Dumplings mo le maʻisuka ituaiga 2

Dumplings - o se tasi lea o mea sili ona lauiloa ma suamalie o meaʻai a Rusia. Latou te fiafia e kuka ma 'ai, atonu o aiga uma o lo tatou atunuu. Ae o le mea e leaga ai, e le aofia ai laumei i meaʻai, o lea e le fautuaina ai mo le faʻaaogaina i le tele o faʻamaʻi faʻamaʻi.

Mo lenei mafuaʻaga, e toʻatele tagata e maua i le maualuga o le toto suka o loʻo mafaufau pe mafai ona 'ai umukuka ma le maʻisuka ituaiga 2. O iinei, o tagata uma lava e maua i lenei maʻi e tatau ona fiafia ma faʻamalamalamaina o faʻamaunuʻu e le o se mea e faasaina atoatoa mo le maʻisuka.

Ae o loʻo i ai ni faʻalaʻau kuka i totonu o cafe ma faleʻai poʻo faʻatau i se faleoloa, e le faatagaina le maʻisuka. O ia ituaiga o meaʻai e maua ai le maualuga o le gaʻo, ma e aofia ai le tele o gaʻo, lea e sili ona leaga mo se tagata maʻi e maua i le maʻisuka.

O maʻi suka e tatau ona kuka kulupu i luga ia i latou lava mai mea saʻo ma e tusa ai ma mea faʻapitoa. O le mea lea, o le a tatou talanoa e uiga i auala e kuka ai kulupu mo le maʻisuka ituaiga 2, o mea e faʻaaoga ma mea e 'ai ma.

O le faʻavae o soʻo se faʻaogaina o le paluga, aua o le sauniuniga o le falaoamata o le saito o le maualuga aupito maualuga o loʻo masani ona faʻaaogaina. O fualaau mai lea falaoamata e matua paʻepaʻe ma faʻaleleia lelei o latou foliga, ae i le taimi lava e tasi latou te maua ai le maualuga o faʻamaumauga.

O le mea lea, pe a mate mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, e tatau ona sui le falaoamata o saito i le isi ma lalo ifo o falaoa. O le filifiliga aupito sili mo tagata e maua i le toto maualuga o le falaoamata o le falaoa, lea e aofia ai sina vaega tele o mea inu gaʻo ma e tamaoaiga i vitamini taua.

Ae afai e te kuka kulumu mai na o le falaoa falaoa, ona mafai lea ona latou liliu ese ina ia le lava le fiafia. O le mea lea, e fautuaina e faʻafefiloi ma isi ituaiga o falaoamata, o le faasinomaga o le faasinomaga e le sili atu ma le 50. O lenei mea o le a fesoasoani i le faia o le paluga sili atu ona fua ma faaleleia le tofo o le ipu.

Glycemic index o ituaiga ituaiga falaoamata eseese:

  1. Rice - 95,
  2. Wheat - 85,
  3. Kino - 70,
  4. Buckwheat - 50,
  5. Oatmeal - 45,
  6. Soybean - 45,
  7. Rye - 40,
  8. Linen - 35,
  9. Pea - 35,
  10. Amaranth - 25.

O le mea aupito sili ona manuia o le faʻapipiʻiina o le falaoa o le falaoa ma le oat poo le aloese. O nei laumei e matua suamalie, maloloina ma e na o sina mea e sili atu ona pogisa nai lo se falaoamata masani o falaoamata. E taua le maitauina o faʻamafanafanaga mai lenei suʻega e faʻamaonia e leai se aʻafiaga leaga i le maualuga o le kulukose i le tino.

Masalo o le paluga sili ona faigata e maua mai i le faʻafefiloi o le falaoamata o le falaoa ma le palakeke. O le mea moni, o le falaoamata paluga ua i ai le faʻalauteleina o le laʻau, ona o le faʻaogaina o paʻu e mafai ona liua tele. E le gata i lea, o le falaoamata ulaula e lanu enaena enaena, o lea o le suauu mai lea falaoamata o le a toetoe lava uliuli i le lanu.

Ae afai e te liliuina le paluga e pei o se mea e faigofie ma e le o gauai atu i lanu lanu e le masani ai, o le a matua aoga tele lava ia ituaiga o maʻisuka.

Afai ei ai se tasi e fia iloa le tele o iunite falaoa o loʻo i ai i totonu o nei meaʻai, o loʻo i ai ni nai mea. Ole aofaiga tonu o le heh e faalagolago i le ituaiga falaoamata sa faʻaaogaina e fai ai le ipu.

Aepeitaʻi, mo ituaiga uma o falaoamata ma le maulalo o le faʻasologa o igoa, o lenei faailo e le sili atu i le faʻatagaina masani, talu ai o loʻo i ai se vaega itiiti o mea inu.

O le toʻatele o fafine e sili ona fiafia e faʻaaoga se paluga o povi ma le puaa puaa ma aniani ma kelisi e saunia ai le faʻatumu mo le ravioli. Ae o se ipu ua saunia e tusa ai ma sea fua o le a sili atu le gaʻo, o lona uiga e afaina ai tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2.

E taua le manatuaina o meaʻai uma a manu mo tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka e tatau ona saunia e avea o se vaega o le fuainumera o mea taumafa 5. O lenei taumafataga o le soifua maloloina e aofia ai le taofiofia o meaʻai gaʻo uma e fesoasoani i le faʻateleina o le cholesterol i le tino.

