Pe mafai pateta ma le maʻisuka ituaiga 2

O le maʻisuka o se faʻamaʻi tuga e mafua mai i le tele o faʻafitauli, e pei o: faʻaitiitia le faʻaaliga, faʻaitiitia le lauulu ma le paʻu, maʻi o le tino, gangrene ma e oʻo lava i tumutumu oona. O le mea lea, e manaʻomia e se tagata maʻi ona mataala tele i vaega uma o lona olaga, aemaise lava i ana meaʻai ma meaai. Mo le maʻisuka ituaiga 2, e taua lenei mo mafuaaga e lua:

  1. Faʻaaogaina o le mamafa o le mamafa,
  2. Totoina o le suka i le toto.

E mafai pe leai

O Potatoes e aofia ai le tele o polysaccharides (mea maualuga o le mamafa o le gaʻo). O le mea lea ma le maʻisuka ituaiga 2, e le sili atu i le 250 g pateta. O le vaega o aso uma e fautuaina ia vaevaeina i ni nai meaʻai ma 'ai i le taeao. E le gata i lea, o loʻo aofia ai vitamini B, PP, C vitamins ma bioflavonoids, lea e maua ai se faʻamalosia malosi i vaʻa toto. O fatu laiti e aofia ai le magnesium, uʻamea, zinc, calcium ma isi minerale.

Faamalologa meatotino

I nai tootoo, o pateta e aoga mo le maʻisuka.

  • Na te faʻamautuina le gaioiga o suauʻu pancreas ma beta e fai ai ona fusi. O le mea mulimuli e sili atu le malosi e maua ai le inisalini.
  • O le suamalie suamalie o le pateta e faʻaitiitia ai le tiga i le taimi o pathologies o le gastrointestinal tract, e faʻaitiitia ai le fulafula ma taga i lalo o mata, ma faʻamavaʻai le ulu.
  • O se mea faigaluega lelei e faʻafefe ai le fatu ma le gaioiga.
  • Faʻaaoga e fufulu ai le tino.
  • E i ai sona aafiaga aoga i le tino o tagata o loʻo mafatia i le maualuga o le toto.

Faiga Faʻavae o le Maʻisuka

  • Fiafia i fualaau toto laiti.
  • O le sili atu le mamafa o le lanu, o le maualuga o mea o loʻo iai i antioxidants ma meaʻai. I lenei tulaga, o le a faʻaitiitia le avega glycemic.
  • E le manaʻomia le faʻatau o tubers ma se peelua pala o se lanu lanumeamata. O le faailoga lenei o le le talafeagai o le teuina o le fualaʻau. O loʻo faʻaalia ai foi se faʻalauteleina o mea o le alkaloids - o tuufaatasiga o meaola e lamatia ai le soifua maloloina o tagata gasegase e maua i le maʻisuka.

Suauu kuka

O loʻo faʻatagaina le faʻamaʻi faʻamaʻi susu i luga o latou paʻu. I se tasi o auaunaga - e tusa ma le 114 calories. O sea ituaiga meaʻai e le afaina tele ai le kulūkose.

O le filifiliga lelei o le uʻu. Tomatoes, zucini, pepa logo, aniani ua faaopoopo i le pateta. O vaega uma e tipi i totonu o ni tamai cubes, sasaa i le vai ma tafe i luga o le vevela. I le faaiuga, faʻaopopo se tamaʻi fualaʻau manogi. Auauna i le kuka ma le salamata fualaʻau ua faʻaaogaina ma 2-3 ituaiga o laau.

Vaimato

O le susu o le pati o loʻo i ai maualuga uiga faʻamaʻi-inflammatory, lea e taua mo le maʻisuka ituaiga 2. E le gata i lea, na ia:

  • faʻaosofia le pancreas,
  • e sili ona manaia faʻamalolo,
  • O loʻo i ai se faʻamalosiaga lautele i le tino.

