O le suauʻu manogi ma le maualuga o le cholesterol e faʻaaoga

E masani lava o le mafuaaga o le maʻi cardiovascular o se sili atu o le cholesterol i le toto. O le paʻu e fesoasoani e faʻaititia le maualuga o lipid. Mo togafitiga faafomaʻi, e mafai ona e suʻeina le suauʻu poʻo le lili. I le taimi o togafitiga, e tatau ona e tausisi i se meaʻai na faatonuina e lau fomaʻi. Faʻaaogā le suauu i luga o le cholesterol e le tatau ona sili atu i le fua fautuaina.

Fautuaga lautele

Cholesterol faʻapipiʻiina le suauu e aoga tele! Ua atiaʻe e le au atinaʻe ni numera o fautuaga e uiga i le faʻaaogaina o le suauu mūmū:

  • O le suauu manogi ma le faateleina o le cholesterol o le toto e mafai ona ave 3-4 taimi i le aso: i le taeao, aoauli ma le afiafi. E sili atu le faʻaaogāina o le suauu i luga o se manava gaogao, 10 ml i le taimi.
  • E le taliaina le inuina o se oloa oona, talu ai o se tofo tutusa e taʻu mai ai ua paʻu le suauu. O le fua fou e tatau ona susulu pe samasama ma e tatau ona mama le manogi. Afai e manaʻomia, e mafai ona e faʻatau le suauu o le suauʻu i kapula i soʻo se vailaʻau faʻamaʻi.
  • O le taimi ole fautuaina o le togafitiga e 21 aso. A maeʻa lenei mea, e tatau ona e faia se malologa puupuu o le 10-14 aso ma e mafai ona e toe faia le vasega.
  • E le taliaina le inu i le suauʻu ua faʻafefiloi i le taimi o se taumafataga. Talu ai le mea moni e le taliaina e le suauu le vevela, e tatau ona e lafoaia le manatu o le faʻafefiloi i mea vevela.
  • Mo faʻamatalaga puipuia, e mafai ona e faʻaopoopo faʻaopoopo i se faʻalautele se Art Art. l suauu i fualaʻau fuamoa fou (malulu) pe faʻafefiloi ma saula.
  • O le toto e fesoasoani e maualalo ai le cholesterol o le toto ma faʻamalo ese ai ni atherosclerotic plate e fausia i puipui o toto toto.

E aoga le tuʻufaʻatasia o le faʻaaogaina o le suauu mūmū ma le palasi, lea e mafai ona e faia ai teuteuga. Mo lenei mea, e tele ata. l fatu e sasaa ai le 600 ml o vai inu ma tumau 2-3 aso. E inu faʻasolosolo i luga o le laʻau 2-3 taimi i le aso, 10 ml i le taimi. O se fua o fatu e tatau ona onā i le taimi e pei o le suauu. O le tuufaatasiga o suauu ma fatu o le a faatelevaveina ai le faagasologa o le faaitiitia o le cholesterol i le toto.

E tusa ai ma se isi fua, o le suauʻu suauʻu (10-20 ml) e faʻafefiloi ma le 200 ml o le kefir. E inu le vai mo le 30 minute ma e inu i luma o taumafataga taitasi. O le faʻaaogaina lelei o suauʻu ma fatulaʻau o le a le gata ina faʻaitiitia ai le cholesterol, ae faʻasaina foi le tupu mai o faʻamaʻi o le cardiovascular system, faʻaitiitia le toto maualuga ma faʻaitiitia le lamatiaga o le tino. O le suauu manogi ma le maualuga o le cholesterol e aoga tele!

Suʻesuʻega lelei cholesterol

Fai mai tagata popoto, o le suauu pipisi e fesoasoani tele i le tau faasaga i le maualuga o le cholesterol. Lalo o fualaʻau sili ona aoga e fesoasoani i le faʻamaoniaina o le lipeta metabolism, faʻaumatia faʻamaʻi atherosclerotic o loʻo faʻapipiʻi i luga o puipui o toto toto ma faʻaitiitia le tulaga o le tuufaatasiga o meaola. Soʻo se tasi o meaʻai o loʻo mulimuli mai e tatau ona faia ma le suauʻu palu.

Ina ia saunia le vaiinu, e manaʻomia 50 ml o le suauu o le suauʻu, lea e tumu i le 600 ml o le vai inu. O le vai e faʻaaoga mo le tusa ma le 90 minute. E fautuaina le faʻaaogaina o le tincture 3 taimi i le aso, 150 ml i le taimi. O le umi ole togafitiga e 21 aso. Afai o lagona le lelei e tupu i le taimi o le inu, e tatau ona faaopoopo se sua o le tipolo i le vai.

E mafai ona e saunia le faʻasolosolo e faʻaitiitia le fua faatatau o mea faʻaleniva oona i se isi auala. 3 tbsp. l o fatu e sasaa mai le 400 ml o vai malulu ua kuka. Ua faʻaaoga le vai mo le 7 aso. O le oloa e maua ai e mafai ona ave 100 ml ao lei faia le taumafataga, pe a uma ona faaopoopo se fasi mite.

A maeʻa le 5 minute pe a uma ona faʻaaogaina le tincture poʻo le susu, ave le 1 tbsp. l suauu lili. E mafai ona faʻaititia le faʻamaoniga manaʻomia pe a mavae ni nai masina o le faʻatagaina. Ole vaifofo ole tagata ole a fesoasoani ile vave faʻasaʻoina o le cholesterol metabolism ma aveesea le mamafa.

Fatu ma le kulimi suamalie ma le pata

O le kulimi kulimi suamalie e maualalo ai le maualuga o le cholesterol. Vave vave aveese le tele o le cholesterol ma toxins mai le tino e faʻaaoga ai lenei mea faʻamalolo, lea e faʻavae i le falaoamata. I le 7 aso muamua o le a 2 tbsp. l Paʻu falaoamata, 300 ml o kulimi kulimi ma 1 tbsp. l suauu lili.

E faʻapipiʻiina le pi i le meaʻai faʻafefiloi. O le oloa ua onā i le taeao ao lei faia le taumafataga muamua. Ole vaifofo ole tagata ole a fesoasoani ile vave faʻasalaina ole metabolism ole cholesterol ma faʻaitiitia le mamafa pe'āfai e te inuina i se tulaga faʻaletoatoa.

Laʻu suauu ma susu susu

Faatasi ai ma le fesoasoani a le laau, e mafai ona e faia mo le leai o vitamini i totonu o le tino. Ona o le tele o elemene aoga, o le maualuga o le cholesterol i le toto e faaitiitia vave, ma o le togafitiga o le togafitiga e vave tele ona ausia. O le vaovao faʻamalosi ma le suauu ua faʻafefeteina e faʻaititia ai le maualuga o le tuufaatasiga o meaola.

Ina ia saunia le fusi, e te manaomia le 5 ml o le suauu mama, 10 g o le susu ma le 15 g o le flaxseed. O mea muamua e faʻasusu ma tuʻuina atu i se nofoaga malulu mo le 120 minute. Ina ia mafai ona faʻaitiitia le faʻalaʻau oona, ia inu le vai i le taimi lava e maeʻa ai mo le 4 masina.

