Diagninide - faatonuga aloaia mo le faʻaaogaina

Faʻasologa o foliga - mea maʻaleʻale: faʻalanulaso paʻepaʻe, paʻepaʻe ma se lanu mūmū po o le samasama (papaa 0.5 ma le 2 mg) poʻo mai le lanu samasama i le samasama laupepa (papa 1 mg), ma le paʻu (10 pi. afifi, i totonu o se pusa kata 2 po o 6).

Faʻavae 1 papa maʻa:

  • gaioiga galue: faʻasalaga - 0.5, 1 poʻo le 2 mg,
  • o meaʻai: meglumine, polacryline, microcrystalline cellulose, lactose monohydrate, magnesium stearate, colloidal silicon dioxide, poloxamer, ma lanu samasama lanu samasama - 1 mg i papa.

Faailoga mo le faʻaaogaina

O le diagninide ua faamoemoe mo le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 i le tulaga o togafitiga e le aoga, togi mamafa ma gaoioiga faaletino. E faʻaaogaina e pei o le monotherapy poʻo le faʻatasi ma le thiazolidinediones poʻo le metformin, pe a oʻo i le taimi o le monotherapy ma se tasi o fualaau faʻasaina - repaglinide, metformin poʻo thiazolidinediones - e leʻi ausia le faʻatonuina o le glycemic control.

Contraindications

  • lactase deficiency, lapatose inlerance, glucose-galactose malabsorption,
  • faamai pipisi, taotoga taotoga tetele po o isi tuutuuga e manaomia ai togafitiga insulin,
  • maʻetukacidosis o le maʻisuka,
  • diabetic precoma ma le coma,
  • ituaiga 1 maʻisuka
  • ogaoga o le ate,
  • tausaga e 18 tausaga
  • maʻitaga ma lactation,
  • faʻaoga tutusa o gemfibrozil,
  • lapataiga ile lauiloa ile vaega ole vailaʻau.

  • febrile syndrome
  • faʻasologa masani o le faʻailoga
  • agamalu ma le agavaʻa o le ate,
  • ava malosi
  • le lelei
  • tulaga ogaoga lautele.

O suʻesuʻega faʻapitoa mo le faʻaaogaina o le lipotia i tagata gasegase i lalo ifo o le 18 tausaga ma sili atu i le 75 tausaga e lei faia.

Tosiga ma le pulega

O le vailaau faasaina ua faatonuina i le faaopoopoga i gaoioiga faaletino ma togafitiga o meaʻai.

Ave le Diagnlinide i totonu pe tusa o le 15 minute ao lei faia le taumafataga autu, ae mafai foi i le laina mai le 30 minute i le amataga vave o le taumafataga.

O le togi sili ona lelei mo tagata maʻi taitoatasi ua filifilia taitoatasi e faalagolago i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

E fautuaina e amata togafitiga faʻatasi ma le fua o le 0.5 mg. Afai ae leʻi maua muamua e le tagata maʻi se isi o le sui o le hypoglycem oral, o lona uiga o le tui muamua ua fautuaina e 1 le mg i le aso. Afai e tatau ai, ona fetuʻunaʻi lea o le dose ile tasi vaiaso ile 1-2 vaiaso. O le fua faatatau o aso taʻitasi o le 4 mg 3 taimi i le aso. Ole fua ole maualuga e ono mafai ona mafai ile aso ole 16 mg.

Faʻaliliu atu i Diagninid mai isi vailaau oona e mafai ona vave faia. Ae ui i lea, o le fua faatatau tonu o fualaau e lua e le i faavaeina, o le mea lea, e le fautuaina e sili atu i le muamua fualaau o le 1 mg.

I mataupu e faʻaaogaina ai le Diaglinide e avea o se vaega o togafitiga faʻapitoa, o le fua muamua lea e faʻaaogaina e pei o le monotherapy. E le gata i lea, o vailaʻau o fualaau taʻitasi e faʻafetaui taʻitoʻatasi, e fuafua i le maualuga o le kulukose i le toto.

Diagninide: tau i falemaʻi i luga o le initaneti

Diagninid tab. 1mg n30

Diagninide 1 mg tablets 30 pcs.

DIAGLINID 1mg 30 pcs. pills

O faʻamatalaga e uiga i le fualaau faasaina ua faʻateleina, tuʻuina atu mo faʻamatalaga faʻamatalaga ma e le suitulaga i faatonuga aloaia. O le togafitiga a le tagata lava ia e lamatia ai le ola maloloina!

O le mamafa o le faiʻai o le tagata e tusa ma le 2% o le mamafa o le tino, ae na te faʻaumatia pe a ma le 20% o le okesene ulufale atu i le toto. O lenei mea moni e mafua ai le faiʻai o le tagata i mea leaga e mafua mai i le leai o se okesene.

I le taimi o le olaga, o le averesi tagata e le itiiti ifo i le lua vaituloto tetele o le suavaia.

E mafai e a tatou fatuga ona fufulu tolu lita o le toto i le minute e tasi.

E tusa lava pe le o le fatu o se tagata, e mafai lava ona ola pea mo se taimi umi, e pei ona faaali mai e le faifaiva Norwegian Jan Revsdal ia i matou. O lana "afi" na taofi mo le 4 itula talu ona leiloloa le faifaiva ma moe i le kiona.

E tusa ai ma suʻesuʻega, o fafine o loʻo inu i le tele o ipuinu po o le uaina i le vaiaso ua i ai se faʻafitauli maualuga e ono maua ai le kanesa o le susu.

O Caries o le faʻamaʻi pipisi taatele i le lalolagi e oʻo lava i le siama e le mafai ona tauva.

Pe a feasogi tagata, e tofu i latou ma le 6.4 kcal i minute taitasi, ae i le taimi lava lea latou te faafesuiai le toeitiiti 300 ituaiga o siama eseese.

I Peretania, ei ai se tulafono e tusa ai ma le fomai tipitipi e mafai ona musu e faia le taotoga ile maʻi pe afai e ulaula pe mamafa. E tatau i se tagata ona lafoai masani leaga, ma, atonu, atonu o le a le manaomia se togafitiga.

Afai e te ataata na o le faalua i le aso, e mafai ona e faʻaitiitia le toto ma faʻaitiitia le lamatiaga o fatu ma tuʻituʻi.