Faʻamatalaga faasaienisi

Mo le tele o tausaga i le lalolagi faasaienisi, sa i ai se vaevaega o carbohydrate i totonu o le "anapogi" ma le "telegese", e fuafua i le faigata o le fausaga o meaola ia latou te aofia ai. O lenei manatu na foliga mai e sese ma ua faamaonia nei o mea uma e gaosi i totonu o le manava gaogao ua liua i le kulukose ma ulu i le toto i totonu o le afa itula talu ona 'ai, e tusa lava po o le a le faigata o le gaʻo. I le taimi lea, e mafatia se tagata i le "hyperglycemia" - o le maualuga maualuga o le suka o le toto e fesootaʻi ma le faʻaaogaina o se oloa faapitoa.

I luga o le kalafi, o lea oso e pei o se mauga maualuga o ituaiga eseese ma tulaga. O le auga e maua mai le tali a le totoga i se oloa, ma o le pupuni i le setete muamua e fausia ai se tafatolu. O le lautele o le vaega o lenei tafatolu, o le maualuga atu lea o le taua o le faasino igoa, lea e fuafuaina e le fua faʻatatau:

Sf - le vaega o le tafatolu o le oloa,

Shl - le vaega o le tafatolu o le kulukose mama,

IGf - faʻamatalaga faʻapitoa o le oloa.

O le tele o faatosinaga i le taua o le GI o loʻo i ai se gaosiga o oloa. Mo se faʻataʻitaʻiga, GI o pateta ma sana e 70 iunite, ma popcorn ma vave faʻafefe pateta e 85 ma le 90, i le faasologa. O le GI e faʻalagolago foi i le tele o le fiva vaivai i meaʻai. E mafai ona faʻaalia lenei mea i le faʻataʻitaʻiga o mea e gaosi ai keke:

  • Pulu papala - GI 95,
  • Pulu falaoamata faʻamamaina - GI 70,
  • Mai le faʻafefeteina - ГИ 50,
  • Wholemeal - GI 35

Potato Benefits

O le talafaasolopito atoa o le "taofi" o pateta e tagata e talanoa i aoga ma le le aoga o le aoga o lenei fualaau faisua i la matou laulau. E sili atu ma le tasi, o pateta na laveaiina tagata mai le matelaina ma e oo lava i le le mautonu e mafua mai i le le lava o le vitamini C. E leai ni aʻa o tubers i le mea e masani ona talitonuina, ae o le faaauauina pea o leʻau lea e teuina ai meaʻai ma vitamin taua ma elemene taua:

  1. Vitamini: C, B, D, E, PP,
  2. Faʻamatalaga elemene: zinc, phosphorus salts, uʻamea, saltsium salts, magnesium, sulfur, chlorine, apamemea, isumu, manganese, iodine, boron, sodium, calcium.

Na aʻoaʻoina tagata e faʻaaogaina uiga taua o pateta, ituaiga o vao vao totō ma faʻatuina le fiaselau o ituaiga eseese ma le tele o mea taua, fuafua mo auala eseese e kuka ai.

Kuka

  1. Fufulu ma pi 2-3 pateta.
  2. Tipi i latou i luga o se mea lelei poʻo le pasi atu i se mea e teu ai meaʻai. O le isi auala e maua ai le suasusu o le faʻapipiʻiina lea o le puʻu i le sua.
  3. Faʻasala le masini e mafua mai i le susu, pipiʻi i luga o le 3 laulau.
  4. Tuu le sua o le sua mo le 1-2 minute.

Faʻamanuiaga mo le maʻisuka

O le maʻisuka ituaiga 2 o se maʻi tigaina tele. O tagata ua maua i lenei manaoga e tatau ona 'ai i se auala faapitoa ina ia le maualuga le suka o le suka i luga aʻe o se tau aofaʻi. O nei tagata maʻi e tatau ona filifilia meaai faatasi ma le maualalo o le faʻasologa o fuainumera ma faʻatautaia le sauniuniga o le taumafataga.