Tulafono mo le teuina ma le faʻaaogaina o le suauu lili

A e suʻeina le suāuu, e tatau ona e iloa tulafono e mafai ai e oe ona maua le maualuga o le aoga mai togafitiga na atiaʻe e le au atamamai.

  • Mo le faatauina mai o le suauu maualuga, e tatau ona e gauai atu i le koneteina o loʻo tuʻu ai oloa. O se oloa sili ona lelei e faʻatau atu i totonu o pusa o loʻo i ai se faʻavalea.
  • E le fautuaina e vave faʻatau se oloa tele o le oloa, talu ai ona o lona soifuaga ola e puupuu tele e faʻatau ai se tele o le tele o oloa.
  • O le suauʻu manogi e maua ai le faʻamaʻiina i se taimi puupuu. E taua tele le faatapulaaina o fegalegaleaiga o le oloa ma le ea ma teuina i se mea pogisa, talu ai ona o le aafia i le malamalama e mafua ai le fatuina o tumutumu saoloto, lea e aafia ai le lelei o le oloa. E le taliaina le kukaina o meaai i le suauu o le suauu.
  • I le puipuia o maʻi eseese, e tatau ona faaopoopo se suauʻu itiiti i suauu fou. Afai e manaʻomia, o se elemene taua e mafai ona faia e le o se pepa faʻapitoa, ae i totonu o kapula, lea e le lelei le taulimaina o le galuega o le faʻaitiitia o le lipids.
  • Ma faʻapea foʻi i aso uma, e faaopoopo atu i le suauu, e fautuaina e faʻaopoopo i ai fatu o le flax po o le falaoamata na faia i lona faavae.

Togafitiga ma le suauu ua faʻafefeteina e faʻateleina ai le ono mafai ona faʻasagaina le gasegase o le lipid.

Vaega o le faʻaaogaina o le suauu i lalo ifo o le cholesterol

I le avea ai o se faʻamalosiaga lautele ma le faʻamalolofesa, e inu le suāuʻu i le taeao i luga o se manava gaogao 20-40 minute ao lei faia se taumafataga i se aofaiga mai le 1 sipuni i le 1 sipuni. O le mea lea e sili atu ona aʻafia i totonu o le toto. Faatali mo le aafiaga vave e le aoga. Ole gaʻo gaʻo Omega-3 e le mafai ona faʻapipiʻi vave i le tino. A ave le 1 sipunni o le suauʻu i aso taitasi, e tatau ona faʻamoemoe lelei pe a mavae le 2 vaiaso, ma faʻaleleia le tulaga o lauulu, fao ma le paʻu o le a oʻo mai i le 2 masina o le faʻaaoga faifaipea.

O tulafono mo le faia o togafitiga e faʻavae i luga o le suauu ua faʻafefiloi mo togafitiga faafomaʻi e faigofie lava. Inu se sipuni tele i le taeao i aso uma mai le 40 i le 60 minute aʻo leʻi faia le taeao. O le faagasologa o le toe faʻaleleia e 2-3 masina. O le oloa e tatau ona faʻamafanafanaina, faʻaopopo i salati, faʻafefiloi i falaoa, yogurt, kefir poʻo le cheese cheese. E lelei, mo se faʻataʻitaʻiga, sea ituaiga fua:

  • Faafefiloi se sipuni ma se lua sipuni o le oloa ma le 100-150 kalama o le siʻi kuka.
  • Faʻaopopo ni nai sipuni tele o le yogurt poʻo le biokefir pe a manaʻomia. O lenei "ipu" e mafai ona 'ai i aso uma.

Afai o le tofo o le suauu o le suauu e foliga mai e patino, e mafai ona e maua se pepa o le kapupeni. O le metotia o le faʻaaogaina ma le metotia e mafai ona maua i faʻasoaga ua tuʻuina atu.

Le faʻamamaina o toto toto, faʻaopopo i le suauu mama, o fatulalala o le a fesoasoani i le tau faasaga i le cholesterol. O le faasologa i aso uma e 1-2 laulau vaetamini o fatu atoa poʻo eleele. Filifiliga Faʻatonu:

  • siaki ese mai meaʻai ma le tele o vai
  • fefiloi ma yogurt, kefir, cereals,
  • faaopoopo atu i pastry ma salakeke,
  • faia falaoa, falaoa o meaʻai.
    E tele auala e saunia ai meaai taumafa faatasi ma le muka.

O le faʻasologa o le cholesterol faʻamalositino ma fatulalala e umi pe a ma le kuata.

O le taimi mo togafitiga faafomaʻi e oʻo atu i le 2-3 masina, i le avea o se faʻaopoopoga meaʻai - e le gata.

O le afifiina o le faʻailoga ma le ogalaau atoa e tatau ona teu i se mea pogisa, ae le sili atu ma le masina, ma le eleele - e le silia ma le 2-3 vaiaso. A leai, omega-3 gaʻo gaʻo o le a leiloa lo latou fausaga, ma o le aʻafiaga antisclerotic o le oloa o le a faaititia i le leai. E le gata i lea, omega-3 i le maualuga o le vevela ma le susulu o le la e faʻafefe ai, e liliu atu ai i se manuʻa matautia matautia.

I lenei tulaga, o fualaau e le ese tele mai tulafono lautele. O le faʻailoga e faia i le taeao, 20 minute ao leʻi faia le taeao. O le taimi o le taeao e sili ona lelei mo le faʻasaʻolotoina o le gallbladder, talu ai o lenei okeni ma le ate ua faʻaoʻoina lelei i le po.

O le faʻaaogaina o fatu lūlū i lo latou natura masani mo le 1.5 vaiaso o le a faʻaleleia ai le metabolism i le tino.

O le filifiliga lona lua: i aso uma, ia 'ai fatu o le flax i totonu o le sipunipuni ma faʻamaʻi lelei. E sili atu le inu i le oloa i le vai, kefir, yogurt, faʻafefiloi ma le meli po o le jam.

O le laʻau mo mea sili ona lelei e faʻaaogaina i foliga o se teuteuga. I luga o se sipuniti o fatu, e tatau ona e ave se ipu vai, sasaa ma kuka mo le 5-7 minute. E faʻafefiloi le 10 aso i le taeao po o ni nai itula aʻo lei moe.

E le fautuaina le suauu manogi mo le faʻaaogaina i ia tulaga ma faʻamaʻi:

  • manava manava
  • pancreatitis
  • cholecystitis
  • maʻi fafine, e pei ole fiberroid uterine, polycystic
  • manava o le manava
  • gastritis faʻatasi ai ma le faʻateleina o le gaosite,
  • le lelei o le toto coagulation.

