E mafai ona 'ai cherries i le maʻisuka

Mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, o se meaʻai faapitoa o loʻo atiae e le aofia ai se numera o oloa.

O tapulaa e faatatau i nisi o vine ma fua.

O Cherry o se tasi lea o vine ua faatagaina mo le faʻaaogaina e le maʻisuka, ae i le noatia ma le fai fuafua i nisi tulaga.

Faʻavae ma aoga aoga

O le pele faapelepele e tele mea aoga aoga. E mafua lenei ona o le tele o lona tuufaatasiga.

  • carotenoids, antioxidant flavonoids,
  • fiber
  • 6 ituaiga vitamini (B1, A, P, E, B2, PP),
  • fructose glucose
  • tannins
  • pectin
  • salicylic acid
  • calcium
  • magnesium
  • malic acid
  • uʻamea
  • citric acid
  • paluka
  • tartaric acid
  • apamemea
  • fumela
  • iodine
  • zinc.

O le pele faapelepele ei ai sona tofo suamalie. E sili atu lona suamalie nai lo uso o lona tuafafine.

O meatotino faʻaaogaina o vine e faapenei:

  • vitamini o loʻo iai i totonu e faateleina le faʻamaʻi ma faʻaitiitia le anemia,
  • fiber ei ai lona aoga aoga i luga o le setete o le inumaga ma fesoasoani e faʻamamaina,
  • iodine ei ai lona aafiaga aoga i le setete o le endocrin system ma o loʻo i ai se aafiaga lelei i le lauroid,
  • vailaau faʻasaina poloka mea leaga i totonu o le tino i foliga o faʻasalalau ma toxins, puipuia le foliga mai o pupuni toto, faʻaleleia le tulaga o le paʻu ma faʻasaʻo le metabolism,
  • o le salicylic acid e iai sona aafiaga faʻamalosi ma le faʻateleina o le rūmāmatika ma le gasegase,
  • o mea uma lava o loʻo maua ai le laau e iai sona aʻafiaga o le antibacterial ma faʻaitiitia le faʻamalosi i totonu o le manava,
  • o le palukala ei ai sona aafiaga lelei i le tulaga o le muso o le fatu, puipuia ai allergies, faʻaitiitia le fulafula ma le le manava o le mānava,
  • O le magnesium o loʻo i ai se lagona toʻafilemu ma e i ai sona aafiaga lelei i luga o le tino o le tagata.

Le aoga e aoga i le faʻaitiitia o le tele o le cholesterol i totonu o le toto, e aʻafia ai lona faʻatonuina ma e mafai ona faʻaaogaina e avea o se faʻasologa o faʻamaʻi e pei o:

  • toto maualuga
  • atherosclerosis
  • afaina
  • maʻi leaga.

O se tasi o mea autu o se fale o lona mafai lea ona pulea le kulukose o le toto. Mo lenei mafuaaga, ua faʻaalia mo le faʻaaoga e tagata gasegase i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2.

Vitio e uiga i le faʻaaogaina ma le teuina lelei o cherries:

Glycemic index, BZHU ma le kalori mataupu o fua fou

O le laau o loʻo faʻamatalaina i se fuainumera maualalo maualalo. O lona faailoilo o le 25. O oloa ia o le faasinomaga igoa mai le 10-40 iunite ua fautuaina mo le faʻaaoga e tagata e maua i le maʻisuka.

O le fatu o loʻo faʻamatalaina i le mea sili ona lelei o palatini, gaʻo ma gaʻo gaʻo lea e fausia ai le faasinoupu o le BZHU.

100 g suamalie suamalie e aofia ai:

O faʻataunuʻuga o kalori e sili atu le maualalo nai lo cherries, faʻi ma vine. 100 g suamalie pele e tusa ma le 46 kcal. I cherries masani, o lenei fuainumera e 52 kcal.

O faʻamatalaga faʻaalia e masani lava mo fualaau fou. O le caloric content of products, lea e faaopoopo atu i cherries e aofia ai isi vaega, o le a sili atu le maualuga. O le tau taumafa faatasi ai ma isi fualaau ma fualaau aina e 45 iunite i le maualuga e mafai ona 100 iunite. O lenei faʻamaoniga o loʻo faʻamaonia ai o le cherries ei ai le taua o mea taumafa mo le tino o le tagata.

O le aofaʻi o sikoa e faʻavae i luga o le faʻatusatusaga o le glycemic index of cherries, o lona kalori content, ma le BJU index o le 6 points. O lenei faailoga o loʻo faʻaalia ai le mafai ona faʻaaogaina fua o fua mo le mamafa o le mamafa ma togafitiga o le maʻisuka.