O le manava o le tagata e faia se galuega lelei i mea mai fafo ma e aunoa ma se togafitiga faafomaʻi. O le sua suamalie ua lauiloa e faʻaumatia ai tupe siliva.

Afai e le toe gaoioi lou ate, o le a oti i totonu o le aso.

O loʻo i ai ni faʻasalaga faʻapitoa o le fomaʻi, e pei o le fafagaina o mea faitino. I le manava o se tasi tagata maʻi na mafatia i lenei mania, e 2500 mea mai fafo na maua.

O le lauiloa lauiloa "Viagra" na amataina mo le togafitiga o le maualuga o le toto.

Sa faia e saienitisi mai le Iunivesite o Oxford se faasologa o suʻesuʻega, lea na latou oo mai ai i le faaiuga e faapea e mafai ona faaleagaina ai le fai meaʻai i le faiʻai o le tagata, ona e mafua ai ona faaitiitia lona tele. O le mea lea, ua fautuaina e saienitisi ia aua neʻi faʻamavae ese iʻa ma aano o manu mai a latou meaʻai.

E tusa ai ma le WHO, o le faia o se talanoaga i le afa itula i luga o se telefoni feaveaʻi, e faʻapupulaina ai le ono o le faiʻai e 40%.

O le galu muamua o le fugalaau o loʻo oʻo mai i le iʻuga, ae o laau fugalaau o le a suia e mutia mai le amataga o Iuni, lea o le a faʻalavelave ai i ē na mafatia.

Faiga o foliga:

E tasi le api e aofia ai:
mea galue malosi: lipotia i fuaitau o le 100% vailaau - 0.5 mg, 1 mg ma le 2 mg,
tagata faʻapitoa: poloxamer (ituaiga 188) 3 mg 3 mg poo 3 mg, meglumine 10 mg 10 mg poo 13 mg, lactose monohydrate 47.8 mg, 47.55 mg poo 61.7 mg, cellulose microcrystalline 33.7 mg, 33.45 mg poo le 45 mg, paluka polacryline 4 mg 4 mg poʻo 4 mg, colloidal silicon dioxide 0.5 mg 0.5 mg poo 0.7 mg, magnesium stearate 0.5 mg 0.5 mg poo 0.6 mg, i le faasologa.

Palanisi laulau-palanoa faataamilosaga o se fagu paepae ma se paolo lanu uliuli po o le samasama. 1 mg pepa o loʻo i ai le lamatiaga

Fale faʻamaloilo

Pharmacodynamics
O le toto o le hypoglycemic, e faʻaolaina ai le faʻasaʻoina o le inisalini mai le faagaioia o peta beta o le pancreas. E poloka poloka o le ATP-faʻalagolago i totonu o membranes o suauu beta e ala i le puipuia o aʻafiaga, lea e oʻo atu ai i le vevelaina o sela beta ma le tatalaina o laina alalaupapa. O le faateleina o faatosinaga o ions o le calcium e faaosofia ai togafitiga o le insulin.
I tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, o se tali insulinotropic i mea taumafa e matauina i totonu o le 30 minute talu ona faʻamaʻaina. O lenei mea e maua ai se faʻaitiitia o le faʻaogaina o le kulukose i totonu o le toto ao faagasolo le taimi atoa o le taumafa o mea taumafa. I lenei tulaga, o le maualuga o le lipine i le plasma e vave ona faaitiitia, ma le 4 itula talu ona ave le fualaau faasaina i le plasma o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, e maua ai le maualalo o vaega o le lipine. Pe a faʻaaogaina le lipine i le fua ole fualaau mai le 0.5 i le 4 mg, o le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le toto i le glucose concentration e maitauina.

Pharmacokinetics
Pe a faʻaalia i le tautala, o le faʻaleleia o le lipine mai le gastrointestinal tract e maualuga. O le taimi e oʻo atu ai i le maualuga o le faʻatonuga o le 1 itula. O le laʻititi o le bioavailability of repaglinide o le 63% (o le fua faʻateleina o le 11%). Talu ai o le faʻasalaga o se fualaau o le toe faʻasalalau e faʻatatau i le tali i togafitiga, o fesuiaiga eseese e le afaina ai le aoga o togafitiga. Vaevaega - 30 l. Fesootaiga ma pulu plasma - 98%. O loʻo faʻafefiloi atoa i le ate e ala i le faʻaaloalo i le CYP3A4 i le gasegase gasegase. E mafua mai i le talo, gaʻo - 8% i le ituaiga o metabolites, e ala i le iniseti - 1%. O le afa-ola faʻasalaga e 1 le itula.
Fofo ole gaʻo. O le faʻaaogaina o le faʻasalalauina i masani masani i tagata gasegase e mafai ona oʻo atu i se maualuga maualuga o le lipine ma ona metabolites nai lo tagata mamaʻi e maua ai le gaʻo masani. I lenei itu, o le faʻaaogaina o le ripoti e faʻasalaina i tagata mamaʻi ma le faʻamaʻi tigaina o le hepatic, ma i tagata gasegase o le gasegase o le gataifale e tatau ona faʻaaoga ma le faʻaeteete. O vavao i le va o le faʻasologa o fuainumera e tatau foi ona faʻateleina ina ia sili atu le iloilo saʻo le tali i togafitiga.
Faʻasalaga o Renal. O le vaega i lalo o le taimi faʻasalalau (AUC) ma le maualuga maualuga o le plasma concentration o le repaglinide (C) e tutusa lava i tagata gasegase e masani ona i ai galuega masani ma i tagata mamaʻi e leai se aoga o le gaioiga poʻo le agavaʻa. I tagata gasegase ma le faʻaleagaina o le tino, o le siʻitia o le AUC ma le C na lauiloa, ae peitai, na o le vaivai le faʻamaopoopoina i le va o le faʻasalalau o le lipine ma le faʻamaonia o le creatinine. E foliga mai o tagata gasegase e le o toe gaioiga le aoga e leai se mea e tatau ona fetuutuunai le fua muamua. Ae ui i lea, o le faʻasolo mulimuli ane o le faʻateleina o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 i le tuufaatasiga faatasi ai ma le ogaoga o le faaletonu o le maʻisuka, lea e manaomia ai le totogia, e tatau ona faia ma le lapataiga.

Faʻaaliga mo le faʻaaogaina.