Ma le faʻaeteete, e taua le ave o le suauʻu mai le muka i le maʻitaga ma le lactating women. A o leʻi aveina, e sili atu le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi. E tatau ona e faʻaeteete pe'ā ave nisi vailaʻau - o le suauu e faʻaleleia ai le malosi, pe, i se isi itu, faʻaitiitia. O taunuuga e mafai ona le mautonu. E le fautuaina tagata soifua maloloina e faʻaaogaina le sili atu i le 30 kalama o suauʻu i le aso, pe a faʻapea o le aafiaga o le oloa o le a matua maitauina lava.

O fualaʻau e faʻasalaina i faʻamaʻi pipisi o le manava ma le atophagus. I le tulaga o faamai pipisi o le hepatic, i le tulaga o le maʻisuka, o le fatu e ave faʻamalosi faʻatasi ma le faʻatagaga a le fomaʻi.

Taua: pe a ave le flax e avea o se fomaʻi togafitiga ma le gasegase, ia gauai atu i le soifuaga ola o oloa mai i luga o le afifi.

E faʻafefea ona ave le suauʻu faʻasusu i le hypercholesterolemia

O le suauu manogi e faia mai fatu i le malulu. Faʻafetai i lenei mea, o le maualuga o le vitamini, macro-ma microelements e liua ai le mea totino i se vailaau moni e puipuia.

E faʻapefea ona ave le suauʻu 'ua faʻafefiloi ma le maualuga o le cholesterol e vave faʻaitiitia ai lona tulaga, faʻamaonia le metabolism? O a mataupu e le fautuaina e faʻaaogaina le oloa?

  • Linolenic acid (omega-3) e aafia ai le tulaga o le paʻu, tupu aʻe lauulu. E faʻavaveina ai le malepe o gaʻo, aveese le cholesterol matautia, ma puipuia ai le faʻaleleia o le intestinal.
  • O le Linoleic (Omega-6) e toe faʻaleleia ai le gaioiga lautele, faʻateleina le toe faʻaleleia, faʻasaʻo le lipid metabolism, ma faʻateleina le gau.
  • Oleic (Omega-9) e faʻamalosi ai siama siaki, vaʻa toto, puipuia le atherosclerosis, faʻaitiitia le viscosity o le toto.
  • Tocopherol (vitamini E) faʻamalosia ai le puipuiga o le tino, taofia le fausia o gallstones, faʻafaigofie le faiga o le urinary system.
  • Phylloquinone (Vitamin K) e nafa ma le toto totoina, faʻaleleia le gaioiga o le tino, fesoasoani i le faʻaaogaina o le calcium, faʻasaʻo le metabolism, faʻamalosia le tino o le tino. O se faʻasologa lelei o le osteoporosis.
  • Estrogen-pei o le phytohormones (lignans) faʻaitiitia le lamatiaga o le fatu cardiovascular, faʻamaʻi lemu, faaleleia le metabolism, ma faʻavave le malepe o gaʻo.

O fatu laau e aofia ai le calcium, phosphorus, zinc.

I le 90% o mataupu, o le hypercholesterolemia e tupu ona o le le pulea lelei o meaʻai o manu o loʻo i ai le gaʻo mama. O latou o le punavai o le cholesterol leaga.

O le asiasiga i aso taitasi o le suauʻu manogi:

  • E i ai lona aʻafiaga. O vailaʻau faʻamalosi e faʻaitiitia ai le tele o faʻamalolo saoloto, e puipuia ai le atinaʻeina o le atuatuvale, faʻamaʻi i le ate, fatugaʻo, fatu.
  • Siitia le tulaga o toto toto. O gaʻo gaʻo eletise faʻamalolo e faʻaitiitia ai le mumu o le tino, faʻalauteleina le gasegase o le tino, toe faʻaleleia le gaioiga, ma faʻalogo i le gaʻo. O le iʻuga, o le maualuga o le toto o loʻo faʻasolosolo, o le tulaga e ono maua ai le suauu cholesterol i luga o puipui puipui lapisi ua faʻaitiitia.
  • Faʻaleleia toto. O le suāuʻuina o le suauʻu e faʻafoisia ai mea faʻasolosolo meaola, faʻaitiitia toto. Talu ai ona o lenei mea, o le mea e ono mafai ona maua i le toto, o loʻo faʻaitiitia le faʻalelei, o le mamafa i luga o le fatu maso ua faʻaitiitia.
  • Faʻasolosolo le tuʻufaʻatasiga, excretion of bile. O lenei mea e faʻaitiitia ai le maualuga o le cholesterol matautia, faʻateleina ai le gaosia o lipine aoga.
  • E faʻasolosolo ai le metabolism, lea e faʻaitiitia ai le lamatiaga o isi pauna, maʻisuka.

Ina ia maua se iuga, e tatau ona e mulimuli i se meaʻai, faʻaitiitia le faʻaaogaina o le suauu malosi, meaola manu.

O le suauʻu manogi e faʻaitiitia ai le cholesterol e tatau ona ave i le mama mo le 1 tbsp. l tolu / aso, afa itula ao le i taumafa. Togafitiga e amata i ni nai laasaga mai le 1 tsp / day. E oʻo i le faaiuga o le vaiaso e faʻafetaui le numera i le 3 tbsp. l O le togafitiga e 3-4 vaiaso. A mavae le lua vaiaso, e mafai ona e faia se malologa fitu-fitu, ona toe amata lea o togafitiga.

Mo le puipuiga o le atherosclerosis, dyslipidemia, o le oloa e faʻaaoga i le 1 tbsp. l 1 taimi / aso 1-2 masina.

E mafai ona fufuluina le suauu i le vai, fefiloi ma sua, kefir, yogurt, faaopoopo i salati, itu ipu, cereals.

E fa ituaiga o mea totino:

  • Faʻasalaina - taofia uma meatotino aoga. E i ai sana lanu enaena lanu enaena, o le tofo o laʻau ma sina oona. Faʻafuaseʻi ona faʻaitiitia, e tatau ona teuina i totonu o fagu malulu. E mafai ona faʻatagaina.
  • O loʻo faʻamamaina - e aofia ai le maualuga o vitamini. E muamua togafitia i le vai, o lea e le mafai ona toso ese. E i ai o latou lava meatotino e le mafaitaulia.
  • Faʻamafanafanaina e maua mai pe a uma ona faʻaaogaina mea faʻapitoa ma vailaau vailaʻau. E teuina mo se taimi uumi, e le maua ai se tosoga, ei ai se tofo vaivai, manogi. Ua faʻaaogaina meatotino aoga, e le o se mea taua mo le togafitiga o le hypercholesterolemia ma isi faʻamaʻi.
  • Faʻamaʻaina / faʻaleagaina e togafitia i le alkali, e faʻamavaeina, faʻafefe. E leai se tofo, sogisogi, lanu le paleni. E pei o le faamamaina, e le lelei mo le tino.

Ina ia faʻaitiitia le cholesterol, ia faʻaaoga ai le suauu e le faʻamaina pe faʻamamaina. O nei meaola uma ei ai se olaga puupuu puupuu. E le faʻaaoga mo le faʻavelaina. Afai e te lagona le tofo o fatu mu, o le manogi malosi o le iʻa o lona uiga ua faaleagaina le oloa, e sili pe a le faʻaaogaina.

