Le masani o le suka toto i alii

O le tali i le fesili pe aisea e sili atu ai le vave o tamaitai nai lo alii, tagata atamamai mai Ausetalia. Na latou faia se suʻesuʻega uumi, lea na latou manatu ai o le mea sili lava lea e tuuaia ai.

Afai o matua matutua e tausia fanau aa latou fanau ma faaalu se taimi ma i latou, o le mea lea e le gata ina siitia ai o latou agaga ma fesoasoani ai ia i latou ia lagonaina le manaomia ma le manaomia, ae aumaia foi mea moni.

O le 'aiina o le siʻi i le afiafi ma e oʻo lava i le taimi e momoe ai, e le afaina i le maua o le mamafa o le mamafa. E le gata i lea, o le aufaigaluega i le Iunivesite o le Setete o Florida, ua fai mai ua leva le kisi.

Faʻamatalaga tusi

O meaai paleni lelei ma maloloina o le ki lea ile ola maloloina. E le o se faalilolilo o meaai e tuusaʻoina ai le tulaga o le tino. O taunuuga o le le lelei o meaai paleni atonu e lava.

Faʻamaumauga> Meaʻai Meaʻai Author: Marina Stepanyuk

O i latou e faʻalauteleina le anapogi o se auala o le faamalologa lelei e masani ona talanoa e uiga i ona manuia. O faʻamanuiaga o le taumago o le anapogi, o se tasi o auala eseese togafitiga.

Faʻamaumauga> Meaʻai Meaʻai Author: Marina Stepanyuk

Mo le tino e galue lelei, ma le tagata ia lagona le mataala ma le soifua maloloina, e tatau ona ia 'ai lelei. I le taimi nei, o loʻo i ai se numera telē o le tele.

Faʻamaumauga> Meaʻai Meaʻai Author: Marina Stepanyuk

E masani lava, o le gall sss is shape-pear, e faʻamaonia le pito i lalo (lautele lautele o le okeni), tino ma le ua (le vaega vaiti). O lenei okeni o se faatanoa o bile (umia le 40-60 ml), lea.

O Leukocyturia o se faʻalavelave o le faʻaauau pea ona faateleina i le mea o loʻo i totonu o lela o le toto paepae - leukocytes in urinalysis. E masani lava, i tagata matutua, faʻalagolago i le itupa, 5-7 leukocytes i tagata e maua.

Faʻamaʻi> Maʻi o le faʻaaogāina o meaʻai fatuga Tusitala: Daria Slobodyanyuk

O tagata mamaʻi ma faitioga o le manava ma le le mautonu ao tufaina atu meaʻai e ala i le gasegase ua maua i le GERD. O le a lenei mea O lenei otootoga e tu mo le reflux gastroesophage.

Faʻataʻi faʻamaʻi> Mea gasegase fualaau fatuga Author: Vladimir Konev

Aokuso 18, 2018

O mea taua (lat. Obesitas - atoatoa, fattening) o se faʻamaʻi faʻamaʻi masani e mafua mai i le faaputuputuina o mea e sili atu ona lelei i totonu o le tino o le tagata, lea e oʻo atu ai i le maualalo o tupe maua.

Togafitiga> Vaʻai Faʻaalia ma Faailoga Tusitala: Eugene Yankovsky

Faʻafiafiaga o se ata e tulaʻi mai i le mafaufau ma e le fetaui ma se mea e faaosofia ai fafo. O le mafuaʻaga o le gaogao e mafai ona matua vaivai, o nisi o gasegase mafaufau.

Faʻailoga> Vaʻaia ma Amioga Tusitala: Eugene Yankovsky

Afai o taimi o le tagata e masani ona faʻamaisa, e pei o se tulafono, o lea tulaga e faasolosolo malie lava ona avea ma masani mo ia, ma e le o se mea e mataʻu ai. I le avea ai o se tulafono.

