aofia ai fualaau aina ma vine, e faʻatagaina i se auala totogi. O lona uiga e faapea:

  • fua o le suka i lalo o le 13 mmol / l,
  • e le sili atu ma le 50 g glukose ua faʻateleina i le urini i aso taitasi
  • atoatoa le toesea o le acetone i le toto ma le urine.

Afai ei ai le vavaeesega i se auala tele, ona faʻasalalau lea o tapulaa mamafa i luga o le aofaʻi o gaʻo, ona faʻasaina ai lea o cherries.

O le a se mea e mafai ona saunia mai cherries mo le maʻisuka

O le auala sili e maua mai ai faʻamaʻi ola maloloina ma fuamini suamalie suamalie mo le maʻisuka o le 'ai lea o fua fou i le vaitau. I le taumalulu, e mafai ona faʻamago pe aisa. E lelei tele le aveeseina o fatu ma tatu le fualaau aina ma se paluga.

O le mea e maua ai le mamae ua sasaaina i ni fasi mafolafola vaevaeina ma talaʻi i ni vaega laiti aʻo lei faʻaaogaina. O lenei siamu o le a sili atu le lelei i le faatauina o fualaau aina. E mafai ona e inuina le lauti, aua e suamalie, ma faʻaaoga e avea o se faʻaopoopoga i le paluga o le sipisi pe na o le 'ai faʻatasi ma le siʻi kuka.

E mafai foi ona e faʻaaoga le fua mo le faasaoina o cherie faapelepele. Ina ia faia lenei mea, fufulu ma le faaeteete ma fufulu fualaau aina e aunoa ma ni lau laau e sasaa i totonu o lita fagu i le pito i luga. E muaʻi faʻavasegaina ina ia aua neʻi vevela, suamalie mūmū. O loʻo i totonu o se pusa lapopoa, o loʻo i lalo ifo o se solo poʻo nisi laʻau o gau.

Ona e manaʻomia lea ona sasaʻa vai i totonu o le apa ina ia i le maualuga o le 2/3 mai le pito i lalo. Cook i le aupito sili ona maualalo o le vevela pe a ma le 25 minute. Cherry faasolosolo malie ona totoina, o lea o le a faaopoopoina ai fua. A uma ona faʻamalūlū le pito i luga, ona faʻapipiʻiina lea o apa i luga o meaʻai (faʻapipiʻiina mo le 2 minute). Sasaa se pine o le citric acid i lalo o le tapuni. O le fagu tapuni ua liliu i lalo ma ua afifi i se palanikeke paʻu mamoe seia oo ina susulu.

Ma o iinei e sili atu i kukama mo le maʻisuka.

O cherries pele e faʻatagaina i le maʻisuka totogiina. E mafai ona 'aina le 100-130 g mo le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 faʻamaʻi, filifilia mai i vailaʻau o le pogisa ma le manaia. Meatau aoga aoga o fua fou. E le mafai ona 'aina i luga o se manava gaogao, e sili atu le faʻafefiloi ma le siʻi kuka, nati poʻo salati. Mo le taumalulu, o paluga pateta mafiafia poo meaai ua gaosia ua saunia e aunoa ma le suka. Le faʻamaonia i le tulaga o le mumu o le tino o le tino ma le maʻisuka matuia.

Vitio aoga

Mataʻituina le vitio i siama pele mo le maʻisuka:

Ua mautinoa e fomaʻi o cherries e maua i le maʻisuka e mafai ona faʻamalosi puipui o toto, tuʻuina atu se sapalai o vaitamini. E i ai faʻamanuiaga e le gata mai vine, ae mai foi i lala. Ae e taua le manatuaina o le tele o le faʻaaogaina e mafai ai ona faia se mea leaga. O le fea mea sili atu - cherries poʻo cherries mo le maʻisuka?