O le maʻisuka ituaiga 2 (faatasi ai ma le le atoatoa o mea taumafa, gau o le mamafa ma gaoioiga faaletino) i le monotherapy poo le tuufaatasiga ma le metformin poo le thiazolidinediones i mataupu e le mafai ai ona ausia le siakiina o le glycemic i le monotherapy ma le repaglinide poo metformin poo thiazolidinediones.

Tosiga ma le pulega.

O le diagninide ua faʻamatalaina e avea o se faʻaopoopoga i mea taumafa ma gaoioiga faaletino e faʻaitiitia ai le maualuga o le kulūkose i totonu o le toto, o lona faʻasagaga e tatau ona tuʻuina i taumafa. O le fualaau faasaina e fai ma le tautala ao leʻi faia meaai autu, e masani lava ile 15 minute aʻo lei amataina le taumafataga, ae mafai foi ona ave i le va o le 30 minute aʻo le i faia le taumafataga i le taimi vave o le taumafataga. O le fualaau o le fualaau faasaina ua filifilia taitoatasi mo tagata maʻi taitasi, e fuafua i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. Ole fua muamua ole 0.5 mg / aso (pe afai na ave e le tagata maʻi se isi vailaau oona hypoglycemic - 1 mg). O le faia o le fetuutuunaiga e faia i le vaiaso pe tasi i le 2 vaiaso (ao taulai atu i le maualuga o le kulukose i le toto o se faailoilo o le tali i togafitiga). O le fua faatatau o aso taʻitasi o le 4 mg 3 taimi i le aso, o le maualuga e 16 mg / aso.
Faʻafeiloaʻi o tagata gasegase ma togafitiga faʻatasi ai ma isi vailaau faʻamalolo oona E mafai ona vave faia le togafitiga o le Repaglinide. Ae ui i lea, o le sootaga tonu i le va o le fualaau o le repaglinide ma le fualaau o isi fualaau oona e le i faaalia mai. Ole fua ole fua muamua o le repaglinide fautuaina pe a siitia mai isi fualaau oona e 1 mg ao leʻi faia le taumafataga autu.
Faiga faʻavae E mafai ona faʻasolo atu le lipine i le metformin poʻo le thiazolidinediones i le tulaga o le le lava o le toto kulukose i le monotherapy ma le metformin, thiazolidinediones poʻo le lipine. I lenei tulaga, o le fua muamua muamua o le lipine e faʻaaogaina e pei o le monotherapy. Ona faʻatulagaina lea o fualaau o vailaʻau taʻitasi e fuafua i le faʻamoemoe o le kulukose i le toto.
Vaega faʻapitoa maʻi (tagai i le vaega "Faatonuga Faapitoa"). E le fautuaina le faatonuina o le siakiina o tagata i lalo ifo o le 18 tausaga le matutua ona o le le lava o faamatalaga i luga o lona saogalemu ma le aoga i lenei vaega o tagata gasegase.

Faʻavae ma le faʻavae o le faʻamalolo

Pusa - 1 laulau:

Vailaʻau faʻamalosi: faʻasalaga - 1 mg.

Meaʻai: poloxamer - 3 mg, meglumine - 10 mg, lactose monohydrate - 47.5 mg, cellulose microcrystalline - 33.45 mg, polacryline potassium - 4 mg, colloidal silicon dioxide - 500 μg, magnesium stearate - 500 μg, uʻamea lanu samasama - 50 mcg.

Ofo faʻamaʻi faʻasolosolo. Faʻatupulaia le faʻasaʻolotoina o le inisalini mai le gaioiga o sifi β o le pancreas. E poloka poloka o le ATP-faʻalagolago i totonu o membranes o siama β e ala i le puipuia o aʻafiaga, lea e oʻo atu ai i le vevelaina o sē β ma le tatalaina o laina o le calcium. O le faateleina o faatosinaga o ions o le calcium e faaosofia ai togafitiga o le insulin. I tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, o se tali insulinotropic i mea taumafa e matauina i totonu o le 30 minute talu ona faʻamaʻaina. O lenei mea e maua ai se faʻaitiitia o le faʻaogaina o le kulukose i totonu o le toto ao faagasolo le taimi atoa o le taumafa o mea taumafa. I lenei tulaga, o le maualuga o le lipine i le plasma e vave ona faaitiitia, ma le 4 itula talu ona ave le vailaʻau i le plasma o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, e maualalo le tele o le siakiina o le lipine. Pe a faʻaaogaina le lipine i le fua ole fualaau mai le 0.5 i le 4 mg, o le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le toto i le glucose concentration e maitauina.

Pe a faʻafoeina, o le faʻaaogaina o le lipine mai le gastrointestinal tract e maualuga. O le taimi e oʻo atu ai i Cmax o le 1 le itula. O le laʻititi o le bioavailability of repaglinide o le 63% (o le aofaʻiga o le fesuiaiga e 11%). Talu ai o le faʻasalaga o se fualaau o le toe faʻasalalau e faʻatatau i le tali i togafitiga, o fesuiaiga eseese e le afaina ai le aoga o togafitiga.

Tufatufaina ma le gataifale:

Vd - 30 l. Liliina o pulu plasma - 98%. O loʻo faʻafefiloi atoa i le ate e ala i le faʻaaloalo i le CYP3A4 i le gasegase gasegase.

E mafua mai i le talo, gaʻo - 8% i le ituaiga o metabolites, e ala i le iniseti - 1%. T1 / 2 - 1 le itula

Pharmacokinetics i mataupu faapitoa ile falemaʻi:

O le faʻaaogaina o le faʻasalalauina i masani masani i tagata gasegase e mafai ona oʻo atu i se maualuga maualuga o le lipine ma ona metabolites nai lo tagata mamaʻi e maua ai le gaʻo masani. I lenei itu, o le faʻaaogaina o le ripoti e faʻasalaina i tagata mamaʻi ma le faʻamaʻi tigaina o le hepatic, ma i tagata gasegase o le gasegase o le gataifale e tatau ona faʻaaoga ma le faʻaeteete. O vavao i le va o le faʻasologa o fuainumera e tatau foi ona faʻateleina ina ia sili atu le iloilo saʻo le tali i togafitiga.