I le taimi o le taumafa lima lima, e faʻasaina le gasegase e 'ai meaʻai e pei o le pipi, puaa, tamaʻi mamoe, pato, kusi, faʻapea le gaʻo ma le gaʻo. Ae e le o lona uiga e tatau i le tagata maʻi ona lafoaia uma fua masani masani.

O le soifua maloloina ma le leʻo gaʻo e mafai ona saunia mai le pipi po o le fatu puaa. O le maso o le fatu e toetoe lava a leai se gaʻo, o le mea lea ua manatu lenei oloa o mea taumafa ma ua faʻaaogaina mo le maʻisuka ituaiga 2.

Ina ia faʻaleleia le tofoina o aano o manu mai le fatu, e mafai ona e faʻapipiʻi fatugaʻo ma mama o meaola, faʻapea foi sina meaʻai a se tamaʻi povi poʻa. O nei faʻaupuga o le a talosagaina i latou e malamalama i mea masani a Rusia ma i le taimi lava lea e fesoasoani ai i le tagata maʻi e aloese mai le maʻisuka taunuuga ogaoga.

O meaʻai na faia mai le aano paʻu o moa poʻo le pisuka e sili atu ona aoga. O nei meaʻai o manufasi e le gata i le leai o se fuainumera faʻamaonia, ae toetoe lava a leai ni gaʻo. E taua le faamamafa atu, pe a saunia ni mea faʻapitoa mo le maʻisuka, naʻo le pulou o susu e tatau ona faʻaaoga, ae le o vae. O nisi taimi e mafai ona sui ai moa i le lapisi o lapiti.

Ina ia faʻaleleia atili le faʻaleleia o meaʻai, e mafai ona e faʻaopoopoina le kapisi, kapini poo le greens. O fualaau faisua o le a sili atu ona faaleleia le tofo o le aano o le aano, faateleina a latou mea taumafa, ma faagesegese ai le inu o le kulukose e le tino.

O faʻamaumauga muamua mo le maʻisuka e mafai ona maua mai iʻa. I le kukaina o aano o manu, e sili ona lelei le faʻaaogaina o le salmon, o loʻo i ai se tofo lelei ma e tamaoaiga i mea aoga taua e matua talafeagai lava mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka.

O se taumafataga manaia moni e mafai ona saunia e ala i le faʻafefiloi o iʻa moa faʻatasi ai ma ni pulou puʻupuʻu. O nei faʻamafanafanaga atonu e matuā ese lava mai ipu e masani mai le laʻititi, ae o le a sili atu le soifua maloloina ma lelei, ma atonu foi e sili atu ona lelei.

O le isi faʻasologa faʻapitoa e le tele mo le faʻaleleia o paluga e pei o pateta mo faʻalauga. Ae o le tele o le maʻisuka e mautinoa o le pateta o se mea faʻasaina faasaina mo le maʻisuka, ma pe o lona faʻatasi ma le suʻega o loʻo tautala e pei o le faaluaina o le pa i le maualuga o le suka.

Ae afai e te saunia le paluga mai le falaoamata ma se fuainumera maualalo maualalo, ma muamua ona fufulu le pateta i le vai mo le tele o itula, ona mafai lea ona e kuka kulupu o le a le aumaia ai ni faafitauli matuia i le maʻisuka.

Ina ia tauaofai mea uma o loʻo taʻua i luga, e tatau ona faʻamaonia ia oloa e talafeagai mo le sauniuniga o mea faʻapipiʻi mo le ravioli ma le maʻisuka:

  • Pork ma fatu o pamu, gaʻo ma mama,
  • Laʻau paʻepaʻe o moa ma pipi,
  • O iʻa e maualalo le gaʻo, aemaise o le sami,
  • Ituaiga eseese o musika,
  • Fualaau faisua fou: paʻepaʻe paʻepaʻe po o le Beijing, zucini, zucini, lauʻau fou.

O nisi faʻamatalaga mo le sauniuni o le faʻatumu mo meaʻai uma o meaai faʻatasi ma le suka maualuga:

  1. E le tatau ona avea meaʻai ma meaʻai mo le maʻisuka. O le sili atu le manuia i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 o se meaʻai tino aina uma,
  2. I le avea ai ma faavae mo le faʻatumu, e mafai ona faʻaaoga le sami maualalo ma le iʻa, iʻa eseese, kapisi fou ma lanu eseese. O le maʻisuka e mafai ona 'ai faʻamafanafanaga e toetoe lava a leai ni tapulaʻa,
  3. E sili atu le manaia o laumei e ala i le tuʻufaʻatasia o mea eseese, mo se faʻataʻitaʻiga, hamu ma iʻa po o fualaau faisua ma le aano o manu. O se meaʻai saunia i lenei auala o le a sili ona aoga mo se tagata maʻi e maua i le maʻisuka.

O nai upu e tatau ona fai e uiga i sau sau. I le fua masani, o mea e faʻaleleia ai e fautuaina ina ia tuʻuina atu i le kirimoli suamalie, lea e faʻasaina i le maʻisuka, ona o se oloa e maua ai le gaʻo maualuga.

O le kulimi suamalie e mafai ona suia i le yogurt maualalo maualalo faatasi ai ma le faʻaopoopoga o laʻau gaosia lelei, kelikisi poʻo aʻa.

