O aoga o pears mo le maʻisuka ituaiga 2 ma tusi sili ona lelei

Pear - le igoa o le fua o se laau teuteu mai le Pink family, lea e faʻaaogaina mo meaʻai. I le tusiga, o le a tatou suʻesuʻeina pe mafai ona 'ai pears mo le maʻisuka ituaiga 2.

Faʻalogo! O meaai mo le maʻisuka e fautuaina ina ia faia i lalo o le vaavaaiga manino a se tagata poto faapitoa.

Pears e tele le pectin, o le fiva solu e maua ai le faʻamaloloina o le maʻi o le manava. I faʻamaʻi faʻaleagaina o le manava, gaʻo po o le pancreas, o loʻo sili atu ona lelei meaʻai e taofi.

Afai e mafai, e fautuaina e te 'aina fualaau aina, pei o le folic acid ma le vaitamini C e faʻaititia i le afa pe a kuka. O fua e aofia ai le magnesium, calcium, potassium, manganese ma chromium.

Faʻaaogaina faʻa-Saina sa faʻaaogaina pears e togafitia ai le maʻisuka. Ae maise lava i le maʻisuka, lea e mafua ona mafua mai i le oona, o fua e faʻaaogaina mo togafitiga. O le mea lea, o tagata e mananao e leiloa le mamafa e tatau ona latou fuaina fua. O le taua o mea taumafa o nei fualaau e tutusa ma apu, ae o loʻo aofia ai ni mea faʻaletuau laiti.

Ua i ai nei i le vaitaimi o Neolithic, na talisapaia le taua o meaʻai o pears. 5000 tausaga ua mavae o se oloa lauiloa. Mai Peresia ma Armenia, o fua o se laau o le piniki na taunuu atu i Roma ma Eleni e ala i Asia Minor. O le Odyssey a Homer o loʻo faamatalaina ai le auala na iloa ai e le Tupu o Laertes lona atalii o Odysseus ina ua mavae le sefulu tausaga o feoai. Sa taʻu atu e le atalii ia te ia igoa o laau eseese na ia ola muamua. O nei laau o se pi. I le taimi nei, e sili atu ma le 1000 ituaiga eseese o pears ua lauiloa.

E toʻatele tagata e fesili: pe mafai ona 'ai le pears? O fuainumera o le Soifua Maloloina a le Lalolagi e faaalia ai o le maʻisuka e aafia ai le tusa ma le 387 miliona tagata matutua i le lalolagi atoa. I tamaiti, o le maʻisuka ituaiga 2 ua vaaia nei o se faʻamaʻi moni lea e salalau ona o le le lelei o masaniga masani.

Peitai, o se suʻesuʻega na lolomiina i le tusi o talaaga Food Research International ua faaalia ai e oo lava i suiga faigofie o meaʻai e mafai ona aafia tele ai le maʻisuka.

Sa suʻesuʻe e tagata suʻesuʻe i le Iunivesite o North Dakota ma le Iunivesite o Massachusetts pe mafai ona faʻaaogaina pela, pulp, ma le sua e puipuia ai pe togafitia ai le maʻi. O aʻa e aʻafia ai Helicobacter pylori, e mafua ai le tele o maʻi o le manava.

E pei ona faaalia i le suʻesuʻega, o le polyphenols o loʻo maua i fualaau aina e gafa ma le tele o aʻafiaga lelei. O tulaga taua maualuga o polyphenols o loʻo maua i totonu o le atigi paʻu.

O le maualuga maualuga o le polyphenols na maua i le fetal membrane. Ae ui i lea, o Bartlett o se mea sili ona maualalo o polyphenol nai lo fualaau Starkrimson.

O suʻesuʻega tau suʻesuʻega o loʻo faʻaalia ai o le taumafa o Bartlett ma Starkrimson ituaiga paʻu (pei o peʻa atoa ma ni atigi ma pulupulu) e fesoasoani e pulea le maʻisuka i le amataga o le atinaʻe.

O se fualaau taumafa o le a le gata ina fesoasoani ia te oe e sili atu le pulea o lou toto suka, ae fesoasoani foi e faaitiitia le fualaau o lau fualaau o le maʻisuka. E le gata i lea, o fua e maua ai se aafiaga lelei i luga o le maualuga o le maualuga.

Na vaʻavaʻai foi tagata suʻesuʻe i le auala e aʻafia ai fetus i faʻafitauli o le toto toto. I le maualuga o le toto maualuga, o se vailaau mai le vaega o tagata e taʻua o le ACE e masani ona faatonuina.