Afai e faʻaaogaina le talafeagai, e oʻo lava i se mea masani e mafai ona afaina.

O le suauʻu manogi e faʻasaina i tagata mamaʻi e mafatia mai:

  • se ituaiga o cholecystitis,
  • afaina o le ocular cornea,
  • pancreatitis
  • ulunua o le manava poʻo le maʻi ulutala.

I nei tulaga uma, o le palasi e mafai ona faʻaosoosoina ai le malosi o le faʻamaʻi. Ma le isi, e le manaʻomia le tuʻuina atu i tamaiti ei lalo o le 6 tausaga. Ma le faʻaeteete, ma sili atu pe a maeʻa ona talanoa i se fomaʻi, ave i le taimi o le maitaga.

Tuuina atu e faapea o le suauu e tafe le toto, e le tatau ona faia i taimi o togafitiga ma fualaau faasaina e tutusa lona aafiaga: aspirin, heparin, ibuprofen.E le manaʻomia le tuʻufaʻatasia ma le faʻaaogaina o faʻamatalaga o waha, fualaau oona.

E matua faʻasaina le faʻaaogaina o le suauu tiso. Afai e teuina le talafeagai pe a maeʻa le aso e muta ai, ona faia ai lea o peroxides e maua ai le tino o le tino. Latou te faʻaleagaina le gasegase, faʻaleleia le maualuga o le cholesterol matautia, ma faʻaitiitia ai le totoina o le toto.

Afai ei ai se manua, tiga i totonu o le manava, pusa, inu, vomiting, totogia, togafitiga vave lava.

O le suauʻu manogi o se mea masani e masani ona maua ai le maualuga o le cholesterol. Ae ui i lea, e tatau ona manatua e le aoga i vailaʻau. E le mafai ona suitulaga i fualaau oona. E aoga naʻo se faʻaopoopoga i togafitiga autu: taumafa, faʻamalositino, tuʻuina atu masani leaga.

Mea na saunia e le tusitala o le poloketi
e tusa ai ma le faiga faʻavae a le saite.

O faʻamaʻi pipisi lautele ua salalau i le lalolagi faʻaonaponei. O se faʻafitauli talitutusa e fesoʻotai ma se olaga ola mama ma se taumafataga le lelei, faʻapea foʻi ma le gaosiga o le genetic. O se tasi o faʻamaʻi pipisi e maua i taimi uma o le atherosclerosis. Ua faamauina, o se tulafono, i tagata ogatotonu ma tagata matutua, ona o se taunuuga o se faʻalavelave faʻavave i le tino. O lenei togafitiga ua faia e faasaga i se talaaga o le maualuga o le cholesterol maualuga, lea o loo teuina i totonu o vaa i ni pepa. O nei faʻavae e faʻalavelave ai le masani ai o le tafe o le toto, lea e fesoasoani e faʻaitiitia ai le leo o le au. I tulaga ogaoga, atherosclerosis e taʻitaʻia ai le faʻavaeina o toto, e mafai ona oʻo mai ma faʻafefe ai se fuga i totonu o vaʻa tetele.

O le tulafono faavae mo le puipuia ma le togafitiga o le maualuga o le cholesterol o le faasaʻoina o le olaga. E tatau ona e suia le meaai, lafoai le gaʻo, falai ma le gaʻo meaai. E fautuaina ina ia aofia ai le faʻagasologa o le tino faaletino i aso masani, e saofagā i le faʻaaogaina o le malosi na maua mai meaʻai. O taunuuga lelei i le tau faasaga i le atherosclerosis o loʻo faʻaalia foi e tagata masani. O le suauʻu manogi i lalo ifo o le cholesterol ua leva ona faʻatūina. O le oloa o loʻo aofia ai le maualuga o le faʻamamaina o gaʻo eletise polyunsaturated, lea e faʻaleleia ai le tulaga o le maʻi ma toe faʻafoisia le masani ai o le faʻaaogaina o vaʻa toto. Aʻo leʻi faʻaaogaina vailaʻau faʻapitoa, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi, talu mai tulaga ogaoga, e le lava lea togafitiga.

O lenei vailaau, e masani lava ona i totonu o le tino o le tagata, e faia ai le tele o galuega taua, mo se faataitaiga, e aafia i le tuufaatasia o hormones. Ae ui i lea, o le maualuga o le cholesterol i meaʻai e tau atu i lona faaputuputuina ma le teuina i vaʻa. I ia tulaga, o le a faʻaitiitia le faʻaaogaina o vailaʻau. A leai, o le tulaga lamatia o le atiaeina o faafitauli e maualuga:

  1. O le mafuaʻaga autu o le atherosclerosis o le faʻaleagaina o le myocardial. E mafua lenei mea i le mea moni e faapea, o suiga i le atherosclerotic e masani lava ona afaina ai vaʻa, o mea ia e fafagaina ai le fatu. O le solia o le gaʻo i totonu o le maso e oʻo atu ai i le siama ma le necrosis.
  2. O le afaina o se faʻalavelave matautia lea e masani ona oʻo atu ai i le le atoatoa poʻo le maliu foi o le maʻi. O le tuʻuina atu o le cholesterol i totonu o vaʻa o le faiʻai e faʻatasi ma le faʻavaveina o le vaʻaia o le hypoxia, lea e matua maaleale ai le tino o le tino.
  3. O le thromboembolism e tupu mai i le talaaga o le fausiaina o lapisi lapoa, lea e fausia ai elemene toto e faʻapipiʻi i. E mafai e fulufulu ona pipiʻi le lumenisi vasini. Afai e faʻaumatia ia laʻau laiti, o le solia o le gaioiga i le lotoifale e tupu. O tagata maʻi e faitio i le faʻaitiitia o le vevela o le vaega ua afaina, leai se lagona. I tulaga ogaoga, e gaosia ai gangrene. O le sili ona matautia o le taunuuga o le gasegase o le vave maliu lea o le tagata maʻi ona o le fesuiaiga o gaʻo tetele.

E mafai ona e faʻaititia mea o loʻo i totonu o le cholesterol i totonu o le tino i auala eseese. O se aʻafiaga lelei ei ai sona aʻafiaga i le faafitauli, o lona uiga, o se suiga i le olaga. O le 'ai o le suauʻu manogi e aoga mo le tele o mafuaʻaga:

  1. Maualuga maualuga o le gaʻo eletise polyunsaturated i le oloa. O nei vaega e taua tele i le faatumauina o le metabolism masani. O le suauu manogi e maualalo ai le toto cholesterol ona o lona faatelevavevavega o le siama mai le tino.
  2. O le faʻamamaina o toto toto mai plaque e faʻataunuʻuina i tua o le faʻamautuina o mea iloga o le toto. E mafai lenei mea e ala i le faʻaaogaina o vitamini e mafai ona gaosia ai gaʻo, ae maise lava o loʻo faʻaaogāina i le faʻatinoga o le faʻasologa. O le suauu manogi e tamaoaiga i mea tutusa, lea e maua ai le ola maloloina.
  3. O le oloa e iai foi aafiaga aoga i luga o le galuega o le toto. Ua faʻamaonia e iai se vavalalata vavalalata i le va o le gaioiga masani ole vaega o meaʻai ma le soifua maloloina o le cardiovascular system. O le suauʻu manogi e fesoasoani i le faʻaitiitia o toxins ma faʻaitiitia ai le tele o le cholesterol ona o le maualuga o lona fiva. O lenei mea e faʻafoʻisia ai le tuinanau o le intestinal masani, lea e masani ona faʻagesegese ona o se olaga ola solo. E tutusa le faʻaaogaina i le puipuiga ma togafitiga o le atherosclerosis. E le mafai e le oloa ona tuʻuina atu le cholesterol e gauai i totonu o le vaega o meaʻai, ma ulu atu i se vavalalata vavalalata ma ia.