I le faʻaopoopoga, e mafai ona liligi faʻamaunuʻu i le soya soya, lea o le a tuʻuina atu ai le meaʻai i le faʻalaʻaulagi.

Taumafa o le Dumpling Recipes

Faʻavaeina o le autu pe ono mafai ona 'ai faʻatasi ma le maʻisuka, e le mafai e se tasi ona talanoa pe a talanoa e uiga i meaʻai o meaʻai suamalie mo lenei ipu. I le amataina, e taua le maitauina o le faia o faʻamafanafanaga mo tagata e maua i le maualuga maualuga o le suka, e le o se galuega faigata, e oʻo lava i le leai o se poto i le kukaina o tagata.

E mafai ona faia faʻataʻitaʻatasi meaʻai, mulimuli i fautuaga o loʻo i luga pe saili suʻega saunia i tusi i luga o taumafa taumafa. E tatau ona manatua e tatau ona aofia ai i totonu ole suauu ole maʻisuka le sili atu ole gaʻo ma gaʻo, pe a le o lea e le mafai ona aloese mai le oso i totonu o le suka.

O lenei tusiga o loʻo tuʻuina atu ai se tasi o fualaʻau sili ona lauiloa mo taumafa o meaʻai, lea o le a le gata ina aʻafia ai i le maʻisuka, ae faapena foi i tagata o lona aiga. O lenei ipu o loʻo i ai se mea manaia ma e le masani ai, ma o le a aumaia ai na o faamanuiaga i le tagata maʻi.

Ina ia saunia mea uma o meaai e te manaʻomia:

  1. Meikeni po o le pipi - 500 g,
  2. Soya sauce - 4 tbsp. sipuni
  3. Suauu Sesame - 1 tbsp. se sipuni
  4. Ginger root cut in small cubes - 2 tbsp. sipuni
  5. Totoina le tipi Beijing - 100 g,
  6. Balsamic vinegar - ¼ cup,
  7. Suavai - 3 tbsp. sipuni
  8. O se faʻafefiloi o le suka ma le falaoamata matagofie - 300 g.

I le amataga, e tatau ona e faia le sauniuniga o le faʻatumu. Ina ia faia lenei mea, ia tipi le aano o moa i se mea e fai ai meaʻai manu poʻo le suauʻu seia oʻo i le faʻamalosia o le malosi. Aʻo saunia ni mea faʻapitoa mo se maʻisuka, e mafai ona e faʻaaogaina oe lava aano moa. O le faʻaaogaina o se oloa teu oloa e matua faʻasaina, aua o lenei tulaga e leai se faʻamautinoaga e moni lava le taumafa.

Ma le isi, ia tapunia le kapisi ma faʻaopopo i le fasi meaʻai ma 1 tbsp. o se sipuni o le aʻa o le fatu ma le tutusa o le suauu sesame ma le soya soya. Faʻafefiloi le falaoa maeʻa maeʻaeʻa seia maua se vaega tutusa.

Ma le isi, saunia le paluga. Mo le faia o lenei mea, ia faʻafefiloi i le tutusa o le rye ma le falaoamata matagofie, 1 le fuamoa ma le pine o le masima. Ona faʻaopopo lea o le tele o le vai manaʻomia ma toe sui le paluga matala. Lili le paluga i totonu o se mea manifinifi ma tipi ese ni mumu e tusa ma le 5 cm le faʻaaogaina o se masini poʻo se ipu tioata.

Ona faataamilo lea i luga o liʻo taʻitasi i le 1 sipunni o le faʻatumu ma faʻapipiʻi le faʻaogaina i foliga o taliga. E mafai ona e faʻavelaina meaʻai i le auala faʻaleaganuʻu i totonu o sina suavai suamalie, ae e sili ona lelei le kukaina i totonu o se fafie faʻatau. O faʻamaunuʻu uʻamea taofiofia le tele o aogā ma maua ai se susulu susulu.

Kuki i luga o se fagu fagu e tusa ma le 10 minute, a maeʻa ona tuʻuina lea i luga o se ipu ma sasaa i se sau muamua sauniuni. Ina ia faia lenei mea, faʻafefiloi 1 tbsp. lepu sipuni tipi totini ma se tutusa tutusa o soya soya ma faaitiitia 3 tbsp. punetini o vai.

O le tasi o lenei ipu, e aofia ai le 15 fasi ravioli, e aofia ai le 15 g o carbohydrates, lea e sili atu nai lo le 1 le falaoa. O le kalori ihi o le ipu e le sili atu i le 112 kcal mo le tautua, lea e taʻu mai ai le maualuga o lona soifua maloloina ma le saogalemu atoatoa mo le maʻisuka.

O sea fua o le a avea ma se tali lelei ia i latou e mautinoa o faʻamafanafanaga ma le maʻisuka e le fetaui. O le mea moni, o le sauniuniga tatau o faʻamafanafanaga o le a mafai ai e le maʻisuka maʻi ona fiafia i a latou mea e sili ona fiafia i ai, ma i le taimi lava e tasi latou te le fefe ai i ni faʻafitauli matuia o le maʻisuka.

E faʻafefea ona e kukaina ni meaʻai maloloina mo le maʻisuka o le a taʻuina e se tagata poto i le vitio i lenei tusiga.

E mafai ona 'ai ni meaʻai mo le maʻisuka?

