O le a le glucosuria ma le auala e togafitia ai le physiological ma le pathological ituaiga o le faamai

Glucosuria o se maʻi e iloa ai le kulukose i le urine. E taua tele lona auai. Ae ui i lea, o lona faʻasalaga i se tagata soifua maloloina e matua laitiiti lava ma e le mafai ona faʻaaoga e faʻaaoga ai metotia falesuesue faʻaonaponei. Ae e oʻo lava i se faailoilo o le kulukose i le vavave pei o le zero, o se faʻamaoniga o faafitauli matuia i totonu o le tino ma e manaʻomia ai faʻafitauli faʻafuaseʻi faafomai.

Glucosuria o se maʻi e mafai ona faʻalavelaveina, pe mafai ona atiaʻe i lalo o le malosi o le tele o mea. Po o le a lava le mea lenei, o togafitiga e mafai ona tuʻuina atu i le gataifale. O lenei, i le isi itu, e sili ona matautia, aua o le avanoa e fananau mai ai se tamaititi ua oti pe maʻi foi ua faateleina.

Glucosuria i le urini atonu e taʻu mai ai le le lelei o fatugaʻo. I lenei tulaga, o le maualuga o le suka o le toto e tumau pea i totonu o tapulaa masani. Ma ei ai taimi e faʻatino lelei ai e gaʻo ia latou galuega, ae maualuga le maualuga o le suka i le toto. O lenei mea e oʻo atu ai i se faʻaopoopoga o mea o le kulukose i le urine ma le atinaʻe o glucosuria. O le suʻesuʻega ua faia i luga o le faavae o suʻesuʻega o urine i aso taʻitasi.

O le faiga ole gaioiga galue ma le atinaʻe o glucosuria

O le lelei o le gaioiga o fatugaʻo e pei ona taua i lalo: latou te fausia ai le urine muamua. O loʻo aofia ai mole molemoa, e aofia ai le kulukose. O vaega uma lava e mafai ona toe faʻaaogaina le faʻafefe.

Glucosuria auala e mafua mai i le faateleina o le maualuga o le kulukose, pe afai e le mafai e fatugaki ona ave uma glucose mai le urine muamua i tua. Ae ui i lea, o se maʻi e mafai ona tupu e tusa lava pe lelei le gaioiga o gaʻo, pe afai o le maualuga o le suka o le toto e oʻo i se tulaga taua.

O lenei faʻamaʻi e matua faigata lava ona iloa, talu ai o faʻamaoniga o loʻo faʻatasi ma ia, o se tulafono, e le o se aganuʻu e faʻapitoa ai le gauai. O le mea moni, e tele naua faailoga o lenei maʻi. A maeʻa, o le faateleina o le suka i totonu o le tino o le tagata o se vavaeese mai le masani, ma o le a mautinoa lava o soʻo se suiga e mautinoa lava ia.

Faailoga o maʻi

O le faailoga autu o le atinaʻeina o le glucosuria o se lagona faifaipea o le fiainu. I lenei fesoʻotaʻiga, e amata e se tagata ona faʻaaogaina se aofaiga tele o le vai, lea e oʻo atu ai i le faateleina o le urination, aemaise i le po.

O se tagata e mafatia i le glucosuria e mafai ona amata ona mamafa le mamafa. O le vaivai ma le momoe o le a avea ma ana "masani." O le faʻaleagaina o le visino, o le sasaina, aemaise lava i le itutino, poʻo le siʻitia o le sosoʻo e mafai foi ona matauina.

E manaʻomia ona e faʻalogologo i lou tino i taimi uma, ona mafai lea ona e iloa le maʻi i se taimi vave. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e faʻafesootaʻi se fomaʻi ma pasi se suʻega i aso taʻitasi. Afai e faafuasei lava o le taunuuga e faʻamaonia ai ou popolega, aua le faʻavaivai. O le a faatonuina e le fomai se togafitiga e faaitiitia ai le maualuga o le suka ma puipuia ai le atinaʻeina o faafitauli. I le lumanaʻi, o le a naʻo le mataʻituina le tausiga o le maualuga o le kulukose manaomia.

E taua foi le iloa o le maitaga ma le maʻisuka o se faʻalavelave mo lenei faʻamaʻi.

E tele mafuaaga e mafai ona mafua ai le glucosuria, ae o le gauai faapitoa e tatau ona totogi i le tele o latou.