O le pati o loʻo i luga o le lisi o meaai e mafai ona faʻatagaina mo le maʻisuka, e ui lava o lona faʻasinomaga mataʻitusi e 70. I le atinaʻeina o le maʻisuka, e fautuaina e aveese meaʻai ma le index i luga ifo o le 50 mai le taumafataga, ae ua talitonu tagata popoto e le mafai ona e teena le pateta. E le gata i lea, o ē na tuufaatasia nisi o meaʻai faʻapitoa na latou tagofia lenei fualaau faisua e avea ma faavae o le maʻisuka menu.

Atonu e iloa e tagata uma aoga o fualaʻau. O lona tuufaatasiga e aofia ai vaega taua e pei o le:

  • Vitamin B3 (auai i faiga faʻalelei),
  • vitamini B (faʻaleleia le tulaga o le paʻu, ei ai se aafiaga lelei i le faʻatinoina o le tino faʻamalolo),
  • Vitamin C (puipuia le tino mai le malulu, faʻamalosia le faʻaogaina o le tino),
  • Vitamin D (faʻaauau le faʻaaogaina o le konisini e le tino)
  • Vitamin E (o se vailaʻau mamana malosi lea e faʻagesegeseina le faagasologa o le matua),
  • uʻamea
  • fumela
  • paluka.

E ui i faʻamanuiaga iloga o le oloa, e tatau ona faʻaaogaina i le maʻisuka ituaiga 2 le maʻisala. O le fualaau faisua e aofia ai le tele o le malo, lea e aʻafia ai le maʻisuka. O le maualuga o mea o le polysaccharides e mafua ai le maua o le mamafa, lea e matua le taliaina ma le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 2. Ina ia maua ai ni meaai lelei, e tatau ona faatapulaaina lona faaaogaina i aso taitasi i le 200-250 g pateta i le aso.

Tuutuuga o le faaaogaina

  • Aua le inuina, pe a uma le sauniuniga lea e silia ma le 10 minute ua pasia. O le a pogisa ma e tele le aoga o ona aoga aoga.
  • E tatau ona ave le sua inu i le 0.5 kapu 2-3 taimi i le aso (20 minute aʻo leʻi 'aʻai). Mo le ulu o le ulu, ituaiga le maʻisuka ituaiga 2 ma le toto maualuga - ¼ cup 3 taimi i le aso. Ona mautinoa lea e faʻamama lou gutu: o le isi mea inu e mafai ona faʻamamatia le alo o le nifo.
  • E mafai ona e faʻaaogaina le oloa taʻitasi ma faʻafefiloi ma isi sua. Mo le sauniuniga o mea 'eseʻese o meainu, kapisi, keke poʻo le karuti vai e talafeagai. Faʻatasia i latou i se fua faatatau 1: 1.

Suauu kuka

Ae, afai o matou talanoa e uiga i meaai faapitoa mo tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2, e sili ona lelei le 'ai o pateta ua kuka. GI o sea ipu o le pito maualalo lea mo lenei fualaau faisua. E sili atu ona aoga pe afai e kuka saʻo ia pateta i totonu o le peel. E le gata i lea, o loʻo i lalo ifo o le "ofu" ia te ia ona teuina uma ana vitamini aoga ma elemene.

Mo le mauaina o le tele o le lelei ma le fiafia mai lenei ipu, e tatau ona e taumafai e suʻe pateta laititi o le laititi laʻititi i se paʻu paʻu mananaia, lea e foliga mai ua faʻaosofia ai le manaʻo. Faʻapipiʻu i se nai faʻaopoopoga o masima ma aveese malie le peel, 'ai, faaopoopo i fualaau faisua e le faʻasaina mo le faʻaaogaina i lenei faʻamaʻi. Afai e manaʻomia, e mafai ona e 'ai faʻatasi ma le paʻu. Mo se faataitaiga, o se tasi o sala masani masani i le konetineta o Amerika, ua saunia mai tamato, kuka ma pipi pateta ma mea manogi. E le talafeagai le faaopoopo o fualaau faisua, ma sili atu i ai, gaʻo manu. Ma e le sili atu i le masani masani o le faʻaaogaina o lenei oloa, o le 250 kalama i le aso.