Lisi o faʻamatalaga faʻatusatusa o faʻamaumauga faʻapitoa, mea o le kalori, faʻamaumauga ole BZHU:

GaosigaGlycemic indexFaʻafiafiaga kaloriLe fuainumera o palatiniFua teleAofaʻi o gaʻoFaailoga lautele
Toa pele25460,90,411,36
Cherries22520,80,510,37
Plum22400,709,68
Fualaau32300,70,46,38
Currant30380,30,27,39

O le faailoilo lautele e le o faailoa mai ai le aoga atoatoa po o le afaina mai le faʻaaogaina o se oloa. O lenei faʻamaoniga e faʻamautinoa ai le faʻafia ona mafai ona faʻaumatia se tasi po o se isi ituaiga o vine. O le maualuga o le faailoilo lautele, o le tele o taimi e fautuaina ai e faʻaaoga se fale.

O se peleni suamalie lelei mo le maʻisuka?

Talu ai o le cherry ei ai se faʻamaumauga maualalo maualalo, o lona faʻaaogaina e mafai e tagata e maua i le maʻisuka o soo se ituaiga. Ae i le taimi lava e tasi e tatau ai ona faʻaaogaina fua o vine i se aofaiga faatapulaaina. O le masani mo le maʻisuka e le sili atu ile 120 grams i le aso, e fetaui ma le afa afa.

E fautuaina le maʻisuka e 'ai naʻo keke cherry. E faʻatagaina e 'ai fua ile laisa. O le faʻamanuiaga silisili mo le tino o le maʻi o le a aumaia ai fua na faʻatau mai i le vaitau o le matua. I le taumalulu, o cherries tioisa e aofia ai toxins mataga e mafai ona afaina tele ai le soifua maloloina o se maʻisuka.

E mafai e pipi ona maua se aafiaga o le hypoglycem, e faʻaitiitia ai le maualuga o le suka i le toto o le tagata. Ae afai e te 'aina i latou i sipuni ma mea suamalie, ona mafai ai lea ona faʻafeagai.

E mafai e tagata gasegase ona 'ai e le gata o vine, ae o aʻa ma lau. O isi mea teuteu ma meaʻai e saunia mai ia i latou, o loʻo faʻaaoga faatasi ai ma isi laʻau aoga. O le faʻamalosiga e aʻafia ai teuteuga ma le peleni pele.

O aoga aoga o vine e faalagolago i la latou ituaiga eseese. O cherupi mumu e aofia ai anthocyanins. O mea ia e aʻafia ai le gaioiga o le pancreas i le gaosiga o le inisalini. I cherries samasama, o le numera o anthocyanins e sili atu le maualalo.

E taua tele mo tagata gasegase o ituaiga muamua ma le lua o le maʻisuka e puleaina ai le fua o aso taitasi o le taumafa o tama. Faatasi ai ma le le pulea lelei, e mafai ona latou faatupuina ni gasegase gastrointestinal.

Vitio e uiga i faamanuiaga o cherries:

O afea e sili atu ai le musu?

E pei lava o isi oloa, e mafai e le tama ona aumaia uma faʻamanuiaga ma faʻaleagaina.

O le faʻaaogaina ua matua faʻaseseina:

  • maʻisuka ma le oona tele
  • gastritis
  • afai ei ai se tagata ua maʻi i le tino,
  • maʻi i le maʻi o le manava.

E le fautuaina e 'ai le pipi i luga o se manava gaogao, pe a maeʻa ona' ai. I lenei taimi, e mafai ona i ai se aafiaga le lelei i le gaioiga o le manava. E manaʻomia lou taofi pe'ā uma ona 'ai mo le afa itula, ona' ai lea o fua.

O le Cherry e tatau ona lafoai pe afai ei ai se maualuga maualuga o le manava o le tagata, faapea foi i latou o loʻo i ai se mea faʻafefe. O le faʻalavelave i le faʻaogaina o laau totō o loʻo pipisi ai maʻi o le manava. E masani lava ona tupu pe a uma gaioiga ma faʻasaga i le talaaga o le atinaʻe o le maʻisuka.

O le toʻatele o tagata atamamai e fautuaina le lafoaia o cherries i le maʻitaga ma le lactating o fafine e maua i le maʻisuka o le ituaiga 1 ma le ituaiga 2. I le taimi o le maitaga, o le tama e aveeseina na o toxins mai le tino, ae o loʻo maua ai foʻi mea taua.

E talafeagai mo tagata uma o maʻisuka, e aunoa ma se faʻasesega, le lafoaia o le faʻaaogaina o sieli i foliga o sipuni, compotes, faʻasao - i lenei pepa o loʻo i ai faʻamatalaga matautia, faʻapea foʻi ma le suka tele.

Faʻailoga talafeagai mo le faʻaaogaina o cherries i le maʻisuka

O le mea lea, o cherries ma cherries e aoga tele ma, i nisi itu, o fualaau e mafai ona faʻaumatia e tagata ei ai ituaiga ituaiga o suka suka. Ae o mea uma lava e tatau ona i ai i le faʻalelei!

E tatau ona e saini e te lafoina se faʻamatalaga.

