Faʻateleina le suka o le toto i le taimi o le maitaga: masani, mafuaʻaga o mea sese ma auala e faʻafaigofie ai faʻataʻitaʻiga

O le maualuga o le suka o le toto o se tasi lea o faailoga taua e tatau ona mataituina i le taimi o le maitaga, talu ai o suiga o le hormonal i le tino o le tino e mafai ona afaina ai le fua faatatau o le faʻasaga. O se taunuuga, o le tau e mafai ona sili atu nai lo le faʻatagaina tapulaa, i luga ma agai i lalo. O ia mea uma ma le isi e mafai ona aʻafia ai tulaga lamatia, mo le soifua maloloina o le tina i le lumanaʻi, ma mo le atinaʻe o lana pepe.

O le suauu e masani lava

E masani lava, o le aofaiga o le suka i le toto o le tagata e mai le 3.3 i le 5.5 mmol / L.

I fafine maʻitaga, o le siitia le tumau e tupu i nisi taimi mai le 5.5 i le 7.1 mmol / L. O lenei tulaga e taʻua o le maʻisuka poʻo le maʻisuka faʻateʻa i fafine maʻitaga.

E fesootaʻi ma le toilalo o le faapaleni o le kulukose o le tino lea e tupu i taimi o suiga o le hormonal. Afai o le suka o loʻo i totonu o le toto i se maualuga e sili atu i le 7.1 mmol / L (i luga o se manava gaogao) ma le 11.1 mmol / L (o le itula poʻo le lua pe a uma le taumafataga), o lenei mea e iloa ai le maʻisuka moni ma e manaʻomia ai faʻaoga vave e faʻaitiitia ai le lamatiaga o faʻafitauli.

Mafuaaga mo le maualuga o le suka

E masani lava e le o se mea e sili ona mataʻutia ma o le masani masani mo le fetuunaiga o le tino i se tulaga fou. Ae ui i lea, ei ai se faʻafitauli o faʻamaoniga o faʻamaʻi ma o latou faʻafitauli, lea ao leʻi amataina le maitaga i se tulaga masani poʻo le faʻasolosolo.

E aofia ai le maʻisuka masani ma le maʻisuka lē tumau i fafine maʻitaga. I fafine maʻitaga, i lalo o aafiaga o hormones, o le aofaʻi o kulukose i le tino e faʻalautele. O lenei mea e manaʻomia ai le gasegase e galue malosi ina ia faʻaleleia le gaosiga o le inisalini ina ia tumau pea le maualuga o le suka o le suāsusu i le mea e gata ai.

O sea suiga o le autu autu lea i faʻafitauli i fafine o loʻo maua i le maʻisuka aʻo lei maʻitaga. I lalo o le aafiaga o le hormone pancreatic insulin, glucose mai le toto e alu i totonu o sela o le tino, ma tumau ai le maualuga o le suka.

I fafine maʻitaga, o hormones e maua mai e le placenta, i le isi itu, e faateleina ai le maualuga o le suka, e taumafai e tuʻuina atu le malosi i le tino o le tuputupu ae o le tama, lea e faʻafaigofie ai ona galue malosi le pancreas.

Pe a le mafai e le tina o le lumanai ona gafatia atoa lana galuega, o le a sili atu le kulukose i totonu o le tino o le pepe, faʻamalosi ai le panalreas fetal e faʻamalosi ai le inisalini, faʻafeiloaʻi le sili atu kulukose i le tino, lea e mafua ai ona faʻalavelave le maualuga o le tino.

O se faʻaleleia o metabolic process e manaomia ai le maualuga o le okesene i le atinaʻeina o le tama nai lo le mea moni, e oʻo atu ai i le hypoxia o le fetal ma le faʻaputuina o faʻamaʻi o mea taumafa oona, e le aʻafia ai le soifua maloloina o le pepe e leʻi fanau mai ma le tina i le lumanaʻi.

Faʻamatalaga o aʻafiaga mo le maʻisuka faʻamaʻi

O le maʻisuka faʻamamaina e faʻaalia i maualuga maualuga o le suka, faʻapitoa e faʻamaonia le tasi ma le afa i le lua masina talu ona fanau.

Ae peitai ina ia puipuia ai faafitauli ma le taufaamatau o le fesuiaiga o le maʻisuka ile maʻitaga i le maʻisuka moni, o se iloiloga faifaipea o mea e maua ai le sugar, e tatau ona mafaufau i mea e mafua ai le atinaʻe o le maʻisuka.

E iai faʻamaoniga e naʻo le fafine lava, e tusa lava pe o le a maitaga, e mafai ona iloilo le lamatiaga o le maʻisuka faʻamaʻi.

  • genetic predisposition pe a oʻo i le isi o le aiga e maua i le maʻisuka,
  • faʻamaʻi faʻatasi o pancreatitis (pancreatitis), faʻapea foi ma le hepatitis o le tele o etiologies,
  • mamafa (sili atu ona leaga, pe a amata ona faʻateleina le mamafa pe a mavae le 18 tausaga poʻo le vave fanau),
  • maʻitaga i le mavae ai o le 30 tausaga (o le lamatiaga e tupu i le taimi o le uluaʻi fanau),
  • polycystic ovary syndrome,
  • maualuga maualuga le suka o le urine,
  • faʻaalia o le maʻisuka faʻamaʻi i maʻisaga muamua.

I le taimi nei, o le maʻisuka ituaiga e maua i le 3-5% o fafine maʻitaga. O le mea lea, afai ei ai se tasi o mea e lisiina i luga, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi. E masani lava ona iloa e se tagata poto faapitoa i togafitiga le matautia.

O le maʻisuka faʻalanesa i le taimi muamua e maua e aunoa ma le faʻaalia o faʻamaoniga, lea e faigata ai faʻamaʻi taimi.

O le mafuaʻaga lea e tatau ai ona suʻesuʻe pea ma suʻe suʻega ma suʻega mo le gaosiga o suka ma le iloa o le maʻisuka latene.

O le suʻega o le toleniga o le kulukose e mafai ai e se tamaitai ona fuafua le maualuga o le suka i le taimi e faia ai suʻega. Ae o lenei faailo e mafai ona faateleina ma faaitiitia, o lea la e le o taimi uma e mafai ai e lenei suega ona iloa le uluaʻi tulaga o le maʻisuka o fafine maʻitaga.

E i ai foi se suega mo le hemoglobin e fesootaʻi ma le kulukose (hemoglobin glycated poo HbA1c). O le suʻesuʻega o loʻo faʻaalia ai le faateleina o le maualuga o le suka i le taimi nei, ae o suiga i le suka i luga o le 7-10 aso. O lenei mea e mafai ai e oe ona iloa vave le siisii ​​i le suka ma, pe a tatau ai, faʻaitiitia.

O le maʻisaga ogaoga o le maʻisuka ituaiga e mafai ona tuʻuina atu i ai faʻamaoniga nei:

  • fiaaai
  • faaitiitia le tino vaaia,
  • faateleina le galala
  • faʻasolosolo faifaipea ma faʻavaivai.

Ae ui i lea, o le iai o nei faʻaʻailoga i le taimi o le maʻitaga e le o se faailoga o le maʻisuka i fafine maʻitaga. E mafai ona tupu i le taimi masani o le maʻitaga, e tusa lava pe masani ai le toto. O le mea moni, i le tino o se fafine o loʻo i ai suiga tetele, ma o le tali e le talafeagai i taimi uma mai le manatu o le tino masani i fafo atu o le maitaga.

Sugar maualuga i le taimi o le maitaga - o le a le ogaoga o lenei mea?

O le maʻitaga o se mea ofoofogia na tupu e suia ai le olaga o tamaitai uma. Fetuunai i le paʻi o se fatu laitiiti, o le tina o loʻo taumafai e faia mea uma ina ia manuia le pepe mo le iva masina.

O le mea e faanoanoa ai, mo le tele o vaiaso e fa, e tatau ona oʻo i le tina faʻamoemoe le gata i le fiafia i se fonotaga muamua ma le pepe, ae faʻapea foi ma le tele o lagona le fiafia e oʻoi le maitaga. O nisi o maitaga e le mafaagaloina e leai se mea lamatia i le tamaititi, o isi e manaʻomia le vaavaaiga faʻafomai tumau.

O se tasi o faʻafitauli matuia i le taimi o le faʻamoemoe o se tamaititi o le maʻisuka maʻisaga - o se tulaga e faʻatuputeleina ai le maualuga o le kulukose i le toto.

O le a le uiga o le maualuga o le toto i le taimi o le maʻitaga?

I le taimi muamua lava i totonu o se falemaʻi faʻalavelave faʻalavelave, e maua ai e le tina o loʻo faʻamoemoe ia igoa mai le fomaʻi mo suʻega e iloilo le tulaga lautele o le fafine maʻitaga.

O se tasi o faailo sili ona taua i lenei lisi tele o le faʻamoemoe o le kulukose toto.

Afai e maua ai le maualuga o le suka i le taimi o le maitaga, o le a talosagaina le tamaitai ina ia faia se suʻesuʻega faaopoopo, faʻapea foi ma se togafitiga, pe a tatau ai.