E mafai. Ae leai se tulaga e te le teuina. O a latou gaioiga o loʻo faʻatatau i se tagata soifua maloloina, poʻo le itiiti ifo ma le tasi e leai ni faʻafitauli i le faʻaogaina o masini ma le suka. O le mea moni, e le o se tasi o fualaau oona o le a fautuaina se tagata e manaʻo e ola maloloina e 'ai i meaʻai, talu ai o le tuufaatasiga o mea taua i totonu e le aoga. Ma o se mea e mataʻu ai le mafaufau e uiga i le tulaga lelei o meafaitino ma mea faʻapipiʻi.

O le mea moni, o se fale e faia i le fale, lea e siakiina ai mea uma, ma o le taʻitasi e faʻaleleia i le alofa, o se mea e matua ese lava. Ae e oʻo lava i lenei tulaga, o se tagata e mafatia i se faʻamaʻi "sugar" o le a faʻamalosi e faʻatau i le salati ma le faanoanoa ma mafaufau i le tofo o le mea o loʻo 'ai e isi i se manaʻoga.

O le isi mea, pe afai e te faʻaaogaina tekinolosi meaʻai, ia amanaʻia uma uiga o le taumafa a se tagata faapena. Na o le taimi lena e mafai ona e 'ai ai meaʻai mo le maʻisuka ma e le fefe i le osooso malosi i le suka.

O le a le mealilo o sea ituaiga ipu?

I le maʻisuka ituaiga 2, o le tagata maʻi e faʻamalosi e lafoai le falaoamata o le falaoamata muamua, talu ai o loʻo i ai se faasinomaga maualuga maualuga, o lona uiga, o le suʻega mai lenei oloa e aofia ai vailaau faʻamalosi faigofie lea e vave aʻafia e puipui o le tui ma ulu i le toto. E vave ona tupu le maualuga o le kulukose i totonu. O le pancreas e maua vave ai le inisalini, ma o le suka e faʻaitiitia vave. O lenei filifili o mea tutupu e lamatia ai le maʻisuka o le muamua ma le lona lua, ae mo tagata soifua maloloina.

E faatagaina e faaaoga le falaoamata araisa. O lona fuainumera taua, e pei o le kalori, ei ai se fua faatatau maualalo. O le mea e lelei ai, i faleoloa i aso nei e faigofie ona e faʻatau mai le falaoamata mai soʻo se meaʻai ma i lalo ifo o le faasinoupu. Ina ia faia le paluga talafeagai mo le taʻavale ma le faʻasolosolo, ma i le taimi lava lea e matua saogalemu mo le soifua maloloina, e sili ona lelei le faʻafefiloi o ituaiga ituaiga oloa eseese. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e ave le falaoa falaoa e avea o se faavae ma faaopoopo ai le oatmeal poo le falaoamata matagofie i ai. E sili atu le aua le faʻaosoosoina i se paluga o le keke ma le suauʻu - o le paluga o le a foliga mai e sili atu ona manaia, paʻu, ma o le a toeitiiti lava auliuli. Ae o loʻo i ai ni faʻaopoopoga: o se meaʻai e le afaina ma o le a aoga foi.

O le faʻaleleia o le faʻaleleia o laumei e fafaga ai aano o manu. E masani lava o le faʻafefiloi o puaa ma lafumanu, ae o masani ma moa ma iʻa e masani ai. Auā o meaʻai i aso nei e gaosia ai fualaʻau ma fualaau faisua.

Ae o loʻo tatou mafaufau i se fua masani masani e fetaui mo manaʻoga o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, talu ai ona o lona masani masani e le talafeagai mo i latou e mataʻituina le maualuga o le kulukose ma le mamafa. Faʻasuina mai se faʻafefiloi o fatu o le eleele poʻo le tino, gaʻo, ma le ate. E mafai ona faʻaopopo se vaega itiiti o vela. E mafai ona 'aina faʻamaʻotoga nei e le gata i le maʻisuka - o le a aoga mo i latou o loʻo mafatia i faʻamaʻi o le ate ma le gastrointestinal tract.

O le isi vaega o le taumafataga o meaʻai mo le faʻaleleia o meaai e fafagaina ai aano o manufasi, pe o lona susu, poʻo le iʻa. Moa talafeagai, popo, saumoni. I Sasaʻe Mamao, o le pailani e faʻapipiʻi i lea mea e fai ai le meaʻai e sili atu ona lelei ma faamalieina. Ae e le o le maʻisuka lea. E mafai ona faaopoopo 'auʻamu i le aano paʻu poʻo le iʻa o se isi mea. O le a avea ma meaʻai, ae o meaʻai suamalie nei.

Afai e te sola ese mai tu masani e sili atu, ona mafai loa lea ona faia le gaʻo mai le kapisi poʻo le lau. O le a sili atu le manaia, malie ma maloloina. E fautuaina ina ia gauai atu i ia ituaiga eseese o le ipu mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka pe sili atu i le 50 tausaga, aua e tusa lava po o le a le soifua maloloina, mama ma le taumafa o aano o manu, faatasi ai ma le kuka (pe sili atu le leaga, palu falaoa) e liua i meaai mamafa, e manaʻomia e le tino le tele o le taimi ma taumafaiga.