  • O le maʻi suka o se faʻamaʻi lea e ono aʻafia. E mafai foi ona atiaʻe i lalo o le malosi o vailaʻau, ava malosi poʻo isi mea e aafia ai le gaioiga o fatugaʻo. Glucosuria i le maʻisuka o se lamatiaga tele i le ola o le tagata.
  • Toto toto.
  • Faʻasolosolo lauroid pe leai foi.
  • Toto A o faagasolo lenei vaitaimi, o le tele o suiga e tutupu i le tino, ma afai e atiina ae le glucosuria ona o lenei mea, o le a lamatia le olaga o le pepe.
  • Faʻaaogaina o caffeine tele, faʻapea foʻi ma le faʻaaogaina o fualaau, e mafai ona oʻo atu ai i lenei faʻamaʻi.
  • O le faʻaleagaina o le 'ava malosi e mafua ai le faʻaleagaina o totoga uma, i le faateleina o le toto suka, ma le glucosuria e mafai ona avea ma se faʻaopoopoga i se mea e sili ona leaga.
  • Faʻasologa o le faʻamaʻi.
  • O se tulaga faateia mo le tino. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se ogaoga mu poʻo le tele o manua.

E le gata i lea, ua matauina le glucosuria i le le atoatoa, ma e masani lava.

Faʻalagolago i mafuaaga mo le atinaʻeina o glucosuria, e mafai ona faia ituaiga eseese:

  • Faaletino. O lenei ituaiga o glucosuria o loʻo i totonu o tagata soifua maloloina atoatoa. E faʻaalia mai lava ona o le faʻaleagaina ma le faʻaleagaina o mea inu o loʻo iai caffeine. I le taimi nei, o le glucosuria physiological e taatele i tupulaga talavou. E mafua lenei mea i le mea moni o tupulaga talavou e masani lava ma i le tele o mea e faʻaaogaina ai le malosi o le ava, o lona uiga o se mea maualuga maualuga o caffeine.
  • Faʻafitauli. E atiina ae ona o faʻamaʻi fatugaʻo.

Vaʻaiga o fatuga

I vailaau, o se aganuʻu le faʻamalamalamaina o ituaiga o glucosuria: o aso uma, o le mea moni ma le moni. E tofu i latou ma le tele o foliga ma lona lava auala e togafitiga ai. O le mea lea, aʻo leʻi tauina lenei faʻamaʻi, e tatau ona fuafua lona ituaiga.

Renal glucosuria i le tele o tulaga e afua ona o togafitiga faʻaleagaina o fatugaʻo. O le le lelei o le galuega a lenei okeni e fesoasoani e aveese se aofaiga tele o le kulukose mai le tino, ma o lenei mea ua faailoa mai i lona faateleina o mea i totonu o le urine. O le tele o le suka o le suka e mafai ona oʻo atu ai i le mea moni e faapea o le a lagona e se tagata le le mautonu, se lagona o le fiaaai ma le fiainu. O le atinaʻeina o lenei faʻamaʻi i tamaiti e ono mafua ai ona tuai i le atinaʻeina o le tino.

O le glucosuria moni a le Peraimeri o loʻo faʻaalia i le faateleina o le suka i totonu o le urine, aʻo le mea o iai i totonu o le toto e tumau pea. O faʻamaoniga o lenei faʻamaʻi e le o taʻua, talu ai o le tino ua i ai se faʻaititia i totonu o le faitofa, ma e le o se suiga i le galuega o totoga i totonu. E ui lava i lea, o taunuuga o le faʻamaʻi e mafai ona faʻafitia pe afai e te le sailia se fesoasoani faafomaʻi i le taimi.

Lua ma glucosuria i aso taitasi

O le glucosuria moni lona lua o loʻo faʻaalia i maʻi faʻamaʻi masani.

O le glucosuria i aso uma o se faʻaopoopoga o le kulukose i aso faisoo. O lenei maʻi e masani lava ona le tumau. E fesoʻotaʻi ma le tele o le faʻaaogaina o suti poʻo le tele foi o gaioiga faaletino i le aso. O le fofo aupito sili ona lelei i le taimi e iloa ai le glucosuria i aso taitasi o se suʻesuʻega faafomai atoatoa.

I le suesueina o ituaiga uma o togafitiga, e mafai ona tatou manatu e masani lava ona matauina le siama i faamaʻi fatu fatu.

Glucosuria togafitiga

O vailaʻau faʻasaina e togafitia ai lenei faʻamaʻi e leʻi i ai.