O le faateleina o le maualuga o le kulukose o le toto e leai lava se mea e le afaina e pei ona foliga mai i le taimi muamua na tilotilo ai.

O le suia o maualuga o le suka e mafua ai le tele o ituaiga o togafitiga e mafua ai se tulaga ogaoga i le tulaga o se fafine maʻitaga.

O taualumaga e faia i le tino o le tina faatalitali o le a aʻafia ai le atinaʻeina o le fomaʻi, faʻateleina ai le lamatiaga o le maua o se pepe ma ni faailo o le gasegase o le maʻisuka.

E faʻapefea ona iloa le maualuga o le suka i le taimi o le maʻitaga?

E tuʻuina atu e se fafine se suʻega toto e faʻailoa ai le kulukosese lua: i le taimi muamua i totonu o se fale faʻalavelave faʻalavelave ma mo se vaitau 22-24 vaiaso.

I le taimi lava e tasi, e le tatau i le tina faʻamoemoe ona faʻapulaʻaina ia lava i meaai pe suia foi le masani masani i aso e tolu ao lei faia le suʻega fuafuaina. O le toto e masani lava ona ave mai se vein i le taeao i luga o se manava gaogao.

O le tele o tulaga faʻatagaina i le tele o faʻataʻitaʻiga o loʻo faʻaalia ai le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga.

Aisea e ala ai le kulukose?

I lalo o tulaga masani, o le sugar sugar content is controlled by the hormone insulin, lea e faaauau pea ona gaosia e le pancreas. I lalo o lana faatosinaga, glucose, lea na sau ma meaai, faasolosolo malie lava ona ulu atu i totonu o sela o le tino, ma faia ai lana galuega iina. Ua faaitiitia le maualuga o le suka toto. O le a le mea e tupu i le maitaga ma pe aisea ua le manuia ai lenei mea?

Hormones e mafai ai ona fanau mai le pepe o le inisalini. O le faateleina o le suka o le toto i le taimi o le maitaga e mafua mai i le mea moni e le mafai e le pancreas ona taulimaina lana galuega i ia tulaga.

O faʻataʻitaʻiga o le maʻitaga e faʻaalia ai le faʻamalolo o le kulukose i totonu o le toto, ma e le lava le inisalini e mafai ona fusifusia ai le suka tele.

O le iʻuga, o le maʻisuka ua taʻua o le maʻisuka ua atiae, lea e lamatia mo ona taunuuga e le mafaamatalaina.

Faailoga o le maʻisuka maʻisuka

I le tele o tulaga, e le masalomia e se fafine maʻitaga ua maualuga lona maualuga o le kulukose i totonu o le toto. O lona soifua manuia e le suia i soo se auala, o le pepe e malosi lona malosi ma lagona ai lona lagona malosi tele. O le lamatiaga o le maʻisuka faʻamaʻi o le tele o le suka i totonu o le toto o le a faasolosolo malie lava, e oʻo atu ai i ni faʻafitauli ogaoga.

Faʻateleina le matua tausaga, o le maualuga o le kulukose o le a faateleina, ma o le a faʻaitiitia le maualuga o le inisalini. O le faʻaaliga o le maʻisuka o loʻo faʻaalia i uiga nei:

• lagona faifaipea o le galala,

Mo se faʻamaoniga saʻo, naʻo faitioga e uiga i se faʻafitauli o le soifua maloloina o le a le lava. O le lagona o le fiaaai ma le masani ai o le uiga o le tele o fafine maʻitaga o loʻo i ai le maualuga o le suka o le toto. O le tina faʻamoemoe o le a ia faia se suʻesuʻega faapitoa e faʻamaonia pe faafitia ai le maʻisuka faʻamaʻi.

Faʻailoga

Ina ia iloa ai pe o le suka e matua tupu mai lava i le taimi o le maitaga, ua valaʻauina se fafine e foai atu le toto e fuafua ai le maualuga o le kulukose. O le auiliiliga ua tuuina atu i luga o se manava le aoga.

• Mai le 3.3 i le 5.5 mmol / l - le masani,

• mai le 5.5 i le 7 mmol / l - le faʻavaivaia o le kulukose,

• sili atu i le 7.1 mamaol / l - maʻi suka suka.

I le maualuga o le glucose e sili atu i le 7.1 mmol / l, o le tina faʻamoemoe e auina atu mo se faʻatalatalanoaga ma le endocrinologist e faʻamaonia ai le suʻesuʻega ma atiaʻe togafitiga togafitiga.

Faʻateleina le suka o le urine i le taimi o le maitaga e faʻaalia ai foi le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga. O le tele o taimi, o le kulukose o loʻo iloa i taimi mulimuli ane, pe a oʻo i le mamao o le maʻi. Suga i le urine ua fautua mai ai e le o toe gafatia e gaʻo a latou galuega, o lona uiga o le aʻafiaga o faʻafitauli mai itutino uma ma tino o le tino.

O le a le maʻisuka maʻi faʻapitoa?

O le tele o fafine maʻitaga latou te le sailia le fesoasoani a tagata tomai faapitoa, ma le faʻamoemoe o le a faʻaitiitia le fua o le kulukose pe a uma le fanau. Latou te le iloa le mea e matua lamatia ai le maualuga o le suka i le taimi o le maitaga. O aʻafiaga o le maʻisuka ituaiga e mafai ona matua faanoanoa.

O fafine e maua i le maualuga maualuga o le suka o le maualuga o le aʻafiaga o le matua (o se tulaga e pei o le edema ma le maualuga o le toto maualuga i le maʻitaga). E le gata i lea, o loʻo i ai se faʻafitauli maualuga e ono iai ni faʻafitauli mai fatuga ma fatuga o le urinary system.

Aua nei galo o le fanau mai o fafine e maua i le maʻisuka e masani lava ona tupu nai lo le taimi faatulagaina.

E faapefea e le maʻisuka ona aʻafia le pepe?

O le maualuga o le suka i le toto o le tina e afaina ai le tulaga o le pepe. O le faʻalavelave o faʻamaoniga e tupu i le taimi o lea maʻitaga e taʻua o le maʻi o le maʻisuka. Faatasi ai ma lenei maʻi, ua fanau tele le pepe, e silia ma le 4.5 kilokalama. Ae o le mamafa o le mamafa e le o lona uiga o le pepe o le a maloloina.

I le eseesega, o le gasegase o le maʻisuka e faʻaalia i se paʻu i le atinaʻeina o le tino. Ona o le leai o se tuai (o se mea e fesoasoani i matagi e tatala i le fanau mai), o le pepe faatoa fanau mai e tele faʻafitauli o le manava.

O le tele o taimi, e tupu aʻe ai le jawnic patho, faʻapea foʻi ma faʻafitauli eseese o le neurological.

Le taua o le kulukose mo le tino

Glucose: faʻamatalaga ma matafaioi

Mai le aʻoga o le biology, o loʻo iloa i totonu o le tino o le kulukose o se ituaiga o suauu. E avea ma punavai autu o le malosi mo sela ma o latou gaioiga masani e fuafua i lo latou gafatia e gaosia lenei mea. O le auala autu o le kulukose i totonu o le tino o le meaʻai lea e maua ai le gaioiga o le faʻapalaina o meaola i totonu o le vaega o meaʻai. A maeʻa lenei mea, e mataʻituina le suamalie o le kulūkose ma isi faʻamavaega o oloa, ma e ala i le faʻaogaina o le tino, e aveeseina ai toega e leʻi faʻaaogaina.

Ina ia maua le kulūkose i totonu o le tino o le tagata, o le gaosiga o le hormoni pei o le insulin e talafeagai. Faʻafetai i lenei hormone, o le vaʻaia o le kulukose i totonu o sela o le tino o le tagata ua mataituina.

I le leai o le inisalini po o le le lava o le gaosiga, o le tele o le kulukose e le o aʻafia e le tino ma tumau i totonu o le toto i lenei pepa.

O le taunuuga o lenei mea o le matelaina o sela ma o latou maliu faifai malie. O lenei tulaga faʻaleagaina o le tino e taʻua o le maʻisuka. I nisi o siama, o le kulūkose e tupu e aunoa ma le insulin. E masani lava, o nei siama o elemene o meaʻai ia o le faiʻai, maso ma lela mumu. Mo lenei mafuaʻaga, pe a le lava le glucose o loʻo faʻaaogaina, o le soliga o le mafaufau o loʻo mataituina, faapea foi ma le atinaʻe o faailoga o le anemia.

O togafitiga faafomaʻi e faaalia ai o le tele lava o gasegase e feagai ma le faʻaaogaina o le tele o le kulukose e mafua mai i le le lelei o le taumafa. O se maualuga o mea o lenei vailaʻau ua liua i le glycogen, lea e faʻapupula i le ate ma musele o le puʻu.

Aisea e tulai mai ai le suka?