Sau ma laei

E masani lava, e leai se tautalaga o le ketchup poʻo le mayonnaise. I tagata gasegase e maua i le maʻisuka, o na oloa e le tatau ona i totonu o le pusaaisa. Soo se sau, ma e masani lava o le suamalie ma le vevela, fesoasoani e taofi le tele o le vai i totonu o le tino, lea e mafua mai i le faateleina o le toto. O fale faʻatau fale gas e masani lava ona aofia ai le tele o meaʻai gaʻo, ma o gaʻo o loʻo faʻaaogaina i le gaosia o ia sau sau e sili ona aoga. I soʻo se tulaga, e maualuga le kalori, gaʻo ma faigofie tele mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka.

Faʻasologa o le maʻisuka Dumplings Fua

  • 'aʻai o le turkey (fillet) - 500 gramu,
  • taumafa soy sau - 4 tbsp. sipuni
  • suauu sasama - 1 tbsp. se sipuni
  • sulufaʻi eleele - 2 tbsp. sipuni
  • gaosi Pipi Beijing - 100 kalama,
  • paluga (e mafai ona e faʻatau sauni-saunia) - 300 grams,
  • balsamic vinegar - 50 milliliters,
  • nisi vai e susu ai pito o le paluga.

Ae o le suʻega: afai e le mafai ona e mauaina se mea faapitoa, e mafai ona e faia mai le falaoa e le o faʻamaina poʻo le araisa. Ina ia faia lenei mea, faʻafefiloi le fuamoa, sina vai, se pine o le masima ma le mea moni, falaoamata. O nei mea uma o loʻo faʻapipiʻiina i se masini e tutusa lelei. Le paluga paluga e le tatau ona pipii i ou lima.

  1. aano o manu e moa i se fai meaʻai (atonu e faalua),
  2. faaopoopo le soya saumalie, suauu sima, faʻamafaʻi, kapisi e mafua ai meaʻai moa ma faʻafefiloi lelei,
  3. minoi faataamilo ese le paluga ma faia se liʻo (faʻalautelega i le lumanaʻi) ma se apa (po o se ipu e talafeagai le lapoa) i le latalata vavalalata o le tasi i le isi
  4. salalau i luga o liʻo taʻitasi se sipuniti o meaʻai moa, ma, i le faʻamamaina o pito o le paluga, "faamaufaʻailogaina" le faʻaogaina,
  5. ua faʻatagaina i latou e faʻamago i totonu o se pusaaisa, ona kuka ai lea (sili atu ona aoga mo se ulugalii).

E mafai ona saunia le saumalie e ala i le faʻafefiloi o le biliamu palsamic (60 mililiters), sina vai laitiiti, kukaina le totoa ma le soya soya.

O meaʻai mo le maʻisuka o se ipu e tatau ona e faʻagaloina ina ia e le popole e uiga i osofaʻiga leaga i le suka. Ae o le faamalieina o oe lava i se filifiliga o meaai e mafai ona mafai. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e filifilia ma le faaeteete ia mea aoga ae le o le valea e kuka ai ni mea e teu ai oe.

O le a le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2

Eseesega i le maʻisuka e faalagolago i le insulin i le ituaiga muamua ma le maʻisuka e le o insulin-toto o le ituaiga lona lua. I le tulaga muamua, e manaomia e le tagata maʻi ni injections o le inisalini gaosia, aua o nisi mafuaaga na ia taofi ai le synthesizing i sē o le pancreas. Ole inisalini o se hormone taua e aafia i le gau o le suka, lea e ulu atu i le tino o le tagata ma meaʻai.

Afai e le mafai ona gaosia le kulukose e maua mai i meaai, e mafai e se tagata ona atiaʻe se osofaʻiga glycemic (mimiti, coma). I le maʻisuka o le ituaiga lona lua, o le inisalini e gaosia i le aofaiga saʻo, ae le faʻamaunuuina lona aoga ona o faʻalavelave i faiga faʻavave. O le masani lava, o le maʻisuka ituaiga 2 e matauina i luga o le mamafa o tagata ua le lelei le tele o galuega o le endocrine.

O le manatu o le iunite o le XE na faia ina ia faafaigofie ai le fuaina o meaʻai gaʻo. 1 le falaoa e tasi e tutusa ma le 12 kalama o gaʻo ma le 48 kalori. O lenei faailo e mafai ona logoina muamua oe pe faapefea ona maualuga le suka i le plasma o le toto pe a uma se ipu faapitoa, ma, e tusa ai ma lea mea, o le a fesoasoani i le faatonutonu lelei o le gaioiga o le inisalini.

Ina ia tausisia pea le maualuga o le suka i le maʻisuka e faalagolago i le insulin, e fautuaina e le sili atu i le fitu ni keke falaoa i le taimi.

O le maʻisuka e aʻafia ai le solia o le gaʻo i le tino. O le gaʻo e le o faʻamalosia atoatoa ma o loʻo teuina i foliga o ni mea faʻapipiʻi luga o puipui o toto. O lenei mea e oʻo atu ai i aʻafiaga matuia i le tulaga o le taia ma le fatu. O se taumafataga lelei ma meaai maloloina i le taumafataga o le a fesoasoani e aloese mai ai.

"Leaga" cholesterol e maua i meaola manu. O le sili ona matautia o latou meaʻai gaʻo ma kulimi kirimati. O gaʻo uma gaʻo mai aano o manufasi e tatau ona aveeseina, paʻu mai manufelelei na ave muamua aʻo lei kukaina. E le fautuaina foi le iʻa malosi. O fuamoa ma le isu e 'aina e le silia ma le lua fasi vaega i le vaiaso.