Afai e manaʻomia, o tagata o loʻo iai lenei suʻesuʻega ua tuʻuina atu i le inisalini ma le tele o vaipuna. Ae ui i lea, o le auala sili ona taatele e taulimaina ai lenei maʻi o le lelei o mea taumafa. O maʻi e maua i le glucosuria e manaʻomia ai le tele o meaʻai gaʻo ma le potassium, lea e mafai ona latou faia i le faagasologa o meaʻai. I lenei tulaga, e tatau ona latou tausisi i se taumafa malosi.

Glucosuria o se maʻi faʻatoʻateleina. O le mea lea, o tagata o loʻo i ai lenei faʻamaʻi, aʻo lei fanauina se tamaititi, e tatau ona feutagai ma la latou fomaʻi. A uma, o tamaiti e mafatia i le glucosuria e mafai ona lafoaʻia a latou uo i le atinaʻeina o le tino.

O se fafine maʻitaga e iai se maʻi e tatau ona mataʻituina pea. Talu ai o loʻo i ai se taufaamatau i le ola o le pepe, ma o le avanoa o le i ai o se tamaititi ua oti ua maualuga.

Faaiuga

Faʻavae i luga o nei mea, e mafai ona tatou maua le faʻasalaga lea: o le glucosuria e le o se faʻamaʻi faapitoa, ae o se faʻamaoniga. O le lumanaʻi o se tagata e faʻalagolago pe o le a le taimi o le a iloa ai.

Toeitiiti lava o tagata uma o loʻo mafatia i le maʻisuka ma maʻi fatugaʻo e masani ona asiasi i falemai ma mataʻituina a latou kulūkose. Ma faʻatasi ai ma se togafitiga faʻapitoa e pei o le glucosuria, latou te masani muamua lava. Ae peitai, e pei ona faaalia i le faatinoga, o lenei vaega o tagatanuu e laiti. O le toatele oi tatou e aloese mai le asiasi atu i falemaʻi ma o nisi taimi e le iloa ai foi o tatou maʻi. E toatele e aoao e uiga i le glucosuria i se faalavelave faafuasei. O tamaitai i le lautele e mafai ona aʻoaʻoina e uiga i lenei maʻi naʻo le taimi o le maitaga, pe ae manaʻomia se tele o suʻega. O se mea moni lava lea. I le uma, o le faʻamalale ia te oe lava e mafai ona tau le ola o le pepe.

Mo le suʻesuʻega taimi o le glucosuria ma isi faʻamaʻi, e tatau ona e gauai atu i lou tino. O laʻasaga laʻititi e fai, o se faʻamaoniga o le soifua maloloina lelei.

Faaletino

O loʻo tausia i latou i tagata soifua maloloina ona o le aʻafiaga o mea e le o fesoʻotaʻi ma togafitiga faʻaleagaina:

  • sili atu le inu kofe
  • aveina homoni
  • meaʻai gaʻo-mauoa
  • umi le anapogi
  • mamafa ogaoga o mafaufau, popolega,
  • faateleina le faagaioiga faaletino,
  • oona i le morphine, fuluʻi ma isi vailaʻau,
  • maʻitaga

Faʻafitauli

O loʻo vaevaeina i le lisi (rent) ma le extrarenal. O le glucosuria rational e atiina ae i maʻi o fatugaʻo, o le mea lea ua le maua ai e le renal tubules le malosi e toe totoina ai le kulukose i totonu o le toto mai le urine.

Renal glucosuria o:

  • muamua. Talu ai ona o le faʻaleagaina o le tino,
  • lona lua. E faʻaalia ai lava ia i le glomerulonephritis, faʻasolosolo o le nephrotic, hydronephrosis ma isi faʻamaʻi fatu fatu.

E faʻafefea ona faʻaaogaina se fomaʻi mai le urethra i fafine ma o le a le mea o faʻaalia i le suʻesuʻega? Matou te maua se tali!

O togafitiga lelei mo le le atoatoa o le tino ua tauaofai i lenei tusiga.

O le glucosuria o le Extrarenal e mafua mai i le faateleina o le kulukose i totonu o le toto ma le urine i le taimi lava e tasi. E tele ituaiga o glucosuria o faʻamatalaga mai fafo:

  • maʻisuka (sili ona taatele) e atiina ae i tagata e maua i le maʻisuka,
  • totonugalemu - fesoʻotaʻi ma faʻamaʻi faʻapitoa e pei o le maningitis, faiga o le toto i totonu o le faiʻai, manua o le pulumu, encephalitis),
  • pancreatic - faʻapupulaina i le tino pancreatitis,
  • endocrine - faʻaalia i le Itzingo-Cushing syndrome, acromegaly, thyrotoxicosis,
  • hyperthermic - E fesoʻotaʻi ma le faateleina o le vevela o le tino i faʻamaʻi eseese.