I le taimi o le maitaga, ona o le faateleina o le avega i luga o le tino, o se faʻalavelave tele o faʻamaʻi o loʻo i ai nei e toetoe lava a leai se isi, pe o le atinaʻeina o fou ma se predisposition o loʻo i ai, e masani ona tupu. O se tasi o faʻafitauli sili ona taatele i le taimi o le fanauina o se tamaititi o le maʻisuka maʻisaga, lea e aʻafia ai i le 10% o tina uma o loʻo faʻamoemoe. E tusa ma le 3% oi latou ina ua mavae le fanau mai o se tamaititi e leai ni faʻaʻailoga, ma ua amata ona tupu le maʻi ile maʻi suka. I le avea ai o se tulafono, e tupu lenei mea i le leai o togafitiga talafeagai ma le taimi e faʻamaonia ai le faafitauli. O le mafuaʻaga lea e matua taua tele ai le aua neʻi misi ni asiasiga i le fomaʻi o loʻo matauina le maʻitaga, ma pasia uma suʻega i se taimi talafeagai.

O le mafuaʻaga autu mo le atinaʻeina o le maʻisuka (GDM) o se faʻafitauli o le pancreas, lea e nafa ma le gaosia o le inisalini (o le homone e talafeagai mo le faʻaaogaina o le kulukose i totonu o le toto). I le tele o tulaga, o le GDM e atiina ae i fafine e lamatia:

  • sili atu i le 35 tausaga
  • i ai se faʻasologa o togafitiga
  • mafatiaga mai lenei faamai i le taimi o maitaga ua mavae,
  • e faigofie i le tele o le mamafa ma le tele o meaʻai,
  • o loʻo faʻaauau togafitiga
  • ma se faʻamaoniga o polyhydramnios,
  • aveina se pepe tele (sili atu ma le 4.5 kilokalama ma le 55-60 cm).

O le mea e faʻalavelave ai, faatasi ai ma le maualuga o le suka i totonu o le toto, o le tino o se fafine maʻitaga ma le fetus e masani ona oʻo i le fiaaai malosi, talu ai e leʻo gaʻo le kulukose i sene. I se tulaga faapea, o le faatuai i le atinaʻeina o le tamaititi, le faaleagaina o le tino i totonu, ma e oo lava ile faapaʻu pepe e le mafai.

I le leai o se togafitiga, o le toto maualuga o le suka o se fafine maʻitaga o le na pasia le suega i le taeao i luga o se manava gaogao e le tatau ona sili atu i le 5.5 mmol / L.Afai o le faailo e sili atu i le tapulaa faatagaina, o se suʻesuʻega lona lua e faʻatagaina, ona o taunuuga e mafai ona aʻafia i se ipu lauti suamalie, inu i le taeao, ma se sanuisi na 'aina i le taimi o le asiasiga i le pusaaisa. Afai o le suʻega fou e faʻaalia ai le tele o suka i totonu o le toto, o le a faatonuina e le fomaʻi se suʻega o le faapalepale glucose faapitoa.

I le faaopoopo atu i suʻega falesuesue, o loʻo i ai ni faʻamatalaga mautinoa e mafai ai ona faʻamasino pe maʻi maʻi le maʻisuka. E aofia ai:

  • o se lagona tumau o le fiaaai
  • matagogo
  • fia inu pea
  • faʻaoga faifaipea,
  • vaivaiga
  • maualuga le toto maualuga.

E taua tele le mataituina e se fafine maʻitaga lona ola maloloina ma, i le tulaga o soʻo se faʻamaʻi, logo vave i lana fomaʻi. E naʻo le auala lenei e mafai ai ona faʻamaonia vave le atinaʻe o le maʻisuka ma faʻaitiitia ona aʻafiaga.

Aisea e alu ifo ai le suka o le toto?

O tulaga le lelei e aafia ai le faʻaitiitia o le suka i le taimi o le maitaga e seasea lava. O le tele lava o taimi, o nei faʻafitauli faʻaleagamoni e mafua ai le faateleina o le gaosiga o le inisalini pancreatic. O le iʻuga, o le kulukose e vave ona faʻaaluina e le tino ma le maualuga o le suka o le suka.

O aʻafiaga o le toto maualalo e aofia ai:

  • vaivai ma vaivai,
  • ulu o le tino, mafaufau le mafaufau,
  • vevela ma le faʻavaivaia,
  • taʻavale
  • tiga ma le le fiafia,
  • maualuga le faateleina o le fatu.

Togafitiga mo le maʻisuka ituaiga

O le toʻatele o tina faʻamoemoe e fefefe pe a latou maua e maualuga a latou suka i le maʻitaga. O le a le mea e fai pe a tupu se mea leaga? Muamua lava, e tatau i se fafine ona saili le fautuaga a se tagata tomai faapitoa. O le endocrinologist o le a iloiloina le tulaga o le tina i le lumanaʻi, ma, e fuafua i le ogaoga o le maʻi, o le a faatonuina ai togafitiga talafeagai.

I le tele o tulaga, o le puleaina o fafine maʻitaga o loʻo maua i le maʻisuka ua faʻaititia i se suiga i meaʻai. O le faʻatalanoaina o le maualuga o le inisalini i totonu o le toto e mafai ai ona e faia e aunoa ma se mamafa mamafa o vailaʻau i foliga o fualaau oona. O le taumafa mo maualuga maualuga i le taimi o le maitaga e aofia ai mataupu faavae nei:

• O meaai i aso uma e vaevaeina i le va o le puipuiga, gaʻo ma le gaʻo i le fua o le 20-25%, 35-40% ma le 35%.

• I le taimi atoa o le maitaga, o le faʻaitiitia lemu o meaʻai caloric o meaai i le 25-30 kcal mo le 1 kilokalama o le mamafa.

• Soʻo se mea e faigofie ona faʻaaogaina (carbohydrate) faigofie (digesti) e le mafai ona faʻaaogaina i le aso.

I le tulaga pe afai, faatasi ai ma le fesoasoani o se taumafataga na o ia lava, e le mafai ona faatulaga le maualuga o le suka, o se fafine maʻitaga ua faatonuina togafitiga insulin. Fai se filifiliga e faia e se endocrinologist. Na te vaavaaia foi le tina faatalitali i le gasologa o le gaioiga ma, pe afai e tatau ai, suia le fua o le fualaau faasaina.

Maʻisuka Emergency

I le taimi o le maitaga, ua fautuaina tamaitai uma e maua i le maʻisuka e faʻatau se mita o le kulukose toto.

O lenei fualaau faasaina e mafai ai e oe ona mataʻituina le maualuga o le suka i totonu o le toto i soo se taimi ma ave ai fua talafeagai pe a suia.

O le maʻisuka faʻamamaʻa e matautia e le gata i le faateleina o le maualuga o le kulūkose, ae faapena foi i le paʻu tele i totonu o le maʻisuka. O lenei tulaga e lamatia ai le vaivai faafuasei, leai se mafaufau, ma e oo lava i le paʻu.

E faʻafefea ona faʻalautele le suka i le taimi o le maʻitaga e faʻamautinoa ai le aloese mai aafiaga lē lelei o le maʻisuka? E tatau i se fafine ona manatua o lona tulaga, o le vevela ma vaivaiga o ni faʻafitauli matautia ia e manaʻomia vave le fesoasoani.

Pe a oʻo mai faailoga muaʻi o le pa'ū i le kulūkose, e fautuaina le tina o loʻo faʻamoemoe ia faanatinati ona 'ai se mea suamalie. E mafai ona avea ma se lole, teuina i totonu o se ato tupe mo se ituaiga taimi, poo se fasi sukalati.

Ina ia aloese mai lenei tulaga, e tatau i se tina maʻitaga ona 'ai lelei, ae le galo e aofia i ana mea taumafa e le gata i le lelei, ae o oloa maloloina.

O le maʻisuka maualuga e sili atu i le tele o tulaga e pasia pe a mavae le fanau mai o le pepe. E le tatau ona e malolo - o fafine ua uma ona faia lenei maʻi i le taimi o le maʻitaga e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le atinaʻeina o le maʻisuka moni.

Ina ia puipuia lenei maʻi ogaoga, e fautuaina e toe iloilo au meaʻai, faʻatupulaia le gaioiga faʻaletino ma siaki le siaki kulukose o le toto.

O le usitaia o nei tulafono o le a fesoasoani i se fafine e matauina soʻo se faʻaogaina i lona tulaga o le soifua maloloina i le taimi ma faia auala talafeagai e faʻaaogaina ai faʻamaoniga le lelei.

O le masani o le suka toto i fafine maʻitaga, o le a le mea e fai i mea e le masani ai / Mama66.ru

Glucose o le toto (glycemia) o se tasi lea o mea taua i le taimi o le maitaga. O le pulea lelei o le glycemia e fesoasoani e maua ai ni avanoa sili atu mo le manuia o le fanauina o se tamaititi, o le mea lea e fautuaina ai tamaitai uma ia iloa le maualuga o le toto i fafine maʻitaga.