E tatau ona kuka le fala oona i ni laasaga se lua. A uma le fufuluina, aveese le pulu mai le susu, faʻafefete le aano e kuka sina mea itiiti, ona faʻafefe lea o le susu, fufulu le aano i lalo o le vai malulu, sasaa vai mama ma faʻaauau le kuka.

E mafai ona 'ai sina meaʻai i sina taimi. O le itiiti ifo, o le lelei mo le soifua maloloina. I soʻo se siusa ma sausago le tele o gaʻo ma masima.

Faatasi ai ma meaʻai susu, filifili meaʻai maualalo-gaʻo. I le susu - 1.5% gaʻo, i le kusi cheese - 0%, i le kefir - 1%.

E le faatagaina le kulimi suamalie o soʻo se mea gaʻo. O oloa faʻatau mai le faleoloa mo tagata e maua i le maʻisuka e le faatagaina.

Aua e te talitonu i tusitusiga tusitusia i luga o le pusa. Cook mo oe lava.

E tatau ona suia le pata i fualaau faisua. Ae ia manatua, e ui e leai se cholesterol, e matua maualuga lava i le kalori.

O le mea lea, e tatau ona faʻapulaʻa lona faʻaaoga i nai sipuni i le aso. E mafai ona avea o se salati salalau po o se falaoa.

I le aua nei faʻasusu i le suauu, uu poʻo le fufuluina o fualaau faisua.

Dumpling Dumpling Recipes

O mea lelei atoatoa mo le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona avea ma meaʻai, ma e ui o lenei mea o le a aʻafia ai lo latou tofo, ae mulimuli i le tootoo o se meaai malosi e sili atu ona taua. O fua mo le maʻisuka ituaiga 2 e matua eseese lava, ma o loo i ai pea lava se filifiliga, ma o se tasi o auala sili ona lauiloa o mea nei:

  • moa moa
  • lua tbsp. l o le lala oat
  • lua tbsp. l leai se saʻoloto
  • lua tbsp. l soya sola
  • tasi ma le afa i le lua tbsp. l suauu maso
  • 75 ml o susu susu
  • tasi fuamoa
  • afa tsp masima.

O le kuka e amata i le mea moni e talafeagai le oloina o le paʻu ma faʻafefiloi i se ipu e tasi i le kulupena, polotini ma le maso, lea e te manaʻomia e ave ai se moa moa i totonu. Mai le mea e tupu mai ai, faʻafefiloi le paluga (faʻapipiʻi susu i laasaga) i foliga o se polo polo, lea e tatau ona ufiufi i se ie ma tuʻu ai mo le 15 minute.

O le isi laasaga o le liua lea o le paluga i se mea manifinifi ma faʻapipiʻi ai le meaʻai, faʻamaʻaina i ni meaʻai. E tatau ona e kukaina i latou e pei ona masani ai, ae e sili atu le auauna atu ia i latou i kulimi kulimi, ae faʻatasi ma le saula Bolognese.

Mo le kukaina o le maʻisuka, ae mai lenei mea e leai se mea e sili ona lelei, o le a e manaʻomia mea nei:

  • togi pipi, pe a ma le afa kilokalama,
  • moli saumalie moli, pe tusa ma le fa kapalaʻa,
  • suauu sasama, tasi sipuni sipuni,
  • fugalaau totoa, lua punetini,
  • Chinese cabbage, pre-chopped, 100 kalama,
  • o le paluga paluga le maualalo, e aofia ai le falaoamata atoa, 300 kalama,
  • balsamic vinegar, 50 kalama,
  • tolu punetini o vai.

O le faʻagasologa o le sauniuni o nei faʻamaumauga, lea e mafai ona faʻaumatia i le maʻisuka e le gata o le muamua, ae faʻapea foʻi le ituaiga lona lua, e amata i le mea moni e tatau ona pasi le fusi sika i se meaʻai mo meaʻai.

O le mea moni, e mafai ona e faʻatau sau mincemeat sauniuni, ae e masani lava ona saunia mai mea ma oloa o le taua lona lua. I lenei itu, e sili atu nai lo le lototele.

E le mafai ona faatagaina lenei mea i soo se ituaiga o suka. Ma, i totonu o se pusa faapitoa, faʻafefiloi ai aano o manu, faaopoopo i ai le laʻau o le soya saumalie, suauu na faia mai le fatu sesame, faʻapena foi ma sina mea e totō lelei ma totino le kapisi a Beijing.

Afai e te manaʻo e 'ai faʻatasi ma aʻano moni, ia' ai ni meaʻai o le koko i le kuka mo meaʻai. O le fua lenei i le siosiomaga masani. Ua faaopoopoina le kapeti Sinaina i aano o manu. E tele le fiber, ma o le faʻatumu i ai o le a malie. O le sauʻai o meaʻai foi ma e mafai ona faʻaumatia e toetoe lava leai se tapulaa.

Ina ia saunia nei faʻalautelega, o le a manaʻomia nei oloa:

toki pipi - 0.5 kg

  • soya soya - 40 g,
  • suauu sasama - 10 g,
  • fua le fatu laau - 2 tbsp. l
  • Uu le kapeti finisi tapuni - 100 g,
  • balsamic vinegar 0, 25 ipu.
  • Tulafono autu o le maʻisuka

    O le laulauʻai po o le 9a po o le 9a e taua tele o le taumafa maualalo. O ia ituaiga taumafataga e le gata mo le maʻisuka, ae mo i latou foi e moemiti e leiloa tupe faaopoopo e aunoa ma le afaina ai o latou soifua maloloina. I le faaopoopo atu i le maʻisuka, o lenei taumafa ua faatonuina e se fomaʻi mo pathoces cardiovascular ma dermatitis.