AUC ma Cmax e tutusa lava i tagata gasegase ei ai le gaioiga masani ma i tagata mamaʻi e le o toe faʻaaogaina le galuega o le agavaʻa pe agavaʻa. I tagata gasegase e le afaina ai, o le faateleina o le AUC ma le Cmax na maitauina, ae ui i lea, na o le vaivai lava le tuufaatasiga na maua i le va o le maualuga o le lipotia ma le kiliaina creatinine. E foliga mai o tagata gasegase e le o toe gaioiga le aoga e leai se mea e tatau ona fetuutuunai le fua muamua. Ae ui i lea, o le tupu mulimuli ane o le a faateleina le gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 i le tuufaatasiga faatasi ai ma le gasegase ogaoga faaletonu, lea e manaomia ai le hemodialysis, e tatau ona faia ma le faaeteete.

O se mea faʻapitoa o le hypoglycemic e faʻaosofia ai le faʻasaʻoina o le inisalini mai le galueaina o peta beta o le pancreas. E poloka poloka o le ATP-faʻalagolago i totonu o membranes o peta beta e aʻafia ai puipuiga, lea e oʻo atu ai i le vevelaina o suauu peta ma le tatalaina o laina alalaupapa. O le faateleina o osofaʻiga o ions calcium e aʻafia ai togafitiga o le inisalini. I tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, o se insulinotropic tali i mea taumafa e matauina i totonu o le 30 minute talu ona faʻamaʻaina.O lenei mea e maua ai se faʻaitiitia o le faʻaogaina o le kulukose i totonu o le toto ao faagasolo le taimi atoa o le taumafa o mea taumafa. I lenei tulaga, o le maualuga o le lipine i le plasma e faʻaitiitia vave, ma a maeʻa le 4 itula talu ona ave le vailaau faʻamaʻi i le plasma o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, ona maua ai lea o le maualalo o faʻasalalauga. Pe a faʻaaogaina le lipine i le fua ole fualaau mai le 0.5 i le 4 mg, o le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le toto i le glucose concentration e maitauina.

Ofo faʻamaʻi faʻasolosolo.

O le diagninide ua faʻamatalaina e avea o se faʻaopoopoga i mea taumafa ma gaoioiga faaletino e faʻaitiitia ai le maualuga o le kulūkose i totonu o le toto, o lona faʻasagaga e tatau ona tuʻuina i taumafa.

O le fualaau faasaina e fai ma le tautala ao leʻi faia meaai autu, e masani lava ile 15 minute aʻo lei amataina le taumafataga, ae mafai foi ona ave i le va o le 30 minute aʻo le i faia le taumafataga i le taimi vave o le taumafataga.

E mafai ona faʻasolo atu le lipine i le metformin poʻo le thiazolidinediones i le tulaga o le le lava o le toto kulukose i le monotherapy ma le metformin, thiazolidinediones poʻo le lipine. I lenei tulaga, o le fua muamua muamua o le lipine e faʻaaogaina e pei o le monotherapy. Ona faʻatulagaina lea o fualaau o vailaʻau taʻitasi e fuafua i le faʻamoemoe o le kulukose i le toto.

Diagninide Itu itu

O le itu pito sili ona taatele o le hypoglycemia, o le taimi e faalagolago ai, e pei o soo se ituaiga o togafitiga o le maʻisuka, i luga o mea taua taitasi e pei o meaai, fualaau o fualaau faasaina, gaioiga faaletino ma le popole. O mea nei o aʻafiaga o loʻo faʻaalia i le faʻaaogaina o le lipine ma isi mea e fai ai le hypoglycemral oral. O aʻafiaga uma e vaevaeina i vaega e tusa ai ma le taimi ole atinaʻe: masani (> = 1/100 i = 1/1000 i le = 1/10 000 i le Tau mai le 293 rubles.

Analogues o le fualaau faasaina Diagninid

O le analogue e taugofie mai le 0 ete.

Jardins o se vailaau mai fafo mo togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2. O le tusipasilo i le aofaiga o le 25 mg i le papa maa galue e na o le pau lea o le vaega galue. Vaʻaia e le togalaau ma faʻatagaina o tausaga, o lea la e feutagai ma lau fomaʻi aʻo leʻi amataina togafitiga.

O le analogue e taugofie mai le 59 ruuga.

Foafoa: Novo Nordisk (Tenimaka)
Faʻasalaga Faʻapitoa:

  • Taofi. 1 mg, 30 pcs., Tau mai le 175 ru
  • Taofi. 2 mg, 30 pcs., Tau mai le 219 rubles
Tau mo NovoNorm i falemaʻi i luga o le initaneti
Faatonuga mo le faaaogaina

NovoNorm o se tapenaina o le papa mai le vaega faʻapitoa o vailaau faʻamaʻi, ae faʻatasi ai ma se isi mea galue malosi. E faaaoga le lipine i iinei i se fua o le 0.5 i le 2 mg. O faʻamatalaga mo le faʻatulagaga e tutusa, ae o faʻamavaega eseese e ese mai le eseese o le DV i totonu o laupepa, ia faitau ma le faʻaeteete ia faatonuga ma faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi.

O le analogue e taugata tele mai le 2219 rubles.

Foafoa: Ua faamaninoina
Faʻasalaga Faʻapitoa:

  • Taofi. p / obol. 100 mg, 30 pcs., Tau mai le 2453 rubles
  • Taofi. 2 mg, 30 pcs., Tau mai le 219 rubles
Tau mo Invokana i falemaʻi faʻainitaneti
Faatonuga mo le faaaogaina

Novo Nordisk (Tenimaka) NovoNorm o se sui taugofie mo Forsigi. Pau lava le mea galue i vailaʻau o loʻo faʻasalalau. O le vailaau faʻasaina i totonu o le 30 minute e faʻapupulaina ai le tui o le insulin i le toto. Ona o le le lava o faʻamatalaga i suʻesuʻega na faia i luga o le saogalemu o le vailaʻau faʻamalositino ma le lelei o le faʻaaogaina o laulau i le vaitausaga o tamaiti, e le fautuaina e faʻaaoga vailaau mo tamaiti ei lalo o le 18 tausaga. I le ituaiga o gaioiga leaga, o le manava ma le tiga o le tino e masani lava ona tupu.

O le analogue e sili atu ona taugata mai le 1908 rubles.