E tusa ai ma nisi o lipoti, e tusa ma le 10% o fafine maʻitaga ua atiaʻe le maʻisuka faʻamaʻi (HD), faʻaalia i le faateleina o le glycemia i le faaiuga o le 2 ma le 3rd trimestre. I le 90% o mataupu, o le a pasia pe a uma le fanauina, ae o ia fafine ua i ai le tele o aʻafiaga o le maʻisuka ituaiga 2 (DM) i le lumanaʻi.

O le a le fua o le suka o le toto aʻo maʻitaga?

I le soifua maloloina o fafine maʻitaga, o le maualuga o le kulukose o le anapogi e 3.8-4.2 mmol / L. E tasi le itula talu ona 'ai, e tatau ona tumau le glycemia i le lautele o le 5.8-6.0 mmol / L. Afai ei ai se maʻisuka o se fafine poʻo le atiaeina o le HD, o le sini o togafitiga o le aumaia lea o le glycemia e latalata ile masani masani.

E tusa ai ma fautuaga a fomaʻi, i fafine maʻitaga o loʻo maua i le maʻisuka poʻo le HD, o mea nei e tatau ona ausia i le glycemia:

  • Glucose anapogi - ≤5.3 mmol / L.
  • E tasi le itula pe a maeʻa se taumafataga - ≤7.8 mmol / L.
  • 2 itula i le maeʻa o se taumafataga - ≤6.7 mmol / L.

O le isi faʻamaoniga iloga o le i ai o le maʻisukala o le suka i fafine maʻitaga o le hemoglobin HlA1c glycosylated, lea e faʻaalia ai le glycemia i vaiaso muamua 6-8. E masani lava, o lenei fuainumera e lalo ifo i le 6%. Faʻatasi ma le maʻisuka poʻo le HD, e tulaʻi.

O a tulaga e matauina ai le vavaeeseina?

I le taimi o le maʻitaga, o le toto toto e mafai ona alu i tala atu o le masani i le tasi itu poʻo le isi. E mafua lenei mea i le mea moni e faʻapea, i le taimi o le fanauina o se tamaititi i le tino, ua suia le metabolism o gaʻo.

O le tele o fafine maʻitaga o loʻo i ai le hypoglycemia, o lona uiga, o le faʻaitiitia o le suka i lalo ifo o tapulaa masani. O lenei mea e faʻaalia mai i le fiaai tele, sosolo, vaivaiga, vaivai, vaivai, lima vaivai, faʻaleagaina.

O se tasi o mafuaaga o le hypoglycemia o le togafitiga o fualaau faasaina mo le maʻisuka poo le HD, i le tulaga lea e mafai ona matua faigata ma lamatia ai le ola.

I le tele o taimi, ona o suiga o le hormonal, o le hypoglycemia malu e mafai ona matauina i fafine maʻitaga e aunoa ma le maʻisuka, aemaise i le po. I lenei tulaga, i le taeao, o fafine e ala mai i le ulu ma le vaivai, lea e faamalolo pe a uma ona 'ai.

O le mafuaʻaga o le hyperglycemia - o le faateleina o le suka - o le maʻisuka poʻo le maualuga maualuga o le maʻisuka.

O le maʻi suka o se faʻamaʻi lea ua faateleina ai le kulukose i totonu o le toto. O le mafuaʻaga o lenei faʻamaʻi o le le lava o le inisalini ona o le faʻaleagaina o sela o le pancreatic e maua ai. O nei siama e faʻaumatia e le tino o le tino ona o le faʻaaogaina o autoimmune.

E masani lava, o le maʻisuka ituaiga 1 e aliali mai i le laʻitiiti ma tupulaga talavou, o le mea lea o lenei ituaiga faʻamaʻi e sili ona matauina i tamaitai i le taimi o le maʻitaga. I le atinaʻeina o le maʻisuka, o se vaega patino e faia e ala i le faʻamaoni ma mea tau le siosiomaga, e pei o siama, siama, toxins ma le natura o le fafagaina i le pepe.

O fomaʻi e talitonu o le maʻisuka faʻafesoʻotaʻi e mafua mai i suiga faʻasalaga ma suiga i le taimi o le maitaga, faʻatasi ai ma le gaioiga o le gataifale ma mea tau le siosiomaga. O nei mea e fesoasoani i le atinaʻeina o le faʻamalosia o le inisalini, lea e aliali mai i tamaitai uma ile lua 2-3 masina. Ona o le faʻamalosia o le inisalini, o le manaʻomia mo le inisalini e pulea le glycemia e faʻapupula.

E pei o le maʻisuka ituaiga 2, o le HD e fesoʻotaʻi ma le mamafa. O le isi mea e faʻapupulaina ai le lamatiaga o lenei maʻi, o le i ai lea o se talafaasolopito o aiga o le maʻisuka, lea e faamamafaina ai le taua o le faʻamaoni.

O le lamatiaga o le atinaʻeina o le maʻisuka faʻamalosi e faʻapupulaina i fafine:

  • silia ma le 25 tausaga
  • i ai se vavalalata vavalalata ma le maʻisuka,
  • feʻai
  • i ai le ovary polycystic,
  • aveina o le corticosteroids (mo togafitiga o faʻamaʻi o le autoimmune), beta-blockers (mo le maualuga maualuga ma tachycardia) poo fualaau mo le togafitiga o le mafaufau,
  • ile HD i se maʻitaga talu ai,
  • i le fanauina o se tamaititi ma se mamafa tele o le tino i se maʻitaga muamua.

Talu ai o suiga i le tulaga o le tino o le tino, e pei o se tulafono, pasia pe a uma le fananau, i le tele o fafine maʻitaga o le maʻisuka faʻamaʻi e mou atu i le taimi.

O le faʻasaga i le hyperglycemia i le taimi o le faʻaleleia o le fetal e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le avea o se tamaititi ma le maʻisuka poʻo le ituaiga 2 o le maʻisuka i se taimi mulimuli ane.

Le mea e fai

Afai e maua se laʻititi laʻititi i le maualuga o le suka, ona mafai lea e le fafine lava ia ona toe aumaia i le masani. O le mea moni, e masani lava o le le paleni meaai o le mafuaaga autu lea o togafitiga ua tupu. O lona uiga, e tatau ona e mulimuli i se lisi faapitoa. Ma afai e te faia faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e aumaia le maualuga o le suka i le tulaga tatau oe lava ia.

Taumafa ma mea taumafa

Afai e maua le maʻisuka ao maitaga, e tatau i le tina o loʻo faatalitali ona mulimuli i se meaʻai.

E tatau ona faʻatapulaʻa le faʻaogaina o meaʻai gaʻolaʻi māmā, o lona uiga, 'ai e pei o le suka ma suamalie e pei ona mafaia, faʻatapulaʻa le faʻaaogaina o suamalie suamalie (pi, vine, apples) ma nisi fualaau aina suamalie (pulu, apricots mago).

E taua foi le faʻaititia o le aofaiga o mea taumafa e maualalo le gaʻo paluga i le taumafataga, pei o pasta, pateta, ma araisa. O loʻo i ai se laulau faʻapitoa i le mea o loʻo faʻaalia ai le gaʻo o le gaosiga o oloa. O lenei taumafataga o loʻo tumau pea le maualuga o le suka ma mafai ai ona e faateleina avanoa o se pepe soifua maloloina.

O le filifilia o le taumafataga ma le taumafa talafeagai mo le maʻisuka ao maitaga e faia taʻitasi i tulaga taʻitasi ma e le o se mea faigofie. E naʻo se tagata poto masani e mafai ona ia fai atu pe o le a le ituaiga meaai e lelei mo se fafine faapitoa ma pe aisea.

Faatinoga faaletino

Ae o le tele o taimi, ina ia mafai ai ona maua le maualuga o le suka i le toto i le taimi o le maitaga, e le lava le 'ai lelei. A uma mea uma, o lona tulaga e mafai ona tulaʻi vave. E le gata i lea, e manaʻomia le gaioiga faaletino.

O le seti saʻo o faʻatinoga faaletino o le a fesoasoani i le faʻasaina o le suka

O gaoioiga faʻafiafia e fesoasoani e tuʻuina atu ai le tino o le fafine i le okesene, lea o le a tuʻuina atu i le tamaititi i le tele o mea. O se tulaga taua tele mo le atinaʻe masani o le fetus. I le taimi lava e tasi, e faʻaleleia ai le metabolism, o le tele o kalori e susunuina.

Faʻasologa o le maʻitaga

Afai o le kulūkose e amata mai i luga o le tau o le 5.6, e tatau ona e faʻatau se glucometer ma fua fua oe lava.

E i ai taimi e fautuaina ai e faia ni suʻega ogaoga.

E taua foi le mataituina o meaai e tatau ai, ae le o le taitaia o se olaga masani, ia auai i taimi uma i faiga faʻaletino lelei ma mulimuli i fautuaga uma a le fomaʻi.