I le faaopoopo atu i se aafiaga lelei i le setete o toto toto, o le suauʻu suauu ua i ai le tele o mea totino e fuafua ai le faʻaaogaina o lona faʻaaoga i togafitiga faafomaʻi. O nei aʻafiaga e fesoʻotai ma se maualuga maualuga o gaʻo eletise polyunsaturated i totonu o fatu, o loʻo aʻafia ai le tino.

O le suauu manogi e fesoasoani e maualalo ai siama i le toto. O nei mea e i ai se aafiaga leaga i le moega lapoa, ma e saofagā foi i le atinaʻeina o le faʻaumatia o le myocardial. O le aano alpha-linolenic o loʻo aofia i totonu o le oloa ua faʻaaogaina e avea o se auala e faʻaitiitia ai le toto maualuga i tagata mamaʻi e maua i le maualuga. O le suauu manogi e osofaia foi le maualuga o palatini C-reactive, lea e faateleina ai le lamatiaga o le maʻisuka ma le fatu cardiovascular. O le faʻaaogaina o le oloa i meaʻai ei ai sona aoga aoga i luga o le galuega a le pancreas. Ua faʻamaonia ai o le ave faʻamalosi o le alpha-linolenic faatasi ai ma meaai poo i se ituaiga o laʻau e fesoasoani e faʻaititia ai le maualuga o le inisalini i le toto, aʻo tumau pea le faʻaoga o le kulukose i totonu o le masani. O le mea lea e aoga ai le suauu manogi e puipuia ai le maʻisuka i maʻi o vaitausaga eseese ma le mataʻituina o latou tulaga.

E tāua le ave o vailaʻau, e aofia ai togafiti a tagata. O lenei mea e mautinoa ai le aoga ma le saogalemu o lona faʻaaogaina. E maua mai i le cholesterol mai le cholesterol mo se taimi uumi. E mafai ona 'aina i se foliga mama, faʻapea foʻi ma le faʻaaogāina o le suāuʻu mo le kuka.

O loʻo faʻaaoga le meafaigaluega i se vasega. Mo le faʻamoemoe o le puipuiga, e tatau ona e inuina le suāuu mo 2-3 vaiaso. Afai ua maua e le fomaʻi le ogaoga o le atherosclerosis, o le umi e faʻaleleia i le 2-3 masina. O lenei faiga e faʻaleleia ai se faʻaitiitiga faifaipea, ae faʻaalia i le aofaiga o tupe teu a le cholesterol i totonu o vaa. E fautuaina e faʻaaoga le suauu i luga o se manava gaogao ile afa itula ao leʻi oʻo i taumafataga. O le mea lea, o le sili ona malosi o lona aafiaga i luga o toto toto ua ausia. E mafai ona e ave le oloa ile afiafi. Moni, mo lenei mea e tatau ona e faatali 30 minute pe a uma ona 'ai. O se tasi o loʻo tuʻuina atu tupe o le tasi sipuni tele. E faʻaaogaina foʻi fatu laulaau i le cholesterol maualalo, ae o lenei pepa e le faigofie. E mafai ona e faʻatumu salakeke i le suāuʻu, lea o le a mafai ai e oe ona taunuʻu taunuʻuga faʻalauiloa e aunoa ma le tele o taumafaiga.

Ua faaopoopo le oloa i ipu eseese. E lelei tele i itu uma o ipu ma nisi o meaʻai. E tele suʻe masani:

  1. O se meainu suamalie e fesoasoani i se faʻaitiitia o le cholesterol. Ina ia saunia, e tatau ona e ave se ipu susu o le susu ma le vai moli. O loʻo faʻafefiloi ma le 100 g o le pupuu ma le 5 g o le meli. Ona faaopoopo lea o 3 sipuni tele o le suauu mama. E mafai foi ona e faaopoopo le 100ml o le sukaroti i le vaiinu. E te le manaʻomia le faʻamalosi i le fualaau faasaina, e ave i le aofaiga o le tasi ipu malamalama i le aso.
  2. Ua fautuaina le toʻatele o tagata gasegase e faʻaaoga fatu lino mai le cholesterol i meaʻai, ma o le fua mo le sauniuni o le oloa e matua faigofie lava. 30 g o le eletise ua sasaa atu i totonu o se mea e fai ai le kofe ma le eleele. O le mea lea, o le oloa e sili atu ona ufiufi i le inumaga. E aina le afa i le afa itula ao leʻi faia se taumafataga, lea e fesoasoani e faʻaitiitia ai le manaʻo.

O le suauu manogi e masani ona faʻaaogaina mo togafitiga ma le puipuia o faʻamaʻi o le cardiovascular system. O le oloa e fesoasoani e toe faʻaleleia le metabolism, ma faʻaleleia ai le tulaga o tagata gasegase. E le gata i lea, o le meafaigaluega e faʻaaogaina i le cosmetology.

O le suauʻu manogi e le fautuaina mo le faʻaaogaina o vailaau faʻasaina. O le vailaʻau e faʻateleina ai foʻi faʻafitauli o le ate. O le maualuga o le fiber content e faʻaleagaina ai tagata e maua i maʻi mumusu o le gastrointestinal tract.

Mo tagata gasegase, o le tofiaina o le suauu e fautuaina ina ia faʻaleleia ai le puipuiga o le tino, faʻapea foʻi togafitiga o faʻamaʻi pipisi. Aʻo leʻi faʻaaogaina le oloa, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi. E leai ni faʻasalaga i le faʻaaogaina o nifo i fafine maʻitaga.

E fautuaina e faʻatau le suāuʻu i se fale talavai. E taua le siakiina o le aso e muta ai e puipuia ai le oona pe a faʻaaoga le oloa. E te manaʻomia le teu i se mea malulu. Faaaoga le oloa i totonu o le 2 masina talu ona tatala le afifi.

Irina, 47 tausaga, Kazan

Na fautuaina e le fomai le fufuluina o le suauʻu i lalo ifo o le cholesterol toto. Sa ou faatauina i totonu o se fale talavai, faatau atu i foliga o capsules. E matua faigofie lava ona faʻaaoga, ou te inuina 3 taimi i le aso ao leʻi 'ai. Na faaleleia le galuega o le iniseti, o se lagona o le malamalama ua foliga mai, ma ua suia le lagona. E le o toe umi ae ou alu mo suʻega suʻega.