Foafoa: Ua faamaninoina
Faʻasalaga Faʻapitoa:

  • Taofi. p / obol. 10 mg, 30 pcs., Tau mai le 2142 rubles
  • Taofi. 2 mg, 30 pcs., Tau mai le 219 rubles
Totogi mo Suʻega i falemaʻi i luga o le initaneti
Faatonuga mo le faaaogaina

Lafoga o se sauniuni mo le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 e faʻavae i luga o le dapagliflozin i se fua faatatau o le 5 mg. E mafai ona faʻamatalaina i le faaopoopoina i le maʻisuka meaai ma faamalositino. Mosigi e faʻasaʻo ma faʻasaina tausaga, faitau ma le faʻaeteete faatonuga aʻo leʻi amataina togafitiga.

Faʻamataʻuga itu.

O le itu pito sili ona taatele o le hypoglycemia, o le taimi e faalagolago ai, e pei o soo se ituaiga o togafitiga o le maʻisuka, i luga o mea taua taitasi e pei o meaai, fualaau o fualaau faasaina, gaioiga faaletino ma le popole. O mea nei o aʻafiaga o loʻo faʻaalia i le faʻaaogaina o le lipine ma isi mea e fai ai le hypoglycemral oral.
O aʻafiaga uma e faʻavaeina e tusa ai ma le taimi o le atinaʻe, faʻamatalaina e pei o: taimi masani (> 1/100 i le 1/1000 i le 1/10000 i le

Diagninide: faatonuga mo le faʻaaogaina ma le tau o le fualaau faasaina

O le diagninide o se vailaau oona oona. O le gaioiga o le fualaau faasaina e faavae i luga o le faaosofia o le faamatuu atu o le inisalini mai suauu peta o le pancreatic tissue.

Diagninide o se sauniuniga faafomaʻi lea o lona togafitiga faʻavae e faʻavae i luga o le gafatia o le vaega autu autu ina ia faʻamalosia ai le gaioiga o auala faʻalagolago i le ATP i totonu o membranes o sela o le tino o laʻau faʻanatura. O le vaega o loʻo faʻaaogaina e faʻaaogaina ai auala o fesoʻotaʻiga o le potassium ma tatala ai laina o felauaiga i le calcium

O lea aafiaga i luga o sela e taitai atu ai i le faateleina o le afaina o le calcium, o ona ua e faʻaaogaina le faagasologa o le gaosiga o le inisalini.

Pe a ave le vailaʻau e se tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka ituaiga 2, e matauina se tali ile inisalini i le 30 minute talu ona faʻamalosia le vailaʻau.

O lenei gaioiga o le tino i le faʻaofiina o fualaau faasaina e maua ai se faʻaitiitia o le maualuga o le suka i le plasma toto i le taimi atoa o le taumafa o mea taumafa.

O le faʻasalalau o le vaega galue i le plasma o le toto e mafai ona faʻateleina vave ma faʻaitiitia. I le mavae ai o le 4 itula i le maeʻa ai o le fualaau faasaina, e mataʻituina se pa'ū taua i lona faʻatonuga i le tino.

O le fualaau faasaina ua toetoe lava 63% le bioavailability. O le maualuga pito i luga o le mea o loʻo galue malosi e matauina i totonu o le toto i le itula pe a uma ona ave le fualaau. I luga o le faʻapalapala, o le maualuga o le faʻamalosia o le protein e oʻo atu i le 98%.

O le gaioiga malosi o le fualaau faasaina ua atoatoa ona tuufaatasia i lalo o le aafiaga o le CYP3A4 i sulu o le ate. I le faagasologa o le metabolism, ua le toe aoga le ofisa. O le faʻasalaga o metabolites e faia i le talo ma i le faʻaogaina o le tino e gaʻo.

Le tuufaatasiga o fualaau faasaina, lafoaia ma le afifiina

O le vailaau faʻasaina e maua i foliga o papaʻe paʻepaʻe, atonu e iai se kulimi poʻo se lanu samasama. O le foliga o papa maa e faʻalanoa-palale, o loʻo i ai se salu i luga o maʻa. E faʻatatau i le tele o le gaioiga galue, o le lanu o le sauniuniga e eseese i lanu.

O le vaega autū o le vailaʻau o loʻo faʻasalalau. Afai o lona anotusi i le tuufaatasiga o le laulau o le 50 μg, o le lanu o laulau e paʻepaʻe.

Afai o le laulau e aofia ai le 1 mg o le mea e gaosia, o le lanu o le fualaau faasaina e samasama samasama poʻo samasama.

Afai ei ai se elemene malosi i le maualuga o le 2 mg i le tuufaatasiga o le vailaʻau, o palanesi e vali paʻepaʻe ma se kulimi poʻo se lanu samasama.

I le faaopoopo atu i le mea autu autu, o vaega nei o loʻo aofia i le tuufaatasiga o se fomaʻi:

  1. Poloxamer.
  2. Meglumine.
  3. Lactose Monohydrate.
  4. Cellulose
  5. Polyacryline Pisitalosi.
  6. Silicon dioxide magnesium stearate.

O lenei tuufaatasiga o loʻo faʻaaoga i se sauniuniga ma le 500 μg o le gaosiga galue. Afai o le tuufaatasiga e aofia ai le 1 mg mulimuli, o le vali e faaopoopo i vaega o fesoasoani. O le lanu samasama uʻamea e faʻaaogaina e avea o se vali.

Mo le faʻatau atu i le tagata faʻatau, o ituaiga uma o fualaau faasaina ua afifiina i pusa tioata. O pusa taitasi e aofia ai le 10 papa.

O loʻo faʻapipiʻi le afifiina o le siaki i pusa pepa, lea e aofia ai foi faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina.

Faʻailoga, faʻasolega i le faʻaaogaina o fualaau faasaina

O le faʻamaoniga autu mo le faʻaaogaina o faʻataʻitaʻiga o le Tinolaiti e faʻaalia ai le i ai o le maʻisuka ituaiga 2.

O lenei vailaʻau e faʻaaogaina mo togafitiga faʻapitoa pe afai o le faʻaaogaina o taumafa faapitoa ma mea e faʻaitiitia ai le mamafa o le tino ma le faʻaogaina faʻaletino faaletino i le tino o le tagata maʻi e le mafai ai ona taunuʻu le taunuʻuga lelei.