O poloka i le maʻisuka ei ai se aafiaga lelei i le tele o okeni. Ae peitai, e taua le manatuaina o le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 ma le lapopoʻa ua fautuaina ina ia faʻaaogaina i le malulu. O le a le maʻisuka e le faatagaina? O le a le tama sili ona aoga mo le maʻisuka?

E tatau ona e 'ai fua mo le maʻisuka, ae le o mea uma. Mo se faʻataʻitaʻiga, e fautuaina e fomaʻi ituaiga eseese 1 ma le 2, mo le maʻisuka faʻamalosi i fafine maʻitaga. O a mea e mafai ona e 'ai? O fea e faʻaititia ai le suka? O le fea itu e le mafai?

O aoga o kukama mo le maʻisuka e taua tele, aemaise lava i le ituaiga 2 oona. O a latou fuainumera glycemic e itiiti lava, aʻo iai vitamini ma minerale, faʻapea foʻi ma vai. E fautuaina le maʻisuka fou, ae e sili atu le teena o le masima ma le totoina.

E le faʻaaogaina uma fualaau oona.Faʻaaoga i le leai o feijoa iodine, apu ma lua. Ae i le thyroid hyperthyroidism e sili atu le lafoai. O fea o loʻo i ai le tele o iodine? O a mea aoga i le lautele mo le galuega a le tino?

O faʻamanuiaga o le peleni suamalie i le maʻisuka ituaiga 2

O loʻo i ai i le Cherry ni mea aoga e fesoasoani e faʻamautu ai le maualuga o le suka toto. O nei elemene e le ese mai mea e maua e le tino o le tagata. O le fiafia i le maʻisuka o le gaosiga masani o le suka.

O le peleni pele o loʻo i ai le anthocyanin - o se vailaʻau vailaʻau i le taimi o le faʻavaeina o le inisalini e faʻaleleia ai le tino. E mafai ona mumu ma samasama le togi. O le redder le cherry, le tele o meaʻai o loʻo i ai.

Afai tatou te talanoa e uiga i le aoga o le malosi o cherries, o le 100 g o fualaʻau e aofia ai:

  • carbohydrates - 11.2,
  • proteins - 1.1,
  • gaʻo - 0.1,
  • mea o kalori - 52 kcal,

Ona o le aafiaga o le toto, o cherries e aoga mo le maʻisuka o loo feagai ma le oona. O loʻo i ai i le pusa le carotenoids, lea e faʻaleleia ai le faʻatinoina o le cardiovascular system ma puipuia ai foliga o le cholesterol.

O le 'ai o cherries e faʻaleleia le foliga. E fafagaina ai le paʻu, faʻaleleia le lanu ma le lauulu, ma toe faʻamautu ai faʻasalaga faʻapala. Mo tagata matutua maʻisuka, o cherries e aoga tele mo le puipuia o le neuropathy o le maʻisuka.

O a tulaga e solia ai e cherry

O le Cherry o se oloa faatagaina, ae e tatau ona faʻauluina lelei. I nisi tulaga, e leaga. I se taimi, e le tatau ona e taumafaina le sili atu i le 100 g. A maeʻa le faʻaaoga muamua, siaki e cherries le tulaga lautele ma fuafua pe ua suia o latou soifua maloloina. Afai o le tagata maʻi e leai sona lagona o vaivaiga po o le malaise, ma o faitauga o le glucometer e masani lava, ona mafai lea ona faateleina le fuainumera o vine.

E le fautuaina le peleni pele mo le faʻaaoga i le maʻisuka ituaiga 2, ma pe afai foi e mafatia se tagata mai le tasi o maʻi e pei o nei:

  • gastritis ma maualuga maualuga,
  • pepatic ulcer
  • faʻamaʻi pipisi
  • sili atu oona,
  • maʻisuka maʻitaga (maʻisuka i fafine maʻitaga).

O cherries faapelepele ma cherries e le faatagaina mo le maʻisuka o loʻo i ai pathoces o le gastrointestinal tract. O le fatu e mafai ona faʻateleina le eletise. O lenei mea e mafai ona mafua ai le tiga i le vaega pito i luma. O le faaleagaina o le mucosa gastric i nisi o tulaga e mafua ai le atinaʻeina o se ulupo.