Leonid, 38 tausaga, Tver

E maualuga loʻu toto maualuga ona o le atherosclerosis. Sa faatonuina e le fomai se meaai malosi ma fautuaina au ou te alu i taaloga. Na ia fautuaina foi le faaopoopoina o le suauu manogi i meaai, aua e fesoasoani e tuuitiitia le cholesterol. Ua ou lagona le lelei, e oo lava i le paʻu o ni nai pauna. O osofaiga o le toto maualuga e matua itiiti lava le popole.

Suauu manogi ma le maualuga o le cholesterol maualuga: aoga ma faʻatonuga mo le faʻaaogaina

O le suauu manogi e fesoasoani e faʻaitiitia ai le maualuga o le "leaga" cholesterol ma le maualuga o le suka i totonu o le toto, fafagaina le tino ma gaʻo susu gaʻo ma mea aoga e puipuia ai le atinaʻeina o faʻamaʻi. E faʻafefea ona filifili, faʻaaogaina ma teuina le suauu mama, e uiga i ona lelei ma mea e ono afaina ai.

O faʻamanuiaga o le suauu o le suauʻu mo le maualuga o le cholesterol

O fatu laau e aofia ai le 48% o gaʻo taua.

E manaia lenei mea! Faʻamatalaga o faʻamalologa o le suauu manogi i totonu o tusitusiga a Hippocrates.

O le sasaina mai le lū e mafai ona faʻamalolo ai manua, faʻamama le ate, faʻamaonia le galuega o le gastrointestinal tract ma le maualuga o le hormonal, ma tausisia le maualuga o le kulukose. Aafiaga aoga i le gaioiga a le faiʻai, faʻalavelave tutotonu. E faʻaaogaina mo faʻamaʻi o le manava ma le cardiovascular system, aemaise lava o se faʻasologa ma togafitiga o le atherosclerosis, ona e maualalo ai le cholesterol.

O fatu laʻau e aofia ai gaʻo, o mea aoga o loʻo iloa i le uluaʻi senituri TA

O le mea moni, e manaʻomia e le tino le cholesterol, ma e naʻo lalo ifo o le aafiaga o le faʻamaʻiina o mea e afaina. Ae o tagata mamaʻi ma le gaʻo, maʻisuka, ma le faʻafitauli o le tino, e sili atu i le faʻasologa o le triglyceride i totonu o le toto e fautuaina ai le atiaʻe o le atherosclerosis.

Faatasi ai ma le maualuga o le cholesterol, o le suauu pipii e aoga ona o lona tulaga tulaga ese:

O le faʻasalalau o se taʻitaʻio isi o suauʻu i le numera o Omega 3 polyunsaturated acids i lona tuufaatasiga.

Afai o le Omega 6 o loʻo maua i le tele o isi suauʻu (sunflower, olive), ona lua lea o le sulu i le tulaga lona lua e tusa ai ma le numera o digestible Omega 3 pe a uma le suauu. Ma mo le soifua maloloina, o le paleni paleni (1: 4) o nei mea e faʻaaogaina polyunsaturated e taua tele.

Faʻalogo lelei! Afai o le Omega 6 e ulufale atu i le tino i le sili atu o le mafau- fauga, ona taumafai lea e "toso" i luga ia te ia lava le gaioiga atoa o enzymes lea e gaosia ai le polyunsaturated acids. O se taunuuga, o le Omega 3 e le o se mea e telo. O le leai o se tulaga e lamatia ai le afaina ma le faatupuina o faamaʻi e pei o le maʻisuka, o le gasegase, o nisi o ituaiga o gasegase, pathoces e fesootai ma le cardiovascular system.

O faʻamanuiaga o le suauʻu manogi ma le maualuga o le cholesterol ua faʻamaonia e le gata i faiga masani a tagata, ae faʻapea foi ma fomaʻi. E mai i le lino fatu latou te faia ai le vailaʻau o Lynetol, e aofia ai vailaau oona, linoleic ma linolenic, mo togafitiga ma le puipuia o le atherosclerosis.

E faʻafefea ona faʻaaogā le suauu suauu i lalo ifo o le cholesterol

I le faʻaitiitia o le cholesterol, e tatau ai ona suʻe le suāuʻu mo se taimi umi. Afai e te le sili atu i le masani, e mafai ona e faʻaaogaina i taimi uma, aemaise lava i le tulaga o se faʻaopoopoga e saunia mea e le vevela (e le mafai ona e faʻamalo). Ae ui i lea, e tatau i se tasi ona amanaia lona maualuga o kalori - 898 kcal.

O le suauʻu manogi e le totoina ai le suka toto, o le mafuaʻaga lea e mafai ai ona aofia ai le oloa i totonu o se taumafa-maualalo o le maʻisuka mo le maʻisuka

Ae i le isi itu, o le suauu suauu e leai se fuainumera o fuainumera, o lona uiga, e le siitia ai le maualuga o le suka i totonu o le toto. O lenei mea e mafai ai ona e ulufale i le oloa i totonu o se taumafataga o le maualalo-carb, lea e puipuia ai mai le va o le vascular vascle vascular, e oʻo atu ai i le siama, o le fatu, ma le taʻavale.

O le inu o le sosolo mai le fatu o le suauʻu e fautuaina i luga o se manava gaogao e faʻaleleia atili ai le digestibility (aemaise lava le faʻateleina o le gaioiga gaosia).

  1. Taimi faʻasauni - 1 tbsp. l tasi i le aso, afa afa itula ao le i taumafa.
  2. Fomaʻi - e oʻo i le 3 tbsp. l., vaevaeina i le lua - tolu inumaga, ave le silia ma le 2 masina.

E mafai ona e inu i se ipu malamalama vai. Po o le momomo se fasi falaoa.

Togafitiga ma le suauʻu ua faʻafefiloi e tatau ona amata i ni togi laʻititi. E tusa ai ma iloiloga, e sili ona lelei le faia o vasega 10 aso 4 taimi i le tausaga.

Aʻo leʻi inu vailaʻau suauu, e tatau ona faʻatalanoa lau fomaʻi. A uma mea uma, o le mafai ona faʻaoga ma le fua saʻo e faʻalagolago i le itupa, mamafa, tausaga, maʻi faʻatasi ma togafitiga tutusa. O nisi taimi o gaʻo gaʻo e faʻaalia i fualaau faʻasaina, faʻaleleia poʻo le suia o latou aafiaga.

E tatau ona manatuaina o le suauu e faʻafefiloi e faʻaleleia ai le aʻafiaga o nisi o fualaau faʻamaina, aemaise Aspirin

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le suauʻu faʻasusu e faʻaleleia le aʻafiaga o:

  • Aspirin
  • fua o le suka-maualalo
  • nisi anti-inflammatory non-steroidal drugs.

Afai e faatonuina ia fuainumera i lalo ifo o le cholesterol, ona mafai lea ona faʻafefiloi ma le suauu.