Vitio faʻatalanoa

E uiga i mea lamatia ma lamatiaga mo le maʻisuka faʻamaʻi i le vitio:

Pe a faia se siama, ole maʻisuka ole tino e le tatau ona faʻalavelaveina, talu ai o le tulaga o mafaufauga o se fafine maʻitaga e mafai ona aʻafia ai le atinaʻe o le fomaʻi. E tatau ona manatuaina o lenei maʻisuka e masani ona le tumau i le natura ma pasi pe a uma le fanau. O le tausisia o fautuaga talafeagai uma e mafai ai ona faʻaitiitia i le leai o ni aʻafiaga le lelei i le tamaititi, ma le saogalemu ma faʻatoʻa fanau mai se pepe ola maloloina ma atoatoa.

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

Aoao atili. E le o se fualaau faasaina. ->

Taunuʻuga mo le tamaititi

O le maualuga o le kulukose o le toto e afaina ai le fetus. O le faʻaalia o maʻi faʻaleagaina e taʻitaʻia ai le mea moni e amata ona iloa e le pepe se faaletonu moni i le taumafa o meaʻai e talafeagai mo lona malosi ma atoatoa. O le mea e sili ona maaleale i le faʻaitiitia o le glucose i le toto o le faiʻai ma le fatu o le pepe.

O le Hyperglycemia e mafai ona lamatia i le atinaʻeina o galuega muamua. E masani lava o lenei tulaga e tupu i tamaitai o loʻo i ai se tulaga o le maitaga o le maitaga ma le tele o faʻamaʻi faʻamaʻi o totoga i totonu.

Le lava o meaʻai i le amataga o le maitaga e lamatia ai le atinaʻeina o le tele o mea faaletonu ma faaletonu o le tuputupu aʻe i totonu ole fetus. O lenei tulaga e matua le lelei lava i le taimi muamua o le tolu masina o le maitaga ma le faataatiaina o tino taua ma faiga. Faʻamatalaga sili ona le lelei o le gaioiga o lenei maʻi, e oʻo lava i le faapaʻu faʻafuaseʻi poo le le mafai ona faʻaipoipo e mafai.

Glucose rate

O le kulukose masani i le taimi o le maitaga

A o maitaga, o le maualuga o le suka o le toto o le fafine e 3.3-6.6 mmol / L. I le taimi atoa o le maitaga, o le tina i le lumanaʻi na faia se suʻega toto mo le suka ma tosina mai ai le tele o ese mai le masani.

E mafua lenei mea i le mea moni e faapea i le taimi o le maitaga o loʻo i ai se faʻalavelave tele o le atiaʻe o le maʻisuka faʻamaʻi, lea i le leai o se faʻamalositino lelei pe a uma le fānauga e mafai ona liua i le maʻisuka. O le mafuaʻaga mo lenei mea o le tupu aʻe o tino o le ketone i le taimi o le faʻamoemoe o le tamaititi ma le faʻaitiitia o le tino i le maualuga o le amino acids.

O se tamaitai soifua maloloina i le taimi o le maitaga atonu e ono oʻo i le faateleina o le inisalini i le lona lua poʻo le tolu piliona.

O se ituaiga auala lea e tausia ai le suka i le tino o le tina ma le tamaititi e leʻi fanau mai. I le vaiaso lona 28 o le maitaga, e masani ona fautuaina e tagata tomai faapitoa se fafine e fai se suʻega o le tautala ile itula, lea e mafai ai ona e fuafua le maualuga o le kulukose. O le suka e le tatau ona maualuga atu nai lo le 7.8 mmol / L.

Maualuga glucose

Faʻateleina le kulukose i le taimi o maitaga

I se tagata soifua maloloina, o le kulūkose o le toto e faʻatinoina e faʻaaogaina ai le inisalini, lea e maua mai e le pancreas. O loʻo i lalo o le aafiaga o lenei hormone e alu ese le kulukose mai meaʻai i sulu o le tino ma lona maualuga i le faʻaitiitia o le toto.

I le taimi o le maʻitaga, o le placenta e maua ai hormones o ana gaioiga e faʻafeagai ma le inisalini ma o le faateleina faifaipea o le suka e tupu. I le taimi o le maitaga, o le mamafa i luga o le pancreas e faʻapupulaina ma e tele lava ina amata ona le mafai ona taulimaina ana galuega. O le taunuʻuga o le faateleina o le kulūkose i se fafine maʻitaga, lea e mafai ona mafua ai ni manaʻoga e le manaʻomia.

I le tulaga e maualuga le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, o le taunuuga o lenei mea o se soliga o gaioiga metabolic i le tino o le tina ma lana tama e leʻi fanau mai.

E mafua lenei mea i le mea moni e mafai e le glucose ona ulu i le placenta i totonu o le totoga o le fetus, lea e mafua ai le faateleina o le uta i luga o le galuega o lona paʻu.

I lenei tulaga, o le pancreas o le fetus e amata ona galue i le faateleina o le mamafa ma maua atili ai le inisalini. I lalo o le faatosinaga o le tele o le inisalini, o le faagasologa o le kulukose ma lona liua i le gaʻo e matua faatelevaveina, lea e faamatalaina ai le faatelevaveina o le mamafa o le tino o le tamaititi e leʻi fanau mai. O nei metabolic processes e manaʻomia ai le mauaina o se aofaiga tele o le okesene, o le mea lea, e atiaʻe ai le hypoxia fetal.

Mafuaaga ma faailoga

Faʻapitoa o le atinaʻe o le maʻisuka faʻateʻa aʻo maʻitaga

O le maʻisuka faʻamamafa ua taʻua o se tasi o maʻi masani e maua i le taimi o le maʻitaga.

O le tele o taimi, o ia tina e mafai ona gafatia i tina i le lumanaʻi o loʻo i ai:

  • afaina
  • atinaʻe o le maʻisuka i se maʻitaga muamua
  • suʻesuʻeina o le suka i le urine
  • atinaʻe o ovary polycystic
  • faʻamaoniga o le maʻisuka ma aiga vavalalata

O le lamatiaga o le atiaʻe o le maʻisuka e faʻaitiitia pe a:

  • O le matua o le lumanai e itiiti ifo ma le 25 tausaga
  • ao leʻi oʻo ile maʻitaga, o le mamafa o le mea masani ma e le o se mea e sili ona mamafa le fafine
  • e leai ni maʻi e maua i le maʻisuka i aiga
  • i le talafaasolopito o se fafine e leai se faateleina i le toto suka
  • miti muamua na faia e aunoa ma ni faʻafitauli

Vitio aoga - Glucose ao maitaga.

I le tulaga o le fafine o se vaega aʻafia, o lona uiga o le atiaʻe o le maʻisuka e matua faateleina. O le tele lava o taimi, o ia ituaiga o togafitiga o loʻo maua i tagata gasegase ei ai le gasegase o le gasegase i le atinaʻeina o se faʻamaʻi faʻapea foi ma le taimi o le maʻitaga i le mavae ai o le 35 tausaga.

O faufautua fautuaina se tina gasegase e gauai atu i foliga vaaia o nisi o faailoga, lea e ono faailoa mai ai le atinaʻe o le maʻisuka.

O faʻamatalaga faʻaalia nei o se togafitiga e mafai ona iloga:

  • fafine ua faateleina le fiaʻai
  • i ai ni faʻafitauli faʻaletoto
  • o loʻo i ai se manaʻoga faifaipea e inu
  • o loo i ai se lagona faifaipea o vaivaiga

Pe a oʻo mai na faʻaʻailoga, e fautuaina se fafine e suʻe se fesoasoani mai se fomaʻi o le a maua le suʻega toto ma urine talafeagai.

Togafitiga mo le maʻisuka ituaiga

O le galuega autu i le togafitiga o le maʻisuka ao maitaga o le tausiga faifaipea o le maualuga o le kulukose i le tino o se tina i le lumanaʻi. E taua le faʻalogo lelei i au mea taumafa ma 'ai e tusa ma le 6 taimi i le aso.

E mafua lenei mea i le mea moni e faapea, o le taimi tatau o mea taumafa ma le malosi o le a fesoasoani e puipuia ai le faʻafuaseʻi o luga o le kulukose i totonu o le tino.

Faʻatasi ma le maʻisuka aʻo maitaga, e tatau ona e lafoaia le faʻaaogaina o:

O se nofoaga taua i le taimi o le maitaga e tatau ona faʻatino lelei:

  • faamalositino i le ea fou e fesoasoani i le gaogao o le tino o se fafine e lava le okesene, lea e taua tele mo le atinaʻe o le tamaʻi fausua
  • faamalositino e fesoasoani e faʻaalu tupe siliva o le kulukose ma faʻaitiitia ai ana mea i totonu o le tino
  • aʻoaʻoga faʻaleleia e laveaʻiina ai se fafine mai le tele o kalori ma fesoasoani e aloese mai le faʻavaeina o pauna faaopoopo

I le tulaga o se taumafa faapitoa ma le gaioiga faaletino i luga o le tino e le maua ai se taunuuga lelei, ona faʻasaʻoina lea o le insulin i le taimi o le maʻitaga. E saogalemu atoatoa mo le tina ma le atinaʻeina o le tamaititi. O le mauaina o le inisalini e le o se mea e fai ma vaisu ma saʻo pe a uma le fanau mai o le pepe e mafai ona faalēaogā. O fafine e maua i le maʻisuka e mafai ona maua ei latou lava se pepe, ma o lenei maʻi e le o se faʻamatalaga mo le vaega o loʻo i lalo. E masani lava, i nai aso talu ona uma le fananau mai, o le kulūkose i le tino o le tino ua toe faʻaleleia.