O le suʻesuʻega o loʻo i ai nei o loʻo faʻaalia ai e maualalo le totoina o le toto e faʻaaogaina ai se inisinia ACE faapena.

E foliga mai e aʻafia le sua o le manogi i le tuputupu ae o le gastric bacteria lauiloa Helicobacter pylori. E tatau ona faia le paluga o le sua mo le itiiti ifo i le 48-72 itula.

E le afaina ai fualaau oona. I se isi itu, ona o le faʻamalosi ma mea o loʻo maua i le bacteria lactic acid, e mafai ona faʻaleleia ma tausia galuega o le microflora aoga.

Sauniuniga saogalemu

O le tele o le taumafaina o fua e mafai ona faateleina ai le maualuga o monosaccharides i le toto. E fautuaina e le sili atu nai lo le 3-4 fua i le aso. E taua le malamalama e le gata o le kulukose, ae o le fructose foi ei ai sona aafiaga leaga i le metabolism. Suesuega o le Epidemiological ua faaalia ai o le faʻaaogaina umi o le fructose e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le atiaʻe o le maʻisuka ma le glucose.

Mo se taimi umi na talitonuina ai o le kulukose o le tagata autu lea o le maʻisuka ma le maʻi gasegase, ae o soʻo se sili atu o mea inu gaʻo e mafai ona oʻo atu ai i ni faʻafitauli ogaoga.

O fualaau aina mamago e le fautuaina aua o loʻo aofia ai le tele o vailaʻau faʻataʻoto. Ae peitaʻi, e faʻalagolago lava i le tele o le maʻi e 'aina fua mama. I le maualalo o le maʻisuka, o le 'ai o meaai suamalie o se faʻalavelave. E taua tele le faʻatalanoa o se tausisoifua maloloina ma le fomaʻi i luga o ia mataupu. O meaʻai talafeagai o le ki lea i togafitiga manuia mo le maʻisuka ituaiga 2.

Fautuaga! O le maʻisuka e le faasaina le 'ai o pears, ae o le tele o fua suamalie e mafai ona sili atu le leaga nai lo le lelei. Mo le maʻisuka ituaiga, e manaʻomia le faʻatalanoaga a le fomaʻi.

Afai a uma ona faʻaaogaina le tagata maʻi e amata ona lagona le leaga (o loʻo i ai le suamalie, galala tele pe faigata ona manava), e fautuaina e vave saili muamua fesoasoani. Ole taimi vave e faʻafesoʻotaʻi ai se tagata tomai faapitoa o le a fesoasoani e aloese mai faʻafitauli eseese e fesootaʻi ma le maʻisukala diabetic coma. E mafai ona oʻo atu ai i suiga e le mafai ona suia.

Mea aoga

O lenei fua e mauoa i:

  • Iodine
  • Fiber
  • Omea
  • Apalai lapopoa ma ascorbic,
  • Fructose
  • Vitamini
  • Magnesium
  • Potassium
  • Pectin

O uiga nei o lenei fua e aoga mo le maʻisuka:

  • Faʻailoga antibacterial
  • Aafiaga faʻapitoa
  • Malosiaga mataʻitusi lelei.

Faʻaaogaina o pears i le taumafataga mo le maʻisuka, e mafai ona e faʻaleleia le galuega o le manava, fesoasoani i le vavaeese ole talo. O lenei oloa o se faʻataʻitaʻiga sili ona lelei mo faʻamaʻi o le tino o le tino. E talafeagai mo le gau o le mamafa ma faʻaitiitia le kulukose o le toto.

O le pi i le maʻisuka e fesoasoani e faʻamamā le tino o mea leaga. Ae peitai, o lenei oloa e le tatau ona 'aina na o ia lava. E sili atu le fesili i lau fomaʻi pe afai e mafai ona maua ni paʻu mo le maʻisuka i lau lava mataupu faapitoa, o ituaiga fualaau aina eseese e manatu e saogalemu.

Contraindications

O faʻamalosi e pei foi o paʻu oona i le maʻisuka e faʻamalosia ai le ate. I se tulaga talitutusa, latou te gaoioi i luga o le masini atoa o masini. O le 'aiina o nei fua, e mafai ona e fafaguina ai le manaʻo. Talu ai ona o le fualaau aina e le lelei le gauai i totonu o le tino, e faʻasa ona faʻaaogaina mo tagata matutua. O le mea lava lea e tasi e tatau ona faʻaaogaina ia i latou o loʻo maua i le maʻi poʻo isi maʻi o le tino.