Faailoga> Faʻailoga lautele ma faʻailoga Tusitala: Marina Stepanyuk

O le tuufaatasiga o le 100 milliliters o mata o mata o Okomistin o loʻo i ai se vailaʻau faʻamalosi o le benzyldimethyl ammonium chloride monohydrate i se aofaiga o le 10 mg. Suavai faamama ma le chloride.

O Miramistin o loʻo i ai le mea oona - Benzyldimethyl ammonium chloride monohydrate - 100 mg, faʻapea foʻi le vai faamama. O isi vailaau e le aofia i Miramistin. Pepa.

Vailaʻau faafomai> Antiseptics Tusitala: Marina Stepanyuk

O le tuufaatasiga o le tasi capsule mo le faʻafofoga tautala e aʻafia ai siama Lactobacillus reuteri RC-14, Lactobacillus rhamnosus GR-1 i se aofaiga o le 10 i le 9 tikeri CFU. E iai foi nisi mea faaopoopo.

Dental Dental

Aseptic o se seti o fua faatatau e faʻamoemoe e puipuia ai le ulu atu o microbes i totonu o le afaina o le manua ma le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi ona o lenei mea.

O fuamini e faigofie faʻafefeteina faʻalauteleina o ituaiga uiga eseese. Auai i le tele o faʻasologa o vailaʻau e tutupu i totonu o le tino, latou te faia galuega faʻamaonia.

Bacteremia o le i ai o siama i le toto. O le faʻaolaina i totonu o le toto o microorganisms ese mai fafo e tupu mai i mucous membranes, vaega o paʻu, faʻapea foʻi ma le faʻaleagaina.

Soʻo se tina fou faatoa maeʻa ona toe foʻi mai ma ni miti o le faʻamalosi o lona tino ma toe foi atu i na ituaiga na fiafia ia te ia i le vaitaimi o le taʻavale.

Faamatalaga lautele O le paʻu o le tino e masani lava ona aafia i aafiaga leaga - o le aafiaga lea o le siosiomaga i fafo, ma taunuuga o le faʻaaoga faifai pea.

Faʻamatalaga lautele Hemorrhoids o se tulaga faʻaleagaina o tino vevela o le faʻasaʻo, e le mafai ona faʻafitia. Faʻamatalaga o le faʻalavelave faʻalavelave ma.

Anna: Ua i ai se paʻu o le tuilala mo le 12 tausaga. E lelei le aoga.

Vladimir: Marina, alofa! E ese lava le leai o ni faʻamatalaga i lau tusiga! Ma o le autu o le.

Kira: Mo le taimi muamua ou te faalogo ai ina ua maeʻa Alflutop ua latou maua le 15 kilokalama mamafa)) O nisi o mea le lelei. E leai.

Anna Perova: Ou te ave foi Angiorus, o se fualaau lelei ma taugofie. Ua i ai laʻu laasaga muamua.

O mea uma o loʻo faʻaalia i luga o le upega tafaʻilagi e mo na o faʻamatalaga ma faʻaaogaga faʻaleaʻoaʻoga ma e le mafai ona manatu o se metotia togafitiga poʻo se faʻatalanoaga talafeagai e pei ona faatonuina e se fomaʻi.

O le pulega o nofoaga ma tusitala tusitala e le tali atu i soʻo se toilalo ma taunuuga e ono tulaʻi mai pe a faʻaaoga mea e faaaoga ai le 'upega tafaʻilagi.

Suʻega o le Suʻeina o le toto mo le Suʻu

O le naunautaiga o le kulukose o le toto i suʻesuʻega faʻataʻitaʻi e faia i auala nei:

  • iloiloga autu o meaola vevela po o le palailalu (toto),
  • GTT (suega o le faapalepale glucose),
  • auiliiliga mo HbA1C (glycosylated, isi hemoglobin glycated).