Sini suʻesuʻega e leʻi fuafuaina

I suʻesuʻega talu ai nei, ua iloa ai e Iapani o pateta e mafai ona avea ma mea taumafa e sili atu ona maloloina e maua ai mea e puipuia ai le tino mai le kanesa, fatu fatu, ma le matua.

Ina ia faia lenei mea, seti le fualaau faisua ... faamamafa. Mo nei faʻamoemoe, sa faʻaaogaina e saienisi le electroshock poʻo le ultrasound, ona o le mafuaʻaga na latou maua ai se faʻaopoopoga o mea faʻasao i totonu o tubers.

Ina ua mavae lena, o pateta na avea moni lava ma se "meaʻai". E tusa ai ma tagata atamamai mai le University ofhirohiro, o se vaega o le suʻesuʻega, sa mafai e saienitisi ona maua se oloa e mafai ona avea ma mea taua mo le puipuia o faʻamaʻi tuga.

"Ua mai i suʻesuʻega talu ai, ua iloa ai o mea mataʻutia po o isi mea e mafua ai le atuatuvale e mafai ona faaosofia ai le faaputuputuina o popo phenolic faamanuiaina i fua," o le tala lea a Kazunori Hironaka, o se fomai na auai i le suesuega.

Auala e kuka ai pateta

E tusa ai poʻo le faʻauluina o pateta mo le maʻisuka, e le malie fomaʻi. Aepeitaʻi, pe afai e faatagaina le fualaʻau mo le taumafa, ona i ai lea i se faʻatapulaʻa faʻaitiitiga.

E tatau ona amanaia e taua e le gata o le tele o pateta e faʻaalu, ae o le auala foi o le sauniuni. E faʻamamaina ma le faʻaeteete le kuka o le suka i le maʻisuka ituaiga 2 ma le tele o meaʻai, aua o le faasinomaga o meaʻai mo lenei vaega o tagata gasegase e tatau ona laʻititi.

Lago e fesoasoani e faʻaititia le aofaʻi o le maso ma le tele o gaʻo i totonu o fatu pateta; o lenei gaioiga e fesoasoani foi e faʻaleleia le faagasologa o le faʻafefe. Ina ia faʻaitiitia le salu:

  • fufuluina le fualaau faisua, faʻafefeteina,
  • mulumulu, faʻatumu i vai malulu mo ni nai itula (lelei, soʻo i le po atoa).

A maeʻa le taimi lenei, ona fai lea o se mea malo i le pito i lalo o le pusa pateta. Lave le pateta e tatau ona kuka vave, e le mafai ona teuina. Afai e te pateta pateta, e mafai ona e faʻaleleia le'onalaina, fesoasoani i le manava e le maua ai ni vailaʻau e matua faateleina ai le suka toto.

E faʻafefea ona kuka pateta mo le maʻisuka? Faʻatasi ma le maʻisuka, e mafai ona e kuka pateta i totonu o latou paʻu, kuka i le peel. O le faʻaaogaina tatau o keke pateta ua kuka i le fale ma faatasi ai ma le faʻaopoopoga o le suauʻu faʻamatalaga masani e faatagaina foi. O le mamafa o le uta o le ipu e maualuga, o lea e mafai ai ona e 'ai i mea tau tupe i nisi taimi.

Faatasi ai ma le maualuga o le suka i totonu o le toto, ua faʻatagaina ai e 'ai palu pateta, e mafai ona tunu le ipu ile kuka taofi poʻo le ogaumu. O le pateta o le maʻisuka e le fautuaina ina ia 'aina e pei o se mea tutoʻatasi, e sili atu le faʻaopopoina o le salatisi o fualaau faisua ua saunia fou ina ia aofia ai ni laau fou o ituaiga lua pe tolu.