Faʻafefea ona pasia le auiliiliga?

O fafine uma ua maitaga e tatau ona siakiina mo le maʻisuka ma le HD i le vaitaimi 24-28 vaiaso.

I lenei tulaga, ia tauaveina:

  • Totogi o le toto kullukose.
  • Glucose toleni test.
  • Fuafuaina o HbA1c.

Ua faia se suʻesuʻega i luga o se manava gaogao. Ua aveesea le toto mai le tamatamailima ma se tamai prick o se siʻila. Ina ia fuafuaina le maualuga o le HbA1c, o le toto e aumai mai se vein. Aʻo faia se suʻega o le toleniga o le glucose, o le fafine e muamua inuina se tele o se vaiinu suamalie, ma le maualuga o le suka e fuafuaina 1 ma le 2 itula mulimuli ane.

Faʻafefea ona faʻasaʻo le suka o le toto?

I le taimi o le maitaga, o togafitiga mo le maualuga o le toto suka e faalagolago ile ituaiga o faʻamaʻi. Afai ei ai i le fafine le maʻisuka ituaiga 1, ua maua muamua aʻo leʻi oʻo i le taimi o le maʻitaga, atonu e manaʻomia e ia le inisalini. Ae peitai, e taua tele le pulea ma le totoa o le glycemia, talu ai o le tauaveina o se tamaititi e mafai ona aafia ai lona maualuga.

I fafine maʻitaga o loʻo maua i le maʻisuka faʻamaʻi, o togafitiga fualaau e tatau ona naʻo le 10-20% oi latou, i isi tulaga, e mafai ona faʻapitoa le suka i le suia o le olaga.

Po o le a lava le ituaiga o maʻisuka, suka poʻo le gaioiga, o fafine uma ua maitaga e iai lenei maʻi e tatau ona:

  • Vaavaaia mataʻituina lou suka toto.
  • Taumamafa i fualaau 'aina, fualaau faisua, ma fatu fatu atoa, faʻatapulaʻa meaʻai ma gaʻo vailaʻau māmā.
  • Auai i le faʻatinoina o le malosi.

Afai o nei fuataga e le fesoasoani i le faʻavasegaina o le toto toto i le taimi o le maʻisuka ao maitaga, e manaomia e tagata maʻi le togafitiga o le insulin.

O se vaega taua tele o le togafitia o le maʻisuka i fafine maʻitaga, o le mataituina ma le totoʻa o le tulaga o le tamaititi, o lona tuputupu ae ma lona atinaʻe i totonu ole matua. O maualuga maualuga o le suka i le toto o le tina e taitai atu ai i le i ai o le hyperglycemia i le fetus.

Ona o lenei mea, o le puleaina o le maʻisuka i le taimi o le maitaga, e mafai e se fafine ona maua se pepe i faafitauli nei:

  • O le mamafa o le tino i le fanau mai - o lenei mea e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le fanauina mo le tina ma le pepe.
  • Hypoglycemia vave pe a uma ona fanau mai.
  • Faʻafitauli o le faʻafitauli o le respiratory vevela, faʻaalia e ala i le faʻailogaina o le tino.
  • Faateleina le lamatiaga o le oti pe a mavae le fanau mai.
  • Jaundice

O ia tamaiti i le lumanaʻi o le a sili atu ona atiaʻe le maʻisuka ituaiga 2 ma le gaʻo.

O le maualuga o le maualuga o le suka o le toto o se maʻi taatele lea e tupu i le tusa ma le 10% o fafine maʻitaga. E taua tele le faailoaina i le amataga o le gaioiga, aʻo leʻi pepe le pepe. O le mafuaʻaga lea e tatau ai i fafine uma ua maitaga ona faia se suʻesuʻega mo le maʻisuka poʻo le maʻisuka faʻavalea.

Taras Nevelichuk, fomai,
aemaise lava mo Mama66.ru

Faʻateleina le suka o le toto i le taimi o le maitaga: masani, mafuaʻaga o mea sese ma auala e faʻafaigofie ai faʻataʻitaʻiga

I le taimi o le maʻitaga, o suiga le tumau e aʻafia uma ai le tino o le tino. O loʻo faʻamoemoe i le faʻasaoina, puipuia ma le atinaʻeina o le soifua maloloina.

O le siakiina e le aunoa o le tulaga o le tina faatalitali o se vaega taua lea i le iloa o mea sese ma le faia o fuafuaga mo le atinaega mausali o le tamaititi.

Aemaise lava, o se mea taua tele o le aofaiga o le suka i totonu o le toto. Afai e masani, e lelei mea uma. Faʻafuaseʻi faʻavavega i tulaga taua poʻo le maualuga maualuga o le toto o le toto i fafine maʻitaga o se faʻamaoniga tele lea o loʻo i ai se faʻalavelave faʻalavelave.

Faʻateleina le suka i le taimi o le maitaga: mafuaʻaga mafuaʻaga, taunuuga ma togafitiga:

Aisea na siitia aʻe ai le suka i le taimi o maitaga? E tele mafuaʻaga. O le a tatou toe mafaufau i ai. Vaʻaiga auʻiliʻili faʻamatalaga le autu lava ia. O le maʻitaga ia lava o se popolega tele mo le tino o le tino.

O faʻamaʻi uma lava e masani ona maua i le taimi muamua e mafai ona latou lagonaina i lenei vaitau. Ae e oʻo lava ile soifua maloloina o fafine maʻitaga, o faʻamaʻiloga e le o iloaina e mafai ona faʻaalia i latou lava.

O se tasi oi latou o le maʻisuka faʻamaʻi.

O le a le ituaiga maʻi o lenei mea? O le maʻi faʻamaʻi lea e maualuga ai le suka i le taimi o le maʻitaga (ma na o le vaitaimi lenei). A maeʻa le fanau mai, o le kulukosese e masani lava ona toe foi i le masani.

Ae o le maitaga e umi lava le umi, ma le faateleina o le kulukose toto, e ui lava e le tumau i le natura, ae ui i lea, o se tulaga matautia tele i le tina ma lana tama. O le maʻisuka faʻamamafa e le o se mea e tupu.

O le maʻi, ioe, e mafai ona faʻamaonia togafitiga.

Faʻateleina le suka i le maʻitaga: mafuaʻaga

O le kulukose o le toto e pulea i taimi uma e le inisalini. O lenei hormone e faʻasaʻo le glucose mai le toto ina ia oʻo i totonu o sela o okeni ma isi faiga. O le mea lea, o le insulin e fesoasoani e maualalo le maualuga o le suka. I totonu o le tino o se fafine maitaga, o lemoni e natia e le pituitary gland ma o le endocrin polokalama e faʻapupulaina ai le kulukose e aʻafia ai le inisalini.

O le mea lea, o le aoga o le vaega mulimuli ua matua faʻaitiitia. Ae le o fafine uma e iai ni hormones e aʻafia ai le toto. Seiloga o le pancreas, lea e aofia ai i le gaosiga o le inisalini, faʻalavelave tele.

Aisea e maua ai e nisi fafine le suka o le toto, ae o isi e maua? O le le maua o hormones (ma le inisalini) e tupu i lalo o le faatosinaga a se numera o faʻailoa, o lona uiga, o mea taua.

O nisi nei o:

  • afaina
  • se talaʻaga o le maʻisuka faʻamaʻi i maʻitaga talu ai,
  • o le i ai o le kulukose i le uila,
  • genetic predisposition i le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka,
  • polycystic ovary,
  • tuai le maitaga o se mea e aʻafia ai aʻafiaga.

Afai o se tamaitai e laʻititi, ola maloloina i le taimi ua tuanai, o le lamatiaga o le suka i le maʻitaga aʻo laʻititi e laʻititi.

Faailoga o le suka maualuga

O le maʻisuka ituaiga o loʻo iai nisi o laasaga: agamalu, agavaʻa ma ogaoga. Faʻavae i luga o le laasaga, o loʻo maua ai ni faʻamaoniga laiti pe sili atu faʻamaonia.

Faatasi ai ma se tulaga agamalu o le faamai, e le oo i ai se faaletonu i le fafine. Naʻo le taunuʻuga o le auiliiliga e mafai ona faʻaalia suiga. O le mea lea, e tatau ona faʻaauau ona suʻe suʻega aʻo faʻatali mo le fanau mai o se tamaititi. Afai e maua lava ni mea sese, o le fomaʻi e taʻitaʻia le tagata gasegase e suʻe se suʻega o le toleniga o le kulukose. O se suega vave lenei.

Muamua, e fuaina le kulūkose ao leʻi ave le suka, ona latou tuʻuina atu lea o se sua suamalie e inu ai. Ona latou vaʻavaʻai lea i le le lava o suiga i le maualuga ole kulukose o le toto. I le faʻaaogaina o lenei suʻega, e mafai ona e iloa le uluaʻi laʻasaga o le maʻisuka po o se vailaau o le maʻisuka.