    O vaega autu o le taumafataga:

    • o meaai e tatau ona aofia ai le faateleina o le aofaiga o oloa popo,
    • faatapulaaina o le faaaogaina o masima ma isi mea manogi,
    • ipu e taoina, fuʻu pe kuka,
    • o le calorie intake i le aso e le tatau ona sili atu i le 2300 kcal,
    • o meaʻai paleni e faʻaalia i le fa itula,
    • e mafai ona e 'ai i meaʻai ma fua suamalie i fua faʻatatau,
    • e le mafai ona 'ai: faʻatoʻaga e aofia ai suka, paluga, fualaau mama, puaa, saisi, vine.

    O le mataupu faavae autu o meaai paleni mo le maʻisuka o le faitauina lea o iunite falaoa ma filifili meaai e maualalo le faasinomaga igoa.

    E uiga i faleoloa faleoloa

    Mo le gaosiga o faʻaupuga, o le falaoamata lelei ma le maualuga o le GI e faʻaaogaina. O aano o manu e afaina ai i le maʻisuka. O aano o povi po o puaa o loʻo maua i le teuina o mea faʻapipiʻi. O lea faʻatumu i le faʻaʻumiʻumi taimi e faʻaosoina ai le atherosclerosis, stroke, ma isi faafitauli i vaʻa toto. I le maʻisuka, o le gasegase o gaioiga e faʻalavelaveina, o le aina o manu e leaga lona aafiaga i le tino, o le faagasologa o gaioiga o gaʻo e taofiofia, ma o faʻafitauli e tulaʻi ona o le tele o cholesterol.

    I le gaosiga o le faʻamalama o le maʻisuka, faʻaaogaina le falaoamata alalaisa, o lona faʻasinomaga glycemic e 70 iunite, ma o laʻau o meaʻai e faʻaaogaina mo le faʻatumu. Ma o le faʻamaʻi e le faʻalavelaveina, e fautuaina e fuafua le aofaʻi o gaʻololo ma gaʻo i sea ituaiga taumafataga.

    I le isi itu, e mafai ona e taumafai e faʻataʻitaʻi i le kulupu ma le sisi. O le maʻisuka o lea faʻatumuga o le a le afaina ai, talu ai e le maua ai le gaʻo. O le maliliega malulu e mafai ai e oe ona faʻafeiloaʻi lelei i le paluga. Ina ia aveese le tele o susu mai le paʻu, e tatau ona e tuu i luga o se sieve ma le lomitusi. Afai e tele le vai e sau, e sili atu ona tuʻu le oloa i lalo o le lomitusi. Pe a tafe uma mea, e mafai ona e faʻaaoga le kusi falaoa mo le faʻatumu.

    Ina ia lelei le fua, ia faaopoopo le fuamoa 1, fuamoa, fualaau mamago ma se fuainumera maualalo maualalo. O le gogolo ma le polotini e malolo i le taimi o togafitiga vevela, aua neʻi faatagaina le faʻatumu i le faʻapalapalaina.

    Meaʻai i le kuka

    O mea taumafa o meaai e fesoasoani i le eseesega o le taumafataga ma se faʻamaʻi faʻapitoa.

    E tatau ona e filifilia mea saʻo.

    O eseesega eseese e eseese i le tulaga o le faasino igoa:

    • pea - 35,
    • matagofie - 25,
    • soya ma le oat - 45,
    • buckwheat - 50.

    Ua fautuaina le maʻisuka e taumafa meaai ma se GI i lalo o le 50 iunite. I le tele o tulaga, o le falaoamata ma ona uiga e laititi, o le paluga e sili atu ona mamafa. Faʻaaogaina ituaiga eseese e faʻaaogaina, o le paluga e faʻafefeteina poʻo le enaena uliuli. Lisi ma sana o loʻo faʻaaogaina, ae o loʻo i ai le maualuga o le GI, o lea e tatau ai ona e saunia e faia ni metotia talafeagai.

    I le suega ua maeʻa, e leai ni mea leaga e afaina ai le tino, o le faʻaititia o calorie o meaai e faʻaititia.

    O le faifai pea o le paluga e tatau ona laugatasia pe a fefiloi vasega eseese ole falaoamata. E taamilomilo i ni fasi pancakes lamolemole, ona vaeluaina lea o liʻo laiti. E tuʻuina le meaʻai i le ogatotonu o se liʻo, ona tapunia lea, o le faʻatumuga e le tatau ona sau i fafo. O se laulau lapopoa lautele o loʻo faʻafefeteina i le falaoamata, o loʻo tuʻuina atu i luga luga o falaoamata. O avanoa e tuʻuina i totonu o le pusaaisa.

    O vaega nei e faʻaaogaina:

    E le mafai ona faʻaaogaina le puaa faʻaleagaina mo le maʻisuka ona o le gaʻo. O le mea lea, o aano o manufasi e suia i le ate, fatugaʻo, ma isi mea faʻatau. E fautuaina e tagata e taumafa taumafa le faʻaaogaina o le fatu, e pei o meaʻai meaai.