O sauniuniga suʻesuʻega e aofia ai nai tulafono faigofie. E manaʻomia e le tagata maʻi:

  • nai aso aʻo leʻi faia le suʻesuʻega, aloese mai meaʻai gaʻo,
  • 2-3 aso e le aofia ai mea inu ava malosi,
  • mo sina taimi (mo 2-3 aso) faʻamalolo vailaʻau,
  • i le afiafi o le auiliiliga e faatapulaaina ai le gaioiga faaletino, ma le faʻaaogaina o vailaau faʻamalosi faigofie (suti),
  • maitau le anapogi anapogi mo 8-10 itula ao le i faia le faʻatinoga (o le anapogi o le tulaga autu lea mo le maua mai o faʻamatalaga faʻamatalaga suʻesuʻe).

I le taeao i le aso o le auiliiliga, e le fautuaina le faia o togafitiga o le tumama, talu ai e mafai ona aofia ai le suka i le tuufaatasiga. Ma e tatau foi ona e fiu i le nicotine, ia le itiiti ifo ma le itula ao lumanai le suesuega. Aʻo leʻi suʻeina, e faʻatagaina le faia o se suʻega x-ray, faʻavasegaga o le physiotherapy.

Afai e le faamalieina le fua o le microscopy (faʻalautele pe faʻaititia faailoga e faʻatatau i fua faʻatatau), o le faatonuga mo le suʻega e tuʻuina atu faʻaauau. O le toto e foai atu e tatau ona faia i vaiaso taʻitasi.

O le faʻatinoina o taunuuga e aʻafia i:

  • vaʻaia o le tino i le afiafi o le faʻatinoga,
  • le le tausisia o tulaga paleni ma le matelaina ao lei faia le auiliiliga,
  • faʻafitauli
  • togafitiga o fualaau oona,
  • inu ava malosi.

O le fesuiaiga o taunuuga mai le masani masani o se suesuega faaluaina o le mafuaaga lea mo le taitaia o microscopy.

Glucose tolerance test is a study laboratory e faʻavae i luga o se faʻavae toto e lua vaega:

  • aemaise lava i luga o se manava gaogao
  • faʻaauau - lua itula pe a maeʻa le "glucose avega" (o le tagata inu e inu i se vaifofo o le kulukose, i le fua o le 75 g o le vailaʻau mo le 200 ml o le vai).

O le GTT e maua ai le kulupu o le kulukose, o lona uiga, o le tele o mea e gauai ai le tino i le gaʻo. O lenei mea e maua ai se faavae mo le faʻamaonia o le maʻisuka poʻo se vailaau faʻasolosolo. Preditebetes o se faʻasalaga laina o le tino pe a maualuga le maualuga o suka, ae le fetaui ma le maʻisuka moni. E le pei o le maʻisuka, o vailaʻau muamua e mafai ona toe faʻafitia.

Faʻamatalaga ile HbA1C

O le hemoglobin glycated o se tuufaatasiga o le porotini o le toto mumu toto (hemoglobin) ma le kulukose, lea e le suia ai lona fausaga mo le 120 aso. O se auʻiliʻiliga o le HbA1C o loʻo tuʻuina atu ai se iloiloga faʻamaonia o fua o le toto i le taimi lenei. O le suʻesuʻega e faʻatatau i se suʻega o le suka o le toto. Faʻateleina fua faʻatatau o suʻega e tolu, o le endocrinologist ua faʻatautaia se faʻatalatalanoaga.

Filifiliga

Faʻatasi ai le microscopy biochimium, o isi vaega o loʻo totoe o loʻo iloiloina i le taimi lava e tasi, e aofia ai le maualuga o le cholesterol. O lenei suʻesuʻega e le itiiti ifo lona taua, aua i le tele lava o tulaga, o vailaʻau o le atherosclerotic vascular e faʻatasi ma le hyperglycemia. Ole aofai ole cholesterol e le tatau ona sili atu i le 6.9 mmol / L (LDL - mai le 2.25 i le 4.82 mmol / L, HDL - mai le 0.70 i le 1.73 mmol / L).