O le maʻisuka o se faʻamaʻi pipisi, i tulaga ogaoga ma i le leai o togafitiga, e masani ona taʻitaʻia ai maʻi. Faʻatasi ai ma le umi o le maʻisuka, e masani lava ona atiae e se tagata le tele o faʻamaʻi faʻamaʻi ma ogaoga faʻamaʻi lea e faʻagesegese ae mautinoa e faʻafefe lona ala. O le tagata maʻi o loʻo maua i lenei faʻamaʻi e tatau ona suia lona olaga. O le maʻi suka ...

O le maʻisuka e manaomia ai ona avega e taitaia o latou olaga i se tulaga faapitoa. O le siakiina o lau toto suka o le a avea ma masani. O le faailoaina o le inisalini e taua tele! E le gata i lea, e tatau ona e tausisia se paleni paleni lelei ma lelei. O le sini autu o le maʻisuka o le puipuia lea o le toto toto. O le mea lea, e mafai ona galo le taumafaina o vailaʻau faʻamalosi. E tatau ona e tuʻuina atu se mea e te fiafia i ai i vailaʻau faʻasaʻa faʻapitoa, lea ...

O le maʻi suka o se faʻamaʻi matautia, faatasi ai ma ni faʻafitauli eseese e aʻafia ai le cardiovascular, atuatuvale, le fiafia, mamukalokeletale o tino ma totoga o le vaʻai. O se tasi o mafuaʻaga autū o le tauaso, faʻaletonu o le tino, o fatu ma oso i le lalolagi o le maʻisuka. I le aluga o taimi, e le lelei le tulaga. E tusa ai ma le WHO, o le a oʻo i le 2030, o lenei faʻamaʻi o le a avea ma nofoaga lona fitu e fai ma mafuaʻaga autu o le olaga faitino ...

Faamatalaga o cherries

Fuʻu mama le fufuluina o cherries

O le igoa o le fatu o le cherry is Bird Cherry. I le foliga, e mafai ona lafoaʻi, oval ma i foliga o se fatu. O le maualuga o le vine e oʻo i le 20 mm, petioles e oʻo ile 160 mm.

I le taimi muamua, o le Berry sa na o le itu i saute o loʻo i ai i le itu i saute, ae talu ai nei o le tele o vailaʻau na foliga mai e tupu i vaipanoa eseese. E faʻamalosia ai le tuʻuina atu o fua suamalie i le tagata faʻatau.

Sa finauina e saienitisi le uluai nofoaga na tupuga mai ai cherries e oo lava i le taimi nei: o se tasi e talitonu o Asia lenei, ma o nisi e finau faapea o Saute o Europa ma le Peninsula o Balkan. I Rusia, o laau muamua eseese na faaali mai e ala ia Michurin pe tusa o le seneturi sefuluiva. Faatasi ai ma i latou o ituaiga "First Swallow", "Ulumatua". Na avea i latou ma augatuaa mo isi laau aina.

Meatotino aoga o cherries

Tulimalie fiafia i se pulu

I le faaopoopo atu i lona tofo lelei, o sieries e tele isi mea aoga aoga:

  • o loʻo i ai le tele o pectini ma mea aoga i le peleni, ma o loʻo taʻua ai le malic acid o le taʻitaʻi,
  • o le berry ei ai le anotusi atoa o le tele o minerale, mo se faʻataʻitaʻiga, potassium, magnesium, iron, calcium,
  • O cherries e aofia ai le tele o vitamini C, o le kulicotic acid, vitamini B,
  • maualalo le kalori ihi o le oloa fesoasoani e faʻaaogaina i meaai taumafa,
  • ei ai le malosi e faʻaititia ai le maualuga o le toto maualuga ona o le aafiaga o le diuretic,
  • siaki fesoasoani e faʻamaonia le gaioiga o le tino o le tino ma le ate,
  • o se vaega itiiti o cherries e fesoasoani e aveesea le tiga i le oona o le vai, gout,
  • uʻamea uʻamea fesoasoani e fesoasoani i le togafiti o le anemia,
  • suamalie suamalie ua fautuaina mo tulaga atuatuvale, mafatiaga atuatuvale,
  • o le faaaofiaina o cherries i au mea taumafa o le a fesoasoani e taofia ou nifo, fao ma lauulu i se tulaga atoatoa,
  • o le faʻamalosiina o malosiaga puipui i totonu o le tino e le mafai foi ona faia e aunoa ma le suamalie suamalie, aua o loʻo aofia ai le acid ascorbic, lea e aʻafia ai le faʻalavelave faʻafesoʻotaʻi ma le setete toto.

Mea taumafa i le atinaʻeina o taumafa taʻitasi e faʻaitiitia ai le mamafa o le tino e masani ona aofia ai cherries i le taumafataga. E mālamalama lenei mea, ona o lona maualalo o le kalori o le 50 kcal / 100g ma se faʻamaulalo maualalo o le 25 iunite.

Afai e te faʻaaogaina cherie faapelepele i le faʻaogaina lelei, ona maua ai lea o se aoga aoga i le soifua manuia o se tagata ma lana sapalai o le malosi.

Tuua Lau Faamatalaga