O isi suʻesuʻega ua faʻamaonia e faʻamaonia ai le suʻesuʻega, e faʻavae i luga o se ata patino o le maʻi.

Afai i le amataga o le faʻamaʻi e leai ni faʻailoga, ona faʻagasolo ai lea, o se ata faʻapitoa e aliali mai:

  • le lava le lagona o le fiainu
  • naunau masani e alu "i se auala itiiti",
  • o se aofaiga tele o le urine na tuʻuina atu i le taimi o le solo,
  • Paloysmalmal hunger
  • faʻaititia le faʻaaliga.

Siʻitia le suka i le taimi o le maitaga: taunuuga

O faʻalavelave ma aʻafiaga o le faʻaititia o le kulukose toto e matua faanoanoa. Afai o fafine uma, o loʻo maʻitaga pe na o le fuafuaina o ia, o le a iloa e uiga ia i latou, ona latou sili atu lea ona mataituina lo latou ola maloloina.

Muamua, o le maʻisuka, e tusa lava pe "maʻitaga," faʻaleagaina totoga taua e pei o fatu ma fatuga. E le gata i lea, o le faaleagaina e tupu i totonu o vaa o le tupe. Ona o le mea, o le retina e amata ona finau, lea e mafua ai ona leai se vaaiga mamao.

Faʻasalaga fatu, e tupu ai le fatu fatu. E matua faanoanoa lava. Faʻatasi ai ma le faʻamaʻi fatuga, o le urinary tract e aofia ai i le faʻaogaina o le fatu. O se taunuuga, pyelonephritis. Faatasi ai ma lenei faamai, o le pelivali o le pelivili o le afi.

O le maʻi e matuia ma e faigata ona togafitia.

E le gata i lea, afai e mafatia se fafine i le maʻisuka aʻo maitaga, e ui lava e faʻamalolo, ona mafai ai lea e ia ona faʻateleina le lamatiaga o le atiina ae o le maʻisuka ituaiga 2 i le lumanai, i le olaga atoa.

O taunuuga e atagia i luga o le pepe, aʻo le i fanau ma mulimuli ane. E oo lava i le manava, e atiina ae ai e ia le manava. O le tamaititi e atiaʻe malosi ma tele, lapoa nai lo le masani. O se taunuuga, ua fanau mai o ia ma se mamafa e sili atu i le 4 kilokalama. E le na o mea uma. Masalo o mea nei ma ia:

  • E mafai ona fanau mai le pepe ma le loto, faiʻai, poʻo le mea e afaina ai meaʻai.
  • Atonu e le maua e le pepe se skeleton tutusa. O le a mafua ai le tele o faafitauli matuia i le lumanaʻi.
  • O loʻo i ai se faʻalavelave maualuga o le pepe faatoa fananau mai, lea e mafua mai i le mea moni e le i ai se taimi e fai ai mama.
  • O nisi tamaiti e itiiti ifo ma le vaiaso e maliliu ai.
  • O se tulaga lamatia maualuga o se maʻitaga na misia pe a maliu le pepe ile manava.

E faapefea ona maualalo le suka? Fomaʻi

Afai e faateleina le suka i le taimi o le maitaga, o le a se mea e tatau ona ou faia? O le mea e lelei ai mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka, o le faʻamaʻi e mafai ona faʻaaogaina ma e tele metotia e faʻaaogaina. O le mea e masani ai, o le togafitiga e le o fualaau faasaina-o le aʻoaʻoga faaletino lea, togafitiga faʻatoʻaga ma se taumafataga faapitoa. Ae afai e leai se iuga, ona faʻaaogaina lea o fualaau faasaina.

Na o le vailaʻau e faʻaalia mo lenei ituaiga o maʻisuka o le insulin. E faʻaaoga lelei i lalo o le vaavaaiga manino a se fomaʻi.

Initaneti Faamanuiaga Inisalini:

  • saogalemu atoatoa, mo le tina ma le pepe i lona manava,
  • leai se lamatiaga o le faapalepale fualaau faasaina,
  • vave vave.

Togafitiga ma le inisalini e i ai foliga. Mo se faʻataʻitaʻiga, e le mafai ona e suia le polokalame pe faʻafefe le fualaau faasaina. E te manaʻomia foʻi le fuaina o kulūkose ma suʻe suʻega. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e faʻatau se glucometer, talu ai e tatau ona e fuaina faʻailoga e lima taimi i le aso.

Fofo faʻapitoa

O le a le mea e fai pe afai e maualuga le suka i le taimi o le maʻitaga? O le uluai laasaga o le maʻisuka ituaiga e togafitia foi i le faapitoa o le teas, infusions and herbs.

E aofia ai:

  1. Tea e faia i fualaau kuka. O le aʻafiaga o le faʻaitiitia o le kulūkose, faʻamamaina toto.
  2. Pasili ma ona aʻa maualalo foi le maualuga o le kulukose, ae o loo faamalosia pea puipui o toto toto.
  3. Faaopopo laulaau o le laumei talavou i le salati.
  4. Ata teuteu o laulaʻau.
  5. Nettle vao.
  6. Eleutherococcus i le tulaga o se vailaau mo togafitiga.
  7. Totoina o togalaau, lea e aofia ai le pepa, vao ma aniani.
  8. Fua mai lau o le plantain.
  9. Decoction o birch buds.
  10. Faʻaaogā faʻamaʻi meaai.
  11. O le fefete a le meaʻai faʻamaʻi ua faʻamamaina i le vai.

Aoaoga faaletino

O le a le mea e fai pe afai o le maualuga o le toto i le maʻitaga? O gaioiga faaletino i le ea fou e mafai ona faʻamaopoopoina le kulūkose. O faamalositino ole faamalositino e aoga foi.

E mafua lenei mea i le mea moni e faapea i le taimi oa latou gaioiga masani o soʻo se tino atoa ma le okesene. E televaveina faiga faʻavae.

Ona o lenei mea, o loʻo i ai le faʻaaogaina o kulukose ma gaʻo, ma faʻaititia ai le maualuga o le suka i le toto.

I le avea ai o se gaoioiga faʻaletino, sa iloa ai e saienitisi sili ona aoga mo fafine maʻitaga:

  • savali savali uumi i le ea fou i se auala ogaoga, e aunoa ma le soona faia,
  • gaioiga gaioiga
  • yoga
  • siva

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o uta uma e le o se mea e sili ona faigata ma e le gata o faʻamanuiaga manino, ae o fiafiaga foi. E tatau ona avea le aʻoga faaletino ma se vaega o le olaga o se fafine maitaga. Ma o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto o le a vave faʻaitiitia ai tulaga masani.

Meaʻai: uiga

O meaai ma maualuga maualuga i le taimi o le maitaga o le faavae lea ile togafitiga ole maʻisuka. A aunoa ma lea, soo se isi metotia o le a leai se aoga.

Tulafono Faʻatau Meaʻai mo le maʻisuka:

  1. E tatau ona e 'ai faʻatasi, vaevaeina i le va o' aiga mo le silia ma le 4 itula. I le mea e lelei ai, e tatau ona e 'ai e 6 taimi. O lenei mea o le a faʻateleina ai le metabolism, o le a le faatagaina ai le maualuga o le kulukose e suia ai o latou tulaga faatauaina.
  2. E faʻatagaina le 'ai i ni meaʻai vailaʻau faigofie, lea e faʻapupula ma tumau ai le maualuga o le suka toto, mo se taimi umi. O lenei lisi e aofia uma ai falaoamata oloa ma suka, faʻasao, suamalie.

Mea aoga

O le a se mea e tatau ona ou faʻaaogaina pe afai e maualuga le suka i le taimi o le maʻitaga? E i ai foi ni meaʻai faapitoa e tatau ona e 'ai e faʻaitiitia ai lou kulukose toto. La latou lisi ua tuuina atu i lalo:

  1. Blueberries O loʻo i ai le tele o glucosides, faʻapea foi ma le tannins o le maualuga o le suka. Faatasi ai ma fua, o ona laulaau foi e aoga, lea latou te faia ai teuteuga ma ave le tasi vaetolu o le ipu tioata faatolu i le aso.
  2. Kopama fou. Latou te faʻatonu lelei le metabolism i totonu o le toto. I le tau mafanafana, e mafai ona e faʻaaluina ni meaai pupuu i kukama. E lava le 'ai e 3 kilokalama kukama i aso taʻitasi e faatulaga ai oe lava anapogi ma aso soifua maloloina.
  3. Buckwheat groats. Faʻatau lelei le maʻisuka i fafine maʻitaga. E mafai ona 'ai i le tele o mea.
  4. Laʻau o le eleele, lea e taua foi o le atisisisi o Ierusalema, faʻaleleia le faʻamaʻiina o otaota, o loʻo i ai se aafiaga leaga ma maualalo ai le kulūkose.
  5. Kepu paepae, mauoa i vitamini, fiber ma pectin, aveesea le tele o le vai mai le tino.
  6. Laʻau vela.
  7. Vaimato.
  8. O le sua o le Beetroot.
  9. Fualaau mai Karoti.
  10. O mea manogi, o le falaoa a le faifaʻaili ma le fatu saito ua i ai le tele o le zinc. O le mea mulimuli e faʻamalieina ai le toto o le tele o le kulukose.