Tulaga faʻapitoa masani

Millimole i le lita (mmol / l) - o le aoga o le suʻesuʻeina o le glycemia na taliaina i le Rusia. O le tapulaa pito maualalo o le gaʻo masani o le suka i tagata matutua o le tausaga e fananau mai e 3.5 mmol / L, ma le maualuga e 5.5 mmol / L. I tama tane ma talavou, o le tulaga masani e laʻititi laʻititi.

I alii matutua (silia ma le 60 tausaga le matua), o le glycemia o le a siisii ​​agai i luga. E mafua lenei mea ona o uiga o le tino o le tino (faʻaititia le tino gafatia i le inisalini). O le masani o le kulukose i totonu o le toto i alii i tausaga taʻitasi (i le mmol / l):

TamaititiTama ma tama talavou ao talavouAliiTagata matutua
mai le 2.7 i le 4.4mai le 3.3 i le 5.5mai le 4.1 i le 5.5mai le 4.6 i le 6.4

O le aofaiga moni o le suka i totonu o le toto ua fuafuaina ma le mautinoa i luga o se manava gaogao! O taunuuga lelei o sailiiliga ua fuafuaina e 4.2-4.6 mmol / L. O le tapulaa pito sili ona faatagaina o le pito i lalo o le kulukose e 3.3 mmol / L. O le hyperglycemia o le tino pe a uma ona 'ai, e iai foʻi le faʻavae tulafono.

O le maualuga o le maualuga o le suka e faʻatulagaina ile itula e tasi pe a uma le taumafataga, ona faʻaititia lea o le aofaiga o le moli / L, ma a mavae le tolu itula e toe foi mai le suka i lona tau muamua. Glycemia pe a uma le taumafa e le tatau ona tulaʻi i luga atu i le 2.2 mmol / L (o lona uiga, o le aotelega o le taunuʻuga e fetaui i le 7.7 mmol / L).

Faailoga mo se suʻega toto mo le suka

Mo le suʻesuʻega taimi o le maʻisuka ma le prediabetes, o alii e sili atu ma le 50 tausaga le matutua e fautuaina e suʻe suʻega toto mo le kulukose i tausaga taʻitasi. O le faatonuga mo le suʻesuʻega ua faʻamatala mai e le fomaʻi i le taimi o se suʻesuʻega faafomaʻi faʻapitoa, ma luga o faitioga faʻapitoa o le maʻi.

O faailoga autu o le hyperglycemia o:

  • fia inu pea (polydipsia),
  • hypoactivity, vave le vaivai, faaitiitia le tomai e galue ai, moe ai,
  • faʻaoga faifaipea (pollakiuria),
  • solia o meatotino toe faʻafouina o le paʻu,
  • faateleina le 'ai (polyphagy),
  • i taimi uma le maualuga o le toto maualuga
  • faʻasaina o le libido (manaʻoga faʻafeusuaiga) ma le faʻatulagaga erectile.

  • faʻavaomalo ma cephalic syndrome (faʻavafiti),
  • taoto pe a uma ona 'ai,
  • osofaiga e le mafai ona puipuia o le fiaai,
  • lagona faʻamalosi ma le gatete (gatete) o lima,
  • neuropsychological vaivai (asthenia),
  • solia o le vevela (vevela, faʻaʻalūlūina o vae),
  • fatu fatu (tachycardia).

Faatasi ai ma le le atoatoa o le suka i totonu o le toto, o le gafatia e taulai atu le vaivai, mafaufauga ma isi galuega o le mafaufau e le afaina.

Mafuaaga o le faʻasolosolo o le glycemia i alii

O le televave po o le leai o se suka i totonu o le tino e mafai ona mafua mai i le i ai o faʻamaʻi e leʻi faʻaalia, faʻaalia i mea i fafo atu, meaai le lelei ma vaisu leaga. O le maualuga maualuga o le kulukose, muamua lava, o loʻo faʻaalia ai le mafai ona atiaʻe le maʻisuka e le o le inisalini ole maʻi ole ituaiga lona lua poo le prediabetes state.

  • faʻaaoga sese o le ava (ava malosi),
  • visesia oona,
  • faʻaleagaina le faʻaleagaina.