Laititi GI e mafai ai ona 'ai le kelati i le telē tele nai lo isi vine, ae le faʻafefeina le taumafa tele. Aua le 'aiʻeri siari i le maʻisuka i luga o se manava gaogao. A maeʻa le taumafataga autu, e fautuaina e faʻatali 30-40 minute, mulimuli ane e mafai ona e 'ai le pusa. E le tatau ona vevela kulimi muamua. E fautuaina ina ia faatapulaaina le faaaogaina o sieli i le tulaga o le siva, jam poʻo le jam.

O a mea e kuka mai cherries

E mafai e le maʻisuka ona 'ai faʻamalosi fou. Mai vine, e mafai ona e kuka kuka, faia o le sua poo le kuka o ipu. O le kulimi suamalie e faʻapipiʻi i yogurt gaʻo maualalo. O oloa gaosiga e aoga tele mo tagata mamaʻi.

Cherry faʻatasi ma le maʻisuka e mafai ona faʻaopoopo i meaʻai tao e tusa ai ma fua o meaʻai e le aofia ai le falaoamata o le saito. Faafetai i le tama, o le ipu o le a avea ma le maualuga-kalori. E taua tele i le fiber soifua maloloina.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e mafai ona e 'ai i le paila-keke. Ina ia kukaina e tatau ona e ave:

  • 500 g o fatulaʻau leai ni fatu,
  • Apu sliced ​​in small pieces
  • se pine o le vanilla
  • suka (1 tbsp),
  • meli

A maeʻa ona faʻafefiloi ia mea, faʻaopoopo le 1.5 tbsp. sosolo maso. I totonu o se pusa eseese ua tuʻuina atu:

  • laʻau oona - 50 g,
  • lapisi vao - 50 g,
  • falaoa o le falaoamata - 2 tbsp.,
  • olive poo ghee - 3 tbsp.

O le mea e maua mai ai le faʻafefiloi o loʻo tuʻuina atu i totonu o se masini tao tao, muamua le gaʻo. Tuu le apu ma fefiloi ma cherries i luga ma lafo i le ogaumu mo le 30 minute. Ina ia maualalo le kalori i lalo ifo, o le a le aofia ai ni fua mai le fua.

Aʻo feagai ma le numera lua o le maʻisuka, e faʻamalosi tagata e pipii i se taumafa faapitoa e faʻamautinoa ai le maualuga o le kulukose o le toto. E tatau i tagata maʻi ona iloa lelei pe mafai ona 'aina lenei oloa poʻo lena oloa. O le kulimi suamalie ma le maʻisuka ituaiga 2 o loʻo tumau pea o se tasi o fualaau sili ona ola maloloina ma lelei e mafai ona faʻatagaina mo le taumafa. O le taumafaina o cherries e faatagaina i le faaogaina, e tusa ai ma le atinaʻeina o le lisi. E sili atu le aofia ai o vine i le taumafataga i foliga fou pe faʻaaisa, e le aofia ai togafitiga vevela.

O nisi faʻamatalaga e uiga i mea aoga ma foliga o le 'ai o cherries o loʻo faʻamatalaina i lalo i le vitio.

Le tuufaatasiga o cherries

O le i ai o vitamini ma microelements aoga i le tuufaatasiga o le berry e mafai ai ona fofoa ese masalosaloga e tusa pe mafai ona faʻaaogaina le peleni suamalie i le maʻisuka. Faafetai i mea e pulea ai le toto suka, o siaki e tutusa lelei ma le inisalini poo fualaau oona e maualalo ai le toto suka.

O fua o le pi e tumu i mea e pei o anthocyanins, lea e faʻapupula ai le gaioiga o le pancreas ao faia le insulin, lea e taua mo tagata e maua i le maʻisuka. Anthocyanins e maua i le tele o cherries.