Auala e faʻaaoga ai

I le iloaina pe mafai ona faʻaaoga pears mo le maʻisuka, e tatau ona e fuafua pe faʻapefea ona faʻaaogaina. O le maʻisuka ma le ituaiga 2 o le maʻisuka o ni faʻataʻatiaga tutusa lelei. O le fua e mafai ona vave faʻaitiitia le suka. Afai e te faʻaaogaina le sua mai le fualaau suamalie, faʻafefeteina i le vai i se fua faatatau o le 1: 1, ona tatau lea ona inu le inu i le 30 minute ao le i fafagaina faatolu i le aso.

O teuteuga ma sua

E mafai faʻapefea ona e 'ai ni paʻu mo le maʻisuka ina ia maua ai le maualuga? Faatasi ai ma se siama o le maʻisuka, e sili ona lelei le inu o teuteuga o fualaau mamago poo le sua. Aʻai fou, o le pi i le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona mafua ai le le fiafia tele i tagata ei ai maʻi faʻapitoa o fualaau oona, talu ai o le fua o loʻo faʻamatalaina o taumafa mamafa e le lelei ona gauai i le manava.

Aua le faʻaaogaina le oloa i le taimi lava e uma ai.

Afai e te manaʻo e 'ai se fualaau suamalie, ona sili atu lea ona fai pe a maeʻa se taumafataga, ma faʻatali mo le afa itula, ae leʻo luga o se manava gaogao. Afai e fufulu le pi i le vai, e mafai ona faʻaosoina le manava.

O fualaau le fua e le fautuaina mo le faʻaaogaina o meaai. E sili atu pe a uma ona tao, ae afai e te 'aina meaʻai, e tatau ona matua, suamalie ma vaivai.

Pepa mo le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona faʻaaoga e fai ma faʻaopoopoga i salakeke ma ipu eseese.

O le fua e lelei lelei ma beets ma apu. Ina ia saunia se salati suamalie, e tatau ona e tipi uma ia mea i totonu o pusa ma le vaitau ma le kulimi kulimi maualalo. E mafai foi ona e faaopoopoina le suauu ma le suauu olive i le pi. E aoga le aofia ai o le siʻosiʻomaga ma le pear casserole i le taumafataga.

E lelei le inu pia paina. E tatau ona e fufuluina fua i se vaega itiiti o le vai. Ina ia faia lenei mea, ia faʻafelafola i le kuata o le itula se ipu vai o le afa i le afa lita, ona tuʻu lea o le vai mo le tusa o le 4 itula, a uma lea e tatau ona fufulu. O lenei vaiinu e faʻaalia i se visepisi, lelei ma le lelei o le mafaufau, e faʻamalieina atoa ai le fia inu. O le inuina o se vailaau faasaina e manaomia 4 taimi i le aso.

Fualaau aoga

Taʻu 100 g laisa mumu, tipi i totonu o pusa. E tutusa foi, fai i apu, lea e manaomia 50 g ma pears (100 g). Faʻatasia mea aoga. Faaopopo sina masima laitiiti, sina sosolo i le sua o le tipolo, vaitau ma se kulimi suamalie e maualalo le manogi poo seisi mayonnaise, fufuluina i laau. E fautuaina e tagata taʻitoʻatasi lenei salati mo le maʻisuka ua maua.


Faaaoga kulimi mumu (100 g) mo le sisi, e pei o le tele o pears ma radishes - faʻasaʻo uma mea uma. Faʻafefiloi vaega, faaopoopo le masima, niniʻi sina sua o le tipolo i le pito i luga, ona oʻo lea i le vaitau o le suāuʻu olive, faaopoopo greens.

Cottage Cheese Casserole

  • Tasi 600 g o le kisi falaoa-maualalo,
  • Faaopopo 2 fuamoa,
  • 2 tbsp. l falaoamata araisa
  • Pears - 600 g (ufiufi i latou ma le faʻafefe),
  • Faʻafefiloi le tele
  • Fagaʻu se ipu tao tao ma kulimi kirimoni,
  • O le pito i luga o le keke e mafai ona teuteuina i fasi pepa,
  • Pipi mo le 45 minute
  • Maua se mea suamalie ma suamalie.

E taua tele mo tagata o le maʻisuka ia mulimulitai i le faʻamautuina o le sauniuniga ina ia aua le sili atu i le masani mo le kulukose. Faʻatasi ai ma togafitiga faʻapitoa o le ituaiga 2, mo le fua e filifili ai paʻu mama.

Tuua Lau Faamatalaga