O le a le mea e fai i le suka maualalo?

O nisi taimi o se tamaitai i le tulaga e le o le faateleina o le kulukose. E i ai tulaga o se faʻaititia ma le taua, lea e taʻua o le hypoglycemia. O se tulaga matautia foi lea e le tatau ona faatagaina.

Afai e faʻafuaseʻi ona faʻaitiitia le faʻaitiitia o le kulukose o le toto, e tatau ona toe iloilo lau auala i le taumafa ma meaʻai e te 'ai.

E faʻapefea ona faateleina le suka toto aʻo maʻitaga? E toʻatele fafine e talitonu e mafai ona e faʻatupulaia e ala i le 'ai o se mea suamalie. O lenei lava faaiuga e mafua ai lava ona afaina. Ae ua sese o ia.

E le gata i le maualuga ma le maualalo o le suka, e le mafai ona e 'aina ni mea faʻataʻavaʻa faigofie ma suamalie suamalie. Vagana ai o se faʻalavelave faʻafuaseʻi. Faatasi ai ma le pa'ū tele o le suka, e tatau ona e 'ai se lole poʻo se fasi sukalati.

O lenei mea o le a vave faʻaleleia ai le maualuga o le kulukose ma e le mafai ai e se fafine ona le iloa. A maeʻa lenei mea, e te manaʻomia vave ona e 'ai masani.

I le faaiuga

O tulafono e toetoe lava a tutusa, i le tulaga o le maualuga o le toto i le taimi o maitaga, ma i le tulaga o le maualalo. O se soifua maloloina soifua maloloina, o meaʻai talafeagai ma lona faʻatulagaina, gaoioiga faaletino. O le tele o tamaitai, o loʻo maʻitaga, ua amata ona latou le amanaʻiaina nei upumoni faigofie, ua mafua ai faafitauli. Ae o le maʻitaga e le o se faʻamaʻi e faʻamaonia oe.

O le a le lamatiaga o le maualuga o le suka i le taimi o maitaga?

O le glucose o le toto i le taimi o le maitaga e faʻapupula ona o le le lelei o le mafaufau i le insulin i lenei taimi. O le tele pea o le maualuga o le maualuga o le suka o le toto o se faʻailoga o le maʻisuka. O le maʻisuka e mafai ona muamua i le maʻitaga pe muamua ona aliali mai i lona talaʻaga.

I soo se tulaga, o maualuga maualuga o le suka e maualuga tele mo le tina o loʻo faatalitali ma le pepe. Faatasi ai ma le sili atu o le mamafa o le kulukose i totonu o le toto, o le lamatiaga o le le faia o le tino, gasegase pyelonephritis, gestosis, faafitauli i le fananau mai ma le manaomia o le caesarenia vaega faateleina tele.

O aʻafiaga mo le tina ma le tamaititi e faalagolago i le lelei o togafitiga o le maʻisuka aoʻo maitaga. O le toto atoatoa o le suka i le suka e faʻaitiitia ai faʻafitauli.

Toa maualuga i le maitaga

O le a le maualuga o le suka e maualuga le maualuga i le taimi o le maitaga?

Mo fafine maitaga, ei ai tulaga faʻapitoa mo le gaosiga o gaʻo. I le taeao i luga o se manava gaogao, o le tau o le kulukose i totonu o le toto e le tatau ona sili atu i le 5.1 mM / L. Afai o le suka e sili atu nai lo le 7.0 mM / L, ua faia se suʻesuʻega. faʻaalia le maʻisuka.

O lona uiga pe a uma le fanau mai, o le a maua e le fafine le faʻamaʻi ma o le a tatau ona faʻaauau togafitiga. Afai o le glucose o le anapogi e sili atu nai lo le 5.1 mM / L, ae itiiti ifo i le 7.0 mM / L, ona fai lea maʻisuka maʻitaga.

I lenei tulaga, o fomaʻi e iai se mafuaʻaga e faʻamoemoe ai le faʻamautuina o le gaosiga o le gaʻo i le taimi na tuʻuina atu ai.

Vaega o le gaioiga o le maʻitaga i le maʻisuka

O le faapau pepe e le masani ai (miscarriage) e tupu i le tasi vaetolu o mataupu uma o le maitaga ma le toto maualuga. O le mafuaʻaga o lenei taunuʻuga o le laʻititi laʻititi ma le matua matua o le placenta. Ua faaleagaina ona vaa ona o le tele o kulukose i totonu o le toto. O le placenta ua faamutaina le saunia lelei o le fusi e tuputupu aʻe ma le okesene ma meaʻai.

O le isi mea o le maʻitaga ma le maʻisuka o le maualuga maualuga o le tuai o le toxicosis (pe a uma le 20-22 vaiaso o le maitaga). I le maʻisuka, o lenei tulaga e atiae i le afa o mataupu o le maʻitaga. E ui i le maualuga o le suka, o le toxicosis o le afa lona lua o le maitaga e tupu i le na o le 3% o fafine. O le i ai o le tuai o le toxicosis e fesootaʻi ma se tulaga maualalo o hormones - estrogen. O le suka o le toto e afaina ai ovaries ma le placenta, ma o nei totoga e le mafai ona maua le estrogen i le fafine maʻitaga. O le faʻasolosolo o le toxicosis e faʻaalia mai i le latina ma le manino o le edema, o le faateleina o le mamafa o le tino, faʻateleina le toto, ma le tuʻuina atu o polotini i le urine.

E le gata i lea, o fafine maitaga ei ai le maualuga o le toto suka e mafai ona atiaʻe polyhydramnios. O lenei faʻalavelave e fesoʻotaʻi ma le tali atu o membranes o le amniotic i le sili atu o le kulukose i le tino.

Afai e faʻavaivaia le metabolism o le carbohydrate, ona tupu ai lea o le polyhydramnios i le 60% o mataupu o maitaga. E sili ona le lelei ona o taunuuga e ono tutupu - o le fusi o le uamea, fetau hypoxia, tulaga le saʻo o le tamaititi i totonu o le matua aʻo le i fanau.

O le fananau mai i ia ituaiga tulaga e masani ona manaʻomia ai le vaega faʻapitoa o caesarena.

O le a le mea e lamatia ai le tina faatalitali

Afai o se fafine e maua i le maʻisuka poʻo le maʻisuka maʻisaga ao lei oʻo ile maʻitaga, ona ono iai ni faʻafitauli i le taimi o le maʻitaga (faaleagaina o fatugaʻo, vaʻa o le fundus, heart).

O nei tulaga e mafai ona alualu i luma i le taimi o le maitaga.

O le faʻaleagaina o vaʻa o le fundus e mafai ona mafua ai le taofiofia o le taofiofia ma le vaeluaina o le vaʻaia, ma le faaleagaina o le fatu - le atinaʻeina o le fatu.

I le taimi o le maitaga, faasaga i le talaaga o le maualuga o le toto suka, e masani ona atiaʻe faʻamaʻi pipisi urinary. O le pyelonephritis, o le tiga o le mumusu, e sili ona matautia.

O le maʻisuka faʻamaʻi o le gasegase ua faʻateleina ai le lamatiaga mo se tamaitai i le lumanaʻi e maua ai le maʻisuka ituaiga 2.

O a mea e lamatia ai le tamaititi

Faatasi ai ma le maualuga o le suka i le toto o le tina, o le fomaʻi e atiina ae ai se lavelave o liona e taʻua o le manava o le maʻisuka. O lenei tulaga e aofia ai le tele tele o le fetus.

O le tamaititi o loʻo i luma i le mamafa e tusa ai ma ultrasound pe a mavae le 20 vaiaso o le maitaga. I le taimi o le fanau mai, o lona mamafa e sili atu nai lo le 4 kilokalama.

O lenei mamafa o le tino e lamatia i le tulaga o le manuʻa fanau, mo se faʻataʻitaʻiga, subluxation o le vetebra.

E le gata i lea, faʻatasi ai ma le maʻisuka i totonu o le tina, e mafai ona faʻaleagaina le faaletonu o le tamaititi. O le faʻaaogaina o le skeletal, o le faʻalavelave faʻaleagaina o le fatu, o le tino ma le faiʻai. E tusa ma le afa o tamaiti e maliliu ae latou te leʻi fananau mai.

O le isi kuata - ao fanau ma le vaiaso muamua o le olaga. O le mafuaʻaga o le maliu pe a mavae le fanau mai e masani lava ona faʻaleaʻoina mama.

E le gata i lea, i le taimi o le taimi e fanau ai, e mafai e le fomaʻi ona tupu mai le hypoglycemia ogaoga ona o le amio le talafeagai ma le ate.

(14 , tau: 4,00 mai le 5)
Lolomi ...

Tuua Lau Faamatalaga