E mafai ona tupu i luga o le gasegase e pei o:

  • chronic pancreatitis (mumu o le pancreas),
  • maʻi o le kanesa (e tusa lava pe o le a le tino o le tino ua faʻaleagaina ai le fale),
  • hyperthyroidism (faʻalauteleina le faʻasolo o hormones o le thyroid),
  • togafitiga o le hormone
  • cardiovascular pathologies (aemaise lava, osofaʻi fatu ma taʻavale, muamua).

O le faʻaitiitia o le suka i totonu o le toto e taʻu mai ai se tulaga o le soifua maloloina:

  • le lava o le vitamini-mineral vaega i le tino ona o le le paleni (meaai le paleni),
  • tiga faifai pea le neuropsychological (mafatia),
  • gaioiga faaletino lea e sili atu i le gafatia o se tamaloa (faʻaaogaina o le glycogen),
  • faʻaleagaina o laʻau suamalie (o le tele o meaʻai gaʻo e mafua ai le osofaʻi maualuga, ona oʻo ai lea o le paʻu i lalo o fua o le kulūkose),
  • inupia ma le ava malosi, fualaau faasaina, vailaau.

O se paʻu mataʻutia i faailo o le kulukose (lalo ifo o le 3.3 mmol / L) e lamatia ai le atinaʻeina o se faʻafitauli o le hypoglycemic. O le tagata maʻi e manaomia togafitiga faafomaʻi faʻafuaseʻi.

O taunuuga o le hyperglycemia mo le tino o le tane

O le mamafa o le maualuga o le suka toto i tagata e lamatia ai le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 2, faʻapea foi ma faʻafitauli nei:

  • solia o le toto i le loto, o se taunuuga - o se fatu oso,
  • le lava le toto i le faiai, lamatia ai le paʻu,
  • toto pipili e mafua mai i le taofiofia o le toto ma lona tuufaatasiga,
  • faaitiitia le mafai gafatia,
  • faaitiitia i le tino vaaia,
  • gasegase fatuga.

O le le maua o le toto o le kulukose toto o se tasi o faʻamaʻi o le maʻisuka. O togafiti o le tino o le endocrine o le tino e faatatau i faʻamaʻi e le mafai ona faʻaleleia, faʻatasi ai ma faʻalavelave matuia matautia. I le taimi nei e iloa ai mea sese, e tatau ona siakiina e le aunoa le toto mo le suka.

E taua tele le faia o se suʻesuʻega pe a faʻaalia foliga o le maʻisuka (polyphaphia, polydipsia, pollakiuria, vaivaiga, toe faʻafouina o le paʻu o le tino, toto maualuga). Faʻamatalaga o le maʻisuka e naʻo suʻesuʻega o suʻesuʻega o suʻesuʻega toto e faia:

  • suʻesuʻega masani o le ulu poʻo le toto vevela,
  • glucose toleniga suʻega
  • auiliiliga mo le hemoglobin glycosylated.

Ole maualuga o le kulukose o le toto i luga o se manava gaogao mo tagata o le tausaga fanau e 5.5 mmol /. E sili atu i le 0.8 mmol / L le mafai ona faatagaina (e le sili atu nai lo le 0.8 mmol / L), ona o suiga o le matua i le senitene o gaʻo ma siama i le inisalini.

O togafitiga e faʻamautinoa ai le glycemia masani i alii o:

  • tausisia o meaai maloloina: o le tapulaʻa maualuga o mea taumafa e maua mai i meaola o manu, ma le folasaga i meaai o mea taumafa e maua i le fiber, minerals ma vitamini (fualaau faisua fou ma fua, nati, legumes ma cereals),
  • faʻaaogaina faʻapitoa o fualaʻau ma minerale complexes,
  • aloese mai le taumafaina tele o suti ma ava malosi,
  • taʻaloga taʻaloga masani.

Afai e atiaʻe faʻamaoniga, e tatau ona e sailia fesoasoani fesoasoani.

Tuua Lau Faamatalaga