Mafuaaga mo le atiina ae o togafitiga

O le atinaʻeina o le glucosuria e mafua ona o mafuaaga nei:

  • inisalini le lava
  • suiga taumone,
  • leaga le ate ma gaioiga galue,
  • masani ona faʻaaogaina meaʻai maualuluga.

Afai e maua le suka i le faanatinati o fafine maʻitaga, atonu e tele faʻamatalaga mo lenei mea. O le glucosuria o le tino e masani lava ona tupu i le 2 masina lona tolu, ua avea o se faailoga o le masani. E atiina ae ona o le faateleina o le tafe toto i fatugaʻo, faʻaitiitia le faʻaleleia o le kulukose e le tubules, le faʻasolosolo o le hormonal.

O le faʻaleagaina o le tino o le suka i le taimi o le maʻitaga e mafai ona mafua mai i:

  • mamafa tele
  • afaina i le atinaʻe o le tamaititi,
  • predisposition i le maʻisuka
  • inupia.

Afai e sili atu ma le 3 tautua o le urine i aso taitasi e aofia ai le suka, ona faʻamautuina lea o le glucosuria. I le taimi lava lea e tasi, e tatau ona mausali faʻamaʻi glycemic.

Vaʻai i tulafono mo le sauniuni mo urography o fatugaʻo e faʻaaoga ai se sui vaʻaia.

Saili e uiga i uiga masani ma auala o togafitiga o cystitis i fafine mai lenei tusiga.

Alu i le http://vseopochkah.com/mochevoj/mocheispuskanie/zaderzhka-mochi-u-zhenshin.html ma faitau e uiga i le auala ma le auala e togafitia ai le tumau o le urinary in women.

Ata faʻaleleia

E tele faʻamaoniga e mafai ona taʻu mai ai le i ai o le suka i totonu o le mimi:

  • le fia inu
  • masani ai, aemaise lava i le po,
  • vevela paʻu
  • sasaina i le tino atoa, aemaise lava i le itutino,
  • lagona le lava o le vaivai
  • faanoanoaga
  • gasegase maso
  • faʻanoanoa vaaia
  • musele
  • feteʻenaʻi
  • soona inu tele.

Eseesega

I le fomaʻi, e tele ituaiga o glucosuria:

  • tulaga faʻapitoa poʻo le mea muamua - faʻasalalau i le gataifale,
  • ogaoga poʻo le lua - o le mea na tupu e afua mai i le aafiaga o isi faiga faʻaleaga. Faatasi ai ma lenei ituaiga, o le renal glucosuria ua manatu e sili ona taatele.

I le isi itu, ua vaevaeina le glucosuria i ni ituaiga:

  • glucosuria o le maʻisuka - mafua mai ile maʻi suka,
  • Central glucosuria - e tupu ona o manua manu,
  • pancreatic
  • renal glucosuria - lea na faʻalavelaveina ai le faʻaaogaina o le kulukose e lenei okeni,
  • mea oona - o se taunuuga o le inuina o le tino ma vailaʻau,
  • endocrine glucosuria - e fesoʻotaʻi ma se faʻaletonu poʻo le leai atoa o le lauroid fland, faapea foʻi ma faʻafitauli eseese o hormonal,
  • hyperthermic - e atiina ae ona o faʻamaʻi eseese e maua mai i le malosi tele o le vevela o le tino,
  • fualaau faasaina - o le foliga mai o le faʻaaogaina sese o fualaau faasaina,
  • mea taumafa - o le mafuaaga autu mo le faʻaalia o lenei ituaiga o le le atoatoa o le taumafaina o se tele o mea taumafa e aofia ai le tele o meaʻai gaʻo,
  • glucosuria i aso taitasi - o le aofaʻi o le kulukose ua fuafuaina mo se vaitaimi patino, aemaise ile aso.

Renas Glucosuria ua vaevaeina i:

  • muamua - faʻatasi ai ma le maʻisuka,
  • lona lua - e aliali mai mai isi pathoces o fatugaʻo.