O fualaau faasaina e mafai ona faʻaaogaina i le taimi o togafitiga, e lua o le fualaau autu i le taimi o le monotherapy, ma o se tasi o vaega pe a faʻaaoga i le togafitiga o togafitiga faʻapitoa.

Pe a taitaia togafitiga faigata, e mafai ona faʻaaogaina le vailaʻau faʻatasi ma metformin ma thiazolidinediones.

E pei o soo se vailaʻau, o Diclinid e tele faʻamaʻiloga e mafai ona faʻagata ai le mafai ona faʻaaoga togafitiga mo togafitiga o le maʻisuka.

O le mafuaʻaga autu mo le faʻaaoga e tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina e pei ona taua i lalo:

  • o le i ai i le tino maʻi o le maʻisuka ituaiga 1,
  • le i ai o faailoga o le ketoacidosis o le maʻisuka i se tagata maʻi,
  • le i ai o maʻi pipisi i le tino,
  • taotoga tele e manaomia le fesuiaiga i le faʻaaogaina o togafitiga insulin,
  • ogaoga faaletonu,
  • o le i ai o se le lava o lactose ma lona le faapalepale,
  • le vaitaimi o le faʻataʻitaʻiga,
  • fanau laiti ma talavou o tausaga o le maʻi,
  • le i ai o le hypersensitivity i vaega o le vailaʻau.

Faʻaeteete e manaʻomia le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina pe afai oi ai se soliga i le gaioiga o le ate i le tino.

Ole lapataiga faapitoa e tatau ona faʻaaogaina pe a ave le vailaʻau, pe a le maua e le tagata maʻi ni meaai paleni poʻo le i ai o le toilalo i le tino, e manaʻomia foi le faʻaaogaina ma le faʻaeteete o vailaau mo tagata mamaʻi o loʻo mafatia i le ava malosi.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina

O le diagninide ua faamoemoe mo le faʻaaogaina i le faagasologa o togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 i le tuufaatasiga ma gaoioiga faaletino ma taumafa. O le sini autū o le vailaau faʻasaina o le faʻamausaliina lea o le faʻasologa o igoa i totonu o le tino i totonu o tapulaa vavalalata i le fuafuaina o le physiologically.

E tatau ona ave le vailaau i le taimi e tasi e pei o le 'ai, e fautuaina e te ave muamua le fualaau faasaina i le metotia manaomia, ona e' ai lea o meaai pe a uma le 15 minute.

E filifilia e le fomaʻi le fualaau o le fualaau mo tagata taʻitoʻatasi taʻitoʻatasi, ma mafaufau i uiga o le tino o le maʻi ma le faasinoupu hyperglycemia.

O le tele o taimi, o le fua muamua o loʻo fautuaina mo le pulega o le 0.5 mg i le aso, pe a fai na muamua ave e le tagata maʻi isi sola o le hypoglycemic, o le fua fautuaina ole vailaʻau e 1 mg. E tatau ona faia le fetuunaiga i vaiaso taʻitasi pe le itiiti ifo ile tasi i le lua vaiaso.

Ole fua ole fua ole fua ole togafitiga e 4 mg i le aso, ma o le maualuga ole metotia e le silia le 16 mg i le aso.

Pe a faʻaaogaina le vailaʻau e avea o se vaega i le faʻasologa o togafitiga, e mafai ona faʻaaogaina faʻatasi ma le metformin poʻo le thiazolidinediones. Aʻo faʻataʻitaʻiina togafitiga faʻapitoa, o le a tumau pea ia doses ma le taimi o le monotherapy.

Faatasi ai ma isi togafitiga, o le fua na faʻaaogaina e fetuunai.

Faʻasalaga e faia i le tasi itu poʻo le isi, e fuafua i le maualuga o le glycemia i le tino o se maʻi ma le maʻisuka ituaiga 2.

O aʻafiaga ma le sologa lelei o le fualaau faasaina

O le pito sili ona taatele o le aʻafiaga na feagai i le taimi o togafitiga faʻatasi ai ma fualaau o le faʻaalia lea o faailoilo o le hypoglycemia i se tagata gasegase e maua mai i le maʻisuka. O le tele o taimi e tupu mai ai lenei itu itu e le gata ina faalagolago i le fua o le fualaau faasaina, ae faapena foi i uiga patino o le tino o le tagata maʻi.

E le gata i lea, o foliga vaaia o aʻafiaga o aʻafiaga e fesootaʻi ma le galuega o ituaiga eseese ma okeni a se tagata.

Faʻalagolago i le faʻafia ona tupu, o aʻafiaga uma lava e mafai ona vaevaeina i ni vaega tele - masani, le masani, seasea, seasea ma e le iloa.

O le fualaau faasaina e mafai ona mafua ai aafiaga nei:

  1. Immunological reactions i foliga o le sasaina, vevesi ma urticaria.
  2. Tulaga o le hypoglycemic ma le tulaga o le hypoglycemia ma le leai o se malamalama.
  3. I nisi o tulaga e le masani ai, o le vaaia o le vaai i le maʻisuka. O lenei itu itu e matauina i le amataga o le fualaau faasaina.
  4. Faʻafitauli i le gaioiga o le tino cardiovascular system.
  5. Paʻa i totonu o le manava, gaioiga o le ate
  6. Faateleina gaioiga o enzymes o le ate.

A oʻo mai se faʻalavelave maualuga, o le tulaga o le hypoglycemia e masani lava ona atiae i totonu o le tino, lea eo mai faatasi ma faailoga nei:

  • o foliga mai o le fiaaai,
  • faʻateleina le sosolo
  • maualalo o le fatu,
  • tiga o le ulu
  • faanoanoaga
  • gagana le lelei ma le vaʻai.

Togafitiga mo se faʻalavelave maualuga o le faʻapupulaina lea o le kulūkose i le tino e ala i le faia o le dextrose ma faʻamalosi tino faigofie.

Le tau o le fualaau faasaina, ana analogues ma iloiloga e uiga i fualaau faasaina

O le tau o se fualaau faasaina i luga o le teritori o le malo o Rusia e tele lava ina faalagolago i le itulagi lea e faatauina ai le vailaʻau ma i le averesi e tusa ma le 200-220 rubles i le pusa. I falemaʻi, o le vailaau faʻasaina e tuʻuina atu e ala i le faʻamaonia.