O faʻamaoniga i le faʻaaogaina o le suauu ua faʻafefiloi e aofia ai:

  1. Aveina o vailaau faʻasaina.
  2. Hepatitis ma gaioiga o le ate.
  3. Pancreatitis, le lava le gaioioiga o galuega a le pancreas, o le faʻaaogaina o le talo.
  4. Enterocolitis.
  5. Mafuli toto.

E maua e tagata maʻi faʻatasi ma le cholecystitis le suauu o le suauʻu ae na o meaai. O lenei mea pe afai e le teteʻe le fomaʻi i togafitiga faapena.

E mafai ona ou ave le oloa mo tamaiti ma fafine maʻitaga

E leai se faʻamatalaga faʻamaonia i le faʻaaogaina o le suauu o le suauʻu i fafine maʻitaga. Ae ui i lea, e tele fomaʻi e fautuaina pea lafoaʻi le oloa i le vaitau o le fanauina o le fetus, pe afai e leai se faʻamatalaga faapitoa mo lona faʻaaogaina.

Taua! Saienitisi i le Iunivesite o Kanata Faculty Faculty of Pharmacology i Montreal, aemaise lava Anik Berard, latou te le fautuaina le suauʻu popo i le popo i le lua masina mulimuli o le maitaga. Talu mai le tuufaatasiga o le tocopherols, retinol ma gaʻo eletise polyunsaturated, io latou manatu, o loo atagia mai i le gaoioiga o le uterine ma mafua ai le fanau mai i le taimi muamua. E talitonuina o le phytoestrogens e mafai ona mafua ai le faaletonu o le fetal, faapea foi ma faaletonu i le atinaʻeina o le pepe, pe afai e ave e le tina tausi maʻi le suauu. O le faʻaaoga vave pe'ā uma le fānauga e mafai ona faʻaosofia ai le faateleina o le toto toto i fafine.

Mo tamaiti, o vailaau faʻapitoa e ofoina atu se oloa faʻapitoa e aunoa ma ni mea faʻapipiʻi e fai ma siama, o vailaʻau mo faʻamaʻi o le tino ma le gastrointestinal tract. Tausaga: leai se sili atu i le 1 lepp. mai le 1 le tausaga ma naʻo le faʻatagaina a le tamaititi.

E talitonuina o aʻafiaga e afua mai i tamaiti e faʻamalosi faʻasamaʻi, lea e faalilolilo faʻapipiʻiina i suauu mo le umi o le teuina.

E sili atu ona lelei le faʻatau faʻatau mai fatu laulaʻau i falemaʻi. Aua e manaʻomia se vevela ma felaʻuaʻiga i pusaaisa.

E sili le lelei le tuʻuina atu o le suauu i luga o kapaila, i lenei tulaga, e le mafai ona e popole i le mea moni o le a amata e le la le faiga o le faʻamalolo.

O le suauu manogi e faʻaitiitia vave, o lea e tatau ai ona e suʻesuʻe ma le totoa le aso o le gaosiga. E sili atu pe afai e afifiina i capsules poʻo totonu o fagu laititi o le tioata pogisa, aua o le susulu o le la i le taimi lava lea e faʻaumatia ai le mea. O se fualaau ua maeʻa ma le le saʻo ona teuina ua avea ma mea e'ona.

O se suauu lelei ei ai le lanu e lanu mai le lanumoana auro i le lanumeamata lanumeamata. Smell - ma le oona, toe manatuaina o le suauu.

E manaia lenei mea! Afai e te faʻaaogaina le suauu faʻafefiloi masani i luga o se laupapa laupapa, o le a faʻaalu i totonu o ni nai sekone ona o faʻamaʻi le faʻamamaina.

E fautuaina e teuina le oloa i se nofoaga pogisa, malulu, pe a uma ona tatala - e le silia le 2 masina.

Inu i ai le suauu i le taeao i luga o se manava gaogao. E matuā faʻaitiitia ai le cholesterol. Iloilo ma tofotofoina oe lava ia. Ina ua maeʻa le masina o le faʻaaogaina masani o le suauʻu manogi, o laʻu cholesterol mai le 7.0 maka na toe foʻi i le averesi. Ae e le mafai ona ou inuina ese. I le taeao ou te selesele sipuni sipuni o le oatmeal aupito sili ona taugofie (hercules) ma le afa ipu vai inu, lafoina vine, apricots mago, pulu ma se sipunipuni o fatu paluga iina. O le a ou fufulu aʻu. A o fufuluina, pe a uma le 15 minute, ua maeʻa le pusa ma ua uma ona mafanafana. Faaopopo 1 le sipunipuni o le suauʻu manogi ma le sipuniti o le meli. O laʻu meaai lea o le taeao. Ma leai se cholesterol. O suauʻu manogi e faʻatau i falemaʻi. Teu malu i totonu o le pusaaisa.

http://www.babyplan.ru/questions/44965-povyshen-holesterin/

Ou te inu i aso uma 1 tbsp. o se sipuni i luga o se manava gaogao i le taeao (+ Ou inu i le kefir) mo le tusa ma le 4 masina talu ai. Ma o loʻu tina o loo inuina le suauu mo le ono masina, ma o loo 'ai i le paʻukeke (ua toe malosi o ia mai le solo o le vertebral disks). Ou te fiafia i mea uma, i le taimi muamua ou te feanu foi - o lea ua ou faaaogaina i ai ma tulafono uma. Ou te inuina mo le manava (ona i ai lea o le faʻamaumau e faavavau mai le leai se mea - laulau ma le araisa mo le tusa ma le 3 tausaga, e tusa lava pe o le a le mea ou te 'ai ai), o le fale i aso uma.

Elena

http://www.baby.ru/popular/l-nanoe-maslo-otzyvy-vracej/

Ou te manatu o le fua ole aso o le suauʻu manogi mo tagata taitoatasi o le tagata lava ia. E eseese uma tagata, e iai faʻamaʻi eseese. Ma mo se faʻataʻitaʻiga, mo i latou o loʻo i ai faafitauli i le gastrointestinal tract, o le suauʻu suauʻu e mafai ona le talafeagai i mea uma. Ia mautinoa e faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi pe afai e te faʻaaogaina soo se vailaʻau e togafitia ai le maʻisuka, toto maualuga, ma isi. I le fua faatatau, 1 sipuni sipuni o le suauʻu manogi e aofia ai fualaau o omega-3 (fat-derived) o aso taitasi e manaʻomia e se tagata. . I le auala, i le suauʻu manogi, o lenei anotusi e toetoe lava 2 taimi sili atu le maualuga nai lo le suauu iʻa (e ui lava o loʻo i ai se meaola e mafua mai i omega-3 acid). O le mea lea, e le fautuaina e ave ituaiga uma o omega-3 i le taimi e tasi.

optimistka

http://www.bolshoyvopros.ru/questions/206778-kakova-sutochnaja-doza-lnjanogo-masla-dlja-cheloveka.html