I le tele o taimi, o le maʻi e le o faʻaalia i ni faailoilo, ae o le faailoga autu o le glucosuria o le maualuga o le suka i totonu o le urine, ae e naʻo le pasia o suʻega e mafai ona iloa ai. Ae i mataupu sili ona ogaoga, pe a tele naua le kulukose ma le urine, o faʻamaoniga e pei o le:

  • vaivai,
  • tiga o le vae, aemaise pe a savali umi,
  • fiaaai
  • susu ma le galala, e ui i le inu tele o vai,
  • ogaoga tele
  • vaivaiga maso
  • sosolo malie,
  • moe
  • vaevaega
  • faateleina elemene gaosi i le aso,
  • manava manava
  • suiga i le fatu fatu,
  • leiloa o mea mamafa - na o pepe faatoa fananau mai,
  • tolopoina o le atinaeina o le tino - i tamaiti laiti.

Tusa lava poo le a le pathogenesis, o le malosi o faailoga e eseese.

Faʻaiʻuga

O togafitiga le lelei pe le atoatoa o le maʻi, aemaise lava glucosuria, e mafai ona oʻo atu ai i le fausiaina o faʻafitauli e pei o le:

  • suiga ole fatu,
  • manaoga faifaipea mo inisalini
  • coma
  • i tamaiti laiti o loʻo i ai le lag i le tuputupu aʻe ma le faʻaleleia o le tino.

O le pathogenesis o le glucosuria i le taimi o le maitaga e ese si ese, o le mea lea o taunuuga o se maʻi faapena i tamaitai o loo tauaveina se tamaititi o le a:

  • faʻanoanoa
  • vave fanau
  • faigata faigata
  • fetal maliu i totonu o le manava.

Faʻailoga

I le tele o taimi, o le siama o le glucosuria e tupu faʻafuaseʻi, pe a faʻatupulaʻia le maualuga o le suka i le suʻesuʻega o le urine, ona o le maʻi e masani lava ona solomptomatic. Afai e maua le glucosuria i totonu o fafine maʻitaga, o le a manaʻomia nisi feutagaiga ma se fomaʻi-fomaʻi suʻesuʻe.

E leai ni fualaau faʻapitoa e mafai ona fofo glucosuria. O se togafitiga togafiti togafitiga atonu e aofia ai taualumaga nei:

  • glucose injections, ae peitaʻi pe afai o lona maualuga ua faʻaititia,
  • o le faʻaofiina o fofo ua faʻamalosia ma minerale - faʻaaogaina i mataupu o le faʻamalaina tele,
  • ua maitauina tamaitai maʻitaga se taumafataga faapitoa, o le mafuaʻaga autu o le faʻamalosia lea o le tino ma le kalamati ma faʻaitiitia ai le maualuga o le meaʻai gaʻo, ma e tatau ona faalima ona fafagaina meaai ile lima taimi i le aso,
  • inu tele vai.

O fafine maʻitaga, tamaiti, ma tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona mataʻituina e fomaʻi.

Tomai Faʻalogo Filifiliga

Faatasi ai ma le glucosuria tele, ua fufulu ese le potassium mai le tino, o lea e tatau ai ona toe fafaga le meaai i oloa e aofia ai:

  • pi
  • fatu mago
  • fualaau mamago
  • faʻi
  • fualaau faisua (tamato, radishes, kāloti, kapisi).

A maua le suka i le urine, faʻafefe ai le vai, faʻavave le tino. O le tagata maʻi e faʻasauāina i taimi uma e le fia inu. O le mea lea, i le taimi o togafitiga, e manaʻomia le faʻamalosiina o le inu o le ava, ae le o le faʻamapulaʻaina o le inu ava malosi.

Afai o le glucosuria o se taunuuga o le maʻisuka, o le togafitiga e fuafua i le faʻamautuina o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. Ua faʻamalosia le togafitiga o insulin, o le fua o fualaau o loʻo faʻaaogaina o loʻo toe iloiloina.

Vitio e uiga i mafuaʻaga ma togafitiga o le glucosuria physiological ma le faʻaleagaina:

Mafuaaga o togafitiga

Glucosuria e tele lava ina maua i le maʻisuka, ae o lona atinaʻe ma isi faʻamaʻi e le o faʻamaloloina. O le mafuaaga lena e taua ai le malamalama pe o le a le mafuaʻaga. E i ai nisi oi latou:

  1. Le lava o le inisalini e maua mai i le pancreas o le maʻi.
  2. Faʻasologa o le gaʻo.
  3. Faʻatau le fatu.
  4. Faʻaleagaina i le paleni o le tino o se tagata.
  5. Faʻaaogaina o meaai tumu i le tele o meaʻai.