E tatau ona teuina le fualaau faasaina mai le mafai ona aapa atu tamaiti. O le nofoaga e teu ai vailaʻau e tatau ona puipuia mai le la. E le sili atu ma le 25 tikeri Celsi le malulu o le falemaʻi o le vailaʻau. O le ola ola o le fualaau faasaina ua 2 tausaga.

E uiga i le Diaglinide, e mafai ona e maua ni iloiloga eseese o tagata gasegase na faʻaaogaina lenei vailaau i le faagasologa o togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2. Peitai, o le tele o iloiloga e lelei.

O lenei mea moni e taʻu mai ai o le fualaau faasaina e lava lona lelei e mataʻituina ai le glycemia plasma. O le iai o iloiloga le lelei e uiga i le fualaau faasaina e masani ona fesootaʻi ma le solia o le fualaau o fualaau faasaina ma tuutuuga mo le tagofia o fualaau faasaina, lea na fautuaina e le fomaʻi.

O analogues sili ona taatele o fualaau faasaina o NovoNorm ma Repaglinide.

I le vitio i lenei tusiga, o le a taʻu atu e le tagata tomai faapitoa ia te oe pe faapefea ona faʻaitiitia lou toto suka.

Faiga faʻavae, tuʻufaʻatasia ma le afifiina

O laumei e samasama. Avanoa i tolu ituaiga o mea galue: 500 mcg, 1 ma le 2 mg.

  • poloxamer
  • meglumine
  • lactose monohydrate,
  • microcrystalline cellulose,
  • palukala polacryline,
  • silica colloidal
  • magnesium stearate.

Faʻapipiʻi i le paʻu o 15 fasi vaega, i totonu o se pepa palota e mafai ona 2 pe 6 paʻu.

Faʻataʻitaʻiga

Ofo faʻamaʻi faʻasolosolo. E vave ona fai, ae o le aafiaga e pupuu. O le Repaglinide e faʻaolaina ai le gaosiga o le inisalini e pulou peta o le pancreas. O lenei mea e faʻapupulaina ai le osofia o le calcium, lea e fesoasoani foi i le gaosia o le hormone. O le aʻafiaga e aliali mai i totonu o le afa itula pe a uma ona ave le pulu ma meaai, o le faʻaoʻoina o le kulukose i le toto e faʻaitiitia ma sili atu ona mautu.

Pharmacokinetics

Tuʻu ese mai le gastrointestinal tract. E oʻo ile maualuga o le faʻatonuga ile itula e tasi talu ona ave le vailaʻau. Metabolised i totonu o soso o le ate. E faʻamalieina i le talo, pei o le gaʻo ma gaʻo. O le afa-ola faʻasalaga e 1 le itula.

O le maʻisuka ituaiga 2 e maua i se meaʻai e le aoga ma o se faʻalavelave o faʻamalositino.

E faʻaaoga uma i le monotherapy ma i togafitiga faʻatasi.

Faatonuga mo le faʻaaoga (metotia ma metotia)

O loʻo faʻamatalaina o se mea faigaluega faaopoopo i le taumafataga ma se seti o faʻatinoga e faʻaitiitia ai le suka toto. Aumai i meaai poʻo le 15 minute aʻo lumanaʻi. O le vailaau e filifilia e le fomaʻi o loʻo faʻavae i luga o le molimau ma manaoga o le tino. O le uluai metotia e 500 mcg i le aso. Faʻasaʻo se tasi pe faalua i le vaiaso e faʻalavelave ai le atinaʻeina o aʻafiaga.O le fua masani o aso taitasi e masani lava 4 mg i le 3 vaeluaina. Tulaga maualuga - 16 mg i le aso. Faʻafeiloaʻi mai se isi vailaau faʻamalolo e mafai ai ona e vave ave se fualaau o le 1 mg.

Faʻatasi ma metformin ma thiazolidinediones e sili ona aoga. E pei ona taua i le monotherapy.

Faʻasalaga

E ono oʻo atu i le atinaʻeina o le hypoglycemia. O ona faailoga: vaivaiga, pallor o le paʻu, paʻu, vomia, leai o se mafaufau (i se taʻa), fiaaai, ma isi mea. E mafai ona aveesea le hypoglycemia mama ma le suka. Faʻasolosolo ma le faʻaogaina, o le ae manaʻomia se tui o le glucagon poʻo se vaifofo dextrose. a maeʻa ona toe faʻaleleia le tagata, e tatau ona fafagaina o ia i mea taumafa. Ia mautinoa e fefesoʻotai se fomaʻi e fetuunai le fualaau.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

Faʻaleleia le aafiaga o le "Diagninid":

  • gemfibrozil
  • clarithromycin,
  • trimethoprim,
  • ketoconazole,
  • rifampicin
  • isi fualaau oona,
  • non-selective beta-blockers,
  • itraconazole,
  • cyclosporin
  • NSAIDs
  • MAO ma le au ACE,
  • ethanol
  • salicylate,
  • taʻavale
  • faʻamaʻi vai.

  • faʻaiuga tautala
  • carbamazepine
  • rifampicin
  • tolu,
  • faʻaipoipo
  • vevela vevela,
  • GKS,
  • danazol
  • alofaga.

Beta-blockers e mafai ona masalomia faailoga o le hypoglycemia. Afai e ave e le tagata maʻi soʻo se tupe o loʻo i luga, e tatau ona ia faʻamaonia le tagata tomai faapitoa ina ia filifili i le tofiga o togafitiga.

Faatonuga faapitoa

E faʻaaoga ma le faʻaeteete pe a:

  • fiva
  • gaioiga o le ate,
  • ava malosi
  • ogaoga o le tino ma le leai o meaʻai.

Faʻatasi ai ma togafitiga tuʻufaʻatasiga, o le aʻafiaga o le hypoglycemia e tupu ai.

O nisi tulaga (ogaoga ogaoga, taotoga i taotoga, faigata tele o maʻi tumau ma maʻi pipisi) atonu e manaʻomia ai se suiga i le inisalini.

E taua le faia soo o suʻega ma mataʻituina lou tulaga. O le tagata maʻi e tatau ona iloa uiga o le hypoglycemia ma le ketoacidosis, afai e masalomia le atiaʻe, e tatau loa ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

O le lamatiaga o le atiaʻe o le hypoglycemia e maualuga atu i:

  • popole
  • faateleina le malosi faaletino,
  • vaʻalele ma suiga o laʻau taimi,
  • faʻatasi ai ma le faʻataʻitaʻiga o faʻamalositisi.