O le suauʻu manogi o loʻo i ai uma mea aoga, aua e aofia ai mea uma e tatau ai - polyunsaturated fatty acids, lea e taua tele mo le tino i nisi faʻamaʻi. O ia lava, na te inuina le suāuʻu suauu i vasega: 1 masina - 10 aso, e masani lava ona fautuaina e faʻaaoga le suauu i le taeao i luga o se manava gaogao mo le 1 tsp, faʻaititia malie le fualaau i le 1 tbsp. l Ioe, e mafai 1 tbsp. l - ae mo le muamua fualaau e tele, ma le le faapalepale - e sili atu le tuʻuina o le fua i le tulaga tutusa - 1 tsp. Sa ou talitonu patino o le suauu e pipiiina e faamamaina le tino o toxins lelei, e afaina ai le galuega o le cardiovascular system, e faʻamamaina ai le paʻu o le paʻu - aluma. I se tulaga lautele, afai e te faʻaaogaina le suauu lili mo togafitiga faafomaʻi, o le a aoga e ave le suāuʻu i vasega: 21 aso + 10 aso malolo, e mafai ona e inu seiloga ua e lagona lelei.

A k s i n a a

http://www.bolshoyvopros.ru/questions/1519177-kak-dolgo-mozhno-pit-lnjanoe-maslo.html

O faʻamanuiaga o se oloa gaosi e sili atu le sili atu nai lo le ono afaina. O lona aoga e faʻamaonia e suʻesuʻega a le falemaʻi o le tuufaatasiga. Faʻatasi ai ma se olaga ola maloloina ma meaʻai paleni, o le paleni o le suauu paʻu e fesoasoani e puipuia ai le maʻi cardiovascular, e faʻaitiitia ai le maualuga o le "leaga" cholesterol.


  1. Lebedeva, V.M. Maʻisuka. O se vaaiga faʻaonapo nei o togafitiga ma le puipuiga / V.M. Lebedev. - M.: IG "Uma", 2004. - 192 itu.

  2. Gurvich Mikhail Diabetes ua maeʻa. Falemaʻi ile soifua maloloina, Eksmo -, 2012. - 384 c.

  3. Balabolkin M.I. Endocrinology. Moscow, lolomiina fale "Vailaau Faasaienisi", 1989, 384 itu.
  4. Bulynko, S.G. Meaʻai ma le soifua maloloina mo meaʻai ma le maʻisuka / S.G. Bulynko. - Moscow: Lalolagi, 2018 .-- 256 p.

Sei ou faailoa atu au lava ia. O loʻu igoa o Elena. Sa ou galue o se endocrinologist mo le silia ma le 10 tausaga. Ou te talitonu o aʻu nei o se tagata tomai faapitoa i laʻu matata ma ou te manao e fesoasoani i tagata asiasi uma i luga o le saite e foia ai galuega faigata ae le o galuega. O mea uma mo le 'upega tafaʻilagi e aoina ma faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ina ia faʻamatala atu ai le tele o faʻamatalaga talafeagai. Aʻo leʻi faʻaaogaina mea o loʻo faʻamatalaina i luga o le upega tafaʻilagi, o faʻasalalauga faʻatagaina ma tagata tomai faapitoa e manaʻomia i taimi uma.

Contraindications

O lea togafitiga ma togafiti a tagata e le afaina ai le tino, e le taliaina le tuuina atu o le suauʻu flax e inu ai:

  • tagata ei lalo ifo o le 16 tausaga
  • fafine o loʻo tauaveina se pepe (o le gaʻo i totonu o le suauu gaosi e tutusa ma le hormone fafine, o lona televave e masani ona mafua ai se faʻanoanoa),
  • tagata e leai se toto
  • i le feusuaiga lelei, mafatiaga mai le le mautonu o mea ua le iloa.

I le le talafeagai lelei o le atinaʻeina o se taimi ole taumafa o meaʻai, e mafai ona faʻavevesi le faʻaleagaina o le hormonal, lea o le a faʻalavelaveina ai le faagasologa o le aveesea o le cholesterol sili atu. O le tausisia o tulafono mo le togafitiga o tagata, e le gata ina mafai ona e faʻaititia le cholesterol, ae faʻaitiitia ai foi le mamafa, faʻateʻa ese ai faʻafitauli eseese.

Faʻamatalaga o tagata tomai faapitoa

Fai mai tagata popoto, o le toto cholesterol e mafua ona o le taumafaina o le tele o meaʻai gaʻo. E le gata i lea, o maʻi eseese o le cardiovascular system, o le faʻaaoga umi o vailaʻau e mafai ona faʻaosofia ai le faateleina o le lisi o lipid.

E mafai ona faʻasalalau le maualuga o le faʻasaina o meaola faʻatasi ma le fesoasoani a le suauu fefiloi, lea e mafaufau i ai tagata atamamai i le vailaʻau togafitiga o togafiti sili ona aoga o tagata e fesoasoani i le faʻafefeina o faʻamaʻi eseese. E tāua le tausisia o mea taua o mea taumafa tatau ma le aofia ai meaʻai gaʻo mai le taumafataga. O le tausisia o nei fautuaga o le a faʻamaonia ai le gasegase o le metabolism, aloese mai le fatu ma le taʻavale, ma toe faʻafoisia le soifua maloloina.

Irina:
I ni nai masina talu ai, na amata ai ona ou ave le suauu o le suauu e tuuitiitia ai loʻu toto cholesterol. Ina ua mavae le suʻeina o se suʻega toto i le mavae ai o sina taimi, sa fiafia le fomaʻi na faʻaitiitia le sao o le cholesterol. Sa faamalieina au i le taunuuga o togafitiga e ala i le metotia a tagata.

Svetlana:
Mo le 4 masina i taeao uma na ou inu ai le 100 ml o le afu ua saunia i le faavae o le suauu ma le susu. I lenei vaitau, sa le gata ina mafai ona faʻaitiitia le fua faatatau o faʻamalosi oona i totonu o le toto, ae faʻapea foi le faatea ese o le mamafa o le mamafa. Naʻo le toe foʻi mai o le foliga mai lea o le taotoga pe'ā maeʻa ona faia se togafiti a tagata.

Ivan:
Ina ia mafai ai ona maualalo le cholesterol, sa ou tuuina atu i loʻu tama se taotoga e faavae i luga o le suauu i luga o le suauu ao leʻi faia le taumafataga. E leʻi pine, ae le toe faʻalavelave le tama ma se lagona o le vaivai i totonu o le manava, ma o le toto cholesterol na pa'ū faʻaitiitia.

O faʻamatalaga e uiga i tagata gasegase na faʻaaogaina le suauu o le suauʻu i togafitiga e maua mai i le maualuga o le cholesterol e faʻamaonia ai lona aoga ma le saogalemu atoatoa. Ae ui i lea, o togafitiga ma togafiti a tagata e naʻo le fomaʻi e mafai ona faʻataʻitaʻiina, o le a amanaia e le gata o uiga o le tino, ae o le i ai foi o maʻi masani.

Tuua Lau Faamatalaga