E tasi le pusa pateta e aofia ai le tusa ma le 145 kaloli, lea e masani ona manatua pe a fatuina se lisi mo tagata mamaʻi e maua i le hyperglycemia ma le gaʻo. O lea ituaiga ipu e aofia i le taumafa o tagata gasegase e puipuia ai le atinaʻe o faʻamaʻi o le cardiovascular system. E talia le faʻasinomaga faʻamaonia.

E lelei tele le faʻaaogaina o pateta ua kuka, e tasi e fesoasoani:

  1. e aofia ai le 115 calories
  2. glycemic index - 70 points.

O lenei ipu e afaina ai le maualuga o le suka toto ma se vaega o le sua sua suamalie e aunoa ma le suka, fala fala.

E tatau ona lafoaia uma palu pateta, e le 'aina e tusa lava pe laiti. E sili atu ona leaga le 'ai o paluga pateta ma le faaopoopoina o le pata ma isi gaʻo manu, o le faʻasalalau faʻasalalau o le ipu e faʻateleina i le maualuga maualuga.

O le a le ituaiga e mafai ona ou 'ai ai pateta ma le maʻisuka?

Ole tele ole malosi ole pateta e faalagolago i le auala o sauniuniga. O le kalori matāʻupu o fualaʻau ua kukaina e aunoa ma pele mo le 100 g o oloa e 60 kcal, ua kuka i le toniga - 65 kcal, maseta paluga ma pata - 90 kcal, falai - 95 kcal.

O tagata e matauina lo latou mamafa, e pei foi o le maʻisuka, e tatau ona teenaina ia mea maualuga-kalori e pei o falala falai, paluga pateta ma le faaopoopoina o le suauu, meataalo. Sili atu le lelei o le faʻamafanafanaina o oe lava i se mea sili atu ona fesoasoani. O le meaai autu e tatau ona aofia ai fualaʻau tipi, faʻapea foʻi ma fatulaʻau. I le tulaga lona lua, sili atu vitamini ma minerale o loʻo teuina i totonu o le oloa. E fautuaina oe e le meaʻai fualaʻau e kuka le pateta i totonu o se pulu, aua o loʻo aofia ai le tele o meaʻai. E le gata i lea, e puipuia ai le fufuluina o vitamini ma minerale mai fatu i taimi o kuka.

O le a toesea le pateta aʻo leʻi kukaina, o le a tumau pea vaega taua. E sili atu le kuka poʻo le taoina o fualaau faisua atoa, ma faʻafeiloaʻi i le mea o loʻo manaʻomia ina ua maeʻa togafitiga. Aʻo leʻi kukaina ma taoina, faʻafefete i le vai malulu. O lenei faiga e manaʻomia pe a oʻo mai i le kuka mo le maʻisuka. I le taimi e galo ai, o le pateta pateta ua fufuluina, lea e mafai ona faateleina ai le kulūkose o le toto. E lava le fufuluina o fualaau faisua mo le 2-3 itula, ae e sili atu le faʻafefe i le vai mo le po, ma kuka i le taeao.

E aoga foi le pateta ona o lenei tulaga, o le sauniuniga muamua o aʻafiaga o aʻafiaga e tupu, o le mea lea o le tino o le a faʻaitiitia ai le malosi i le faʻataina o meaai. Faatasi ai ma le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 2, e taua lenei mea, talu ai o le faʻamaʻi e masani ona o mai faatasi ma faʻalavelave i le faʻaogaina o le tino, le lava le gaosiga o enzymes.

E faapefea ona filifili pateta?