E mafai ona aʻafia ai le malosi e tietie ai taavale, o le mea lea o le fesili o le aveina o se taavale i le taimi o le togafitiga faʻasolosolo e filifili faʻatasi ma se fomaʻi.

Faʻailoaina naʻo luga o togafitiga!

Faatusatusaga ma analogues

O lenei fualaau faasaina ei ai le tele o analogues i le tuufaatasiga ma meatotino. E tatau ona e mafaufau ia i latou e faʻatusatusa le aafiaga.

NovoNorm. Repaglinide-based medicine. E tolu foi ituaiga o faʻamalolo. Tau - mai le 180 rubles i le pusa. Le tagata gaosi - "Novo Nordisk", Tenimaka. O se faʻatusatusaga atoatoa o le "Diaglinide" i le tuufaatasiga ma meatotino. O fualaau faʻatau fua, faʻamaonia, o le lisi o faʻasolega e tutusa. E le talafeagai mo tamaiti, tagata matutua ma fafine maʻitaga.

"Maʻisuka MV". O le elemene galue e gliclazide. O le tau e 300 rubles ma sili atu. Fausia le kamupani "Servier", Farani. E latalata i lona aafiaga. Tele faʻalavelave ma aʻafiaga. E le talafeagai mo tagata mamaʻi, aemaise lava, e le fautuaina mo tagata matutua.

Glucobay. Fualaau faʻataʻavalevale. O le tau o le afifiina mai le 500 rubles (e fuafua i le faʻaogaina o le vaega galue). Faʻatau - Bayer Pharma, Siamani. Faʻaaogaina i le maʻisuka e avea o fualaau faasaina mo le gaʻo. O le tele o talosaga e lautele, ae o le lisi o faʻamaʻiloga e manaia. E tatau ona faʻatau muamua le faʻatau i se fale talavai.

Glucopeli. E aofia ai metformin. Tau - mai le 270 rubles. O loʻo i ai se faiga o le galue ma le umi. Faʻatau - Merck Sante, Farani. Lafo lelei mo le maʻisuka, e le mafua ai le hypoglycemia. E mafai ona faʻaaoga i togafitiga faʻatasi. Fesoasoani e faʻaitiitia le mamafa o le tino ma faʻaauau pea. E iai ni iloiloga lelei i le va o le maʻisuka ma fomaʻi.

Siofor. Metformin-faʻavae vailaʻau. O le tau o le afifiina e tusa ma le 250 rubles. O le kamupani e maua ai Manarini poʻo Berlin Chemie, Siamani. E mafai ona faʻaaogaina e togafitia ai tamaiti e silia i le 10 tausaga. Ae ui i lea, o le lisi o aʻafiaga o le itu ma faʻailogaina o tulaga masani ia mo lenei ituaiga mea aoga.

O le fesuiaʻiga i se isi sui o le hypoglycemic e naʻo le faʻatagaga a le fomaʻi e faia. E faʻasaina le faʻamaloilo o le tagata lava ia!

E tele iloiloga mo lenei vailaʻau. Fai mai nisi o le vailaʻau e le fetaui ma i latou. O isi e viia lona vave vave ma le faatuatuaina, o le mafai ona faʻaaoga ma isi mea faʻapipiʻi. E masani lava e le mafua ai ni uiga leaga.

Lydia: "E i ai loʻu maʻisuka mo se taimi umi. Sa ou taumafai i le tele o fualaau faasaina e faatumauina le suka masani pe a uma ona 'ai. O lea ua ou tu i le "Diaglinide." E fesoasoani lelei le meafaigaluega ma e le mafua ai ni faitioga mai ia te au. Ou te faaaogaina ma le fiafia. "

Dmitry: "Na maua i matou i nai masina talu ai. Na faasolosolo lava ona le toe fesoasoani le meaai, sa i ai osofaiga a le hypoglycemia pe a uma ona 'ai. Na faatonuina e le fomai lenei fualaau faasaina. Sa ou faʻaaogaina mo le lua masina, ua toe foʻi mea uma i le masani. Leai se isi hypo, na toe foi mai loʻu ola maloloina i mea masani. Ma e le o taugofie foi ma taugofie fualaau, lea na o le mea ou te fiafia ai. "

Alexandra: "Ou te togafitia le maʻisuka ma le metformin. Sa i ai se manaʻoga e faʻafesoʻotaʻi i togafitiga o fualaau faasaina e fesoasoani i le faatumauina o kulūkose pe a uma taumafa. Sa fautuaina au e le fomai e faatau le Diaglinide. E manuia lelei aʻu vailaau, e lagolagoina malosi ai le suka. Ou te fiafia i ai. "

Alexei: "Ua ou mafatia i le maʻisuka mo ni nai tausaga. Na taofia laʻu pili, na tatau ona ou faaopoopoina Diagnlinide i le togafitiga. E i ai so latou aafiaga, mea e te manaʻomia i le ao. Na ou alu i ni nai masina, ae na i ai faafitauli i fatugaʻo. Na faamalosia o ia e sui i le insulin. "

Alla: "O loʻu tinamatua ua i ai faafitauli ogaoga o le soifua maloloina. Na maua foi le maʻisuka. O loʻo togafitia i le tele o mea, ua faaopoopo nei e le fomaʻi nei fualaau. I le taimi muamua sa latou popole o le fatuga Rusia. Ae ina ua latou taumafai, sa matua faateia i latou i le lelei o le fualaau faasaina. Gaoioiga anapogi, faatuatuaina. Ma e leai se itu, e taua tele ia te ia. I le tulaga lautele, tatou te fiafia i lenei vailaau. "

Faaiuga

E pei ona mafai ona e vaʻavaʻai, o le fualaau faasaina e vave ma tumau le taunuuga. Faʻaaogaina fualaau faʻasaina e tauva ma tauvaga ma tagata mai fafo. O faʻamatalaga i lenei vailaʻau faʻamaonia e masani ona faʻamaonia o le tau o le tau e sili ona lelei. O le mea lea, o nei fualaau o loʻo masani ona faʻamatalaina e fai ma faʻaoga i le togafitiga o le maʻisuka.

Tuua Lau Faamatalaga