Fomaʻi fautuaina e 'ai le 100 g o le peleni suamalie mo le maʻisuka i le aso, aemaise lava i lena taimi o le tausaga pe a amata ona amata mai vine. Pe a fuafuaina le fualaau o le insulin, e mafai ona le amanaʻiaina siaki mai i meaai i aso taitasi ona o le maualalo o le faʻaoʻo i le kulukose toto. Ae ui i lea, e tatau ona e aloese mai le taumafa tele o cherries, ona o ni mea taua e mafai ona oo atu ai i le manava ma le gaogao.

Faʻailoga i le faʻaaogaina o cherries mo le maʻisuka

E ui lava i le lisi tele o meatotino aoga, o fua o fualaʻau ei ai ni faʻasalaga. E le fautuaina le faʻaaogaina o le pusa mo tagata mamaʻi ma le maualuga o le manava, maʻi o le tino, gaʻo, ma tagata o loʻo feagai ma faʻafitauli ma le mama ma le manava.

E tatau ona maitauina e fautuaina e aua nei 'ai ni sieri i luga o se manava le aoga pe a uma ona' ai. E tatau ona e faʻatali ile 40 i le 60 minute e aloese mai le dyspepsia (iniseti). E i ai se avanoa e mafai ai e le tama, aemaise lava le mumu, ona mafua ai ni faʻafitauli o le maʻi, o lea e tatau ai ona e faaeteete ia aua neʻi faʻafefe.

Ituaiga 2 maʻisuka: e lelei le peleni pele?

Mo tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka ituaiga 2, o se taumafataga faapitoa o taumafa ua faʻatulagaina e tumau ai le maualuga ole kulukose o le toto. E pei ona e iloa, o le tele o meaai e aofia ai meaai ma sina vaega itiiti o vitamini ma minerale e tatau mo tagata. O le mea lea, o cherries fou mo le maʻisuka ituaiga 2 o se oloa taua tele mo lona aoga.

O fua fou o le berry o loʻo iloga i se fuainumera faʻamaualalo ma le maualalo o mea gaʻo. E tusa ai ma suʻesuʻega faʻapitoa, i le tuufaatasiga o cherries ei ai le tele o mea e gafa ma le faʻamautuina o le suka toto.

Sauniuniga saogalemu

E ui i le mea moni e mafai ona e faʻaumatia cherries i le maʻisuka i ni mea laiti, e tatau ona faʻaesea mai le taumafataga i luma o faʻamaʻi nei:

  • gastritis ma maualuga maualuga,
  • se ulutala
  • afaina
  • maʻi faʻamaʻi.

Ua fautuaina e fomaʻi ia e aloese mai le 'ai o cherries i le sili atu ma le 100 g i le taimi. E le gata i lea, e tatau ona e siakiina taimi uma lau soifua manuia ma faia ni metotia talafeagai i suiga muamua. Afai e leai se lagona o vaivaiga ma le malaise, ona mafai ai lea ona e taumafa ma le saogalemu i le tele o cherries. Ae ui i lea, e taua le manatuaina o loʻo i ai se tapulaa i mea uma. A uma mea uma, o le soona inu o vine i le tele o mea e mafai ona mafua ai faafitauli i le manava, le maʻi ma le tiga i totonu o le manava.

O mea taumafa mo le maʻisuka e mautinoa ai suiga, ae le o se faʻamaoniga e tatau i se tagata ona lafoaia le faʻaaogaina o meaʻai e aofia ai gaʻo. E masani lava, o le maʻisuka e mautinoa o fua o le a avea o se oloa faʻasaina, o lea e le aofia ai i latou i meaʻai i aso uma. O le mea moni, o sea manatu e sese. Ona o le i ai i le tuufaatasiga o mea aoga ma le gafatia e tuʻuina atu ai le lagolago atoatoa i le tino, e mafai ona e faʻaaogaina cherries mo le maʻisuka, ae faʻapitoa i le faʻamautuina.

Tuua Lau Faamatalaga