Ina ia mafai e se fualaau aina ona aumaia na o ni penefiti, e tatau ona le gata ina ia saunia lelei, ae ia filifili foi le lelei o aʻa aʻa mo lenei mea. O le filifiliga lelei o le tupuina oe lava ia. I lenei tulaga, e mafai ona e mautinoa e leai ni vailaʻau matautia. Ae afai e le mafai, e tatau ona e iloa auala e filifili ai oloa saʻo i luga o le maketi. O fua o le aʻafiaga o le aʻafiaga o aʻa e talafeagai ma le lisi o mea taumafa. I luga o le pele e le tatau ona i ai se mea e faaleagaina, tuputupu ae, mafiafia, e faʻaalia ai mea leaga e faʻamaʻi.

Aotelega e mafai ona aofia ai i totonu o se pusa lapisi le tele o palapala. E masani lava, o na ituaiga e fafagaina e ala i filifiliga, lea e le aoga foi i taimi uma. Palu le pateta ao le i kukaina le kuka e aveese ai se aofaiga faapitoa o sima matautia. Aʻo faagasolo le faʻatinoga, latou te pasi atu i se vaifofo suavai.

O le laʻititi o aʻa, o le sili atu lea ona aoga. Aʻo faʻapipiʻiina le fualaʻau i fatu, o le aofaʻi o meaʻai e faaitiitia, vitamin e faasolosolo lalo, ma o le masini malolo, e ese mai ai, e faʻatupulaia. O le tele o tagata fai meaʻai e le o fautuaina ia maua e le maʻisuka ia pateta pe a uma le 4-5 masina pe a uma le seleselega. E tutusa lava le taua o le filifiliga o le eseese. E sili atu le mumusu mai le pateta pateta i le taimi lava lea, ona ei ai sona faasinomaga maualuga.

I le mea e le faʻaleagaina ai lou tino, e fautuaina e tuʻu faʻapipiʻi oloa i le taumafataga sao.E lelei le 'ai o pateta ma fualaau faisua i le ituaiga o meaʻai fualaʻau, faapea foi ma iʻa e maualalo le gaʻo. Ona le afaina ai lea o ia, ae o le a maua ai le fiafia.

Pipi pateta

O se isi auala faigofie ma aoga e kuka ai. E mafai ona e tao i totonu o le ogaumu, i luga o le meaʻai, i le faila faʻanatinati ma le microwave, i le folas, ato ma naʻo lou lava paʻu. Ae o le pateta sili ona manaia na taoina i malala. Afai e te maua le avanoa e amatalia ai se afi i luga o fafie, ia mautinoa ia aumai le lua kilokalama o le siʻitia tele o togi o pateta. Fufulu i totonu o malala pe a toetoe lava a alu le afi ma pe a maeʻa le 40-60 minute o le ae maua se taumafataga aoga ma fiafia tele po o le malologa. E le gata i lea, o paluga kuka ma tao tao e aofia ai le maualalo o kalori o mea e 114-145 calories i le averesi o vaega.

Palu le pateta

Mo tagata soifua maloloina oe mananao e faatumauina o latou tulaga ma foliga vaaia mo le tele o tausaga, o le sauniuniga o pateta mo le kukaina e aoga mo le maʻisuka. O lenei mea e faʻaitiitia ai le palatini ma faʻamaonia ai le faʻapalapalaina o le masini tapuni. E mafai ona e fufuluina uma le kuluga fufulu mo le tele o itula, pe faʻatumu ni mea e fufulu ma tipi ai pateta ma vai. I lenei tulaga, o le taimi e manaʻomia e aveese ai mea leaga e tutusa lelei ma le tele o fasipepa: o le tele o fasipepa, o le tele o le taimi e manaʻomia mo lo latou "tuʻufaʻatasia".

Sweet potato

Ae ui i lea, i le ogaoga o faʻalavelave o le faʻamaʻi, e mafai ona tupu e tusa lava pe lelei le kukaina o pateta e sili atu ona afaina i le tino o le maʻisuka vaivai. O le a le mea e fai pe afai e le mafai e se tagata ona mafaufauina lana meaai e aunoa ma lenei fualaau faisua.