O le isi mafuaaga o le glucosuria o le tele o le taumafaina o le ava malosi. E moni lava lenei mea i se tagata e sili atu ona maualuga (ava malosi). O le mafuaʻaga lea e sili atu ai le maʻisuka e aloese ai mai le inuina o le ava, tusa lava pe laiti.

Faailoga o le maʻi

E leai ni faʻalavelave faʻaleagaina i totonu o le tino o le tagata lea o le a matua faʻaogaina. O le mea lea, o glucosuria foi ei ai ana lava faailoga, e le amanaiaina mea e mafai ona i ai ni taunuuga ogaoga. Muamua, e tatau i le tagata maʻi ona gauai atu i:

  • e faifai pea ma matuai galala
  • o se oso malosi i luga o le mamafa o le tino i le tasi itu po o le isi,
  • vaivai faifai pea, vaivaiga, gatete i vae,
  • le fiaʻai, lea e oʻo atu ai i le maua o le gaʻo (e masani lava ona tupu lenei faʻataʻitaʻi i le maʻisuka malosi),
  • tele le vevela o le paʻu, o foliga vaaia i ona luga o manuʻa ma vaʻa e le faʻamalolo mo se taimi uumi, aʻo mafua ai le ogaoga o tiga,
  • mea manogi ma goosebumps (ae o le tele lava o taimi, e lagona le le toʻa i totonu o le eria).

Faatasi ai ma isi mea, o le glucosuria e masani lava ona o faatasi ma se faaitiitia o le vaaia o le tino, o le le mautonu ma le mafatia i le mafaufau.

Glucosuria ma le maitaga

O le a le glucosuria, o le tele o tamaitai o loʻo faʻamoemoe o le fananau mai o le pepe. O lona atinaʻe, muamua lava, e mafua mai i se suiga i galuega a le tino maʻi. Ae peitai, o le tele o isi mea e mafai ona oʻo atu i le foliga mai o le suka i le urine i tina o loʻo faʻamoemoe, e leai se afaina e pei o le suiga i le gaioiga o le tino ile sauniuni mo le atinaʻeina o le pepe.

O mafuaʻaga o le glucosuria e fesoʻotaʻi ma suiga o le physiological i le tino o fafine maʻitaga e mafai ona faapenei:

  1. Faʻateleina le popolega i fatugaʻo, ona o le mea e amata ai ona sili atu ona malosi le filiga o fatu fatu.
  2. O le le lava poʻo le faʻaitiitia o le malosi o le tele o lapisi e faʻafefe ai le kulukose mai le urine i totonu o le toto.
  3. Hormonal toe fetuunaiga o le tino.

E le gata i lea, o le glucosuria i fafine maʻitaga e mafai ona mafua mai i nisi o mea faʻapitoa, e aofia ai le taua o le:

  • oona o le eseese o le matuia ma le tala,
  • gasegase tino
  • glucosuria, ae le o le amataga,
  • mea e mafua mai i le maʻisuka,
  • tuai le maitaga
  • se mamafa tele o le tino o le fusi,
  • togafitiga o le gaosiga o pepe, ma isi.

Ina ia iloa le glucosuria i le taimi o le maitaga, lea e ono iai ni aʻafiaga ogaoga, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi, o lona uiga (pe'ā iai se manaʻoga faapena) e mafai ona faasino le tagata maʻi i se feutagaiga ma se suʻega o le endocrinologist. Afai e tatau ai, o le a ia fuafuaina ni suʻesuʻega faʻapitoa faapitoa e fesoasoani ia te oe ia malamalama i le matautia o le tulaga. O le mea lea, o tina faʻamoemoe o le a manaʻomia ona faia:

  1. Iloiloina o le mimila e fuafua ai le tapuni pito i luga o le kulukose i le urine i aso taitasi o le tina faatalitali.
  2. Suʻega mo le faʻapalepale kullukose.
  3. Suʻesuʻega faʻapitoa mo gilacosuria eseese, lea e mafai ai ona e faʻamaonia pe le aofia ai le maʻisuka ile maʻi.

Ma o le suka i le urine e le tulaʻi mai i tulaga matautia, e tatau i tina uma o loʻo faʻamoemoe ona mataʻituina ma le totoʻa ana meaʻai. E le gata i lea e le gata i fafine maʻitaga, ae faʻapea foi i tagata uma na maua i le glucosuria. O nei lapataiga o le a le toe faʻatuʻesea, e tusa lava pe i ai i se tagata le faateleina o le suka o le urine o se anomaly le tumau.

Tuua Lau Faamatalaga