    E mafai ona e faʻafefiloi faʻasalaga ma ni aano o manu. E mafai ona faʻaaogaina ia faʻaogaina mo faafitauli faʻaogaina. E mafai ona saunia mea taumafa meaai mai le moa po o le pipi. E le aveese mai le ivi mai apa ma apaʻau ona o le gaʻo. E le faʻaaoga le pato poʻo le kusi e fai ai ni aano o manu.

    O suamalie laiti ua sili ona lelei lona tofo. Musika nai lo aano o manufasi e mafai ai ona e fatuina se fua tulaga ese. O le faʻatumu o faʻavae e lelei mo le maʻisuka.

    O oloa e iloga i se manogi manogi, e faʻamaopoopo lelei, lelei, maloloina.

    O le aano o manu e aofia ai le palatini, e aunoa ma le masani ai o le galue masani o sela. O nisi ituaiga o meaola e aofia ai le tele o gaʻo, ma o lenei mea ua solia i le maʻisuka, ua fautuaina ina ia filifilia meaai taumafa.

    Fautuaga mo le saunia o le faʻatumu:

    • aveese le paʻu mai le fusi,
    • suauu poo le tiliva e talafeagai lelei i se auala e kuka ai;
    • moa moa ua faasaina i le maʻisuka,
    • o se manulele talavou e itiiti lona gaʻo.

    O le puaa mo le maʻisuka e faʻaaogaina i ni mea laiti, o le a le lava le tagata i le tasi meaai. O lenei oloa e maua ai le vitamini B1 ma le protein. Aʻo leʻi kukaina, 'aveʻese lapalapa palapala, e faʻaaogaina itu taʻitasi.

    Ina ia aua neʻi afaina ai i latou lava, e fautuaina e le au fai meaʻai e kuka laumei i latou lava. E leai ni mea masani i le teuina o ipu.

    E lalagaina le fusi i se mea fai meaʻai, faʻafefiloi ma le kāpuni a Beijing, soya sauce, faʻaogaina, suauʻu manogi.

    E fautuaina le faʻaogaina o soya saumalie, kulimi kulimi, ketchup, mayonnaise ma le maualalo o le gaʻo. I le mea e le faʻaleagaina ai oe lava, e mafai ona e faʻaaoga sina yogurt, kulumu ma pasili. O le sua suamalie o se faʻaopoopoga sili lea i lenei ipu.

    Sauce Meaʻai:

    O mea uma lava e fefiloi i se tuufaatasiga tutusa. O le sau e faʻaleleia le tofo o le ravioli. O lenei fua e aofia ai 110-112 kcal.

    I totonu o se pusaaisa, e teu ai mea e teu ai mo se taimi umi, e mafai ona e ave se tasi o auauna ma vave ona kuka. Sili atu ona lelei le faʻaaogaina o le taele pata. O laulaʻau laulaʻau o loʻo tuʻuina i totonu o se fafie e faʻaluaina e puipuia ai le paluga mai le tuiina, o le a faʻavelaina ai le kulupu i le 10 minute.

    Contraindications

    E faigata ona eli, e masani ona faʻaumatia i le vinika, otaota, kulimi mumu, mea manogi e faʻaleleia ai le manava. Fried dumplings e 2 taimi sili atu calories, o lea e le aofia i totonu o le meaai. O meaai mama ma falai e le afaina ai le pancreas ma e faasaina i le maʻisuka.

    O fomaʻi e faʻatagaina faʻaupuga e 'aina i lalo o tulaga nei:

    • aua le faʻaleagaina lenei meaai, o le auaunaga fautuaina e 100-150 g,
    • 'aua neʻi' ai i latou i le taimi e momoe ai ona o le faʻafefeteina faʻaletonu, o le aoauli o le taimi aupito sili lea, o le manava e sili atu le lelei,
    • fualaʻau maualalo maualalo-kalori ma greens e mafai ai ona lelei le gaʻoina,
    • vineta ma mea manogi mo le faʻamalositino malosi o le gastric juice,
    • mo faamoemoega tutusa, tomato poo le apu o le apu,
    • falaoa e le o faʻamaunuʻu i le faʻaaogaina o meaʻai, e le fautuaina e inu i le soda, pe a uma le 'aiga o le aoauli, fomai e fautuaina le inu o lauti,
    • O le puaa e faasaina i le maʻisuka.

    • tatala le manava o le tino,
    • faʻavavevaveina o faʻamaoniga o faʻamaʻi faʻamaʻi,
    • cholecystitis
    • pancreatitis
    • fatu fatu
    • faafitauli tau fatuga.

    O faʻamafanafanaga faʻapitoa e faia mai le puaa ma le lafumanu eleele ua afifiina i le paluga. O loʻo kuka, faʻaaogaina i le vineta, kulimi mumu, ma isi mea manogi. O nisi taimi e te manaʻo ai e 'ai lau mea e sili ona e fiafia i ai ile maʻisuka. Ae e mafai ona faʻalavelave ai i le maualuga o le kalori ma le faʻasologa o mea e faʻaaogaina.

    Mo le toe gaosia o sea fua, e faʻaaogaina ai meaʻai laiti-kalori, aano o meaʻai ma se GI e itiiti ifo ma le 50. O le taumafataga mo le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka e mafai ona fesuisuiaʻi ma meaai e le leaga le taumafataga ma se tofo lelei.

    Tuua Lau Faamatalaga