O le mea lea, o le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka, e le gata ina faatagaina, ae o le faʻaaogaina foi o pateta e talafeagai, i le noatia i le tele o tulafono faigofie:

  • Susu i totonu o se pi pe tao,
  • Sook i luma o le kuka mo le itiiti ifo i le 2 itula,
  • Le sili atu nai lo le 250-300 gM i le aso,
  • Faʻesea pati falai ma palu pateta,
  • Matamata le glycemia i taimi uma.

O nei fautuaga, o le mea moni, e aoga, ae o tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2, muamua, e tatau ona taʻitaʻia e fautuaga a latou fomaʻi ma isi tagata tomai faapitoa i meaʻai talafeagai mo se faʻamaʻi. E faʻavae i luga o le auʻiliʻiliga ma le tulaga lautele o le maʻi, o le a tuʻuina atu e le fomai ni faatonuga saʻo, faʻapitoa mo tulaga taʻitasi. Ona mafai ai lea e se tagata ona maua le fiafia ma le fiafia mai le ola, ae le o le afaina ai o le ola maloloina.

E lelei fua fua mo tagata

O le taua o le faamamafaina o fualaau faisua, e ui e foliga mai e taufaaleaga, e mafai ona umi se taimi i le lumanaʻi o meaai a tagata. E amata ona gaosia fualaau taumafa i le maualuga o mea o meaola, e le gata e afaina ai le tino o le tagata, ae o le tuuina atu o ni faamanuiaga sili. I le auala, i se isi itu, o mea uma e tupu mai i mea e maua mai i meaola, lea, e pei o se tulafono, o le faʻamalosi e taʻitaʻia ai le gaosia o mea e afaina ai tagata.

"O antioxidants o loʻo maua i fualaau faisua ma fualaʻau, e tusa ai ma fuainumera o meaʻai paleni, e taua tele i le puipuia o faʻamaʻi faʻamaʻi, e pei o:

  • cardiovascular disease
  • ituaiga eseese o kanesa
  • maʻisuka malosi
  • Neurological problems.

O le gaosiga o le gaosiga e mafai ona faʻaalia e ala i le faʻaalia o le fua i ituaiga eseese o le atuatuvalega, "o le tala lea a Dr. Hironaka. I suʻesuʻega na faia i totonu o suʻesuʻega, o loʻo faʻapipiʻiina le gaʻo i galu o le ultrasonic po o sina faʻafuaseʻi eletise. Ina ua maeʻa lenei "togafitiga", na amata ona gaosia e le tubers ia antioxidants i le tele o faalua le tulaga masani.

Togafitiga tulafono

O le togafitiga o le pateta vai i le maʻisuka e manaʻomia ai tulafono faʻapitoa.

  • Mo le vaitaimi o togafitiga, e tatau ona e lafoaia le faʻaaogaina o ulaula, aano o manu ma meaʻai vevela.
  • O pulupulu e sili atu ona piniki.
  • O le taimi aupito sili ona lelei togafiti e mai ia Iulai ia Fepuari. I le taimi nei, o le pateta o loʻo i ai le maualuga o vaega taua. Mulimuli ane, o le palaloid leaga (solanine) e tupu mai i le fualaʻau.
  • Faʻaaogā na o mea fou ua saunia. Aua nei teuina le suavai i totonu o le pusaaisa.

Contraindications

O le faʻaaogaina o le pateta ua faʻasalaina i mataupu nei:

  • faaitiitia le elemene o le manava,
  • ogaoga o le maʻisuka, faʻatasi ai ma se faʻalavelave o faʻafitauli (aofia ai le gaʻo).

I nisi o gasegase e iai le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2, o se vaega itiiti o pateta e faʻaosofia ai oso i totonu o le suka. Mo isi, e le afaina ai le kulūkose i totonu o le toto. O le mea lea, o le taumafataga e faia i le amanaʻiaina o uiga taʻitasi o le tino. I le faʻaleleia o le lelei o mea taumafa, e mafai e tagata gasegase ona taitaia se olaga atoatoa.

Tuua Lau Faamatalaga